Új privát üzeneted érkezett!

Kata,
én is attól félek, mi lesz ha teljes állásban kell majd dolgoznom a gyerekek mellett, nem is tudom mások hogyan csinálják. De remélem azért csak marad majd néha-néha egy kis szabadidő, amikor az ember a számítógép elé keveredhet!

Judy,
remélem túl vagytok a műtéten, és minden rendben ment! Ha tudsz, mindenképpen adj hírt magatokról!!!!

Csirkesz,
jó, hogy jelentkeztél!

Nikk,
Nektek jó költözködést, pakolászást!

Macsek,
szerencsére egyelőre nem vészes a munka, csak jobban látom hogy milyen gyorsan repül az idő. Minden héten pénteken dolgozom, ez a fix nap, plusz még vmikor, de olyan mintha mindig péntek lenne. Igazából a fiúk nem nagyon hiányolhatnak, mert fürdés előtt megyek el nemsokkal, és mikor ébrednek már itthon is vagyok, ennek ellenére Donát sokat mondja, hogy ne menjek, Bernát pedig nem nagyon akar elengedni.
Bölcsivel még mindig minden oké?

Liv,
vérvétel eredménye milyen lett?
Lehet elkerülte a figyelmemet, de milyen suliba jársz?

Pledit,
Balázsnak jobbulást!
A férjed viszi Balázst a bölcsibe, hogy neked ennyire korán be kell érned?

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok! :D

Dino :D
Bernát hogy van? Jobban van már?

Igen a férjem viszi Balázst reggel a bölcsibe, negyed 9-re a reggelire. Az ottalvás még nem sikerült - de nem adjuk fel még próbálkozunk - ezért ebéd után hazahozzuk Balázst és itthon alszik. (egy nagyon kedves gyógypedagógus lány hozza el Balázst a bölcsiből és vigyáz rá amíg én haza nem érek)

Balázs javulgat lassan, bár még mindig rettenetesen rondán köhög. Ma reggel adtam neki lándzsás utifű szirupot a köhögésre, ez egyenesen csodát tett! Lényegesen kevesebbet köhögött!
Én nem tudom hogy kinél hogy válnak be a homeopátiás szerek, de nálunk eddig még egyik sem segített. Ez a köhögéses nyavaja múlt héten csütörtökön kezdődött, akkor még nem volt vészes, azonnal elkezdtem adni Balázsnak a Rhinatiolt és a gyógyszerész javaslatára köhögéscsillapítónak Stodal szirupot. Na másnapra úgy köhögött Balázs, mint még soha egész életében.
Próbáltam már korábban is homeos szereket Balázsnál, pl. Chamomilla vulgarist fogzásra, de éjjel csak még nyűgösebb volt Balázs, így az is hagytuk. Azt hiszem többet nem erőltetem a homeopátiát.

Reditke :D
Ha jól olvastam immunerősítésre homeoztok. Mi a tapasztalatotok?
Nem tudom hogy aktuális-e még, rémlik hogy kerestél esőnadrágot. Most a Kenguru Goldban akciósban lehet venni.

Erika :D
Hogy vagytok? Bárányhimlőn már túljutottatok?

Áron-Andi :D
Sikerült megúszni a barihimlőt?

Anyamanya :D
Sajnos nálunk is előfordult hogy megharapták a bölcsiben Balázst. Sőt olyan is megesett hogy monoklival a szemén kaptam vissza a fiamat :cry: (átszökött a nagyobbakhoz az udvaron és a csúzdán volt vmi lökdösődés) Csak remélni tudom hogy nagyobb baj nem történik meg. És arra tanítom Balázst hogy védje meg magát. Ha kell csapjon vissza.
Remélem azóta nálatok nem volt hasonló attrocitás a bölcsiben!

Maccs :D
Nagyon jó szövege van Lilinek! Balázs sok mindent mond, de ilyen jó pofa dolgokat sajnos még nem! De majd idővel.....

Liv :D
Akkor most már értem hogy miért kellett mennetek szemészetre!De jó hogy minden rendben van Dáviddal!
Tényleg a suli hogy tetszik? Érdekes lehet a gyakorlati része!

Na lelövöm magamat, mert vár a vasalnivaló! Utána meg ledőlök mert elkaptam a náthát Balázstól és majd szétmegy a fejem!

Mindenkinek jó pihenést kívánok! Vigyázzatok magatokra! És tessék írni!!!!!

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Csak egy gyors megemlékezésre ugrottam be, most nincs időm írni, mert pakolnom kell, holnap utazunk a nagyiékhoz egész hétvégig.

Gondoltam, mivel ma elhunyt szeretteinkre, barátainkra emlékeznek sok helyen, itt a topikon is emlékezhetnénk rá, ezért ezt a jelképes gyertyát gyújtom Lauráért, és Noémi férjéért, akit bár nem ismertünk, de valamiféleképpen a topikhoz tartozik.
Remélem fentről vigyázznak a családjaikra.

Kép

KépKép
Kép
moszmota

Dino, vérvételen minden érték tökéletes lett. :)
Suli: grafológiát tanulok az Országos Írásszakértő Intézetnél, 3 év, most kezdtem. Nagyon-nagyon érdekes, nagyon jó az első benyomás, szeretni fogom, az biztos.

Nekem is eszembe jutott ma Lau...

Kép

Kép
liv

Drága Lau-ra sokat gondoltam ezen a napon. Remélem odafentről tovább vigyáz kis családjára!

Többit majd holnap, most dolgozom, mennem kell.

Dino

Kép

Kép
dino

Dino
Köszi, meg volt a műtét, minden rendben ment, már itthon vagyunk. csak sajna tegnap este meg a kruppja jött kis. a kicsinek meg gennyes mandulagyulája van.

bocs, most nincs több időm írni
puszi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Na megint van egy szusszanásnyi időm, mert a kölkök alszanak. Bár a háztartás fut, most éppen a "letojom" hangulat uralkodott el rajtam az üggyel kapcsolatban :lol:

Juti :D
Jó, hogy túl vagytok a műtéten. Jobbulást mindkét G-nek!

