Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mot,azért még visszafordulhat,ez még csak a 35. hét közepe!

Chesti,nekünk a kórházban azt tanácsolták,hogy sima danettes v. joghurtos poharat fertőtlenítsünk ki,aztán tegyünk bele folpack fóliát és így bele a tejcsi--- aztán ha kihűlt,fagyasztó,és mikor megfagy simán kiveszed a pohárból,jól betekered,bekötözöd és mehet a következő adag a pohárba ugyanígy.Persze írd rá ,hogy mikori az adag kb. 50-70 g, pohártól függ!

Rozus,gyönyörű Verus,csini a fülbevaló!

Lanett,várjuk az uh eredményt!Ja és Budaörsön van egy bébi nagyker és kismama ruházat (nem csak neked ,minden kismaminak írom) én tök olcsón vettem itt kord gatyát.Itt készítenek is rucikat!
Week-end baby :Budaörs,Budapesti út 87/c 2040
Tel: 0623 441 386 / 0623 441 379

Bocsi,hogy csak most írom,de minap akadt kezembe a névjegyük!

Hú,most megyek mert hív a fiatalúr,aki ma bemászott az ágyneműtartóba!

Puszi mindenkinek(Viki,viszketésmentes napot)
taptau

Share,szép az ágyikó és praktikus!
taptau

Ági,neked is gyönyörű nagy fiad van már!
taptau

Sziasztok,

Rozus,
Nagyon szép kislány Verus! :D Kis husi, zabálnivaló :D

Viki,
Ne becsüld le magad. Én biztos a falra másznék az állandó viszketéstől… :):D

Lanett kismamipajtás,
Én is nagyon megkönnyebbültem, hogy kaptam :D Amúgy 9 ezer volt, háát nem mondom, hogy nagyon olcsó, de láttam én már 20 körül is kismama nacit (persze nem az én méretemben :D), úgyhogy ezzel az árral még kiegyezem.:D

Mot,
Krisztina hercegnő megfordult? Hát… az azért nem olyan jó, nem? Reméljük, még visszafordul.

Taptau,
Köszi a címet! :)

Ma is itthon lopom a napot, mert még ma is SZABIN vagyok :D Hurrá!!! Őszintén szólva nem sok kedvem van dolgozni menni, már most itthon tudnék maradni…:P Amúgy ma muszáj kicsit nekiesnem a lakásnak, merthát mindjárt jön a jézuska, aztán még sehol nem tartok. Úgyhogy ma még ablakmosás is tervben van, na meg az ablakdíszek kihelyezése :D:D Merthogy eddig elfelejtettem :D

Puszi mindenkinek, később még tuti jelentkezem! :D Kép Kép

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Zsókuci, csak óvatosan azzal a takarítással. :) Örülök a kismamagatyódnak. Télen nagyon jól jön a kordnadrág. Ha pedig rendszeresen hordod, megéri az árát. Egyetértek Vikivel abban, hogy, ha itthon van az ember, akkor beéri 1-2 cuccal, de, ha dolgozni jársz, akkor bizony öltözködni kell. :shock:
Ugye, hogy már most a gyerek diktál?! :lol: Majd ő beosztja, hogy mennyi sütit együnk. :wink:
A férjem közfeladatot ellátó szervezetnél dolgozik, ezért nincs nálunk hétvége és ünnep sem (nem rendvédelmi szerv, és nem utcaseprő :wink: :wink:).

Lanett, igazából én már megszoktam a munkarendjét, és nem is csinálok belőle ügyet, de, ahogy Chesti is írta, most jobban igényelném a társaságát. Sajnos, a szülésnél is előfordulhat, hogy nem tud ottlenni. Így egy barátnőmmel is meg van beszélve, hogy apa távolléte esetén ő lesz ott velem. Legfeljebb menetközben majd váltják egymást, ha mégis befutna. Sajnos, ha egyszer felveszi a szolgálatot, nem hagyhatja ott, amíg le nem telik. Nincs mese! Majd megbeszéljük Luca/Mátéval, hogy apa szabadnapján jöjjön világra. Hmm, ha ez így menne.....

Kiságy 31eFt kókuszmatraccal. 140x70-es, kisiskolás koráig jó lesz.

Viki, én is megőrülnék a viszketéstől!!!! Hős vagy, hogy ennyire bírod!

Taptau, a danettes poharat miért kell fertőtleníteni, ha még teszel bele folpack-ot is? Akkor már nem a fóliát kellene? Nem értem... :? :?
Máté mit keresett az ágyneműtartóban? Csa úgy?? :wink::wink:

Chesti, a kimenős kismama. :) Ilyenkor nagyon jó, hogy a közelben lakik valamelyik nagyszülő.
Kórházas listám már most is van, de én szeretem hallani a személyes "élményeket" is. Sokkal több hasznos dolgot lehet így hallani, mintha a listát böngésznéd.

Rozus, nagyon szép kislány Verus! :) Szépen kikerekedett, és ügyesen tartja magát.

Mot, és Kriszti is érezte, hogy megfordult? Reméljük, meggondolja még magát!

Szülésznő témához akartam még írni, hogy én ebben is hátrányos helyzetű vagyok. :( Nálunk az a szabály, hogy ha nincs fogadott orvos, akkor szülésznőt sem lehet fogadni. Még nem adtam fel, talán "rokoni" alapon sikerülne a barátnőm szülésznő ismerősével mégis összehozni. Majd meglátjuk. Annyiból nyugodt vagyok, hogy mostanában csak jókat hallottam a szülésznőkről.

Tegnap nem is írtam, hogy lebetegedtem. :( Apának vírusos torokgyulladása volt, amiből nem tudott kilábalni, és a végén antibiotikumot is kellett szednie. Sosem kapom el tőle a kórságokat, most sikerült. Úgyhogy most állandó orrfújásból áll a napom. A gyengélkedésen kívül szerencsére más tünetem nincs. Gyerkőc is kalimpál rendesen. Neki ebből nem lehet problémája, ugye?????
(Tévedtem, most néztem meg a lázmérőt. :( Megy felfelé....)
Az lesz a legjobb, ha lefekszem.

Kép
Kép
share

A három héttel ezelőtti 4d-n még tökéletesen be volt fordulva, menetirány szerint :)!!

Kedvesem a karate edzések mellett egyszer szólt, hogy most nagy műsor van odabent!!! :)

Hát ez lett a vége!!! Reméljük, hogy megtalálja a helyes irányt!!!

:)
mot

Sziasztok!

Zsókuci, örülök, ha segítettem, bármikor szívesen teszem, ha tudok. Használd ki, hogy "lophatod a napot", mert ha megszületik a babuci, biztos, hogy egy ideig erről csak álmodozni lehet. Az ablakmosással pedig csak óvatosan! Ebben az állapotban az veszélyes, úgyhogy csak nyugdíjas tempóban, ok? Nálunk a férjem csinálta, mert nem akarta, hogy én létrára másszak, de ha nem volt otthon, akkor azért néha rosszalkodtam és székre álltam meg ilyesmi.

