Új privát üzeneted érkezett!

Sildike, nektek jobbulást, Laci kiütései rendbejötek?

Kép

Kép
prüntyi

Jó estét Lányok!

Gyors helyzetjelentés rólunk. Senki nem fosik, mindenki teljesen jól van. Nagy az öröm, mert a dédi még maradt nálunk és nem ment haza anyuékhoz. (Nem tudom említettem-e, hogy végre beadta a derekát és csak olyankor megy haza 1-2 napra, amikor hozzák a nyugdíját. Amúgy anyukáméknál depózik.)

Andi
Sütöttem csokis muffint, fonott kalácsot reggelire, és csináltunk a mai ebédhez tiramisut.

Prüntyi
Nagyon szuper az új kocsid, igazi nőcis színe van.

Jucc
Buzi T-Mobil. Mi is otthagytuk őket, mert folyton szaroztak valamin.

Karácsony
Én mindig is nagyon szerettem, amióta élek ez a nap az év fénypontja.
Nálunk 35 év óta azonos a menetrend és ez a gyerekek születésével csak annyit módosult, hogy a déditől hazafelé jövet, most nálunk van először a gyertyagyújtás teljes családi körben és utána anyuék elmennek csinűlni a vacsit a gyerekek meg játszanak az ajándékokkal. Aztán átmegyünk anyuékhoz és ott van a szenteste. Ilyenkor a tesóm is ott alszik és másnap együtt reggelizik a család. Gyakorlatilag 24-én déltől 26. estig együtt vagyunk anyuéknál, csak annyi időre megyünk el, amíg Balázs keresztszüleit meglátogatjuk.
Amióta a gyerekek megvannak, azóta még jobban szeretem a karácsonyt, még inkább odafigyelek én is az apró részletekre is, mert próbálom azt a mérhetetlen örömet és boldogságot megadni nekik, amit nekem is jelent ez az ünnep.

Attól persze nekem is herótom van, hogy már 1 hónapja mikulások vannak kirakva az áruházakba, meg karácsonyi díszek. Főleg amiatt, hogy azóta még bevásárolni sem tudom elvini Bazsit, mert hogy a tökbe magyaráznám el neki, hogy az a bácsi meg a néni nem azért veszi a csokit, mert ő a Mikulás. Szóval szerintem az ünnep a közös készülődésről, meg az együttlétről inkább áttolódik a minél több és nagyobb ajándékot vegyünkre. Sajnos mi is beleesünk ebbe az ajándékozási csapdába, bár azért általában próbálunk nagyon személyes dolgokat vásárolni. Meg szerencsére az elmaradhatatlan közös beigli meg mézeskalács sütés azért megvan.

Kép
Kép Kép
sildike

Prüntyi

Képzeld, Laci bőre teljesen rendbejött. Próbáltam húzni halasztani az Elocom-os krémet és szerencsére nem is lett rá szükség. Minden ruháját meg törülközőt, ágyneműt átmostam és a gyógyszertári fürdetőt használom, és ettől rendbejöt a kis gúnyája.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi, mi volt Lacika bőrével? Írtad? :oops:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziaszok lányok,

Tüncsike náthája már múlni látszott, alig folyt már az orra, erre ma este hőemelkedés...1 óra sírás, iszonyatos köhögések...öklendezések (köhügéstől)...alíg tudtam megnyugtatni...most már alszik szerencsére...holnap kihívom a dokinénit...de hát mit ne mondjak nekem is eléggé fáj a torkom, és köhincsélek, akkor hogy fájhat neki :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: majd meg szakadt a szívem

Sildike, örülök, hogy rendbe jött!
a karácsonyt én is nagyon szeretem...kivéve amikor apámék előző napokban rendeznek tányércsapkodós, ordibálós veszekedéseket... :evil:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Hiányoztok ám nagoyn, zajlik az élet nálunk, Máté egyre többet dumál, mindennek mondja a kezdő szótagját, meg halandzsázik ezerrel, meg ilyeneket nyom, hogy:

Háccáá: Juci, a húgom
hájszáá: hajszárító
kánkán: kanna
kkk-kó: kígyó
hete: hentes, retek, Einstein(plakát)
hákká: lekvár, helikopter
haszi: husi
és rájött, hogy ő márpedig Má: Máté!

Jucc,
új géphez gratula, örülök, hogy megoldódott!

Ildi,
karácsonnyal kapcsolatban hasonlóan érzek :(
Én még az nem tudom, hogy fogom megmondani anyósomnak, hogy nem megyünk idén "szentebédre" .
A mi családunknál legalábbis az a szokás, hogy 24-én otthon vagyunk szent családi körben, fát díszítünk, főzünk-sütünk, és korai vacsi után jön a Jézuska. 25-26-án van egyéb családi ünneplés.
Nekem ez nagyon jól bevált gyerekkoromban, és Máté örömét sem akarom elrontani, hiszen szerintem egy karácsonyfa este a legszebb, amikor teljes fényében pompázhat. Ha átmennénk, azzal lelőnénk a poént, és az otthoni ünneplést már nem élvezné annyira a kismackó.
De még meglátjuk.

