Új privát üzeneted érkezett!

Etterke, Ritike: Köszönjük Nektek is a jókívánságokat!

Rita: Ne haragudj, pedig benne vagy címlistámba! Küldöm megint!
Amúgy az csak "előszülinap" a vidéki nagyszülőknél, ma lesz neki még egy pesti nagy - és dédszülőkkel :D

Kép
mölli

Sziasztok!

Végre van kis időm ide is!!!! Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán nézek be, de el vagyok havazva, vagyis inkább annyi minden teendőm van folyton!!! :cry: :cry: :cry:
Azért Gery oldalára próbálom aképeket frissíteni.
Ákosnak Nagyon Boldog 1 éves Szülinapot itt is!!! :lol: :lol: Tök jó, még a vonalzó is Boldog Szülinapot kíván!!!!! :lol: :lol: :lol:
A copfos Rékus annyira de annyira cuki!!! Mikor megláttam hirtelen mondom ki ez a nagylány!!????? Ezekkel a 'fürtökkel' annyira nagylányos!! De nagyon cuki!!!! :lol: :lol:
Köszönjük mi is a köszöntést!!!!

Mölli tőled még azt akartam kérdezni, hogy milyen tortát kapott Ákos??? Teljesen olyan anyagokból készült amit már Ő ehet? Bár mondjuk az is igaz Ő már eddig is ette a tejes dolgokat is ugye??? Jól rémlik?? Én még töröm az agyam Gery mit kapjon majd, de addig van még 2 hónapom. :lol: :lol: Holnap megyünk a dokihoz mérésre, majd rákérdezek jöhet e nála a túró. Azt szeretném óvatosan bevezetni.
Képzeljétek Gery már rázza a fejét jobbra-balra ha azt mondjuk neki hogy NEM, vagy NEM SZABAD!!!! Annyira édes!!!! És ma pl az ebédje nem nagyon ízlett neki, hát akkor is elkezdte a fejét rázni. Azt hittem lefordulok a székről! Nem ízlett nek és mutatta is a fejével!!! :lol: :lol: :lol:
Na szóval tettem még pár új képet Geryről a honlapra még ugye a 10. hónaphoz. Köszi aki megnézi!
Igyekszem benézni tényleg ahogy tudok!!!!!

Mit szóltok ehhez a kórházválasztási dologhoz?? Hogy csak a kerületileg hozzánktartozó 3 kórházba lehet menni!!?? Beszarás ilyen baromságokat találnak ki! És akkor mi van a szabad orvosválasztással??????? Én ugye a SOTE ahova járok, az jócskán nem a mi kerületünk, és talán még nem is a környező kerületé. Nem tudom így mi lesz. Ahova tartoznék az a délpesti azaz Jahn Ferenc kórház, meg még ki tudja melyik kettő. Mert ugye 3 kórházat jelölnek ki ami kerületileg a legközelebbi??? Vagy hogy is van ez???!!! :evil: :evil: :evil:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Edit! Krisztának jobbulást!!!!
Zsuzsi! Alida is szépen növöget!!! Viszont érdekes, hogy nálatok most is van szuri!!!!! :shock: :shock:
Gery majd 1 évesen kapja a kövit és ugye eddig 3-at kapott. a 2., 3. és 4. hónapban. Ja ez a szuri ami hamarosan jön ez az agyhártya elleni oltás. Ami ugye választható! Mölli, Sancsi! Ti beadatjátok a babátoknak????? András igazából kicsit tart tőle, Én annyira nem rinyálok, de persze így beültette a bogarat a fülembe...............

Sancsi!!! Mizu?? Megy a tanulás?? Szegénykém neked sem lehet egyszerű!!! :cry: :cry: :cry: Írtam még kedden köszöntést a honlapotokra!!! Vetted??? :lol: :lol:

Na elköszönök csajok!
Minden babának puszika!!!!!
Jók legyetek, és igyekszem benézni!!!!!!!
Pusssz

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kedves Gery!

Boldog szülinapot kívánunk neked is és sok puszit küldünk Neked és Anyukádnak is!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Tegnap az úszás nagyon szuper volt, Réka nem félt az oktatótól, nagyon élvezte a vízet, pancsolt, csapkodott a kezével és lábtempózott. Mindenkinek csak ajánlani tudom az úszást, mert nagyon jó közös program. Tegnap merültünk is, picit féltem, de Réka nem, és még ez is tetszett neki!

A fogacska nő, de nem tudom lefotózni :(

És már kúszik! Nagyon ügyes! hamarosan négykézlábra fog állni szerintem!

Ismerkedik a NEM fogalmával, eddig nincs sikerélményem. Elég akaratos a csajszi!

Ma az etetőszékben ült és dobott nekem egy puszit, hát elolvadtam! Imádom!

szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sudi: Ákos pont 1 hete kapott agyhártyagyulladás és bárányhimlő elleni oltást. Mi dokinénink azt mondja, 1 éves kor előtt nagyon nem adja be, de előtte érdemes kiváltani, mert úgy olcsóbb. A kettő együtt így is 12 ezer volt. Én egy percig nem gondolkoztam, h beoltsuk-e.

Tortakérdés: Ákos tejes dolgot babajoghurton kívül nem evett még, mivel nem szereti. Camambert sajtot olykor-olykor eszi, de kábé 1 falatot. Tortából sem evett. Nem azért mert nem adtunk neki, csak nem érdekelte. Ami képen látszik, az csak a habnyalogatás. Ez vmi speciális anyag amivel cukrászok használnak tortabevonásra, és szerintem egy egészséges 1évesnek három nyallintás habtól nem lesz baja. Bár a mi orvosunk amúgy is azt mondja, hogy mindent ehet már csak túl fűszeres dolgot nem. Ehhez képest elég sz..-ul eszik mostanában.
A mai tortája lúdláb, tiszta csoki, hát az meg végképp nem fogja érdekelni szegényt... Szerintem ilyenkor a torta még a vendégek miatt van, vagy hogy a baba szétkenje :D

Kép
mölli

Sziasztok!

Alidának kicsi hôemelkedése lett reggelre, viszont éjjel csak egyszer evett!! :) Most felváltva bágyadt vagy ny?gös, lehet néha babusgatni, ami már úgy hiányzott, ugyanis nem nagyon marad egyhelyben egy pillanatig sem.