Chesti, én a gyógyszertárban vettem steril anyatejgyűjtő zacsit (Medeila, 10 db/csom. 1500 Ft). Egy zacsesz 150 ml-es. Ha arra gondolsz, hogy majd a hozzátápi kezdetén tejcsivel pürésíted a zöldségeket, akkor sztem érdemes kisebb adagokat fagyasztani, mert a 150 ml egyszerre sok. Egyébként én épp hétvégén kezdtem el kidobálni a lefagyasztott júniusi tejcsiket, mert csak fél évig tárolható. Próbáltam odaadni Ádámnak, de ő nem eszi meg a kiolvasztott tejet. Van amelyik baba elfogadja, de hallottam már többektől, hogy van olyan gyerkőc, aki nem akarja megenni. Hát, az én lurkóm pont ilyen. Kicsit irigyellek a kimenőért, nekem ilyen még nem volt. Senkire sem tudom Ádámot hagyni, úgyhogy mi mindig mindenhová ketten vagy apával hármasban megyünk. Ez persze nem panasz, csak azt akarom mondani, hogy ha van ilyen lehetőséged és segítséged, ne habozz kihasználni! :wink:

Share, mi is a babaholmiolcson-ban vásároltunk, a vecsési boltból hoztunk el elég sok dolgot. Szerintem tök jó áron vannak a cuccaik, és még rendesek is. Mi pl volt, hogy meggondoltuk magunkat, és valamit vissza szerettünk volna vinni, és gond nélkül kicserélték. Azóta is voltunk már párszor, hogy Ádám megszületett. Van náluk ruhanemű, játékok, kiegészítők és még pelus is. Igaz, azt még nem próbáltam, de már szemeztem vele. Sztem legközelebb azt is veszek ott, és majd megírom, hogy milyen, mert az ára nagyon jó.
A babának pedig nem lesz semmi baja, csak pihenj és csillapítsd a lázadat. Ilyenkor a hidegvizes borogatás a legjobb, legalábbis az én ismereteim szerint és persze a sok-sok pihenés. Mielőbbi jobbulást Neked (és a férjednek is)!

Rozus, szívesen talizok Veletek. Verus nagyon szépen emeli a buksiját, szépen tartja magát. Formás kis baba.

Chesti, Rozus: mindkét kislány gyönyörű és nagyon édes!!

Taptau, azt szeretném kérdezni Tőled, hogy kuki ügyben nálatok mi a helyzet. Neked mit javasolt a védőnő vagy az orvos, hogy fel kell húzni a bőrt minden nap vagy nem? Nekem a kh-ban, ahová rendszeresen vissza kell mennünk, mivel Ádám korababa volt, mindig azt mondják, hogy minden nap 1-2x fel kell húzni, de a gyermekorvosunk szerint nem szabad hozzányúlni. Bocsi, hogy ilyet kérdezek, de nem tudom, mit tegyek. :roll:

Képzeljétek, ma voltunk gégészeten és felvágták Ádám nyelvét. Hihetetlen számomra, hogy a beavatkozás után kb fél órával már vígan szopizott, és tök jó kedve van azóta is, nem viselte meg a dolog. Mondták, hogy ez semmiség, de én azért tartottam tőle. Jó túl lenni még az ilyen apróságokon is.

Ági
agnesm

Share :lol: jobbulást kívánok Neked! A babának nem lehet baja szerintem csak majd érzed, ha tüsszög. :D

Mot :lol: biztosan vissza fog fordulni a baba, még van egy jó pár hete rá!

Zsókuci :lol: örülök, hogy ilyen jó erőben vagy, de az ablakmosást bízd rá másra és a takarítással is csak óvatosan, pihengessél közben.
Ne akarj egyszerre mindent megcsinálni.

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Share,hát ezt tanácsolták,igaz én ki se próbáltam ,mert nekünk annyi tejünk sajna nem volt,úgy hogy lehetőség sem volt rá! :wink:
Nektek pedig jobbulást!Sajnos ez az enyhe idő kedvez a baciknak! :?
Hú,tök jó áron van a gyerekágy! :lol:

Viki,a Liliána is szép! :lol:

Ági,hmm ,ez egy elég kényes téma,igazából mindenki mást mond,nincs egyezményes megoldás.Annyit keresgettem az interneten is ,de itt is eltérőek a vélemények!Mi ott tartunk ,hogy esti fürdésnél,kicsit fölhúzom neki,ameddig engedi és ennyi!
Ja, a barátnőm kisfiának is föl kellett vágni a nyelvét ,és ahogy írtad tényleg nem viselte meg. :lol: Mi jobban tartunk ezektől a dolgoktól,mint amekkora maga a beavatkozás!Én is így vagyok ezzel!

Zsókuci,tényleg csak módjával azzal a házimunkával! :lol:
taptau

Sziasztok,

olyan drágák vagytok, hogy így féltetek. Hát, nem viszem túlzásba a takarítást, győzött a lustaság. :D
Eddig mindössze annyit csináltam, hogy felporszívóztam, meg felmostam :wink: és csak egy ablakot fogok mosni, amit az ágyról is lazán elérem, a többit én is Apának hagyom :wink: :lol: , sőt a függöny-cserét is rábízom, mert nagyon kéne nyújtózni, azt meg nem akarok. :shock: :P

Share,
jobbulást kívánok! Mézestea, láz ellen borogatás, és ha jól tudom Panadolt szedhetsz végszükség esetén, mondjuk anno ez nekem láz ellen nem segített, de van akinek beválik, és ezt még Wiegandt doki mondta, hogy lehet babásan is. :) És persze tessék sokat feküdni!!!! Kép

Agnesm,
hú, miért kellet Ádám nyevét felvágni? Elég rosszul hangzik tényleg, de ezek az apróságok hihetetlen gyorsan regenerálódnak.

Lucia, Zuzmó

eltűntetek, mi van veletek??

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Mindig olvaslak benneteket, de sok időm nincs írni.

Chesti
Annó én is ilyen tejgyűjtő zacsit vettem Aventest, bár az árára nem emlékszem. Ha kis adagokat akarsz a barátnőm úgy csinálta, hogy lehet (ha jól emlékszem) nylonzacsiból jégkockakészítőt kapni és abban kis golyókban fagy le az anyatej és a hozzátáplálásnál 1-2 golyócskát kell a a kajába tenni, így nem veszik kárba a többi.

