Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

...bepötyögtem egy kilométert erre Áron rácsapott a klaviatúrára és elszállt az egész... :(

Vas
Még nem rendeltük meg... nincs rá most keret, pedig nagyon tetszik...gondoltuk, hogy Karácsonyra azt kérünk anyóstól, de lehet hogy inkább pénzt kérünk a felújításra... mert ha így haladunk sose költözünk be...
Arra is gondoltam, hogy megkérem bécsi barátnőmet nézzen utánna hátha ott olcsóbb és ha erre jár átveszem tőle... karácsony fele biztos jönnek.


Lányok engem meglehetősen mellbevágott, hogy tulképp megszűnik a szabad orvosválasztás...
Áronnál előszőr kórházat majd azon bellül orvost választottam... ti is láttátok, hogy mennyire körbejártam a témát végül Eszti ajánlására nagyon jó döntést hoztunk...mindkettővel a kórházzal és a dokival is maximálisan megvoltunk elégedve, és örültünk, hogy a következő babánál már legalább emiatt nem kell aggódni...
...ha legközelebb is ebben a kórházban szeretnék szülni, mivel nem oda tartozunk az még + 100000 forintunkba kerülne... amire azonban nincs pénzünk...
Ez engem meglehetősen elkeserít és tudom ezzel nem vagyok egyedül. Közülünk is sok anyuka kilométereket utazott, hogy abban a kórházban szülhessen és annál a dokinál akiben megbízik, ahol a legjobb kezekben érzi magát... ezután megszűnik ez a lehetőség vagy legalábbis nemsokan engedhetik majd meg maguknak.
...át is lehet jelentkezni adott kerületbe de azért az sem olyan egyszerű...
...nemtudom hova fajulhat még a helyzet ebben az országban... nagyon el vagyunk kenődve...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Eszti
Gratulálok a manódhoz! Hihetetlen ügyes!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


hello
A sudocrem nagyon jó!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

 
 

hello,
a válasz: kamillás lemosás!
Egy filter kamillatea 2 dl forró vízbe, majd hagyni kihűlni. Aztán minden pelenkázáskor egy kis ronggyal jól betunkolni a baba fenekét, hagyni megszáradni. Aztán én körömvirág kenőccsel kentem be (dr. Theiss féle) és kész. Már 2-3 nap alatt látványos javulás tapasztalható. A kamillafőzetet pedig este beleöntöttem a fürdővizébe.

Nálunk ugyanis pont ez volt a probléma, és se a Sudocream, se a Neogranormon, stb. nem segített. A kamilla viszont csodákat tett.

Kép

Kép
bettiflame
 
 


Hello:
Lanolin - a Medela PureLanja, vagy simán gyógyszertári kimért. Illetve nagyon makacs eset lehet gomba :( Akkor Canesten v. hasonló kell, de azt én már nem használnám saját szakállamra.

Suttogó és minden babakönyv:
Sztem érdemes beleolvasni a kiszemelt kötetbe, és haza se vinni, ha bármi ellenérzést kelt benned. Nincs egyetemes szabály azon túl, hogy a babákat etetni és pelenkázni kell :)

Sztem (ez a legszigorúbb magánvélemény :wink: ) ugyanúgy fölösleges alvásra tanítani egy babát, mint szobatisztaságra szoktatni. Ha érett rá az idegrendszere, menni fog. (Már két gyerekem megtanult egyedül elaludni úgy, hogy én semmi különöset nem tettem ezért :D )

Ha viszont egy könyv szellemisége tetszik, abból el lehet lesni egy csomó trükköt. De én csak mazsizni szoktam: még egyben se találtam Gergő Farkas című fejezetet :lol:

Virsli Jáj.... Amikor az egyik összetevője a csirkebőrpép :roll: Érdemes reformétkezős honlapot megnézni, vannak nagyon jópofa zöldségkrémek is, amiket lehet kenyérre kenni. Vagy simán főtt húst. De az összes tipp csak onnantól él, ha a gyermekcse enne darabosat.

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Eszti: GRATULÁLUNK BENYÓFINAK!!! :D

Hello: Nálunk szintén ugyanez a helyzet, régóta nem gyógyul Boti popsija. Fel hívtam a dokinőnket, de mivel nem tudott kijönni, tanácsadásról lemradtunk, a betegek közé nem vittem a bébit, így nem látta :oops: Bementem egy bioboltba, és vettem k.... drágán egy bio popsikenőcsöt. (meg sem kérdeztem, mennyi :roll:) DE!!!, ami a lényeg, és megszépíti az egészet: 2 napja használjuk, és baromi szép már a pici fencó. Előtte próbáltuk: sudocrem, bephanten, gyógyszertári, kamillázás... ezért is gondoltam, hogy most már lássa a doki!

Mamacka: Drukk Nektek!

Virsli: én is ezt mondom, amit Ti, ezért néztem furcsán a védőnőre... ezek után miért hallgasam meg egyáltalán a hülyeségeit???

Borcsa: Boldog névnapot Gergőnek! (bár esélyes, hogy nem most tartjátok!)

Vali: Aerobic hatásos? Vizsgaidőszak után én is belevágok, mert már tarthatatlan... :roll: Állandóa rágok tanulás közben... :?

Tünde: Hogy vagytok?

Botinak már meg is hozta a mikulás a bébitaxit (végül nem olyan, mint először gondoltam). Van ilyen kis háttámlája, amit egyből kifigyelt. Felkapaszkodott benne, és már tolta is :shock: Úgy meglepett... mi ugye nem lépegettetjük, ezért nem is tudtam, hogy ilyen ügyesen tudja előre felé is pakolgatni a lábait (nem csak oldalazva :D)

2 vizsga letudva! (Nem akarom elkiabálni, de sztem szerencsésen.) Kimerítő...

Szép éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok lányok!

