Új privát üzeneted érkezett!

Andi!
Megkérdezhetem mikor viszed hétfőn Natit zenebölcsizni délelőtt vagy délután?

Képzeld el én a múlt héten elmentem a zuglói Cserepesházba, mert az interneten láttam hogy ott van zenebölcsi, és bár szeptember volt a jelentkezés, gondoltam befurakszom valahogy Bendegúzzal, ez legalább közel van. És elhajtottak minket, hogy Bendegúz még kicsi, és másfél éves kor alatt nem vállalják. Kérdeztem akkor február körül visszamehetnénk e, és azt mondta a csajszi, nem majd jövő szeptemberben. :( :roll: Úgyhogy most keresek valami mást, mert annyira szeretném elvinni rendszeresen valami jó kis zenélős, éneklős programra, pláne így a hosszú téli napokon.
Néztem hogy a Brendonban van délelőtt is meg délután 17 45-től. Mi lehet hogy megnézzük a délutánit, mert Bendegúz du már nem alszik, viszont délelőtt van, hogy elfárad már 11 körül, fél 12kor és addigra nem biztos hogy hazaérnénk.
Persze csak akkor viszem, ha addig úgy látom, a náthája már engedi hogy gyerekek közé vigyem.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok lányok,

ma itt volt Dédi, meg apósom...aztán most apa elment osztálytalira...úgyhogy most van egy kis időm írni...

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Ma bazi fárasztó napom volt.
Reggel elmentem fodrászhoz, és mivel hamar hazaértem, és tök jó idő volt, bementünk a belvárosba.
Már elkezdődött a karácsonyi vásár, megmutattuk Zitának a kecskéket, szamarat, amiket lehet simogatni. Amíg messze voltak, Zita tök bátor volt, aztán ahogy közelített a szamár, bújt belém, csimpaszkodott a nyakamba. :D

A belvárosban alig lehetett parkolni, tele volt minden, elmentünk az egyetem parkolójába. Ok, tudom, ez Nektek semmit nem mond. :D:D:D
Nna, csak lestünk, hogy ott is mennyi autó van, aztán este láttuk a híradóban, hogy az Orsós Viki kongresszusozott itt...
(Ayse, booocs!)

Délután meg muszáj volt elmennünk bevásárolni, hát ne tudjátok meg, mindenhol mekkora tömeg volt.
Nem nekem való már az a jövés-menés, tök fáj a derekam. :(

Képzeljétek, Zita milyen kis Makika.
Ugye Ő nem nagyon használ kispárnát, ezért én lenyúltam az egyik párnahuzatát, amin történetesen macik vannak.
Egyik du odatettem magam mellé, mert nem akart aludni. Nna, észrevette a macikat, és tolta le a fejem, hogy ne feküdjek rá a macikra. :D:D Rendes kis sírást is lenyomott, amikor megint rátettem a párnámra a fejem.
Tegnap ágyneműt mostam, de megint eltoltam a lépést, mert az én gyerekkori párnahuzatomat tettem fel, amin meg labdák és napocskák vannak. Mondjuk ezt csak kirángatta a fejem alól, és minden labdánál elmondta, hogy : "glagla"

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Na kicsit ismét itt, Tüncsi elaludt...köszönjük a bókokat!!!

Tünde, ez édes lehetett :) Tüncsi ma azért nyöszörgött, mert a babáját ringattam, és az nem csukta le a szemét...hát milyen dolog az ha tente baba van és nem csukja le a szemét...aztán elmagyaráztuk neki, hogy ez a baba nyitott szemmel alszik, de neki majd le kell csukni a szemét, ha aludni megy! kb. ilyen szemeket meresztett :shock: ...

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt Lányok!

Tegnap délután úta gyerekmentesek vagyunk. Szépen felraktuk a nappaliba a parketta szegélyt, apa meg most van a parketta és a kő közötti díszlécért a DIEGO-ban. Este meg bowlingozni voltunk Balázs öccsével és a barátnőjével.
Bazsika anyuékkal délelőtt cirkuszban volt, aztán alvás után átvittük hozzájuk Lacikát is, mi meg elmentünk nézelődni.

Jucc
Voltam tegnap a GULIVER-ben, de nem volt maki. Beszéljétek át apával és ha kell hozok egyet a TOYS'r US-ból. Még december 8-án is megyek, úgyhogy addig ráértek eldönteni.

Ayse
Merreeeeee vagy? Nyuszikat lehetett kapni a Guliverben. 1500-4000 Ft-ig volta az áruk mérettől függően.

