Új privát üzeneted érkezett!

Zöldi
akkor türelmesen kivárjuk veled a teszt napját :D

Kép
gaby25

asszem délutáni szundizom kicsit :wink: pedig nem szokásom

Kép
gaby25

Gaby! A vasárnap lesz .

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Egy másik topik lányaival készítettünk egy saját honlapot. Utólagos engedelmetekkel felhasználtam néhányat a ti írásaitok közül. :oops: Remélem, nem bánjátok! Így legalább kicsit hozzátok is tartozom. :) Titeket is szeretettel várunk!!!

www.babanet.mindenkilapja.hu

meri

Most olvastam egy tanulmányt az E-vitaminról:

"...a csoport képviselői 400 NE-nek megfelelő alfa-tokoferolt (E vit.) tartalmazó készítményt kaptak...

Ahhoz, hogy megértsük az E-vitamin kiemelt fontosságát a terhesség fiziológiás lefolyásának megőrzéséhez, a magzat egészséges fejlődéséhez, ismernünk kell az E-vitamin alapvető hatásait a terhes szervezetre, melyek közül a legfontosabbak a következők:
Jelentősen javítja a placenta mikrocirkulációját,
Pozitív hatást gyakorol a szervezet anyagcsere-folyamataira,
Fokozza a szervezet immunválaszait,
Nagy mértékben növeli a terhes szervezet progeszteron-szintjét, stabilan szinten tartja annak termelődését a terhesség egész ideje alatt,
Növeli a terhességi sárgatest aktivitását,
Erős és stabil antioxidáns-védelmet biztosit a terhes szervezet számára az egész terhesség folyamán,
Biztosítja a méhlepény spirális artériáinak teljes értékű fejlődését és működését
BIZONYĺTOTTAN NINCS TERATOGÉN (mérgező, káros...)HATÁSA !!!

Kép
zölddisznó

Meri!

Megnéztem. Örülök, hogy felhasználtátok a bébimikit, amit reggel tettem fel! Remélem, Nektek is szerencsét hoz! Sok hasonlót kívánok!
Tetszik a honlap!!! Kép

Kép
zölddisznó

Mennyi az a 400 NE?
Ezt is felrakom, jó?

meri

Meg még egy kérdés. Valahol olvastam, valaki felrakta lépésenként a ferti használati útmutatóját. :) De vajon hol láttam? Nem emlékszik valamelyikőtök? Előre is köszi.

meri

Meri!
Mindent felrakhatsz, amit én írok!

"Hatóanyag 1 NE = ? mg
d-Alfa-tocoferol 0,67 mg = 1 NE (általában ezt használják a legnagyobb arányban)
d-Alfa-tocoferil acetát 0,73 mg = 1 NE
dl-Alfa-tocoferol 0,91 mg = 1 NE
dl-Alfa-tocoferil acetát 1 mg = 1 NE
d-Béta-tocoferol 1,67 mg = 1 NE
d-Gamma-tocoferol 6,67-2,22 mg = 1 NE
d-Alfa-tocotrienol 3,33 mg = 1 NE
d-Delta-tocoferol 66,67 mg = 1 NE

Ez mind E vitamin.

Mennyiség: Az ajánlott napi mennyiség - a teljes antioxidáns hatás eléréséhez 400-1200 NE (1-3 db 400NE-s kapszula naponta) elfogadottnak számít.
A szükséges napi mennyiségnél kevesebb E-vitamin bevitele idegi károsodást eredményezhet, és csökkenti a vörös vértestek élettartamát.
A nagy mennyiségű, naponta akár 2000 mg (2-3000 NE), E-vitamin bevitelnek nincsenek ismert káros hatásai, de esetleg fejfájást vagy a zsírokra érzékenyeknél (hiszen általában olaj formájában kerül bevitelre) hasmenést okozhat. A túl nagy E-vitamin bevitel megakadályozhatjka az A-vitamin felszívódását."

...és persze nem kell + teszt után abbahagyni.

Kép
zölddisznó

Ferty használati útmutató a másik hőmérős topicban van.

Kép
zölddisznó

Köszi a jóváhagyást! :) Akkor kb. napi 300 mg E-vitaminról beszélünk, ugye?

meri

Kb. Én 400-at eszek. A patikában 200 és 400 mg-ost lehet venni.

