Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, jó reggelt!

Gery megreggelizett, és most ül a kis ágyában és elszórakoztatja magát. Olyan kis aranyos!! :lol: :lol:
Emőke szia!!!!! Örülök, hogy már minden rendben veletek is!!!! :lol: :lol: Főőő az egészség!!!! :lol: :lol:

Érdekes nálunk az alma nem annyira nyaerő, Gery magában például nem hajlandó megenni!!! :shock: :shock: Csak kismennyiségben és bekeverve valamibe...... hát nem egyformák az ízlések az már biztos!

Végre találtam normális képet a leendő kocsinkról, amilyen lesz!!! Minden színben volt már kép, de a feketét nehezen találtam meg. :lol: :lol: Kép Kép
Bocsi, remélem nem fárasztalak titeket ezzel, de higgyétek el, nagyon örülök, és ezen jár az agyam sokszor!!! Legközelebb már csak ha meglesz, az igaziról rakok fel képet igérem!!!! :lol: :lol:

Emőke azt akartam Tőled kérdezni, hogy amikor multkor a kisruhákról tettél fel képet, tudod és mondtad milyen olcsó nálatok ez is, na azt hol vetted? Rendes boltban, vagy piacon, vagy hol lehet nálatok ilyet venni. Andrással azon morfondíroztunk, hogy érdemes lenne átmenni hozzátok így vásárolni. Mondjuk kérdés még, hogy ti merrefelé laktok. Mondjuk Esztergomhoz képest? Mert ugye ott átmegyünk a hídon és kész, oda még az út sem vészes, hamar oda lehet érni, úgy még megérné benzinben is. Vagy nem tudod hogy van ez, a magyar határhoz közeli részen azért drágábbag a dolgok???
Köszi válaszod előre is! :lol: :lol:

Na mennem kell!

SANCSI JELENTKEZZZZZzzzzz :!: :!: :!: :!: :!: :!:
NEM ÉR ÍGY LERÁZNI MINKET!!! :!: :!: :!: :!: :roll: :roll: :roll:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok.

Edith.

A ruhákat eladom,feltettem néhányat a KÍNÁL rovatba,a MELEG RUHA címszó alá.

Sajna nem férünk ,anni ruha van .

Sok meleg holmi meg nyári is van,de azt nem tettem fel.

Amúgy megvagyunk.Mindenki jól van ,senki nem beteg.

Találtam az IWIW .-en 3 testvért.Apai ágon a testvéreim.

Hát mire képes az internet!!!!

Itt laknak a közelben.
Ma is talizok a az egyikkel.

Majd mesélek,de most mennem kell.

További kellemes napot!

:wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Itt vagyok, csak tegnap annyi minden volt, hogy nem tudtam már írni. Az éjjel szokásos kétszeri kelés, cicizés, aztán meg 7-kor csöngött a vekker. :evil:

Rita:
nagyon köszi, hogy leírtad! Hát szomorú, hogy Tominak nem kell az esti cici. :cry: Bár Alida többször megkel éjjel, szerintem nem azért, mert éhes, mert olyankor csak kicsit eszik és alszik is már tovább. Ezért nem is akarok variálni. Én az almát eddig meglehetôsen rendszertelen idôpontokban adtam neki, (nem mindig vagyunk itthon), de igyekeztem evések után tenni. Tegnap nem is kapott semmit a tejen kívül. Aztán rábízom majd, hogy hogy lesz tovább. Most még naponta egyszer adok neki valamit, de lehet, hogy lassan bevezetem a kettôt.

Edith:
Remélem ezúttal jobban fog sikerülni a babatali! A sógornô miatt pedig tényleg ne izgasd magad. Legalább lesz egy kis munkája, már biztos épp unatkozni kezdett. :lol: :lol: :lol: Engem meg képzeld a múltkor megkérdezett az a barátnôm, akinek kéthetes babája van, hogy nem akarom-e megszoptatni!!!! :shock: :shock: :shock: Neki ugyanis nagyon fájnak a mellei és nem szereti a szopikat... :cry: Azt hittem, dobok egy hátast :!: Aztán végülis adtam egy kis fagyitejet. férjem szerint nem kellett volna :roll:

Emôke:
örülök, hogy jól vagytok és meggyógyultatok!! Alida is forgolódik tisztábatevés közben, néhány napig le tudtam szerelni azzal, hogy a kezébe nyomtam a hajkeféjét, ami ugye nagyon erdekes, mert nem szokott vele játszani, de ma már azzal együtt fordult meg! :x :P

Cs.Kati:
jó lehet a járóka!! Itt nem lehet kapni, csak azt a kicsi hálósat, ami sz..t sem ér. Viszont nemsokára lesz üveg és m?anyag almareszelôm!!!! Nôvérem küld!!!! :D Nem tudom, nálatok hogy van, de Alida egészen kiszámíthatatlan idegenekkel szemben. Van, hogy édesen mosolyog és megengedi, hogy megfogják és van, hogy olyan keservesen kezd sírni, hogy alig lehet megvígasztalni. Általában attól függ, hogy mennyire tolakodó és hangos az illetô. :roll:

Etterke:
Szerintem csak legalizálni akarják a hálapénzt, mert továbbra is lehet bárhová menni, csak akkor fizetni kell. Vagy nem így van? Elég hülye megoldás mindenesetre!

Kriszta:
Három testvérre leltél, akikrôl nem is tudtál??????? Na elképzelem, ha velem történne ilyesmi..... (nekem már 5 van)...... :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, Alida magától kukucsol, elhajtja a fejét, hogy ne lásson, aztán meg visszahajtja! Bucogni is nagyon szeret, ô kezdemeényezi! Majd utánanézek annak a fürdôszivacsnak, nekünk nincs olyan.

Na most olvashatjátok a regényemet! :wink:
zsuzsi 81

Sudi: Gratulálok az új autótókhoz!!!! Nekem is nagyon tetszik az új Suzuki, bármikor elfogadnék ilyet.

Ami Danoninó evést illeti: nekünk orvos/védőnő javasolta, hogy adjuk, meg natúr joghurtot is még jóval egy éves kor előtt. De mindenki maga dönti el persze, én ezt tiszteletben tartom. Halkan megjegyzem a sok ezt nem szabad, azt nem szabad listák teljesen ellentmondanak egymásnak, így én ezért nem tudom komolyan venni őket. Egyik szomszéd például egyáltalán nem is ad húst a gyerekének, aki 7 hónapos, majd csak nem is tudom hány hónapos korában szándékozik, csak néztem, nem szólok bele. Persze más, ha valaki allergiás, stb. Bár Ákos már joghurtokat sem eszik nagyon, unja. Újabban pépesített kaját sem csípi, inkább elrágja az ebédjét, úgy sokkal többet bír enni. De nem viszi túlzásba a kajálást.

Mandasz Kriszta: Ez a három új testvér engem is érdekel!!! Hoyg bukkantál rájuk, találkoztál már velük azelőtt? Ha van kedved/időd mesélj!

Jó éjt!

Kép
mölli

Sziasztok!

Köszi a sok Danoninos véleményt. Úgy gondolom, hogy mivel a tápszer mostanában nem igazán csúszik Krisztának, a tejbevitelt pótolnom kell valamivel és akkor a túró mellé, amitől nem ütött ki, néha kap vaníliás Danoninot is. (Natúrról sajnos nem hallottam, de ennek is utána kell járnom.) Bár azért még muszáj megnéznem, hogy pontosan mit is tartalmaz, mielőtt elkezdeném adni. Ha nem tetsző dolgok vannak benne, akkor legfennebb több túrót fog egyelőre kapni, amit úgyis én készítek.

Kriszta: Nem semmi ez a 3 testvér. HA nem vagyok indiszkrét, megkérhetnélek, hogy mesélj egy kicsit a körülményekről? Ha most találtál rájuk, gondolom, eddig nem találkoztatok, vagy mégis?

