Új privát üzeneted érkezett!

Judy, nagyon-nagyon sajnálom a kutyusotokat.
Leírom, hátha valakinek egyszer jól jön: van Őrmezőn egy Kisállatklinika (Dr. Juhász Tamás), ahol éjszaka is van ügyelet! A telefonszám: 310-0108
Ezt még 1-2 éve mondta egy ismerősünk, remélem, még működik.

Edit, kutyás sztori nem rossz. :)

Dino, valóban kérdeztem annak idején keresztelői ajándékötleteket, de egy 16 évesnek. :)

Beszti, de jó, hogy jelentkeztél. Írj, mi van veletek!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Márk a keresztelőjére kapott egy ezüst kispoharat, abból is keresztelték, garvírozva van a nevével, ill. kapott Swarovsky kollekcióból egy picike triciklit. Nagyon szép. Igaz ezeket úgy "használni" nem lehet, de szép emlék szerintem. Lányoknak legtöbbször nyaklánc, fülbevaló szokott lenni.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Beszti :)
Köszi a véleményed, nekünk is ugyanezek a problémáink, gondolataink, azért is kértem a tapasztalatokat. Egyébként szerintem régebben megbeszéltük, hogy ugyanolyan a mostani ülésünk, mármint az isofixes Römer. Tényleg mozdíthatatlan, azért is akartunk az eggyel nagyobból is isofixeset, aztán jól meglepődtünk, hogy ez a kategória totál más rendszer. Nem is értem ebből miért nem csionálnak rögzíthetőt.
Szóval ezt a típust nőtte ki magasságra. Alapban is elég magas korához képest és ráadásul ezen belül is a felsőteste hosszú.
Na mindegy még nem kapkodunk, Milán még 1-2 hónapig kibírja a hordozóban, bár nő mint a gomba (8 hónapos 78 cm).

Hogy elrepült megint az idő és érkezik hamarosan nálatok négyeske :)

Kata :) vírus :( én még nem hallottam ilyenről, de jó pap is holtig....
doki helyzet :(
húgodnak gratu, nem semmi súlya van a manónak :)

Judy :) majd mesélj mi volt mikor fiúk megtudták kutyus távozását. biztos nem könnyű. én biztos hoznék egy picit, persze nem pótolhatja az emberhez nőtt ebet, de a hiányát csökkenti és idővel ugyanúgy az emberhez nő. Dehát ti tudjátok (vagy nem), más szempontok is vannak.

Soha nem nézem a táblát, de minden kis két évesanek nagyon boldogot!!!
Tényleg milyen szemétség, hogy nekünk elsőknek még mindenki kíváűnja, utána meg már elmaradozik.
Úgyhogy most egy kollektív Boldog szülinap az összes törpnek vissza és előre menőleg is!!!!! :) :) :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Na a tegnapelőtti élményemet meg kell osztanom veletek. :) Céges ebéden voltam, jóóó alaposan bekajáltam a vendéglőbe, mert isteni finom volt a hami. Hazafelé jó pár órával A Nagy Beebédelés után álltam a tömött buszon, igaz kissé buta pózban, vállal a korlátnak dőlve, lábak kicsit előrébb: ergo pocak kicsit kidomborodik. Egyszer csak feláll egy korosabb hölgy és odaszól nekem: "- Tessék leülni kismama!" :):):):):):) Azt hiszem ez elég komoly intő jel a fogyókúra és az önmegtartóztatás bevezetésére! :):)

Köszönöm a bókokat haj-ügyileg, bár valszeg csak a hozzá nagy ritkán felkent sminknek köszönhető a nőcis érzet :) Igazából elég elégedetlen vagyok mostanában magammal, de sajnos gőzöm sincs, hogyan tudnám gatyába rázni magam. :( /Kövér vagyok, öreg vagyok, 1000 éve nem voltam kozmikusnál, meg ilyen hasonló problémáim vannak../

Judy! Nekem a rövid haj kezelés ügyileg bevált eddig. :) Igaz, hogy nekem is néha felizgatott WC-kefe kinézetem van reggel néha, de most csak vizes kézzel beletúrok, esetleg 1 percet rászárítok, aztán punktum. Mosáskor meg akár 1/4; óra alatt kész van. :)
Kutyust nagyon sajnálom, nekem is pusztult egy kuttyom /egy szép barna dobi/, azóta sem lett másik, mert engem annyira megviselt. Komolyan mondom, jobban meggyászoltam, mint az apukámat. Bár pont most kattantam be, hogy nekem karácsonyra kell egy kis yorki, és már nézegettem is az internetet, de kemény munkával lebeszéltem róla magam. Hála istennek! :)

Reditke! Kutyás sztori nem volt semmi. :) Én múltkor a pénztárcámat óráikig /amiben a zsén kívül az összes iratomat és kártyámat tartom!!/ hagytam a kocsink TETEJÉN a CORA parkolóban, mert ugye Lilivel voltam elfoglalva. :) Már túl voltunk a bevásárláson, beálltunk a pénztárhoz a sorba akkor nézem, hogy hol van a pénz??? Lélekszakadva szaladtunk körbe az áruházba, meg vissza a kocsihoz, hogy hátha meglesz. Még az volt a szerencse, hogy apája mindig a kevésbé zsúfolt helyekre parkol, inkább sétálunk, így nem vitte el senki… Iszonyú nagy mákom volt!!!
Protexin restore:
http://crohn-colitis.hu/html/p8_20041001.php
http://www.vitaminkosar.hu/aruhaz/produ ... ts_id=1037
Hugomat én is állandóan hurcoltam, vonszoltam, és jó párszor el is ejtettem mégis ember lett belőle. :) Én mindig azt mondom, hogy ezek a kis vacakok sokkal többet bírnak, mint gondolnánk! :)

Liv! Az adventi kalendáriumot 1.-től 24.-ig kell nyitogatni ergo 24 ablak/lyuk/zseb/zsák, stb van. :)

Dinó! :) Olyan régen kötözködtem, akkor most folytatom!:) Orrmandula kivéttel kapcsolatban nekem a következő tapasztalataim vannak: 2-3 éves koromban állandóan fülfájós voltam, gyakran szúrták fel a füleimet, nem volt kellemes. Utána anya kivetette az orrmandulámat, mert az javasolták neki. Innentől 16 éves koromig állandóan tüszős mandulagyuszim volt, a végén hetente egyszer begyulladt, már szinte észre sem vettem. Ekkor kivették a garatmandulámat is. Azóta ha megfázom egyből a hosszan elnyúlva a hörgőimre húzódik minden és már 2x volt súlyos tüdőgyuszkám. Rövidre fogva: szerintem, ha valaki érzékeny, akkor beteg lesz akkor is ha kiveszik ha nem, és nálam csak egyre súlyosabb betegségek jöttek.
Az hogy hinni kell a homeóbean, és akkor hat, a felnőtteknél hihető, de az hogy én hiszek benne és Lilinél hat, már kevésbé :) Valószínűleg egyszerűen vannak akiknek a szervezete reagál ezekre, és vannak akiknek kevésbé :).