Kép
zölddisznó

Coca
hol olvastad ezt tanulányt?

Meri
jópofa a honlap :D

Kép
gaby25

Sziasztok,

köszi a tanácsokat, megfogadom. Rengeteget iszok, valószínűleg ennek köszönhetem, hogy sokkal de sokkal jobban vagyok. Tegnap 5 litert sikerült benyakalnom csak délután :lol:

Itt szerencsére a chlamidia-t alapból nézik, 3 nap múlva hivnak, hogy mi az eredmény.

"protexin, acidophillus, vagy a mostanság is reklámozott normafluor"
Coca, ezeknek mi a hatóanyagai? sajna így nem találok itt. talán hatóanyag alapján

Előre is köszi.

Szépek a görbék nagyon, tesztre fel ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Purc

Kép

Kép
purc

Hello LÁnyok!

Egész eddig nem volt net :evil:

Iszonyatosan sokat aludtam...Éjjel 11 órát, meg most délután 1 órát, így volt egy kis energiám takarítani...De már megint hulla vagyok...Mi bajom lehet? Lehet, hogy a bromocriptin hatása....

Coca: lehet, hogy a HSG miatt szarakodik a gyomrom még mindig?

Meri: jó az oldalatok! A hasznos holmik között láttam a Ferty-s tanfolyam 3 leckéjét (amit gondolom a másik hőmérőzés topikból szedtél le). Nekem megvan az összes, sajna csak angolul, de ha tudsz valakit, aki lefordítja, szívesen elküldöm neked mailben, és felrakhatjátok! :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Ja, majdnem elfelejtettem:..

Coca: na, akkor most jön az uncsi, egyenes szakasz a görbédben :lol: :lol: :lol: Benedek meg most már nem is hagyja leesni :wink:

Purc: tök jó, hogy jobban vagy...5 liter :shock: :shock: :shock: Nekem a legszarabb állapotomban is csak 3 liter ment...

SzezsoKép
KépKép
szezso

Hát, Gaby, nem tudom pontosan megmondani, mert már régebben mentettem le a gépre. Egy összehasonlító orvosi tanulmány volt, ahol a patológiás terhességek és az E-vitamin kapcsolatát vizsgálták. USA, magyar és ukrán kutatások eredményeit dolgozta fel.

Kép
zölddisznó

na sebaj, ez van :( valami egyedi dolgog ami alapján rálelek a neten?

Kép
gaby25

Nem tudja valaki véletlenül, hogy intim zuhannyal meg tudom előzni a gombás fertőzés kialakulását?

Purc

Kép

Kép
purc

Brit kutatók állítják, hogy napi rendszerességgel alkalmazott E- és C-vitaminnal jelentősen csökkenthető a preeclampsia rizikója; ez az anyára és a magzatra egyaránt veszélyes jelenség a terhesség huszadik hetét követően alakulhat ki.

A preeclampsia miatt a méhlepény idő előtt szakadhat el a méhfalról, és előfordulhat koraszülés, alacsony születési súly, a csecsemő pedig súlyos rendellenességekkel jöhet a világra. Az esemény olykor halálos kimenetelű is lehet. A betegségre magas vérnyomás, arc- és kézduzzadás jellemző, valamint az anya vizeletében fehérje halmozódik fel. Preeclampsia a terhes nők 5 százalékánál fordul elő, és néha még az anyára nézve is végzetes lehet.

Az E- és C-vitamin antioxidáns hatása miatt csökkenti a betegség rizikóját. Ezek a vitaminok magukhoz vonzzák a preeclampsiáért felelősnek tartott szabadgyököket. Vizsgálatok már korábban azt mutatták, hogy az alacsony E-vitamin szint és más antioxidánsok hiánya növeli a preeclampsia kockázatát.

A kutatók 283 terhes nőt vontak be a vizsgálatokba. Mindegyikük londoni kórházakba járt és esetükben nagy volt a preeclapmsia rizikója. Ezt korábbi terhességek vagy a méhlepény keringésének műszeres vizsgálata alapján állapították meg. A nők terhességük második felének minden napján vagy placebót kaptak, vagy egy 400 egység E-vitaminból és 1000 egység C-vitaminból álló keveréket.
A placebócsoport tagjainak 17 százalékánál fejlődött ki preeclampsia, míg a vitamincsoportnál csak 8 százaléknak. Emellett a vitaminnal kezelt nők körében a betegségre utaló biológiai jelek is csökkentek. Ez volt eddig az első kísérlet, amelyben vitaminnal próbálták megelőzni a preeclampsiát.

