Új privát üzeneted érkezett!

Szirom! A sajtos csigából és a túrós pogiból tudok egy sajtos pogit összecsinálni? :lol:

Kép
bettike
Eger

Mézeskalács:

Ezer féle található itt:

http://mezeskalacs.lap.hu/ :D

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Snufi! Szerintem az ehavi görbéd kiegyensúlyozottabb! És már mindjárt vasárnap! :wink:

Kép
bettike
Eger

en tudnek pogireceptet adni,de amolyan nagymamas.
tudjatok."lisz amenyit velvesz,erzitek a teszta lagysagat"
utalom ha valaki ezt mondja. :roll: a nagyim ilyen :P

Kép
monyoka

Snufi,
Nagyon szép a görbéd, én is ilyet akarok!!!!
Zöldi,
Te mint Fő kreatív, tudnál nekem tanácsot adni ajándék-készítés ügyben. Az egyik barát házaspárral megbeszéltük hogy nem veszünk egymásnak karácsonyi ajándékot, hanem saját kezűleg készítünk valami aranyos dolgot a másiknak, de nekem semmi ötletem sincs......
Süti ügyben sajnos nem tudok hozzászolni, csak piskótát tudok készíteni :oops:

Kép
macspacs

suti:nekem a parom tegnap vett valami sos stangli
szeruseget,akart aprosutit is venni,de mar igy is kimeresztetek a szemuket a boltosok:)
cukrasznak sutit venni:)

Kép
monyoka

Sajtos tejfölös pogi:

35 dkg lisztben elmorzsolunk 1 élesztőt, 1 tojás sárgáját, 1 ek porcukrot, 1 mk sót, ezeket összekeverem annyi tejföllel (kb 1,5 - 2 dl), hogy gyúrható legyen. Szoktam még rakni bele olajat, 1-2 ek esetleg 1 dl, meg reszelt sajtot. Kinyújtom kb1 -1,5 cmesre, kiszaggatom, hagyom kelni. kb duplájára. tetjét tojásfehérjével lekenve, sajttal megszórva rózsaszínűre sütöm.
Nagyi féle recept, nagyon finom.

Mézest tavaly csináltam először, nagyon kemény lett. Sajtos kifliket tudom még ajánlani, azt szoktam inkább pogi helyett.

judis

Monyoka
Nekünk elvileg már tavasszal kellett volna kiskatona vizsgálat, mert az átjárhatósági vizsgálatkor (november) azt mondta, ha 3 hónapig semmi, akkor menjünk a beutalóért. Aztán szerveztük az esküvőt, és úgy voltunk, vele, majd az esküvő után. Zoli esküvő után kitolta, hogy várjuk meg a nyár végét. Aztán vettem a pg53-at, és akkor meg kitolta, hogy várjuk meg, hogy így sikerül e, most meg a hőmérő, de pé-napján volt szex, és most sem volt semmi, és mondtam, hogy most már menni kell, nem tologassuk tovább.
Valahogy próbált jobb belátásra az uradat :wink: Borzalmas milyen makacsak tudnak lenni, és milyen struccpolitikát folytatnak a pasik :? :shock:

Kép
gaby25

Amúgy azért nem sütök már gáz sütőnk van és úúúúúúútálom, Villanyba sokkal jobb sütni (sztem). Úgyhogy ha lesz valaha villany sütőm akkor fogok sütni :wink: ünnepélyesen megigérem :) . Túrós pogi receptem nekem is van fejben, de én is így hogy 1 egész sütőmargarin összegyúrva fél kiló túróval egy csomag sütőpor, só és liszt amennyit felvesz :) És hajtogatni kell, pihentetni , majd megint hajtogatni, pinetteni...stbstb kiszaggatni, tojással lekenni szezámmaggal megszórni megsütni és kész :) Mennyei :) Ez tuti lesz karácsonykor nagy családi kedvenc :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Macska!

A kreatívkodás majd feldom ám! Neked hányadik inszam ez?

