Új privát üzeneted érkezett!

Babzsák!
Háát, ez engem is nagyon érdekelne, kérdeztem már itt is, és máshol is próbáltam utánajárni, de nem sok sikerrel. Még a védőnő sem tudott róla semmit.
Amit megtudtam: ez még csak törvénytervezet, ha elfogadja az országgyűlés, akkor januártól lesz érvényes. (Én jan. elejére vagyok kiírva...) Állítólag napi 5000ftot kell majd fizetni, ami szerintem totál irreális! Ugyanazért a nem túl színvonalas ellátásért (gondolok itt most a kajára meg a kh állapotára, nem az orvosi ellátásra, de az utóbbiért úgyis külön, még pluszba kell fizetni).

Évi!
Nagyon gratulálok a babához!!! Ha lesz időd, írj még az élményeidről, kíváncsian várom!
Szopi: a Kismama újságban hírdetnek 1 könyvet "Szoptatás" a címe, nekem nagyon tetszett, sok gyakorlati dolog benne van. És még: www.lll.hu.
Szerintem elgég akkor fejni, ha nagyon tele van, és nem fog hamarosan szopizni a baba (mikor már átaluszza az éjszakát pl.) Akkor meg szopi előt, ha túl sok a tej, és a babának mindig csak az első tej jut, mert azzal jóllakik. Nyugi, előbb-utóbb be fog állni a kereslet-kínálat egyensúly!
bukcsi

Sziasztok

Bocsi hogy bepofátlankodom hozzátok, de szeretném megkérdeni, hogy Bukcsi hol hallottad ezt a napi 5000Ft-ot?
Ezt akkor úgy kell érteni, hogy aki nem ott szül ahol kéne neki akkor a napi díj sem az a pár 100Ft hanem egy horror összeg + 100.000Ft akár?
Csak azért kérdezem jövőre tervezzük a kistesót.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok! Az összeget egy másik kismamás fórumban olvastam (talán éppen itt a babaneted, de nem biztos, annyi ilyesmit olvasok mostanában), tehát csak pletyka-szinten. De az elvről már sok helyről hallottam.
Ha még a tervezésnél kiderül, az szerencs, de én 30 hetesen már nem szívesen váltanék emiatt orvost. :(
Barbi
bukcsi

Sziasztok

Bukcsi
én most sem szívesen váltanék orvost, mert én itt a helyiben egyáltatlán nem bízom, sem felszereltségileg, sem emberileg. Mert nekem nemondják azt, hogy 1 kisvárosi kórház ugyanolyan felszerelt mint 1 pesti klinika. Ja és ott ahol én szültem van baba intenzív is, innen esetleg mire ide és vissza ér a mentő bármi történhet az én babámmal ha véletlen úgy adódik, és akkor a mostani kormány vállalja majd a felelősséget érte hogy semmi baja nem lesz? Mert sajna annyi fizetést nem kap a férjem és én sem annyi gyest hogy + 100.000Ft-okat fizessünk ki egy lombik mellé még. Na mindegy ez a mi bajunk.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Neem, Erika, ez nem csak a Ti bajotok, hanem sokunké....
Csak én most döntés helyzetben érzem magam, mert itt van ez a pletyka, kb.2hónap múlva szülök, lehet, hogy előtte 1-2 héttel vezetik be és fizethetek még +10ezreket (az amúgy sem olcsó szüléshez), vagy most még váltok, és nemtom kinél és hol KELL szülnöm...
Tehát itt a dilemma, mert ugye nekem sem mindegy, hogy 20-30-(vagy mennyi is pontosan???de több,mint a gyes!)ezerrel többet fizetek-e ki a szülésért, vagy nem. Nade, semmi sem biztos, csak pletykákat hall az ember össze-vissza, lehet, hogy januárban még nem is lesz semmi belőle. Így is, úgy is ráfázok, úgy érzem....és nem vagyok ezzel egyedül.
Tegnap este azt olvastam egy hírportálon, hogy nem 5000fts napidíj lesz azoknak, akik nem ott szülnek, ahová tartoznak, hanem a szülés+egyéb beavatkozásoknak a 30%-át kell fizetni, de max.100ezer ft... A végösszeg elég ijesztő....
És ezzel nem lehet tervezni, mert gondolom én, ha komplikáció merül fel, amit többnyire nem lehet előre tudni, akkor magasabb az összeg (több a beavatkozás). Bemegyek úgy, hogy nem tudom, hogy 20ezret vagy 100ezret fogok a végén fizetni???
Hát ez vicc...de nagyon rossz...
Szóval, nem tudom, hogy kockáztassak-e, pedig már nincs is olyan sok időm. (Megpróbálom megbeszélni a kisfiammal, hogy bújjon ki még december végén :) )
bukcsi

