Új privát üzeneted érkezett!

Emma :D
figyelj.... azért nem 1 ember van, aki végigvérzi!!!! nem barnázza az első 12-16 hetet, akár 1 akár több babával.
szerintem ez a barna semmit sem jelent ígyönmagában.

biokémiai: akkor beszélünk erről ha valami elindul, tehát elkezd nőni a HCG, mert a beágyazódás elkezdődik, vagy be is fejeződik, de utána leáll. Vagy a beágyazódás, vagy az embrió fejlődése.

én picit azt érzem, hogy hergeled saját magad. Az ET utáni 5. napon semmi sem dől még el. Az embriók ált 1 héten belüli időpontig ágyazódnak be, és a beágyazódás tényleg járhat akár vérzéssel is.

a barnázást ezer más dolog is okozhatja.

gyönyörű blasztókat kaptál vissza! Tessék hinni.... nem 10% esélyetek van! ez butaság!

egyébként az utro akár hüvelyi akár orális okozhat barnát.... ha hüvelyi akkor a feláztatás miatt, de orálisan is tud, mert van aki érzékeny rá és nem bírja.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Meg tudnátok nekem mondani, hogy a Kaáliba mennyibe kerül egy teljes meddőségi kivizsgálás?

Köszi a segítséget!
dóri797

Dóri

ez attól függ, hogy milyen vizsgálatokat kértek. mindennek külön ára van. pl. az UH 7500 ft. az első könzultáció 12000 ft. de tudaljdonképpen minden vizsgálatot meg lehet SZTK-ban is csináltatni.

Emma,

ilyenre ne is gondolj, hgoy 10 % esélyed van.
meg se forduljon a fejedben, hgoy nincs ott a baba!!!

Zsuzsi
zsuzsi73

Szép napot Mindenkinek!

Pénteken jártam a Kaáliban a következő menet miatt. Januárban lesz. A szokásos módon indulunk, 1 adag Marvelon. Kovács doki elmesélte, hogy nem is tudná hamarabb megcsinálni a beavatkozást, mert decemberre nincs több szabad lehetősége. Mármint neki lenne, de a Kaálinak nincs anyagilag. Csak bizonyos számút támogat a TB, és ezért nem bír többet. Fizetősöket bevállalnak, mert a kapacitásuk egyébként bírná. Azt mondta, ő már márciusra jegyez elő időpontokat, de valaki csúszik, ezért férek be januárra.

Rákérdeztem a progiszurira is. A szuri és az Utro hatása elvileg ugyanaz. Az egyik az injakció okozta fájdalom, a másik az állandó kúp használat miatt kellemetlen. Azt mondta, döntsem el én ,melyiket vállalom. Mikor visszapasszoltam, akkor azt válaszolta, hogy ő személy szerint az injekciót jobbnak tartja, bár tudományos magyarázata nincs. Azzal nem fordulhat elő, hogy kifolyik és a vérből is azonnal kimutatható. Más forrásaim ! :), azt javasolták, hogy ha lelkileg meg tudom győzni magam arról, hogy az utro ugyanolyan hatásos, akkor maradjak annál, mert az injekció szövődményekkel járhat, de ha félek attól ,hogy nem teszek meg mindent, akkor szuri.

Ezzel kapcsolatban kérdeznék is: Hogy oldjátok meg naponta a szuri beadását 9-12 héten keresztül????

Egyébként Katyerina utrot kapott 4* is, és nézzétek meg a zebráit!
zsofian

Sziasztok

Emma
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Nem igazán értem. Lehet tb alapon és fizetősen menni? Az egyiknél egyáltalán nem kell fizetni? 7500 ft-os uh a "fizetős" kategória? Szerintetek a férjemmel érdemes elmenni először vagy egyedül? Hálapénz vonatkozásában tudtok valamit?
dóri797

Zsofian

én napi 7 utrot + 2 naponta 2 ampulla progiszurit kaptam.
a barátnőm adta be, amikor meg nem volt rá lehetőség, bementem az ügyeletre.

Dóri

ha kimeríted az összes lehetőséget (ami jelenleg 5 alkalom), akkor már csak fizetősen lehet menni. a lombikot megelőző vizsgálatokért fizetni kell, de amint megkezdődik a lombik, akkor már nem kell fizetni semmiért (csak a gyógyszer felét). Hálapénz nincs, alá is iratják veled.
Azt tudjátok, hgoy melyikőtöknél van probléma?

Zsuzsi
zsuzsi73

Páromat még nem vizsgálták. Nekem rendszertelen ciklusaim vannak (40-60 nap). Most lesz egy éve, hogy nem sikerül a baba. Eddig ez történt: két vérvétel, 3 hónap progi (duphaston) és most van a 3. clostis hónapom.

