Új privát üzeneted érkezett!

Bea, milyen nagy már a pocid!!! De a képeken miért 2004.02.04. van?
Vigyázz, figyelünk!
A málnalevél teát én is gyógynövényboltban vettem, nekem nem sokat számított, Marci nem akart kibujni időben, aztán mivel faros volt, programozott császár lett.
Már nem sok van hátra neked sem! Pihenj sokat, amedddig még lehet!

Musz, ne aggódj, a kisbabák össze-vissza helyezkednek el az ultrahang alatt, ez nem baj! Szegény Nyúlgyerek, mit kell elviselnie majd a kistesótól:)))

Sziszi, sajnálom, hogy olyan sok gondotok volt Tomival:( A képeken nagyon aranyos kissrácnak tűnik! Lehet, hogy a következő meg a másik véglet lesz, egy kisangyal!

Mi megvagyunk, egyre nagyobb a sár nálunk, pénteken hoznak majd megint kőzúzalékot, mert ez az út kb. 1/3-ára volt csak elég. tegnap voltunk baba-látogatóba, valami vírust elkaphatott MArci, mert éjszakára belázasodott, nagyon nyugtalanul aludt(unk):(
Ma is nyűgös volt, este megint 38 volt a hője. Mostz kapott egy fél kúpot, remélem fogunk tudni aludni az éjjel...
Amúgy én is kezdem az álomkórozást, kicsit korán, délután alig várom, hogy végre aludjon Marci, és én is ledőlök.
LAssan megyek is, jó éjt!

Anna és Marci
KépKép
Kép
anna78

Sziasztok,

azért ennyire nem kell már sajnálni. Sajnos régen volt annyi gondunk, most visszasírjuk, akkor alig vártuk, hogy nagyobb legyen :lol: :twisted:
Tomi nehéz eset volt csecsemőnek, de aztán jófej kiskölyök lett.

Ma biztos megjön, tegnap barna, ma a hőm már 36,5 volt... :cry:

Decemberben muszály lesz belehúzni, mert a topik dec.31-ig szól :shock:
Vendég

Bea (persze Dóri is, mert aztán Ő következik)

Vegyél TENA lady betétet normált, az nagyon jó a szülés utáni vérzéshez. Valami intim mosakodót is vihetsz a vérszag ellen, én nagyon nehezen bírtam elviselni a szagát...

Szüléshez szőlőcukor és szénsavmentes ásványvíz !!! :wink:
Jó sok energiád lesz tőle.
Vendég

Musz
nagyon érdekes pózokat vesznek fel a pocakban és hosszú órákon át is képesek úgy maradni, nem zsibbadnak el, ők nincsenek még lestrapálva :lol:
Vendég

[quote="anyusziszi"]B írta:anyuszisziea (persze Dóri is, mert aztán Ő következik

Szüléshez szőlőcukor és szénsavmentes ásványvíz !!! :wink:
Jó sok energiád lesz tőle.

Jó olvasni, hogy van ahová ilyeneket lehet vinni. Nálunk max. a számat ÖBLÍTHETTEM ki, de nyelni nem lehetett :shock: Már olyan éhes és szomjas voltam szülés végére :oops: :oops:
Miután meglatt a pici utána hozták a vizet, hogy most már igyak :roll:

Jó reggelt mindenkinek!!!

Musz
bizony sokáig képesek egy pózban maradni. Én állandóan azt próbálom kitalálni épp, hogy fekszik. Nem mondhatom, , hogy 2 gyerek után annyira tudom épp a kezét, vagy a lábát éreztem :oops:
Krisztiánnal a végén a fenekét tudtam kitapintani, de azt rendesen a bal oldalamon volt, félre is húzta a hasamat :wink:

Anna
sajnos most ez a saras nyirkos időjárás lesz. Ezt úgy utálom.
Alvás, én is tudnék délutánonként, viszont ha nagy ritkán elalszok,utána sokkal rosszabb. Olyan nyomott vagyok :oops:

Bea
szép nagy a pocid. :D :wink:
Nekem úgy tűnik, hogy már lejebb szállt.
Te, hogy érzed?
Engem az érdekelne, hogy ezeket az eldobhatós hálós bugyiszerű valamiket hol lehet kapni? Mert én a gátsebek miatt rendes bugyit nem tudtam hordani, ezt meg ahogy képen láttam olyan száras.

Jó pakolást a csomaghoz!!!

Mindenkinek szép napok, ébredezik a hercegem :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Csak gyors bekukk Kép
Délután majd ha lesz egy kis időm írok.
Máté itthon van velem.Úgynéz ki,hogy van egy kiskötőhártya gyulladása.Tegnap este átmostuk neki betadinnal,meg kapott szemcseppet,de azért még elég Bud Spenceres a kinézete :?

