Új privát üzeneted érkezett!

Akkor gratula Sasának!!!! Kép Kép Kép
Paraméterek?

Off. Kanga mi mikor talizunk?

Puszi:

Norci
norci

SziasztokKép

De jó, hogy itt is igy drukkolt mindenkiKép Azóta még csak most tévedtem el erre, megnézni mi újságKép Köszönöm mindenkinek, nagyon jól esik, de komolyanKép

Csi!
Láttam kerestélKép Megtaláltál a Frissben? KépKépKép Azt hiszem már nem vagyok odavalóKép De gondom egyelõre még nagyon nincsen szerencsére.

Ildikó levelére reagálva.
Ha a Gabit nem büfiztetem meg legalább 3x 1 szopizás alatt akkor amelett, hogy bukik, még a sok levegõ lemegy a kis belecskéibe és olyan görcsöket csinál nála, hogy "öröm hallgatni" ahogy nyöszörögve, erölködve orditKép Hát nem kivánom senki bébijének! És senkinek sem, hogy tehetetlenül kelljen hallgatnia!

NorciKép
Biztos megtaláltad azóta, de leirom ide is, bár már azt sem tudom mostanában mit hova irtam és kinek és miértKép
Gabi 3540 g-al és 55 cm-el született okt 9-én 17:33-kor.Kép A kórházi tartózkodás alatt nem akartam több gyereket szülni, mert kicsit fájdalmas élmény volt, de már újra tervben van, úgyhogy 3-6 hónap és költözöm vissza a frissbeKép Meg hát belegondoltam hogy Vilike 5 kg körül jött a világra...

Hú lányok én mostanában csak OFF tudok lenniKép bocsiKép
sasha

Kép
sasha

sasha,
én végigcsináltam azt a programot, amit írtál (elsõ baba után 5 hónappal fogant a második), nem kívánom senkinek. Javaslom az egy év várakozást. Kép Bár a te dolgod.. Kép Csa én tudom, mirõl beszélek. Kép

Virág
Virág (fiore)

Sasha!

Köszi. Mégegyszer gratula. Vilike "csak" 4520 gram volt Kép
A 3-6 hónap az szerintem is kevés. Én a terhességem alatt éreztem, hogy no nekem ebbõl ennyi elég, de már kezdem én is várni, hogy költözhessek vissza a frissbe, de azért a min. egy évet inkább én is kivárom. (Bár ember tervez, isten végez)

Puszi:

Norci

Bocs az offért.
norci

Hali!

Virág!
heheKép Tudom nagyon off a dolog, de nem mesélnél kicsit bõvebben arról az 5 hónap és már másik baba a pociban témáról? Tudod a párom a kis korkülömbség hive mert közte és a nõvére küözött is csak 6-7 hónap van.Kép Szóval?KépKépKép

NorciKép
Ó bocsánatKép Pedig én tényleg 5 kg-hoz nagyon közeli értékre emlékeztem!Kép Szivem szerint szeretném is hamar a másik babát és nem is! Tudod még nagyon friss az élmény és a gátsebem még mindig emlékeztet nagyon!Kép

na puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Most jó sokat fogok írni, mert lemaradtam a reagálásokkal, pedig ígértem is válaszokat.

Zsóka, szóval utánanéztem az átlátszó colostrumnak és teljesen normálisnak találtatott a dolog. Az az általános vélemény, hogy pontosan ugyanolyan értékes, mint a többi színû. Ez most nem vicc, van narancssárga, lila, fekete. Egy olyan vélemény érkezett, egy huszonvalahány éve kórházban dolgozó IBCLC-tõl, hogy egyetért a te nõvérkéddel, szerinte is az az átlátszó, szirup sûrûségû elõtej a legértékesebb. Hogy ezt mire alapozza, azt nem sikerült megtudnom. Ha lesz még info, megosztom veled.

