Új privát üzeneted érkezett!

és ennek a kiegészítője a legújabb: A suttogó mindent megold
Én sajnos kicsit későn hallottam erről a könyvről, miután Ákos már egy hónapos volt, de így is szépen sikerült kialakítani a napirendünket- ami egészen 9 hónapos koráig gördülékenyen ment, azóta próbálkozik az akaratával mindenkit legyőzni:) - felismernem idejében a kül. tipusú sírásokat és a testbeszédét....stb. Szóval nekem azóta is a bibliám:)

És még egy kérdésem lenne azokhoz, akik már szültek a Jánosban!
A csecsemősök fürdetik a babákat, vagy van arra lehetőség, h te is ott legyél, esetleg aktív résztvevője legyél a fürcsiztetésnek? az istvánban úgy hallottam, h a kismamák kollektíve fürdetik a piciket, és ez annyira szimpatikus!

Gyorsan csak ennyit szerettem volna! Mindenkinek további szép pocakos, gyermekhancúrozós napot!

puszi,
niki
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi Nóri a dicséretet,igen Armandnak hivják a kis tökit.
Sokáig olvasgattalak benneteket csak akkor én ugy kilógtam a sorból mert ti már mind a finisbe voltatok.
Hogy elrohant az idő, Farkas már 7 hónapos. Teszel fel majd képeket? Anikó tényleg aranyos volt,de szerencsére Armi nagyon hamar 3,5 óra alatt megszületett 4100g és 56cm volt.

Stellina igen a csecsemősok fürdetik a babákat késő este 10 után,a felkésztőn azt mondták hogy meg lehet kérni őket hogy mutassák meg,én a köldökápolást kértem hogy mutassa meg kb 30mp volt.Gratulálok a kis pocilakódhoz. Szülés után mennyi idő telt el mire ugy érezted hogy jöhet még egy baba?

yniki
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Én is a Jánosban fogok szülni, remélhetőleg Dévai dokinál. A történetem ugyanaz, mint Melbáé, csak nálunk lombikos a babus, de ez a szülés szempontjából tök mindegy.
Szóval Dévainál csak bizonyos napokon lehet ugye szülni, egyébként helyettesítő doki van. POnt ezért én feltétlenül szeretnék szülésznőt fogadni, legalább 1 biztos pont legyen a szülésem körül.
Március 24-re vagyok kiírva, és december 5 óta (mióta tudom a magzatvízvizsgálat eredméynét, hogy minden rendben van) próbálok szülésznőt keríteni.
Kezdtem Annamáriával, aki nem tud vállalni, ezekután egy bizonyos Anikót kérdeztem meg, szintén nem a válasz, majd Eszikével beszéltem , aki csak már nála szült anyukákat vállal.
Félek, hogy az idő múlásával egyre kevesebb az esélyem, ezért kérdezem tőletek, hogy szerintetek mit tegyek.
Az az igazság, hogy eszembe sem jutott korábban foglalkozni a témával, meg voltam győződve róla, hogy 4 hónappal a szülés várható ideje előtt még bőven időben vagyok.
Ehhez képest...
Holnap reggel hívom Gombos Katalint, hátha ővele más a helyzet.

Azért ha valami használható tanácsotok van, azt nagyon szívesen venném.

Köszönöm előre is:)

LKTimi
lkt
 
 

 
 

Szia Niki, gyere át a János kórházas anyukák topikjába, oda szoktam feltenni Farkasról képeket. Írj oda is.
Hát igen, nagyon gyorsan telik az idő. Május óta várom a karácsonyt, hogy akkor már nagy lesz a gyerek, és már itt is van...:)

Timi, szia! A szülésznők szerintem azért nem vállalják, mert megvan a műszakjuk, akkor be kell menniük dolgozni, és ha te pont akkor szülsz amikor a választottadnak lejárt a műszakja, vagy aludt mondjuk egy órát, akkor te is jobban jársz ha egy kipihent szülésznőt kapsz, mint egy fáradtat. Én néhányukkal találkoztam ,és mindegyikük maximálisan kedves volt. Akinél pedig szültem, vérprofi! De ha itt bárkit megkérdezel a szülésznőjével mindenki meg volt elégedve. Úgyhogy ezen szerintem ne is idegeskedj, tuti, hogy jó kezekben leszel.
Tök jó az olasz vonalzód!!!! :)

Na,megyek mert már nem látok...