A táblába egy kis plusz adat, hogy a 19. hetet töltöm és holnap megyek Uh-ra és remélem megmutatja magát mi van a lába között.
A kórházi cucchoz még annyit hogy nálunk kell vinni pelust(amit adnak nem biztos hogy elég) és popsitörlőt mert azt nem adnak. Cicisebesedére nekem régen azt ajánlották, hogy szopi után egy kis anyatejjel kenjem be és hagyjam megszáradni. Nekem bevált.

Jó babázást akinek már megszületett és jó pocakodást mindenkinek.

Csibe
csibe31

Hello Lányok és Mot papa!

A mi babócánk 5.2 cm izgett mozgott, és most először én is láttam hogy mozog, mert eddig mindig el volt fordítva a monitor, és ott bőgtem az ágyon, de annyira jó érzés volt!!!!! NT:1 mm. Ez a nyaki redő? És ez jó?
A doki 11 hét 6 naposnak mondta a méretei alapján.Az orrcsontja látszik. Vérvétel is megvolt majd december 19-én megyünk a dokihoz magánrendelésre és akkor összeveti az adatokat, és a vérvételeredmény pedig alapba hozzá megy.

És kaptam terhesgatyót is. :D Sötétzöld kordbársony és 5990 Ft volt. És majdnem ennyiért vettem melltartót :? :roll: de vastag pántos és tök jó anyaga van és képzeljétek 95D!!!!-s :shock: lett jó.Alapba 90 B-s volt :shock: úgyhogy majdnem dobtam egy hátast.
Most nem olvasok vissza mert el kell rohannom, de este jövök.
Addig is pusszancs mindenkinek!

lanett

Szia Lanett kismamipajtás,

szuper hírek!! :D Gratula! :) Az NT igen, a nyaki redő, és 3 mm-ig jó, úgyhogy megnyugodhatsz :)
Gratulálok a terhesgatyóhoz meg persze a melltartóhoz is :) A Brendonban vetted végül?

Csibe,
holnap jelentkezz, hogy mi rejlik a lábak között :D :P Nevekkel hogy álltok? :)

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Hello Lányok!

Szia Zsókuci kismamipajtás!
Végül nem a Brendonban, hanem Pécsen az Árkád bejárata mellett van egy kismamabolt, ott vettem. De azért holnap bemegyünk a Brendonba is, zenélős bigyót mindenképp venni akarok, meg beterveztünk egy "nézzünkkörülmiketkellvenniéskb.mi mennyi" csavargást holnap Pesten.

Úgyhogy Taptau köszi szépen a címet, holnap megkuksizzuk azt a boltot is, igaz ma elköltöttem minden fölös vagyonom és most egy darabig nem megyünk Pestre,csak Pécsre,de 4D-re mindenképp oda akarok menni a Praxisba.(de jó lenne már ott tartani!!!)

Csibe!
Remélem holnap nem lesz szemérmes a picurka!

Mot!
Még majd biztos visszafordul a kis hercegnő, még van egy kis ideje.

Share!
Vigyázz magadra, kúráld ki magad!

lanett

Kép
Kép

chesti

Sziasztok!

Élek ám, csak mindíg kitalálok valami okosságot magamnak. Van, hogy csak olvasgatlak titeket.

Chesti, köszi a táblát. :D Niki továbbra is 1 cukorborsó.
Ha megvan még az a kelengyelistád amit a talin mutattál elküldenéd? A védőnőmet sztem elrabolták, nem láttam már vagy.. fogalmam sincs mikor :roll:

Mot, azért bízzunk benne, hogy még visszafordul bár túl sok helye nem lehet..., ha farfekvés akkor császár?

Verus, cuki a kiscsaj! Jó erőben van, biztos a szopi! :wink:

Viki! Para kerülget már? Ugye Wolves mindenképp értesít mindet, ha elindultak a csajok. Szép nevük lesz, nálam is esélyesek voltak csak a vezetéknevünkkel nem kompatibilisek. :wink:

ZSókuci én is úgy hallottam, hogy az ablakmosás tilos asszem a 36. hétig. Csak lájtosan takaríts!Lanett neked is szól, a gatyó elég jó árban volt, én a C&A-ban vettem anno kismamafarmert kb. ennyiért. Ja és a börzén a legkényelmesebb nadrágomat 1990-ért v. 2990-ért, at van rajtam az utolsó pocis képeimen, ha emlékeztek. Tőlük vettem szoptatós melltartót is 990-ért. Hülye vagyok, :oops: hogy csak most jut eszembe megosztani veletek a címet, bocsi: www.christinamoda.hu. Itt szerintem meglesz az összes elérhetőségük is. :shock:

NA megyek, most ennyi fért bele, vacsit kell csinálnom aztán nekiállok baldachint varrni, meg rácsvédőt, találtam egy boltot -anyósom ajánlotta- ahol végre normális anyagot lehet kapni normális áron. Van rózsaszí polárjuk is, úgyhogy Jázminnak lesz rózsaszín szettje, sapka, kabát, pulcsi, rugi és barátai belőle. :lol:

Ja, apa tegnap összerakta a kiságyat. Egyre jobb lesz a szoba és már csak 8 hét. Világvége.....! :lol:

Mindenkinek puszi

Kép
Kép
zuzmó

Én is csak most néztem meg a christinamoda oldalt, kicsit drágább mint a börzén viszont 46-os méretig van mindenük.

Mot, a kapcsos hasleszorító bugyi 1290, ha jól emlélszem Te kerested :lol:

Kép
Kép
zuzmó

Zuzmó és kedves aggodók!!!:)
Nem kell félni, hogy lemaradtok valamiről, ha akció lesz értesítelek benneteket!!!:)
Addig is jó gömbölyödést mindenkinek.
üdv
wolves

Zuzmó :lol: , igen jól érzed a dolgot para már vagy két hete erőteljesen kerülget! Téged nem???????!!!!!!

Lanett :lol: örülök, hogy jó lett az UH, de azért ne bőgjél! :D

Taptau :lol: , köszcsi!

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Jó reggelt Csajok!!! :)

Zuzmó, köszi az infót, de felvilágosítottak, hogy a doki felírhatja a hasleszorítót és így 1380-ért lehet venni (AH-10-es típus)!!! :)

Tegnap este brutál mocorgás volt bent, holnap reggel kiderül mit alkotott a Drága! Megyünk NST-re, de előtte megnézetem kis Hercegnőmet!!!!

Viki, jó Téged is hallani!!!