Prüntyi
A baba miért nem csukja be a szemét az Bazsikának is örök kérdőjel. :lol:

Tünde
Zita :lol:

Legutóbb az állatkertben Laci is nagyon szemezett a kecskékkel a simogatóban, de ott inkább a kecskék ijedtek meg, amikor beléjük csimpaszkodott. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Prüntyi, akkor itt az idő, hogy szemlecsukós babája legyen Tüncsinek. :D

Ma ebéd után adtam Zitának gesztenyepürét, ízlett neki.
Apa szerint ezzel elkényeztetem, szerintetek????
Mondtam neki, hogya akkor neki se csinálok halat meg rántotthusit, mert nehogy elkényeztessem...

Ayse, konyhával hogy álltok?

Jucc, gyomrod okés?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Halihó!

Ildi!
Tegnap Apa meglepett a Decathlonban két torna nacival! :lol:
Vesz nekem bérletet is, aztán mehetünk! :D :D

Ma babalátogatóban voltunk, a barátainknak 7 hetes a kisfia!
Jaj, nagyon édes, kedvet is kaptam megint babázni! :D
Olyan kis pufók, alig egy hónap alatt 1,5kg-t hízott! :shock: :D

Márti!
De jó lenne, ha mennénk együtt! :) De holnap mi még nem biztos, hogy tudunk menni, mert a nővéremék jönnek látogatóba.
A jövő hetünk elég sűrű, de ha tudom már, melyik nap megyünk, szólok, jó?
Hirtelen ötlettől vezérelve vettem meg a bérletet, nem gondoltam bele, hogy a jövő héten nem is biztos, hogy tudunk menni. :oops:
A rossz kedvem miatt, igyekeztem minden napra programot kitalálni és ez túl jól sikerült! :D

15hós oltás jelentés:
Natinak eddig SEMMI baja!!! (ezer kopp-kopp)

Megyek, nyünnyög! :?

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Vagyok ám, csak a konyha...
3 ajtó helyett 6-ot adtak, viszont két takaró lappal kevesebb van. A takarólaphoz nem adtak önmetsző facsavart :shock: (jesszus, mik vannak???). Kitöltő nem létezik, nem kapható. Ez volna az, hogy a szekrény ne pont a faltól kezdődjön, mert akkor nem lehet kinyitni az ajtaját. Állítólag a takarólapból szoktak kivágni megfelelő méretű darabot (azzal meg a helyzet lsd. fenn). Pedig ez a kitöltő szerepel az ikea letölthető berendező progijában :shock: :shock: :shock: . A férjem nagyon lelkes még, Apukám meg huszadszor mondta, hogy soha nem fog elemes bútort venni :lol: :lol: :lol: . Az eredmény: két szekrényváz, egy sarokpolc és kezdjük sejtegetni, hogy hogyan kell felszerelni a takarólapot és a díszléceket. Spotlámpa is lesz a faliszekrény aljában, addig még gondolatban sem merészkedtünk el. Tegnap a szomszéd, aki gépészmérnök és házi ezermester és ikea konyhájuk van, viccesen megjegyezte, hogy a karácsony az stimmel, csak nem az idei... :? :? :?

ayse

Hurrá!!!!
Az egyik dobozba mégiscsak tettek önmetsző facsavart!!! (pedig az információs csaj azt mondta, hogy nem adnak hozzá!

Lili azt mondja:
- Akkor ha felszereljük a bútorokat, kevesebb hely lesz?
- Igen.
- Akkor minek szereljük fel???????

(már azt se értette, hogy minek költöztünk ide :lol: :lol: :lol: )

ayse

Sziasztok!

Ildi :) Köszönöm, hogy megnézted! Egyértelmű, hogy nem veszünk makit ennyiért...

Tünde :) Édes lehetett a jelenet Zitával és a párnahuzattal :)
Gyomrom pocsék, köszönöm kérdésed. Hasmenés is van lájtos verzióban, ma meg már hányinger, fejfájás is. És Balázsnak is megy a hasa, de ez még mindig nem bizonyítja, hogy vírus, mert neki meg sokszor van hasmenése.

Andi :) Mégiscsak kedvet kaptál a babázáshoz? :shock:

Valaki árulja már el nekem: ma van advent első vasárnapja, vagy sem? :?:

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!
Nem

ayse

Ayse!
Tegnap jártunk az Ikeába, Apa közölte, hogy kizárt, hogy ennyi pénzért vegyen konyhát és még neki is kelljen összerakni! :shock: :(
A barátaink, akiknél ma babázni voltunk, nemrég készültek el a lakásfelújítással. Nagyon szép konyhájuk van, egy asztalos készítette. Kiment, felmérte a terepet, adott csomó jó ötletet és még a szerelésnél is segített. Apával ennél a megoldásnál maradtunk! :)
Drukkolok, hogy azért még idén kész legyetek! :)