Tünde,
lefogást mi azóta is alkalmazzuk, nagyon bevált!
Báregy ideje az elemessel engedi simán, hogy befújjak sterimarral, és kiszívjam neki.
Vidijó csudajó :D
Lufija Máténak is volt, szintén lazára fújva aztán rejtélyes módon leeresztett... Apukám felfújta, de azzal az elánnal szökött is ki a levegő. Azért az okot kinyomoztuk: négy icipici lyuk sorakozott rajta. Zorró, a húgom (nőstény:D)macskája lepofozta szegényt :D

Prüntyi,
kecsketej rulez, anyukám azon nőtt fel :D Én nem szeretem :(

Duda,
karácsonyi hangulatom nekem még nincs, de már elkezdtem
ajándékokat gyártani :D

Ayse,
Liliszáj mekkora már megint :D
Olvastam a konyhát, grat hozzá! Mi kikásat rendeltünk az előző prospektusból, öccá-ezeré gépesítve :wink:

Egyelőre ennyi jut eszembe, de majd még jövök ám :D

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Brigg, végre szántál ránk pár percet! :)
Máté ügyi, hogy már mondja a magáét.
Szenteste nálunk is hasonlóan zajlik, csak mi 3-an, aztán utána lehet vendégeskedni.
Bár nem tudom, idén mi lesz, mert 36 hetesen sok kedvem nem lesz utazgatni, de készülni se, ha hozzánk jönnek. :(

karácsonyi vásárlás: most nagyon egyszerű dolgom lesz, mert a tesóm gyerekei az egész családtól kapnak csocsóasztalt, így csak a pénzt kell anyumnak odaadni.
Sógornőmékkel meg úgyse találkozunk, így megvesszük a másik nevében az ajándékot. Anyós sosem tud mit adni, most is mondta, h mennyiért vegyünk Zitának ajándékot... :(
Ezért engem se érdekel, megkapja Ő is a borítékot, pedig ezt nagyon utálom, de náluk ez a divat, vagy mondhatnám úgy is, hogy ezzel elintézi.

Prüntyi, remélem idén elmarad a tányércsapkodás. :(

Zita is mondja a szavak első szótagját, Ma a maki majmot tanulta meg, ami ma-mma (mama :D:D:D)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Pröntyi,
vudu megy Tüncsinek!

Tünde,
makimajom nálunk óriási húú-hú-húhúhúúúú, kajakra mint ahogy a majmok csinálnak :D:D:D

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis, nálunk azt én csinálom, Zita meg ugrál. :D:D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Máté engem kiröhög olyankor :D:D:D
Volt már ettől bordaizomlázam is, nem semmi feladat azért :D

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Én azért nem csinálom akkora átéléssel... :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Pedig az a lényege, próbáld ki egyszer :D

Mi nagyon szeretünk majomkodni, meg mindenfélét, mint ez a ló-énemből is kitűnt nálatok :D Utóbbit azóta is nyomjuk, bár egyre nehezebb a drágám :D

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Sis :) Nagyon jó, hogy jöttél! Máté tényleg nagyon ügyes a dumájával! Ennyi idősen Balázs is nagy dumás volt, Gergő még szinte semmit nem mond, még a halandzsázás is ritka :(

Tüncsinek gyors gyógyulást! Mi is így jártunk, Gergő még meg sem gyógyult, és jött is a visszaesés :(

Ildi :) Örülök, hogy jól vagytok, és hogy jó volt a hétvége! Karácsony nekem is AZ ÜNNEP, és azzá is szeretném tenni a gyerekeknek. Csak a dolog üzleti része bosszant, és konkrétan a sétálóban lévő vásár, ami miatt mozdulni sem lehet több mint egy hónapig. Mégis hova menjünk játszóra, amikor itt van a nagy kedvenc?

Tünde :) Annyira angyal vagy, hogy le is fotóztad a lefogást!!! Ráadásul a frászt hoztad szegény lufiimádó Zitára :)
Este ki is próbáltam, de nekem nehéz. Ahhoz, hogy ne üljek rá a gyerek hasára, vagy mellkasára, bazi nagy combizomra van szükségem, és az nincs :oops: :( Viszont az ősziben Rokica is leírta az ő módszerét, az nagyon bejött. Semmi erőlködés, és szabad mindkét kezem. / nagyterpeszben ülök, gyerek feje a combjaim között, karjai a lábaim alatt, lábaival szabadon kalimpálhat, az nincs alattam. Fejjel lefelé kell szívni. nemtom, érthető-e.../Tegnap már megőrültem, mert szinte begörcsölt a karom az erőlködéstől, és ötször leizzadtam a birkózásban.

Telefon: ma az Europarkban próbálkoztunk, hátha ki lehet játszani őket. De nem. Átmentünk a Nokia márkaboltba, ott egy huszassal drágább minden, mint ha előfizetéssel veszek. Így nem fogok venni. És amíg nem jár le ez a rossebes hűségnyilatkozat, nem nagyon hiszem, hogy átmehetnék máshova / legalábbis nem vihetem a számomat, és fizethetem tovább az előfizetési díjat/. Most drukkolok, hogy augusztusig éljen még a telefonom, de kizárt. Megeszi a nyál :oops: :D :evil:

Ayse :) Szereléssel haladtok?

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Judit, most vagy Te csináltál vmit rosszul, vagy én vagyok baromi masszív csaj, de nem veszem észre, hogy annyira igénybe venné a combomat.
Hmm.... sztem Te nem csináltad jól. De megkérdem Sist, Ő is így szív.
(mármint Máténak orrot :D:D:D)

Sis????

Prüntyi, nem tudom, írtam-e, de Tüncsikének jobbulást kívánok!