Edith:
örülök, hogy jobb volt az éjszaka. :) Alida két hónap alatt kicsit több mint 1 kg-t hízott és 2.5 cm-t. Megkönnyebbültem, hogy nem hízott többet, viszont a hosszát kicsit keveselltem, de hát mi sem vagyunk égimeszelôk! :lol: Néhány napja viszont suttogva több szótagot is mond, b és p mássalhangzókkal. A püppp viszont örök kedvenc, ami jó nagy köpködésekbe torkollik! :lol:

Etterke:
örülök, hogy Réka így élvezi a vizet! Lehet, hogy nekünk is kéne keresni valami úszást, mert már alig merjük Alidát a fürdôkádjába betenni, ugyanis az összes vizet kifröcsköli! Megállás nélkül rúgkapál!! Édes lehetett, ahogy puszit dob! :D

Sudi:
nálunk 2,4 és 6 hónaposan kapnak oltást, aztán 12 és 18 hónaposan. Agyhártya ellen automatikusan beoltják a babákat, szerintem mindenképpen megérné Nektek is!

Na mennem kell ciciszolgálatra!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Itt is 2, 4 és 6 hósan jár az oltás a babáknak, mivel egyik oltás után min. 5 hétnek kell eltelnie, amíg a babák egyáltalán valami injekciós szérumot ismét kaphatnak. Nálunk is automatikusan adják az agyhártyagyulladás ellenit, és nem kell fizetni érte (legalábbis úgy tudom). Eddig egyévesen kapták, most 7 és fél hónaptól be lehet adni, így rendelkeztek egy tavalyi agyhártyagyulladás-járvány következtében. Kriszta a 6 hós szuriját fogja megkapni 2 hét múlva, mert tolódott az egyik egy betegség miatt, és akkor megkérdem, hogy ugyanaznap nem kaphatja-e be ezt is. De meglehet, hogy nem.
MIndenesetre, lányok, ha megkapom rá az engedélyt, átmásolok ide egy szöveget, amit egy szülésznő írt a másik topikba (babás topiktag, de mellette szülésznő is), ő is épp most járt utána a dolognak, viszont ő sokkal drágábbnak tudja az oltást. NA, ha válaszol, akkor rögtön átmásolom.

Sudi: Egy egyéves gyereknél szerintem sem világ vége, ha eszik a tortahabból már. Ahogy Mölli is írta, ennél többre úgysem igazán értékelik még a tortát, nemhogy belakjanak belőle! :)
8 hónaposan én is elkezdek gluténes tejpépet és fokozatosan a többi lisztes kaját adogatni Krisztának. Így már lassan odajutunk, hogy mindent enni fog, kivéve a sót, fűszereket, stb. Bár, ha már kenyeret fog enni, akkor abban só is lesz, de az már úgysem vészes.

Etterke: Látod, hogy megkedvelte Rékus az oktatót? Csak időre volt szüksége. Vagy múltkor épp rossz passzban volt. Sajnos, nálunk nincs babaúszás, mert ha lenne, már régen vinném. Majd megtanul később úszni. :roll:
Gratulálok a kúszáshoz. Krisztánál valójában kimaradt, csak úgy egyet-egyet kúszott, inkább elhasalt.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Sudi!

Örülök, hogy jelentkeztél!

Gondoltél arra, hogy túrótortát csinál vagy vegyél Gerynek? Olyan gondolok, hogy a tészta között vagy túró és a tetején gyümi. Talán ezt megeheti Gery. A tiszta túrótorta talán a zselatin miatt nem szerencsés.

Réka is 2, 4, 6 hónaposan kap szurit, majd 15 és 18 hónaposan. Elvileg most már Magyarországon is új oltási rend van és igazodik az unióshoz. Réka itt megkapta az agyhártyaellenit már. Ha nem lenne itt kötelező akkor valószínű, hogy kérném, de az esetleges mellékhatásokat figyelembe kell venni. Biztos a dokid tud segíteni! Érdekes egyébként, hogy itt a TBC elleni nem kötelező, de majd nyáron valószínű megigénylem Rékának, mert ha sokat vagyunk otthon akkor nehogy gond legyen!

Alidát is a fogacska gyötri?

Milyen játék érdekel egy 9-10 hónapos babát azaz mit vegyek karira Rékának? A nagyszülőktől építőkockát ls telefont kap!

Itt esik az eső, forró kávét kortyolgatok és sötétben gépelek... olyan télies a hangulatom!

Kép
Kép
etterke

Sudi, Mölli!

Kezembe akadt egy magyar Baba Magazin 2006. 1. száma és ebben a 2006-ban életbelépő oltási rendről van egy cikk, mely szerint a babák 2 hónaposan megkapják az agyhártygyulladás elleni oltást a diftéria, tetanusz, szamárköhögésés agyermekbénulás mellett. Akkor ez valami más oltás??? :roll: :oops:

Kép
Kép
etterke

Na, lányok megvan az engedély. Bemásolom, amit a másik csaj írt. De ő egy másik oltásról beszél, ami sokkal komplexebb és drágább, de több minden ellen véd. Nem biztos, hogy érint titeket, de hátha mégis hasznos lesz valakinek.

"Pneumococcus által okozott betegségektől véd,ebbe beletartozik az agyhártyagyulladás is,de sok másik betegség is ami veszélyezteti a gyermekeket.(pl.: tüdőgyulladás,sepsis,középfül gyulladás-nekünk pont ez van-) Prevenar a neve,7 legfontosabb penumococcus szerotípus ellen védő oltóanyag,
5 év alatti gyerekeket ajánlatos oltani vele.Minden életkornak meg van a maga oltási sémája.Ha már kialakul a védettség nem kell ismételni,egész életében védelmet nyújt,mert immunmemoriát alakít ki.
Elbeszélgettem ma a veszprémi kórkáz gyerekintenzív vezető orvosával,-akit mellesleg nagyon szeretek és adok a szavára,Hannát kellett átvinnem,mert kérte a gégész,hogy hallgatassak rá a tüdejére- az oltásokról,és megdöbbentő adatokat mondott a pneumococcus áltál okozott betegségekről.
Azt mondta,hogy egyre nagyobb számban fordulelő és nagyon makacs dologról van szó.Mindenképpen szorgalmazza a gyerekek beoltását,mert egyre több az ilyen eset.
És most jön a horror,az ára!16.700ft!!!!!!Nincs rá semmilyen támogatás!!! És egy nem elég!
Leírom az oltási sémáját,ha vkit érdekel:

2-6 hónap:3db,1 hónap szünetekkel,2 éves korban 1 ismétlés

7-11 hónap:2db,1 hónap szünettel,2 éves korban 1 ismétlés

12-23 hónap:2db,2 hónap szünettel,ismétlés nem szükséges

2-5 év:1db,ismétlés nem szükséges

Hát nem semmi,modjuk aki egy éves kor után adatja be,annak is kettőt kell megvenni!

