Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi: 2 éves kor alatt nincs a babának külön ülőhelye, annak ellenére, hogy valamennyit fizetni kell neki is. A babát ölben kell tartani utazás során. A te övedhez lehet csatlakoztatni egy másik övet, ami a babát védi és össze vagytok kötve. Ezt a gépen automatikusan adják, nem kell kérni sem, mert kötelező, ahogy neked is kötelező az öv használata. Kényelmes volt, mert Réka még csak 4 hónapos, visszafelé 5 hónapos volt és szoptatni is nyugodtan tudtam a helyemen maradva. A babakocsit ill. babahordozó a gép ajtajáig lehet vinni és ott veszik el tőletek és amikor leszállás után kiléptek a gépből ott adják vissza. Nekem szerencsém volt visszafelé, mert kettesben jöttem Rékával, de mellettem nem ült seni, így felvihettem a babahordozót és abban utazott Réka, persze az is biztosítani kell ahogy az autóban is. Szerintem próbálkozzatok a gép bejáratánál a stewardesseknél, hátha nincs fullon a gép és megoldható, de ez csupán egy szívesség a részükről, ha működik, szabályok szerint ölben kell utaznia és kaptok egy plusz bizonsági övet. A mosdóban van pelenkázó, ami szűk, de végülis megoldaható ez is ott. Mi 3 órát repültünk szakaszonként, ti többet repültök ugye? Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat az út során! Még valami, fel-és leszálláskor érdemes szoptatni, hogy ne fájjon a fülecskéje. Alidának a a legszükségesebb dolgai legyenek egy kézitáskában, ami elérhető pelenkázáskor vagy pl ha elveszik a csomag :( (nekem tavaly karácsonykor elveszett amikor hazamentünk és bár nap múlva került elő, elég kényelmetlen volt karácsonykor pocakosan.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Edith: Köszönöm szépen a segítséget! :) Ha már kérdezted, azt még meg tudnád változtatni, hogy akkor legalább a "most" helyett "is" legyen, hogy egységesen angol legyen az egész szöveg? Ugyancsak köszönöm a véleményt a cukros őszibarackkal kapcsolatban, valóban fel kéne használnom, ha már megvettem, azt hiszem megfogadom a tanácsod és majd keverve adom neki másvalamivel. Tudod, a tejpéppel kapcsolatosan nekem nincsenek ismereteim, [color=darkred]mivel én nem adok Jocinak.

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi:[/color]

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, véleményem szerint rugalmasan kell csinálni ezt a táplálást. Én nagyon odafigyelek, hogy mit adok Tominak, de szerintem simán belefér egyszer-egyszer ilyen. Én nagyon törekszem a változatosságra, fagyasztottam le csomó mindent a kertből, raktam őszibarackpépet fagyóba, meg minden, egy hétem kb ötször hatszor a saját főztömet eszi, amit nem fűszerezek, egyszer kétszer viszont bébiételt, vagy desszertet uzsira. Régen nagyon figyeltem, hogy van -e benne cukor, de mostmár nem. Amúgy nagyon kevés az, amiben nincs, még az üveges sütőtökbe is tesznek, de, hogy minek, nem tudom, hiszen az is édes.
Szerintem, mint mindenben, ebben is meg kell találni a helyes arányt.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Katik!
Boldog névnapot!

Enéhnek kibújt a 7. fogacskája.
Persze mindezt péntek éjjel sikerült produklálnia. Este 11-kor még bulizott, éjjel felsírt vagy 3x, így apa mikor meglátott reggel azt mondta hogy max. az ágyiba mehetek, nem suliba, én meg mint egy engedelmes kislány, visszafeküdtem mellé a pihe-puha ágyikóba, úgyhogy részemről a zh elmaradt. :?

Edith!
Azt a sütit te sütötted???? Én kajak azt hittem az valami cukrászdából vásárolt csoda. Nem tévesztettél véletlenül szakmát?

Zsuzsi!
Gratula Mexikóhoz! És irigy-irigy! Peru után az a 2. kedvencem!
Aztán óvatosan ám a tequilával! :lol: :lol: :lol:

Sudi!
Tortalap! Én minidg készen veszem, Tudod ki fog szórakozni vele! Főleg hogy tuti akkor nem sikerül, mikor domborítani kéne vele! Így legalább a tésztáról le van a gond. Sanyának csütörtökön lesz a szülinapja, fekete erdő tortát kap. Persze készen veszem, Enéh mellett esélyt se látok hogy meg tudnám csinálni. Már csak azt kéne kitalálni hogy honnan szerzek 32 tortagyertát, mert nálunk sehol sem lehet kapni. Néztem az Auchanba, meg a környező üzletekbe, de mindenhol csak számos van. :?

Rita!
Szerintem azért tesznek minden bébikajába cukrot, mert az is tartósít.

Akartam még valalmit, de már kettőig se látok! Puff! Lefordultam a székről!
Jóéjt mindenkinek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sancsi:
Hát részvétem a péntek éjjelért! :( :( :(
Milyen érdekes, hogy otthon mindenbe tesznek cukrot, itt nem merészelik! Persze most én is vásároltam egy csomó üveges kaját az útra, de csak a zöldség-gyümi és víz van benne!
Hát ez az, a tequila!! :lol: Boldogult alkoholista koromban elképzelni sem tudtam, hogy huzamosabb ideig nem fogok inni, most meg majd' másfél éve szinte ránézni sem tudok a töményebbre...

Etterke:
Köszi szépen, azt hiszem max 4-5 óra a repülés. Hogy hogy fogom tisztábatenni, abba jobb bele sem gondolni! Tegnap kapott répát Alida és nagyon ízlett neki! Még banánt és valami új zöldséget megkóstoltatok vele, mielôtt indulunk. Ja, és vettem úszópelust! Nem tudod, hogy tengervízbe ajánlatos-e babákat mártóztatni?

Lassan vége itt is a napnak szerencsére! A délután 3/4 órát lapátoltam a havat, nagyon jólesett! És még rizskoch-t is sütöttem! Persze nem egy nagy eresztés, de végre rendesen fel tudtam verni a tojásfehérjét, mióta beszereztünk egy elektromos habverôt! :D

Pá-pá
zsuzsi 81

Jó reggelt!

Zsuzsi, érdekes, én nem szeretem mixerrel felverni a tojáshabot, nagyon összetöri, és feleannyi lesz, mintha a régi, hagyományos kérzi habverővel verném. A tojáshab az egyetlen amit azzal verek még. De ezt mindenki kikísérletezi magának. És attól is függ, hogy milyen a habverőd. Énn azzal a hosszúkás, körte alakúval tényleg nem tudom, nekem egy olyasmi van, mint egy rugó. Na azzal olyan habot verek, hogy ha meg is fordítom a tálat, az egész bennemarad. Akkor kész a hab. Ha belenézel a naplóba, akkor meglátod, hogy milyen az a habverő Krisztánál. Biztos fini volt a rizskoch.

Sancsi, este későn eszembe jutottál, hogy vajon hogyan szerepeltél a hétvégén. Háááát, látom jól! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem baj, biztos van másik lehetőség is levizsgáézni belőle! :evil:
Ami a szakmámat illeti, nem tévesztettem el szerintem, de hobbi szinten nagyon jól működik a sütés-főzés. Azért írom a hobbiszintet, mert a mindennapi, nem mindig különleges főzésbe bizony belefásulok én is, de amikor valami különlegeset szeretnék, különleges hozzávalókkal, akkor valósággal magávalrepít. VAn egy színes-képes húsos szakácskönyvem, nos, mielőtt Kriszat megszületett, István minden vasárnapra abból választott ki valamit és én elkészítetem. Nagyon élveztem. Ami a süteményeket illeti pedig, sokszor gondolkodtam már aon, hogy cukrászdát kellene nyitnom, de ahhoz tőkére volna szükség, am viszont nincs. Azon is gondolkodtam, hogy itthon kellene rendelésre sütnöm, de ahhoz is kellene egy bizonyos kiinduló összeg, és az az igazság, hogy a házi dolgokat pl. nem mindenki szereti annyira. Mi is szoktunk sütit, tortát rendelni, mert azok nem annyira krémesek-édesek. De pl. a zselatinos tortámat azt hiszem, egyik sem éri utól. Nyami-nyami.

