Sziasztok!
Csikken!En a 408.oldalon talatam ezt,Szirom irta be:
Mézeskalács
Hozzávalók:
1 kg liszt
33 dkg porcukor
2 csapott kiskanál szódabikarbóna
5 dkg margarin
1 kiskanál őrölt szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, gyömbér, ánizs, narancs– és citromhéj (szerintem mehet ezek helyett mézeskalácsfűszer. Mondjuk én beletettem őket mind külön-külön a szegfűbors kivételével, ezt az egyet nem kaptam)
2 tojás
2 tojássárgája
35 dkg méz
A liszt felét az összes többi hozzávalóval először jól összegyűrjuk, majd apránként a maradék lisztet is beledolgozzuk. Ha már a kezünkről és a tál faláról is leválik, letakarva egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Belisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk (szerintem lehet picit vékonyabbra is). Tetszőleges formára szaggatjuk. A ház alkotóelemeit kartonlapra rajzoljuk, kivágjuk és a tésztára fektetve körülvágjuk. A dízsítésre szánt napraforgó-, szezám- és tökmagot (vagy bármi mást) hústűvel vagy fogpiszkálóval ügyeskedjük rá, az a biztos, ha felvert tojássárgájával rá is ragasztjuk. Sütőpapíron előmelegített, közepesen meleg sütőben (190 fok, légkeverésesben kb. 175 fok) 12-15 perc alatt megsütjük. A kihűlt elemeket olvasztott cukorral ragasztjuk össze.
Képek:
Sonjus!
Biztos hogy ehhez a dokihoz akarsz jarni???
Sajnalom
Zoldi!
En meg nem is homerozok!
Akkor nekem mi a buntetesem??
Athiz!
Nagggyon orulok hogy minden rendben van veletek!!
Es nagyon szep ez a kep a babocarol!!!
Afi!
Nem is irtam meg neked hogy nagyon orulok hogy megvannak a papirok!!
Mielobbi babat kivanok(vagy igy vagy ugy)
Nekunk csak egy picike cserepes fank van!
Ezen a 28m2-en orulunk hogy legalabb ez elfer!Ez is a pelenkazon!Kekkel kezdtunk de evrol evre szinesedik!
Ma voltunk iden utoljara oviban!Megvolt az elso unnepsegunk!Nem akarmilyen szerepet kapott
!Majdnem elsirtam magam amikor meglattam!
Egyenlore ennyi,mar nagyon hosszu lettem!
Meg osszeszedem magam es jovok meg!