Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Judit!
Mégegyszer nagy-nagy gratula Nektek! :D
Tündériek együtt a srácaid! :D
Sajnálom, hogy a szülés nem az elképzeléseidnek megfelelően alakult, de azt gondolom az a legfontosabb, hogy mindannyian jól vagytok.

Dóri!
Mi volt ma az UH-n?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Mirminc!
Nekem személy szerint nincs ellene kifogásom, ha Te és a családod úgy gondolják. Két gond van.
1. A finanszírozás. A kórház nem kapja meg a szülésért járó kb 90 000 Ft-t, ha a "beteg" nincs bennt legalább 3 napig (hogy ez milyen hülyeség, arra egy pélad: a császárosnak csak 2 napig kell bennt lenni ugyanehhez)
lehetne csalni, és Veled megbeszélva úgy kiadni a papírokat, mintha, de ez, bár tudom csinálják sokfelé, bűncselekmény (okorathamisítás + biztosítási csalás)
2. Ahol ez tömesen elkezdték csinálni, a gyerekek 40%-a került vissza, kiszáradás, sárgaság miatt. Ezért a gyerekorvosok nem javasolják a 4. nap előtt.
3. A PKU szűrést (egy szörnyű fejlődési rendellenesség, mely korán felismerve lényegében gyógyítható diétával) csak akkor lehet megcsinálni, ha a baba legalább 24-36 órája, bőségesen kap anyatejet. De erre vissz lehetne hozni a gyereket.
Gondold meg.
gyuri
Szeged

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm a gyors választ!

Az a helyzet, hogy még most is szoptatom az elsőt, úgy tudom másoktól, akik hasonló cipőben jártak, hogy ilyenkor azonnal van tej a kicsinek is, tehát a kiszáradásra meg a besárgulásra kisebb az esély, mintha csak 2-3 nap után indulna be a tejtermelés.

A finanszírozási dolgok... hát igen... tudom ezért nem szívesen engedik haza az anyukákat, amit egyébként oltári hülyeségnek tartok, hiszen a szülés meg az utógondozás két külön dolog, a szülés akkor is megtörténik, ha utána nem foglalom feleslegesen a kórházi ágyat. sok országban az ambuláns szülés a "normális" és saját belátáson, illetve orvosi javallaton múlik, hogy bentmarad-e a kismama utána.
Ezzel a politika OFF

Még egy kérdés, ha ilyesmiben töröm a fejem, érdemes előre megkérdezni a kórházban valamelyik gyerekorvost, illetve egyeztetni a saját orvosommal? Nyilván ha császár lesz, vagy bármilyen komplikáció lép fel, akkor nem akarok majd 24 óra után hazarohanni, de ha olyan simán zajlanak a dolgok, mint az első babával, akkor nem várnám ki a 4 napot.

Előre is köszönöm a választ!

Üdv,
mirminc
mirminc

Sziasztok!

Judit, nagyon cuki ez a kis Szonja baba és óriási gratuláció hozzá.
És ahogy Danca átöleli a tesóját...........igazi szívet melengető kép!
Jó egészséget nektek!

Finike, ne izgasd magad, te mindent megtettél szopi ügyben.Felesleges kínlódni.

Adra, nálunk nem jön még a baba.Bár képzeld én foglalkozom asztrológiával és a csillagok állása szerint 2007 év végére baba van kilátásban, ha nem védekezünk. :lol:
De mi védekezünk, mert egyelőre nem állunk úgy, hogy jöhessen a kistesó. :cry:

Dóri, mi volt uh-n?

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok Mindenki!!!

Új vagyok a "klubban" :) .
Nekem is van most már két kislányom, mind a kettőt a Délpestiben szültem a Csütörtöki dokinál.
Ha jól gondolom akkor a Judittal találkozhattam is a kórházban mert nekem most november 11-én született a második leányzóm.
Nagyon irigykedem azokra akik még szülés előtt állnak mert én most már megint szeretnék babát várni.
Nektek nem volt ilyen érzésetek szülés után?

Szandra
szandrakiss

Szia Szandra,

Akkor valószínű, hogy láttuk egymást. Én persze az első napot kénytelen voltam ágyban tölteni, de utána biztosan találkoztunk.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Szandra! üdv a klubban. nekem is ez az érzésem pedig már 2éve szülte utoljára. csak az a baj, hogy már nem szeretnénk több tesót. /2 gyerköcöm van/
Gratulálok a kislányokhoz. Nagyobbik mennyi idős? hogy hívják őket? milyen volt a szülés? Dokid szuper!!!4

Dóri! mi újság veletek? mi volt az uh-n?

Jucus! te hogy vagy? itthon vagytok még?

Judit! várjuk a beszámolót!!! mi újság? hogy bírod?

Adra! te hogy vagy?

Fricky, Ezvicc? és többiek?

üdv Edina
sidney

Sziasztok!

Nagyon szuper volt a szülésem 0:21kor vettek fel a kórházba és 1:29kor már meg is született az Edina 4100g és 52cm kis csöppség lett. :D
A dokim az mindennél többet ér, én még egy ilyen fantasztikus embert nem ismerek bár biztos a többi doki is aranyos igaz van rossz véleményem is az egyik dokiról.
Különben nagyon jó volt a szülésem.

Az első kislányom 2004 október 16-án született és Tamarának hívják. Az egy kicsit hosszabb szülés volt. Délelőtt 10-től du 4-ig tartott.

Különben megtaláltam a megoldást arra, hogy mindig legyen kisbaba a kezemben. Elkezdek egy csecsemő és kisgyermek gondozó tanfolyamot, sikerült 28 évesen kitalálnom, hogy mit akarok csinálni. Jobb később mint soha :) Azt hiszem csak ez lehet a megoldás ha nem akarok kb 20 gyerkőcöt szülni. Bár a terhesség is egy szuper dolog.

Nektek milyen volt a szülésetek?

Szandra
szandrakiss

Halihó!!!!

Még azt felejtettem el megkérdezni, hogy nektek volt választott szülésznőtök vagy csak aki éppen bent volt?

Szandra
szandrakiss

Üdv köztünk Szandra!

