Új privát üzeneted érkezett!

Edith: Remélem boldog vagy! Megelőztél kerek 1 perccel! :evil: :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Igen, vettem észre! :P :P :P Számítottam is rá, hogy te még fogsz írni! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kati: Köszönöm a képeket Mirácskádról! Gyönyörű, a hatalmas nagy kék szemecskéivel! Már akartam is mondani, hogy régen láttuk őt! :)

Sudi: Szegény kis Gery! Egyik nap mi is úgy jártunk Jocival, hogy a konyhában ültünk, őt magamhoz fogtam úgy, hogy egymással szemben voltunk és hirtelen gondolt egyet, kidőlt oldalra és belekoppant a feje a konyhaszekrény ajtajába. De meg sem nyikkant, csak én ijedtem meg, hogy most ordítás lesz! :roll: Jobban bírják ők a megpróbáltatásokat, mint ahogy azt mi gondoljuk! :D

B. Eszter: Lilike is nagyon édes! Látod, mondtam én neked anno, hogy ha egy kicsit nagyobb lesz, könnyebb lesz vele! Milyen szépen elalszik már magában! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Hali!

Háát ezen az éjjelen nem túl sokat sikerült aludnom. :roll: Nemcsak a késôi (vagy inkább korai? :oops: ) kelés miatt, de Alida még azonfelül kétszer kelt és reggel sem aludt túl sokáig. Viszont olyan aranyos volt, mosolyogva és nagy türelemel nézte, ahogy próbáltam magam összekaparni a "végleges" felkeléshez! :)

Sudi:
Kívánom Gerynek, hogy minél hamarabb múljon el a kék folt! Nagyon édes a képeken és milyen nagyok már a fogai! :o Te mosod ôket? És használsz fogkrémet is? A hideg itt té´nyleg nem annyira vészes, mint otthon. Mikor Mo-on -10 fok van, az ember s.gge szétfagy! De itt inkább felfrissülsz! Én is nagyon fázós voltam, de nem ülhetsz hónapokig a lakásban. Természetesen Alidát is kivisszük, no nem fél órás sétára, hanem rövidebbre és autóval is szoktunk menni, de hozzá kell szoknia. Egész jól bírja, csak föl kell rendesen öltöztetni, aztán meg a boltban le...

Edith
Ugye azok a képek Vietnámban készültek? Nagyon jók!! :lol: A bilivel kapcsolatban azt olvastam, hogy nem érdemes azelôtt elkezdeni, mikor a gyerek jelezni tud, mikor pisilni-kakilni kell. Ez kb 2-2 és fél éves korban következik be. Külön hangsúlyozta a cikk, hogy még akkor se tegyük bilire korábban, ha mondjuk minden nap ugyanabban az idôben kakil, mert azzal legföljebb egy pelenkát spórolunk meg, de a gyerekben nem fog tudatosulni, hogy mikor kell a bilire ülni. Én biztos hogy nem siettetném ezt a folyamatot.
Képzeld Alida is citromozott tegnap! :D Kezébe nyomtam egy citromot és persze ô is rögtön "beleharapott", de mivel nem volt mivel, nem is fanyalodott el. Viszont kicsit megkóstoltattam vele a citromos ujjamat és bôszen szopizta! :shock: :P

B.Eszter:
Ha az elsô tehrhesség alatt cukros lettél, az már automatikusan visszajön a többinél is? Azért szerintem ne mondj még le a következô babáról, írtad, hogy mikor Lilikét vártad, nagyon stresszes volt az életed, hátha a következônél nem így lesz! Ezért Te is sokat tehetsz! :)
A kilókkal nekem sem kellett soha vigyázni, bár most hiányolom a rendszeres testmozgást. A hasamon meg elég ráncos maradt a bôr, látom a Tiéd szép sima. Nekem csíkjaim is lettek, de így összehúzódott állapotában nem is olyan vészes...

Cs-né Kati:
Lehet, hogy még nincs itt az ideje, hogy a következôn gondolkodj! :) A szülés és az azt követô elsô hónapok nagyon megviselik a szervezetet. Néhány hónap múlva lehet, hogy másképp fogod látni. Nálunk pedig inkább én vagyok a következô baba-párti, de az utóbbi napokban a férjem elejtett megjegyzéseibôl az t?nik ki, hogy ô sincs ellene a dolognak! :wink: Persze mi is ráérünk még.
zsuzsi 81

Lányok!

Nem tudjátok mit lehet csinálni egy rakás citrommal??? Férjemet a múltkor elküldtem a boltba, hogy hozzon egyet a padlizsánkrémhez, aztán hozott egy egész zsákkal, mondván, hogy az egyes citromok csúnyák voltak, ez viszont milyen szép, nem? :shock: :shock: :shock: Tegnap már sütöttem citromos muffint, de abba csak 1 1/2 kellett és van még vagy 8!! (citromleves, citromfôzelék... :wink: )

Tegnap végülis voltam dokibácsinál, aki megállapította, hogy semmi fertôzés nincs és valószín?leg ovuláltam! Pedig úgy féltem!! :oops: Fura, mert másféle érzés volt. Vagy lehet, hogy csak elfelejtettem? :lol: :lol: :lol:
zsuzsi 81

a kettôvel ezelôtti üzenetben késôi FEKVÉST akartam írni!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Hát egy kisebb novellát írtatok!

Edit: A szobatisztaság téma még szerintem nagyon korai Krisztánál. szakemberek véleménye szerint legkésőbb 3 éves korában kell, hogy szobatiszta legyen a gyerek. Mivel Kriszta elég gyorsan fejlődik, biztos a szobatisztaságot is előbb el fogja érni, mint az átlagos baba, de nem sürgesd, talán ezért nem volt téma eddig a fórumon. Én inkább a babajelek használatát ajánlom, az talán egy lépcső a megoldáshoz.

Kistesó téma: Mi is szeretnénk még Réka 2 éves kora előtt még egy babát, illetve kihasználni az időt amíg kint élünk mert itt én nem dolgozom. Én most élvezem, hogy mozoghatok, el tudunk menni kirándulni, úszni, partner sok mindenben Réka, este ha lefekszik akkor el tudok menni barátnőzni, de ha meglátok egy kismamát irigyekdem, nosztalgiázom. Várom hogy újra pocakos legyek!

LÁnyok! Meddig ajánlatos használni fürdés előtt olajat és utána hintőport???

