Sziasztok!!!
Itthon vagyok újra!!!!
Numato,
nyugi, nekem is a 8-10 nap között jött meg, már nem emlékszem pontosan!De nekem kimondottan mondta is a Szűcs doki, hoogy közben menseselni fogok, ne ijjedjek meg.....Úgyhogy minden rendben van, ne idegeskedj....
Lucia,
köszönöm az érdeklődést!
Nagyon sokmindent csinálunk, elmondani nem lehet, mi mindent megtanultam. Bocsi, ha valakit untatok ezzel, de Bonya is írta, néha írjak a melóhelyről:
Centrális kanül behelyezésénél segédkeztem, majd a CVP -t(centrális vénás nyomás) már szinte egyedül mérem...Tök érdekes, ahhoz képest, hogy még soha nem csináltam...
Epidurális kanül behelyezését láttam, majdnem rosszul lettem a tű láttán...De kibírtam...Az biztos, én szűlésnél nem kérek epidurált....
Tracheostoma behelyezést láttam, reanimáltam(újraélesztés)-sajnos már 2 X.
3 óránként van észlelés,(monitorozás, iszonyat okos gépek vannak, mér mindent....-pulzus, vérnyomás, SpO2, ..stb-ezt nem neked írtam Lucia, hanem aki még nem látott iylet)
Femorálist(azt az artériát szúrtam, ami a combhajlatban van) szúrtam, astrup vizsgálathoz(ezt sem csináltam soha, és elsőre sikerült)
Ma már az infumatot is én állítottam be(ez egy gép, amibe be lehet állítani, hogy az adott infuzió mennyiség hány óra alatt folyjon le, és a gép kiszámolja, mekkora cseppszámmal menjen)-nem olyan bonyolult, de én még soha nem láttam ilyet
És még nagyon sokmindent, ami kis dolognak tűnik, hisz ezen az osztályon nap mint nap használják,...
Sőt, ma még a főorvos Úr is megjegyezte, hogy milyen gyorsan tanulok, --a nővérek rákontráztak, hogy egyszer mutatják meg, és m ásodjára szinte hibátlanul csinálok mindent--és ne a sűrgősségire menjek, ugynis Ő ha kell harcolna értem, hogy ott dologzzam....
Olyan jólesett, pedig még nem is sokat látott....
De én illedelmesen elutasítottam, hisz már megvan a helyem a másik osztályon, és nem vagyok olyan ember, aki nem állja a szavát...
De ha mégsem tetszene a sűrgősségi, az első helyen az intenzív osztályt választanám!
Tömören ennyi, de így is hosszúra sikerült a levelem....
MOst megyek a boltba, sietek, és bocsi, hogy nem írtam személyre szólóan mindenkinek!
Akinek persze kell, mennek a babatapik, és a babaragacs++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++