Puszi, nóri

Kép
nóri8
 
 


Szia Timi! :)

Most nincs sok időm, így csak annyit, h nekem már van tapasztalatom Gombos Katalinnal, bár nem szülőszobai, hanem a szülésem után ő volt ügyeletben, illetve az ott töltött napok alatt találkoztam vele, és szerintem nagyon aranyos, kedves, mosolygós, segítőkész. :P Nekem nagyon szimpatikus volt, velem nagyon megértő volt. Szóval csak jót tudok róla írni a tapasztalataim alapján!

Remélem, holnap sikerrel jársz! majd drukkolok, h minden rendben menjen!!!!!!!!!!!!

Puszi, és üdv közöttünk!

Niki, üdv neked is köztünk! Gratula Armihoz!
mazsolák
 
 


sziasztok lányok

most van egy kis időm irni. szóval jól vagyunk de még fáj a hasunk de azt hiszem néha már egy kis hiszti is van a dolgoban lehet, hogy máris túl elkényeztettük a kis békát....
valaki irt illetve kérdezett a jánosban lévő kék fényes körülmnyekről

nekünk úgy volt, hogy csecsemős nővértől függött de volt olyan aki nem engedte meg hozzá nyúljak csak hogy be menjek hozzá néhány percre, de volt olyan nővér aki megengedte, hogy kivegyem és megettesem a kis benit, de olyan meleg volt oda benn hogy szinte rosszul voltam meg akárhányszor be mentem csak bőgtem olyan édesen feküdt ott le volt vetköztetve csak pelus volt rajta és a szemén egy fehér kendő olyan volt mint aki napozik... ő biztos nagyon élvezte mert soha nem sirt meg hát a sárgaság miatt sokat aludt. Volt olyan hogy reggel hatkor elvihettem, de kilenre vissza kellett vinnem és nem kaptam meg csak másnap de volt olyan, hogy csak estére kellett vissza vinnem....

ez változoó volt fügött attól is hogy mikor jött meg a laborból az eredmény

iza

Kép
kki
 
 


Kedves Stellina Niki! :P

Most csak röviden...

Szóval a két kicsi pasi...

Azt hittem, sokkal nehezebb lesz...??!! :roll: :oops: 8) Az eleje könnyű, mert a baba szopik, alszik. (nekem zs sokkal nyugodtabb újszülött volt, min Zs, talán a hasfájás miatt...) , így a nagy annyira nem érzi a hiányodat, lesz átmenet... :) Akkor még az altatást is össze tudod hozni. Aztán lesz egy időszak, amikor minden elcsúszik, mert a kicsi napirendje változik: kevesebbet alszik, ritkábban eszik, kezdődik a hozzátáplálás. Most megint könnyebb, mert sokat eljátszanak együtt. Persze azért néha oda kell nézni, nehogy bunyóba végzödjön, de összességében nem rossz. 8)
Az biztos, h unatkozni nincs időm, de nem panaszkodom, mert lehetne sokkal rosszabb. A testvérféltékenység sem annyira vészes, csak egy egészséges mértékű. Zs nagyon segítőkész, imádja kiszs-t. Szóval hidd el, jó lesz. Biztos az elején néha lesznek nehezebb pillantatok, de inkább a közepe a rosszabb. Persze biztos ez is gyerek/tesvér függő..Most inkább azért húzos, mert zs elindult 10,5 hónaposan, rosszalkodik, mindent ki/le/fel...pakol. Ettől már elszoktam, tudom, h Zs tudja, mit szabad, és mit nem, nehéz újra kezdeni, h mit szabad, és mit nem... :?

Na még átnézek a másikba is, :)

Iza, üdv közöttünk, egyre jobban megy majd minden, meglátod! :)

Puszi minden pocakosnak! :P

Lehet, h Nóra+Kata már babáznak??!! :roll: :oops: :P
mazsolák
 
 


Szia Iza!

Jó, hogy írtál, írj még ha tudsz, és fényképet is jó lenne látni. MOst rohanok mert Farkas sír, csak annyit akartam írni, hogy ilyen pici babánál még nincs hiszti. A könyvek szerint 3 hónapos korig nincs, de szerintem még utána sincs. Én talán most kezdek néhány hiszti szerű sírást felfedezni, de még ez sem biztos.

