Sziasztok Lányok!
Én sem haltam ki, csak nálunk is nagy a pörgés. Tegnap este meg úgy elaludtam Bazsikáékkal együtt, hogy nem tudtam már jönni.
Szóval nálunk a következő a helyzet:
A dédi egész hétvégén plussz még hétfőn is nálunk volt. Szuper jól éreztük magunkat és egymást is. Úgy szeretem nagymamám régi történeteit hallgatni. Sokszor nem is szólok, hogy ezt vagy azt már mesélte, mert ezerszer is meg tudnám hallgatni.
Képzeljétek a hugom vett magának egy 1-es bömbit. Vessetek meg, de annyira jó volt egy kicsit kocsikázni vele a városban. Pedig már kinőttem ezt a vagizzunk egy kicsit korszakomat. Bár ha belegondolok, hogy múlt héten mennyire jó volt beleszáguldani az éjszakába..... Lehet hogy most jött rám a want to break free.
Hétfőn este elmentünk a tesómmael egy barátnőnkhöz, akinek most 5 hónapos a kisfia. Régebben mi hármasban rengeteget jártunk együtt bulizni, sőt volt, hogy össze is költöztünk hetekre. Na most is kidumcsiztuk magunkat. Tesómék iszogattak is egy kicsit. Barátnőm előző este lefejt tejet a babának másnapra.
Nagyon jó volt nosztalgiázni egy kicsit, meg jól kidumáltuk a jelen állapotot is, és tesómnak találtunk több igazit is.
Képzeljétek a december igazi utazgatós hónap lesz nekem. Jövő hétvégén ugye megyünk ki a gyerekekkel Bécsbe a karácsonyi vásárra.
Utána december 8-án megyünk a hugommal meg a barátnőmmel hármasban Bécsbe, hogy amit a gyerekek meg apa mellett nem tudtam megvenni, azt majd akkor megteszem.
És ami a csúcs, a tesóm meghívott magával december 11-től 3 napra Londonba. Ráadásul apa kivett szabit és bevállalta a fiúkat 3 napra.
Na erre mondjuk kíváncsi leszek, de tartani nem tartok egy pillanatig sem attól, hogy nem fognak jól szórakozni és esetleg valami bajuk lehet. Szerencsére nagyon jól boldogul velük egyedül is. Persze tuti lesznek ilyen üzenetek, hogy amióta ideköltöztünk azóta hol tartjuk a tejet, pelenkát, tápszert, stb.
Sőt az is valószínű, hogy Laci Bazsi, Bazsi pedig Laci ruhájában fog flangálni, de őszintén szólva nem igazán érdekel. Jól ellesznek együtt még akkor is, ha az egyik halásznaciban fog mászkálni a másik meg botladozik majd a gatyája szárában.
Olyan régi vágyam már ez a londoni karácsonyi készülődés és tavaly nem tudtam elmenni Lacika miatt, így most kihasználom a lehetőségeket és a tesóm jószándékát. Ráadásul apa maga is küldött, hogy semmiképpen itthon ne maradjak. Mondtam, hogy vigyázzon, mert Bazsika már mindent elmesél, amit csinálnak.
Hétvégén elemntek a vasúttörténeti múzeumba délelőtt. Utána Bazsi kikönyörgött magának egy fagyit. Apja persze megvette azzal a felkiáltással, hogy egy dolgot nem szabad: anyának elmondani. (Nem értem miért, mert én is szoktam neki fagyit venni. Lehet, hogy ez egy rossz beidegződés, hogy a téli fagyivásárlástól az anyukák házisárkányok lesznek.
) Persze Bazsika azonnal ahogy belépett már mondta is, ettünk fagyit, de anyának nem szabad elmondani.
Zene
Nálunk Bazsika kifejezetten muzikális, már pár hónapos kora óta. Sőt már akkor voltak kedvenc számai. Pl. a Neotontól a Ha szombat este táncol. Hallgatta a zenét és ha az a szám következett, akkor elkezdett járni keze lába és nagyokat vigyorgott. Meg Halász Judit Ákom-bákom-jára is hasonlóan működött. Most is nagyon szereti a zenét és szinte egész nap hallgat valamit.
Lacit meg bazira nem érdekli. Még az sem ha éneklek neki, pedig kicsinek szerette, ha úgy alszik el, hogy dúdolgatok neki. Van a Micimackóban a Jóccakát méhikék, ha az elkezdtem dúdolni, már ragadt is le a szeme, meg a fejőgép hangjától is. Valszínűleg annyira megszokta, hogy evés után mindig fejek és arra a monoton hangra alszik el, hogy volt olyan, amikor nagyon nyűgös volt, hogy csak üresbe bekapcsoltuk a fejőgépet és a sziszegő hang hallatán már ragadtak is le a szemei. Balázs mindig azon röhögött, hogy van bölcsődal játszótól kezdve minden szar itthon, amit ajándékba kaptunk és a gyerek mire aludt el legjobban, a fejőgép hangjára. Mondtuk is, hogy mi lesz, ha már nem fogok fejni, akkor hogy fog elaludni a gyerek?
Andi
Drukk, hogy Natinak ne legyen semmi az oltástól. Bazsinál minket is riogattak náthával, pöttyökkel, lázzal, de meg sem kottyant neki.
Jucc
Elcseszett gyerekek.
Én ha valami miatt panaszkodom a fiúkra anyunak, mindig azt mondja, hogy csak abban reménykedjek, hogy nem lesz olyan ördögfióka gyerekem, amilyen én voltam. Amint megtanultam járni ki kellett kötni ajáróka lábait egy masszív szekrényhez, mert elindultam az egyik végéből és fel akartam borítani. És ez volt a legkisebb. Szóval anyu azt mondja, hogy ha rosszalkodnak, akkor rám ütöttek.
De hát inkább ilyenek legyenek, mint hogy lerakjam a sarokba és ott üljön. Persze néha azért az is jól jönne.
Tünde
Nálunk Bazsi alszik így. Laci még egy szobában sem tud velünk aludni, mert még a nszezésünk is zavarja. A szürtenél kitapasztaltuk. Ahányszor fordultunk egyet, vagy apa horkantott egyet Laci azonnal elkezdett nyünnyögni.
Na most megkaptátok. Jó sokat írtam.
Este megyek pilates-re, úgyhogy utána már nem fogok jönni, de holnap reggel megint a Tiétek vagyok.