Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sms-esezett az Andaa:

Fiúk édesek,kicsit besárgultak,de minden oké.Légzéssel nincs gond,szülés után rögtön felsírtak. A kaját még szondán keresztül kapják. Délelőtt már 40ml-t tudtam fejni!A hasam fáj,de napról-napra jobb.Mindenkit puszilok!

Bocs,most megyek,itt a héten a nővérem.Igyekszünk karira előre "dolgozni"!

Edit

Kép

Kép
edit73

Anda :)
Nagy gratula a fiukhoz, nagyon szep sullyal szulettek!

Brigi :)
Isten eltesse Borokat nevenapjan!
A kockasfulu nyul meg a kisvakond szerepel nalunk is a karacsonyi listan, remelem a csajoknak is bejon majd.

Cat :)
Koszi a naptaras linket, majd en is megnezem, iden nalunk is ez lesz az egyik standard ajandek.
A mezes receptedet tavaly mi is kiprobaltuk, tenyleg nagyon jo. Iden en nem sutok, ugyis lesz eleg majd otthon...
A magneses HABA jatekot hol vetted?
Utolag is nagyon boldog szuletesnapot!

Lilla :)
Lurkok meggyogyultak?
Kirako tenyleg nagyon jo, a csajok kaptak Reka nevnapjara es mar tok jol megy nekik. Elotte a pecazos keszlet volt, az nem nagyon ment (a visszarakos resz), de amiota megvettuk a rendes kirakot, azt is tok ugyesen a helyukre rakjak.

Tud valaki olyan helyet, ahol ki lehetne nyomtatni ezeket a naptarakat? Jo lenne legalabb ezt nem innen vinni...

A csajok kezdenek tudatukra ebredni, hihetetlen hisztiket kepesek levagni, egyfolytaban veszekszenek, mindig az kell ami a masiknal van... ha a motoron nincs duda az a baj, ha van akkor meg az. :roll:
Na, megyek meg teregetni...

bgy

Gyöngyi :)
A HABA játékot egy babaszobás lánytól rendeltem, aki 8500 Ft helyett 6800-ért hozta. Sajnos nem tudom melyik boltban kapható még ilyen.

Nálunk is most kezdödött el a fiúknál az egymás piszkálása, testvérgyilok. Nagyon idegesitö, mindig összevesznek mindenen, megy a nyigás. Ha egyik végre csendben lenne, a másik tuti odamegy és megpiszkálja. :evil: :twisted: :evil: Esküszöm nehezebb mint babakorukban, állandóan fegyelmezni, igazságot tenni kell.

Boldog névnapot Borókának! :D

Reni :)
Olvastam Ricsi "gyerekszáját" a Nok Lapjában. Nagyon édes!

Én is nyomulok az iwiwen: Tóth Andrea néven.

Cat
Kép
cateye

Koszi, majd megnezem akkor a babaszoban. Jo ar egyebkent az ebay-en is hasonlo osszegert megy, meg persze szallitasi ktg.
Teljesen aterzem a helyzetedet veszekedes teren, a en a hetvegen mar teljesen kivoltam, egesz vegig csak azt lehetett hallani, hogy Eme kihasznalva erofolenyet elvesz mindent Rekatol, o meg kis nyuszi modjara rohan a szoba masik felebe es kozben marhara panaszkodik Emere... Raadasul mostanaban mar verekszenek is, es fogalmunk sincs mit csinaljunk, mert egyszeruen nem hallgatnak rank. Neha mar a kezukre is racsaptunk :oops: , de azt is csak jateknak vettek, vagy max. ha legkozelebb valami rosszat csinaltak, csaptak a sajat kezukre es nevetve csinaltak tovabb... :roll:
Van valakinek otlete mit lehetne tenni?

Tudsz esetleg jo fajatekos boltot Szegeden? Anyukamat elszabaditanam oda, hatha talal valami jot a csajoknak...

En is iwiw: Bardos Gyongyi
Ja, csajok tudja esetleg valaki hogy hol tudnam elolvasni az uj szabalyzasokat a TB kartyaval kapcsolatban? Jo lenne tudni, hogy ervenyes lesz-e januartol a mienk... Az OEP oldalan elvesztem, nem talatam semmi erdemlegeset...

bgy

Sziasztok!

Végre ide jutottam hozzátok!
Az iwiw-en mindenkit bejelölgettem, de azért én is megírom, hogy én Szintai Melinda néven "futok".

Brigi!

Borókának nagyon sok boldog névnapot kívánunk! ( tudtam, hogy Barbara, Borbála van, de azt nem, hogy ilyenkor van Boróka is... :oops: ).Annyira szép kis neveket választottatok!!!!

Reni!

Igen, megvolt a temetés... Nagyon nehéz volt, viszont a lelki búcsú kellett.
Utána tudtam beszélni férjével, voltunk náluk, hát iszonyatosan nehéz időszak áll előttük. Nagy az összefogás a család körül, remélem így is marad. Mi is megyünk hozzájuk csütörtökön, a kis manókkal játszani...

Gyöngyi és Cat!

Nálunk a hiszti, már 1 éves koruk után beköszönt!!!! Igaz, hogy javarészt Zsombikánál, de már el is múlott....( vagy csak annyira ritkán csinálja, hogy fel sem tűnik) Zsófi nyafog, ennyi.
Az egymás piszkálása is elmúlott... szerintem ez ilyen életkori dolog. Nálunk is a domináns Zsombesz volt az, aki a " fő kutya " volt ilyen dolgokban, s bizony az idegeim készek voltak.
Mostmár elég csak annyit mondani, hogy irány a kiságy, s bünti lesz!
Mi is próbáluk a kézre csapást, de nekem sem jött be!
Ami a leghatásosabb volt, hogy a szenvedő alanyt látványosan vígasztaltam, a "támadónak" pedig mondtam a magamét ezerrel! Nincs sok esély e korszak kezelésére, én úgy gondolom. Túl kell élni.
De, ha valaki mégis tud valamit, hát én is szívesen veszem.
Mostmár nagyon szépen eljátszanak együtt, sőt olyanokat bohóckodnak egymásnak és együttt, hogy öröm nézni. Rájöttek szerintem, hogy jobb ha összefognak.... :lol:

Zsófi belenyúlt a szemembe, kb. 1 órája, de még mindig sajog, meg alig látok vele...

További szép napot:

Meme
szinta

Anda,
szuper, hogy jól vannak a srácok, és akkor úgy néz ki a tejed is szépen alakul!! :D

Gyöngyi,
én a www.magyarorszag.hu -n szoktam megnézni az ilyesmit, nem tudom erről van-e valami.

Kép
baba888

Sziasztok :)

CSak egy gyors bekukk.
Köszönjük a köszöntéseket. :) Tegnap elvittük őket az állatkerti játszóházba amolyan névnapi ajándékként. Nagyon tetszett nekik. Meg bemutattuk őket a férjem munkahelyén. Persze mindenki el volt ájulva tőlük, de ez gondolom mindenhol így van. :lol:

Andaának sok-sok tejet kívánunk, és mielőbbi hazamenetelt a babákkal.

Nagyon fáj a fejem, úgyhogy most ennyi.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ma délután majdnem betojtam a röhögéstől! :lol:
Csajok a járókában feküdtek, Anna nyűglődött, gondoltam hasra teszem, hadd tornázzon egy kicsit. Mostanában már kezdenek forgolódni, és Anna félig ráfordult Zsófira:

Kép

Erre, mivel a feje épp Zsófi szájánál volt, ő gondolta eszik belőle, és hangos cuppogások közepette elkezdte szopizni a buksiját:

Kép

:lol: :lol: :lol:

Kép
baba888

Baba!
:lol:
nálunk egymás ujját szopizták időnként...

Gyöngyi!
Készségfejlesztő játékok boltja Szegeden: Petőfi s. stg. 72.
ezenkívül van az Oskola utcában (Dugonics tér környéke, régi Jate könyvtár mögötti utca)

most rohanok, mert készülök a mai Mikulásra. vmint: Apának tegnap volt a szülinapja, ma meg a névnapja, de ajándékot nem tudtam még venni...
itt helyben semmit sem lehet kapni :?
mondjuk Apának nem is olyan egyszerű vásárolni :lol:

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Hol vagytok???

Kiliman :)
Sok szeretettel pusziljuk Ambrust neve napján.

Baba :)
Nagyon aranyosak a lányok. Édes lehet, ahogy felfedezik egymást.

Gyöngyi :)
Átérzem a helyzetedet. A lányok ugyan nem verekszenek, de hiszti az megy. Nálunk a lépcsőzés a legjobb, mert egyszerűen nem lehet velük mit csinálni. Ha türelmesen várom, hogy majd elindulnak, ha megunták lent a játékot, akkor várhatok ítélet napig, mert jól szórakoznak lent, rohangálnak, minden. Ha elkezdem őket felráncigálni, akkor az tetszik nekik. Múltkor húztam őket fel a lépcsőn, minden foknál koppant a lábuk, vagy éppen ami :oops: és erre mit csinál??? mikor felértünk jót röhög és majdhogynem visszafordult, hogy csináljuk még egyszer :roll: Persze hozni lehetne őket, de nem vagyok egy erőművész három emeletet a bevásárlással, meg a gyerekekkel. MÚltkor végül itthon szidtam le őket, mikor bejöttünk, nehogy azt higgyék már, hogy ez jó móka volt, máskor is így csináljuk.
Nekem sincs ötletem, hogy mit lehetne tenni.

Egyébként még az evés is katasztrófa mostanában. Nem mintha eddig túl jó lett volna, de mostmár gyakorlatilag csak a reggelit, a tízórait, meg az uzsonnát eszik meg. Ebédre, vacsira két falat, de van, hogy annyi sem. Ma is teljesen kiborított Réka, végül beraktam aludni üres hassal, mert még amit beleerőltettem azt is kiköpte, meg sem várta, hogy milyen íze van. Lehet, hogy ennyire nem éhesek???

Úgy néz ki, hogy eladtuk a lakást végre. Már csak az OTP sz..rrakodik, mert augusztus óta nem sikerült elbírálniuk, hogy átteszik-e a jelzálogot egy másik ingatlanra. És így nem tudunk szerződni, csak előszerződést kötni. :roll: De azért örülök nagyon, mert már untam, hogy naponta két-három érdeklődő vizslatta végig az otthonunkat.

Na megyek takarítani, mert szégyenteljesen elhanyagoltam a takarítást, mióta nem járnak lakásnézőbe, ki kellett pihennem az előző két hónapot.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Kiliman!

Ambrus fiadnak boldog névnapot kívánunk!
Kép

Brigi!

Ez nagyon klassz, hogy eltudtátok adni a lakást! A banki dolgok, már nem annyira, néha kicsit nehézkes, de majd túl lesztek rajta, s tök jó lesz az új házban.
Mikorra tervezitek a költözést?
Tényleg keveset esznek a csajok, de valószinű elég ennyi nekik. Meg egyébként is olyan korszakba értek, mikor kevesebbet esznek, mint 1/2 évvel ezelőtt. Ez nálunk is így volt, csak mivel nagyon jó étvágyúak, így még akkor is jól ettek.

Baba!

Nagyon cukikák a csajok a képeken! Ránézésre azonnal látszik, hogy kis nőcikék, olyan édes, szép, lágy kis csajos vonásaik vannak!