Csi, köszi szépen, a füzeteket Mentától megkaptam, nem tett jót az emésztésemnek az olvasás...
A szponzorálással kapcsolatban is adós vagyok egy válasszal, bemásolom ide, amit neked írtam: "óriási szükségünk van rá. De szigorú feltételek mellett fogadhatunk el bármit (pl. ne legyen az adományozónak kapcsolata tápszer- és bébiételgyártó céggel) és az sem mindegy, hogy milyen minõségû termékkel kapcsolatban jelenik meg a nevünk. A terméken KERMI engedélynek kell lennie és fontos a biztosítás is, ha bármi kára származna a vevõnek (pl. elszakadna a hordozókendõ és lepottyan a baba), akkor a biztosítás fedezze a költségeket, satöbbit. Ilyesmire csak komoly cégek hajlandóak, így a Liga majdnem biztos lehet benne, hogy nem fogja senki gagyi termékkel együtt emlegetni a nevét. Ezenkívül nem politizálunk és nem szövetkezünk más szervezetekkel, amelyek nem a szoptatásért vannak, bármily más, nemes célért kûzdjenek is.
És itt mindjár megint felmerül az emberhiány problémája, mert a szponzorpénzeknek utána kéne járni, de kevesen vagyunk. Ráadásul nem mindenki agilis típus köztünk."

Még annyit szeretnék megemlíteni, hogy egy babanetes anyuka cége jóvoltából nemrégiben kaptunk egy laptopot (köszönet érte itt is), ami hozzám került, így most többet tudok dolgozni esténként, nem kell a férjemre várnom, hogy õ befejezze a munkáját a gépen. Pl, a múlt hétvégi továbbképzésre nagyon hatékonyan tudtunk készülni.

Még a mellgyulladásról szerettem volna írni, tisztázandó néhány félreértést. Kifejezetten olyan, hogy tejcsatorna-gyulladás nincs. Van tejcsatorna-elzáródás és van mellgyulladás.

A tejcsatorna-elzáródásnál érezhetsz egy jól körültapitható csomót a melledben, érzékeny, forró, piros lehet a mell egy része, de ez az állapot NEM JÁR LÁZZAL. Lehet a bimbó végén egy fehér hártya, vagy egy fehér pattanásszerûség. Általában meleg borogatás, masszírozás, a baba szoptatási pozíciójának megváltoztatása (áll néz a csomó felé) segít a dolgon.

A mellgyulladás bakteriális fertõzés, sokszor a helytelen szoptatási gyakorlat eredménye (rossz pozícionálás, cumi, pótlás használata, stb.), tehát megelõzhetõ, sebes mellbimbón keresztül gyakran jut be kórokozó, ami az esetek többségében Staphyllococcus Areus. Leggyakrabban a szülést követõ 2-3 hétben fordul elõ. Jellemzõ tünetei a MAGAS LÁZ, influenzaszerû tünetek, mint hidegrázás, rossz közérzet, levertség, szapora pulzus, a fertõzött terület piros, forró, fájdalmas, a hónalj felé terjeszkedõ piros csík is gyakran látható, megnövekszik a tej nátriumszintje, ezáltal sósabb ízû lesz, a baba elutasíthatja a szopást.
Kezelése: ágynyugalom, sok folyadék fogyasztása, fájdalom-és lázcsillapító, antibiotikum, forró borogatás közvetlenül szoptatások elõtt, szopik között rövid ideig lehet jegelni az érintett területet, a szoptatást pedig folytatni kell a gyulladt mellen is!!!

A nem jól kikezelt mellgyulladás kiújulhat, az antibiotikum következtében gombás fertõzés alakulhat ki, az elhanyagolt mellgyulladásból vagy a szoptatás felfüggesztése következtében tályog keletkezhet, amit sebészi úton lehet megszüntetni. Érdemes megelõzni az egészet.

Na, megyek aludni, jó éjt nektek!
Iboly
iboly

Iboly,
köszönöm szépen! Kép
Zsóka

Zsóka
zsóka

Sasha!
Na, végre megvagy!
Én is úgy gondoltam a szülés után, hogy egyke gyerekem lesz....Mondjuk jó kis hatástalan EDA után császár... Finom volt!
Ja, és nekem nagyok voltak a kölykök: 5050g, majd 5200g... Én rettegtem a másodiknál, de komolyan. Szülés elõtt két hónappal elérte a normál méretet..Nem volt egyszerû. Most asszem nem lesznek többen...
Na, csók, és minden jót!