Ötletem rengeteg. Pesti vagy? Mert akkor tudok Neked ajánlani nagyon jó boltokat, ott tuti beugrik valami ötlet!
De ha nem lesz ihlet, délután/este szívesen tanácsadok!

Kép
zölddisznó

Süti
párom tavaly méteres kalácsot csinált, anyu kuglófot, anyósom meg mindig süt valami finomat, idén is bizti ügyesek lesznek, szóval ez a teher le van véve a vállamról :D

Kép
gaby25

Köszi Snufika!

Kép
zölddisznó

hja még annyi a fenti pogi recepthez, hogy a bolti túró az túl száraz olyankor kell hozzá tenni néhány kanál tejfölt :wink: Ha házi a túró akkor is mehet bele tejföl ha valaki extra puhán szereti :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok, bocsi hogy nem irok senkinek vegig se tudtam olvasni, nem jo herekkel jovok, :cry: mindenki lebetegedett es Apanak hugyuti fertozese van ami ugye azt jelenti hogy nekem is egeszen biztosan, gondolom antibiotikumot kell majd szednunk szerintetek most emiatt mondjunk le errol a ciklusrol vagy ha vegeztunk a bogyo szedesevel (alt 8 nap) akkor azert meg meg lehet probalni?
Tisztara ki vagyok bukva most emiatt!!! :(

KépKép
KépKép
tontica

Csajok!
Ezt nem hiszitek el!
Befújtam (volna) cipődezodorral a csizmámat...hóspray volt!

Kép
zölddisznó

Tontika!
Francba!
Csak negatív eredmény után kezdjetek hozzá, nehogy baj legyen! Lehet, hogy egy hét alatt el is múlik.

Kép
zölddisznó

Zöldi
nagyon ügyi vagy, kreatív ötlet Kép

Kép
gaby25

Zöldi! Ezt megnéztem volna!!!! :lol: :lol: :lol:

snufi

Mikulás biztos örült volna ha ilyen csizmát rakok ki az ablakba! :lol: :lol: :lol:
...amúgy meg nem ér röhögni! Kép

Kép
zölddisznó

Coca, bocs, de marhára kiröhögtelek :D

Kép
Kép
robcsi03

na, indulunk, úgyhogy elköszönök!
Szurkokat kérek!!!

Kép
zölddisznó

SZUROK, SZUROK, SZUROK!!!!

snufi

Tontica orvos mit mondott? Szerintem ha peteérésig vége a kúrának és tényleg meggyógyult akkor belevághattok.

Coca mennek a szurkok :D

Kép
Kép
robcsi03

Tontica! Én is eléggé el voltam keseredve a múlt hónapban, amikor épp a pé előtt pár nappal kezdtünk viszketni... :cry:
De szerintem a húgyúti fertőzés nem feltétlenül okoz nálad is fertőzést, mindenképpen vizsgáltasd meg magad, mielőtt antibiotikumot kezdesz szedni!

zsebi_baba

Tontica,
Doki mindenképpen gyógyszer előtt!!!!
Zöldi,
Előre is kszi a tanácsokat, Szegedi vagyok, de hétvégén BP-n leszek, és el tudnék menni beszerző körútra az ajándékokhoz!
Inszem : Ez volt az első, de augusztus óta minden hónapom stimus volt sikertelenül...
Csajok, biztos hogy uncsi, de van valakinek véleménye arról hogy napi 3 szem progeszteron pótlás mellett hogy lehet ilyen pocsék a görbém? Mintha nem is lett volna pé-m, és a fertilitycirkle nem is tette be...

Kép
macspacs

help me!!!

a sogornom 2 cm-re van nyitva.vasarnap megy a korhazba.hany cm nel kezdodik a szules?
marmint mennyire kell hogy kinyiljon hogy termeszetes uton birjon szulni?nagyon izgulok erte.ha nem nyilik tovabb akkor csaszar.

Kép
monyoka

Zöldi! Bocsi, de én is marhára röhögök! :lol: :oops: :lol:
És én csak azért is drukkot küldök! :lol: ++++++++

Tontica! Dokit nem kérdezted?