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Zsuzsi!!!!!
Tegnap Én épen citromos csirkét készítettem ebédre! Íme a recept!!:-) :-) Aktuális......;-);-)
Hozzávalók:
1 kis csirke
vagy 4 csirkecomb
1 fej hagyma
1 citrom
2 dl tejföl
3 kk liszt
1 ek olaj
ételízesítő

bors
( én még tettem hozzá bazsalikomot és csombort is )

Elkészítés :
Az összevágott hagymát hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd beletesszük a feldarabolt csirkét és 3-4 szelet citromot. (eredetileg 5-6 szeletet ír a recept, de annyi nem kell, szerintem elég a kevesebb is, hogy ne legyen savanyú) A fűszerekkel és az ételízesítővel ízesítjük és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a léből. Három kávéskanál lisztet vízzel simára keverünk, belekeverjük a tejfölt, majd óvatosan hozzákeverjük a csirke levéhez. Jó sűrűre beforraljuk, majd visszarakjuk bele a húst, és átforrósítjuk. Tésztával tálaljuk, én szarvacskát csináltam hozzá.

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Edit! A bili szerintem is még korai gondolat. Én úgy tudom olyan 2-3 éves kor körül szoknak rá a babák. Sőt Én még azt is hallottam, hogy nyáron állitólag könnyebben megy........ :roll: Majd meglátjuk ezt is! :lol: :lol:

Most mondta a híradó, hogy mégis csak marad a szabad orvosválasztás!!!! Erről döntött tegnap a kormány!:lol: :lol: :lol: :lol:
Juhhhéééé, lehet örömködni!!! :lol: :lol: :lol:

Mentem nézelődni tovább.....

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Tudom már mit akartam még!!

Emőke!
Pont tegnap olvasgattam a bébikompról. Itt a babaneten az
'ÉLETMÓD' toipban a 'BÉBIKOMP-ki tud róla jót is mondani' címszó alatt.
Nos Én mindig is ellenzője voltm. Tudod őszintén meg szoktam itt mondani a véleményem, remélem nem sértődsz meg emiatt!!!! :D :D Nem is akarlak lebeszélni róla, meg prédikálni sem, csak ha lesz kis időd olvass bele a hozzászólásokba. Van pro és kontra, mindneki azt tesz amit jónak lát. Szerintem nem egészséges.
Tényleg mégegyszer hangsúlyozom, nem akarlak megbántani vagy valami!!!!! :lol: :lol: :lol: Persze a kis Krisztián tündéri a képeken!!!:-):-)
Puszi

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Topikot akartam írniiii..... :oops: :oops: :oops:

Ja és mégvalami! Igen minden este van fogmosás, de fogrémet <-- ezt jól írtam, mi így hívjuk, még nem használunk. Nem is tudom mikortól lehet, talán mikor megérti már, hogy nem enni kell, meg nyelni?!? :shock: :shock: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Köszi, lányok a sok bilis hozzászólást, most én is utánaolvastam egy kicsit a dolgonak és valóban igazatok van, nem jött el még az ideje. Ez van, íyg tanul az ember! Amúgy sem szándékoztam erőltetni a dolgot, hisz úgyis magától kell megtanulnia, de gondoltam, kipróbáljuk! Hát akkor nem próbáljuk ki!

Zsuzsi, örülök, hogy mindent rendben talált a doki! Citromos csirkehúslevest is készíthetsz. A zöldségek mellé cikkekre bontott és feldarabolt citromdarabkákat főzöl. Majdnem akkor dobod bele a levesbe, amikor kész. Vagy kettőt hagyod még lobbanni és félre is veszed.

KAti, Eszter, szerintem is ráértek még a következő babára gondolni. Ha amúgy sem tervezitek mostanában, akkor fölösleges ezen rágódni. A jövő még sok mindent hozhat. Én mondhatom, kislány korom óta úgy szeretném, hogy két kis korkülönbségű gyerekem legyen, hogy legyenek játszótársak (mivel én egyedül voltam 9 évig), úgyhogy nekem eszembe sem jut, hogy ne szüljek még egyszer. De ez az én személyes felfogásom. A tietek is sokat változhat. Amikor a hullámok összecsapnak a fejem fölött (mert bizony ilyen időszak, napok is vannak) sokszor én is úgy érzem, hogy még ennyit sem bírok elviselni, hátmég két gyerekkel. De tudom, hogy valahogy akkor is boldogulni fogok/fogunk. Szerintem a pillanatnyi hangulat nagyon befolyásolja a dolgot. Voltam már én is úgy hogy kategórikusan kijelentettem, hogy nekem nem kell több gyerek. :oops: :oops: :oops: De az nem volt igaz.

Etterke: Nem tudom a hintőport és az olajat, mert én hintőport soha nem is használtam, és olajjal pedig fürdés után kenem be Krisztát.
Ne haragudj, ha megkérdem. Meddig maradtok Madridban és milyen területen dolgozik a férjed? Nem muszáj válaszolnod, természetesen, csak ha akarsz. :roll:

Sudi: NA, jó hír ez az orvosválasztás. Mégiscsak vannak normális emberek a kormányban! :roll: :roll: :P :P

Zsuzsi, nagyon sajnálom a rossz alvásotokat. Tudom, mit jelent. Kicsi Krisztám hol egész éjjel alszik, hol egész éjjel ébredezik. Tegnapelőtt éjjel aludt este 10-től 5-ig, majd 7-ig, az elmúlt éjszaka viszont vag y 5x ébresztett. Nem tudom, mi lehetett. Foga nem látszik, hoyg jönne, meg amúgy is hagyják már békén, mert ez a 6 egyelőre elég.
Majdcsak kialakul!

Aludjatok jól! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Igen, tudtam, hogy én is kihagytam valamit! A fogmosás.
Mi is "mossuk" a fogunkat. 6 hónapos korában vettem egy 3 darabos fogkefe-készletet. Ilyet:

Kép Ezt 6-7 hónapos kortól lehet használni még akkor is, ha nincs fogacska. Spéci \"fogazata\" van, nekünk jól bevált rágókának is.

Kép Ez a második, puha plasztikfogacskái vannak, már előkészíti a rendes fogkefét. 8-12 hónap között ajánlják.

Kép Ez meg már a rendes fogkefe

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi köszi a felvilágosítást.Ez komolyan mondom.A bébi kompnak nem olvastam utánna,és nem tudtam,hogy árthatok ezzel Krisztiánnak.Holnap meg is kérem a férjemet és szedje szét és még elrakom egy pár hétre.
most látom,hogy még túlkorán vállaltunk gyereket...ha még azt sem tudom mi az ajánlott.
Ugyanígy köszönöm neked is Edit.
Pedig én csak jót akartam,hááát ezt most jól elszúrtam.

