Sziasztok!
Sajnos a suli miatt elég sok munkámmal el vagyok maradva, így csak bekukkantok, de még végigolvasni is csak nagyjából értem rá
Először is boldog névnapot kívánok így megkésve is Borókának és Ambrusnak
Brigi!
Nagyon jó a falvédő, nagyon ügyes vagy
Anyagom sajnos nincs, még soha nem varrtam, bár már eljátszottam a gondolattal, hogy meg kellene tanulni, de ugye kellene egy varrógép - és itt mindig meghal a dolog. Na nem mintha mostanában ráérnék
De esetleg elől foltos body hátulja? Hm?
Sajnos az én magasságmérőm nem halad, talán jövő karácsonyra lesz kész, hetek óta hozzá sem nyúltam
Evés téren nekem nem jött be amit Cat csinált: nálunk a mai napig "eszi-nem eszi nem kap mást" a műsor, de az én gyerekeim egész jól elvanank délben 2 kanál kajával aztán másnap reggelig nem esznek, ha olyanjuk van. kipróbáltam, még reggel sem nyafognak, hogy éhesek, csak isznak. Tisztára mint az anyjuk gyerekkorában
De nem aggódom, ma már kettő helyett eszem
Pedig édességet szinte nem is kapnak, még a túró rudiról is leszedjük a csokit, mondják is mindig, hogy hámozzam meg
Sosem megyek utánuk, ha kiszálltak a székből akkor vége az evésnek. Újabb falat akkor jár ha visszamászott
Ja, és mindig felállnak, forgolódnak, nem képesek fél percig normálisan megülni, de ebbe már beletörődtem
Mondjuk ők nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget esznek, nem tudok annyi répát főzni a húslevesbe, hogy ne fogyjon el
Egyébként nagyon levesesek, abból mindig esznek, ellenben a hús krumplival csak módjával. Így többnyire valami tartalmasabb levest főzök, azt legalább megeszik. Egyedül esznek már régóta, de még mindig disznóól minden. Amit villával kell enni azt szépen eszik, de a kanalas dolgok csorognak mindenfelé. Mondjuk mindig besegítek én is, de van mit takarítani
Nálunk sem megy sokáig az egyszéken ülés, bár az egymás mellett igen. Vannak kedvenc könyvek amiből csak egy van, olyankor mindig leülnek egymás mellé, középre teszik és úgy nézegetik. Olyan aranyosak
Lépcsőre nincs tippem, nálunk csak a házon belül van lépcső a két szint között de ott már nagyon régen maguktól közlekednek. Volt idő, mikor ölben hordtam őket, de egy idő után nem bírtam, 3 napig nyafogtak, de mivel egyszerűen ott hagytam őket, kénytelenek voltak a lábukon lejönni. Azóta mindig csak a macit kell hoznom
Bezzeg mással simán cipletetik magukat, tudják kinél lehet
Cat!
Gratulálok a wc-hez, lehet, hogy mégis jót tenne a lányoknak a bölcsi?
Nekünk ez nagyon nem megy. Valamelyik nap kipróbáltam, gondoltam drasztikus leszek, levettem róluk a pelenkát, csak harisnya volt rajtuk, hátha így könnyebben megértik miért kell a bilibe pisilni. De kb. 20 percenként öltöztethettem őket, azt hiszem még nem érettek a bilire. Ma kb. 40 percet ültek a bilin, persze csak úgy, hogy ott ültem és mondókáztunk, olvastunk, így mindketten belepisiltek, de ehhez nekem nincs türelmem. Pedig jönnek mindig és kérik a bilit, de csak szórakoznak, nekem már 2-3 perc után elmegy a türelmem, ma is csak "megerőszakoltam" magam, hogy kipróbáljam.
Másnál is úgy van, hogy ha az egyik bilire ül azonnal jön a másik is?
Ja, és egyik sem tűri el, hogy a lábán bármi legyen bilizés közben, le kell venni a harisnyát, zoknit, nadrágot, mindent, sőt az újabb heppjük, hogy egy törölközővel be kell takarni őekt, különben indul a hiszti
Szerintem iskolás korukig pelenkásak lesznek.
Bezzeg a ruhaváloatáshoz van eszük: Petra tegnap leszedte Csengéről a micimackós kardigánját, mert Maci meleltt van egy P betű (Pooh), hogy az Petra betű, a Petráé
Orrszívás: ősz óta mi már nem szívjuk, kis náthánál nem volt gond, Petra nagyon ügyesen kifújja, Csenge még nem annyira, de már nem kínzom őket az orszívóval csak ha nagyon taknyosak lennének akkor, olyan meg most szerencsére nem volt.
Bár most voltak betegek, Csengének volt egy aranyos beszólása: életében először hányt, mikor meglátta a padlón, azt mondta: Anya, kiborult az ennivaló
Ja, és kérdezte az apja, hogy "Szereted apát?" Erre ő: " Csenge Apa szeretője "
Már elmondják a Bóbita első versszakát, meg a Csip-csip-csókát, bár néha egy-egy sor többször is benne van mint kellene
Nálunk olyan gond van, hogy Petra sokszor bántja Csengét, elveszi tőle a játékát (közben mondja, hogy kérem szépen, de tépi ki a kezéből - na szép kis kérés, pláne, hogy néha még képes megköszönni is
) és Cseni fél tőle. Eddig nem is vettem nagyon komolyan, gondoltam szokásos testvérmacera, még úgy rémlik az ikrek könyve is azt írja, hogy hagyni kell őket, hogy kialakuljanak az erőviszonyok. Viszont valamelyik éjjel Csenge már álmában is sírt és mondta, hogy Petra bántja
Megnéztem, aludt
A fürdőkádba csak akkor száll be ha az apja itthon van és leül a kád mellé és vigyáz, hogy Petra ne bánthassa. Velem csak nagy ritkán fürdik, sokszor csak gyorsan lemosom az ölemben mert nem hajandó bemászni. Ezzel párhuzamosan , nem tudom összefügg-e, de azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban maszturbál. Hol a párnájával, hol a babájával, vagy csak úgy, nekidörzsöli magát valaminek. Elvileg normális ebben a korban, de nem lehet, hogy a félelem miatt?? Petra egyáltalán nem csinálja. Vagy másnál is van ilyen?
Bocs akinek nem írtam, fáradt vagyok .
Megyek, még sok dolgom van mára - illetve ahogy nézem már holnap van megint
Ditke