Kép
gaby25

Purc!
A Protexin kapszulában megtalálható baktériumtörzsek: Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Acidophilus, Bifidobactérium Breve, Streptococcus Thermophilus, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Rhamnosus, Bifidobactérium Longum.

Szezso!
A gyomrod szerintem nincs összefüggésben a HSG-vel. ...hacsak nem a "hosszabbik" katéterét használta a dokid, ami felért addig. :oops:
Igen, jól látod, most jön a hosszú egyenes Benedekes szakasz. :lol:

Kép
zölddisznó

köszi coca, most keresem is

Purc

Kép

Kép
purc

HEHE, megtaláltam, kircsi!!!! :lol:

Köszi a segítséget, még az is rá van irva, hogy antibogyó esetén ajánlott. :lol:

Purc

Kép

Kép
purc

Szívesen!

Kép
zölddisznó

Zöldi, megleltem a tanulmányt :D

http://www.karpatszemle.uz.ua/termtud/index1.htm

Az E-vitamin különböző izomerjeinek és adagjainak hatása a terhesség, valamint a szülés folyamataira

Kép
gaby25

Én adventi koszorúm:
(nem az idén csináltam, kb. 5 éve, de annyira kedvelem, hogy mindig ezt használom)
Kép

Ma is nagyot alakítottam - idegbeteg kismalacként nem bírtam kivárni, míg megszáradnak a citromkarikáim, ezért bevágtam a sütöbe, letekertem a hőt, és nyitva hagytam az ajtaját. Ám de az becsukódott. Íme:
Kép ...azért jó, hogy nem vagyok fajgyűlölő!

Kép
zölddisznó

Zöldi
nagyon szép a Kép , a citrom kevésbé :lol: Kép

Kép
gaby25

Coca, elég extrák lettek a citromkarikáid :lol: Felhasználod őket, vagy lehiggadsz, és újra nekiveselkedsz? :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Coca a citromot megmentheted, mi arany szinű fstékkel fújtuk le, tök szép lett, a koszorú csodaszép

Purc

Kép

Kép
purc

Coca, én tegnap az almakarikákkal jártam így, pedig nekem az ajtó sem csukodott be! :lol: :lol: A baj az volt hogy a sütő hátul jobban süt és az ott levők szénné is égtek!

Kép
kata05

Köszi!
Megy ez nekünk csajok!

Kép
zölddisznó

Szia sonjus!!!

Még csak most lapoztam vissza, s látom, hogy milyen tök jó lett a táblázat!!Nagyon köszönöm, hogy engem is beletettél!!!!

Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Judit
judithappy

Coca!!!

BORZASZTÓ ügyi vagy!!
Régebben (1-2 éve) én is sok kreatív hobbys dolgot műveltem, de mióta ilyen sokat dolgozom nincs rá időm, pedig nagyon szeretném!!!

:D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D

Kíváncsian várom a legújabb terméseidet!!! :D
judithappy

Lányok!

Előre szeretném jelezni, hogy jövőhéten is mindennap csak délután tudok jönni! Előre is bocsi!!

Kép
kata05

Judit! Neked is köszi!

Kata! Engem meg most élvezzetek ki, mert lehet, hogy nem is tudok jönni még esténként sem szerdáig. (Holnap 6 órám lesz + értekezlet + fogadóóra)

Kép
zölddisznó

Gaby: koszonom hogy belinkelted ezt az E-vitaminos szoveget, en elolvastam es egy kicsit ossze vagyok zavarodva mert az E-vitaminos tajekoztaton az van hogy ha terhesek leszunk hagyjuk abba a szedeset mert karos lehet a magzatra itt pedig az all hogy a terhesseg alatt is nagyon fontos szedni bar csak 10 mg-ot ir.
Most akkor kerdezem Cocatol (O a szakerto :lol: ) jelenleg szedem a 400 mg-osat ha terhes leszek hagyjam abba vagy ne vagy mi legyen?
Vagy hagyjam abba a 400 mg-osat es szedjek egy multivitamint amiben joval kevesebb van?
Meg egy kerdes, az en multivitaminon az all hogy 30 U.I. de en nem tudom atszamolni, legyszike mond meg ez mennyi mg-nak felel meg! Elore is koszi Cocamama! :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Tontika!
Én tanácsot nem szeretnék adni, de én biztos, hogy tovább szedem. Eddigi ismereteink szerint nem lehet túladagolni. 2000! mg is csak hasmenést, és fejfájást okozhat, de annyi meg nem is kell.
U.I. = NE