Ez a magyar egészségügy,erre nem tudok mit mondani!Ezt kéne támogatni,mert az iyen betegek gyógykezelése jóval drágább,nem beszéve a kockázatokról,hogy bármikor fertőződhet a gyerekünk,és elég rapszódikus a lefolyása!
Visszatérve a Menjugate-re,azt mondta a dokinéni,hogy az is fontos,de ez a jobb,mer hál istennek amitől a Menjugate véd az nagyon ritkán fordul elő,alíg találkoznak vele,nem úgy mint a pneumo által okozott betegségekkel!

Lehet,hogy most egy kicsit megijesztettelek benneteket,de fontosnak tartottam,hogy megosszam veletek,egy gyerekintenzív osztály vezetőjének a tapasztalatait,és tanácsát.
Mellesleg gyorsan felhívtam a háziorvosomat is,ő is ajánlja,de tudja,hogy nagyon drága,de megjegyezte,hogy ő is beoltatta az unokáit!

Hát ennyi lenne röviden!De itt olvashattok róla:www.pneumo.hu"

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edit!

Köszi az infot! Azt hiszem Réka ezt kapta 2, 4, 6 hónaposan, azért vagyok bizonytalan picit, mert az oltási könyvbe Meningococo néven szerepel, de ez szerintem spanyolul van, mert más más betegségek is adott nyelven szerepelnek a könyvben.

Ezek szerint Magyarországon még nem kötelező, pedig az új oltási rend elvileg tartalmazza???

Nézzetek utána mindenképpen!

Jó éjt!

Kép
Kép
etterke

Latom csak nalunk van tobb oltas :( Nalunk van2, 4, 6, 9, 12, 15 hos korban, utanleoekre mar nem emlekszem.

Akos boldog Szulinapot kivanunk!!

Zsuzsi: Ugy emlekszem azt irtad a multkorjaban hogy kuldtel uj kepeket Alidarol. En nem kaptam meg :(

Szerencsesen hazaertunk. Petike eleg jol viselte a repulest. Ha apa is velunk lett volna nem lett vola semmi gond, de igy en nekeme kellett egyedul szorakoztatnom :lol: Nagyon anyas, allandoan igenyelne :roll: :roll: Mar nagyon szepen beszelget neha olyan vekony hangon hogy a hallasom elmegy tole :lol: :lol: Meg kesobb jelentkezem

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

NAgyon jó a kedvem, hisz hosszú idő óta most aludtam át először teljesen az éjszakát! Kriszta este fél 10-től reggel 7 utánig meg sem pisszent. 6-kor mentem megnézni, mi van vele szuszog-e még?
Hál'istennek mondhatni elég jól van, még köhög egyet-egyet, de inkább csak így reggeliben meg estefelé. Láza nincs, de az orrában még időnként összegyűl egy s más, azt kiszívom, amúgy a kedve töretlen. Végre fellélegezhetek én is (remélem, nem kiabálom el a dolgot).

NA, megyek lányok, van két tányérom és 3 kanalam mosogatni, meg szedjem rendbe a házat, mielőtt anyósom megérkezne. Délután aztán ismét sógornőmékhez megyünk, Istvánnak lesz egy kis dolga náluk, de nem tudom, pontosan mikor jövünk haza.

Legyetek jók és mindenkinek nagyon kellemes, szépidős, gyógyulós, betegségmentes hétvégét kívánok.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sudi: Boldog hófordulót és névnapot Gerynek! :D

Később még jövök, de most sok a tennivalóm!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Gerynek boldog névanapot kívánunk!

Jé, de furcsa, Ákos vonalzója végén is 2 van!!!! Tegnap család ezer-millió ajándékot hozott Ákosnak, tele van a nappali. Pl. van egy hatalmas játék ló.... Anyám félt, h kidobom vele együtt őt is, de tök szép. Utána még kedvenc szomszédaink is feljöttek ksözönteni.
Na ebből a lúdláb tortából tényléeg egy szemet nem evett.... Talán tényleg joghurttorta jobb lett volna, bár...

Kép
mölli

Sziasztok!

Megjártuk ma a dokit. Hát érdekes hogy mindenhol más ez az oltási rendszer. Etterke, azt hiszem nálunk egyforma lehet az oltás, csak itt az év elejétől változott a rend, tehát aki még január elött született az a régi rend szerint kapja a szurikat, nekik azt hiszem több járt, és aki már ezévben létta meg a napvilágot, mint Gery is, az már az új rend szerint kapja a szurikat. Ami 2., 3., és 4 hósan van, aztán egy évesen az agyhártya elleni szuri, ezt ma kérdeztem meg pontisan, aztán még kető lesz valamikor asszem a 15. és a 18. hónapoban. És ez az agyhártya elleni szuri úgy van, hogy még az első szülinap elött felírják, hogy meg tudjam venni, mert így még olcsóbb és akkor ha egy éves lesz akkor beadják Gerynek. Olyan 2-4000,- azt mondta a doki. :lol: :lol: :lol: Azért ez nem vészes, mint amit Mölli írtál az a 12000,- kicsit durván hangzott, nem is értem, hogy miért nem ezeket támogatja az állam?????? :( :shock:
Meg most nézem még amit írsz Etterke, hogy mi van a két hós oltásban. Én akkor nem értem ezt. Úgy tudom, hogy ez a szuri ami 1 évesen van az agyhártya ellen, az nem kötelező. Gondolom emiatt kerül végülis pénzbe......

Köszönjük a névnapi köszöntéseket, aki mondta Gerynek!!!!! :lol: :lol: Rita neked meg külön köszönjük a képeslapot is!!! :lol: :lol:

Na megyek, mert felkelt Gery, és dobálózik az ágya melletti pelenkázón talált tárgyakkal, hogy figyeljek ráááá. :lol: :lol: :lol:

Szia Mindenki!

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Zsuzsi: Alida hogy van, van még hőemelkedése?

Agyhártyagyulladás elleni oltás: Igen, a szakkönyvek azt írják 2 hós kórtól adható, csak a mi gyerekdokinénink mondta, hogy ő személy szerint 1 éves kor után javasolja. Előző doki 6 hós kor után javasolta. SZóval ugyanarról van szó, de mint minden más kérdésben, ebben sem egyezik a dokik/védőnők véleménye.