Kép
nóri8
 
 


Na visszajöttem, szóval, lehet, hogy nincs semmi baja, csak szüksége van rád azért sír.

(visszaszívom, lehet, hogy van olyan baba akinél 3 hósan kezdődik a hiszti, de a miénk nem ilyen. )

Puszi, nóri

Kép
nóri8
 
 


Timi, mi újság? :shock: Sikerrel jártál? Különben szerintem tök igaz, amit Nóri írt a szülésznőkről, meg a műszakos dologról... 8) Bár téged is meg tudlak érteni, h legalább 1 biztos pont legyen a szülésed körül! :)

Iza, szerintem is inkább csak ragaszkodás, amit Nóri is írt. Hiszen 9 hónapig benned élt! :lol: A másik, ki kell tapasztalni, melyik sírás, mit jelnet. (Én is bőgtem!!! :oops: :cry: , de az a jó, h ez csak nekünk anyáknak rossz, ők akkor még nem nagyon vesznek észre, éreznek ebből a "napozásból" semmit. Pegid nekem kiszs szolizott, és így is nagyon rossz volt látnom. Azzal vigasztaltam magam, h ez mind2 érdeke! :roll: :oops: :? )
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Én még mindíg egyben, sajna még nem babázok. de már tényleg nincs sok hátra. Ha van hírem jelentkem. Katiról nem tudok semmit, jó lenne ha jelentkezne.
Puszi minden pocakosnak és babázónak. Iza kitartás, és pihenj sokat.

Nóra
anaci
 
 


Nóra! Pedig én már azt hittem..., na de ami késik, nem múlik.. :oops: :oops: 8) :roll: , és te is tudod, bent nem marad! :lol: Na izgulunk érted továbbra is ! Pusszok! Ja meg már azt is akartam írni, h az azért jó, h dolgozol, és babázol is 8) ..tudom, néha jó, néha rossz, h te vagy a saját időd ura :D ...
mazsolák
 
 


JAj köszönöm a kedves fogaddataást és a válaszokat!

Mazsolák!

Ma pont Gombos Katalin volt soron, őt kellett hívnom. Hát ő sem vállal már csak néhány nála szült anyukát, mert a 2 gyereke mellett nem bírja, de megkérdezte nekem Bencze Esztert (talán Emese, nem emlékszem pontosan, de fel van írva a pontos neve), aki belegyezett abba, hogy megkapjam a mobilszámát, és LÁSS CSODÁT, ő elvállalt. Annyira örültem neki, 31-én megyek hozzá a részleteket megbeszélni. Telefonban nagyon kedves és készséges volt.
Szóval sikerült!!:):):)

Nóri8!

Tök igazad van, de nekem akkor is fontos, hogy legyen egy ismerősöm, mert Dévai személye igencsak bizonytalan, a helyettesítő dokit pedig csak valahogy a 34.héten fogom megismerni, úgyhogy ezért döntöttem a szülésznő felkérés mellett. Persze összejöhet, amit írsz, hogy pont egy végigdolgozott éjjel után jövök én, de én bízom benne, hogy nem így lesz, nem tudok mást tenni.
(A vonalzómról annyit, hogy ezt a nyelvet beszélem biztosan, ezért választottam. De különben nagyon szeretm is az olaszt.)

Egyébként ha nem bánjátok, most már csatlakoznék Hozzátok, ahogy látom, nagyon aranyos kis csapat verődött itt össze, és nagyon sok hasznos infóról tudok itt tudomást szerezni.

Köszönöm még egyszer!!

LKTimi
lkt
 
 


Timi, örülök, h sikerült!!!!!!!!!!!!Ügyi vagy!!! Várunk szeretettel a klubban, gyere, kérdezz, és ha tudunk válaszolunk továbbra is! :P Vigyázz magatokra!

Minden Pocakosnak minden szépet+jót, akik a finishben vannak, azoknak meg drukkhegyek!!!!!!!!!!!!!! :P
mazsolák
 
 


Timi, örülök, hogy mégis sikerült a szülésznő dolog. Ki lesz a helyettes orvosod? Tudod már a nevét? Vagy csak később fog kiderülni? Hátha ismeri közülünk vki és akkor tudunk róla infót adni.
Persze, csatlakozz!!!! :)
Tényleg nagyon jó a csapat! Én nagyon szeretem. Nem is tudom mi lenne nélkülük/nélkületek. :)

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük a szurkolás!
Hétfőn este 8 óra 7 perckor megszületett Roland 3100 gramm 53 cm.
Reggel négykor elkezdett folyni a vizem, hétre bementünk a kórházba, tízkor kaptam tabletátt, hogy fellazuljon a méhszáj, és beinduljanak a fájások. 2- kor eda, aztán este hétig még 3 oxitocin. Sajna este hétre csak 3 ujnyira tágultam, ezért császárral jött világra Roland.
Most ennyi, mert már nyöszörög!