Mindenkinek Millió Puszi!

mot

Sziasztok :)

Rozus :) Verus nagyon szépen tartja a fejecskéjét :) Kórházban rakattátok bele a fülcsit?
Nagyon szép kislány, jól látom, hogy barna a szeme? :)
Átaludta az éjszakát? :) Ágyat nem áztattad el? :)
Verus háton vagy hason fekszik?
Niki elelinte hason alvós volt, de kb 1 hónapja kizárólag csak háton hajlandó hhmmmm :)
Niki is gyönyörűen tartja már magát, nem bicsaklik a feje :)
Verus mennyit hízott? Nekem tegnap a nőgyogyim megkérdezte elértük már a 4 kilót? Mondom már az 5 felé tartunk (4,7) és azt mondta az sok, hmmmmm. Ledagizta Nikit? :) Mondjuk jó husiban van az tény, de hát most mit csináljak nem fogom elvenni a cicit tőle ha kell neki. :!:

Mot én szurkolok, hogy visszaforduljon a kis hercegnő :) Szegény párod, át tudom érezni milyen lehetett amikor megfordult, szegénykém :)

taptau köszi a tanácsot. Te hogy olvasztod ki? Mikróban, vagy hagyod felengedni?

Share remélem mihamarabb , meggyógyulsz. De egy hülyeség hogy nem választhatsz szülésznőt,mert nincs fogadott dokid :!: Remélem sikerül megoldanod.

agnesm neked is köszi :) 10db 1500Ft? Ez rablás komolyan :!: Miből van? Vagy aranyat is adnak hozzá? :)
Arra is gondoltam, hogy műanyag pohárba esetleg, de eszembe nem jutott volna, hogy rakjak bele folpackot ahogy taptau írta :)
Miért vágták fel Ádám nyelvét? Ez annyira szörnyen hangzik :shock:

Zsókuci :) Én nem féltelek téged, bár én magamból indulok ki :) Én sem bírtam magammal, és a nagy takarítást nagy pocakkal simán :) Vagy ha csak a konyhára gondolok, azért mondjuk az fárasztó volt a 38. héten berendezni, meg a mocsok amit a munkások hagytak :) Szerintem érzed mennyit bírsz, de tényleg figyelj magadra, ha úgy érzed na most pihi akkor pihi :)

Csibe de jó hallani téged is :) Köszi a tippet, ez tényleg jó :)
Azt lehet már tudni, hogy kislány vagy kisfiú lesz? Esetleg nevek? :lol:

Lanett de aranyos vagy :) Én is emlékszem amikor megmutatták hogy kalimpál először, és azonnal folyni kezdtek a könnyeim :)

Zuzmó itt egy honlap amin fel vannak sorolva és szerintem nagyon jó :)
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/babamama.html
Annak a boltnak amit anyósod talált megadhatnád a cimét :) Nekem is kellene anyag, mert plusszban venni rácsvédőt meg baldahint...hát nem olcsó, inkább anyósommal varratok :)

Csajok ami még eszembejutott :!: Szülésnél csoki csoki csoki, és szőlőcukor és rengeteg folyadék. Azt hiszem én nem bírtam volna ki, sok energiát adott.
Ja és evőszeközt vigyetek mert nem adnak.

Tegnap voltam nőgyogyinál, és velem minden rendben :) Megkérdezte akkor hogy akarunk védekezni..mondtam sehogy :) Kérdezte és ha terhes lesz...elvigyorodtam akkor mondom örülni fogunk :lol: :lol:
Holnap védőnénihez megyünk Nikimmel :)
Na megyek egy kis torna, majd szoba díszités amig alszik a kis Lencsilány :lol:

chesti

Sziasztok!

Chesti,nem tudom ,mert nekem fagyasztott nem volt! :(

Puszi!
taptau

Én marha éhes voltam szülés után,úgyhogy valami harapnivaló jól jön és tényleg rengeteg folyadék!Szőlőcukor!
taptau

Chesti , nekem azt mondta a védőnő, hogy nem szabad se háton, se hason altatni a babát, hanem oldalt és ki kell támasztani a hátát a takaróval. Akkor ez nem igaz???

Share, mi az hogy nincs fogadott dokid? Hát kihez jársz te terhesgondozásra? Vagy ő nem akar ott lenni a szülésnél? Vagy te nem akarod? Mondjuk szülésznőt én sem fogadtam, mert azt mondta a doki, hogy nem muszáj ,az lesz aki éppen ügyeletes.

ui: Emberek! Ma már 34.hetes vagyok :!: :D :D :D

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést. Szerencsére nem lázasodtam be, csak hőemelkedésem volt/van. Ma már jobban érzem magam. Holnap megy apa háziorvoshoz, elmegyek vele, hallgassa meg a tüdőmet, biztos, ami biztos (asthmás vagyok).
Zsókuci, a Panadol-t elraktároztam. Remélem, nem lesz rá szükség.

Lanett, :lol: :lol: :lol: :lol: Csodálatos, felejthetetlen élmény a 12. heti UH. Nagyon jók az eredmények! Mellnövekedés ügyben együttérzek. Bár én alapból kisebbről indultam, de mindenkinek az szúr szemet, hogy a melleim mekkorák lettek. :shock:

Chesti, Kismamában olvastam, hogy anyatejet csakis szobahőmérsékleten szabad felolvasztani, úgy megmaradnak az értékes anyagok.
Hm, szerintem is marhaság, hogy nem lehet szülésznőd. Ha elmondanám, mi ennek a rendelkezésnek az oka, igencsak csodálkoznátok. :roll: Nevetséges! Nem adom fel! :)
Ja, és úgy tudom, hogy vajúdás alatt nem lehet enni-inni nálunk. :( Csak a szádat vizezheted szivaccsal. Kész horror! Ki nem bírnék egy 12 órás vajúdást étlen-szomjan. Bár, úgy tervezem, hogy itthon vajúdok amíg lehet. Dehát tudod, ez csak terv.....
Örülök, hogy rendben vagy. :) Tetszett a védekezős sztori.

Rozus, én is kíváncsi vagyok az anyagbolt címére. Huzatokat magam szeretnék varrni. Eddig nem találtam megfelelőt, de míg ágyneműnk nincs, addig várok is vele, hogy biztos legyen a méret. És még a bölcső sincs nálunk, annak sem tudom a méreteit. Gondolom, abba kisebb takaró kell, mint a kiságyba. Chesti, te mit mondasz erre?
A baldachinhoz van szabásmintád, vagy csak úgy kútfőből? Nem vagyok valami nagy szabász, úgyhogy útmutatót szívesen vennék tőled, ha elkészültél.
8 hét még sok idő. Nyugi!! :wink: :wink:

Mot, drukkolok, hogy az extra mocorgás a visszafordulást jelentse. Szólj majd, mi a helyzet!

Csibe, te is jelentkezz, hogy mi volt UH-n. Külön drukkolok, hogy megtudjátok a nemét. :lol: Bár, hozzá lehet szokni ahhoz is, hogy bújkál a kicsike. Így sokkal izgalmasabb. Csak apa kap néha agybajt. :roll:

Ma láttam magam egy óriási nagy tükörben, egyszerű pulcsiban. Uhhh, kicsit megdöbbentem, hogy mekkora gömbölyűségem van. :wink: :wink: Itthon elég kicsi tükrünk van, v.szeg nem adja vissza a valóságot. Teszek fel majd képet.