Eléggé furcsállom, hogy teljes kivizsgálás nélkül már ennyi gyógyszeren túlvagyok, ezért keresgélek most másik orvost, intézetet, aki kifejezetten meddőséggel foglalkozik.

Nem gond, ha fizetnem kell, csak nem szeretnék nagyon nagy meglepetéseket. Nemrég voltam egy hormonvizsgálaton, amit úgy ajánlottak, hogy kb 5e ft, de 38e volt!
dóri797

Orsi
Köszi a részletes helyzetelemzést :D jó, hogy így látod :D
Annyit azért higgyél el nekem, hogy könnyebb ezt kívülről, mint amikor az emberrel történik. Nem hiszem, hogy bárki, akinek barnás folyása volt, úgy gondolta, hogy de szuper, épp most ágyazódik be a babám.
Hétvégén próbáltam tök nyugis lenni, sokat sétáltam meg étterembe mentünk, nem estem depresszióba.... Pontosan azért tartom magam, hogyha ennek ellenére van ott vki, annak ne ártsak.
6 nap múlva úgyis megtudjuk mi a helyzet.
emma1976

Zsofian! :)

Én kapok hövelyi utro-t, és progeszteron injekciót is.
Hogy hogyan oldom meg a szurit: én minden nap (kb. ugyanabban az időben) elmegyek az ügyeletre, és ott beadatom. (Tőlünk az ügyelet szerencsére nincsen messze, kocsival kb. 5 perc.) Már kedves ismerősként fogadnak... :lol: , igyekeznek olyan helyet találni a szurinak, ami kevésbé fáj, bár - így a 37. szuri után - már egyre kevesebb ilyen van. :? :evil:
És már eljutottam odáig, hogy ha sokan vannak előttem (ez inkább csak hétvégén jellemző), akkor előremegyek, mert nem akarok a sok influenzás, lázas, náthás beteg között sokat üldögélni. :roll:

Kép Kép
kismokus

Zsofian :D
azért nem az az álatalános, hogy progiszurit kapnak az emberek, nagyon sok emebr lesz babás az utroval.

Dóri :D
jó kezekben voltál eddig :twisted: :twisted: :evil: :evil: nőt úgy kezelni, hoyg a férjét meg sem nézik azért elég nagy felelőtlenség.
Ha a pároddal minden OK és a Te petevezetődi átjárhatóak, akkor szerintem az inszeminációt fogják javasolni.
Viszont előtte fontos lenne kideríteni, hogy miért vannak ilyen hosszú ciklusaid.
Hormonvérvételt sima sztk alapon is ezer helyen csinálnak, a hagyományos nőgyógyászoddal kellene beszélni. Kellene egy alaphormon - ciklus 2-3-4. napja- (prolaktin, LH, FSH, TSH, ösztradiol) aztán 1 monitorozott ciklus, hogy egyáltalán lássátok, hogy hogyan alakul a peteérésed.
után meg szerintem gyógyszerrel fognak peteérést stimulálni.

de a hosszú ill. rendszertelen ciklusnak kb. 1000 oka lehet.
szerintem kérj a kaálian egy konz időpontot, és utána az orvosok mindent elmondanak.
de a párod is midnenképp nézessétek meg!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Dóri

ahhoz, hogybármi is elkezdődjön a kaáliban, a párodtól is kérnek majd egy sperma vizsgálatot.
Ha bejelentkeztek konzultációra, ami 12000 ft, ott mindent elmondanak. a kaáliban minden vizsgálatot megcsinálnak, de drága.
én anno úgy mentem oda, hogy az első konzultációra már mindent vittem magammal, mert előtte kértem egy tájékoztatót, hgoy mik kellenek ahhoz, hogy elkezdődjön a lombik. (nálam egyértelmű volt, hgoy csakis a lombik segíthet)

Emma

hidd el, hogy itt sokan tudják, hogy most mit érzel, de akkor is maradj légyszíves nyugodt. és csak arra gondolj, hgoy ott van veled.

Zsuzsi
zsuzsi73

Emma :D
persze, hogy könnyebb eztkívülről :D de azért kell kicsit kívülről is látni, hogy ne csak a legrosszabb lehetőség járjon a fejedben!
tényleg nagoyn jó eséyles babókat kaptál vissza.
egyébként ma mi a helyzet barnával?

(egyébként meg tényleg 2 ismerősöm a 14. hétig totál vérzett, rendes betétes mennyiségeket, és ott az 1-1 gyerek, annyi idősek mint a fiaim)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zsuzsi :D
annyit tennék csak hozzá, hogya konz. _után_ ha már tudod mi kell is lehet menni az sztkba vérvételekre. én mindig így csináltam.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi

én most, a 4-ik kezdésre már a 2. napi hormon eredményeket is megcsináltattam. próbálok mindent az SZTK-ban csináltatni (bár nem nagyon örülnek neki, mert szerintük ugyanezt a kaáli is le fogja számlázni az OEP-nek), mert az itt van 2 perre, a kaáli pedig 60 km-re.