Pusssssz mindenkinek!!!

málna2162

Kép
:cry:

málna2162

helló !

bocsi, de csak egy percre tudok ma jönni, mert a szabi után ki kellett lapátolnom az íróasztalomat a papírhalmok alól :?

Bea
aranyos a pocid ! fantasztikus érzés lehet, hogy Ádika ott lakik benne !!!!
Te vagy a topik első babása !!!!!!

mindenkinek üdv !

vigyázzatok magatokra !

Gestomix szedése hat hónapig
vvviki

Málna
Máténak jobbulást !!!!!!!!!!

vvviki

Sziasztok!!!!!Málna,szegény Máté tényleg elég Piedonés..... :shock: remélem hamarosan jobban lesz,egy kis kamillás vatta is jót tesz,lehúzza a gyulladást!!!!

Bea,gyönyörű a pocid!!!És az cicid se semmi,szép nagy lett!!!!!!És még most jön a tejbelövellés!!!!Remélem Ádikának sokáig lesz fincsi tejecske!!!!

Dóri,tőled is várunk fotót!!!!!Ugyanez vonatkozik Nikára és Vikikére!!!!!

Csajok,ez az eldobható bugyesz ez nem szakadozik le rólam :roll: bocs,de nem vagyok otthon ebben a témában!!!

Anna,vigyázz,nehogy te is megkapd a vírust!!!!!!Igyál sok-sok mézes-citromos teát,vizet!!!!!Én sem kaptam el még semmit (koppkopp)de mondjukl vigyyáztam is !!!!!!

Ági,nem mondtál semmit a mozgásról!!!!!!!Éreztél azóta valamit??????Remélem az már Nellike volt!!!!!Egyébként nekem nagyon tetszik ez a név!!!!!És a vezetéknévhez is jól passzol!!!!

Mindenkinek szép napot mára,mi jól vagyunk,csak időnként elalszom ülve :lol: pedig hellyel-közzel mostmár végigalszom az éjszakákat......de most az idő is nyomasztó,nálunk most is zuhog......pusza

Kép Kép
meli1118

Hú, köszönöm lányok, akkor megnyugodtam.
Olyan rémképek keringtek a fejemben, hogy beszorult (ugyan hova...), meg hogy rosszul nőttek a csontjai :?

Máténak és Marcinak jobbulást kívánok, a mamáiknak meg kitartást, gondolom ilyenkor sokkal nyűgösebbek.

Bea, szép a pocid, és úgy tűnik megúszod csíkok nélkül! Irigykedem.

Meli, érzek mozgást, de csak nagyon "halványan", és kizárólag akkor, ha csak rá figyelek. Apának még nem is tudnám megmutatni, annyira ritkán és gyengén mocorog.

Az UH-s dokinéni azt mondta, hogy elöl fekvő lepény és fejvégű magzat. Ezt mit jelent?
(Igazából tőle kellett volna megkérdeznem, csak annyi minden volt egyszerre, hogy ezt fel sem fogtam, csak mikor kijöttünk.) :oops:

Musz

KépKép
muszkuru

Muszkuru

Ez biztos?Mármint ,hogy előlfekvő?

málna2162

Musz
a méhlepénnyel kapcs.-baN az nincs írva, hogy milyen a méhszájhoz való viszonya?
Elől fekvő ahogy a nevében is van elől van, a hasfalad oldalán.
Mert ha esetleg van írva, hogy a méhszájnál van, akkor kell vigyázni vele. van akinél semmi problémát nem okoz :roll: max. házasélettel kicsit jobban kell vigyázni :oops: :oops: Tudod igazi nyugdíjas szex :D
neked jó mert első baba. Én ettől féltem, mert néha lefejeli Kriszti a hasamat, és elől fekvő lepényt pont eltalálhhatta volna, amiből gondok lehetnek.
Nekem most a fundusban van, ezután nekem is utána kellett kérdeznem :roll: Az meg a méh felső része, állítólag ez a legjobb :D

Málna
Máténak jobbulást!

Meli
én nem ismerem ezt az eldobhatós "bugyit". A neten olvastam róla, képet pedig a védőnőtől kapott Anyák lapja mintaszámban láttam róla. Viszont engem is érdekel, bár lehet, hogy nálunk nem is lehet kapni :roll: nem lepődnék meg rajta.

Anna
tényleg vigyázz magadra!!! Marcinak meg mielőbbi jobbulást!

Vvvviki
Neked pedig jó munkát!!! Gondolom nem csak színes szórólapokkal tették tele az asztalodat :lol:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Előlfekvő lepény

A méhlepény tapadási rendellenessége: a méhszáj közelében, a méh üregének alsó szakaszán tapad. A méh növekedésével vérzéseket okozhat.Már koraterhességben ultrahanggal felismerhető.

Ha a méhlepény nem takarja el a méhszájat, csak megközelíti, a terhesség előrehaladtával, a méh növekedésével magasabbra kerülhet, és így gondot nem okoz. Ha eléri vagy eltakarja a méhszájat, a szülés hüvelyi úton nem megengedhető. Mindenképpen szoros megfigyelést igényel.