Sudi: A nagy támogatás így az volt az oltásokon, hogy 14 ezer helyett "csak" 12 ezret fizettem. Tényleg jó, nem?
Fentebb írtad, hogy Te is kiakadtál az orvosválasztás korlátozásán. Nekem amúgy sincs nagy kedvem még 1 terhességhez, egyre inkább csak elveszik ilyenekkel.

Kép
mölli

BOLDOG NÉVNAPOT GERY BABÁNAK ÉS SOK ÖRÖMET, VIDÁMSÁGOT!

Sudi: Akkor az oltás egyezik az ittenivel, csak itt kötelező, otthon pedig fizetős.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Csak gyor bekukk!

Sajna betegeskedünk, Dávidkának mandula gyulladása van :(rendesen megvan fáza, és megfertőzte az egész családot, ugyhogy mindhármna taknyolunk ezerrel

Holnap lessz Dávid baba keresztelője, nagy az izgalom:D

Drukkoljaotk, hogy minden oké legyen!
most ennyi voltam:(
Remélem mindenki jól van.....

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Jocika:
Nagyon boldog féléves szülinapot kívánunk!!!!!! :D :D :D

Gery:
utólag is névnapod alkalmából sok boldogságot!!! :lol:

Tegnap nem bírtam feljönni, nem jött be az oldal. :( Most is rohannom kell.
Puszi
zsuzsi 81

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kedves Joci!

Utólag is nagyon boldog féléves szülinapot kívánunk neked és sok vidámságot!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Úgy látom az utóbbi napokban nem nagyon tudott jönni senki fórumozni, remélem mindenki jól van és a betegek is már gyógyulgatnak.

Mi jól vagyunk. Réka kúszik, sokat fordul a hasára, pelenkázás közben 4--5x, szóval Sancsi, Sudi már értem korábban miről beszéltetek.

Úgy tűnik felül is jön Réka foga, egész nap rág, és a nyelvével birizgálja, estefelé nyügősebb és nehezebben alszik el. Sajnos este a cumisüveg sem kell neki, valószínű érzékenyebb az ínye szopáskor, így esténként is tejpépet kap, de abből sem eszik nagy adagot. Hát kellett pár este, még rájöttem erre. Reggel viszont bevágja a 240 ml-t.

Kép
Kép
etterke

Ja, és ha van időtök, kedvetek, nézzétek meg Réka újabb képeit a babaszoba oldalon!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok,

nincs valakinek felesleges Pampers pelus vonalkódja?
3-as vagy 4-es méret jumbó vagy óriáscsomagról, 2 db hiányzik egy jó játékhoz.

Előre is köszi, ha van, bár úgy tudom nem nagyon használ senki ilyen pelust ugye?

Rita & Tomi
Kép
ritike

Na sziasztok!

Mi ez a pangás????
Megnéztem Réka képeit! Nagyon jók!!!! A haja még mindig tündéri, az úszósapi beszarás (mábocsi)!!! :lol: :lol: És a szülős képek is nagyon édik!! Tiszta nagylányos már a Réka! Komolyan!!! Nagyon szép kislány!!! :lol: :lol:

Köszönjük mindenkinek a köszöntést!!

Jocinak Én is kívánok boldog hófordulót!!

Rita merre vagy??????? Megint rossz a gép????
SAncsi pláne merre??????????????????????????????????????!!!!!!! :shock: :?

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na pont írtál Rita!!!:-))))))) :-) :-)
Nekem Libero-s pontjaim vannak, azt gyüjtöttem a teknősért, aztán végül két játékot is küldtek................... :lol: :lol: :lol:
Maradt vagy 16 pontom!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma nagyon boldogok vagyunk!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vettünk egy új autót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tiszta happyk vagyunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Még mielőtt azt hinnétek tele vagyunk lóvéval, elmondanám, hogy hitelre vettük és a mostani autónk is arra van, amit már jó 3 és fél éve fizetünk. Ezt akkor is újonnan vettük, de most kaptunk ugyanattól a kereskedőtől egy kihagyhatatlan ajánlatot, elmentünk, gondoltuk ennyit megér, hogy meghallgassuk, és tegnap végigrágtuk, aludtunk rá egyet és ma visszamentünk és megvannak a papírok, mindössze 40.000,-ret kellett befizetni!!!!! Megy tovább a hitel, még kicsivel kevesebb is mint eddig, csak legalább most újra egy vadi új, null kilóméteres autóban fogunk ülni. Azért ez bőven egy millióval drágább is, de jóval biztonságosabb, korszerűbb stb.Sajna az átadásra várni kell úgy 4-5 hetet...................ezt elég szar lesz kivárni, de ez van!A mostaninál is 5 hetet vártunk az átadásra. Gyönyörű, és csodaszép és fullextrás, minden 'szir-szar' van benne!!!! Úgy örülünk neki!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Csak már elhozhatnánk!!!!!!!!!!!!!
Még kedden vissza kell menni két papírral, addigra meglesz a banktól a hitel is. És onnan csak várni kell! Azért remélem megadják a hitelt, bár akivel kötöttük az üzletet, aszerint 100%!!!!!!!
Eddig is Suzukink volt, ez most az új Swift! Párducfekete metál!!!!! :lol: :lol: :lol:
Jaaaaj nagyon örülünk neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem nem haragszotok, hogy itt így eldicsekedtem vele, de nem bírtam magamban tartani!!!!!!!! Nagyon örülünk!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szegény régi Szuzi, azért nagyon szerettük, hiányozni fog................ :cry: :cry: :cry:
Ő volt az :
Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na, helló,
szóval akkor megvettétek! Ez gyors volt! Örülök, hogy klassz!!!
Épp most készülök írni, nincs semmi, csak tegnap megint elhagyott már az összes energiám, ma meg apa végre itthon volt!!!! :D
Csak még gondoltam feltöltök pár képet a mai fürdésről, mert jeklyetlen volt. Tomi olyan hancúrozást levágott, hogy nem igaz.Majd' megzabáltuk.

Eszter, én is mindjárt megnézem Rékát! Sőt Gery új képeit is!
Addig is a mai fürdés:

Kép Kép Kép

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Etterke:
megnéztem én is Rékus képeit, olyan sokat nôtt!! Tündéri nagylány, tényleg olyan nagylány már, mint Sudi is írta!! :D

Sudi:
Hát tényleg gyorsan döntöttetek!! :o :) Biztos nagyon jó lesz, az a néhány hét pedig hamar elröpül. A nyár elején mi is majdnem vettünk egy új autót, de aztán hosszas rágódás után úgy döntöttünk, hogy nincs +150 dollárunk havonta, ennyi lett volna a különbség a két havitörlesztés között.

