Új privát üzeneted érkezett!

Itt vagyok csak ma konyhatunder voltam :D :D ANyosek vendegsegbe mentek igy en foztem magunknak az ebedet es kozben eleg szep ido volt igy 2x is kimentunk Petivel setalni. Masodszor alig akart felkelni most meg nem akar elaludni. legujabb jateka hogy kiveszi a cumit de persze visszatenni meg nem tudja igy mindig a masik fele akar bekerulni es pesze nem tetszik az neki, igy allandoan segitsegert kiaball :) :) Megvolt a tejpep kiprobalasa (en is megkostoltam hat ilyen szornyu kajat, meg az a szerencse hogy o nem ismer mast mert biztos nem enne meg). Vegul abba a kisszekebe etetem amin le van fenykepezve. Az elejen persze bemutatta a mutatvanyat :lol: :lol: es amikor visszault adtam neki az elso falatot hat csak tartotta a szajaba nem tudta hogy mit kell csinalni. Aztan szepen lenyelte es meg 2-3 kiskanal kovette, de abbol volt hogy ki is jott :lol: :lol: Most csak ennyit kapot, majd holnap egy kicsivel tobbet es szep lassan emelem az adagot.

CsKati: Koszi a pogi receptet, jol hangzik le is irom, de azt hiszem most valami mast keszitek. Johetnek a salata receptek is :lol: :lol: , persze ha van idod. Mi Petikenek minden masoik nap mosuk csak a hajat Minden nap furdik mert annyira imadja hogy nem lehet kihagyni. Volt ugy hogy megprobaltuk kihagyni es nagyon nyugos lett vegul megfurdtettuk amit nagyon elvezett es utana maris alukalt :lol: :lol:

Zsuzsi: latom ott is vannak magyarok. Gyakran szaoktatok osszejarni? Boztos aranyos volt, na es akkor mar latta is az elso telapot! En eddig a kuszkuszt csak csicseriborsoval (azt hiszem ez a neve annak a sarga babszemnagysagu bogyoknak) csinaltam es a paradicsomos meatball-hol. Te hogyan csinalod? csak ugy belevagod a nyers zoldseget vagy megfozod a zoldseget is?

Kepzeljetek, mar karacsonyi dalokat halgattunk, Peti meg az olembe ult es ahogy neztem ot az oromtol hogy o is velunk lesz karacsonykor csak ugy csorogtak a konnyeim. Mar a vegen zsebkendo kellett mert usztam a konnyekben. :lol: :lol: :oops: :oops:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

CsKati: A harisnyak most vasarnap erkeznek, Peti keresztanyja most otthon van es o hozza el, de csak karacsonykor bonthato ki :lol: :P

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea:
Érdekes, hogy azt írod, rosszízü a tejpép? Te milyet adsz Petinek? Én is megkóstoltam és nagyon ízlett. A mienk rizs, de csak biorizs és egy kis vas van benne. A kuszkuszba csak úgy nyersen lehet rakni, ami jó nyersen is, csicseriborsót persze fôzve.

A magyar közösség kicsit fura, mint gondolom mindenhol, elég vegyes társaság... Mindenesetre vannak, akikkel nagyon jóban vagyunk. A mikulásból nem sokat látott Alida, mert épp akkor jutott eszébe szopizni, így csak mentében adott még Alidának egy csomagot.

Alidával most jól meg vagyok lôve! Esti lefektetésnél tettem bele az ágyába, neki pedig az elsô dolga volt feltérdelni és felállni! Persze a matrac még nincs leszállítva, így azonnal kikaptam és megkezdôdött a kínlódás. Elôször próbáltam az ölemben elringatni, nem aludt el. Aztán beraktam a kendôbe, ahol esze ágában sem volt megnyugodni. Utána visszakerült a kiságyába, úgy hogy én bent ültem a sarokban, de mikor már tizedszerre kellett lefejtenem az ágy faláról, feladtam. Próbáltam a hátát simogatni, hátha megnyugszik és elalszik... Végül beraktam a hordozójába, ahol sirdogált kicsit, de most már legalább 10 perce csönd van. Reménykedhetek?
zsuzsi 81

Zsuzsi: En a BeechNut-nak a natur stage1-t adom, de lehet hogy azert nem izlet mert a tapzerrel kevertem :shock: Nekem a tapszer sem izlet. Lehet hogy holnap csak sima vizzel keverem majd meglatjuk hogy milyen lesz. Tenyleg nem lehet egyszeru Alidat altatni, de az a szerencse hogy meg van 1 napod es Gyula jon haza. Csak az a gond a hozdozoba altatasnal hogyha kiveszed lehet hogy megebred, na es ha o ebred meg reggel hamarabb :?: :?: Lehet hogy magad melle kellene ted ejszakara, ez a par alkalom nem fogja ot elrontani. Petike is aludt velem Orlandoba nehanyszor, de utanna siman elfogadta az o agyikojat. Alig varjuk hogy mar felalljanak es akkor meg visszasirjuk azt a kort amikor meg nem csinaljak ezt :P :P En csicseriborsobol a konzervest szoktam venni ugyhogy azt nem kell fozni.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Lehet hogy Petinek zavarja a pocakjat a tejpep, mert elegge emelgeti a labat es pukizik is meg alvas kozben is. Ezt csak most kezdte el csinalni kb 1-2 oraja :( :(

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Örülök, hogy elég sokat írtatok!

Betty, jaj, de jó, hoyg benéztél! Én is amondó vagyok, hogy hagyd a házimunkát, szórakozzatok, amikor tehetitek! :)

Etterke, akkor ti is hamarosan utaztok! Amikor van időd, azért kukkants be néha hozzánk! :) És Zsuzsi te is! Én azért kívánok mindegyikőtöknek már mst kellemes utazást, boldog ünnepeket és nagyon jó időtöltést! :)

Én Krisztát (még mindig :oops: ) az autósülésben etetem. Hordozónk már ninmcs, etetőszék még nincs, így csak ez az ülés van. De nem tudom, néhány ritka balesettől eltekintve (pl. mikor tele szájjal tüsszent egyet, de mondom, ez ritka) nem kenünk ösze semmit. Ő tátja a száját, én vagy István meg tesszük a szájába az ételt. Ami kinnmarad a szájából, azt a kanállal le is veszem, úgyhogy épp a szája körül lesz csak maszatos. MI még mindig a szobában étkezünk. Van, hogy elkeni magát, amikor álmos és dörzsölné a szemét, vagy ha már jóllakott, de az ülésre én mindig terítek egy törülközőt, így a balesetek is kivédhetők. :) Ilyen anyagi körülmények között nem is tudom, mikor lesz már etetőszék.

Tegnap ismét történt egy jó sztori velünk. Minél rosszabb helyzetben vagyunk, annál inkább rosszabbodik. Fizetést még egyikünk sem kapott, a szombati zenélésnek úgy örültünk, mint gyerekek a Mikulásnak. Errefel István hazafeléjövet elveszítette a pénz felét. Nem volt olyan jaj de milyen hatalmas összeg, de abból vagy 3 embernek megvehettük volna az ajándékot (majdnem 7500 ft. azért nem is olyan kevés.) Igaz, hogy hiába bőgtem, úgysem változtathattam semmin. Volt egy lyukas zsebe és abba dugta hirtelen. Még jó, hogy nem oda tette a másik darabot is, mert akkor mindkét pénz elúszott volna. :roll:

Andrea: Én is furcsállom, hogy rossz a tejpép, én Krisztának vaníliásat vettem, hát az pont olyan, mint a (hazai) Krémesnek a krémje. NAgyon finom. És megpróbálhatod vízzel is, de az itteni pl. nem jó úgy, csakis tápszerrel. Legfennebb gyümölcslével keverem még. VAgy reszelt almát, banánt, gyümölcspürét keverek bele. De te ha még nem adtál semmit, maradj a tápszernél. Vagy a víznél. De én ezt úgy képzelem, mintha pudingot főznél csak vízzel. NA, kipróbálod, aztán meglátod. :)

Zsuzsi, ez a kiságy falára mászós korszak nem hamar fog lejárni. Kriszta ugyanúgy, előszeretettel csinálja. Mindig vagy 3-4x kell "lenyomnom", mire elalszik. Azalatt meg jól elfárad. :) Hát tényleg, vigyázz még holnapig, nehogy a fáradtság miatt túl mélyen aludj, és ne ébredj meg az ébredésére. Én inkább azt mondanám, hogy ágyazz mindkettőtöknek a földre, így ha meg is ébred (és ha te nem) akkor is legfennebb csak elmászik. Az ágyból sem jó, hogy leessék. Úgyis csak egy éjszakáról lenne szó.