Sid!
Vagyok ám közben, csak ez a hét elég gáz volt. :cry:
Bence benyalt vmi vírust - talán az usziban - , csórikám két napon keresztül csak hányt, ment a hasa. Szerencsére láza nem volt. Aztán végre ő jobban lett, mire kijött rajtam is, mintha nem lenne elég nekem amúgy is a rosszullétből... Erre sikeresen visszafertőztem a gyereket :x Szóval tegnapi nap volt az első, hogy tudtunk végre enni, Bencus már olyan éhes volt 8)

Ezt leszámítva jól vagyunk, jövőhéten kell menni a 12 hetes uh-ra NT mérésre. Szépen növekszik babzsák bébi, (gondolom) mert a hasam már most elkezdett nőni :lol: A gatyák már nem jók :roll:

Dóri, Zsókuci!
Mi van veletek?

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Múlt heti Uh-n minden ok volt, növögetnek szépen a babák.
Kedden olyan nyugis volt a kórház, el voltam hűlve.
Még pár hét és megjönnek a kiságyak is.

Frikcy!
Hihetetlen, hogy már te is lassan betöltöd a 12. hetet 8)

Nálunk még mindig csajok vannak, de a harmadik név még mindig nem biztos... :D

Pocakom lassan akkora méreteket ölt, amivel már alig lehet közlekedni, legalábbis én így érzem, már ülni sem kényelmes. Akkor most hol fogsz szülni?

És momentán van egy faros és egy haránt fekvésű babám.

Judit!

Nagy nagy gratula! És nem az a fontos, hogy mi történt, hanem az eredmény, hogy egészségesek vagytok. Én most ezért nem tervezek semmit, mert tuti csalódnék, hogy nem jött össze.
Olyan szép Szonja baba :lol: És ahogy Bencus tartja....hát az sem semmi, nagyon dögös ebben a szemüvegben.

Üdv: Dóri
Vendég

Helló Csajok!

A múlt heti UH-n minden rendben volt a babáknál. :D
Nálam sajnos van egy kis gáz: megrövidült a méhnyakam kb 1 cm-t, ezért többet kell pihennem. :(
Ezért is, meg az idő miatt is mostantól már hetente látni akar minket a doki. Ennek azért én is örülök, mert így én is láthatom a babákat minden héten! :)

Dóri!
Képzelt az én babáim is pont ugyanúgy fekszenek mint a tieid! :) Biztos ez nekik a legkényelmesebb!
Lábad hogy van?

Tibicsoki!
Bocsi, hogy félreértettem a múltkori beszélgetéseteket Siddel. Azért remélem, hogy 2007-re mégis úgy fogtok állni, hogy jöhessen a kistesó! :)

Finike! Judit!
Miújs nálatok? Hogy vannak a pici lányok?

Fricky, Zsókuci!
Hogy érzitek magatokat? Rosszullétes napok vannak még?

Szandra!
Üdvözöllek köztünk és gratulálok a lányokhoz!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok,

Nálunk szerencsére minden a legnagyobb rendben. Szonjus egy kis tündérkirálylány. Eszik, alszik, néha sirdogál egy kicsit. Már most beállt ugyanarra a négyóránkénti napirendre, amire anno Danca is. Így tudok tervezni, most péntekre már be is jelentkeztem fodrászhoz :D Szerencsére tej is van. Fejni ugyan nem tudok egy cseppet sem, miután szopik, de annyi van, amennyi neki kell. Egy hét alatt 240 g-t hízott :D Nagyon ügyesen szopik, bár valószínűleg én is ügyesebb vagyok... Nem is bánom ezt a fejés dolgot, mindig utáltam fejni.
Éjszaka csak 1x kell kelni, és azt is sokkal jobban viselem, mint Dancánál. Nála valószínűleg túlpihentem magam szülés előtt, ezért nagyon nehezemre esett felkelni éjszaka, akár 1x is. Most persze nem volt túl sok időm pihenni szülés előtt, így nem olyan nagy a kontraszt.
A fejem már egyáltalán nem fáj, a hasam is csak néha húzódik. Ma már ketesben mentem Dancával a játszótérre csúszdázni, nagyon élveztük mind a ketten. Ma délután angolra is én megyek vele.
Szóval itt minden rendben, már teljesen belejöttünk a z új napirendbe.

Szandra,

Ezek szerint az első gyerekünk is majdnem egy napon született. Akkor mi voltunk ez elsők, mert Danca 2004. október 13-án született :D

Pocakos Csajszik,

Örülök, hogy jól vagytok! Adra! Te különösen vigyázz magatokra!

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Adra!

Lábam jól van, már nem fáj, de még 1 hét szobafogság, addig nem vehetek zárt cipőt. Most voltam kontrolon, átkötözték, egész jól néz ki...a körülményekhez képest.
Már nekem kell cserélni rajta a kötést 2 naponta.
Maga a műtét nem fájt, csak amikor beadtáka gyulladt részbe az érzéstelenítőt, na az nem volt túl kellemes, de amúgy végignevettem a műtősnővel amíg a doki és az asszisztens dolgozott :lol:
Mondtam is, hogy melegítek a csaszira, utána rosszabb lesz....
Azt nem értem, hogy császármetszés közben hogy lehet, hogy valaki érez mindent, amikor én most semmit sem éreztem, a doki még viccelődőtt is, hogy akár le is vághatná, azt se érezném. Igaz utána 3 napig lüktetett rendesen, nem nagyon tudtam állni /ülni és menni sem.

Majd írd meg a héten mit mondott a dokid....

ÜDv: Dóri
Vendég

Dóri!
Örülök, hogy már jobban vagy! :)
Hú.. én magamnak biztosan nem tudnám átkötni akkora már a hasam. Te hogy éred el a lábad?
Azért az 1 hét még hosszú idő, de gondolom még amúgy is fájhat. Jobbulást!
UH után jelentkezem.

További szép estét!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Judit! örülök,hogy megy minden,mint a karikacsapás. :D másodikkal már ügyibb az ember mindenben. gondolom nem is érted, hogy Dancánál mivel ment el az idő :o
amikor benn voltatok akkor még beengedték a látogatókat?
Bulcsúnál már én sem fejtem, csak ritkán. nem semmi mennyit hízott a kisasszonyka egy hét alatt. akkor szépen ehet.
és már programjaid vannak, hát így kell ezt csinálni. :D

Dóri! lemaradtam, vagy itt nem írtad a lábad, ugye? mi történt?
3.név?! még foroghat a harántos, nem? és akkor van esély a rendes szülésre?

Adra! pihenj sokat, persze nem csoda két gyerköccel a pociban.
1cm-re rövidült le, vagy 1cm-t rövidült? mikorra vagy kiírva?