Csi
Névtelen

sasha,
mit is jelent gyakorlatban? Nem tudom, mennyire voltál fáradékony most a terhességed elején, én mindig nagyon. Most képzeld el, mi a csudát csinálsz az 5-8-10 hónapos manócskáddal, mennyire leszel nyugodt, derûs, kiegyensúlyozott, ha amúgy is végigaludnád az egész napot, ráadásul a babád (esetleg) éjjel ki tudja hányszor kel, szóval ezt hívom végkimerülésnek. Ez nem jó a már meglévõ babának, mert nem kapja meg a megértõ, nyugodt, kedves anyucit, aki megkapna, ha nem volnál babás. Én hulla fáradt voltam, türelmetlen, aludni akartam, de nem lehetett. Mikor megszületett Rebeka (a második), majd' megbolondultam. Ruben állandóan felébresztette Rebekát, míg szoptattam a kicsit, Ruben lepakolta a virágállványról a cserepeseket, meg mindenféle csibészséget csinált, amíg én helyhez voltam kötve. Kimerült voltam a végtelenségig, boldogtalan és depressziós. Az lett a vége, hogy bölcsibe adtam Rubent, ami nagyon rossz megoldás volt mindenki számára, de még mindig jobb volt, mintha agyoncsaptam volna. Kép Lehet, hogy a férjed a kis korkülönbség híve, de (1.) nem õneki kell kihordania õket, (2.) nem õ lesz velük a következõ 3-4-5 évben otthon. Én javaslom a másfél, de inkább 2 évet a két baba közt, és hidd el, ez is kis különbség, így is nagyon jó pajtásokká válhatnak. Kép A férjedet csókoltatom. Kép És kérdezze ki anyucit az élményeirõl. Kép Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Ja, arról el is felejtkeztem, milyen volt 6-9 hónapos pocival lehajolni Rubenhez, hogy õ kedvére sétálgathasson a lábain... Kép

V.
Virág (fiore)

Virág,
azért ugye nem baj, ha én nem értek veled egyet? Imádom, hogy csak 13 hónap a két gyerkõcöm között... Mondjuk én nem voltam aluszékony, sõt kifejezetten tevékeny korszakomat éltem a terhességem alatt, és Petra már régóta végigaludta az éjszakát. Ja, és Petra nemes egyszerûséggel nem is ismerte azt a lehetõséget, hogy én majd vonszolom magam után. Igaz, csak 1 évesen indult el, viszont rögtön teljesen magabiztosan, és most, másfél évesen abszolút képes 2-3 órán keresztül trappolni mellettem.
Az, hogy milyen korkülönbség legyen a babák között, szerintem attól is függ, hogy milyen az anyuka, és a már meglévõ baba személyisége.
Nincs semmi féltékenység, és valami hihetetlen szerettettel közelednek egymáshoz. Sõt az a gond, hogyha petra szerint valami jó, akkor azt rögtön meg szeretné osztani a hugával. Ha Rebus szopizik, Petra odaül, és simogatja a fejét. Szóval édesek.... és ha újra kezdhetném, ugyanezt csinálnám...
Még valami: Rebus hat hónapos, és ha újra terhes leszek, örömmel fogadom.

Madárka
madárka (mad&aacut

Virág!

Köszönöm a kimeritõ választKép Nem emlékszem pontosan milyen voltam kispocisan, de azt hiszem eléggé aluszékonyKép Párom anyukája nagyon szerette hogy ilyen kis külömbség van a két gyerkõc között, holott a párom a spirál mellett fogant. Úgy gondolta, neki az nem akadály és igy is lettKép Madárka véleménye is kb ugyanaz mint anyósoméKép Az hogy milyen a személyisége a kis Gabinak még nem nagyon derült ki. Ha nem fája a pocakja akkor nagyon nyugodt és elvan a kiságyában egyedül isKép Szóval ez még alakulni fog, mert azért nem rögtön a 6 hét letelte után szeretnémKép Azért kell egy kis idõ a testemnek, de jõvõ novemberre tervezem a kicsi születésétKép De lehet, hogy 2004 tavasza leszKépKépKépKép

Pusi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Ma a postaládában Vilikém törvényesképviselöje részére, vagyis nekem "helyes" kis küldemény érkezett, NUTRILON tápszer minta, ráírva ugyan, hogy az anyatej a legegészségesebb, de ha nem lenne elegendö az, akkor ez milyen jo 4-6 honapos kortol hozzátáplás, vagy leválasztás gyanánt Kép Kép Nagyon felháboritonak tartom. Sajna nem minden anya gondolkodik ugy, mint a babaneten a többség, és tartja be a hat honapig csak anaytejes táplálást, meg kerüli a mükaját, ha ilyet is küldenek hozzá, hát biztos van aki könnyen kísértésbe esik Kép
ÉS különben is honnan tudja a tápszergyárto, hogy ide kell küldeni, mert itt akkora baba lakik? A bsbákra nem vonatkozik az adatvédelem? ÉN nem adtam meg a cimet nekik és nem is járultam hozá, hogy reklám céljábol bérki felhasználja a cimet Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok,