Megvolt a télapózás!!!! Zsófi kicsit félt a télapótól, viszont Zsombi egy cseppet sem. Odarohant azonnal, s magyarázott neki ezerrel.
Voltunk babaklubban is a héten, sikerült is összekapni egy kis náthát. De, szerencsére semmi komoly.Apa viszzont nagyon csúnyán köhög, remélem nem fogják a gyerekek is elkapni. :roll:

Meme
szinta

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak ez a hét kicsit zsúfoltra sikeredett.
Ma voltam a nőgyógyimnál is kontrollon- már nyáron kellett volna és megmutattuk a kölkeceket is. Teljesen oda volt értük. :D Megvettük a karácsonyi ajándékokat is nekik- mindenki nevében. :wink: Végül vettünk múlt héten egy csomag Megabloks kockát és kipróbáltattam velük. Szerintem nagyon jó, Niki 9 emeletes tornyot épített belőle elsőre és a többes elemeket is egymásra tudja pakolni. Dávidnak is egséz jól ment. Úgyhogy most megvettük hozzá a várat és a farmot is, amit Ditke annyira dicsért. Nekem nagyon tetszenek. Hátha kihúzzuk ezekkel amíg a rendes legoval tudnak már boldogulni. Nincs kedvem 25 ezreket kiadni a nekik valóért mostanában. :roll:

Baba

Gyöngyörűek a lányok, nagyon kis formásak és marha nagyot nőttek. :D

Brigi

gratula a lakáseladáshoz. Ez a vonszoltatom magamat és élvezem nálunk is megy. Szerencsére csak privát adjuk elő a kertben. :shock: Nemsokára már te is élvezheted már. :wink:
Képzeld, jártunk a budaörsi Auchan felé és sikerült venni olyan montessori várost. :) Élőben is tetszik, remélem a törpök is díjazni fogják. :P

Gyöngyi

Nálunk is irtják egymást rendesen: Dávid minden vélt sérelemért harap, Niki meg fejbe vágja néha csak úgy. Tegnap még el is mutogatta mikor kérdeztem, hogy miért sír Dávid: fejbe vágta az üvegmetrica festékes flakonommal. Annyira mókás volt, ahogy komoly képpel előadta. Nekem meg nem volt azabad nevetni és össze kellett szidni érte. :lol:

Na, egylőre ennyi, majd még jövök

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ambrusnak sok boldog nevnapot!

Baba :)
Edesek a lanyok, nalunk is elofordult, hogy egymas fejet nyalogattak, en is jokat derultem olyankor. :D
Koszi a linket, majd atnezem, nekem is eszembe juthatott volna, hogy esetleg megtalalhatom... :roll:

Koszi, mar at is adtam a cimeket Anyumnak, majd meglatjuk miket talal.

Szinta :)
Nalatok akkor jo koran kezdodott a hiszti... en oszinten eleg rosszul viselem... de igyekszem higgadt maradni. Majd meglatjuk meddig feszitik a hurt. Az utobbi napokban kis angyalok voltak, viszont most jon a hetvege, ilyenkor szoktak elkanaszodni...

Koszi neked is linket, gondolatban sok ezer forintot elkoltottem... :lol:
Gratula a lakaseladashoz, remelem a tobbi dolog is felgyorsul majd. Mikor koltoznetek? Es hol vetettek? Errol valahogy lemaradtam...
Nalunk a csucs eddig az volt, amikor egymast vertek es kozben nagyokat kacarasztak... utana meg kozos erovel vertek a fejuket a padloszonyegbe... :shock: Hogy ez miert volt jo nekik?! :roll:
Az eves nalunk is katasztrofa volt egy ideig (inkabb a dobalas miatt), de most megint normalisan esznek. Annyit sikerult vegre elerni, hogy ha mar eleget ettek, akkor felretoljak a tanyert es kozlik hogy 'nem kell'. Legalabb nem a foldre dobjak a maradekot...

Lilla :)
Jofejek. :D Nekem is nagy erofeszitesembe telik neha, hogy ne hahotazzak az irto komolyan eloadott torteneteken...

Nalunk az adventi kalendarium a nagy show, Reka gyorsan betomi a csokit es utana nyitogatja/csukogatja az ablakokat, Eme viszont kivarja hogy a csoki total elolvadjon a kezeben es esetleg akkor hajlando megenni... addig nincs ideje, mert annyi ablakon be kell nezni. :lol:

bgy

Sziasztok!

csak pár szó...

Mi is boldog névnapot kívánunk Ambrusnak, Kiliman apuka! (kicsit késve.. :oops:

Mikulásra a lányok olyan 3 részes Montessori-tornyot kaptak. még rövid ideig játszanak vele, de majd rákapnak..

azt hittem betojnak a Mikulástól... de nem. pedig mindenkitől fél Patrícia, a rokonoktól is. nekünk van saját MIkulásunk, minden évben. a nagyok imádják.

nálunk most elég sűrű a program, mert Felikének szolfézs próbák vannak. meg holnapra is beígértem egy bábszínházat, pluszban ma délután itt a helyi MűvHázban adventi készülődés lesz, kézműveskedés...
Megyek főzni!

kellemes hétvégét mindenkinek!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Ditke Borókájának (kicsit megkésve) és Kilimanék Ambrusának is boldog névnapot kívánunk!!!

Csajok!
Én totál kivagyok a kölkeimtől! :cry: Iszonyatosan viselkednek! Nem esznek,felállnak az etetőszékben (jobb esetben csak háttal ülnek nekem),dobálják a játékokat és természetesen jókat röhögnek rajta (míg egymást el nem találják),mindent elvesznek egymástól és egész nap megy a hiszti,nyafogás. Mikor ér ez már véget?
Benji ma kiesett az etetőszékből.Üvöltve jöttünk be az utcáról,mert miután 150. rászólásomra se álltak meg a motorral,elvettem tőlük. Estére már annyira kiborultam a folyamatos raplin,hogy mindhármat kivágtam a konyhából vacsora közepén.Üvöltve zuhanyoztak (mindig fürödni szoktak). És ebben a hangulatban aludtak el.
Mindezek örömére apával is sikerült összekapnunk.
Tudom,hogy másoknál is ez van.Ti hogy bírjátok ki ezt?
Valaki mondjon valami biztatót!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Na ebből is látszik,hogy totál k.o.-n vagyok! :oops:
Bocs Ditke! Bocs Brigi!

Akkor még egyszer:

Brigi!
Borókának boldog névnapot kívánunk!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)
Lesznek azért jobb napok is. :) De sztem még huzamosabb ideig számíthatunk erre a cirkuszra. Ha nagy a hiszti én két dolgot szoktam csinálni. Illetve hármat. Egy - leteszem őket aludni, mert sokszor csak fáradtak. Kettő - elmegyünk sétálni, természetesen babakocsival, a játszón kiszállhatnak, vagy csak vásárolunk, akkor nem, esetleg meglátogatunk valakit (olyankor annyira elfoglaltak a felfedezéssel, hogy nincs idejük hisztizni). Három - nem veszek tudomást a dologról. Minden attól függ, hogy melyik napszak, nekem milyen napom van, illetve nekik mi bajuk lehet a hisztin kívül. Pl. fog, nátha, olyankor türelmesebb vagyok.
Nálunk már hónapok óta felállnak az etetőszékben, sőt háttal is szoktak ülni, de még soha nem estek ki. Nagy gyakorlatuk van. :roll: Nálunk mondjuk nincs tálca, így nem tudnak ráülni. :) Az utóbbi időben meg már csak szólok neki, hogy üljenek a székbe, mert jön a hami, és akkor egyedül bemásznak. Az evésről meg már én is panaszkodtam. Én nem tudtam mit kitalálni. Ha nem eszik, majd eszik másnap. Nekem már rég nem ébrednek fel arra, ha éhesek. De most egyébként olyan egyhetes turnusokban esznek-nem esznek. Most Borka eszik, Réka nem. Múlt héten fordítva volt. :roll:
De sztem nekem szerencsém van (idealizálás :) ), mert enyémek tényleg csak akkor kezelhetetlenek, ha nagyon fáradtak. Pl. ma Borka nem akart hazajönni a játszóról, ahol már eleve bőgött, mert a homokozókészletet hazavitte a gazdája. Két saroknyi távot bömbölt, aztán elhallgatott. Felértünk, levetkőztettem, és három percen belül aludt. Ennyi. Ha úgy látom, én délelőtt fél 11-kor is leteszem aludni, még akkor is, ha ezzel csúszik minden és felváltva alszanak. Nekem megéri, ha megúszom a hisztit.
És este azért otthon van a férjem, hogy ha én nagyon kivagyok, akkor ő foglalkozzon velük. Neki még van türelme.
Ha meg nem tudnak egy játékkal normálisan (nem feltétlenül rendeltetésszerűen, csak normálisan) játszani, akkor elveszem és felteszem a szekrény tetejére. Addig nem veszem le, amíg le nem nyugszanak. Néha próbálkozom, ha továbbra sem megy, akkor visszateszem. (De lehet, hogy eddig nem tettek igazán próbára. :wink: )
Nem tudom ez megnyugtat-e, de én is szoktam "kivágni" őket. Kicsit lehangol, hogy ennyire nem vagyok találékony, hogy mivel lehetne kezelni ezeket a helyzeteket, de ez van. De amikor látom, ahogy babáznak, mindig megnyugszom. Olyan kedvesen bánnak a babákkal, simizik, puszilgatják, ringatják. Ha majd ordítozni kezdenek velük, akkor újra átgondolom a helyzetet. :wink:

De azért jöttem, hogy megmutassam a művemet. Egy falvédő, maradék anyagokból.

Kép

Szép estét nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Gyönyörű ez a falvédő,nagyon ügyes vagy! Irigylem azokat,akiknek van ilyesmihez elég türelmük és ügyességük! Hova kerül?
Talán a fiúknak is arra volt csak szükségük,hogy "leüvöltsem a fejüket"! Ma nyugodtabban telt a napunk,pedig nem is mentünk ki. Marci náthás,Beni meg az lesz.Így semmit nem aludtam az éjszaka.Ilyen fáradtam pedig nem volt erőm egyedül kivinni őket.
Biztos az is "hergelte" őket,hogy itt volt a nővérem (tegnap este hazament) és ha valaki van nálunk,újabban produkálni akarják magukat.
Amúgy a fiúk egyébként is durvábbak (legalább is nekem ez a tapasztalatom).Sajnos,ők néha ütik egymást is,mert viccesnek találják.De idővel (ahogy érik az eszük) ezt majd kinövik.Ezért nem aggódom. Meg ez is inkább a Benire jellemző.a Marci csak akkor csinálja,ha tőle látja. Oli meg más jellem,ő sose üt meg senkit.
Nálunk a babakocsizás nem jönne be,mert már hónapok óta nem ülnek meg benne.Így én el is adtam.Kint lenni meg csak a Beni meg a Marci szeret,Olinek ez egyfajta büntetés.
Azért kösz,hogy leírtad,te mit csinálsz hisztinél!Ptóbálok türelmesebb lenni.Csak néha jó lenne,ha valaki átvenné ilyenkor tőlem őket.A picik is meg én is jobban járnék :? .Megkímélnénk egymást a felesleges fájdalmaktól!!! :oops:

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Brigi!
hú de ügyes vagy!!! :)

Edit!
épp reagálni akartam... örülök, hogy jobb a helyzet...
hát az én fiam mikor vendégek vannak, rokonok stb. teljesen kivetkőzik magából...
folyton Ő akar a középpontban lenni, hangoskodik stb... pedig figyelünk rá...
volt úgy, hogy ilyenkor utána totál kiborultam...
az rendjén, hogy élvezi az eseményt, de egy idő után már jó lenne kicsit lenyugodnia...de általában mindig van egy partner, aki vevő erre a hülyeségre és nincs megállás.. :cry:

amúgy ha nincs ilyen különleges helyzet, velem jól elvan. az tuti, hogy a 4 gyerek közül Ő igényli a legtöbb figyelmet. szóval néha nekem is 3 csecsemőm van :lol:
apja nehezebben bír vele, ilyenkor szoktam megkérdezni viccesen apát, hogy: mi a gond? velem olyan, mint a kezes bárány? :lol:

mikor mentek hétvégézni?

amúgy nálam is úgy van, hogy vannak eleve fáradtabb napjaim, olyankor nehezebb és ezt érzik a gyerekek is.