Anaci (Nóri) kislánya Liza is megszületett péntek hajnalban. Szép nagy 4 kilós lányzó, találkoztunk a kórházban. Hétfőn kiengedik, biztos jelentkezni fog.


Pusza
Kati

Kép
übi
 
 


Kedves Übi és Kedves Anaci!

Gratulálok, és nagyon jó egészséget kívánok!!! :)

M.
mircike
 
 


NAGYON NAGYON NAGY GRATULA!!!! ISTEN HOZOTT KICSI ROLI!!!!!

NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET SOK TEJCIT KÍVÁNOK!!!! (ÉS GYORS FELÉPÜLÉST!!!)


lányok mindenki mostanában csaszis????
kerekpocak
 
 


és Lizának szintén!!!!
kerekpocak
 
 


Kedves Kati és Nóra!
Szívből gratulálok kisbabátok születéséhez, jó egészséget, sok tejcit, gyors felépülést kívánok mindkettőtöknek!!!!!!!!
KÉPEKET KÉRÜNK LÉCCCCCCCCCCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Kép

KépKép
logi
 
 


NIKI, NAGYON JÓ LETT A VONALZÓD!!! ANNYIRA ÉDES RAJTA ÁKOS!!!! :wink:
NAGYBAN NEM TUDOD FELTENNI?
PUSZI
logi
 
 


Sziasztok!

Hazatértünk, Liza Hanna lányom meg én. Pénteken hajnalban született. 4050 gr, 55 cm.
Látom Kati is beszámolt, vele találkoztunk a kórházban, nagyon aranyos kisfia van. (Remélem Kati jól vagytok, majd írok Neked, csak kicsit megszokom h itthon vagyunk)
A szülés gyors volt és komplikáció mentes, a dokim és az ügyeletes szülésznő (Kriszti) nagyon jók voltak. Apa hősiesen végigcsinálta az egészet.
Részleteket majd később, megyek babázni.
Sziasztok: Nóra
anaci
 
 


Sziasztok Lányok!

Akkor mi is csatlakoznánk a másik fórumról ha megengeditek! :)

Először is gratula az újszülött babáknak, minden jót kívánok nekik!!

Rólunk annyit, hogy első babánkat várjuk, a 14. hétben vagyok : )

Üdv. Mindenkinek!

Verus

Kép
buborka.
 
 


Szia Verus! :)

Naná, hogy megengedjük, mit megengedjük, kérjük, hogy gyertek át hozzánk!!! Végre lesznek pocisok a csapatban, mert már nagyon fogyóban van a létszám.
Szuper jó az ultrahangos kép, hihetetlen, hogy már 14 hetesen mindenük megvan, kész kis emberkék.
Ki az orvosod? Dolgozol még?

puszi, és gyere, ahogy tudsz!!!!!!!!

KépKép
logi
 
 


Szia Nóra!
Mégegyszer hatalmas gratula Liza Hannához. A két nővérke mit szólt a kistesónak? Neked is császárod volt?
puszi Nektek,Zsóka

KépKép
logi
 
 


Szia Zsóka

Köszönöm a fogadást :)

Az ultrahangos kép még 12 hetesen készült, tényleg hihetetlen... :)

Én dr. Pálmai Bálintnál fogok szülni ha minden jól megy. :)
nagyon meg vagyok vele elégedve, nővérem már nála szült 3 babát :)
Ismered esetleg? :)

Dolgozom sajnos :(, úgy terevzem, hogy március végéig...

Szépek nagyon a gyerekeid! :)
És a harmadik akkor a pocakban van? :)

Verus

Kép
buborka.
 
 


Szia Verus!