Virag,

mar eppen kerdezni akartalak a tapasztalataidrol. Multkor olvastam, hogy eleg kicsi korkulonbseg van a baboid kozott. Ha ez volt az elso 2-nel a tapasztalatotd, hogy-hogy ujra ilyen kicsi korkulonbseggel szultel? Vagy mar belejottel?
februar elejere vagyok kiirva es 15 honapos lesz akkor Jazminbabo. En nem vagyok ketsegbeesve (egyenlore.) 1 hete alussza at Jazmin az ejszakat, ugy, hogy nem eszik. Amikor megszuletett Rebeka, tudtal foglalkozni Rubennel? Volt segitseged? Nekem anyukam a mai napig szinte mindennap jon es segit. (leginkabb foz)Foleg most jo, mert nem kell Jazmint magammal vinnem mindenhova es tudom van 1 ember akire rabizhatom Jazmint, persze az apjan kivul.
(En hivtalak fel 1x telefonon, hogy megadjam Iboly szamat, emlekszel?)
Nagyon gratulalok a baboidhoz! (talan en is vallalok egy harmadikat, bar eleg nyanyacska vagyok mar)

Norci,

en ugy tom, hogy amikor szultunk akkor kaptunk kulonfele ajandekcsomagokat es ala is kellett irni vmit. Nu akkor irtuk ala, hogy hozzajarulunk mindenfele babas termek kuldesehez. En mindent a sogoromnak adtam oda, o szereti az ilyen pepeket.

udv,
gabomamo
gabomamo

Sajna a helyzet ennél rosszabb! Bármelyik cég megveheti az adataidat a népességnyilvántartóból TÖRVÉNYESEN!!Kép, ha igazolja, hogy marketing célra kell. Neked kell írásban megtiltani, hogyha nem akarsz meglepcsiket a postaládádban.Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

sasha,
OK! Kép Te sokkal jobban ismered magadat. Kép Ja, és kivárjátok a 6 hetet? Becsüllek titeket. Mi soha nem bírtunk magunkkal olyan sokáig. Kép

gabomamo,
persze, hogy emlékszem!!! Nem is tudom, mit csináltam volna, ha nem adod meg. Kép Nagyon helyes, hogy nem vagy kétségbeesve! Kép Nem is szabad. Előre. Kép Az, hogy én nehezen bírtam, nem jelenti azt, hogy más is így lesz vele, lásd Madárka. Nekem csak az alkoholista apám volt itthon, de sajna állandóan, ami nagymértékben hozzájárult a depimhez. És ha segített is, inkább egyedül lettem volna... Ha anyukád ott van, és ilyen mértékben számíthatsz rá, nincs aggodalomra okod szerintem. Kép Hogy miért jöttek ilyen sűrűn? Hát ugye Rubent és Rebekát terveztük. Aztán Rebek után kb. másfél évvel született Abus, akit nem terveztünk, rá két évvel Ráhel, akit szintén nem terveztünk, becsúsztak, és mi nem vetetünk el gyereket. Hát ennyi. Puszi mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)

Virag,

amikor megszuletett Rebeka, akkor 1 szobaban aludt Rubennel?
Vagy eleinte kulon, hogy csinaltatok? Es kesobb?

gabomamo
gabomamo

Sasha! Én is eleinte rögtön akartam egy másik babut, mert olyan klassz terhesnek lenni, meg fõleg szülni. Sokáig kicsit nehezteltem a férjemre, hogy nem enged az elhatározásunkból, abból, hogy kb. 2 évente jöjjön a baba. Aztán megtudtam, hogy kb. a 4. terhességi hónap tájékán megcsappan az anyatej. Na azóta teljesen megnyugodtam és kivárom a megbeszélt idõt, hogy elég teje legyen az én kicsi elsõszülöttömnek!
Menta
menta

Sziasztok!
Mi is megkaptuk a Nutrilon "szeretetcsomagját". Azt is olvastam benne (és így már ezt is tudom én balgaKép) , hogy 4-6 hónapos csemetének már nem elég az anyatej!!!Csak azt nem tudom hogy hízhatott ennyit az én elsõszülöttem , amikor egy évig csak anyatejet volt hajlandó magához venni.
A másik meg , hogy nem tudom ki képes arra , hogy próbababának tekintse a gyerekét és ezeket a mintadarabokat beletömje. A tápszereket nem a doki írja fel? Erre az is fel van írva , hogy csak patikában lehet kapni.
Már nagyon idegesítenek ezek a küldemények!!!