Nekünk jó nyugis hétvégénk volt, kicsit pihentünk végre. :) Alida ma kapott egy kis avokádót, mert olyan szépet találtam, hogy muszáj volt megkóstolnia! Hát fintorgott jó nagyokat, majd holnap meglátjuk.

Rita!
Te fagyasztottál anyatejet? Mert én ma olvasztottam föl egy kisadagot az avokádóhoz és megkóztoltam, mielôtt hozzákevertem volna, hát valami olyan fura íze lett, hogy azt hittem, megromlott. Aztán mondta egy barátnôm, hogy megváltoznak benne a zsírsavak és ettôl az íze is más lesz, Te is tapasztaltál ilyet? Már hirtelen azt hittem, hogy mindet ki kell majd öntenem!! :shock: :( :( :(
Különben Alida minden egyes fürdetésnél kipancsolja az EGÉSZ vizet!!! Egy szál bugyiban fürösztöm, amit utána ki kell cserélni, mert az is tiszta víz lesz! Már gondoltam, hogy a nagykádat kéne kipróbálni...

Sok puszi és szép új hetet!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Először is köszönjük a köszöntéseket! :D

Szombaton délelőtt megvettük Jocinak a régen áhított léces oldalú járókát. Hát mit ne mondjak, nagyon szeret benne lenni! Ebben végre van bőven helye a forgolódásra, nem úgy, mint a hálósban.
Délután aztán elmentünk névnapot ünnepelni, a nagymamám, aki Erzsébet, aznap tartotta. Összesen 15-en voltunk. Képzeljétek, Joci elkezdett sírni a "nagy hangzavartól". Mármint úgy értem, hogy sokan beszéltünk egyszerre, sok volt az idegen hang és arc és valószínűleg megijedhetett egy kicsit. Aztán kis idő elteltével megnyugodott és onnantól kezdve már mosolygott mindenkire! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Mamóca: Remélem Dávidkád azóta jobban van! Hogy sikerült a keresztelő? Ugye látunk majd képeket róla?

Rita: Milyen szépen kipirult Tomi arcocskája! Biztosan nagyon élvezte a pancsizást. Szombaton, mikor a járókát megvettük, már én is kinéztem Jocinak egy fürdőjáték-szettet, amiben egy "anyakacsa" van a 4 kicsinyével, de egyelőre ráér megvennem. Majd Karácsonyra megkapja. :D Én Pampers pelenkát használok, Active Baby-t, ami 7-18 kg-ig jó, 54 db-os. Annak nem jó a vonalkódja neked?

Sudi: Gratulálok a szép új autótokhoz! Nekünk most egy elég öreg Opelünk van, egyelőre nem tervezzük, hogy újat veszünk, most minden pénzünket az építkezésre költjük. De azért később majd szeretnénk másikat! :D Ez a kórház dolog engem is eléggé letaglózott, ugyanis én tutira nem ahhoz a kórházhoz tartozom, ahol Jocit szültem, mert az tőlünk nagyon messze van és én úgy terveztem, hogy a következő babát is ott, ugyanannál az orvosnál fogom világrahozni. (Ez egyébként a Bajcsy-Zs., a X. kerületben.) Igaz a közeljövőben még nem tervezzük a kistesót, addig hátha rájönnek, hogy jobb volt minden a régi rendszer szerint. (Tudom, álmodik a nyomor!) :roll:

Etterke: Gondoltam rád pénteken. Akkor vettem meg ugyanis a Baba magazin e-havi számát és abban van egy cikk, ami arról szól, hogy 8 hónapos koruk körül alakul ki a babákban az az érzés, hogy "megijednek", ha rájönnek, hogy egyedül maradtak a szobában. Pontosan nem tudok idézni, mert kölcsönadtam valakinek az újságot! Én pedig múltkor olyan boldogan írtam, hogy Joci jól elvan magában is. Egyelőre...... :(

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok! Jó reggelt, szép új hetet mindenkinek!

NA, visszatértem én is a frontra! :D

Eltekeregtük a hétvégét, ami nagyon jól is telt, de volt egy kis keserű szájízem most a vége felé. Kicsi lányom szerencsére helyrejött, még néha köhécsel egyet-egyet, de már jól van. A keserű szájízt sógornőm csinálta, bár szerencsére nem vettem szívre a dolgokat, mert ismerem már. :roll: Nos, én sógornőmmel jól egyezek, ott voltunk náluk a hétvégén, talál a szó, szeretjük egymást, jól érezzük együtt magunkat, de... Sógornőm egy borzasztóan rend- és tisztaságmániás nő, teheti is, hisz egész életében otthon volt és van. Egy nap 10x felmos, mosogat, port is többször töröl, nála sosem történhet meg az, hogy netalán a függönykarnis poros. (Nos, nálam most is poros az. :oops: ) Csütörtökön és pénteken nagytakarított otthon a patyolat házában, tegnap meg nekem sikerült elárasztani a kamráját. Van egy vízcsap ott is, és én megengedtem a vizet, hogy folyjon a vederbe, de túl hamar megtelt, és rengeteg kifolyt. Hááát, sógornőm nekifogott bőgni, hogy ő most mindent újra fel kell mosson, mindent, hűtőt, stb. félre kell húznia, hogy ő állandóan csak dolgozik és fölöslegesen. és folytathatnám. Olyan szarul éreztem magam, hogy csak na. Nem tudom, lehet, hogy itt is én vagyok a hibás, de ha vele történt volna ez nálam, akkor biztos nem fakadok sírva és nem fakadok ki, hanem azt mondtam volna, hogy hadd a fenébe, csak víz, és fel lehet törölni. NA, de nem vagyunk egyformák. :roll: :roll: :roll:

Etterke: Megnéztem én is a képeiteket még az este, csak már nem volt erőm írni. Annyira néztem be, amíg száradt kissé a hajam, hogy ne feküdjek le vizes fejjel. Gyönyörű a lánykád. Ezt tiszta szívemből mondom. És olyan értelmes pofikat vág, mintha már most oktatgatna titeket! :lol: :lol: :lol:
Ügyes az evéssel, nekünk ismét problémáink vannak. Ezúttal a tápszer nem megy. Tudja fene, mi van Krisztával, de nem akar rendesen enni. Ettől függetlenül szépen nő, fejlődik, tudom, nem kellene aggódnom, de akkor is! Írod, hogy Rékusreggel megeszik 240 ml-t, Kriszta 130 ml-nél többet sohasem hajlandó megenni. Sőt, még ez is sok. Azon gondolkodtam, hogy muszáj lesz valami más tejterméket bevezetnem rendszeresen, ha ez így megy tovább, mert az 500 ml tejre azért még szüksége van naponta! Túrót kap 7 hós kora óta, de nem napi rendszerességgel! A Danoninoról mi a véleményetek? Vajon adhatnám? A túrótól nem ütött ki, úgy látszik, tolerálja a tejtermékeket, de megvárom a tanácsaitokat!

