Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Iza!

Gratulálunk kicsi fiad érkezéséhez! Nagyon sok boldogságot és örömet!!!!!

Puszi

Benedek és Angéla


nem is tudtam, hogy a Te picid is Benedek!!! :lol:
mangó
 
 


SOK BOLDOGSÁGOT A FIÚCSKÁHOZ!!!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


JAJJJ MICSODA HÍREK ! :wink:
NAGY NAGY GRATULA ANYUKÁNAK ÉS BABÁJÁNAK AZ ATRAKCIÓHOZ!
PUSZI
KATA ÉS LIZU
lmkata
 
 

 
 

Kedves Iza!

Gratulálok! SOK-SOK BOLDOGSÁGOT ÉS EGÉSZSÉGET kívánok!

Puszi: Nóra
anaci
 
 


Kedves Iza!

Hatalmas gratula Benedekhez!
Kép
Remélem minden rendben ment, s nagy az öröm :)
Sok boldogságot, és örömöt kívánok nektek!

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Kép

SZÍVBŐL GRATULÁLOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!
JÓ EGÉSZSÉGET, GYORS FELÉPÜLÉST, SOK TEJECSKÉT!!!!!


ZSÓKA, MARCUS, BORKA

KépKép
logi
 
 


Sziasztok Lányok!

Azért írok, mert nemsokára jönnek a babáim és én is a Jánosban fogok szülni, elvileg jan.25-re vagyok kiírva, de lehet, hogy előbb jönnek. :lol: Kiváncsi vagyok az ottani körülményekre. :D
Arra, hogy milyenek a kórtermek, szülőszoba, külön kórterem mennyibe kerül és van-e értelme, milyen a tisztaság, ellátás nektek és a babáknak, mi az amit adnak odabent és ne vigyek magammal, mi az amit mindenféleképpen vigyek /persze az alapvető:köntös, hálóing, tisztasági csomag, betét mellett/ ????
Ja, és nektek még szülés előtt a terhesség alatt megmutatták a kórtermet vagy a szülőszobát, vagy ezt külön kell kérni, vagy nem szokták mutogatni?
És még egy indiszkrét kérdés: ha valaki nem választ a saját orvosa mellé külön szülészorvost, hanem az ügyeletes fog segíteni, akkor neki kb. mennyit illik fizetni?

Ha a babák mellett van időtők válaszolni
azt köszönöm szépen előre is.:lol:

Sok boldogságot az újdonsült kismamiknak! :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


.....Még valami eszembe jutott ....
Valószínűleg császár lesz a dologból azt mondta a doki, mivel hogy ketten vannak stb.
Császár után mikor adják oda a babákat?

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


szia Viki!

de jó! én mindig lehidalok az ikres mamáktól :wink: :lol: :lol:
ikresünk még ha jól emlékszem nem is volt itt vagy talán csak egymillio éve :lol:

spontán lettek ikrek a babáid? (ha nem vagyok indiszkrét :oops: )

ezekről már volt szó itt régebben, esetleg ha van időd még visszalapozgatni, az hasznos lenne !

én nem a jánosban szültem (ott kezdtem de orvost váltottam) csak tiszteletbeli topikos vagyok, de a többiek is bizti jönnek majd és segítenek.

amit tudok h fel van újítva ez a rész szóval nem koszos, meg ilyenek... szülőszoba van 1 db 1 ágyas, meg egy 4 ágyas amiben az ágyak függönnyel vannak elválasztva egymástól.
szerencse kérdése be tudsz e kerülni az 1 ágyasba, ha épp nem vajúdik ott senki akkor igen, ha már foglalt akkor marad a függnyös.
ez vkinek rossz, vkinek nek de azt mondják (nemtom én csaszis voltam csak összeszedem neked amik már itt elhangzottak) szal azt mondják h úgyis annyira magaddal vagy elfoglalva h észre sem veszed a többi hangot... aztán van persze ellenvélemény is.
na majd meglátod neked mi lesz a benyomásod.

csaszis volt itt nem olyan nagyon rég a Zsófi, majd bizti jön elmondja hogy volt, de ha jól emlékszem akkor másnap ment le az osztályra az őrzőből és kapta meg a babát.
(egyébként ez így szokott lenni)
gondolom ha minden rendben az ikrekkel sincs ez másképp...

van a fizetős 1 ágyas szoba, az talán úgy 7000 Ft/éj körül van - ez az alapítványi (van benne tv)
a kórházi 1 ágyas valamivel olcsóbb, ott nincs tv de gondolom nem ez lesz a fő szempontod főleg nem ikrekkel :lol: :wink:

személyes vélemény: én mindenképp külön kórterembe akartam volna menni, mert itt a jánosban bemehetnek a látogatók a szobába. nekem ez nagyon nagyon negatív!!! persze a sajátja oké az embernek de másét elviselni...
mondjuk ha épp mákod van és rendes szobatársad /társaid vannak meg tudjátok beszélni h egyszerre csak 1 valaki vagy h egyáltalán ne jöjjenek be, stb.
de ezt nem tudhatod előre.
persze gondolom ha épp foglalt az összes 1 ágyas akkor megint nincs túl sok választásod, kerülsz oda ahol van hely éppen...

