Sziasztok
Ismét szinkron alvást nyomnak a fiúk, úgyhogy jöttem picit trécselni.
Mivel pár nappal ezelőttig csak olvasó üzemmódban voltam és az sem rendszeresen, így bocsánat, de nem igazán vagyok még mindenkivel képben, úgyhogy egyelőre a hozzászólásaim inkább témákhoz, mint nevekhez fognak kötődni.
Először is nagyon köszönöm a fiúk nevében a dícsérő szavakat a fényképeikre vonatkozóan (bár az hogy hogy néznek ki inkább aptyuk és én sikerem, mint övék
).
Annácska
nagyon lekopogom, de a bárszekrényt egyik sem támadta-ja.
Fosós-hányós diéta: a mi orvosunk szerint egy szopis babának a diéta az, hogy nem adsz neki mást, ha van elég anyatej, csak azt, hiszen a folyadékpótlás a legeslegfontosabb, mert ezek a picik akár 24 óra alatt is komoly kiszáradási tüneteket tudnak produkálni (más kérdés, ha gyomorrontás okozza a tüneteket, nem vírus). Plusz érdemes nekik Normaflore-t vagy Pretexin Restoret adni ilyen estben.
Persze ha nincs elég tejcsi, akkor a fogós kaják, krumpli-répa.
Olyat csinálnak a babák, ami tiltott és hogy hogyan lehet őket leszoktatni róla??!! Természetesen nem 100%-os megoldás, de nekem anno Bálintnál ez nagyjából bevált és most Milánnak is ezt tanítom, hogy ha pl tépi a virág levelét, akkor nagyon határopzottan rászólok, hogy Milán nem szabad és intsünk pápát a virágnak, pápá virág. Érdemes kipróbálni és persze próbálkoznak keményen, de ha 100x megcsinálja, akkor 101-szer is uyanezt kell mondani, csak ez vezet eredményre.
Én tényleg vallom azt, hogy ahogy folytatni szeretnénk a nevelést, úgy kell elkezdeni, mert mikor van a választóvonal.
Ma még nevetek rájta holnap meg már tiltom?
Ja, és már soxor megállapítottuk a férjemmel, és valszeg nem mi találtuk fel a spanyol viaszt, hogy kis ferdítéssel persze, de a gyereknevelés az nagyon, de nagyon nagyon hasonlít a kutya idomításhoz
Tej-méz-allergia stb: Háááát, én már nagyobb fiam esetében rájöttem, hogy a mi időnkben tényleg mindenki tehéntejet kapott már nagyon korán, meg tojásrántottát pár hónaposan, meg mézet tettek a teába, ha szopizott a gyerek ha nem. Dehát ez így volt, ezt így kell elfogadni.
Tudom mennyire nehéz, hogy mindenki az észt akarja osztani és mindenki jobban tudja és a nagymamák nem értik, hogy miért nem ehet az a 4 hónapos egy jó kis tejbegrízt meg miért nem adom a kezébe 7 hónaposan a rántott csirkecombot.
Meg hogy ők abszolút az anyukájukra hallgattak és nem az internetről, meg szoptatási ligától meg mindenféle tudományos könyvekből tanulták a gyereknevelést.
És tudom, hogy egy idő után az ember tényleg ölni tudna, ha azt hallja hogy amikor ti kicsik voltatok akkor.....
Dehát szerintem ezt nem lehet máshogy túlélni, egyik fülön be, másikon ki. Más idők voltak, más tudományos eredmények, vagy más trendek, nem is tudom minek nevezzem.
Mert bár most meg vagyunk győződve a mi "etetési irányunk" helyességéről, aztán lehet hogy 5 év múlva azt mutatják ki, hogy vazze krumplit se adj a gyereknek 10 hónapos koráig, mert ez vagy az van benne ami ezt vagy azt okoz.
Na nem szaporítom a szót, csak sztem, bár baromi nehéz, de meg kell őket hallgatni, aztán csinálni kell, ahogy mindenki gondolja és aszerint amelyik vonalat ő elfogadhatónak tartja.
Irtó nehéz, hogy mindenki mást mond, én tudom, és biztos hogy a boldog tudatlanság néha egyszerűbb lenne, dehát mi ezt kaptuk. Ezt a kort, a maga fránya allergiájával meg a vírusokkal és bacikkal való versenyfutással és hozzá a aszüleinket, akik erről még nem tudnak olyan sokat.
Egyébként férjem durván allergiás (17 éves kora óta parlagfű és társai), asztmatikus rohamokkal stb, emiatt fiúk is veszélyeztetettebbek, de kérdem én, ki nem ma már?
Nnna, lényeg, hogy neki pl a dinnye, a tehéntej abszolút felerősíti az allergiát.
Nem pofázok tovább, sok volt belőlem.
Sziasztok