Látom ma vagy 8 hetes :D már csak 4 hét és túl vagy a nehezén :D

Zsuzsi
zsuzsi73

Köszi a segítséget! Elmegyünk szerintem a konzira, aztán sztk-ban csináltatok majd labort.

Szabolcs utcáról hallotatok valamit? Hozzám az lenne a legközelebb.
dóri797

Laborra ad a Kaális orvos beutalót, ha sztk-ban karom csináltatni?
dóri797

Dóri

szakorvos fog beutalót adni, a nőgyógyászod. a kaáliban nem fognak adni

Zsuzsi
zsuzsi73

persze, de Te már "rutinos" vagy, tudod mi kell. Ha valaki első kivizsgálása megy még nem tudja, hogy mi fog kelleni neki.
(egyébként meg az sztk hülyeséget mond, mert a kaáliban azért fizetős, mert nincs szerződése a vérvételre az oeppel.... szóval nem tudja duplán elszámoltatni!!!)
a kaálinak csak a lombikra van szerződése és abban nincs benne a hormonvérvétel finanszírozása az oep részéről.

nem a kaális sztkba nem ad beutalót, mert nincs beutalási joga, a mezei nőgyógyász írhat.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi

mi a fizetős a kaáliban? én még sose fizettem ott vérvételért.
zsuzsi73

pl. az alaphormon. de ez is változó, mert július 1 előtt nem volt az, most az, de emlékeim szerint amikor a fiúkkal lombikoztam, akkor is az volt - ezért én akkor sztkban csináltattam.
tehát a 3. napi hormonért most már fizetni kell, azt hiszem 14e Ft.

Orsi
KépKépKép
icsilya

jah, egyébként igen, már 8 hét... a szerdai UHt nagyon várom.....
azon szeretnék túllenni :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nagyon jó döntés volt, hogy otthagyod az eddigit, és jössz a Kaáliba. Tényleg csak a legjobbakat tudom erről az intézetről nyilatkozni. Itt jó kezekben leszel, és biztos baba lesz a vége! :D

Orsi :D
Szombaton tényleg csak kb. 5 csöpp volt, tegnap viszont több, ezért vártam nagyon a mai napot, hogy nem kezdődik-e vérzés. Istennek hála eddig nem. A mennyiség: talán kicsit kevesebb lesz, mint tegnap, de több, mint szombaton (már amennyire ezt fél10kor meg lehet jósolni)
emma1976

Drukkolok nagyon!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Emma: nagyon szurkolok, mint itt mindenki, de Orsinak igaza van. CSak te vagy képes magadba erőt önteni és amíg nincs pont a végén, addig tessék hinni, hiszen tudod, nekünk ez maradt!!!! Kitartás!!!

PéZsé!
pézsé

Orsi,Pézsé :D
Jól van, jól van. Összekapom magam :D
emma1976

Sziasztok!

Emma,
nagyon drukkolok! :) Egy kis pecséttől még tényleg próbálj ne elkeseredni! :wink:

Bols,
köszi az infót, hogy annak adnak progiszurit, aki a tesztig se jutott, mert megjött Utro mellett! Ez alapján talán tényleg nem ártana ha kapnék! :)

Sok sikert az újfajta gyógyszerezéshez!

Beu,
úristen, márc. vége??? :shock: Hát, ha a várólista ezt jelenti, akkor sok jóra nem számítok a jövőben :roll:

Drukk a stimuhoz!

Üdv az újaknak: Tobi, Dóri, :)
a többek már elláttak benneteket infókkal!
angel37

Ja, magamról annyit, hogy miklósbácsim igen türelmetlen volt, így már két napja szedem a fogigátlót! :D
angel37

Angel :)
Szuper, hogy kezdesz. Én is rögtön rád gondoltam, mikor Bols írt a progiszuriról, hogy a te eseted pont ilyen.
emma1976

Angel :D
ne gondolkozz Te itt a jövőben! mire a tesókért kell menni még sok víz lefolyik a dunán! :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Angel! :)
Jaj, de izgi, már javítottam is a táblázatban! :lol:

Kép Kép
kismokus

Köszi csajok! :)

A sok fogigátlószedés nem árt meg? :D
Mivel miklós így "kitolt" velem, lehet, hogy nem is lesz elég amennyi van! :shock: Kb 2 szemért kéne venni újat! :roll:
angel37

miért ártana?
nem értem a kérdést :D :D :D

ha miklós korábban jött tudtok korábban kezdeni, nem? :D
azt kell megnézned, hogy a fogigátló 17. napja után mikor esik a köv. vasárnap, mert akkor az az uts. fogigátlós nap és utána pénteken indul a stimu :D
nézd meg, majd hívd fel a dokit :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Valami rémlik korábbról, hogy sokáig kell majd szedned, ugye?
Marvelont szedsz? Nekem megmaradt 16 szem, szívesen felajánlom!