Képzeljétek, a mi dokinénink 5 éves korig nem erőlteti a fütyi-karbantartást, értem ezalatt az orvosi (sebészi) beavatkozást. Botinak javulgat a kukker, de persze messze nem az igazi, bár céllövő mester módjára tud vele pelus nélkül célozni.
A duma nála is beindult. Nyár elejéig jó evő volt, de azóta alig eszik valamit. Doki néni szerint egészséges, vidám, de foglalkozzak vele. Ráadásul a kis ebadta már kifogásokat keres, hogy ne kelljen enni: "Botika nem eszik, mert koszos." "Botika nem eszik, mert meleg" - bár ekkor általában még a tányér közelében sem járt. "Botika nem eszik, mert eltűnt". Szerintem csak akkor a mozgásigénye, hogy nem ér rá enni.

Kérdeztem a dokkernénit erről a pneumococcus (vagy mifene) védőoltásról. Azt mondta, hogy a világon kb 70 penumococcus fajt regisztráltak, mindegyik okoz betegséget, de az említett védőoltás szám szerint kimondottan 7 db meghatározott pneumococcus ellen hat. Ez az arány azért elég kicsi, nem? Úgyhogy mi nem oltatunk.

Kata, Edit :D
Harapár nálunk is volt, de a nagy harapta a kicsit, az meg visított, mint egy újévi kismalac. Lefektettem őket aludni, aztán hallottam a motoszkálást, miszerint B bemászik Cs-hez a kiságyba. Aztán jött a sírás-rívás. Fejvesztve rohanok be, látom a nagy fekszik a kicsi hátán, és harapdálja. Ő csak olyan kedvesen harapdálósat akart vele játszani, amit mi Aptyukkal szoktunk (óvatosan harapdáljuk az oldalukat, ami persze marha csikis nekik), ők meg szétnevetik az agyukat. De kis buta Boti izomból harapta Csengit. Egy hétig látszottak a fogacskák Csenge hátán.

Liv :D
Gratula a jó vizsgálati eredményekhez (szem és vér). A sulid tényleg izgi lehet, engem mindig érdekelt ez a téma (már amióta tudok a létezéséről), de mindig lusta voltam mélyen a fenekére nézni ennek a tudásnak. Személyedben legalább lesz egy privát grafológusunk is itt a topikban :wink:

Mindenkinek pussz:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz :) hogy írhattál 15.43-kor, mikor még csak 15.25 van????

Edit
Kép

Kép
reditke

Rájöttem. Nincs átálítva valami óra itt a rendszerben.

Naaaa, hosszú vírus okozta szünet után újra van gépünk.
Párom letöltött egy vírusölőt és hát persze hogy az volt a vírus.

Kutyafuttában visszaolvastam és írok is.

Mivel kezdjem?
Önző módon magunkkal.
Hát sjnos a homeos immunerősítőt nem tudjuk kipróbálni, mert azt akkor lehet elkezdeni, ha kilábaltunk a betegségekből, amiből augusztus vége óta tartósan nem sikerül.
Milán hörghurutos 10 napos antib kúra után 2 nappal megint iszonyat csúnya köhögést és taknyolást elkapott. Rámentünk a homeos útra (Maccs :) dokinénije), de csak próbálkoztunk-próbálkoztunk. Minden bogyó 3-4 napos szedése után semmi javulás. állandó kontroll (privát), majd telefonos egyeztetés folyamatosan, míg nem odáig romlott, h hétvégén a Heim Pál ügyeleten kötöttünk ki, mert se hűtőfürdő, se semmi nem vitte le a lázát 39 alá.
Persze dokik befosnak, ahogy meghallják, hogy szives. Újra antib. 3 nap kemény láz után, már koppkopp nincs láz, de rettenet csúnya köhögés, ami már Bálintra is újra átragadt.
Egyszóval hócipő effektus, de naggggyonnagggyon.

Judy :) te ezt hogy bírod épp ésszel, hogy egyik bajból a másikba. Én komolyan ettől lelkileg-idegileg annyira kivagyok.
Már váltottunk gyerekorvost, már beadattunk mindent, szedik a vitamint, vagyunk friss levegőn. Nem tudom.

Ugyanakkor az a gáz, hogy a baráti körben mindenkinek taknyos a gyereke és köhög, de pl múltkor mikor mi épp tiszták voltunk, szóltam hogy csak akkor megyünk egy összejövetelre, ha nem beteg senki. Mindenki mondta hogy nem betegek. Erre. Taknyolás-köhögés. Hiszen a betegség, csak a láz (egyébként barátnőm ovis kisfiának is azt mondták, csak akkor ne vigye, ha lázas. A nátha és köhögés nem betegség). Nem értem én ezt!!!!

Szóval Dino :) mi vidék és friss levegő, aztán mégis. Sztem ez alkati kérdés.

Maccs :) Nagyon csini a kis menyassonyunk :lol:
Dumák királyok.
Bálint ilyeneket nyom mostanában:
Anya nem hiszem el hogy mit művelsz.
Az szuper lesz.
Óvatosan szaladok, nehogy pofára essek.
Figyelj rám, fordíts ide a fejed, neked beszélek.
Anya én is szeretlek tégedet. és ha megkérdezem, hogy miért mindig kitalál valami nem odaillő magyarázatot, mint pl. mert vicces vagy, mert a kacsa szeret fürdeni, mert finom a husika stb.

Tök vicces, mintha saját magamat hallanám gyerekhangon, édes zabálnivaló hangsúllyal beszélni.

Babaszoba igazi gyerekparadicsom.

Melósok előtt még mindig le a kalappal.
Minden betegnek jobbulást!