Kép
zölddisznó

Sziasztok! Hű de húzós napom volt! Gyors görbe és visszaolvasok! :lol: Kép Görbém

Kép
bettike
Eger

Tontica: Amikor voltam tüszőlesen mondtam a dokinak, hogy szedem az E vitamint ( 400mg) . Ő mondta, hogy teherbe eséshez nagyonnagyon jó, de ahogy + at tesztelek, hagyjam abba! :shock:
Én azóta nem szedem! Viszont Zuram unszolására vettem Gravidát, amiből kb minden másnap (harmadnap :oops: ) bekapok egy szemet, abban is van E vitamin!!! Szedem külön a Folsav+vas+c vitamint (naponta) és ha eszembe jut akkor magnézium+kálcium+cink tablettát! Én azt hiszem, hogy ha valaki normálisan változatosan táplálkozik, akkor felesleges nyomni magába a mesterséges vitaminokat! :shock: De ez magánvélemény....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Lányok! Ez az utolsó oldal olyan, mintha orvostanhallgatónak készülnénk! A legtöbbet fel sem fogtam! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vagy inkább vészhelyzet? :lol: :lol: :lol:

És e sok okosság mellett, milyen kreatívok is vagytok!

Gaby! Utánozzák a hőink egymást! :lol:

Citromkarikák! (bocsi, de : :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
bettike
Eger

Meri! Nagyon szupi honlap! És az egyik kedvenc zeném! :lol: :lol: :lol:

Kép
bettike
Eger

Bettike!
Köszi! Szerintem ti is találtok rajta érdekes olvsanivalót! Meg persze folyamatosan bővül, hiszen csak tegnap kezdtem készíteni. :)

LÁnyok, titeket is várunk szeretettel!!!

meri

Ja! Zöldi!
Nem kicseszés a gyerekekkel mikulás előtt egy kis fogadóóra? :lol: :lol: :lol:

Kép
bettike
Eger

Sziasztok

Csak beköszönök!

Remélem mindenki jól van, és jól telt a hétvégétek, puszi! :)

Zöldi, babagyanúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúús! :lol:

Kép
elizabeth25

Bettike! De kicseszés. Hihi!

Ceni!
Nincsenek mesterséges vitaminok! Max. mesterségesen előállított. De azokat természetes anyagokból vonják ki. Az összetételük ugyanaz, akár a természet, akár vegyész pakolja össze. Más kérdés viszont az adalékanyagok. Ezért tényleg nem mindegy, milyen kényítményeket tömünk magunkba. Az tuti, hogy az ún. "vegyes vitamindús táplálkopzás" vitamintartalma tized, huszad részét sem tartalmazza az elegendőnek. Az a korszak dédanyáink idejében leáldozott. Ma kb 1,5 kg paprikát kéne megennünk a napi C-vitamin szükséglet kielégítésére.

Kép
zölddisznó

Visszaolvastam, hát Gabi...az esélyek igen jók nálad is! :) Nagyon szép a görbéd! :) Mikor kéne NEM megjönnie? Hány naposak is a ciklusaid?

Puszi

Kép
elizabeth25

Coca: Jól van Röfi nem kötelező egyetértenünk :wink: Én nem fogom magamba nyomni ezt a sok műszart. Aki úgy érzi neki "kell" az szedje... :lol:

Amúgy azt szokták mondani (és ezt 2+1(jelen) terhességemből kiindulva aláírom, hogy így van!!!!!!!!) hogy egy terhes nő azt kívánja amire épp a babának szüksége van. Én pl napok óta rá vagyok indulva a májasra (házi) , a mákos kalácsra és a málnára :lol: Ezekben rengeteg vas van, r-go vas kell a babának méééééég, azon felül amit eddig bajutattam! Szal irány a hentes és vettem házimájast, no meg anyuval hozattam málnát (fagyóból saját házi BIO málna) meg mákos kalácsot :) Ilyen egyszerű csak odakell figyelni a jelekre amiket a tested küld neked, és amit kívánsz azt KELL enni.... :wink:

Nekem ez a véleményem, de nem vagyok se biológus, se vitaminkutató....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok Lányok,

Reggel rengeteget írtam, aztán az egész elszállt, mert valami gond volt a babanettel. Igy berágtam és elmentem vásárolni.
Képzeljétek minden ajándékot megvettem mindenkinek. A szük családi kor 14 emberből áll van ahol csak a gyerekeket ajándékozzuk, de így is 70eft-omban van az ünnep.