Jucc!
Háát.. :roll:
Igazából nekem csak a kis korkülönbséggel van gondom. Úgy érzem, két picivel nem boldogulnék, nincs elég türelmem hozzá.
Ha Nati ovis lesz, bármi megtörténhet! :D
Te láttál már sütifalót valahol jó áron?
Jobbulást nektek! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi :) Épp ma vettem meg a sütifalót végülis az Intersparban 5200-ért. Ennyiért a neten találtam még, de német nyelvűt :roll:

A kis korkülönbség nekem sem jön be, el sem tudom képzelni. Igaz, hogy Balázs nem ovis, de lehetne, és ettől függtelenül is könnyebb így, az biztos. Nekem se lenne türelmem, és kell egy kis pihenés az újabb kis élet előtt :)

Ayse :) Továbbra is kitartást a konyhához! És mutassátok meg a szomszédnak, hogy Nektek idén is sikerül elkészülni :)

És azt honnét lehet tudni, hogy nem most van advent? Mert a tesóm tegnap levezette, hogy mivel Szenteste vasárnapra esik, nem lehet az egyben a negyedik adventi vasárnap, ezért ma van az első. De nekem rémlik, hogy volt már olyan / nyilván/, hogy vasárnap volt dec. 24., és aznap gyújtottuk a negyedik gyertyát.
Micsoda gondok :oops: Mellesleg tegnap rittyentettünk Balázzsal egy koszorút, és elővettük a karácsonyi dekorációkat is, de akkor nem gyújtogatunk ma...

Tesómmal tegnap egyébként jót csicseregtünk, srácok meg nagyot hancúroztak vele. Nagy meglepetésemre Gergő sem kapott tőle sikítófrászt, simán elvolt az ölében, igaz kellett neki egy kis idő. Úgy nézett ki a dolog, mintha először frászt kapott volna, hogy jött valaki, és ez azt jelenti, hogy anya el fog menni. De látta, hogy nem, megnyugodott, és így már elvolt a jövevénnyel is.
Hugi mesélt egy szomorú, de egyben szép történetet:
volt gimis osztálytársának nyitott gerinccel született babája. Nem vették észre a terhesgondozás alatt. Ez elvileg az élettel összeegyeztethetlen rendellenesség, a baba nem fejlődik, és meghal. A születésekor nem engedték a szülők megműteni / vízfejjel is született/, csak amikor megerősödött. Három hónapos korában még mindig szépen fejlődött, ekkor volt a gerincműtét, és a vízleszívás / vagy hasonló/. Most három éves, beszél, számol, édes aranyos, és még az is lehet, hogy egy újabb műtétnek köszönhetően járni is fog tudni. :)

Tegnap tesóm nagyon rémmesélős hangulatában volt, több ehhez hasonlót is mesélt, és csöndesen megjegyzem, hogy elgondolkodtam azon is, hogy tán én is fölkeresem legközelebb Geréb Ágit...

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!
Köszi! Akkor azt hiszem, én is útba ejtek egy Interspart! :D
Tesód mivel foglalkozik?
A rémtörténetek összefüggnek a kórházi szüléssel?

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi :) Tesóm titkárnő-mindenes egy ruhákat forgalmazó cégnél.
A történetekben inkább az volt elgondolkodtató, hogy minek bízzam magam rá egy orvosra, a kórházra, ha nem tesz meg mindent? / az egyik sztori úgy kezdődik, hogy nem vették észre, hogy ikreket vár anyuka, és az egyik baba elhalt, de már nem volt kicsi/ Én nem vagyok orvos, nincs is jogom bírálni őket, de egy ikerterhességet nem észrevenni? És sajna a saját dokimnál is vannak olyan érzéseim, hogy elég felületes. Mindegy, végülis ha otthonszülésre készülök, ott is orvos felügyel rám, akiben szintén bíznom kell, de valahogy azért is jutottam idáig, mert lóg a levegőben az egészségüggyel kapcsolatban egy csomó változtatás, azt sem tudjuk, hol szülhetünk, akkor a legjobb, ha szülök otthon, vagy Születésházban, és legalább a gyerekeimnek nem kell hiányolniuk engem napokig :) Egyelőre azonban ez a kérdés nem aktuális :)

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!
Én onnan tudom, hogy kedden van az oviban adventikoszorú-készítés! :)

Estére addig jutottunk, hogy még egy darab ajtót is felbírtunk szerelni, valamint rájöttünk, hogy nem jó spotokoat vettünk. De amikor a férjem kijött a fürdőszobából, végignézett a művön és az enyhe káoszon és így szólt:
- Hú, de izgi!

ayse

Sziasztok,

Sikerült itt is jól lemaradnom. Mentségemre szóljon, hogy talán az ünnepek hevében, de nagyon belejöttetek az írásba :lol:

Nagyjából végigolvastam az oldalt, de nem mindenre emlékszem. Egyre biztosan: Tüncsi nagyon édes az "újra szeretek fürcsizni" képen :)

Látom főleg a karácsony a téma. Mi valószínüleg Duplot veszünk a fiúknak. Nálunk az a menő. Meg kinéztem egy FP kalózhajót a Marcinak, mert őt most a kalózok izgatják (Gryllus: Maszkabál). Megnéztem az Ildi linkjét és nem olyan drágák az árak. Én is kb ennyiért láttam http://www.arzuhanas.com/Fisherprice-Kat824.html.