Hát mit mondjak, jól elkeseritettetek a mosó-száritó csodával! Pedig már úgy beleéltem magam..... :( A helyzet az, h az aktuális mosógépem amúgy is be fogja adni a kulcsot, és kombi gépre gondoltam, mert helyszűke van... a WC kagylót ugye csak nem pakolhatom ki.... :lol: :lol: és a kádra, kagylóra is égető szükségem van a fürdőben.... :( Az 1300 - as fordulatú kombigépek se jók? Ha azt mondjátok, akkor én továbbra is a 2 db ruhaszáritó fogas mellett döntök, és továbbra is napokig fogom száritgatni - pakolgatni a mosott ruhát.... :( Pedig a mosónők már József Attila korában is korán haltak.... :D

Más:

Eszter két napja beszélget. Mit beszélget! kiabál!! Nemnemnem....ezt pláne kajára, de van hogy alvásra is érti. És tudja németül is! :lol: :lol: Olyankor azt mondja, Neinneinnein!

Mit szóltok?

Eszti:

Mi kétszer szopunk nappal, éjjel szintén. Összesen 6x eszik, 2x szilárdat, és 4x tejkót. Kevés? De ő is minibaba - csinibaba.

Borcsa:

Mélyen egyetértek a suttogóról irtakról. én is elolvastam , ill végig nem, mert azt mondtam, majd csak megtanul aludni is. Egy babának szeretetre , meleg otthonra és gondoskodásra van szüksége. A többi magától jön.

Meli:

Merre jársz?

Livi:

Te TÉNYLEG RENDŐR vagy? :lol: :lol: Vagy félreértettem valamit?

Valakiket biztos kihagytam, bocsi, de most ennyi telt tőlem.

Jó éjt mindenkinek!!

KépKép
gaby70
 
 


Sziasztok,

csak gyorsan írok pár sort.

Eszti,
gratula Benyónak!!!
Bori,
jó hallani felőletek! Tündériek a csajok! Luca és Benyó harca csúcs! :)
Babetta, Annácska,
helyesek a kispasik!
Livi,
de aranyos a kis hintázós Tünde baba! :)
Ildi,
hallod, Natinak aztán jó az alvókája. A sógornőm 3.gyereke is ilyen jó alvó. Lidi mostanában alszik 2,5 órát 11-től, de akkor már nincs estig szunya. Éjszaka meg 1-2szer van szopi. Ezt a balzsamot beszerzem én is, ha ilyen jó.
Anita,
király, hogy alakulnak a vizsgák!!! Sok sikert a többihez! Cuki lehet Boti a babataxival. Képet dobj majd. Végül 7végén anyu megmutatta, hogy ők is bébitaxit vettek a kisasszonynak karira (chicco) így most nekünk kell kiagyalni valami mást neki. Ti mit vesztek? Egyébként Lidinek is az etetőszék a járássegítője+ az én görgős székem. :)
Barti,
jó szórakozást!
Mamacka,
én még nehezen tudom elképzelni, hogy ez az egész orvoshelyzet majd hogyan alakul. Meg nem nagyon akarok agyalni rajta, mert mire jön a 2., változhat a helyzet.

Mi ma vásárolni voltunk, a 3 keresztgyereknek vettük meg az ajikat. Aztán ma kaptuk meg a meghívót, hogy a munkahelyemen is várja Lidit a Mikulás + Feriéknél is jön majd. :)

Mindenkinek jó éjt és kellemes 7végét!
angi79
 
 


Sziasztok!

Bocs a zavarásért! Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mennyi a maximális gyed nettója? Nekem több ember többféle összeget mondott. Lehetséges ez? Köszi a válaszokat!

Reni
Kép
prenata
 
 


Borcsa,
tudnál nekem reformétkezős honlapot ajánlani?
Úgy kipróbálnám már a hajdinát, kölest és társait, csak nincs hozzá receptem. Pedig egyszer voltam egy jógatáborban, és ott ilyenféle kaják voltak, és nem is volt rossz. :)

Kép

Kép
bettiflame
 
 


Lányok,

köszönöm szépen mindenkinek az értékes segítséget! Azt hiszem, lesz mit kipróbálni... Úgy látom, ahány baba, annyi féle - még ezen az egy területen is! Egyelőre a kamillás megoldás tetszik legjobban, utána jönnek majd a javasolt kenőcsök, meg a többi. Szóval, még egyszer nagyon köszönöm nektek!

További kellemes hétvégét,

Hello
hello
 
 


Lányok!

Hogy kell a spenótot megcsinálni, h le tudjam fagyasztani? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Fűszerek?
Tiszta ciki...

Kép

Kép
nancsika
 
 


sziasztok!

Nancsika, én megfőzöm, zacsi és irány a fagyasztó. Semmi fűszer! A főzőlevébe se teszek sót .

De majd scak jönnek egyéb javaslatok is. Nekem ez a legszimplább.

KépKép
gaby70
 
 


Anita: köszi, jól vagyunk már. Bettina még szedi az antibio-t, mert ugye azt nem szabad abbahagyni, utána meg jön a normaflore...

A kis hamis egyre inkább kerüli a nappali cicizést úgyhogy most kimondottan várom, hogy éjjel ébredjen jó sokszor, normális vagyok?? :lol: :roll:

Bori: nagyon szépek a csajszik, még szerencse, hogy nekem is van egy pár, különben irígykedék nagyon :D
Most már a kicsit is el tudnak játszani egymással, nem?
Kívánom, hogy megoldódjanak a gondjaitok!!!

Babetta: édes a két kis töki :)

Mamacka: légyszíves ne hergelj az egészségügyi helyzettel... :wink: :?

Nancsika: én megfonnyasztom kis olajon, turmixolni és pépként fagyasztani

Reni: a max. gyed nettója attól függ mennyit vonnak le a bruttóból.
Ha 3 vagy több gyerkőc van, akkor csak a tb-t és így 79-80 ezer körül van, egyébként olyan 70 körüli.