Szia Bukcsi

Hát igen ez most sokak gondja, és hatalmas nagy kiszúrás a nőkkel szemben (én megkérdezném tőlök főleg az eü.minisztertől, hogy mit szólna hozzá ha mondjuk 10 nő sorba állna és megm.......ná, mert szerintem nem mindegy hogy hány ember előtt kell 1 nőnek levetkőznie egy terhesség során). Remélem hogy neked nem lesz semmi komplikáció, sem a szülésig, sem a szülésnél. Hanem minden a legnagyobb rendben lesz.
Mert a férjem már azt is mondta hogy talán akkor bele se kéne fogni a tesó programba. Pedig alig tudtam rábeszélni, mire belement. Most meg jönnek ezek ezzel a módosítással. És bele se merek gondolni hogy nekem esetleg meg van rá az esélyem hogy 100.000Ft-ot fizessek, mert én a kisfiammal a szülés előtt 3 hétig voltam kórházban + császár is volt. De hát előbb egyáltalán sikerülnie kell a tesónak.
Na mindegy majd lesz valami, max bankot rabolok.

Na szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Normális dolog, hogy az emberek azért mondanak le a gyermekvállalásról, mert nem tudják kifizetni a szülést???? Ez annyira szomorú....
Én sem tudom, hogy honnan kapok elő 100ezer ft, ha éppen úgy alakul. Nekem már itt a bébi a pocakban, mindenképp meg kell szülnöm... És ha tudnám, hog ymire számíthatok, akkor lehet, hogy kh-t váltanék.
Mivel az összeg csak utólag derül ki, mi van, ha valaki megszül, sok beavatkozásra van szükség, és a végén kezébe nyomják a számlát, és egyszerűen nincs annyi pénze???
Azért nektek is sok sikert a kistesóhoz, és komplikációmentes babavárást és szülést-ha majd vállalkoztok rá. Remélem hamarosan letisztul ez a helyzet, és jöhetnek a babák nyugodtan! :)
bukcsi

Szia Bukcsi

Hát én is nagyon remélem, hogy hamarosan minden kiderül, de nagyon remélem, hogy minden marad a régiben.
Mert én nem mondok le a kistesórol. Vagyis 1X megpróbáljuk, és nagyon remélem hogy sikerül, és nem kell helyi orvost keresnem, de a legjobb az lenne ha nyernénk a lottón, és akkor nem lenne gondom. De ez csak álom.
Te mikorra vagy kiírva?

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Gyerekek! Könyörgöm ne parázzatok. Nem hinném, hogy meg lehetne azt tenni, hogy valaki fizet a szülésért, valaki pedig nem. Ha én pl. 8. hónapban elutazok anyósékhoz Győrbe, és ott jön rám hirtelen a szülhetnék, akkor bemegyek a Petz-be és ott fogok szülni, és ha nekem ezért fizetnem kell, akkor nagy gáz van, mert akkor mire is fizetem én a TB-t. Úgyhogy nem hinném, hogy ezért kellene külön fizetni, függetlenül bármitől. Ombudsmannék nem hiszem ,hogy engedik. Vagy alkotmánybíróság....

De hozzátenném, hogy azon sem csodálkoznék, ha ez csak egy rosszindulatú, tömeglázító pletyka lenne. A kismamák még nem vonultak ki az utcákra, hátha őket is ki lehet valamivel lázítani, alapon.