A Barnusnak teljesen kimaradt a babajátékos korszak. Van egy csomó játékunk: formabedobó, karikatorony, nyomogatos izék ... de ő nagy ívből leszarja őket. Csak a Duplo, a fasínes vonat meg a kisautók érdeklik. Persze a Marci nagy bánatára, mert így soha nem tud nyugodtan játszani :cry: Épp most mondtam apának, hogy a fél szobájukat ki fogom pakolni, mert egy csomó játékkal nem is játszanak.

Andi, Zenebölcsis béárlet :D Tornabérlet :lol: Remélem mi is újra megyünk a zenebölcsibe. Az utóbbi pár hétben mindig közbejött valami :cry:

Ma a Barnus 10-3-ig aludt a saját ágyában! mOst viszont úgy kialudtam magam, hogy nem bírok visszaaludni. :roll: Kismamik, ti hogy álltok az alvással?

Brigi
b_brigi

Sziasztok!

Fú, Brigi, jó korán kidobott az ágy! De rég volt már, hogy Gergő ilyen jót aludt... Mostanában megint katasztrófahelyzet van :(

Gergőt is sokkal jobabn érdeklik Balázs játékai, ritkán játszik olyan sokáig a babajátékokkal, mint a nagyobbaknak valókkal.

Balázs tegnap délután rákezdett, hogy Szigetre akar menni. Mivel sötétben értünk volna ki, már nem mentünk, de megígértük neki, hogy kedden kimegyünk, Apa is csatlakozik majd hozzánk :) Nincs kedvetek jönni? Én mondjuk délutánra tervezem, próbálom Gergőt korán letenni, és akkor három körül kiérnénk talán.
/ az ősziben is föltettem a kérdést :) /

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Adventi vásárra készülünk...festettünk üvegmécsestartókat és diót aranyra, piros szaténszalaggal átkötöztük (egy kis ragasztópisztolyozás segítségével), masnit kötöttünk rá. Tök jó, olyan, mint a régi idők karácsonyfadíszei. A vásárban a gyerekek árulnak ilyen házikészítésű ajándékokat, a bevételt meg a gyerekekre költi az óvoda (játék, könyv, bábszínház, stb. formájában). Lili nagyon boldog, hogy árulhat!

Délelőtt usziban voltunk, addig Anyukám vigyázott Andrisra, szabit vett ki. Aztán, mikor hazajöttem, ebéd után lefekhettem egy kicsit, sőt sokat. Addig Anyukám játszuott a gyerekkel kinnt és bennt. Sajnos messze laknak tőlünk és szerencsére aktív dolgozók a szüleim, úgyhogy erre ritkán van mód. De senki nem olyan jó az emberrel, mint az anyukája :):):).

ayse

Sziasztok!

Mi is Duplot kértünk Itának Karácsonyra, azt lehet majd bővíteni, és Apa is tud vele játszani. :D

Judit, jó szigetelést holnapra!!!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde :) Köszi!
Nekem meg úgy megtetszettek ezek a Clemmy puha építők, lehet, hogy kap néhányat Gergő... / az állatkerti játszóházban kaptunk két darabot reklámajándéknak/.

Ayse :) Hát igen, az anyukák. Ha nagy ritkán enyém feljön Pestre, ő is próbál a kedvemben járni. Lehet, hogy január elején is megteszi :)
Fú, ez a ragasztópisztolyozás nagy élmény Balázsnak, tele kellett nyomnunk az adventi koszorút egy csomó aprósággal, hogy ragaszthasson :D

Ma úgy elcsodálkoztam, hogy milyen okos kisfiam van :oops: Két üzletben is voltam Gergővel, és mindkettőben, amikor megkaptam a visszajárót, és megköszöntem, elkezdett hevesen integetni :) Ebből gondolom, hogy már nagyon sokat ért, tudja, mikor mi fog következni, bár a beszédén ezt még nem lehet érzékelni :D

Nem sokat jártatok ma erre :( Szigetre senki se kapott kedvet?

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt Lányok!

Jucc

Én szívesen mentem volna szigetelni, meg Bazsika is biztos nagyon örült volna Balázsnak, de anyuékhoz kell mennem 1/2 3-ra. Anyáék kötnek valami biztosítást, vagy befektetést, vagy nemtommit a gyerekeknek és nekem is alá kell írni a papírokat.
Meg éppen nagy lakásátrendezésbe, meg szépítgetésbe fogtam.
Talán majd legközelebb.