Zsuzsi: Amit a barátnőd kért tőled nem annyira kiakasztó, hiszen vannak babák, akik anyatejen, de nem az édesanyjukén nevelkednek. Lehet, hogy valaki engem elítél emiatt, de minthogy másnak az anyatejét adjam, akkor inkább tápszerrel etetem a babámat. Tudja fene, lehet, hogy hülyeség, de valahogy még szarabbul érezném magam, hogy nekem nem ment a szoptatás. Amikor másodszor voltam a kórházban, a szobatársnőm felajánlotta, amikor nem volt tejem, hogy ha akarom, megszoptatja Krisztát, de én is annyira ledöbbentem akkor, hogy nem tudom, hogyan, de visszautasítottam. Mondjuk az nekem csak rosszabb lett volna, mert addig, amíg lógott a cicin, mégha üres is volt, a tej legalább termelődött. NA meg a csaj is beteg volt, nem akartam, hogy másnak az anyatejét igya. De mondom, egyeseknek ez nem okoz gondot, hgogy másnak az anyatejét adja gyerekének, és én nem is ítélem el, csak én nem értek vele egyet. Legalábbis az én gyerekem esetében nem.

Most jut eszembe egy nagyon szomorú esemény. Kb. október elején szült egy 26 éves nő, aki a szülés után többé nem ébredt fel. Az erőlködés következtében szívnagyobbodást kapott, kómába esett és kb egy hete meghalt. Tegnap hallottam a szomorú hírt egy ismerősömtől. Neki a babája már kéthónapos, és nagyon megrendítette a hír, mert együtt jártak kismamatornára, ugyanazon a napon mentek mindketten először és majdnem egyszerre szültek is. Hát, mindenesetre, annyi szörnyűség történik, hogy már azt sem tudja az ember, hogy mi a jobb a természetes vagy a császármetszéses szülés? Én azóta sem térek magamhoz, mégha nem is emlékszem rá, hog yki volt, pedig ha látnám, biztos tudnám, hiszen, velem egyidős volt, és akkor most ott van egy pici baba, aki anya nélkül fog felnőni. Nem tudom, hogy kihez került a kicsi, van-e apja, nagyszülei, részleteket nem tudok, dde mindenesetre nagyon kivagyok a hírtől. Bocs', hogy ilyen hosszasan írtam le, de el kellett mondanom.

Sudi, tényleg, nagyon szép az autó, még egyszer, nagyon sok szerencsét hozzá! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Zsuzsi! Hát nem semmi a barátnőd!! :shock: :shock: :shock: Mondjuk szerintem a tejtestvrség nem rossz dolog, főleg annak akinek élből nincs teje! Lehet akkor Én próbáltam volna szerezni így tejet, de hogy már 16 hétig tudtam kizárólag anyatejen "éltetni" Geryt, így annyira nem estem kétségbe. Na de azért a közvetlen szoptatás nekem sem tetszik! :shock: :? Én biztos nem is kérdeztem volna soha senkit így meg................. Zsuzsi! Biztos a barátnőd??????????? :roll: :roll:

Edit sajnálatos ami az ismerősöddel történt. Régen sok nő halt meg szülés után, ma már azért ez ritkaszámba megy! Kicsit felháborító is!De hát kár ezen morfondírozni, sajna nem lesz jobb ettől.......... :cry: :cry:
Itt a alkótelepen meg képzeljétek van egy süket-néma házaspár, fiatalok, rendes embereknek néznek ki, és kisbabájuk van. Nem tudom pontosan, pár hónappal lehet idősebb Gerynél. Na mondjuk az még talány számomra, hogy az a gyerek például hogy fog megtanulni beszélni, hisz ez hallás után történik.......biztos van segitségük, na de akkor is. Nem hallja soha az a pici az anyja védő, oltalmazó és ismételhetelenül kedves hangját???? Komolyan összeszorul a szívem. Ráadásul multkor a párom is találkozott velük az utcán, és először csak arra lett figyelmes, hogy a gyerek üvölt a babakocsiban és a szülei nem csinálnak semmit. Ugye tolták a kocsit, mögtte voltak mindketten. Még gondolta is a párom, hogy milyen szülők ezek, szarnak a gyerekre................ és aztán nézte hogy előrekerült az apa és akkor mutogatta a csajszinak, hogy áljon meg hát sír a gyerek...........

Azért ez borzasztó lehet. Gondoljátok el, minden egyes pillanatban valakinek ott kell leni a babával, hisz nem hallják ha odébb mennek, hogy felkelt, vagy sír vagy bármi!!! :? De hát biztos Ők is vágynak a gyerekre, na de milyen áron, meg milyen lesz így a gyereknek? Nem lesz hátránya ebből?? Legalább az egyik szülő lenne ép hallású és beszédű. Hát ilyen is van.

Köszönjük a jókívánságokat az autóra! Már minden papír el lett intézve, már csak egy megerősitő telefon várható és kész. Na meg ugye az a bizonyos telefon, hogy MEHETÜNK átvenni a kocsit!!!! Na az még olyan távolinak tűnik.........................
A párom az meg van zavarodva!!! A minap mentünk le a kocsihoz, kinyitja, bepakolunk, gyerek is a helyén a hordóba nyugiban, erre mennénk, na de hol a kocsikulcs :idea: :?: :idea: :arrow:
Minden átkutat, meg kell legyen, hisz pár perce azzal lett kinyitva a kocsi, minden tárva nyitva, még Geryt is kivettük nem e ül rajta.semmi..................................................Na és végül hol volt????? :idea: :idea: :idea:
Hát a felnyitott csomagtartó zárában :!: :!: :!: :twisted: :shock: :lol: :lol: Kész voltam a páromtól teljesen!!! :wink: :lol:

Nővérem itt volt tegnap, jó nagy már a pocója. Megkérdezte a dokiját erről a kórházasdi hercehurcáról és Ő azt mondta úgy tudja, hogy jövő márciusig nem lesz még elfogadva a törvény, de ha mégis akkor is aki már eléggé a végén jár a terhességnek, azt már nem fogják másik kórházba küldeni. Meg azt mondta neki, mindenképpen elintézi, hogy ne kelljen fizetnie!Ha kell akkor ír valami genetikai papírt, hogy a klinika ellátására szorul. Naná, hisz így akkor az Ő zsebébe vándorol még mindig a pénz!! :lol: :lol: Hát igen van benne némi igazság, hogy azért háborodnak úgy fel a dokik, mert így sok pénztől esnek el, ez igaz, na de azt meg elfelejtik, vagy arra kéne megoldás, hogy a beteg se érezze úgy, hogy nem mindenhol kapja meg a számára elvárható ellátást és foglalkozást, és ezért megy más kórházba mint ami hozzá a legközelebb eső! És itt jön az, hogy akinek van pénze, úgyis oda fog menni ahova akar, hisz akkor ki fogja fizetni a kórházi ellátás költségének a 30%-át. Ez még az évi egy rákszűrésnél el is menne, na de egy terhességnél, a sok vizsgálat és pláne a szülés azért már elég vad összegre jönne ki!!!! :? :?
Hát reménykedjünk abban, hogy meg fog bukni talán ez a rendszer! És hamar rájönnek, hogy ez nem jó így!

Na mentem, nem is akartam ennyit írni........... :oops:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sedith: Danoninóból nincs natúr, egyéb natúr joghurtokat javasolt a védőnő, de gyümölcsökkel, mert amúgy nem enné meg a gyerek. Bár szerintem Ákos még úgy sem enné, ahogy ismerem.

Nagyon szomorú amit írtál a nőről, aki meghalt szülés közben és ismét csak felmerül a kérdés bennem, hogy esetleg nem az orvosoknak kellett volna észrevenni, hogy szívproblémái vannak? Vagy amúgy teljesen egészséges volt? Elég valószínűtlen. Ha meg nem, rögtön császározni kellett volna és ma is élne. Borzalmas történet, összeszorul a szívem.

Zsuzsi: Barátnőd kérése, hogy szoptast meg babáját elég furcsa, de én nem ítélem el, lehet, hogy ő ilyen környezetben nevelkedet, náluk ez természetes. Nem csak poénból kérdezte?

Sudi: Nekem is az a véleményem, kezelőorvos közreműködésével így vagy úgy megoldható, hogy ne kelljen fizetni. És ezt a pénzt sajnos nem a kórház fejlesztésre vagy bérekre költenék...