KAti, az a pogácsarecept az én fantáziámat is megmozgatta! :wink: Lehet, hogy ki is fogom nemsokára próbálni! :)

Andrea, milyen típusú lesz a parti? Svédasztalos állófogadás? Mert akkor én is valami salátára szavaznék, vagy akár falatkás hidegtálra. Konkrétan most nem is tudom, mit ajánljak, de összeszedem a gondolataimat! :)

Velem még történt ey vicces-idegesítő eset tegnap és ma. :o Ma reggel IStván elment, hagyott aludni, Kriszta is durmolt még, erre csörögnek telefonon. Le is zárják. Ismét, erre felment a hergem. Lenyomtam, de ismét hívtak. Felvettem, és belemorogtam, hogy ki vagy, ne mind zargass többet, légyszíves.
Nos, ennek az az előzménye (képzeljétek,), hogy tegnap kaptam egy üzenetet, amiben kb. ilyesmi állt: NA, akkor akarsz járni velem vagy sem? És te mit érzel irántam, mert én szerelmet. :shock: :shock: :shock: NA, ezt IStvánnal közösen jól elnevettük, de amikor ezután még vagy 10-szer hívott a "szerelmem", már nem volt érdekes. És ha tudnám, ki az, felkötném, hogy amikor aluhatnék, feébresztett. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Úgyhogy, jól kezdődik a hetem. Remélem, a tietek jobb lesz, mindenféle szempontból.

Kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

NA, még elmesélek valamit, mert muszáj: Kriszta kezdi jelét adni annak, hogy megért (vagy legalábbis rögzített) ezt-azt.

Múltkor anyósomék megtanították arra, hogy lógatja a lábát, ha mondjuk a Lóg a lába, lógá-t. De ez hagyján. Szombat reggel felkelt, bementem hozzá és még úgy pizsiben-hálózsákban elkezdtünk játszani. Most épp "olvastunk". Mutogatom és mondogatom neki az állatokat, ez a cica, papagáj, egerek, nyuszi, kutya, halak, stb. erre kinn elkezd ugatni egy kutya, amire Kriszta felnéz, mereven figyel, és így csinál: hö! MAjd ismét hö. Erre mondom: Hallod? Ugat a kutya. Hamm-hamm, vau-vau! Ugat. A kutya. És odanézett az ablakhoz. Ismét nézegettük az állatokat, és mikor mondtam, hogy a kutya, Kriszat rögtön az ablakhoz nézett, majd rám, és közölte, hogy: hö. Mentünk is, ébresztettük IStvánt, de a másik szobában nem csinálta. És sehol máshol, csak a szobájában. Egyelőre csak azt az ablakot azonosítja a kutyával, vagy legalábbis az ugatással. De tegnap reggel és ma is egyből az ablakhoz akart menni, így ez lett a reggeli indítónk. :roll: :roll: Kezdhetem elölről az ablakpucolást, de csak ennyi baj legyen! :) Olyan BÜSZKE vagyok a lányomra! :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Zsuzsi: Először mi is bővítettük Réka játszóterületét a földön a nappaliban, aztán elkezdett mászni és már nem ott játszik, vagy csak ritkán, mert sokkal érdekesebb dolgok vannak a lakásban és követ mindenhová. Egyébként csak egy-két "lépést" tett meg, aztán néhány nap múlva már néhány méter távolságra is elmászott és most már az egész lakást körbejárja, mindez néhány nap illetve hét alatt zajlott le, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan halad. Nálunk a hálószobákban parketta van, máshol kő, de mivel padlófűtés van nem túl hideg az. Most gyakran adok Rékára kardigánt is a lakásban vagy kantáros nacit, hogy a hasa ne fázzon meg!
Nincs ötletem Alida produkciójával kapcsolatosan, mert Réka ezt csak napközben csinálja a járókában, a kiságyban nem, igaz az már le van engedve. Légy óvatos! Hamarosan jön haza Gyula és csinálja meg gyorsan! Akkor majd nem tud megkapaszkodni és felhúzni magát és akkor nyugodtan ott hagyhatod egyedül őt!

Andrea: Réka is játszott a cumivel és most már ügyesen ki-berakja magának, álmában is megkeresi ha igényli. szerintem ügyes volt Petike, biztos később jobban eszi majd, csak idő és türelem kell hozzá! Egyébként a tejpép nekem sem ízlik :(

Edit: Gratulálok az új szerelemhez! :lol: Egyébként velem is történt rossz a múlt héten, mert ellopták a spanyol mobilomat, a elég új telefon volt. Felhívtam a számomat, egy nő vette fel, először mellébeszélt, aztán kikapcsolta a telefont. Sajnos kártyafüggetlen telefon, így egy másik kártyával boldogan használhatja! A telefon a babatáskában volt a babakocsira akasztva, amit én toltam. Aznap egy pizzériában voltunk és vásárolni, hát nem tudom mikor vagy hol történt. :(
Nagyon ügyes Kriszta!

Jaj, karácsony, mi is hallgatunk karáécsonyi dalokat és én is picit elérzékényültem! Nagyon tetszettek neki a dalok. Hasalt a földön és tátott szájjál figyelte a hangfalat ahonnan a zene jött!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Kicsit jobb a kedven, de szerintem a rosszkedvem majd csak igazából 2008 májusában(?) fog elmúlni!
Hogy miért, azt inkább hagyjuk. Nem mondok semmit, babonás vagyok!

Kicsit visszaolvastam, de nem igazán van időm-türelmem végigolvasni a "termést",meg Enéh is itt mászkál körülöttem.

Cs. Kati!
Én is úgy tudom hogy 1 éves korig célszerű naponta mosni, de én is csak olyan 2-3 naponta mosom Enéh haját.

Etetés.
Már nem tudom ki kérezte, de míg Enéh nem ült biztosan, addig mi is a hordozóba etettük.
Szerencsére nekünk van egy olyan székünk, amire biztonságosan fel tudtam tenni, így nem kellett a földön etetnem.
És hogy ne koszolja össze a hordozót! Én rendszerasítettem pár textilpelust, és azzal béleltem ki a hordozót. Egyszerűbb volt, mint állandóan a hordozót sikálni.

majd keresek képet, e most megyek, mert Enéh kigazolta a bambuszom!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Ma délben itt járt a védőnő és mondott egy csomóféle kaját, amiket mától adhatok Jocinak: hal, tojássárgája, túró, reszelt sajt, csirke-, pulykahús, spenót, sóska, narancs, banán, mandarin. Ezek közül a csirkehúst, a banánt és a spenótot az utóbbi 1-1,5 hétben én már magamtól is adtam neki. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy már ennyi idős korban lehet tojássárgáját és halat adni?! :shock: Határozottan úgy emlékszem, hogy ezekről azt olvastam, hogy csak később, valamikor 8 hónapos kor után javasolják. Vagy lehet, hogy mégis rosszul emlékszem? És lenne hozzátok még egy kérdésem. (Edith kérlek ne haragudj meg, nem arról van szó, hogy nem hiszek neked, csak kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.) Nemrég Edith azt javasolta nekem, hogy az állandó krumpli helyett adjak néha rizst Jocinak. Megkérdeztem a védőnőt, erre ő azt felelte, hogy azzal inkább várjak még 1 hónapot és hogy a gyerekorvos -legalábbis a miénk-, 9 hónapos kortól szokta csak ajánlani. :roll:

Etterke: Én elolvastam a hajmosásról szóló cikket a Baba magazinban, de ettől függetlenül kíváncsi voltam, hogy ki hogyan csinálja. A védőnő is azt mondta ma, hogy mivel Jocinak nem túl sűrű a haja, nem szükséges minden nap megmosni. És mint olvasom, a többség csak 2-3 naponta kerít rá sort. Igazából arról van szó, hogy félek, hogy könnyebben megfázik, ha még hajat is mosunk, bár egy vékonyka sapit mindig adok rá mielőtt kihozom a fürdőszobából, de akkor is! :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Andrea: Örülök, hogy tetszett a recept, mégha nem is erre az alkalomra készíted el. Én mondjuk csak olyan egyszerű salátarecepteket tudok, mint pl. a Franciasaláta, a majonézes krumplisaláta, szóval ezek nem túl extrák, biztos nem ilyenekre gondoltál. :roll: :D Remélem jó lesz a harisnya Petikédre, de akkor ezek szerint még 2 hétig nem tudjátok meg! Kitartás!!! :lol:

Puszi: Kati

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szia Kati!