Andi
Tegnap este voltunk tornázni. A hétfői alakformálás is nagyon jó. A tesómmal a bemelegítés után összenéztünk, hogy ennél még lesz keményebb is? De aztán a végén nagyon jól esett. Minden porcikámat érzem, de hát egy jó tornánál ez így van jól.

Tünde
Nálunk is úgy megy a duplo választás, hogy mivel tud apa is jót játszani. :lol:

Nálunk:
Nekiláttam a karácsonyi lakásrendbetételnek, és közben kitaláltam, hogy kicsit át is rendezgetem. Na ebből most annyi látszik, hogy oltári kupi van itthon, mindenhol minden. Egyedül a függönyöket raktam vissza, sőt ki is vasaltam.
Foglaltunk szállást szilveszterre Bükfürdőre. Eredetileg egy erdészházban lettünk volna egy nagy társasággal, de aztán úgy alakult, hogy inkább négyesben megyünk el 4 napra popsit áztatni.

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc!
Nagyon okos Gergő!!! Biztos, hogy nagyon sokmindent megértenek, csak nem tudják elmondani.

Tünde!
Lemaradtam... Zita mért Ita? Így hívja magát?

Andris ma éjszaka extra rosszul aludt, áttettem hozzánk, ott is forgolódott, még kapott egy kis szopit vissza az ágyába, ott is magyarázott. Szerencsére olyan hangerővel csinálja, ami még elviselhető, úgyhogy más eljárának nem vetettük alá.

Nekem viszont van egy f@sz@ kis fejfájásom (bocsánat a vulgáris kifejezésért, de ilyenkor agresszív-depresszív leszek). Már 4. napja tart, de ma átment migrénbe. Reggel nem tudtam, hogy verek életet magamba és készülök el a gyerekekkel, lehetőleg minél előbb, mert zenekuckóra oda kell érni. Majdnem kidobtam a taccsot is :oops: :oops: . Na mindegy egy anya azért anya, hogy megoldja a dolgokat. Sajnos komolyabb gyógyszert nem szedhetek, pedig kéne, mert délután adventi koszorú készítés van az oviban.

ayse

Davallia!
Jó vásárlást!!!!

ayse

Sziasztok!

Ildi :) Sajnálom. Ma egyáltalán nincs kedvem menni, de Balázs nem enged a szigetből. Gergő gyakorlatilag élő cuminak használt egész éjjel, reggel már sírtam a telefonba, amikor Apának panaszkodtam, hogy nem tudom a megoldást. Teljesen tanácstalan vagyok, mert most Gergő kezdi azt, amit Balázs is ennyi idősen, hogy le se száll rólam, egész éjjel lóg rajtam, így én nem tudok aludni. Balázstól erőszakkal elvettem 15 hónaposan az éjszakai cicit, de baromi nagy sírások voltak éjszakákon keresztül, és néha, ha rossz passzban volt, még egy évvel utána is balhézott a ciciért. Most ezt hogy a fenébe csináljam, amikor ott a másik alvó gyerekem??? Meg a férjem... Ma fél hatkor bekeményítettem, pár perc balhé után el is aludt Gergő, tisztára örültem magamnak, hogy így kell ezt csinálni. Öt percig bírta, kezdte újra. Hétkor Balázs is fölébredt, és nem tudott öcsitől aludni, muszáj volt cicit adnom neki Balázs miatt. Így cumizgatva elvoltunk negyed tízig.
Akinek van megoldása, ötlete, szóljon!

Ayse :) Jobbulást! Nekem is napok óta kitartóan fáj a fejem, rohadt türelmetlen vagyok szegény srácokkal, és pocsék szar a kedvem, illetve semmihez sincs kedvem...
Szerintem Ita csak elírás, nem?

Davallia :) Nekem is nagy gond Apa ajándéka, sokat kell törnöm a fejem, hogy valami tutit kitaláljak. Jó vásárlást Neked!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!
Élő cumi :lol: és egyúttal :cry:

Nincs ötletem, sajnos...
esetleg vízzel itatni cumisüvegből? Vagy sima cumit adni neki?

Mi már megvettünk egymásnak az ajándékot: MEGYÜNK PIRAMISKONCERTRE!!!! :D :D :D

ayse

Nem rossz ötlet a Piramiskoncert, de hogy menjünk el, ha a kölök nem létezik nélkülünk?... Vagy küldjem el Apát mással :?: :twisted:
Egy frászt.