Na úgyhogy ammondó vagyok, hogy előre NE izgassátok magatokat. Nyílván minden megoldódik. Ne aggódjatok olyanon, ami még nincs. OK? :)

Szopi:

Én kereslet-kínálat alapon működtettem a dolgotl. Néha fejtem egy keveset, ha épp olyen volt ahleyzet, hogy ne feszüljön, meg hogy legyen egy kis elrakott tej. Ennyi.

JA van még tejserkentő szer, ami tényleg jó, saját tapasztalat szerint: urtica urens homeopátiás szer. Olcsó, jó ízű, és tényleg hatásos. Sajna a CH-ját nem tudom, de neten is utána lehet nézni, meg jobb patikákban lehet kérdezni is. :)

Pusz
Panni
uran

Szia Uran!

nagyon remélem, hogy igazad lesz, és ebből a kórházdisból nem lessz semmi, max. a vizitdíj, de az hogy ne én döntsem el hogy hol és kinél szeretnék szülni, hát akkor nem tudom, hogy minek fizetem a Tb járulékot.

Na nem is mérgelődöm tovább, mert a pici bogaram már nagyon követeli a 3órási gyümijét.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Én is nagyon remélem, nem lesz ebből az őrületből semmi, egyszerűen nem értem, hogy ha ezt egy értelmes ember egyszer is végiggondolja, hogy nem veti el azonnal!!!!!
A szabad orvosválasztás az hová tűnne???
Egy mandulaműtétnél még azt mondom, akárki nézegethet a torkomba, de azért ez mégis más...

Eszter
gruszter

Sziasztok!

Na már ezért megérte itt lennem, úgyérzem egy kicsit megnyugodtatok.

Továbbra is csak így!

Panni
uran

Sziasztok

Uran
hát azt nem mondanám hogy megnyugodtam, mert már az origon is erről olvasni, de nagyon remélem, hogy nem sikerül nekik, (én most is ha látok erről cikket kész idegbajos vagyok, mert nagyon félek tőle hogy meg is valósítsák)

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.
Ismeri-e valaki Orbán doktort(Péterffyben)?Szeretnék róla véleményeket olvasni.Rövid ideje járok hozzá,ezért fontos lenne más tapasztalata is.
Előre is köszönöm mindenkinek. :)

Réka
vrekuci

Sziasztok

Tudni az Abkarovics dokiról infőt irni aki nála szült?

Várok titeket!

Puszi

Kép
elizabeth25

Szia Réka!

Én hozzá járok, és már a 39. hétben járunk, ha őt választod biztosan nem fogod megbánni. Szerintem nagyon rendes, mindenre válaszol, ha vannak kérdéseid és nem flegma meg ilyenek. Néha kevés az ideje, ami érthető is, ugyanis vannak még egy páran rajtunk kívül , de tényleg nagyon készséges. Nekem ő ajánlotta a szülésznőt Farkas Adriennt, vele is nagyon meg vagyunk elégedve. Szerintem jó választás a doktor úr.

Üdv Niki

Kép
gyniki

Szia Elizabet!

Én két éve nála szültem és meg voltam vele elégedve. Bár én őt úgy "örököltem" mert a dokim szülésem előtt 1,5 hónappal kiment külföldre. Alapos dokinak ismertem meg, bár sima szülésem volt de volt mit varrni rajtam kívül belül és semmi nem maradt vissza belőle ennyiből levonva alapos dokinak tartom. Ha kérdeztem mindig válaszolt, bár nem egy bőbeszédű. Én kerestem is most egy másik orvost mert számomra túl távolságtartó, kicsit rideg volt az én előző bőbeszédü orvosom után, de hát kinek mi jön be.