Kép
Kép
share

Viki hogy hogy aludjon a baba...hát ki ezt mondja ki azt. Én bent hason altattam, mert ott azt mondták, és az volt amugy is a parám hogy ha bukik nem fullad meg..aztán azt olvastam ha hason fekszik nagyobb az esély a bölcső halálra ( már leírni is szőrnyű :( ) aztán az oldalfekvés ment egy darabig de igy képzeld a szeme duzzadt lett, mondta doki jobb lenne ha nem fektetném úgy....na emberlánya legyen talpon aki tudja hogy kéne feküdnie a gyereknek :)
Amúgy mindegy volt ha oldalán fektettem takaróval kitámasztva a hátát mert úgy mocorgott hogy lefektette magát a hátára :)

Share igen a bölcsőbe kisebb takaró kell, de adok egy jó tanácsot...babazsák estére, vagy alvószsáknak mondják, mert a takarót magára húzza és had ne írjam le a következményeket. Egyszer Nikit is a fejére húzta, azóta hanyagolom a takarót.

chesti

Chesti, de jó, hogy mindenki tök mást mond és az ember lánya nem tudja, hogy mit csináljon.
No, majd elválik, hogy a gyerek hogy szeretne feküdni, ugye. :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Hello csajok!

Megjöttem Konc dokitól...hát egy kicsit most beparáztatott....Azt mondta a baba szép, a nyaki redő 1,8 mm (tegnap Pécsen 1mm volt :shock: :? :shock: :? -na most ezt aztán baromira nem értem) CRL 61 mm (Pécs tegnap 52 mm :? :shock: ) Azért gondolom 1 cm-t nem nőtt 24 óra alatt....
És....ő úgy gondolja hogy tekintettel arra hogy milyen rossz volt a spermakép és hogy ICSI lett jó lenne ha 16. héten elvégezne a kezelődokim egy magzatvízvételt, aminek ugye 1% veszélye az hogy vetélést idéz elő....
Azzal érvelt hogy 3% esély a beteg gyerekre és 1% esély arra hogy elvetélek, melyik jobb. Szerintem látta rajtam hogy nem nagyon akarom ezt a vizsgálatot és hozzáfűzte hogy ő elmondta, én hallottam, papírra ráírta ha nem csináltatom meg az én felelősségem...szóval kissé keserű szájízzel távoztam így utoljára tőle.
Úgyhogy tök ideg lettem és azóta is ezen parázok és ezen jár az eszem...Nem a beavatkozás, mert az már kit érdekel hogy egyszer többször szúrnak meg, csak az az 1%....
Csak tudjátok mi jutott eszembe? Beavatkozás előtt elküldtek minket az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba egy kémcső vérrel 10.000 Ft-os vizsgálatra. Az akkor most nem volt elég arra hogy feltérképezzék hogy állunk genetikailag?Mert annak az eredményéről nekünk egy szót sem mondtak.
Bocs hogy itt végigparázom az estét Nektek, de mi van ha én vagyok az az 1 a 100-ból?
Már itthon szegény férjemet is kiakasztottam, olyan szar kedvem lett, ő meg csak mondogatja tök türelmesen hogy ne aggódj nem lesz semmi baj stb.,
Még jó hogy amikor odafelé mentünk bementünk a Brendonba vettem zenélős jószágot meg kaptam katalógust, és úgy volt hogy hazafelé bemegyünk egy csomó helyre vásárolni, de mondtam hogy engem nem érdekel semmi nincs agyam most sehová se menni.
Szóval bocs hogy végignyavalyogtam itt egy oldalt, most utánanézek mit írnak a neten erről a vizsgálatról.

Ja ezt még leírom, ez van a leleten szó szerint:
CRL:61mm, BPD:20 mm, NT:1,8 mm, FHR 140/min
Az adnexumok területén kóros nem ábrázolódik. A MSZNUT érvényben levő szakmai protokollja szerint végzett vizsgálat során durva eltérésre utaló jel nem észlelhető.Tekintettel a súlyos OAT-ra és ICSI-re, genetikai vizsgálat javasolt a 16. terhességi héten.

lanett

Lanett, az a 10e Ft-os vizsgálat része a többmarkeres vizsgálatnak (vagy nem tudom, hogyan hívják pontosan)? Amikor többször vesznek vért, ill. uh-k vannak, és abból meg tudják mondani, hogy mennyi az esély eltérésre, és az alapján indokoltabbá válhat a magzatvízvizsgálat.
Egyébként ők könnyen mondják, hogy a te felelősséged. Ezzel csak nehezítik a helyzetet.
Eltérő uh-eredmények: ahány orvos, ahány gép, annyiféle eredmény. Több doki is mondta ezt már nekem. A lényeg, hogy mindkettő megfelelő.
Fel a fejjel! Rendben lesz minden! :)

Chesti, hálózsákunk már van. Nem kell takaró is? Nem fázik a keze? VAgy ne magamból induljak ki fázósság szempontjából? :roll: :roll:

Luca/Máté nagy mocorgást vitt véghez egy fél órája. Már fájdalmat okozott. Odatettem a kezem, erre még jól meg is rúgott a kis pimasz :wink: , és folytatta a hancúrt. Elkezdtem röhögni, apa pedig elkezdett kamerázni. :shock: Valamit jól elrontott, mert kép nem let, viszont a visító röhögésem megörökítődött. :oops: Azt hiszem, ez lesz a legújabb hobbija. :?

Kép
Kép
share

26. hetes pocakfotók Kép Kép Kép

Kép
Kép
share

Majdnem elfelejtettem.
Ha holnap sikerül december 27-ére időpontot kapni, akkor megyünk 4D-re!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
share

Lanett, a párom is az Istenhegyin volt genetikai vizsgálaton, akkor is 10.000 Ft volt és két hét múlva érkezett meg az eredmény itthonra, hogy minden rendben van. A doki persze, hogy azt fogja mondani, hogy a te felelősséged, ha nem csináltatod meg a magzatvízvételt. Mi elmentünk a 13. héten az Istenhegyi útra és csináltattunk egy teljes genetikai kivizsgálást a babákra potom 28.000 Ft-ért és miután minden rendben volt, így tovább nem aggódtunk. Ja és nekünk annyira rossz volt a spermakép, hogy 0 volt, így lett belőle biopszia és ICSI volt nekünk is.
Szóval ne szarj be!