DE MOST NE KEZDJ ELIDEGESKEDNI!!!!!Beszélj a nőgyogyiddal:

málna2162

Málna, köszi.
6-án megyek 20 hetes kontrollra a dokibácsihoz.

Előkapartam az UH-s leletet, szó szerint ez van rajta:

Fejvégű fekvés, mellső fali placenta, átlagos magzatvíz.

De ha gáz lenne, a dokinéni csak mondta volna (9,800 Ft-os vizsgálati áron...)

Vagy nem? :shock:

Musz

KépKép
muszkuru

Ági,semmiképpen sem kell aggódnod,de Gabinak igaza van,nyugdíjas szex és rengeteg pihenés....igazából a dokiddal meg kellene beszélned ezt a dolgot és érdemes lenne mostantól kicsit kevesebbet dolgoznod!!!!

Kép Kép
meli1118

Remélhetőleg szólt volna.
Én mint nem gyakorlott első gyermekes anyuka,felhívnám az orvost és megkérdezném,hogy neki mi a véleménye.
Nem hiszem hogy nehesztelne rád,ha kérdezel

málna2162

Szerintem a doki egy ilyen tarifa mellett igazán nem fogja kikérni magának,ha rácsörögsz és megkérdezed a véleményét!!!!!!És akkor tisztábban is látsz!!!

Kép Kép
meli1118

Úgy látom Málna,nem beszélünk el egymás mellett 8)

Kép Kép
meli1118

Látom Málna megírta azt amit én nem mertem :oops: :oops: csak körbemagyaráztam.

Jó tanács még a szex mellett :oops: :oops: orvosi utasítás ide-vagy oda, nem ugrálj!!!!!És ezt most komolyan mondom. Nekem az első terhességemkor ilyen volt, tetőzve azzal, hogy teljesen áthajolt a méhszájon. 14 hetesen be is véreztem.
A másik de tényleg ha már így nyíltan beszélünk róla és remélem nem lesz harag, ha a méhszájnál van teljesen elméletileg hüvelyi vizsgálatot addig amíg az fel nem húzódik nem lehet(ne) végezni!!!!!!!
Nálam ezt nem tartotta be a doki, csak utólag mondták Pesten. Ugyanis ilyn esetekben a méhlepény felfelé húzódását uh.-al kell figyelni,

Viszont mint ahogy írtam előbb ez nem mindenkineél okoz feltétlenül problémát.
Ha jól emlékszem Ildinek is ez voltLilivel, és neki semmilyen problémája nem lett belőle, de majd megkérdezzük tőle, hogy jól emlékszem e.

Bocsi a szófosás miatt.

Ja, elméletileg a védőnő is megmondja mi a helyzet.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Ági,telefonáltál??????

Kép Kép
meli1118

Sziasztok! Jó régen voltam, de azért próbálgattam olvasgatni benneteket, még mindig tart nálunk a lakás mizéria, tegnap is vett ki a párom szabit, hogy tudjunk intézkedni. Állítólag dec. 15-ére átadják, hát nagyon remélem és akkor már ott tudnánk karácsonyozni az új lakásban, meg a kis pincurink is oda születne. Örülök, hogy mindenki jól van, Musz ne izgulj, gondolom szólt volna a doki ha baj lenne. Málna jobbulást a kis lurkónak.
Mi is jól vagyunk már nagyon nődögél a pocim, jó kisfiú, mikor alszom ő is alszik, és amikor reggel felébredek akkor kezd el ő is mocorogni. Hát nem édes?

Kép
vikike_

Nagyon dolgozik mindenki. :)

Kép
vikike_

Szia Vikike,végre te is megjelentél!!!Örülök,hogy jól vagytok és remélem be tudtok költözni karácsonyra!!!!!!Rakhatnál fel képet magatokról!!!!!!!KLevike is hamarosan kibújik már,úgy látom már nincs is 2 hónap hátra!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép
meli1118

Jó napot kivánok mindenkinek!
Most keltett Anyu fel!Nemtudom,hogy miért alszom ennyit! :oops: Szerintem ha nem jön be,még javában alszom!! :oops: Cikis!!De tuti Ádika csinálja ezt velem!!Nekem Ádi a melső fali lepényen van,és nincs semmi gáz!!Megkérdeztem a dokit!!

Kép
bea27

Ok beszélek ma a párommal, hogy segítsen képet felrakni a pocimról. Levibabáról nem tudok feltenni, mert dvd film van csak róla. Na majd nyüstölöm apát :D .