Köszi a dícséretet, ez mindig jól esik... :wink: :D
Az orvosod tényleg nagyon-nagyon szuper orvos, én csak látásból ismerem, de egy kolléganőm Nála szülte a kislányát és maximálisan meg volt elégedve. :wink:
Húú akkor jó sokáig dolgozol, majdnem végig, ha jól számolom. Mikorra vagy kiírva? Gondolom a babó nemét még nem tudjátok.. :?: Bár Marcim a 12 hetes UH-on már megmutatta a kukacát, viszont Bori lányom szégyenlős volt elég sokáig.
Jelenleg nincs pocaklakóm (a vonalzóról gondoltad?- az karácsonyi vonalzó :wink: :lol: ).
puszi,Zsóka

KépKép
logi
 
 


Rosszul számolam Verus.. :roll: nem dolgozol végig.
Van már pocid?

KépKép
logi
 
 


Sziasztok Lányok!

Én is átjöttem a Szent János Kórház topicból.
Itt jó sokan vagyunk:) De milyen jó is, mikor ennyi kismama összegyűlik és megosztják a tapasztalataikat.
Bár ez néha rosszul is elsülhet, de szerintem mindenképpen érdemes a másikat meghallgatni, aztán az ember úgyis mindent úgy csinál, ahogy neki jó.

Pénteken voltunk Győrffy Mátyásnál 4d-n, nagyon tudom őtmindenkinek ajánlani. Borzasztó szimpatikus ember.
Teszek fel képet a mi kis Emmánkról. Mert ugyanis az is kiderült, hogy kislányunk lesz.

Puszilok minden kismamát!
Niki

Kép Emmacska 17 hetesen
niki30
 
 


Teszt

Kép
niki30
 
 


Bocsi Lányok, csak bénázok a vonalzóval:(
niki30
 
 


Sziasztok lányok, de jó, hogy átjöttetek!

Nincsenek ám itt sokan, sőt alig van pocakos :) Jó, hogy most megint van egy újabb turnus.

Verus: Ha nem gond, akkor légyszi töröltesd a ***Szent János-os topikot, hogy az esetleges még újabbak hamar idetaláljanak.

Üdv. M.
mircike
 
 


Zsóka
Igen, nem végig dolgozom, úgy tervezem, hogy 2,5 hónapot otthon leszek, nem buszozok, nem beszélek ügyfelekkel.. Mindenkinek jobb lesz így :P

A Pocim már nő, szerencsére csak az :) , a nadrágaimba már nem férek bele...

Sőt, képzeljétek, szerintem éreztem pénteken, hogy mozgott a Pici.. Elviekben "nem érezhetném", de tuti hogy az volt, mert azóta is érzem.. Mintha bennem lenne egy labda, és ide-oda mozogna... :)
És amikor van egy pörgős zene, főleg akkor érzem :))


Nem a vonalzóból gondoltam, azt láttam, hogy a Karácsonyé... :)
Csak hoyg itt vagy a Topicban :)

Örülök, hogy Te is jókat hallottál a dokimról. :)


Niki!

Hát ez a kép valami fantasztikus!!!
Már alig várom, hogy mi is menjünk!!!

Mircike:
Persze, töröltetem.
Csk azért hoztam anno 1et létre, mert akkor úgy láttam, hogy nem negyon megy ez a fórum...
Aztán lehet, hogy félrenéztem....


Verus

Kép
buborka.
 
 


Sziasztok kismamák!

Én is a Jánosban fogok remélhetőleg szülni Júniusban. Az én orvosom Dr. Kaszás Tibor, aki állítólag ott szerződéses orvos. A magánrendelőjébe járok évek óta és nagyon jó orvosnak tartom. Esetleg hallottatok már róla?
fatima
 
 


Mircike

Hol is találom meg ezt az adminisztrátort?

Köszi,
verus

Kép
buborka.
 
 


Segítenétek ebben a vonalzó ügyben???

Nagyon köszi előre is!
fatima
 
 


Sziasztok!

először is örömmel olvasgattam, h időközben világra jöttek a várva-várt babák! gratulálok nórinak és katinak és sok-sok boldogságot, kitartást és ami az egyik legfontosabb sok-sok tejcsit kívánok:))))))


kedves niki és verus!!!
de jó, h ti is csatlakoztatok!!!! ha jól látom, akkor még mindig az én pocaklakóm a legifjabb???!!! sőőőt, az én vonalzóm még egy másfél hetet csal is.....pluszban;)

zsóka!
hááát, ne tudd meg, hányszor próbálkoztam, h összejöjjön ez a vonalzó...puhhhh, de sikerült!!! ezen az oldalon max
Vendég
 


szervusztok, új pocakosok.
kicsit le vagyok maradva, nem látom át, hogy most ki kivel van.. sok az új név, de az anyukás csapat is lassan de biztosan kovácsolódott össze, itt sem lesz másként.

