Sziasztok!
Megint nem írtam egy darabig, mentségemre legyen írva, hogy nem voltunk itthon a múlt hét vasárnapjától keddig Pécsett voltunk. Aztán szerdán utaztak a hugomék nászútra. Csütörtök, péntek meló a hétvégén meg ettől a ketyós időjárástól tiszta álomkóros voltam és szó szerint többet aludtam, mint Lili.
Vasárnap altatni próbáltam ebéd után, erre mikor felébredtem, akkor mondta az apája, hogy én mealudtam, Lili meg még egy órát játszott a szobájában vele...
No comment.
Ráadásul apája már hetek óta tanfolyik /a cége tette kötelezővé, tök felesleges az egész
/ Hétfőn, szerdán pénteken csak 9 körül ér haza, addig meg én örülök, ha pisilni eljutok, mert egy másodpercig nem lehet Lilit felügyelet nélkül hagyni.... Nagyon ki tudok purcanni.
Múlt hét pénteken sokkoltam kiscsaládomat: ebéd időben kimentem a melóhelyemről fodrászhoz, és levágattam a hajamat - nem is kicsit. Szóval reggel hosszú hajjal el, délután rövid hajjal haza. Lili alig mert odajönni hozzám amikor el akartam hozni a bölcsiből
. Azóta is sokszor beletúr és mondogatja, hogy "a mama haja furcsa, nagyon furcsa!":)
Bevallom én is kicsit csalódtam, mert 11 évvel ezelőtt már volt ilyen rövid hajam, és valahogy azt a vagesz arcot vártam a tükörben.... Álom, álom ... ..
Dinó! Örülök, hogy jobban vagytok kicsit.
Nekem rengeteg ötletem lenne ilyen bábukra, csak a türelem hiányzik sokszor hozzá, no meg az idő, mert Lili is türelmetlen, és nem hajlandó megvárni, hogy elkészüljek.
Igen tényleg nagyott nőtt mostanában, nagy lány lett, szoktuk is mondogatni apájával sokat, hogy "amikor még kicsi volt..."
:)
Ez a péntek van szindróma nálam úgy csapódik le, hogy mindig hétfő van..
Kata! Remélem Sümeg klassz volt. Én azzal szoktam magam álltatni, hogy meló és gyerek mellett a bnet az a minimum szórakozás, ami jár nekem, de aztán a megvalósítással már küszködök.
Judy! Műtét utáni nyavalyák remélem már teljesen megszűntek. Krupp:
. Mindkét lurkódnak jobbulást kívánok, sajnálom, hogy ilyen nyűgjeitek vannak sokaknak. Persze két gyerekkel ez nehezebb, mert az egyik felülfertőzi a másikat aztán a másik vissza az egyiket, és ez megy oda-vissza pepitában.
Azt a homeós lebaltázást nem igazán értem. Orvosi felügyelet mellett szedtétek, szóval nem voltál felelőtlen cseppet sem. Sajnálom, hogy nektek nem segítettek a szerek.
Ha már itt tartok akkor úgy érzem muszáj pár szót írnom /mint a homeopáti a fogadtlan prókátora/ erről a témáról sokaknak.
Ezek a szerek nem csodaszerek, nem is olyan „bika” anyagok, mint a „vegyszerek” ezért a gyógyulás lassabb, de a saját immunrendszert támogatják. Ergo, akinek eleve gyengébb az immunrendszere, még lassabb.
A homeós készítmények először MINDIG FELERŐSÍTIK a tüneteket /erre a melléklettel ellátott kombi szereken fel is hívják a figyelmet/, majd csak egy rövid adaptáció után kezdik el hatásosan gyógyítani a betegséget, pláne, ha rátalál az ember/orvos/ a megfelelő szerre. Kúraszerűen kell szedni általában őket. Ezért könnyen el tudom képzelni, hogy az egyszer-egyszer beadott kamomilla, ez-az nem segített, csak rontott a fogzási nyűgön.