Kép
vikike_

Muszkuru!Ne ijedj meg!!Jó helyen van a puncis!!!!!!!!!!!!!!
Csajok!!Ne ijesztegessétek!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!:
Nekem is Ádika igy van,és a dokim aztmondta,hogy semmi jelentősége nincs!!Csak az van,hogy nekünk a hogy irjam le!!!??A punink fölött van a placenta,és a fölött van Ádi!!Semmi gáz!!Azthiszem kétféle képpen tapadhat meg a baba,és ez az egyik!!SEMMI BAJ!!!!
A Te kislányod is jól érzi magát,ahogy az én kicsi fiacskám is!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
bea27

Itt vagyok, csak egy kicsit rámszakadt az iroda.

A kolléganőm, akit HR-en helyettesítek 2005 szeptembere óta, a saját munkaköröm mellett, és úgy volt hogy januárban jön vissza (már úgy vártam, mint a Messiást), ma felmondott.
Most volt itt az irodában, a sokk még tart.
Tehát amiről azt hittem, hogy januártól könnyebb lesz, épp ellenkezőleg, egyre nehezebb lesz, mert ha találunk is valakit, nekem kell majd betanítani, a saját munkám és az előrehaladott terhességem mellett.

Hát a frászt hoztátok rám, úgyhogy gyorsan felcsörögtem a dokit, aki megnyugtatott. Ha nincsenek panaszaim, és nem vérezgetek, akkor kíméljem magamat, és minden OK.
Az első barnázások után egyelőre semmi nincs, a legnagyobb gondom, hogy hogyan kíméljem magamat... :shock: :?

Meli, Málna, köszönöm, hogy aggódtok, oda fogok figyelni magamra.

Bea, köszönöm, gondolom sejted, hogy a te soraidnak örültem a legjobban! Puszi!

Musz

KépKép
muszkuru

Musz
én csak annyit tudok mondani, hogy ne aggódj, ne idegeskedj !
nem irigyellek a melód miatt ! és ráadásul még kíméld is magad !

vvviki

Szóval!Nyugi!! :wink:
De ezzel a vérezgetéssel,vagy mivel vigyázz!Mert ilyen nekem nem volt!
Kimélned kéne magadat!!
Nem kéne elmenned táppénzre???
Szerintem:DE!!!!

Kép
bea27

Szia Ági,bocsi a ha megrémítettünk,nem volt szándékos,csak vigyázunk rátok!!!!!!!Beának igaza van,ne aggódj,de tudod az ősi mondás is azt mondja,még ha közhelyes is:Jobb félni.....de a dokid megnyugtatott,ez a lényeg!!!!!!Próbálj kicsit többet pihenni,ne te takaríts otthon és mondd meg a főnöknek,hogy igenis neked kicsit több pihi jár!!!!!!!!!

Többiek,én elmentem haza,ha lesz kedvem,még benézek,de nem ígérek sokat,mert egész nap itt a gombóc a torkomban,örülök,ha magamban tudom tartani az ebédet.....Puszillak benneteket!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép
meli1118

Musz
mióta babát szeretnék azóta nem tudok dönteni abban, hogy a 9 hónap alatt dolgozzak vagy ne
a piszkos anyagiak miatt - a párom minimálbért kap - ameddig csak szabad, dolgoznom kellene

vvviki

elönt a munka ! :cry:
este még jövök !!!

vvviki

Sziasztok

Máté alszik.Gyorsan írok!
Köszi mindenkinek a jobbbulásokat,remélem hamar rendbe jön a szeme.Bár a fertőzésnek nem sok esélye volt a betadinnal szemben
:wink:
Most éli azt a korszakát,hogy egyfolytában kérdez.Anya mi ez,mit csinálsz,stb. :D
Tegnap szegénykém alig látott valamit ,csak homályosan ,annyira folyt a szeméből a váladék.Meg is kérdezte:Anya mi ez a füst? :lol: :lol:

Muszkuru

Ne nehesztelj ránk,mi nem megijeszteni akartunk.Eszünk ágában sem volt!!!!
Csak azt mondtuk, amit ebben a helyzetben az ember a legokosoabbnak gondol.Vannak akik nélkomoly gondot okoz a placenta helytelen elhelyezkedése.
De örülök,hogy nálad ez nem ebbe a kategóriába tartozik!!!!
Én is csak azt tudom írni,amit Meli:Jobb félni...
Meg szerintem ez így őszinte.Nemcsak a jót mondjuk és arról mondunk véleményt,hanem ha úgy adódik akkor egy rossz dologról is tudunk reálisan véleményt mondani.
:wink:
Ez most komoly,hogy te fogsz két ember helyett dolgozni + még betanítani is??!!Lassan neked már több pihenésre lesz szükséged

Bea

Hűűű.Ez aztán a szép pocak!!
Én is a Tena betétet ajánlom,ésa hálósbugyi is nagyon jó.Igaz azt nem használtam Máténál,de ha oda jutok a köv.-nél fogok
Kiságyat sikerült eladni?
A víz és a szőlőcukor tényleg hasznos.
Bár nekem nem engedtek inni,csak öblögetni.A császár lehetősége miatt.De tényleg hasznos ,ha van.
Mikor Máté megszületett,elzavartam apát(na perzsenem rögtön,csak a gátseb varrás után),hogy most azonnal hozzon nekem valami kaját,mert éhen halok.Ez volt hajnali 1/2 2-kor.Még szerencse,hogy a kórházzal szemben van az Auchan.Mire vissza ért a kajával én elaludtam. :lol: A 23 óra kivette minden erőmet.De reggel jólesett a kaja.
Pakkod össze van már rakva??