Kép Kép
kismokus

Na jó, ezt akkor úgy veszem, hogy nem árt! :D :D

Jaaa, hogy így naphoz van kötve? Mindenképp pénteken indulna a stimu? Köszi, ezeket nem tudtam! :oops: Á, így akkor belelógna ugyanúgy az ünnepekbe, ahogy eredetileg számoltuk, és úgy döntöttünk, hogy nem akarjuk...

(Dec. 10-re esne az a vasárnap.)
angel37

Kismókus :)
aranyos vagy! :)
De Rigevidont szedek :?
angel37

értem :D
a kaális kezelőlap - gyári- úgy van megírva, hogy ált. vasárnap az uts. fogigátló és utána pénteken indul a stimu.

Orsi
KépKépKép
icsilya

MA MEGSZÜLETTETT A BARÁTNŐM LOMBIKOS KISLÁNYA!!!!!!!!!!!ÉLJEN!!!!!!KOVÁTS DOKTORNŐ-1. LOMBIK!
LOTTI A NEVE!!!!
DE JÓ NEKI!!!!!!!!!!
lola29

Icsilya :)
na én azt hittem személyre szólóan nyomtatják! :D Komoly :oops:

Mindenesetre köszi az infókat! Jó az a január, beálltam már rá! :) Csak azért csak megmozdult a kisördög, ha már a szervezetem így igyekszik, hogy kezdhessek! :D

Max. veszek még egy doboz bogyót két szemért, na puff! :)

Szed egyébként rajtam kívül még vki Rigevidont??? Mindenkitől a Marvelont hallom! :roll:
angel37

Én meg azt hittem, hogy van mindenféle ilyen nyomtatvány (hétfő, kedd, szerda, stb... változatban), és azt húzzák ki a fiókból, ami éppen az adott személynek kell...... :oops: :roll:

Kép Kép
kismokus

á dehogy :D :D :D egyenpapír :D
drukk akkor januárra :D
(hány napig is szeded a fogigátlót? :D)

én még rajtad kívül azt hiszem nem találkoztam ezzel.

Orsi
KépKépKép
icsilya

lehet, hogy van többféle nyomtatvány :D de én eddig csak vas-péntekessel találkoztam :D :D

no, meg mivel a fogigátlót asszem 17-32. napig szokták szedetni, indulhat mindenki ugyanakkor, ha az UH szerint már leálltak a petefészkek :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kismókus :)
ezek szerint nemcsak én gondoltam ilyesmit! :wink: :lol:

Icsilya,
meglepő, de valóban vas-péntekes volt az előzőm is! :lol:

37 napig fogom szedni!!! :shock:

És miért vagyok én ilyen ufo a bogyóval? :shock:

Lola,
gratulálunk a barátnődnek, Lottinak és a drnőnek! :)
angel37

jééé, ez nekem is új! Nekem is vasárnap kezdődött a suprefact, meg vasárnap a Gonal is....
emma1976

nem vagy UFO :D csak ennyi ideig nem szokták nyomni :D De most az ünnepek miatt végülis értehtő :D
(nekünk tavaly a fagyis totál karácsonykor volt, 25.én a repesztő és rá 2 napra a transzfer :D vagy valahogy így :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Az UFO-ságot a Rigevidonra értettem! :)

Azért ha vki szintén ezt szedi, szóljon! :)

Egy fagyis menetet asszem én is bevállalnék az ünnepekre, de stimus-punkciósat inkább nem :oops:
angel37

Emma!
Megértelek a barnát illetően. De azért +++++++++++++++ gondolatokat tessék táplálni! Ott lesz az a baba!
Zsófi!
Szóval ide is begyürüzött valóban a pénzügyi válság :( A január az tökéletes a fogantatásra.
Harcika!
Köszi itt is! Most szombat reggel óta megint nem volt. Dehát tudják az okát, pont ezért félek, ahogy olvasom odaát pl. Anikó történetét.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Úgy hallottam, már a Kaáliban is van várólista a lombikra. :evil: :evil: Vajon az inszemnél is? :roll: Remélem, hogy nem, mivel ez nem támogatott, így talán arra nem kell várni. Tud erről valaki többet?

Mazsola
Kép
mazsola78

Mazsola,
mivel az inszem önköltségből megy, sztem nincs várólista!
angel37

Kedves feledékeny Angel!!
Sz'tem pár napja beszéltük meg hogy mind a ketten Rigevidont szedünk!! Ha küldesz címet priviben, küldök amennyi kell!! (én is kettőnél tartok :lol: :lol: )

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?