Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

Meme :(
Ez annyira borzasztó. Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy milyen törékeny is minden boldogság. Elég néhány pillanat és vége. :cry:
Egyszer feltették azt a kérdést, hogy felelősségük teljes tudatában ülnek-e autóba az emberek. És valaki azt válaszolta, hogy akkor nem ülnének autóba egyáltalán.

Reni :)
Virágnak boldog névnapot.
A csíkodból nem derül ki, hogy kit hogy hívnak. De majd megtanuljuk, ha írsz róluk.
Ha még nem vetted meg a bogyóhúzogatót, akkor sztm olyat keress, mint Ditkéé, amin figurák vannak. Nekünk csak bogyó, minden körítés nélkül és így nem is élvezik annyira. Azért játszanak vele így is, de talán úgy többet.

Cat :)
Nekem is jöhet a recept.
Mindig olyan jó ajándékokat találsz. Irigy vagyok. Hol vetted?

Ditke :)
Aztán a végén ki ne derüljön, hogy 5-ös lesz. :wink:
Egyébként javaslom az informatika - közgazdaságtan vonalat. :wink:

A bilizés meg ráér, ha ők nem vevők rá. Bár sztem tényleg rajtad múlik elsősorban. Olyan kis okosak, biztos menne nekik ez is. Nekem az a bajom, hogy Réka sztem napok alatt megtanulná, csak még egyszer sem sikerült és ezért nem is érti mit akarok. Ő nagyon vevő a dícséretre. Olyan büszke minden alkotására, meg ha megdícsérem, mert ügyesen csinált valamit. Tuti igyekezne, ha tudná mit kell csinálni.

Na megyek, mert életem párja végre hazajött.

Puszi mindenkinek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Kaptam ma a mail címemre egy receptet, a feladó címe nem ismerős, csak tippelek, Cat ? Te küldted?
Köszike! ( de ha más annak is! )

Reni!

Boldog névnapot Virágnak! Sok-sok boldogságot kívánunk, és vidám kis napot, puszika.
Tényleg nevek nincsenek a vonalzódon, ha lesz időd mutasd be gyerkőceidet!
Én mindenképpen szereltetnék övet, s nem csak a mostani baleset miatt mondom. Bár, anyukája aki barátnőm mellett ült bevolt kötve, s ő volt az aki a helyszínen azonnal... Igen, kettő évesek a srácok, nem tudom mi lesz, borzasztó anyásak voltak. De, a férjét nem akarom zavarni, s tulajdonképpen elérni sem lehet, sajnos összeroppant, s kezelésen van.

Brigi!

Igazad van, autóban, s az utakon nincs felelősség. Teljesen kivagyunk szolgáltatva....

Cat!

Nagyon jó az ajándék, majd várjuk a beszámolót, hogyan jött be a srácoknak!
Zsófinak biztosan nagyon tetszene, de már a télapos, s a karis ajándékok is megvannak.. :wink:

Edit!

Pakson voltam " kiruccani", s néha nagyon jól esik, havonta egy ilyen jár. most meg volt is rá alkalom, mivel mentünk erre a bulira ( Lászlókám focista záróbulis vacsorája), s ugye ruhát kellett vennem. :wink: A hétköznap leggyakrabban használt tréningek mégsem voltak illendőek. :wink:

Itt vannak mellettem a gyerekek. Zsófi játszik, hogy le-fel veszi a zokniját. Nem sikerűl neki, erre ezt mondta: - Béna vagyok, nem hiszem el! Van szövege... :wink:

Meme
szinta

Meme!

Ez iszonyat! Részvétem a családnak!
:cry: Tudom,hogy nem mindig elég a gyerekülés,de engem a tudat is megnyugtat,hogy legalább mindent megtettem azért,hogy ne essék bajuk!!!!
HMMM!Egy kis vásárlás,majd buli! Ez igen! Ez kell a megfáradt anyai léleknek! Utána minden könnyebben (és fáradtabban :lol: ) megy!

Reni!
Várom a receptet! Szép nagy a családod!Apa hpgy bírja ennyi csajjal?
Boldog névnapot Virágnak!!!

Ditke!
nem a betegjogot tartotta az a jóképű hapsi?

Csajok!
Nincs valami ötletetek nem kívánt "lakberendezők" ellen? :roll: :twisted: A fiúk állandóan tologatják az egyik kiságyat a szobában. Nem tudom beszorítani bútorok közé,csak az egyik fal mellett van és így könnyen eltolják,beállnak mögé és kitolják a szoba közepére. Persze ezzel a habtapit is feltúrják és ezzel együtt az összes rajta lévő játékot is. Nagyon idegesít a dolog,mert így is állandó csatatér a szoba. Meg már nem egyszer előfordult,hogy egymásnak tolták,ami veszélyes is. Aztán meg csak ülnek a sarokban és röhögcsélnek.
A padló laminált,azt nem szeretnénk tönkretenni (tavaly raktuk le), a fal az ágy mellett viszont csak gipszkarton.
Nincs valakinek valami ötlete,hogy lehetne azt az ágyat rögzíteni????

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a z ágyikós válaszokat. Sajnos megoldás még nincs, mert Péterem nem ért rá vele foglalkozni, de szerencsére a napokban csak egymás ágyába másztak át, ki nem másztak az ágyból. Lehet azért is, mert az utóbbi napokban kezdtük el a napi egy alvást, mert nem mindig akartak kétszer aludni.

Edit!

Az enyéim is tologatják az ágyakat, de leginkább felkapaszkodnak rá és rángatják, illetve reggel amikor felébrednek elkezdik rángatni, hogy reng belé az egész ház. A szomszéd néni - gondolom - örül neki reggel 7-kor :oops:
A bátyám azt javasolta, hogy rögzítsük olyan L alakú pántokkal, amilyenekkel pl polcokat szoktak felszerelni a falra. Mondjuk, ez tönkreteszi a parketták. A másik ötlete, ami főleg ránk nézve lehet hasznos, hogy vegyük ki a rácsokat, mert ha szabadon fognak közlekedni, a fene akarja majd rázni a ketrecet :) Sokkal jobb m,óka lesz, h ki lehet mászkálni. Mondjuk én ettől jobban félek, mostanig az az időszakom volt nyugodt, amíg a kiságyban voltak, addig tudtam, h nem lehet bajuk. De így, ha kint vannak, az az első dolguk, h feltérdelnek a radiátorra és nézik az autókat az ablakból.

Kicsiikreknek részvétünk, bele sem merek gondolni, h mi lenne, ha balesetünk lenne. Mondjuk, én elég nagy felelőtlenségnek tartom, h gyerekülés nélkül volt az autóban a kislány. Én soha be nem tenném őket gyerekülés nélkül. Sőt, mivel Péter nem tudja bekötni az üléseket, nélkülem nem is közlekedik a törpökkel.

No, szaladok, mert szombaton nekem is vizsgám van, csütörtökig pedig le kell adnom egy anyagot. Kezdenek sűrűsödni a vizsgák, mostanában nagyon remeg a gyomrom.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Először is részvétem a családnak, az ikreknek így ismeretlenül is :( El sem tudom képzelni mi lenne a csajokkal, apával ha nálunk ez történne :(
Mondjuk én is autósülés-párti vagyok, azért van. Bár egyesek szerint néha túlzásba viszem a biztonsági övet, de nálam már annyira reflex, hogy ha beülök a kocsiba, már kapcsolom is be. Még akkor is, ha 20 centit kell tolatnom vagy csak beállok itthon az udvarról a garázsba. De mire észreveszem magam már be is kapcsoltam. Remélem a gyerekek is megszokják majd.

Meme!

Jó volt a buli? :) Jó lehet kicsit kimozdulni:) Én már a báli szezont várom, remélem el tudunk menni néhányra, imádom a bálok hangulatát :)

Edit!

Nem, az a jóképű pasi társasági jogot tartott :) : bt, kft, rt, kht....
Abból azt hiszem 9-én vizsgázom...
Ezt egy nő tartotta, lehet hogy a pasiknak bejött, engem annyira nem fogott meg :lol: Mondjuk jó előadást tartott, csak a vizsgakérdései voltak szivatósak... egyetlen kérdés vonatkozott az olyan egyszerű esetre mint normális, átlagos, cselekvőképes beteg. Az összes többi korlátozottan cselekvőképes beteg tartós meghatalmazottja.... cselekvőképtelen beteg közeli hozzátartozója... ki mikor miben nyilatkozhat, dönthet, aláírhat... egy csomó esetismertetés: x.y ilyen és ilyen betegséggel került kórházba, ez történt vele, perelt. Kinek van igaza, mivel védekezhetett az orvos, mire hivatkozhatott az ügyész...stb. És persze furfangos volt a csaj, mert korábban vizsgáztunk már EU-s jogból és kicsit belekeverte az Uniós irányelvelekt is - összevetni a jelenlegi magyar rendszerrel - mennyiben valósul meg a gyakrolatban :(
Szóval nem olyan egyszerű kis kérdések voltak, hogy soroljam fel a betegjogokat :) Pedig lehetett volna :wink: :lol:
De mondjuk tényleg nem számít hanyas lesz, csak meg ne bukjak, annyira meg azért nem lett rossz. Csak az bosszantott, hogy tanultam rá, meg azt hittem nagyjából tudom is aztán kiderül, hogy annyira mégsem :oops:

Ágytologatásban nem tudok segíteni, nekem soha nem tologatták. Igaz, nem is tudnák, mindkettő a sarokban van a fal mellett, nem férnek be mögé. Esetleg így elrendezni a szobát?
Ha gondolod majd lefényképezem. Lehet, hogy nálatok is bejönne ha kivennétek egy rácsot, a ki-be mászkálás elterelné a figylemüket a tologatásról :wink:

Reni!