Fricky! nem semmi ez a betegség. jó hogy végre kijöttetek belőle.

jó éjt Edina
sidney

Szia Edina,

Amikor mi bent voltunk az egyágyasba ill. a császáros szobába még bejöhettek a látogatók. Kivéve az utolsó napot, akkor még a folyosóra sem léphetett látogató. Szegény császárosok, akik akkor szültek. Az első napot látogatóval is nagyon nehéz átvészelni. Én is egész nap azt vártam, hogy mikor jön vissza a férjem....

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Csajok!

Az alábbi oldalt ajánlom figyelmetekbe, ahol aláírást gyűjtenek a kismamák a szabad szülészválasztás korlátozása elleni petícióhoz. http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=314
Azt hiszem sokan egyetértünk a petícióban megfogalmazottakkal.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Még mindig facsarodik a szívem, hogy babát vártok.
Ha kerestek szülésznőt akkor tudok ajánlani ha gondoljátok mert aki bent volt nálam szülésen az egyszerűen nagyon tündéri volt.

Feltétlen megnézem ezt az aláírásgyüjtő oldalt mert szerintem is vérlázító amit ezek ott fent művelnek. A szép az egészben, hogy a korházban is csak ülnek és várnak, hogy majd valaki megmondja, hogy melyik kórházakat vonják össze meg hogy mi lesz itt a doki választásokkal.

Szandra
szandrakiss

Sziasztok lányok!

Már rég jártam itt, most van egy kis időm (5 percem), így gondoltam írok nektek. Összességében jól vagyunk. Eddig úgy etettem Vikit, hogy minden evés előtt cicire tettem, majd ha nem volt elég tápszert adtam neki. Ezzel most én besokaltam, mivel egy órán át szopizik mire nagy nehezen megeszik 80-90-et a két mellből, de ő 150-re tart már igényt, így még fél óra tápszer. Ez így nagyon sok időt vett igénybe, teljesen összefolytak az etetések, olyan mintha non-stop evett volna a kislányom. Mivel így ő sem piheni ki magát meg én sem, úgy döntöttem ma, hogy csak reggel és este szoptatom, és napközben tápszer. Így sokkal többet pihenhetünk. Lehet, hogy így fog a leginkább elapadni a tejem, de mérlegelnem kellett, hogy egy kis anyatej, vagy pihenés, kiegyensúlyozottság. Így még mindig nem alakult ki a rendszer, talán majd most. Fejni nem igazán tudok, max. 10 ml jön, de már nincs is kedvem. Már hat hetes, védelmet így is megkapja én úgy gondolom, bár mindenki azon van,hogy anyatejet mindenképp, de ha nem szopik aktívan a baba nem tudok vele mit csinálni. Tudom, hogy előbb vagy utóbb el fog apadni a tejcsim, de amíg van azt oda akarom adni neki. Már kereken négy kiló. Rengeteget mosolyog, de viszont rengeteget bukik is. A doktornő azt mondta, hogy minden renben vele.

Dóri, jobbulást a lábadnak! Hogy bírod el így a nagy pocakodat? Nem lehet könnyű.

Judit, még egyszer gratulálok a kislányodhoz, és örülök, hogy ő ilyen szépen szopizik, csak így tovább!

Adra!
Mitől rövidülhet meg a méhnyak? Pihenj sokat, nehogy valami baj legyen!

Szandra üdvözöllek a klubban!

Eszti!
Nektek is jobbulást kívánok, remélem már mind a ketten jól vagytok!

Most mennem kell fürdetni a picurt, aztán hami... :D

Mindenkinek szép napot!
Finike
finike

Sziasztok,

már megint jól eltűntem, ezer bocsi :D

Jól vagyunk, hányinger kb. egy hete még durvábban van, néha alig élek :shock: 8) Főleg, hogy egy levegőtlen irodában dolgozom, hú, néha nagyon kész vagyok, lesápadok, és rohanok ki a levegőre.

Hétfőn megyünk a 12.heti UH-ra, már nagyon várom :D De nagyon szalad az idő.

Örülök, hogy mindenki jól van.

Fricky,
örülök, hogy múlik a hányingered - meg persze irigykedem is :lol: :lol:

Megvannak a nevek!!! Megnézhetitek a vonalzóban! Szerintem édes mindkettő! :D

Puszi mindenkinek, bocsi a villámlátogatásért, ígérem, egyszer bepótolom :D

Kép

Kép
zsókuci

Helló Csajok!

Sid!
Biztos nem voltam egyértelmű: kb 1 cm-rel lett rövidebb a méhnyakam. A dokim nem tudta pontosan megmondani mitől van ez, lehet akár a többlet-súly is, de igazából nem tudni a pontos okát. Mindenesetre igyekszem még többet pihenni.

Judit!
Örülök, hogy ilyen jól megy a szopizás, és az szerintem nagyon klassz, hogy ennyi idő alatt ki tudtátok alakítani a napirendet. :) Ehhez biztos hozzájárult a tapasztalatod is. Az meg egyenesen fantasztikus, hogy már programot tudsz csinálni!

Finike!
Sajnálom, hogy nem megy Vikinek túl jól a szopi. :(
Szerintem hallgass az ösztöneidre, és alakítsd úgy a napirendeteket ahogy nektek a lehető legjobb.

Zsókuci!
Szépek a nevek, igazán jó választás mindkettő!

További szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Zsókuci: szépek a nevek, ezek tényleg aranyosak. Nálatok is nehezen ment a dűlőre jutás?

Finike: Kitartás! Semmivel nem vagy "rosszabb" anya mint bárki más aki szoptatja a gyermekét. Az egészben az a baj, hogy szinte az emberbe bele dumálják, hogy gáz ha nem szoptatsz, de azt nem veszik figyelembe, hogy sokszor ezért apad el az anya teje mert annyira meg akar felelni a külvilág elvárásainak.

Judit: Nálatok mi újság? Én nem tudom, hogy mi mennyit híztunk mert mérleget azt nem béreltem. Tamaránál állandóan mértem és mindig paráztam, hogy nem evett eleget aztán volt, hogy egy óra múlva már megint akart enni mert ugye alvás közben hiába van benne a szájában a sziszi attól még nem lakik jól.
Egy kicsit húzósak az éjszakáink mert még inkább fordított életet él az Edina, nappal alszik éjszaka fent van. Ami mondjuk most még nem gáz mert a férjem nem dolgozott eddig de majd ha már fog akkor ez egy kicsit necces lesz. Szerintem egyébként mi is jól állunk súly ügyileg mert már szépen hurkásodik a kis lába meg a kezén az ujjacskái.
Különben ti hogy álltok a dac korszakkal? Én egy kicsit nehezen viselem a Tamara "ellenálló" időszakát.

