szia Viki,
gratula az ikrekhez !! milyen neműek?
ami mindenképp kell a kórházba:
neked: hálóing v. pizsi (több váltás), esetleg kényelmes szabadidőruha, vastag betét v. hálós bugyi, papucs fürdéshez, meg amúgy - ha köntösös vagy akkor az is, tisztálkodószerek+wc papír, evőeszköz+pohár+tányér.
nekem jól jött a mellszívó is, mert 3.napra nagyon bedurrant a mellem, és ha az nincs, akkor ott helyben végem...
ott is van vmilyen "közös", de hát no comment.
nálam volt vaspezsgőtabletta is, ez is jól jött a lábadozásnál a vérveszteség után.
ja meg nekem a saját kispárnám is jól jött, de én azt mindenhová viszem, mert csak azon tudok aludni.
ja, és rengeteg folyadék !!!!!
most így első körben ennyi jut eszembe, ha vmi még, akkor írok még.
babáknak: ruhát adnak, nem is szerencsés bevinni sajátot, mert elkeveredik (csak a hazavitelhez kell). viszont célszerű textilpelenka (pont a napokban írtam, h. Laura feje alatt bepiszkolódott, és nem tudták kicserélni, mert nem volt nekik tiszta...
).
"rendes" pelenka és popsitörlő, ha nem akarod mindig visszatolni őket a csecsemősökhöz minden tisztábatételért (egyébként ha náluk vannak a babák megcsinálják).
kiskesztyű - karmolás ellen.
nekünk ez nagyon jól jött, mert Laurának hosszú volt a körme.
plusz én hozattam be utólag babaolajat, mert Laurának a lábán és a kezén pikkelyekben potyogott a bőr a szárazságtól, és én kenegettem.
én egyágyas alapítványiban voltam - nekem jó volt, egyrészt a Kata által írt látogatók miatt, másrészt jobb volt egyedül szülés után pihenés, fejés, szoptatás, elöntött a vér szituációk miatt. de valszeg ezt típusa válogatja.
sajnos ezt előre nem lehet megrendelni, mint egy hotelszobát - ha szerencsés az ember ki fog ilyet. itt van saját fürdőszoba+wc, nem kell a közöst használni, hűtő és tv. ez 7000 pénz /éjszaka.
ja és itt bennmaradhat akármeddig a látogató, akár éjszaka is, bár szerintem jobb ha pihensz, meg a párod is...
mert otthon ebből nem sok lesz az elején.
a szülőszobát és a kórtermeket én egy ctg után megkértem az orvosomat, h. vezessen körbe.
szülőszobáról Kata írt már feljebb. én normál úton szültem, de votl egy pár csaszisunk, aki majd ír erről.
most rohanok,
üdv
Alon