Kép
mölli

Sziasztok!

Edith: Nagyon szomoru a tortenet amit irtal. Olvasgattam a naplodat, hat mik tortennek veletek :D :lol: Kriszta is mar milyen tunemenyes.

Sudi: Gratula a kocsihoz. Nagyon szep. En ismerek egy olyan csaladot ahol az anya-apa suket-nema es ket fiut neveltek fel akik mind a ketten beszelnek es semmi problemajuk nincs. Igaz hogy allando segitsegre volt szukseguk ami nem lehetett egyszeru.

Etterke: Tegnap megneztem Rekus kepei. Igazi nagylany lett. En azt hiszem hogy kisfiamat fgyoztatnom kell mert mar most uti a 7 kg-ot :roll: :lol:

Zsuzsi: Te irtad annak idejen hogy vettel olyan pizsit ami rugi es at lehet alakitani jalozsakka. Na most mi is kaptunk 2-t de nem tudom hogy hasznaljam, ugyanis a talpanal nem lehet osszekapcsolni. Te raadsz meg valamit alulra? En nagyon nem tudok 2 dolgot adni ra mert allandoan megizzad a hata akkor.

Lanyok ti hogyan kezdtetek a hozzataplalast. Jovohet vegen mi is 4 hosak leszunk mar!! Melyiket adtatok eloszor a tejpepet vagy inkabb gyumi-zoldseg? Meg olvastam hogy kesobb fozeleket csinaltok, azt hogyan? (Tudom ez meg nem all fent nalunk, de az ido ugy repul hogy csak)

Petike hiv mennem kell, meg jovok

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Edith: Milyen lett a plakat? Mikor is lesz a baba tali? Szoritok hogy most jobban sikeruljon es tobben menjenek. Tudod az ilyenekhez ido kell mert nem mindenki tudja. Esetleg tehetsz fel az orvosi rendelokbe is (ez csak egy otlet lehet hogy te mar meg is tetted).

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

hát én is eléggé megdöbbentem a barátnôm kérésén (aki nem közeli barátnôm, csak így könnyebb volt leírni), de nem azért mert tejet kért, hanem ilyen formában! Azt hiszem, hogy a szoptatás azért elég intim dolog és én tényleg csak a saját gyerekemet szoptatnám a mellembôl. Azt jó dolognak tartom és sokaknak - pl saját testvéreimnek - nagy segéitség, ha ajándék tejcsit kapnak mástól, na de nem a cicibôl egyenesen. Egyébként ez az anyuka tud szoptatni, csak nagyon fáj neki az egyik cici és fél, hogy a másik meg nem lesz elég.

Edith:
Belegondolni is rossz, amit leírtál! :cry: :cry: :cry: Szerintem is orvosi m?hiba lehetett csak, mert a mai technológiával ki kell hogy derüljön az ilyesmi. A születés szerintem valahol nagyon közel áll a halálhoz és biztos minden szülô nô fejében megfordul, hogy ezt nem lehet túlélni (úgy érzed, hogy szétrepedsz stb). Mégis mikor egy nô belehal a szülésbe, azt többszörös tragédiának érzem, mert ott van egy magatehetetlen csecsemô, akinek így nem lehet teljes az élete. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen fiatal nô... :( Radnóti is egész életében b?ntudattal élt és gyilkosnak érezte magát, amiért az anyja és az ikertestvére belehaltak a szülésbe. :( Na bocs, csak úgy elszomorodtam...

Sudi:
szerintem azért természetes, hogy süketnémák is ugyanúgy szeretnének gyereket, mint más egészséges ember. Az biztos, hogy sokkal nehezebb, de attól még ugyanolyan jó szülôk lehetnek.

Andrea:
Nem emlékszem pontosan, hogy ilyen pizsamáról írtam volna, nekünk egy meleg zsákunk van, aminek össze lehet kapcsolni az alját, így lábai lesznek. Vannak viszont olyan pizsamái Alidának, aminek nincs lába, ilyenkor egyszer?en egy zoknit adok rá. Nálunk az éjjel 20-21 fok van, Alidán egy rugdalózó és egy hálózsák van, vagy pedig egy hosszúujjú body és egy rugi, ilyenkor általában betakarom.
A hozzátápit szerintem mindegy, hogy gyümivel vagy tejpéppel kezded. Lehet, hogy a tejpép kicsit fokozatosabb átmenet, mert tápszerrel csinálod. Én Alidának elôször almát adtam, majd avokádót, ma fogok tejpépet adni elôször.

képzeljétek, az éjjel csak egyszer ettünk!!! :lol: Annyira jó volt kicsit többet aludni!! Tegnap pedig ettünk almát avokádóval és annyira ízlett (mindkettônknek), hogy csak na! :D

Puszi
zsuzsi 81

Zsuzsi: Akkor neked valoszinuleg mas a halozsakod. Ami nekunk van az olyan mint egy hosszuujju rugi (persze talpa nincs) es este amikor lefekszik a labreszet ugy kapcsolod ossze hogy egy zsak lesz belole nem nagrag de a gond ott van hogy alul nyitott, nincs kapcs. Na most a kisfiam annyit mozog ejszaka hogy ez biztos mind a nyakaba lesz. Nalunk is kb 20-21 fok van es csak egy hosszuuju vekonyabb rugi van es a takaroja (egy pled).

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Itt vagyok! majd holnap írok bővebben is, és vissza is olvasok!

Most csak röviden!

Enéh már egyedül megy! :shock: :shock: :shock: Igaz, eddig a max az kb. 1,5 m volt, de valahol el kell kezdeni!

Nagyon jókedvű, pedig jö a 6. foga is. :P

Folyamatosan magyaráz, és huncutkodik! Egyszerüen imádnivaló!

Most ennyi, majd még jelentkezem!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok.

Hétvégén jövök és mesélek!!!

Van mit.

Három testvérrel lettem gazdagabb,de nagyon örülök,hogy így történt.
Egymás szomszédságában lakunk szinte.
Amúgy az iwiw hozott össze minket.

Bővebben vasárnap.

Jó éjszakát mindenkinek.

:lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

SANCSI, jó, hogy végre előkrültél! :D :D :D
Tök ügyi Enéh!

Holnap a Házon kívül c. műsorban az RTL-en, jó későn lesz a kórházválasztásról meg erről a hülye mizériáról szó, hogy nem lehet akárhová menni szülni, vagyis fizetni kell.
Ez tök szar, én majd mehetek Kenyába, valahová Nógrád megyébe lehet, pedig a megyehatártól (Pest) kb 3 km-re lakunk, és erre minden közelebb.

Jó éjt

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Több részletben küldöm el, mert kicsit hosszúra sikeredett az irományom, és így sem jutottam a végére, meg már nincs türelmem hozzá, és közben Enéh is felébredt!
Igaz már túl vunk a reggeli programmon, most itt "játszik" mellettem.
A szmájlikkal nem szórakozok, ahhoz végképp nincs cérnám.

Volt 1 hét netszünet! Elfelejtettünk feladni egy számlát, erre a fibernet kikapcsolta a kábelt, pedig pont aznap készültünk feladni! :?
Mindegy! Már visszakötötték, de úgyis lemondjuk. Ennyire xar egy szolgáltatást! Áprilisban váltottunk, mondván hogy ez gyorsabb, de ugyanannyiba kerül, minta t-online. Háááááát! Szerintem egyáltalán nem, és még mind a mai napig nem aktiválták a mailfiókjainkat, pedig elég sokat telefonáltunk, emaileztünk, de semmi!!!! Sógorom megemlítette nekik, erre közölték hogy levélben kell kérni a kompenzációt. Persze! Hogy arra se válaszoljanak! Majd bemegyünk, és elintézzük az ügyfélszolgálaton.

Enéh!
Jön a 6. foga, kapaszkodás nélkül megtesz kisebb távolságokat (kb. másfél méter volt eddig a legtöbb, de ennek is nagyon örülünk :P ), tudatosan használja a "ham" kifejezést és a legújab: felemeli a karját, és várja hogy mi is emelgessük. Van hogy váltogatva, de olyankor a legaranyosabb, mikor mindkettőt egyszerre emeli. :P
Járunk zeneoviba, nagyon élvezi, de sajna már csak dec. közepépig lesz, :( mert a csaj aki tartja, elmegy szülni.