szülőszobát a szülésfelkészítő előadáson szokták megmutatni
ha épp üres.
jártál ilyenre? egyébként nemtom milyen a viszonyod az orvosoddal, ha gondolod kérdezz rá.
(én meg akartam kérni az enyémet anno h vigyen be, be is vitt volna sztem csak aztán ugye másképp alakult...)

másban nem tudok segíteni, remélem nem írtam nagy hülyeségeket itt most :wink: de majd csak kijavítanak a többiek ha igen :oops: :oops:

puszi és gyere még mindneképp közénk, na meg aztán majd a babákkal a másik, anyukás topikba ! :wink:
lmkata
 
 


Kedves Iza !! gratulálunk mi is Benedekhez !! na ugye, h. nem maradt bent... ;-)

vigyázzatok magatokra !!

ha otthon vagytok és lesz energiád az elején mindenképp jelentkezz fényképekkel és szüléstörivel !!


Marcsi és Laura

Marcsi

KépKép
alon
 
 


szia Viki,

gratula az ikrekhez !! milyen neműek?

ami mindenképp kell a kórházba:
neked: hálóing v. pizsi (több váltás), esetleg kényelmes szabadidőruha, vastag betét v. hálós bugyi, papucs fürdéshez, meg amúgy - ha köntösös vagy akkor az is, tisztálkodószerek+wc papír, evőeszköz+pohár+tányér.
nekem jól jött a mellszívó is, mert 3.napra nagyon bedurrant a mellem, és ha az nincs, akkor ott helyben végem... :) ott is van vmilyen "közös", de hát no comment.
nálam volt vaspezsgőtabletta is, ez is jól jött a lábadozásnál a vérveszteség után.
ja meg nekem a saját kispárnám is jól jött, de én azt mindenhová viszem, mert csak azon tudok aludni.
ja, és rengeteg folyadék !!!!!

most így első körben ennyi jut eszembe, ha vmi még, akkor írok még.

babáknak: ruhát adnak, nem is szerencsés bevinni sajátot, mert elkeveredik (csak a hazavitelhez kell). viszont célszerű textilpelenka (pont a napokban írtam, h. Laura feje alatt bepiszkolódott, és nem tudták kicserélni, mert nem volt nekik tiszta... :cry: ).
"rendes" pelenka és popsitörlő, ha nem akarod mindig visszatolni őket a csecsemősökhöz minden tisztábatételért (egyébként ha náluk vannak a babák megcsinálják).
kiskesztyű - karmolás ellen. :arrow: nekünk ez nagyon jól jött, mert Laurának hosszú volt a körme.
plusz én hozattam be utólag babaolajat, mert Laurának a lábán és a kezén pikkelyekben potyogott a bőr a szárazságtól, és én kenegettem.

én egyágyas alapítványiban voltam - nekem jó volt, egyrészt a Kata által írt látogatók miatt, másrészt jobb volt egyedül szülés után pihenés, fejés, szoptatás, elöntött a vér szituációk miatt. de valszeg ezt típusa válogatja.
sajnos ezt előre nem lehet megrendelni, mint egy hotelszobát - ha szerencsés az ember ki fog ilyet. itt van saját fürdőszoba+wc, nem kell a közöst használni, hűtő és tv. ez 7000 pénz /éjszaka.
ja és itt bennmaradhat akármeddig a látogató, akár éjszaka is, bár szerintem jobb ha pihensz, meg a párod is... :lol: :lol: mert otthon ebből nem sok lesz az elején.

a szülőszobát és a kórtermeket én egy ctg után megkértem az orvosomat, h. vezessen körbe.
szülőszobáról Kata írt már feljebb. én normál úton szültem, de votl egy pár csaszisunk, aki majd ír erről.

most rohanok,

üdv

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Kedves Iza!

Szívből gratulálok kicsi fiad érkezéséhez!!!!
Csak most tudtam az utóbbi hét nyűglődéseit (részedről) végigolvasni, és így hogy egyszerre olvastam, hogy nem bírod már, nem bírod már, és egyszercsak, hogy megszületett, könny szökött a szemembe. :)
Legyetek nagyon boldogok mindhárman, és eleinte pihenj a babával amennyit csak tudsz.

Kata, a papával a kanapén összebújás az nekem is nagyon nagyon hiányzik, de mi már reggelente (hétvégenként) hárman birkózunk az ágyban, és ez így már sokkal jobb! Nemsokára ti is fogtok! :)

6 hetes kontroll :arrow: szintén, nagyon büszke voltam!!! Nekem menni kellett a magánba szülés után egy héttel is, akkor vittük Farkast is :arrow: akkor meg még büszkébbb!!!!!