Boldog névnapot Virágnak!
Én több mézest is kinéztem a Praktikából, aztán meglátjuk melyik jön össze :)
Bogyóhuzogatót én is ajánlom, nekem is nagyon szeretik a lányok.

Egyébként a tuti recepteket nyugodtan beírhatjátok ide is, szerintem többünket érdekelne :)

Brigi!

Dicséret nálunk is bejön, de bilivel kapcsolatban nincs sok lehetőség rá mert folyton csak játszik vele. Ha véletlenül sikerült bele valami mindig megdicsértem, együtt vittük ki a wc-be kiönteni, ő nyomhatja meg az öblítő gombot... de nem nagyon hatotta meg. Én meg beleuntam, mert persze százszor szóltak, hogy bili, de aztán rájöttem, hogy már csak azért, hogy játszhassanak vele. Így most eltettem, nincs szem előtt, lehet, hogy karácsony után előveszem, hátha addigra megérnek rá :)

Informatika-közgazdaságtan: azt hiszem nem menne, örülök, ha megtalálom a számítógépen a bekapcsoló gombot :oops:
most két dolog között gondolkodom: vagy az 5 éves alapjogi képzést megcsinálni, vagy az orvosi-közgazdaságtan- szakmenedzseri másoddiplomát. A jog nagyon tetszik, csak öreg leszek mire végzek meg még abból is szakvizsga kell... az összesen 8 év :shock: És még belgyógyból is le kell szakvizsgáznom :?
Mindegy, majd kitalálom... az egyik csoporttársam most kezdte el az orvosi jog mellett az alapképzést is, majd meghallgatom mik a tapasztalatai - egyelőre annyi, hogy ha római jogból meghúzzák otthagyja az egészet :shock:

Jó éjt, megyek alukálni :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!
csak gyors bekukkra jöttem, mert...(lásd alább)
most már a centiken nevek is vannak...voltak régebben is, csak átgyártottam és hülye eszemmel nem írtam ki rájuk...
bocsi :oops:
szóval köszi, hogy szívesen fogadtok.... :)

elújságolom, hogy Patrícia ma tett három lépést..!!
nálam a nagyok is 1 év körül kezdtek el járni. Virág nyugisabb, ő majd szerintem csak pár hét múlva fog.
mászni is csak akkor kezdett, mikorra már elméletben tökélyre fejlesztette... :)

köszi a névnapi köszöntéseket! (jól kiprovokáltam :oops: )
majd reagálok később, mert most főzés stb..., most csak az jutott eszembe, hogy: ágytologatás:
állítólag filckorongot kell ragasztani az ágy lábaira, és akkor a padló nem sérül meg és hangja sincs.

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Nagyon szép nagy családod van! Gratulálok! :D A kicsikre ki vigyáz ilyenkor, ha nagyos program van?

Virágnak boldog névnapot!

Meme :)
Én küldtem a receptet. Elronthatatlan. Majd beteszem ide is az otthoni gépemrol, ha mást is érdekel.

Szörnyü ez a sok baleset. Mondjuk én is biztonsági öv és gyerekülés párti vagyok, de sajnos ez sem elég mindig. Szerencsére én csak a városban vezetek, itt azért kevesebb az ilyen szintu baleset, inkább csak koccanások vannak. Ha városon kívül megyünk a párom vezet, mert nekem nincs gyakorlatom és félek is 80km/h felett. :? Nekem szükséges rossz az életemben az autó, sajnos a két gyerek szállítását másképp nem lehet megoldani. De amióta rendszeresen vezetek, kezdem megszeretni. :)

Edit :)
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a mai napig tologatják a kiságyat a fiúk. A fa parkettánk már teljesen össze van karcolva. Eltolják a faltól, és betelepszenek mögé, és nagyokat röhögcsélnek. Néha a paplanjukat is leterítik oda, és kuckóznak az ágy mögött. Mi nem találtunk rá megoldást, marad a parketta csiszolás 2 év múlva. Szerintem a gyerekheverot is el fogják tolni, mert minden gyerek imád kuckózni.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hát el vagyok keseredve.Apa is azt mondta,nincs az ágytologatásra megoldás,mert a padlóhoz nem rögzítjük, a falhoz meg nem lehet. A gipszkartonból tiplistől tépnék ki,így semmi értelme megcsinálni. Amúgy nem sértette fel a padlót az ágy,nem ez a gond.Csak úúúútálom,amit csinálnak a szobával,amikor tologatják. Ez a habtapi rakosgatás nem nekem való.Lehet,hogy le kellene selejteznem a habtapit valami olcsó szőnyegre vagy leszegetni padlószőnyeget? Tudjátok azt az autópályás mintájút! Az talán nekik is bejönne és abból lehetne akkorát csináltatni,ami bemenne az ágy alá is.Azon talán nem tudnák a fiúk eltolni az ágyat.Szerintetek?

Ditke!
Sajnos a 3kiságy+a mi ágyunk meg 1komód és 1könyvespolc épp,hogy befért a szobába.Máshova nem tudjuk tenni az ágyakat.
Rácsot nem lehet kivenni,mert az ágyakat kölcsönbe kaptuk. Csak a Benié a mienk,annak kivehető a rácsos oldala (átalakítható heverővé).De az a pelenkázós ágy,így a polc és a lámpa miatt nem tudom megcserélni a kiságyakat. A helycserébe meg a Beni tuti nem menne bele,ő nehezen tűri a változásokat.Egy új cipőt is 2-3hétig tart elfogadnia.

Cat!
Kösz a receptet!!!!Valamikor kari előtt még kipróbálom!

Reni!
Gratula Patríciának! nagyon ügyes! Az enyémek csak 14-15hósan indultak el.

Kellemes,napsütéses délutánt!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok csajok!

Ma kaptam az egyik barátnőmtől egy mail-t, ami tele van karácsonyi sütikkel, meg italokkal, meg pár gyerek recept is van benne.Csodálkoztam is, ő ugyanis szingli, nem igazán érdeklik ezen dolgok. Még teljesen nem böngésztem át, ( nagyon rossz éjszakám volt, inkább pihiztem), de jónak tűnik. Aki szeretné, hogy átküldjem, dobjon nekem egy mail címet! :wink: ( olyan hosszú, hogy ide nem érdemes bemásolni, 51 oldal, vagy 55 ??? )

Edit!

Meddig tartanak nálatok a fiúk ilyen dolgai pl.: mint az ágy tologatás? Mert lehet, mire megoldanátok, már nem is csinálják. Tudod, az édes rossz.....
Padlószőnyeg jó ötletnek tűnik, ha esetleg ott is menne nekik, a hang tompulna legalább. :wink:

Cat!

Még egyszer köszi a receptet. Ha végre megérem és rend lesz ( kb. még 1 hét), akkor azonnal csinálok egy próbát.

Reni!

Nőuralom van nálatok?! :wink:
Gratula Patríciának!
Nálunk is ugyan így volt. Zsombi 1 éves kora előtt. Zsófi rá 2 hónapra indult el!
Felícia elsős?
Húúúú, neked sem lehet egyszerű. A nagy sulis, a középső ovis, a kicsik otthon. Van segítséged?

Ditke!

A buli nagyon jó volt, csak 11 körűl elkezdett fájni a fejem, s haza jöttem. ( mintha megéreztem volna valamit, ugyanis már nem egyszer volt velem ilyen, hogy fontosabb dolgokat az életemben előre megéreztem).

További szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!

benéztem, mert lassan megyünk fogszabályzóra (Felícia)

Brigi!
a bogyóhúzit Apa már megvette, olyan nagyobb fajta, golyós.
van egy fejlesztő játékok boltja, s ott vette.
lehet, hogy a másik ajándék mégsem fagyümi lesz, hanem Montessori torony...

Meme!
milyen ruhát vettél? tánc is volt? :)

Edit!
Apát mostanában lepték csak el ennyire a csajok, mert neki van már két nagyfia az első házasságából (huszonévesek, nyáron fognak házasodni).
de élvezi a háremet, így a végére! :wink:

nálunk a családban inkább lányok voltak (tesó stb.). úgyhogy én meg nagyon vártam már hogy legyen egy fiam (is).
Ő a középső, s ez kicsit ellensúlyozza a középső helyzetét.

ágy: írtam, hogy vhol olvastam, hogy filckorongot kell ragasztani az ágy lábaira. attól nem karistolódik a padló.

Ditke!
mézes: nálam a héten ugrik a majom a vízbe, most teszek egy próbát.
pénteken lesz a nagylányom osztályában "családi nap" és arra írták, hogy vigyünk enni- és innivalót.
minden elismerésem, hogy ilyen nehéz szakon tanulsz! no meg az orvosin sem a legkönnyebbet választottad...
mikor tudsz tanulni: éjjel? mikor konzultálsz, akkor Apa van a lányokkal?

Annamari!
Te mit tanulsz?

Cat!
köszi! :)
hát Apa van velük...tegnap ki is purcant...
Tegnap indulás előtt előkészítettem az ebédet, azaz: leves felrakva főni, tepsis krumpli előkészítve, a fasírt úgyszint. azt kellett kisütni, a levest meg a krumplit pedig "őrizni".
mikor hazajöttünk Apa teljesen kifáradt, elmondása szerint egész délelőtt főzött!

tehát amikor kimenőhöz jutok akkor általában Ő vigyáz rájuk.
elég sokat dolgozik hétközben és ilyenkor hétvégére szoktam beiktatni valamit: bevásárlás stb.

biztonsági öv:
no, szerencsére megoldódott középre is.
ritkán megyek úgy városban, hogy mind a 4 ott van velem.
bár itt faluhelyen is megtörténhet bármi. igaz most 30 km-re visszavették a sebességhatárt.
de itt helyben napjában többször is megyek-jövök. a lányom elsős, és délután általában van valamilyen órája.