Pledit patikusa nagy ász lehet /már bocsi/, mert bár én nem vagyok egészségügyis, de a Rhinatiol+Stodal kombinációt a világ minden kincséért nem adnám ebben a formációban a gyereknek: a Rhinatiol köptető – eleve felerősíti a köhögést, hogy kihozza a cuccost a légutakból /alvás előtt eleve nem ajánlják szedését/, a Stodal meg mivel kombi homeós szer, ahogy már írtam, az első időben nagyon felerősíti a tüneteket. /bár ismét hangsúlyozom nincs eü végzettségem, de szerintem ők is meg tudnak erősíteni a fentiekben…/ Szóval egy másodpercig sem csodálkozom, hogy rosszabbul lett Márk.
Szerintem fontos, hogy jó szakemberhez forduljunk ebben az ügyben is /lehet ingyéé tanácsot kérni neten is, pl dr. Lengyel Boglárkától/. + ja és mindig végig olvasom a kis fecnit a cucc mellett, illetve megpróbálok még a neten is gyors utána nézni..
Én amúgy annak a híve vagyok, hogy hagyjuk a szervezetet dolgozni, nem kell azonnal csillapítani a lázat, stb. Persze természetesen egyetértek azzal is, hogy ezek a szerek sem válnak be mindenkinek, és nyilván, ha szükségesnek tartottam a belladonna után/mellet még megkapta a Germicidet is 39 felett Lili is. Nem véletlenül hívják fel a figyelmet, hogy ha nem hat, akkor fordulj orvos. /Én személy szerint orvoshoz fordulok momeósért is, pláne, ha Liliről van szó.
/ .. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, csak szerettem volna, ha nem csak az egyik oldal mellett hangzanának el vélemények.
Csirkesz! Duplamutterok gyöngye!
Ne aggódj, káoszt teljesen átérzem, nálam Lili egyedül képes legírásaid alapján minimum ennyire, ha nem jobban szétkapni a házat. Szoktam is mondani az ismerősöknek, hogy elb.tam a névadást, mert Katrinának kellett volna keresztelni..
Ennyi progi, suli, babás tali mellett hogy vagy képes magányosnak érezni magad??
Apudnak szorítunk. Édesek a manók, azért az anyai gének elég erősen öröklődtek...
Evészet: nálunk is volt egy megtorpanás, ez az egyik „Életkori sajátosság” állítólag, amíg nem tudod eljátszani a „Für Elise”-t a bordáin ne aggódj!
Nikk! Elég szarul hangzik ez a meló. Nagyon kihasználnak…
Nincs valami jobb lehetőséged? Sulihoz drukk megy, ha tudok valamiben segíteni csak szólj!
Macsek! Egyre többen mondják, hogy kezd rám is hasonlítani Lili
Liv! A jó eredményekhez gratulálunk! még mindig nem jutottatok el hozzánk, pedig ti aztán tényleg itt vagytok egy köpésre.
1/2re beszél tetszett.
Pledit! Melóhoz kitartást neked is, előbb utóbb belerázódtok az új kerékvágásba. Azt hiszem Te írtad, hogy azóta Márk hisztisebb, hogy bölcsis. Nálunk is volt ilyen. Rájöttem, hogy egyszerűen anya és apa hiánya van. Az oldotta meg a dolgot, hogy a házimunkákat teljesen félretéve nagy ívben lesz.rva, az első időben minden délután csak Lilivel foglalkoztam, volt hogy egészen héten gyűlt a mosogatni való, de inkább vele foglalkoztam és pizzát kajáltunk. Sokat ölelgettem, magyaráztam, hogy nagyon szeretjük és milyen klassz neki, hogy az a munkája egész nap, hogy játszik a többiekkel, meg jókat hamizik, amit még én is irigylek, meg alhat ebéd után, és ez nekem mennyire nagyon tetszene.. Most már minden ok., megértette, hogy nem „bünti” a bölcsi, vagy „eltaszítás” csak egy másik napirend. Most már mondogatja: „Megyek dolgozni a bölcsibe!”. Lándzsás útifű tényleg jó, mi is /”nagyok”/ szoktuk használni! Szövegelés majd beindul, Balázs biztos másban „tehetségesebb”!
Moszi! Hogy vagytok? Viki várja már a tesót? Pocakmanó jól van? Cisztád?