Viki, üdv!Gratulálok az ikrekhez!Sajnos nem tudom pontosan elolvasni, mit írtak a lányok a kérdésedre válaszul, de átfutottam, szerintem elég kimerítően írtak. Én csak annyit: én nagyjából mindennel meg voltam elégedve a jánosban,de annak nem örültem, hogy menni kell és kérdezni. jobb lett volna ha legalább első nap, szülés után 6 órával, bejön vki, behozza a babát, megmutatja, mit kell vele csinálni, nem nekem kell hétrét görnyedve kimászni az őrzőbe, szó nélkül elvinni a gyerekemet és utána fél óráig azon szenvedni, hogy nem bírom kivenni a kocsiból, utána nem bírok felmászni az ágyra, és fogalmam sincs hogy kell szoptatni.....stbstb. jól esett volna egy kis törődés, segítség, nem pedig menni és kérdezni...
hú ezt most nem is tudom miért írtam le, hiszen már rég volt, elmúlt, tökmindegy. mi van velem?

Na, bocs a kifakadásért.
Viki,első babák az ikrek? Ki az orvosod?

Nóra (Anaci), már a másik topikban is akartam neked írni. Üdv közöttünk :). Hogy szereted ha szólítanak Nóra vagy Nóri?
Hihetetlen energiád lehet, három gyerek, és plusz munka, és majd az egy hónapos baba mellett újra dolgozni fogsz? Nem semmi.

Na eldugulok.
Puszi, Nóri
(kár hogy csak ritkán tudok ide átnézni...:( )

Kép
nóri8
 
 


Kedves Iza!

Szívből gratulálok kicsi fiad érkezéséhez!!!!
Csak most tudtam az utóbbi hét nyűglődéseit (részedről) végigolvasni, és így hogy egyszerre olvastam, hogy nem bírod már, nem bírod már, és egyszercsak, hogy megszületett, könny szökött a szemembe. :)
Legyetek nagyon boldogok mindhárman, és eleinte pihenj a babával amennyit csak tudsz.

Kata, a papával a kanapén összebújás az nekem is nagyon nagyon hiányzik, de mi már reggelente (hétvégenként) hárman birkózunk az ágyban, és ez így már sokkal jobb! Nemsokára ti is fogtok! :)

6 hetes kontroll :arrow: szintén, nagyon büszke voltam!!! Nekem menni kellett a magánba szülés után egy héttel is, akkor vittük Farkast is :arrow: akkor meg még büszkébbb!!!!!

Viki, üdv!Gratulálok az ikrekhez!Sajnos nem tudom pontosan elolvasni, mit írtak a lányok a kérdésedre válaszul, de átfutottam, szerintem elég kimerítően írtak. Én csak annyit: én nagyjából mindennel meg voltam elégedve a jánosban,de annak nem örültem, hogy menni kell és kérdezni. jobb lett volna ha legalább első nap, szülés után 6 órával, bejön vki, behozza a babát, megmutatja, mit kell vele csinálni, nem nekem kell hétrét görnyedve kimászni az őrzőbe, szó nélkül elvinni a gyerekemet és utána fél óráig azon szenvedni, hogy nem bírom kivenni a kocsiból, utána nem bírok felmászni az ágyra, és fogalmam sincs hogy kell szoptatni.....stbstb. jól esett volna egy kis törődés, segítség, nem pedig menni és kérdezni...
hú ezt most nem is tudom miért írtam le, hiszen már rég volt, elmúlt, tökmindegy. mi van velem?

Na, bocs a kifakadásért.
Viki,első babák az ikrek? Ki az orvosod?

Nóra (Anaci), már a másik topikban is akartam neked írni. Üdv közöttünk :). Hogy szereted ha szólítanak Nóra vagy Nóri?
Hihetetlen energiád lehet, három gyerek, és plusz munka, és majd az egy hónapos baba mellett újra dolgozni fogsz? Nem semmi.

Na eldugulok.
Puszi, Nóri
(kár hogy csak ritkán tudok ide átnézni...:( )

Kép
nóri8
 
 


ÁÁÁÁÁ, ráadásul kétszer ment el a zsörtölődésem!!
Bocsánat.

Kép
nóri8
 
 


Viki, nem akartalak elrémiszteni, neked mint ikres anyukának biztos fognak segíteni. én is a 7000 ft-os szobában voltam és az pl jó volt, hogy a szülés éjszakáját nem kellett kifizetni. (éjfélkor szültem, kettőtől már bent voltam a szobában).
Takarítónő minden nap jön a szobába is takarítani, és nagyon kedves.
a szülésfelkészítőn megmutatják a szülőszobát a kórtermeket viszont nem. de amikor én már megszültem egy férfi vezette csapat egyszer benyitott a szobámba, és mutatta nekik hogy ilyen szoba is van. még szerencse, hogy nem szoptattam.
sok folyadékot vigyél, meg szoptatós teát, hogy beinduljon a dolog.
ügyeletes oervosnak nem tudom kell-e pénz, szülésznők nagyon, nagyon rendesek!!!! a miénk Anikó, nagyon profi volt!és ez nagyon fontos!

na mostmár tényleg befejezem, mert Farkas azóta már a kezemben van és így nehéz írni.
puszi, nóri

Kép
nóri8
 
 