Meme!
én jelentkeznék a mélre...: renike@westerlike.hu
segítség: Apa a segítség...
no meg a nagylány, de nem akarom leterhelni, önkéntes :)
Ricsi is segít, főleg irányítani szeret :D

én mindjárt jövök a recepttel..

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

akkor első fecske leszek a süti recepttel...
ne ijedjetek meg a szalalkálitól.
én most először csináltam ilyennel. kellemesen csalódtam....igaz, hogy büdi, de a mézestészta nagyon fini puha lesz tőle és az ízén nem is érződik.
kiskoromban emlékszem utáltam, mikor Anyu ilyesmit sütött, de az enyémnek nem is volt annyira orrfacsaró szaga...
szóval az egész családnak ízlett.

nálam a mézesek általában kemények maradnak, de ez most kivétel.
a recept a Nők Lapjából van kis átalakítással (szokásom szerint)

Mézes szelet
2 hasábos

70 g margarin
140 g méz
500 g finomliszt
100 g porcukor
1 ek mézeskalácsfűszer
1/2 kk fahéj
20 g szalalkáli
1/2 dl tej
3 tojás

A margarint és a mézet szelíd tűzön felforrósítjuk, lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a meglangyosított tejben.

A margarin-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, több részletben a liszthez adjuk, és a robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk. Folpackkal letakarjuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, két cipóra osztjuk, és liszttel behintett két sütőpapír között mindkettőt kb. 32x32 cm-es lapokra nyújtjuk. A papírral együtt behúzzuk 2 tepsibe, a felső sütőpapírt eltávolítjuk, és 12-15 percig sütjük (8-10 múltával megcserééljük a két tepsit). Hagyjuk kihűlni, azután előbb körbe-, majd 3 db 10x30 cm-es lapra vágjuk (hosszában).

Tölteni lehet úgy, hogy egyik lapot megkenjük baracklekvárral (ne darabos lekvárt használjunk), a második lapot pedig sűrűbbre főzött vaníliás pudinggal.

de leír egy diós krémet is töltéshez, ha kell bemásolom.....

tapasztalat:
én a mézet úgy mértem ki, hogy a keverőtálat raktam a mérlegre, abba a margarint, majd ennek tetejére a mézet és akkor nem kell átrakosgatni másik tálba...(a méz ugye ragad a tálra)
fontos, hogy melegítés után, hűljön ki langyosra a mézes cucc!
én cukorból kevesebbet tettem bele.
nem tettem bele tojást, a tej helyett pedig vizet (van allergiás a családban) hanem ezek helyett 1 1/2 ek olajat raktam.
a sütőpapíros kinyújtás nem olyan bonyolult, sőt...
a lényeg, hogy viszonylag jó minőségű sütőpapír legyen. (én többször is felhasználom uazt).
kinyújtáskor legyen egyenletes vastag a tésztalap.
a sülésnél vigyázat, némelyik sütő jobban fog, akkor érdemes bekuksolni, nehogy odakapjon.

-----------

eldugultam....

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Mi megint náthásak... :roll: :evil: :cry: Nagyon jó lesz a tél, már látom: 1 hét nátha-1 hét náthamentesen. :twisted: Dokinénink nem javasolja a Bronchovaxomot vagy mit :oops: , mert az a bacis cuccok ellen véd csak és mi vírusban utazunk. Nektek mi a véleményetek? Tudom, hogy sokan próbáltátok.

Meme

Totál kiakadtam az ismerősödék balesetén. :cry: Én magamat leginkább a gyerekek miatt féltem, előtte is mindig bekapcsoltam ugyan a biztiövet, de mióta megvannak, még óvatosabban vezetek. Gyerekülésből meg mi is azért vettük meg a méregdrágát, hogy tuti védjen is, ne csak dísznek legyen. A pech csak az, hogy így se lehet mindent kivédeni.

Cat

Írd be a közösbe a receptet- nem kell annyit emilezni. :wink: A játék tényleg jónak tűnik, majd kíváncsi leszek rá, hogy fiúk mit szólnak hozzá. Miket kapnak még? Nagyszülők helyett is Ti találjátok ki?

Reni

Üdv itt, Virágnak boldog névnapot!

Ditke

Ne búsulj, lényeg, hogy görbüljön! Én is fogok vizsgázni jogból vmikor januárban. Szóbeli lesz ráadásul- be is vagyok tojva tőle rendesen. Nem igazán voltam képes befogadni amit a tanár leadott. :? Ennyi erővel belevághatnál a pszichológiába is- úgyis mondtad, hogy érdekel. Vagy lehetsz pszichiáter is, az csak pár év plusz. :idea:

Na, megyek. Fel kell szedni a szőnyeget a nappaliban, holnap viszik tisztítani. Vajon miért?!!! :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Feltennéd ide a mézes receptet? Mert munkahelyen vagyok és a recept meg otthon. Este vacsizni megyünk az Urammal a Kéhli vendéglobe, nem leszek gép elott. Köszönöm szépen! :D

Lilla :)
Jobbulást a lurkóknak! A Bronchovaxomot mi sem szedjük, nekünk hasmenést okozott. DE szerintem is felesleges szedni, ugyanis a kölkök életében összesen 1 bakteriális fertozése volt Samunak, a többi mind vírus. 3-4 nap alatt keresztül megy rajtuk mindenféle kezelés nélkül.

A Pneumococcus oltást is megkérdeztem a dokinénitol, azt sem javasolta. Szerencsére, mert 16000 Ft egy oltás. :evil:

A nagyszülök ajándékait is mi vesszük meg, szerencsére. Tölünk Lego Duplot és távírányítós autót kapnak, ez a Haba szett már Anyukám ajándéka. Öcsémtol is Lego repteret kapnak, apósom ajándékai meg ruhák lesznek, mert már elég sok játékot kapnak. :D

Nálatok mit kapnak a pörcök?

Én szombat délelött mentem el shopingolni, a gyerköcöket rábízva az Apukájukra. Hát otthon káosz fogadott délben, pedig meg volt fözve elöre. A párom duzzogott, hogy neki kellett vigyázzni a "soha ilyen rosszak még nem voltak kölkökre". :D A lakás meg szaladt, játékhegyeken verekedtem át magam míg beértem a nappaliba. De lebukott, mert pont fent voltam Anyukáméknál délelött, és hát az Öcsém kivel chatelt a számítógépen, hát a párommal. :D :wink: Így játszott a fiúkkal!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Csajok és Cat!

A recept:

Mézes süti (Almádi)

250 gr méz

250 gr vaj

100 gr porcukor

- ezeket együtt fel kell forralni

600 gr liszt

1 dl tej

1 kk szódabikarbóna

2 kk mézeskalács-sütemény fűszerkeverék

2 db tojás

- a hozzávalókat géppel összekeverjük, pihenni hagyjuk, másnap kinyújtjuk,
közepesen meleg sütőben megsütjük.

(a sütés ideje nagyon sütőfüggő, de 5-10 percnél semmiképp sem több)

én ajánlanám a próbasütést 1-2 db-bal, azzal kiserül, hogy mennyi az az idő,
ami alatt nem ég meg, nem lesz kemény, és a belseje is átsül.

Most többet nem írok, majd este jövök.

Pusza:

U.i:

Cat!

Jó vacsikázást, de jó Nektek! Fiúk kivel lesznek?

Meme
szinta

Köszi a receptet! :D

A fiúk a bébiszitterrel lesznek este, mert ez ünnepi vacsi. Ma van a szülinapom. :oops:

Cat
Kép
cateye

Boldog Szülinapot Cat!!!!!!!

Jó ünneplést!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!

Kép

Meme
szinta

Cat!
én is boldog szülinapot kívánok! (Te is NYilas?)

Érezzétek jól magatokat!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Cat

Én lepasszoltam a jó ötleteket anyunak, vagyis lenyúlta. Gondoltam, ha már küld nekik ajándékot, adok tippeket. És akkor már én is onnan akartam rendelni amit tőlünk kapnak. Erre azt is ő akarja venni. :roll: Amúgy vmilyen gyöngyfűzőst kapnak, meg olyan játékot, amiből a figurák előpattannak, ha megnyomod-megtekered.stb- tudod, nektek is van olyan. Meg ruhákat is küld- bár azt nem kértem. :?
Anyóséknak meg átpasszoltam a kismotor ötletemet. Eddig nem is érdekelte őket igazán, csak tologatták a másét is. Most viszont Niki totál rákattant, a játszón mindenkiét el akarta venni és itthon is ráül végre a bébitaxira. Szóval annak tutira nagyon fog örülni.
Én eddig a fa kirakókat nézegettem még. azt tutira kapnak. meg megablockst akartam, mert ditka annyira dicsérte, de erre kiderült, hogy már szinte nincs is, mert kimegy a divatból. ha meg nem lehet később bővíteni, úgy nincs semmi értelme

na, megyek, mert balhézik Niki

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Isten éltessen sokáig!

Receptet meg köszönjük. Mindenképp kipróbálom.

Lilla :)
Én is nézegettem ezeket az építőket, de nem is találtam megablocksot. Viszont volt vagy két-háromféle másik, legohoz hasonlító építőjáték. Persze lényegesen olcsóbban. Jó magyar szokáshoz híven néhány doboz már ki volt nyitva, és gondoltam belenézek mekkorák az elemek, meg a kipróbálom milyen összerakni. És nem ment. :shock: Nem tudom, hogy ki találta ki, meg utána megpróbált-e vele játszani, de ha én nem tudom illeszteni, akkor a másfél éves gyerekem sem fogja tudni. Aztán kipróbáltam a próbaként kirakott legot. És láss csodát, tökéletesen, könnyen illeszthető. Szóval ha veszel valamit mindenképp próbáld ki. Én nem gondoltam, hogy ekkora különbség van. Az egyik használható, a másik meg nem. :evil:
A kismotor tuti jó ajándék. Nagyokat tudnak vele kavarni. De azért sztem így is elveszik majd a másét, csak lesz mit odaadni helyette. :wink:
Gyerkőknek jobbulást. Sztem valami vitamint, vagy ilyesmit lehetne megelőzésképpen. Én egyszer szedtem bronchovaxomot, akkor használt, de nekem minden vírusos nyavaja átmegy baciba, szóval nálam volt értelme.

