Új privát üzeneted érkezett!

Hahó Lányok :D !
Itt vagyok, olvaslak ám titeket folyamatosan, Zsó most jól rám húztad a vizes lepedőt :-) De küldök privit mindjárt..

Túléltük az első trimesztert!!!!!!!!
Tegnap megvolt a 12 hetes ultrahang, gyönyörűek a babácskák, a fejük búbjától a fenekükig 7,5 centisek :-) Pötyi különösen rúgkapált meg bukfencezett :lol:

Mostantól fel vagyok mentve a szigorú fekvés alól, pont egy hónapig nyomtam az ágyat, de róka koma még most is a sarkamban van - no de szeretjük is, mert amikor épp a felmosóvödör fölé hajolok, arra gondolok, hogy a babák igy üzenik, hogy jol vannak :P Hát szó ami szó, választhattak volna valami kellemesebb módszert is... :?

Ági, hogy vagy?

Szivvi, gratula! :P :D :lol:

Kismókus, úgy örülök, hogy jól vagytok.

Lois, Bols, Lola29
jaj, de jó, hogy megint itt vagytok, most jön csak az igazi sikerszéria :P . Ahogy nézegettem a táblázatot nagyon sok mindenki kezdi mostanában az akciót, nagyon drukkolok mindenkinek!

Emma, pihengess és csináld ami jól esik, nemsokára zebrás leszel :P !

Lányok, én sem kaptam progiszurit, talán azt azok kapják, akiknek alapból bajuk van a progeszteronnal?

Nekem hányingerre a sepia nevű homeopátiás szer vált be, nem múlt el, de azért elviselhetőbb lett, most átlag kétnaponta eresztek meg egyet :-)

Pézsé,
ne izgulj, én is érzek mindenfélét és mindentől megijedek, de egyrészt a babák sokkal tobbet kibírnak, mint gondolnánk, másrészt meg végül is ezért MÁSállapot a terhesség, mert mindenféle furcsát érzünk, nem? nekem is nagyon feszül a hasam még most is, leginkább olyan, mintha egy nagy vízzel teli buborék lenne benne és ha megnyomom fáj, de a doki szerint ezek az izmok. Úgyhogy relax :P
szonya

Anikó! Nagyon szorítunk Nektek!
Én is ettől féltem, nekem a 9. héten kellett volna abbahagynom a progi pótlást, végül "kisírtam" hogy tovább szedhessem. Kb. a15. héten hagytam abba, még akkor is volt para bennem rendesen. (Nekem a vetéléseim valószínűleg progi hiány miatt voltak.) Bár én attól is féltem, hogy indokolatlanul szedem, és abból lesz a baj. De az orvosom támogatott, szerencsére.
Mindenkinek szorítok, nagyon.

dkata

Harcimókus, köszönjük a híreket! :)
Örülünk, hogy Anikó jobban van, és jól van a baba is! :)

Szonya,
gratulálok, benne vagy a 2. trimeszterben! :)

Progi:
nincs gond a progimmal, mikor nézték szép volt... azért az esélynövelés nem lenne rossz! :)
angel37

Kavicska :P
Nagyon gratulálok! Örülök, hogy előkerültél és ennyire jól vagytok!
Puszi

Anikónak üdvözlet és kitartást kívánok neki. Remélem minden rendben lesz hamarosan!

Fanni
fanni73

Anikó
Szorítunk nagyon-nagyon!!!

Szonya :D
Szuper hogy túl vagy a kritikus 12 héten.

Angel
Hát eddig minden úgy alakult, hogy megálmodtam, csak az a gáz, hogy még ez sem garantálja a sikert.
Szerintem jövő hét közepén érezni fogom, hogy igen vagy nem. Szerintetek? Kinek volt megérzése és mikor?
emma1976

Sziasztok!
Icsilya!
Akkor már tényleg gőzöm sincs, milyen logika alapján javasolja a Krizsa a progeszteron szurit, nálam szóba sem hozta, mondjuk korábban minden hormonértékem rendben volt, dehát ez rád is igaz volt nem? A Hcg-szurira a Choragonra gondolsz? Azt kaptam tüszőrepesztőnek, nem Ovitrelle-t, és kétnaponta szúrnom kellett még a'szem négy alkalommal. Az ösztogén tapaszról még nem hallottam, de iszonyú módon parázok minden felesleges ösztogén beviteltől egyéb okok miatt.
Kismókus!
És hogy még az Utro-t is szedned kell? Legalább az "orálisat"? :lol: Én azt kaptam :wink: , nem tudom hogy bírnám hónapokig a hüvelygolyót.... :oops: Nálam a szurizás nem gond, a egy nővér-barátnőm házhoz jön...
Szonya!
De jó, hogy újra vagy!! Most már minden OK?? (Persze a hányást leszámítva... :? )