Viki a lányok mindent leírtak, tényleg LAPOZZ vissza és akkor oldalakon át újra és újra olvashatsz minden kérdésedről. ami a csaszival kapcsolatos:
nyilván programcsaszid lesz tehát vajúdni nem fogsz. nagyon profi az anesztes csapat (konkrétan nem is éreztem az edát) és hipp-hopp kiemelték samut.
a férjem már rögtön a fürdés után foghatta, (nekem csak odamutatták) és kb 7 órakkor kihozhatta és kb 2 órát együtt feküdtünk én samu és ott voltak a szüleim és az öcsém is . (mindez az intenzíven -megfigyelőn) másnap reggel is felhozta nekem csabi és este amikor már bírtam mindent csinálni leköltöztem a szülészetre és onnantól velem volt. de napközben is felhozhattuk volna csak csaba dolgozott én meg nem bírtam ugye mozogni- leginkább aludtam. szal gyakorlatilg nagyon hamar veled lehetnek. csaba mondom hozta vitte samut.
szal ennyi. ha még van kérdésed akkor shoot.
kerekpocak
 
 


figyu lányok én lehet h összeállítok egy jános kórház szülészet: amit tudnod kell listát és akkor azt minden új pocakos megkaphatja és nem kell mindig leírni. na?
kerekpocak
 
 


Nóri :lol: nem bánom, hogy a rossz élményt is leírtad, mert jó ha tudom. Különben bennem is felmerültek ezek a kérdések, hogy honnan fogom tudni, hogy kell szoptatni meg tisztába tenni meg egyáltalán mit csináljak majd velük? :shock: vagy erre lehet, hogy magától, ösztönből rájön az ember?
Igen ők első babák és a Sóvágóhoz járok. :lol:

lmkata :lol: alon :lol: köszi a gyors választ nektek is.
Nem spontán babák, a 3.lombikból sikerültek ott a Jánosban a meddőségin. :lol: Ja, és ha minden igaz /25.heti 4d szerint/ akkor puncisok mindketten. :lol: :lol:
Szülésfelkészítőre és terhestornára sem jártam, lehet, hogy kellett volna? :cry: Bár, a tornát nem ajánlotta a védőnő.
Azért vacilálok az egyágyas és a többágyas kórterem között, mert nem tudom elképzelni, hogy hogyan fogok szoptatni, ha közben mondjuk a mellettem fekvőnek betódul a családja. Viszont az a
7000 Ft/nap egy kicsit soknak tűnik, mert valószínű, hogy nem csak 2-3 napot leszek bent. :shock:


Hali

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Hahó Viki
ez igazság szerint úgy van h amikor bekerülsz (előfordulhat h már a szülés előtt hetekkel befektetnek, nem?) akkor megmondják neked h miből választhatsz. lehet h pl nem is lesz egyáltalán 1-2 ágyas szoba mert mind tele van. én 2 ágyasban voltam teljesen ok volt. a szobatársnőmnek ikrei voltak, teljesen jól megoldottuk a látogatók kérdést és minden ok volt. ha szoptatni szeretett volna és ott voltak látogatóim akkor kimentünk. sztem mindent meg lehet beszélni! az is lehet h 2 ágyasba kerülsz de nem lesz szobatársad mert épp senki más nem szül...

szüléselőkészítőbe bármikor be lehet csatlakozni mert körbe forognak a témák és mindig újra kezdődik. szal nem maradtál le semmiről!
kerekpocak
 
 


Zsófi ez a lista jó ötlet. Nekem be van gépelve a szülésfelkészítős vajúdás, első napok otthon, szoptatás témakör. ha gondolod elküldöm neked privibe és akkor nem kell annyit gépelni.

Viki, a szülésfelkészítőre még nem késő menned. Keddenként van a kórház könyvtárszobájában, 17 órától. Nem kell bejelentkezni, csak odamész és kész. Kb. fél 7-ig szokott tartani. Hét témakör van, és folyamatosan mennek tehát bármikor elkezdheted. Nagyon jó, nagyon ajánlom. Én onnan merítettem minden tudást.

Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Zsófi ezt egyszerre írtuk, és az agyunk is egyszerre jár. :)

Kép
nóri8
 
 


:)

igazából én csak arra gondoltam, h összeollózom a korábbi hszból meg kútfőből kiegészítem a leggyakrabban előforduló kérdésekre a válaszokat. pl milyen a kórház, hány szoba, fizetős v nem, mit kell vinni, milyen a szülőszoba... stb stb amiket már kitárgyaltunk sokszor.
persze nem biztos h azonnal meg is csinálom.. de lehet h segítene az új pockosoknak.
kerekpocak
 
 


Iza: Sok boldogságot és jó egészséget kívánok!!!


Zsófi: Nekem megvan régebbről egy mit kell vinni - lista, amit valaki lejegyzetelt az előadáson. Valamint egy kórház térkép, amin be van jelölve az útvonal, ha esetleg éjszaka kellene kocsival menni :)
Átküldjem?

M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Iza
Nagy-nagy gratula!!!! Könny szökött a szemembe mikor olvastam a hírt! Remélem két hét múlva, már én is üzenhetek!!!! :lol: :lol: :lol:

Viki
Üdv köztünk! Mi is lombikosok vagyunk, de sajna egyedül maradt az én pici (nem is olyan pici) fiam! A felkészítőre szerintem érdemes eljárni, nekem nagyon tetszett! Van két téma, ahol nem árt, ha Apuka is ott van! Persze az a legjobb, ha mindig veled megy!