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Brigi!
hú de ügyes vagy!!! :)

Edit!
épp reagálni akartam... örülök, hogy jobb a helyzet...
hát az én fiam mikor vendégek vannak, rokonok stb. teljesen kivetkőzik magából...
folyton Ő akar a középpontban lenni, hangoskodik stb... pedig figyelünk rá...
volt úgy, hogy ilyenkor utána totál kiborultam...
az rendjén, hogy élvezi az eseményt, de egy idő után már jó lenne kicsit lenyugodnia...de általában mindig van egy partner, aki vevő erre a hülyeségre és nincs megállás.. :cry:

amúgy ha nincs ilyen különleges helyzet, velem jól elvan. az tuti, hogy a 4 gyerek közül Ő igényli a legtöbb figyelmet. szóval néha nekem is 3 csecsemőm van :lol:
apja nehezebben bír vele, ilyenkor szoktam megkérdezni viccesen apát, hogy: mi a gond? velem olyan, mint a kezes bárány? :lol:

mikor mentek hétvégézni?

amúgy nálam is úgy van, hogy vannak eleve fáradtabb napjaim, olyankor nehezebb és ezt érzik a gyerekek is.

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok! :D

Ambrus fiadnak sok puszi nevenapja alkalmából!

Nagyon szép a munkád, csodálom, hogy van idQd ilyenre a lányok mellett!

Ahogy Olitokról írtál olyan volt, mintha a mi Olinkat írnád le. P sem ütne meg senkit, csak sír ha bántják, és neki is büntetés, ha kint kell lenni az udvaron egész délelott. Inkább otthon molyolna egész nap, szépen kirakózik, formabedob, épít, autózik. Úgy látszik hasonlítanak a név kötelez! :wink:

Mi jól vagyunk, szidom a télapót, hogy ennyi csomagot hozott, mert gyakorlatilag megállás nélkül csokit esznek a fiúk, pedig elotte nem is szerettek az édességet. Lassan azért a végére érnek, így a szaloncukorig pihennek még egyet. :D
Most nagyon jó korszakuk van, hihetetlen édesek, értelmesek, egyre többet segítenek a házimunkában. Szépen teregetnek velem, mondják, hogy melyik ruhadarab kié, vagy segítenek már panírozni is, igaz kissé nehézkesebb velük minden, sokat kell takarítani, de legalább lekötik magukat. Télapóra megkapták a Haba mágnestáblát. Iszonyú jó játék, nagyon tetszik nekik, minden nap játszunk vele, reggel-este. Oli már nagyon komoly garázsokat épít megablocksból az autóinak, csak sajnos Samu általában lezúzza neki, és kitör a balhé. :evil: Az azért nem csitul, hogy borsot törnek egymás orra alá. Mondjuk nálunk is nagyon nap függo, hogy milyen a hangulatuk, mert van olyan nap, hogy a túlélésre játszunk olyan nyügik.

Mindenkinek jó karácsonyi készülödést!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Már nagyon régen nem jártam erre...nem is tudom van e még ismerős,vagy ránk emlékszik e még valaki :lol: :lol:

Anna és Eszter holnap lesznek 3 évesek :wink: a fiaim is kiskamasz korukat élik :) szóval,öregszenek!!

na,megpróbálok olvasgatni Titeket :)

Márti
[/img]
martisa

Brigi!

Egyszerűen bomba jó a falvédő. Büszke lehetsz magadra, mert ez szerintem önmagában sem semmi, nemhogy két lányzó mellett!
Nálam a kézimunka kimerült a gimis évek alatti pulóver-kötésben. Igaz, akkor nagyüzemben nyomtam...

Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Ambrus nevében köszönöm mindenkinek a névnapi jókivánságokat! :)

Mi is voltunk mikulás ünnepségen, utána le is betegedett mindenki :)
Most antibiotikumot tolnak a gyerekek :(

iwiw: kiliman 8)

Ja, és karácsonyra még el sem kezdtem a bevásárlást :roll:

kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Voltam az iwiw-en, így Kiliman:

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk Neked!

Remélem minél előbb meggyógyultok, s annak ellenére, hogy antibigyót kell szedni semmi komoly a srácoknál!!!

Márti!

Mi nem ismerjük egymást, így szia! :lol:

Vikóka!

Nálunk is nagyüzemi kötészet folyt akkor tájt, mert anyukám, nővérem és én!!! Volt is ám minenkinek a családban, sál, pulcsi stb... :lol:

Cat!

Olyan jó volt olvasni, ahogy a srácokat foglalkoztatod otthon! Vigyázz, gyermek munkáért még le is csukhatnak.... :lol: :lol: :lol:
Mi is már ezt a nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, " nagy vagyok" korszakunkat éljük. Rá is fért az idegeimre.
Múlt héten meg babaklubban, sport csarnokban voltam/ voltunk , s nem hallottam mást, csak, hogy milyen jó kis gyermekeim vannak... :lol: :oops:
Meg mostmár, tisztelik a másik játékát, nem bántják, rombolják le ill. szét, és keresik egymást játszani!

Edit!

Kitartás, semmi mást nem tudok írni ahhoz amit Brigi olyan jól megfogalmazott. Teljesen egyetértek vele, s én is férjemet, anyukámat szoktam megkérni ilyen rosszabb napokon, hogy segítsenek kicsit, mert nem bírom.
Tudom, hogy ez nálad nincs nagyon meg.... :cry: Pedig ilyenkor csak ez segítene!!!!

Brigi!

Szuper a falvédő! S, mindezt ikrek, lakás eladás mellett!!!! :wink: Nem semmi...
Sokszor engem is csak az idealizálás ment meg az őrülettől!!! :roll: :wink: :lol: :oops:

Megyek, mert Lászlókám még mindig beteg kicsit, s amúgy is húzós napja volt, ez a 20 perc elég neki...

Jó éjt:

Meme
szinta

Sziasztok!

Megint egy zűrös nap!Hú!!!!Kezdenek taknyosodni a törpök,gáz volt az éjszakánk is. Mi is télapó ünnepségen nyaltuk be,mert a Marcira 2szer rátüsszentett egy kislány.És lám,péntek éjszaka már hallottam,hogy tortyog. remélem,csak 3 napos nátha lesz belőle!!! :P :roll:

Cat!
A ti Olitok is félre szokott vonulni? Nyugtass meg,hogy ez elmúlik! Újabban a mienk felvette azt a szokást,hogy összeszed pár dolgot és elvonul valami olyan helyre,ahol nem látjuk.Ott aztán tök jól elvan. Meg imád a magnó mellett zenét hallgatva hintalovazni (míg a másik kettő oda nem megy). Sose akar a többiekkel játszani,viszont velem (ha invitálom) szívesen játszik.De csak ha én kezdeményezek és csak addig,amíg valamelyik tesó oda nem jön. A Dávidnál viszont ő kezdeményez. És ha elmegyünk valahova,ott nagyon bátro,könnyen megnyílik,rögtön körülnéz és játszik. Olyan furcsa ez nekem! :?:

Reni!
Még 7 hét,de már számolom a napokat.Január 26-28!!! Még jó,hogy közben itt a karácsony! Bár még addig lesz egy pár őrült napom.Apa már csak szerdán lesz itthon,aztán 24-éig egyedül nyomom. Hogy hogyan takarítok ki meg sütök,ajádékot csomagolok stb. karira,azt még nem tudom. Bár per pillanat nem is igazán érdekel,mert 3napja szinte semmit nem aludtam. Valamelyik gyerek folyton ébren van. Nem is tudom,hogy érdemes-e lefeküdnüm. 8óra óta 4szer voltam náluk!

Meme!
Ez a foglalkoztatás nálunk a Beninél jön nagyon be! A legújabb,hogy ő nyitja az ajtót,ha megyünk valahová (igaz azóta a bejárati ajtót is kulcsra zárva kell tartani). De ha adok neki valami feladatot (hozd ide-vidd oda,tedd el),akkor addig legalább nem csinál hülyeséget.Mert amúgy csak a "rosszasság" megy.

Márti!
Üdv! És boldog szülinapot a nagylányaidnak! Mesélj róluk!

Kiliman!
Így spóroltok a csokin? :evil: Nektek a télapó is antibigyót hozott? :cry:
Némely csokinál tényleg finomabbak ezek a jófajta "bébi-bogyók"!

Kis-és nagybetegeknek jobbulást! Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Olim ugyanilyen félrevonulós volt. Bárki gyerkoc jott hozzánk, Samu ment kíváncsian nézni, Oli meg félrevonult játszani magában. Még mindig szeret, bár egyre jobban nyit, ami a bölcsi hatása. A bölcsiben állítólag nagyon felengedett "szocializálódott", és már sokszor játszik másokkal is, bár ez a molyolós tulajdonsága megmaradt. Én annak is tulajdonítom ezt, hogy a mozgása nem olyan ügyes mint Samué, és inkább másban szeretne kitünni. Egyébként ha elmegyünk barátokhoz, ott nagyon kis nyílt, mosolygós gyerek, rögtön játszik, sokszor hamarabb felenged mint Samu.

Szóval ne izgulj, szerintem Olid más típus mint Marci meg Beni, de kell ilyen elmélkedo, gondolkodo gyerek is, de azért meg kell próbálni ha kicsit eröszakkal is szocializálni, bevonni játékokba.

Jobbulást a gyerkocoknek!

Márti :)
De jó, hogy benéztél! Mesélj a gyerkocokrol! A csajok mikor mennek oviba?

Meme :)
Én is kötös lány voltam kamasz koromban. Tele voltunk kötött pulcsikkal. Sajnos már nincs türelmem és kedvem sem hozzá. :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Na, mi is náthásak vagyunk- már megint/még mindig?!!! Már nem is tudom követni, hogy ez most az előző vége csak kicsit felerősödött, vagy egy új betegség kezdődött? :twisted: Így megúszták a 18 hós oltást is. Ezt mondjuk nem nagyon bánom, ráér januárban is.
Amúgy tanulnom kéne ezerrel, mert jövő szerdán vizsgázom, de nem megy. :? Marad a túlélés....
Ma én is jól kiakadtam, mert Dávid kiönti állandóan a kajáját. Így még sose üvöltötem vele, és láss csodát, utána ment neki a kanalazás, mint a kisangyalnak. :roll: Egykorúaknál hogy van ez? Elég rég volt téma a kanalazgatás. Nekem még most is úgy kell rávenni magamat, hogy odaadjam nekik, mert úúútálom a mocskot amit csinálnak. De a falatossal se igazi a helyzet: Ha egyszerre odaadom az egészet, ami épp nincs a szájukban, ledobálják. Pedig ha egyenként adom, mind megeszik. Amúgy nekem nagyon jó dolgom van, mostanában Robi vacsoráztat, én meg addig csinálhatok vmi hasznosat. 8)
A bilizés nagyon jól megy, Dávid is egyre többször pisil bele, kb fejenként 3 pelussal elvagyunk napközben, + 1 éjjel. És szinte mindig bilibe kakilnak, ami nagyon jó, mert nem nagy élvezet a hátuk közepéről is a kakit törölgetni.
Nem is olyan túl rosszak, néha tök jól elvannak egymással és csak 1 helységben kell lennem velük.