Dóri, nagyon eltűntél! Minden ok?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Bocs, csak ennyit gyorsan:

Szívás:

A baba feje a térdek közé ékelődik, a karjai pedig a comb és a vádli között, így nem töröd el könyökből :D
Én inkább a seggizmomat érzem, mert hát ha nem akarok ráülni, valamivel tartani is kell magamat, így azzal egyensúlyozok :)

A Róki-féle módszer is kiváló, de nem a Máté-fajta gyerekeknél :D:D:D Tutira veszem, hogy abban a pozitúrában megsemmisító rúgást mérne a kezemben lévő céleszköz irányába, kockáztatva ezzel akár a saját orrmánya épségét is. :D:D

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Bocs, csak ennyit gyorsan:

Szívás:

A baba feje a térdek közé ékelődik, a karjai pedig a comb és a vádli között, így nem töröd el könyökből :D
Én inkább a seggizmomat érzem, mert hát ha nem akarok ráülni, valamivel tartani is kell magamat, így azzal egyensúlyozok :)

A Róki-féle módszer is kiváló, de nem a Máté-fajta gyerekeknél :D:D:D Tutira veszem, hogy abban a pozitúrában megsemmisító rúgást mérne a kezemben lévő céleszköz irányába, kockáztatva ezzel akár a saját orrmánya épségét is. :D:D

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!
Megjöttem az usziba kísérésből. Huhhh öltöztetés le-fel, hajszárítás, pisiltetés, terelgetés ide-oda, vígasztalás, mert megijedt a feladattól, mindezt 20 ovissal és iszonyatosan gőzös helyen utcai ruhában! Úgy döntötem, megérdemlek egy marcipános sütit....

A Darnyi Tamás úszóiskolába viszik a gyerekeket, tévés különbusszal. Tök rendes mindenki, de én mégiscsak azt látom, hogy nem akarom, hogy a közös kolhozba adjam be a gyerekemet, ahol azért mégsem figyelnek rá úgy mint én. Meg annyira kis sükebókák még...rettegnék, ha nem lennék ott...úgyhogy beszervezem a családot Andrisfelügyeletre, én meg minden hétfőn megyek.

Sis!
Sziaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
Éljen éljen kikakonyha! Kérünk ám majd fotót! Milyen színű?

Jucc!
Az előszobabútort összeszereltük, de a kalaptartót még fel kell fúrni a falra. Jövő hétvégén jönnek a szüleim, majd remélem akkor. Mert egyrészt bati bonyolult lesz, mivel a konyhának ugye működőképesnek kell maradnia. Miközben szakipari munkákat kell csinálni, úgymint a munkalapok szabása, vízvezetékszerelés, villanyszerelés. És rájöttünk, hogy még egy kicsit csempézni is kell a falon (azt is be kell még szerezni, márha egyáltalán kapható még).
Másrészt a férjemnek nagyon sok munkája van mostanában. Ő a kerületi pedagógiai szakmai műhely vezetője (is). Régebben ez a pozíció volt a szakfelügyelők főnöke. (már nincsenek szakfelügyelők). De ő felel a pedagógiai munka színvonaláért. Mától 10 napos pedagógiai napok vannak, egész estig programokkal...Plusz meg kell újítania a diplomáját (7 évente kötelező). A tanfolyamot elvégezte, de a szakdolgozatot meg kell írni, csak úgy érvényes. Csoda, ha még levegőhöz jut....
(és még ráadásul én is nyösztetem, hogy jöjjön haza és segítsen többet... :oops: :oops: :oops: )

ayse

Ma beszéltem a logopédussal, aki felméri a gyerekeket, olyan szempontból is, hogy van-e hajlamuk a diszlexiára, tudnak-e elvontan gondolkodni, azaz iskolaérettek-e. Megmutatta a feladatlapokat, amiket Lili csinált. Szinte hibátlan volt, még az a feladat is, amit pedig csak nagycsoport végén kéne tudni. Ráadásul az én kis tündérkém április végi, alig múlik hat, mire suliba megy. Mondta a logopédusnő, hogy meg van elégedve. Hát én is!!! :):):)

ayse

Sziasztok,

Tej: a mi dokinénink is maximálisan tejellenes. Legalábbis ilyen kis korban. Szerinte 2 éves korig egyáltalán nem kell erőltetni a bolti tej ivást. Egyébként tényleg nem tej az már amit a zacskóban árulnak. :( Nem hiába, hogy régen már pár hónapos babák is ihattak tejet, most meg azért 1 éves korig mindenki ellenzi.

Ayse, El is hiszem, büszke is lehetsz Lilire. Gyönyörű, okos ... lesz miért félteni :lol:

Uszi :lol: De jó. És Andrissal is jártok? Én a Marcival jártam és nagyon élveztük mindketten. Szeretnék most is menni, de hát a 2-vel már nem tudok egyedül, apa meg nem túl lelkes vízrajongó. Pedig mindenképp szeretném, ha legalább nem félnének a viztől. Meg az sem utolsó, ha úszni is megtanulnak. Lili hova jár oviba? Nagykovácsiba?

Jucc, Elszomorodtam attól amit a telefonról írtál. Apa telcsit kér karácsonyra, mert már teljesen tropa a régije. Akkor még nekünk is hátravan ez a tortúra :cry:

Én is elkaptam ezt a hasmenős izét. Tegnap óta nem is tudom hányszor rohantam :oops: Szerencsére a fiúk kimaradtak belőle. Viszont estére a Barnusnak olyan szinten elkezdett folyni az orra. Tuti a foga, mert szegény lassan alig bírja becsukni a száját úgy be van dagadva. Alul jön 2 rágófoga.