Zsófi
Az ötlet tuti! Nekem is megvoltak a kérdéseim az elején, és így meglehetősen megkönnyítenéd az újoncok sorsát!!!

Mindenkinek pusza, holnap reggel megyünk CTG-re, du Dokihoz! A vérnyomásom magas, vizesedek, és hát a diétám összeolmott!!!

Kép
übi
 
 


Viki, nekem is azért volt vonzó az egy ágyas, amit írtál. abban igaza van Zsófinak, h. ha befektetnek, és nincs üres, szólsz a nővéreknek, h. ahogy ürül egy, szóljanak, és költöztessenek át. az biztos, h. nem olcsó - de nekem a nyugalmam miatt megérte. bár az is igaz, h. én csak 4 éjszakát voltam bent, több hétig én sem vállaltam volna be (anyagilag).
amúgy ha mégis ezt választod, a végén "kicsekkolásnál" kérj számlát, és alapítványi befizetés címén a végösszeg 30%-a az adóból leírható !!
szülésfelkészítőre én sem jártam (a távolság miatt), de a lányok mindegyike azt írta, h. jó és megéri elmenni.

nekem a tisztábatételt és a köldökápolást a csecsemősök mutatták meg, de úgy, h. kérdeztem. szülés utáni első reggel bejött a kórházi védőnő, elmondott 1-2 dolgot (pl. papírintézést is, szül.akvi kiv, TAJ-kártya stb), és azt is, h. kérdezzek a csecsemősöktől nyugodtan bármit. a szoptatást még a szülőágyon mutatták meg, de a császárnál ezek szerint ez nem lesz.


Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok!

Kedves Nóri én a Nórát jobban szeretem, de mindenre hallgatok. A munka szabadon választott kötelező feladatom. Családi vállakozásban húzzuk az igát Apával, és mivel a munka olyan h meg kell csinálni, hát nincs más választásom. Hozzá kell hogy tegyem én szeretek dolgozni. Persze a babáimat is szeretem, és eddig még mindíg sikerült megtalálnom az egészséges egyensúlyt munka és gyerek között. Nincs kötött munkaidőm, magamnak osztom be, és elnézve a barátnőimet akik 2 éves gyerek mellől visszamentek dolgozni, szerintem nekem a jobb. Nagyobb lányaim ovisok már, ezért mostanáig napközben jól meg tudtam oldalni a tárgyalásokra járkálást, az majd a kicsi mellett nehezített lesz, de majd apa megoldja.
Viki, nekem is az volt a tapasztalatom -de az már több mitn 3 éves, mert akkor szültem utoljára- h a csecsemősöket kérdezni kell. Ha kérdezel negyon kedvesen válaszolnak, ha nem akkor nem igazán foglalkoznak Veled, bár ez ikrek esetében nyilván máshogy van.
Eddig én saját szobában voltam, és remélem most is sikerül majd, mert a közös nem annyira megnyugtató. A saját WC, fürdő szülés után szerintem megfizethetetlen kényelmet ad.

Drukkoljatok nekem, holnap megyek CTG, UH. Már mondhatna vmi bíztatót a doki, mert lassan szétreped az alvégem a nyomástól. (Eddig még nem tapasztaltam ilyet)

Na puszi Nektek!
Jó babázást és babvárást.
Nóra
anaci
 
 


Nóri, Kerekpocak, Übi, Alon :lol: köszi a szülésfelkészítős tippet csak most már van egy aprócska vagyis két aprócska oka annak, hogy nem megyek. Már a lakótelepre lemenni meg visszamászni is megterhelő /Békáson lakunk a faluban/ így a 33. hét környékén. Szóval nagyon nehezen mozgok és a János Kórház nekem gyalog már messze van sajna.

Übi :lol: neked hol csinálták a lombikot és hányadikra sikerült?

Nóri :lol: nekem is nagyon tetszik a Farkas név, ha esetleg egyikük mégis kisfiú lesz. :lol:

Nóra :lol: te már nagyon a végén jársz?

Alon, nem tudom, hogy lesz, de a védőnő azt mondta, hogy ha császár lesz akkor is kérhetem, hogy rögtön tegyék mellre, persze nem nagyon lesz még mit egyenek, de az érzés miatt jó lenne nekik.

Lányok, a babák születési anyakönyvi kivonatát a kórház intézi?
Mikori házassági kivonat másolatot kell bevinni? /hallottam olyat, hogy 30 napnál meg 300 napnál meg nemtom' hány napnál nem régebbit/
Már most kérjem ki vagy az utsó előtti pillanatban?