Az én férjem újabban az etetéssel idegesít. A lányaim ugye elég rossz evők. Mindig el kell kapni a pillanatot, hogy mikor lehet a szájukba tuszkolni a kaját. És ha az ember a tv-t bámulja, akkor nem tud a gyerekre figyelni és nem is tudja etetni. Ilyenkor aztán hisztérikusan kiabál nekem, hogy a gyerek nem eszik és csináljak valamit. :twisted: :twisted: :twisted: A falra mászom tőle. Mert persze férfi módra néz tévét. Nem csinálja a dolgát és néha odapillant, mint egy nő, hanem kiesik a szeme, úgy bámul és nagy néha eszébe jut, hogy ja, ő éppen valami mást csinál. :roll:

Egyébként senkit nem akarok kiábrándítani autósülés ügyben, de mikor mi vettünk megkérdeztük egy nagyon kedves ismerősünket, aki tesztpilóta és autókkal foglalkozik, hogy mire figyeljünk: isofix, törésteszt, meg ilyenek. Azt mondta, hogy az isofix kb. olyan mint a fructis koncentrátum a samponban. Van benne valami, de semmi értelme. A gyerekülés lényege, hogy ne repüljön ki a gyerek az autóból. Azt mondta, leginkább a csatra figyeljünk, hogy az legyen erős, és tartós. Meg hogy legyen kényelmes ülni benne. A többi úgyis az autón múlik. Ha az gyenge, teljesen mindegy az ülés, ha meg erős, akkor is. Ja és ha nem feszíted bele a gyereket az ülésbe, mint egy forma 1-es pilótát, akkor mindegy, hogy mozdul-e maga az ülés (isofix kontra normál), mert a gyerek az üléstől függetlenül mozdul.
Na, mi ennek ellenére Römert vettünk. :oops: Persze, mert megnéztük brendonban az árakat. Elhatároztuk mennyit szánunk rá, majd rájöttünk, hogy máshol kijön belőle a Römer is, és akkor már megvettük azt.

Sztem szedd fel nyugodtan a habtapit. Engem is bizti idegesítene, ha állandóan azt kellene visszarakosgatnom. A szőnyeggel együtt is eltolják ám az ágyat. Sztem rakj csak középre szőnyeget, aztán mikor végeztek kisimítod és kész. :wink: Egyébként a felfázástól félted őket, azért van még meg a habtapi? Én már 1 éves korukban felszedtem, amikor kiengedtem őket a karámból. Mondjuk most gondban vagyok, hogy mi legyen a lábukon, mert azért így hideg még a parketta is. Mióta hideg lett, itthon is cipőben vannak, de ez nem biztos, hogy túl jó. :roll:

Ti mit csináltok? Mindenhol padlófűtés?

De mostmár befogom, és megyek pihenni. Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Ti miért nem használtok bent cipőt? Nekünk szandi van a lábunkon egész nap.
A habtapit nagyon szeretjük,kényelmes,meleg.Nem féltem őket a felfázástól,mert a tetőrben lakunk.Szóval jön alulról a meleg. Egyszerűen szerintem kényelmesebben,mint a szőnyeg.Ráadásul ha meglocsolják teával sem gond.Néha felszedem,bevágom a kádba,lezuhanyozom,másnapig szárad és mehet vissza. Amúgy meg akkor kellenre valami szőnyeget venni a heléyre és azt tuti sajnálnám.

Cat!
Boldog szülinapot!!!

Én is voltam "vásárolni".Össze is vesztem az urammal miatta.A legjobban azzal tud felhúzni,amikor még el sem indultam és megkérdezi,hogy mikor jövök!Brrr! :o Kész vagyok ettől!
Ráaádsul nem is csak vásárolni mentem,hanem a bankba is.(és hát az elég időigényes tud lenni)Mert el kellett utalnom pénzt.De ezt nem mondhattam meg neki,mert neki lesz kari ajándék,hogy befizettem kettőnket egy hétvégére Sárvárra! Az ő meglepetésén kívül már csak a "családra" leszek kíváncsi,hogy mit szólnak a kész tényekhez. Senki nem akar a fiúkra vigyázni.Ha meg mégis muszály,2óra múlva közlik,hogy "hű nem is tudják,hogy bírom meg milyen fárasztó"! Most pedig kénytelenek lesznek 48órát felosztani maguk közt.
Bár a múltkor anyós úgyis nehezményezte,hogy ő nem vigyázhat az unokáira,ezért hisztizik a Beni nála.

Na most mennem kell,vár a vasalnivaló.
Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Reni!

Gratulálok Patríciának az elinduláshoz :) Tulajdonképpen nálunk egy éve volt és mégis olyan távolinak tűnik...

Kérdezted, hogy ki van a csajokkal mikor suliban vagyok: hát, a férjem volt már vagy 3x... egyedül azt hiszem csak 1x, meg egyszer-kétszer mikor anyósom is itt volt. Nem szívesen vállalja be őket :oops: Bár mióta egyre értelmesebbek és "lehet velük valamit kezdeni" már kezd alakulni a dolog :D Mondjuk nem is nagyon van itthon, mindig ügyel. Múlt hétvégén és most is egész hétvégét :(
Főleg a hugom, esetleg anyukámék vigyáznak olyankor rájuk.

Lilla!

Pszichológia érdekel, de csak érdeklődés szintjén, használni nem tudnám, ugyanúgy ahogy a pszichiátriát sem: egyszerűen nincs elég empátiás képességem :oops: Tudom, hogy nem illik-divat ezt mondani, de én nem vagyok képes betegségnek elfogadni azt ami pénzzel, egy jó férjjel vagy munkahellyel gyógyítható: márpedig a pszichiátria tele van "depressziósokkal" akiknek mind az a bajuk, hogy elhagyta a férjük, megszűnt a munkahely, nincs pénze erre-arra... persze ezek gondok, de ez szerintem nem betegség. Vagy ugyanígy nem tudom sajnálni az alkoholistákat, szenvedélybetegeket. Márpedig a pszichiátria dugig van ilyenekkel, alig néhány schizophren szaladgál, pedig számomra az sokkal érdekesebb :) Már gyakorlaton is menekültem, egyszerűen nem bírom az önsajnálatot hallgatni, pláne ha a "nincs pénzem" mellett iszik és kezében a cigaretta :(

Cat!

Nagyon sok boldog szülinapot :)

Megabloks: én most is vettem, a Corában van többféle, még nincs elég, így azt kapnak karácsonyra: Micimackós vonatot és hercegnős valamit, várnak azért nem nevezném, ahhoz kicsi. A Tescoban Micimackós játszóteret is láttam. Meg talán volt busz meg vonat is, de azt már nem tudom hol. Mondjuk tényleg feltűnt, hogy tavaly jobban volt választék, még kalózhajóra meg tökhintóra hajtok, hátha még lapul valahol :)
Nem értem miért kifutó termék, szerintem nagyon jó :) Nagyobb elemek mint a lego így könnyebben építhető és van egy csomó ami zenél is, azt különösen szeretik. És állítható a hangerősség, úgyhogy én is szeretem :lol:

Tv: nálunk szerencsére csak a hálószobában van (ha a férjemen múlna még a wc-ben is lenne :? ) de én nem szeretem, így tv-zés csak este van, ha a lányok alszanak, így ők sem néznek tv-t. mostanában 1-2 x már bekapcsoltuk nekik a Minimaxot, 2 mesét nézhetnek végig. mondjuk több nem is nagyon kötné le őket.

Szőnyeg: az alsó szinten padlófűtés van, így ott sehol nincs szőnyeg, zokniban vannak a lányok, nem fáznak. Van ugyan mamuszuk, de azt nem sokáig viselik el, így nem erőltetem. Fent szőnyeg van mert itt radiátorok vannak, ahol meg a parketta kint van ott a gyerekszobában van habtapi. (szét is szedik ha egyedül maradnak :evil: ) Viszont jobb mintha a parkettán ülnének, az hideg lenne szerintem. Ráadásul van egy libikókájuk, az a habtapin nem kopog de a parkettán irtózatos hangja van :(
Egyébként lent sem ülnek a kőre, van egy vastag játszószőnyegünk, tulajdonképpen egy nagy pléd, azt mindig leterítik, arra ülnek. Ha ki van mosva hoznom kell másik plédet, mert keresik, annyira megszokták :)

Viszont így tiszták a szőnyegek, mert az emeletre nem szabad enni-innivalót felvinni, így csak porszívózni kell. A követ meg könnyű lent felmosni, igaz, ma is végiglocsoltak vagy fél liter narancslevet rajta. Csenge töltött magának míg nem figyeltem, persze a fele mellé - aztán kihozta a nappaliba, közben is lötyögött egy picit, aztán Petra el akarta venni tőle, mire elkezdett szaladni.... minden lépésnél löttyent egy kicsi a földre :( Beleléptek, vitték tovább a lábukon. Az egész egy perc volt, de mire utólértem őket már minden ragadt :( :evil:

Bronchovaxom:
A gyerekorvosunk ajánlja de csak akkor, ha majd közösségbe mennek. szerencsére nem szoktuak gyakran megfázni, bacit még nem is szedtek össze, úgyhogy mi nem használjuk. Ovi előtt azt hiszem elkezdem, ártani nem fog.