Csibe
csibe31

Szia Réka!
Én 2éve szültem Orbán dokinál!Elötte pedig 10 éve!
Szerintem nagyon rendes és készséges!Nekem nem voltak negativ tapasztalataim vele kapcsolatban,megbizható minden téren.
Szerintem nagyon jó szakember és jó a hire a korházban is.Nem volt gond ,hogy pont dec.31-re voltam kiirva ,igaz nagyon sokat ügyelt abban az idöben.De az én kisfiam kiválasztotta a szabadnapját épp.Szinházbol hazafele jött és akkor hivták be!
Nekem mindkét gyerekemnek megmondta a nemét már 16hetesen,igy nagy felelösséget tettem a nyakába mert ha lányom lett volna neki kellett volna nevet választania.Jó nevetett rajta.
A férjemmel is sokat beszélgetett és 8év után is felismerte és tudta ki az mikor a másodikat vártuk.
Sajnos mi már elköszöntünk egymástol Orbán doktorral szülés után(mivel nem tervezek több bébit),de Ö átrakta a vállamon a kezét a folyosón kifelemenetbe és azt mondta:Tudja Rózsa hanyan mondták ezt már nekem-és jót nevetett!
Hát biztos vannak más vélemények róla de velem mindig rendes volt! sZIASZTOK:RÓZSA
Kép DÓRIKA ÉS GABIKA
rózsa74

Sziasztok lányok!

Köszi a tippet Abkarovics dokival kapcsolatban, remélem én sem fogok benne csalódni! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy akkor most januártól mi lesz: kell-e pénzt spórolni, ha nem a lakóhelyem szerinti kórházban akarok szülni????
Nagyon tanácstalan vagyok...
bukcsi

Sziasztok

Bukcsi
ezt én is szeretném tudni?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Lányok, ez majd januárban derül ki, hogy elfogadják a törvényt, vagy sem! Remélem, hogy nem!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
elizabeth25

Sziasztok

Elizabeth
te ezt honnan tudod? Mert egy másik topikon valaki már úgy beszél róla, mintha már meg is szavazták volna, pedig én erről még nem hallottam, de nagyon remélem, hogy nem szavazzák meg.
Én csak arra lennék kiváncsi hogy ha nekem fizetnem kellesz ha máshol akarok kórházba menni pl. szülni, akkor nekik is fizetniük kellessz azért hogy nekik odafenn külön kórházat tartanak fenn jóformán?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Az egészségügyi törvény tervezett változásai jelenlegi formájukban kihatással lesznek a szabad kórház-, valamint a szülészorvos-, szülésznő-választásra. Alapvetően egyetértünk az egészségügyi reform szükségességével, és a hálapénz visszaszorításának szándékával, álláspontunk szerint azonban a szülést nem lehet a többi orvosi beavatkozással együtt kezelni. Az érzelmi, bizalmi szempontok mellett az is megkülönbözteti az orvosi beavatkozásoktól, hogy egy természetes folyamatról van szó, melynek főszereplője az egészséges anya, és amely előre nem tervezhető, sem időpontját, sem lefolyását tekintve.

Ezért petíciót fogalmaztunk az Egészségügyi Miniszterhez, melyben erre a speciális helyzetre hívjuk fel a figyelmet, és kérjük, hogy továbbra is korlátozás és térítési díj nélkül választhassák meg a nők, hogy hol és kivel szeretnének szülni. Kismama-barát intézkedéseket is javasoltunk, amennyiben mégis mindenképpen szükséges a térítési díj bevezetése.

A petícióhoz támogatóként csatlakozni a mellékelt aláírásgyűjtő ív aláírásával lehet. Kérjük, hogy az aláírásokat kizárólag a mellékelt aláírásgyűjtő íven, illetve annak fénymásolatain gyűjtsék, mert az aláírások csak így lesznek érvényesek! Az aláírásgyűjtő ívekre az aláírásokon és a személyi adatokon kívül semmilyen más megjegyzést, dekorációt nem szabad tenni. Az aláírásgyűjtő ívek hátoldala teljesen üres kell, hogy legyen. Az aláírásgyűjtő ívhez nem szabad hozzácsatolni semmilyen más papírt. Kérjük, az aláírásgyűjtő ívek sokszorosításánál vegyék mindezt figyelembe!

Az aláírásgyűjtő ívet minden 18. életévét betöltött, választásra jogosult magyar állampolgár aláírhatja. Egy választópolgár a kezdeményezést csak egy aláírással támogathatja. Az aláírásgyűjtő íven az aláíró olvasható neve, lakcíme (irányítószámmal) és aláírása kell, hogy szerepeljen.