Borcsa: ma bepróbálkoztunk egy kis babarágcsával, de játszani akart vele. Az almadarabról meg lereszelt egy kisebb darabot és fuldoklott. Hogyan fogja megtanulni??
Kérdezem én a 3 gyerekes (szégyen, de ezt elfelejtettem hogy működött az előzőeknél) :)

Angi: nálunk Dorinának Playmobil lesz, a picinek meg Megablogs építő lesz az ajándék. Tulajdonképpen még nem tud építeni, de már ezer csörgő és ilyenek vannak.

Múlt éjjel Bettus nem nagyon aludt, odavettem magam mellé, mert 1/4 óránként felsírt, gondolom a foga jön megint.

Jó Éjt Mindenkinek!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Angi: azt hiszem inkább Megabloks :)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Sziazstok!

Köszönöm a tippeket! remélem nem b@szom el :D

Lányok!
van még olyan baba, akinek nincs még foga? Mingyá' 8 hónapos, és sehíre... :shock: Mondjuk nem bánom, mert addig sem harap meg. :)
(Anyu szerint én 11 hósan rohantam az utcán, de még egy szál fogam sem volt :), férjecskémnek, meg 4-5 hósan ott figyelt a szájába :) Tudom, h 1 éves koráig ráérek ezen aggódni.

Úgy látszik az án pici fiam mindent lassabban csinál. Most már legalább elértük, h forog hasról hátra, és vissza, mindkét irányban. Remélem a heti 3 alkalmas torna megteszi a hatását :) Meg valami kúszásféleséget is bemutat, csak nem használja a lábát. Bicepszre gyúr a szentem :)

Pénteken megjött az ágyunk! Végre elférünk a nappali-hálószobában :D De olyan jól sikerült a bútorhozóknak beaprikálni a cuccost a szobába, h csak a falat verték le, meg az ajtó keretet karmolászták össze. :( Csúnyán kaptak a széles vállukra. Előjött az arogenciám egy kicsit. Persze hosszú tömött sorokban elnézést kértek. Ma megyünk az áruházba harcolni, ha javítsák ki legalább az ajtókeretet....


Szép napot!

Kép

Kép
nancsika
 
 


Húúú, de elvan veszve mindenki! :shock:

Fülöp és Hanna babáknak boldog hófordulót kívánunk!
Kép

Eszter & Luca baba, Peti baba, Levi baba és nem utolsó sorban Tünde baba GYÖNYÖRŰ SZÉPEK vagytok!

Külön dicsi illeti Bence babát! GRATULA!!!!!!

Jó éjt mindenkinek!


Kép
Vendég
 


Sziasztok mamik! :)

Csak egy kicsit tudtam visszaolvasni mert összesem a fáradtságtól...





Életjel magunkról....






elkezdtük lakásunk szétverését... :( Áron jól viseli, hogy szinte egész nap a nagyszüleivel van... de azért ahogy hallom most már hiányol...

...nagyon élvezem, hogy dolgozhatok! :) remélem anyumék tudnak majd még Áronra vigyázni, hogy haladhassunk...


töltök fel képeket és megyek aludni mert bár nappal nagyon jól elvolt éjjel nemsokat aludtunk...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Mamacka, nem irigyellek. Mi is minden évben csináltunk valamit a házon, de már herótom van az egésztől, pedig annyi mindent kéne még :roll: .

Meli, Boginak tündéri ez a télapós képe! Én is szétnézek valami ilyesmi szerkó után, vagy varrok (őstehetség vagyok :lol: ).

Nancsika, Toncsi már idősebb valamivel Martinnál és még ő is csak fordulgatni tud a hátáról a hasára és végre vissza is már rendesen. Most azzal szórakozik, hogy oda vissza forog :shock: . Kúszásilag popsitologatás és némi tolatás :? . Toncsi is karra erősít, biztos rám ütött (Toldi kondi bajnok voltam megboldogult lánykoromban még ált. isk-ban :D )

Ilyen "mikor mit lehet adni a babának" táblázatot honnan lehetne beszerezni?

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak ezerrel melózom. ...

Magunkról:

- Egy rémes, sírós hajnal után kibujt Martin bal alsó foga. :D :D :D
- Ülni, feküdni, kúszni kevésbé szeret, mint állni. Amiben tudja, felhúzza magát. Előnyben részesíti a ruházatunkat, illetve apa szőrös mellkasát. :D
- Egész nap dumál, énekel, pá-pázik, és még mindig alig alszik. Pedig nagyon álmos. Tegnap, hintázás közben aludt el.
- Megint hajat vágtunk Martinnak, idén utoljára. Most már egyre sűrűbb lett a haja.

Martin is eset már egy-két nagyot, azóta állásból vagy letérdel vagy popsira huppan. Én, meg ahol feláll, körbepárnázom. Biztos ami biztos alapon.
A mászas is beindult :D , de szegénykém nem bírja hosszú távon. Gondolom a súlya miatt. Nagyon leizzad és elfárad.

Ja, és napközben, órákat vagyunk a kertben vagy sétálunk. Kihasználjuk a jó időt!!! Martin imád nézelődni...

Alvás:
Éjszaka, Martin átlagban 3-4 óránként kell. Ilyenkor ő is csak szopizik.

Evés:
Ma evett előszőr pipihúsit, persze nem egy-két kanállal....! Ez is bejött neki. Egyenlőre, nincs olyan kaja amit nem szeretne. Kis zabagép...
Én is 2 naponta főzök neki.
Egyenlőre reggel csak gyümit kap, délután meg főzeléket. Holnaptól bevezetm neki az uzsonát. Én készítek neki mindent!!!


Történet:
Hétvégén a piacon, találtunk egy csirkés üzletet, ahol vagy öt fajta illetve "háztáji" csirke nézett velünk szemben. Megkérdeztem, az eladót, hogy mennyire háztáji. Azt mondta mind az. Elmondtam neki, hogy babának vinném és nem szeretném, ha valami baja lenne.....stb. Érdekes módon az ötből, már csak 1 tanyasi lett.

A fodrász székben:
Kép

Egyszer úgyis kimászom...., és kipakolok mindent a fiókból!
Kép
Kép
Fini pipihúsi...
Kép

THE ANGEL:
Kép

Jó éjt!