Judis! Köszi a pogi receptet! Hasznosítom! :lol:

Kép
bettike
Eger

Monyoka! Nem tudom, van-e arra szabály, hogy hány cm-nél kezdődik, hiszen nem szülés előtt, hanem szülés közben (ill. vajúdás közben)tágul ki, amikor már fájások vannak. Ezek alapján tehát minden esély megvan a hüvelyi szülésre, ha csak más probléma nincs.

zsebi_baba

Sziasztok,

Köszi az aggódást, sajna hétfőn kérek időpontot, és majd valamikorra kapok, ahogy a múltkor. Nem aggódok a görcsök miatt, olvastam, hogy lehetnek méhösszehúzódások itt az elején. És nincs semmi pecsételős vérzésem mellette, ha kettő együtt lenne, na akkor aggódnék de nagyon.

Snufi, dejó, hogy visszament.

Szirom, Sonjus jó a görbusz.

Klarissza, szerintem még mindig ugrálós, de jobb, mint múlt hónapban. Nem akarod kipróbálni a palástfű, cickafark teakeveréket köv ciklusban? Ha már iszod, akkor bocsi érte.

Nekem még fogalmam sincs mi lesz karikor, egy biztos, az Uramnak kell sütnie sáfrányos kalácsot, ez az ő feladata karácsony reggel. De semmi nincs még kész, takarítani is kell, és nem tudom mi legyen a kaja... De őszintén nem zavar a dolog hehe :lol:

Zöldi én nem röhögtem :lol: na jó, csak egy kicsit... Mennek a drukkok

Monyóka nem tudom elégszer mondani, hogy nagyon sajnálom :cry:

pussz

Purc

Kép

Kép
purc

Csajok, eddig nem izgultam, sőt. Vesztesek nyugalmával voltam, de most, hogy "napjaim vannak hátra", kezdek izgulni. Sőt, előbb már a gondolattal is eljátszottam, hátha... :oops:
Akárhogy is lesz, januárban megyünk dokihoz, mindketten. Ez biztos!!!!

snufi

Monyoka: 10 centi (5 ujjnyi) és el kell hogy tűnjön a méhszáj....akkor lehet nyomni!!!

Hogy áll a sógornőd? Hány órája vajudik???? Nekem Bogival 17 óra volt.... simán született!Kurvakínkeservesen :shock: :cry:

Coca: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Hahó, no jöttem.

Látom, pogireceptet már tettetek, de azért ideírom, mert nekünk nagyon bejön, meg általában a vendégeknek is, és ezt nem kell hajtogatni meg ilyesmi.

Túrós pogácsa

30 dkg liszt
20 dkg margarin
25 dkg túró
1 tojás
kb. fél csapott evőkanál só
fél kockaélesztő nagyon pici meleg cukros tejjel felfuttatva

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd langyos helyen kb. egy-másfél órát kelesztjük. Az összemorzsolt élesztőhöz én olyan kevés tejet adok, hogy épp csak elfedje, picit megkeverem, majd várok, míg megtelik vele a pohár. Olyan habszerű lesz. A tésztát kelesztés után még egyszer átgyúrjuk, tetszőleges vastagságúra nyújtjuk (2-3 centisre szoktam), a tetejét késsel bekockázzuk, csíkozzuk, ahogy jólesik. Kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tetejüket felvert tojással (bevált még a fél deci tej + egy tojássárgája keveréke is). Még egy kicsit érdemes keleszteni, mondjuk legalább amíg bemelegszik 180 fokra a sütő. Olyan 20-25 percet sül.