Csirkesz :) nálunk is megy a testvér terror, de 10-ből 9x nem direkt, csak szeretgetés. Lovacskázik a hátán, segít neki mászni, jól lefejelve puszilja meg st.
A legszarabb, hogy ilyenkor hogy bünteted meg, hiszen ő nem akart rosszat, de nekem meg a türelmem marhára véges és így nem mindig tudom nyugodtan elmagyarázni 6859-szer is, hogy nem így vesszük el, úgy pusziljuk meg stb.....

Milán marhára kavar a mászásban, és már állva is oldalaz a kanapé mellett. persze Bálint azt hiszi, hogy akkor már ő is nagyfiú és nekiszalad, aminek persze irtó nagy borulás és visítás a vége (mindhárman visítunk).
Előre félek, mi lesz ha pici elindul, hányszor lesz fellökve.

Dumál mindenfélét bababa mamamam tetetet kuttyklutty. nemnemnem. persze Bálint veszekszik vele, hogy "De igen Milán, én tudom én okos nagyfiú vagyok, te baba vagy".

Lassan ébrednek, vacsorám, vasalásom még sehol. Úgyhogy lépek. Majd fotót dobok én is.

Mindenkinek MUKK. Remélem nem kapunk be új vírust (mármint a gép sem) és tudok írni sűrűbben.

Puszi anyucik.

Edit
Kép

Kép
reditke

Ezt nem lehet kihagyni:

Kép

Tesók:

Kép

Csillebérc:

Kép

Bálint mamánál a vasárnapi panírozásban segít:

Kép

Milán a kis huncut:
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke
Hát, sajna nincs más választásom. ezeket én is írhattam volna. mi tavaly csináltuk végig ezt a homeos kört. szerintem ugyanaz a dokkernő. aki mellesleg nagyon rendes, csak nekünk sem használt semmit, a végén már mi is heti 3-szor ott voltunk, a végén pedig a fülészeten kötöttünk ki, ahol is jól lebazilikáztak minket a homeoért.
amióta Nagygé közösségbe került, tavaly nov óta 7-szer volt fülgyulája. remélem ez most megszűnik a mandulaműtéttel.
nincsenek illúzióim, hogy nem lesz beteg, csak ne húzódjon mindig a fülére.
a krupp most jött elő 2-szor.
szerintem is alkati dolog, apjuk ugyanilyen volt gyrekenke, aztán mégis rendes ember lett belőle :lol: csak tényleg idegölő dolog :roll:
srácaid továbbra is szééépek.

Csirkesz
ezen meglepődtem, hogy Boti nemeszik. olyan kis vasgyúró volt mindig 8) apud hogy van?
nincs fotó a kölkökről?

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!!

Vagyunk ám mi is csak nincs időm hogy írjak majd nyilván a gyakorlati időben!!!

Addig meg csal elújságolom hogy ma betöltöttük a 2 életévünket!!!!

Puszilok minden babát!!!!

Üdv: Kbernadett és kislánya

Kép
kbernadett

Bettike :D
A gyerkőcökkel együtt boldog szülinapot kívánunk Neked!Reméljük volt sok meglepi meg hatalmas parti!!!

Reditke :D
Jó, hogy a láznak már vége, remélem ez a hideg minden genyóláda vírust kipurcant. Mi is folyton folyvást taknyolunk, meg köhögünk, beleértve Aptyukomat meg engem is. Az meg végképp döglesztő betegen beteget ápolni. Bár a helyzet szerencsére egyszer sem volt túl súlyos, csak már én unom a sok orrszívózást, gyógyszerezést.
Képek szívdöglesztők :D :D :D
Ja, egyébként én vagyok az idő ura 8) Mindenhol és mindenkor. Kivételt képez szerény otthonunk 4 fala, ahol az idő telepszik rám és háztartásomra 8) 8)

Judy :D
Köszi a kérdésedet, apum megvan. Most ért véget a kezelés, de nem oldotta meg teljesen a helyzetet. A további lépések előtt valami speckó vizsgálatra kell mennie, ahová még várjuk az időpontot. Bár a melóhelyén nem dolgozik, aktív, jön-megy, intézkedik, mértékkel szőlészkedik.
Hja, Boti most is vasgyúró, csak nem eszik. Ezért van nekem a fotoszintetizáló elméleten, máskülönben ez képtelenség volna. Igaz, hogy a vasgyúróság már inkább csak az izmaiban rejlik, nem kinézetében. Lassan fél éve 12 kiló, egy dekát sem hízott, ellenben megnyúlt. 92-98-as ruhákat hord, Csenge meg 74-80-asokat :lol:
Amit tonna számra enne, az a túró rudi, joghurt, kockasajt. Ezekből csak azért kaphat napi szinten 2-3x, mert tejet meg nem igazán hajlandó inni.
Mindegy, dokkernéni szerint hajrá tejtermékek, szülőknek meg no para, a kölök tudja, mennyit akar enni.

Íme a klán két legkisebbje:

Kép

Kép

Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit, Csirkesz, annyira jók a képeitek!
Hát, Bálint dumáiról meg már nem is beszélve...
Csirkesz, Dávid is kb. fél éve 12 kg, pedig neki nagyon jó az étvágya, mégsem hízik. (Viszont ő is 92-98-as ruhákat hord.)

Bernadett, boldog születésnapot a kislányodnak!

Judy, nem semmi, amin Gergő keresztülment a fülével. Remélem, tényleg megoldódnak a problémák. A homeo miatt miért szúrtak le az orvosok? Azért, mert egyáltalán azt kap, vagy mert gyógyszer helyett kapta?