Ajándékok:
Mikulásra egy fürdőjátékot kapnak, mert a régi elromlott és nagyon siratják. Ugyanolyat nem vettünk, mert az kb. 8 ezer volt a Brendonban anno, most meg az Intersparban akciós a micimackós 3700-ért, azt hiszem, és úgyis Micimackó-mánia van :wink:
Karácsonyra tőlünk Megabloksot, majd meglátjuk miket kapunk, szeretnénk minél több figurásat beszerezni, anyósoméktól kisházat a szobába, anyuméktól meg játékkonyhát. Bár még változhat...

Az autósülésben Briginek igaza van, ha nincs erősen bekötve a gyerek akkor szinte mindegy is hogy van-e ülés, mert ha előrecsapódik akár néhány centit is aztán meg hátra akkor a csapódástól a feje nagyot billen és a nyakcsigolyája törik :(
Szóval jó erősen be kell szíjazni, amiből persze Petra simán kiszedi magát :( Legkisebbre van állítva a csat és ha úgy gondolja pár másodperc alatt kimászik az egész ülésből :( Szerencsére most rajtahagyom a kabátot és így már nem tud :lol: csak melege lesz :(

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok Lányok! :D

Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket, igazán kedvesek vagytok! A vacsi szuperül sikerült, volt minden, rózsacsokor, taxi, pezsgo és a végén a meglepetés, hogy a számlát a párom fonoke kifizette, illetve a cég, így ajándék volt minden. :D

Eloször is, itt van remek naptárkészíto program, le elehet tölteni a 30 napos verziót és nagyon klassz 2007-es naptár készítheto.
http://www.ulead.com/pe/trial.htm
Nálunk mindenki kap karis ajándéknak a családból a fiúkról.

Megablocks: Szerintem is remek kis játék, de a sima építokockán túl én nem vettem nekik tobbet, mert egyre szukebb a kinálata, és nem bovitheto. Pedig az epitokockája jobb mint a lego, ahogy Ditke is irja, sokkal nagyobb és könnyebben kezelheto. Hatalmas garázsokat epitenek a fiuk mindig az autoiknak belole. Így inkább áttértem a Lego duplora, mert az nem fog kihalni, azt gyüjtögetem. Na és nem utolsósorban legalább nem zenél, ami ugye szülokímélo. :D

Van valakinél olyan, hogy nem hajlandó a gyerkoc bármit felvenni? Nálunk ez nem volt divat eddig, de sajnos elkezdtek hisztizni, hogy csak olyan zoknit vesznek fel amin autó van. Így ma mehetek zoknit venni, mert eddig 3 pár ilyen zoknink volt, de nem gyozom mosni. Nagyon idegorlo mindig ez a hiszti. :evil: :twisted:

Szuper ez az ajándék ötlet! Nagyon rátok fér a pihi! A család meg így, hogy bele lesz kényszerítve, tuti helyt fog állni!

Brigi :)
Nálunk nincs padlófofutes, így szandiban vannak a fiuk itthon. Igaz, ahol jatszanak ott szonyeg van mindenhol. Sajnos a szandit mindig leveszik magukrol, mert mezitlab szeretnek lenni, illetve autós zokniban. :evil:

A szonyeg meg tiszta kosz már, sajnos úgy mint Lilláéknál hamarosan visszük ipari tisztításra.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Csak nézek itt,miket mondtok a megablocksról.Nálunk ha van felesleges játék,akkor az az!!! :cry: Igaz,mi ezt használtan kaptuk (egy egész nagy kosárral),mert a gyerekek kinőttek belőle.De az enyémek rá sem néznek.Egyszerűen tök nehéz összerakni,ha meg összerakták,nem tudják szétszedni.Van hozzá egy autó,lehet a tetejét cserélni:tűzoltó,kukás autó meg renőrautó lesz belőle. Ezt az egyet szeretik.Ez valamit mond is,de németül.Azért azt élvezik.Meg van hozzá 3állat (zsiráf,elefánt,meg tigris).Na ezeken kivűl mást elő sem vesznek belőle.
Ellenben a lego!!!Quatro a nagy sláger! Ez nagyobb a babynél és a megablocksnál is.Könnyű összerakni és szétszedni.
Lehet,hogy nekünk még valami kezdetleges megablocksunk van? De nemrég kaptunk middle blocksot is,azt is nagyon nehéz összerakni!

Cat!
Kösz!Örülök,hogy ilyen jól sikerült a vacsi!

Lányok!
Sms-ezett az Andaa!Sajnos nem jó hírekkel :cry: !
Pénteken tölti be a 31.hetet,valószínűleg a jövő héten meglesz a császár,mert egyik baba lemaradt a fejlődésben és meghalt. Ez a tegnapi uh-on derült ki.Kb. 1hete halott már. Andi azt mondja,hogy a mozgáson nem vette észre.Szívhang ellenőrzéskor(napi 2 van a kórházban) meg állítólag átszürődött a szívhang,ezért nem vették észre.(mindenestre én ezt nem értem!akkor minek van ott?).
Az biztos,hogy Arnold baba él,a másik magzat csücsült,így nem tudták megmondani a nemét. (úgy rémlik,2fiú+1lányt várt az Andi)
Aránylag jól viselik a helyzetet a párjával.Reménykednek benne,hogy a 2babával nem lesz semmi baj.Andi vérnyomása sajnos ingadozik. Szülés után majd jelentkezik!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Amióta Kristóf fiam kapott meghívót az iwiw-re és fennt van, egyszerűen "harc" megy a gépért!
Közületek valaki fennt van?Ugye, itt csak becenevek, fantázia nevek futnak, s így nem lehet rákeresni!

Edit!

Gondolatban Andaa-ékkal vagyunk! szörnyű lehet nekik, hogy egyik babát elvesztették, s gondolom mennyire aggódnak a másik kettőért. Bízunk benne, hogy a továbbiakban semmi probléma nem lesz! Ha pedig a vérnyomás ingadozik, ott már nincs sok vissza.
Sárvár... :wink: :lol: Nagyon jól tetted! Rátok fér. A család meg majd megoldja. Bárcsak én is lennék néha ilyen bátor. Zsófi olyan anyás lett, hogy lassan a lábam nem tehetem ki itthonról anélkül, hogy ne sírna utánam. Zsombi eddig apásabbnak mondható volt, de ez a múlté. Ő is az " anyja majma". :lol:
De, ha őket viszik el itthonról sétálni ( apukám szokott ilyen szuper ötletekkel előállni), mennek ezerrel, nincs gond.

Cat!

Szóval, párod főnökét is meghódítottad! :lol: :lol: :lol:
Na, persze csak vicc volt.
A zokni ügy: ez a hiszti korszak egyik jellemző tünete. Nálunk Zsófi az aki most éli " fénykorát " ebben. Zsombinak már múlik ( előbb is kezdődött ) , valamint ez az öltözködésre nem is hatott ki. Viszont Zsófinál... :roll: Nem állhat akárhogy semmi, nem vesz fel bármit stb.. Tudod, én meg a békesség kedvéért, sokszor ráhagyom. Ha elszakad a cérna, megy a kiságyba elgondolkodni, hogy szabad-e ilyet anyukával csinálni????

Brigi!

Nálunk is az alsószinten parketta van, s az hideg. Igy lennt bennti szandi vam. Igaz, hogy van olyan nap mikor 100-szor vissza kell adnom rájuk, de inkább mint megfázzanak. :wink:

Lilla!

Tuti gumimaci vitamint adod nekik? Próbáltad?
Mióta adom, nem voltak vírusosak. Most, hogy ettől-e vagy eleve megerősödöttt az immunrendszerük nem tudom. De! Adom nekik nagy lendülettel, s még annál is nagyobb bizalommal.
Nagyikám tudod mit mondott? Napi 1 alma és 3 szem dió! Ez mindent pótol! Hát, nem tudom...

Most ennyi, mert a kis iwiw-harcos itt toporog....

Pusza:

Meme
szinta

Sziasztok!

Amióta Kristóf fiam kapott meghívót az iwiw-re és fennt van, egyszerűen "harc" megy a gépért!
Közületek valaki fennt van?Ugye, itt csak becenevek, fantázia nevek futnak, s így nem lehet rákeresni!

Edit!

Gondolatban Andaa-ékkal vagyunk! szörnyű lehet nekik, hogy egyik babát elvesztették, s gondolom mennyire aggódnak a másik kettőért. Bízunk benne, hogy a továbbiakban semmi probléma nem lesz! Ha pedig a vérnyomás ingadozik, ott már nincs sok vissza.
Sárvár... :wink: :lol: Nagyon jól tetted! Rátok fér. A család meg majd megoldja. Bárcsak én is lennék néha ilyen bátor. Zsófi olyan anyás lett, hogy lassan a lábam nem tehetem ki itthonról anélkül, hogy ne sírna utánam. Zsombi eddig apásabbnak mondható volt, de ez a múlté. Ő is az " anyja majma". :lol:
De, ha őket viszik el itthonról sétálni ( apukám szokott ilyen szuper ötletekkel előállni), mennek ezerrel, nincs gond.

Cat!

Szóval, párod főnökét is meghódítottad! :lol: :lol: :lol:
Na, persze csak vicc volt.
A zokni ügy: ez a hiszti korszak egyik jellemző tünete. Nálunk Zsófi az aki most éli " fénykorát " ebben. Zsombinak már múlik ( előbb is kezdődött ) , valamint ez az öltözködésre nem is hatott ki. Viszont Zsófinál... :roll: Nem állhat akárhogy semmi, nem vesz fel bármit stb.. Tudod, én meg a békesség kedvéért, sokszor ráhagyom. Ha elszakad a cérna, megy a kiságyba elgondolkodni, hogy szabad-e ilyet anyukával csinálni????

Brigi!

Nálunk is az alsószinten parketta van, s az hideg. Igy lennt bennti szandi vam. Igaz, hogy van olyan nap mikor 100-szor vissza kell adnom rájuk, de inkább mint megfázzanak. :wink:

Lilla!

