Sziasztok!
Reni!
Gratulálok Patríciának az elinduláshoz
Tulajdonképpen nálunk egy éve volt és mégis olyan távolinak tűnik...
Kérdezted, hogy ki van a csajokkal mikor suliban vagyok: hát, a férjem volt már vagy 3x... egyedül azt hiszem csak 1x, meg egyszer-kétszer mikor anyósom is itt volt. Nem szívesen vállalja be őket
Bár mióta egyre értelmesebbek és "lehet velük valamit kezdeni" már kezd alakulni a dolog
Mondjuk nem is nagyon van itthon, mindig ügyel. Múlt hétvégén és most is egész hétvégét
Főleg a hugom, esetleg anyukámék vigyáznak olyankor rájuk.
Lilla!
Pszichológia érdekel, de csak érdeklődés szintjén, használni nem tudnám, ugyanúgy ahogy a pszichiátriát sem: egyszerűen nincs elég empátiás képességem
Tudom, hogy nem illik-divat ezt mondani, de én nem vagyok képes betegségnek elfogadni azt ami pénzzel, egy jó férjjel vagy munkahellyel gyógyítható: márpedig a pszichiátria tele van "depressziósokkal" akiknek mind az a bajuk, hogy elhagyta a férjük, megszűnt a munkahely, nincs pénze erre-arra... persze ezek gondok, de ez szerintem nem betegség. Vagy ugyanígy nem tudom sajnálni az alkoholistákat, szenvedélybetegeket. Márpedig a pszichiátria dugig van ilyenekkel, alig néhány schizophren szaladgál, pedig számomra az sokkal érdekesebb
Már gyakorlaton is menekültem, egyszerűen nem bírom az önsajnálatot hallgatni, pláne ha a "nincs pénzem" mellett iszik és kezében a cigaretta
Cat!
Nagyon sok boldog szülinapot
Megabloks: én most is vettem, a Corában van többféle, még nincs elég, így azt kapnak karácsonyra: Micimackós vonatot és hercegnős valamit, várnak azért nem nevezném, ahhoz kicsi. A Tescoban Micimackós játszóteret is láttam. Meg talán volt busz meg vonat is, de azt már nem tudom hol. Mondjuk tényleg feltűnt, hogy tavaly jobban volt választék, még kalózhajóra meg tökhintóra hajtok, hátha még lapul valahol
Nem értem miért kifutó termék, szerintem nagyon jó
Nagyobb elemek mint a lego így könnyebben építhető és van egy csomó ami zenél is, azt különösen szeretik. És állítható a hangerősség, úgyhogy én is szeretem
Tv: nálunk szerencsére csak a hálószobában van (ha a férjemen múlna még a wc-ben is lenne
) de én nem szeretem, így tv-zés csak este van, ha a lányok alszanak, így ők sem néznek tv-t. mostanában 1-2 x már bekapcsoltuk nekik a Minimaxot, 2 mesét nézhetnek végig. mondjuk több nem is nagyon kötné le őket.
Szőnyeg: az alsó szinten padlófűtés van, így ott sehol nincs szőnyeg, zokniban vannak a lányok, nem fáznak. Van ugyan mamuszuk, de azt nem sokáig viselik el, így nem erőltetem. Fent szőnyeg van mert itt radiátorok vannak, ahol meg a parketta kint van ott a gyerekszobában van habtapi. (szét is szedik ha egyedül maradnak
) Viszont jobb mintha a parkettán ülnének, az hideg lenne szerintem. Ráadásul van egy libikókájuk, az a habtapin nem kopog de a parkettán irtózatos hangja van
Egyébként lent sem ülnek a kőre, van egy vastag játszószőnyegünk, tulajdonképpen egy nagy pléd, azt mindig leterítik, arra ülnek. Ha ki van mosva hoznom kell másik plédet, mert keresik, annyira megszokták
Viszont így tiszták a szőnyegek, mert az emeletre nem szabad enni-innivalót felvinni, így csak porszívózni kell. A követ meg könnyű lent felmosni, igaz, ma is végiglocsoltak vagy fél liter narancslevet rajta. Csenge töltött magának míg nem figyeltem, persze a fele mellé - aztán kihozta a nappaliba, közben is lötyögött egy picit, aztán Petra el akarta venni tőle, mire elkezdett szaladni.... minden lépésnél löttyent egy kicsi a földre
Beleléptek, vitték tovább a lábukon. Az egész egy perc volt, de mire utólértem őket már minden ragadt
Bronchovaxom:
A gyerekorvosunk ajánlja de csak akkor, ha majd közösségbe mennek. szerencsére nem szoktuak gyakran megfázni, bacit még nem is szedtek össze, úgyhogy mi nem használjuk. Ovi előtt azt hiszem elkezdem, ártani nem fog.
Ajándékok:
Mikulásra egy fürdőjátékot kapnak, mert a régi elromlott és nagyon siratják. Ugyanolyat nem vettünk, mert az kb. 8 ezer volt a Brendonban anno, most meg az Intersparban akciós a micimackós 3700-ért, azt hiszem, és úgyis Micimackó-mánia van
Karácsonyra tőlünk Megabloksot, majd meglátjuk miket kapunk, szeretnénk minél több figurásat beszerezni, anyósoméktól kisházat a szobába, anyuméktól meg játékkonyhát. Bár még változhat...
Az autósülésben Briginek igaza van, ha nincs erősen bekötve a gyerek akkor szinte mindegy is hogy van-e ülés, mert ha előrecsapódik akár néhány centit is aztán meg hátra akkor a csapódástól a feje nagyot billen és a nyakcsigolyája törik
Szóval jó erősen be kell szíjazni, amiből persze Petra simán kiszedi magát
Legkisebbre van állítva a csat és ha úgy gondolja pár másodperc alatt kimászik az egész ülésből
Szerencsére most rajtahagyom a kabátot és így már nem tud
csak melege lesz
Jó éjt!
Ditke