Szandra
szandrakiss

Sziasztok,

bocs, hogy ide írom a kérdésemet, de a másik topic utolsó hozzászólásának dátuma nem vmi bizalomgerjesztő...

Kettőt szeretnék kérdezni, az egyik:
hogy is van ez a táppénzre menős dolog gyed/gyes alatt? Csak annyi, hogy az orvos ír egy igazolást a várandósságról? És ekkor az utolsó fizu hány százalékát adják?

másik: a Csütörtöki doki, vagy Hartmann, ők merre rendelnek magánban? Bár a változások miatt talán már mindegy is. Lányok, látom, megy vmi petíció a szabad orvosválasztás ellen. Azért gondoljátok át a dolgot, ami eddig működött, tuti, hogy nem volt normális! Egy szülész ledolgozik napi x óra kötelezőt, elmegy a magánrendelőjébe, hazavezet a dugóban, majd éppen bedőlne az ágyba hulla fáradtan, mikor riasztják egy szüléshez. Alszik pl 3 órát (ha még ennyi belefér) levezeti a szülést, vagy többet, és az egész kezdődik előlről. Mikor pihen???????? A HVG-ben nyilatkozott az egyik budai kórház szülésze (talán a múlt heti számban), hogy agyonterheltek a szülészek, de azért ha nagy a baj, az adrenalin felpörgeti őket. És ezt most szinte szó szerint idéztem! Ez gáz, itt életekről van szó, nem adatrögzítésről napi nyolc órában. Egy mandulaműtétet lehet programozni, mikor, melyik orvossal szeretném, de egy szülést? Ami ugye jó esetben spontán...Nyugaton, pl Németországban úgy működik a dolog, hogy választasz egy orvost, aki végigcsinálja a terhesgondozást, majd megszülöd az ügyeletesnél a gyereket. Ez az eszement rendszer, ami nálunk van, sehol nincs.
Remélem, hogy senkit nem sértettem meg, és ha vki tud válaszolni a fenti kérdésemre, azér' ír majd. :D

Kellemes babavárást mindenkinek,

marq
marqueza

Sziasztok!

Marq! fizetésed 75%a azt hiszem a táppénz régen legalábbis ennyi volt. Kerekes profi ebben. majd bizti ír Neked.
Hát van igazság abban amit írsz, de amikor pl ügyeletben vannak és éjszaka folyamatosan szülések vannak akkor sem alszik egy szemet sem és másnap ugyanúgy dolgozik. és megy magánrendelésre stb. Én Johannát túlhordtam több mint 1héttel, indítani kellett. A dokim volt aznap ügyeletes. Este 8körül indult be igazán a szülés, este 10kor folyt el a magzatvíz. Doki éjfélkor levezetett egy szülést aztán elment az orvosiszobába gondolom aludni. Majd fél3-kor ébresztette a szülésznő hogy jöjjön mert szülünk és 5kor lett meg JOhanna. mire összevarrt volt kb fél6-6. kávé stb. én naivan azt gondoltam hogy ügyelet után az orvos hazamegy és csak másnap dolgozik megint hát nem . és ilyenkor mi van? egy szemet sem aludt vagy talán 1-2órát.
hát csak ennyit. Ja és nem azért volt indított mert ügyelt, hanem tényleg indokolt volt.
úgyhogy megyek és szavazok!!!! mert sztem ez a vizitdíj, receptdíj, körzetes kórház, 55km-en belül lévő kórház stb. gusztustalan!!!!!!! Lehet hogy nyugaton így van de ott az életszínvonal is más egy kicsit. no mindegy
bocsi az élettörténetért.

Ja Marq! nehogy félreértsd!!! csak én meg így gondolom, puszi :D :wink:

jó éjt
Edina
sidney

Zsókuci!
Szóval hétfőn mentek uh-ra? Mi még vaciláltunk a hétfő és a szerda között :) De lehet, hogy hétfő lesz így :lol:
Reggel "nyitásra" szoktál menni?
Ja, a nevek tényleg szépek!

Marq!
Én most ebben a cipőben fogok járni, állítólag úgy van, hogy a tgyás-t és gyed-et megelőző fizetésed 75%-a lesz a táppénz összege, de ha jól tudom max. 180 napot lehetsz folyamatosan táppénzen.

Egyébként a szülést illetően abban igazat adok neked, hogy kell pihenjenek is a dokik, viszont ha én egyszer megbízom vmelyikben, és 9 hónapon keresztül "csengetek" neki, akkor valamilyen szinten elvárom, hogy ha idő van, akkor ő ott legyen.
Az viszont tényleg nem állapot, ami miatt ez az egész ügy kirobbant. Hogy ha egyszer "fizetős" szülő nő miatt megy be a doki akár ügyeleti időben, akkor milyen jogon követeli a kórhztól az ügyeleti díjat? Merthogy az egész innen pattant, hogy vmelyik kh-ban gubanc volt belőle, hogy megreklamálták a fizetésükkor, hogy márpedig ők akkor bejöttek, mikor nem kellett volna nekik. Kérdem én akkor mire fel fogadta el a lóvét a kismamától? Vagy lóvé, vagy túlóra pótlék. A kettő együtt nem korrekt.

Finike!
Ne aggódj a szopi miatt, semmivel sem vagy rosszabb, mint bárki más. Ha így lett, hát így lett. A mai tápok már szuperek a mi időnkben használtakhoz képest. A lényeg, hogy szépen fejlődik, mosolyog, és nagy-nagy szeretetben van!

Judit!
Gratula a nagy "haladásnak" ! Tök szupi lehet, remélem nekem is hasonlóan jó élményeim lesznek, mint neked - mármint két gyermek ügyben - :lol:

Egyébként nálunk szerencsére már minden rendben, sőt, kicsi fiam próbálja behozni az egy hetes kaja kiesést :lol: Két napja folyamatosan eszik :lol: :lol:
Hihetetlen, a hét végén mi is 12 hetesek leszünk, már várom ezt a lélektani határt, doki bácsi szerint is ha az megvan, akkor nagy baj már nem lehet...