Anna

Marcinak jobbulást!

Anyusziszi

Máté sem egyszerű :lol:
Amíg kicsi volt(mert mostmár olyan nagy :shock: ) addig kis hülyeségeket csinált,és csak kicsit viselkedett furán :lol: .Mostmár nagy...És ezzel együtt minden arányosan változott is :lol:

De azt mondom,hogy inkább ilyenek legyenek. :!: :!:

Vikike

Jó hogy jöttél!És,hogy minden rendben veletek!

Koncert.
Nem voltunk végül.
Apa Szegedről jött ,és csak 1/2 8-ra ért haza.Akkora köd volt,hogy csak lépésben tudott jönni.Nem értünk volna be időben a városban ,mert az időjárás nálunk sem volt jobb.
Na mind1.Így jártunk.Úgyis csak a Robin Hood betétdalát ismertem volna fel :lol: :lol:

Este a Házon Kívülben a Kórház választásról lesz szó!!!!!!!

málna2162

Megjöttem, ugyanis ma voltam forgalmi vizsgán és jelentem SIKERÜLT!!!! Annyire boldog vagyok, szegény pincurimat biztos zaklattam a vizsga alatt, de most már nyugis vagyok. Apa úgy indított útnak, hogy megsimogatta a pocimat és mondta Levinek, ha anya butaságot akar csinálni vizsgán, akkor rúgjon egyet :D . Édes nem, mire tanítja a kis pincurkánkat. Bár apa csak jót akart! Na mindegy a lényeg, hogy megvan, és túl vagyok rajta.

Kép
vikike_

Sziasztok!

Szokás szerint olvaslak benneteket, csak írni nincs időm általában.

Málna, javulást Máténak, a koncert bizti tetszett volna, mégha csak azt az egy számot ismered is. Sajnálom, hogy nem értetek oda.

Musz, ne aggódj! nem lesz semmi baj, a csajok csak felkészítik a leendő anyukákat mindenre :wink: (nekem is elöl volt az első baba, nem volt vele semmi gond, ja és a sex is ment :oops: ). DE tessék minél többet PIHENNI!!!

Meli, remélem bent maradt az ebéd és tudsz pihenni egy kicsit.

Bea, szép a pocid! Örülj neki, hogy tudsz aludni, majd ha megszületik Ádi, ki tudja mennyit pihenhetsz :wink: (Olyan feliratos pólóra gondoltam, mint Málna kisfiának van Pl : Ádi a világ legjobb babája.) :D

Anna, Marcinak jobbulást!

Hoppá, változott a program, elmarad a hétvégi buli, mert apa tegnap karambolozott :cry: és a kocsi eléggé összetörött. Így a hétvégi program: autószerelő :cry: De hála Istennek nem lett baja a férjemnek és ez a lényeg! Persze nagyon megijedtem amikor telefonált, de a baba miatt próbáltam magam összeszedni. Csak elég nehéz volt (nem ez volt az első balesete, most akartuk eladni az autót, anyagi gondok...) de már megnyugodtam.
Szóval elég izgalmasra sikerült a hetünk, megyek is pihizni. Puszi mindenkinek Mamen
mamen

Jó estét!!
Most végeztem a takaritással!Port töröltem a szobánkban,meg kiporszivóztam,de nagyon elfáradtam!! :x
Most itt ülök a gép előtt,és alig vagyok magamnál a fáradtságtól! :x Lassan megyek kajálni!
Málna!Máténak jóbulást!! :)
Nemtudok most egyenlőre mit irni!Megyek enni,aztán vizszintbe vágom magam!
Ha ma már nem jönnék,akkor mindenkinek Jó éjt!! :D

Kép
bea27

Kismamák! Ajánlom mindenkinek aki még nem vett szoptatós párnát: www.szopiparna.hu oldalt.

Mamen: sajnálom, rossz lehetett nagyon, az én férjemnek is volt egy balesete, ő motorral ment, zöld volt neki a lámpa és elindult, miközben egy hülye nő áthajtott a piroson és neki ment a párom lábának ami már egyszer el volt törve és persze megint eltörött ugyanaz, plussz a talpa is fölhasadt, engem úgy hívott fel, hogy "szia, a mentőben vagyok", hát mit mondjak az infarktus kerülgetett. Már kb. két éve volt.
A lényeg, hogy nem lett semmi baja a férjednek!