Örülök, hogy írtál, ma olyan csend van itt. Én is mindig körbejárom a dolgokat mindennel kapcsolatosan.
A védőnő tanácsát olvasva a hozzátáplálással kapcsolatosan picit csodálkoztam. A tojássárgáját még Réka sem eszi! A halat is most ajánlotta a dokinőnk. Tudomásom szerint is a tojássárgáját és a halat 9 hónapos kortól lehet adni, pedig itt rengeteg halat esznek az emberek és biztos a babák hozzátáplálásában is jelentkezik ez. Azt gondolom, hogy a védőnő csak elmondta, hogy Joci kora szerint ezeket már eheti, de a fokozatosságot be kell tartani, tehát először csirkét, pulykát kóstoljon meg és hetekkel később a halat. A borjút nem is említette?
Mi most már csak 2 havonta megyünk tanácsadásra és legutóbb a dokinő a következő kaják adását ajánlotta: glutánes tejpép, joghurt, fehérhal. egyelőre csak a gluténes tejpépet kóstolgatja Réka, aztán majd bevezetem a halat is. Én személy szerint a tejtermékkel szeretnék még várni. Azért mondta el ezeket a dolgokat a dokinő, mert most 2 hónapig nem találkozunk. Nem lehet, hogy nálatok is ilyenről van szó?
Még megnéztem neked egy magyar táblázatot és aszerint a sajt, túró, joghurt 8 hónapos kortól, a hal 1 éves kortól, a citrusfélék 1 éves kortól ajánlottak. Hát elég sok a vélemény ezzel kapcsolatosan, de hátha a többiek okosabbak mint én.
Majd később benézek!

Kép
Kép
etterke

CsKati: Itt egy link igaz angolul van de honapokra van tablazat hogy mit ajanlanak. Talan ez is segit valamicsket :oops: :oops:

http://www.wholesomebabyfood.com/solids.htm

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Hát az este elég húzós volt! Végleg este 11-kor aludt el csak, akkor viszont aludt 6-ig, majd 9-ig. Viszont napközben sem tudom ott altatni, így most a hordozójában alszik. Szívesen altatnám magam mellett, de azért este 7-kor nem szeretnék miatta én is ágyba menni, egyébként meg túl izgalmas az ágyunk és nem akar aludni rajta. Föld szóba sem jöhet, nincs is akkora hely. Na mindegy, ezt a 2 napot már kibírjuk. Talán...

Edith:
Gratulálok az új udvarlódhoz! :lol: Remélem hamar leszokik rólad! Hát büszke is lehetsz a lányodra!!! :D A pénzt nagyon sajnálom! :cry: Nem lehet, hogy valahogy még a kabátban maradt mégis? Hátha csak a zseb egyik rétege volt lukas.

Etterke:
Én pedig tegnap spanyol kazettát tettem fel, de Alida annyira megijedt a bácsi mély hangjától, hogy rögtön legörbült a szája. Így nem fogok tudni semmit. Egyébként még pakolni sem tudok tôle, meg készülôdni, így nem tudom, mi lesz. Sajnálom a telefont! Férjemtôl egyszer Barcelonában lopták el minden iratát, üldözte a tettest sok km-en keresztül, de sajnos eredménytelenül. :( Nálunk sajnos még nincs "kiképzeve" az egész lakás Alida fogadására. Ti mit csináltok a kábelekkel? Nekünk rengeteg kábel a földön van, gôzöm nincs, mit kéne velük tenni. :roll:

Sancsi:
Az a 2008 május még nagyon soká lesz!!!! :shock: :shock: :shock:

Cs-né Kati:
érdekes, hogy nem ajánlják a rizst, hiszen a tejpépek közül a rizseset lehet elôször adni. És ha tejpéppel sürítenél? Szerintem is kezdd elôször a többi kajával, úgyis annyi mindent soroltál föl, hogy mire mindet kipróbáljátok, legalább 1 hónap eltelik! Mi legújabban a zöldborsót kóstoltuk, nagyon szerette Alida.

Andrea:
A beechNutot még nem kóstoltam, de nem biztos, hogy lehet vízzel keverni. Milupánál láttam olyat, ami vízzel keverendô, de vigyázz, mert abba tejport tesznek :!: :!: :!:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Tettem fel újabb Réka képeket:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=22047

Kép
Kép
etterke

CsKati: En is azt akartam meg irni amit Zsuzsi hogy a tejpepek kozul a rizseset ajanljak elso kajanak a babanak. Szerintem is lehet rizst adni. A krumplirol viszont azon az angol oldalon azt olvastam hogy csak az edeskrumplit ajanljak 4-8 hoig es csak utana a feher krumlit. Ki erti ezt :roll: :roll:

Edith, gratula Krisztahoz, olyan aranyos ahogy a naplojat is olvasgatom. Buszke lehetsz ra :!: :!: :!: :!: Nekem is volt egy udvarlom meg amikor terhes voltam. Allandoan kaptam az sms-t amiben vallomasok voltak :roll: :roll: , hat mi is jot nevettunk rajta a ferjemmel. Felhivni sosem tudott mert en itthon mindig lekapcsolva tartom, ugy vagyok hogy aki hivni akar az az itthoni sz-t is ismeri :D

Zsuzsi mar csak 1 nap :!: :!: :!: Kitartas es Gyula otthon lesz. A kabelekken en is gondolkodom mert nekunk is van foleg a computer mogott. Igaz nincs sok hely de ezek a kismanok mindenhova befernek. A kinyujtott kabelre talan lehet tenni ilyen sint es azt lefedni (remelem tudod mire gondolok mert maskeppen nem tudom elmagyarazni). En Milupa termeket egyaltalan nem latok az uzletekbe :shock: :shock: A BeechNut termeket lehet tapszerrel, vizzel, juice-szal keverni is. Te milyet hasznalsz?

Edith: ez a tejpep sima, natur izu. Az izesitettek pl. epres, bananos csak kesobb ajanljak az a 2-es fazisu kaja.

Sudi: Tenyleg 2008 meg odebb van, addig ha igy haladsz a gyomroddal total leszel :( :( En amikor olvastam hirtelen jovore gondoltam erre amikor Zsuzsi irja hogy 2008 hat jol kikerekettek a szemeim. Sajnalom hogy ilyen rosz idoszakod lesz es foleg hogy az utolso evet amit felhotlenul tolthetnel Enehvel igy kell eltoltsd. Kivanom hogy minel hamarabb rendezodjon minden.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Etterke: Jaj de aranyos a Rekus es azok a copfok :lol: :lol: Irigyellek erte am :oops: :oops: Nekem talan a masodik a kedvencem :D :D

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Edith: Sajnalom ami tortent (penz ugy). Sajnos mindig akkor jon a rossz amikor mar ugyis benne vagyunk. Nem lehet hogy a kocsiba csuszott ki az ules melle? Tudom hogy bant de probalj meg ne gondolni ra mert az csak jobban elszomorit. Nekunk is kepzeld mielott Floridaba mentem volna (1 hettel elotte) a ferjem teherautojanak a ket hatso kereke kilyukadt. Na ezt azonnal le kellett cserelni de akkor mar az elso ketto gumit is mivel kov. hoban vizsgaztatni kelett a kocsit Ez a 4 gumi 1000 (igen jol latod egyezer) dolarba kerult. Elmentem Floridaba es azon a heten amikor jottem haza a teherauto megint lerobbant, vontatni is kellett na ez meg egy ezer dollar :shock: :shock: :evil: Hat mi is sajnaltuk mert ugye pont most nekunk is jolenne a penz dehat mit lehetett csinalni. Mi ajandekozas teren ez evben nagyon szukosek leszunk, ha nincs hat nincs mibol.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi: Te az edeskrumplit sutobe sutotted vagy vizbe fozted? En eddig csat sutve ettem, nem tudod ha fozzuk ugyanolyan jo edes ize van?