Kérjük, az aláírásgyűjtő íveket minden lehetséges fórumon terjessze, és amennyiben további gyűjtés céljából átadja más személyeknek az üres aláírásgyűjtő ívet, akkor mellékelje hozzá a petíció és a kísérőlevél másolatát is.

Az aláírt íveket legkésőbb 2006. december 15.-ig szíveskedjen eljuttatni a következő címre:

KOCSISNÉ PÉTERFY HAJNAL
1399 Budapest, Pf.:701/268

Köszönettel:

A petíció kezdeményezői:

Boksay Rita Ferbert-Vadász Ágnes Gurzóné Tuskán Ildikó
Kocsis Gábor Kocsisné Péterfy Hajnal Szebeni Jánosné
Vass László Vassné Csípai Nikoletta

Bővebben:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=314

delfinke

Sziasztok!
Korábban valaki már írt az orvosnak/szülésznőnek adandó "tarifákról". A kérdésem az lenne, hogy a válsztott orvosnak és a választott szülésznőnek szokás-e előre adni valamit (pénz/ajándék) vagy csak a szülés után? Vagy a végén, egy alkalommal?
Bocs, de olyan tájékozatlan vagyok...
B.
bukcsi

Szia Bukcsi!

Igaz én nem Péterfiys vagyok, de sebaj.
Én nekem szülésznőm nem volt, de tudomásom szerint neki is mint az orvosnak szülés után adnak pénzt. Én legalábbis utolsó nap varratszedés után adtam oda a pénzt a dokimnak!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Szia Bukcsi!

Én április végén szültem a Péterfyben és nem választottam szülésznőt, akinél szültem annak akkor adtuk oda amikor már megvolt a baba és toltak át a szobába. Nem volt tervbe, hogy adunk neki, de annyira aranyos és kedves volt, hogy mindenképpen meg akartuk hálálni.

A dokinak is a szülés után adtuk, ráadásul elég későn a 6 hetes kontrolon. Amikor haza engedtek elfelejtettük, annyira örültünk, hogy már mehetünk.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Szia Bukcsi!

Én vagyok akkor a más tészta. A doki, akkor kapott valamit szülés előtt, amikor külön időpontban, nem rendelési időben fogadott valamilyen okból. Tehát amikor csak miattam tett valamit úgy, hogy ezzel a családjától vagy más munkájától vontam el.

A szülésznőnek én szülés előtt egy kis ajándékot adtam. CSaekélységet, és ezzel meg tudtam teremteni egy kicsit bensőségesebb, felszabadultabb hangulatot. Ami szülésnél nem hátrány. :)

Na és persze a szülés után valamikor intézte apa az anyagiakat.

Panni
uran

Köszi mindenkinek a tippeket, asszem én is adok vmi kis ajándékot a szülésznőmnek, Uran után szabadon... Nem "megvenni" akarom, csak megköszönni, hogy foglalkozik velem, hamarosan úgyis megyek hozzá ctgre, ami neki külön elfoglaltság lesz.
bukcsi

Bukcsi!

És úgy is jön a karácsony... :)

Panni
uran

sziasztok!!!
Mit nem adnék ha most 2évvel ezelött lenne és várnám a pillanatot hogy mikor érkezik meg a kisfiam.
27.én született mevárta mig eltelnek az ünnepek és 26.-án este ugy dönttött elindul!!
Irigyelek mindenkit aki még átéli ezt az érzést!
Bocsi a nosztalgiáért!
CSÁ:
RÓZSA
rózsa74

Kép
rózsa74

Sziasztok , szült valaki Dr. Versényi Tibornál közületek?

/Azért kérdezem, mert az én dokim az Abkarovics Géza, de kiderült, hogy márciusban elutazik, én meg május végére vagyok kiírva! Teljesen kész vagyok!/

Kép
elizabeth25

Elisabeth!

Hova utazik Abkarovics?? Szabira, vagy hosszabb időre?

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, külföldre, fél évre, annyit tudok!

Kép
elizabeth25

Sziasztok.

Megtudná valaki adni a Zacher dokinak az elérhetőségét, és a magánrendelője címét?

tia
tia23

Elizabeth!

Uh, azért ez húzós. Bár gondolom nem rég tudhatta meg, hogy el kell mennie.