Szép napot!
ERA

KépKép

KépKép
lingelera
 
 


Sziasztok Anyucik és Babucik!

Gyöngyi!
Hamar összejön az a felállás, ne aggódj! Egyszercsak azt látod, hogy már áll a baba! Gratulálok!

Hello!
Remélem, azóta helyrejött a popsika. Szerintem az a legjobb, ha tisztára mosva, popsikrém nélkül, szabadon, sokat van levegőn.

Vas!
Hú esz a sárga irigység, hogy nálatok így megy az alvás! Nálunk távolról sem ilyen egyszerű.

Mamacka!
Én is kiakadtam kicsit az orvosválasztáson. Főleg, hogy mi BM szállón lakunk, és ide nem lehet bejelentkezni. Ha legközelebb beteg leszek, kapjam össze magam, utazzak 180 km-t haza? És ha Tündi beteg lesz? Nem látja el a gyerekorvos, hanem menjek vele haza anyukámhoz, ahol csak egy dilettáns háziorvos van?
Hűha, most látom; milyen bombatámadás érte azt a lakást?

Anita!
Érdekes, én is rágok tanulás közben. Csak én rágózok. Hihetetlen mennyiségű rágót eszek meg ilyenkor. Drukkolok a jó jegyekhez! Én szombat reggel négy órára lettem készen az ökonometria beadandóval. Bebizonyítottam, hogy a gazdag EU-s országokban több vezetékes mobil, internetelőfizetés és internetfelhasználó van, mint a szegényekben!

Gaby!
Tényleg. Utcai lótifuti rendőr vagyok. Tudod, aki kimegy ha hangosan hallgatja a szomszéd a zenét, vagy megállít az utcán, mert átmentél a piroson, stb.

Angi!
Mi egyszerűen zenélős játéktelefont veszünk Tüncinek meg valami egymásba rakós izét!

Nancsika!
Ha a spenót az a zöld izé, akkor én fagyasztva veszem és semmit nem csinálok vele, csak kiolvasztom és hozzáturmixolom a főtt krumplihoz. Tündinek sincs foga, de az éjszakai ébredései számából arra következtetek, hogy lassan csak kijön egy. Anyukám szerint az összes egyszere fog neki.

Na szép jó éjszakát mindenkinek!
Megyek elaltatom a lyánykámat, mert az ágy mellett áll és pakol. Ilyenkor már rendes kisbaba alszik!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi
 
 


Jó reggelt!

Teszek én is pár képet:


Babanettezek!
Kép

Vigyori!
Kép



Ezt nézzétek!
Na, mi van nekem!
Kép
Vendég
 


Szép jóreggelt Mindenkinek!!!

Mamacka!

Én csak gratulálni tudok Nektek! A tieteket csináljátok, és egész más érzés, hogy tudod a sajátodban ügyködsz, mintha egész nap veszekszel a munkásokkal, mert nem úgy dolgoznak, ahogy szeretnéd! Az lesz az igazi élvezet ám, amikor kész vagy, és tudod, h minden ( vagy majdnem minden ) a te kezed szorgalmát dicséri :D :D :D

Csilla!

Próbáld meg az www.otlettar.hu-t .

Era!

Gratulálok Martin első fogához! :lol: Tündéri a fésűs kép., meg az '' angyali '' . Olyan szeme meg szempillái vannak, h csak állok és bámulok! :D

Livi!

Eszem megáll! :lol: :lol: Pedig olyan rendes csajszinak néztelek :lol: :lol: Van pár rendőrös viccem, traktáljalak velük??? :lol: :lol:

ugye nem veszel komolyan, és nem sértődsz meg, nem hagyhattam poén nélkül??? persze ugyanolyan szakma, mint bárki másé, és mégsem. Asszem érted mit akarok mondani. Imádnivaló vagy!!! :D

Meli!

Örülök h előkerültél végre!

Tündéri a netező kicsilányod!

Rólunk pár szó:

A szinházunk felvételt hirdetett egy általános iskolás fiugyermeknek az '' indul a bakterház '' főszerepére. Ma bejelentettem Martint, és óriási most az izgalom, h felveszik e vagy sem. Nagyonb nagyon drukkolok neki. azért nem semmi a gyermekedet szinpadon látni! :D Szoritsatok nagyon nekünk! :D

Eszterkém bőviti a szókincsét, a nemnem és neinnein után gyönyörűen előadja a tatata szót is, jó hangosan, mondhatni kiabálva. Aszongya a zapja, rám ütött ebben... :lol: :lol: És most látom, h meglepetésszerűen elaludt a kiságyában :D Tündér.

Továbbra is száritógépet keresek, immáron különállót, valahogy majd csak megoldom a fürdőbeli helyszűkét....


Most lépek, majd még visszanézek. Puszika Nektek!

Cory hol vagy?

KépKép
gaby70
 
 


Tünde!

Köszi a választ!

Reni
Kép
prenata
 
 


Nancsika: mit mondtak az áruházban??

Era: láttad tegnap a Naplót a TV2-n?? Ott pont arról volt szó, hogy a lejárt ételeket újracsomagolják vagy ledarálják és jól megfűszerezik és úgy árulják. Ilyen pl. a mirelit fasírtok és az ömlesztett sajt.
:( Én semmilyen húst nem merek piacon vagy bevásárlókp-ban venni, mi vidéki ismerőstől hozatjuk.
Ha nincs itthon, akkor meg üveges bébikaját kap a pici, remélem ott nem merik ezt megcsinálni.

Mamacka: annyira ismerős képek! mi 4 lakást újítottunk fel és egyet építettünk. Kitartás!!!!