Etterke mi sem használtunk sohasem hintőport,mert nekem azt mondta anyukám,hogy az eltömíti a bőr pórusait és nem engedi levegőzni a bőrt,ezért bepállhat a gyerek behintőporozott bőre.Olajat sem hasznáétunk csak 1-2x,de az nem vált be,ezért a lanolinos testápolóra váltottunk.
Na már megy a hajszárítás???

na megyek,mert minden erőm elhagyott
jó éjszakát

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sudi, Edith: Köszi a citromos recepteket! Kipróbálom! :P :P :P

Hát ezek a fogkefék nagyon szuperül néznek ki!! :D Nekünk legutóbb a védônéni a kezembe nyomott egy rendeset (mint a 3. kép) és nem igazán tudtam elképzelni, hogy a közeljövôben ilyet akarnék használni Alidának! Sudi mi is fogrémnek híjjuk!! :lol:

Edith:
úgy látszik összebeszéltek a lánykáink, Alida is sokszor annyira felszínesen alszik az éjjel, hogy minden neszre felébred. Vajon mitôl van ez??? Ma viszont evett egy csomó banánt! Csak folyton öklendezett szegény, mert egybôl lenyelte és én meg villával nyomtam össze csak. Ezt is géppel kéne? Pedig tejet is tettem hozzá és teljesen püré lett!

Na most megyek fürdôzni! :D
zsuzsi 81

Lányok, megszületett Beuci kisfia a másik topikból. Csak véletlenül néztem be, és ez a hír fogadott! NAgyon megcsappant ott a lányok száma!
De nem baj, legalább gyarapszunk mi, itt!
Beuci, itt is gratulálok nektek, és várunk a babázóba! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, Zsuzsi, szerintem ne aggódj az öklendezés miatt, Kriszta még most is csinálja, amikor valami "furcsaság" kerül a torkába. Megszokja, és hamarosan nem fogja zavarni. Azért jól törd össze villával, amennyire csak lehet, és fokozatosan darabosítsd.

Én is ma gondoltam, kiipróbálok valamit: Krisztának levest és másodikat adni. :shock: :shock: :shock: Főztem neki paradicsomos krumplilevest, ebbe belefőztem a csirkehusit is, de csak a krumplit és a paradicsomot hagytam benne. és jó levesesre hagytam, nem sűrítettem még tápszerrel sem. Csak úgy natúr. És a lányomnak nem ízlett. Igaz, valamivel darabosabbra is hagytam, mint szoktam, és lökte kia a szájából.

Második fogásnak csirkehusis párolt káposztát adtam (most kap másodszor káposztát), amibe egy kisebb főtt krumplit is tettem. Ezt a géppel mixeltem, mert nem akartam, hoyg a káposzta vastagabb részei esetleg egészben maradjanak. Hááát, úgy beseperte Kriszta az egészet, hogy csak. Még délben ette, azóta sem volt baja, remélem, ezután sem lesz tőle.

Most már végképp megyek és lefekszem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nah! Itt vagyok végre!

Mindenkinek köszönjük a köszöntést!

Enéh már jobban van. Jobbanmondva nem is volt igazán rosszul. Kicsit sűrűbben kell szívni az orrát, de semmi rosszkedv, nyűgösség.
Éjjel 1x sírt fel, akkor is csak a cumija kellet neki.

Kedden volt nálunk a védőnő. Megdicsérte Enéht, hogy nagyon ügyes. Mondta hogy szinte már mindent ehet, a mi főztünkből is adhatok is neki, he az nem túl fűszeres, csípős.
Szerdán voltunk a 11 hós kontrollon. 9270 g, és 74,5 cm. Dokinéni megint megdicsért. Kérdezte miket csinál, elkezdtem sorolni, mondta hogy többet is tud, mint amit ilyen korban kéne.
Csomók!
Védőnéni mondta, hogy nincs mitől tartanunk, ha valami gáz lenne, azt már észrevettük volna, de ha gondoljuk akkor kivizsgáltathatjuk.
Szerintem azért kérek egy vérvizsgálatot, de épp a mostani baba magazinban volt egy kérdés evvel kapcsolatban, és ott is azt írta a doki, hogy nem kell aggódni.

Ma voltunk karácsonyi ajándékot venni. Apa kapott egy playstation-t, én meg egy telefont. Megbeszéltük hogy karácsonyig nem veszük használatba őket. Szerintetek Sanya kibírta? Hát nem! Mondta hogy használjam én is a telefont. Persze nem ellenkeztem, így legalább tudok hangos videót csinálni Enéhről!

Képzeljétek!
Beírattam Enéh-t bölcsödébe. Felhívtam a bölcsit hogy megkérdezzem hogy mi-hogy van. A vezetővel beszéltem. Elkérte az adatainkat, és annyit mondott hogy majd valamikor tavasszal látogassunk el megnézni a bölcsit, Kérdeztem hogy akkor majd be is írathatom? Erre közölte hogy most vette fel. Tök jó!
Jah! És a legjobb! Ez céges bölcsi, így csak a kajáját kell kifizetni!

Zh!
Kiderült hogy elmaradt. Majd dec.9.-én lesz, de mi most azt beszéltük Sanyával, hogy inkább halasztok, mert egyszerűen képtelen vagyok rendesen készülni, és úgy hogy csak tanulgatok, nincs értelme folytatni a sulit.

Sudi!
Gery! Gratula a fogakhoz!
Lilafolt meg hamar elmúlik!

Túró!
Régebben, anya is csinált! Azt nem tudom hogy milyen tejből (már nem emlékszem) Háát mit mondjak! A bolti túró sehol sincs hozzá képest, szóval ha van időtök, szerintem érdemes tenni egy próbát (akár a bolti tejjel is).

B.Eszter!
Mi az a Botulizmus?
Orrszívóból nekem kézi van, a porszívóstól idegenkedek, de mondta egy anyuka, hogy neki porszívós van, de nem a porzsívóra teszi, hanem szájjal szívja ki. Orrsrayt a kezdetektől fogva használtunk. Nyáron nem , de msot hogy fűtünk, megfázástól függetlenül is használjuk.
Bébikomp!
Nekem annó azt mondták hogy eszembe ne jusson, de ha nagyon akarok, akkor naponta max. 10 percre.
Én nem vettem, Enéh csípőjének tuti nem tett volna jó, most meg már nem kell, hisz’ jár.

Zsuzsi!
-17!!! Áááááááááááá!!! Én jól bírom a hideget, de ez már nekem is sok lenne! Amúgy megkérdeztem a védőnőt, -5-ig lehet kivinni a piciket, úgyhogy erre figyelj oda!

Edith!
Én még nem vettem bilit. Szerintem korai, meg Enéh úgysem ülne meg rajta. Pelenkázás közben is elmászik.

Skype!
Hogy beszéltek rajta? „Fülessel”? Nekem van webkamerám, ahhoz van mikrofon, és ugyebár van rendes hangfalam. Szerintetek úgy is lehet használni? Sanyának egyik haverja mondta hogy skype-olhatnának. Azóta nincs nyugtom, meg kéne csinálnom, csak nem tudom hogy így működik-e. Annó msn-en beszéltem így haverommal, azzal tökéletesen működött, azért gondoltam hogy esetleg skype-on is működik, de feleslegesen nem akarom felrakni a programot.