Reditke! Bálint dumák is nagyon ott vannak a TOP-on
Azért a popsimutogatóst Lilinek nem mutatom, hadd legyen egy kis meglepi az esküvő utánra is
:):) Immunrendszerrel kapcsolatosan azon túl, amit az oda-visszáról írtam még a szoptatás jótékony hatását figyeltem. Amíg Lili rendszeresen szopizott, tényleg alig volt valamikor valami baja. Amióta elhagytuk, és csak héba- hóba jut eszébe, azóta sokkal könnyebben betegszik meg.
Sajnálom, hogy megint kötekedek, de én is abba a kategóriába tartozom, aki köhögösen is el viszi Lilit a bölcsibe, mert egyszerűen elvenné a bank a lakást, ha minden kis kuckucnál otthon maradnék, és táppénzre mennék a törpével, máshogy meg nem tudom megoldani. Amúgy meg a meghűlés /tehát amikor Lili nem hajlandó felhúzni a ruháit és pucéran rohangászik fürcsi után, leül a kőre…/ szerintem nem fertőz meg egészséges immunrendszerű embert. Nyilván egy leukémiás steril sátrába nem küldeném be..
Ráadásul én annak a híve vagyok, hogy betegen még nagyobb szükség van a friss levegő jótékony hatása és a teljes elszigetelés sem segíti a gyógyulást. Úgyhogy mi lázasan kicsit kimentünk a játszótérre, igaz igyekeztem ebédidőben menni, hogy lehetőleg ne legyenek sokan. Sajnos nincs nagy kertünk saját játszóterrel
- de már melózunk rajta
.
Dinó! Errről jut eszembe – hogy a „Nagyon megfáztam” szöveg lehet hogy nem is igaz, csak ezeket hallja. Lili például nagyon szereti a homeós bogyikat, mert jó édes „cukorgolyók”, és állandóan gyógyszert akar kérni, ilyenkor kitalál mindenfélét, hogy mi baja van ami gyógyszer nélkül nem gyógyul meg!
Betti! Utólag is boldog születésnapot kívánunk!
Alvás: hát mi próbáltuk „erőltetni” a külön önálló elalvást, de többnyire inkább szopin aludt el. Aztán bekerült a bölcsibe és a „tömegpszichózis” hatására simán elaludt mesére a többiekre, a szopik is lassan elfogytak egy fél év alatt. Most már szépen befekszik a kiságyba /”a szép ágyamba akarok aludni!” – követeli még olyankor is ha véletlen én a nagy ágyban akarom kettőnk közé venni
/, kéri hogy olvassak neki mesét, ha végeztem lekapcsolom a villanyt és kimegyek, ő meg nyugodtan elalszik és átaludja az éjszakákat. Egy cseppet sem bántam meg, hogy nem erőltettem a dolgot, hanem hagytam, hogy magától érjen meg az elválásra. Pedig az első néhány hónapban nagyon húzós volt úgy melózni, hogy hajnalban még felkelt egyszer szopizni…
Szobatisztaság: Már a böli előtt elég jól ment a dolog, aztán a bölcsibe kerülve itthon 98%-ig, fut a bilire, gatya le: pisi, kaka ügyesen bele. Néha én veszem észre játék közben, hogy fogdossa a nuniját, vagy kirázza a hideg, ilyenkor megkérdezem, hogy kell-e pisilni, és akkor elmegy magától. A bölcsiben sajnos egyrészt az egyik bölcsis néni állandóan ráadja a pelust, a többiek meg szerintem nem eléggé figyelnek rá oda /bili nincs, nem tud odaszaladni, hogy magától pisiljen, csak szólni tud szegénykém…/ így általában 1-2 balesetet történik 1 nap. Ágytisztaság még nincs, néha a délutáni alvás alatt alakul, ha előtte pisilt, akkor már sokszor nincs pisi.
Kriszti! Kár hogy csak egy pár mondatra néztél be, igazán írhatnál magatokról is egy kicsikét!
Na, most aztán bepótoltam a lemaradásomat, még sok is lesz belőlem, pláne, hogy most éppen megint semmivel sem értettem egyet
/bevallom, tegnap délután óta írom Wordben a válaszokat!
Puszi:
Macs