Livi. az a spenót nyers amit fagyasztva árulnak! :shock:

Meli: csak nem a két kis fogacskára gondoltál?? :D

Gaby: akkor drukkolok nagyon!!! :)
Tényleg jó érzés a gyereket színpadon látni, nálun Patrícia jár ock and roll-ra és elég sokszor an fellépés és verseny

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


hova lettetek Lányok??
Vali, Gyöngyi, Maca, Cory, és a többiek...
Csemáról nem is beszélve...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Tünde, én is láttam tegnap a Naplót.......brrrrrrr. Ráadásul ugye a Lehel piac itt van közel, mondjuk szerencsére én nem vásárolok húsfélét ott...akkor is nagyon durva. :( Mi anyósoméktól kapjuk a husit, náluk "terem" a kertben. :) Meg szerencsére zöldséget és gyümölcsöt is onnan szerzünk be. Az legalább tuti.

Livi, tényleg, a nyers spenótot teszed a főzibe? Én egy kicsit megpárolnám legalább. :wink:

Era, Martin kb. akkora még így fényképen is, mint egy másfél éves. Benyó olyan pici az etetőszékben Martinhoz képest. Mondjuk amúgy is..... :wink:

Nancsi, és most hogy rendeztétek be a szobátokat?

Tünde, tesóm szerint bőven nem szabadna még olyan darabosat adni az ekkoráknak, mert megfulladnak. Jól le is szúrt, hogy adtam Benyónak egyben almát.... :roll: Azt mondja, egy kis morzsától is simán megfullad, még nem érett rá, hogy ilyeneket egyen. Szóval rágcsa is kilőve. Később..... :)
Vendég
 


...nos van egy csöpp időm...


Borsts
Szerintem is így van... az embernek össze kell állítani egy saját menetrendet... vagyis talán hagyni, hogy kialakuljon... én is sokszor csak bele bele olvasgatok egy-egy könyvbe, no most ezt megvettem mert úgy rémlett, hogy ti dícsértétek... és nem volt időm a boltban olvasgatni. úgy néz ki nek kellett volna... de sebaj átolvasom biztos van benne hasznosítható aztán meglátjuk...


Anita
Köszönjük a drukkot! :)


Angi
Mi nem akarunk olyan sokat várni a két gyerkő között ezért minket kiborít a dolog... másfél-két év különbséget szeretnénk az meg már lassan aktuális lesz...

Tünde
ország :(
lakás :) nekünk sem ez lesz az utolsó! remélem ... most gyűjtjük a tapasztalatokat! :)



Csillala
Nagyon élvezzük egyre jobban tetszik a lakás (már egy kicsit elment az egésztől a kedvünk a hosszú több mint fél éves ügyintézés alatt) tele vagyunk ötletekkel... :)
Ha anyuék ennyit tudnának minden nap segíteni akkor szépen haladnánk... munka van bőven de azt veszem észre, hogy ez a felújítás jót tesz az egész családnak... én élvezem nem vagyok depis Áron nagyon kiegyensúlyozott nem borul fel annyira anapja, megtanul cici nélkül elaludni, a nagyszülők kiélvezik az unokát... apum az unoka miatt kétszer is lemegy sétálni... és még sorolhatnám! :) szóval nagyon jó csak nem fogjuk befejezni karácsonyra meg nbemtudom miből fizetjük a következő havi törlesztőt, de ez a jövő zenéje! :) :) :)


Gaby
köszönjük!

Livi
180 kilométer!!!! :(
...én már hiradót sem merek nézni annyira ki vagyok akadva az ország helyzetétől... de most legalább a lakás eltereli a gondolatainkat! :)


Lingelera
Szép nagy a fiacskád!
Mi még sokára jutunk el a husiig ha így haladunk! :)



Meli
Látom lánykád is nettfüggő lett! :) :D :lol:





Mindenkinek pusszancs
Megyünk csempét nézni! :) :) :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Olvasom az Eszti sorait, és hallom, h a lánykám fuldokol a kiságyban. Rohanok, és látom, h pirosak a szemei, és nem kap levegőt! Hát az történt, h az előkéjéből kilátszott a szivacs, letépte, es feltételezem, h bekapott belőle egy darabot, ez okozta a bajt! És én nem is gondoltam h ez megtörténhet. Hát milyen anya az ilyen?

Csak okulás miatt mondom, újságpapir, szivacs darabok, zacskó,alma,sajt, kenyér, darabos kaja.... mind mind fulladásveszély. És ilyenkor eszembe jut az a kisleány,aki egy évesen megfulladt a köhögéscsillapitó sziruptól. Szóval az adrenalinom az egekben.... :cry: :cry: :cry: Még mindig reszket a lábam!

KépKép
gaby70
 
 


Sziasztok!

Gaby
Ez borzasztó lehetett! Hogy szedted ki a szivacsot? Sajnos nagyon észnél kell lenni, mert pillanatok alatt ott a baj! Próbálj megnyugodni!

Ildi és Füli

Kép
tildiko
 
 


Eszti: teljesen igazad van, én sem fogom erőltetni a darabosat. Tegnap is a turmixolt gyümijében maradt egy apró darab, hát öklendezett vagy fél percig, úgy piszkáltam le a nyelvéről.

Gaby: nálunk ugye a nagyok már játszanak olyan játékokkal, amiben pici darabok lehetnek, hát én mind eltettem ezeket.
Szerencsére Dorina nagyon odafigyel erre, mert a múltkor nekem magyarázta, hogy a kistestvérének ne adjak csak babapépet, mert különben megfulladhat.

A múlkor leejtett egy morzsát és azonnal felvette, nehogy Bettina megtalálja.
Perze ettől függetlenül mindig résen kell lenni.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Sziasztok,

ezzel a félrenyeléssel tényleg nagyon kell figyelni. Lidi már 2* nyelt félre almát és aztán Feri ütötte a hátát (ahogy Eszti tesója mutatta). Tegnap meg a fürdőben talált egy csavarelrejtő valami kis izét (bocsi, nem tudom mi a neve), bekapta és vigyorgott. Szerencsére még időben vettem ki a szájából.
Hú, erről ne is beszéljünk többet!!!

Mamacka,
hajrá a munkával!! Biztos nagyon klassz lesz, mert olyan lesz, amilyennek megálmodjátok! És elvileg hol lehetne szülnöd? (meg lehet nézni valahol, hogy melyik az a 3 kórház, ahová tartozik az ember?) Akkor Ti lassan tesórpjektbe kezdtek?