Fel is ébredt, mennem kell.

Brigi
b_brigi

Sziasztok!

Ayse, de okos Lili, grat.!!!!
Neked meg a kitartásodhoz uszi ügyben. :)

Itt tök sz@r idő van, köd, és esik vmi. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Mi van ezzel a babanettel? Tök lassú :evil: :evil: :evil:

Brigi!
Jobbulást!!!

Köszönjük a gratulációkat Lili nevében!

A Komjádiba járnak. Andrissal még nem voltunk, de nagy kedvet kaptam, mert volt ott egy anyuka a 2 éves forma kislányával. Olyan jól eljátszottak! Lilivel is mentem volna korábban is, de ő nagyon fél(t) a víztől. A többi gyerek hozta meg a bátorságát.

Andrisnak van egy felhúzható zenélő méhecskéje, azzal együtt énekel és táncol :):):). Úgy adom neki oda, hogy tesék, itt az mp3-ad!
Ma meg, amikor mentem Liliért, ő meg itthon maradt a férjemmel, hozta felém a kiscipőit, ahogy látta, hogy készülődöm!!! Ma már maradt nélkülem, nem akart mégegyszer. Azt hittem, megzabálom!

ayse

Képzeljétek, Zita elkezdett énekelni. Na persze nem a bocibocit tisztán és érthetően, de olyan kis ügyesen dallamosan énekelget.
Bár a Lepke, lepke szállj a tenyerembe címűnek az elejét ki lehet venni.
A lepkéket amúgy is tökre szereti, megkeresi a könyveiben, és mondja, hogy leee-leeee. :)
A tesóm meg csinált neki ilyen sötétben világítós lepkéket, csillagokat, fellógattam a lámpájára.
A város karácsonyi díszben pompázik, tele vannak a belvárosi utcák lámpákkal. Tiszta kánaán volt ma délelőtt is Zitának, kezei az égnek álltak, és mutatta, hogy lááá. Az nem is zavarta, hogy nem égtek. :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Halihó!

Vagyunk mi is, csak nem vagyok túl jó passzban, utálom ezt a hányadék időt! :twisted:

Sis!
Gratula a konyhához! Nem semmi ára volt! :shock:
Elmondod majd, mi minden van benne? Gépek, hány szekrény stb?
Jövőre mi is költözünk-újítunk, kíváncsi lennék, mi vár rám! :shock:
Képet teszel majd fel?

Ayse!
Te is fényképezz majd légyszi! :)
Gratulálok Lili eredményéhez, nagyon okos kislány! :)
Megértem a félelmeidet az uszival kapcsolatban!

Tünde!
Milyen helyes pocid van már! :) Keményedsz még?
Nati is nagyon odavan a zenéért. Simán bekapcsolja már a dvd lejátszót, ül előtte, hangosítja, halkítja a számokat, táncol, és közben boldogan vigyorog. :D

Szerintetek kiderül már ilyen pici korban, ha fogékonyabb a zenére?
Vagy ilyenkor még minden baba ilyen muzikális?

Andi&Nati

KépKép
duda

Nem tudom, de azt gondolom, hogy nagyon muzikálisak a babák! Ezt kellene nem veszendőbe menni hagyni!!! Komolyan gondolom, hogy boldogabb lenne a világ!

ayse

Sziasztok!

Sztem is látszik, melyik baba muzikálisabb. Pl Zita sokkal hamarabb kezdett mozogni zenére, mint a barátnője (bnő 1 hónappal idősebb), és látni kéne, mennyire örül, ha szól vmi jó kis zene. És nem tetszik neki minden.
A xilofon-ért is tökre odavan, amit Sildikétől kapott, szereti ütögetni, meg adja nekem is a kalimpálóját, hogy ütögessem én is. (meg kiveri a balhét, ha egy ütés után nem kapja vissza :D:D)
Vettem neki én is ritmusdobolót, de tartogatom karácsonyra.
Ha láttátok volna, tegnap is mit alakított a csörgőfoglalkozáson. Mindig van a végén énekes-hangszeres éneklés. Én mindig rákötök Zita derekára egy csörgőt (oda való), és adtam a kezébe egy kis rumbatököt. Na, rajta röhögött mindenki, ahogy rázta a popóját, meg a rumbatökét, és ahogy hajlongva táncolt. Nagyon édes volt!

Most ebéd közben bazi nagy sírás volt, így meg tudtam nézni a száját belülről. Kibújt az egyik alsó szemfoga, a másikoldalon az egyik kisörlő, és még két helyen elég duzzadt.
Gondolom ezért nem alszik éjszakánként immár 1 hete.
Tegnap lefotóztam, hogyan lehet vele aludni, ill. hogyan nem lehet. Szegény Apa, még jó, hogy nem túrta le teljesen Zita az ágyról. A fal meg az ágynemű között van egy kis fészek. Nna, eredetileg oda lett letéve Zita, de mindig jön utánunk, és teljesen rátapad vmelyikünkre. :)