Andi! Szépek a srácok!:) Jó hogy tettél fel képeket! :)

Beszti! Jó hogy jöttél Te is! Rég láttunk. Tényleg nagyon szalad az idő, már finiselsz is! Azért értesíts minket is ha van valami action! :)

Kata! Jobbulást kívánunk! A vírusok nagyon kis alattomos gazfickók, sok fajta bőrbizbaszt tudnak okozni. Rendelés miatt ne mérgelődj, gondolj rá, hogy addig sem kell melóznod, együtt lehet törppel, és mi rendelőnkben még sok érdekes játék is szokott lenni.. :) Táppénzen vagy? Bár persze Te már tapasztalt mami vagy, szerintem kiírattad magad. Múltkor amikor Lili beteg volt még nem tudtam, hogy ilyen gáz a táppénz a gyerek után.. Most már biztos magamat íratnám ki... :( Ráadásul én is pont beteg voltam az aftával, és még egyszer sem voltam TP-n ebben az évben, ergo ez még betegszabi lett volna 80%... No comment. :(

Keresztelő ötletek: Én névvel ellátott kis étkészletet /porcelán tányérok, csésze, + kés, villa, kanálka/ kaptam a keresztelőmre, a mai napig megvan- egy része :)- , nagyon kedves emlék! Ezen kívül még most láttam a Campona folyosóján egy olyan standot, ahol azok a jópofa 3D-s üvegkocka képeket csinálják, hogy lehet névre szóló mesekönyvet csináltatni a kigyerekeknek. Nem nagy ajándék, kiegészítőnek jó egy "kommersz" fülbevaló mellé. :) Vagy ha kicsit elvontabbak a szülők, akkor van kristályból csiszolt "szivárványcsináló" /ez az én megnevezésem, olyan, mint a diszkógömb, csak nem tükörből, lóg egy damilon, és ahogy átsüt rajta a nap, szivárványokat varázsol a szobába - a fengshui is ajánlja/, ami szintén "mellékletnek" jó és szép ajándék, főleg egy kisgyereknek. :)

Na nem fárasztalak tovább benneteket az agyament ötleteimmel, inkább megyek kölkecért a bölcsibe! :)

Pusz
Macs
maccs

Maccs,

kifejtenéd ezt a táppénz dolgot kicsit jobban, nem értem? Ha a gyerek után vagyok, akkor kevesebb a %-a, mintha én lennék magam után? Ezt jól megfogalmaztam. :shock:
Nekem csak az volt a meglepetés, hogy amíg tart a gyes, addig apa nem lehet táppénzen a manó után, csak én, ha majd lejárt, akkor mindketten lehetünk megosztva.

M.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Keresztelő: Áron születésekor kapott ajándékba egy névvel gravírozott ezüst kanalat. Elmondás alapján ez régen nagy kincs volt, mert az ezüst fertőtlenítő hatású és a gyerekeknek a módosabb családok ezzel adták be az orvosságot. Nekem tetszett mint ölet. Ezenkívül kapott még egy cicás étkészletet, nagyon szereti. Egyetértek Maccsal, hogy egy komersz ajándékot iylen apróságokkal fel lehet dobni.

Maccs :D
Szavaidat olvasva, lelkednek jót tenne neked egy kis kényeztetés. Én ilyenkor apára otthon hagyom két kölköt és elmegyek kozmetikába, fodrászhoz vagy csak nézek ki a fejemből és sétálok a városban.

Reditke :D
Köszönjük a szülinapi jókívánságot. Áron hétfőn ünnepli szülinapját. Emlékeim szerint ő a topic legfiatalabb babája, tehát zárjuk a sort és hivatalosan mi is belépünk a dac és akarat világába. Nem hivatalosan, már megtettük :(

Anyamanya :D
Várakozni én is utálok, így mindig a rendelési idő vége előtt félórával megyek, akkor már nemolyan vészes általában a tömeg.

Juti :D
Nekem is volt kutyusom, akit el kellett altatni. Mai napig emlékszem amikor a doki megkérdezte, hogy most mi legyen. Altassuk vagy hazaviszem. Nagyon nehezen mondtam ki, hogy altassuk, de fel volt akadva egy szívbillentyűje és max. egy-két órát szenvedett volna még. Sajnálom.

Beszti :D
Tényleg mindennapos vagy :D Anegyediknél is olyan izgatott az ember, mint a másodiknál?

Megyek, kicsi éhes,
Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok :)

Macs :)
Okt. 29-én járt le a Gyed-em, azóta a jól megérdemelt szabimat töltöm :D , ami hála a jó sok karácsonyi+új évi munkaszüneti napoknak, kitart januárig, így csak jan. 3-án kezdek.
Most, hogy még szabin tudok lenni, nem kell "görcsölnöm" amiatt, hogy a betegségek miatt mikor mennyire "fonnák" be a szemöldöküket a dolgozóban, de a dokiknál történő várakozás engem már alapjáraton is teljesen ki tud készíteni, hát még gyerekkel :oops:
Ja, és a bőrgyógyinál még megjelent 3 kisebbségi kölyök, olyan 5-6 évesek lehettek, hát azok is amit műveltek, az egy katasztrófa volt (ordítoztak, verekedtek, rohangáltak a folyosón). Igaz, hogy a nagyanyjuk is velük volt, de rendszabályozni ő sem tudta őket. Marci meg persze utánozni akarta őket, állandóan oda akart menni hozzájuk, játszani velük, én meg már "vért izzadtam", hogy elráncigáljam azoktól az idiótáktól és megpróbáljam valami mással lekötni a figyelmét. Ami baromi nehéz volt a 2 óra várakozás alatt, játék persze ott semmi nincs.
A táppénzt ne is említsd, az én dolgozóm nem TB kifizetőhely, úgyhogy én is amikor Hanna után vettem igénybe (nem saját jogon), akkor ugye a dolgozótól azokra a napokra nem kaptam egyáltalán fizut, az orvosi igazolást küldték tovább a TB-hez, azok meg, mire fizettek, eltelt 2 hónap :twisted: És persze jóval kevesebb pénzike jár gyerek után :twisted:

Áron/Andi :)
Én meg pont fordítva, a rendelési idő kezdete előtt kb. fél órával szoktam bemenni, így az esetek döntő többségében mi vagyunk az elsők, és bizti, hogy nem kell órákat várni.

Keresztelőre ezek a gravírozott ajik nagyon jól hangzanak, majd körülszimatolok én is, hogy hol miket lehet csináltatni.

Csütörtökön megvolt Marcival a kontroll, abszolut nem néz ki betegnek, azóta sem lázasodott be, úgyhogy hétfőn újra bölcsi. Hurrá!!! A keze még mindig vörös, de azzal most már nem foglalkozom, kenegetem a bőrgyógyi által fölírt krémekkel, aztán majdcsak elmúlik. Elvégre semmi sem tart örökké. Talán ez sem :D

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Egy nagyon rövid kérdés:
Tudja valaki Hvera elérhetőségét - mondjuk e-mail cím?
Kösz
Macs
maccs

Csiribá-csiribú!!!! Megszakítom az öt napja tartó csendet :lol:

Macs :) sajnos nem tudom Vera elérhetőségeit.

Weblap címeket thx.
Pénztárcás sztoridról nekem egy korzikai nyaralásunk sztorija jutott eszembe ifjanti koromból, amikor autóval mentünk és végig vadkemping meg autóban alvás ergo minden cuccunk benne volt, és egy épp kempingbe belógós, hogy normálisan le tudjunk fürödni eset alkalmával a kinti parkolóban az autó tetején hagytuk a slusszkulcsot a legnagyobb forgalom közepén. és senki nem vitte el. Mázlink volt nekünk is, mert egy törölközőn, tusfürdőn és az épp rajtunk lévő bikini+póló kombináción kívül mindenünk a kocsiban volt (iratok, pénz-már amennyi volt, ruhák stb). Fiatalság-bolondság :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

JJJJaaa, ez egy gyerekes fórum, akkor azért írok róluk is :lol:

Bálintot tegnap visszavittük 3 hónap Ftorocort fütyi kenegetés után kontrollra. Szerencsére szűkület elmúlt, letapadás az még van, de dokibácsi szerint ez egy teljesen normális fiziológiás jelenség ennyi idősen. nem kell már kenni és erőltetni végképp nem, csak fürdésnél minimálisan mozgatni, amennyit enged a bőr és azt mondja, ha nem szűkül vissza, akkor a letapadás majd oldódik, ha kicsit aktívabban kezdi macerálni és húzogatni. Jó fej volt.
Orvostól hazafelé a kocsiban nagy csend, egyszer csak Bálint megszólal: Anya meg fog ám gyógyulni ez a kis fütyike. És várta a megnyugtató választ. Azt hittem megzabálom.