Rita, én is sok mindent fagyasztottam le Krisztának, paradicsomot, sütőtököt (ezt készen lefőzve), csirkemájat, csirkemellet, spenótot, salátát, zöldborsót, hogy ezekből ne kelljen télen venni, amikor szerintem csak gyönyörűek (pl. paradicsom, saláta), de tápértékük, vitamintartalmuk megközelíti a nullát. Amit Katinak írtál, azt nagyon jól megfogalmaztad, asszem, én is valami olyasmit akartam írni, csak nem tudtam jól kifejezni magam. :roll:

Sudi: Köszönöm szépen, amit írtál a tejről-tejtermékekről, még én is utánanézek a dolognak.

Ja, Sancsi, még annyit, hoyg gratulálok Enéhnek a fogacskához. Krisztának ugye, tegnapelőtt este bújt ki az 5. foga, és ma benyúltam a szájába, és mintha ottlenne a 6. is, de még nem 100%. Majd még kontrollálom, ha engedi.

Kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Megbolondult ez a bbanet: október 10-et ír a hozzászólásomhoz, 19:34-et. :shock: :shock: :shock: :shock:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mondom én, hogy bolond: már kijavította! :P :P :P :P :P :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Enéh! Nagyon Boldog hófordulót!!! Mindjárt 1 éves leszel kicsilány!!! Tündéri vagy a képeken, szép a hajad is!! :lol: :lol:

Edit tényleg ügyi vagy, hogy így sütögeted a tortákat! Nálunk a nagymamám volt nagy sütigyártó! Mindent megcsinlát, és finoman is! Ma már a 91 évével azért ritkábban áll neki valaminek, de ha mégis akkor az még mindig tuti!!! :lol: :lol:

Alidáról köszönöm a képeket, mekkorát nőtt már!!!! :shock: :shock: Csak lestem! De nagyon kis huncut Ő is, mint az összes baba itt!!! :lol: :lol:

Kati azért a cukor nem méreg! Szerintem ennyire nem kéne aggódnod és óvatoskodnod miatta. Gery kif. szereti az édeset, akkor miért vonjam meg tőle, így sem egy nagy baba. Ha szereti a tejpépet Én adom neki, pedig tudom, hogy van benne cukor. Meg anyi mindenben, de ha jobban megnézed sok ételbe már fruktózt teszek, ami meg az összes gyümölcsben benne van, azt is adod neki. Szóval legyél bátrabb szerintem vele. :lol: :lol:

Enéhnek gratula a fogacskához is, szépen beindult, eregeti rendesen a fogakat!!! :lol: :lol:
Tényleg Sancsi nálatok hogy megy a rágás téma???
(majd írok mailt is!)

Zsuzsi! Nem is válaszoltál, hogy hogy lesz nektek a karácsony!!?? :(
Már biztos nagy a készülődés, tök jó hogy utaztok!!!

No asszem ennyi!
Pusssz

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na, ismét itt. Valóban kibújt a 6. is! :roll: :roll: :roll: Még nagyon pici, alig érezni, d e kint van. Remélem, most már annyi az éjszakai ébredéseknek! Remélj, Edith, remélj! :P :P

Sancsi: Boldog hófordulót Enéhnek!!!!!!! Tényleg, mindjárt egyéves! Igazi nagylány! :)

Sudi: épp eszembe jutottál az este, hogy vajon Gery halad-e a rágással? Krisztának az este banánt adtam, és gondoltam nem töröm össze, hogy kanalazzam, hanem megpróbálom haraptatni. SIMÁN MENT. NAgyon ügyesen harapott, hol kisebbet, hol nagyobbat, egyszer öklendezett, de ennyi. Ott voltam mellette és a banán amúgy is jó puha volt, úgyhogy nem féltem. Olyannyira nem, hogy ma reggel a kezébe merészeltem adni egy darabot. Párat falt belőle, aztán inkább játéknak tekintete, ezért később én tartottm neki. Ügyesen ette. Amíg le nem nyelte az előző falatot ki sem tátotta a száját. Nemsokára a kiflicsücsökkel is próbálkozom, remélem, szépen haladunk majd!
Biztos, elkerülte a ZSuzsi figyelmét a kérdésed, de a babát várókhoz írta, hogy dec. 29-én mennek majd haza, tehát a karácsonyt is Mexikóban töltik. :) Jó nekik! :) Tiszta sárga vagyok már az irigységtől! :P

Zsuzsi: Én is megkaptam a képeket! Iszonyűan huncut csajszi a leányotok! Jó a köldökzsinórja! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hát, lányok, kicsit szégyellem magam a túlzott óvatoskodásom miatt! :oops: Pedig elhihetitek, hogy nem akarok én a világért sem olyan anya lenni, aki "burokban" neveli a gyerekét. Igyekszem egy kicsit lazábbra venni mostantól ezt a bébiétel-dolgot, persze csak ésszerű határokon belül! :lol:

Sancsi: Boldog hófordulót Enéhnek! :D Tudtam, hogy valamit akartam kérdezni tőled tegnap, csak kiment a fejemből! Azt, hogy hogy sikerült a zh-d!? :oops: Talán jól is tetted, hogy nem mentél el megírni, egy ilyen fárasztó éjszaka után, mert lehet, hogy rosszul sikerült volna! Pótlólag megírhatod? Én nem tudom, hogy hogy mennek a dolgok egy főiskolán.

Zsuzsi: Csak ismételni tudom magam: Alida egyszerűen bűbájos! Huncutságból benne sincs hiány! :D Milyen furcsa, hogy azt írod, hogy havat kellett lapátolnod! :o Itt most olyan enyhe az idő! Egyébként én szeretem csinálni, ha éppen nincs itthon a férjem, szívesen megteszem, nem várok rá!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Köszi, hogy kijavítottad a szöveget a vonalzómon! Millió puszi érte! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Zsuzsi: De jó Nektek, hogy mentek Mexikóba! Az a vicc, hogy mi a munka miatt nem mehetünk még kisebb útra sem, amit esetleg meg tudnánk fizetni, mert akkor ki tartja a frontot. Megkaptam Alidáról a képeket, nagyon aranyos!

CS-né Kati: Köszi a képeket Jociról, tényleg teljesen Rád hasonlít, főleg szemecskéi. Plüsslovat mi is láttuk, lehet, h szebb is, mint a fa, viszont azért ezt vettük, mert hátul van "karfája" és ugye még Ákos annyira nem stabil.

Még szeretnék mást is írni, de Ákos épp nyáúzni kezdett, megyek.

Kép
mölli

Sziasztok!

Boldog szülinapot Enéhnek!

Zsuzsi: Nagyon bájos a kis alida és tényleg a huncutság ott csillog a szemében!
Tengervizes tapasztalataim nincsnek, talán Andreáék megmártoztak a tengerben, de én szerintem csak jobb lehet mint a medence! A medencét nem ajánlom!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Joci az előbb lakott jól és most édesdeden alszik. :) Azt a bizonyos őszibarackpürét is megkapta ma, csak úgy magában és jóízűen ette.

Mölli: Jó, hogy említetted a háttámlát a fából készült hintalovon, meg is akartam jegyezni, hogy milyen praktikus dolog! Valóban nem butaság! Nekem mondjuk van még egy pár hónapom, hogy eldöntsem melyiket válasszam! :lol:

Zsuzsi: Akartam írni délelőtt, hogy a rizskoch-ot én is nagyon szeretem! Régen a nagymamám nagyon sokszor csinált. Az utóbbi időben nem is ettem, jó, hogy eszembe juttatad! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi:
Boldog hófordulót Enéhnek!!! :D :D :D Remélem mostanában hagy aludni az éjjel!!