Mindenkinek próbáltam hasznos, de nem túl mindennapi ajándékokat venni normál áron, de így is rengeteget költöttem.

Viszont túl vagyok rajta és költhettem volna sokkal, de sokkal többet is és nekem nem kell már a nyomorgó üzleteket járnom és gondolkoznom kinek mit veszek.

Mostantól próbálok áthangolódni a békés ünnepre, átszellemülni, kicsit átérezni, miről is szól az ünnep és elfelejteni, hogy mennyire elanyagiasodott ez a szent ünnep a média hatására.

Most gyújtjuk az első gyertyát :) :) :) .

No, ennyit rólam és most írom amit reggel is megírtam: :)

ROBCSI, GRATULÁLOK!!! Ahogy Bettike irta, most kezdődik az igazi para, aztán utána folyamatosan, amig szülők vagyunk :D :D .

Gaby, nagyon szépen alakul a görbéd. Mi jót főztél ma?

Eiza, én nem is tettem fel eddig képet, mert rajtam úgy ahogy van nem látszott semmi, azonkívül, hogy néha úgy éreztem, hogy felfújódtam :) . Szóval most kezd látszani valami az elmúl egy hét óta.

Zöldi, annyira tuti a görbéd, ez most tuti babus lesz. Jelöltek beágyazódást neked a korábbi görbéid is? De nekem is ez a harmadik a nyerő!!!!!!!
Nagyon szép dolgokat tudsz csinálni, a gyerkőcötök is tuti csodaszép lesz :)

Szonjus, szuper a táblicsku.

Ceni, a lányaid egyszerűen csodaszépek. Ne is kérdez olyat, hogy unjuk-e a képeket, mert ezt nem lehet megunni.
:)

Babancs, képzeld apa lefújta a baby jelképes ajándék vásárlás dolgot, szerinte csak akkor vegyünk, ha már megszületett. Meggyőzött végül. :wink:

Tontica, akkor most ha meglesz a mensid utána kezdhettek próbálkozni ugye?

Bettike, ez nagyon kúszik felfelé :) :)

Áfi, félreértettem múltkor az áprilist akkor. De így akkor Február és addig csak úgy repülni fog az idő. Áfi, most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de egyszer futok az örökbefogadás vonalon, meg a lombikon. Most hogyan lesz nálatok? :shock:

Ancsa, milyen volt az "első" ovis hét? Túlvészeltétek?

Még majd tuti eszembe jut, hogy mit hagytam ki, de jövök akkor picit később.

Mindenkinek mennek a babaragacsok¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Puszi
Melcsi

Ui: Az életkorról csak annyit, hogy én jövö héten Mikuláskor leszek 30. Apának már mondtam, hogy a legszebb ajándékot már megkaptam tőle :D :D

Kép
melcsi6

Ceniko
de furi, a megint megjött topikban az volt a téma, hogy a májat eszik :lol:

Liza
26-29 naposak a ciklusaim, ha most a 16. napon vol pé, akkor gondolom a hosszab ciklus van, szóval jövőhét szombat nem kell megjönnie :wink:

Tontica
azt írták a végén, hogy a terhes szervezetnek TÖBBmint 10mg E vitamin kell, és mondjuk az Elevitben 15 mg van, ha jól emlékszem.

Terhesség allatt mondjuk akkor nem a 400 mg-os E vitamint fogom venni, hanem csak a 100 mg-ost. Az szerintem jó.

Kép
gaby25

Melcsi
Kelkáposztafőzeléket csináltam, még jó hogy nincs itthon az uram, mert egyfolytában pufogtatok Kép
Az jó ha már túl vagy a vásárláson, nem kel majd a tömegben menned keresgélni :)

Kép
gaby25

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?