Bocs, akartam reagálni is, csak közben Gyöngyivel (BGY) elcseteltük az időt. :oops: Megyek kicsit tanulni

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Mi is egyik betegségből átcsúsztunk a másikba :( Most krónikus takonyhelyzet van, éjszaka sem tudnak aludni úgy tele az orruk. Próbáljuk leszívni, de nem nagyon jön semmi :( Ti hogy varázsoljátok ki a cuccot az orrukból? :?

Szinta :), köszi!

Csokit még nem ettek a srácok, de a mikulástól jól megrémültek :lol:
A vitaminnak tényleg jó íze van! :)
(priviben kértem az e-mailed a hármaskikres kapcsolatom miatt...)

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Mi is egyik betegségből átcsúsztunk a másikba :( Most krónikus takonyhelyzet van, éjszaka sem tudnak aludni úgy tele az orruk. Próbáljuk leszívni, de nem nagyon jön semmi :( Ti hogy varázsoljátok ki a cuccot az orrukból? :?

Szinta :), köszi!

Csokit még nem ettek a srácok, de a mikulástól jól megrémültek :lol:
A vitaminnak tényleg jó íze van! :)
(priviben kértem az e-mailed a hármaskikres kapcsolatom miatt...)

Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman!

Én azonnal reagáltam is rá!!!!Nem kaptad meg?
Akkor újra: nyedit@freemail.hu
Amúgy vártam is a jelentkezésüket,de így persze hiába! :shock:
Nekünk még sose voltak annyira taknyosak,hogy használhattuk volna az orrszipantyút. (kivéve a BCG oltást,de utána könyv szerint 6hétig). Vagy én lennék a béna???
Bár én a disznózsírra esküszöm,mert nekünk náthára,köhögésre nagyon bejön. Így általában fejenként 1 álmatlan éjszakával meg szoktuk úszni a dolgot (gyorsan lekopogom). Most már túl vagyok a Marcin (szombat) meg a Benin (vasárnap).Remélem,Oli meg kihagyja a "dajdant"! :twisted:
Mindenestre együttérzek veletek,mert annál nagyobb nyűg nincs,mint a tehetetlen vergődése a fáradt szülőknek a még fáradtabb babák mellett.

Lilla!
Hát veled is mélységesen együttérzek! Nálunk is bejött a "bazi nagy üvöltés".Igaz aztán egész éjszaka lelkifurim volt,hogy hogy lehet ilyen vadállat! :( De annyira elkapott a méreg a sokszori könyörgés,kérés,falrahányt borsó miatt!

Azt már én is szerettem volna kérdezni,hogy lehet 3 babát egyszerre megtanítani kanalazni???Van valakinek valami ötlete? Milyen étellel érdemes próbálkozni? Milyen kanállal? Egyszerre vagy külön-külön egyenek ilyenkor? Milyen tányér? stb. Aki már túl van ezen,mondja el,hogy csinálta,mert az enyémek is állandóan kiszedik a kezemből a kanalat,de elképzelésem sincs,hogy tanítsam meg őket egyszerre!!! :roll:

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Még neked akartam írni!
Sokszor hálás is vagyok azért,hogy Oli más,mint a többiek,mert különben már lehet,hogy diliházban lennék! :twisted: De a családban ő a kakukk-fióka,mert a Beni,Marci nagyon hasonlít a Dávidra.Bár ő talán 1fokkal kevésbé volt eleven és a szekrények nem érdekeltéjk! :P De talán sokszor ezért is értem az Olivér viselkedését.Bár igyekszem ő más szemüvegen át értelmezni. Neked mivel sikerült közös játékra bírnod az Olidat? Én még egyenlőre semmi olyat nem találtam,ami nagyon érdekelné.Egyedül a zsipp-zsupp.. meg a húz-húzz engemet.. versikékre ugrik azonnal.Azt fél óráig képes velem játszani,de ha valamelyik tesó odajön és be akar szállni,akkor inkább ő elmegy. Eddig se kocka,se könyv,se kirakó,se a színes ceruzák nem érdeklik.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nekem is nehéz volt megemésztenem, hogy Olim a kakukktojás a többi gyerkoc között. Ebben nagy segítségemre volt a párom, aki tök olyan volt mint Oli állítólag, most meg, elfogulatlanság nélkül :D egy nagyon okos és elismert ember lett a munkájában. De már Olin sem lehet észrevenni, hogy egy nehezen szocializálódott magának való gyerek volt. Nálunk egy kulcsszó volt, a közös játékokba bevonáshoz, ez a bohóckodás. Imád hancúrozni, ha lovagoltatom, ha dobálom, ha zsip-zsuppolom oket, mindig rá tudom bírni ilyenekre. Nem zavarja, ha Samu is ott van, hatalmasakat kacag vele együtt. Imádnak együtt ugrálni az ágyon, kergetozni, bújócskázni, és már ilyenkor én sem kellek hozzá, csendben visszavonulok. Amit még imád Olim az az autók minden mennyiségben. Egy kis gurigázásra bármikor ráveheto, és már Samuval is gurigázik. Labdázni is imád, sot nagyon ügyes, mert elkapja már a dobott labdát, amit a kortársai még nem, így próbálom Samut rávenni, hogy dobálja neki. De szerintem a legnagyobb segítségem a bölcsi volt. A gondozónot megkérdeztem, és szívesen játszik Oli mással, másokkal a böliben, de a nagy klikkesedést nem szereti. Ha valami körül nagy tömeg van, akkor O inkább elmegy, amíg Samu tuti ott van a közepén. Hát szerintem így kell oket elfogadni. Nem lehet mindenki a társaság közepe. :D

Kanalazás: Nekem 1,5 évesen kezdtek önállóan kanalazni. Nagyon ajánlom ilyenre az IKEÁ-ban kapható muanyag kanálkészletet. Valami 500 Ft körül van, jó sok színes van egy zacskóban. Nagy az evofelulete, marad a kanálon a kajából. Ugyanitt vettem békás elokét is, ami felfogja a lecsurgó trutyit. Igazából fozelékekkel kezdtük, mindig egyszerre adtam nekik oda, kis muanyag tálkában.
Kép

Nekünk elég jól ment, bár 3 gyerkochoz lehet nem lett volna türelmem. Jó suru fozelékekkel, rizses hússal érdemes próbálkozni.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Én is azt találom nehéznek a kanalazásban, hogy egyikre se tudok igazán figyelni közben, így sokszor csak malackodnak. Amelyik jobban disznólkodik, arra figyelek általában és az egy idő után szépen eszik. De a kettő együtt még sose, mert egyikre mindig kevesebb figyelem jut. :roll: Így hol egyik, hol másik az ügyesebb. Viszont külön nem lehetne őket etetni, mert tuti visítana a második.
Dávid amúgy ma megevett egy egész pohár jughurtot egyedül- persze kb a 3/4-e landolt a szájában. De nagyon büszke volt magára, láttam rajta. 8)
A merev műanyag előkét nem tűrik meg magukon sajna. És a "kényszerzubbonyt" sem. Így ruhaujj feltűr könyékig, meg van egy elég nagy nejlonszerű előkénk és azzal esznek. Meg 1 etetés- 1 textil pelus- állandóan törölgetem előttük a tálcát, hogy ne pancsoljanak a trutyiban. :roll: Rém aranyosak, már mutatják ha kimegy egy kicsi, hogy töröljem le. :lol:
Én a reggelit szoktam legjobban hagyni nekik egyedül, akkor még van idegem hozzá. Tényleg a sűrű a legjobb, tejberizs, krémtúró, vagy sűrűbb joghurt. Néha az ebédhez is ragaszkodnak, akkor adok nekik belőle kis tálkában és miközben próbáűlkoznak, én tömöm beléjük a többit. Ez mondjuk csak arra jó, hogy elfoglalják magukat míg etetem őket. Azért már néha hagyom őket ebédnél is érvényesülni. :wink:

Edit

Mit csinálsz a disznózsírral?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Köszi a sok dícséretet a falvédőre. Egyébként nem a lányok mellett van rá időm, hanem utánuk :). És ez azért kicsit haladósabb, mint a keresztszemes. :lol: Ha esetleg van valakinek kidobásra ítélt anyaga (divatjamúlt, szakadt, foltos, de azért még ép részekkel rendelkező ruha, ágynemű, ilyesmi), akkor gondoljon rám. Most teljesen belelkesedtem és sokmindent akarok csinálni, de kevés az alapanyagom.

Sztem kanalazással nem vagyunk elkésve. Én már régebben odaadtam nekik, de nem minden kajához, és van, hogy hetekig csak a falatkákat eszik önállóan. Én nem hiszek abban, hogy lehet siettetni a "kanálérettséget". A lányok, ha akarnak gyönyörűen esznek kanállal, még levest is, de ha nem éhesek ... :roll: . Akkor kanalaznak a kutyának, vagy csak úgy a földre, vagy a cicának a könyvben, vagy akármi. A szájukba nem sok kerül. Ha éhesek, akkor egy csepp sem megy mellé. Pohárból is gyönyörűen isznak, ha szomjasak, tényleg nem megy mellé semmi, csak aztán ...

Cattal egyet tudok érteni főziügyben, de a rizst én csak erős idegzetűeknek ajánlanám. Nálunk nincs még egy dolog, amivel ekkora mocskot tudnának csinálni. Mindenhová potyog, és még ha akarják sem tudják szépen enni. Olyan lesz a ruhájuk, az etetőszék, amiről aztán megint a ruhájukra ragad, aztán a földön mindenhol szétszórva, és az ember belelép (ők is, én is). Egy borzalom. :roll: Aztán meg a ruhára, lábra ragadt trutyi megy szét mindenhová.

Sztem hárommal is nyugodtan próbálhatod. Úgyis nekik kell rájönni. Egyszer-egyszer vezetheted nekik a kanalat, hogy érezzék a mozdulatot, de nem hiszem, hogy ennél többet tehetsz. A többi már csak idegek kérdése, és veszekedés (legalábbis nálunk), hogy "ne a földre!!!", "ne a kutyának!!!!", "ne maszatolj vele!!!", "tedd a szádba!!!", stb. Vagy, ha egyik hamarabb ébred délután, akkor próbálhatod külön az uzsit, csak egyel, és meglátod mennyivel hatékonyabb. Sztem mindenképpen trutyis meló, mert élvezik a maszatolást.

Egyébként nem lehet, hogy Oli kicsit kirekesztve érzi magát, hogy a másik kettő annyira jól megérti egymást? Lehet, hogy ő mindig is kicsit különálló lesz. De ettől sztem nem lesz semmi baja. Az oviban biztos talál majd barátokat, vagy a bölcsiben, ha fog járni.

Jobbulást a fiúknak!!
Orrszívásnál én egyik orrlyukat befogom és a másikból szívok. Van, hogy sokáig kell várni, mert sűrű és mélyről jön. (Bocsánat. :oops: ) Olyankor többször váltok közben. A másik meg, hogy tengervizes spriccel felhígítod kicsit, és akkor talán könnyebb. Akkor is könnyebben jön, ha sír közben, mert a könny is lazít rajta. Nekünk porszívós bigyónk van. Másikat nem próbáltuk csak kicsi korukban, aztán elromlott. De akikkel én beszéltem sokan mondták, hogy a nem porszívós nem az igazi. Sztem mindenképp próbáljátok elérni, hogy kijöjjön a trutyi, mert szövődményei lehetnek, meg aztán már az alvás önmagában is megéri, meg gyorsabban is gyógyulnak.