Nemlétező szabadidőmben próbálok tanulni. Szombaton fizika zh! Gondolhatjátok mennyit készültem rá! Ráadásul csak tegnap tudtam meg hogy lesz!
Mindjárt benézek a suli levelezőrendszerébe is, hátha írt valami okosat a tantóbácsi!

...

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

...

Kórházválasztás!
Szerencsére engem nem érint, de ha eselteg valalmi csoda folytán mégis, akkor is mehetek a Margitba. Ha jól tudom, a 3 legközelebbi amik közül választani lehet. Nah! Nekem a Margit van a legközelebb!

Torta!
Nos! Amilyen az én lányom, tuti hogy az egész tortát megenné! Mostanában amit elé teszek, azt mind megeszi, pedig nem kevés (200-2500 ml/ adag), napi 3x, + reggel-este 250 ml tápi!

Oltás!
Sudi!
Enéh tavaly született, de ő is az új rend szerint kapja! Én úgy tudom, hogy azok a babák, akik 2005 október előtt születtek, azok kapják a régi rend szerint. Mindegy! Agyhártya és bárányhimlő ellenit én is kérek.
Mölli!
Akos hogy viselte az oltást? Láz? Nyűgösség? Valami?
Belegondolok hogy lehet Enéht hamarosan 2x is szúrják! A csomói semmit sem változnak. Sőt! Olyan mintha be lenne tokosodva, és mindehhez néha nagyon kint van, úgyhogy kivizsgáltatom. Mint kiderült a családban volt nyirokmirigy-rákos megbetegedés! Nos gondolhatjátok mennyit aludtam miután ezt megtudtam! Szerdán megyünk kontrollra, akkor kérek egy beutalót vérvételre! Inkább szúrják meg, és derüljön ki hogy nincs semmi baja, minthogy várjuk hogy elmúljon, miközben lehet valami baja van.

...

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

...
Rita!
Pempers! Hát mit mondjak! Elég gáz! Én küldtem be, már vagy fél éve, de még semmit sem kaptam. Telefonáltam, mindig azt mondják hogy utánanéznek, és visszahívnak! Eddig kb. annyiszor hívtak vissza, hogy egyszersem, vagy azt mondják várjak türelemmel, még nem érkezett be a kód! Fél év alatt!!!!! Az elég dúúúúúúúúrva!!!!!
A liberosoktól persze egyből megkaptam az ajándékokat. Ott nem kellett fél évet várnom!!!

Sudi!
Mi is kb. így cseréltünk kocsit! Bementünk a kereskedőhöz megnézni, és mire észbe kaptunk, már intéztük is a papírokat.
Amúgy szép autó (csak suzuki), gratula hozzá.

Zsuzsi!
Bocs hogy belevau! Én fagyasztotta anno anyatejet!
Kiolvasztáskor kb ugyanaz volt a reakcióm mint neked, de Enéh simán megitta, pedig ő töményen kapta, nem kajába belekeverve.

Edith!
Ha ilyen a sógornőd küldd el hozzám! Nálam mindig poros a karnis!

Ezt az anyatejes dolgot tökéletsen megértem! Nekem mikor Enéh kezdett leszokni a ciciről nővérem felajánlotta hogy ad tejet! Persze nem kértem, igaz nekem volt tejem, de el se tudnám képzelni hogy valaki más tejét igya a gyerekem. Lehet sznobság, de én ilyen vagyok.

Hozzátápi!
Enéh is sűrün kap husit! Neki is megvan a heti 5x-i hús. Mondjuk én minden nap eszek húst-sajtot, viszont nem eszek szénhidrátot, vagy legalábbis nagyon keveset.
Nekem annó azt mondtaa védőnő, hogyha elkezdem a joghurtot, akkor csak naturt adjak, mert a gyümölcsösöket telepakolják mindenféle mesterséges xarral! Enéh a héten kapott először könnyű és finom joghurtot, természetesen naturt! A sajton már túl vagyunk, imádja! Jövő héten meg megkostóljuk a túrót is!

...

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

...

Aki kimaradt annak 1000 bocsi, igyekszem pótolni.
Most megyek, mert játékidő van!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Ritike: Férjem meglátta Tomi fényképét (itt settenkedett amikor olvastam a hozzászólásokat) és csillogó szemekkel mondta, hogy mennyire édes ez a kiscsávó.

Sancsi: A bárányhimlő-és agyhártyagyulladás elleni oltásoktól nem lett semmi baja Ákosnak. Kérdeztem doktornőt, hogy várható-e hőemelkedés, de azt mondta, hogy nem.

Gyümölcsjoghurtról jut eszembe, hallottam, hogy az eprest nem is eperből csinálják, azóta valahogy én sem eszem epresjoghurtot. :D

Kép
mölli

Sziasztok!

Már tegnap este szerettem volna benézni, de egyszerűen nem ment a net! :roll: :evil:

Emőke: A hozzátáplálással még mindig ott tartunk, hogy a krumplit keverem céklával, brokkolival, répával, karalábéval, tökkel. Mikor mivel. Hamarosan jönnie kell a védőnőnek, legutóbb azt monta, hogy majd hív, mert 6,5 hónapos korától már kaphat husit, meg egyebeket és most már időszerű lenne ezeket megbeszélni.

Zsuzsi: Joci -legalábbis egyelőre- nem fél az idegenektől, először méregeti őket, de végül mindig rájuk mosolyog! :D Olyan még sosem fordult elő, hogy sírni kezdett volna. A nagymamám névnapján is az volt a gond, hogy nagyon sokan voltunk és nagy volt a "hangzavar". Az üvegreszelőnek jó hasznát fogod venni, meglátod! A műanyagról nincs semmiféle tapasztalatom, olyan sohasem használtam. A kukucska játékot Joci is nagyon szereti, sokszor nemcsak mosolyog, hanem hangosan nevet is hozzá. Mostanában az a legújabb szórakozása, hogy a kezében lévő csörgőt vagy éppen a cumiját az ágy, illetve a járóka rácsához verdesi. Élvezi a kopogtatást. Ezen kívül az utóbbi napokban többször láttam, hogy hasonfekve emelgeti a popsiját. Örülök, hogy végre sikerült egy kicsit többet aludnod éjjel. Joci sajnos -bár tudom, én csak ne panaszkodjak, többen örülnétek ha nálatok legalább így lenne- pár napja már reggel fél 6 felé "kukorékol", pedig korábban 7-ig, fél 8-ig is aludt. És hiába adok neki vizet, nem alszik vissza, amig meg nem etetem. A barátnőd kérésén én is kiakadtam, hiszen, ahogy te is írtad, a szoptatás intim dolog. Nem is tudom hogy jutott ilyen az eszébe. Egyébként csatlakozom Sancsihoz én sem tudnám elképzelni, hogy másnak a tejét adjam Jocinak. Akkor már inkább a tápszer. (Na lehet, hogy most ezzel a mondatommal én akasztom ki néhányatokat.)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Mi nagyon jól vagyunk: István "döglik" az ágyban, mert még mindig, sőt méginkább hulla tegnaphoz képest, kriszta csattan ki az erőtől én meg egy iszonyú fejfájással küszködök, ami tegnap óta állandóan tart Szóval jól vgyunk, de nem panaszkodok. kriszta fél 4-kor cumit kért, fél 6-kor pedig meg sem kottyant neki a 135 ml tápszer. Este pedig megevett 165 ml-t. Remélem, most már újra fogja inni a tejet rendesen, és nemcsak beetetés volt ez a két alkalom.

Bocs', hogy most nem tudok reagálni, de a reflexxeim mind kimúltak!
Annyit azért még, hogy Kati, én is ugyanezt írtam, hogy inkább tápszer, mint másnak az anyateje, de látom, ezzel többségünk így van. nem kell szégyenkezni miatta.