Tuti gumimaci vitamint adod nekik? Próbáltad?
Mióta adom, nem voltak vírusosak. Most, hogy ettől-e vagy eleve megerősödöttt az immunrendszerük nem tudom. De! Adom nekik nagy lendülettel, s még annál is nagyobb bizalommal.
Nagyikám tudod mit mondott? Napi 1 alma és 3 szem dió! Ez mindent pótol! Hát, nem tudom...

Most ennyi, mert a kis iwiw-harcos itt toporog....

Pusza:

Meme
szinta

Sziasztok!

Nálunk a kicsiknek olyan mamusz-szerűségük van, vagy vastag zokni. A szobákban szőnyegpadló van, a kinti részeken (ebédlő, konyha) pedig kő...ez elég hideg, de nem tűrik a lábukon a cipőt. a mamuszt is sokszor leveszik...
eléggé beöltöztetem őket: harisnya, nadrág, mamusz, fölül is vastag cucc. 23 fokon a fűtés.

nekem az összes gyerek ilyen volt, utálta a cipőt.
én meg folyton vizitelem őket: láb- és kézvizit, hogy milyen hőkokú.... :lol:

Cat! igen, van ilyen mánia, hogy milyen legyen a zokni! Ricsi fiamnak most a Spongya bob-os és a Batman-es kell (egyik filmet se látta, de a zokniban ezt választotta) :roll:

Patri a sapkát is folyton leveszi. mire elindulunk, akkorra már kezdhetem elölről az öltöztetést.

DItke!
suli: le a kalappal!

nekem elég volt, mikor Ricsi pici volt, akkor én is tanultam. 8 hónapos koráig, mint az angyal... beletettem a fekvős babakocsiba, leültem az asztalhoz. Látott engem, elaludt, néha meglöktem kicsit...
8 hó után 180 fokos fordulat... mint a villám, cikázott mindefele. Nem volt el egyedül...
ekkor hajnalban tanultam (hajnali 3-kor keltem), de a végére totál kikészültem.
Felícia mellett eleve abszolút nem lehetett tanulni.
A két kicsi meg most kezd nyiladozni... de ők is elég aktív anyagból lettek összerakva. :lol:

Én azt hiszem most évekre szüneteltetem az ilyesmit.
Olvasni, meg innen-onnan infókat gyűjteni az más, mert nincs bennem a vizsga para....
Néha fordítok is, de olyan nagy felelősségteljes dologra nem vállalkoznék így most.

Ugye Te vagy a nyereményesős? Most én is küldtem be zöldborsós kódokat, botmixerért, de rögtön jött a válasz sms-, hogy nem nyert...
:(

Cicamica: az enyémeket is már érdekli a bébitaxi. nyuszis van meg autó, egyelőre a járás-gyakorláshoz hsználják, csak figyelni kell, mert könnyen borul.

most a habtapit már annyit mondjátok, hogy előszedem én is. nekünk betűs van, szerintem ez elég apró...azért teszek egy próbát.

házirend: én is csak a konyhában engedek enni. mert bent ugye szőnyeg...
persze csúszva-mászva ruhára akad és bekerül némi morzsa...
tehát reggel első dolog söprés, porszívó, majd mikor elalszanak a kicsik, akkor meg felmosás.
ja és vannak kémeim, akik jelentik, hogy: Anya, Apa este megint mandulát evett fent. :lol:

Képzeljétek benne vagyunk a tegnapi Nők Lapjában (Gyerekszáj)... már egy korábbi számban is volt két kis történet.

Ma megcsináltam az egyik mézes aprósütit (Praktika utolsó). Tegnap gyúrtam össze, egy éjjel a hűtőben volt. Jónak ígérkezik, remélem nem keményedik meg később sem. Nekem eddig ez volt a bajom a mézesekkel, hogy kisülés után jó puha, utána meg kemény lett...
Ricsi besegített, így lett dínós formájú is, a karácsonyi motívumokon kívül...:)

én nem ismerem a megablock-os kirakót.

ja, vásárlás: nekem az a halálom, hogy általában van jó három órám a vásárlásra: ebből fél óra oda, fél óra vissza az út...
és legtöbbször a két nagy is kísérőnek jelentkezik :)
mire hazajövök a két pici ahogy meglát, sírni kezd, jön oda. teli szatyrok szerteszéjjel, kezet alig tudok mosni...és van úgy, hogy kiülnek az ajtó elé, egyikük a bal, másik a jobb hüvelykujját szopja, plusz Patrika a hálóingemet szorongatja és várnak... :lol:

Aanda: hú, sajnálom...
még anno , mikor az ikrekkel terhes voltam, volt egy fiatal anyuka, aki mondta, hogy ő is ikerterhes volt, de az egyik elhalt benne, s nem vették ki, hanem megvárták, hogy felszívódjon!!
a másik babával is volt valami gond, és kétséges volt, hogy megmarad-e neki... remélem igen...

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Edit

Basszus! Pont éjjel gondoltam Andira, hogy már csak 1 hónap és szül. :( Milyen rohadt igazságtalan az élet!!! És hogy az fenébe nem vették ezt észre?!!! Engem szinte nem is lehetett mozdítani a kh-ban, de azért hetente volt flow vizsgálat és rögtön kiszúrták, hogy Niki lemarad, nem hízik. :shock: Azért ennek megint csak elég műhiba-szaga van. :evil: Nem is tudom hirtelen, mit üzenhetnék neki. Azt mindenképp írd meg neki, hogy vele vagyunk mindannyian. :(

Meme

Kaptak olyan vitamint, de Dávidnak nem ízlett, apró db-okban köpdöste szét a lakásban- mert olyan sokáig rágta, hogy már kivattem a székből is.... Minden ragadt tőle. :shock: Niki se mindig ette meg. Meg most megint elkezdtük pár hete a Béres cseppet, nyáron ez végül segített. Emellé nem tudom, hogy lehetne-e még a macisat is szedni. Ezt a vírust most sztem én hoztam haza suliból múlt héten. :? Végülis annyira nem nagy ügy, csak most megint rosszul alszanak tőle éjjel- ez borít ki nagyon. Ha nem alszom, másnap ölni tudnék bármiért. :evil:

Ditke

A jogi alapképzésen mért gondolkozol? Az hogy illeszthető bele a pályádba? Na, az az ami engem egy cseppet se érdekel. :roll:
Amúgy szakmai vitába nem mennék bele, csak annyit, hogy a depi az tényleg betegség és aki hajlamos rá, annak nem kell különösebb ok rá, hogy előjöjjön. Csak a szokásos apró gondok. A nagyok meg a depi következményei, hiszen aki depis, az nem tud dolgozni, így nincs pénze, elhagyja a családja, stb.... A szenvedélybetegek nekem se a kedvenceim. :roll: De ezen kívül annyi már területe is van a pszichológiának. Amúgy tökre meglepett, hogy azt írtad magadról, hogy nem lenne hozzá türelmed és empátiád. Hiszen a gyerekeiddel már-már a szentség határát súrolod. :wink: :lol:

Cat

Örülök, h jó volt a tegnap estéd. Hogy ingyér volt, az külön pozitívum. :wink: Előre tudtad? Mindenből a legdrágábbat kértétek? :wink: :wink:

Nálunk bent szandálban vannak mindig, állítólag ez a jó a lábuknak

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Szegény Andaa. :( Én is sokat gondoltam rájuk és már számolgattam, hogy ha eddig megvan, az már fél siker. Ilyen eszembe sem jutott. :cry: Ez tényleg annyira igazságtalan. Azért remélhetőleg tényleg nem lesz semmi baj a másik két babucival. Nagyon drukkolunk nekik.

Megablocksból sztem mi egy szériát próbáltunk ki. Mert nekem is nagyon nehezen összerakhatónak tűnt. Én mondjuk a MIddle Blocksot próbáltam. Hát sztem katasztrófa. Azért is írtam, hogy próbáljátok ki.

Nagyon jó ez a nyaralás ajándék. Azóta egyfolytában ezen jár az agyam.

Hol fogod kinyomtatni a naptárt? És mekkorákat csináltok? Én tavaly csináltam, és nagyon szép is lett, de nagy macera volt a nyomtatás. Most azon gondolkodtam, hogy fényképnek csináltatom meg a lapokat, de úgy azért elég drága csak kiegészítő ajánkéknak.

Cipőügyben mindenkinek köszi a segítséget. Szerencsére enyémek nem tudják levenni. Tépőzárasat egyszer vettem, majd ovis korukban legközelebb. Csak nem tudtam, hogy mennyire jó egész nap cipőben. Ráadásul ugyanabban, amiről a felnőtteknek azt mondják, hogy nem túl jó. De váltás benti cipőt azért nem fogok venni.
:roll:

Borkának kijött az első rágófoga. Időben, nem ??! Rékának meg még mindig semmi. Nem tudom mire várnak. :roll:

Na megyek és rendet csinálok. Ma rizs volt és ahogy azt enni tudják!! Rémes. :roll: És most még a kutya sincs itthon. :wink:

Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Sajnos nagy a hajtás, uh. nem sűrün tudok jönni :( de bele-bele olvasok.

Szóval nálunk nagy vita volt, hogy mit viseljenek a gyerekek a lakásban. Lehetőségek: Zokni, mamusz, kiscipő/szandi, olyan cipő, ami tartja a lábboltozatot.
Ahány embert kérdeztünk, annyi különböző választ kaptunk. Édesanyám, aki gyerekorvos cipőpárti volt, a másik végletortopéd, aki azt mondta, hogy semmit :) Szóval, mi az arany középutat választottuk --> kiscipő

Ajándékot sem vettem, és még ötletem sincs. A karácsonyi menü is még csak körvonalazódik a fejemben :( Ja sok munkát hozok haza + vizsgaidőszakom van :lol:

Ja igen, múlt héten voltunk Bécsben és a ToysRus-ban a fischer price játékokra 2 fizet 3-at kap, illetve a Chicco-ra is ilyen akció volt.