LIlla :)
Nekem is kiöntik a kaját, ha nem éhesek, vagy éppen nem tetszik nekik, amit kaptak. Falatossal ugyanez. Ha Borka jóllakott, akkor borogatja egyik tányérból a kaját a másikba, és jó napunk van, ha nem mászik fel közben az asztalra. Meg juttatnak közben a kutyának is, ha véletlenül elfelejtem kicsukni.
Azt mi már kinőttük, hogy ledobálják a falatokat, ha egyszerre adom, bár én így is inkább a fokozatos adagolás híve vagyok. Egy pár falatot egyszerre. De enyémek amúgy sem falatkákat esznek, hanem kajadarabokat külön-külön. És válogatnak. Ez kell-ez nem.

Tök ügyesek vagytok a bilizéssel. Irígykedem kicsit, de majd nekünk is eljön az időnk.

Nem evő kölkek szülei :)
Ti mit csináltok, ha nem eszi meg a gyerek a kaját? úgy értem, hogy a következő kajánál is uazt adjátok, vagy a soron következőt? Pl. ha ebédet nem evett, akkor uzsiidőben ebédet kapnak újra, vagy uzsit. Nálunk uis Réka nem eszik ebédet, uzsit bőségesen, vacsit megint nem. Így rengeteg tejterméket eszik, túró, joghurt, gyümölcsök, tejbegríz, ilyesmi, de főzött, kész ételt alig, illetve rizs, krumpli, husi, és kifújt a választék. A zöldségeket pl. határozottan diszkriminálja. Korábban egyáltalán nem volt válogatós, de most semmi nem megy, semmilyen formában. És ha uzsira is ebédet kap, akkor továbbra sem eszik belőle. Vár a köv. kajáig. Éheztessem?? vagy adjak olyat, amit megeszik, majdcsak visszatér a kedve a normális ételekhez is?? Én sem vagyok egy főzelékzabáló, de nekik szoktam csinálni, és eddig megették.

Egy kép az evés témához. Ketten egy székben tízórai közben.

Kép

és még egy. Olyan helyesek voltak.

Kép

Na megyek kicsit rendet csinálok. Így is kisregény lett.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Csatlakozni tudunk a náthások táborához!!!! Zsombi olyan rosszul aludt éjjel ( 5-ször biztosan ugrasztott), hogy reggel megkértem Lacit ( mivel ő aludt ), legyen olyan kedves és kelljen Kristóffal 1/2 7-kor, én meg aludtam 1/2 9-ig. :oops:
Délelőtt egész jól telt, csak hamarabb lettek álmosak, így ebéd nélkül elaludtak. Kíváncsi leszek erre az alvásra... :?
Az én torkom is "bizsereg", lehet valami vírust kaptunk be?

Edit!

A disznózsír úgy műkszik, hogy zsebkendőbe rakod, s a kis mellkasukra helyezed? Nagyikám erre esküszik. Még nem próbáltam... :oops: Sima náthánál is csinálod, s ilyen hatásos?
Az evésre nem tudok mit irni, mert az enyémek viszonylagosan szépen esznek. Mondjuk én elég későn már majdnem 2 évesek voltak, mikor önállóságot engedtem ebben nekik. Nem is ígényelték, az igaz. A szilárd kajákat már önkiszolgálatban ették, de a többit nem.
Aztán egyszer elkezdték ( nővérem engedte meg ZSófinak, s azonnal levessel ) és nagyon szépen ment!
Azt mérlegeltem, hogy mennyi energia megetetni őket, és mennyi energia ha hagyom és takarítani kell. Az első győzött sokáig... :oops:
A " különcségről": nálunk Zsombi volt az, aki órákat ( !!!! ) elvonult, külön játszott. Ha jöttek hozzánk vagy mi mentünk gyerekek közé, és ezt nem tudta megtenni, agresszív lett. Engem is nagyon zavart, sokszor utána mentem, de csak rosszabb lett, mert megzavartam köreit. Ma már ez nem így van. Még mindig elvonul, de közel sem ennyit, sőt mostmár ő a nyitottabb más gyerekek felé. ( egyik unokahugom kiköpött mása Zsombesz, s ezeknél az érdekes megoldásainál mindig Barbitól kértem tanácsot...)
Bár szerintem a ti ( Cat és Te) Olitok, még jobban zárkózott, finomabb lelkű kisfiú. Amit próbáltok vele, tök jó, de több nem kell, hisz ők ilyenek. Valószinűleg nekik ez normális, jól érzik magukat. Az lenne a rossz, ha ez nem így lehetne...
Mi is 3-an vagyunk tesók, és a nővérem és öcsém kicsi korunkban sokkal jobban elvoltak egymással. Én nagyon sokat külön voltam, a külön kis dolgaimmal, gondolat világommal. De, ez mára teljesen elmúlott, s most hármonk közül öcsém az aki a leginkább zárkózott lett.

Brigi!

Tavasszal akarunk anyuéknál egy nagy lomtalanítást végezni. Van egy csomó felesleges ruha, rongy... Ha akkor is aktuális lesz még, megbeszéljük. Úgyis jártok erre felénk a 6-oson. :wink:
Olyan szépek a csajok!!!! Segíts kérlek, hogy melyik másik. Nekem valahogy most jobban hasonlítanak mint a kicsi kori fényképeiken! Nem semmi ez az egy szék.
Az enyém gyerkőcök sajnos nem tudnák így elviselni egymást. Visítanának. Nagyon vigyáznak a határokra. Puszi, simi megy köztük, de ilyen összebújás, közel ülés nem.

Lilla!

Nálunk sem ment sose más, csak a nejlon előke. Abból mondjuk vettem egy olyat, ami jó nagy ( festéshez árulják nagyobbak részére), s ennyi védelmet engednek meg!
Ezért is tök jó a sok szuper és olcsó turis gönc. Nem örjít meg a gondolat, hogy a több ezer forintos ruhájukat foltosítják éppen. :wink:

Cat!

Hatalmas ez a kép!!!! Ilyen pici koruktól egyedül esznek? Ezt nevezem...
Szerintem is a közösség nagyon jó személyiség formáló lehet. Az meg külön szerencse, hogy Olinál ilyen pozitívumként jött elő.
Szóval Samu meg banda vezér tipus? :lol:

Megyek mert én is benevezhetek a kis regény kategóriába.

Pusza:

Meme
szinta

Én evésben "terror mutter" vagyok/voltam. Ha nem ették meg az ebédet, akkor uzsira is azt kapták meg, de csak akkor ha hozzá se nyúltak. Nem engedtem válogatni oket, nem volt kaja repertoár. Erre büszke is vagyok, mert híresen jó evo gyerekek lettek, sosem válogatnak, ezt jól csináltam. :D Néha számvetést végzek, hogy mit csináltam jól, mit kellett volna másképp, az evés azok közé tartozik amit nem rontottam el.

A rizseshús nálunk macsángos, össze van ragadva, direkt nem foztem sosem pergos szemure a rizst, hanem túlfoztem, némi sárgarépával vegyítve, így tudták jól enni. A pergos szemut szerintem még mindig nem tudnák ügyesen enni, pedig már leveseket is esznek.

Nagyon édesek a lányok! :D Én is csodálkozom mint Meme, hogy ilyen közel engedik egymást magukhoz. Nálunk is megvannak a határok, amit nem engednek túllépni a másiknak, például sosem ülnének egy székre ketten, lelöködnék egymást. :D

Igen, Samu bandavezér típus, O a fonok minden helyzetben. Na vajon kire ütött? :lol: :lol:

Van két nejlon ujjas elökém Ausztriábol. Szívesen odaajándékozom valakinek, akinek szüksége van rá.

Samu két napja rákéredzkedik a wc-re, és belepisil. Nagyon örülök neki, mert ezt a bili dolgot én ki akarom hagyni, és úgy néz ki sikerül is. Kaptunk egy nagyon szuper színes, lépcsos WC ülokét, amire szívesen felül, és ez a siker titka. Na meg az, hogy Anna a bölcsis szerelme WC-zik, és nem akar lemaradni tole. :D

Cat
Kép
cateye

És te meddig éheztetnéd? Azt már próbáltam, hogy uzsi is uaz, meg még a vacsi is, mert uzsira sem evett belőle csak egy kanállal. Nálunk sincs alternatív kaja. Vagy megeszi az ebédet, ami van, vagy éhes marad uzsiig. De mi van, ha még akkor sem eszi meg, sőt vacsira sem?? Ezt konkrétan két napja próbáltam, és éhes volt, mert vacsira végül kapott mást, és azt simán megette. Sőt próbáltam zsarolni is. Beült meséhez, és mondtam, hogy bekapcsolom, ha eszik. Értette, ki is nyitotta a száját, de amikor beadtam a falatot kiköpte, és inkább nem kérte a mesét. Arról ugye nem is beszélve, hogy Borka viszont rendesen eszik, van, hoggy keveset, de nem válogat. Neki adjak rendes uzsit, a másiknak meg az ebédből??
Én is csak azt tudom kérdezni, hogy vajon kire ütütt ez a gyerek?? :oops: :oops: Állítólag uilyen voltam. Gyümölcs jöhetett, azon kívül elég kevés dolog. És bárkinek panaszkodom, hogy nem eszik a kis dilis, hát kapok egy félmosolyt és egy nézést, hogy hát-hát...

Samu tök ügyes. Lehet, hogy nem is kell nyárig várnotok.

Egyébként nálunk sem különösebben jellemző ez az összebújás. Ma jól érezték magukat együtt, de sokszor visít az egyik, ha a másik oda akar furakodni mellé. Réka újabban a libikókáról is le akarja lökni Borkát, aki pedig pont fordítva, ált. szeretné, ha Réka is felülne. Jaj, de bonyolult ez. De ma tényleg tök aranyosak voltak. Persze egy rendes széken ez nem ment volna, a mi etetőszékünknek van elöl karfája és az megtámasztotta őket. :lol: :lol: Így azért nem olyan könnyű lelökni a másikat.
Ja és Réka van bordóban. Azért hasonlítanak most jobban, mert Rékának is van haja, Boróka pedig hozzásoványodott. De azért nekem így is különbözőek nagyon. Egyébként képzeljétek, a múltkor a piacon egy néni megkérdezte, hogy azért öltöztetem-e őket különbözőbe, hogy tudjam melyik-melyik???Hát ...... :lol: :lol: :lol:

Köszi az ajánlatot. Majd ha aktuális, szólj.

Én egy sima náthánál is szívom az orrukat. Főleg ha nem tudnak miatta aludni. Rengeteget segít. Sőt volt, hogy csak az segített. És nagyon könnyen visszaalszanak utána is. Hiába zúgás, meg sírás, ha visszateszem a kiságyba fél percen belül alszik. (Kivéve, amikor nem, de ez a ritkább.)

Újabban kétszer adjuk elő a lépcsős nagyjelenetet naponta. Már nagyon unom. Van valakinek használható ötlete?? Este még csak-csak, mert ha nem kapcsolom fel a villanyt a lépcsőházban, akkor unatkoznak, de nappal rémes. :roll: :roll: :roll: Ma Borka elment világot látni a földszinten a kert felé, majd mikor az elsőről visszamentem érte, jót vigyorgott és ment tovább. Az egyetlen, ami használ, ha megríkatom. Akkor ugyan fejhangon visítva, de jön. Minden más esetben kiröhög. Pedig fel tud jönni, számtalanszor megcsinálta.