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


én levélben kértem és kaptam meg! az fontos h 300 napnál nem lehet régebbi. mindent a kórház intéz.

elvben a védőnőnek biztos igaza van, de a jánosban sajnos nem lehet mellre tenni császár után a babákat. nem is nagyon tudnád, le vagy kötözve, a fejedet nem emelheted, és miután a babákat kiemelték, téged kb 20-30 percig varrnak össze- a babákat meg elviszik egy emelettel lejebb mosdatni stb. ugye a jánosban nem lehet bent a férjed a császárnál- tehát a mellretétel kb lehetetlen. sajna.
kerekpocak
 
 


amúgy zsófi vagyok ;)
kerekpocak
 
 


Viki: szül. akvi kiv:
igen, a kórház intézi, és a kórházba is kell bemenni majd az elkészült okmányért, plusz a lakcímkártyákért.
TAJ-kártyájukat a babáknak is ők intézik, de azt nekünk kipostázták lakásra, nem a Jánosban kellett átvenni.
(nem tom miért a varia)

én 300 napról tudok, legalábbis az apasági nyilatkozatnál ez volt májusban (mi nem vagyunk házasok). nekem logikusnak tűnik, h. egy házassági akvi.kiv sem lehet szigorúbb elbírálás alatt.
amúgy a 30 nap fizikailag is kivitelezhetetlen, mert mi van, ha 7.hónapban jön rám hirtelen a szülés ? :lol:

Viki, te jársz már CTG-re? csak kíváncsi vagyok ikreknél ezt hogy csinálják ??
és ha rúg vki, érzed, h. melyik babó az? és milyen amikor egyszerre pörögnek? nem lehet semmi hullámzás !!
tudod, "átlagembernek" az ikresek mindig olyan túlmisztifikáltak, és ilyen kérdések tömkelegét kaphatod napjában százszor, de tényleg nagyon kíváncsi vagyok !

Nóra-Anaci, nem semmi egy pörgős csaj vagy te, le a
kalappal.

Übi, drukkok - ez már a célegyenes neked is !!


Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Zsófi :lol: kár hogy nem lehet bent a párom, pedig jó lenne, ha legalább ő megfogdoshatná őket, ha már én nem.
Amúgy a csaszit a 2.emeleten csinálják a műtőbe és utánna levisznek a szülészetre? Mennyi ideig tartottak bent utána és mikor gyógyult be a sebed teljesen? A védőnéni azt is mondta, hogy ne hagyjam, hogy tápszert adjanak nekik, de hát hogy ne hagyjam? szaladjak utána, vagy mi?

Alon :lol: eléggé mozgékonyak mindketten. Először nem igazán tudtam, hogy melyik mozog, most tudom, hogy egyikük aki lent van ő medencevégű fekvésű, a másik baba fent van ő harántfekvéses, így meg lehet különböztetni, hogy kb. melyik mozog. De azt, hogy melyik testrészek dudorodnak ki arra még nem jöttem rá. Különben nekem meg az a furcsa, hogy másoknak általában egy baba van én meg folyamatosan többesszámban beszélek. :lol:
Az jó ha a kórház intézi a papírokat! És hamar megvannak?
Hétfőn megyek az első CTG-re. Asszem' három tappancs van, kettő a babáké, egy meg a méhtevékenységet nézi. Érdekes lesz. :lol:
Meg hétfőn vérvételre is megyek, mert múlt héten elkezdtem viszketni és kiderült, hogy terhességi epepangásom van, ami a toxémia egy remek jó formája. Nem jók a májfunkciós értékeim, ami elég gáz rám nézve, azt mondják a babáknak nem lehet bajuk, de ha hétfőn is szarok a leleteim akkor hamarabb lesz a csaszi nehogy megpurgáljak idő közben. Ja, amúgy a viszketéstől nem tudok aludni sem, úgyhogy nagyon király.
Végül is jövő kedden töltöm a 33.hetet, nagy gáz nem lehet. :lol:

Majd még írok, biztos lesz millióegy kérdésem. :D

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Kedves Iza!

Sok szeretettel gratulálok kisfiad érkezéséhez! Sok boldogságot és egészséget kívánok!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Viki, majd elküldöm neked a szülésfelkészítőn elhangzottakat, mert nekem be van gépelve. (most nem tudom, mert rohanok, de este elküldöm).
Házassági papír: 300 napnál nem régebbi HITELES MÁSOLAT. Nem az eredeti, mert nem adják vissza. Ott kell intézni ahol házasodtatok. Ugyanúgy fog kinézni, mint az eredeti.

Szül akvi kiv. : nekünk nagyon nagy szerencsénk volt, épp leadtuk a kulcsot, elköszöntünk az irodán, hogy jövünk haza, és a folyosón futott utánunk az irodás csajszi, hogy most jött meg a szül akvikiv.
A lakcím kártya postán jött. A TAJ kártya elkeveredett, nem kaptuk meg postán 8 hét múlva mentünkel érte. Attól majd idegbajt kaptam, mert állandóan telefonálgattam, és mindig elhajtottak. (nem adnak információt személyiség jogok stb. miatt )

Hú, de jó lenne ha lenne még egy Farkasunk!!! De az is jó lesz ha csajok lesznek, mert hát a fiúk még mindig többségben vannak. :)

Nóra, tényleg nem semmi a pörgésed. Én két éves korában akarok visszamenni dolgozni, és már előre félek tőle, de remélem nem lesz gond.

Most rohanok, puszi, Nóri

(ui: azért tudtam most ennyit írni, mert Farkas ül a járókában, és a szomszédunk tüzet rakott, azt pont látja, és teljesen megbabonázta. :) ennyit az anya paráról, van nálam érdekesebb is :) , (anyaparáról a másik topikban beszéltünk. ) )

Kép
nóri8
 
 


Kedves Viki!