Én, ha megengeded ajánlanám helyette Dr Kia-t. Nagyon jó a pasi, odafigyel, ügyes és leginkább normális. Nekem ő kötötte be az edát szülésnél, mert ő volt az ügyeletes és ezért engem is mindig megnézett, ha jött a szobatársamhoz.
Rendel a kórházban is(ha ez még nem változott), meg van magánrendelője is. Picit drágább, mint a Géza, de nem sokkal.

Verényi Tiborról még nem hallottam sajnos.

Remélem találsz valakit, akiben meg tudsz bízni!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok! :)

Ha megengeditek, bemásolom ide a másik topikban tett hozzászólásomat, mert ott egy kicsit lehúzták sajnos a Péterfyt. :(

Én november 17-én szültem a Péterfyben és tökéletesen meg voltam elégedve mindennel. Bár volt fogadott orvosom, velem MINDENKI, az orvosoktól kezdve, a szülésznőn, a nővéreken, a csecsemősökön keresztül a műtősfiúig és a takarítókig bezárólag, mindenki rendkívül kedves, udvarias és nagyon segítőkész volt. Csak a legekben tudok beszélni az orvosomról és az egész szülészetről.
Bár nem úgy indult, de végül császárral szültem. Az edát egy olyan orvos adta be, akit azelőtt sosem láttam, mégis egy perc aggodalmam sem volt, bejött, köszönt, bemutatkozott, és teljesen érthető módon elmagyarázta mikor mi fog történni, és olyan profin beadta, hogy annyit sem éreztem, mint egy fogorvosi érzéstelenítéskor. A műtőben már beöltözve vártak. Az egész műtét nagyon jó hangulatban telt, igazi élmény volt számunkra. A páromat is beengedték, ott fotózott a műtőasztal mellett és vele is nagyon kedvesek voltak (külön beöltöztették, stb.) Szerintem igazán kivételes a magyarországi szülészetek között, hogy ezt megengedték, így nem vették el tőle ezt az egyedülálló élményt és velem együtt ő is aktív részese lehetett a kislányunk megszületésének. A szülés után, a csecsemősök is rendkívül segítőkészek voltak, nagyon sokat segítettek nekem az ott eltöltött 4 nap alatt. Nem kellett utánuk rohangálni, maguktól jöttek, folyamatosan segítettek a szoptatásban és a gyerek ellátásában is mindent megmutattak. A gyerekorvossal is bármikor lehetett beszélni, nekem ugyanis a kislányommal a 3. nap akadt egy kis gond, de maximálisan megnyugtatóan kezelték a helyzetet. A kórházban ezenkívül, nagyon jó az információáramlás, mindig minden nővér és vizitet tartó orvos pontosan tudta, ki mikor mit kapott, vagy éppen milyen vizsgálat vár rá, stb. Az adminisztrátor is első munkanap jött, minden hivatalos papírt intézett, nekünk erre sem volt semmi gondunk.
A választott orvosom pedig nemcsak a szülés ideje alatt volt, maximálisan megnyugtató és segtőkész, hanem a teljes terhesgondozás alatt végig nagyon odafigyelt rám, bármikor kérdezhettem tőle, és mndenben számíthattam rá. Sohasem okozott fölösleges fájdalmat, nem "nyaggatott" szükségtelen vizsgálatokkal, a vajúdásom a párommal jobbára kettesben meghitten telt. A műtét utáni napokon, végig amíg bent voltunk, minden nap bejött és meglátogatott, még szombaton is. Sőt, a 37. héttől, mikor nst-re jártam, akkor is minden alkalommal sort kerített, hogy megnézzen minket.

Távozáskor a csecsemősök még utoljára felöltöztették és megnézték a gyereket (köldökcsonk ellenőrzés, stb.) hogy garantáltan teljesen egészségesen kerülhessen csak ki a kórházból. Még ajándékcsomagot is kaptunk.

Nekem semmi kétségem nincs afelől, hogy profi orvosgárda és nagyon felkészült személyzet van a szülészeten.