Cs.Kati: engedd meg, hogy így utólag kívánjak Jocinak boldog hófordulót. :) Nőjön nagyra! :)
Érdekes, hogy először kissé megijedt a társaságban! No, de betyár legény ő, nem ijed meg akármitől, látd aztán elkezdett mosolyogni! :) Kriszta sosem érzi rosszul magát tárasaságban! Szerencsére. Mi sokat járunk ide-oda, azt nem tudnánk megtenni, hogy őt ne vigyük, ezért jó, hogy nincs baj vele. Mondjuk nem is jó úgy szoktatni, de ezt már úgyis a babák döntik el.

Sudi: Gratulálok az új kocsitokhoz! :) :) :) Háááát, a mienk bújjon el mellette! :oops: :oops: Sok sikert kívánok a hitelfelvételhez, és sok szerencsét, többszázezer balesetmentes kilométert a járgánnyal! Az a néhány hét hamar eltelik, bár tudom, milyen nehéz kivárni valamit! Mi néhány napot is alig bírtunk várni! :oops: :oops:

Rita: Milyen édi Tomi! Még elfér a kiskádban? És nektek nem kell ruhát cserélni? :lol: :lol: :lol: :wink: Örülök, hogy mostanában gyakrabban tudsz írni nekünk! :)

Zsuzsi: Szerintem is át lehet térni már a nagykádra! :) Én beleteszem a kis szivacsát a kiskádból és azon ül-fekszik, mikor mihez van kedve. Jó lehet az a vizes egy szál bugyi szitu! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Na, mentem, kellmes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszönöm, hogy megnéztétek a képeket és a bókokat is!

Sudi: Gratulálok az új autóhoz! Kívánok sok szép utazást vele! Gery is biztos imádni fogja az új autósüléssel!

Rita: Örülök, hogy végre pihentél egy picit és együtt volt vasárnap a család! Nagyon édes Tomi! Lehet a "kiskád a nagykádban" ötletet én is kipróbálom, csak félek a derekam le fog szakadni, mert Réka még nem ül biztonságosan.

Kati: Biztos vagyok benne, hogy Jocinál az ijedtség csak egy pillanatnyi volt és mivel ott voltál a közelében gyorsan megnyugodott. Réka szerdán már nem félt az oktatótól, pedig egy helyettesítő oktató volt, egy lány és piercing volt az ajkában, ami nagyon tetszett Rékának, meg akarta fogni :lol: A Baba Magazin anyukám megveszi és kiküldi nekem, feltétlenül elolvasom a cikket, kedves, hogy gondoltál rám, de tényleg érdekes, hogy ebben a korban kialakul egy ilyen szorongás azoknál is akik sok emberrel találkoznak.
Ezt az új kórházi rendszert nem igazán értem, de szerintem nem a szabad orvosválasztást kellene megszüntetni, hanem az orvosokat rendesen megfizetni és NE adjunk hálapénzt. Néha a kismamák már egymást licitálják túl. Spanyolországban ez nagyon jól működik és szerintem Betty és Zsuzsi is tudna erről mesélni.
Egyébként az én dokim is a Bajcsyban dolgozik, ő a főorvos. Kati, Te is hozzá jársz?

Edit: Örülök, hogy Kriszta meggyógyult! azt hiszem értem mit érzel a sógornőddel törént szituáció kapcsán, én is voltam hasonló szituációban. Egyszerűen lépjél túl ezen a dolgon! Ne foglalkozz vele!
Réka is csak reggel eszik meg a tápszert, illetve délután tejpéppel. Este egyszerűen egy kortyot sem. Ma próbáltam ebédre adni neki tejet és azt terveztem délután kap zöldséget, este tejpépet, de nem jött össze. Délben sem kellett nek ia tejecske, a főzeléket viszont megette. Szerintetek egy majdnem 8 hónapos baba étkezése jó így vagy ti hogyan csináltátok korábban?
Reggeli: 240 ml tápszer
délelőtt: gyümölcs
Délben: 250 grammos bébiétel, húsos, zöldséges vagy én főzök valamit és kb ugyanekkor adag, mint a bébiétel
Uzsonna: tejpép 120 ml tejből
Vacsora: ????? Eddig 210 ml tej, de egyáltalán nem eszi meg, és most adok neki tejpépet, de max 90-120ml-t eszik meg.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Etterke: Milyen kicsi a világ! Akkor ezek szerint te is a Bajcsyban szültél volna, ha itthon laknátok?! :roll: Az én orvosom a Kálmán doktor, ő is főorvos, de szerintem te az osztályvezető László doktorra gondoltál, nem? Örülök, hogy te is el tudod majd olvasni azt a bizonyos cikket a Baba magazinban! Megnéztem én is Rékus képeit! Egyszerűen elbűvölő kiscsaj! Nem hiába fogja olyan büszkén az apukája! :)

Edith: Örülök, hogy Kriszta jól van! Ami a sógornődet illeti, tudod, abból nekem is kijutott egy különleges példány -már bocsánat a kifejezésért, de talán ez is jól tükrözi, hogy mennyire "szeretem" -, úgyhogy én csak azt tudom mondani neked, hogy ne törődj vele, ha egy ilyen kis semmiségből ekkora cirkuszt csinál, akkor vessen magára! Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy gondolom segítettél neki a víz feltörlésében, így nem hárult kizárólag rá a feladat, sőt, nyilván azonnal felajánlottad, hogy egyedül eltünteted, úgyhogy feleslegesen csinálta a balhét! Lehet, hogy csak a fontosságát akarta hangsúlyozni, mivel -mint ahogy azt írtad- ő nem jár dolgozni, tehát egyedül a háztartás vezetése a dolga és talán azt gondolja, hogy egyesek ezt nem értékelik, ezért neki fennhangon kell sajnáltatnia magát, hogy milyen sokat kell takarítania? Na, jó, hagyjuk, nem vagyok pszichológus, csak úgy eszembe jutott.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!!!

Végre valahára megjöttem én is...
Miden rendben van velünk...egy picit elhúzódott a betegség,és saja a gépünk is befuccsolt.Most vettünk újat és azért irok ilye sokára.