Huh!
Megint kisregényt írtam! Egyszer tuti megírom azt a bizonyos könyvet…..
Nah! Lépek, ismerkedek a telefonommal!
[/i]

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok

CsKati: Koszi a koszontest Petike neveben :lol:

Edith: En racafolok az eddigi bilis iromanyokra (remelem lanyok nem haragusztok ezert :lol: ). Szoval engem mar 1 eves korom elott blire tettek es imadtam rajta ulni, sot jatszani is es vegul haladtam a bilivel a senekem alatt :lol: :lol: . Valoszinuleg ez azert is alakult ki mert a bocsibe minden gyereket egyut biliztettek. En is olvastam azokat a cikeket hogy sak 2-3 eves kor korul biliznek, hat en azt hiszem hogy joval hamarabb kiprobalom a Petivel. RRemeljuk hogy meg 1 eves kora elott. Az is igaz hogy tobb idot igenyel es anyu eleg sokat foglalkozott velem, sokszor ultetett a bilire de meg volt az eredmenye. Szerintem kiprobalhatod es ha nem akarja hasznalni majd elrakor hisz ugy is fog kelleni kesobb.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

En is elolvastam a babykomp topicot es megjobban meggyozodtem arrol hogy helyesen dontottem amikor anyoseknak mondtam hogy ne vegyenek karacsonyra azt a petinek mert en nem akarom hasznalni. Szoval en meg is kaptam a magamet toluk mivel a sogrnom kisebik gyereke imadta hasznalni. Mar megint az jott ki hogy en vagyok az okos es a sokeves tapasztalatokat figyelembe sem veszem. :roll: :roll: Csak az a baj hogy ok meg nem olvasnak ilyen teren es ugye a sogornomek gyerekei is mar 19-20 evesek. koszi Sudi hogy irtad ezt a topicot igy nincs lelkiismeretfurdalasom.

Babaproject en mar dolgoznek rajta de sajnos nekem nemsokara vissza kell alnom a meloba. Mar nagyon varom hogy mi is elkoltozhessunk innen anyosektl es a mi kis eletunket eljuk es ne allandoan a nemtetszo arckifejezest nezni. Peldaul leirok egy esetett: Tegnap reggel kimegyek a konyhaba es halom hogy a gyerek monitorja be van kapcsolva. Reggel amikor a ferjem kiment hogy a kajat tejcsit megcsinalja a Petinek rakapcsolta es elfelejtette ekapcsolni. rre mondtam anyoseknak hogy amikor minda ketten itthon vagyunk es elfelejtjuk lekacsponi a monitort nyogodtan lekapcsolhatjak, erre a valasz hogy oket nem zavarja. Na en most hogy magyarazzam meg hogy nekunk lehet hogy pont akkor van intim eletunk :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: Na de mar a nemtetszes megint ott volt az arcon hogy en minden elzarok eloluk.

Na most lelepek zuhanyozni es lehekudni de elotte meg Petit megetetem. Jo ejt nektek

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Bocsi a sok hibaert, de nem olvastam vissza.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Kimaradt az elozoekbol:

Edith koszi hogy figyelmeztettel a Petike felallasaval kapcsolatosan. Kepzeljetek vasarnap ota ahogy felultetem rogton fel aka allni es nomja is magat, ha ez nem jon ossze akkor kepes hisztizni is. Mar mondtam is a ferjemnek hogy mostantol nem allitgatjuk, habar szeretnenk de nem ez a rendje a fejlodesnek. Tanuljon csak meg maszni majd utanna talpra allni. Koszi megegyszer.

Zsuzsi, nekem is van egy otletem citromra: citromos tea :lol: :lol: :P :P :lol: :lol: (bocsi, de ezt a poent nembirtam kihagyni :oops: :oops: :oops: , remelem nem haragszol erte csak vicceltem)

Na most mar megyek alukalni

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Emôke:
No azért nehogy letörj, mint a bili füle!!!! Az ember nem tudhat mindenrôl, ma meg annyiféle dolgot hallani pro és kontra, hogy én is néha csak kapkodom a fejem. A lényeg: Krisztiánnak semmi baja nem lesz, ha néha belerakod és ne gondolj ilyen hülyeségeket, hogy túl korán vállaltad, mert ez nem igaz :!: :!: :!: Krisztián annyira szépen fejlôdik és olyan kiegyensúlyozott, boldog baba, hogy biztos vagyok benne, hogy nagyon jó mamája vagy és imádod a kicsi fiad és a legjobbat akarod neki!!! :)

Andrea: :D
Biztos nehéz lehet az anyósoddal élni. Szerintem mindenkinek addig kedves az anyósa, amíg nem kell egy fedél alatt lakni vele. :evil: Féltékeny a kicsi fiára, aki sajnos már felnôtt... biztos mi is ilyenek leszünk (???) :shock: :shock: :shock: Alida is nagyon sokszor kinyomja magát, az ölemben is általában áll, nem is tudnám lenyomni. Ugyanakkor egyre ügyesebben mászik és nagyon jó a mozgása. Szerintem nem kell megakadályozni, hogy néha felálljon, de Ti ne álltassátok (hihi). Én kívántam már boldog hófordulót???? :oops: Ha nem, akkor ezennel, bár megkésve, de nagyon boldog 4. hófordulót Petikének!!!! :lol:

Sancsi:
Érdekes ez a -5! :o Ez azt jelenti, hogy elvileg több mint 5 hónapig ki sem vihetném!!! Elég rövid idôre visszük csak ki és ügyelek arra, hogy jól fel legyen öltözve és ne érje szél, vagy az arcát levegô. Mit fogsz szólni, ha -30 lesz? :lol:
Szerintem okosan döntöttél, hogy halasztasz. Én valószínüleg bele sem fogok még kezdeni...
zsuzsi 81

Jó reggelt!!!

Jól megvagyunk.Kicsit megfáztam,de nem lényeg.A Mesi alszik még,gondoltam írok néhány sort,mert mindjárt indulhatok.Tök jó,hogy csak 11 körül kell kimennem,Hát nem megválltás???? :roll:

Megyek öltözni.Így reggelente talán lesz időm benézni.REMÉLEM.