Elizabeth :) emlékszem Rád, mert egyidőben prbálkoztunk teherbe esni és már akkor beszélgettünk a Péterfyről. Bár az általad említett orvost nem ismerem, de nagyon tudom ajánlani a saját orvosomat, Tarnóczi Pétert. Csak a legjobbakat tudom mondani róla. Bár az is igaz, hogy itt a fórumon, szinte mindenkiről csupa jót hallani, így várhatóan nem fogsz csalódni.

Problémamentes, boldog terhességet kívánok!
Vendég

Szia Elizabeth 25

Úgy látszik mindenki elmegy külföldre, két éve én az Abkarovics dokit örököltem így meg szülés előtt 2 hónappal. Én is májusra várom a babát, de már nem az Abkarovicshoz járok (ezt olvasva, hogy elmegy már nem is bánom). Előző terhességemnél az utolsó héten ügyeletben a Versényi vizsgált meg, háát én majd leugrottam a vizsgálóágyról, nekem nem volt szimpi.De ennyiből nem lehet messzemenő következtetést levonni, lehet hogy neked bejön. Van még időd válogatni. Most a Kia dokihoz járok, ha netán a Versényi nem lenne szimpi neked, őt bátran merem ajánlani, nagyon kedves, barátságos, mindig mosolyog.Ja és tuti nem megy el külföldre, megkérdeztem meg ő nem is magyar és itt akar maradni MO-n. Meg azt mondta nekem hogy általában hozzá is szokta az Abkarovics küldeni a pácienseit, ha épp nincs.

csibe
csibe31

Elizabeth

Még valami, most látom, hogy Vok is ajánlotta Kia-t. És rendel szerdánként a kórházban én is oda járok, nem a magánrendelőjébe mert az közelebb van, szerintem nem drágább mint az Abkarovics, bár már nem emlékszem az árakra. Ja és az én dokim is fél évre ment ki és azóta haza se jött, szerintem ebben a tudatban válassz dokit.

csibe
csibe31

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

Sziasztok!!

Megtudnátok nekem írni Kia doki magánrendelőjének a címét, esetleg a telefonszámát???
Előre is köszi! :wink:
arivirág

Sziasztok!

A kisfiam áprilisban született az I-es nőin, császárral. Ott az orvosommal elégedett voltam, de azzal nem, hogy a babát csak másnap láttam először, felsírni sem hallottam. Ez eléggé megviselt lelkileg, meg persze a császár is, mert teljesen felkészületlenül ért, hogy nem szülhettem rendesen.
A következő babával tavasszal próbálkozunk, de már most szeretnék egy orvost választani a Péterfyben, mert úgy hallottam, hogy a császár után itt már rögtön megkapja az anya a babát, és vele is maradhat, ha akarja.
Ha tudtok, írjatok nekem az itteni rendszerről, az orvosokról tapasztalatokat akár itt, akár e-mail-ben! Az árak is érdekelnének, meg minden apró-cseprő részlet, vélemény.

Előre is nagyon köszönöm!!!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Persze az e-mail címem elfelejtettem beírni!

lidinet@freemail.hu

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Szia Kövecske,

Az én részletes történetemet- véleményemet néhány hozzászólással feljebb olvashatod.

Egy megjegyzés: a császár után valóban odaviszik Neked a babát, (nekem a párm kezébe adták és úgy mutatták meg együtt, meg is puszilgathattam stb.) aztán később délután is behozták egy órácskára, de protokoll szerint csak a 2. nap kapod meg 24 órára. A szülés napja a 0. napnak számít, az első nap a normál szülésesek, a 2. nap pedig a császárosok kapják meg 24 órára, akkor viszont úgymond "kötelezően". De ha fáradt vagy, nyugodtan beadhatod bármikor. 0. és 1. nap azért nem kapod meg, csak bizonyos időre, mert akkor még direkt hagyják pihenni a mamákat (nekem pl. a szülés napján estére már annyira fájt a sebem, hogy mozdulni se bírtam, szóval kifejezett megvltás volt amikor elvitték a manót mert nem tudtam volna biztonsággal magam mellett tartani őt az ágyban.)

..de így utólag is nosztalgiával gondolok a kórházban töltött napokra, ott még utoljára lehet egy jót pihenni, na de utána... :lol:
Vendég

Szia Tűzmanó!