Liv

Kép

Kép
liv

Pledit,
köszönöm, Bernát már jól van, ici-picit köhög még, de szerencsére semmi vészes. Gondolom majd jövő héten kezdjük előről, hétfőtől újra ovi.......
Bizti idővel sikerülni fog az ottalvás is, Balázs azért még nagyon kicsi, ha más nem majd az oviban. Bár az is lehet, hogy ennyi az alvásszükséglete, ha jól emlékszem otthon sem volt valami nagy alvó.
Homeopátiás szerek eddig nekünk sem jöttek be, most az Ehinacea-val próbálkozom, hátha kevesebbszer lesznek betegek, bár nincsenek hiú reményeim.
További gyors gyógyulást!

Liv,
esetleg gyerekrajzok elemzését is fogjátok tanulni, vagy az teljesen más terület? És hol fogsz tudni dolgozni ezzel a végzettséggel?
Örülök, hogy minden rendben van Dáviddal! :D

Judy,
de jó, hogy minden rendben ment. Sajnálom, hogy megint betegek vagytok, reméljük Nagygé nem kapja el, Kisgének pedig jobbulást kívánunk!

Csirkesz,
Bernát 2 hete úgy döntött nem eszik többé, viszont nagyon szereti a Verdák című rajzfilmet, így mostanában azt mondjuk, hogy az abban szereplő xy. küldi, így hajlandó megenni, akár egy szelet kenyeret is. Ha nem mondjuk minden falatnál ki küldte, inkább nem eszik. Lehet most jutottak el abba a korba, vagy ki tudja...
Gyekőcök nagyon szépek. Látszik rajtuk, hogy nagy csirkefogók. :)

Reditke,
úgy tűnik tényleg alkati kérdés ez a betegeskedés.
Az oviban sajnos meg tényleg az a szokás, hogy a gyereket csak akkor ne vidd, ha lázas, a többi nem betegség. Én sem értem, és nagyon bosszant, mikor viszem a gyereket reggel, és hallom az egyik kislány mondja, "én nagyon megfáztam a hétvégén", a másik gyereknek az ovónő mondja, " mostmár rendbe fogsz jönni, mert szeded a gyógyszert". Ez az ovi, a másik a játszótér. Nem mehet a gyerek közösségbe, mert torokgyull. vagy egyéb betegsége van, de a játszótérre lehozza a kedves anyuka. Nem értem miért nincsenek ennyire tekintettel egymásra az emberek. Éppen a napokban nézegettem a naptárat, mennyit tudtuk Donátot vinni az oviba, szeptember óta 1 hét volt amit teljesen végig tudott járni, a többiről, vagy 2 v. több napot hiányzott, pedig mostmár az iskolaelőkészítés miatt fontos lenne mennie. Remélem azért idővel erősödik az immunrendszerük, és elkerül mindenkit ez a sok betegség!
Milánnak jobbulást!
Bálint dumája nagyon jóóóó.
A fényképek közül pedig a két hátsó fertáját mutogató pasi a nyerő. :D

Dino

Kép

Kép
dino

Bernadett :)
Boldog 2!!!!! :) :) :)

Judy :) hááát ez az, én is abban bízom, hogy rendes ember lesz belőle, bár még csak jövő héten lesz 8 hónapos és már 3!!!!x volt antibiotikum kúrán. Nagyon gáz!!!!

Csirkesz :)
a második képen ránéztem Botira és mintha a te mosolyodat látnám egy az egyben.
Csengusz babusz gyönyörű kék szemű nőci tényleg. nagyon édesek és szépek vagy jóképűek a fírfiember esetén :)
Idő ura - ismerős :lol: :lol: :lol:
Mivel a sétába indulás és onnét érkezés mindig egy komoly időigényes dolog, és persze érkezéskor már mindkettő fáradt éhes és ebből adódóan marha hangos, így én tényleg rájöttem hogy már órákig képes vagyok idegeskedés nélkül ellenni a kecóban úgy, hogy a sétából levetett sáros, vizes gúnyáink a folyosó közepén várnak egy kupacban hogy végre elpakoljam őket, közben a Bálint által mászkálás közben lepotyogott morzsadarabok komoly barikádokat képeznek a lakás minden pontján.
És hát az hogy játékok mindenfelé az már nem rendetlenség.

Dino :) immunrendsz erősödést én is csak remélni tudom.
Ovi: csak pozitívan.
Nekem is a fertájos a kedvencem.
Bálint nézi tegnap a képet, miután ide feltettem és mondja: Anya hát ez nagyon anyanyos. Milánnak van pici popija Bálintnak van kicsi popija."

Amit még nem írtam dumát, ettől behalok és nagyon nehezen állom meg, hogy ne röhögjek minden alkalommal.
Mikor olyat csinál, ami miatt megy a lelkifröccs apja vagy én általam, és még szinte el sem kezdjük amit mondani akarunk, akkor a gyerek megáll velünk szemben, úgy bólogat hogy majd leesik a feje és mondja nagyon határozottan hogy "igenis anya/apa, igenis értem, jó rendben, igenis" és már szalad is mint aki jól végezte dolgát.
Ez a mondjad csak hülye, én úgy csinálok mint aki megértette és aki megbánta a rosszaságot, akkor előbb szabadulok.

És egy uccsó, aztán kussolok:
dobja el a játékait és mondja: jujjujj ebből nagy baj lesz!

Tényleg dugulok.

Edit
Kép

Kép
reditke

Dino, vannak külön, 10 órás blokkban választható kiegészítő tantárgyak, köztük van a gyermekrajzelemzés, és én épp azt szeretném választani, csak kérdés, lesz-e elég jelentkező.

Elhelyezkedés: rendőrség, katonaság, pályaválasztási tanácsadás, de akár párkapcsolati, ezeket persze vállalkozóként, munkaügy, pszichológus mellett, ilyesmi.

Lányok, hol lehet kisgyerekeknek hótaposót venni?

Edit: igenis: :D

Mondom ma Dávidnak, hogy ezt beteszem a szennyesbe, aztán kijavítom magam, hogy a mosógépbe. Erre ő: félrebeszél anya.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!!