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois :D
nekem is rendben voltak a hormonjaim, most a kispasik szülése után még a prolaktinom is nagyon jó volt.
hcg, aha a choragon pl.
utro: én 13. hétig dugdostam a fiúkkal, de most viszkettem tőle, ezért váltottunk 4. hét végén.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lois! :)
Krizsa doki egyáltalán nem kímélt: a progi-szuri mellett hüvelybe való Utro-t kell szednem... :? :x
Mellesleg a hormonjaim Nekem is rendben voltak, egyedül a prolaktin volt egy kicsit magasabb, de arra Krizsa doki azt mondta, hogy nem gond...

Kép Kép
kismokus

Harcimókus!
Köszönjük Anikóról és a babóról szóló híreket! Továbbra is nagyon izgulok értük, remélem minden rendben lesz!

Emma!
Sajna nem velem találkoztál, mi csütörtökön megyünk a Kaáliba. Vigyázz a babókra!

Szonya!
Csak így tovább! Húú, már a második trimeszter!

Lois!
Csütörtökön szóba hozom a progiszurit a dokimnál. Kiváncsian várom mit fog javasolni.

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Icsilya, Kismókus! :)
köszi a gyors válaszokat!
Bols!
Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy a te dokid hogy vélekedik. Már én is rá akartam kérdezni többször, csak ott mindig kiesett az agyamból. Mikor utoljára voltam a gynevacra kérdeztem, csak kiváncsiságból, hát kaptam rendesen, hogy ilyen hülységen (sarlatánságon) :) ne is gondolkodjak...

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok

Anikó
mi is nagyon szorítunk nektek

Szonya
hát akkor tényleg nagyon gyönyörűek már a pici babáid, továbbra is nagyon vigyázz rájuk

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Szonya: Nagyon örülök, hogy jól vagytok! Drukk a többi hónapokhoz. :lol: :lol:

PéZsé
pézsé

Csajszik :D
Nem baj, ha felrakom a tegnapi kérdésemet újra?
"Szerintem jövő hét közepén érezni fogom, hogy igen vagy nem. Szerintetek? Kinek volt megérzése és mikor?"

Tudjátok, most van az az állapot, mikor teljesen elbizonytqalaodtam: egyszer úgy érzem minden szuper lesz, máskor meg, hogy mi van ha nem.... Ti hogy bírtátok ezt a 2 hetet?
emma1976

Emma
Én totál frászban voltam 2 hétig. Én a második hét vége fele kezdtem el szarul érezni magam. Fájt a fejem, a gyomrom, görcsöltek a beleim..Ezek még mondjuk a mai napig megvannak :? Én még a tesztet is negatívnak láttam!
szivvi

Emma! :)
Nekem nem volt megérzésem, de az ET utáni 10. nap reggelén nagyon rosszul voltam, akkor kezdtem jobban bizakodni.
A 2 hét nekem eleinte kicsit lassan telt, de aztán lefoglalt a munka, meg direkt lefoglaltam magam, és a vége már gyorsabban telt.

Kép Kép
kismokus

Szivvi, Kismókus :lol:
Köszi. Akkor tök normális, hogy most napokig nem érzek semmi különöset?
emma1976

Asszem lombikbaba.com a címe a honlapnak, mindenféle kérdésekre vannak tök jó válaszok. Olvasd el, ha van kedved, meg időd!
szivvi

Sziasztok!

Én a fórum elég rendszeres olvasója, és rendszertelen írója vagyok (általában kérdésekkel zaklatom a fórumozókat :) )
A progiszuri témájában szeretném csak leírni a saját történetemet, hátha ez segít valakinek.
Az első lombikom augusztusban volt, és az ET után csak Duphastont kellett szednem (akkoriban hiánycikk volt az Utro). A menstruációm ennek ellenére a szokásos 28 napra megjött, ha jól emlékszem ez az ET utáni 10. nap volt. Amikor a második lombikkal kapcsolatos megbeszélésre mentem, az orvos kapásból felírta a progiszurit a most dec. elején esedékes akcióhoz, pedig a hormonszintjeimmel elvileg semmi baj nem volt.
Az első ET alkalmával beszéltem egy lánnyal, akinek az volt a második próbálkozása, és ugyanabban a cipőben járt, mint később én (első lombikkor a szokásos időben megjött a menszesze, és a második lombiknál neki is automatikusan ment már a progiszuri)?
Ezekből én azt a következtetést szűrtem le, hogy valószínűleg ez is "óvintézkedés" a megtapadás érdekében, főleg olyan esetekben, amikor az egyszerű progipótlás (utro, duphaston) kvázi semmi hatással nincs a dolgokra.