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea:
Szerintem ha sütöd, jobban benne maradnak a vitaminok. Fôzve is édes marad különben. Én tejpépbôl egy President's Choice nevezetü terméket használok, de ha jól tudom, az az egyik itteni bolt márkája, így nem hinném hogy nálatok hozzáférhetô. Értem mire gondolsz kábel terén, én is valami ilyesmin gondolkodtam, csak még nem láttam üzletben. :roll:

Most voltunk sétálni, Alida elaludt, úgyhogy most ott va a konyhában, kicsit kibontottam a bundáját és kinyitottam egy ablakot, hogy ne süljön meg. Nagyon élvezte a sétát, fôleg mikor az elsô keréken toltam csak, mint egy talicskát, mert nem volt eltakarítva a hó. :)
zsuzsi 81

hiba javitas: Sancsit akartam irni es veletlenul Sudi lett :o :o

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Jó reggelt!

Kösz a gratulációkat az udvarlóhoz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , tegnap írtam neki egy üzenetet, hogy én férjes-gyerekes nő vagyok, úgyhogy ne pazarolja a centjeit rám. :) Na, ugye milyen rendes vagyok? :P De azóta nem is "jelentkezett".

Andrea, nagyon sajnálom, hogy ti is úgy jártatok a pénzzel, illetve az ajtóval. Hát az 1000 dollárba én bele sem merek gondolni, ez csak 1 millió lej volt(Ó, bocs, most nincs millió: 100 lej volt) de most ez is sok volt.

Ajándékozást mi sem visszük túlzásba, anyukámékkal meg is egyeztünk, hogy nem veszünk egymásnak, ők vesznek Krisztának, meg a húgomék is, és kész. VAlami apróságot, figyelmességet én is fogok készíteni, de olyat, hogy ne kerüljön sokba. Anyósoméknál dívik nagyban az ajándékozás, jobbanmondva sógornőméknél. Na, velük ajándékozunk. Egyszer itt is megegyeztünk, hogy semmi ajándék, mi nem is vettünk, csak egy-egy jelképes gyertyát és egy-egy csokit mindenkinek, ők viszont rendesen megajándékoztak, hogy hát azért mégiscsak... :evil: :evil: :evil: Azóta azt mondtam, mibnthogy én ilyen hülye helyzetben legyek, inkább rászánjuk a pénzt. NA, nem túl sokat, mert akkor 6 embert meg lehet bírni, de eddig 19-nek kellett vásárolni! :o

Etterke: GYönyörű Rékus!!! Mindig ámulok a hosszú haján, és igen, én is irigyellek, hogy olyan édi frizukat tudsz csinálni neki. Nekem különösen tetszik a fogacskás és a hajpántos kép! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Eszter, megnéztem Rékát, nagyon édi!!! Nekünk is van olyan mesekönyvünk, a Kerekecske dombocsa... :D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Zsuzsi!
ALIDÁNAK BOLDOG 7. HÓNAPFORDULÓT!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hát, tényleg nagy már a te lányod is. Valóban nekem is volt egy olyan érzésem a múltkoriban, mintha ő lenne a legkisebb a babók közül, mivel ő még csak szopizott, de az idő telik, és íme, nem úgy vannak a dolgok ahogy mi hisszük! :) :roll: :roll: :roll: (Még jó, mert Krisztám is még csak vagy 4 hónapos az én agyamban! :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Mikor másnak a 8 hós babájáűról olvasok, azt mondom, hű, az már nagy, és akkor rájövök, de hoppá, Kriszta is akkora már! :O )

Mi már jól megjártuk magunkat! Reggel korán (9 után) voltunk előjegyeztetni magam a fogorvoshoz, aztán adókat törlesztettem, majd még a gyógyszertárban és a boltban is vásároltam ezt-azt. Megvolt a tízórai és most már alszik Kriszta. Fogok is neki ebédet főzni nemsokára! :)

Kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan megnéztétek a képeket, köszönjük a bókokat!

Alidának boldog szülinapot!

Sudi, meggyógyultatok már?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Először is köszönöm szépen mindenkinek a hozzátápival kapcsolatos tanácsait! :) Azt hiszem, a tojással és a hallal még várok egy kicsit. Abból nem lehet baj! :) A rizsnek viszont nem látom akadályát a továbbiakban.

Etterke: Én is csak gratulálni tudok Rékushoz! Igazán szép nagylány már! És azok a copfok.....de ezt már korábban is mondtam! :D

Zsuzsi: Alidának nagyon boldog hófordulót! Mit "szólt", mikor viszontlátta az apukáját?! :roll: :D

Andrea: Említetted az édeskrumplit. Hát, hogy őszinte legyek, én nem nagyon hallottam még róla, ami persze nem jelenti azt, hogy itt Mo-on nem kapható, csak valahogy nem egy elterjedt eledel. Vagy csak én vagyok lemaradva!? :roll: :lol:

Edith: Jól tetted, hogy megírtad azt az SMS-t az ismeretlen "hódolódnak". Szerintem valaki mást akarhatott ostromolni, csak rossz számot hívogatott. Így aztán hiába is várta a pozitív választ! :roll: :lol: Hol lesz Kriszta, amíg te a fogászaton leszel? Gondolom rábízod valakire. A Karácsony végülis nekünk sem lesz ajándékmentes, de idén tényleg nem kap senki sem "nagy dolgokat", mint azt már korábban is írtam, inkább Jocira költjük a pénzt. :) Olyan sokszor eszembe jut, hogy tavaly Karácsonykor még csak a pocakomban volt, szinte nem is látszott, hogy van és most már ott lesz ő is velünk a karácsonyfánál. És mintha mindez csak tegnap történt volna! Lányok! Ma én is hallottam egy karácsonyi dalt a rádióban és én is egész' elérzékenyültem Jocira pillantván. Ez mostantól mindig így lesz!? :lol: :lol: :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, Alida csak FOG örülni az apukájának! Ők kb. ilyenkor kelnek fel. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

A fogászatra több, mint valószínű, hogy magammal kell vinnem Krisztát, bár nem szívesen tenném. Hátha IStván el tud szabadulni a munkahelyéről egy órácskára akkor. Mához egy hét kell mennem! És délelőtt. Délutánra már a jövő hete is teljexsen foglalt volt, úgyhogy ha karácsony előtt akartam menni, muszáj volt beleegyeznem a délelőttbe.
Ami az elérzékenyülést illeti, én is így vagyok. Nem is szükséges semmi kiváltó ok, elég, ha rágondolok, és már pityergek.

NA, megyek, mert István elment kapcsolókat és konnektorokat felszerelni a barátainkhoz, én pedig a Kriszta szekrényéből szeretném "kidobni" a már (ismét) kinőtt ruhákat! Nem tudom, mekkora most Kriszta, de az tutti, hogy nő, mint a gomba. :lol: :lol: :lol: :lol: (Mérni én szoktam, de már nem tudom megmérni, mert mindene lelóg a mérlegről, ha meg alvás közben szeretném, akkor megébred, ha ráteszem. Ezután marad csak a hossza, azt meg tudom mérni pontosan.)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még azt akartam kérdezni, hogy ki hol, kivel és hogyan fogja tölteni a karácsonyt? Miket szoktatok ilyenkor főzni?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andrea: Nagyon édes Petike! Köszönöm a képeket! Igazi nagyfiú már!