Cumit próbáltam, olyan hisztit kaptam, hogy a dobhártyám beszakadt. Korábban cumizott, de egy ideje nem kell neki. Vizet is próbáltam, majdnem kicsapta a kezemből. Tiszta dili tud lenni :(

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc

Tudom, hogy a cukros lötyiknek ellene vagy, de esetleg sima gyümölcsteát nem tudsz adni Gergőnek? Talán pici szőlőcukrot tehetnél bele. A lényeg az, hogy valami íze legyen. Nálunk Laci pl. a vízzel nem alszik el, de ha egy hangyányi íze van, akkor már simán bepuszilja és alszik.
Én tudi megbolondulnék, ha nem tudnék aludni. Még a fejfájásnak is lehet oka a kialvatlanság, a türelmetlenségnek meg biztos.

Azt nem tudom, hogy én mit tudnék csinálni, de talán pár nap balhét inkább bevállalnék, mint még hónapokig ezt az állapotot.

Kép
Kép Kép
sildike

Hellóbelló Lányok!!!

Ayse, Zita mostanában Ita. Az ismerős 2-3 éves gyerekek mondják így, és rajta maradt, bár apa nem szereti, ha ezt mondom.

Judit, jajj, nem irigyellek az éjszaka miatt. Az nem lehet, hogy esetleg éhes volt Gergő? :?

Davallia! Ez a távirányítós autó most komoly????? És apa játszott vele ezerrel???

Fejfájósok, rosszkedvűek!
A 22-esben volt szó a levendulaolaj jótékony hatásáról, párologtatóba csepegtetve. Tudom ajánlani, még az én hormontúltengéseimet is kordában tudja tartani, már ami az idegeskedést, bosszankodást illeti.
De azt írták a lányok, hogy a csimoták is jobban alszanak.

Ildi, én is kedvet kaptam egy kis lakás-átrendezéshez, csak nálunk sajna nagyon adott minden. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde

Szerintem nem 8 hónapos terhesen kellene rendezgetned.

Bár én is egyedül csináltam meg mindent Lacikánál. Apa infarktust kapott amikor hazajött. Meg még egyszer, amikor 5 hónapos terhesen felástam a kert egyik részét, hogy tudjak füvesíteni. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok!

Az előbb elszállt a telefonvonalunk (már megint :evil: :evil: :evil: ), múltkor utánarepült a net is.... ha nem jönnék, ez az oka. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom :evil: :evil: :evil:

ayse

Ildi, nem álltam neki, csak birizgálta az agyamat a dolog. :)

Ayse, vágd le a telefonvonal és a net szárnyait! :D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ikea rádió:
Ma egy újabb ezermester barát bejelentkezett!!! Az első jön pénteken, a második szombaton!!!
Mi nem is szerelünk addig semmit, nehogy csalódniuk kelljen! :lol: :lol: :lol:

ayse

Az adventi koszorú tök jó lett . Én raktam fel a fenyőgallyat (qrvára szúrt, én normandágból szoktam, itt meg ezüstfenyő volt), a masnikat és a gyertyákat, Lili kiválogatta, hogy mi kerüljön még rá és együttes erővel ráragasztópisztolyoztuk . Úgy belejöttem a pisztolyozásba :oops: :oops: . Mézeskalácsangyalok szerepelnek főleg a koszorúnkon.

ayse

Na látom, jól eldumálok magammal...

A Télapósztorinak jó vége lesz: megvettem az itatós macit (beazonosítottuk és a helyi játékboltban volt is egy, lehet, hogy drágább egy kicsit, mint máshol, de ha a benzinköltséget is beleszámolom, akkor már nem). Több beszélgetés alatt meggyőztem Lilit, hogy mindazt, amit írt mégse várhatja el a Télapótól. De azért lesz nagy öröm, mert a macira van nagyon rákattanva, és természetesen a csoki sem marad el. Kutyusok, cicusok mennek a karácsonyfa alá. Sokat vívódtam, mi legyen, mert ugye a Télapó eredetileg csokit hoz, most meg felküzdöttük a dolgot egy kisebbfajta Karácsonyra. Dehát tényleg örömöt szeretnék látni a gyerekem arcán és ideológiát is gyártottam hozzá, hogy mért jó ez: higyjen abban, hogy a vágyai teljesülhetnek, ne lemondó legyen, hanem jó értelembe vett "akaratos".

Még egy kis epizód Liliről.
Hát nem ő az úszóbajnok, fél is a víztől (eddig 2x mert bemenni a medencébe az úszásoktatás előtt, de nem akartuk erőltetni és bíztunk benne, hogy a többi gyerekkel együtt majd neki is kedve lesz. Bejött.). Meg a betegségek miatt sokat ki is hagyott. Szóval látja, hogy másoknak jobban megy és mivel nagy benne a versenyszellem, zavarja ez. Miért van ez így, ezt a kérdést feszegeti.
- Nem vagyunk egyformák - mondom - Ha efogadod, hogy szép vagy, okos vagy, szépen énekelsz például, akkor azt is el kell fogadnod, hogy valami nem megy annyira jól, mint a többieknek. De majd belejössz.