Szép napot mindenkinek!!!
,
Gyönyörűek a babák!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Sancsi: Ha hiszed, ha nem, éppen most akartam felhívni a figyelmedet arra a bizonyos cikkre a Baba magazinban. Tegnap este vettem meg és egyből eszembe jutottál, ahogy elolvastam! A vérvizsgálat elvégeztetése szerintem sem ártana, a megnyugtatásotokra mindenképpen megérné. Bár szegény kis Enéh-t sajnálnám a vérvétel miatt! A Skype-ot én csak írásra használom, sem kamerám, sem pedig mikrofonom nincsen. Szeretnék, csak halvány lila gőzöm sincs, hogy milyet kéne venni, ami kompatibilis ezzel a programmal. Az ilyen műszaki dolgokhoz egyáltalán nem értek. Aki tud segítsen! :roll: :shock: :) :lol:
Akkor ezek szerint te hónapokon belül visszamész dolgozni? Hogy Enéh-t már be is írattad a bölcsibe? Szerintem is jól teszed, hogy halasztasz a főiskolán, hiszen ha nem bírod idővel és energiával a tanulást, akkor valóban nincs sok értelme!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Etterke: Hogy őszine legyek, nem is emlékszem, hogy mikor használtam utóljára olajat és hintőport a fürdetéshez. Szerintem csak az 1. hónapban. Joci bőre ennek ellenére szép, egészséges. :D

Sudi: Örülök, hogy marad a szabad orvosválsztás :!: :!: :!: :D Tegnap este pont nem láttam egyik híradót sem. Olyan cuki Gery a kis fogacskáival! :D Már úgy várom, hogy végre Jocinak is kibújjon egy! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Sudi: Te még olajozod Geryt fürcsi előtt? Hintőport senki nem használ? Én inkább nyáron tartottam lényegesnek a meleg miatt! Ha ti sem használjátok már, akkor ha elfogy én sem veszek már még egy üveggel.

Edit: Nem titok, hogy még várhatóan 1-1,5 évet maradunk kint, a férjem okleveles közgazdász és pénzügyi területen dolgozik (SAP)

Sok boldogságot Petikének!

Kép
Kép
etterke

Sudi: Megnéztem a videót Geryről! Nagyon édes :!: :!: :!: :D :D :lol: Micsoda kis szőke hajacskája van! A képeken sötétebbnek tűnik. És azok a szép kék szemecskék.......!

További szép napot mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Andrea!
Milyen ismerős ez az anyós téma!!! :twisted: :twisted: :P :P Jaj nekem is egy nagy álmom, hogy egyszer külön megyünk..... Teljesen megértelek!!! :lol: :lol:

Emőke!
Ne butáskodj!! Igen is vannak hibák, bennem is, biztos Én is sokmindent szarul csinálok, nem születünk úgy, hogy minden egyből tudjunk!!
Mondjuk Én is sokszor érzem, hogy esetleg korán vállaltuk a babát, de inkább magam miatt, és velem kapcsolatos dolgok miatt, mint sem, hogy Én szarul csinálnék valamit. Én azokat ugyanúgy bevállalom mint amit jól csinálok és tanulok belőle és utána szívesen osztom is a tapasztalatot. Ja és nem hitetgetem magam azzal, hogy Én tökéletes anya vagyok, olyan úgysincs, mint ahogy tökéletes ember sincs!!!!! :lol: :lol: Fel a fejjel Emőke! Te gey nagyon tündéri aranyos csajszi vagy, és biztos imád a fiad és a párod is! Kell ennél több?????? :lol: :lol: :lol:

Etterke!
Én már rég nem olajozok. Nem is tudom, kb fél éves koráig csináltam Gerynek....... De aztán úgy elkopott a 'művelet'. A hintőporozás meg csak nyáron volt a nagy melegben.Szerintem Rékus nem egy érzékeny bőrű, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lenne ha már nem használnád ezeket, ha meg mégis, akkor utána még mindig újból olajozhatod.
Párom nem szerette a szagát, ő már a finom babailatra vágyott mint amilyen a Johnson's. Én a nyugodt álom fürdetőt használom (a lila flakonos) és ugyan ezt a féle testápolót. Füri után azzal szoktam picit átkenni Gery bőrét. Fini az illata!! :lol: :lol: :lol:

Emlékeztek Gerytől még a legelején már vettek vért, mert sárga volt! Olyan másfél hós volt ....... hát Én úgy be voltam tojva!!! <--ez 'j' ????? ugye?????
Na és akkor a kis kéfejéből vettek vért, de elöszőr a fején találtak egy jó kis vénát, majdnem onnan vették, na mondtam, hog ytalán ha a kis kezénél maradnánk az jobb lenne! ............ úristen most olyan távolinak tűnik ez az eset, lassan egy éve már. És akkor még olyan kis pici és törékeny volt Gery..................... Ti is szoktatok így visszagondolni??????

Na mentem.
Pusza

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Cskati! Örülök, hogy meg tudtad nézni, azért nem küldtem mindenkinek, mert elég nagyocska a mérete, és úgysem megy át minden postafiókra... Majd igyekszem felrakni a honlapra, ott meg tudja majd mindenki nézni.
Pusssz

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

A héten valahogy egyáltalán nem volt időm benézni, most is csak végigfutottam mit írtatok. Még előbb is a papírmunkával kűzdöttünk, most takarítok (azért tudok írni, mert várom, hogy felszáradjon minden). Bevallom a héten kicsit ki is borultam. Sok munkánk van (hál'Isten), és ugyan az operatív részét megcsináljuk, de a papírmunkákkal, egyebekkel nagyon el vagyunk maradva. Volt amikor délben sétáltattam a gyereket és úgy éreztem valaki fojtogatja a nyakam, mert annyira fojtogatott a sok tennivaló. Na jó, nem panaszkodom, mert lehet, hogy januártól meg éhenhalunk, addig jó, amig van dolgunk. :D Na igen, én mindig félek valamitől.

Etterke: Én már fél éves kora óta nem olajozom Ákost, hintőport meg azért nem használok, mert száraz a bőre. Mostanában Nívea babakrémmel kenem fürdés után a "szárazabb" részeire.

Ma véletlenül összefutottam a védőnővel, aki azt mondta, hogy Ákossal kóstoltassuk meg a tehéntejet. Félek, hogy utálni fogja, egyszer próbáltuk. Hál'Isten most már picit jobban eszik. Már nagyon ügyesen rág, nem is szabad neki pépesíteni a kaját, mert úgy nem eszi meg. :roll:

Fogkefét én is vettem, több-kevesebb sikerrel használtuk, persze mi is "fogrém" nélkül.

Puszi

Kép
mölli

Etterke:
Én sem használok sem olajat, sem hintôport, csak a nagyon nagy melegben. Meg kell mondjam, hogy a testápolót sem nagyon szeretem, olyan szép Alida bôre és én sokkal jobban szeretem a természetes illatát! Mostanában az arcát szoktam kenni, mert néha kiszárad és kipirosodik. Képzled tanulunk spanyolul!!! No csak nyelvkönyvbôl sajna, ami nem az igazi, de van felvételünk is! Te már jól tudsz, ugye?