És a nő, akiről írtam, hogy meghalt, nem szülés közben halt meg, hanem rá vagy másfél hónapra. A szülés közbeni erőfeszítéstől lett szívnagyobbodása, amit azután a hosszú kóma követett. Hát igen, tulajdonképpen már akkor meghalt.

Vigyázzatok magatokra, kellemes napot nektek! Ha tudok, azért még jövök!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andrea: Örülök, hogy újra köztünk vagy! Jó volt látni Petikéről a képeket. Sokat nőtt, mióta utóljára küldtél róla! És hogy lett belőle kis Mikulás? Én a hozzátápit a gyümölccsel kezdtem, almával és őszibarackkal. Tejpépet én nem adok Jocinak, mert azt mondta a védőnő, hogy az nála már sok lenne, olyan értelemben, hogy Joci nem egy "kis baba" a több mint 8 kilójával és a tejpép meg a tápszer együtt sok lenne. Mivel reggel és este tápszert kap.

Kriszta: Ez tényleg hihetetlen, hogy mit köszönhetsz az iwiw-nek! Kíváncsian várom én is a beszámolódat!

Sancsi: Nagy gratuláció Enéhnek :!: :!: :!: :D Sok sikert a szombati zh-hoz! Te jó ég, fizika! Sosem volt az erősségem!

Rita: Írtam e-mailt! Nagyon tetszik a karácsonyi vonalzótok! :D

Edith: Akkor ugye ma lesz az újabb klubozás? Remélem nagy lesz az érdeklődés! Biztos vagyok benne, hogy a plakátok megteszik a hatásukat! Kriszta teljesen jól van már? Én is szívből sajnálom azt az anyukát, aki belehalt a szülésbe! Borzasztó!

B. Eszter, Kati! Régen írtatok! Remélem jól vagytok!

Most elköszönök, mert Joci eddig jól elvolt magában, de most már kezd unatkozni, játszom vele egy kicsit!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!!
Sancsi jó, hogy jelentkeztél, Én már azt hittem valami gond van........, írtam mailt! :lol:

Andreának én is köszönöm a képeket, NAGYON JÓK LETTEK!! És aranyos a kis Petike!!!!

Kriszta! Olyan zsiráfos kisruhánk nekünk is volt, csak kékben!! Nagyon cuki darab, szerettem Én is. Nálunk van egy nagy bababizuományi bolt, telis tele ruhákkal, nagyon jó áron!! Már ha venni akar az ember, de ha eladni?..................... ez nem sokára kiderül, mert nekem is van pár darab amit eladnék! Kiváncsi vagyok mennyit akar nyerni a csajszi rajta? :?: :idea: :lol:

Na most mennem kell!!!
Pusza mindnekinek!!!!

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Andrea: Azt elfelejtettem írni, hogy a "főzelék" nálunk egyelőre azt jelenti, mint azt Emőkének is írtam az előbb, hogy krumplit főzök céklával, brokkolival, répával vagy karalábéval... Én egy leheletnyi sót is teszek bele, a védőnő mondta, hogy nem árt egy kevéske. Miután megfőtt, botmixerrel pépesítem. Ha túl sűrű lenne, tehetsz egy kicsit bele a főzőléből. Rántást egy jó darabig nem szabad beletenni, de hogy pontosan meddig, arra nem emlékszem, pedig mondta a védőnő. :oops: A nagyobb babás anyucik biztos tudják. Szóval nekem azt mondta a védőnő, hogy mindent a krumplival sűrűsítsek.

Sudi: A szomszédunknak pont olyan Suzukija van, mint amilyen nektek lesz, csak piros színű.

Edith: Sajnálom, hogy fáj a fejed, tegnap és ma reggel az enyémet is "éreztem" kicsit, de szerencsére nem nagyon és nem sokáig. Biztos valami front van megint. Örülök, hogy Kriszta jól van! :D Jól értem, hogy István is megbetegedett!? :roll: :?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok csajok!
Először is elnézést kérek amiért ilyen sokáig nem voltam,de minden lefoglalt.
Remélem mától már tudok megint jönni mindig.
Jól vagyunk,Lilike ugye megkapta a 4 hónapos oltását amitől este hőemelkedése volt és egyszer hányt is,de minden rendbe jött vele.
Már hozzátápizunk,kap reszelt almát,meg babadesszerteket,egyszer kapott főzeléket is,de most inkább az alma meg a desszertek vannak,mert ezeket most kezdi megszokni.
A tejpépeket nem hajlandó megenni,meg mostanában megint nem nagyon akar enni,csak a fránya tea :?
Na megyek is mert felébredt és itt ül az ölemben mindjárt elborulunk,remélem lesz időm visszaolvasni amiket írtatok,jó sokat termeltetek :D
PUSZI

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Mölli! :mrgreen: Hízik a májam! Norbi is szokott itt seretepertélni, pláne régen, mikor még új volt ez a fórum. Mindig cickitzett " sziaaaasztok csaaajookk..." :D :D :D

Sancsi, nekünk már jött egy jó kis játék a Pamperstől, meg a sógornőmnek is. Kb 3 hét elteltével. Lehet, hogy elkeveredett a postán a leveled. Vagy lenyúlták :(

Kati, én is még mindig krumplival sűrítek... Hogyhogy adsz már brokkolit Jocinak? Én azt úgy tudom később jó csak, olyan 8 hónaptól. Bár a fene tudja, én is már elég régóta adok.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok Lányok!

Hát a mai éjjel sajnos nem úgy alakult, mint szerettem volna. Sokszor felkelt, evett vagy csak "majdnem" felébredt, az én szemeim persze mindannyiszor kipattantak. Aztán 7-kor kelés! Brrrrrr! :x

Andrea:
Köszi a képeket Petikérôl, aki nem is olyan pici már!! :lol: jó kis hurkái vannak még a karján is! (Mondjuk mi sem panaszkodhatunk)

Edith:
Nagyon sajnálom, hogy fáj a fejed! A mi reggeleink is kb így szoktak kinézni: mi ketten alig élünk, Alida meg kicsattan az energiától! Remélem jól sikerül az ami tali! :)

Sancsi:
Nagyon sok sikert a szombati fizikához!!! Én egyre inkább elbizonytalanodom, hogy tényleg itt-e az idô jövôre tanulni! Mert az nem levelezô ám, be kell járni többször egy héten és készülni is rendszeresen, meg koncerteket adni, dolgozatokat írni, stb.
Nagyon ügyes Enéh, hogy egyedül jár!! :D El tudom képzelni az álmatlan éjjeledet a csomók miatt! :( Remélem hamar a végére jártok és megnyugodhatsz.

B.Eszter:
De jó, hogy jöttél! Milyenek otthon a bébidesszertek? Mert az ittenieket nagyon nem ajánlják, ugyanis tele vannak cukorral és adalékanyagokkal, ezért sem lehet rájuk írni, hogy bébiétel, csak desszert. Hátha otthon mások, de azért érdemes mindig elolvasni az összetevôket! Ha jól tudom, ami elsô helyen áll a listán, abból van benne a legtöbb és így tovább. Remélem hamar rendbejön Lilike étvágya!

Most elküldöm!
zsuzsi 81

Sziasztok.

Van 1 pici időm ,hát benézek.

Szóval :Kaptam meghívót az iwiw.-re.Beléptem ahogy illik.Másnap reggel látom ,hogy jött a freemailra levelem,melynek tartalma:

Szia:

Szerintem te vagy az a lány aki apai ágon a testvérem!

Na ettől kiakadtam.
Tudtam,hogy apám első házasságából született neki 2 gyereke ami már 3 ,de nem tudtam ,hogy Szegeden laknak.

Ja és itt a közelben.Azóta összejárunk,tegnap is taliztunk,meg minden .Nagyon rendes az Ági.Mivel még csak vele találkoztam személyesen.A fiainak tök fura,hogy ilyen fiatal nagynénjük van.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Hát ilyen az élet ,eddig voltunk 4.-en testvérek mostmár 7.-en vagyunk,muint a gonoszok. :wink:

Én örülök neki,mert hasonlít rám .Na nem külsőleg hanem belsőleg.

Na majd még vasárnap jövök.
Mára ennyit.