Hány év legyen a különbség-téma :
Az elsõ évben állandóan újra terhes akartam maradni , mert volt egy nyugodt , sokat alvó , állandóan vigyorgó csemetém. Aztán amikor elindult , majd közeledett a két évhez és ezzel együtt a dac-korszekhoz és az egyébb "kellemes" dolgokhoz , akkor néha azt mondtam , nekem ugyan egy gyerek elég.
Aztán az eredeti elképzeléseinkhez tartva magunk , 3 év különbség lett és nagyon nem bántam meg! Már csak azért sem mert a 2. terhességem nagyon nehéz volt.
De szerintem ebben sem lehet általánosítani , mint semmi másban.Függ a szülõktõl és persze a meglévõ gyerektõl.
Puszka
Kanga
Kanga-Zsebibabá

Kanga!

Ezaz, én is ezen hábordotam fel, hogy ezt doki írja fel, receptre árulják, ha csak szóróanyagot küld, egye a fene, de mintát is ???????
Pl. ha holnap kiderül, hogy marha hamar fel huzom magam mindenen, mert olyan a vérmérsékletem, akkor a gyógyszergyártók helyes kis csomagot küldenek nyugtató mintával? Ez kb. olyan az én szememben.

A korkülönbeség egy tök jó téma, engem is nagypn foglalkoztat (nekem nagyon nehéz volt Vilivel való terhességem, amiatt (is) nagy a dilemma), de nem kellene egy külön topicot nyitni neki?

Kanga Gergõ hamar gyógyuljon. És remélem jövõ héten tudunk talizni?

Norci
norci

Adjonisten,
Létezik vhol egy korkülönbséges topik, ha úgy gondoljátok, hogy itt offok vagytok, menjetek át oda. Nem tudom, emrre van, rá kell(ene) keresni...
Amúgy mi kaptunk a héten Nestlés csomagot, ill. csak borítékot. Benne egy 100 ft-os bónnal. Hehh, csakhogy a lányom két éves, mit is csinálnék vele? Kép
Egyre inkább foglalkoztat a gondolat, hogy bemegyek és tiltakozom az ilyen küldemények ellen. Hová is kel konkrétan bemenni?
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka

Mégsem vagyok olíyan lusta Kép:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/532.html?" TARGET="_top]Korkülönbség testvérek között[/url]
vagy
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/1570.html?" TARGET="_top]Kis korkülönbség[/url]
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka

Na, most látom, ezeken nem sok van. Akkor még egy:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/426.html?997127831" TARGET="_top]Egy kicsi meg egy pici[/url]
Zsóka

Zsóka
zsóka

gabomamo,
Zsóka által utoljára beírt linkre válaszolok, hogy ne legyünk offok. Kép

Zsóka,
köszi! Kép OFF: örülök, hogy itt van végre a férjed! Kép

Virág
Virág (fiore)

off
Virág,
hát még mi KépKépKép A gyerekek le sem szállnak róla. Viszont viráglocsolás sajna még mindig nincs Kép, de ami késik nwem múlik Kép.
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka

Zsóka,
Kép Majd lesz...

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Gondosan megnéztem a várandós mama füzetkét, amiben a várandós mama csomagra szóló bón van. Nos ezen kapásból szerepel, hogy címemet tovább fogják adni, és mindenféle reklámanyaggal fognak engem ellátni. Szerepel itt egy hely is, ahova NEM-et kell írni, ha nem kérem. Az az erõs gyanúm, hogy itt és ekkor dõl el minden, márpedig tizenegynéhány hetesen valószínû még senki se gondol rá, hogy innentõl évekig fogják tápszermintákkal is bombázni, és val. senki se tiltja itt le a dolgot. Utána meg már késõ, õk egyszer begyûjtötték a címet, kezükben a papír, aláírásoddal, miszerint tudomásul veszed és engeded, hogy küldjenek bármit.
Váhuuu megfejtettem a dolgot, ugye milyen ügyes vagyok? Kép

Ildi

Ildi
pildi

Akkor ezért nem kapok én semmit, mert nem mentem el a csomagokért! Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

PIldi!
Nem hiszem, mert én a várandós csomagot nem kértem, a kórházban töltött átvételi papírra a tartózkodási helyemet írtam, a cuccos meg anyukámnak megy, ami az állandó lakcímünk. Szóval továbbra is a Népességnyilvántartóra gyanakszom.