Nagy-nagy gratula a kislányodhoz!!!

Köszönöm szépen a gyors segítséget! Kicsit elbizonytalanítottál! Az I-es nőin este fél hétkor császároztak, és másnap reggel kilenckor már a babával voltam. Addig meg az őrzőben.
Azért elmegyünk egy előadásra majd, aztán meglátjuk!
Visszaolvasgattam, és három orvos között vívódom. Kia doktor, Tarnóczy, és Krasznay. Kérhetnék a tiédről részleteket? Beszédes-e, hol rendel, anyagiak... Előre is köszönöm!

Többiek!
Ha valaki tudna a három közül valamelyikről kicsit tájékoztatni, annak is nagyon örülnék!

e-mail: lidinet@freemail.hu

Lidke
KépKép
kövecske

Kövecske (Lidke) :)

Nekem Tarnóczi Péter volt a szülészorvosom, az egész terhesgondozásomat is ő kísérte végig, csak a legekben tudok beszélni róla. Ment a privát üzenet, a babanetes p.fiókodra.

Császár: én úgy tudom, hogy minden újabb császár vágása erősebben fáj. Nem tudm Neked mekkora a fájdalomküszöböd, de nekem már így az elsőnél is besz@rás volt első este kötelezően kikecmeregni az ágyból. Az egész vajúdásom semmi nem volt ahhoz képest. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos hogy akkor jársz jól ha egyből, azonnal megszakítás nélkül Nálad van a baba. Főleg éjszaka. Akkor mindenképp javasolnám hogy add le a csecsemősöknek. De a Péterfyben első éjszaka, azaz a 0. nap biztos nem adják ki Neked a gyereket. Viszont jó hosszú időre odahozzák. Egyébként én egy csomót aggódtam, hogy mi lesz ha egyből nem kapja majd meg a kis előtejemet, rögtön azonnal szoptatni akartam, stb. A manóm ehhez képest másnap reggelig vígan szunyált és esze ágában sem volt a jó kis tejecskéért sivítani... :lol:
Vendég

Tűzmanó,
írtam Neked privit. :)
Vendég

Sziasztok régebbi fórumozók! :)

Csak most regisztráltam, de már elég sok mindent elolvastam abból, amit eddig írtatok. Minthogy a Péterfy amúgy is közel van hozzám, és általában elég jókat hallani róla (az összképet ti is megerősítettétek), én is oda szeretnék menni. Még nagyon az elején vagyok, most kell orvost választanom, és a vélemények alapján azt hiszem, ma vagy holnap fel fogom keresni Orbán doktort. Ha valakinek esetleg van további infója róla, netán épp szintén hozzá jár, örömmel vennék bármiféle véleményt vagy tapasztalatcserét.
Emellett sokat olvastam már itt arról, hogy mennyibe kerül maga a szülés, de abban tudnátok segíteni, hogy amíg odáig eljut az ember, miért, mikor és kb. mennyit kell fizetni?
Segítsetek, legyetek szívesek, még nagyon kezdő és tanácstalan vagyok a "szakmában"! :D

Köszönöm előre is!

Ildi
italoman

Szia Italoman!

Én Orbán István doktorhoz jártam a 8. héttől kezdve és nagyon meg voltam elégedve vele. Mindig kedves volt, bár ideje korlátozott, de azért meg tudtam kérdezni tőle amire kíváncsi voltam. Szülésznőnek Farkas Adriennt választottam, ő vele dolgozik többek között, nagyon tudom ajánlani, mert sokat segített szülésnél és kedves volt hozzánk. Nem akarok ódákat zengeni, de jó választás a páros. Ha van rá módod alapítványi szobába kérd magad, mert max. 2 ember van egy helyen és nem zavar a többi. A mi kislányunk november 24-én született, de a következő gyermek is nagy valószínűséggel itt fog megszületni, remélhetőleg kettőjük segítségével. Orbán doktor profi ultrahangból már csak ezért is tudom ajánlani, mert ha gond van szólna időben.
Ha valami kérdésed van privátban megírhatod.
Niki

Kép
gyniki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?