Olvastam, h a Sóvágó a fogadott szülészed. S.O.S találnom kell egy új szülészt, mert akihez eddig jártam, tegnap közölte velünk, h amikorra a babánk megszületne, ő akkor megy el egy hónapra nyaralni. Szerencsére még nagyon az elején vagyok, a 8-9. héten, viszont a méhemben a babán kívül van egy felszívódóban lévő haematomám is, emiatt is szeretnék egy kitűnő szakembert találni. A Sóvárgóról csak pozitív tapasztalatokat olvastam. Kérlek mesélj róla, és add meg az elérhetőségét!

Kedves Kerekpocak!

Nagyon jó ötletnek tartom a János Kórházról szóló kis összeállítást! Én már izgatottan várom, h elkészüljön! Igaz még nem biztos, h a Jánosban fogok szülni, először a megfelelő szülészre kell rátalálnom, de a Sóvárgó esélyesnek tűnik!

Kedves Mindenki!

A Sóvárgón kívül még kit tudnátok ajánlani? Nekem nagyon fontos, h az idősebb generációhoz tartozzon és tényleg hallagasson végig, ne pedig max. 5 percet szánjon rám. Sajnos az előző dokim, akinél 10 hónapja szültem a kisfiamat, extra lazán vette a dolgokat és csak néha vette a fáradságot, h bármit is elmagyarázzon....
Tudom, h a tökéletes szülész nem létezik, de ha ismertek vkit, aki ezt a szintet legalább megközelíti... :)
Előre is köszönöm!

Szép pocakos, babás napot kívánok!
Vendég
 


sziasztok!

viki engem a csaszi után a 2. emeleten tartottak az intenzíven és NEM ADNAK TÁPSZERT A BABÁKNAK! az első időben még nem éhesek- ha pedig igen akkor cukros vizet kepnek- ez segíti a magzatszurok távozását és nem sárgulnk be a babák! engen csüt 5 órakkor műtöttek. 7-9ig velünk volt samu. másnap reggel is. du már feláltam, hajat mostam! leköltöztem a szülészetre, kihoztam samut és megszoptattam! és aztóta szoptatom minden gond nélkül! még 2 éjjel beadtam, de utána velem is aludt! miután hazajöttünk én nem éreztem többet a vágást és azóta se volt semmi problémám vele! minél többet mozogsz annál jobban gyógyul!
a férjem kísérte samut mindenhova, fogta, fotózta, megnézte a mosdatást! szal nem volt para! és mondom 24 óra mulva már én tologattam samut mindenhova!

ja én is viszkettem mint állat- szerencsére nem volt gond- nekem is az epém, de azért mert samu úgy feküdt h nyomta :)

stellina isten hozott! doki kérdés: sztem privibe fongnak neked válaszolni, de sóvágó nagyon nagyon nagyon jó arc!!!!!!
kerekpocak
 
 


ja h érthetőbb legyen du 5 kor szültem este már velünk volt, másnap reggel is, másnap du már ide oda mentem és hajoltam ! hajatmostam és másnap kb 6 körül szoptattam! a csecsemősök segítettek! iszonyú jó volt az egész csaszis emlékem!
kerekpocak
 
 


Viki, Stellina sziasztok!!!! :D
Gratulálok a babákhoz!!!

Stellina, én Sóvágó dokinál szültem és röviden csak annyit, hogy szerintem a VILÁG LEGPROFIBB, LEGRENDESEBB, LEGJOBB orvosa!!!!
Csak ajánlani tudom! (több jót nem írok róla itt, mert hátha beleolvas a topikba...... :lol: :lol: :lol: )
Majd írok neked privit, de most áll a bál itthon :? :lol: .

puszi, Zsóka

KépKép
logi
 
 


Stellina, nem tudok neked privit írni :twisted: :twisted: . ,mindig visszadobja sz üzenetem. Mostanában állandóan sz@rakodik a Babanet :x .
Zsóka
logi
 
 


Kedves Logi,

köszönöm szépen a gyors választ, és sajnálom, h a privi nem jön át. Az lesz a legegyszerűbb, ha megadok egy mail címet :)
stellina80@citromail.hu

Nagyon-nagyon várom a részletes beszámolót!!! Kérlek írd meg az elérhetőségét is, h mikor rendel, mert már a jövő héten szeretném felkeresni és gondolom nem egyszerű hozzá bejutni.
Niki
Vendég
 


Zsófi, szerintem tök jó ötlet az ollózás, támogatom! :)

pusz
mangó
 
 


NIKI, írtam privit, remélem, most megkapod!! :roll:

KépKép
logi
 
 


Zsófi, ez nagyon jó ötlet!!!!!!!!!!!!!!!(..és jó kis meló :) )
logi
 
 


Kerekpocak :lol: köszi a tájékoztatást. Megnyugtattál a viszketéssel kapcsolatban is. :lol: Neked is sok volt a savad miatta? Az igazság az, hogy az éjjel már hánytam és hasmenésem is volt. Neked is volt ilyen?