Ma reggelinél megint az úszás a téma, fél attól, hogy be kell ugorni a vízbe. Így bíztatja magát:
- Ha elfogoadom, hogy nagylány vagyok, akkor azt is el kell fogadnom, hogy beleugrok a vízbe! :):):)

ayse

Sildi!
Lassan, de leesik a tantusz... Milyen mosóporral mosod Lacika ruháit? Mert Andrisnak is főleg ott viszket a bőre, ahol a ruha dörzsöli...hátha kiiktatjuk ezt a veszélyforrást, akkor a tejes cuccok már nem támadnak annyira....

ayse

Sziasztok!

Ayse :) Tetszik az ideológiád, egyetértek vele :)
Szegény Lili, ez nem lehet könnyű, de nagyon édes, ahogy akar!
Épp a napokban jött elő Apa a témával, hogy lassan aktuális lenne valami sportot választani Balázsnak. Mondtam, hogy szerintem amilyen zárkózott ő, és ahogy viselkedni szokott közös programokon, nem időszerű még. Én úgy képzelem, hogy ha ovis lesz, és az ovistársak is mennek választható sportokra / úszás, foci, mittudomén/, akkor nagyobb kedve lesz csatlakozni hozzájuk, és ismerős gyerekekkel eleve egyszerűbb lesz neki. Érdekes egyébként, hogy ő egy nagy vízimádó, hatalmas vízbeugrások, pancsolások kedvelője. Egyszer, amikor a Kolpingban voltunk, kétszer is lehetett menni ingyen babaúszásra, egyszer ki is próbáltuk, de nem jött be neki /másfél éves volt kábé/. Nem bírja, ha más mondja meg neki, hogy mit csináljon... Remélem, ez változóban van!

Tegnap jöttünk haza a szigetről kocsival, Balázs kapott apjától egy Kinder Buenot, amiben két rúd csoki van. Ezt majszolgatta, és nagyon el volt gondolkodva. Amikor elfogyott az egyik rúd, megszólalt: " Azon gondolkodom, hogy ha lenne ebből a fajta csokiból nekem valahány, akkor hány lenne benne összesen."
El is kezdte mondani, hogy ha öt lenne, akkor 10 lenne benne, stb. Nem mondom, hogy mindig jól mondta, de azért eszembe jutott, hogy én 4 évesen tuti, hogy nem gondolkodtam ilyeneken :D

Mai éjszakánk klasszisokkal jobb volt a mostanában kialakultakhoz képest! Nem mondom, volt fent Gergő jópárszor, de mindig visszaaludt, és nem lógott rajtam folyamatosan. Fáradt vagyok, de látom a fényt az alagút végén :)

Tünde :) Abban teljesen biztos vagyok, hogy nem éhes Gergő. Vannak napok, amikor alig eszik, mégis jól alszik, van, amikor rosszul. És van, amikor sokat eszik, mégis rosszul alszik. Nem látok összefüggést. Reggelente én is szoktam éhségre gyanakodni, amikor már fönt van, d eén még lustiznék, ő meg állandóan visszatér a cicihez. Olyankor fölkelünk reggelizni, de még akkor sem eszi agyon magát. Nem egy nagyétvágyú gyerek.

Ildi :) Igazad van, nem szeretném édes italokkal itatni Gergőt, hátha megússza a rossz fogakat, nem úgy, mint Balázs. Sajna nem is bízom benne, hogy ez megoldás lenne. Tegnap megkínáltam vízzel, amikor már nagyon elegem volt, de meg sem kóstolta, úgyhogy nem is tudhatta, hogy van-e íze, vagy sincs...

Szép napot!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse

A Persavon Bébé-vel mostam át a ruháit, most meg Persil sensitive-et használok és kopp kopp, de nem jöttek vissza a foltok.

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde :) Még azt akartam kérdezni Tőled a levendulával kapcsolatban, hogy Nálad egész nap illatozik? Vagy csak a hálóba teszed be estére? Annak idején Balázzsal próbáltam ezt is, de csak este egy kicsit illatosítottam a szobájában elalvás előtt. Neki még levendulapárnácskája is volt / van is, de sztem már semmi illata/.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok lányok,

elég sok tennivaló gyűlt be...de megvagyunk!

Mire jó a levendula? (molyirtáson kívül :lol: )

Kép

Kép
prüntyi

Judit, nálunk Zita szobájában és a mi hálónkban van párárologtatóban (egy edényben :)), éjjel-nappal. Az illatát én sem érzem, néha teszek bele 1-1 cseppet.
Balázs tényleg milyen kis okos, sztem én se számolgattam ovis koromban.