Cs-né Kati:
Szerintem a mikrofonnak nem a programmal kell kompatibilisnek lennie, hanem a géppel. Nézd meg, hogy milyen a kimenet és olyat kell beledugni. Szerintem! Bár a fülhallgató is ajánlott, mert különben nagyon visszahngzik és mindent kétszer hallasz...

Kriszta:
Jó hallani felôletek!! Pihenj rendesen, mert nemsokára nagy hajtás lesz úgyis!

Puszi
zsuzsi 81

Szia Mölli!! :D
Nem lehet túl jó ez az állandó félelem! :( Én is hajlamos vagyok egy csomót stresszelni, hát még ha vállalkozók lennénk! :roll: :roll: :roll:
Ákos nem eszik jól?? Biztos csak átmeneti.
Persze könny? mondani, de próbálj néha tényleg kikapcsolódni és olyankor ne gondolj a tennivalókra! Kell egy kis pihenés néha. Az ünnepeket is így fogjátok végigcsinálni?
zsuzsi 81

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat a babaolajra és hintőporra vonatkozóan. Réka lábán néha száraz a bőre, pedig ott nem is hintőporozom, gondolom a víz miatt, de a hajlatokat szoktam hintőporozni és olajzni, ha elfogy a jelenlegi akkor már nem veszek többet.

Kati28: Megkaptam Mira képet! Hihetetlenül sokat változott, nagyon szép kislány!

Emőke: Nem szabad ennyire elkeseredni és magadra venni a dolgokat! Senki sem tökéletes hidd el, és azért jó ez a fórum, mert mindenki elmondja a tapasztalatait és ezek alapján tudunk dönteni. Én is büszkén meséltem, hogy Réka mézes kamillateát iszik és akkor derült ki, hogy a méz tilos min. 1 éves korig, persze nem adtam többet neki és bántott, hogy ezt tettem, de honnan kellett volna tudnom, én csak jót akartam, hogy nem kristálycukrot teszek a teába. Biztos vagyok benne, hogy Te is a legjobbat akarod a fiadnak és ez nem kor függő. Sudi nálam sokkal fiatalabb és rengeteg mindenben egyet értek vele vagy érdekel a tapasztalata.

Edit: Réka is használja azt a fogkefét, amit lefotoztál és kedveli. Masszírozza a kis ínyét.

Valamit még akartam, de a fogmanók már megint nálunk laknak :twisted:
Olvasgatlak mindig benneteket, de a hozzászólásaim mindig nagyon tömörre sikerülnek. :( Bár ennek hossza jól sikerült :D

Jó hétvégt és szép napos időt!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Végre ideértem én is. Elég zsúfolt napom volt. István itthonmaradt, mert ma nemzeti ünnep volt, és kihasználtuk az időt egy kis lakásmódosításra, amit holnap is folytatunk. Az éjszakánk szörnyen pocsék volt, azt sem tudom, hányszor keltem fel Krisztához. Reggel szerencsére kissé tovább alhattam, mert István is kezelésbe vette egy időre.
Aztán jött a dokinő és beadta a 6 hós oltását, majd (illetve egyidőben :roll: :roll: :roll: ) vendégeink is voltak. Egy volt osztálytársam a családjával. A legjobb barátnőm volt a középiskolában, de most elég ritkán találkoztunk. És asszem nem is fogunk túl gyakran ezután sem, mert az 5 éves kislánya kikészített minket még ezalatt a 2 óra alatt is. NA, de mindegy. Ez van. :roll:

Na, a családom máris vacsoráért esedezik, hagylak benneteket!
HA tudok, még jövök!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi 81: Nem hál'Isten, karácsony előtt leáll mindenki jabuár elejéig. Ez az egy-két hét van egész évben, amikor pihenhetek, úgyhogy várom!

Kép
mölli

Sziasztok!

Csak most tudtam jonni, de-t ablakokat pucoltam, du-n vendegsegbe voltunk. Hat Petike jol bemutatkozott. Amikor odaertunk akkor ebredt fel es ugy megijett az idegen hangtol hogy alig lehetett elhalgattani, keservesen zokogott. Na aztan amikor lenyugodott par perc szunet es ujra kezdte de akkor mar azert mert almos volt. Ma egesz nap aludt es megis. Ki erti ezt?

Edith: Ma 1-je van (legalabbis nalunk meg igen :lol: ), mi van a volnalzoddal? Krisztanak boldog hofordulot!!!

Emoke: Ne torj le es ne mond hogy tul koran valaltatok babat. Mindannyian csinalunk dolgokat amirol kiderul hogy nem jo de aztan valtoztatunk rajta. Latod en mar 34 eves vagyok aztan megis csinalok hibakak pedig en meg 1 evet babysitter-tem is egy 4 hos es egy 2es fel eves kislany melett es meg veluk is laktam. Fel a fejjel, ugyes lany vagy.

Most mar bavallom nektek hogy mar 2 hete elkezdtem tornazni. Szep lassan epitgettem fel, van egy olyan gepem mintha sielnel benne es ezzel kezdtem. Ma a feluleseket is elkezdtem. Elegge feltem a mutetem miatt, de meglepodve vettem eszre hogy eleg konnyen megy, mind amikor szunetet hagytam es ujrakezdtem. Na majd meglatjuk holnap hogy kelek ki az agybol :lol: :lol:

Zsuzsi: Sok sikert a spanyolhoz :!: Meg mindeg nem irtad hogy melyik oldalra mentek? Na majd ha visszajottok befagy a befagynivalotok :lol: :lol: Tavaly januarban amikor naszutra mentunk a Hawaii szigetekre akkor lett itt -10 fok hetekig jo nagy hoval. Na mi megerkeztunk a 25 fokbol a nimuszba huha vacogtam is kemennyen.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

elfelejtettem ugyanis terhesseg ota megrovidul az eszecskem :oops: :roll: . Ma vettem kiskanalakat a Petinek es kepzeljetek szep szinesek, gumis es ha tul forro a kaja akkor feherre valtozik :D Na mar mit ki nem talalnak. Most mar csak egy kistanyert kell vennem, mar a tejpep is megvan es lassan kiprobaljuk a kanalazast :lol: :lol:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Edith, jo a citromos kep Krisztarol. Azt nem tudom eldonteni hogy elkezdett sirni vagy csak a szajat huzza?

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok! NA az este már nem jöttem...