Kép
Kép
etterke

Andrea: Csatlakozom az előttem szólóhoz :!: :!: :!: :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Köszönöm a figyelmeztetést :!: :lol: Én is tudom, hogy Zsuzsiék "le vannak maradva" tőlünk néhány órával ( :lol: ), csak gondoltam, hogy talán már otthon lesz a férje, mire ismét ír nekünk. :roll:
Mi 24-én este halat szoktunk vacsorázni, ez idén sem lesz másként. Pisztrángot sütünk, ami mellé krümplipüré és franciasaláta lesz készítve. 25-én sült kacsacomb lesz hagymás törtkrumplival, párolt lilakáposztával -bár ez tipikusan Márton -napi étel, ami már jócskán elmúlt, de most ezt találtuk ki, mert akkor nem ettünk -, 26-án pedig tepsiben sült csirkecombok lesznek, amikre egy-egy szelet sajt lesz rátéve és az egész le lesz öntve főzőtejszínnel. Ez utóbbi mellé egyszerű kifőtt tészta lesz a körítés.
Na, már csurog is a nyálam....! :oops: :lol:
A Szentestét mindenképpen itthon töltjük, mint korábban írtam, lehet, hogy anyósommal kiegészülve, másnap előreláthatóan meglátogatjuk az apai nagymamámat, akihez minden bizonnyal az apukám testvérei is eljönnek a családjukkal, 26-át egyelőre nem tudom.

Most el kell köszönnöm, mert Joci valamiért nyüglődni kezdett.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Zsuzsi: Remélem mielőbb szerencsésen megérkezik a férjed! Aztán lassan már pakolhatsz is, mert utaztok! :lol: Nagyon irigyellek ám benneteket a várható meleg miatt! Most már itt sem viccel a hideg, 10 fok van napközben! :evil:
Esetleg kikísér valaki benneteket a reptérre? Jó lenne neki odaadni a bundazsákot és meleg ruhákat, mert arra tuti nem lesz igazán szükség!
Ha fürdik esetleg Alida, akkor miután kijöttök a vízből rögtön vedd le az úszópelust, mert nagyon tele tud lenni vízzel. Én rögtön a medence mellett leveszem és utána csavarom törölközőbe, mert egyébként az összes vízet a pelusból a törölköző szívja fel! Biztos imádja fogja a vizet! Fantasztikus utazás lesz! Örülök neki, hogy hamarosan utaztok! Hiányozni fogsz!

Edit: Rád gondoltam, hogy korábban ajánlottál valami paradicsom salit, de megnézem a régi fórum receptjei között! Talán azt csinálok vacsira!

Hozzánk lehet már a hétvégén jön a Jézuska, mert jövő pénteken utazunk haza Magyarországra és így nekem kényelmesebb lenne és hétvégén együtt tudnánk ünnepelni és átérezni az ünnep hangulatát. Jövő héten dolgozik még a férjem, este későn jön haza, nem lenne igazán jó akkor. Mi most malacsültet fogunk enni, a köretet még nem tudom és csokitortát. 24-én anyukáméknál leszünk ott csirke raguleves és pulyka lesz vegyes körettel (kockára vágott sültkrumpli hagymával, gombával, szalonnával), a következő napokat a férjem szüleinél töltjük és azt hiszem hal lesz a menü. Én még libamájat ennék, mert ugye itt belsőség nem igazán van.

Rékának kibújt a harmadik fogacskája is, eléggé megszenvedte ezt is!

Kép
Kép
etterke

Szia, Eszter! MOst olvasom, hogy mit szándékszol "elkövetni"! :wink: :wink: :wink: Meg tudtad nyitni a régi fórumot? Mert én ma próbáltam, de karbantartották! Ezért gondoltam, leírom ide azt a salátát! :) Ha gondolod, elküldöm mailben azt az egész főzőcskés topikot, mert még anno elmentettem! :)

Paradicsomos kenyérsaláta

Itt nincsenek adagok, csak hozzávalók és elkészítési mód. Mi jó sok paradicsommal szeretjük, azért.
Kenyeret pirítasz. Kettőnkek olyan 5-6 közepes szeletet szoktam. Kétféleképpen is lehet. Vagy megpirítod a kenyérpirítóban és utána ügyes kockákra vágod, vagy egy pici olajban finomra vágott fokhagymát fonnyasztasz, és arra dobod a frissen felkockázott kenyeret, majd együtt pirítod egy kicsit. Kinek mi a szimpibb. Ha megvan a kenyér, a paradicsomot is félbe, majd kis kockákra darabolod, összevegyíted, sózod, borsozod és meglocsolod (ha van, olívaolajjal) olajjal. Variálni lehet úgy, hogy zöldhagymát, retket, uborkát vágsz belé, de az alaprecept az a fokhagyma-kenyér-paradicsom változat. Ha nem elég savanykás, citromlével is meg lehet locsolni.
A párom nagyon szereti, és én is. ja, esetleg sonkát vagy párizsit is lehet beletenni, vagy főtt tojást, így még dúsabb, de én nem szoktam.
Jó étvágyat! :)

u bm nbnvm m nmjljkmk cvzbr bgn g cf

Ez utóbbit Kriszta üzeni Rékusnak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Add csak át neki, ő biztos tudja majd miről van szó! :D :D :D :D :D :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket! Férjem csak estére várható, de már "itthon" (Kanadában) van és minden perccel egyre közeledik!!!!!!! Tegnap megint egy csomót szenvedtünk a lefekvéssel, Alida sehogy sem bírt elaludni és sokat sírt, aztán már én is bôgtem a konyhában, hogy mi a fenét csináljak vele. :cry: :cry: :cry: Az éjjel is sokszor felkelt.

Etterke:
olyan kedves vagy!!!! :oops: Én is megnéztem Rékust és nagyon tündéri!!!! Nekem is a 2. kép a kedvencem, mint Andreának! Látom a lányod is szorgalmasan gyakorolja a feltérdelés tudományát! :lol: Mi örülünk, ha 0 fok van!!! Ma is épp annyi, úgyhogy megyünk is sétálni! Jó, hogy mondod, hogy vegyem le rögtön a pelust fürdés után. Én azt hittem, hogy az nem ereszti be a vizet!! Te jó ég, most jut eszembe, hogy nekem fürdôruhám sincs!!!! Bár talán már beleférek a régibe (vagy ez hiú vágy csak? :roll: ) Libamájat mi is szerettünk volna venni tavaly karácsonykor, de olyan hihetetlen magas árat akartak érte kérni, hogy inkább hagytuk... Ja, reptér: ott fogunk aludni egy hotelben és az autó ott parkolhat (ráadásul ingyen, mert visszafelé jövet is ott alszunk majd), minket pedig egy busz elszállít majd a terminálra.

most elküldöm gyorsan
zsuzsi 81

Szia Edith!
Látom, Te is épp fenn vagy!! :lol: Hát nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen sokmindent intéztetek a reggel! Én örülök, ha nem esem össze ilyen éjszakák után... Én is folyton adom tovább Alida kinôtt ruháit! Annak örülök, hogy Mexikóba nem kell sokat vinni és fôleg azokat a nagy meleg ruhákat lehet nélkülözni. Kíváncsi vagyok, mennyi cuccunk lesz! Álmunk: egy hátizsák, Alidának a pelusostáska, amit most vettünk az utazásra és egy összecsukható kiságy, amit még meg sem vettünk! :oops:
zsuzsi 81

Andrea:
Nagyon helyes a kicsi fiad!!! Fôleg abban a nagy zsákban!!!! Szép a piros sapója! :D

Cs-né Kati:
szerintem lehet otthon is kapni az édeskrumplit, de biztos nem minden sarki közértben! A csicsóka is hasonló, hátha az hozzáférhetô.
Hú, de sok husi lesz nálatok!!!! Az ünnepekben csak azt nem szeretem, hogy az embert halálra tömik! Én sosem fôzök ilyenkor nehéz ételt, de aztán a család rátesz egy-két lapáttal. Bár a tavalyi egész jól sikerült a nôvéreimmel! Csináltunk zöldséglevest és utána voltak saláták, kis husi, kis köret, sütik, mindenbôl egy kevés! Az volt az eddigi legszebb Karácsonyunk, persze Alidával a pocómban!!!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Most tényleg csak 1 percre ugrottam be, mert helyesbíteni szeretném, amit az előbb írtam. A Márton-naphoz természetesen nem a kacsasült, hanem a libasült tartozik hozzá. Nem tudom, hogy keverhettem össze, hiszen tudom, hogy a két baromfi nem ugyanaz! :oops: :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Etterke, közben elárulta a lányom, hogy mit írt Rékusnak :O : Azt, hogy gratulál neki a 3. fogacskához! :) :oops: (Ezt elfelejtettem írni az előbb!)