Mindenkinek sok sikert akár progiszurival, akár nélküle.
:)
Kriszta
krikri

Sziasztok,

Bár nagyon ritkán járok erre, hétfőn indul a stimuláció - short protokollal, és szeretnék kérdezni a kajálással kapcsolatban.
Az előző két alkalommal a stimu alatt én már lelkesen ettem több fehérjét és ittam több vizet mint egyébként szoktam. A stimuval és utána is rendben volt minden.
Eddig sem, és most sem mondta a doki, hogy tegyem ezt, de a hozzáolvasásaim alapján nem tűnt hülyeségnek. Most viszont úgy vagyok vele, mivel az orvos nem mondta nem kezdem el a dolgot, majd csak a punkció környékén. Mi a véleményetek? Kicsit attól félek, hogy egyébként a fehérje és a víz befolyásolta a korábbi stimukat is, és ha most nem teszem ugyanezt mint eddig, a kiirt Gonal-f mennyiség mellett jól elszabadul majd a pokol...Harcimókus, kíváncsi volnék a véleményedre.

Igazából most azt az elvet követem, hogy azt és csak azt csinálom amit a doki mond, semmi extra magánakció...a folsavra rákéredeztem, arra is csak azt mondta a doki, ha akarom szedjem. Egyetlen dolgot mondott Krizsa, hogy igyak esténként egy kis vörösbort, az a legfontosabb. Hát ezt megteszem, már amikor eszembe jut...

Előre is koszi a segítséget,
Mka
Vendég

Orsi,

korábban írtad, hogy neked 12 volt az FSH-d, ennek ellenére volt sok petesejted. Akkor az FSH szintje mégse mérvadó, hogy az ember könnyen vagy nehezen stimulálható-e?
Magas lett az FSH, 13, múlt hónapban pedig csak 7,9 volt.
Ennek ellenére azt mondta a doki, hogy elkezdjük ma a suprefacttal, erős stimu lesz.

Zsuzsi
zsuzsi73

Zsuzsi :D
nekem magas volt a fiúkkal meg most is az fsh, a fiúkkal 11 most 12.
szóval nekem nem jött be, mert elég petesejtem lett.
1 eredményen ne aggódj, ha a többi hormon jó!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mka :D
én ennyire az ok-okozati viszonyban nem hiszek. Kétlem, hogy bármit is lényegesen befolyásolna....

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Holnap megyek a Kaáliba a második lombik miatt. Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy mi a különbség a két protokoll között? Mikor csinálják az egyiket és mikor a másikat? Sajnos etéren nagyon hiányosak az ismereteim!

Emma!
Nagyon sikeres "várakozást "kívánok neked, próbáld a gondolatait lefoglalni valami mással is.Tudom nagyon nem egyszerű, én nagyon sokat olvastam és kézimunkáztam.

Mindenkinek Szép napot!
beu9

Sziasztok,

Lehet, hogy nem jó helyen kopogtatok, de szeretném a segítségeteket kérni, esetleg eligazítást. :wink:
Néhány év sikertelen próbálkozás után kiderült, hogy természetes úton nem jöhet babóca. Kaálit ajánlották, ott is Krizsa dokit. Megtudjátok adni a számát privibe?

Előre is köszi a segítséget! :)

Tobi

tobi@gportal.hu
tobi

Sziasztok!

Holnap megyek a Kaáliba a második lombik miatt. Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy mi a különbség a két protokoll között? Mikor csinálják az egyiket és mikor a másikat? Sajnos etéren nagyon hiányosak az ismereteim!

Emma!
Nagyon sikeres "várakozást "kívánok neked, próbáld a gondolatait lefoglalni valami mással is.Tudom nagyon nem egyszerű, én nagyon sokat olvastam és kézimunkáztam.

Mindenkinek Szép napot!
beu9

Sziasztok

Tobi
Krizsa dr. száma: mindenkinek legalábbis nekünk a lelkünkre kötötte hogy nem adjuk tovább a privát számát
Jelentkezzbe a Kaáliba és hozzá kérj időpontot
Egyébként ő egy mágus, és nagyon szimpatikus.