Sudi:
Ezer bocs, éreztem én tegnap, hogy elfelejtettem valamit! :oops: :oops: :oops: 15-én indulunk és 29-én jövünk. Lehet, hogy majd feldíszítünk egy pálmafát. :lol: Hát hordozható ágyat biztos nem viszünk, így is örülünk, ha beférünk majd két nagy hátizsákba. Pelenkából nem is akarok sokat vinni, sztem ott is ugyanazokat lehet kapni, mint nálunk. Nálunk Gyula édesanyja a nagy cukrász! Olyan krémest süt!! :P :P :P Igaz, hogy 25 évesen ô sem nagyon sürgölôdött még a konyhában, úgyhogy nekem is van még esélyem. :)

Köszönjük a bókokat! Alida ma éjjel is rendes volt, éjfél után 1/2 7-kor evett legközelebb. Képzeljétek, kell útlevelet csináltatni neki! Tegnap voltunk fényképésznél és Alida olyan rendes és türelmes volt! Nagyon szigorúan meg van szabva a méret, nem szabad mosolyogni, szemnek nyitva kell lennie, pont szembe kell nézni stb. Kis hôs volt, ráadásul úgy kellett felébreszteni, mert természetesen épp elaludt, mire odaértünk.

Edith:
Húha már 6 fog!! :shock: Nagyon ügyes Kriszta, hogy egyedül eszi a babánt!

Cs-né Kati:
én is a múltkor megkaptam a férjemtôl az óvatoskodás miatt! Egyik vasárnap rántotthusit ebédeltünk és ettünk hozzá uborkát. Alida árgus szemekkel nézte a kaját, mire Gyula odatartotta neki az uborkát, hogy kóstolja meg. Persze savanyú volt, de Alida lelkesen elkezdte cumizni! :shock:Én persze hüledeztem, hogy tele van tartósítószerrel, meg ecettel, sóval, de le lettem állítva, hogy ennyitôl nem lesz baja. És tényleg, utána már nem kunyizott többet. Biztos igaza volt...

Edith:
láttam a naplóban a habverôt, nekem a körte formájú van és nem is láttam olyan rugósat. Mindenesetre élveztem, hogy pillanatok alatt mindenféle kézgörcs nélkül felverôdött. Te hogyan csinálsz túrót??? Itt ugyanis nincs, vehetek ricottát, talán még az áll a legközelebb. De ha csinálni is lehet...
zsuzsi 81

Sziasztok.

Megvagyunk.

Xénia megfázott átragasztotta Emesére,de ez így szokott lenni.De nem vészes,mert kifelé haladnak belőle.

Köszönöm a képeket:GYÖNYÖRŰEK!!!!

Egyszóval már nem is tudom nyomonkövetni,mert olyan gyorsan nőnek a babák.

Ha lesz időm jövök.BOLONDOK HÁZA VAN.

Csütörtökön már pakolunk be,Pisti Pesten árúért.

N amindegy.

Jók legyetek.Amikor tudok jövök.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Zsuzsi nagyon egyszerű a túró készítése:

2 l tejet kitöltesz egy edénybe és meleg helyen hagyod megaludni (fűtőtest mellé is rakhatod). Ez kb 1 napot vesz igénybe. Ha a tej már jól összeállt, akkor egy kanállal finoman összekavarod, de ne nagyon törjön össze. Ezután felteszed a gáztűzhelyre (legjobb, ha van egy alátéted, s így az edény nem lesz közvetlenül a lángon) és hagyod forrósodni. Közben meg-megrázogatod egy párszor. Arra kell vigyázni, hogy ne forrjon fel. Azt is csinálhatod, hogy leveszed egy kicsit a tűzről, majd újra visszarakod. Ha savanykásabban szereted, akkor most félreveszed, hagyod kihűlni, majd szitába vagy szűrőbe téve, másnapig hagyod lefolyni. (közben meg is nyomkodhatod, hogy jobban leszűrödjön.) Ha édesebb túrót szeretnél, akkor, amikor már majdnem felforrna, beleöntesz fél l édes tejet, s azzal is jól felforrósítod. Tovább már ugyanaz az eljárás, mint ahogyan az előbb leírtam.

Egy gond van csak. Én mindig friss, házi tejből készítem, és nem tudom, hogy a pasztőrözött ületi tejből lehet-e készíteni, illetve ugyanilyen finom lesz-e? Szerintem próbáld meg, és ha neked ízlik, majd eldöntöd, hogy adsz-e Alidának is belőle vagy sem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta, jó és gyors gyógyulást a lányaidnak! :) Kitartás, már nincs egy hónap karácsonyig. Azért jó, hogy benézel és írsz néhány sort, legalább tudjuk, mi van veletek! Puszika! És még gyógymanók is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!!

Képzeljétek Gery is nagyban fogzik!!! Most nézem, hogy egyszerre kibújt az 5. és 6. foga!!!!A soron következő bal felső és a szintén következő jobb alsó!!!! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Alig hittem a szememnek, ujjamnak. Ugyanis először csak megpillantottam az alsót, és alig akarta mutatni Gery, így taperoltam az ujjammmal. És utána átvizslattam az ínyét ahogy tudtam és akkor lám, a bal felső is áttörte az ínyét. Viszont felül a jobb oldalon is nagyon látszik, gondolom ott is lesz valami!!! :lol: :lol: Akkor most már értem mi volt ez az étvágytalanság!!!!!! Már kezdtem aggódni, hogy 2-3 napja, olyan rossz étvágyú Gery, még a kedvenc sütőtök se ment ma le a torkán....... :cry: :cry: Kezdtem félni, hogy elkapott valamit, de akkor meg van a lúdas!!! Húú, most tényleg úgy örülök, megkönnyebbültem, hogy nincs gond!!!!! :lol: :lol: :lol: Szerencsére Gerynek a fogak még mindig nem okoznak éjszakai gondokat, sőőőt, ma éjjal olyan nyugodtan aludt, mint a tej!!!! :lol: :lol: :lol:

Na most csak ennyi voltam, majd még lehet benézek!!!
Pusza

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Edith:
Köszi a receptet, hát nem hinném, hogy az itteni tejbôl meg lehet csinálni. Nagyon gyanús, mert kb 1 hónappal elôre vannak dátumozva! :shock: Azért kipróbálom, csak kisebb mennyiségen, hogy ne vesszen annyi kárba. Meddig kell felfôzni?

Itt a guacamole-recept:

4 db érett avokádó
1 kávéskanál ôrölt kömény
1 db felkockázott érett közepes méret? roma-paradicsom (én meg is hámoztam)
1/2 bögre (kb egy fél) apróra vágott édes fehér hagyma
2 serrano chile (magozott, kierezett, apróra vágott) VAGY jalapeno paprika (de egy kis erôs paprika-krémet is tehetsz helyettük, sôt nem is muszáj egyáltalán, ha nem szeretitek az erôset)
1/4 bögre felvágott csilantro-levél (ez is kihagyható, ha nem lehet kapni)
4 evôkanál friss lime-lé (citromlé is lehet)
só, fehérbors ízlés szerint

A kimagozott, héjából kiemelt avokádókat nagyobb darabokra szeleteljük és egy villával pürésítjük. A többi hozzávalót is belekeverjük, nem baj, ha darabos marad. Közben kóstolgatva sózzuk, borsozzuk. Nekem egy kis állás után sajnos megbarnult, amitôl az íze ugyanolyan jó, csak nem annyira esztétikus.
zsuzsi 81

Képzeljétek, Alida ma meglátta a hóesést és nagyon ki akart menni. Fel is öltöztünk csekély negyed óra alatt és kivittem a karomban, a térdig érô hóban nem kockáztattam a babakocsit. :roll: Kiérve szegénynek nem tetszett már annyira, meg a szél is fújt egy kicsit, úgyhogy kb 4 perc múlva már haza is jöttünk. Ez volt a mai kirucc... :(
zsuzsi 81

Sziasztok, gratulálok a fogacskákhoz mindenkinek!!!!
Sudi, asszem már csak holnap írok :(

Nekünk meg már egy hónapja megvan az első fog, és a többi még sehol. Vagyis épp most küzd vele Tomi szegénykém, ő is rosszul eszik, és a nappali alvása is megkavarodott. Szerencsére az éjszakai nem.