Engem mellesleg ez a hûségpont akció is zavar. A tápszer adás végül is nem a márkahûségrõl kellene, hogy szóljon, hanem a baba igényeirõl.
Megéljük még, hogy mondjuk az asztmagyógyszerekért is pontokat lehet kapni, és mondjuk nyugtatóra váltani?

Ja! Nálunk Luca megkapja a mintatápszert: ma a Milumil2 mintából csináltam magamnak tejeskávét. De lehet, hogy Completta helyett is beválik.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Borcsa, ahogy en tudom ezt a kuldesdolgot: a nepessegnyilvantarto stimmel, talan azon helyesbitenek, hogy megveszi az adataidat. Ugy zajlik a dolog, hogy leadja a parametereket, milyen reteget akar megcelozni termekeivel, es az adatfeldolgozo hivatal meg kinyomatja az ennek megfelelo cimeket a kert darabszamban es elpostazza a cuccost. Tehat elvileg az adatod mar nem kerul vissza a "felado"hoz. Persze, ha egy kuldemenyre reagalsz, onnantol mar igen. Ha komolyan erdekel valakit, utananezek, hol lehet letiltani.
Remelem, ertheto voltamKép
-Afonya

Bocsi az OFFert
Névtelen

Áfonya!
Teljesen érthetõ voltál! Reagál rá a rosseb!Kép És elõre is köszi, ha utána tudsz nézni!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Na, ennyit sikerult megtudnom:
Ajanlott levelet celszeru feladni a kov. cimre:
BM Központi Hivatal Ügyfélszolgálat
BP, IX. kerület, Balázs Béla út 35. /irszamot sajna nem tudokKép/
Olyan levelet irjatok, amiben a targy: Adatletiltás.
Kozponti szortirozas van, es igy tuti, hogy jo helyre kerul es viszonylag gyorsan. Kiskoruaknal mindket szulo irja ala. Indok nem kell, hogy miert tiltod le. Egy kalap alatt a Tiedet is letilthatod, mehet ugyanabban a levelben, csak pontosan behatarolhato legyen, kikrol van szo, azaz nev, szul. ido, anyja neve, esetleg lakcim.
Hat ennyi igy gyorsan.

-Afonya
afonya

Filoztam egy kicsit..Kép Szoval ha lemondod, attol meg nem fognak kevesebb levelet postazni, csak akkor masnak kuldik ki helyetted az ilyen prosikat. Es esetleg olyanhoz, akit megteveszthetnek, mig Te "vedve" vagy. Na, mit szolsz?

-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

Tulképpen ez az egész letiltósdi tényleg majdnem mindegy. Végül is esetleg olyan dolgot is küldhetnek, amit el tudsz használni (legyen az épp pelus, vagy kiskanál), ami meg nem kell, kidobod (elajándékozod, stb). Ugyanakkor valóban azon a téren nem jutsz elõre, hogy a "védtelenek" ne kapjanak belõle.
Megoldás? Csökkenteni kell a védtelenek táborát! Akár ellenanyag küldésével is. (egész jó, immunizálás) Csak ehhez meg nincs szponzor...Kép

Ildi

Ildi
pildi

Lányok! Igazatok van. Tuliképp csak küldözgessenek. Reggeli kávé helyett jó olvasmány, ha lent van a vérnyomásom.

Tápszermintának sokkal több értelme lenne úgy, hogy a dokik kapnak, és ha valakinek muszáj felírni, többfélébõl adhatnának kostolót, hogy a mama már csak ezt vegye, amelyiket eszi a babája. Ja, és a dokik csak akkor írjanak tápszert, ha tényleg muszáj.

Játszótéri baratnémat nyúzza karöltve a dokija és a védõnõje, hogy adjon a fél éves kislányának Petit Danont, Sinlacot meg tán még Nan 2-t is, mert szerintük nem hízik eléggé. Brrr...

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ezt, Lányok, muszáj elmesélnem!

Szombaton felhívott a húgom, hogy a házukban múlt héten született egy baba, az anyukának a kórházban még volt teje, de mostanra elfogyott. (Ojjé, gondoltam, ez érdekes.) Már tápszerezik az egyhetes babát. OK, mondtam, átmegyek. Így is történt.
Én: Mibõl gondolod, hogy kevés a tejed?
Õ: Egész éjjel sírdogált a kicsi.
É: És emiatt gondoltad ezt?
Õ: Meg anyukám is átjött reggel, azt mondta, fejjek le tejet, lefejtem, és olyan kevés jött, meg mondta anyu, hogy nagyon vizes.
É: (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ- gondoltam) (Elmagyaráztam. Kedvesen és türelmesen.)
Õ: És átjött a védõnõ (AKI MÉG EDDIG NEM IS LÁTTA A KICSIT, RÁADÁSUL A DOKTORNÕ MÉG CSAK MA FOG KIMENNI A MAJDNEM KÉTHETES BABÁHOZ!!!!!!!!!! Név hamarosan közzétéve), és felírt tápszert.