Fürdős sztori: bálint az esti fürdéseknél mostanában határozottan elkezdte hogy ráhúz mindenféle játékokat a fütyire. Van egy vizi játéka, 3 kis csónak 3 különböző színű figurával, amiknek lyuk van az alján úgy lehet ráilleszteni a csónakra. Rózsaszínt néninek hívja, meg van a kék és züld bácsi. Rózsaszín néni a fütyijén, apja mondja: mit csinálsz Bálint? Ráhúztam nénit a fütyire. De miért kicsit? mert lyuk van rajta :lol: :lol: :lol:
Apja: nem szabad kicsim, mert rászorul, fájni fog és nem tud majd a pisi kijönni. Jó apa akkor ráhúzom bácsit.
Na jó kisfiam, akkor inkább maradjon a néni.
Férfiak :roll: :roll:

Milán rengeteget áll és most már kapaszkodás nélkül, úgy csinál mint aki el akar indulni, aztán mindig meggondolja magát és vagy belekapaszkodik valamibe vagy seggre ereszkedik. Nagyon cuki.

Edit
Kép

Kép
reditke

Macs
Sajna én sem tudom az elérhetőséget.

Reditke
fütyisztori :lol: :lol: 8) 8)
igaza van a dokkernak, egyébként, Gellikéé is kezd visszatapadni, hiába csináltattam meg a két kölöknerk és hiába húzzuk naponta hátra, Gergőé jó maradt, Gellié nem, tehát nem érdemes 3 éves kor előtt.
kuty: Gellike nem nagyon beszél még, így a kutyát sem hiányolta. Gergőnek elmondtam, hogy mi történt, de valahogy nem érti, azt mondja elszökött :? :shock: . Egyébként lett egy kisa sárga labradorunk :wink: :wink: zabálnivaló, imádják a fiúk.

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

az valami tüneményes, kérünk képet!!!!!! sárga kölyök labrador :) :) :)
megyek is ki az udvarra és jól megdögönyözöm Sütit, amíg fiúk alszanak.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok Csajok!

Maccs:) Vagyok ám, nem vesztem el. A címem szerintem a profilban van és hvera@fw.hu

Sajna a beszoktatás és egyéb nyalánkságok( folytonos btegeskedés) miatt nem nagyon volt időm írni. Most sincs, mert úszik a lakás, de már rettentően hiányoztatok. Bocs, ha most önzőzöm és esetleg nem mindenkinek válaszolok. Szóval október 9-én elkezdtük a beszokást, majd KOrnél is összeszedett aznap(!!!) egy kiütéses vírust, ami 1 hétre kiütött. Újabb 1 hét után másfél hetes bacis torokfájós cuccos. Most már mi is el fogjuk kezdeni a broncho kezelést meg Reditkén felbuzdulva avitakolánt is. Hátha. Most kopp kopp csak náthás és semmi egyéb, úgyhogy a mai nappal már több mint 1 hetet jár egyfolytában. Mostanra a bölcsisnéniket és a dadust is imádja, a baj csak az, hogy bár már elalszik bent , de sajna ő mindig sírva ébred a bölcsisnénik meg ezt nem tudják kezelni. Én nem tudom miért, mert ez a szakmájuk.

Egyébként is tököm tele van ezzel a rendszerrel, mert csak az időt és az idegeket húzza szerintem. Remélem most már célegyenesben vagyunk, mert jó lenne végre kipróbálni a rendes kerékvágást a melóhelyen. Jelenleg hetente 1-2 alkalommal járok csak be, ami marha jó, de mint mindenütt az államigazgatásban totál káosz minden és nem tudom mi lesz jövőre( más se,m tudja még). Szóval a világ kissé káoszosnak tűnk most.

Ráadásul apósék miután a dolgot fél éve(azt hittem végleg) megbeszéltük, előálltak újra a közös építkezés ötletével. Nekem meg fogalmam sincs, hogy mit mondjak nekik. Annyi pézünk tuti nincs és nem is lesz, hogy befejezzük, egy beköltözhetetlen ház + eladósodás meg szerintem elég gáz. Minden esetre agyalok ezerrel.

A kismamáknak és babócoknak nagyon jó egészséget és boldog születésnapokat( a születendőeknek is).

Nálunk atesó úgy látszik várat magára, de reméljük már nem sokáig. Az a baj, hogy Tamás ezerrel melózik, én me félek tőle, hogy minél jobban beleásom magam a melóba, annál nehezebb lesz újra eljönni. Minden esetre minden kismamára irigy irigy.

Igérem hamarosan írok újra és nem tünök el ilyen hosszú időre.

hvera

Sziasztok:)

Reditke :)
Bálint-száj :D :D
Ilyenkor mindig úgy irigykedem, hogy így beszélgetnek a kölkecek, nálunk meg csak a nagy hallgatás :?

Juti :)
Örülök, hogy sikerült új kutyust szerezni, remélem ugyanúgy fogjátok ezt is szeretni, mint az előzőt :)

HVera:)
Nálunk Hanna volt olyan, hogy sokáig folyamatosan sírva ébredt a délutáni alvás után, itthon is, fogalmunk nem volt nekünk sem, hogy mitől, mert teljesen nyugodtan szokott aludni, csak az ébredés volt rázós. Aztán idővel "kinőtte". Más szót nem tudok rá mondani, idővel egyszerűen abbahagyta. Marcinál ilyen abszolut nincs, ő mindig tök vidáman kel fel :)

Egyébként nálunk is elég káoszosak a mindennapok, Hannával rengeteget kell gyakorolni. Én tényleg nem tudom, hogy mások hogyan csinálják, mert tudom, hogy sok szülő késő este ér haza, nem ér rá a gyerekkel foglalkozni, viszont azt is látom, hogy ha nem gyakorolunk minden egyes nap min. 1 órát, akkor úgy érzem, totál "elúszunk" :( Folyamatosan arra gondolok, ha most nem ért meg teljesen valamit, akkor mi lesz később? És hát Marci sem könnyíti meg a dolgomat, Hannával szépen el kellene vonulnom, hogy nyugiban tudjunk tanulni, de Marci is persze ott kotnyeleskedik a lábunknál, néha már a hajam tépem, hogy legalább 2 perc nyugtunk lenne. Igazából tanulni is csak úgy tudunk, ha párom is hazaér és ő valamivel elszórakoztatja Marcit.

Hogy valami pozitívat is írjak:
kedden szólt a bölcsisnéni, hogy Marcira ezután már ne adjak pelust, megpróbáljuk a bugyis létet :D Hát tegnap reggel úgy vittem, hogy tényleg csak bugyika volt rajta, persze bevittem a fél ruhatárát, aztán egész nap azon görcsöltem, hogy vajon hányszor fog bepisilni, mikor mentem érte, már lestem a radiátort, hogy mennyi ruhája szárad ott :oops: És képzeljétek, abszolut nem pisilt be, mindig mutogatta, ha kellett pisilni v. kakilni, sőt, alváshoz sem adtak rá pelenkát. Alvás előtt is pisiltették+felkelés után is egyből kivitték, úgyhogy azt hiszem egy nagy mérföldkőhöz érkeztünk :) Annyira örülök neki!

A bölcsit egyébként úgy látom, hogy egyre jobban szereti Marci, ma reggel is már szépen vidáman ment be a gyerekek közé. Tegnapelőtt pedig mikor mentem érte, láttam, hogy a 3 kisasztal (ahol enni szoktak) közül csak a középső volt megterítve, ott Marci eszegetett egyedül, a másik két asztalról már elpakolták az uzsit. Kérdeztem, hogy Marci az utolsó? Aztán a bölcsisnéni nevetve mondta, hogy hát Marci már a 3. kenyeret eszi :D Szépen nyugiban ott üldögélt, iszogatta közben a teáját is, tök jól elvolt. Persze egyből az jutott eszembe, hogy akkor tuti, hogy nem evett ebédet, baromi éhes lehet. De nem, az ebédet is megette :shock:

Hát így vagyunk, vagyogatunk, puszi mindenkinek,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,

Levontam a következtetést kuki ügyben, várunk még egy évet.