Edit, de jó, hogy leírtad a túrót!!! Már többször akartam kérdezni. Elég egyszerű, bonyolultabbra gondoltam.
Viszont a házitejet fel kéne forralni előtte nem? Mert az nem túl steril. Úgy is jó lesz? És hogy érted azt, hogy édes tejet kell hozzáönteni? Az milyen?

Boldog hófordulót kívánunk ENÉHNEK! A kisManó, mindjárt egy éves!

CsKati! Most kéne visszamennünk fél éves kontrollra Tomival Gödöllőre, de csak jan 24-re kaptunk időpontot!!! Azt mondták nem baj. Szóval ennek kapcsán eszembe jutott, hogy jó lett volna, ha akkor már így jobban ismertük volna egymást, mikor Törökbálinton voltunk Manóval. Úristen de féltem akkor. Te meg mondtad, hogy abban az utcában laksz, legalább összefuthattunk volna.

Tényleg, Ti hogyan telefonáltok Edittel? Valahogy a neten kereszül?

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Gratulalok Kriszta fogacskajahoz. Nem semmi hogy beindult neki mar az 5-ik .

Hogy van Rekus foga? Lehet hogy irtad de meg nem olvastam minden vissa csak ugy nagyvonalakban.

Zsuzsi: Nekem a repulon semilyen ovet nem adtak es meg sem emlitettek. Petike nem volt bekotve. Igaz az nekem is megfordult a fejembe hogy mi van akkor ha valami gaz lesz, de szerencsere nem kellett. Szoval erol a reszrol nem tudok semmit :cry: Visszont mielott beszaltok megkerdezheted hogy van -e 2 ures hely egymas melett, ha van akkor bent a repulon megkerheted hogy odaulhetsz-e. A kocsiulest viszont ilyen esetben csak akkor hasznalhatod ha nem veszkijaratnal ulsz vagy ha 3 uleses az ablak melett es belul nem ul senki. Itt amcsiba lehet kulon helyjegyet venni 2 eves kor alatt is de nem eri meg foleg 4-5 ora utazasra. Ha helyjegyet lehet valasztani valasszatok a fal utan rogton az elso sort mert igy nagyobb helyetek van es nem ul elotetek senki. Hogy hogy cserelsz pelust a repcsin azt nem tudom mert nekem osszesen 2 es fel ora volt a repules, igy tisztaba tettem beszalas elott es az eleg volt nekunk, viszont ahogy beszaltok kerjel forrovizet hogy mire Alida inni akar addigra huljon le. Tenger vizebe mi sem martoztunk meg. Ha megmartod Alidat szerintme arra ugyelj hogy utanna mosd le, igy a so miatt nem kapja meg a napocska. Melyik reszere mentek Acapulco vagy Cancun?

Tejpepes kerdes: Itt en csak rizses tejpepet latok (az a sima), latom Zsuzsi is irta hogy o ilyet vett. Otthon milyenek vannak? Zsuzsi: en mar nezegettem a baby kajakat csak kivancsisagbol es mindegyikbe raknak cukrot.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Elfelejtettem irni, kepzeljetek vasarnaptol amikor Petike fogja az ujjamat es felhuzza magat mar a labaval nyomja fel magat. Fel szeretne allni, na persze attol meg messze vagyunk de nem semmi milyen ero van benne. :shock: :roll:

Kati, nagyon aranyos Joci es milyen jokepu pasi :oops: :oops:
Olyan hihetetlen hogy mar minden baba ekkora lette. Most volt egy eve hogy en megtudtam hogy babank lesz es tessek, mar mindjart nagyfiu. Nem tudom ti hogy vagyok de nekem mar olyan tavolinak tunik a szules es a mutetem is. Ha itt is lenne gyed mind otthon en mar a masodik babaprojekten dolgoznek :lol: :lol:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

ZsuzsI: Most lattam Alida kepeit (ugyanis a laptopra ment a mail amit en rtikabban nezegetek). Nagyon tunderi boldog egy baba. nem semmi az a ho nalatok. En ugy drukolok hogy itt ne legyen. BRrr!, de nem szeretem a telet es a hideget sem. Amikor belegondolok hogy 2 hettel ezelott meg rovidnadag es rovidujjuban voltam, jaj nem is gondolok azokra a napokra. :D

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Mostanra olvastal vissza es latom hogy mar valtozasok vannak, krisztanak a 6-ik foga van kint, Gerynek is az 5-6-ik. Gratula nektek!!

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Na, még nem olvastam el mindent, de válaszolok srjában, hogy ne felejtsem el.
Zsuzsi, én, hidd el, irigyellek a hó miatt, bár azért a hideg nem hiányzik. Itt nincs túl nagy hideg, de meleg sincs, sőt, már szinte egy hete, hogy állandóan köd van. Ezt annyira utálom. Vasárnap óta nem is voltam kinn Krisztával, mert még a felnőtteknek is rossz belélegezni ezt a vacakot. Hétvégén is csak annyit volt kinn, amennyi időbe telt elérni az autóig és onnan be a házba. Szóval, ott baromi hideg a levegő, de legalább tiszta. Örülj neki! :)

Ezt a túrót bármennyi tejből lehet csinálni, ennek tul.képpen nincs receptje. Azért írtam a 2 l-t, mert ennyiből kb. félkiló túró lesz. És NEM kell felfőzni, hanem csak forrósítani. Még forráspont előtt, félre kell venni a lángról és hagyni néhány percet állni, majd visszatenni. Nem baj az sem, ha felforr, de akkor egy része kemény, rágós lesz, így pedig finom, puha darabkák maradnak belőle.

Továbbra is a túrónál: Rita, nem kell felforralni a házi tejet előtte, mert akkor nem úgy alszik meg (savanyszik meg), mint, ha nyers lenne. Van, aki így csinál joghurtot, de én azt már nem szeretem. Nekem az romlott tej. A sterilitástól nem kell félni, mert a savanyodás során a baktériumokra szükség van, hisz ezek savanyítják, és amikor jól felforrósítod, akkor maga a túrós tej már szinte forr, tehát ami még maradt belőlük, mármint a bacikból, az akkor úgyis elpusztul. Mondjuk az a lényeg, hogy megbízható helyről legyen ez a friss házi tej. Én mindig édesanyáméktól kaptam régebb, most meg egy idevalósi asszony hozza, akinek ugyancsak biztonságos a teje. Mármint a tehenének a teje :D
Az édes tej, különben maga a tej, azért hangsúlyoztam direkt, hogy édes tej, hogy nehogy savanyúval öntsétek nyakon a már amúgy is savanykás túrót. Tehát az az egyszerű tej.
Meglátjátok, ha belevágtok, akkor ez abszolút nem bonyolult, sokkal egyszerűbb, mint ahogy itt le van írva.
Különben a pasztőrözött tej épp ezen baktériumok hiánya miatt nem a legjobb szerintem, de ez csak laikus vélemyényem, "tudományosan" nem tudom alátámasztani és a gyakorlattal sem tudom igazolni. :oops: De szerintem kisebb mennyiségen ki lehet azzal is próbálni.
Mindenesetre, amióta az eszemet tudom, mi készítünk túrót, és soha senkinek emiatt baja nem lett. És most Krisztának sem.
Nagyon jól bírja a fagyasztást, nekem szinte mindig van a fagyasztóban. Ebből készítem a túrós gombócot is, meg még van egyfajta házi krémsajt, ami ugyancsak ebből a túróból készül, de az anyósomnak a specialitása, bár a receptet tőlem tudja. :roll:

Zsuzsi, nagyon köszönöm a guacamole receptet, biztos, hogy ki is fogom próbálni, bár először talán csak 1 avokádóból, és a többi hozzávalót osztom négyfele. Az erős ízek valóban nem a kedvenceink, de ha a tűrhatőség határán belül csíp valami, azt szeretjük. :) Amikor anyagilag rendbejövünk (mert most nagyon rosszul áll a szénánk) kipróbálom mindenképpen.