Szép estét Nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Nálunk nátha,köhögés esetén (enyhébb esetben) az orrcsepp+disznózsír nagyon bejött. Abszolút tudnak vele aludni.Max. akkor ébrednek fel ha kiszárad a szájuk vagy keresik a cumit,de ez normál esetben is így van.Mivel nekünk csak az első éjszakánk gáz,én nem szívom az orrukat,mert feleslegesnek tartom kínozni őket. És még sosem volt szövődménye a náthájuknak.Bár az elmúlt 1évben talán harmadszor náthásak. :D
Lépcsőzésre sajna nincs ötletem! :oops:

Meme!
Nem,a disznózsírt én csak simán rákenem a mellkasukra,hátukra,aztán rá a body.Ezzel úgy müxik,mint egy dunszt,mert a body teljesen rásimul. Kb. fél óra kell,mire elkezd igazán hatni.De nagyon jó!Ha a Dávid nagyon beteg és nem tud aludni,ő is ezt kapja.Bár morog,hogy büdös,de tuti alvás lesz tőle. Sogornőmtől van az ötlet,ő terhesen iszonyú beteg volt a 7.hónapban,de nem akart semmi gyógyszert. Így mindenféle népi bölcsességgel "kezelte" az anyukája.
Náthánál csak azért jó,hogy a felső légutakban ne tapadjon le a válladék. Így kisebb az esélyünk,hogy a hörgökre húzodjon.Bár nem mindig elég,de ártani nem lehet vele.

Brigi!
Gyönyörűek a lányok!
Ez a "délután is azt kapod,amit ebédre nem ettél meg" nálunk se jött be.Nálunk Beni 11hónaposan játszotta ezt.Semmilyen ebédet (akkor még üveges bébikaját) nem volt hajlandó megenni. Én először próbálkoztam,hogy hátha ez nem ízlik,de a másik igen.Aztán amikor azt láttam,hogy már semmit nem akar megenni,elfogott a méreg. Szó szerint megtömtem.Addig nem álltunk fel,amíg meg nem ette.A többiek már rég elfelejtették az ebédet,játszottak,én közben rendet raktam,kávéztam stb.Ő még mindig üvöltött az etetőszékben.Néha megkínáltam 1-1 kanállal.Amikor totál kifáradt,megette.Ezt 1hónapig csinálta velem,azóta mindent megeszik.
Szerintem ha tényleg nem eszik zöldséget és téged ez zavar,kerek perec meg kell neki mondanod,hogy akkor állhat fel,amikor megette.Persze eleinte elég kisebb adag is.
Én nagyon erőszakos vagyok ezen a téren (mint Cat),mert a Dávidot nagyon elrontottam.Ma már semmilyen zöldséget nem eszik se leves,se főzelék formában. Főtt ételt is alig,azonkívül meg nutellából,téli szalámiból és kakaós csigából áll a világ.
Szóval előttem nap,mint nap itt a rossz példa :evil: és nem vagyok hajlandó 4gyerekkel ezt csinálni!!!Ja és nem utolsó sorban a helytelen étkezés miatt (is) rossz a vérképe (szinte állandóan vasat szed),de ettől meg fokozódnak a migrénes rohamai. Szóval örödgi kör,amit még ma sem igazán fog fel a Dávid!
Kitartás!Megéri!

Cat!
Kösz,megnyugtattál! Próbálom sokszor az ő fejével végiggondolni a dolgokat,de nagyon nehéz. Illetve az motoszkál bennem,hogy Oli mennyire érezheti jól közöttünk magát.Már így,hogy mi, a többiek ennyire mások vagyunk,mint ő.És sajnos nálunk Oli egyikünkre se hasonlít.Se külsőre,se belsőre.Szóval neki biztos nem könnyű köztünk,ezért igyekszem megérteni és elfogadni őt azontúl,hogy nagyon szeretem.Mert őt aztán nagyon könnyű szeretni.Csak el ne felejstem ezt kimutatni. :evil: :twisted: Mert hogy sosem követeli ki magának (ellentétben a többiekkel). Ezen is sokat rágódtam,hogy csak nem követeli vagy nem is igényli a szeretet testi formáit (simogatás,ölelés,puszi).De talán ezen a téren megtört már a jég,mert ha kezdeményezek nála,ma már örömmel bújik hozzám.Sőt néha még puszit is kapok tőle! :P
A tányérotok sima műanyag vagy olyan amit le lehet tapasztani?
Azt hiszem az ünnepek után megpróbálkozunk vele! :roll:
Nagyon ügyes Samu! Mi mindenre jó az első szerelem! :P

Lilla!
A mellkasukat,hátukat kenem fel.Légúttisztító,a letapadt váladékot oldja illetve nem engedi letapadni.Állítólag sok gyógyszertári csodaszernek is disznózsír az alapja csak kámfort illetve más anyagokat kevernek bele.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Nálunk csak az orrszívás használ, bár disznózsírt még nem próbáltam. :) De volt, hogy úgy gondoltam, nem szívok orrot, mert hátha felébred a másik, viszont így fél éjszakát nem aludtunk, mert egyáltalán nem tudott visszaaludni. Mikor viszont kiszívom, minden oké. Azóta inkább sírjon öt percet, mint három óra nyűglődés. De egyébként már ő kéri, hogy csináljam. Közben szenved egy kicsit, de nem túl látványos. De biztos alkatfüggő is. Én inkább az orrcseppet hagyom ki, mert az nekem már gyógyszer és én meg azt látom fölöslegesnek, ha egyszerűen mechanikusan meg tudom oldani. De kinek a pap, kinek a papné.

Hát 11 hósan lehet, hogy még én is le tudtam volna kötözni, de mostmár azért kicsit rosszabb a helyzet. Irtó makacs a csaj. De majd meglátom, hátha mégis bejön.

Nekünk van letapasztós tányérunk. Arra jó, hogy véletlenül ne verjék le, de ha akarják, simán leszedik. Sőt akkor repül belőle minden, ahogy lecuppan az asztalról. Azért sztem nem rossz dolog, de világrengetőt ne várj tőle.

Na megyek aludni.
Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Sajnos a suli miatt elég sok munkámmal el vagyok maradva, így csak bekukkantok, de még végigolvasni is csak nagyjából értem rá :oops:

Először is boldog névnapot kívánok így megkésve is Borókának és Ambrusnak :)

Brigi!

Nagyon jó a falvédő, nagyon ügyes vagy :) Anyagom sajnos nincs, még soha nem varrtam, bár már eljátszottam a gondolattal, hogy meg kellene tanulni, de ugye kellene egy varrógép - és itt mindig meghal a dolog. Na nem mintha mostanában ráérnék :lol:
De esetleg elől foltos body hátulja? Hm? :wink:
Sajnos az én magasságmérőm nem halad, talán jövő karácsonyra lesz kész, hetek óta hozzá sem nyúltam :(

Evés téren nekem nem jött be amit Cat csinált: nálunk a mai napig "eszi-nem eszi nem kap mást" a műsor, de az én gyerekeim egész jól elvanank délben 2 kanál kajával aztán másnap reggelig nem esznek, ha olyanjuk van. kipróbáltam, még reggel sem nyafognak, hogy éhesek, csak isznak. Tisztára mint az anyjuk gyerekkorában :oops: De nem aggódom, ma már kettő helyett eszem :) Pedig édességet szinte nem is kapnak, még a túró rudiról is leszedjük a csokit, mondják is mindig, hogy hámozzam meg :wink: Sosem megyek utánuk, ha kiszálltak a székből akkor vége az evésnek. Újabb falat akkor jár ha visszamászott :) Ja, és mindig felállnak, forgolódnak, nem képesek fél percig normálisan megülni, de ebbe már beletörődtem :(
Mondjuk ők nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget esznek, nem tudok annyi répát főzni a húslevesbe, hogy ne fogyjon el :) Egyébként nagyon levesesek, abból mindig esznek, ellenben a hús krumplival csak módjával. Így többnyire valami tartalmasabb levest főzök, azt legalább megeszik. Egyedül esznek már régóta, de még mindig disznóól minden. Amit villával kell enni azt szépen eszik, de a kanalas dolgok csorognak mindenfelé. Mondjuk mindig besegítek én is, de van mit takarítani :(

Nálunk sem megy sokáig az egyszéken ülés, bár az egymás mellett igen. Vannak kedvenc könyvek amiből csak egy van, olyankor mindig leülnek egymás mellé, középre teszik és úgy nézegetik. Olyan aranyosak :)

Lépcsőre nincs tippem, nálunk csak a házon belül van lépcső a két szint között de ott már nagyon régen maguktól közlekednek. Volt idő, mikor ölben hordtam őket, de egy idő után nem bírtam, 3 napig nyafogtak, de mivel egyszerűen ott hagytam őket, kénytelenek voltak a lábukon lejönni. Azóta mindig csak a macit kell hoznom :wink: Bezzeg mással simán cipletetik magukat, tudják kinél lehet :)

Cat!

Gratulálok a wc-hez, lehet, hogy mégis jót tenne a lányoknak a bölcsi? :D Nekünk ez nagyon nem megy. Valamelyik nap kipróbáltam, gondoltam drasztikus leszek, levettem róluk a pelenkát, csak harisnya volt rajtuk, hátha így könnyebben megértik miért kell a bilibe pisilni. De kb. 20 percenként öltöztethettem őket, azt hiszem még nem érettek a bilire. Ma kb. 40 percet ültek a bilin, persze csak úgy, hogy ott ültem és mondókáztunk, olvastunk, így mindketten belepisiltek, de ehhez nekem nincs türelmem. Pedig jönnek mindig és kérik a bilit, de csak szórakoznak, nekem már 2-3 perc után elmegy a türelmem, ma is csak "megerőszakoltam" magam, hogy kipróbáljam.
Másnál is úgy van, hogy ha az egyik bilire ül azonnal jön a másik is?
Ja, és egyik sem tűri el, hogy a lábán bármi legyen bilizés közben, le kell venni a harisnyát, zoknit, nadrágot, mindent, sőt az újabb heppjük, hogy egy törölközővel be kell takarni őekt, különben indul a hiszti :(
Szerintem iskolás korukig pelenkásak lesznek. :(

Bezzeg a ruhaváloatáshoz van eszük: Petra tegnap leszedte Csengéről a micimackós kardigánját, mert Maci meleltt van egy P betű (Pooh), hogy az Petra betű, a Petráé :(

Orrszívás: ősz óta mi már nem szívjuk, kis náthánál nem volt gond, Petra nagyon ügyesen kifújja, Csenge még nem annyira, de már nem kínzom őket az orszívóval csak ha nagyon taknyosak lennének akkor, olyan meg most szerencsére nem volt.

