Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

bocsi, hogy csak most, de dolgozom, és hát alig van időm...

MINDEN RENDBEN!!!
Csodás volt minden, láttuk Kisborsót teljes egészében. A bordáit, a gerincét, kezét-lábát, fülecskéjét, nagyon kis helyes!!!! :D
Mocorgott, rúgkapált, fogolódott. :D

CRL: 53 mm
Nyakiredő is OK, 1,4 mm :)

Fantasztikus volt, a föld felett lebegek pár centivel! :D
Este rakok fel képet :)

Nagyon boldogok vagyunk Apával együtt! :D:D:D:D:D:D:D

Kép

Kép
zsókuci

Dóri, Adra!
Örülök, hogy mindannyian jól vagytok! Szép nagyok lehettek :lol:
Nem tudtok képet felrakni?

Zsókuci!
Nagyon jók az eredmények, most néztem meg Bence 12 hetes uh-ját, és a CRL 52,8 mm, NT pedig 1,8 mm volt.
Gratula nektek!

Már várom a szerdát, de csak egyet pislantok, és már itt is lesz :D Aztán én is írom az eredményeket :)

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Fricky!

Szorítok és itt egy kép, igaz ezen nem látszik olyan jól a a pocak...
Kép
Vendég

És még egy kép Ágiról :lol:

Kép
Vendég

Sziasztok,

Fricky,
köszönöm :) Aranyos vagy. Ne aggódj, neked is rendben lesz minden szerdán :D Január 2.-án AFP - erre reggel kell menni? Éhgyomorra? Vagy pipi is kell? És ugyanúgy a 8. emeleten csinálják? Ezeket elfelejtettem megkérdezni :D

Dóri,
nagyon helyes Ági!!!
Csini pocód van - nagyon is látszik :D, és még mekkora lesz az ikrekkel... :lol:

Puszi nektek!

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci!

AFP reggel, éhgyomor, és dokifüggő, hogy kérnek e vizeletet is, ezt általában ráírják a beutalóra, van olyan doki, aki ilyenkor csináltat vérkép és vizeletvizsgálatot is.
A 8.-on ugyanúgy, mint a többi vérvételt, lent erre is simán be kell jelentkezni a járóbetegfelvételnél.

UH papírt viszont kérnek a 12. heti is jó, amivel igazolod, hogy akkor töltöd be a 16. hetet.

Azt ne felejtsd el vinni!

ÉS köszia dícsérete Ági nevében is :lol:
Most 110 cm a pocak körfogata 8)
Vendég

Dóri!
Köszike a gyors képet! Hááááát azért látszik az a poci :lol:
Jesszus és mekkora nagy lány már Ági!!!

Zsókuci!
Dóri mindent leírt :lol:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

Köszönöm Dóri a választ. Már csak ami gáz, hogy nem adott a dokim beutalót rá... :shock: Majd felhívom előtte, hogy akkor mi legyen?

Szép álmokat mindenkinek! :)

Pussz!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Sok-sok csomagot minden kis babócának.

Kép Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

SZiasztok!

Kerekes! nagyon jó a kép. milyen ügyi vagy.

KÖszönjük, Nektek is.

puszi Edina
sidney

Minden Babának és Mamánok virgácsmentes boldog Mikulást!

Na, megvolt az uh! Minden a legnagyobb rendben :wink:
CRL 54mm, BPD 22mm, NT 1,6mm. Van két kezünk, két lábunk, két szemünk, egy orrunk.
Kicsit azért megnyugodtam, az az igazság, hogy izgultam azért....
De szerencsére minden a legnagyobb rendben! Hétfőn doki, akkor megkapom a beutalót AFP-re.

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

Fricky,
nagyon örülök, hogy minden rendben volt. Szinte teljesen megegyeznek a babáink adatai :D Lehet, hogy majd egymás mellett fogunk szülni? :lol: :lol: :wink:

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Helló Csajok!

Zsókuci, Fricky!
Gratulálok mindkettőtöknek a jó eredményekhez! :D

Kerekes!
Köszi a jókívánságokat, Nektek is sok-sok Mikulás csomagot! Nagyon klasszak a képek, ügyi vagy! :)

Dóri!
Jó nagy a hasad, de szerintem én már lehagytalak. Majd rakok fel képet, csak túl nagy felbontásban csináltam, és a lebutítást nem tudom egyedül megcsinálni, úgyhogy kell hozzá a férjem. Majd holnap megcsinálja.
Örülök, hogy már nem vizesedik annyira a lábad!
Képzeld megvettük a babakocsit! 8) Azért nem vártunk vele tovább, mert lassan kifogy a készlet, az új pedig nem valami bizalomgerjesztő, mert 40-60 arányban van felosztva. Ez szerintem nem igazságos a babák szempontjából. Nem emlékszem, ti már megvettétek a kocsit?
Voltam ma dokinál is, UH-n minden rendben volt. Most nem nőttek annyit mint a múltkor, de már megint keresztbe fekszik az egyik baba (ezt észrevettem 2 napja). A másiknak pedig úgy tűnik nagyon kényelmes a farfekvés, mert meg sem mozdul. A méhnyakam továbbra is ugyanúgy van mint a múltkor. Örülök, hogy nem romlott a helyzet. :)
Ja hétfőn már CTG-re is kell mennem.

Ági nagyon tündéri kislány! :) Gratulálok!

Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Dóri!
Gyönyörű a kislányod, azok a szép nagy szemei.... Gratula hozzá!!! :D
Tényleg nem látszik olyan nagynak a pocakod a képen, de oldalról biztos hatalmas.