Próbálok végigolvasni mindent,remélem holnapra befejezem és akkor válaszolgatok...
Köszönöm a képeket és az e mailokat
puszika

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok,
akartam írni egy csomót, ZSuzsi neked is végre a kajával kapcsolatban, de Tomi felébredt, jóval előbb, mikor elhelyezkedtem a gép előtt.... Barátok közt is lett volna még egy órája, de most megyek, játszunk, mert nagyon el van itt anyátlanodva a járókában mellettem.... :)

Kati, szerinrtem jó a vonalkód, az 4-es méretnek tűnik.
:D :D Írok ez ügyben mailt.

megnéztem Rékust is, nagyon aranyos, szép kislány!!!
Eszter, szerintem tökéletes Réka étkezése, az estit meg bnem értem. De a tejpép táűplálóbb, ezért elég a kavesebb, de nem értem miért nem kéri a tejcsit.
Tomi ugyanígy eszik, csak reggel szopi még, este meg 240ml tápi.

na megyek a manómhoz

Rita & Tomi
Kép
ritike

Szia Rita!

Köszi a választ. Arra gondolok (bár lehet nem ez a megoldás), hogy felül is jön a foga és este jobban fáj és a cumisüvegből való evés fájdalmat okoz. Próbáltam kanállal is adni neki tejcsi, de nem kérte, a tejpépből viszont egy picit tudok adni neki. Most korábban uzsonnázott, mert ebédre sütőtököt kapott krumplival és attól hamarabb megéhezik, mint a húsos kajáktól és nagyon sírt, megmasszíroztam az ínyét és picit megnyugodott. Tomi felső foga nem jön még? Rékának sem érzem, csak a nyelvével birizgálja és csak erre tudok gondolni, hogy ez lehet a baj.
Ti hányszor adtok a babáknak húsos ételt egy héten? A dokinő azt mondta mindennap adhatok azt, gondolom a vitaminok, vas miatt, de Réka csak zöldséget is eszik, igaz akkor előbb megéhezik egy picit. Különben vannak vega babák is, nem?

Kati: Igen, a László doktor az orvosom, de a Kálmán neve is ismerős. A terhesség elején még oda jártam ultrahangra, aztán kiköltöztünk. Ha a második baba otthon születik esetleg, akkor majd kikérdezlek a kórházi tapasztalataidról. Egyébként nekem sem az a legközelebbi kórház, szerintem nekem is a Jahn, mint Sudinak, de a dokit régóta ismerem és ezért mentem oda.

Kép
Kép
etterke

Elképzelhető, hogy a fog miatt nem eszik Réka, volt olyan, hogy Tomi is végigsírta az evést, de azért evett. Néha úgy felsír, ilyenkor benyúlok az ínyéhez, és úgy csinálok, mintha megcsikizném a fogát, közben maszírozom, ez jót szokott tenni, végül még nevet is a csiki miatt.

Én is úgy gondoltam, nem kell minden nap hús, a védőnő mondta, hogy minden nap teljes értékű -azaz állati fehérjével - kell lennie a kajának. Én egy héten egyszer tojássárgáját teszek a kajába, van, hogy sajtot, de azt szoktam a hús mellé is, mert nagyopn szereti Tomi. Általában ötször biztos kap husit.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Zsuzsi, én is fagyasztottam le anyatejet, de végül nem használtam
fel. De tényleg változik az állaga, az íze meg amúgy sem valami jó, nem tejízű az biztos, de eredetileg sem az. Én nem kóstoltam.

Leírom, amit már régen kérdeztél. Én a hozzátápit tízórai, és ebéd szopi közt kezdtem el almalével, majd pürével. Aztán szépen átszoktunk, hohy ebédszopi, utána volt az almapüré, vagy őszibari, majd a répa krumli, vagy más zöldség. Aztán egy idő múlva "elkopott" az ebédszopi, Tomi már nem kérte, hanem várta a kiskkanalat, és a "rendes"kaját.
A vacsora úgy alakult át tápizássá, hogy keveselltem, amennyit Tomi szopizott este, volt, hogy nehezen aludt el, úgy láttuk, mintha éhes lenne. Elkezdtem adni szpoi után 100 ml tápit, amit simán benyalt, majd kb három nap múlva nem kért cicict este, viszont egy egész adag tápit megevett. Mondanom sem kell, ez nagyon szarul esett.Miután délben már zöldségezett, tízóraira akartam a gyümit tenni, de egy darabig nem kellett akkor szopizni akart Tomi :roll: így az uzsi lett kezdetben szopi után a gyü,mölcs, majd elkezdett később kelni, így van amikor kimaradt a tízórai. Most reggel szopi, tízórai gyümi, ebéd főzi, husi, uzsi, tejpép vagy gyümölcs gabonapehellyel, vacsi tápi. Természetesen minden evést szopi után adtzam, és a szopi folyamatosan maradt el, Tomi nam kérte egyszer csak. Még örülök, hogy reggel szopizik, de néha úgy érzem elég keveset. na mennem kell, mert jöttek

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

NA, kicsi lányom elaludt. És képzeljétek hajléandó volt megenni kerek 100 ml tápit, amit egy kis tejpéppel dúsítottam fel. Hurrááááá!
Etterke, nálunk is kb úgy nézett ki egy normális nap néhány héttel ezelőtt, mint ahogyan te is leírtad, nagyjából most is ilyen, csak az a különbség, hogy sokkal kevesebb tápit eszik. Na, de ez van. Ma evett tejpépet, sütőtök-krumplit (tegnapról maradt), almát és krumplit májjal.

Rita, mikortól adsz Tominak tojássárgát? Én nem adok minden nap húst Krisztának, általában kétszer eszik csirkemellet és egyszer májat. Mi sem eszünk minden nap, és szerintem még nincs szüksége annyi állati eredetű tápanyagra. Amúgyis kap már túrót, és ha tojássárgát is fog kapni akkor szinte minden napot lefedhetek.
A Danoninoról mi a vélemény? Még nem válaszoltatok! :)

NA, jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit, kb enyi idős lehetett Tomi, mint most Kriszta, mikor adtam tojássárgáját. Jó keményre kell főzni.
A Danoninót én még nem néztem, hogy mik vannak benne, így még nem tudok nyilatkozni.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Szia Edit!