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Viki, a baba altatásával kapcsolatban tényleg mindenki mást és mást mond. Nekünk pl. azt tanácsolta a főorv. asszony a hazaadáskor, hogy inkább hason altassuk Ádámot. Szerintem ki kell tapasztalni, hogy a baba mit szeret, hogy alszik nyugodtan. Ádám pl. hason azonnal elkezdett izegni-mozogni és nem pihent rendesen. Ha valaki nyugodtabb, ha a babája nem hason alszik, akkor sztem mindenképpen érdemes hason lennie egy kicsit a babának amikor ébren van és mellette van valaki. Sztem ez a mozgásfejlődés szempontjából fontos, mert így többet emelgeti a fejét, hamarabb erősödik a nyaka és a kitámasztás is könnyebben jön.

Share, ha nálatok nem lehet enni és inni a vajúdás alatt, akkor az én véleményem szerint jobb, ha eszel otthon, mielőtt elindulsz, amikor a fájások még nem túl erősek és nem túl sűrűek. Nem érdemes túl sokat enni, és jobb a könnyű étel, mert a szülés közben van egy olyan pont, amikor az ember lányára elemi erővel tör rá a hányinger. Nem mindig róka a vége, de ha nehezet eszik az ember, az megnehezíti a helyzetet. Én egyébként a vajúdás alatt nagyon szomjas voltam és elég sokat ittam. Szülés után meg nagyon-nagyon éhes voltam.

Chesti, aranyat nem adtak hozzá, de hát tudjuk, hogy ha valami babával kapcsolatos, akkor annak minimum aranyára van. A tejcsit egyébként tényleg szobahőmrésékleten vagy meleg vízbe állítva ajánlott kiolvasztani. Ha majd ételbe teszed, vigyázz, hogy ne legyen túl forró az étel, mert akkor elviselhetetlen szaga lesz a tejcsinek, amíg vissza nem hűl valamennyire. Ez igaz a felengedésre is. Ha túl forróra melegítenéd, akkor büdi lenne, de ez nem azt jelenti, hogy romlott, bár ezt akkor elég nehéz elhinni.

Taptau, köszönöm a fütyi infot. Én is ezt teszem, az arany középutat választottam, remélem jól döntöttem.

Zsókuci, Chesti: Ádám nyelvét azért kellett felvágni, mert a nyelvféke picit lefogta a nyelvét. Én ezt nem vettem észre, mert a szopiban nem zavarta és szépen ki is tudja nyújtani a nyelvét. Járunk vele masszázsra (Dévény féle kezelés), és ott mondta a hölgy, hogy szerinte nézessem meg. Megnézettem szakorvossal, aki azt mondta, hogy egy pici metszést kellene ejteni, mert van rá esély, hogy az r hangot nehezen tudná majd pörgetni. Úgy döntöttünk, hogy akkor már inkább most essünk túl rajta, ne várjuk meg, amíg elkezdene beszélni, és hangképzési problémái lesznek. Plusz most még nagyon gyorsan elfelejti az ilyesmit, de egy egyéves vagy nagyobb gyerekkel ugyanez az apróság sokkal nehezebb. Egyébként tényleg apróság volt, és nem is vérzett. Csak azt vette zokon a Kiscsillag, hogy lefogtam a fejét. Rosszabbul hangzik, mint amilyen volt valójában.

Megyek főzni, mert vendégeink jönnek, akik itt is alszanak.

Szép napot mindenkinek!

Ági
agnesm

Sziasztok

Lanett erre nem tudok mit mondani, de nagyon remélem hogy semmi baj nem lesz. Tudom, hogy most nehéz, de próbálj meg nyugodt maradni a pici miatt.

Share egyre nagyobb a gyanúm, hogy fiatok lesz :) Aki ilyen karate edzéseket tart már a 26 héten... :) vagy nagyon erős kis csajszi lesz :)
Nem szabad hogy túl melege legyen, de ne is fázzon :) szóval ezt majd ki kell tapasztalnod. Az nem mérvadó hogy a kezecskéjük és a labácskájuk hideg, nekem azt mondta a doki ha a nózija hideg akkor fázik. Este nálunk 23 fok van bár azt mondták elég este a 19 fok is...azt én hidegnek találtam, igy marad állandó 23 fok nálunk. Body+rugi és zokni bele az alvózsákba, ami olyan közepes vasatgságú plüss. Bevállt jól alszik, komolyan nagyon ügyesen elalszik 8 legkésőbb 9kor és csak én keltem, de van olyan is hogy lerakom, nem alszik, de nem sírm csendben elnézelődik...na ez napközben nem jön össze :)
Alakul a poci, de lesz ez még jóval nagyobb is :)

agnesm én is szoktam hasra fordítani ép ezért, hogy erősödjön a nyaka, de iszonyat mi moscrgást levág, és nagyon nem tetszik neki :)
Viszont hétvégén veszek olajat, és elkezdődik a masszás nálunk :) Vettem egy tök jó baba masszázs könyvet, jó dolgok vannak benne.

Ma megyünk védőnénihez és dokihoz, lehet megkapja a 2 hónapos oltását is. Ja és szerintem semmi baja Niki szemének, de majd ma kiderül mit mondanak. Nem csipásodunk és 1 hete hagytam abba a szemcseppet. :)

Puszi mindnekinek

chesti

December 23-án, fél 10-kor megyünk 4D-re. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chesti, légyszíves nagy piros betűkkel beírni a táblába. :wink: Köszi!

Kép
Kép
share

Lucia, hol vagy, hogy vagy????

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziaasztok!

Jó hír: Niki szemének semmi baja, nem kell átmosni :)
Rossz hír: Kezdödő köldöksérve van :(
Lucia vagy bárki aki tud erről valamit, irjon. Azt mondja doki ugyan ezzel még nem kell foglalkozni, még el is múlhat. Ez mitől van? :(
Szegénykémet lehet műteni fogják??? :(

chesti

Sziasztok!

Lanett,ne izgulj,szerintem minden rendben lesz! :lol: :lol: :lol:

Share,nagyon csini a pocak!Húha,akkor lesz Karácsonyi meglepi,lehet hogy 23-án megmutatja magát Luca/Máté! :lol:

Chesti,én megint csak ikres barátnőmmel példáloznék,nekik műteni kellett ,mert nagyon csúnya volt,de szintén egy rutin beavatkozás volt,én már alig láttam pár nap múlva a heget!És elég jól viselte a baba a műtétet!Egyébként meg lehet ,hogy nem is lesz rá szükség!

Viki,már lassan itt a finis! :lol: :lol: :lol: Izgi!

Mot,nálatok is!!!

Lucia,veletek mi újs???

Ági,én is általában az arany középutat választom,ha lehet! :lol:

Zsókuci,újra meló!?Azért jó volt ez a pár nap szabi!?Remélem jól vagytok?

Csibe,fiú?lány? :lol: :lol:

Zuzmo,Rozus puszi nektek is!