Lányok!
Nagyon egyformák a babáitok adatai. Ez tök jó. Megnézhetjük, hogy kinek mennyit fejlődik, kinél hogy alakulnak a dolgok. Örülök, hogy mindenkinél minden oké, csak így tovább!!! :D

Zsókuci!
A 12. heti uh-on a legédesebbek a babák, mert szerintem akkor látni igazán "egyben". A következő uh-ok már nem olyan tiszták, nem lehet olyan könnyen kivenni, hogy most hol a lábacskája, a kis keze, stb. Én ennél bőgtem a leginkább. Bár szinte mindegyiknél ejtettem könnycseppet a meghatódottságtól, de ennél igazán kellett zsebkendő. :oops: :)

Adra!
Már CTG? Hogy rohan az idő! Érzel már keményedéseket a pocakodban? Te hogy érzed, korábban fognak jönni? A farfekvéses babánál már nincs is esély, hogy beforduljon, igaz? Így mindenképp császár lesz?
Amúgy...
Nem csak a megfelelésről van szó, hanem akárkinek mondom, hogy már nem szopizik a babám (sajnos), mindenki bennem keresi a hibát, első kérdésük, hogy nincs tejcsi, miért? De van, csak nem volt aki leszívja. Ilyenkor mindig jönnek, hogy az ő gyerekükkel is ez volt és ezt, meg azt csinálták és utána már szépen szopott. Én mondom, hogy már "ezen és azon" is túl vagyunk, mindent megpróbáltunk. Próbáltuk szigorral, hogy majd éhes lesz, ha sokáig nem kap cicit, de ő akkor sem volt hajlandó szívni. Már egy szoptatási tanácsadót is felhívtam, hogy segítsen, mondta a sok tanácsot, amit meg is csináltam, de semmi sem változott. Ő sem tudott erre mit mondani, adjak neki tápszert, éheznie nem szabad. Ez van. Viki nem olyan baba, akit ha "éheztetsz" akkor majd az életösztön beindul nála, és "leszívja az agyamat" is. Ő akkor is lusta volt, akkor is elaludt a cicin. Mindenki a saját gyermeke esetéből indul ki, de én úgy vagyok vele, hogy minden ember, gyermek más, Viki ilyen.
Ne haragudjatok, hogy én még mindig itt tartok, de a mai napig is kapok ilyen "bántásokat" és valahol ki kell adjam magamból, elnézést kérek!! Egyszer csak mindenki megtudja a "katasztrófát" ami nálunk történt. :roll: :shock: :D (legalábbis mások szerint ez katasztrófa). Én már úgy vagyok vele, hogy megpróbáltuk, ami nem megy azt nem kell erőltetni, majd a második baba.... benne minden reményünk. :D
Tegnap voltunk ortopédián és olyan kegyetlen tornát kell csinálnunk minden etetés előtt Vikivel, hogy majd megszakad a szívem. A vállánál borzasztóan feszes, amikor a mászó reflekszét nézték a lábait szépen használja, de a kezét egyáltalán nem, csak húzza maga után. Sokáig volt a szülőcsatornában összenyomvava szegénykém, ezért muszáj tornáztatni.
Nekem jövőhéten fel rak az orvosom egy spirált, ami képzeljétek 40.000-be fog kerülni, de viszont nincs mellette mensi. Ez tök jó. Egyáltalán nem fogok vérezni, amíg fenn lesz. Persze jó drága, de csak 1x kell kifizetni. Én megbízhatót szeretnék, ne forduljon elő hoppá, mert most nem igazán szeretnénk még egy babát, még várni szeretnénk vele.
Most már mennem kell Vikit tornáztatni, szegénykém, már előre sajnálom, de muszáj.

Mindenkinek szép napot!

Finike
finike

Finike!

Szopionál nálunk ugyan ez volt a helyzet Ágival, egyszerűen nem szopott :(
ÉN 8 hétig tudtam fejni aztá annyi. Mindenki próbált tanácsokkal ellátni, így én a végén már azt mondtam mindenkinek, hogy persze szopizik és kész. Engem is marhár aidegesített, hogy hülyének néznek, mintha direkt elválasztottam volna, de Ági sem szopott, bekapta a cicit és kész, fél óra alatt 20 ml volt a rekord.
Szóval ne hibáztatsd magad, vannak még sorstársak, mint pld. én is, és sokan be sem vallják, mert mostanság nem "divat" a tápszer, a szopi a menő.
De ettől még lehetsz jó anya, sőt, Ági olyan kis kiegyensúlyozott baba, saját maga lefekszik és szó nélkül végigalussza az éjszakát már 16 hónapja, nem hisztizik, csak ha baja van, nem szenvedett hátrányt a szopi hiánya miatt. Korához képest egész szófogadó :lol:

A lényeg, hogy ne vedd a szívedre.
A torna pedig a kis tücsök érdeke, hogy később ne legyen nagyobb baj. Tudom, hogy egy anyának ez a legnehezebb, ha látja szenvedni a gyermekét.

Spirálról már hallottam, nem olcsó, de ha 5 évig jó, hát inkább mint a bogyó...

Adra!

Hűha, már CTG :lol:
Babakocsit már megvettük.
Neked nagobbnak is kell lennie a pocidnak, mivel majd 4 héttel előttem jársz 8) És ilyenkor nagyon gyorsan nőnek, híznak a bébik.
A súlyommal elég jól állok 12 kg, még szerintem 4 fog feljönni az utolsó 2 hónapban.
Szülésznőt fogadtál végül? Ha igen sms-ben írd meg, mit mondott a dokid...

Fricky!

Örülök, hogy nálad is minden rendben, picit fellélegezhetsz és így nyugaodtan tudsz az ünnepekre koncentrálni. :D

Üdv :Dóri
Vendég

Helló Csajok!

Finike!
Nagyon sajnálom, hogy mások így gondolkodnak és hibásnak tartanak. :( Már másoktól is hallottam, hogy lusta volt a babájuk szopizni. Annyira bosszantó lehet, hogy meg sem próbálják beleképzelni magukat a te helyzetedbe. Ilyenkor nem vádolni kell a kismamát, hanem épp ellenkezőleg: bátorítani, hogy tápszeren is fel fog nőni ugyanúgy a kisbabája. S ami szerintem a legfontosabb: a szeretetteljes otthon biztosítása sokkal fontosabb a babának, mint hogy szopizik-e v. tápszeres.
Biztos nagyon rossz érzés egy anyukának, hogy nem esik jól a torna a picikéjének, de arra kell közben gondolni, hogyha ezt most nem tennétek, akkor később lehet, hogy sokkal rosszabb lenne a helyzet.