Zsuzsi, ne idegeskedj, a sírással nem oldasz meg semmit, de ezt te is tudod, tudom. Csak igen, az ember sokszor kikészül. Sajnálom, hogy ilyen rosszalvó lett mostanában kicsi lányod! Kriszta azért szerencsére tudja, hogy mikor telik be nálam a fáradtságpohár és hagy néha egész éjszaka aludni. :) Nála most nem tudom, mi a helyzet fogacska téren, de legújabban megéhezik éjjel. Csak akkor alszik vissza jól és alszik tovább nyugodtan, ha megeszik legalább 60-70, néha 100 ml tápit! Nem is szoktam váratni sokat, mert így mindkettőnkbnek jobb. 3 napja este tejpéppel is etetem a tej mellett, kíváncsi vagyok, mi lesz ma éjjel, mert tegnapelőtt aludt, de tegnap éjjel ismét evett. :roll: :roll: :roll:
És én is irigyellek titeket Mexikóért. Hát, mi nem valószínű, hoyg valaha is el tudunk oda jutni. Pillanatnyilag még anyukámék is messze laknak. Érted. :(

Ha kiakadtál a Katiék menüjén, hát akkor a mienken annál inkább ki fogsz. Itt ilyenkor dívnak a "disznóságok": oldalas, kolbász, disznófősajt, töltött káposzta, esetleg krumplipüré köretnek, de van párolt káposzta is, na meg esetleg egy franciasaláta, ami ugye az sem a legkímélőbb fogás! :roll: Na, ezek általánosan vett fogások, azért ki-ki mást-mást készít. Mivel mi szenteste általában anyóséknál vagyunk, és Apu miatt anyósnak muszáj klasszikusan főznie, hát ezek a fogások vannak nagyjából. Tavaly én is főztem töltött káéposztát, de az sokkal finomabb és egészségesebb volt márcsak azért is, mert Anyósom savanyú káposztából készíti és én azt meg nem tudom enni, mert éjjel rosszul vagyok tőle.
Az ünnep többi részében eddig meglátogattuk a többi rokonságot, szüleimet, nénéméket-mamáékat, sógornőméket, idén úgy gondoltuk, csak a szülőkhöz megyünk, többiek jöjjenek hozzánk. Most már mi is egyszer itthon szeretnénk tölteni a mi kis családi ünnepőünket! :) Azért én szoktam főzni egy nagyon finom újházi tyúkhúslevest, a benne főtt zöldségből egy finom salátát készítek, hasonlít a franciasalira, de mégsem ugyanaz, padlizsánkrémet szoktam kikavarni, illetv reggelire ilyenkor főzöm meg a disznóvágáskor feltekert töltött hasaalját, amit általában mexikói zöldséggel szoktam felcsavarni. NAgyon finom hidegen, reggelinek. Sütni én nem sütök hagyományos dolgokat, vagy 2-3-féle "tésztát" (mi így hívjuk a süteményeket, a tésztákat pedig laskának hívjuk), ami biztosan elfogy.

Kati, Én tudtam, hoyg nem jól írtad a Márton-napi fogást, de gondoltam, úgyis egyremegy! :D Anyósomnak idén vannak kacsái, a múltkor kaptam is egyet, de a bőrét le kellett húznom, annyira megmaradtak benne a tollak tokjai, úgy pedig nem hiszem, hoyg kérek még egyszer, hisz bőre nélkül semmit sem ér! :) :roll:

Többiek, merre vagytok? Mölli, te aztán nagon rég nem írtál! Remélem, csak ez a hajrá nem engedi, és azért minden rendben van!

Sudi, remélem, most már meggyógyultatok! :)

Andrea, gondolkodtam azon, hoyg mit vigyél, csak nem válaszoltál, hogy milyenszerű parti lesz! Arra gondoltam, hoyg készíthetnél egy vegyestálat, amire spiráltésztás franciasalátát tennél a közepére (a kifőtt, lehűlt tésztát egyszerűen összekeverni a salival, nagyon finom, és laktató, de először kipróbálhatod otthon), aezt pedig körberaknád aprófasírttal, illetve padlizsánkrémmel töltött paradicsommal. Szerintem mutatós és tartalmas tál lenne. És nem is túl bonyolult.

Na, jó éjt, csajok!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok csajszik!!!!! :lol: :lol: :lol:

Megvagyunk, vasárnapra mondhatom, hogy teljesen rendbejöttünk. Szépen átvonult a családon a kórság (anyós megúszta :!: :shock: :? :D ), szerintem nekem jutott a legszarabb része. Vagyis Én voltam szarul a legtovább, 2 kilót fogytam is! Húú, ne tudjátok meg, Én még ilyen szarul talán sosem voltam!!!!! :( :( De a legjobban Geryt sajnáltam és féltettem, pedig Őt viselte meg a legkevésbé! Ugyan olyan mosolygós, jókedvű volt végig, csak épp kijött belőle minden. Az amúgy sem tökéletes étvágya, baromi szar lett, az mostanság kezd helyrejönni. :( :( Pedig hát Őneki nem kéne fogyni! De biztos ment le a kis popójából, majd pénteken megyünk mérésre. Tuti még nem lesz meg a 8 kiló. Tudjátok milyen rossz volt nézni, ahogy jön ki belőle minden!!!??? Teljesen kész voltam ettől, hogy ki fog száradni, meg ilyenek. András tartotta már megint bennem a lelket, hogy ha látom hogy jókedvű, akkor olyan nagy baj nem lehet. Jaj, Én egyedül olyan kétségbeesős fajta vagyok, ez olyan rossz!
Na de a lényeg, hogy már minden ok, ma végre már olyan volt a kakija Gerynek mint régen. :lol: :lol: :lol: :lol: (apró örömök az életben!!)

Minden babának így utólagosan is boldog hófordulót, sok puszi is nekik! És köszönöm a képeket is aki küldött!!! :lol: :lol: :lol:

Rita! A szobátok nagyon szupi!!!!! Mármint Tomi szobája. :shock: :lol: :lol:

Hú, nem nagyon olvastam visza, csak átfutottam, jó sokat írtatok.
Látom az ünnepi menüről is szó volt. Én még azt sem tudom mit főzzek. Biztos valami husis kaja lesz, nem vagyunk halasak. Az anyuéknál szokott lenni, de szerintem ott is csak szokásból. Inkább mennek a rántott husik és a sült kacsa, pulyka, csirke. Én szerintem valami jó kis édességre nevezek majd be, somlói, vagy tiramisu. A sütisütést nem nekem találták ki! Biztos elba..nám! Tavaly sütöttem sajtos rudacskát, meg volt szezámmagos is, dupla adagot csináltam és tudom, hogy qrva sok időmet ba..tam el emiatt a konyhában!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Na most ez tuti nem lesz!!!!! A beiglit is készen megveszem a boltban és csókolom!!!! Majd egyzser a ráérős nyugdíjas éveimben megtanulok talán sütögetni.......... :roll: :wink:

Na megyek, mindenkinek sok pusza!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jó estét!

Most értem haza, táncolni volta és gondoltam benézek, látom sudi is írt, remélem jól vagytok, mindjárt elolvasom mit írtatok.
Meséltem már, hogy járok táncolni? Ma pasodoblét tanultuk, nagyon jó volt!

Sudi: De jó, hogy meggyógyultatok! Természetes, hogy aggódtál Geryért, az a fő, hogy ő elég jól viselte. Hallottam, hogy most valami vírus van, félek ha hazamegyünk akkor mi is benyelünk valamit, de remélem nem.
A sütéssel én is így vagyok, mint te. A cukiban majd veszünk valamit sütit, csak hármasban leszünk, fölösleges órákat tölteni a konyhában, ahelyett, hogy a család együtt ünnepelni.

Edit: A régi fórumot meg tudtam nyitni, csodálkoztam is hogy még működik. A salit megtaláltam és meg is csináltam, tettem bele sajtot és egy kis sonkát.
Réka már szerencsére alszik, majd holnap átadom neki az üzenetet.