Kép róla, de ez nem klasszik, mert megszórtam a tetejét sajttal:
Kép

Aztán a mézes, ezt a receptet tavaly így írtam be a lányoknak egy másik topikba, és megkerestem nektek, hogy ne kelljen újra begépelni:

Mézeskalács

Hozzávalók:

1 kg liszt
33 dkg porcukor
2 csapott kiskanál szódabikarbóna
5 dkg margarin
1 kiskanál őrölt szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, gyömbér, ánizs, narancs– és citromhéj (szerintem mehet ezek helyett mézeskalácsfűszer. Mondjuk én beletettem őket mind külön-külön a szegfűbors kivételével, ezt az egyet nem kaptam)
2 tojás
2 tojássárgája
35 dkg méz

A liszt felét az összes többi hozzávalóval először jól összegyűrjuk, majd apránként a maradék lisztet is beledolgozzuk. Ha már a kezünkről és a tál faláról is leválik, letakarva egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Belisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk (szerintem lehet picit vékonyabbra is). Tetszőleges formára szaggatjuk. A ház alkotóelemeit kartonlapra rajzoljuk, kivágjuk és a tésztára fektetve körülvágjuk. A dízsítésre szánt napraforgó-, szezám- és tökmagot (vagy bármi mást) hústűvel vagy fogpiszkálóval ügyeskedjük rá, az a biztos, ha felvert tojássárgájával rá is ragasztjuk. Sütőpapíron előmelegített, közepesen meleg sütőben (190 fok, légkeverésesben kb. 175 fok) 12-15 perc alatt megsütjük. A kihűlt elemeket olvasztott cukorral ragasztjuk össze.

Képek:

Kép
Kép

És mert szerencsétek van, és a régi képek között nézelődve találtam olyan szépeket, mutizok egyet. Miksa a Balcsin, 7 hónaposan :)

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Még azt akartam írni, hogy Zöldiéknek megy a drukkhegység!

Monyóka! 2 cm az indulásnak szerintem tök jó. Vasárnapig ebből még akármi is lehet. És ha azt vesszük, hogy sokunk 0-ról indul... :wink:

Tontica! Tényleg menj orvoshoz te is! És beszélj Purccal, mert ha jól emlékszem, épp neki volt ebben a hónapban hasonló. Ugye nem beszélek hülyeséget, többiek, segítsetek!

Snufi! Én szorítok!

Most muszáj lépnem, pussz!

Judis! Szép a pogid, pont mint anyukámé :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom! Ezeket a mézeskalácsokat Te sütötted? Csodaszépek! Ámulok-bámulok! Gondolom elment pár óra a díszítésre! De megérte!!!!! :)

snufi

Csajok, micsoda finomságok, nyami :9
Szirom, tényleg nagyon guszta a mézeskalácsod, lehet rendelni? :D

Kép
gaby25

Snufi! Ezek a tavalyiak, idén még nem jutottam oda. Köszi különben :wink:

És mennyi idő ment el Miksa tisztítására utána... :roll: :lol: Akarsz róla képet, ahogy segített? :lol:
Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziastok csajok!

Drukkoljatok megyek fogdokihoz 8-ra, és nagyon fffféééélllleeekkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:

A hőm ugyanannyi mint tegnap, pé-m biztos volt, de a hőmet nem értem!

Kép
kata05

Gabikám! nem lehet rendelni, beledöglök a sajátjainkba is :lol: De annyira szeretem csinálni.

Kata! Drukkolok!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Édi-bédi Miksa!!!!!!
Csatlakoznék Gabyhoz, én is rendelnék, ha lehet. Lehet? :wink:

Köszi Csajok, mindenkinek a drukkokat!!!! :D

snufi

No, még ezzel voltam adós. Ezt úgy kaptam és csak egyszer csináltam eddig, de nagyon fincsi és egyszerű. A felébe tettem egy kis házisonkát is, nekem úgy még jobb.

SAJTOS CSIGA

1/2kg liszt,pici só,2 tojás sárgája,7-8 dkg zsiradék,3 dl tejben 2 dkg élesztő,pici cukorral felfuttatva.+,még 1 tojás sárgája vízzel higítva a kenéshez
20-30 dkg reszelt sajt,egy kis doboz tejföl,só.

Futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben,és adjuk a többi anyaghoz.
Dolgozzuk ki alaposan a tésztát,míg az edény széléhez már nem ragad!
Kelesszük letakarva kb 40 percig.
Vékonyra sodorva kenjük meg tejföllel,és szórjuk rá a reszelt sajtot.Csavarjuk fel,mint a rétest,és két újjnyi szeletekre vágva tegyük egy zsírozott sütőlemezre,nem túl közel egymáshoz.
Kicsit még hagyjuk kelni,majd kenjük meg a tojássárgával,és süssük világos pirosra,180 fokon 15-20 percig

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

szirom
:( nem igazság, beindítod a nyálképződést, aztán nem redelhetünk :cry: Megyünk segíteni :wink:

Kép
gaby25

Szirom nagyon-nagyon-nagyon szépek ezek a mézeskalácsok! Hát azért akinek ilyen ügyes kis kuktája van :shock:
Réka is nagyon szeret "segíteni" a konyhában, csak így minden 5* annyi időbe telik. Viszont nem akarom elvenni a kedvét tőle, nekem anyám sose engedte, hogy segítsek amikor kicsi voltam, amikor meg már nagyobb persze már elvárta én meg akkor már utáltam.

Kata nagyon szorítok, hogy fájdalommentesen megúszd a dolgot! Már egy ideje halogatod a jól emlékszem ugye?
Én is voltam tegnap a Rékával, mert az egyik kis fogán észrevettem 2 barna pöttyöt. Rendesen beparáztam, hogy még 2 éves sincs aztán elkezd romlani a foga. De szerencsére megnyugtatott dokinéni semmi gond, a száj ph-jától lett valami gombaszerűség és el fog múlni magától. Így én is megnyugodtam, Réka meg egy kellemes élménnyel lett gazdagabb.

Kép
Kép
robcsi03

Gabi! A takarítást szívesebben átadnám, mint a sütést :wink: Csak sütni is úgy jó, ha már ki van takarítva :wink:

Süssetek szépen ti is, olyan jó játék ám! Azért adtam a receptet :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Robcsi, hát igen egy pár hete szorakozik már a fogam! Múlt hét kedden jelentkeztem be a dokihoz és mára kaptam időpontot!

Egyébként most én vagyok úgy mint te a múlt hónapban hogy reményvesztett lettem a babát illetően a hőm miatt! Le nem vagyok törve, csak kevesebbet próbálok most foglalkozni vele, azért sem jövök olyan sűrűn!

Kép
kata05

Kata! Gondolok rád! De tényleg! Te azóta húzod a dolgot? :roll: Ejnye! :evil: :lol:

Szerintem osszuk be! Én takarítok, Szirom süt! Valaki meg vasalhatna és kezdhetné nálam! :lol:

Zöldi! ????? Még mindig csavarogtok?

Kép
bettike
Eger

Kata! Jó a wedding tickered! :lol:

Kép
bettike
Eger

Bettike majd én vasalok egy kicsit, ha nálam takarít és süt valaki :D

Kata én is írni akartam már, hogy teccik az esküvős vonalzód :D

Kép
Kép
robcsi03

Kiderül, hogy mindenki bejárónőt keres :lol: :lol: :lol:

Tényleg mennem köll, pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszi lányok! Nekem is bejön!! :lol:

Bettike, én az okos agyammal azóta húzom a dolgot! :oops:

Szirom,én ki fogom próbálni a receptek vmelyikét! Majd lefényképezem és megmutizom nektek! Én imádok sütni, kivéve ha otthon van párom!

Cigi témához: Nálunk senki se dohányzik! Én képtelen lennék elviselni a büdöset, meg főleg hogy a ruhám is büdi legyen! Hugim 4 évig dohányzott, míg nem tavaly egyik napról a másikra letette!
Párom erre a kivizsgálás dologra azt mondta, mikor egyszer beszélgettünk, hogy ő a baba érdekében mindenre képes lenne!

ÁFI????

Szirom, Ancsa! Az Afrin orrspray nagyon jó! Nem olcsó, de engem párszor megmentett az arcüreg felszúrásától! A többi orrcsepp a közelébe sem ér!

Kép
kata05

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?