Na szerencséses túl vagyunk a szülinapom Bettikének nagyon tetszett először olyan gyorsan elfújta a gyertátyát hogy fel sem bírtuk venni kamrára!!!

Ti a szobatisztasággal hogy álltok?
És az alvással?

Puszi

Kép
kbernadett

Csak gyorsban.

Félrebeszélős Liv :lol:
Én hótaposót és gumicsizmát nem vagyok hajlandó méregdrága gyerekholmit áruló üzletekben nézni, csak és kizárólag hiperekben (Tesco, Auchan és társaik). Tavaly én is ott vettem. Most is kell.
Ha ma együtt bealszanak délután a fiúk akkor itt hagyom őket emberre és elrohanok Bálintnak néhány téli cuccot venni (Milánnak van a lepattanó nagytesóról), utána jelentkezem, hogy sikerült-e.

Alvás nálunk jól műxik, amióta megtanítottuk a gyereket 10 hónaposan (sírni hagyás, meghatározott időnként bemegy stb). nehéz kemény pár nap, mire megtanulja, de azóta királyság, este 8-8.30-tól reggel 6-7ig mukk nélkül. és már a pici is ügyesen elalszik magától, nála korábban kezdtük a módszert.

Szobatisztaság: sehogy. Érzi hogy lesz kaki és pisi, képes visszatartani is, de kizárólag pelusba hajlandó produkálni. Pár napja elkezdte mondani, hogy én már nagyfiú vagyok, nem kell pelus csak motoros bácsis gatya (olyan alsónadrágokat vettünk neki). El is volt benne órákig, aztán mikor érezte hogy jön a pisi üvöltött a pelusért.

Edit
Kép

Kép
reditke

Bernadett
Boldog szülinapot :)

Csirkesz
eccerűen gyönyörűek :) :) Botesz nagyon jóképű :) :)
Különben nálunk is Gergő kb 2 éves koráig volt olyan, hogy mindent megevett és mindenből sokat. azóta már válógatósabb, de azért jó evő. az oviban is jól eszik. meg most a kórházban röhögtek, hogy csak pépeset ehetett, hát bevágott vagy egy liter pudingot és könyörgött, hogy legalább a szenyóm felét adjam neki :lol: :lol:

Liv
Decathlonban is szokott lenni jó téli cucc, mi tavaly ott vettünk hótaposót, nadrágot, dzsekit, kesztyűt. mondjuk mostanában nem voltam.

j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv :)
Voltam Campona kanyaron ma délután (közben mindhárom pasim aludt 2,5 órát).
Szóval
Tesco hótaposó 2000-3000 Ft, elfogadható kinézet
Humanic hótaposó 6000-12000 Ft - nekem luxus
dzsekik: H&M, C&A, egyéb kisebb baba ruha boltok: nagyon durván mérethiányosak, a nekünk szükséges 104-s méretből szinte sehol nem volt, vagy ahol volt ott nekem nem tetsző színben és kb 13000 ft-ért. Szóval nem jártam igazán nagy sikerrel, de Judy :) által említett Decathlont tényleg meg kellene nézni, nem is tudom ez most miért nem jutott eszembe.

Szép álmokat mindenkinek!

Edit
Kép

Kép
reditke

Hali!

Téli cucc:
akinek van idegzete, érdemes kínai piacon is körbe nézni, én tök édi sínadrágot (kantáros) és dzsekit (belülről polár béléssel) vettem 4.000 Ft-ért Márknak.
Hótaposót hipermarketben nézném meg, mi szerencsére örökültünk egy szinte nem is használtat.

Szobatisztaság: Márk szól, ha kakil, de bilire, WC-re nem ül csak a pelusba végzi. Pisivel nem foglalkozik, csak amikor fürdik, akkor büszkén közli, hogy pisilek és csurgat a kád másik végéig. :D
A bölcsiben egyszer kakilt bilibe, mert egy másik gyereket akart utánozni, de azóta nem nagyon van kedve. Én nem aggódom a témán egyelőre.

Dinó,
Echinacin-t mi is most teszteljük, Márknak már lassan 4 hete nem múlik a köhögése. Alváskor van egy-egy köhögő rohama ill. ha szaladgál, amúgy nem. Kezdtük lándzsás útifűvel, aztán kakukkfű szirup (doki mondta), majd antibiotikum és most az Echinacin szirup. Egy ismerősőmnek nagyon bevált, hogy a hosszan tartó köhögést megszüntette. Utána, ha tényleg használ, akkor meg a homeo bogyót fogom adni neki ebből immunerősítés céljából.

Na megyek fürdetni, kicsit csúszásban vagyunk.

Kép

Kép
macsek11

Hótaposós infókat köszi!

Kép

Kép
liv

ma délelőtt bevállaltunk egy Decathlpn kanyart is. Gyerek cipő semmi, de ez szó szerint. Csak kb 6 db 18/19 méretű hótaposó 3000 Ft-ért. Egy darab bakancs nem sok, de annyi sem volt. Azt mondta az eladó, hogy nagyon hirtelen jött a tél és pár nap alatt mindent elkapkodtak, jövő héten várnak új szállítmányt.
Azért egy dzsekit sikerült vennünk, legalább már az van.