Van valami összefüggés aközött, hogy a második gyerekek később kezdenek el beszélni? Vagy ez is csak alkati dolog?

Reditke:)
Bálint akkor hamar rendbe hozza a letapadást. Még egy-két gumikacsa és jöhetnek a lányok :lol:

Vera jó hogy jelentkeztél. Többiek, mi van veletek? Kormi?

Nálunk dúl a takonykór. Az a gáz, hogy szombat délután tartjuk Áron zsúrját, addig rendbe kell szednem a csapatot. Leginkább magamat, kölkök már jobban vannak. Olyan rossz lenne lemondani :(

Utolsó kérdés: Pneumococcus ellen oltatta valaki a gyerekét?

Andrea

KépKép
Áron

Gyorsban, mert Milán dünnyög a szobában és nem akarom hogy sírásba torkolljon, és Bálint is felébredjen.

Szóval: jó hogy írtatok páran, érdemes volt varázsolnom és ezzel megtörni a csendet :)

Bölcsis sztorik (főleg Katáé :) ) tök jók, persze nem Vera :) betegség sztorira és sírós ébredésére gondolok.

Sírva ébredés nálunk is mebt keményen Bálintnál irtó sokáig és nagyon kikészítő idegileg szerintem. Mostanában néha fordul csak elő, inkább csak kiabál, hogy felébredtem, kiszállok (rácsosban nyomjuk még).
Milán pl soha nem sír, ha ébred, van hogy 1 órát is eldumál (nem is sietünk be hozzá, nehogy elkapassuk).
Szóval sztem is típus kérdés és ezzel nem tudsz mit csinálni, egyszer csak kinövi.

Andi :) Hess takony, jó partizást!!!!

Gumikacsát még nem próbáltuk, de ki tudja milyen perverziók következnek :oops: :lol:

2. gyerek későbbi duma, sztem alkati lehet, de az okosok azt mondják, hogy azért később, mert az első fordít neki és így lustább lehet, de!!!! sztem ez nem törvényszerű. nem akarok túlzásokba esni és hülyeségeket beszélni, hogy a 8 hónaposom beszél, mert persze hogy nem igaz, viszont az igaz, hogy határozottan utánozza Bálintot és folyamatosan jár a szája. Szóval lehet hogy hamarabb fog??!! Tuti erre sincs szabály.

Ha a Pneumococcus a méregdrága Prevenar, akkor mi igen. milánnak 2-4-6 hónaposan (48 ezer Ft - brrrrr), Bálintnak csak 1 adag, mert elmúlt 2 éves, 16 rongy).
Hogy hat-e, nem tudom.
Taknyosak vagyunk sokat és köhögnek is, de lehet hogy még durvább lenne, szuri nélkül.
Sír, megyek

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Beszéd kérdés szerintem alkati. Náunk pont fordítva volt, Dóri még 3 évesen alig beszélt, Fanni már szinte tökéletesen: ragoz, jövö idő, múlt idő, többszörösen összetet mondatok, stb...

Sírva éberdés: tudom, milyen sz@r, Dóri bő 3 éves koráig állandóan úgy ébredt :( És tényleg a kinővés lett a vége: először csak néha kelt fel sírás nélkül, majd egyre gyakrabban, most meg már soha :)

Bölcsis betegségek töményen megvannak itt is. Fanni az utolsó egy hónapban 1 hetet ( !!! ) volt bölcsiben. Na jó, ebből 4 napot azért nem, mert elmentünk "nyaralni" négyesben egy kicsit :) De azért tök ciki lesz, ha visszamegyek dolgozni, mit fogok így csinálni??? :?

Pocó

Kép
Kép
pocó

Helló Lányok!

Most csak egy gyors bekukk, mert igazság szerint tanulnom kellene, de már gyomorgörcsöm van, a tanulnivaló még rengeteg, és ha nem lennének gyerekeim, a holnapi vizsgámig rendelkezésre álló idő (alvás nélkül) sem lenne elég ahhoz, hogy rendesen felkészüljek számvitelből 8)

Mi is vagyunk, de már elegem van abból, hogy folyton tüsszögnek, köhögnek a kölkek. Ostoba langyos ősz!! Itt kering ez a sok hülye vírus, mi meg folyton bekapkodjuk őket.

Ettől eltekintve minden oké, gyerkőcök arik és folyton fejlődnek. A legújabb, hogy Boti fél a boszorkányoktól, és most, amikor éjszaka a tanulás után aludnom kelle pár órát, folyton felkelnek valamiért, és órákig nem alszanak vissza.

Hogy feldobjam magam, ma voltam fodrásznál, így most "szép" vagyok, de okosabb nem lettem :lol:
A hétvégén lesz sok bébicsőszöm (persze akkor egyébként is ráérnék,), így majd akkor visszaolvasok és írok.
Addig is legyetek jók (vagy mégse!) :D

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Most csak 2 apró kérdés:

1. szőlőt csak a mag miatt nem ajánlják 1 éves kor alatt a fulladás veszély miatt vagy van más ok is? Mert Bálint eteti Milánt, aki imádja, a magot kiköpi. Szerintem kutya baja tőle, de mégis hátha okosabb leszek.

2. Ha a gyerek úgy köhög, hogy éjjel semmi, nappal semmi, de ébredés után van egy perces majd megfullad hurutos-szakadós köhögése, szerintetek ez a kellemes (10 fok körüli), ámde nagyon párás időjárás árt neki vagy nem? Nagyon mennénk sétálni, de félek, hogy rosszat teszek vele.
Lszi gyors választ, ha valaki olvassa és tudja. Lassan indulnánk.

Edit
Kép

Kép
reditke

Szerintem nem árt a séta. A friss levegő nátha végén szerintem egészségesebb (még ha párás is) mint a lakásba bezárás.

Andrea

KépKép
Áron

Úgy látom megint varázsolnom kell, mert behalt a topik.....

Andi köszi. Nem függesztettem fel a sétákat. Amíg nincs láz nem szarakodunk.

Csajok, készültök már a karácsonyra? Vesztek ezt-azt a törpöknek? Vagy tervezitek már, hogy mit vegyetek?

Én a héten megint egy gyerekes vagyok, Bálint lenn maradt mamánál nyaralni/őszölni, így könnyen mozgok, és el akarom intézni a karácsonyi bevásárlásokat. Élvezem nagyon. Valszeg december közepén már nem lenne ilyen kényelmes a tömeg miatt.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit :)
És vettél már valamit?
Én még csak Nagygének vettem ajándékot, várat.
nekem abszolút nincs még hangulatom, gondolom az enyhe idő is közrejátszik. Persze Kisgé megint beteg, torokgyula. nem tudom szedetni vele a bronchot, nem eszi meg a kaspzulát. Te hogy adod be?
a nagy szedi és a műtét óta nem volt beteg, kopp-kopp.
Képzeld, a kutyáról kiderült, hogy bolhafészek :oops: :oops: :? le lett kezelve valami kenceficével :roll: nálatok bent vana kuya éjjel? nálunk nem engedi a férjem, mondjuk ezért nem is bánom, hogy nincs nagyon hideg, de majd a garázyba be fogom engedni, ha nagyon hideg lesz.
írjatok ajándék5leteket :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kisgé torokgyula :( nagyon sajnálom.
Nekem porban van a broncho, mindkettő olyat kap. Pici vízben felold, és egy korty az egész.