Bár most voltak betegek, Csengének volt egy aranyos beszólása: életében először hányt, mikor meglátta a padlón, azt mondta: Anya, kiborult az ennivaló :)
Ja, és kérdezte az apja, hogy "Szereted apát?" Erre ő: " Csenge Apa szeretője " :lol:

Már elmondják a Bóbita első versszakát, meg a Csip-csip-csókát, bár néha egy-egy sor többször is benne van mint kellene :)

Nálunk olyan gond van, hogy Petra sokszor bántja Csengét, elveszi tőle a játékát (közben mondja, hogy kérem szépen, de tépi ki a kezéből - na szép kis kérés, pláne, hogy néha még képes megköszönni is :lol: ) és Cseni fél tőle. Eddig nem is vettem nagyon komolyan, gondoltam szokásos testvérmacera, még úgy rémlik az ikrek könyve is azt írja, hogy hagyni kell őket, hogy kialakuljanak az erőviszonyok. Viszont valamelyik éjjel Csenge már álmában is sírt és mondta, hogy Petra bántja :( Megnéztem, aludt :(
A fürdőkádba csak akkor száll be ha az apja itthon van és leül a kád mellé és vigyáz, hogy Petra ne bánthassa. Velem csak nagy ritkán fürdik, sokszor csak gyorsan lemosom az ölemben mert nem hajandó bemászni. Ezzel párhuzamosan , nem tudom összefügg-e, de azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban maszturbál. Hol a párnájával, hol a babájával, vagy csak úgy, nekidörzsöli magát valaminek. Elvileg normális ebben a korban, de nem lehet, hogy a félelem miatt?? Petra egyáltalán nem csinálja. Vagy másnál is van ilyen?

Bocs akinek nem írtam, fáradt vagyok .
Megyek, még sok dolgom van mára - illetve ahogy nézem már holnap van megint :(

Ditke
ditke62

Vikóka :)
Ugye neked van Lucád? Hát így elkésve is boldog névnapot neki. Tegnap is eszemben volt, de aztán .... De csinálhatnál egy vonalzót, mert még most sem vagyok biztos benne, hogy jó helyre címeztem a köszönést. :wink: :oops:

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Nagyon édes vagy, hogy eszedbe jutott a lányom. Igen, Luca.

Ami a vonalzót illeti, csináltam én már több hónapja, de akárhányszor próbáltam felrakni mindig valami gikszer akadt, és egy idő után feladtam.

Van valami tuti tipped, hogy mit tegyek pontosan? Előre köszi.

Vikóka
vikóka

Vikóka :)
Boldog névnapot Lucádnak!

Sima mqanyag tányérunk van, nem letapasztható. de nem az a kopogós, csúszós müanyag, hanem puhább anyagú. Eleinte amikor ettek önállóan, én egy 3. kanállal csempészgettem be a szájukba a kaját, hogy egyenek is valamit. :D

Valószínqleg estére már adnék mást, ha dél óta nem evett a gyerkoc. Ezt önzö érdekböl tenném, mert akkor éjjel nem aludna, ha üres pocival fekszik le. Szerencsére nekünk még nem kellett eddig sosem elmennünk, uzsira mindig eltünt az ebéd.
Szerintem vannak olyan gyerekek mint a Te lányaid vagy Ditkéé, akiknél az evés másodlagos, nem központi dolog, és bármit csinálsz vele nem lesz jó evö. Az én gyerekeimnél mindig lehetett arra blazírozni, hogy nagy zabások, és az éhség náluk nagy úr volt, akkor a vasszöget is megették. Szerintem ezért van, hogy a kajával például sosem játszanak.

Tegnap a bölcsiben a gondozónö panaszkodott a bébiszitternek, hogy Oli 4 szelet kenyeret megevett uzsonnára. :evil: (kevesebb maradt hazavinni :evil: )

Ditke :)
Otthon van egy gyerekpszichológus elérhetoségem a netröl, aki nagyon kézségesen válaszol, ha írsz neki Cseni ügyében. Szerintem nincs köze a maszturbációnak a tesóval való viszonyhoz, de én nem vagyok szakember.

Viszont szuper ügyesek a lányok. Csak ámulok-bámulok, hogy így verselnek, beszélnek, az enyémek szerintem sosem jutnak el ide.

Orrszívás: Én is porszívózás párti vagyok, nekem is csak ettol alszanak jól a gyerkoceim nátha esetén. Én sosem használok orrcseppet, csak Sterimart elotte. Samu már ki tudja fújni az orrát, de annyira gyengén megy, hogy az nem elég.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!

Vikóka!

Isten éltesse Luca lányodat névnapja alkalmából!!
A vonalzó készítés, ill. ideszerkesztés mestere Lilla, anno nekem is ő segített.
A profilnál kell valamit intézkedni, de majd ő Neked is biztosan leírja.

Ditke!

Nálunk is Zsombi volt a " Főnök" egy ideig. Ő is nagyon hasonlóan csinálta a kis dolgait mint Pepe. Sokáig én is hagytam, pontosan azért mert én is olvastam ezt az erőviszonyos dolgot. Na, de mi is oda fajultunk, hogy Zsozsó félt Zsombesztól, ha már közelített felé, mindegy hogyan autómatikusan adta oda ami nála volt. ( Zsófi nagyon kis birka természet ). Következő lépcsőfok, hogy nem ment Zsombi közelébe, egyszerűen félt tőle. Itt világossá vált, valamit tennem kell, mert gáz van. Ekkora félelemre nem adott Zsombor okot, mégis Zsófika így reagált. Következő játék elbirtoklásnál, odaugrottam és ki a kezéből és vissza Zsófinak. Közben magyaráztam, hogy ilyet nem csinálunk, csak azzal játszhat, ami nincs Zsófinál. ill. ha odaadja neki. Ha bántotta, haját húzta stb.. , akkor odamentem és Zsófival vissza adattam. ( szerencsére, hogy vissza is adta). Ezek után Zsombi elkezdte érezni az erőviszonyokat, Zsófi pedig tudta, hogy mögötte állok, és fel bátorodott. Azóta ilyen esetben, ha a másikat bántjuk, játékát elvesszük, BÜNTI jár. Ezt mindkettő nagyon jól tudja és kerülik is, mert utálnak a kiságyban rostokolni. ( Cat, örök hála az ötletért :lol: ).
Valamelyik este Zsombika oda állt az apukája elé, s angyali kis arcon: - Apa, ha rossz vagyok, meg hisztizek, büntit kapok. Apukája erre: - Igen , és kitől? Zsombika: - Az anyukámtól. - közölte kis bágyadt hangon.
Tudom, már annyit elemeztük, de engem még mindig megdöbbent, hogy Pepe milyen értelmes. A " p " betűs sztorin, teljesen ledöbbentem. Viszont, Cseni meg, hogy apa szeretője??!! :lol: :lol:
A maszturbálás nálunk is volt, s el is múlott, de olyan kevés alkalommal volt, hogy nem is tulajdonítottam neki nagyobb figyelmet.

Cat!

Samu nagyon ügyes! De, látod? Hiába a kis bandavezérsége :wink: , akkor is a nők irányítják,már most!!!
Nálunk is csak az elején volt bilizés, mostmár, hogy éles a szitu, WC-zés és WC szűkítős eljárás folyik.
Oli meg majd Samu sikerein fog felbuzdulni.
Nálunk is Zsombi egyáltalán nem volt szobatisztaságra érett, mikor Zsófi egyik napról a másikra az lett. De, ő sem akart lemaradni, nem engedte a pelust, s mostmár őnála is elértük.

Brigi!

Nálunk is az orrszívás kap szerepet, főleg Zsombornál. De, nála muszály is, mivel ha nem szivatom ki rögtön lerakódik.
Szerintem, és lehet nem sokat segítek, neked is arra kell rájönni a csajoknál, hogy az olyan dolgoknál mint nem evés, lépcsőzési mizéria, hogyan tudod valami fajta büntivel leküzdeni.
Nálunk a Cat-ék álltal javasolt kiságyas bünti nagyon bejött. S, elég csak említenem. Ha még a hangom is megemelem, készen vannak.
Arra, hogy melyik gyereknél mi az nehéz rájönni, de ha egyszer megvan, utána már csak a következetesség kell.

Edit!

Dávid étkezési szokásainál a piciknél alkalmazott szigor nem jönne be?
Én Kristóffal sem szoktam packázni, ugyanúgy kiszabom a büntit, mint a piciknek.

Na, most aztán soraimból ömlik a vas szigor, pedig mindenki szerint, tök engedékeny vagyok.... ( férjem, anyukám, öcsikém fejtette ki legutóbb).
De, akkor mégiscsak müködik valami, ha mégis szót fogadnak.
Cat, ez volt az én mérlegelésem. :lol:
Igen, néha nem árt magunkat is idealizálni, gyerekeink mellett!!!! :wink: :) :D :lol:

További szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!

Martisa!
Üdv.!
mi váltottunk pár levelet..én kérdeztem Tőled privátban, a 3 császár miatt. azóta rendben megszülettek!!!

hát most úgy ömlesztve reagálok a hozzászólásokra...

nálunk Felícia volt iszonyatosan rossz evő... persze temérdek tanácsot kaptam (1. gyerek) ...biztos nem jól főzök, stb.. adtam mindent neki a saját főztön kívül (bébiétel, tejpépek stb.) de nem sokat ért...később, mostanra eszik jobban, de most is enyhén szólva karcsú...mondjuk én dettó így voltam anno.. sőt évvesztes voltam , s még úgy sem értem el a kellő súlyt, elfújt a szél... na jó később már nem volt ilyen problémám.... :lol:
aztán jött Ricsi, ő kezdettől jó evő volt...(pedig tej- és tojásallergiás volt), többnyire házi kosztot evett. mindent házilag kellett elkészíteni. aztán mióta az oviba jár, lett válogatós..a gyümölcsleves és a paradicsomleves most a sláger nála..

a kicsik pedig, igaz, hogy nem egy nagydarab gyerekek, viszonylag jól esznek.
Virág az erősebb, mégis ő van úgy, hogy nem szeret mindent. pl. paradicsom, kivi (ezt most kaptak először). volt egy ideig, hogy a banánt utálta. ha látta, hogy hozom kia spejzból, már ingatta a fejét, hogy: nem... :lol:
én is úgy vagyok, mint Cat, hogyha nálunk nem eszik meg ebédre, én is azt adom később vacsorára is...kivéve ha tényleg nagyon utálják, vagy betegek.

Egyetértek Edit, tényleg úgy van, hogy ilyenkor lehet kialakítani náluk az ízlésüket, ami az oviban úgyis változni fog, de inkább szűkülni fog sajna néhány ételre...meg a menő dolgokra.
én pl. a kicsiknél a főzelék mellett, ami mondjuk turmixolt valami, adok még külön fehérrépa, zeller darabokat is, hogy külön is érezze az ízét.. ne utálja később.
persze kapnak már darabos ételt is.

rizs: persze ez az egyik legmacerásabb étel, még a felnőtt villájáról is lepotyog.
én is olyan ragacsosabbra csinálom. az egyedül evés: a nagyok kb. másfél éves kortól nem hajlandók hagyni, hogy etessem őket..
na jó Ricsi mostmár hagyná.... :lol:
szóval a kicsiknél még élvezem, hogy viszonylag gyorsan megy az evés, mivel még az én kezemben a kanál..az ő kezükban csak azért van egy másik, hogy legyen mit markolni.
hát nem tudom mi lesz, ha egyedül akarnak majd enni, mert délben minden perc ki van számítva, 12.25-re megyünk az iskolába-oviba.

Edit! nálam sokszor úgy van, hogy egymástól eltanulják az adott dolgot. lehet, hogyha egyikük megtanul kanállal enni, a másik kettő majd követi.