Lányok, Echinacin tapasztalatokra nagyon kiváncsi vagyok.
Nekünk augusztus vége óta pár nap kihagyással, de szinte folyamatosan köhögnek a fiúk. Ettünk már 8-féle köptetőt, kenegettük őket Baby Loof-fal meg hagyományos disznózsíros dunsztolással is, ettünk kakukkfüvest, most esszük a lándzsás útifüvet, mindenféle homeokat stb, ráadásul pénteken azt mondta gyerekdoki, nem tudja mitől köhögnek, mert a tüdejük és a torkuk is teljesen tökéletes. Ja, és voltunk Pulmonológián is, tehát allergis is kizárt.
Szóval bármilyen megoldás érdekel.

ismeri valaki a Broncho-vaxom szert? azt írt fel dokinéni immunerősítésre mindkettőnek.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit!
Nekünk azt írta fel a doktornő de ahhoz,hogy már az őszi nyavajáktól is védjen kb. augusztus elején el kell kezdeni szedni.
Az igazság az,hogy nem erősíti az imunrendszert csak a nyáron "betermelt" erősséget tartja szinten.Ágota lányom szedte!
Mi időben kezdtük mégis beteg volt melette.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Megint nem írtam egy darabig, mentségemre legyen írva, hogy nem voltunk itthon a múlt hét vasárnapjától keddig Pécsett voltunk. Aztán szerdán utaztak a hugomék nászútra. Csütörtök, péntek meló a hétvégén meg ettől a ketyós időjárástól tiszta álomkóros voltam és szó szerint többet aludtam, mint Lili. :) Vasárnap altatni próbáltam ebéd után, erre mikor felébredtem, akkor mondta az apája, hogy én mealudtam, Lili meg még egy órát játszott a szobájában vele... :) No comment.

Ráadásul apája már hetek óta tanfolyik /a cége tette kötelezővé, tök felesleges az egész :(/ Hétfőn, szerdán pénteken csak 9 körül ér haza, addig meg én örülök, ha pisilni eljutok, mert egy másodpercig nem lehet Lilit felügyelet nélkül hagyni.... Nagyon ki tudok purcanni.

Múlt hét pénteken sokkoltam kiscsaládomat: ebéd időben kimentem a melóhelyemről fodrászhoz, és levágattam a hajamat - nem is kicsit. Szóval reggel hosszú hajjal el, délután rövid hajjal haza. Lili alig mert odajönni hozzám amikor el akartam hozni a bölcsiből :). Azóta is sokszor beletúr és mondogatja, hogy "a mama haja furcsa, nagyon furcsa!":)

Bevallom én is kicsit csalódtam, mert 11 évvel ezelőtt már volt ilyen rövid hajam, és valahogy azt a vagesz arcot vártam a tükörben.... Álom, álom ... .. :)

Dinó! Örülök, hogy jobban vagytok kicsit. :) Nekem rengeteg ötletem lenne ilyen bábukra, csak a türelem hiányzik sokszor hozzá, no meg az idő, mert Lili is türelmetlen, és nem hajlandó megvárni, hogy elkészüljek. :) Igen tényleg nagyott nőtt mostanában, nagy lány lett, szoktuk is mondogatni apájával sokat, hogy "amikor még kicsi volt..." :):)
Ez a péntek van szindróma nálam úgy csapódik le, hogy mindig hétfő van.. :(

Kata! Remélem Sümeg klassz volt. Én azzal szoktam magam álltatni, hogy meló és gyerek mellett a bnet az a minimum szórakozás, ami jár nekem, de aztán a megvalósítással már küszködök. :)

Judy! Műtét utáni nyavalyák remélem már teljesen megszűntek. Krupp: :(. Mindkét lurkódnak jobbulást kívánok, sajnálom, hogy ilyen nyűgjeitek vannak sokaknak. Persze két gyerekkel ez nehezebb, mert az egyik felülfertőzi a másikat aztán a másik vissza az egyiket, és ez megy oda-vissza pepitában. :( Azt a homeós lebaltázást nem igazán értem. Orvosi felügyelet mellett szedtétek, szóval nem voltál felelőtlen cseppet sem. Sajnálom, hogy nektek nem segítettek a szerek.

Ha már itt tartok akkor úgy érzem muszáj pár szót írnom /mint a homeopáti a fogadtlan prókátora/ erről a témáról sokaknak.

Ezek a szerek nem csodaszerek, nem is olyan „bika” anyagok, mint a „vegyszerek” ezért a gyógyulás lassabb, de a saját immunrendszert támogatják. Ergo, akinek eleve gyengébb az immunrendszere, még lassabb.
A homeós készítmények először MINDIG FELERŐSÍTIK a tüneteket /erre a melléklettel ellátott kombi szereken fel is hívják a figyelmet/, majd csak egy rövid adaptáció után kezdik el hatásosan gyógyítani a betegséget, pláne, ha rátalál az ember/orvos/ a megfelelő szerre. Kúraszerűen kell szedni általában őket. Ezért könnyen el tudom képzelni, hogy az egyszer-egyszer beadott kamomilla, ez-az nem segített, csak rontott a fogzási nyűgön.

Pledit patikusa nagy ász lehet /már bocsi/, mert bár én nem vagyok egészségügyis, de a Rhinatiol+Stodal kombinációt a világ minden kincséért nem adnám ebben a formációban a gyereknek: a Rhinatiol köptető – eleve felerősíti a köhögést, hogy kihozza a cuccost a légutakból /alvás előtt eleve nem ajánlják szedését/, a Stodal meg mivel kombi homeós szer, ahogy már írtam, az első időben nagyon felerősíti a tüneteket. /bár ismét hangsúlyozom nincs eü végzettségem, de szerintem ők is meg tudnak erősíteni a fentiekben…/ Szóval egy másodpercig sem csodálkozom, hogy rosszabbul lett Márk.
Szerintem fontos, hogy jó szakemberhez forduljunk ebben az ügyben is /lehet ingyéé tanácsot kérni neten is, pl dr. Lengyel Boglárkától/. + ja és mindig végig olvasom a kis fecnit a cucc mellett, illetve megpróbálok még a neten is gyors utána nézni.. :)

Én amúgy annak a híve vagyok, hogy hagyjuk a szervezetet dolgozni, nem kell azonnal csillapítani a lázat, stb. Persze természetesen egyetértek azzal is, hogy ezek a szerek sem válnak be mindenkinek, és nyilván, ha szükségesnek tartottam a belladonna után/mellet még megkapta a Germicidet is 39 felett Lili is. Nem véletlenül hívják fel a figyelmet, hogy ha nem hat, akkor fordulj orvos. /Én személy szerint orvoshoz fordulok momeósért is, pláne, ha Liliről van szó. :)/ .. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, csak szerettem volna, ha nem csak az egyik oldal mellett hangzanának el vélemények.