Beu
Icsilya Orsit kérdezd
vagy priviben Harcimókust

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Köszi Erika a segítséget!!!!!
Szép napot! :)

Betti
tobi

Tobi :D
a privát száma nem publikus és semmihez sem kell. Hívd fel az intézetet és kérj hozzá egy konzultációt.

Beu :D
a kétféle protokollnak más a gyógyszerezése. Arra én sem tudom a választ, hogy mi alapján döntenek, hogy melyik legyen. Az alaphormonértékek tudom, hogy befolyásolják, de többet nem.
Az előző stimud hogy sikerült? mert ha lett elég és jó mi nőségű petesejted, akkor nincs értelme a protokollon változtatni. A protokoll ugye a punkcióig határozza meg a dolgokat, a végső sikerhet köze igazán nincs. (vagyis, hogy van, mert számít, hogy milyen és mennyi a petesejt, de ha ez jó volt, akkor nem emiatt nem sikerült az első)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bocsi, ebből is látszik, hogy tök kezdő vagyok! :oops:
Mindenkinek minden jót kívánok!!! :)
tobi

Tobi :D
Nyugodtan kérdezhetsz itt akármit :D

Beu
Mikor volt az első?

Mka
Hát... Ugyanezt kérdeztem én is 1 hónapja, mikor indultam.... Egyedül méhpempő jött, mint ötlet, azt beszereztem. Még nem tudom, hogy van-e eredmény....

Jaj csajok, nem megy vmi gyorsan az idő!!!! Ma szerencsére bejöttem dolgozni, így azért jobb volt, mert otthon már nagyon nem találtam a helyem.... Még 8 nap bizonytalanság...
emma1976

Sziasztok!

Ma megjártuk a Kaálit. Egy ellenőrző UH és egy Chlamidya szűrést követően elbeszélgettünk a dokival. Nagyon figyelmes és készséges volt, minden kérdésemre adott megnyugtató választ! :D

Lois!
A progiszurival kapcsolatban azt mondta, hogy elsősorban azoknak ajánlja akik nem jutnak el a tesztig sem, vagyis az Utro illetve a Duphaston mellett megjön a vérzésük. (Krikri jól látja a dolgokat!!! ) Nálam a két lombik egyikénél sem volt ilyen ezért most sem javasolja.
(Elsőnél Utro-t kaptam, másodiknál Duphastont és ez is elég volt a biokémiai terhességhez, vagyis a szervezetemnek elég.)
Most ismét Utro-t kapok majd (a másodiknál hiánycikk volt).

Képzeljétek ismét változtatunk a gyógyszerezésen a stimu alatt. Nem lesz Suprefact, hanem 5 napig Clostilbegyt (2X1).
Marvelont 18 napig (vasárnapig) szedem.
A Closti mellett 2 naponta Menopur és Gonal-F. Remélem ez már sikeres lesz, mert a 3 lombikom gyógyszerezése mindig más és más volt. :wink:

Emma!
Kitartás! Próbáld elfoglalni magad, úgy gyorsabban megy az idő! :)

Mka!
Én 23-án kezdem a stimut és rengeteg kérdésem volt a doki felé. Minden évben október 1-től Centrum tablettát szedek, így most is. Erre is rákérdeztem, az összetevőket megvizsgálva azt a választ kaptam, hogy szedhetem nyugodtan, vagy az Elevitet. Inkább az utóbbinál maradok!!! Ha normálisan étkezel nem kell a stimu alatt változtatni rajta!

Nem akartam ilyen hosszan, de így sikerült. :wink:

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Bols!
Ez a progiszuri így egészen egyszerűen hangzik, de akkor én miért kapom az ELSŐ lombiknál, ha velem semmi gond???

Kép Kép
kismokus

Kismókus!

Sajna erre nem tudom a választ, igaz gondoltam rád ez ügyben. Kérdezd meg a dokid! :)

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Bols!
köszi az infokat, bár nem lettem sokkal okosabb.... :?
Erről a fajta stimulációról is hallottam már, valaki írta egyszer hogy ilyen kapott, furi is volt nekem, hogy minden csak kétnaponta van.
Arra emlékszem, hogy hogy azért is javallta a doki, mert sokkal "költségkímélőbb"

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Icsilya!