én is az anyukás topikban létezem már 4.5 hónapja, aug 3-án született ugyanis samu fiam Baltschik dokinál. 11 óra vajúdás-semmi tágulás végül csaszi.
remélem tudok majd nektek sokat segíteni.
puszi
zsófi
kerekpocak
 
 


ja és Niki, akartam kérdezni, hogy mit szólsz a kis korkülönbséghez? mi is tervezzük már a tesót, de még nem merjük bevállalni.
kerekpocak
 
 


100 kbyte-ot engedélyez, így sajna marad ekkora a képméret, de én ezzel is beérem:)
lassan egy hónap után végre ma először elkezdtem ákost emelgetni. sóvágó mondjuk már két hete- amikor utoljára taliztunk- próbált meggyőzni, h attól, h ákost felemelem, a pocaklakónak nem lehet semmi baja. azért én izgultam, lelkileg azért nem könnyű elfelejteni a haematomás hetet.....de ma elérkezettnek láttam az időt, jaaaj és olyan fincsi volt:))))) na de azért picikét még aggódom.
jó lenne már újra bekukucskálni hozzá, de az még két hét:(
ti jól vagytok? marci baba? ákos amikor apuci szabin van, mindig megajándékozza vmi új produkcióval. hát most sem volt ez másképpen, ui igaz csak pár msp-re de MEGÁLLT magától:))))
azt akartam még kérdezni, h te marcinak adsz már sonkás-sajtos falatkákat? mi kipróbáltuk, és imádja ákos, egész nap azt enné.....
Vendég
 


na kijegyzeteltem:

stellina-viki
Bebi-?
vgyjudit-judit
yniki-niki
ikt-timi
buborka-verus
niki30-niki
fatima-?


stimmel? kihagytam vkit?
kerekpocak
 
 


szia zsófi,

gondolom engem kérdeztél a kis korkülönbséggel...csak mert annyi niki van itt:)

jajj és még a múlt héten kérdezte vki, lehet, h te:) h mikor éreztem úgy, h jöhet a kistesó!
nos mi tudatosan terveztünk, h a két kicsi között olyan 2-3év legyen max a korkülönbség. én előtte elég sok cikket olvastam a témában és meghallgattam doktornénik, védőnénik véleményét és arra jutottunk. tulajdonképpen senki nem tudott lebeszélni:) a gyerköcök szpontjából is nagyon áldásos a kis korkülönbség, persze nem rögtön az elején:) de az nem számít, az első után -reméljük- könnyedébben fog minden menni. húú én extra aggódós voltam az elején, mint a legtöbb kismama az első babánál:)
igazán először a nyáron éreztem lelkileg azt, h megérett az idő, azonban az tényleg túl korai lett volna, így októberben határoztuk el, h igen, akkor mostantól tárt kapukkal várjuk a kis jövevényt, döntsön ő, mikor jön:) hááát, nem hezitált sokat, ui egyből megfogant:))))
Vendég
 


kerekpocak, csak egy gyors korrekció:)

stellina- niki:))))))))) engem hívhattok különben nikolettának is, talán egyszerűbb lesz így:)
mindjárt folyt köv. az előző téma
Vendég
 


Sziasztok!

Kedves Übi és Anaci!

Sok szeretettel gratulálok Nektek! Isten hozta kisbabáitokat! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok szeretettel!!!


Kedves Pocakosok!

Ej de jó, hogy hirtelen ennyien lettettek! Márk kisfiam 9 hónapja született császárral farfekvés miatt. Zsófihoz hasonlóan én is megpróbálok válaszolni felmerülő kérdéseitekre.