Kép
vikike_

Elbúcsúzom én is, megyünk megnézzük, hogy áll a lakás.
puszi mindenkinek

Kép
vikike_

Sziasztok,

Málna, Máténak jobbulást. Talán a kamilla teás borogatás segíthet.

Musz, ne igedeskedj, minden oké a babáddal. De talán tényleg el kellene menned táppénzre :roll: ....

Mamen, hál' Istennek, hogy apának nem történt semmi baja. Tudom, hogy az anyagi gond is gond, de ne felejtsd el, az egészség a legfontosabb!!! A többi nélkül még lehetsz boldog!

Sziszi, ha megjön, hát megjön. Kaácsonyra még van esély :wink:

Én holnaptól vasárnap délutánig nem leszek. Most bentlakásos tréningre megyek.

Még egy szó a szülés alatti ivásról: a kolléganőm ivott egy-két decit, és a szülést végighányta.... Apás szülés volt, így apa tudta neki tartani az ágytálat a "kisrókának" :lol:

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá

Jó estét mindenkinek !
most keveredtem haza a melóból :evil:
majdnem összejött a 12 óra... :(

Vikike
gratula a jogsihoz !!!!!
látod, Levike is drukkolt Neked ! :D
nálunk én vagyok az, akivel mindig történik valami :?
szegény párom, egy csomót izgulhat értem
ügyetlen vagyok és hebrencs, és mindezt 32 évesen ! :lol:

Kata
jó tréningezést !!!!!
nekünk januárban lesz megint valami tréning

Bea
le a kalappal előtted ! nagyon szorgalmas vagy !!!!
Ádika mit szól a porszívó hangjához ? anyukám mesélte, hogy én akkor rugdostam a legjobban, ha ő porszívózott

Musz
nagyon örülök,hogy az orvosod megnyugtatott ! én nagyon izgulós és aggódós vagyok, én állandóan hívogatni fogom az orvosomat :shock:
a kismama kolléganőm az állását félti és a pénz is kell nekik, ezért dolgozik még mindig, áprilisban fog szülni

Mamen
az a lényeg, hogy a párodnak nem esett baja !!!!!
Hoppának igaza van, az egészség a legfontosabb !!!!!!!

mennem kell tanulni, pedig fáradt és nyúzott vagyok

vigyázzatok magatokra leendő és jövendőbeli anyukák !!!

vvviki

Sziasztok!

Musz, a mellső fali placenta még nem jelent okvetlenül elölfekvőt is! A méhnek van mellső és hátső fala, az elölfekvő meg az, amikor lent, a méhszájnál tapad a méhlepény. Tehát lehet mellső fali és fent tapadó, ami a te esetedben a helyzet, akkor semmi gond! Az elölfekvőt is csak a terhesség második felében lehet megállapítani, de akkor is még sokat változhat a helyzet, ugyanis ahogy nő a méh, úgy a méhlepény tapadása egyre feljebb kerül. Tehát ami a terhesség elején alul volt, az később feljebb csúszik. Nekem is a 13. héten mondta a doki az uh-n, hogy eléggé lent tapad és a mellső falon a méhlepény. teljesen kibiroltam, sírva mentem haza stb. Aztán utánanéztem, és megnyugodtam, hogy még ebben a korai időben ez majdnem természetes dolog. Aztán a következő uh-n már feljebb volt a méhlepény, és végül nem lett semmi gond. Úgyhogy vigyázz magadra, pihenj sokat és ne aggódj!
Szerintem is el kellene menned táppénzre, a terhesség alatt a háziorvosod bármikor kiír! A koléganőm a terhesség elejétől otthon volt, pedig nem volt veszélyeztetett meg semmi, de ő úgy gondolta, hogy a baba fontosabb mint a munkahelyi stress.
Mondjuk én is dolgoztam a 32. hétig, de nem biztos hogy jól tettem, nagyon kihasználtak, nem voltak tekintettel rám.

Vikike, jó hogy újra itt vagy!Gratula a jogsihoz! Picurod büszke lehet az anyukájára!

Málna, Máténak gyógyulást kívánunk!

Mamen, sajnálom a karambolt, ugye apának nem lett semmi baja?

Bea, pihenj sokat, használd ki az időt, míg lehet!

Mi szerencsére jól vagyunk, Marci éjszaka csak 1x ébredt fel, magam melé vettem és így végig aludtuk az éjszakát. Reggelre már nem volt láza, bár kicsit nyűgibb és az étvágya sem olyan mint azlőtt, de a kedve jó volt, sokat játszott, rosszalkodott, mint szokásos:)

Anna és Marci
KépKép
Kép
anna78

CANDI!!!LÁTLAK!!!DE JÓ VÉGRE TUDSZ JÖNNI!!!!
Kép
PUSSSSSSSZ

málna2162

jajajajaa!!!!
Szasztok Lányok!
Leragad a szemem és a billentyűket sem találom, holnap este felé leszek megint, addig is elolvasgatlak benneteket.
Amit látok erősen Annácskának gratulálhatok!!! :lol:
Jóccakát mindenkinek! Pusza

Andi
candi

Sziasztok!