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Hétfőn voltam uh-n. Minden rendben. :D A kritikus időt túléltük, már a barnázás is elmúlt.

Mi is benyaltuk vhol, ezt a fosós hányós vírust. Szerencsére csak 2 nap volt, de elég is volt. Egyből fogytam 2 kg-t. Gergőt annyira nem viselte meg.

Zsókuci! Nagyon szép neveket választottál.

Ezt a gyed/tgyás dolgot asszem nekem is megkell kérdeznem a védőnőt. Nekem ugye augusztusig jár a gyed, de május végén születik a picur. Akkor vajon a gyednek vége, és kapom majd újra a tgyást + megint gyedet?

Sid!
Már megvan az albérlet, apa már ott lakik. Most nem jön haza a 7végére, csak jövő7en, úgyhogy akkor megyünk mi is. Mondjuk jövő7en amúgy sem tudnák kimenni, mert AFP-re kell mennem.

jucus1

Sziasztok!

Az eü helyzetével kapcsolatban (nem csak szülészet) nagy gondok vannak, mivel kevesebb a bevétel, mint a kiadás, így pedig elég nehéz normálisan üzemeltetni az egészet. A fő gond, hogy mindenki azt hiszi, hogy neki ingyen jár minden, de befizetni (tisztelet a kivételnek, akik a valós jöv. után fizetnek járulékokat) már senki sem akar.

Az lenne a legideálisabb, ha olyan színvonalú szolgáltatást kapnánk fogadott orvos nélkül, hogy ne kelljen ezt a rossz rendszert fenntartani. Mert valljuk be erről a hálapénzes, dugdosós rendszerről a betegek tehetnek leginkább. MArq.-nak annyiban igaza van, hogy egy hulla fáradt orvosnál, akit úgy hívnak be épp a pihenőideje kellős közepén valószínűleg szakmailag (!!!) jobb egy "pihentebb" ügyelő orvos. Az már a sors fintora, hogy ügyelet után általában rohannak a magánrendelésre vagy egy magán szülés levezetésére és így alig tudnak pihenni.

Sajnos kis hazánkban a szolgáltatások színvonalát tekintve még balkáni viszonyok uralkodnak, lenne mit tanulni (nem csak az eüs dolgozóknak, sőt!)

Én már nem aggódom a dolgon, lesz ami lesz. :wink: :wink:
Vendég

Sziasztok,

Nem emlékszem, ki kérdezte, de azért válaszolok: Hartman doktornak a II. kerületben van a magánrendelője, én legalábbis oda jártam/járok.

Szandra,

Nálunk is most tombol a dackorszak. Főleg abban nyilvánul meg, hogy nem hajlandó semmit enni. Persze Túró Rudi, keksz, puding menne egész nap :D Vannak napok, amikor a reggeli tej után egész nap nem eszik semmit. Állandó harcban vagyunk, amiért nem hagyom nassolni. Ha tényleg éhes lesz, úgyis eszik....
Én sem tervezem sokáig mérgetni Szonját. Dancánál én is azért méregettem, mert állandóan paráztam. Most nem erről van szó Inkább emléknek szánom, hogy neki is legyen meg a kis füzete, amibe az első pár hétben felírom a mennyiségeket.

Örülök, hogy a pocakososk többsége jól van! Zsókuci, kitartás!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Hello,

köszi az infót táppénzzel kapcsolatban mindenkinek!!! :D

Az eü témához csak annyit fűznék hozzá, hogy "viszont ha én egyszer megbízom vmelyikben, és 9 hónapon keresztül "csengetek" neki, akkor valamilyen szinten elvárom, hogy ha idő van, akkor ő ott legyen. " (Fricky írta) -így igen nehéz lesz változtatni a jelenlegi helyzeten. Mert egyszerre többen is "csengetnek" neki... :roll: :roll:
Én a Séránál szültem, a szemközti ágyra két nappal később hoztak egy csajt, aki szintén nála szült. És mi volt a két szülés között a különbség? Semmi. Annyi, hogy én hálapénzt adtam neki, a csaj ügyeletben szült nála, ő nem adott egy vasat sem. Cserébe hozzám a viziten kívül 2x 2 percre benézett a doki, a csajtól meg vizit alatt érdeklődött. Ahogy Dóri írta, ezt az egész hálapénzes rendszert mi generáljuk, és ha így gondolkodunk, bizony fenn is fogjuk tartani.
Én feltételezem egy orvosról, hogy ügyeletben is ugyanolyan lelkiismeretesen vezet egy szülést, mintha pluszt kapna érte.

Természetesen mindenki azt gondol, amit akar, és hát miért is haragudnék egy másképpen gondolkodóra? :D (Sid)

üdv. marq
marqueza

Sziasztok!

El sem hiszitek de síri csend van nálunk. Mind a két gyerkőc meg az apjuk is elaludt. RITKA PILLANATOK EGYIKE!!!

Csütörtöki pedig az Üllői úton magánrendelkedik.

A doki választós témában az a véleményem, hogy szabad orvosválasztásról van szó, ami nem azt jelenti, hogy feltétlen fontos választani de aki akar az megteheti.
Marq!
Ha neked az a fontos, hogy a doki akinél szülsz legyen kipihenve akkor azt válaszd, hogy nem választasz, de ha valakinek az a fontos hogy annál a dokinál szüljön aki végig kísérte az is választhassa ezt a megoldást így senki nem jár rosszul.
Nem kell kötelező jelleggel választani!!!!

Nekem személy szerint igenis jól esett az a "2x2 perc" beszélgetés a dokimmal. Sokkal bensőségesebb szerintem ez a viszony 2x2 percnél.

Még valami: Mikor bent voltam a kórházban egy vizsgálaton akkor mondta a dokim hogy az előtte lévő hét végén mikor ügyeletben volt 14 szülése volt. Ennyit arról, hogy az ügyeletes mennyire kipihent.

ÉN is aláírok!!!!!!!!!!!!!!

Judit!
Nálunk a csoki és ennek rokonai (nápolyi, túró rudi....) hétköznap már be van tiltva mert a Tami úgy felpörög tőle mint a búgócsiga és egész nap nem fogad szót. Mi most az azért is az ellenkezőjét csinálom időszakunkat és a nem halljuk meg mit mond az anya időszakunkat éljük.
Mondhatom kicsit sem bosszantó amikor 10szer kérek valamit és mintha nem is léteznék úgy csinál. De kitartás mert azt olvastam, hogy 3 éves korban elmúlik a dac korszak. Már csak 11 hónap!!!!! :)

Bocsi még vissza az első témához:
Az SZTK-s nőgyógy is ebben a kórházban dolgozik. Kb 2x voltam nála mire rájöttem, hogy szakmát tévesztett. Na ha ő lenne az ügyeletes amikor én szülök akkor.....Á bele sem gondolok mert már most tiszta ideg vagyok.