Hát igen.. már CTG a jövő héten. :) Én is teljesen meglepődtem. De a a dokim szerint el kell kezdeni. A pocak is már szokott keményedni.
Igazából úgy érzem, hogy nem fogjuk kibírni végig. Most azt gondolom, hogy 36-38. hét között meglesznek. De ez csak egy megérzés.
A jelen állás szerint nagyon úgy néz ki hogy császár, ráadásul a farfekvéves babónak kellene először megszületni, és úgy tűnik ő nagyon szereti ezt a pozíciót. Persze a doki azt mondta, hogy még megfordulhat.

Dóri!
Még nem fogadtam szülésznőt, mert tegnapig még nem volt rá alkalom, hogy a dokival beszéljek, s éppen tegnap bemutatott egy másiknak, ő fogja a CTG-ket csinálni. Nagyon szimpatikus ez a szülésznő is, úgyhogy most nem tudom mi legyen. :?: :oops: Vagyis most már mindenképpen beszélek a dokival, mielőtt döntök. Bár a férjem azt mondta, hogyha nem tudok dönteni, akkor ne beszéljek egyikkel sem, hanem mindkettőnek köszönjük meg a munkájukat. Egyenlőre most nem tudom.

Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Finike! ne foglalkozz senkivel. mondd azt hogy nem szoptatom mert nem akarom és nézd a fejüket közben. :D ez olyan mint a császár arra is mindenki húzza az orrát, aki nem úgy szült /tisztelet a kivételnek/ közben szegény császáros anyukák ugyanúgy átélik a vajúdást és pont a legszebből maradnak ki. És mindenki úgy kezeli őket mintha tehetnének róla. na mindegy. lassan ott tartunk hogy már kórházban is bűn lesz szülni. :?
Nekem is ez a spirál van, és tényleg nincs mensi :D néha nem tudom eldönteni hogy akkor ez most normális. viszont ez 5 évig okés!!! és dupla védelmet biztosít. én féltem hogy nem fogom bírni de minden jó eddig /pont most volt 1 éves/

Adra! ez tényleg hihetetlen. CTG? még ezt a kis időt húzzátok együtt :D örülök hogy a méhnyak változatlan. pihizzél sokat.

Dóri! . Ági milyen szép és nagy csajszi. RAjtad meg nem is látszik /hasadat leszámítva/ hogy jönnek a tesók.

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Judit!
Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Neked!

Kép
Hogy vagytok? Bírjátok a dupla műszakot? :lol:

Dóri!
Ági bébi rettentően aranyos. Mennyire várja a tesók érkezését?

Most volt valamelyik nap a csak csajok műsorban pont szó a spirálról. Érdekes volt láttátok?

Jaj!! Azt akartom megkérdezni, hogy nincs valami eszeveszett jó ötletetek pocakfájásra mert szegény Edó nagyon szenved :cry: pedig tényleg nem káposztát, babot meg a testvéreit ettem. Már csak a kenyér és a víz marad? :D

Finike!
Meg kell mondjam, nem az "olvasott" emberek tehetnek arról, hogy ilyen butaságokat gondolnak meg mondanak veletek kapcsolatban hanem a kismamás újságok amik tényleg másról sem szólnak csak a szopiról. Holott ők aztán azt is tudhatnák, hogy egy anya mennyire stresszes tud lenni az első gyereknél és inkább azt kéne nagy betűkkel hangsúlyozni, hogy szeress szeress szeress szeress szeress és az e gyerkőc hálás lesz neked egész életében.
Mindenki le van...... aki nem így gondolja.

Különben engem is nagyon sokan hülyének néztek még a kórházban is volt olyan aki ki volt akadva mert én a Tamit meg az napig szopiztattam amíg be nem mentem a kórházba az Edinával. Pontosabban már szerintem csak rituálé volt ez a Taminál de teljesen fel volt egy csomó ember háborodva meg, hogy a nagy el fogja venni a kicsitől a tejet meg ilyenek. Erre senkinek nem lett igaza mert a Tami azóta nem szopizik mióta megszületett az Edó és a terhességemet sem veszélyeztette csak akkor kellett volna abba hagyni ha görcsölt volna a hasam közben.

Szandra
szandrakiss

Helló Csajok!

Képzeljétek, már pénteken voltam CTG-n. A dokim felhívott, hogy nem tudna a hétvégén nyugodtan aludni, ha még a hétvége előtt nem csinálnának egy CTG-t. Szóval péntek du bementünk egy vizsgálatra, ami teljesn OK lett. Először meg voltak illetődve a babók mert meg sem akartak mozdulni. Meg is jegyezte a szülésznő aki csinálta, hogy mi van velük. Persze nem telt el 5 perc sem, s nem győztem nyomogatni a gombot, annyira beindultak a pincurkáim. Plusz készült UH is. Természetesen minden OK! :D

Legközelebb a hét második felében megyek megint vizsgálatra, majd arról is beszámolok.

Csajok!
Mindenki el van tűnve - tudom sokan készültök az ünnepre - de azért néhány sort írhatnátok!

Dóri!
Jól emlékszem, hogy a héten te is mész vizsgálatra a dokidhoz?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Sikerült végre képeket kicsinyítenem:

Kép

Tamara séta közben

Kép

Edina még a kórházban

Kép

Edina itthon. Anya művészi fotója.

Adri!
Gratula, hogy minden oké :lol: :lol: :lol:

Sziasztok
szandrakiss

Szandra!