Mi ma voltunk mázsálni a védőnőnél.Máté 9135 g. és 75 cm.
Én meg még csodálkoztam miért nem ér már be a 74-es body!Hát ezért!

Puszi!
taptau

Jaj ,és a lényeget lehagytam :pár napja elindult egyedül,persze csak néhány lépést tett,de nagyon édes volt.Már néha akár 1 métert is totyog,pedig még csak 10 hósak vagyunk,hihetetlen! :lol: :lol: :lol:
taptau

Chesti, sajnálom a kicsit, de remélem nem kell műteni. :cry:
Lucia jöhetne már és akár válaszolhatna is.

Taptau :lol: akkor neked most járó babád van?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok lányok,

Lanett kismami-pajtás,

NYUGIIII! Csak semmi idegeskedés. Egészen pontosan miért is kellene az ICSI miatt genetikai vizsgálatra menni? Csak, mert ezt nekem sem Wiegandt doki, sem a nőgyógyászom nem mondta… Nem is értem igazából, hiszen eleve, ha nem lett volna a párunk genetikai vizsgálata, meg sem csinálták volna, hanem elküldtek volna genetikai tanácsadásra, ha jól tudom. Másrészt, ha gond lett volna, akkor szerintem elment volna a babó, mert általában ilyen gondoknál ez szokott történni, harmadrészt a 12. UH-n jó lett az eredményed/eredményünk (nyaki redő), negyedrészt pedig az AFP ha nem stimmel, még mindig mehetünk genetikai vizsgálatra. Nem??? Amúgy miért kellett még bemenned a BMC-be? Vagy téged még nem engedtek el eddig? Mert én már a 7.hét óta nem voltam :D Akkor meg szóba sem került ilyen. Találtál valamit a neten erről? Please, oszd meg velem is, mert persze én is aggódom… :shock: Amúgy meg inkább elmennék egy 30 ezres vizsgálatra az Istenhegyira, ha nem döfnek, mintha 1% is az esélye, hogy elmenjen Kisborsó...

Zuzmó,
Köszi az ajánlott oldalt, egész jó cuccok vannak, és az áruk is még viszonylag jó :)

Share,
Nagyon szép pocid van, tényleg jó nagyon nőtt! :D De hát ez a dolga… :D:D Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy a 4D-n mi lesz az eredmény… Luca vagy Máté? :D

Viki,
És nektek is javasolták a genetikait az ICSI miatt, vagy önkéntesen mentetek el, hogy minden rendben van-e?

Chesti,
Hú, sajnálom Niki kezdődő köldöksérvét, remélem megússzátok műtét és minden egyéb durva beavatkozás nélkül!!!!
Viszont hurrá, hogy rendben van a szemecskéje! :)

Taptau,
Jaja, újra meló… ne is mondd… :(:(:( Túl jó volt itthon az a pár nap :D
Húúúú, a nagyfiú elindult?? SZUPER, gratula! Nagyon ügyiiiii! :D:D:D

Lucia,
Én is aggódom, remélem minden rendben van Veletek!!!!!

Én újra dolgozom :(, nem túl sok kedvvel, de a tegnapi nehéz napom után döntöttem: február végéig fogok már csak dolgozni. Január elején ülök le a vezetőséggel a hogyan tovább-ot megbeszélni, és utána nem sokkal fogom átadni a munkáimat - ez lesz kb. 1-1,5 hónap úgyis összesen….
Holnap töltöm/lépek be :D a 14.hétbe :D:D:D:D (még mindig nem tudom, hogy melyik :D)
Végre feltöltöttem a fényképező aksiját, úgyhogy felrakom Kisborsó múlt hétfői (12+4) UH képét :D (amit tollvonásokat láttok a képen, az akkor történt amikor a doki magyarázta, hogy mit is látunk pontosan a képen, és nyitva maradt a tolla...:roll: )

Kép

Puszi mindenkinek, szép álmokat!

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci!

De gyönyörű a kép....

Lanett

Igazából miattad írok....
Olyan szomorú lettem,mert most mit kell itt egy kismamát így idegesíteni?
Szerintem döntsd el,hogy ha van a saját dokid és benne megbízol,kérdezz nála is rá és azt csináld amit Ő mond.
Vajon minden ICSIS-nek elkellett menni a vizsgálatra?Kétlem....
Mondok egy példát,hátha kicsit megnyugtat,bár egy másik szinten van,mint a Te problémád...
A Zekéhez járok.Még a beülti előtt úgy adódott,hogy a Koncz vizsgált meg,nagyon ari volt,a nyálkahártyámmal nem volt megelégedve,csak 8-as volt és a bal petefészkemet nem találta,még hasi UH-al sem.
Két napra a Zeke nagyon szép 13-as nyálkahártyával és két petefészekkel( :D )engedett haza....
Ugye érted ezt miért írtam.... :D Minden alkalom más,minden vizsgálat más.Fura.
Szóval Bizti megér bármilyen vérvételt,bármennyibe kerül,de azért szerintem beszélj a saját dokiddal.

Nagyon szorítok és ne hagyd magad! :D

Sok puszi minden pocakosnak és csodaszép babatulajdonosnak!!! :D
lukrécia

Zsókuci :lol: holnap töltöd a 14.hetet, tehát holnap után már a 15.hetet taposod. Vágod? :D
Az ICSI miatt az orvos genetikai tanácsadást javasolt, amire nem mentünk el. Asszem' a Schöpf Mérei-be lehetett volna menni egy ilyen beszélgetésre, aminek tulajdonképpen az lett vona a lényege, hogy akarjuk-e a magzatvízvételt vagy sem. De mi ezt enélkül is eldöntöttük.
Saját megnyugtatásunkra mentünk a 13.héten az Istenhegyire genetikai vizsgálatra. Amúgy az orvos nem ajánlotta, sőt azt mondta, hogy azok a gépek sem tudnak többet mint amik a kórházban vannak csak lenyúlnak egy valag pénzzel. Mi ennek ellenére mindenesetre megcsináltattuk és megnyugodtunk, hogy minden rendben van.
Féltem volna megszúratni a hasamat a babák miatt, mert elég sokat szenvedtünk értük és elég nagy csoda, hogy sikerült és ráadásul kettő is lesz. Ezt a magzatvízvételt sem értem, az AFP-n derül ki, hogy gáz van -e, az ugye már a 16.hét, mozog a baba meg minden, ha akkor csinálják meg a m.vízvételt elég késő ahhoz, hogy bármit tegyenek a babával.
Az ICSI miatt azért tanácsolnak m.vízvételt, mert az úgy történik, hogy a petesejtbe egy tű segítségével szuszakolják bele a spermát, így megsérülhet bármelyik, ebből lehet a babának baja.

Szerintem érdemes megcsináltatni a genetikai vizsgálatot a saját érdekedben, hogy ne kelljen a hátra lévő hónapokat ezen végigparázni.