Szandra
szandrakiss

Sziasztok!

Táppénz, gyed, gyes, tgyás téma:
A táppénz a kereset 70%-a. Egy ellátás folyósítása alatt nem igényelhető másik ellátás (pl. gyed alatt táppénz). Ha a gyed/gyes lejárta előtt szülsz, akkor az előző ellátásod összege szolgál alapul, és kezdődik előlről minden. Remélem érthető voltam. Most csak a legegszerűbb módot írtam le.

Egyébként jól vagyunk.

Én is orvospárti vagyok egyébként. Ha már 9 hónapon keresztül hozzá jártam, és tudja minden rigolyámat, és problémámat, akkor ne az ügyeletesnek kelljen elölről elregélni az előzményeket, hogy mi és miért történt úgy előtte. Köztem és a dokim közöttt nagyon bensőséges viszony alakult ki, és a mai napig tudja a telefonban is, hogy ki vagyok, mikor és milyen módon szültem és mekkorák voltak a csajok. Nekem sokat számított az is, hogy minden egyes nap bejött a kórterembe megnézni minket (megjegyzem egyik szobatársamhoz sem jött be a dokija), sőt még a picit is kézbe vette egy kicsit. A másik meg az, hogy hozzá járok 9 éve, akkor most a területi viszonyok miatt kellene választanom egy másikat, mert nem biztos, hogy minket ide sorolnak, de még senki nem tud semmit.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!!!

Rékának hívnak és nagyon elkeseredett vagyok. Szeretném, ha segítenétek egy kicsit, mert már összezavarodtam. 22 éves vagyok, a férjemmel már lassan 3 éve próbálkozunk gyermekáldással, viszont semmi eredményre nem vezetett. Valójában cikluszavaraim vannak, de az orvosam azt mondta, hogy ez csak progreszteronhiány, és ez gyógyszerrel megoldható. Ennek ellenére félek, mert egyre kevesebbszer van menszeszem. Most estem túl az első inszemináción, sikertelenül. Már belekezdtünk a következőbe, nem nagyon bízunk benne. Kérdeztem az orvosomat, hogy nem lehetne-e a 3. inszemináció helyett lombikbébivel probálkozni, mert azt biztosabbnak gondoljuk, meg az anyagiak sem mellékesek. Erre azt mondta, hogy 6 inszeminációnak kell meglennie ahhoz, hogy az állam támogasson 2 lombik bébit. Ezzel kapcsolatban szeretném, ha olyas valaki, aki hasonló helyzetben vot vagy van, hogy segítsen, hogy akkor: hány inszeminációnak kell meglennie a lombikhoz?? mennyibe került neki az inszemináció, mert nekem 50 ezer Ft-ba került egy alkalom. Mennyibe kerül a lombik bébi-program támogatással és anélkül, és hányat támogat az állam. Ezek lennének a kérdéseim.

Nagyon szeretném, ha valaki válaszolna, mert már tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak, vagy mit csináljak, vagy hogy hol lehet ezeknek utána nézni.

Várom a segítségeteket!!

Köszönök mindent.
kreka84

Sziasztok!

Zsuzsa! hogy vagytok? mi újság veletek? igazad van tényleg mindig csak a tanácsodat kérjük, de felőletek nem érdeklődünk. bocsi!!!!

Szandra! hát nem szeretnélek elkeseríteni, de sajna nem múlik el 3 évesen, hanem még társul mellé a visszabeszélés is. :cry: :cry: :wink:

üdv Edina
sidney

Helló Csajok!

Tegnap voltam UH-n, minden rendben a babákkal, sztem tök sokat fejlődtek pl. a combcsontjuk 10 mm-t nőtt a múlt héthez képest! :D
Tegnap volt vérvétel vércukor vizsgálathoz és vérképet is csináltak, plusz vizelet is kellett vinnem. Még du. megvoltak az eredmények: minden jó lett! Ennek nagyon örülök a múlt heti hirek után. :)

Jucus!
Nagyon örülök, hogy minden rendben nálatok. Csak így tovább!! :)

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Nálunk csak "rosszabbodott" a helyzet. Ma reggel próbáltam Vikit szoptatni, de úgy próbálta meg szívni szegénykém, mint a cumisüveget, így nagyon dühös volt, hogy nem igazán jön semmi. Megevett fél óra alatt 30-at, na ekkor döntöttem úgy, hogy ennyi volt a szoptatás. Ezt este is eljátszotta, ezért is döntöttem úgy, hogy jöjjön a cumisüveg. Most fejek, mert még tejem van, bár már szerintem nem sokáig. :( Ez van. Estére és reggelre próbálok neki anyatejet adni, de lehet, hogy csak egyszer fogok tudni adni neki tejet, majd meglátjuk mennyit tudok lefejni.

Örülök, hogy mindenkivel minden oké.
Ne haragudjatok, de mennem kell a babám felébredt és éhes. Majd még jelentkezem.

Finike
finike

Sziasztok Csajok!

Láttátok az RTL Klubbon, hogy mégis marad a szabad orvosválasztás és még fizetni sem kell érte!

Tehát mindenki ott szül ahol akar annál akinél akar és még fizetnie sem kell. Számomra ez a nap hire! HURRÁÁÁÁÁ!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Igen, én is láttam a híradót, és nagyon megkönnyebbültem a hírek hallatán. Végre valamire rájöttek, hogy nem jó az, amit kitaláltak. Így kéne tenni a többi dologgal is.
Bettinával ma jubiláljuk a 3. évet, mivel ezen a napon fogant. Olyan furi, szeretném mégegyszer visszacsinálni az összes terhességemet és újból átérezni a kismamaság minden percét.