Nagyon jól sikerültek a képek.
A lányaid mindketten bűbájosak! Gratulálok! :D

További szép napot!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Én csak jövő hét, amit nem is bánok, mivel Ági beteg :( Lázas és nagyon csúnya a torka... Igyekszem megúszni a dolgot.
A dokid miért izgult, elvileg minden rendben volt, nem?
AZért jó neked, hogy már a heti ellenőrzésekre jársz.
Nálad már két hét és betöltöd a bűvös 35. hetet, gondolom, már minden kész otthon.
Megnéztem az új Aria TWin kocsit, az ikerkocsiból sikerült egy jó kis tesókocsit kihozniuk....Még jó, hogy figyeltetek és időben meg tudtátok venni.
A 60/40-es felosztás nagyon gáz.
Ebben sincs túl sok hely a gyerekeknek, na de a kis rész nagyon pici az új modellnél.
Ági éppen, hogy elfér benne sima ruhában, egy téli öltözékben már húzós lenne, és 20 hónaposan az ikrek még kocsikázni fognak, mert 3-al nem tudok máshogy közlekedni....
:P

Sid!
Köszi az elismerést, mind Ági mind az én nevemben...

Szandra!
Ági mondogatja a pocakomra mutatva, hogy baba, sőt már megvannak összerakva akiságyak, de igazán még nem tudja mi vár rá.
Olyan édi ma lázas betegen is felmosott a saját játék felmosójával, körbement a lakásban, majd lefeküdt aludni.
Vendég

Sziasztok!

Szandra! Györnyörűek a lányaitok, gratulálok.

Ági! gyors gyógyulást kívánok Áginak, remélem te nem kapod el. Sajna mi is betegek vagyunk. JOhanna kezdte aztán Bulcsú és én is. és még mind benne vagyunk. lassan 1 hete. Éjjel hol egyik felváltva rohangálunk a gyerekekhez. ilyenkor mindig az jut eszembe ha 3 lenne hogy melyikünk szakadna ketté. húzós lesz!!! főleg ha már közösségbe fog járni Ági. Mondjuk az még odébb van nem? Vagy megy bölcsibe szeptembertől?
Örülök hogy minden oké Veletek. Barátnőm júl.30ra van kiírva, most voltak a dokinknál.

Adra! izgi lehetett a CTG. milyen figyelmes dokid van, hogy felhív. ez nagyon jó hogy így odafigyel rátok. lehet hülyeséget kérdezek de két hallgatót tesznek rád az ikrek miatt? plusz a fájásérzékelőt? Vigyázz magadra. pihenj sokat és közben azért csavarogj és mozizz és barátnőzz és stb. Mozdulj ki azért sokat.

Judit! hogy vagytok? mi újság? Dancának hogy tetszik a bátyus szerep? és neked a 2 gyerekes anyuka szerep?

Jucus! te hogy vagy? kinnt vagytok már? bocsi de úgy rohannak a hetek hogy teljes az időzavar nálam.

Fricky, Ezvicc, Zsókuci Veletek mi van?

Ezviccről tud vki vmit? nagyon eltűnt.

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

MINDENKINEK GYÓGYULÁST ÉS TOVÁBBI BETEGMENTES NAPOKAT!!! :P

Sidny:
Mintha csak magamat hallottam volna ma éjszaka mert nálunk is elkezdett sírni az Edina erre felébredt a Tami és szintén sírt erre mondom a férjemnek, hogy mi lesz ha hárman lesznek? :?

Nálatok hogy kezdődött a betegeskedés mert a Tami hőemelkedéssel ébredt és a hangján is hallom, hogy a torka fájhat?

Szandra
szandrakiss

Helló Csajok!

Dóri!
Mielőbbi gyógyulást kívánok Áginak! Vigyázz nagyon magadra, nehogy elkapd! Tényleg jó, hogy nem a héten kell dokihoz menned.
Kíváncsi vagyok, vajon mekkorák, és mennyit fejlődtek a babáid. Ne felejts el beszámolni!

Természetesen volt előzménye a CTG-s történetnek: már szerdán szerette volna a dokim, hogy CTG is legyen, de mi nem számítottunk rá és programunk volt. Így el kellett mennünk, s a doki nem tudta megcsinálni. Így az lett akkor megbeszélve, hogy e hét hétfőn lesz a vizsgálat. Aztán végülis pénteken hívott, hogy du. menjünk CTG-re.

Sid!
Egyáltalán nem kérdezel hülyeséget! Sőt! Ahány baba van a pociban, annyi hallgatót tesznek a hasamra + a fájásérzékelőt.

Vigyázzatok magatokra és mielőbbi gyógyulást minden "kis" és "nagy" betegnek!

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Adri! akkor gondolom mindkét kezedben van nyomogató a mozgás miatt. Hát akkor az igen. és kinyert, kimozgott többet :D ? de jó akár előtte fogadásokat is lehetne kötni ki mozog ma többet stb :D
Emlékszem mikor még Johannával először mentem CTG-re azt hittem majd tudok olvasgatni közben. Aztán a kezembe nyomták a nyomkodót meg hogy fogjam azért oda a hallgatót is. na újság olvasásnak lőtek.
és melyikben voltál? a fekvősben?

Edina
sidney

Sid!

Lehet, hogy nem voltam egyértelmű: 2 hallgató volt rajtam + 1 fájásérzékelő és 1 nyomogató a kezemben. Nyomogatóból azért sem lett volna jó kettő, mert vannak olyan mozgások, amiket nem tudok egyértelműen egyik v. másik babához kötni. Már elég jól meg tudom különböztetni, hogy éppen melyikük mozog, de van amikor ezt nem lehet megtenni.
A lila szobában voltam CTG-n. :) Aminek azért is örültem, mert a férjem nem volt velem szülőszoba látogatáson, így legalább alkalom adódott arra, hogy lássa, milyen is egy szülőszoba.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Csajok!