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


aztán nem tudom, h mennyire sikerül képbe kerülnöd az én történetemmel, ui én eredetileg azért jöttem ide a fórumba, h a sóvágó doktorról információkat gyűjtsek. sikerrel is jártam, azóta személyesen is találkoztunk vele és ha minden jól alakul, akkor nála fogom szülni a kistesót:) a történetemhez még hozzátartozik, h az . héttől barnázgattam, fájogatotta hasam, aminek az oka egy haematoma volt. nem tudni az okát, h miért alakult ki, ez bárkinél előfordulhat. szerecsére a babát nem veszélyezte, és a hetes fekvés, és gyógyszerszedésnek köszönhetően felszívódott. próbáltam nagyon pozitívan hozzáállni, és talán ez is segített. a lényeg, h mostmár jól vagyok! na ez az időszak elmondhatatlnaul nehéz volt. ugye ki kalkulál ezzel? ákossal való terhességem alatt "csak" pocifájás volt, a vége felé magas vérnyomás, de semmi extra komoly, ami óvatosságra intett volna bennünket. szóval ezzel kalkulálnia kell mindenkinek. nekünk még az volt a szerencse, h anyukám mindenben a segítségemre volt, amikor a férjem nem volt itthon, ő látta le az ákost.
Vendég
 


ami pedig a legfontosabb, h egész pici korától sok időt töltött együtt nagyijával ő is mondhatni a bizalmasa, igy nem volt számára annyira szokatlan, h ő eteti, teszi tisztába...stb. nektek kell érezni, h mikor jön el az idő, és ha elérkezettnek látjátok, akkor pedig csakis pozitív, szép dolgokra szabad gondolni:))))
és mégis nagyjából mikorra tervezitek a kistesót? mesélj nekünk samu babáról!!!!!! édes kis mosolyalbum ő is:)))))

edus !!!
köszi még a múlt heti kis beszámolót a pasijaidról!jó volt olvasni, h tényleg nem olyan vészes azért az eleje sem. én is úgy gondolom, h a középső szakasz, olyan félévesen korára válik húzósabbá. nem semmi, h zs már 10,5 hónaposan elindult!!!!!!!hűűűűű, akkor aztán megindult a kergetőzés a bátyussal, ha jól sejtem :lol:
neked sem volt kilóméterhiányod, ugye?!
igazi kihívás két kis lurkóval az élet. én már alig várom!
Vendég
 


na most már mennem kell, mert ákos lepakolta a könyvespolcrendszert, széttépett egy jó pár újságot és nemsokára átrendezi az egész nappalinkat:)))))

sokszor puszilok mindenkit!!!!

drukkoljunk, h fehér karácsonyunk legyen!!!!!!!

niki- vagy mostantól legyek nikoletta :)
Vendég
 


igen neked szólt a kérdés niki (én maradnék ennél az olyan barátibb :D :D )
szóval én már most azon gondolkodom, h mikor jöjjön a tesó. ugye csaszis voltam, szal valamennyit várni kell, de sztem tavasz-nyár környékén lehet h belevágunk. na majd meglátjuk.
samu nagyon nyugis, jó baba. nappal nem nagyon alszik mostanában, éjjel viszont igen 8-tól 6-7-8ig mukk nélkül. 1.5 hónapos kora óta nem eszik éjjel. 4x szopizik és nagyon sokat mosolyog. (www.szeder.blogspot.com oldalon a leveleit lehet elolvasni :lol: )
na mára ennyi.
sok puszi, jó éjt minden pockosnak!!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok Pocisok! :D

Szóval azt elfelejtettem tegnap írni, hogy én inkább az anyucis topikba szoktam írni, de ide is gyakran átnézünk onnan kicsit nosztalgiázni, meg drukkolni Nektek:arrow:Verus, így kerültem én ide :wink: :D .

szia Niki, jó, hogy Te is átjöttél. A kép fantasztikusan jó a kis Emmáról, gyönyörű neve van a kiscsajnak. Jól látom, hogy a feje fölött átkulcsolja a kezecskéit? :roll: :P

Fatima szia, gratula a kis jövevényhez! Kaszás doktor úr az én orvosom helyettesítője (lett volna ha...). Csak látásból ismerem, nagyon szinpatikus orvos. Első baba?

Niki-Nikolett, nagyon ügyes Ákos, hogy felállt, nálunk még várat magára a dolog, viszont kúszik Marci ezerrel. Próbáltam én is adni a fiatalúrnak kis katonákat, de képzeld, öklendezik tőle. Az íze tetszik neki, de a darabos kaját nem hajlandó elfogadni. Ha a főzelékében marad egy icipici krumplidarab, már meg akar fulladni. Te mióta adsz darabosat Ákosnak?

PUSZI,Zsóka

KépKép
logi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?