Prüntyi, állítólag nyugtató hatása van, én spec. magamon érzem.
Tüncsi egyből megitta a rizstejet? Én hiába próbálom, nem kéri. :( A zabtejet se kéri. :(

Ayse, télapósztori tök jó, hogy happy end lett! :)
Ezermesterek :D

Lányok, Ti mentek a gyerekekkel mikulásozni? Mi megyünk mindkettőnk munkahelyére, kíváncsi vagyok, Zita mit szól majd hozzá.

Ma voltam uh-n, minden ok, Ákos már 2 kiló. Jaj, és én olyan lüke voltam, néztem a képernyőt, és gondolkoztam, hogy hogy a francba kerülnek oda akkora bugyborékok, Zitánál tuti nem volt ilyen. Aztán mondta az orvos, hogy ott azok a zacsik. :D :D :D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde, igen viszonylag könnyen...2-3 x i próbálkozásra...de a kecsketejet egyből itta...azóta sincs baja tőle (kopp-kopp-kopp)...te érdeklődtél ez ügyben?

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, háááát... kérdezgettem, mondták páran, hogy megkérdezik, mert van ismerős kecsketartójuk, de nem nyomultam annyira ez ügyben. De ha Nektek így bevált, ráhajtok én is a témára!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Úgy értettem, hogy doki/dokik véleményét kérdezted erről?

Kép

Kép
prüntyi

Nem kérdeztem. De tervezem, hogy elmegyek a gastroenterológushoz, Ákos ügyben lennének kérdéseim, akkor megkérdezem ezt is. De a neten olvastam több helyen is, h a kecsketej nem vált ki allergiát a tehéntejre allergiás embereknél, mert a tejfehérjéje más.
Te kérdeztél orvost?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde, nem kérdeztem, mivel nálunk nincs bizonyított tejallergia, csak a fokozott hajlam

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, voltatok szakorvosnál is, vagy a gyerekorvos mondta? Nálunk se volt vérvétel, a szakorvos a tünetek alapján mondta, h ez biza tejallergia, tényleg tök egyértelmű volt, sztem Nálatok is az. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Jó estét!

Tünde :) Ja, értem! Én ilyen lámpácskába teszem, amiben alul mécses van, így elég intenzív, de nem is hagyom így egyfolytában. Az a baj, hogy alig melegek a radiátorok. Majd, ha jobban kell fűteni, akkor én is párologtatok radiátoron, az mehet állandóan. Köszi a választ!

Mikulás: még nem szóltak a munkahelyemről, de eddig minden évben volt ünnepség, gondolom, most is lesz. Ha igen, akkor megyünk, de csak egy helyre, nem akarom Balázst megkavarni. / így is ki kellett találni valamit, hogy minek jön még pluszba is az Öreg, amikor éjjel megrakja a cipőket.../

Ultrahang :) Akkor jól emlékeztél, hogy Zitánál nem volt olyan "buborék" :lol: :lol: :lol:

Na, a végén majdnem elfelejtem: Gergő ma este megtette az első négy lépését!!! Olyan kis édes volt. Eddig, ha nagy boldogan fölállt, mindig elkezdtünk neki könyörögni, hogy gyere ide, stb. Most meg épp próbáltam rendet csinálni a szobában, amikor hallom, hogy kurjongat, mintha szólna, hogy figyeljünk. Ahogy ránéztem, már lépegetett is :) Na, talán lassan vége a sárban fetrengésnek... És még így is megelőzte Balázst egy kerek hónappal!

Meg azt akartam még, hogy a Bookline honlapján ma este nemtom hánytól, holnap reggelig 30% kedvezménnyel lehet rendelni könyveket. Mindjárt megyek is megnézni a kínálatot.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Tünde, és mi volt nálatok a "tök egyértelmű" tünet? Nekünk csak ekcéma van...ami többmindentől lehet, és néha a csalánkiütés a szája körül...de a fürdések után lévő csalánkiütés is elmúlt (kb 2 hónapig volt ez)... és gyerekbőrgyógyász is látta és kb még 3 gyerekorvos (tudod én 1 orvos véleményére még nem adok) és egyik sem mondta, hogy tejallergia...csak mondták, hogy hajlamos lehet rá és hogy óvatossan a tejjel...

De még nem volt szívem vérvételre vinni!

LÁNYOK: ti hogy álltok ezzel a pneumococcus oltással...én még mindíg nem tudom beadassam-e...itt figyel a recept...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi :) Ha már kérdezted / persze nem tudom, azt akarod-e, hogy megygyőzzünk a beadásról, vagy az ellenkezőjéről.../ , én mondom a véleményemet: Jó a kampányuk, jól a frászt tudják hozni a paramamikra / rám is/, de én semmilyen nem kötelező oltást nem adatok be, szívem szerint néhány kötelezőt sem adatnék... Sajnos, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?