Adra, én a lilaszobában szültem, nagyon kényelmes és meghitt volt, bár pont akkor fogyott ki a papír a CTG gépből, így nem láthattuk a fájásokat, csak amit kiírt a gép százalékokat onnan tudtuk, hogy hol járunk, meg persze, amiket éreztem.
Nekem csináltak a 8-on is CTG-t és a 9-en is a szülőszobán. A szülőszobán nem kellett nyomkodnom, hogy mikor mozdul meg. Ott kényelmesen elfeküdtem és addig relaxálva hallgattam, amint dobog a pici szive. A 8-on még valami ébresztő eszközük is volt, egy kis bizsergető. Elég brutálisan hangzott, de muszáj volt valamivel felkelteni.

Mi jól vagyunk egyre jobban apad a tejem, már nem is nagyon tudok fejni csak reggel és este egy keveset. No mindegy. Viki már 4,5 kg! Olyan hurkás, olyan jó husos, majd megzabáljuk, annyit mosolyog. Ránk mosolyog és mi elolvadunk a párommal. Végülis jó baba, néha már rájön az unalom, hogy valaki szórakoztassa. Kezdi felfedezni a kezét, már nézegeti ismerkedik magával. Olyan édes. :D Már a hanját is néha hallani, hogy magyaráz, de ez még csak ö-ó-á. Körübelül ez a repertoá amit kiad magából. :D :D

Judit, hogy van Szonja? Danca, hogy viselkedik a kistesóval? Ja, és így utólag is Boldog Névnapot kívánok Neked!

Dóri, lábad hogy van? Ági baba várja már a kistesóit? Neki is jobbulást kívánok! Remélem Te nem kapod el, vigyázz magatokra!

Szandra, nagyon szépek a lányaid! Tényleg művészi az a kép Edináról. :) Nektek is mielőbbi gyógyulást kívánok!

Sid, nektek is jobbulást kívánok, remélem gyorsan meggyógyultok!
Ez valami járvány? Majdnem mindenkinek jobbulást kívánhatok, annyian írtátok, hogy betegek vagytok, vagy a picik betegek. Ez nem jó hír. Remélem a következő bejelentkezéseknél már mindenki azt írja, hogy jól vannak.

Mindenkinek betegségmentes napot kívánok!:D
Finike
finike

Sziasztok!

Szandra! Ügyes fényképész vagy. Nagyon helyesek a csajok.

Adra! Hú, már CTG. Nem semmi. Lassan kezdhetünk izgulni. :D

Dóri! Kata nagyon szép kislány, és szép a pocakod.

Finike. Szépen gyarapszik Viki. Ez tényleg izgalmasidőszak, aztán majd nemcsak a kezeit, hanem a lábait is nézegeti. Aztán majd jön a heö-zés. Zabálni valóak.

Gergő is beteg. Köhög, és folyik az orra. Megy a porszívózás ezerrel.
Előzö héten mentem AFP-re. Ide a helyi sztk-ba. Csak csütörtökön van, és reggel fél 8-ig veszik le a vért, mert utánna már nem, mert elviszik a vért. Hát kb. 1 órát álltam sorba, mire az ablakhoz értem, erre akkor közlik velem, hogy bocs, de már nem veszik le. Jöjjek vissza jövő héten. :evil: Azt hittem kikapom a nőt az ablakból. Azt mondja mért nem jöttem időben.
Háromnegyed 7-re mentünk, akkor még a kapukat sem nyitották ki, és akkor kb. 100-an voltak előttem. Szóval kicsit sem voltam ideges.
Így holnap megint mennem kell, már fél 7-re odamegyek a beteg gyerekemmel. Alig várom. :x
Na, mindegy. Nem idegesítem magam.

Sid!
Már egy csomó cucc az új házban van, de mi csak januárban megyünk ki, de akkor már tényleg.

jucus1

Sziasztok,

Eddig betegeskedett a számítógépünk, de végre meggyógyult.
Nálunk szerencsére egyelőre nincs más beteg a családban :D
Szonjus még mindig nagyon jó baba, csak a hasa fáj sokat. Egyelőre úgy néz ki, hogy a Gripe Water beválik. Arra biztosan jó, hogy engem pszichésen megnyugtat egy kicsit, hogy tettem valamit, amitől jobban lesz...
Ma 1 hónapos és már 4,1 kg. Úgy zabál, mint egy kis gép, valószínűleg azért is fáj ennyire a hasa. Éjszaka még mindig csak egyszer kel, és kb. 4 óránként szopik. Így tök jó, mert be tduom osztani a napomat.
Hétfőn elvittem Szonját is angolra Dancával, mert nincs segítségem, íg y nem tudom kire hagyni. Persze végigüvöltötte az egész órát, ezért ki kellett vinnem a szobából. Az én okos nagyfiam viszotn egyedül bent maradt, és ügyesen végigcsinálta az órát. Olyan büszke voltam rá :lol:
Szegény Danca mostanában kezdett el álmodni. Töbször előfordult, hgoy feléred éjjel, és úgy üvölt, mintha nyúznák. Nem mer visszafeküdni, mert fél visszaaludni. Nem tudom, hogy összefüggésben van-e Szonja megérkezésével, gyanítom, hogy van hozzá némi köze...
Már postán is voltam a két gyerekkel, az nem volt egyszerű! 39-en voltak előttem, de végül előbb kerültem sorra.
Egyébként egész jó beleszoktunk már az új rendbe. Ma voltunk először igazi sétán babakocsival ill. motorral. Akkor persze gondban voltam, amikor Danca azt akarta, hgoy felvegyem...

Minden betegnek javulást, minden pocakosnak sok pihizést!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Jucus!

Ha holnap mész AFP-re, akkor menjél nyugodtan előre az ablakhoz, és szóljál, hogy neked AFP-t kell levenni, mert azt soron kívül be szokták hívni. Ugyanez van, ha kisgyerekkel mész, és neki kell vért levenni. Nekem ezt az egyik ottani laboros mondta, amikor én is sorba álltam a Felivel vérvételre. Mondta, hogy menjek előre és ne is törődjek a sorban állókkal, mivel a gyerekeseket és a kismamákat soron kívül veszik, pláne, ha nagyon fontos vizsgálatról van szó.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Kerekes!

