Sziasztok!
Ha megengeditek, bemásolom ide a másik topikban tett hozzászólásomat, mert ott egy kicsit lehúzták sajnos a Péterfyt.
Én november 17-én szültem a Péterfyben és tökéletesen meg voltam elégedve mindennel. Bár volt fogadott orvosom, velem MINDENKI, az orvosoktól kezdve, a szülésznőn, a nővéreken, a csecsemősökön keresztül a műtősfiúig és a takarítókig bezárólag, mindenki rendkívül kedves, udvarias és nagyon segítőkész volt. Csak a legekben tudok beszélni az orvosomról és az egész szülészetről.
Bár nem úgy indult, de végül császárral szültem. Az edát egy olyan orvos adta be, akit azelőtt sosem láttam, mégis egy perc aggodalmam sem volt, bejött, köszönt, bemutatkozott, és teljesen érthető módon elmagyarázta mikor mi fog történni, és olyan profin beadta, hogy annyit sem éreztem, mint egy fogorvosi érzéstelenítéskor. A műtőben már beöltözve vártak. Az egész műtét nagyon jó hangulatban telt, igazi élmény volt számunkra. A páromat is beengedték, ott fotózott a műtőasztal mellett és vele is nagyon kedvesek voltak (külön beöltöztették, stb.) Szerintem igazán kivételes a magyarországi szülészetek között, hogy ezt megengedték, így nem vették el tőle ezt az egyedülálló élményt és velem együtt ő is aktív részese lehetett a kislányunk megszületésének. A szülés után, a csecsemősök is rendkívül segítőkészek voltak, nagyon sokat segítettek nekem az ott eltöltött 4 nap alatt. Nem kellett utánuk rohangálni, maguktól jöttek, folyamatosan segítettek a szoptatásban és a gyerek ellátásában is mindent megmutattak. A gyerekorvossal is bármikor lehetett beszélni, nekem ugyanis a kislányommal a 3. nap akadt egy kis gond, de maximálisan megnyugtatóan kezelték a helyzetet. A kórházban ezenkívül, nagyon jó az információáramlás, mindig minden nővér és vizitet tartó orvos pontosan tudta, ki mikor mit kapott, vagy éppen milyen vizsgálat vár rá, stb. Az adminisztrátor is első munkanap jött, minden hivatalos papírt intézett, nekünk erre sem volt semmi gondunk.
A választott orvosom pedig nemcsak a szülés ideje alatt volt, maximálisan megnyugtató és segtőkész, hanem a teljes terhesgondozás alatt végig nagyon odafigyelt rám, bármikor kérdezhettem tőle, és mndenben számíthattam rá. Sohasem okozott fölösleges fájdalmat, nem "nyaggatott" szükségtelen vizsgálatokkal, a vajúdásom a párommal jobbára kettesben meghitten telt. A műtét utáni napokon, végig amíg bent voltunk, minden nap bejött és meglátogatott, még szombaton is. Sőt, a 37. héttől, mikor nst-re jártam, akkor is minden alkalommal sort kerített, hogy megnézzen minket.
Távozáskor a csecsemősök még utoljára felöltöztették és megnézték a gyereket (köldökcsonk ellenőrzés, stb.) hogy garantáltan teljesen egészségesen kerülhessen csak ki a kórházból. Még ajándékcsomagot is kaptunk.
Nekem semmi kétségem nincs afelől, hogy profi orvosgárda és nagyon felkészült személyzet van a szülészeten.
Elizabeth
emlékszem Rád, mert egyidőben prbálkoztunk teherbe esni és már akkor beszélgettünk a Péterfyről. Bár az általad említett orvost nem ismerem, de nagyon tudom ajánlani a saját orvosomat, Tarnóczi Pétert. Csak a legjobbakat tudom mondani róla. Bár az is igaz, hogy itt a fórumon, szinte mindenkiről csupa jót hallani, így várhatóan nem fogsz csalódni.
Problémamentes, boldog terhességet kívánok!