Kutyus meg a bolhák :( még jó, hogy rátok nem megy át.
Nálunk az eb teljesen az udvaron lakik. Mínuszban is, nekem ez tök természetes. Szerintem ezek a nagyszőrűek nem fáznak, mert van, hogy séta közben télen belemegy a félig jeges vízbe úszni. Szóval nálunk se garázs, se lakás. Rideg tartás :lol: Nem pont attól borul meg, hogy néha beengedik? Utána már kinn is fázik. De ezt csak mi gondoljuk így lehet.
Ajándékok.
Milyen várat?
Én szépen lassan csepegtetem a dolgokat.
Mivel Milán is abszolút Bálint játékaival játszik, így ő sem fog kapni babajátékokat, hanem rendesen autókat meg mindenféle nagyfiús dolgokat, úgyis együtt fogják őket használni.
Amit biztosra tudok már.
Anyáméktól nagy Wader autópályát, parkolót, repteret stb kapnak.
Anyósoméktól egy törpe házat, fákkal, törpékkel, mindenféle műanyag és gumi állatokkal. Meg egy lószállító traktort.
(nálunk autó és állat szerelem van), Bálint órákig képes sorba rendezgetni ezeket és dumál nekik.
Én vettem többféle dolgot, egy része Mikulás, más része karácsony lesz.
Jó sok könyvet (Bogyó és Babóca meg Boribon a fő sláger). DVD-ket (Discovery channel természetfilmjei a nyerők), Thomas gőzmozdony és társai (Minimax fertőzöttség eredményeképpen), Gryllus CD-t. Szóval így állunk, szerintem több mint sok, itt sorakoznak a szekrényben, majd beosztom és leosztom.
Egyszerre tök felesleges mindent odaadni egyébként, mert úgysem bírják még átlátni. Én például még mindig szedek elő 1-1 dolgot az augusztusi szülinapi ajándékokból.
Jó csali, ha pl Milán alszik, Bálint meg zajong, akkor elterelni a figyelmét, valami újdonsággal. Persze minden nap nem lehet megtenni, de néha-néha jól jön az aranytartalék.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke
Nálunk sem volt bent az előző kutya sosem.
csak ez a tökmag még csak két hónapos, jövő télen már erősebb lesz. most a kutyaház téliesítésén fáradozom, függönyt ma vettem az ajtóra :lol: :lol: ez a kis bolhafészek felér egy 3. gyerekkel 8) 8)

a vár Simba márkájú, vannak hozzá katonák, meg lovak, Gergőnél most ez a mánia, legós meg playmobilos katonái már van egy csomó.
a wader parkolót én is néztem Gellikének, lehet hogy azt kap.
én is így szoktam, hogy kapnak könyvet is, dvd-t, vagy cd-t is meg a játékokat. tényleg már vettem is két dvd-t, el is felejtettem. meg dinós könyvet, foglalkoztatófüzetet mikulásra.
én sem szeretnék túlzásba esni, rengeteg játék van így is meg kapnak is úgyis. anyuéktól diavetítőt kapnak, nagyon szeretnek vetíteni, anyóséknál van az a régi típusú vetítő.

mondjuk én a felnőttekkel vagyok nagyobb gondban.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti :)
Akkor felnőtt ötletek (bár nem túl ötletesek, de hátha bejön valami).
Anyáméknak évek óta szolgáltatást vásárolok.
Nyaralási csekk, egy belföldi hosszú hétvége, színház jegyek/utalvány, idén masszázs bérletet kapnak.
Imádok szolgáltatást venni. vettem már páromnak fotótanfolyamot, mármint hogy befizettem névnapjára, nőknek létezik sminktanfolyam (ki ne szeretné megtanulni hogyan kell 10 perc alatt az alkalomnak megfeleő sminket feldobni az arcára), meg ma már mindent lehet venni. Edzőterem bérlet, szoli bérlet.
Nekem ezek azért tetszenek, mert ezeket sok ember magának sose venné meg, de ha kapja, akkor szívesen elmegy.

Anyósomnak mindig valami hasznos háztartási dolgot veszünk, mert mindig elromlik valami. Idén aprítós botturmix lesz neki pl.
Aztán a szokásos dolgok testvéreknek: parfüm, ruházat szóval a dög unalom, de azért mindig jól jön dolgok.

Dugultam.

Edit
Kép

Kép
reditke

Hahó Mindenki!!!!
Tessék jönni és hozzászólni a topikhoz.
Látom más topikokon többek is beszélgetnek inét csak minket hagynak ki.
Nagyon rég írtak is gyertek, meg a sűrűbben írni szokós leányzók is pl. Liv.
Lassan simán emailezhetünk Judyval, mert más nem aktivizálja magát!!!!

Hahóóóóó!!!!! Ébresztő!!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, én itt vagyok. :) Minden nap benézek, de úgy sajnálom, hogy tényleg már csak néhányan maradtunk; szerintem voltunk vagy harmincan, és hányan írunk? Öten, hatan...? Olyan kár. Remélem, ez a néhány ember azért hű marad a topikhoz.
Mi jól vagyunk, a napokban voltunk kukikontrollon, mert egy hónapja elkezdett visszaszűkülni, azóta újra kenjük, azt mondta az orvos, hogy "gyönyörű". :) Még kenjük pár hétig, aztán ha megint elkezdene visszaszűkülni, újra lehet majd kenni, akkor se muszáj műteni. Nem tudom, meddig lehet ezt...
Karácsony: mi egy bowlingpályát akarunk kibérelni a szüleimnek egy estére, plusz előre kifizetni x összegű fogyasztást, és azt akarom megszervezni, hogy a legjobb barátaik ugyanezt kapják a gyerekeiktől.
Kutyu: Leila nálunk sokáig benn volt a lakásban, ő nagyon igényli az ember közelségét (a bernire ez különösen jellemző), de éjszakánként már annyira sokat járkált ki-be, hogy megpróbáltuk, mit szól, ha a pincében tölti az éjszakát. Azóta tök jó éjszakáink vannak, valószínűleg az volt a baja, hogy baromi melege volt benn, a pincében meg annyira jókat alszik, hogy itt fönn, két ajtón keresztül is halljuk éjjel a horkolását. :D
Megyek, leteszem aludni Dávidot.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Vagyunk ám mis is, a változatosság kevéért éppen kifele a betegségből.

Köszönöm a keresztelői ötleteket mindenkinek, végül ezüst keresztelői poharat választottunk ajándéknak, szerintem nagyon szép ajándék erre az alkalomra.

Ajándék ötletek:
Mikulásra talán a Thomas a gőzmozdony c. mesefilmből egy-egy szereplő, most ez elég menő a fiúknál.
Karácsonyi ajándék meg nálunk a gyerekeknek Lego/Duplo lesz.
Bernáté megvan már, neki egy repülőgépet vettünk.
Donát pedig egy Ferraris legot fog kapni.
Felnőtteknek mi nem ajándékozunk, nagyon sok a gyerek a családban, így az a megállapodás, hogy egy tbl. csokin kívül egyik felnőtt sem vesz a másiknak semmit.

Reditke,
még a múltkori kérdésedre reagálva, a szőlőmagot csak módjával engedd a gyerekeknek. Ezek az aprómagvas dolgok könnyebben okoznak náluk a belükben elzáródást, vagy vakbélgyulladást. Pont a múltkori dolgozós napom valamelyikén emlegette az orvos, hogy vigyázzunk vele.

Judy,
Kutyihoz sok türelmet, az elején tényleg elég durvák tudnak lenni. A mi kutyánk (aki már Anyósomék kertjét őrzi), amikor ilyen kicsi volt, mint a Tiétek, képes volt azalatt míg nem voltunk otthon, széttépni egy 8 gurigás wc-papír csomagot apró darabokra, és mellé még gyorsan felszedni a linóleumot a konyhában.

Liv,
remélem elég lesz a kencézés a fütyire! Bernátnak csak letapadás van, lehet én is lassan elkezdem kenegetni neki, hátha feloldódik.

Puszi,

Dino

Kép

Kép
dino

Dino! Ezeket a Thomas mozdonyokat már láttam több játékboltban is, de nagyon drágák. Mikor játszák a filmet? Legalább megnézem mi az. Miről marad le a gyerekem :D

Férjemnek én is koncertjegyet vettem mikulásra. Ezzel jól ki is toltam magammal, mert aznap tuti magam vagyok a két gyerekkel.
Na de mit meg nem teszünk a párunkért :D Karácsonyra még semmi ötletem sincs mit vegyek neki. Valami jó ötlet?