Értitek ezt? Teljesen fel vagyok háborodva! Semmit nem kérdezett, semmit nem mondott! Csak odaadta azt a rohadt papírt! Az ilyen menjen krumplit kapálni! És ezek a sarlatánok még pénzt is kapnak "áldásos" munkájukért.
Azt azt követõ éjjel a baba már csak egyszer kapott kiegészítést, talán mára nem is kell. Ami gáz, hogy tegnapra szájpenésze lett a kicsinek. Na most kifüstölögtem magam. KépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Virág!

És mi a folytatás?
A lány szívesen vette, hogy segíteni akarsz neki? Ha igen akkor segítesz neki továbbra is?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

bigacsiga Kata,

igen szívesen vette, továbbra is segítek neki, ha engedi. Csak az a baj, hogy van egy alulinformált anyukája, ugyanilyen férje, "védõ"nõje és orvosa. Kérdés, hogy én egyedül fel tudom-e venni a harcot az õ baromságaikkal. Nem tudom. Remélem.

Virág
Virág (fiore)

Virág!

Hát igen ez a legnehezebb a szeretteinken felülkerekedni. Én már 37 éve próbálkozom... Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Kép

V.
Virág (fiore)

Szijjasztok!

Van egy kis idõm ide is irok, csak hogy ne unatkozzatokKép
Minálunk minden rendben senki sem háborgat semmi bugyutasággal szerencséreKép
Viszont. Azt hiszem emlitettem hogy uncsitesóm feleségénél szopigondolk voltak. Lehet hogy a szopis forumban, de gondolom azt is olvassátok. Ibollyal meg is beszéltem hogy felhivja õt a csajszi amit nem tett meg és kapott a szegény kislánya tápszertKép Én majd felrobbantam mérgemben amikor folytatja a történet mesélését anyukám...
De a gyerek már megint szopik mert van elég teje.
Igen? De hát hogy-hogy? Nem arról volt szó hogy nincs és azért? Nem ba***a meg! Fájt a melle a lánynak, mert valószinü nem jól szopiztatott....
Na itt már robbantam is. Hogy lehet valaki ennyire tök? Szerintem csak 1x kellett volna beszélnie szopis tanácsadóval és rendbejött volna a dolog, hiszen az én mellem is kisebesedett, mert nem volt hozzászokva a nagy erejü szivattyúzáshoz, de 1 hét alatt elmúlt... meg ugye a sok kérdés még pocis koromban, hogy hogyan kell jól a szájába adni a bimbót...
Na mindegy nem is mérgelem magam! Pedig az összes LLL-es telcsiszámot átvittem neki és mondtam hogy
Na mindegy már mindegy! További jó napot mindenkinekKép))

sasha&Gabibaba

Kép
sasha

sasha,
csak az hívja fel az LLL-t, aki valóban szoptatni akar. Kép Mi megszakadhatunk. Sokszor nekünk sokkal fontosabb, hogy az Õ babájuk szopizzon, mint nekik.Kép Ez van.

Virág
Virág (fiore)

Most kaptam a hírt: az a baba, akirõl fentebb írtam (okt. 28.), már cak tápszert kap. KépKépKép Kép Az anyuka tök sokszor az utcán lófrál - a gyereke nélkül. A baba 3 hetes. Tényleg sokkal kényelmesebb így. Most még. Én elõször csavarogni 2 napja mentem el Ráhel nélkül, akkor is két szopi közt. A FRANCBA IS!!!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Virág!