Van erről egy jó kis sztorim: Pénteken, mielőtt szülinapozni indultunk, István bement a városba, hogy vegyen le pénzt a kártyájáról. Mondtam vegyen le mindent, ami a hitel fölött van (azt hiszem ilyen nálatok is létezik, egy biz. összeg, amit kivehetsz, de tulképpen nem a tied), hisz úgyis kell számlákat fizetni meg minden. Hétfőn (azaz tegnapelőtt) pedig majd kapja az előleget. HAzajön, és mondja, hogy 400 lejt vett le. CSodálkoztunk is, hogy van annyi. Ajándékot vettünk, vasárnap vásároltunk, benzint tettünk, stb. és maradtunk vagy 60 lejjel. Hétfőn este, mikor jött haza mondja István, hogy bevettük a bogot, mert az előleg is rajta volt a kártyán. Számlák, amik már elég nagyok, a hitelrészlet, az adóink fizetetlenek, etetőszék még nincs, jön Mikulás, Karácsony, stb. és mi itt állunk pénztelenül egészen jövő hó. legjobb esetben 10-ig, de az is meglehet, hogy 15-17-ig. Most se kiszálláspénzt nem kap István, se zenélni nem megy, úgyhogy, nem tudom, hogy húzzuk ki addig. Azt utálom legjobban, amikor hozzá kell nyúlni ahhoz az összeghez a kártyán, mert mindig, amikor fizetést kap, akkor az telik fel először. És már vannak ezzel szomorú tapasztalataink. És addig azért élni kell, krisztának nem mondhatom, hogy sorry, kincsem, kaja nincsen!
Úgyhogy jól állunk mi is így év végére!

Bocs', hogy rátokzúdítottam. :oops: :oops: :oops:
NA, el is küldöm, olvasok tovább.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andrea, köszönjük a "fogas" gratulációkat!

Itt többféle tejpép an, eddig én vettem sima rizseset és rizseset-kukoricásat, mert ezek a glutén nélküliek. Nos, mindkettő 4 hónap után jó, de a simában nincs cukor, a kukoricás meg édesített. Igaz, hogy nagyon finom. A többieket még nem néztem, mert csak most készülök gluténest venni, de azokban is gondolom, lesz cukor. Bébiételt nem vettem, csak egyszer, abban nem volt se só, se cukor (zöldségpüré volt), semmi. Azt is nézzétek meg, hogy citromsav se legyen benne, mert az nem tudom melyik, de valamilyen E. Fogalmam sincs, hogy miért kell citromsav a bébikajéba. VAlószínű, mégiscsak ilyesmivel tartósítanak. :roll: :roll: :roll: Én elkészítem itthon az ételeket. Többnyire saját kertből valók (Jó na, anyukűmtól, anyósomtól, sógornőmtől), így tudom, az eredetüket, és jól megmosom. Nekem nem túl nagy gond, hogy ezzel babráljak. Különben már túl sokat nem is babrálok: villával szétnyomkodom (már nem is nagyon pépesre) a dolgokat és kész is. Amennyibe belekerül egy pici üveg, ami fél fogára sem lenne elég, annyiból mindhárman megebédelünk sokszor. Ez van. :roll: :roll: :roll:

Tényleg erős a kicsi fiad, Andrea, ha már ilyesmikkel próbálkozik. Mindenesetre, szerintem még véletlenül se tedd a két lábára, mert rájön, hogy az milyen jó, és majd nem akar mászni. Te aztán meg sétálhatsz mellette kettétörve! :wink: :wink: :wink: :wink:
Kriszta feláll mindig és mindenhol, még nincs veszélyérzete, de járni nem akar. Nem is erőltetem, de próbáltam, lássam, lép? Inkább leereszkedik és odamászik, ahová akar. Én nagyon örülök ennek. Majd járni is megtanul, amikor eljön az ideje. Bár, az ágy mellett, kapaszkodva halad kétlábon is, ha valami nagyon érdekli és próbálja megszerezni.

Babaprojekt: A dokinő azt mondta nekem, hogy nem egészséges egyévnél hamarabb ismét teherbe esni, mert a szervezetnek szüksége van a regenerálódásra. Nos, addig mi sem akarunk tenni semmit, de amint Kriszta betölti az évet, azt hiszem, próbálkozni kezdünk, mert kell vagy 3 hónapot hagyni a dologra, gondolom! :roll: :roll: :roll: Túl hamar sem szeretném, mert annál többet veszítenék a Kriszta után járó Gyed idejéből és összegéből, de az időből sem szabad kifutnunk! Muszáj megszületnie addig, amíg Kriszta 2 éves lesz. Kissé barbárul hangzik ez így, de nem az. HA időt is hagyunk, akkor nem lesz gond. :)

NA, megyek naplót írni.
MA éjjel különebn végig aludt Kriszta, 5-kor kellett neki cumi, majd aludt tovább negyed 8-ig, én mégis nagyon fáradt vagyok. CSak későn aludtam el, mert tegnap arra vetemedtem, hogy aludtam kemény 3/4 órát. Ezalatt pedig 2x kopogtattak, egyszer meg csörgött a telefon, ami aztán végképp felébresztett!!! (KAti: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P )

Na, jók legyetek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!

Rita váro azt a levelet! :wink: :lol: A fogak miatt ne aggódj, majd lesz Tominak is!! :lol: :lol:
Edit, szar a pénz dolog, de szerintem így karácsony előtt sokan kapkodják a fejüket, hogy miből is kéne annyi mindent megvenni. Ilyen hitelkeret nekünk is, a páromnak és nekem is. Ez egy biztonság, ha nem lenne elég a fizu, illetve extra kiadásra. De hát nincs valami egyenleg lekérdezésetek, vagy fizupapír, ami tájékoztat, hogy mennyi a pénzetek????? És most egész januárig nem lesz pnézetek, vagy decembereig? Ez gáz. De csak segítenek rokonok, szülők!?!
Szerintem is ls Én is úgy hallottam, hogy egy éva azért jó ha van a szervezetnek regizni, a második baba elött. Azért kiváncsian várom utána, hogy mi lesz!!?? :lol: :lol: Tényleg! És amúgy mit zseretnétek? Jó tudom, mindegy csak egészséges legyen, na de mégis, hugit vagy öcsit??? És már biztos írtad, de miért is fontos, hogy Kriszta 2 éves koráig megszülessen a kövi baba? Hú akkor Én már nagyon a melóban leszek azt hiszem!! :shock: :? Belegondolok alig van már több mint 1 évem és megyek vissza melózni. Úgy repül az idő, mintha csak most lett volna, hogy utolsó munkanapomra menetm volna terhesen.......... :roll:
A citromsav meg teljesen ártalmatlan, ne félj tőle. Nekünk mindig van itthon, Én pl azzal ízesítem a teánkat. És vízkőoldásra meg SZUPER!!!!!! Bár Én még nem láttam olyan bébikaját, amiben az let volna... :shock: :?