Van még valaki Erán kívül, aki már tervezi a kistesót?
Era,
csúcs az új sérós nagyfiú.
Nancsi,
van olyan gyerek, akinek csak 1 évesen jön, ki az első foga.
Meli,
babanetező Bogi is cukor!
Tünde,
a kocka jó ötlet! Dorina milyen kis figyelmes. :)

Na megyek, mert alszik Lidi.

Többiek? Cory, Babetta, Annácska, Anita .... Kihal a topik!! :(
angi79
 
 


Era!
Milyen "kis" angyalka Martin!

Meli!
De édes mosoly! És persze a két fogacska nagyon szupi! (Jelzem, nekünk még egy sincs!)

Gaby!
Nem vagyok sértődős! Rendőrviccek jöhetnek! Én kifejezetten jókat szoktam rajtuk nevetni. Szerintem is ugyanolyan szakma, mint másé, csak lehet, hogy jobban szem előtt van. És hála az égnek, ha nem egyenruhában vagyok, akkor nem látszik rajtam, hogy rendőr vagyok. :D
Szárítógépre: ha elöltöltős mosógépet veszel, akkor a tetejére lehet tenni a szárítógépet. Biztosan kell valahogy rögzíteni, le ne essen.
Most olvasom: szörnyű lehetett a fuldoklás! Sajnos, ahogy nőnek a babák, egyre inkább résen kell lenni.

Angi!
Én tervezem a kistesót, majd három-négy év múlva. A férjemből a múlt héten kiszedtem, hogy lehet második babánk, ha elköltöztünk és belefér a törlesztőrészlet mellé. :shock:

Rólunk: Ma éjszaka se volt nagy alvás, radásul vagy két órán keresztül keringett az ágyban, mire szabályosan összeesett és úgy maradt elaludva. Reggel ugyanez. Aztán lementünk sétálni, voltunk hintázni. Az tetszett neki. És a házból a Balázskával levegőztünk együtt és olyan édesen nevetgéltek egymásra. Aztán hazajöttünk, megint hiszti és most alszik. Nekem meg porszívóznom kéne...

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi
 
 


orvosi ellátás:

itt van egy jó cikk:
http://index.hu/politika/belfold/korhaz573/
Egyébként biztosan lesznek kiskapuk...

Mamacka,
már előre kíváncsi vagyok, hogyan fog kinézni a lakásotok. Ismerve az ízlésedet, biztosan klassz lesz!

fulladás: ....és én nem bírom megmagyarázni anyának, hogy ne adjon a gyerek kezébe pl. süteményt!!!! Én ezért nem is merem magára hagyni Marcit vele :(

Kép

Kép
bettiflame
 
 


Most nagyon utálni fogtok!

A kép csalóka. Jelentem egy szem fogunk nincs, csak egy bubi kerölt oda, ami fognak néz ki.

Miután elkészültek a képek feltöltöttük a gépre és akkor láttuk mi is. Össze is néztünk apával, h csak nem lehetünk ennyire vakok, h nem láttuk eddig a a fogacskákat.

Vakok sem vagyunk :D , nincsfog, csak csalóka kép! :oops: :wink:

:oops: :oops: :oops: Bocsánat! :oops: :oops: :oops:


Kép
Vendég
 


Meli: nagyon utállak!! :lol:
szerintem akkor is van foga és kész... :D :lol: :P

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


sziasztok lányok!

Valahogy túléltem a mai napot....Vagy még nincs vége? Hogy teljes legyen, anyósom is meglátogatott... :D Na de ezt poénnak szántam, mert nekem tündér anyósom van! Neki nem mondtam mi történt Eszterrel, mert súlyos szivbeteg... :(

Tildikó,

Nem szedtem ki sehogy a szájából, mert nem volt benne semmi. Vagy lenyelte,vagy nem is volt semmi, mert az öklétől is hangosan tud öklöndözni és fuldokolni. Az is lehet, h nem volt semmi, bár szivacsdarabkákat találtam az ágyban, és ezért valószinűsitettem, h az volt. Volt viszont olyan, h konkrét almadarabot szedtem ki a torkából fulladásközeli állapotban. Az is rémes volt. Nem reszelte le a reszelőm rendesen.... :( azóta 2x is megnézem mit adok neki ....

Livi,

látom, humorodnál vagy, és az nagyon jó. Rendőrviccek majd priviben. Nekem is van rendőr haverem, ő közlekedési, de ő a rendőrvicceken kissé erőltetetten nevet.. :( nem is forsziroznám..
Kyra Emett is rendőr, és nekem nagyon szimpi :D igaz, ő regényhős....

Betti,

olvasd be a soraimat anyukádnak! Talán meggyőző... :( A mi nagynénink is állandóan forszirozza h szoktassam már daraboshoz....Hogyisne! Majd eljön annak is az ideje!

GYEREKPROJEKT:

én anno úgy voltam vele, h egy gyerek nem gyerek, kettő meg már sok! Ezért is nem lett sokáig még egy babánk! És NAGYON NAGYON MEGBÁNTAM hogy nem szültem hamarabb !!!
Most belemennék egy harmadikba is, jóllehet nem alszom 7 hónapja... :D de nem megy anyagilag. Ill. felnevelni fel tudnánk valahogy , de később hogy biztositok neki egzisztenciát, lakás, autó, fősuli, stb.....Mi maradunk ezzel a kettővel :( persze ha nyernék a lottón, nem is gondolkoznék egy percig sem... :D

KépKép
gaby70
 
 


Bettiflame!
Hát elolvastam ezt a cikket. Azért a kilométerek számolása nem nagyon megy egyeseknek. Hozzánk a Szolnoki Hetényi kórház kb kétórás busz útra van, 100 km. A közelebbi karcagi az is kb másfél óra a csatlakozás miatt. Mentővel persze más! Az tuti, hogy nem fogok szülni a karcagi kórházban. Amikor nyáron fájt a hasam és ott megvizsgáltak, akkor közölték velem, hogy nagyon felkapott az pesti István kh, mert felkarolta a szoptatást, pedig az nem is olyan lényeges dolog. Ja és hülyének néztek, mert mondtam, hogy nem fekszek be, mert szopizik a három hónapos babám. Azt mondták, hogy a nagyszülők is el tudják látni a babát, feküdjek be nyugodtan. Hozzáteszem, mindezt úgy közölték, hogy csak ránézésre vizsgáltak meg!