Csirkesz! Duplamutterok gyöngye! :) Ne aggódj, káoszt teljesen átérzem, nálam Lili egyedül képes legírásaid alapján minimum ennyire, ha nem jobban szétkapni a házat. Szoktam is mondani az ismerősöknek, hogy elb.tam a névadást, mert Katrinának kellett volna keresztelni.. :) Ennyi progi, suli, babás tali mellett hogy vagy képes magányosnak érezni magad?? ;) Apudnak szorítunk. Édesek a manók, azért az anyai gének elég erősen öröklődtek... :) Evészet: nálunk is volt egy megtorpanás, ez az egyik „Életkori sajátosság” állítólag, amíg nem tudod eljátszani a „Für Elise”-t a bordáin ne aggódj! :)

Nikk! Elég szarul hangzik ez a meló. Nagyon kihasználnak… :( Nincs valami jobb lehetőséged? Sulihoz drukk megy, ha tudok valamiben segíteni csak szólj!

Macsek! Egyre többen mondják, hogy kezd rám is hasonlítani Lili :)

Liv! A jó eredményekhez gratulálunk! még mindig nem jutottatok el hozzánk, pedig ti aztán tényleg itt vagytok egy köpésre. :( 1/2re beszél tetszett. :)

Pledit! Melóhoz kitartást neked is, előbb utóbb belerázódtok az új kerékvágásba. Azt hiszem Te írtad, hogy azóta Márk hisztisebb, hogy bölcsis. Nálunk is volt ilyen. Rájöttem, hogy egyszerűen anya és apa hiánya van. Az oldotta meg a dolgot, hogy a házimunkákat teljesen félretéve nagy ívben lesz.rva, az első időben minden délután csak Lilivel foglalkoztam, volt hogy egészen héten gyűlt a mosogatni való, de inkább vele foglalkoztam és pizzát kajáltunk. Sokat ölelgettem, magyaráztam, hogy nagyon szeretjük és milyen klassz neki, hogy az a munkája egész nap, hogy játszik a többiekkel, meg jókat hamizik, amit még én is irigylek, meg alhat ebéd után, és ez nekem mennyire nagyon tetszene.. Most már minden ok., megértette, hogy nem „bünti” a bölcsi, vagy „eltaszítás” csak egy másik napirend. Most már mondogatja: „Megyek dolgozni a bölcsibe!”. Lándzsás útifű tényleg jó, mi is /”nagyok”/ szoktuk használni! Szövegelés majd beindul, Balázs biztos másban „tehetségesebb”! :)

Moszi! Hogy vagytok? Viki várja már a tesót? Pocakmanó jól van? Cisztád?

Reditke! Bálint dumák is nagyon ott vannak a TOP-on :) Azért a popsimutogatóst Lilinek nem mutatom, hadd legyen egy kis meglepi az esküvő utánra is :):):) Immunrendszerrel kapcsolatosan azon túl, amit az oda-visszáról írtam még a szoptatás jótékony hatását figyeltem. Amíg Lili rendszeresen szopizott, tényleg alig volt valamikor valami baja. Amióta elhagytuk, és csak héba- hóba jut eszébe, azóta sokkal könnyebben betegszik meg.
Sajnálom, hogy megint kötekedek, de én is abba a kategóriába tartozom, aki köhögösen is el viszi Lilit a bölcsibe, mert egyszerűen elvenné a bank a lakást, ha minden kis kuckucnál otthon maradnék, és táppénzre mennék a törpével, máshogy meg nem tudom megoldani. Amúgy meg a meghűlés /tehát amikor Lili nem hajlandó felhúzni a ruháit és pucéran rohangászik fürcsi után, leül a kőre…/ szerintem nem fertőz meg egészséges immunrendszerű embert. Nyilván egy leukémiás steril sátrába nem küldeném be.. :) Ráadásul én annak a híve vagyok, hogy betegen még nagyobb szükség van a friss levegő jótékony hatása és a teljes elszigetelés sem segíti a gyógyulást. Úgyhogy mi lázasan kicsit kimentünk a játszótérre, igaz igyekeztem ebédidőben menni, hogy lehetőleg ne legyenek sokan. Sajnos nincs nagy kertünk saját játszóterrel :( - de már melózunk rajta :).

Dinó! Errről jut eszembe – hogy a „Nagyon megfáztam” szöveg lehet hogy nem is igaz, csak ezeket hallja. Lili például nagyon szereti a homeós bogyikat, mert jó édes „cukorgolyók”, és állandóan gyógyszert akar kérni, ilyenkor kitalál mindenfélét, hogy mi baja van ami gyógyszer nélkül nem gyógyul meg! :)

Betti! Utólag is boldog születésnapot kívánunk! :)
Alvás: hát mi próbáltuk „erőltetni” a külön önálló elalvást, de többnyire inkább szopin aludt el. Aztán bekerült a bölcsibe és a „tömegpszichózis” hatására simán elaludt mesére a többiekre, a szopik is lassan elfogytak egy fél év alatt. Most már szépen befekszik a kiságyba /”a szép ágyamba akarok aludni!” – követeli még olyankor is ha véletlen én a nagy ágyban akarom kettőnk közé venni :)/, kéri hogy olvassak neki mesét, ha végeztem lekapcsolom a villanyt és kimegyek, ő meg nyugodtan elalszik és átaludja az éjszakákat. Egy cseppet sem bántam meg, hogy nem erőltettem a dolgot, hanem hagytam, hogy magától érjen meg az elválásra. Pedig az első néhány hónapban nagyon húzós volt úgy melózni, hogy hajnalban még felkelt egyszer szopizni…
Szobatisztaság: Már a böli előtt elég jól ment a dolog, aztán a bölcsibe kerülve itthon 98%-ig, fut a bilire, gatya le: pisi, kaka ügyesen bele. Néha én veszem észre játék közben, hogy fogdossa a nuniját, vagy kirázza a hideg, ilyenkor megkérdezem, hogy kell-e pisilni, és akkor elmegy magától. A bölcsiben sajnos egyrészt az egyik bölcsis néni állandóan ráadja a pelust, a többiek meg szerintem nem eléggé figyelnek rá oda /bili nincs, nem tud odaszaladni, hogy magától pisiljen, csak szólni tud szegénykém…/ így általában 1-2 balesetet történik 1 nap. Ágytisztaság még nincs, néha a délutáni alvás alatt alakul, ha előtte pisilt, akkor már sokszor nincs pisi.