További kellemes napot!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Cs-né Kati:
Alida is folyton a rácshoz csapkodja a játékait! Élvezik a különféle hangokat! Meg kell mondjam, hogy és a saját kajáinkat is a legritkább esetben rántom be! Mármint igyekszem nem használni hozzá olajat, csak egy kis víz és liszt. Vagy még az sem! Nálunk brokkolit már 6 hónapos kortól javasolnak, persze nem azzal kezdem! Bár elég lazán kezelik itt a témát, mert annyiféle kultúra van, hogy nem mernek az egyik vagy másik felé hajolni. Én a közeljövôben szeretném a tököt és az édeskrumplit kipróbálni. Szerintetek milyen gyülölcs következzen az alma után? Barackot még konzerv formájában sem nagyon láttam. A körte nem túl szemcsés? Banán nem allergizál??

na asszem elaludt a lányom, én is alhatok!!! :D
zsuzsi 81

Sziasztok Lanyok!

Mindenkinek koszi a tanacsot hozzataplalas ugyeben. Rita koszi a mail.

Ma meg holnap lehet hogy nem sokat jovok mert itthon van apa os, ugyanis nalunk ma van a halaadas unnepe (en pulykaunnepnek hivom hiszen ilyenkor mindenki pulykat csinal :lol: :roll: )

Petike is mostanaban felkel reggel 4 es fel 5 kozott es neki sem eleg a viz csak akkor alszik el ha megetettem. CsKati azt hiszem mi sem maradunk le a Jocitol meretekben, multheten mar 7 kg-ak voltunk es 4 hettel ezelott 65 cm. :shock: :shock: :D Ugy no ez a gyerek mint a gomba. Mindenki az hiszi hogy idosebb kb 6 hora tippelnek.

Edith: Remelem jobban vagy mar es jo lesz a tali.

Na megyek paradet nezni

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Réka most alszik, egy kávé mellett most picit benézek. Örülök, hogy mindenki jól!

Eszter, Sancsi, Andrea örülök, hogy ti is jelentkeztetek.

A szoptatással kapcsolatosan azt gondolom nekem nagyon fájna lelkileg ha én nem tudok szoptatni és más anyuka szoptatná a babábat. Nagyon szerettem azokat az összebújós perceket szoptatáskor! Viszont gondoltam korábban arra, hogy ha Magyarországon élnénk, ahol nagyon erős a szoptatás marketingje, akkor valószínűleg segítséget kértem volna anyatejgyűtő ligától, hogy a babámnak, ha cumisüvegből is de anyatejet adjak. Én bízom ezek sterilségében és köztetek is volt olyan akinek nagyon sok teje volt. Hasonló helyzetben én szívesen segíteném azokat akik egyáltalán nem tudnak szoptatni egészségiügyi okból. Andrea, nálatok nincs ilyen lehetőség vagy nem értesz vele egyet?
Andrea: Köszönöm a képeket Petikéről, nagyon édes! A súlya miatt ne aggódj, arányosan gyarapodik Petike. Réka pici súllyal született, nehéz behozni a lemaradást, és a lányok vékonyan csinosak.
Réka gyümölcsökkel, majd zöldségekkel kezdte a hozzátáplálást és utoljára tejpépet kínáltam neki. A gyümit én mindig két étkezés között adtam, a főzeléket pedig délben és utána tejecskét amennyit kért, később nem kért tejet csak vizet inni. Először hamarabb megéhezik a főzelék után, aztán már nagyobb mennyiséget tud enni, illetve még később a husi eltelíti majd. Réka 5 hónapos múlt amikor elkezdtem a hozátáplálást és nem maradt le semmiről.

Zsuzsi: Az alma után én a körtét és a banánt ajánlom neked, ezeket keverheted is és alma-vagy narancslével lehet hígitani ha szükséges. Utána bármilyen idénygyümölcs lehetséges, kivéve az aprómagvas gyümik. (eper, málna stb, gondolom tudod)
Réka kóstolta az almás áfonyát és ízlett neki, pici savanykás.

Sancsi: Gratulálok Enéhnek az első lépésekhez, fantasztikus lehet! Réka még csak kúszik, de nagyon élvezi, sokkal jobban elszórakoztatja magát. A zeneovi szuper lehet, én is itthon néha próbálok hasonlót csinálni, de más közösségben. Én úgy látom egyelőre nem különösebben érdekli a mondókázás. Viszont a lovagoltatást már nagyon élvezni!
Minden jót szombatra!

Eszter: Én sem ismerem a bébidesszerteket, mi van benne?

Én Rékának Hipp és Nestlé bébiételeket szoktam adni és megnéztem a magyar weboldalt, hogy otthon miket lehet kapni, hogy karácsonyra anyu mit készítsen, elég nagyon a választék, jónak találom. Ismeritek? Mi a véleményetek?
Mölli: Te szoktál gyakran adni Ákosnak bébiételt, nem? Elnézést, ha tévedtem.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sancsi,
szerintem jól teszed, hogy kivizsgáltatod Enéht. Én sem lennék nyugodt. Reméljük semmi ok az aggodalomra.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Andrea:
nekünk már megvolt a pulyka-nap! :lol: Itt is mindenki pulykát készít, mi ebben az évben kipróbáltuk a libát, hát nagyon jó volt!! Még a máját is benne hagyták, pedig itt minden szárnyasból kiveszik a belsôségeket! Csirkemájat sem lehet kapni!! :(

Kriszta:
Gondolom mennyire örülsz az "új" testvéreidnek!! Jó ismerkedést! :D

Etterke:
Köszi a gyümis tanácsot. Én is kb így gondoltam, csak aztán mindenki annyifélét mond és ír, hogy az ember folyton elbizonytalanodik. :? A múltkor vettem üveges alma-sárgabarack és alma-áfonyapürét. Majd késôbb azokat is kipróbáljuk. Képzeld itt a tápszeres babáknál is fél éves korban javasolják a hozzátáplálás megkezdését. :o
A lovagoltatás nekünk is nagyon bejött! :) Alida szereti a mondókákat, versikéket is, de csak akkor, ha nagyon eltúlzott hanglejtéssel "adom elô" neki. Az éneklést és a zenét is nagyon értékeli, sôt sikerült elérnem azt, hogy nem ébred fel, ha zongorázom, miközben alszik. Csak mostanában nincs annyi energiám... :(

Kati28 merre vagy? Remélem jól vagytok!
zsuzsi 81

Sziasztok!!

Előszöris Mölli köszönöm Ákoskának a képeit,nagyon szép kisfiu,és nagyon boldog szülinapot kivánok neki igy utólag is!!!

Etterke!!
A lányod nagyon helyes a copfocskáival,szép kis pofikája van nagyon.

Sudi!
Jesszus gery baba miylen nagy már,olyan mintha most született volna,és már 10 hónapos,boldog hófordulót neki!!

Sajnos nem nagyon tudok a gép elé ülni ez a gyerek minden percemet leköti,nem gondoltam volna,hogy ez lesz.Egyépként jól vagyunk.
Sok puszi mindenkinek!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!
na hogy összejött mindenki így estére!! Kati, Te is jó rég jelentkeztél... Mira is nő mint a gomba, de hát minden baba itt!!!

Hú annyi mindent akartam írni, mire végigolvaslak titeket, és mire ide jutk elfelejtek mindent................... :oops: :oops: :roll:

Na megpróbálom magam összeszedni!!! :lol:
Szóval, amit akartam. Cskati, azt hiszem neked, hogy a körtéből csak olyat válassz ami nem szemcsés, nekem ezt mondta a doki, de amúgy Gery nem nagyon van oda a körtéért, sokszor fintorog, fanyarog, sőt van, hogy ki is hányja, úgyhogy nem eröltetem, még próbálkoztam a főzéssel, és úgy pürésítettem, valamivel sikeresebb volt....