Üdv.

Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman!

És ez a 2-t fizet 3-at kap akció hogy működik a játékoknál? Veszel 2bébitaxit és a harmadikat ingyen kapod??? :twisted:

Brigi!
Én végülis a Hotél Arborétumba (Sárvár) fizettem be magunkat. (igaz már egy ideje kuporgattam rá,mert nem akartam lebukni a hirtelen nagy pénzfelvétellel - azért nem szoktunk 50.000Ft-ért ajándékot venni egymásnak). Ez azért is tetszett külön,mert egy úgynevezett részvételi jegyet lehet venni,amit meghatározott időpontig lehet felhasználni.Én speciel konkrét időpontra kértem,de ez nem kötelező. Ezért cserébe küldenek egy "meghívót",ami a megajándékozott nevére szól. Tényleg szép,esztétikusan néz ki. Ezt oda lehet tenni a fa alá.Szóval olyan kézzel fogható. A hotelarboretum.hu-n megnézheted,ha érdekel!

Amúgy meg télapóra ajándék jegyet vettem az uramnak a Szépművészeti Múzeum Van Gogh kiállítására.Ennek ia az az előnye,hogy a kiállítás végéig (márc. 20.) fel lehet használni csak regisztrálni kell előtte egy időpontra. Na ennek meg tuti diplán fog örülni,mert imádja a festészetet.És mióta megvannak a fiúk,nem volt sehol. Csupán együttérzésből! :)

Lilla!
Hát igen,én is azóta egyfolytában az Andin agyalok! Számomra felfoghatatlan,hogy kb. 6hete ott van és nem veszik észre,hogy gond van. Nem értek hozzá,de szerintem ilyennek nem szabadott volna megtörténnie.
Nekem amúgy azért kellett jó eredmények mellett a 34.héten megszülnöm a fiúkat,mert egy fél évvel korábban történt valami tragédia 3-as ikrekkel és az oszt. vez. főorvos be volt parázva.Így a kezelő orvosomat (aki az Andié is) válasz elé állították: vagy császár azonnal vagy a kórház nem (csak a dokim 100%-ban) vállal értem felelősséget.

Meme!
Csak azt tudom mondani:legyél bátor!!!
Mi is anyás korszakban vagyunk.Most éppen (utolsónak) az Olivér.De bízom benne,addig még elmúlik nála. Meg ha nem lát,tök jól elvan mással is.De ha mégsem,akkor is 2napot valahogy kibírnak.
Nálunk a család szinte semmit nem vállal a fiúkból,én meg belefáradtam a mártíromságban. 1,5éve nem voltam kettesben apával egyetlen percre sem (közös szobában vagyunk a fiúkkal). Úgy érzem,elég nagyok ahhoz,hogy 2napra itthon hagyjuk őket. Majd a mamák-papák,a férjem testvéréék,meg az én 2tesóm és a férjem uncsitesója,meg anyós barátnői elszórakoztatják őket.Legfeljebb elfáradnak ők is egy kicsit! :twisted: És talán rádöbbennek arra is,hogy mennyire nem egyszerű 3 kis sajtkukaccal! :lol:

Andinak a drukkokat elküldöm,szorítsatok nagyon,hogy a 2babával ne legyen gond!Annyira megérdemlik őket! Ha jelentkezik,rögtön írok!
Szép estét!Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!
kb igen, de valójában, ha veszel 3 játékot a legolcsóbbat nem kell kifizetned :)

És Parndorfban a Designer Outlet-ben egy gyerekcipőboltban ugyanilyen akció van :)

kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Andiéknak megy a drukk. :)

Cipő: Fiaim majdnem mindig mezítláb voltak/vannak, legfeljebb zoknit hajlandóak felvenni. Nem is volt gond eddig a lábukkal. Zoli ráadásul úgy használja a lábujjait, minth egy kismajom :lol: Oviban persze szandál van rajtuk. :)

Vitamin: Enyémek a Tuti vitamint nem szeretik, kiköpték, végül én ettem meg. De a Yayaba:r vitamacit nagyon szeretik. :lol: Lilla azt kóstoltátok már? Előtte több vitamint is próbáltunk, de csak ez ízlik mindkettőnek. :)
Sajnos még ez a csokis rágótabletta sem ízlett nekik, pedig ebben van a legtöbbb vitamin:
http://drlenkei.hu/index.php?site=produkt&produkt_id=40
Betegeknek jobbulást!

Eri
simones

Nagyon sajnálom Andáékat. :( Olyan szomorú, hogy akik vállalnának szívesen 3 babát, azoknak sem adatik meg. Szorítok, hogy a 2 baba egészségben megszülessen. Zsuzskánál az ikres fórumon szintén ez volt, neki a 20. héten elhalt a kislány, de a két kisfiú egészségesen megszületett a 36. héten, a kislányt pedig papírmagzatként szedték ki a császárnál, de nem lett tole semmi baja a kicsiknek és az anyukának sem. Remélem így lesz Andáéknál is. De náluk ezt elore megjósolták, nem fejlodott a kislány megfelelo ütemben, gyakorlatilag éhen halt. :(

Eri :)
Ez a Lenkei vitamin a legjobb, felnotteknek is ezt ajánlják. Nekem a fiúk meg csak a Tuti-t eszik meg. :D :wink:

Brigi :)
Nekem a párom ki tudja a munkahelyén nyomtatni a naptárt, és veszünk fotópapírt hozzá az Office Depoban. Így gyakorlatilag csak papír költsége van. Egy másik fórumon most tette fel valaki, hogy a www.foto.hu oldalon olcsón elohivnak most A4-es fotokat, ott nem tudom mennyire jön ki, hogy megéri-e.

Cat
Kép
cateye

http://www.foto.hu/index.php?setref=&prefix=FT

Szóval itt tényleg jó árak vannak. Egy 20*25-ös kép 199 Ft!!!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kicsit rég voltam, erre ilyen rossz hírekre jövök vissza. :cry:
Andáékra gondoltam a napokban, hogy hogy állhatnak most, de gondoltam mivel bent van a korházban biztos minden rendben, és várják a babák érkezését. Nem is értem, hogy hogy történhet ilyesmi amikor bent fekszik :!: :?: :cry:
Szívből drukkolok, hogy a másik két pihe rendben legyen!!

Csajok túl vannak a náthán. Kezdik felfedezni egymást, és vigyorognak a másikra teli pofával, ha leteszem őket egymás mellé a járókába. :lol:

Cat,
utólag is boldog születésnapot kívánok!!

Meme,
én fent vagyok az iwiwen.(Gizur Anikó) :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

Hú, ez szörnyű ami Andáékkal történt :(
Azért tényleg nem értem, hogy nem veszik észre 1 hét alatt :(
Mondjuk mikor én bent feküdtem, Petra szívhangját rendszeresen nem találták, de csak annyi volt, hogy majd délután meglesz... szóval nem sok értelmét láttam a dolognak :?
Viszont 3 babánál biztos nehezebb a magzatmozgásról elkülöníteni, hogy melyik mozog, de én a két csajt mindig meg tudtam különböztetni - Petra már akkor is harciasabb volt :lol:

Reni!

Azt hiszem pont aznap nyertem el előled az Iglo mixert... :? bocs :oops:

Cat!

ruhaválogatás: Örülj, hogy nálatok még csak most kezdődik :D
Nálunk már javában tombol, meg persze a vita azon, hogy melyik ruhát ki vegye fel. Lassan kénytelen leszek egyformában járatni őket, amit nagyon nem akartam soha :( Illetve Csenge az engedékenyebb, így Petra szokta kiválasztani, hogy mit vesz fel, néha olyanokat amik nagyok rá, de ez nem zavarja :wink:

Amin Micimackó vagy valamelyik figurája van az csak a Pepéé lehet, illetve Csengén csak akkor lehet olyan ha Petrán is van, különben megtépi Csenit :( :evil:

Brigi!

Szerintem mi nem egy fajta Megabloksról beszélünk. Annak is van több típusa, a middle bloks már nagyobb gyerekeknek való. A legnagyobb kockák valók kicsiknek, nekünk az van, a mienket legalábbis nagyon könnyű összerakni. Szerintem 1.5 évesen inkább a figurás elemek (autó, busz, babák, állatok) kötik le őket, meg az olyan nagy dolgok mint a farm vagy a kastély aminek hangja is van. Legalábbis az enyémek már majdnem 2 évesek voltak mikor igazán építeni kezdtek belőle, addig csak egy-két elemet pakolgattak egymásra. Most viszont nagyon magas tornyokat meg házakat csinálnak :)

Lilla!

A jogon csak azért gondolkodom, mert egyrészt tényleg érdekes (én mindig azt tanulok ami érdekes számomra: ezért lettem orvos: a felvételin mindenkitől megkérdezték, hogy miért akar orvos lenni, a legtöbben a szokásos: segíteni akarok a betegeken... dolgokat mondták, én meg: mert érdekel, mert tudni szeretném ezeket a dolgokat :wink: - az már más dolog, hogy utána jó dolog használni is ezt a tudást :)
A másik része a dolognak, hogy már nem is akarok annyira orvos lenni :( Magyarországon biztosan nem :(
A férjemék munkahelyén épp ma közölték, hogy a jövő évi rendelőintézeti beosztást nem csinálják meg (Eddig forgó rendszerben mindenki rendelt egy hónapot. Ezt azért fontos előre tudni, hogy arra a hónapra ne nagyon jegyezzenek elő műtétet maguknak), szóval azért nem csinálják még meg, mert nem lehet tudni, január 1. után ki fog még az osztályon dolgozni :( Nyilván nem a főorvosi kart küldik el :cry:
Jó lenne elmenni a közigazgatásba vagy az OEPhez, oda meg jól jön egy jogi diploma.