Edit, ez a masszázs nem is olyan rossz ötlet. Egy bajom van csak vele, hogy a közelünkben lévő thai masszázs nagyon drága, de kiötlök valamit.

Liv! Sok sikert a szervezéshez!

Juti! Ez a sok betegség. Még ha akarnál sem tudnál visszamenni dolgozni :( KisG-nek nem lehetett volan kiszedni a manduláját? Dokik nem javasolták?

Kormiról tudtok valamit? Nagyon régen jelentkezett. Többiek hol vagytok?

Andrea

KépKép
Áron

Andi,
mostanában nem nagyon figyelem mikor megy a sorozat a Minimaxon, talán reggel 7- fél 8 körül valamikor, az első adag, aztán napközben még párszor. Nem maradtok le semmiről, nekem egyáltalán nem tetszik, de a fiúk ezt másképp gondolják, ha autó, vagy valamilyen guruló járműről szól a mese, elalélnak a gyönyörűségtől. Bernát egyelőre még csak sodródik az árral, igazából ami Donátnál nyerő az nála is. Drágák valóban ezek a vonatok, nem is érnek ennyit, de manapság már melyik játék olcsó.... :?

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Elnézést, hogy nem jelentkeztem, egy hónapot a nagyszülőknél voltunk Kecskeméten, a hétvégén jöttünk haza, itt meg netmegvonás fogadott, most is csak azért tudok írni, mert összeraktam egy betárcsázós modemet. Szolgáltatót váltunk, nem tudom, mikor lesz rendes netelérésünk.

Jól vagyunk, mi egész jól megúsztuk betegség nélkül ezt az őszt. Levente hatalmas, valahol 10 és 10.5 kiló között lehet, majd elviszem a dokinőhöz lemázsáltatni. 7 hónapos kora óta ácsorog, kapaszkodva körbejár, de még eszébe se jutott kipróbálni fogódzkodó nélkül. Nem akarom siettetni, még csak 9 hónapos. Elképesztően nagy, s annyira édes baba!
Benedeknek most elég nehéz visszarázódni az itteni életbe, hogy nincs Csilla, mama, papa... No meg nekem is, hogy ki kell találnom, mit együnk, meg azt megvalósítani, no meg egyedül elintézni fürdetést, altatást, miegymást.
Nálunk is van babahordozás, de Benedek a súlyviszonyok miatt nem bírja felemelni Leventét, így a picur nadrágjának kantárjánál fogva húzza-vonja.

Én már nagyjából összeszedtem a skacok ajándékait, Benedeknek még venni akarunk egy hintacsacsit, nézegettük neten, nagyon lelkesedne érte. Nagyszülőktől Fisher Price tanuló kutyust fog kapni, Csilla most azt kapta szülinapjára, nagyon bejött neki. Van egy csomó apróság pl kulacs, kis szintetizátor, járművek, picurnak vettem használtan formabedobós zenélős dumálós autót, dumáló labdát, bár valószínűleg Benedek el fogja kobozni tőle, s beküldtem vonalkódokat FP járássegítőre is, de az ugyse fog karácsonyra ideérni. Akarok még mesefilmeket, pl a Verdákat, Benedek már a plakátjától is elalél. Már annyi apró dolog van, hogy le kell állítanom magam.

Próbálok sűrűbben jelentkezni, ha lesz normál netünk, jövök majd képekkel is.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok :)

Most nem tudok mindenkinek külön-külön írni, csak a karácsonyi aji ötletekhez: Hannának már mindent megvettem, elsősorban oktató társasjátékokat kap, Marcival vagyok kissé gondban, neki még semmi :oops: Egy-két ötlet felmerült: barkácskészlet, építőjáték, távirányítós autó, de az igazi problémám ott kezdődik, hogy Hanna ennyi idős korából való játékokkal tömve vagyunk, már nem igazán tudok kitalálni újat :?

Most Marci ismét itthon van, ismét megfigyelésen :? A múltkor írtam azokról a tenyerén lévő kiütésekről, hát azok elmúltak, akkor egy hetet kellett itthon dekkolnia, hátha belázasodik, persze nem történt semmi. Múlt héten végig volt bölcsiben, aztán most kedden délben telefonáltak, hogy menjek a gyerekért, mert belázasodott. Akkor egyből adtak is neki egy kúpot, én hazahoztam, lefektettem, aludt 3 órát, a láza lement, ami azóta sem jött vissza (se láz, se hőemelkedés. Semmi.) Szerdán bevittem dokihoz, ő sem tudott semmiféle okosságot mondani, csak annyit, hogy a héten ne menjen bölcsibe, hátha belázasodik. Persze most is kutya baja, tök jó kedve van, jól alszik, egy picinkét folyik az orra, de kérdem én, most melyik gyereknek nem?
Most már csak azon agyalok, mi lesz, ha melóznom kell, sorozatosan itthon kell vele majd maradnom, hátha történik valami?

Na pusz, lépek, házit kell csinálni Hannussal,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Vagyogatunk mi is. Márk lassan már 2 hónapja köhécsel, de csak ha futkos ill. alváskor van 1-1 roham. Semmi nem javított rajta, Echinacin sem. Dinó nálatok volt javulás?

Mesék: Noddy rajongó a fiam, más sokáig nem kötötte le, most nem rég bejött még a Sam a tűzoltó is.
Thomas a gőzmzdony szép grafikájú mese, csak béna az alámondásos mesélés, Márkot kb. 1 percig köti le.

Ajándékok: duplo legoból kockák, alaplap, vasúti kiegészítők; emeletes autógarázs autókkal, nagy kukás autó, szerszámos láda mindenféle szerszámmal, többek között berregő fúróval, mesefilm, könyv. Nálunk a szerszámoknak és járműveknek van a legnagyobb sikere, ill. nagyon ügyesen legózik is már.
A felnőttekkel én is mindig gondban vagyok.

Mos sajnos név szerint már nem tudok írni, mert hulla vagyok, de majd még jövök.

MAcsek

Kép

Kép
macsek11

Thomas: hétköznap 7.15 és 9.45.
Nekem tetszik, mindig van valami tanulság és szerintem jó az alámondás is, olyan mintha tényleg mesét mondanának.
Szóval nálunk nemcsak Bálint a fanatikus. Én éjszaka félálomban a zenéjét éneklem (ez mondjuk durva). Szóval Bálintnak nagyon bejött.
Múltkor kijött a konyhába és azt mondja: "anya mondta a kövér ellenőr, hogy késést és fenn akadást okoztál emily. mi az a fenn akadás?nem tudom"

Ami viszont gáz, hogy a játéknagykerben hetek óta üldözöm, hogy kari ajira több darabot kapjanak.
Mindig du jön áru, másnap reggel már alig van, de ma apa elcsípte és megvette amit akartunk.
Jó drága 1 mozdony (fémből, mágnes ütközőkkel, akkora mint a hüvelykujjam 1500 ft)-de legalább kis helyet foglal :lol:
és hát az ismertség miatt hiába drága elkapkodják....

mennem kell

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke,
www.modell.hu
Webshopjuk is van, Thomas éppen nincsen, de sokminden van, és meg tudják rendelni, tehát karácsonyig bitztosan lesz.
Ami fontos, hogy csak a fa mozdony kompatibilis a Tescos illetve egyéb fasínekkel, a fém nem jó hozzá. Mi pont ezért fát veszünk, mert rengeteg fasínünk van.

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

En is vagyok am!
Igazabol en is dolgozom szeptember 25 ota.
Suli is van, igy sok idom nincs.

Zoli bolcsis, igaz ket hetnel tobbet nem volt bent, mert elkapott valamit 4 napig volt 39,5 - 40 folott a laza. Voltunk is korhazban, de egesz elviselheto volt. Utana meg egy honapig nem engedett a gyerekdoki minket bolcsibe.

Kép

Majd vissza ment a bolcsibe es 4 nap utan eros hanyas es hasfajas. Majd hasmenes. Kiderult, hogy calici.
Most ezert nem volt bolcsibe. Szerdara kaptunk beutalot a Tuzolto utcaba Gasztroenterologushoz, utana mehet megint bolcsibe.