Meli!
Mindegy, fényképes bizonyíték van, hogy a gyereknek minimum VOLT foga! Már kiesett volna neki? :D

Gaby!
Azért a könyvek és a filmek lényegesen mások, mint a valóság. A valóság valahogy laposabb.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi
 
 


Lívi,

én optimista vagyok, és ezért írtam, hogy biztosan lesz kiskapu.
Pl. én most váltok nőgyógyászt, és a SOTE I.sz. Női klinikájára fogok járni egy jó ismerős dokihoz. Őt megkérdeztem, hogy mi lesz a jövőben ezzel a kórházhelyzettel. Azt válaszolta, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Először is újraosztják a körzeteket. Másodszor pedig szerinte lehet olyat is csinálni, hogy ahová kötelezően tartoznék, ott megkérem az orvost, hogy írjon egy beutalót, miszerint klinikai szülés javasolt, és így máris a SOTE-ra kerülök.
De ha mégis olyan kórházban kellene szülnöm, ami nem bababarát, akkor magyarázhatnának bármit a nővérek és az orvosok, én nem adnám ki a kezem közül a gyereket. Egy percre sem. Vizsgálni is csak úgy vihetnék, ha én is mennék vele.

Nekem az a véleményem, hogy csak akkor szüntethetnék be a szabad orvos- ill. kórházválasztást, ha minden kórház azonos szinvonalú szolgáltatásokat kínálna. Sajnos ez nem így van :(

Kép

Kép
bettiflame
 
 


Bettiflame!
Nem csak a szülés érint ám engem. Hanem úgy egészben minden. Mert ugye nekem van háziorvosom a XVIII. ker.-ben, mert ott laktunk és nem jelentkeztünk át sehová. Elvileg vidéken nincs is háziorvosom. Szóval zavarodott nekem ez a rendszer.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi
 
 


Szépséges babák: fogacskás Bogi :D, újsérós, angyalka Martin, Áron!

Mamacka: Nem semmi meló előtt álltok! Minden elismerésem, hogy így magatok csináljátok!

Eszti: Jól megleptél ezzel, amit tesód mondott.... Pedig már tök jól kezd belejönni B. a darabosakba. Tegnap is és ma is "rakott karfiolt" ebédelt, és habár a rizs és husi, meg karfiol elég jól túl volt főzve, de nem pépesítettem. És már a buláta is ügyesen csúszik.... akkor hagyjam???
Tészta????

Livi: Én letettem a rágózásról :D, de régen én is nagy rágós voltam. Most inkább csokit rágok tanulás közben :wink: :roll: Örülök a bebizonyításodnak :D

Tünde: Dorina nagyon édes, ahogy figyel a hugira :D

Durva ezek a hús sztorik... én is hallottam már ezekről. Borjú már mehetne Botinak, ugye? Bio borjút kaphatnánk a Hortobágyról, csak eddig nem mertem kérni, hogy minél kevesebbet álljon fagyóban.

Edit és Annácska: A múltkor elfelejtettem: édesek nagyon a fiúk! Gyertek írjatok már magatokról!!!!

Ilid, Cory, Vali ????


Na, nekem pedig van egy kis elmaradásom, remélem, nem baj, hogy sok leszek :D

már korán reggel, pizsiben egyből tolom a taximat :D
Kép

Indulás
Kép

Ha nem figyelek...
Kép

...még a végén felesek, jajjjj :D
Kép

Jééé, ezt egyedül csinálom?
Kép

Kép

Kép

Ma hintázni voltunk....
Kép

....de nem szívott ki a jó levegő :roll:
Kép

Jó éjt!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Szépséges babák: fogacskás Bogi :D, újsérós, angyalka Martin, Áron!

Mamacka: Nem semmi meló előtt álltok! Minden elismerésem, hogy így magatok csináljátok!

Eszti: Jól megleptél ezzel, amit tesód mondott.... Pedig már tök jól kezd belejönni B. a darabosakba. Tegnap is és ma is "rakott karfiolt" ebédelt, és habár a rizs és husi, meg karfiol elég jól túl volt főzve, de nem pépesítettem. És már a buláta is ügyesen csúszik.... akkor hagyjam???
Tészta????

Livi: Én letettem a rágózásról :D, de régen én is nagy rágós voltam. Most inkább csokit rágok tanulás közben :wink: :roll: Örülök a bebizonyításodnak :D

Tünde: Dorina nagyon édes, ahogy figyel a hugira :D

Durva ezek a hús sztorik... én is hallottam már ezekről. Borjú már mehetne Botinak, ugye? Bio borjút kaphatnánk a Hortobágyról, csak eddig nem mertem kérni, hogy minél kevesebbet álljon fagyóban.

Edit és Annácska: A múltkor elfelejtettem: édesek nagyon a fiúk! Gyertek írjatok már magatokról!!!!

Ilid, Cory, Vali ????


Na, nekem pedig van egy kis elmaradásom, remélem, nem baj, hogy sok leszek :D

már korán reggel, pizsiben egyből tolom a taximat :D
Kép

Indulás
Kép

Ha nem figyelek...
Kép

...még a végén felesek, jajjjj :D
Kép

Jééé, ezt egyedül csinálom?
Kép

Kép

Kép

Ma hintázni voltunk....
Kép

....de nem szívott ki a jó levegő :roll:
Kép

Jó éjt!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Bocsika, úgy tűnt nem sikerült :oops: na, most megint egy ideig nem teszek képet :lol:


Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok :)
Bocsi az eltűnésért, de sok minden jött össze.