Kép Kép

Andi, néha keményedek, de sokkal jobb a helyzet, mint korábban.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Iszonyat éjszakánk volt, úgy szerettem volna jönni este, de a gyerekeim...
Gergő fél óra alvás után megint eljátszotta, hogy csak a kezemben tud aludni, le nem tudtam tenni. Viszont Balázst is lefekvéshez kellett készítenem / Apa melózott megint/, így kénytelen voltam hallgatni egy kicsit, amíg bőg Gergő / mellettünk toporzékolt/, aztán ő cicizett, amíg Bazsi megkapta a meséjét, de letenni továbbra sem tudtam. Így föladtam a harcotz, letettem arról, hogy magánéletem is legyen, gyorsan elkésztültem, és jó korán lefeküdtem vele. Pocsékul aludt, de azért aludt. Az egyik kisőrlője még nem tört át, és teljesen lila, és meg van duzzadva, ilyet még nem is láttam. De amúgy nem is sírt fájdalmasan, lehet, hogy nem is ez volt a baj / végülis a nyaklánc ott a nyakában.../. Délután fél órára bébiszitterre hagytam, mert fogorvoshoz mentem, de tényleg csak fél óra volt, na, ezt végigüvöltötte :( Amikor visszajöttem, még panaszkodott egy csomót, és alig tudtam visszatenni a babakocsiba, állandóan rajtam tartotta a szemét. Lehet, hogy álmából is ez ébresztette, hogy elhagyja az anyukája / én ezt nem bírom megérteni, soha nem mentem el szó nélkül, és soha nem hagytam ott.../ Azt hittem, Balázsnál nem létezik anyásabb gyerek, hát Gergő übereli!

Telefon: Apa mentőötlete: dec. 2-án lejár az ő hűségnyilatkozata, és mivel ő két hete vett egy kártyafüggetlen készüléket, nem fog kelleni neki, így az ő nevére veszünk nekem :)

Ayse :) Tökéletesen megértelek uszoda-ügyben, én is mennék, bár nemsemmi meló lehet. Én még azt sem tudom elképzelni, hogy két óvónő hogy tud kábé 20 gyerekre vigyázni amikor elmennek Állatkertbe pl. Pedig ott nem kell öltözni, hajat szárítani, stb. Sőt, még attól is féltem a gyerekemet, hogy egyáltalán oviba menjen, de ez már az én hülyeségem...

Tünde :) Édes lehet Zita, ahogy énekel :)

És Panda eszméletlen ügyes!

Mennyire látszik, hogy Gergővel sokkal kevesebbet foglalkozom, mint Balázzsal annak idején! Nagyszerűen eljátszik egyedül, meg Balázzsal is, de ha néhanapján leülök vele, és megmutatnám, egy-egy játékkal mit kell csinálni, csak néz rám, hogy ez meg mit akar? És marhára nem érdekli a bedobálás, meg rakosgatás. A furulyát ő is imádja, a dobolás a kedvence, és rázza magát a zenére ő is, de ha énekelek neki, meg sem hallgatja. Balázs ennyi idősen még nagyon szerette ezt, később meg azt mondta: " nem kell ilyeneket beszéni" / amikor énekeltem :( / És azóta is ritkán hajlandó meghallgatni egy-egy dalt, vannak időszakok, amikor sokat énekelünk, de ritkán.

Nem tudom, mit akartam még, próbálok még jönni, de most rohanás van ebédért.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!

Ezzel én is így vagyok, mint Te! Lilinek szinte egyfolytában énekeltem, Andrisnak már jóval kevesebb jut. s így van ez szinte mindennel. DE neki ott a nővére (meg Gergőnek a bátyja) és vele olyan jókat kacagnak, játszanak, amit én sose tudnék úgy csinálni! Ma reggel úgy köszöntötték egymást az ágyamban, hogy összedugták a kis fejüket, szemtől szemben és boldog hö-hözést kíséretében simogatták egymást! :D:D:D
Szerintem amúgy gyerekfüggő is a dolog, mert Lili is nagyon szeret önállóan játszani. A játszótéren pl. fürtökben lógnak rajtam a gyerekek, annyi érdekességet találok ki a kislányomnak, ő meg vígan meregeti egyik kezéből a másikba a homokot!

Zenére visszatérve:
sztem Kodály csak nem véletlenül találta ki a homály-módszert és lett az világhírű. Ennek segítségével még az is, aki pedig nem annyira...Később meg már hiába...
Lili amúgy kristálytisztán énekel (mostanában kedvence a Himnusz :oops: , nem tudom honnan szedte, én nem énekelgetem mosogatás közben). Járatjuk zenekuckóba és megkapjuk a szüleimtől a pianínót, úgyhogy jövőre elkezd zongorázni.
Andrison is azt látom, hogy szereti, ha olyan zenét hall, amiben nem tudom máshogy mondani, nagy a harmónia, akkor oldalbillenti a kisfejét és néha ő is "énekel".
Ebből is gondolom, hogy alapvető szükséglete az embernek a harmóniára való törekvés és ezt kellene kihasználni.

ayse

Ayse, mi ez a homály módszer?
Lusta vagyok keresgélni a neten. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Jó estét Lányok!

Nem tűntünk el a bal fenéken, csak bazi mozgalmas napjaink voltak. Most gyorsan megfürdetem a fiúkat és este jövök, mert apa bulizik ma.

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde!
Ezt hiába is...ez a Kodály-módszer, amire gondoltam..hülye vicc volt volt...bocsi! :oops: :oops: :oops:

ayse

Ayse

Bazsi az előbb mondogatja nekem, hogy szeretne mégegy kistesót. Kislányt kér. Mondom ok. Erre ő: HOgy fogják hívni? Mondom Lilinek. Erre Bazsika: És Andris is jön vele? :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!
Jó! :lol: :lol: :lol: :lol:
gondolom szeretnél harmadikank egy ikreket! :wink:

ayse

Ayse

Minden vágyam.