Emiatt kellett babysittert keresni. Talaltam is egyet, aki harom nap alatt kikeszitett, tonkretette a konyhat, a gyerekkel nutellat etetett es kojeket neztek egesz nap. :(

Kép

Azota igaz talaltam egy jot, egy Olasz srac, aki itt tanul magyarorszagon es nem tud magyarul. Zolival angolul beszel, igy mar jobban beszel a gyerek angolul, mint magyarul. :)
Gondolkodtam is rajta, hogy egyaltalaln visszaengedjem e a bolcsibe.

Velunk nagyjabol ennyi tortent, az utobbi ket honapban.
A karacsonra mi is keszulunk.

Nalunk mindenki minden evben szinhazjegyet kap.
Ugyan arra az eloadasra es ugyan abban az idoben.
Ide a nemzetibe megy a csalad a 12 duhos emberre ket unnep kozott. Mienk majdnem az egesz elso sor.
Elozo evben a Romeo es Juliara vettem jegyet, illetve a Szepseg es a szornyetegre. Nekem ugymond a nagyja le van tudva. Meg anyukameknak es anyosomeknak szoktunk + venni, mert ezt kevesnek talaljuk.

Zoli nagyon sokat fejlodott.
Imadja a FP Geotraxos taviranyitos vonatot. Egesz nap eljatszik vele, epiti, iranyitja stb...
Nalunk nagyon bejott a duplo es FP LP-is.
REndkivul jo a kezugyessege, nagyon ugyesen epit es rak ossze pici dolgokat pl. puzzle.
Probalom tanitani az okosbaba modszerrel is, eleg sikeresen.

Megvolt az osszel a szulinap is. Nagyon jol sierult, kerti buli volt Zoli nagyon elvezte. Jo ido volt szerencsere.

Kép

Kép

Mostanaban a lakast dekoralom karacsonyra. Mara be is fejeztem, mert holnap nagy telapo buli lesz nalunk, jon az egesz csalad, sok gyerek es felnott.

Jovoheten penteken megyunk Romaba es csak kedden jovunk haza. Zoli addig a nagymamanal lesz.
Ennyit meg nem volt tolunk kulon. Kivancsi vagyok, hogy fogja viselni.

Most nagyjabol ennyi.

Magi
Vendég

Thomas rajongók:

Gazdagréten van egy család, akik No.-ból hoznak be lábzsákokat és többek között Thomas mozdonyokat. Náluk én nagyon sokfélét láttam, akkor még azt sem tudtam mi az. Apuka nagy lelkesen informált, két fia nagyon szereti a mesét.

A cím: www.labzsak.hu

Én lábszákot vettem a kicsinek, nagyon klassz, érdemes rászánni a pént. Nekünka legolcsóbb van, de az nagyon jó.

Andrea

KépKép
Áron

csak gyorsban Dinonak, mert többre nem jut időm most

köszi az infot. apa végül beszerezte a mágneses fém verziót a régióban, nekünk most ez jó lesz, mert kapunk műa síneket, autópályákat és még1 fa pálya már nem férne el a lakásban

az említett cég 13 keri üzleténél laknak tesómék, de ott sem olcsóbb és alig lehetett elcsípni.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Edit!
Nálunk is Thomas mánia van. Én a www.bababorze. hu -n rendeltem mikulásra 3D-s táskát. Vasárnap éjjel megrendeltem és kedden már itt is volt. (egy csomó játékboltban voltam már, de sehol sem volt ilyen és azt mondták, hogy nem is kapnak) Érdemes megnézni!

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi :)
köszi,megnéztem. király!
Bár mi most már szorosra húzzuk a nadrágszíjat karácsonyi költekezés terén, úgyhogy most tuti nem veszünk tásakát, majd ha bejönnek neki a mozdonyok meg vagonok élőben is, akkor lehet hogy egy ideig minden kis évfordulóra (névnap, szülinap, húsvét stb) ilyeneket kérünk-adunk naki és akkor lehet hogy majd szükség lehet hordtáskára is.

Milán már megint taknyos és köhög. Én már nem tudom....bár!!!nem panaszkodhatok, volt egy kerek hónapunk betegség nélkül.
Kiváncsi vagyok most meddig fajul és hogy Bálint mikor kapja el.
Na gyorsan főzök ebédet még séta előtt.
Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Én sem tűntem el, igaz olvasni sincs időm sajnos Titeket, de nagyon ngayon sokat gondolok Rátok! Nem fogok tudni mindenkinek írni, ezért előre is millió bocsánat!!!

Macs:)
Neked nagyon fontos, hogy írjak: A sütő tetejéről a rács megvan, itt a lépcsőházban maradt, ha erre jártok bármelyik este, és még nincs helyette másik, gyertek nyugodtan!
Most hétvégén nem leszünk itthon, de egyébként majd minden este jó!

Reditke:)
Bálint kukis sztorijai édesek!
thomas nálunk is nagy sláger, jót nevettem azon, hogy dúdolod álmodban, ez jó, nem csak mi vagyunk "hülyék"(bocs), a férjem fürdés közben, én meg még munka közben is, az utcán menet közben is, borzasztó, hogy bele tud mászni egy dallam a füledbe...

Lányok!
ahogy olvastalak most benneteket, csupa fiús játékötleteket látok! Persze logikus, cak jó lenne, ha valaki olyan is írna, akinek lánya van:)

Mondjuk nálunk ötlet az akad, csak időm nincs, hogy megvalósítsam...
ma bementem a hobbiboltba, ragasztóért, de nem volt türelmem kivárni a sort, így kijöttem ragasztó nélkül, adventi koszorú összerakása várat magára...

Lili bölcsis, jól tűri, csak az újrakezdéseket nem, amiket a betegségekből következő szünet okoz. Nálunk is az a felállás, hogy két hét bölcsi, egy hét itthon, majd ugyanez pepitában...:(
Anyósom szerint kb fél év, míg ezeken a szutykokon átmegy, aztán már okés lesz,

Duma megy ezerrel, minap az apjával közölte: katicabogarat mondtam, azt a hét meg a nyolcát!, amikor az apja konstatálta, hogy igen, az egy katicabogár, és ül az egér tenyerén. Na az egér nem tetszett neki a sztoriban, illetve, hogy az apja hozzátett az ő szent mondókájához valamit :roll:
Csomó mondókát tud, olyanokat is mond, amit csak a bölcsiben hall, és azok olyankor is előjönnek, amikor itthon van a betegség miatt.

Ja, ajándékok felnőtteknek. Mi a sógornőmmel kézzel készítünk ajándékot a család távolabbi részének, pl. a nov-i praktikában volt papírdoboz tobozzal feldíszítve, kockadobozos papírzsepire házikó filcből, ez utóbbi kész is van. Majd még gyerkőcöknek csinálunk mércét, szintén ebből az újságból.
Egyébként pedig nálunk ilyenkor is működik a kívánságlista, és abból mazsolázunk(persze meglepi mindig van).

Nagyon remélem hamarosan újra be tudok nézni, és írni is szeretnék.

Sok sok puszi nektek!!!

Móni

Kép
sunimum

csak egy kép
Kép
M.

Kép
sunimum

Sziasztok ti "írnilusta vagy olvasnisincsidőm" topik lakói :lol:
Már megint meg kell törnöm a pár napos csendet.

Először is Magi Zolikáját és Móni Lilijét akarom megdicsérni, hogy milyen aranyosak.
Olyan jó, amikor tesztek fel képeket. Mindig más gyerkőcén látom, hogy már milyen nagyok ezek a kis porontyok :)

Magi :) betegség és kórházas sztorik :(
A konyha szekrényen az a tönkretevés vagy egy nutellás kenyér?
Hogy hogy olasz és hogy hogy fiú?
Klassz a torta. Verdás?
Róma ez lesz, amire anno szállást kerestél. majd mesélj az utazásról is, meg hogy naffiú hogy viselte a távolléteteket!