Zsuzsa és a lányok

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Finike! sztem Neked is és a picinek is az legjobb, ha nyugodt vagy és tele a poci. Ha tápszerrel akkor azzal lényeg hogy elégedett legyen. Én JOhannát 5 hónapos koráig szoptattam Bulcsú még most is szopizik és nem érzem hogy jobb anya lennék most mint Johannával. Sőőőőt Johannára sokkal több időm volt, többet foglalkoztam vele.
De én úgy érzem, hogy szerencsére annyira nem vagy kétségbeesve ez ügyben. Nincs világvége hangulatod. Nem is kell. Az a baj hogy annyira azt sujkolják, hogy szoptatni szoptatni szoptatni. Az ember csak idegeskedig és emészti magát, ha nem sikerül mégsem. Te ne tedd ezt!!!! azt az időt fordíthatod babusgatásra, játszásra.

Adra! örülök,hogy minden eredményed jó lett. gondolom, hogy megnyugodtál.

Én nem láttam, de HURRÁ! nagyon örülök, mert tényleg nem mindegy. és nem csak a szülés, hanem más egyéb műtét , vizsgálat stb. miatt sem.

Eidna[/img][/quote][/url][/b][/i][/u]
sidney

Sziasztok!!

Jippijájé!!! Reméljük ez a kórházasdi még így is marad egy jó darabig.

Mindenkinek sok jót és szép hétvégét.

Szandra
szandrakiss

Sziasztok Lányok!

Sidney!

Köszönöm a bíztató szavakat, jó volt olvasnom. :) Én is a "külvilágnak" akartam megfelelni, hogy minél tovább tudjak szoptatni, de rájöttem, hogy nem velem van a baj, mivel én még ma is tudok etetésenkét 70-90-et fejni, tehát tejcsim van, csak a babám lusti, illetve már nem is szopizik úgy ahogy kéne. Inkább azzal bíztatom magam, hogy majd a második babánk egy szívógép lesz. (remélem) :)

Lányok!
Létezik, hogy egy hat hetes baba négy óránként legyen éhes? Én úgy tudom, hogy három óránként kellene ennie, de ha felkeltem három óra múlva csak nyammog a cumin is nézelődik közben, szóval így is egy órán át tart az etetés. De ma kivártam amíg ő kezd el sírni, ez négy óra múlva volt és akkor meg 20 perc alatt bevágta a 150-et. Igen, ő már ennyit is képes megenni. :D
Reggel és este anyatejcsit adok neki, amit fárasztó munkával lefejek egész nap. A kezem már ki van, de különben begyulladna a mellem.

Adra!
Neked milyen gyorsan meg volt a vérvétel és vizelet eredményed!? Ez tök jó. Nekem mindig egy hetet kellett rá várnom. Hogy csináltad? A dokid megsürgette a dolgokat?l
Amúgy hogy bírod? Nagyon nagy már a pocid? Méhnyakad?

Mindenkinek szép hétvégét!
Finike
finike

Finike!
Ne aggódj, ha jó kis mennyiségeket képes magához venni, egyáltalán nem kevés a 4 óránkénti evés!
Valahol örülj is neki, mert így éjszaka csak egyszer ébred, amit lehet hogy egy kis szerencsével hamar el is fog hagyni, és tudsz aludni rendesen! Ő pontosan tudja mikor és mennyire van szüksége :wink:

Nálunk szerencsére minden OK, el sem hiszem, hogy betöltöttük a 12 hetet!! JUHÉJ!
Hányinger már nincs, maradt az esténkénti gyomorégés és émelygés :)

Üdv Mindenkinek: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

én is nagyon örülök, hogy rájöttek az "okosok", hogy ez így nem jó, és meghagyták nekünk a választás jogát! :D Remélem így is marad mostmár! :D

Fricky,
mi hétfőn, 7:30-ra megyünk Apával az UH-ra. Beszéltem a dokimmal, mondta, hogy menjek fel a 8.-ra és csörgessem meg. Még sosem voltam ott UH-on (legalábbis úgy hiszem) :D Persze nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen Kisborsóval.
Számomra is annnyira hihetetlen, hogy betöltöttünk a 12.hetet, nagyon rohan az idő. Nálam is szinte egyik napról a másikra elmúlt a hányinger jelentős része, már csak néha van napközben, de ez már jó, kibírható. Nemsokára (pár hét) és érezni fogjuk, hogy mocorog :D Fantasztikus ez az egész! :D

Szandrakiss,
nem, nálunk nagyon könnyen ment a névválasztás, megkérdeztem Apát, hogy mit szólna az Emese névhez, egyből mondta, hogy tetszik neki, a Zoltán meg már valamennyire eldöntött volt, mert más nem nagyon tetszik a vezetéknevünk mögött. :D

További kellemes hétvégét Nektek!
Millió puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!!

Szerintetek tegnap volt valami a levegőben? mert ez a két csibe teljesen leamortizált engem. Nem volt olyan, hogy két percig egyszerre csendben lettek volna. A Tamit képtelenség mostanában elaltatni délután viszont ha nem alszik akkor meg nem lehet vele bírni az Edónak meg egyem meg a drága szívét fájt a hasija. De olyan szinten, hogy egész éjszaka csak akkor aludt ha a kezünkben volt. Jó móka volt csak hajnalban már kezdtem egy kicsit mérges lenni de akkor jött a megmentő APA és átvette a stafétát. Végre be tudtam bújni a jó kis ágyikóba mire a Tami felkelt átjött a mi ágyunkba és sírt, hogy fáj a lába. SZUPER. Szegénykémnek szerintem ilyen növési fájásai voltak úgyhogy kezdődött a láb maszírozás. Aztán hál Istennek reggel lett. NEM AKAROK MÉG EGY ILYEN ÉJSZAKÁT!!!!!!!

Egyébként minden oké.

Finike!
Simán jó ha 4 óránként eszik, ez azt jelenti hogy mind a ketten ügyesek vagytok. Ő ügyi mert minden helyet kihasználva telekajcsizza magát te pedig azért vagy ügyi mert kitartóan adod neki a tejet ami ezek szerint nagyon jó, tápláló!!!! :lol:

Bevallom nektek, hogy a névválasztásnál én egy kicsit mocsok voltam mert mikor felsoroltuk, hogy kinek milyen név tetszik akkor a férjem azt mondta, hogy az Edina nem tetszik neki aztán addig addig mondogattam neki (ja nekem sem tetszett egy név sem amit ő mondott), hogy válasszunk egy köztes nevet ami nincs egyikőnk kedvenc listáján sem például az Edinát :) . Aztán ez bejött és így egy olyan nevet választottunk amit ő is elfogadott. Különben mondenom sem kell, hogy tiszta Edinás feje van ennek a tündérnek.