Köszönöm, hogy szóltál. Úgy is tettem. Odamentem előre, és szerencsére hamar végeztünk. Jó sok kismama volt.
Még x köszi! :D

jucus1

Sziasztok!

Mindenkinek jó egészséget továbbra is!

Judit!
Gratula, hogy Szonjusnak ilyen jól megy a hami-hami csak az a fránya hasfájás ne lenne. Írtad, hogy ezt a Gripe Water-t adod neki, erről még nem hallottam ez mi és hol lehet venni? Én az infacolt adom neki van amikor jó van amikor kevésbé de ha a te ötleted humánusabb akkor inkább azt választanánk.

Mi is voltunk a védőnőnél méreteket venni:
születés 4100g 52cm
1 hónaposan 5060g 56cm

Azt, hiszem a para elmaradhat, hogy "jaj fejlődik eléggé?".

Mondjuk egy kicsit azért most izgulok mert a jövő héten kell menni koponya és csípő ultrahangra akkor lesz 6 hetes és a kórházban valami kis gigszit láttak a manó buksiában :cry: :cry: :cry: .
Légyszi szorítsatok. :roll:

Szandra
szandrakiss

Sid!

Hihetetlen, hogy repül az idő, július 30 és már volt a barátnőd a dokinál. Én a múltkor rákérdeztem, hogy lesz az ünnepekkor illetve januárban és mondta, hogy januárban szabin lesz :? Majd most rákérdezek, pontosan mikor és akkor ki néz majd meg, mert akkor már eléggé a finisben leszünk. Itthon lesz, tehát elérhető, szülni bejön remélem (azt mondta, hogy elérhető, de ezt nem igazán értettem...), na de a vizsgálatokat ki végzi majd, ezen picit aggódom... :cry: :cry:
Majd jövő héten megdumálom vele, most már nem tudok nagyon mit tenni. :?

Jucus!

Örülök, hogy sikerült az AFP és jól vagy.
Nehéz lehet egyedül terhesen és még jön a karácsony is.

Judit, Szandra!

Szépen nőnek a babók.

Finike!

Lábam jól van, szerencsére, most a nagy pocak miatt nem tudok már messze menni. Hétfőn letudtam mindent, elmentem vásárolni (autóval), így már minden kész karácsonyra.

Üdv: Dóri
Vendég

Szandra,

A Gripe Water-t gyógyszertárban lehet kapni, és kapormagolaj. Irtó büdös, mármint szerintem, de az esetek többségében használ.
Mikor mentek UH-ra a manóval? Mi hétfő reggel 11-re vagyunk előjegyezve.
Lemértem 1 hónaposan a kisasszonyt:
4190 g, 51 cm.
Születéskor: 3250 g. 48 cm.
Abba is hagytam a méregetést, még a mérleget is eltettem:-)

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Csajok!

Ma is megvolt a dokilátogatás. Az UH-n minden OK volt :) , de hogy pontosan mennyit is nőttek nehéz megmondani :? , mert iszonyú sokat mozogtak és asszem ezért volt nehéz pontosan lemérni őket. Így sikerült pl. olyan eredmény ami az ezt megelőzően mért méretekhez képest kisebb. Ettől egy kicsit meg is ijedtem, de a dokim mondta, hogy olyan nincs, összementek volna. Mostmár azért is nehéz őket mérni, mert nagyok. Meg azt is mondta, hogyha újra megmérnénk őket akkor más eredmény lenne.
A CTG is teljes OK lett. :)
Ezt is nehéz volt felrakni, mert nagy hancúrban voltak, és alig találta meg a szülésznő a szívüket. Aztán persze sikerült.
Érdekes volt, hogy miközben rajzolódott a diagram, a férjem megjegyezte, hogy percekig szinte egyszerre dobog a kis szívük. Erre bejön a doki, és ő is rögtön észrevette ezt. Mondtam is a férjemnek, hogy orvosnak kellett volna mennie. Már többször bebizonyosodott, hogy van érzéke ezekhez a dolgokhoz.

Judit, Szandra, Finike!
Klassz, hogy ilyen szépen nőnek a lányok! Csak így tovább!

Dóri!
Jövő héten mikor mész dokihoz?
Nem hangzik túl jól, hogy januárban szabin lesz a dokid! :( De biztos nem lesz semmi baj, és simán kihúzzátok februárig, csak pihenj minél többet!

Jucus!
Mikor lesz meg a AFP eredménye?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Én is ma voltam benn 11-12 körül, feltetettem a spirált. Nem fájt mikor feltette a dokim. Most olyan menstruáció előtti érzésem van, picit fáj a derekam, de amúgy minden oké. Remélem a szervezetem megkedveli, és minden rendben lesz. Majd két-két és fél év múlva szedetem le, mert akkor szeretnénk kistesót Vikinek. :D

Adra!
Tök jó, hogy ilyen sokat mozognak a babáid. Nekem Viki alig mozgott, ami most nem jellemző, mert állandóan megy keze-lába.
Legalább nem kellett őket ébreszgetni. Milyen érdekes, hogy egy darabig egyszerre dobogott a kis szívük. Ez olyan csodálatos! :D Kiváncsi vagyok mennyire hasonlítanak egymásra majd pici babának.