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


hát igazából nem. se savam, se hányás. nekem csak egy kis viszketés volt. az is csak azért mert nyomta az epémet samu :)

hányás? hasmenés? hmm nem hangik kellemesnek. jobban vagy?
kerekpocak
 
 


Kerekpocak :lol: köszi jobban vagyok. A hasmenés az olajjal való főzés miatt van valószínű, a hányás is elmúlt. Remélem így is marad.
Az éjszaka viszont alvásilag nagy tré volt, végig vakaróztam
az egészet. :cry:

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Stellina :lol: igazából nem tudok mást mondani a Sóvágóról mint amit a többiek már leírtak. Jó orvos csak asszem' elég sokan járunk hozzá, állandó rohanásban van, de kedves az emberhez, mindig mosolyog. Szülés után tudom meg igazán, hogy milyen orvos.

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Viki
A Dévaihoz mentünk, és elsőre sikerült :lol: :lol: :lol: ! Valószínűleg nála szülünk, ha betud jönni. A helyettesítő orvosunk Dr. Molnár László.
Örülök, hogy ketten vannak a bébik, és mindannyian jólvagytok.

Nóri
Én is folytatom itthon a munkát, de nem szeretem nagy dobra verni, mert vannak rossz indulatú emberek (hála istennek nem itt)!

Voltunk CTG-n Flow-n pénteken dokinál, minden O.K.
Babó nagyon jól érzi magát odabenn. Kiváncsi vagyok mikor szeretne kibújni! Holnap jön a Védőnő, és persze rákellett döbennem, hogy még mindig van olyan dolog, ami hiányzik!

Mára ennyi, mert Apa is szeretne ideférni!

Pusza
Kati

Kép
übi
 
 


Übi :lol: gratula, hogy elsőre sikerült!
Jujjjjj, már mindjárt ki is bújik! :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Viki!
De jó újra hallani felőletek!
Nem szeretek előre gratulálni, így nem teszem.
Annyira jó, hogy két babótok is lesz! Én gyerekkoromtól fogva ikreket akartam, de így utólag, egy gyerek is lemerít, így le a kalappal az ikres anyucik előtt. :D
A felkészítőre tényleg érdemes eljárni, márha meg tudjátok esetleg kocsival oldani az odajutást. A BKV-s menetet nem javaslom, elég messze van így tőletek.
Szobák: én pont attól paráztam, hogy nem mertem egy ágyas szobába menni, mert annyira tanácstalan voltam mindennel kapcsolatban. Nekem nagyon jó szobatársaim voltak, így sokat segítettek. (Három ágyasban voltam, ahol hármunknak volt külön Wc-je, tusolója).
Mi is csaszisok voltunk. Nekem spec nagyon lassan ment a lábadozás, s néha még most is érzem a sebem. Ez szerintem egyéni. Az egy éves kontrollon (gondom volt a menszeszszel, ezt csak azért írom, mert nincs egy éves kontroll), azt mondta a doki, hogy gyönyörű a seben, nincs ezzel semmi gond (nem Sóvágó dícsérte a saját sebét, hanem a helyettesítő dokija, mert pont szabi alatt jött rám a para).
Az intenzívre másnap Anyumék hozták fel hozzám Balát, de a szoptatást nem tudtuk megoldani, mert nem emelhettem a fejem az epidurál miatt. Úgyhogy azt csak a második naptól próbálgattuk már lent a szülészeten.
Viszketés: húúúúúú rossz visszagondolni rá. Nekem rendebn volt a vérképem, de valszeg nekem is a májam vagy az epém rendetlenkedett, mert én már volt hogy sírtam, mert nem tudtam elviselni semmit magamon, s a takaró is zavart éjjel, ahogy hozzám ért. Egy külön erre a célra vett körömkevével vakaróztam óvatosan. Szörnyű volt. Aztán egyszercsak elmúlt.

Stellina!
Üdv közöttünk!
Jó gyorsan bevállaltátok a következő picúrt! Nem izgulsz miatta?
Írtam neked egy jó hosszú privit, de egyelőre nem küldte még el a rendszer. Ha holnap, azaz ma :oops: reggel is így áll az állapota, ahogy most, akkor elküldöm levélként (rutinosan már elmentettem, nehogy elszálljon 8) ) .

Übi-Kati!
Kitartás, most Ti vagytok a finishelők, s lassan babázhattok Ti is!

Anaci-Nóra!
Neked is kitartás! Nektek hány napotok van még? Eltűnt a vonalzótok! Vagy nem is volt?
Le a kalappal előtted, hogy így gyűröd a melót a gyerkőcök mellett pocakosan. Azért próbálj pihenni is, s erőt gyűjteni a szülésre!
Übi ez rád is vonatkozik! :lol:

Zsófi!
A pocakos infók összegyűjtése tényleg jó ötlet. Töröm a fejem, hogy miben tudok majd hozzájárulni a listához, témákhoz, márha időm engedi (bár az mostanában semmi), akkor elküldöm majd neked.

Puszi minden pocaklakónak, s mamijának!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Lemaradt Samu mackója..és hozzá egy puszi a fiatal úr buksijára!!

Kép

KépKép
logi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?