A pszichiátriai betegekhez tényleg nincs türelmem. (A saját gyerek az más :D ) Az az igazság, hogy a valódi betegekkel semmi bajom, viszont úgy gondolom, hogy sokan csak a ma divatos depresszió diagnózis mögé bújnak a problémák megoldása elől. Bár Te ezt jobban tudod :wink: Az a baj :?: , hogy én egy elég strapabíró csajszi vagyok, és ezt elvárnám másoktól is: ha én kibirok valamit akkor azt ki lehet bírni :P És ez sokak szemében nem előnyös tulajdonság :oops:

Meme!

Nálunk is ez van: mindent csak anya csinálhat, anyával kell lenni egész nap, az a fél nap amit a suliban töltök nélkülük kész katasztrófa: utána úgy lógnak rajtam mintha örökre hagytam volna itt őket :( A kocsiból nem szállhatok ki egy pillanatra (mondjuk beszaladni a gyógyszertárba, vagy egy levelet bevinni a postára) mert rögtön sírnak utánam. Főleg Csenge, ő magából kikelve ordít amíg vissza nem jövök :(

Én is fent vagyok az iwiwen: Tidrenczel Edit :wink:

Ja a vitamin: mióta a lányok megkóstolták a gumimacit azóta állandóan azt ennék :? Ha nem tudok rájuk hatni akkor csak ki kell mondani a varázsszót: kértek gumimacit? Rögtön angyalokká válnak :lol:
Van még ciklámen színű dobozban Micimackós vitaminos pezsgőtabletta. Nem vízben kell feloldani, hanem elszopogatni. szeritem bűn rossz, olyan mintha pezsgőtablettát nyalogatnál, de a csajok szeretik nagyon. Mondjuk szerintem Micimackónak meg Malackának köszönhető :shock: az Intersparban látták meg a polcon és meg kellett venni :)
Üdv mindenkinek:

Ditke
ditke62

Jó reggelt csajok!

Beköszönök, aztán megyek, mert egy halom vasalni való vár rám. :cry: Addig próbálom megoldani míg szundiznak, valahogy úgy könnyebb.
Ma lesz a temetés, oda is lelkiekben is szeretnék készülni egy kicsit, meg utána nem hiszem, hogy bármihez is lenne erő...

Ditke!

A micimackó őrület nálunk csak annyiból tart, hogy amiket örököltünk ruhákat, az volt a nővérem micimaci rajongó kisfiáé. ( bár kérdés, hogy nővérem, vagy fiai rajongtak-e jobban ?)
Nálunk, Thomas a gőzmozdony őrület van. Zsombika teljesen extázisban nézi. Zsófi még a Marchelinho-t is szereti, s ezzel be is zárul a kör, nem néznek meg mást, de ennek én igazán örülök.
Nálunk is Zsombika volt aki, ilyen kis harci kakas volt, de megváltozott. Kb. 1,5-2 hete nem volt harc, nem bántotta Zsófit, sőt ő enged. Abban gondolom a változás gyökerét, hogy teljesen felfogja, amit papolok neki, hogy miért is nem szabad...
Holnap suli?
Kitartás.
Amúgy nálam is ez a baj. Magammal szemben nagyon nagy a mérce., s ezt várom el környezetemtől is, s ezért sokszor olyan mintha tolerancia hiányban szenvednék... :oops: De, ez korommal javul. :wink:
Bejelőltelek az iwiw-en.

Baba!

Téged is bejelőltelek!
NAgyon cukikák lehetnek a csajok, ahogy nézegetik egymást. Ahogy most vissza gondoltam az enyém is manókra, olyan melegség öntötte el a szívemet az emlékektől.
Amúgy a nátháról:, azt olvastam, hogy ilyen pici korban éves szinten kb. 6 náthával kell megbírkózniuk. Remélem ti nem estek bele! Nekünk meg volt! :roll:

Cat!

Jó, ez a naptár ötlet! Apának is tetszik. Bár mi most csináltattunk a postán bélyegetket róluk, szerinte elég. Még rágom a fülét! :wink:
Bele rázódtál már a munkába? Vagy nem volt szokatlan, nehéz?

Kiliman!

Hú, de régen voltál! Nem szabad ám ennyire elhanyagolni bennünket.. :wink: :lol: Egyetlen férkiként köztünk, meg főleg! Bár okaidat ismerve, megértem!

Edit!

Ráfognak döbbeni az tuti... :lol: Majd a beszámolót kérjük!

Akinek nem írtam, bocsi. Megyek, mert sosem végzek!!!!

Pusza:

Meme
szinta

Sziasztok!

Néhány perce jött az sms!!!! :D

MA DÉLELŐTT MEGSZÜLETTEK A BABÁINK: ARNOLD 1980GR,MÁRK 1950GR.GYÖNYÖRŰEK ÉS EGÉSZSÉGESEK!!!! :lol: :lol: :lol:

ANDAA!
Inenn is nagy-nagy gratula és minden szépet és jót nektek!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Andaa :)

Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek. Gyönyörű, nagy manók. Nagyon izgultunk értetek. :) Várunk vissza.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Andaa!
Mi is gratulálunk, tényleg jó nagy babák :)
Sok boldogságot az új családnak :)

Ditke
ditke62

Andának hatalmas gratula, szép nagyra növesztette őket! :D
Borzasztóan örülök (meg apa is), hogy Arnold és Márk egészségesek!!! A továbbiakra sok boldogságot kívánunk!

Kép
baba888

Andaa!

Nagy örömmel fogadtuk a híreket fiaitok megszületéséről!
Gratulálunk, nagyon sok boldog percet, vas egészséget kívánunk a nagy fiúknak, s szüleiknek egyeránt!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Meme és családja

Meme
szinta

Emlékeztek hogy paráztam, hogy Zsófi majd rászokik a cumisüvegre és nem fog szopizni? Átestünk a ló túloldalára, mostmár a vitaminját sem tudom beletuszkolni, pedig tényleg minimális (max.10ml) tejbe teszem bele, de csak a cici!! :) :?
Hétfőn voltam moziban a barátnőmmel, beleesett egy etetés apának. Anna evett rendesen, 200-at, Zsófi meg 20-at, és sírt amíg haza nem értem. Kis drágám, odavan a ciciért. :P Csak így elég macerás lesz elmennem bárhová...majd magamra kötöm. :shock:

Kép
baba888

Andaa :D

Ilyen hírre jó bejönni! Sok szeretettel gratulálok a fiúk megszületéséhez! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!
Nagyon szép súllyal születtek!

Cat
Kép
cateye

Megint egy vasárnap apa nélkül. De most besokalltam. :(

De a tegnapunk jó volt. Persze a barátnőmmel, mert a férjem szombaton is dolgozott. :( Elmentünk a lányokkal a Csodák palotájába. Elvileg három-négy éves kortól ajánlják, de gondoltam kipróbáljuk. Nagyon élvezték. Sztem ha csak az előcsarnokban hagyom őket rohangálni, már azzal is ellettek volna. :) Bent a kiállításon van egy külön sarok az ő korosztályuknak kisszékekkel, asztalokkal, játékokkal. Mondjuk a kiállítást nem tudtuk végignézni, így, hogy, csak ketten voltunk a két lányra, de jól éreztük magunkat. Kicsit nagyobbakkal sztem tök nagy élmény.

A lányok egyébként teljesen be vannak zsongva a kockás fülű nyúltól, meg a kisvakondtól. Ha eszükbe jut, akkor húzzák oda az etetőszéket a tévé elé és beülnek mint a moziban. :) Nem mintha ezzel meghatnának, de olyan édesek. Este nyűgiidőben viszont tök jó, hogy legalább valami leköti őket. :wink:

Baba :)
Én még nagyobb baba korukban is úgy időzítettem mindent, hogy két etetés közé essen. Pedig enyémek ettek cumiból is (vagyis inkább csak abból a végén :) ) De néhány hónap és kiválthatsz egy kaját. :wink: Az már nem olyan sok, repül az idő. :lol:

Na mennem kell.
Puszi MIndenkinek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Andaa! :):):):)
Gratulálunk!:)oldogságot, egészséget kívánunk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eriék
simones

Baba!
Nálunk is ugyanez volt a helyzet Lucával. Bence bármiből megitta az anyatejet, de Luca inkább éhségsztrájkolt, minthogy cici helyett bármit elfogadjon.

Ne aggódj, ez csak rövid ideig tart! Szinte el se hiszem, hogy már elrepült ez az időszak. Én most azzal küzdök, hogy lelkileg nehezen élem meg, hogy az ikrek már nem szopiznak annyit. (Most - 14 hónaposan - már csak reggel van cicizés...) Szerintem a cicizés olyan dolog, ami mindenkiben kelt érzéseket: előtte azon aggódsz, hogy ugye majd fogok tudni, közben azon, hogy legyen elég tejcid, állandóan nyitott kérdés, hogy vajon meddig tart, nehéz abbahagyni, stb. Szóval ne aggódj, mindenki megélte ezt! Inkább légy büszke magadra, hogy milyen ügyesen csinálod!

Szép estét mindenkinek!
Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Én is gratulálok Andaa-éknak!

Meme!
hogy bírtad a temetést?
iwiw-en én is fenn vagyok: Kálmán Renáta

Ditke!
akkor Te már hajnalban küldted be az Iglo-kódot? :lol:

Brigi!
ezek jó mesék! aranyosak!
a Mazsola nincs meg esetleg?

nálunk is elég sokat van távol Apa, van hogy több napra is elmegy.
régebben ritka volt az a hétvége, mikor otthon volt, szerencsére mióta ide kiköltöztünk azóta hétvégén itthon van, kivéve ha elutazik.

megyek gatyába rázom a lakást, mert 7végén vendégek voltak...

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Brigi!
ugye ma van a lányod névnapja?

Sok boldogságot Neki!!

Reni
Kép
Kép
Kép