Még annyit akartam volna írni, hogy Emőke, szerintem egy ember "soha" nem elég érett arra, hogy gyereket vállaljon. Természetesen, ezt képletesen értem, csak olyan szempontól mondom, hogy 30-40 évesen is biztos vannak olyan dolgok, amit valaki nem tud. Amint Sudi is írta, biztos vannak olyan dolgok, amit én sem csinálok jól, és nincsenek olyan allűrjeim, hogy én tökéletes anya vagyok. Nem, korántsem. Én olyan anya vagyok, aki megpróbálja a gyerekének a legeslegjobbat nyújtani, amiben épp az is benne van, hogy tévedek. Hiszen nem kezdtem volna el én is leveket adni Krisztának, a dokinő tanácsára még két és fél hónaposan? Honnan tudtam volna? Itt felvilágosítottak. A mostani esetem: Nem ültettem volna Krisztát bilire időnap előtt? Mert nem olvastam eddig utána.
Szóval, nyugodj meg, kedves, mint indenben, a gyereknevelésben is vállalnunk kell magunkat minden jó és rossz tulajdonságunkkal együtt. Ez adjon erőt.
Ami a kompot illeti, én azért nem veszek Krisztának, mert a gyógytornász, akihez kétszer vittem Krisztát, mutatott egy kisbabát, aki kompozott és a kis lábfeje nagyon merev kezdett lenni ettől. Még nem volt nagy a gond, de már muszáj volt a masszázst alkalmazni. És állítólag az a rossz benne, hogy a baba a járásnak nem a megfelelő: sarok-talp-lábujj sorrendjét tanulja meg, hanem csak a lábujján fogja nyomogatni magát.
Szerintem végülis itt is a középút a helyes. HA 10-20 percet van benne naponta, az még nem árthat. De döntsél te.

Andrea: Köszönöm a te bilis hozzászólásodat is. Az a helyzet, hogy én is biliztem már 8 hós korom óta. Azóta nem kellett kakis pelust mossanak utánam. Sőt, soha utána be nem pisiltem, pszichés problémáim nem lettek tudtommal emiatt.
De biztos, hogy abban a korban ez még nem tudatosan történt. Most, hoyg utánaolvastam, ledöbbentem, hogy mennyi mindentől függ a szobatisztaság, és mennyi minden függ a korai, ill. időbeni biliztetéstől. Mert épp azt írják több helyen is, hogy valóban, szoktatásaal el lehet érni, hogy a pisi-kaki bilibe menjen, de az nem ugyanaz, mint amikor a gyerek saját idegrendszere és stb. fejlettségéből kifolyólag kéri a bilit.
Szóval, engem meggyőztek, hogy nem a legjobb túl korán biliztetni. Mondjuk akkor, ha a gyerek bölcsibe vagy nagyon korán oviba megy, talán nem árt, ha szobatiszta, de azért a természetet sem lehet nagyon erőltetni.
NA, és végülis én Kriszta 4 éves koráig szándékszom itthonmaradni picivel együtt, tehát addig lesz ideje valóban, teljesen leszokni a pelusról.
Ezzel én sem szeretnélek megbántani, nehogy úgy vedd. Pl. én nem tudom, hoyg szerettem-e bilizni, de mindenesetre, mama órákat tartott a bilin, ami az egyik legrosszabb szoktatási módszerek egyike volt. Hát biztos, hogy így nem akaratlagos volt a bilibepisi, dehát ha annyi időt ott tartott, egyszercsak sikerülnie kellett! :roll: :roll: :roll:

Andrea, utólag is nagyon boldog hófordulót kívánok Petikének!!!!!
Ami pedig a mi vonalzónkat illeti, az sosem mutatja a kerek hónapot, de ma már kiírja a 8 hónap 1 napot. Ilyen. Nem tudom, miért.

NA, Kriszta bekakilt. Megyek pelust cserélni! :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, még annyit, hogy Kriszta nem sírt, csak fintorgott. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

BOLDOG SZÜLINAPOT KRISZTÁNAK! NŐJJÉL NAGYRA EGÉSZSÉGBEN!

Tegnap elmentünk vásárolni és Milipa gluténes tejpépet akartam venni Rékának, de a Milupában csak mézeset találtam :roll: Pedig különböző típusúak vannak 8 hónapos kortól és mindegyik mézes! Így egy másik terméket választottam, remélem ízlik majd Rékának. Anyunak is írtam emailt, hogy karácsonyra Rékának Milupásat vegyen, néztem a neten, otthon sokkal nagyobb a választék és nem mézesek.

Zsuzsi: Én szeretem a spanyolt, sok sikert hozzá!

A Skype-ot mi is használjuk, így beszélgetünk a szülőkkel. Hangkártya, mikrofon és hangfal kell és a megfelelő helyekre csatlakoztatni. A füles is is, azt használjuk mi is. Még néhány beállítást kell a gépen csinálni és már használható is. Szerintem ha valaki gyakran beszél külfölddel, akkor nagyon megéri!!!!

Kép
Kép
etterke

Edith, en is olvastam a biliztetesrol szolo szakvelemenyeket de engem valahogy nem tudtak meggyozni. Bizonyos dolgokat elfogadok, bizonyosakat nem. Itt egy elo pelda. Itt Amerikaban megjelent egy konyv a nevelesrol kb 40 eve (en nem olvastam el). Mindenki ezt vette alapul igy a gyerekre meg egy kezlegyintest se tettek a szulok, csak fogtak a fejuket, mindent engedtek a gyereknek (last az amerikai filmeket). Na most ez a bizonyos iro nemolyan regen bevalotta hogy elrontotta az embereket. Sokmindennek bizony nem ugy kellett voltna tortennie es most bocsanatot ker mindenkitol hogy 2 generacio az o hibajabol kifolyolag lett ilyen amilyen (pl. az 5 eves gyerek hazajon az ovibol es kozli veled ha megutod akkor o hivja a 911 - rendorseg- es feljelent mert az ovoneni ezt mondta neki, es ezek meg is tortennek) Szoval, elkanyarodtam a tematol, en kiprobalom hamarabb a Petivel persze nem eroltetem hiszen ha egy gyerek nem szeret rajta ulni akkor az istenert sem tudom rajta ultetni :lol: :lol: Vessziteni nem hiszem hogy veszitunk, ha peddig bejon akkor nyerunk :D Visszont az is megtortenik hogy szobatiszta lesz a gyerek de a kisteso erkezesekor ujra visszaszokik a pelusra :? Ez tortent annal a csaladnal ahol en babysitteltem. De talalkoztam mar olyannal is aki olvasvan hogy a gyerek majd jelzi mikor akar bilire ulni es 4 eves is elmult de jol erzi magat a pelusban. Persze ha pisis a pelus leveszi de masikat akar es az anyuka csak var hogy majd kialakul. Szoval vannak pro es kontrak, es hat mi kell eldontsuk hogy mit szeretnenk a gyerekunknek. Remelm nem haragszol hogy leirtam az en meglatasom.