Zsuzsi: Ma már biztos jól alszik majd Alida, mert megérkezik apukája és az ágyikúját is biztos gyorsan megcsinálja. Rékát nem zavarta, hogy egy szinttel lejjebb költözött. Mostanában elhúzza a fejvédőt és ott nézeget. Nagyon édes ilyenkor is!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Sudi:
De jó, hogy meggyógyultatok!!!!! Én is mindenért halálra aggódom magam és a férjem nyugtatgat mindig...

Edith:
Nem voltam én kiakadva a sok húson, csak nekem azért ez sok lenne. Mint ahogy a kacsát is bôr nélkül szeretem. (hú ezt alig mertem leírni :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: )

Etterke:
tök jó, hogy jársz táncolni! Mi majd Alidát szeretnénk beiratni, én már úgy érzem, lemaradtam róla. Gratulálok a 3. fogacskátokhoz!! Remélem nálunk is készülôdik a második!

Én néha szeretek sütni, mármint ha néha kell. Nem vagyok egy nagy szakács, de szívesen csinálom(ill most csinálnám), ha ünneprôl van szó.

Na megyek, fôzicskézek valamit! Alida egész délután nem aludt!! Pedig még sétálni is voltunk, most pedig itt nyügizik.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Képzeljétek írt Zsani!!! Jól vannak, mondtam, hogy itt vagyunk, nézzen be!

Andrea, köszi a képeket Petikéről. Tök jó az a zsák.

Etterke!
"pulyka lesz vegyes körettel (kockára vágott sültkrumpli hagymával, gombával, szalonnával)" - hű nekem ettől csorog a nyálam - már bocs a kifejezésért. Hogyan van pontosan elkészítve ez utóbbi része - a sültkrumpli hagymával, gombával, szalonnával.
külön megsütve aztán összekeverve? Minden alkotóelemet szeretek benne.

Én kis házitündér lesze, lehet, hogy fogok vele éjszakázni,
de jövő hét vége felé sütök beiglit, 24-én hármasban ünnepelünk :D :D - rántottsajt, rántotthal lesz párolt züldséggel, sült krumplival, kukoricasalival (egyik az ebéd, másik a vacsi) - de a halat, meg a sajtot kivételesen panírozva vettem - egyszer kipróbáltuk őket, és finom - mert nem akarom az egész Karácsonyt a konyhában tölteni. Ezért a beiglit meg előző nap megcsinálom, ezeket meg majd gyorsan csak megsütöm.
hétfőn anyóséknál, kedden anyukámnál leszünk, itt töltött káposzta lesz (régen meg nem ettem volna, a terhesség alatt szerettem meg, azóta nagyon bírom)

Mi 23-án éjjel díszítjük fel a fát, (Norbiéknál volt ez a szokás) -aztán Manó ha reggel felébred a szobában eszik, felöltözik, és kijövünk a nappaliba - hoppá!!! jött a Jézuska!!! ott lesz a fa, meg az ajándékok. Kíváncsi vagyok a kis tökmagra, mit fog szólni. :D
Ja, nem is dicsekedtem, már áll, és ma pár lépést is megtett az apukájával :D

Kép állástudomány

Na, megyek, későre jár

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Zsuzsi: Alidanak boldog hofordulot kivanunk. Most mar biztos apuci olebe terpeszkedik :lol: :lol: . Tenyleg ti hetvegen mar mentek is, igaz? Van ALidanak nyari ruhaja? Hat kivancsi vagyok hogy osszejon-e az egy hatizsak csomag. En is egy borondel terveztem a Floridai utat aztan megis 2 lett belolle, igaz az egyik nagytaskaban a jaroka is be volt teve de mi csak 2-en voltunk :lol: :lol: :roll: :roll: A piros sapi nekem is tetszik. Sot ha piros ruhat mutatok Petinek fulig ero szajjal vigyorog :) :)

Etterke: Gratula Rekus fogacskajahoz. Hat az a 10 fok hideg? Jaj itt mar nagyon hidegek vannak, pl penteken minuszba volt egesz nap. Zsuzsi jutott eszembe hogy hogyan veszeli at ezt az idoszakot. Nekem nem tudnak olyan ruhat csinalni hogy melegen tartson engem :)

Edith: Petike kikeri maganak, o a legkisebb ezzen a forumon (amig masok nem csatlakoznak) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem is rossz otlet a tesztas franciasalata, ugyanis az amcsik szeretik a salatat es en is a kisfasirtokon gondolkodtam. A padlizsankremet meghagyom magamnak ugyanis csak egy adag van meg a fagyoban. :shock: :shock: :roll: Mi is le akartuk beszelni a baratainkat az ajandekozasrol, csak a gyerekek kapjanak legyen az barmilyen alkalom de nem megy. Nekik mindig muszaly venni igy hat mi is ravagyunk kenyszeritve. Tudod ok nagyon el amerikanizalodtak es itt a nagy ajandekozas a divat, ugyhoy egy csomo hasznalhatatlan dolgot is kapunk amit azt se tudok hova tegyek :shock: :shock:

Nalunk a karacsonyi menut anyos allitja ossze, en bele se merek szolni, miutan ma egy kis edesseget keszitettem es rogton megkerdezte hogy az o sutemenyet nem szeretem? :evil: :evil: :evil: Hat en nem vagyok nagy sutemenyes, vannak dolgok amit szeretek de azt sem akarom napokig enni .

Zsuzsi, te alig mered leirni hogy a kacsat bor nelkul szereted hat akkor en!! En nem is szeretem csak a zsirjat :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: (Bocsi Edith)

Holnap de-t megyunk vervetelre a Petikevel. Tudjatok amikor megszuletett egyik pajzsmirigy eredmenye egy kicsit alacsony volt igy 5 hetesen ujra vert vettek ami negativ lett, de mivel ezt a vizsgalatot a allam fizeti igy meg egyszer meg akarjak ismetelni hogy biztosak legyenek nem fog kialakulni. (Hogy miert lett egy kicsit alacsony nem tudom hiszen nekem nem volt gondom) Multkor az egyik laborba nem tudtak vert venni, csak szurkaltak a kis karjat, o uvoltott en bogtem es mar azon voltam hogy felpofozom a laboransnot mikor szerencsere abbahagyta es kozlote hogy nem tud vert venni. Na ekkor hivtuk a dokinkat es ok levettek, de most egy masik laborba megyunk ami allitolag jobb. A doki is azt mondta hogy csak 2x engedjem megszurni, ha nem sikerul akkor menjunk hozza :roll: :roll: :roll:

Kepzeljetek, ma Petiket etettem a tejpepel es hat nem izlik neki :shock: :shock: Az elejen az elokejet kellett megneznie (mivel ez uj volt), miutan ez megvolt es adtam egy kiskanalnyit ettol rogton rajot a tornazas es a mutatvanyat hogy elore tud dolni be kelett mutassa :D Na de olyan erosen dolt elore hogy alig birtam visszanyomni. Utanna meg kapot 2 kiskanallal de amikor lenyelte meg a hideg is kirazta szegenyket :( :( Most szuneltettem egy kicsit. Ti az almat hogy kezdtetek eloszor? Ket kaja kozott vagy etettes elott es par kanal utan jon a tej :?: :?: Most ugy gondoltam almat adok hatha azt szeretni fogja, de ha ezt sem akkor meg varok az egesz kanalazassal egy par hetett. Anyosom mar megint kozbeszolt hogy almat adok es nem sutotokot vagy meg felsorol vagy 10 felet. Azt mondja, az alma gyumolcs es akkor mit fog enni Petike? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hat eddig is ehenhalt szegeny gyerek, most meg plane :lol: :lol: (Bocsi hogy ilyeneket irogatok de neha ez segit nekem ha kibeszelhetem magam es igy konnyebben atveszelem a napokat :D :D Koszi nektek hogy itt vagytok :!: :!: )

Na most mar en is megyek aludni, holnap jelentkezem ha hazaertunk.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Jó reggelt!