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Bizony-bizony van egy járó babánk,még most is alig hiszem.

Zsókuci,nagyon szuper a fotó Kisborsóról( aki szerintem Emese,mert nagyon tetszeni akart,pózolt a kamerának) :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!
taptau

Jó reggelt Csajok!!! :)

Tegnap voltunk CTG-n és egy kis UH-n!! Hát a Drágaság még mindig farfekvésű (100 babából 4 játszik ilyet :) ), azt mondta a doki bácsi, hogy valószínű két-három héttel korábban fog megérkezni, császárral!!!! :)

Hát nem semmi hír volt!!!! Amúgy minden rendben (magzatvíz, méhszáj, stb...)

Tegnap este kétszer bekeményedett az egész pocak már azt hittük indulás lesz, de csak szórakozott a Drága!!!!! :)

Szóval izgalmas karácsony lesz!!!!!

Most megyek visszaolvasni!!!
mot

Hello Lányok és Mot kispapa!

Mot!
Hú ez tényleg tök izgi lesz! Nemsokára itt a kis hercegnő!
Azért még bízzunk benne hogy visszafordul, és nem kell császározni.

Taptau!
Ez igen! Nagyon ügyes a kislegény!Gratulálunk!
És már mekkora! :lol:

Chesti!
Remélem magától megoldódik a kezdődő köldöksérv. Csak nem kell műteni, nagyon szorítok hogy begyógyuljon!

Zsókuci kismamipajtás!
Engem még nem engedtek el. 12 hétig látni akart és ez lett belőle.
Nagyon édi Kisborsó! Képzeld az enyém is pont így feküdt, de nekem nem látszik az agy ilyen szépen.

Nviki!
Köszi hogy írtál, így már logikusan hangzik, hogy miért is kéne, de ezt nem Neked kellett volna Nekem megmagyarázni, hanem mondjuk a dokinak... :? és akkor én is másként állok hozzá...
Az Istenhegyis vérvétel nem olyan volt, hogy kellett előtte a pontos súly, UH adatok és ahhoz viszonyították a vérből az adatokat?

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat, nagyon aranyosak vagytok. Tegnap egész nap ennek olvastam utána.
Lukrécia drága!Neked külön köszi,hogy írtál!

Az Istenhegyi honlapján megnéztem ennek az anyai vérből való vizsgálatnak az elemeit, és szerintem ez ugyanaz amit hétfőn Pécsen vettek le. Pécsen van egy vérvizsgálat amit a 12. héten és a 16. héten csinálnak akkor az AFP mellett, de ez ingyenes és alapba megcsinálják minden kismamánál. Ez is a veleszületett velőcső fejlődési rendellenességeket és a Down szindrómát segít kiszűrni.Elvették a papírokat hétfőn de jövő kedden visszakapom a dokimtól, -úgyhogy most nem tudom leírni milyen rövidítések voltak rajta, de szerintem ugyanazok mint az Istenhegyis vizsgálat elemei. A dokit mindenképp megkérdezem, erről sokat fogunk beszélgetni, meg hát a Konc ír neki levelet azt mondta, kérte a nevét címét stb.,
Az AFP eredményt azért szerintem nem ártana megvárni, mert böködni utána is lehet, aztán ha ne adj Isten baj van úgyis csak egyféle módon lehet elvenni már...de erre gondolni sem szeretnék... :( :( :( :(
De én is abba bízok ha baj lenne úgyis kidobta volna a szervezetem még kisebb korába, és olyan kis szép egészségesnek néz ki az UHon. Nagy szemétség lenne az élettől ha ezt is megcsinálná velem...
Majd talán kedden megnyugszom, ha jó lesz a véreredmény és ez valóban az a vizsgálat mint az Istenhegyis.
Egyébként a Istenhegyist kinyomtattam, elviszem a dokihoz és megmutatom neki.
Még egyszer köszi, azért sikerült megnyugtatnotok egy kicsit!
Millió puszi Nektek és vigyázzatok magatokra!

lanett

Sziasztok!

Mot,drukkolok,hogy Kisasszony meggondolja magát és minden simán menjen!!!

Lanett,nagyon szorítok nektek,minden rendben lesz,nyugi! :lol:

Kép
taptau

Sziasztok lányok,
mindig olvaslak titeket, és elsősorban gratulálok Chestinek és Rozusnak a lányokhoz és persze Zsókucinak a Kisborsóhoz.

Chesti hihetetlen, hogy Niki már majdnem 2hónapos. Őrülten rohan az idő.

Viki, mi vagyunk a következő befutók :) Én dec17ére vagyok kiírva, de eddig semmi jele annak, hogy Olivér ki akarna jönni. Ha vasárnapig nem jelentkezik, kapunk 1hét haladékot és ha addig sem, akkor karácsonykor be kell feküdnünk. klafa :)

Lanett, nekem volt a Schöpfiben chorionbiopsziám, ahol a méhboholyból vettek mintát. Nekem is ICSIvel lett babám és azzal indokolták a vizsgálat szükségességét, hogy az ICSInél a biológus által kiválasztott spermát juttatják a petesejtbe és így nem garantálható, hogy a legéletképesebb sperma jut a petesejtbe, vagyis nagyobb a kockázata a rendellenességeknek. Sokat hezitáltunk, de végülis belevágtunk, és bár ennek a beavatkozásnak még nagyobb a vetélési kockázata, mint a magzatvízvételnek, azonban pontosabb képet ad a babáról (és minden befekvőnél ezt a vizsgálatot alkalmazták).

Láttam, hogy téma volt a baba fektetése. Mi részt vettünk a madarász utcai kórházban egy bölcsőhalál megelőzési oktatáson. Ott azt a tanácsot kaptuk, hogy a babát próbáljuk a háton fektetésre szoktatni, mert így kisebb számban fordul elő légzésleállás. Éber állapotban azonban szükséges, a megfelelő fejlődéshez, a hason fektetés is.

Na már eleget írtam, sziasztok,
Szuszi
szuszi

Szuszi nagyon sok-sok erőt és könnyű szülést kívánunk neked! :lol:

Andi & Máté
taptau

Mot, én is drukkolok, hogy pörögjön vissza a baba a helyes irányba a kijárat felé. :lol:

Lanett, de igen csináltak UH-ot, abból ugye a babák méreteit nézték ugyanúgy mint a tarkóredő szűrésen és utána vérvétel, majd eredmény.

Szuszi :lol: Jó reggelt Kívánok! Te hol a bánatban voltál eddig?
Pont karácsonykor kellene befeküdni? Az szép! Ettől én is tartok egy kicsit. Mondjad Olivérnek, hogy most már bújjon elő, mert sok érdekes dolgot szeretnél neki mutatni. :D
Írjál majd ha előbújt!

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?