Először is én sem szerettem volna senkit ijesztgetni!!!
Viszont mivel már elég sokat "beszéltünk" róla, én pár dologgal még kiegészíteném.
Én elő kerestem a papírjaimat , nekem pontosan ami volt:lepény a mellső falon, méhszájig leér, részben a méhszájat fedi. 16 hetesen, utolsó uh.-om 25 hetesen:méhszáj a mellső falon, a belső méhszájig követhető, azon át nem hajlik. Ez volt 11. hó 6.-án, 8-án kerültem Pestre. Itt csak az utolsó uh-ra hivatkozva néztek hüvelyíi vizsgálatot, ott mondták, hogy ilyen esetekben nem leht!!!!!

Muszkuru
nálad ugye csak az előlfekvő méhlepény van feltüntetve, az jó, majd a terhesség haladtával felhúzódik.
Viszont a külső hatásokra nagyon vigyázz!!! Barátnőm hasát a kisfia fejelte le amitől bevérzett :cry:
Szóval ha tömegben közlekedsz, jól vigyázz a pocidra, mert más nem fog!!! Sőt a bevásárló kosarak is pont hasmagasságig érnek, na erre sem vigyáz senki. Ezenkívül amit tegnap is írtam, semmi ugrándozós sportolgatás, és mivel letiltva nem lettetek, azért nyugdíjas szex.
A munkát meg amikor már úgy érzed, hogy sok. Ameddig jól esik addig nincs gond.

Candi
örülök, hogy már leszel, aztán sokat mesélj mi újság veled!!!!

Na mindenkinek szép napot!!! Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jó reggelt mindenkinek!!!!!!!

Gabi,hát nem irigyellek,neked aztán úgymond minden kijutott...még szerencse,hogy van 2 és egy 25hetes egészséges tündérke,aki feledteti az átélteket!!!!!!A bevásárlókosaraktól én is nagyon tartok....olyan sok hülye figyelmetlen ember van.....

KATA!!!!!!!!Mivel holnap már nem leszel nagyon sok boldog névnapot kívánok!!!!!!!Ez a 3 napos tréning pont rosszkor jött,nem tudtok apával ünnepelni!!!!!!!!

Málna,jót sétáltatok...szegény Máté,füstöt látott????? :lol: :lol:

Vikike,gratula a jogsihoz!!!!!!Tényleg Bea,úgy volt,hogy te is elkezded!!!!Megcsináltad??????

Mamen,sajnálom a bablesetet,de szerencse,hogy a párod nem sérült meg!!!!!!!A többi tényleg csak másodlagos.......az én férjem is motorral jár dolgozni és én is ideges vagyok miatta,mert az autósok tényleg nem figyelnek a robogósokra,én is tudom,tavaly nyáron sokat mentünk robogózni és soxor szinte életveszélyben voltunk :cry:

CANDIKÉM!!!!!!!Úgy örülök,hogy jöttél végre!!!!!!!olvass vissza,aztán gyere élménybeszámolni,merre jártál tőlünk ilyen sokáig!!!!!!Van valami extra híred :?: :D :D :D

Tegnap az ebéd bennmaradt,de a vacsora már nem :cry: este hánytam sajna....de nem bántam végül is,mert egész nap nagyon sz@rul voltam,de utána jobb lett sokkal.....még ettem egy kis kiwit is,a hideg gyümölcs jót tett a gyomromnak!!!!!!Ma remélem már jobban leszek és ha minden igaz már csak ez a hét telik el így,aztán talán könnyebb lesz!!!!!!

Ma nem tudom,hogy jövök-e még,mert az üzletben biztosan nem lesz időm,itthon pedig este már fáradt leszek!!!!!!!Csók mindenkinek

Kép Kép
meli1118

Jó reggelt!

Vikike

Gratulálok a jogsihoz!Elsőre sikerült?

Mamen

Az a fő,hogy apának nem lett semmi baja.
Sajnos tudom mit érezhettél.
Apának 3 éves volt Miskolcon egy balesete.Egy kistehereautóssal karambolózott frontálisan.Egy 25 éves srác vezette a teherautót ,aki szakadó esőben a harsányi lejtőn lefelé,éppen sms-ezett... :twisted: Apa elrántotta a kormányt de így is telibekapta,és az árokban kötött ki.A kocsiból kiszakadt az egész első futómű.És légzsák még csak ki semnyílt.Így utólag még szerencse is,mert a saját lábán mászott ki a kocsiból,és semmi baja nem lett.A légzsáktól meg biztos kapott volna egy jó nagy pofont.
Amikor felhívott,hogy mitörtént éreztem ahogy a talpamon kimegy minden erőm.
Gazdagrétről 1óra 20 perc alatt értem Miskolcra... :shock:

Meli

Sajnálom a rosszulléteket.De hamarosan elmúlik! :wink:
Van egy ismerősöm aki 2 héttel idősebb nálad...Szegény már-5,5 kilónál tart... :( De már neki kezd jobb lenni!!Kitartás!!