Hát lehet, hogy a nem akarásnak nyögés a vége! Szerintem sokkal egyszerübb éjnek évadján a babát az ágyban magam mellé venni és szopiztatni mint felkelni hallgatni az orditást, mig melegitem a tápszert... Na mindegy. Egyébként Gabi 1-2 hetes korában elmentem 1 órára vásárolni, mert muszály volt, mert a párom meg a babának való dolgok az két külömbözõ dolog a szülõkre meg nem bizom mert összezvarodnak a sok márka között. Cumit vettem sajna mert hasfájós lévén csak a cici nyugtatta meg de az több órás cicilés következményeként kezdett szétázni a mellem és még nyügõsebb lett a gyerek... Lehet, hogy lehetett volna másképpen is, de a cumit azóta sem szereti, ill, ha nincs baja akkor és jóllakott akkor már a cici sem kell. Alszik magától nyugodtan, de az a hasfájós idõszak...
Hmm mit is akartam ezzel?Kép Ja semmit, csak a Virág utolsó irására reagáltamKép Szóval véleményem szerint ha 1-2x elmegy fél-1 órára az még nem gond, ha alszik a gyerek, na de állandóan??? Én eddig a Gabit 2 x hagytam "egyedül" Egyszer anyukámmal akkor 1 órára, 1x meg 20 percre mert külddtek csomagot a keresztanyjáék és nem vihettem magammal mert esett és orkánszél volt. Féltem hogy babakocsistul elviszi a gyereket a szél...
Virág tudod mit nem értek? Azt hogy hogy nem érzi az az anyuka, hogy a 3 hetes babájának õ a világmindenség???

na most megint puffogokKép
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
A mi házunkban is lakik egy ilyen "mama". Cigivel a szájában sajnálkozott nekem (a 3 hónapos babája felett), hogy õk már tápiznak, mert kevés volt a tejcsi. Kép Aztán nem érti, hogy miért piszkálja a dokink, hogy túl sokat hízik a baba.
Az ilyen eseteknél csak az bosszant jobban, amikor a "szak"tanácsokkal elapasztják annak is a tejét, aki mindent megtenne, és tényleg szenved attól, hogy nem tud szoptatni.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Hát sajnos igen, ebben nekem is van tapasztalatom.
Jó szopizós gyerek látszatra is sokáig szoptatni tudó anyukája mondja most nekem, hody "de higyem el, hogy neki már nem volt elég teje a 3 hónapos gyereknek, ezért kellett a tápszer". Pedig semmi meg sem próbált annak érdekében tenni egy pillanatig sem, hogy legyen...Kép. Ennél már csak az hátborzongatóbb, hogy most már tehéntejet ad a 7 hónapos gyerekének!
Beszélhetek én neki bármit!!!Kép Hát most már nem is teszem, mert csak engem bosszant az egész, öt egyáltalán nem érdekli!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ezek az anyák (?) felõlem elmehetnének a fenébe. Csak a babák... Kép

Virág
Virág (fiore)

Lanyok, nekunk a het vegen volt hasonlo latogatonk. Ismerosunk hozta el az unokajat. A kicsi 4 honapos, 9 kilo, mar hussal etetik, es tobb banant is belenyomtak a szajaba, amig ott voltak. A kicsi nem szopik. szerintem nem is nagyon gyotorte vele magat az anyuka. En meg mit mondhatnek? Nekem nincs gyerekem, en nem ertek hozza.
Hat igaz, nem akarasnak nyoges a vege.
Szidonia

Lányok, nekem is van olyan ismerõsöm, akinek a babája fél évesen már nem szopizott, ráadásul orvos Kép Kép ja és a szülei is orvosok. És õ hagyja ordítani a babát, mert megunta vigasztalni, meg kb. két hónapos lehetett a baba mikor õ már futni járt, az sokkal fontosabb volt neki, hogy visszanyerje az alakját mint a baba. Én futás nélkül is kezdem visszanyerni Kép csak kicsit több idõ kell hozzá.

Én kb. kétszer mentem le Vili nélkül a házunk elött található kisközértbe Kép

Most megyek vigasztalni

Norci
norci

Norci!Kép

Na igen az alakKép Hát nekem az alakom el van tünve a zsirpárnácskák alatt, de a kzdõ súlyomig már csak 4 kg van és 20-at hiztam a terhesség alatt! És még csak 5 hetes a Gabi! Kép Van hogy az emberek sokkal hiúbbak mint hinnék. De hogy a hiúsághoz még más is tartozik. Nem találok rá megfelelõ szót, de mi az hogy megunta vigasztalni már 2 hónaposan a babáját? Azt a gyereket nemcsak csecsemõkorban kell vigasztalni. Mi lesz, ha jönnek a fogai, vagy ha nagyobb lesz és beteg? Akkor is kell vigasztalni.

na megyek mert a fiam negyed óra múlva tuti felébred, mert már kezd mocorogniKép
sasha

Kép
sasha

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?