Képzeljétek (ha már a fejnél tartunk) szegény Edó feje csupa pötty. Olyan mint egy brutálisan pattanásos kamasznak. Két dologra gyanakszom az egyik, hogy besült a sapiba a másik pedig az, hogy az anyatej kicsapta a bőrét mert a Taminak is voltak ilyen ragyái csak neki az arcán az Edónak meg a homlokán.

Komolyan mondom, olyan kedvet csináltok itt a babaváráshoz, hogy az valami észveszelytő. ÉN IS AKAROK 12. hétben LENNI.

Judit!
Mi újság veletek nagy és csöpp fronton?

Sziasztok
szandrakiss

Sziasztok!

Finike,

Ne izgulj, hogy 6 hetesen 4 óránként eszik, Szonja már 2 hetesen 4 óránként evett. Így is megeszik naponta 7-800 g-t. És nem mellékesen csak egyszer kel éjszaka...
Szopival kapcsolatban teljesen egyet értek az előttem szólókkal. Szerintem sokkal fontosabb az anyatejnél, hogy ne egy " idegzsába" anyukája legyen, aki folyton azon izgul, hogy van-e elég teje. Tudom, hogy nehéz, mert én is izgultam a szoptatással kapcsolatban Dancánál.

Nálunk szerencsére minden rendben :D
SZonjus még mindig nagyon sokat alszik, remélem, ez még sokáig így marad...
Danca egyre többet beszél, már dalokat is tanulgat. Egyre többet mond már angolul is :D
Most mennem kell, mert éppen esedékes a mai utolsó szopi.

SZép álmokat nektek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Judit!

Mesélnél nekem, hogy Ti hova jártok angolra?Pontosan milyen egy óra?
Ugyanis ezen vacilálok én is.Szerdán voltunk egy Helen Doron bemutatóórán, ami nekem nagyon bejött.Kedves volt a lány, jó volt az óra és nem utolsósorban nekem se ártott meg a dolog.
Csak nagyon drága.
A szüleim és anyósomék szerint ugyanezt én is meg tudnám neki tanítani.Igen, egy bizonyos szintig persze....

Köszi,

Timi

KépKép
tibicsoki75

Timi,

Mi is Helen Doronra járunk. Abban teljesen igazad van, hogy nagyon drága. Én is tudok angolul, és igaz, hogy én is tudnám tanítani. Tulajdonképpen nem tudom megmondani, hogy miért éri meg a dolog. Az bizots, hogy ngayon szereti. Egy kicsit olyan is, mint egy zenebölcsi, mert ugye itt is van zene...Már egy jó kis csoport jött össze, már összeszoktak a gyerekek is. Azokat a dolgokat, amiket ott tanul már én is szoktam neki angolul mondogatni. Most indult be igazán, hogy magyarul is nagyon elkezdett beszélni. Van olyan gyerek is a csoportban, aki az első 5-6 órán meg sem szólalt, semmilyen nyelven, azóta viszont mindenhez hozzászól.
Szóval nem igazán tudok komoly érvet felhozni anyukádék véleményével szemben. Az biztos, hogy nagyon ki van találva ez a rendszer. Tényleg úgy tanulják a nyelvet, mintha kétnyelvű családban nőnének fel.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Zsókuci!
Na, mesélj mi volt az uh-n? Már nagyon kíváncsi vagyok :lol:
Mi szerdán megyünk reggel fél 9re.

Kép Kép
fricky

Sziasztok Lányok!

Finike!
Nem szabad a környezetnek megfelelni: ha Viki nem szopizik, hát nem baj! Szerintem az, hogy anyatejet v. tápszert kap nem annyira fontos, mint hogy szeretetteljes légkör vegye körül és az anyukája kiegyensúlyozott legyen! :)
Nekem eddig mindig aznap megvoltak az eredmények, és nem különösebben sürgette meg a dokim. Bár mindig a Zita veszi le a vért.

Velem minden OK, bár a pocakom egyre nagyobb és egyre nehezebb. Biztos sokszor írom ezt, de egyszerűen ez van. Azon kívül, hogy anyukámékhoz és anyósomékhoz elmegyek, máshova már nem (ja, még a vizsgálatokra). Nem is nagyon tudnék, mert 15 méter séta után már úgy fújtatok mint egy bálna.
A babák pedig egyre nagyobbak és erősebbek és most már egyre kevésbé férnek el szegénykék! :( Nagyon sokat fészkelődnek, és néha-néha akkorákat rúgnak, hogy az már komolyan fáj! És előszeretettel steppelnek a hólyagomon, ezért van olyan, hogy 5 percenként rohanok pisilni! De sebaj, ezt a hátralévő néhány hetet már csak kibírjuk! :)

Dóri!
Mi van veled?
Babók hogy vannak?
Lábujjad gyógyulgat, tudsz már menni?

Zsókuci!
Várjuk az beszámolót az UH-ról!

Fricky!
Szerdán te se felejts el jelentkezni az UH után!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Mi megvagyunk!
Most télapózás van, szombaton elvonattam magam a férjem vállalati mikulásünnepségére Ági miatt, holnap pedig a mi céges mikulásunk lesz. Arra még elmegyek, de már egyre nehezebben mozgok én is. LÁbam tök jól van, érdekesen néz ki, a legehetőségekhez képest szép. Ági gyermekorvosa aki korábban sebész volt teljesen lázba jött tőle :lol: Szerinte nagyon jó sebészt fogtam ki.

Már én is inkább a hasam miatt mozgok nehezen, és nálam is nagy a buli odabent, főleg a faros fekvés miatt ismerős ez a hólyagomat rugdossa érzés, de én bevallom, ilyenkor oldalra fordulok és így ő is pozíciót vált.
Olyan édesek, ha megsimizzük őket, odadugják a kezüket a fejük mellé :D

Próbalok minél többet pihenni, ahogy a doki mondta, hogy min. a 35. hétig ki kellene húzni, de én most úgy érzem, hogy a 38. hét előtt nem jönnek, nem tudom miért, de ezt érzem,és Ágival is megéreztem, hogy előbb fog jönni, szóval szeretném, ha most is bejönne.

Szerencsére a lábam, csak a műtét miatt vizesedett annyira, már jobb, picit tornáztatom és maszíroztatom, így nincs vele gond.

Én majd csak két hét múlva megyek dokihoz, de akkor majd megírom mi volt.

Üdv :Dóri
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?