Nagyon köszi a infókat. Az első stimu elég nehezen jött ossze nagyon sok Gonalt kaptam.Legalábbis nekem nagyon soknak tűnt három héten keresztül 150, 200, 225.

Emma!
Az első lombik júliusban volt.

Szép napot mindenkinek!
beu9

Beu
21 napon kersztül stimuláltak? Hú... Az nem csak neked tűnik soknak...... De most másodszorra, biztosan jobban eltalálják, mi kell a te szervezetednek! :)

Bols
Én szeretem a hosszabb hozzászólásokat :D Jaj, izgalmas így előtte lenni nem? Néhány hete én nagyon fel voltam pörögve, hogy tényleg belevágunk :)

Mondtam a babócáimnak, hogy jövő hét közepén valahogy jelezzék nekem, hogy még megvannak :D
emma1976

Beu :D
az tényleg sok... akkor érdemes mássalis próbálkozni esetleg.
Mennyi petesejetd lett?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Beu!
Az első lombiknál én is 36 szúrással jutottam el a punkcióig (23 napig Suprefact, 12 nap Gonal + 1 Coragon). Nehezen stimulálható vagyok a végeredmény 4 tüsző lett csak :(
Ezért változtattunk a másodiknál a fogigátlóra, most pedig megint némi-nemű változtatás. :?

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Bols :D
a 12. nap gonal az nem sok.... én is annyi napig kaptam.
Beunál azért más, hogy a gonalt olyan sokáig és elég nagy adagban kapta!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bols :D
Nekem azt mondták, hogy a nők 80%a 8 és 14 nap között kapja a Gonalt. Én szerencsés voltam, nekem 8 napig kellett.
emma1976

Jaj csajok teljesen le vagyok törve!!!! Barnás pecsételésem van! :cry: :cry: :cry:
Dokit felhívtam, megemlete az utro adagomat, azt mondta, ha napokon keresztül folytatódik, akkor az nem jó hír.
Volt vkinek ilyen 5 nappal et után?
emma1976

Szia Emma!

Volt!! Úgy emlékszem Szonyának... remélem jól tudom.
És babás lett!
Drukkolok!

Lona
lona1

Emma! :)

Én is úgy emlékszem, hogy Szonya volt így kb. 5 napnál, és babás lett, sőt dupla babás! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
kismokus

Emma :D
a beágyazódás is járhat akár vérzéssel is.
drukkolok!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Emma!
Megy a drukk! Én is barnáztam amikor a teszt pozitív lett (sajna csak biokémiai terhességig jutottam). :(

Szorítok Neked NAGYON!!! Rajtad a világ (a topik) szeme!!! :)

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Emma,
nekem az 5-7. napokon volt és erősebben mint egy pecsételés, rendes betét kellett... A pocim is görcsölt kicsit és most két babám van! :P Úgyhogy nyugi.
Egyébként kifejezett barna pecsételgetés nekem a hüvelyi utrogestantól is szokott lenni, ami sok mindenkinek, köztük nekem is kimarta a hüvely falát.
Nagyon szorítok!!!
szonya

Emma!

Szorítok nagyon! Minden renben lesz, pihizz!
szivvi

Sziasztok!

Emma!

Nagyon, nagyon szoritok, hogy ne legyen semmi gond!Pihenj sokat!

Lányok!

Pénteken a Kaáliba egy pillanat erejéig szembesültem a várólistás kérdéssel. Nagy szerencsém volt, hogy még decemberre épp befértem mert a köv.évre március végére lett volna köv.időpont.
Clostylbegyt, Menopor, GonalF dec.5-6.-tól. Fogigátló nincs.Esetleg valaki kapott ilyen kombinációt?
Remélem sikeresebb lesz mint az első.
Nagyon hosszu volt még az elsőnél eljutottunk a punkcióig, de végére 12 petesejtet sikerült produkálni.

Szép estét mindenkinek!
beu9

Lona, Kismókus, Orsi,Bols, Szonya, Szivvi, Beu!!!
Tünemények vagytok! De tegnap mi 90%ban faladtuk... Szörnyű volt meglátni, hogy ilyen hamar ez történik.... A 10% remény egyedül Szonya esete miatt van, de ahhoz az kell, hogy 2-3 nap után leálljon ez a barnázás... Most még van... Tisztasági betét elég, de mégiscsak van... :( :x :(
emma1976

Ja és orál utróm van, szóval ez nem magyarázza a dolgot :(
Elmagyaráznátok mi az a biokémiai terhesség?
emma1976

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?