Judit!
Jó nagy már a babád, szépen fejlődik. Még mindig nem kell fejned? Én nagyon utáltam fejni, nem is nagyon jött nekem max. 20ml.
Tök jó, hogy már most négy óránként eszik, nagyon jó kisbabád van! Csak így tovább! :D Nálunk még van, hogy három óránként éhezik meg, de van, hogy négy óránként. Este viszont rengeteget tud aludni. Most este is nyolckor evett és reggel 5- fél 6 körül kelt fel. Jó, monjuk van amikor már hajnali 3-4 körül sír, hogy éhes. Ő nem egy rendszerető kisbaba, ha fogalmazhatok így. Mindent úgy csinálok, ahogy ő szeretné, mert amíg ő nem sír, hogy éhes addig ő nem eszik, hiába tömködöm a szájába a cumisüveget, csak ha üvölt a kajáért, de akkor 20 perc alatt leszívja az adagját. Ez van. A védőnőnek ezt el sem merem árulni, mert kiakadna, mint a sezdonyrugó, hogy nem pont négy óránként eszik. Az a lényeg, hogy egy nap egye meg az adagját, hogy mikor, milyen közönként azt ő dönti el. Tornázgatunk is, már a kezét kezdi jól ismerni + odavan az ágya felett lógó "pajtásaiért". Állandóan mosolyog rájuk, beszélget velük, olyan édes olyankor, imádom őt nézni ekkor. Na jó megint csak áradozom, sorry. :oops: :D

Jucus!
Milyen szemetek voltak a vérvételnél veled!b Ez olyan felháborító, ahogy bánnak sok helyen az emberrel! Nem csodálom, hogy ideges lettél! Én is biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra a nőt, az biztos!!!

Szandra!
Szorítok, hogy a babádnak ne legyen semmi baja a kis buksijával. Majd írj, hogy mi volt az uh-on. Mi is voltunk, de nálunk hál'istennek nem találtak semmit. Le is kopogom.

Dóri!
Te nagyon ügyi vagy, hogy már mindent megvettél karácsonyra! Jó már én is készen állok, már csak egy valami hiányzik, amit a páromnak szeretnék, de az is csak idő kérdése és meglesz.
Tényleg, ki hogy áll a karácsonyi vásárlással?

Mindenkinek szép napot, és jó, tömegmentes vásárlást kívánok, ha létezik ilyen! :D

Finike

finike

Sziasztok!

Judit!
Köszi az infót utána nézek ennek a "csodaszernek" a patikában. Meg kell hogy mondjam, ez a két prücsök szinte teljesen egyformán gyarapodott :D . Csak így tovább nektek is.
Mi majd csak csütörtökön v. pénteken megyünk uh-ra mert a Tűzoltó utcába kell mennünk mert a házidokinénink oda adott beutalót.

Különben ez is szuperül van megoldva mert feltétlen 6 hetes kontroll kell erre felhívom az uh-ot ahol mondják, hogy csak márciusra tudnak időpontot adni :( köszi!!!!
Mondom a csajnak, hogy SOS kell a vizsgálat nem ér rá akkor erre mondja, hogy jó akkor menjünk oda rendelési idő után és próbáljam megkérni a dokit, hogy csinálja meg az uh-ot. Ezért viszem már oda csütörtökön az Edót mert ha nem kerülünk be akkor még mindig ott a péntek hátha akkor sikerül mert utána meg kari és nem tudom, hogy a két ünnep között csinálnak e ilyen vizsgálatot.
Szóval szuper a rendszer!
A biztosító csak napi (az hiszem) 6 vizsgálatot fizet a rendelőnek ezért vállalnak csak ilyen soká mert be vannak táblázva, szóval ha odamegyünk is megvizsgálják a manót akkor azt a rendelő a saját költségén teszi!
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN EGÉSZSÉGÜGY!!
Csak akkor tudnám mi a fészkes ....... fizetek x éve tb-t?!

Jucus!
Egyet értek az előttem szólóval!! :evil:
Komolyan mondom, hogy felháborítóan tudnak egyesek viselkedni és ha elküldöd őket a sunyeszba akkor meg még nekik áll feljebb. :x .

Adra!
Tök fantasztikus érzés lehetett ez az egész mert csak ahogy olvastam ezt a CTG-s sztorit már ettől tiszta libabőrös voltam. :P :) .

Finike!
Nálatok is ilyen "fafejű" a védőnő? Nálunk teljesen azok! Én sem merek semmi "vérlázító" :) dolgot elmesélni nekik mert tuti, hogy többet szóba sem állna velünk.
A Tamit én fél éves koráig csak szoptattam erre ők már ezerrel mondogatták a negyedik hónapnál, hogy kezdjek el adni neki gyümölcsöt meg főzeléket. HÁT PERSZE :) .
Szerintem mindig úgy jó ahogy mi csináljuk. :lol:

Szandra
szandrakiss

Sziasztok!

Dóri! ha elérhető lesz akkor tuti megy a szülésre. Csalódnék benne ha nem így lenne. Egész januárban szabin lesz? és akkor nyáron nem megy?
barátnőm 6hetes volt a múlthéten. nagyon megy az idő. Nektek is már csak 2hónap és vége a várandósságnak.

Finike! Gratulálok, hogy ilyen jókat alszik Viki. Örülj neki. Védőnéninek meg nem kell mindent az orrára kötni. Látod hogy Vikinek így teszel jót. és magatoknak is. Más kismama csak vágyódik az éjszakai alvás után.

Adra! örülök hogy minden ok volt Ctg-n is. jó ez a rendszer hogy apuka is bemehet. így már ilyenkor is még közelebb kerülhet a bébikhez. gondolom Neki is nagy élmény hallani a szívüket.

Jucus! AFP?! hát te is így rohansz már előre? és jól vagy, bébi is örülök.

Edina
sidney

Finike,

Ne izgazd magad amiatt, hogy Viki nem 4 óánként eszik. Nekem persze nagyon kényelmes, hogy ilyen óramű pontossággal eszik SZonjus, de az sem lenne baj, ha nem így lenne. Nekem azért különösen kényelmes így, mert már Dancánál is így szoktam meg.
Még mindig nem fejek, nem is lenne mit. Szerintem, már nem is fogok. Abban biztos vagyok, hogy második gyereknél teljesen másképp megy ez a sziopi dolog. A mama sem idegeskedi halálra magát, hogy lesz-e tej, és a tejcsatornák is jobban tudják a dolgukat. Szóval, ne izgulj, a tesónál könnyebb lesz. Persze az sem tragédia, ha valamiért másodszor sem jön össze!!!