Zsuzsi!! Térdig érő hóóóó?????? :shock: :shock: :shock: Húú nem semmi! Itt is most nagy köd van , kiváncsi vagyok Gery mit fog szólni a hóhoz!!!! Lehet mi is csak a ház tövéig jutunk mad??? :shock: És hány fok van most nálatok? Nem lesz semmi váltani a meleg Mexikóba!!!! :lol: :lol:

Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok :!:

ENÉH BABA boldog hófordulót :P
Hát ahogy olvasom,elég szépen növőgetnek itt a fogacskák,gratula babócák :!:

Cs-né Kati: Én már kicsi kora óta cukrozom a teát neki,de persze mára már egyre kevesebbet teszek bele,de teszek bele.
Persze a védőnő mindig tud újat mondani,ezért sem szeretem őket,a barátnőmnek azt mondta ha majd almát ad neki,semmi esetre se vegye meg a boltban hanem szedje le a fáról,ami nincs nekik,meg trágyás a répa stb,de 2 hónaposan mézes teát javasolt neki és adja is neki,mert e védőnéni szava szent.
Már a mézről beszélgettünk annak idején,azt tudni kell hogy bizonyos ételmérgezést okozhat náluk BOTULIZMUST,ha 1 éves kor alatt adjuk.
Na hát ezért nem értem a védőnőket,azzal magyarázta hogy régen a cumikat is mézbe mártogatták,milyen hülye indok.
Szerintem is nyugodtan add neki a pépet ha már megvetted.
Most megnéztem őket,mert nekem is van itthon Kecskemétis,csak az őszibarackos ír cukrot,a banán-almásban már nincs és az almás-barackos sem ír benne cukrot.
Viszont egy-két sütőtökösben is van cukor.
A cukorra azért kell annyira vigyázni,elsősorban azoknál a babáknál,akiknek már van foguk meg persze elhízást okoz,de ha belegondolsz ha felnő,ugyis cukrosan eszi majd az olyan ételeket amiket te is avval eszel.
A sóval már kicsit másabb a helyzet,mert az rámehet a veséjére,mert nekik még nincs eléggé kifejlődve ahhoz hogy a sok sós ételt feldolgozzák,de szerintem a savanyúbb ételt nehezebben eszik meg mint a sótlant,mert arra nem fanyarognak,esetleg ha nem ízlik nekik.
Ha nem akarod neki adni akkor próbáld meg a többi kombinációt amit leírtam abban nem olvastam cukrot.
Ja egyébként megpróbáltam neki a vízet,hogy ne a cukros teát igya,el is fogadta,de napokig nem kakilt és ha sikerült,akkor gurultak a bogyók,így kénytelen voltam újra teáztatni,most MILUPA granulátumos teát kap,ami narancs-őszibari és c-vitaminos,ami alacsony cukortartalmú.
Azért is adom most ezt neki,mert itthon az apjával mindketten betegek vagyunk,bár én már jövök ki a náthából,de ebben van c-vitamin.

Köszönöm szépen a képeket,minden baba nagyon édes,még a kis MIKULÁS PETIKÉNK IS :P

Az én lányom megint aludt egész éjjel,most csak 6-ig bírta,de meg vagyok vele elégedve.
A babakocsiban is szépen elvan és nem üvölt,nagyon kis tünemény :P
Jókat játszik már egy maga,de örökké figyel,akármerre megyek,olyan kis ragaszkodó lett,nem gondoltam volna hogy ilyen hamar eljutunk idáig.
Este nem aludt el a kiságyban,mert kajcsi után leteszem mindig és elköszönök tőle,behajtom az ajtót és hamarosan elalszik,de persze egy párszor be kell mennem hozzá.
Most néztem az ágyból a tévét,ő meg engem és csak vigyorgott,egyszerűen nem akarta abbahagyni addig,amíg magam mellé nem vettem,nézte egy darabig a tévét (mert azt tudni kell hogy ő örökké a tévét nézni és sikogat neki) majd mellém túrta a fejét és aludt is,de egy darabig ki-ki nyitogatta a szemét,megnézett és aludt,olyan édi volt. :P

SEDITH:megkaptad az emailt?
Nem tudnál egy-két képet feltenni rólunk abból amiket küldtem múltkor ha még megvannak,de persze csak ha ráérsz.
Nagyon jól néz ki ez a süti,én is meg fogom csinálni :lol:
Na megyek,puszi mindenkinek :!:

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Babaprojektről:Mikor megszültem azt mondtam soha többet,de mára már megváltozott a véleményem erről és szívesen szülnék még egyet csak én attól félek hogy valami baja lesz őneki is a szívének :shock:
Engem ez egy kicsit egy darabig visszatart majd :cry:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sudi, persze, hogy van itt is fizupapír, de azt csak egyszer adnak egy hónapban a cégtől. A kártyát is ellenőrzi, de azon mindig csak az össz-összeg van rajta, nincs, hogy mit mikor kapott. És a baj azért történt, mert Istvánnak 25-én lett volna az előleg-nap, és az szombat volt. Soha eddig nem adták ki hamarabb a pénzt, tehát most is hétfőre vártuk. Nem is gondoltunk arra, hogy pénteken már az is fent van. Így lett a kavarodás. :roll: :roll: :roll: HA muszáj, akkor anyósék biztos segítenek, de nem szeretnénk kérni, mert nemrég törlesztettük náluk az adósságainkat! :oops: :oops: :oops: Az a hitelkeret nem is kicsi összeg, úgyhogy boldogulnánk belőle, de tudod, az is tartozás lenne tulajdonképpen!

NA, Kriszta már alszik is, pedig akkor tettem le, amikor lekezdtem írni. Bevágott egy tálka szilvás almát, most evett először szilvát, de úgy beszívta, mint ruca a taknyot! (Bocs', de így van a kifejezés. :oops: :oops: :oops: )

Igen, írtam, hogy miért fontos ez a két év, de nem baj, ismét leírom. Itt csak 2 év a Gyed, és GYes már nincs utána, tehát vissza kellene mennem dolgozni. 1 év után lehetne ismét babám, ami nem jó több szempontból: nem akarunk nagy kbséget a babák között, és a munkámnak sem tenne jót néhány hónapos dolgozás, aztán ismét kimaradás. De ha megszületik a köv. baba, míg az első betölti a két évet, akkor megy tovább minden: nem kell dolgozni visszamennem, folyamatosan kapom a pénzt és a szabadságot. Igaz, hogy ami szabadság maradt az első baba után, az elvesztődik, de a másodikra ismét megkapom a 2 évet. És pénzt is csak 1 után kapok, ezért szeretnénk, hogy a második baba születése és Kriszta 2. szülinapja között a lehető legkisebb időszak teljen el. Az ideális az lenne, ha valamikor jövő május végén, június elején foganna meg, hogy akkor a 10 napos túlhordást is beleszámítva (nekem számolnom kell ezzel :roll: :P ), még mindig márciusra essen a születése. Gondolom, érthető voltam. Bocs', ha túl kimerítő is.

És persze, most már öcsikét szeretnénk, bár talán nagyon furcsa lenne az elején. De a kislánynak is örülnék. Sőt, ikreket is elfogadnék (nagy naivan), bár az nagyon nehéz lenne mind fizikailag, mind lelkileg-pszichikailag, és nem utolsó sorban anyagilag, mert itt az ikrekre is ugyanannyi pénzt kapsz, mint 1 babára. És még hallottatok ilyet? A 4. babára már nem is jár Gyed. Én kiakadtam, amikor meghallottam ezt. Hátha nem is igaz. Mert akkor nagyon sajnálom a nagycsaládosokat.

Na, megyek.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter, persze, hogy megkaptam a mailt, csak azért nem írtam ide, mert reméltem, hogy hamar tudok válaszolni. Bocs', hogy nem így lett, de amint tudok, válaszolok! Képeket is megpróbálok feltölteni még most. (Kriszta most elaludt, és akkor kihasználom az időt.)Remélem, megvannak. :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nem tudom, hogy miket töltöttem már fel, de azt hiszem, csak az apukást! :) Itt a többi! :)

Kép :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Andrea. Réka jól van köszönöm szépen, alul kibújt két foga és várom, hogy felül is kibújjon, mert elég étványtalan, de a férjem szerint alul jön ismét egy. :roll:
Nálunk rizses-kukoricás tejpépet lehet kapni, Réka imádja.