Bea

Nem kéne neked inkább a lábadat lógatni????
Egyébként ez amit csinálsz igazi szülés elötti állapot!!!Úgyérzed,hogy csinálni kell valamit,olyan fészekrakási ösztön,az utolsó simítások...Hűűűizgi :wink:
Csomagod?Kész?

Candi

Úgy örülök,hogy végre itt vagy!!!

Muszkuru

Remélem most nem haragszolrám.... :?

Hoppá

Sok Boldog névnapot kívánok!!!!

Kép

Máté olyan édes volt reggel :D
Általában, amire Ő felébred Apa már nincs itthon.De azért benéz a takaró alá,hogy tényleg nincs -e ott Apa :lol: És amikor látja,hogy nincs akkor mondja szomorúan,hogy Apa elment dolgozni autóval.
Ma reggel,viszont Apa még itthon volt.Máté bement a hálószobába,és amikor meglátta a Apját közölte:Nahát, még itt van Apa... :lol: ,Apa hazajött,(este már nem találkoztak)
Már szép a szeme,reggelre nem is volt csipa,és össze sem volt ragadva :D
Bekell mennünk a városba :twisted: ,délután meg megyek suliba.Este majd benézek még.

málna2162

Az új beszélgető társatok :lol: :lol:
Hihihi.... :lol: Kivagyok túrva :lol: :lol:

Kép

málna2162

:shock:
Jól elbeszélgetek itt magamban :lol:

Elképzelhető,hogy a népszerűségi indexem a békasegge alá esik,de ezmár nagyon kikívánkozik belőlem.

Szabadorvosválasztás...
!!!!Először gyorsan leszögezem,hogy én sem örülök neki,hogy januártól,vagy júniustól,vagy amikortól életbe lép a törvény nem szülhetek a saját orvosomnál!!!!
De ha megnézzük a nyugati, vagy amerikai példát,ott ez teljesen természetes.
Nincs választott orvos,nincsen annyi + vizsgálat és uh,hogy egy zsákpénzt kihúzzanak a családokból.Vannak a kötelező uh-k,és amikor eljön a szülés ideje az anya bemegy a kórházba és az éppen ott lévő orvosnál szül.Ha minden rendben 48 órán belül mehet haza,sőt a tengeren túlon 24 órán belül.
És érdekesmód egészséges csecsemők születnek(perzse ott is vannak kivételek).Ha akarja az anya elmehet saját költségen magánorvoshoz,de az már az Ő dolga,a kórházban viszont nem fizet.
A hugom sogórnője Barcelonában él.Idén szült,és csak pislogott amikor mondtam neki,hogy mennyibe kerül itt a 9 hónap + a szülés.
Ott ilyen nincs.
Nyilván ahhoz,hogy ez így működjön nem biztos ,hogy ez az első lépés.Szerintem először a biztosítási rendszert kellett volna megváltoztatni.Olyan orvosi ellátást kap a beteg ,amit fedez a biztosítása.Mert ugye ha jól megnézzük,most is kétszer fizetünk.Akkor minek van a TB? Nem értem,hogy a világon mindenhol működik ez a rendszer,csak nálunk nem.(Bár ezen sincs mit csodálkozni.Nálunk veszteséges a Forma 1 is,és a fizető kapus autópálya is veszteséges.Vagy inkább vannak érdek csoportok akik kurvára nem járnak jól így)
Csak mi vagyunk hozzá szokva ehhez a rendszerhez,hisz ebben élünk mondhatom ,hogy több mint 30 éve.Hisz az én anyukámnak is magánorvosa volt.
De bármennyire nem tetszik,sajnos változtatni kell.

Nekem nincs jó tapasztalatom az ü.orvosokkal,így csak reménykedhetek abban,hogy az én orvosom lesz ügyeletben amikor eljön az idő.

málna2162

Jó reggelt!
Na csajok!!Én úgyérzem,hogy már nagyon-nagyon kevás időm van hátra!!És nem húzom ki dec.9ig!!!
De majd meglátjuk!Nagyon sz@r éjszakám volt!egy órán keresztül csak forgolódtam SZABÁLYOSAN,és egyik póz sem volt jó!! :evil:
A barátnőm is megkapta a magáét!!
:?
Anyu meg aztmondja,hogy elvan az arcom torzulva!
Na vajon mi lesz ma a Dokinál??Hazaenged vajon még?
Meli!Mit mondassz boszika!! :wink:

Kép
bea27

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?