Móni :)
Betegségek :( Ez a kézzel készítősdi tényleg nagyon szuper, csak időigényes nagyon, amiből pedig kevés akad mostanában.
Raksz majd fel pár képet miket sikerült megvalósítani?
A hét meg a nyolcát!!!!! :lol:

Adventi koszorú: nincs itt hon a fotóapparát, de nálunk zsír egyszerű lett, mert én kiakadtam készítés közben (minden gyertya széttört, ahogy rá akartam húzni a fém bökőre és idegből félre hajítottam), erre uram, nyugodtan felállt, kivitte az egészet a garázsba, behozott négy darab agy hengergyertyát, ráhelyezett egy nagy tálcára, beállította az asztal közepére és közölte, idén ez lesz az adventi koszorúnk. egyszerű és egyik gyerek sem tudja fellökni és biztos nem gyullad meg rajta a masni :roll:
Majd lefotózom és megmutatom :lol: :wink:

Többieknek mukk, mert ébredés van.

Edit
Kép

Kép
reditke

Kata :)
de fura hogy házit írni meg tanulni.....
Mi van Marcival? Majd mesélj ha van időd!

Macsek :) nálunk sem segít Bálint köhögésén semmi. Mondhatom hogy aug vége óta tart.Kinn friss levegőn és napközben semmi. Alvás közben és ébredés után pedig köhög. Mindent próbáltunk, de tényleg, már fél vagyonunk a patikákban és gyógynövényboltokban :(

Kormi :) jó ha jelentkezel, mindig örömmel olvasom. Miért kell egyedül megtanulnod az esti szertartást? neked sem ér haza aptyuk addigra?

Andi :) mesélj magatokról! hogy bírod a megpróbáltatást?

Dino :) mi újság betegség fronton? kijöttetek? szőlős válaszod köszi. Amit pl nem értek, hogy mindenütt azt írják hogy pl málna 18 hónapos kortól, erre bébiételben van alma-málna 4!!!!hónapos kortól??!! ki érti ezt?

Liv :) ez a bowlingozós ajándék nagyon jó ötlet!
Hogy tetszik Dávidnak az adventi naptár?
Végül én is készítettem, majd rakok fel fotót, ha itthon lesz a gép. Vettem bordó anyagot, kivágtan 48, azaz 2x24 darab 30 cm átmérőjű kört, beleraktam apró meglepiket (playmobil figurák, vizi kréta, kis meccsboksz :lol: , rágógumi, aszalt gyüm stb) és bekötöttem raffiával, majd így mindegyik fiú ágyához közel lévő ablak függönykarnisára felkötözgettem. Minden reggel levágunk egyet és nagy az öröm bármi is van benne.

Na, tényleg lépek, Bálint eddig bírta ébredés utáni nyugiban itt az ölemben.

Edit
Kép

Kép
reditke

Dávid is olyan, hogy örül, bármit kap, bármi van a "gyufás dobozban".
Tegnap volt nagy öröm: találkoztunk a Mikulással!
Utána még mentünk a Dédihez a Mikulás-ajcsiért, de Dávid rendmániája...! Tudja, hogy a Mikiért megyünk, várja, bemegyünk, erre: Dédi telefonját a helyére teszi, becsukja a fürdőszobaajtót, rászól Dédire, hogy hajtogassa össze a kardigánját, cipőket egymás mellé teszi, mert mi ez a trehányság, hogy két cipő nem szorosan egymás mellett van, hanem van közöttük 10 cm... na, mindezek UTÁN jöhet a Mikulás. Addig nem. Én nem tudom, honnan ez a mániákus rendrakás...
Nálatok milyen volt az ünnep?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Én is dobok képet.
Miki nagyon jól sikerült, "igazi" is járt nálunk, férjem egyik haverja. Márk nem félt tőle, lazán viselkedett, verset is mondott neki.

Betegség: most éppen hólyagos torokgyulladásunk van, de csak Cataflam-ot írt fel a doki rá. Enni szerencsére eszik Márk, a köhögés nem lett se több se kevesebb. :shock: Örülök, hogy a láz eddig elkerült.

Macsek

Kép

Kép

Kép

Kép
macsek11

Liv,
Dávid rendmániája :D

Majd még jövök.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Csak röviden: ma többórás munkával bekötötték nálunk a kábelesek a netet (holnap megint jönnek, valahogy nem jön össze nekik, hogy a net is menjen, meg a tv is jól), a gyerekek takonykórosak, bár kilábalóban, Benedek ma este ránk hozta a szívbajt, mert többsoron sírva közölte, hogy fáj a hasa, de aztán valószínűleg rájöttünk a megoldásra, tegnap, életében először jól belakott csokival, na attól lett ám szorulása.

A mi Mikulásunk:
Kép

Reditke:
mostanában lassan annak is örülhettem, ha a párom este 10-re hazajött, de volt, mikor éjjfélre, sőt egyik nap csak azért jött reggel 9-re haza, mert nála maradt a számla az új tévénkről, s vártuk a szállítókat. De talán most jön egy kis lazítás, no meg tényleg belerázódom a dolgokba, bár az idegeim totál padlón vannak.

Kormi

Kormi

kormi

Nem tudom megállni, még 2 kép:

Nálunk így megy már az orrszívás:
Kép

A nagyranőtt picur:
Kép

Kormi

Kormi

kormi

Liv :)
ha jól számolom, akkor Dávid keményen szűz jegyű. És mint olyan egy pillanatig se lepődj meg rendmániáján!!!!
SZŰZ:
"Mottó:
Én elemzek. Erősségei közé tartozik a kézművesség és a gyakorlatias dolgok. Az anyagi értékeket mindig fontosabbnak tartja, mint a lelkieket. A világhoz való alkalmazkodása az ész és az intelligencia segítségével valósul meg. Bárhol, ahol káoszt lát, igyekszik rendet teremteni. Élete a munka. Gyorsan felismeri a dolgok lényegét. Minden törekvése a gyakorlatiasságra és a hasznosságra irányul, ezért szereti a technológia gyakorlati alkalmazását. A tisztaság és a higiénia létfontosságú számára.

Jellemző tulajdonságai:
Rendszeretet, szorgalom, tökéletességre törekvés, a munka túlzott szeretete, kritikusság, célszerűség, ész, alkalmazkodó képesség, visszahúzódás. "

Kormi :)
édes az orrszippantós mikulásod és hát ez a pici is milyen nagy és mennyire szép szemei vannak.
Idegeid a padlón??!! Miről beszélsz? :lol: Nekem annál már sokkal, de sokkal mélyebben. Ha vannak még egyáltalán :roll:

Macsek :)
De jó látni Márkot is. Nagyon jóképű kislegény. Én is azt mondom, hogy amíg nincs láz, még szerencsésnek mondhatjuk magunkat. De ezt le sem írtam, mert ilyenkor mindig jön a baj.

Mikulás: nekem Bálint meg van győződve róla, hogy a játék mikulás az igazi mikulás. Van kis zenélős Mikije és neki köszönte meg a csizmába tett ajándékot és hiába magyarázzuk neki, hogy az igazi bácsi, mint apa, nem akarja meghallani.
Utcán találkoztunk eggyel, az én nagyhangú legénykém, rögtön mattot kapott, se köpni, se nyelni nem tudott. Hozzánk nem jött, mert holnap megyünk egy gyerekszülinappal (2éves) egybekötött Miki partira és ott lesz igazi Miki, így nem akartuk sokszor eljátszani a dolgot.
Milán persze a szakállát szeretné megrángatni és csak kuncog hozzá nagyokat.

Csak egy kis apró szösszenet, hogy mennyire érdemes káromkodni a gyerekek előtt. Bálint játszik autóival, és csak úgy magában beszélget: " a tököm, a tököm, a tököm. Na de mi is az a tököm. Nem tudom mindegy. a tököm..a tököm..a tököm..." :)

Majd én is teszek fel pár képet.

Sokan mások is, de hol van külhonba szakadt leányzóink? Tcis :) , Tontica :) ??!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?