Mennem kell!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Hú de sokat írtatok! Még végig sem olvastam, csak félek, hogy az a kismamaagyam el ne felejtse a felét! :oops:

Andrea:
Nálunk van rizs, zab, árpa (barley az árpa, ugye?) Én elôször a rizst próbáltam ki, azt szereti Alida. :) Milyen babakajákba tesznek cukrot?? A Heinz és a Beech Nut (amerikai gyártmány, úgyhogy biztos van nálatok is) nem tesz semmit! Csak a zöldség+víz, ennyi. Különben én is nagyon szeretem házilag elkészíteni, nem nagy gon és olyan izgi. Mondjuk amennit Alida megeszik, néhány kiskanál.

Sudi:
Vigyázz a citromsavval, mert leoldja a fogról a zománcot!!! Nemrég olvastam róla, hogy rengeteget tesznek belôle majdnem mindenbe és nagyon KÁROS!! :shock: Itt az éjjel is ráhavazott, úgyhogy ma megint lapátolhatok! 8) A hômérséklet kb -17, de szél is fúj és így 10 fokkal hidegebbnek érzed!

Edith:
Félreértés ne essék, nagyon szeretem a havat és a hideggel sincs bajom, mert száraz és tényleg nagyon tiszta a levegô, de azért 4 hónapig egy kicsit sok! Nagyon ciki ez a pénzügy!! :o :shock: Remélem nem lesz azért baj, biztos kaptok kölcsön, persze azt meg majd vissza kell fizetni, meg az ember nem is szeret kölcsönkéregetni. Nálunka bankok ilyenkor nagyon szívesen "adakoznak"! :lol: Itt igazából mindenki nyakig el van adósodva és meg sem kísérlik, hogy visszafizessék!

Ja Andrea:
köszi a repüléssel kapcsolatban, amit írtál! Kérhettünk volna (kis pénzmag ellenében) az elsô ülésre helyet és oda lehet rakni a repülôn kapott babaülést, de azt meg nem lehet biztosnságosan becsatolni, így vészhelyzet esetén az ölünkben kéne tartani, akkor meg mi értelme. Majd meglátjuk hogy lesz-e szabad hely.

Na most olvasok tovább!
zsuzsi 81

Berta Eszter:
tünemény a kislányod!!! :D :D :D Te viszont nagyon soványnak t?nsz!! :shock: Ugye nincsenek b?nrudacskák??
Látod, milyen jó lett Lilike, becsüld meg, hogy jól alszik, mi mostanában elég sokat kínlódunk, bár mintha kicsit javulna, de szinte le sem merem írni... :roll:

Én tegnap kipróbáltam a kendôt, most máshogyan tettem bele Alidát, kifelé néz, tehát arra, amerre én. Nagyon élvezte, remélm az utazáson is így lesz.
zsuzsi 81

Sziasztok!!

Zsuzsi, júúúj :!: -17 :!: :shock: :shock: Hú nem semmi, azt már nem bírnám. És ez huzamosabb szokott lenni??? Akkor addig ki sem tudsz menni Alidával igaz? Legaláb is Én tuti nem mennék sehova olyan hidegben!!!!
Vigyázok a citromsavval, mindent csak mértékkel ugye! :lol: :lol: De azért jó ha tudod, hogy szinte a legtöbb üditőbe tesznek citromsavat. Párom az üditőiparban dolgozik, tudna regélni, hogy mibe mit tesznek........... :roll: :roll:

Jók a képek Eszti! Aranyos a kis Lili, és szép nagy már Ő is!
És megkaptam Mira képeit is, hát Ő is mekkora már!! :shock: :shock: :lol: :lol: És nagyon szép Ő is!!!! :lol: :lol: Tiszta anyja!!!! :lol: :lol:

Képzeljétek ma Gery hanyatt esett és sikerült magár ránatnia az etetőszékét is. :? :? Nem utötte meg magát nagyon, az orrán lett lila folt, majd mindjárt mutizok róla képet. Pont főztem, háttal voltam neki, és egy pillanat alatt eldőlt. Nagyobb volt a riadalom, Gery is szerintem inkább megrémült, hát még Én!!! Egyből kaptam a kezembe és vígasztaltam. Olyan rossz érzés volt!!! :cry: :cry:
Ilyn lett a nózim : Kép
De minden OK és Én ugyanúgy vigyorgok!! :lol: :lol: : Kép
És egy kép, ahol jól látszanak a fogacskáim :
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szisztok!

Csak egy életjel!

Enéh meg van fázva, folyik az orra, kb. óránként kell szívni, úgyhogy ma vele-nála alszom.
Remélem holnap tudok jönni.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Edit köszi, hogy megint leírtad, egyből beugrott, hogy mi is volt a lényeg! Igen nálunk meg az jár talán kicsit jobban, aki visszamegy egy kicsit melózni, és utána megy megit szülni, mert akkor jobb pénzt számolnak GYED-re. Hát sok sikert előre is a terveitekhez! :lol: :lol: De gondolom most már nem védekeztek. Mert azért ez a három hónap lehet kevesebb vagy akár több is. Pl a nővéremnek majdnem 1 év volt mire összejött a baba. De ez csak egy dolog. :lol: :lol:

Puszi mindenkinek!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kép Morzsika az új járókában

Kép a nagyival

Kép a plüsimmel

Kép az új haverommal,akitől mindent sajnáltam ...ja és az anya barátnői

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok...
nem nagyon tudtam jönni,mert Morzsi tegnap kapta meg a 3hónapos oltást,ami estére teljesen kiütötte.Mikor kapta a két szurit kinevette a nővérkét,de sajna estére már teljesen kikészűlt.Mostanáig elhúzódott,ezért egy kicsit rosszabbúl viseli.

Sudi Gery már egy kész Kaszanova.Gratula a fogacskákhoz.

Rita mi is így vagyunk már több,mint egy hónapja kibújt az elsőés talán mára kibújt a második is.kívánom,hogy ne kelljen sokáig szenvednie Tominak.

Edit gratula a fogacskákhoz.örülök,hogy leírtad a túró receptjét,már alig várom,hogy legyen egy kis időm és megcsinálhassam.

zsuzsi köszi a képeket..nagyon édi Alida.Jajj én azt a hideget nem bírnám ki...,de lehet ez csak megszokás kérdése.

sancsi gyógyulást kívánunk Enéhnek!!!!

cskati még én sem adtam semmi cukrosat,csak olyat amiben gyümölcscukor van...az meg állítólag egyeltalán nem káros...A hippekben is ilyen van.de lassan már összegyűlt egy egész spájznyi cukros bébikaja amiket kaptunk másoktól,muszály lesz elfogyasztani..már a férjem vagy 10is bemajszolt...

jó éjt...holnap megpróbálok jönni

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok! Lányok, küldtem mindenkinek mailt!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem, tetszeni fog! :wink:

Sudi, itt mindenki egyforma összeget kap a Gyed alatt függetlenül attól, hogy mekkora volt előtte a fizetése. Ez most egy elég szép összeg, és a nők 85 %-ának ennél jóval kisebb a fizetése különben, úgyhogy ez egy elég jó időszak. Sajnálom, hogy Gery esett és megütötte egy picit magát, Kriszta tegnapelőtt ütötte be az orrát a székbe. Neki is pontosan ott, ahol Gerynek, van egy pici piros foltja! :)

Sancsi, sajnálom, hogy Enéh megbetegedett, tudom, milyen rossz, amikor orrot kell szívni. Nálunk olyan is volt, hogy 10 percenként. Gyors gyógyulást! :)

Emőke: Látom nálatok is jól eltolódtak a szurik! Kriszta is holnap kapja be a 6 hónapost! Aztán a következő már csak egyévesen van. Sajnálom, hogy Morzsika rosszul viselte, legutóbb (6 hósan) Krszta is belázasodott tőle 2 napra.
Jó nagyot nőtt már a fiad! :) Te szeretnéd, hogy Krisztián másszon? Mert ha igen, a járóka ebben nem segíti. Megtanulja, hogy van két kicsi lábacskája és semmivel sem tudod rávenni, hogy "négylábra" ereszkedjék! :) Tudok, igaz, olyan babáról, aki először megtanult járni, majd mászni.
JA igen, és mi is járókának hívjuk a bébikompot. Nekem természetesebb is ez a kifejezés, hisz jár benne. A bébikomp kicsit olyan fellengzős túlzásnak tűnik, de már megszoktam, hisz Magyarországon mindenki úgy használja.