Sudi, örülök, hogy meggyógyultatok! Biztos nagyon rossz lehetett betegen tudni a gyerekedet, és főleg, hogy még te sem voltál fizikailag 100 %-os. Jó, hogy rendbejöttetek! :)

Etterke, gratulálok a tánctanuláshoz. Kimondottan spanyoltáncokat tanultok? Nekem sosem fordult meg a fejemben, hogy járjak ilyen órára, de szerintem már én is lemaradtam. :)

Zsuzsi, miért merted alig leírni azt, hogy nem szereted a kacsa bőrét? Az egy dolog, hogy én szeretem megenni is (különben a családban mindenki, pedig az a legzsírosabb része) de most épp az esztétikai szempontra gondoltam. :)

Andrea, te sem vagy semmi, hogy magát a húst nem, de a zsírját szereted! :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi, biztos megvolt a nagy öröm, amikor megérkezett GYula. Hogy ki örült jobban kinek, az más lapra tartozik! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D :D

Andrea, akkor tehetsz csak egyszerűen rózsa formára kivágott paradicsomot, és még arra gondoltam, hogy esetleg sajtkroketteket is tehetnél. Ezzel aztán teljes lenne a menü. Különben örülök, hogy nagyjából hasonlóan gondoltuk a dolgokat.
Képzeld, ma éjjel állandóan veletek álmodtam. Konkrétan nem emléékszem semmire, de azt tudom, hogy állandóan Andrea és Petike volt a háttérben. Nem fizikailag, hanem úgy, fogalomként. NA, ezt aztán jól elmagyaráztam! :P
Szorítok a holnapi vizsgálathoz, hogy ne kelljen sokszor megszúrják a kis drágát! :)

Rita, én is magam szoktam főzőcskézni, de van, amikor a sütiket megvásároljuk. Most nem fogom, mert nem sütök sokat, és nem is hagyom utolsó pillanatra, hanem vagy 2-3 nappal előtte megcsinálom, hogy szenteste napján ne kelljen ilyesmivel bajlódnom. Nálunk 24-én szokás feldíszíteni a fát. Általában úgy volt, hogy míg én és édesanyám a templomban voltunk, édesapám feldíszítette, és mire mi is hazaértünk, kitörően vettem tudomásul, hogy "megjött az angyal". :) Persze ez addig ment, amíg nem tudtam, hoyg mi díszítjük.
A saját családi szokásainkat pedig ezután kell kialakítanunk, úgyhogy most nem tudom pontosan, hogy hogyan lesz, főleg, hoyg templom után nem ide jövünk haza, hanem azt már anyóséknál ejtjük meg, úgyhogy gondolom előtte lesz nálunk az angyaljárás. :)

Ma készülök Krisztának főzni. Mármint sokat, előre, és lefagyasztom. Hogy az ünnepek alatt ne kelljen kutyulkodnom, hanem csak kiveszem és felmelegítem.

Jó munkát, szép időt mára mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sudi: Örülök, hogy túl vagytok ezen a víruson! A sütés nekem sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé! Főzni nagyon szeretek, de a sütés távol áll tőlem. Ez a feladat mindig anyukámra hárul, bár, hogy őszinte legyek, ő is inkább csak "muszájból" csinálja. Bár nálunk Karácsonykor nem szokott torta lenni, de anyu most rendelt egy diótortát a közös munkahelyünk ( :lol: ) büféjéből, mert elmondása szerint isteni, teljesen házijellegű. Ezen kívül nálunk Pozsonyi kifli lesz a terítéken, ez olyan bejgli-féle, mert diós és mákos tölteléke van, csak apró kiflik vannak formázva a tésztából.

Etterke: Az a tánc tényleg nagyon szupi lehet! Miután egyes számban írtad, hogy táncolni voltál, gondolom a férjed nem tartott veled?! Akkor ezek szerint ott osztanak be melléd egy férfi partnert? Régen én is táncoltam, 14 éves koromig jártam egy hagyományörző néptánccsoportba és szerettem, csak a tanulás mellett nem volt időm próbákra járni. Magyar és sváb táncokat tanultunk és voltak fellépéseink is. (Törökbálint sváb település, innen ered a sváb táncok hagyománya.)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Akkor ezek szerint mégiscsak gondolkoztok rajta, hogy "utazóágyat" visztek magatokkal?! :o Igazán nagyon sajnállak, hogy mostanában ilyen nehéz elalvásai vannak Alidának! Nem győzök hálát adni a sorsnak, hogy Joci könnyen és sokáig alszik! :)

Andrea: Én az almát úgy adtam, hogy kezdetben 2 etetés között csak a levéből pár kanállal. Utána, amikor már a reszelt húsát is ehette, akkor rendes evésidőben egy egész almát megevett és közvetlenül utána tápszert is kapott. Kezdetben akkora adag tápszert csináltam, amit normális esetben mind megevett volna és pár alkalom után kitapasztaltam, hogy mennyit hagy meg belőle és utána már annyival kevesebb csináltam, hogy ne vesszen kárba. Tegnap én úgy jártam Jocival, hogy etetés közben pont akkor hajolt előre a hordozóban, amikor már nyújtottam felé a kanalat így aztán "beleütötte" a nóziját, úgyhogy a jobb orrlyuka tele lett főzelékkel! :lol: Veszélyes üzem ez az etetés :!: :lol:

Etterke: Neked szerettem volna még írni, hogy Joci már régóta csinálja, hogy a fejvédőt felemeli és onnan nézelődik! Ilyenkor oda szoktam osonni, lehajolok és mondom neki, hogy: Kukucs! Na ettől aztán egyből fülig szalad a szája, ha sokáig játszuk, még hangosan is nevet! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Mi is 24-én szoktuk feldíszíteni a fát, általában koradélután, de van, hogy még délelőtt. Az ajándékozásra pedig vacsora előtt szoktunk sort keríteni. Jövőre majd már én is úgy szeretném csinálni, hogy a karácsonyfa meglepetés legyen Jocinak, idén viszont még nem foglalkozom ezzel, hiszen olyan pici, hogy úgysem fog fel semmit az egészből. Megértelek, hogy szeretnél otthon is lenni az ünnepek alatt. Nálunk ugyan nem lesz nagy jövés-menés, de csak jobb ilyenkor otthon. Jó lenne a jövő Karácsonyt már a saját lakásunkban ünnepelni! :roll: :D

Andrea: Szegény Petike! De próbáld meg úgy felfogni, hogy a javát szolgálja a kivizsgálás, mégha kellemetlenséggel jár is! Persze én könnyen beszélek, nem tudom mi lenne velem, ha a helyedben lennék! Gondolok rátok! :)

Rita: Gratulálok Tomi állásmutatványához! :D

B. Eszter, Emőke, Kati régen írtatok :!: :!: :!: :? :(

Most elköszönök, mert Joci elaludt és ki akarom használni az időt egy kis takarításra! :x

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Bocsi, hogy mostanában nem írok, az okot tudjátok...

TOMI SZOBÁJA GYÖNYÖRŰ LETT!

Tegnap este Ákos belázasodott, épp anyám és hugom vigyáztak rá, mi bevásároltunk. Annyire ideges lettem, h bevásárlókocsiban felejtettem egy fontos dossziét amiben cégpapírok voltak, persze itthon vettük észre, férjem még fél 10-kor rohant vissza innen Törökbálintra, Corába..... Ákos hál'Isten már nem lázas, és egy nő is telefonált, h megtalálta a dossziét. Szóval ilyen jó dolgok történnek, emellett tegnap is este 11-ig melóztunk:-( :( :( :(

Puszi Mindenkinek!

Kép
mölli

Syiasytok!

Most csak két szóra jöttem, mert Kriszta alszik, a kajái meg nagyban főnek! :)

De eszembe jutott, hogy Ritának nem is gartuláltam Tomi felállásához! Szóval, KICSI-NAGY TOMI, NAGY_NAGY GRATULA!!!!! :lol: :lol: :lol: (Olyan kisbetűvel írtad, úgy eldugtad ott a legvégén :oops: , hogy hiába dicsekedtél vele! :P :P Nagyon ügyi a fiad, aki már nem is kicsi! :) Pedig csak most voltatok pizzázni! :wink: :wink: :wink: :wink: )

Möli, örülök, hogy benéztél, már nagyon hiányoltalak! Remélem, hogy Ákoson nem üt ki semmi komyolyabb, és jó, hogy azt a dossziét is sikerült visszaszerezni! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

NA, elkiabáltam az alvást! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Már fel is kelt, pedig még egy teljes órát sem aludt. :(

mentem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?