Én is elég rosszul állok ajándékok ügyében. Még alig vettem valamit. Nem is nagyon tudom, hgoy mikor fogok. Még be is kell vásárolnom, mert nálunk lesz a nagy karácsonyi vacsi.

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok,

Tudom, hogy nem ide tartozik, de: nem találom a szuper, kipróbált bejgli receptemet, fejből pedig nem merem megpróbálni. Van valakinek olyan receptje, ami már kiállta a próbát?

Köszi előre is:
judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Judit! én nem szoktam bejglit sütni, mert anyósom csinál. ha gondolod elkérem tőle a receptet. Nekem nagyon ízlik és nem esik szét mikor vágom.

Finike! Nekem egyik gyerek sem "állt be" időre a kajával. a mi napunk mindig attól függött mikor keltek reggel. igazán akkor állt be a napirend amikor elkezdtek norm.kaját enni és napi egyszer aludni du. kb másfél évesen.

Edina
sidney

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

Helló Csajok!

Dóri!
Ági meggyógyult már? Remélem te nem kaptad el tőle.
Holnap ne felejts el beszámolni, hogy mi volt a dokinál!

Finike, Sid, Szandra!
Igen, fantasztikus volt amikor a férjem észrevette, hogy mennyire egyszerre dobog a kis szívük. :D Mondtam is neki, hogy biztos nagyon fogják szeretni, és meg fogják érteni egymást.
Már alig várom, hogy menjünk megint UH-ra és CTG-re!

Szandra!
Szorítok, hogy a vizsgálat mielőbb meglegyen, és ne legyen semmi baj Edo baba pici buksijával! Majd írd meg, hogy mi volt a vizsgálaton!

Judit!
Hű.. nem semmi, hogy két picike mellett bevállaltad a nagy karácsonyi vacsit! 8) Azért remélem lesz segítséged!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Csajok!
Látom mindenki készülődik gőzerővel a karira :lol:
Csak gondoltam bejelentkezem, hogy minden rendben nálunk, doki bácsi a múltkor jó alaposan megvizsgált, már mondtam is neki, hogy köszi, de már így elég is lesz.
Annyit mondott, hogy még alig emelkedett ki a méhem. Nem tudom ez most mit jelent, Bencével ilyen gondom nem volt...

Kinek is kellett bejgli recept? Aktuális még? 8)

Kép Kép
fricky

Szia Eszti,

Nekem kell a recept :D

Edina,

Most jöttünk haza, láttam, hogy kerestál Skype-n. Anyóüsod receptjét is kérem szépen :)

Pénteken sütöm meg a bejglit. A mézeskalács már kész van :lol:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!
Először is had gratuláljak minden kismamának és anyukának!
Brigi vagyok 33éves, és a 4. babámat várom. Eddig a Bajcsyba jártam ott született 2babám. Mivel januárban költözünk a 18.ker-be és 2kicsivel elég macerás oda bejárni gondolkozom a kórházválasztáson. Nem szivesen, de lehet, hogy muszáj lesz. Sajnos visszaolvasni nem nagyon van időm ezért nagyon örülnék, ha adnátok valami infót a kórházról. Minden érdekel!
Előre is nagyon köszönöm mindenkinek!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Mindenkinek ezerrel nagyon jó készülődést karira :lol: .

Ma voltunk koponya hasi és csípő ultrahangon és MINDEN OKÉ!!! :D :D :D :D :D
Már három napja teljesen hülye voltam emiatt de ma végre megint a régi vagyok.
Ráadásul tegnapelőtt beállt a derekam és nem tudtam járni de ma már jobb.

Brigi!
A kori jó csak egy kicsit szoc.
Minden kórteremnek van saját fürdőszobája, szobák 4 ágyasak van 1 ágyas is ami ha üres akkor kérheted oda magad, ez sem fizetős hanem ilyen "becsületkasszás", ha akarsz adsz az alapítványnak lóvét ha nem akkor sincs semmi.
Röviden ennyi. Ja és nem mehet be hozzád a kórterembe senki csak a folyosón fogadhatsz látogatókat a babát pedig ablakon keresztül mutatják meg a hozzátartozóknak.

Tegyétek ide fel azt a fantasztikus beigli receptet mert engem is érdekelne!!!! :lol:

Judit!
Hogy bírod?
Én nagyon szeretnék már aludni egy kicsit :? .
Igaz most lekopogom mert két éjszaka 5 órát aludt az Edó egyhuzamban :lol: .

Finike, Fricky, Sid, Adra!
Remélem ti is jól vagytok!

Mindenkinek boldog karit ha addig nem lenne időm a "nagy takarításban, gyereknevelésben és főzésben" felcuppannom.

Szandra
szandrakiss

Szia Szandra!
Gratulálok a jó eredményekhez! Köszi, hogy ilyen gyorsan írtál!
Ha netán erre járnál még, vagy bárki más: A szülésre csak az apuka mehet be, vagy mondjuk apuka hiányában nagymama? Van 24órás rooming-in?
Köszi és jó készülődést!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szia Brigi!

Nem csak az apuka mehet be szülésre, hanem bárki, akit te akarsz, az a lényeg, hogy egyszerre csak egy fő legyen be nt veled. Ha az egyik már nem bírja, akkor cserélhetnek is a hozzátartozók, csak mindig egy mehet be. Nincs 24 órás rooming, de ha minden jól megy, akkor az egyágyasban kérheted és otthagyják neked. Egyébként pedig 6-kor hozzák ki őket, 8 körül beviszik vizsgálatokra, majd utána ismét kihozzák őket, egészen a látogatási időig veled van, majd utána kb 11körül szedik össze őket.
Én is hasonló cipőben járok mint te, csak nekem 3 lányom van, de a 4.-re a fiú még nem jött össze. Hogyan fogadták nálatok a hírt ez ügyben. Nálunk volt, aki már a 3. babát is sokallta.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?