Lányok, itt vannak már az egyévet betöltött vagy hamarosan betöltő babák. De még nem említette senki, hogy ráültette volna a gyerekét a BILIRE. :shock: Nem is próbáltátok? Nekünk sincs még, de a Mikulás azt szándékozik hozni. Aztán nem tudom, mekkora sikere-haszna lesz, de mindenesetre kipróbáljuk. Az az igazság, hogy én nem szeretném, ha Kriszta még mindig bepisilne, mire a kistesója jön! :o

KAti, megkaptam a képeket a kis tündérbogaradról. Istenien gyönyörű kék szemei vannak! :) :) :) Azt a narancssárga mellényt is te kötötted neki? NAgyon csinos benne, és édi kis hurkácskái vannak! :wink:

Cs. KAti: Merre kószálsz? Rossz a net ismét? Szolgáltatót kell váltani! :D

NA, most ennyi. Majd még jövök.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hát jó reggelt mindenkinek!
Ma úgy látom én vagyok az első,régen volt már ilyen :lol:
SEDITH:köszönöm a képeket hogy feltetted!
ZSUZSI:49 kiló vagyok,soha nem fogyóztam,ha látnád miket eszek...
Én éjjel-nappal ehetek,semmi nem látszik meg rajtam,de persze ez a típusú testalkat sem jó mert mindenki azt hiszi hogy fogyózok meg hogy ezért nem szoptattam stb pedig ebből semmi nem igaz.
46 voltam mikor teherbe estem.
Eddig 52 kilóra tudtam feltornázni a súlyom,tovább nem ment,terhesség alatt meg 60 kiló is voltam :wink:
Mindenféle kence-ficéket megvettem terhesség alatt ha szétrepedne a bőröm stb.de persze nem kellett használnom semmit,semmi csík nincs rajtam,csak már nem olyan feszes a hasamon a bőr mint eddig de ez sem vészes.

Nagyon aranyos Morzsika a bébikompban :P
Gery baba,stramp kis kölyök,szegény kis nózikája.
Enéhnek jobbulást kívánok,Lilike is tüsszöget,én már jövök kifelé a náthából,az apja még náthás,remélem Lilike nem lesz beteg,mert én nem merem neki porszívózni az orrát,még a Sterimarral sem merek befújni neki.
Sancsi te használod?

Képzeljétek,az Anyák lapjában olvastam hogy aki cukros volt a terhesség alatt ott a magzati szövődmény lehet: szívfejlődési rendellenesség,fokozott sárgaság,kora szülés és alacsony vércukor:ez a LILIKÉNÉL mind jelen volt :cry:
Hát én ezek után még inkább nem merek még egyszer szülni :cry:
Na megyek mert akarok egy kis pörköltet feltenni,mert tegnap túrógombóc volt.
SZÉP NAPOT!

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Na SEDITH MEGELŐZÖTT MÍG ITT ÍRTAM :shock: :D

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

D.KATI:nagyon szép Mirácska!
Nekünk is ilyen body garnitúránk van,tescoban vettük :lol:
EMŐKE:miért kapott 2 oltást?Azt tudom hogy régen 2-öt adtak be,de nálunk ez megszünt.

A bébikompról annyit hogy minap mondták nem egészséges,de szerintem minden második kisgyereknek van és én is bele fogom tenni,csak azt kikötötték hogy rendes cipő legyen a lábán.

SEDITH:nálatok meg van még 6 hónapos oltás?
Mi megkaptuk a 4 hónaposat,a kiskönyvben szerepel hogy jár majd 5 hónaposan is de az megszünt,legközelebb 15 hónaposan kap oltást.
Már végképp nem értem ezeket az oltásokat,valaki világosítson fel :oops:

SUDI:te a tejpépet kanálból adod neki?
Tudod azt a GYERMEKÁLMOT.

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Edith: Eltaláltad! Tegnap egész nap nem ment a net! :evil: Illetve egyszer dél körül be tudtam nézni, de akkor csak olvasni volt időm, írni nem! A szolgáltató-váltás nem rossz ötlet, a baj csak az, hogy a hűségnyilatkozat csak jövő nyáron jár le! :roll: Egyébként eddig soha semmi baj nem volt, csak az utóbbi hetekben van ez, hogy hol megy, hol nem! Arra tudok gondolni, hogy mikor a tetőtérben dolgoztak, megsérülhetett a telefonkábel, mivel az a padlásról jön le a plafonon keresztül és ebben a szobában azóta nincs "vonal", ha telefonálni szeretnénk vezetékesen. Na mindegy, nem találgatok, mert nem értek hozzá. Azért azt a bizonyos telefonkábelt ki kéne cseréltetnünk, hátha.....! :roll:
Ami a babaprojektet illeti, én egyre inkább úgy érzem, hogy nincs kedvem újra végigcsinálni az örökös orvoshoz+védőnőhöz járogatást, a szülést és az azt követő kezdeti éjszakai 3-szori felkeléseket! Biztos önző vagyok, de jelenleg így érzem. Pont tegnap este került szóba ez a téma köztem és a férjem közt és ő viszont nagyon vágyik még egy babára. Ez a téma egyelőre "nyitva marad", tudom, hogy Jocinak is jó lenne, ha lenne testvére. Ez a pénz dolog valóban nagyon kellemetlen! Még szerencse, hogy végszükség esetén van kihez fordulnotok! Talán túlzásnak tűnik, de mi megbeszéltük a férjemmel, hogy idén csak Joci kap karácsonyi ajándékot, mert mi most ezerrel a tavasszal beinduló építkezésre koncentrálunk anyagi értelemben is!

Kriszta: Jobbulást kívánok a lányaidnak! És kitartást a nagy karácsonyi vásárhoz! Azért tényleg adj hírt magatokról, ha időd engedi! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

HA-ha-ha ez a 2200. bejegyzés, ha valaki nem ír hamarabb! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi: Kedden este -valószínűleg a rizskoch hatására :lol: - csináltam egy kis tejberizst, amit aztán meghintettem kakaóval. Joci az ölemben volt, miközben ettem, mert elunta a fekvést és kezdett nyüglődni. Hát úgy nézte ahogy eszem, tátott szájjal, még szinte a nyála is kicsordult ( :lol: ), hogy vettem a villám hegyére pár szemet a rizsből, persze kakaópor nem volt rajta és ahogy hozzáért a nyelvéhez, még inkább kinyújtotta, úgyhogy végülis rátettem a nyelvére és szépen "elszopogatta". Persze tudom, hogy tejet még nem kaphatna, de ez tényleg minimális volt, gondoltam nem árthat. És valóban nem lett semmi baja tőle. Azért az ecetes uborkán csodálkozom, hogy ízlett Alidának!? :roll: Úgy látszik igazi kis ínyenc válik majd belőle! :lol:

Rita: Valóban kár, hogy akkor még nem ismertük egymást annyira, mikor Törökbálinton jártatok, mert jó lett volna összefutni! De ami késik, az nem múlik! Még összejöhet! De azért azt nem kívánom, hogy egy "orvoslátogatás" adjon rá alkalmat! :D Edith és én igazából chat-elni szoktunk a Skype-on, csak meg szoktuk egymást csörgetni mobilon, mikor ráérünk.

Andrea: Nagyon boldog hófordulót Petikének! Én is meglepődtem rajta, hogy ilyen erős, hogy már felállni készül! :o Nagyon édes lehet, amikor próbálkozik! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?