Szerintem a Danonino itt "Az én első joghurtom" megfelelője. Még nem próbáltam, nincs tapasztalatom.
Én a hozzátáplálási sorrendet az orvos ajánlása szerint teszem és 9 hónapos kortól ajánlott a joghurt és a tojássárgája is. Túró itt nincs. Egy magyar táblázatom szerint a túró, joghurt 8 hónapos kortól adható, a tojássárgája 9 hónapos kortól. Szóval nem egyértelmű, én ezért választottam ki egy véleményt, amit követek. Kriszta már eszi a túrót, így szerintem adhatsz neki joghurtot is, de nézd meg mi van benne. Ebből van natur is vagy csak gyümis? Én naturral kezdenék! Egyébként ha te csinálsz joghurtot az nem jó?
Rékának este adtam tejpépet, nem is próbáltam a tápszert és kb 45 perc múlva mentünk fürcsizni és aludni. Fordítva nem jó, mert iszonyúan összekenni magát és túl fáradt. Most alszik mint a bunda! Remélem fogtündérke nem kínozza továb már a kis drágámat!

Kép
Kép
etterke

Köszi a tanácsokat.
Etterke, én csak aludttejet tudok készíteni, ami nyers tejből készül és nem tudom, hogy az jó lenne-e Krisztának. Más joghurtot nem tudok házilag készíteni. VAlamikor volt kefírgombám, de aztán untam bajlódni vele és eldobtam.
A Danoninoból úgy tudom, hogy csak gyümölcsös van, illyetve bocsánat, ízesített, mert van vaníliás is. És ha nincs natúr, akkor ezt a vaníliásat adnám. Hisz a tejpép is vaníliás.

A tojássárgát én is csak későbbtől tudom, de a dokinő már 6 hótól javasolta. Még nem adtam, és azt hiszem még várok is vele, mert most 8 hótól a glutént vezetem be, és nem s zeretnék egyszerre több mindent adni, ami eddig ismeretlen volt. Ezt nem is szabad.

Most már tényleg megyek, eddig plakátot klészítettem, még teszek egy próbát a baba-mama klubbal. HA most sem jön össze, akkor hagyom a fwnébe.

Jó éjt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Gery majdnem minden nap kap az ebédjébe husit, de egy héten 5x biztos. A husi szerintem fontos és szerves része a helyes táplálkozásnak! Vegetáriánus babáról még nem hallottam, de nem is tartanám helyesnek!!!! Majd ha felnő, döntse el maga hogy az akar e lenni vagy sem.
A túrót mi is próbálgatjuk, a tojássárgája régóta megy, meg a sajt is szinte minden nap, Gery is imádja! :lol:
A Danonínó én szerintem 1 éves kor után adható, biztos van benne valamicske tej, hisz az a gyerekekenek fontos, így is reklámozzák. Én biztos kivárom az egy évet. Azért a túró is más meg mondjuk egy tejföl. A túrót a doki már engedi, de pl a tejfölt még nem. Hát Edit, erről is érdemes kikérni a doki véleményét. :lol:
Meg Én azt a tanácsot is kaptam, hogy a májat meg nem szabad túlzásba vinni, csak heti egy alkalom legyen.......
Etterke még azt akartam, hogy valami zsiradékot teszel a kajába? Mert attól is megéhezhet hamarabb, hogy nincs semmi a kajában. Egy pici vajat Én mindig teszek a kajára mielött letürmixolnám, vagy abból a zsiradékból, amiben a husit kicsit lepirítom. Ezt meg egy baba szakácskönyvben olvastam. Meg laktatás céljára az is jó, ha kevés tápszert is keversz esteleg a főzelékbe, vagy natur tejpépet. Én ezt is szoktam! :lol: :lol:

Olyan már Geryvel is történt, hogy egyszerre sok hangoskodó ember társaságába kerültünk, és megilyedt. Ez szerintem természetes, főleg ugye ha ahoz van szoka a baba a nyugalmas környezetet. Mi sme vagyunk egy 'kiabálós' család, viszont amikor egy nagy szülinapi buli volt, sok rokonnal, akik persze sokat és egyzserre beszéltek, háát Gerynek nem tetszett, de nekem sem....... aztán megszokta. Nyugtatni kell, érezze ott a mami, és nincs gond! :lol: :lol:

Most mennem kell, jó éjszakát mindnekinek!!!! :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jó reggelt kívánok mindenkinek!!!

Cskati hát a pelenkázás már nálunk sem egyszerű feledat.Morzsi forgolódik,kúszik mászik...közben lepisil... :lol:
hol jártok a hozzátáplálásssal?
nálunk is az alma a nyerő,muszály vagyok mindenhez hozzákeverni.még husihoz is meg zöldséghez is.

Etterke nahát milyen szép kiscsaj lett a Réka...azzal a két copfal pedig már kész kishölgy.Gratulálok a fogacskákhoz.Utólag pedig boldog névnapot.

Mölli utólag kívánok boldog szülinapot Ákosnak.

Sudi nektek is gratula a névnaphoz is meg a 10.hófordulóhoz is.Szerintem is fontos a husi a babáknak,bár én még csak most vasárnap adtam 2falatnyi husit a levesből.

Edith sok sikert a plakátkészítéshez,remélem nagy sikert arat és több anyuka megy el babócáikkal a talira.Szerintem is egyszerre csak egy dolgot kell bevezetni a baba étrendjébe.

Eszter szomorú dolog ami az ismerőseiddel történt.Jön a tél,csúsznak az utak és senki nem figyel az intő jelekre.Mr én is felszereltettem az "urammal" a téli gumit.
Jók a Lili mértei...nagyon szépen fejlődik

még jövök,de most mennem kell,hív a Morzsiii

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Emőke, örülök, hogy meggyógyult Morzsikád! Ne haragudj, az este a nagy eszmecserében el is felejtettelek üdvözölni! :oops: Jó, hogy itt vagy ismét közöttünk, remélem, nem egyhamar fogsz ilyen sok időre eltűnni! Hűha, a te fiad is mindjárt 6 hónapos! Jesszusom, hogy szalad az idő!
Lányok, hamarosan arra ébredünk, hogy vénasszonyok vagyunk! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :? :? :?

Eszter, nagyon eltűntél, mi a baj? remélem, nem vagytok betegek!!!! írj, ha minden rendben, csak nincs időd! Írj, hogy tudjuk, jól vagytok!

Andrea, Zsuzsi, Mölli, mi a helyzet, ti is kimaradtatok vagy két napja!!!

Sancsi, D Kati, ti aztán tényleg rég nem írtatok!!!!

Kriszta, tudom, hogy neked soka munkád, de azért nézz még be néha!! Szép az a kis rugi, amit feltettél! El szeretnéd adni vagy csak megmutattad? :)

Na, lépek!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?