A képek nagyon jók, annyira furi, hogy már ilyen kis aktív babáink vannak :)

Eszti :)
Gratula a lépegető Bencushoz :)

Anita :)
Csúcs a fiad :D

Mamacka :)
Nem irigyellek a felújítás miatt, kitartás :)

Sajna visszaolvasni nincs idő, de remélem hamar fel tudom venni a ritmust veletek :)

Önző módon magunkról:
Ma megkezdtük a gyerekekkel az egy hetes tornát. Hát Lányok egyenesen katasztrófa :cry:
Fogalmam sincs hogyan bírom ki ezt a hetet, de minden erőmmel azon leszek.
Annamari nem hajlandó tornázni, nem csinálja a feladatokat. Ez totál kiborít :cry:
Peti tornája közben nem tudtam rá figyelni, mert Annamari nem hagyta. Amúgy Peti szívesen csinálta a tornát. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz a két gyerekkel :cry:
De a legszebb az egészben, hogy csak egy felnőtt ágyat kaptunk a lány kórteremben :shock: , azon kell Petit is altatni, ami nem könnyű. Egész nap pisilni nem tudtam kimenni, nehogy az alatt essen le az ágyról Peti. A kórterem olyan kicsi, hogy csak oldalazva férek be két ágy közé, pedig nem vagyok egy vastag :? Így még az utazó ágyát sem tudom bevinni, hogy abban lehessen.
Holnap újult erővel neki futunk a tornáknak, remélem több sikerrel járunk.

Holnap ha tudok jelentkezem :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Annácska, kitartást! (a körülményeken már megint dühöngök!!!!) Ügyes vagy! :)

Anita, hát, tesóm azt mondta nekem, hogy ne még, mert amíg nem tudja megrágni, addig egy kis rizsmorzsától is megfulladhat. A rágáshoz meg ugye még fogak kellenek, ami még nincs sok. Meg én még azért is nem erőltetem a darabosabbat, mert úgysem rágja meg, csak lenyeli, de talán nem jó a gyomrának a darabos, amit nem rágott meg, így többet kell dolgoznia a gyomornak, talán fájhat a pocija is. Nem tudom...., de így gondolom. Tulajdonképpen a pépesítéssel az ő rágásukat csináljuk, amíg nincs foguk. :)

Boti szuper édes, nagyon aranyos (és még mindig tiszta anyukája!!!). Gratu a vizsgákhoz, le a kalappal, nagyon ügyes vagy! Bébitaxihoz kedvet kaptunk, de most már csak szülinap lesz belőle, mert a karira már megvan az ajándék. :) FP zenélő csodamasina, a kuponokkal gyűjtöttem össze, járássegítő (bár lehet, hogy mire megérkezik, már nem is kell), és egy csomó minden van rajta, szerintem tök aranyos.

EZÚTON KÖSZÖNÖM MEG MINDENKINEK, AKI ADOTT NEKEM KUPONT! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Mamacka!
Kitartást! Szép lesz az a lakás! Hány négyzetméteres?
Örülök,hogy apud megy sétálni az Áronnal.Ha jól veszem ki a szavaidból, nem igen javult az állapota. :(

Annácska!
Jujjj!!! :( Ez nagyon durva. (Már megint) Nem irigyellek!!!!! Remélem Annamari nem fog sokáig ellenkezni és hamar rájön,hogy a torna az ő érdeke. Drukkolok!!!!

Eszti!
Nagy gratu nektek a menéshez!!!! :D Hányszor eszik Bence? Találtatok már telket valahol?

Gaby!
Na, felvették a nagyfiút?
Sikerült megnyugodnod? Jól rádijesztett a csaj!!!


Évi!
Hogy vagytok???

Angi!
Beszéltél azóta a védőnővel? Vagy megbeszélted a dokival? Hogy van Lidi? Sárga még a nózija (Ha egyáltalán oylan volt?)

Kórház:
Szerintem se lesz ez annyira vészes. Eddig a dokinak fizettél, most a kórháznak fogsz. Én maradok az újonnan választott dokimnál. A gyáli dokik meg nem igazán érdeklenek. Nem is akarom kipróbálni őket. Az egyik lazán a rendelőben levette a szomszéd spirálját úgy, hogy ciszta volt körülötte... No comment!

Lányok:
Én még nem kértem ilyet, de elkapott az ihlet. Szóval ha van még felesleges vonalkódotok, vagy nyuszitok, akkor én is szívesen látom. Mindegyikből rendelkezem már 1-1 sajáttal. :D Messze még a sütifaló doboz, de remélem nem reménytelen. :D Előre is köszönöm! :D

Rólunk:
Hanna még mindig szörcsizik, de doki néni szerint nem romlott az állapota, így nem kap semmi újat, csak c vitamin, meg orrcsepp. :D Ennek örülök. Én meg kaptam antibikát, de eddig nem igen hatotta meg a szervezetetemet. De hátha. :D:D
Hanna gőzerővel ráállt az állás gyakorlásra. Tisztességgel kifáradok a nap végére. Mászás az még csak hátramenetben van és az se túl hosszú távon. De remélem hamar belejön. :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok, örülök, hogy jelentkeztél. Bence 4x eszik egy nap, tízóraira és uzsira gyümit gabonával, délben és estefelé főzit. Meg a szopi ugyebár.... örülnék, ha a súlyában is látnám, hogy mennyit eszik, de úgy látszik ő teljes mértékben feléli a kajában rejlő energiát, most úgy 7,5 kg körül lehet. :oops:
Jobbulást Hannának.
Vendég
 


Eszti, Vok

milyen kuponokat gyűjtöttök? Mire jók?

Kép

Kép
bettiflame
 
 


Na látom, ma sincs pörgés.

Azért megosztom veletek az attrakciót, Benyófi már ennyit tud járni:

http://www.send2u.hu/get/?f=STaeDXIUPPqsyt2a2IzA
Vendég
 


Betti, én Pampers kódokat, FP játékokat lehetett nyerni.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?