Amúgy régebben nagy álmom volt, hogy egyszer ikreim legyenek, de most áldom a jó sorsomat, hogy nincsenek.

Kép
Kép Kép
sildike

Harmadiknak ikrek! Na abba belepistulnék, asszem! Amilyen elcseszett gyerekeket tudok én alkotni.. De a Bazsiszáj marha jó!!! :D

Kép

Kép
jucc33
Érd

Mi van csajok, lassan kihal a topik???? :shock: :shock: :shock:
Vagy skype-tok? :roll: :roll:

Tünde!
Nagyon jó az alvós kép!!! :lol: :lol:
Szegény Apa :D
Mi az a ritmusdoboló? :oops:

Jucc!
Mi az, hogy elcseszett gyerekek??? :shock: :shock: :shock:

Ildi!
Bazsiszáj :lol: :lol:

Ayse!
Zene ügyben (is) egyetértünk! :lol:

Nati ma megkapta a 15hós oltást.
Karba, bőr alá szúrták! :(
Remélem megúszunk minden mellékhatást! Drukkoljatok!

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi :) Drukkolok!
Csak azért elcseszett gyerekek, mert rosszul alszanak, és nem tudom őket másra hagyni. De amúgy tökéletesek, és imádnivalóak, és imádom is őket :) De minden segítség nélkül még ehhez a kettőhöz egy ikerpár, az nem lenne gyaloggalopp :) Pedig én is szerettem volna ikreket valaha, persze kizárólag elsőre!

Tegnap egész jól aludt Gergő - persze Apja itthon volt...-, így nekiálltam a Balázs-videónak. Kész is lett, egész jó / a zene nem tökéletesen jön ki, de nem vacakolok vele tovább/, de a Phtobucketra nem tudom feltölteni, ahányszor a feltöltésre kattintok, kiírja, hogy a "Lap nem jeleníthető meg". Remélem, nem a filmmel van a gond, és egyszer megmutathatom Nektek is :oops:

Milyen vacak idő van! Kedvem sincs kimenni...

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc! :lol:
Gyönyörű gyerekeid vannak, dehogy elcseszettek! :lol: :lol:
Sztem biztos nem a vidióval van baj!

Köszi a drukkot! :wink:

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Én vagyok, csak mostanában mindig van vmi program, ha meg lehet, alszom egyet délután, és este is inkább heverészek.

A ritmusdoboló= kasztanyett :D:D:D
http://www.fakopancs.com/fakopancs.php?gl=hang
A kék-pirosat vettem, csak össze kell "csukogatni", és úgy adja a hangot.

Remélem Nati megússza mellékhatás nélkül az oltást.

Judit, ne írj ilyeneket, hogy elcseszett gyerekek, irgumburgum!!!!
És amúgy is ketten csináltátok, nem? Ne vidd el egyedül a balhét. :wink:

Elsőre én is szerettem volna ikreket, de most azt hiszem, sírva fakadtam volna.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Davallia!

Egyszer tettél fel egy képet, amin látszik a pocin belülről a baba talplenyomata.
Azt Ti fotóztátok, vagy találtátok vhol?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde!
Találták valahol! :D
Kasztanyettként ismertem!! :D De hogy ritmusdobolónak is hívnák, azt nem tudtam! :?
Igazad van, pihenj is sokat! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok Lányok!

Én sem haltam ki, csak nálunk is nagy a pörgés. Tegnap este meg úgy elaludtam Bazsikáékkal együtt, hogy nem tudtam már jönni.

Szóval nálunk a következő a helyzet:

A dédi egész hétvégén plussz még hétfőn is nálunk volt. Szuper jól éreztük magunkat és egymást is. Úgy szeretem nagymamám régi történeteit hallgatni. Sokszor nem is szólok, hogy ezt vagy azt már mesélte, mert ezerszer is meg tudnám hallgatni.

Képzeljétek a hugom vett magának egy 1-es bömbit. Vessetek meg, de annyira jó volt egy kicsit kocsikázni vele a városban. Pedig már kinőttem ezt a vagizzunk egy kicsit korszakomat. Bár ha belegondolok, hogy múlt héten mennyire jó volt beleszáguldani az éjszakába..... Lehet hogy most jött rám a want to break free.

Hétfőn este elmentünk a tesómmael egy barátnőnkhöz, akinek most 5 hónapos a kisfia. Régebben mi hármasban rengeteget jártunk együtt bulizni, sőt volt, hogy össze is költöztünk hetekre. Na most is kidumcsiztuk magunkat. Tesómék iszogattak is egy kicsit. Barátnőm előző este lefejt tejet a babának másnapra. :lol:
Nagyon jó volt nosztalgiázni egy kicsit, meg jól kidumáltuk a jelen állapotot is, és tesómnak találtunk több igazit is. :lol:

Képzeljétek a december igazi utazgatós hónap lesz nekem. Jövő hétvégén ugye megyünk ki a gyerekekkel Bécsbe a karácsonyi vásárra.

Utána december 8-án megyünk a hugommal meg a barátnőmmel hármasban Bécsbe, hogy amit a gyerekek meg apa mellett nem tudtam megvenni, azt majd akkor megteszem.