DItke! hát nem csodálom, ha most nincs időd keresztszemezni.. sok vizsgád van még?
nem lehet, hogy kicsit stresszesebb vagy és azt érzi át Csenge?

lépcső: nálunk is van tetőtér beépítés, de ajtóval csukható részen van a lépcső.

egymással való közelség: általában féltékenyek. ha egyiket dajkálom, jön a másik is. sőt, Patrícia nagyon is harcias. ellöki, karmolja azt , aki nálam van (ideértve Ricsit és Felíciát is).
van amikor kis kakasok módjára egymástól elszedik a játékot (főleg Patri), de mikor alvás van, akkor átadják egymásnak az alvó rongyikat. VIrágnak rojtos kendője van, Patrinak meg az én aktuális hálóruhám. kukucskálnak, kacarásznak egymással..
sőt orrszívásnál egymás segítségére sietnek.

EDit! tényleg érdekes, hogy Oli más természetű.
mondjuk régebben Virág csinált úgy, hogy ha Patri volt nálam, inkább elvonult, onnan nézett, ha fel akartam venni, akkor elment és kérette magát. nem akarta, hogy felvegyem. aztán változott...

Vikóka!
én is boldog névnapot Lucának!
a neve ugye azt jelenti, hogy "fényt hozó"?

Ditke!
ez a kenyér dolog tetszik!
igen, úgy van, ahogy mondod, kevesebbet tudnak hazavinni... :evil:

nátha miegymás: nálunk is orrszívás van, csepegtetést én is soxor elbliccelem. az azért kell, mert összeszűkíti az orrban az ereket és könnyebb leszívni.

párologtatni szoktam kakukkfűolajat.

Brigi!

nagyon aranyosak a lányok! egypetéjűek?

szobatisztaság:
nekem a két nagy 2 és féléves korukban egy hét alatt lett szobatiszta. előtte semmi siker... hagytam és megérte várni. éjjel sem pisiltek be. talán Ricsi 2-3-szor azóta, ha beteg volt.

na elküldöm...

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Még tényleg nem jöttem rá, hogy mivel lehet hatni Borkára. A jutalmazás nem jön be. :cry: Imádják a mesét, de hiába magyarázom, hogy fent vár a kockásfülű nyúl, hogy bekapcsolom, ha szépen felmennek, nem hatja meg. Kajával ugye nem lehet őket megfogni. A kisággyal meg az a baj, hogy ha beteszem legfeljebb alszik egyet. Az nem büntetés. Pont az a baj, hogy sztem a feljövetelkor már fáradt is. Ha elmegyünk mindig elfárad, de ezen nem tudok változtatni. Ettől persze még fel tudna jönni, csak olyankor hisztisebb, jobban feszegeti a határokat. Ha saját kertem lenne simán kinthagynám, de ez egy óriási társasház. 200 lakás. Még percekre sem merem egyedül hagyni. Ált. ebéd előtt jövünk haza, és akkor már, ha kiságyba teszem beindul a délutáni alvás, meg vacsi előtt, amikor már az esti következik. Amúgy sztem nagyon jól fogják a mit-miért kérdést, tehát ha lenne valami, akkor egyből megértenék, de tényleg nincs ötletem.

Kár, hogy ebben nem hasonlítanak a gyerkőink. Hiába mondom magamnak, hogy ne foglalkozzak annyit az evéssel. De akkor is zavar, ha már harmadik kajára nem eszik semmit, inkább kivárja, míg valami olyan lesz a menü, amit szeret. Ami persze nem baj, mert szívesen adnék neki olyat, ha az változatos lenne, csakhát husi husival ..... :roll: Szerencsére a gyümik azért mennek, de így télen nincs nagy változatosság. Bár ma lekopogom evett vacsira a levesből zöldséget összeturmixolva persze husival. :roll: Úgy kell elrejtenem a zöldséget valami másba. Na mindegy. De hogy nem játszanak a kajával a fiúk. Így nem csoda, ha másfél évesen hagyhattad őket kanállal enni. A lányok ügyesen kezelik a kanalat, de ....... :roll:

A te módszeredet én egy hétig sem bírnám idegekkel, nemhogy egy hónapig. Le a kalappal. Nagyon be lehettél pipulva.

Nem egypetéjűek, de sokszor mondják, hogy nagyon hasonlítanak. Hát sztem belsőre is, külsőre is ég és föld. :lol: :lol: :lol: Én örülök neki.

Ditke :)
Ez a félelem a tesótól elég rosszul hangzik. :cry: Remélem nálunk nem alakul majd ki.
Köszi, elöl foltos bodyból nálunk is nagy a választék, de sajna nem is jó a foltvarráshoz, mert nyúlós. :wink:

Van egy jó hírem is. Végre elintéződött a banki mizéria. Tényleg már csak a földhivatalon múlik, hogy mikor veszik le a jelzálogot. Ma írtuk alá a szerződésmódosítást. :lol: Az új házról, meg a többiről majd beszámolok kicsit később.

Szép estét nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Megvagyunk mi is.:)
Velünk szerencsére minden rendben.:)
A fiúk nagyon elevenek.Ezerrel megy a motorozás.Nagyon jól eljátszanak egymással, és külön is.Igaz előfordul vita is, de ez természetes.Csak sajna a vitákat nem ússzuk meg harapás vagy marás nélkül.:(
Elvagyunk még Anyukámnál, úgy néz ki a karácsonyt is fogjuk tölteni.Talán január közepe táján fogunk költözni, de ez már nem is érdekes.Csak már jönne ösze ez a fránya hitel.Amilyen gyorsan eladtuk a lakásunkat, olyan nehezen jön össze ez a ház.:(

Cat!
Húúú, már is szerelmes a Te kicsikéd???
Olyan aranyos.:)

Brigi!
Sajnos most elég járatos vagyok a Földhivatalnál.
A jelzálog törlés alap ideje 30 nap, de ha van ismerős, akkor a 15. nap után már megcsinálják.De ha nagyon sürgős akkor elsőbbségit is kérhettek igaz az sajna 10ezer forint, de más napra meg van a törlés.

Röviden ennyi, most csak ennyire volt időm :(

Ja és ma másfél évesek az Én kis rossz csontjaim, el sem hiszem

Puszi mindenkinek

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Köszi a válaszokat :)

A büntetés alapból nem gond, ha egyértelmű hogy ki kezdte akkor megy is büntibe (előszobába kizárás :roll: ), de ezt tudja is, sőt már "kérik", vagy szólank egymásnak (mondjuk ha a dohányzó asztalra próbál felmászni valaki). A gond ott van, hogy sokszor nem tudom ki kezdte és akkor nem is tudom, hogy hogyan is büntessek. Pl. : Petra egyik kedvenc plüss játéka: épp nem játszik vele, Csenge felveszi, elkezd játszani, erre megjelenik Pepe és követeli, hogy az az övé. Igen, tényleg az övé, de miért ne játszhatna vele Cseni? Persze nem mindenen vesznek össze, de vannak kifejezett kedvencek. Most akkor azokat illik tiszteletben tartani, vagy az is közös?? Persze olyankor előveszik a "kérem szépen" szöveget, és nem értik, hogy a másik miért nem hallgat a varázsszóra :?
Vagy sokszor Csenge azt is bántásnak veszi, ha Petra meg akarja simogatni vagy puszilni. Ilyenkor ha látom a szitut akkor mindig elmagyarázom neki, hogy nem bánt, de ha nem látom, akkor nem igazán tudom kideríteni, hogy tényleg balhé volt vagy csak megint Csenge reagálta túl a dolgot.

Meme!

Én ezt soha nem mertem megjátszani, hogy ha az egyik elvesz valamit a másiktól, akkor kiveszem a kezéből és visszaadom. Mindig addig imádkozom neki míg visszaadja magától (illetve ilyenkor általában odadobja, földhöz vágja), vagy megpróbálom lekenyerezni és lecserélni valamire. Attól félek, hogy ha én is kiszedem a kezéből, akkor ez lesz a követendő példa, hiszen anya is így szerzi meg amit akar. Ugyanez a hajhúzással, verekedéssel is: soha nem adatom vissza, sőt, ha meglátom, hogy megpróbálja valamelyik visszaadni a másiknak még rá is szólok, hogy nem így oldjuk meg...

Mondjuk ma is volt egy rossz szitu: Csenge kért el egy Tigrises kulcstartót. Pepe el akarta venni, de nem hagytam, mondván Cseni kérte. Egy idő után belenyugodott. Aztán megláttam, hogy Csenge mellett ott a földön a kulcstartó, ő meg mással játszik, hát felvettem, odaadtam Petrának. Amikor Csenge észrevette, elkezdte a zsebében keresni az övét és sírt, hogy az az övé , és ő elbújtatta Tigrist a zsebében - akkor jöttem rá, hogy csak véletlenül esett ki :( De persze Petra már nem akarta visszaadni, hiszen én adtam neki oda :(

Számomra ezek elég nehezen kezelhető szituk, még most is lelkiismeret furdalásom van, annyira siratta Csenge :cry:

Cat!

Köszi, egyelőre várnék még pszichológussal, de ha romlik a dolog akkor igénybe veszem. Sajna nem egyszer-egyszer fordul elő, hanem gyakran így alszik el, ha fürdés előtt pucérra vetkőzik akkor állandóan mászik a kád szélére, vagy ha beveszem az ölembe simogatni akkor sokszor húzza a kezem a lába közé és úgy fekszik le :( Már elmagyaráztam neki, hogy anya kezével azért mégsem, de nem akarok nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki, csak azért zavaró nézni :( :oops:

A betűkkel szerintem úgy van Petra mint más gyerek a bölcsis vagy óvodai jelekkel, hogy magához tartozónak érzi. A többi betű nem nagyon érdekli, bár ha épp előtte van akkor megkérdezi, de a gólya betű, vagy a béka betű az nem olyan érdekes, mint a Petra betű, Csenge betű, Anya betű.... De ezeket mindenhol keresi, kiszúrja. Pl. a parkolót jelző nagy P betűs tábla nagy kedvenc :D
Vagy van egy pólóm amire rá van írva, hogy Egypt, meg piramisok, abban voltam itthon valamelyik nap, azon mindig meg kellett nézni a Petra betűt, ha pulcsit vettem rá alákukucskált, hogy megvan-e még :) És másnap szomorúan kereste, hogy a másik pólón nincs. De érdekes módon rólam nem szedte le, nem úgy mint Csengéről. :?
Vagy ami tetszett, hogy a V betűt megfordította fejjel lefelé, hogy anya-betű :) Tulajdonképpen majdnem :)

Brigi!

Hát, ebből látszik, hogy nem értek a varráshoz :oops: Azért ha kezembe akad egy selejtezni való ágynemű, gondolok Rád :)

Örülök, hogy vége a banki hercehurcának, én is nagyon utáltam anno...

Reni!

Én magamon nem érzem, hogy stesszesebb lennék, inkább csak vizsga előtti este döbbenek rá, hogy a fenébe, már megint nem értem a végére :oops: De azért annyira nem vészes ez a suli, legalábbis az orvosihoz képest fél lábon röhögve meg lehet csinálni. Csak persze akkor még nem volt két gyerek és nem éreztem agyilag ilyen fáradtnak magam. :P
Mondjuk januártól még angol órára is kezdek járni, szóval lehet, hogy kicsit sűsűsödnek körülöttem a dolgok, de ha külföldre akarunk menni dolgozni muszáj egy felsőfokút összeszedni :(
Meglátjuk, hogy vizsgaidőszak után javul-e a helyzet.
Egyébként már csak 2 vizsgám van, szóval nem olyan vészes. :D 8)

Na, eldugulok, megint regény lett :oops:

Ja, és még valami: Lucának így utólag is sok boldog névnapot kívánunk :)

Ditke
ditke62

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?