Aztán ott van még a sütőtök!! Na az pl nagy kedvenc, próbáltad már??? És aminek most jön a szezonja a narancs, mandarin! Gery imádja!! És tele van C-vitaminnal!!! :lol: :lol:

Kriszta!
Tényleg jó ez az iWiW!! Tök jó, hogy így rátaláltál rokonokra!!!!Biztos nagyon boldog vagy!!!! Mi is sokmindenkit találtunk így meg, akiről ezer éve nem is hallottunk, sőt azóta külföldön él stb! Szóval jó dolog ez, ügyes volt aki kitalálta!!! :lol: :lol:

Etterke! Jó a Hipp és a Nestlé is csak itt nálunk ezek a legdrágábbak!! A Kecskemétit nem ismered??? Azt is a Hipp gyártja, csak jóval olcsóbb!!!! Én amíg üveges étellel etettem Geryt, addig szinte csak azt vettem, jók a tapasztalatok!!! Érdemes lenne azt is kérned!!! :lol: :lol: Jah és érdekes, biztos az Én fiam a túl finnyás, de a banán sem nyerő!! Sőt, még ha olyan üveges desszertet kap amiben csak összetevőként szerepel, abból is kiérzi az ízét és nem eszi meg!! :shock: :shock: Ki érti ezt?? Pedig az apja ezer számra eszi........

Andrea! Bizony szép méretekkel rendelkezik a kis Petikéd, de annyi baj legyen, sőt inkább örülj neki, hogy nem azon töröd a fejed, hogy miért nem hízik!! :lol: :lol: Az Én kis Gerym most tart kb a 8 kilónál!!!! Ez van, nem egyformák a babák!!! Nem is szabad állatlánosítani!!! :lol: :lol:

Ja a rántásról jut eszembe, hogy a doki multkor mondta, hogy már ránthatom egy kis liszttel a Gery kajáját! Hát nem vagyok egy nagy konyhaművész, ezt szerintem már mindenki tudja, na de hogy is kéne ezt??? Én állatlában majdnem minden zöldséget nagyon kevés vízben párolok puhára. Utána kiveszem és összenyomom ugye. Na de akkor mikor tegyem rá a lisztet???? :shock: :shock: Bizti Én vagyok a béna, segítsetek!!!! Vagy ha már majdnem puha a zöldségem, akkor szórjam meg kis liszttel, besűrűsödik, és ugyanúgy vegyem ki ami kell és ami visszamarad lötty, abból tegyek rá?????? :?: :?: :shock: :roll:

Ja és ha valami túl sűrű lenne, akkor lehet tápszert is keverni hozzá. Ma krumpli-répa-hagymát főzem és lazítónak túrót kevertem hozzá. Elég jó lett!!!! :lol: :lol:

Ma lesz a Házon kívül! Nézzétek, bár a híradóban már elmondták a tömör lényeget. Miszerint a saját kórházadban is csak akkor szülsz ingyen ha a doki épp ügyel!! Ha már be kell hívni, akkor azért is fizetni kell!!!!! És azt mondták most, hogy januártól lép érvénybe a törvény! Hát nincs már ezen mit szépíteni, már csak arra lennék kíváncsi, hogy nekem melyik 3 kórház jut majd????? De azt hiszem amit már említettem is, hogy az az évi egy rákszűrés megéri nekem még, hogy arégi dokimhoz menjek majd. Meg akinek van pénze, azt megint nem rengette meg ez a dolog, hisz eddig is kifizetett amit akart, ezután is ki fogja!!!
Ez szerintem az orvosokat érinti a legszarabbul! Háát, ez van!!! :shock:

Na asszem mindent leírtam amit akartam, ügyes vagyok!!!! :lol: :lol: :lol: 8)
Megyek, még van kis dolgom, meg próbálok még fentmaradni, addig írjatok!!!!

Pussssz!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Etterke, nem tudom hogy itt lehet-e mas anyatejet kapni. Nekunk sosem mondta a doki. En azt hiszem itt inkabb nem ad senki senkinek mert felnek attol hogyha valami baja lesz a babanak rogton rafogjak a tejre es akkor mar indul is a per meg akkor is ha az anya kerte valakitol. Valoszinuleg ezrt a dokik sem ajanljak. En nem tudtam szoptatni de valahogy idegenkedek attol hogy mas valaki tejet adjam ugyhogy eszembe sem jutott ezugyben erdeklodni.

CsKati: Azt hiszem fiaink kozel allnak a meretekben, azt szeretnem kerdezni hogy te hogy veszed a picur harisnyanadragait. Itt csak kislanyosak vannak es anyumat megkertem hogy kuldjon karacsonra. Hogy vannak otthon cm-re, vagy szamra vagy hora? Te melyiket veszed?

DKati: Lattam az iwiw-en az uj kepet rolatok, nagyon jol nezel ki!!!

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi: itt sem lehet minden uzletbe csirkemajat kapni de ha van akkor olyan dobozba van mint a tejfol es nem a csirkehusi melett. Van-e nalatok Shoprite uzlet? Ha van nezd meg ott.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea:
Nincs! :mrgreen:
Nálunk sincs kereskedés az anyatejjel, pedig én szívesen leadtam volna. Nem tudom, biztos, ha nem szoptatok, én is máshogy álltam volna hozzá, de abban nem látok semmi rosszat, hogy lefejt tejecskét adjak a picinek. Sajnos mi babaként csak tápszert kaptunk, de a két legkisebb testvérem így kapott anyatejet, ami szerintem tök jó. :)

Mölli:
Nagyon szépek a szülinapi képek!! Mekkora lovakat kapott Ákos! :D

Sudi:
Vigyázz, ha csak úgy beleszórod a lisztet, csomós lesz! Elôször egy kis vízzel kell elkeverni és úgy beleönteni, aztán még fôzni egy kicsit. De miért is kell rántás egy babának? Hogy aztán át tudjon állni a felnôtt kosztra?

Kati28:
jó, hogy bekukkantottál közénk. Ismerôs a helyzet, Alidával is majdnem minden percben foglalkozni kell. Lényeg, hogy jól vagytok!

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Enéh!
Tegnap pelenkázás közben elvette a popsikenőcsöt. Mikor elkértem, majd elvettem tőle hogy nyomjak ki belőle olyan hisztit lecsapott, hogy csak na, és addig nem hagyta abba, míg vissza nem adtam neki. Megfigyeltem, már pár napja, hogyha valamit nem úgy csinálunk ahogy ő akarja, akkor elkezd hisztizni. Próbálom leszoktatni róla, egyelőre kevés sikerrel.

Sudi!
Én még rántottam Enéh hamiját, de ha főzeléket csinálok, úgy szoktam, hogy pici olajon megpárolom a zöldséget (ha kell, akkor nagyon pici vizet teszek hozzá), és úgy szórom rá a lisztet, elkeverem, majd felöntöm pici tejjel. Igaz a babáknak még ne lehet tejet adni, de szerintem a vízzel is higíthatod.
Piszok szerencsés vagyok, Enéh nem válogat. Remélem később sem fog.

Rita!
Mennyi időt kellett várnod a pamperses ajándékra? Én egy kincsesbödönt kértem, de semmi. Most elküldtem egy újabb adag vonalkódot, kíváncsi vagyok mi lesz, de szerintem ma is felhívom őket.
Képeket nem felejtettem el, csak kéne csinálni valami értelmeset, mert ami van, azon még csak félig kész a szoba.

Cs.Kati!
Kösz a drukkot! Nem értem ezt a zh témát! Elvileg nekünk nem kötelező bejárni, ezért nem tudom hogy hogy akar iratni, mert ugyebár nem mindneki jár be. Szerintem azért írat, mert akkor vizsga helyett a zh eredményét írja be. Jó lenne, mert szerintem a zh könyebb.

Zsuzsi!
Szerintem jól gondold meg hogy tanulsz-e kisgyerek mellett, mert nagyon nehéz, bár nem tudom Alida mennyire köti le az időd. Nekem Enéh szinte minden időm leköti, és mostanában egyre kevesebbet alszik napközben. Még szerencse hogy főzni, meg némi házimunkát úgy is meg tudok csinálni hogy kijön velem a konyhába.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sancsi, én két vagy három hetet vártam, mi a fürdőkádi pancsolójátékékat kaptuk, és a bödönre gyűjtök, még két pont kell hozzá, csak jó lenne, ha Karácsonyig ideérne.
A kódgyűjtő lapon adtad fel? Ajánlva? meg csak a 3-4es méretű pelus jó, a kisebbet mi sem tudtuk felhasználni.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Tegnap küldtem (egy hetes késéssel...) Ákos szülinapi képeit. Aki nem kapta meg attól elnézést és szóljon.
Tegnap nem tudtammár képek mellé semmit sem írni, mert rohannom kellett Ákost kivenni a kádból (apjának nehéz, miközben ő is kádban ül ).