Babazas Kriszta modra sorozat nagyon tetszik.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Elôször is EDITH!!
Krisztának nagyon boldog 8. hófordulót kívánok!!! :D Tegnap az esti szopi alatt eszembe jutott, de aztán már nem volt erôm írni... :oops: Én a bilizéssel úgy vagyok, hogy szerintem kár elôre tervezgetni, hogy hogy lesz, majd úgyis kialakul. Szerencsére nagyon jól rá tudok érezni Alida szükségleteire, meg hogy mi hogyan jó neki, remélem ezzel is így leszünk. (persze ez inkább az ô érdeme, hiszen annyira egyértelm?en "jelez" mindent)

képzeljétek, tegnap vettünk egy kengurut, amiben a csípôdön ül a gyerek kifelé nézve. A pántot csak egy vállon kell átvetni, de az egészet a derekadon/csípôdön tartod (mint a túrahátizsákoknál). Már a boltban kipróbáltuk, hurcoltam vagy fél órát és semmim nem fájdult meg. Alida pedig úgy élvezte, hogy csak na! Minden szembejövôt leszólított, trécselt, megfogta a ruhájukat, énekelt, rikoltozott, szóval elemében volt! :D

Andrea:
Cancúnba érkezünk és a Yucatan-félszigeten fogunk maya-romokat látogatni! Ha jól számítom, kb 50-60 fok eltérés lesz a két hely között (pláne visszaérve lesz több), nem is tudom mit csináljak! Nem tudom fokozatossá tenni! :shock: :shock: :shock: Szerintetek egy baba hogy bírja ezt????

Etterke:
A Milupa tejpépek nálunk is borzalmasak! Rájuk van írva, hogy csak vizet kell hozzáadni és mikor megnéztem az összetevôket láttam, hogy TEJPORT!! (mégcsak nem is tápszert) tesznek bele!! És hat hónapos kortól ajánlják!! :evil: :evil: :evil:

Edith:
Tegnap mi is beszereztünk ilyen fogmosó szettet, csak az a különbség, hogy a másodiknak a sörtéi gumiból vannak.

Na szép hétvégét mindenkinek!!
zsuzsi 81

Zsuzsi: Hű, 60 fok különbség az nem semmi! Szerintem a babák nagyon jól alkalmazkodnak, de biztos az első napokban fáradt lesz Alida! Mexikó ez a része engem is érdekel, szívesen elmennék egyszer! Ezért irigyellek Benneteket és Andreáékat, mert onnan közelebb van, mint Európából. Még Kubába mennék el, amíg él Castro! Mi most a spanyol vidéket szeretnénk felfedezni és esetleg Portugáliába "átruccani".

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Én is azt kérdem: hol vagytok? Nem baj, pihenjetek! :)

Mi szétbombáztuk ma a lakást, rosszabb, mint egy csatatér. :roll: :roll: :roll: A számítógépet is költöztetjük, így nem tudom, mikor lesz ismét net, de mindenesetre rágom majd állandóan Istvánnak a fejét, hogy mindent egykettőre visszaszereljen! :twisted: :twisted: :twisted:
Legyetek jók, egészségesek, további kellemes hétvégét. Amint tudok, jövök, remélem, mihamarabb! :)

Sok-sok puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocs', nekem nem jelent meg minden hozzászólás, majd pedig ki is törültem az elejét a szövegnek, de nem vettem észre. Ezer bocs'! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Andrea, dehogy haragszom, amiért leírtad a tapasztalataidat-véleményedet. eszem ágában sincs 4 éves koráig várni, hogy majdcsak kialakul. De egyelőre tényleg kár ezen törnöm az agyam, mert amint Etterke is írta, Kriszta sok mindent hamar csinél a korához képest, és lehet ez is időben kialakul nála, mármint a szobatisztaság. :)

Azért azok a óvodáskorús sztorik nem semmik. Én is sokszor kiakadok, amikor filmeket nézek. Dehát ez van, itt más a neveltetés.

Sajnos, most mennem kell, pedig még akartam írni.

Azért még leírom: Etterke, miért akarsz feltétlenül Milupás tejpépet venni? A Nutribén márkáról először tőled hallottam, amikor ilyen tápszert adtál Rékusnak. Nos, itt tápszer nincs, de tejpépek igen, és NAGYON FINOMAK. Spanyol gyártmány, nem hinném, hogy ott ne lennének. Én csütörtökön vettem gluténest, amin azt írja, hogy 5 Céréalés. Ebben nincs tej sem, méz sem. Amin viszont azt írta, hogy Crecimiento, abban volt méz, pedig 6 hónaptól ajánlják azt is. Nos, én abból nem vettem. Az ára pedig fele a Milupáshoz képest. Nos, én nem ráderőltetni akarom, ez csak szerény véleményem, de szerintem egy próbát megér.

NA, legyetek jók. Többinek majd válaszolok amikor újra lesz netem. :)
Puszika!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi, én nem azt írtam, hoyg gumiból van? Mert abból van. lehet, másképp fogslmaztam. Most nincs időm visszanézni.

NA, mentem!!! István már nagyon vár! :lol: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith:
Ez a "szétbombázás" már a nagytakarításnak szól? Vagy valamirôl lemaradtam? :o Jó takarítást!! (bár ezt már úgysem olvasod)

Etterke:
Azért Spanyolország, nameg Portugália is fantasztikus helyek!!! Kuba jó ötlet, csak mindenki télen utazik oda, így lehetetlenség lett volna most.

Képzlejétek, a reggel -30 fokot mutatott a hômérô higanyszála!! :shock: :shock: :shock: Most valamivel "melegebb" van... Viszont az ablakainkon gyönyör? jégvirágok nyílnak! Persze kívülrôl! :lol:
Alida ennek örömére bevágott egy fél banánt. :D
zsuzsi 81

Először is köszönöm csajok a bíztatást!!!Olyan jó,hogy vagytok nekünk...és vagyunk egymásnak. :P :P

Krisztián is először kezdett felállni az ölemben,és ennek örömére rögtön elrohantunk és vettünk a férjemmel egy bébikompot.Alig vártuk,hogy hazajöjjünk és bele ültessük...és nem olvastam semminek sem utánna.De már mindegy nem vagyok már letörve,csak még egy darabig szüneteltetjük.

Morzsi folyamatosan nem előre hanem hátrafelé mászik négykézláb.De olyan ügyesen és gyorsan,hogy csak na.Előre még segítséggel sem hajlandóóó...nem hinném,hogy ez a max 1órás béikomptól volna,amennyit összesen benne volt.

Náltok ez,hogy volt???

Kriszta Viola boldog hófordulót kívánunk!!!

Petike így utólag neked is boldog négyhónaposságot!!!

még azt akartam kérdezni,hogy most,hogy elmúlottunk 6hónaposak miket lehet még adni?husi,máj,tojássárgája??

Sancsi nem küldenéd el nekem mégegyszer azt a táblázatot a hozzátáplálásról???nagyon megköszönném,,,,

További kellemes hétvégét mindenkinek........... :P :P :P :D :lol: :lol: :lol:

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?