És ami a csúcs, a tesóm meghívott magával december 11-től 3 napra Londonba. Ráadásul apa kivett szabit és bevállalta a fiúkat 3 napra. :lol: :shock: Na erre mondjuk kíváncsi leszek, de tartani nem tartok egy pillanatig sem attól, hogy nem fognak jól szórakozni és esetleg valami bajuk lehet. Szerencsére nagyon jól boldogul velük egyedül is. Persze tuti lesznek ilyen üzenetek, hogy amióta ideköltöztünk azóta hol tartjuk a tejet, pelenkát, tápszert, stb. :lol: Sőt az is valószínű, hogy Laci Bazsi, Bazsi pedig Laci ruhájában fog flangálni, de őszintén szólva nem igazán érdekel. Jól ellesznek együtt még akkor is, ha az egyik halásznaciban fog mászkálni a másik meg botladozik majd a gatyája szárában. :lol:

Olyan régi vágyam már ez a londoni karácsonyi készülődés és tavaly nem tudtam elmenni Lacika miatt, így most kihasználom a lehetőségeket és a tesóm jószándékát. Ráadásul apa maga is küldött, hogy semmiképpen itthon ne maradjak. Mondtam, hogy vigyázzon, mert Bazsika már mindent elmesél, amit csinálnak.

Hétvégén elemntek a vasúttörténeti múzeumba délelőtt. Utána Bazsi kikönyörgött magának egy fagyit. Apja persze megvette azzal a felkiáltással, hogy egy dolgot nem szabad: anyának elmondani. (Nem értem miért, mert én is szoktam neki fagyit venni. Lehet, hogy ez egy rossz beidegződés, hogy a téli fagyivásárlástól az anyukák házisárkányok lesznek. :lol: ) Persze Bazsika azonnal ahogy belépett már mondta is, ettünk fagyit, de anyának nem szabad elmondani. :lol: :lol: :lol:

Zene
Nálunk Bazsika kifejezetten muzikális, már pár hónapos kora óta. Sőt már akkor voltak kedvenc számai. Pl. a Neotontól a Ha szombat este táncol. Hallgatta a zenét és ha az a szám következett, akkor elkezdett járni keze lába és nagyokat vigyorgott. Meg Halász Judit Ákom-bákom-jára is hasonlóan működött. Most is nagyon szereti a zenét és szinte egész nap hallgat valamit.
Lacit meg bazira nem érdekli. Még az sem ha éneklek neki, pedig kicsinek szerette, ha úgy alszik el, hogy dúdolgatok neki. Van a Micimackóban a Jóccakát méhikék, ha az elkezdtem dúdolni, már ragadt is le a szeme, meg a fejőgép hangjától is. Valszínűleg annyira megszokta, hogy evés után mindig fejek és arra a monoton hangra alszik el, hogy volt olyan, amikor nagyon nyűgös volt, hogy csak üresbe bekapcsoltuk a fejőgépet és a sziszegő hang hallatán már ragadtak is le a szemei. Balázs mindig azon röhögött, hogy van bölcsődal játszótól kezdve minden szar itthon, amit ajándékba kaptunk és a gyerek mire aludt el legjobban, a fejőgép hangjára. Mondtuk is, hogy mi lesz, ha már nem fogok fejni, akkor hogy fog elaludni a gyerek? :lol:

Andi
Drukk, hogy Natinak ne legyen semmi az oltástól. Bazsinál minket is riogattak náthával, pöttyökkel, lázzal, de meg sem kottyant neki.

Jucc
Elcseszett gyerekek. :lol: :lol: :lol:

Én ha valami miatt panaszkodom a fiúkra anyunak, mindig azt mondja, hogy csak abban reménykedjek, hogy nem lesz olyan ördögfióka gyerekem, amilyen én voltam. Amint megtanultam járni ki kellett kötni ajáróka lábait egy masszív szekrényhez, mert elindultam az egyik végéből és fel akartam borítani. És ez volt a legkisebb. Szóval anyu azt mondja, hogy ha rosszalkodnak, akkor rám ütöttek. :lol: :lol: De hát inkább ilyenek legyenek, mint hogy lerakjam a sarokba és ott üljön. Persze néha azért az is jól jönne.

Tünde

Nálunk Bazsi alszik így. Laci még egy szobában sem tud velünk aludni, mert még a nszezésünk is zavarja. A szürtenél kitapasztaltuk. Ahányszor fordultunk egyet, vagy apa horkantott egyet Laci azonnal elkezdett nyünnyögni.

Na most megkaptátok. Jó sokat írtam. :lol: :lol:

Este megyek pilates-re, úgyhogy utána már nem fogok jönni, de holnap reggel megint a Tiétek vagyok.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi :) Ez már megfelelő mennyiség :D Jókat vigyorogtam az írásodon. Ahogy leírod, hogy mi lesz három napig a három fiúval, vagy a gyerekkori rosszaságod.
Mi az az egyes bömbi? :oops: És a pilates? :oops:

Jó kis programok vannak Neked kilátásban!