Kép
mölli

Szaiasztok!

Jó sokat írtatok! :)
Most sincs időm, csak bekukkantottam (Tegnap olvastam vissza, de az esti-éjjeli-reggeli termést csak most.)

Ettreke: Rékának boldog hófordulót kívánok!

Mölli, nagyon köszönöm a képeket! NAgyon édi Ákos és csudaszép ajándékokat kapott. A tortája is biztos fincsi volt! Saját szememmel nézve! :oops:

A drukkjaitoknak, úgy látszik, megvolt az értelme, mert a babatali jól sikerült. 6-an, ill. 12-en voltunk babástól, pont így is képzeltem, nem azt, hogy 100-an legyünk. Jól éreztük magunkat, játszottak a manók, voltak két 8 hónapos (na, csak majdnem), 1 egyéves és 3 másfélév körüli. Jövő héten is lesz, ha nem dönt le senkit a betegség! Nagyon örülök, merta többi anyuka i s jött új ötletekkel, mégis úgy látszik, hogy kezd beindulni. És igen, 2-en a plakát hatására jöttek, 4-en pedig előzőleg megbeszéltük. Szóval, most ismét feldobódtam ettől. :)

Na, megyek, épp reggeliztünk, István sajnos mondhatom úgyanúgy van, ma reggelre meg megfájdult nekem is a torkom. Délután az egyik keresztfiunk szülinapjára vagyunk hivatalosak, de még nem tudjuk, hogy ma megyünk-e vagy csak vasárnap. Én inkább ma szeretnék, hogy a vasárnapot együtt tölthessük itthon.

kellemes napot, hétvégét kívánok mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok.

Aki fent van iwiw.-en és nem találok az jelentkezne???

Mandász Krisztina néven meg lehet találni Szegednél.

Köszi.

Estére jövök.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Zsuzsi: A sárgabarackkal óvatosan, mert görcsöket okozhat. szerintem próbáld ki és ha fáj Alida pocija, akkor ne adj neki. Itt nálunk az őszit sem javasolják, Magyarországon pedig az első gyümik között van. Egyetértek veled, hogy rengetek vélemény vana hozzátáplálással kapcsolatosan és az ember nem tudja eldönteni mi a helyes. Itt a fórumon is mindenki picit különbözően csinálja, a lényeg, hogy következetes legyen az ember.

Kati28: Remélem kikapcsolódásképpen azért benézel néha és néha írj, hogy vagytok, és persze küldj képeket. Van még tejecskéd? Képzeld Réka is csak reggel issza meg a tejet üvegből és napközben nem kell neki, tejpép formájában eszi csak meg.

Sudi: Köszi, megkóstoljuk majd a Kecskemétit is, most úgy tűnik 3 hétig leszünk Magyarországon.
A sűrítést talán így csinálnám: Kevés vajon vagy olívaolajon megpárolni a zöldséget, pici lisztet szórni rá és megpirítani, utána felönteni húslével, persze ha van.
Azt hiszem tényleg ahogy Zsuzsi írta a hálapénz legalizálásáról van szó. eddig is fizettél a dokinak kemény pénzeket, csak most nem az ő zsebébe megy. Ezért persze háborognak. Én kiszámoltam egyszer, hogy az én dokim milliókat visz haza tisztán havonta, miközben a kórházi felszerelést használja. Jó lenne, ha rend lenne végre, de ez évtizedekig is eltart. Itt biztosítási rendszer van, mehetsz közkórházba is de lepukkant vagy mész a magánkórházba és a biztosításodnak megfelelő szintű ellátást kapsz és fizeti a biztosító. Én szüléskor magánkórházban szültem, nagyon elégedett voltam és a költség közel 1 millió forint volt, amit a biztosító fizetett. Sajnos itt megint a szegények emberek kerülnek nehéz helyzetbe.

Sancsi: Ismerős a hiszti, Réka hasrafordul pelenkázás közben és pakol, és ordít ha nem engedem. Ha mérgesen nézek rá és erélyesen rászólok, nem kiabálok akkor abbahagyja. Ez műsor ha telefonálok is...

Edit: Köszi a köszöntést! Örülök, hogy jól sikerült a baba mama tali!

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Mölli: sajnos én nem kaptam szülinapos képeket! eddig mindig megkaptam a mailemre! Megpróbálnád ismét?

Kriszta: Én is fent vagyok az iwiwen, Szabóné Kozma Eszter néven. Legutóbb én is rákerestem egy régi ismerősre és kiderült pont hétvégén jön Spanyolországba, de sajnos nem tudunk találkozni mert nem Madridba jönnek, de jövőre tervezik, hogy meglátogatnak minket. Talán még osztálytali szervezésére jó az oldalt. Gratulálok a jó testvérekhez!

Kép
Kép
etterke

etterke:

megvagy!!!

Megtaláltalak!

Bejelőltelek.

:wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Mölli!
Köszi a képeket! nahyon édes Ákos! Látom tetszett neki a tüzijáték! Én is akarok majd Enéhnek!

Edith!
Gratula a babatalihoz!

Rita!
Csináltam képet, majd elküldöm!
ma újra felhívtam a pamperst. Közölték hogy nem érkezett be a kód, így igrik az ajándékom. Köszi! Ráadásul a csajszi még meg is kérdőjelezte hogy egyáltalán kaptam-e pontgyüjtőt,mert nem szerepelek az adatbázisukba. Mondtam hogy arról én nem tehetek, viszont kaptam pontgyüjtőt is, és információs füzetet is, valamint kaptam már különböző információs kiadványokat is, tehát valamelyik adatbázisba nem szerepelek.
Lehet lenyúlták a pontjaimat.
Közölte gyűjtsek újakat Nah! Erre bepöccentem, és közöltem hogy egy xaros játékért, amit kb. 1 csomag pelenka áráért megveszek, nem fogom folyamatos atrocitásnak kitenni a gyerekem, hogy bepróbálkozzak a tépőzáras pelussal!
Kíváncsi vagyok hogy a másik játékot megkapom-e.
Amúgy azt mondta a csaj, hogy 2-3 hónap mire megérkezik az ajándék. Amúgy nekem a kincsesbödönös kódok tüntek el. Nem baj, majd veszek Enéhnek egyet.

Etterke!
Ismerős! telefonálni nálunk sem lehet! :lol:
Én ha rászólok Enéhre, huncutul mosolyog. Tökéletesen érti a nem-nem szabad-ot, de csak kiröhög! Mi lesz később??? :shock: :shock: :shock: Előre félek!

Nahh! Megyek írok 1-2 levelet, mert a fizikakönyvhöz nincs hangulatom. Átnéztem a jegyzeteimet, az is elég volt!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Eszter: Próbáltam a képeket még egyszer átküldeni Neked. Bár valamiért 2 mailcímed van meg nálam. MElyik a jó?

Sedith: Képzeld, egy elég elegáns, patináns cukrászdából rendeltük a tortát és nagyon nem ízlett.... Túl tömény volt. Végét ki is dobtuk :D Többet nem rendelünk onnan.

Kép
mölli

Mölli: Mindkét cím jó.

Kép
Kép
etterke

Mölli, köszi a képeket, msot én is megkaptam!

Edit, örülök, hogy összejött a találkozó. Ez már szép létszám.

Sancsi, köszi a képeket. Sajnálom, hogy így jártál a pontokkal. Mondom, mi tök gyorsan megkaptuk.

Rékusnak Boldog hófordulót kívánunk!!!!

Kriszta, nem semmi ez a testvértalálás!!! Ezen felbuzdulva éjjel én is iwiweztem egy kicsit.

Nem tudtam aludni. :shock: Most meg mosott sz.r vagyok. :D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?