Tovább próbálkoztam a PB-ra feltöltéssel, de asszem, rossz a formátum :( Egyszer már újra kellett csinálnom az egészet, mert a mentés után lejátszott videó egy elmosódott sz@r volt, nem látszottak a képek. Sógorom mondta, hogy át kell álíltani DV-AVI(PAL)- ra, ez meg úgy látszik, a PB-nek nem tetszik. Nem értem, a laptopon mindenféle átállítás nélkül is ment minden jól. Szomorú vagyok...
Na, megyünk levegőzni a ködös szmogba :(

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc

Az 1-es bömbi, az egy 1-es BMW, a pilates az meg egy új fajta torna, ami a hasizmot és a gerincet erősíti.
Apa első kérdése: anya, akkor most gerincre gyúrsz? Állítólag nagyon jó, bár szerintem csak egy új hóbort. Tesóm kitalálta, hogy oda menjünk, mert az nekünk jó, én meg úgy vagyok vele, hogy ehhez a 25 kg, plusszhoz, ami rajtam van kezdetnek bármilyen mozgás jól jön. :lol: Ha meg bejön, akkor az már csak a hab a tortán.
Majd reggel elmondom, hogy tulképpen mi is ez.

Hát igen a 3 nap történésein, ami majd lesz, azon magamban már én is jókat rötyögök előre is.

Kép
Kép Kép
sildike

Ja és azt nem is mondtam, hogy nagymamám hatására főzési lázban égek. Erre a hétre is csupa jó kajákat terveztem.
Hétfőn krumplistészta volt, de az általam gyúrt tésztából. Hát mit ne mondjak, zongorázni lehet a különbséget a bolti tésztával.
Tegnap Lasagnet csináltam, este meg csináltam isteni házi májpástétomot, a gyerekek falták és tuti semmi tartósító, vagy e betűs benne.
Ma zellerkrémlevest csináltam, és hozzá zöldségágyon sült halat.
Holnap ceasar salátát fogok csinálni csirkével. Pénteken meg pulykaszárnyat sütök valami fincsi zöldséggel.
A hétvégén szerencsére nem kell főznöm, mert szombaton délelőtt anyuék elviszik Bazsikát a cirkuszba, Balázs meg Lacikával csinál fiús délelőttöt. Utána együtt ebédelünk anyuékkal meg Bazsikával egy szuper kis étteremben, amit Bazsika mondott (a bimbammos étterem, ami neki azért szuper, mert apu minden fogás között kiviszi őt megnézni a templom harahgját. :lol: ). Utána fiúk maradnak anyuéknál, mi meg apával bulizunk egyet valahol.
Vasárnap meg mindig anyuéknál ebédelünk.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Duda!
Natinak DRUKKDRUKKDRUKK!!!!!

Jucc!
Sztem Te vagy nagyon fáradt (nem a gyerekek elcseszettek). Én mostanában úgy érzem, hogy a mélypontomon vagyok. Nem tudom, honnan merítek majd energiát, de valahonnan kell, mert ezt nem lehet sokáig így csinálni.

Ildi!
Rajtam (az előbb említett okok hatására) rajtam van a want to break free! :lol: Csak az erőt kellene hozzá megtalálnom...
Tegnap én is többször elszunyókáltam a Vészhelyzeten - ez már a vég....

ayse

Sildike, kinél lehet befizetni a menzára? :wink: én egymagamra nem igazán főzök...igazából semmit nem ívánok, ha meg ennék/főznék valamit, akkor tuti, hogy Tüncsi kitalál helyette valamit...

Kép

Kép
prüntyi

Duda, ne is mond, mi is nemsokára kapjuk, és még a pneumococcust is akkor kapjuk...legalább egyszerre túl van rajta...megy a drukkkkkkkkkkkkkk

Kép

Kép
prüntyi

Nna, jól van, látom lassan visszatér mindenki! :lol:

Ildi!
Meg van bocsájtva minden, behoztad a lemaradást! :lol: :lol:
Hú, jó mozgalmas dec.-ed lesz! Biztos tuti lesz! :wink:
Apa meg had küzdjön kicsit! :lol:
Tényleg jól hangzanak a kajáid! :shock:
Apának mondtam az egyes bömbit, azt mondta : " azannyja, az király!" :lol: :lol:
A pilates miatt irigy vagyok! Én is jókat hallottam róla! Mesélj majd, milyen volt! :D

Prüntyi!
A pneumo.. több oltás? És mennyibe kerül, 16ezer?

Köszönjük a drukkokat! A dr. nénink szerint nem minden gyereket üt ki ez az oltás. Ebben bízom én is!!!!! :?

Tényleg, tud valaki Dóriról???

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi, Dóri a 2007 nyári babásba ír.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Andi

Pilates: istenkirály. Ráadásul a Kleopátra házban van szerdánként este 8-tól. Ha Tiéd apa bevállalja az estét, akkor jöhetnél jövő héten Te is.

Ayse

Hát akkor nosza. Hogy erőt miből merítsél na arról foggalmam sincs. Néha én sem tudom, hogy hogyan fogom túlélni az aznapot.
Viszont most már tuti valami életérzés rajtam van, ha másfajta nem is de a zeneüvöltetősszáguldós az biztos, mert ma este is ordított a rádió. És a torna után meg annyira de annyira jól éreztem magam, hogy ki tudtam volna ugrani a bőrömből.
Megtaláltam a zugehört az overallhoz. :lol: Pontosabban a sapit meg a kapucnit, amiből a kapucni a fontos. Majd ha véletlenül mész Jucchoz, akkor véletlenül én is arra fogok járni jó? :lol: :wink:

Prüntyi

Hát sajna már van elég kosztosom. Szerintem a családban én eszem a legkevesebbet. :lol:
Viszont ezek szerint én lennék a legjobb disznónak, mert nekem a legjobb a hasznosításom. :lol: persze ez nem vicces és nem is jó, úgyhogy inkább :cry:

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?