Kriszti! Kár hogy csak egy pár mondatra néztél be, igazán írhatnál magatokról is egy kicsikét!

Na, most aztán bepótoltam a lemaradásomat, még sok is lesz belőlem, pláne, hogy most éppen megint semmivel sem értettem egyet :) :) :) /bevallom, tegnap délután óta írom Wordben a válaszokat! :)

Puszi:
Macs
maccs

Maccs, igen, most már tényleg meg kellene beszélnünk egy találkozót.
Addig pedig nem lehetne rövid hajú Maccs-fotót kérni? :)

Lányok, mikor kell elkezdeni kinyitogatni az adventi naptárt?

Liv

Kép

Kép
liv

Kriszti :)
Köszi. Nem túl bíztató amit írsz.
Hogy vagytok?

naptár-passsz.
Hány ablak is van rajta? nekem úgy rémlik, hogy dec 24-re kell az uccsónak kinyílni, vagy hülyeség??!!

Macs :) szép hosszú volt, de legalább volt mit olvasni.
Én is nagyon szivesen megnézném a rövid hajadat.
Ma én is voltam fodrásznál, de csak festetni és az aljából igazítani, azért nem mertem lemetszetni 13 év termését.

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy leírtad a másik véleményt is, bár sztem senki nem szidta a homeot, csak azt írtuk, hogy sajnos nem jött be. Meg nekem is a dokinéni (tiétek ugyanaz), ha 3 nap után nem volt javulás, akkor újat adott, így rövid 2 hét leforgása alatt voltunk nála 4x és beszéltünk telefonon vagy 8x és kb 10-féle bogyót próbáltunk a fiúknak. majd ennek a vége lett az ügyelet és az antib (persze tudom Milán esete merőben más mint másoké), de amikor emiatt felhívtam dokinénit, akkor olyan nekem minen mindegy stílusban válaszolt, illetve nagyon azt lehetett érezni, hogy hát nem is tudja mit mondjon (konkrétan azt kérdeztem hogy antib mellett azért szedjük-e a bogyókat és azt mondta, hogy ahogy gondolom....). Én nem bántani akarom félre ne érts és nagyon szimpi is volt, meg ő is elmondta amit te hogy nem csodaszerek meg hosszútávon stb, csak hát ez nekünk most így alakult.
De nem szaporítom tovább, örülök hogy nektek segít és bár jószándékúan, de irigykedem is miatta :)

Szopi: Milán 3,5 hónaposan már antib kapott (láz, hörghurut stb) és anyatejen kívül még szagolni sem szagolt mást - szóval azért kemyényen alkat és szerencse kérdése is ez.
Helyi barátnőm 3 gyereke mindegyik csak kb 2 hétig szopott, de azt is pótlással és egyik sem volt még életében csak taknyos sem (16 éves, 2 éves és 6 hónapos).
Szóval félreértés ne essék én sziopi párti vagyok, csak szeriontem ennek is túl nagy fenék van kerekítve.
Persze tudom ez olyan, mint amikor a bagósok azt mondják, hogy nagyapám is cigizett amióta az eszét tudja és mégis 85 évig élt, ergo a dohányzás nem egészségtelen :twisted: :roll:

Egyébként meló tetzsik? Beváltak neked és te nekik?

Ember tanfolyás átérzem, enyém aptyuk minden este 8 után érkezik, amikor a fiúk már alszanak vagy még épp elcsípi és megnyeri a fürdőkádból kivételt. (most speciel még híre hamva sincs).
Na, elvánszorgok, most pihenhetnék, amíg kuss van.

Edit
Kép

Kép
reditke

Pledit :) Bocs, természetesen Balázst akartam írni!! :oops:

Liv! :) megpróbáltam csinálni képet magamról... :) a barátnőm azt mondta, hogy nem látszik a hajam rendesen, csak hogy olyan komor vagyok a képen, mint a 40 napos esős idő... Hát persze, hogy komoly voltam, hiszen művészi önarckép készítés közben készült. Szerintetek Leonardo milyen képet vágott alkotás közben??!;)

Reditke! Csak az tűnt fel, hogy sokan voltak rossz véleménnyel, és próbáltam kicsit lobbizni az ügy érdekében :).
Mi is hétfőn, szerdán, pénteken voltunk dokker néninél, és változott is néha a bogyeszek összeállítása - de azért sikerült megtalálni a megfelelőket. :) A telefonos segítség lehet hogy azért volt kicsit "trehányabb", mert állandóan csörög neki. Én is tapasztaltam, hogy nem győzi a dolgot.. Sajnos a népszerűség átka :).
Igen, Milánnál azért kiemelten kell figyelni, meg nem szabad hagyni, hogy elfajuljon a betegség. :) Azért mi is AB-n nőttünk fel /ráadásul szuriban -milyen jó a mi kölkeinknek, hogy ők már folyékonyban hozzájuthatnak! :)/ és mégis itt vagyunk. Csak érdemes odafigyelni, hogy legalább az AB kúra után amennyire tudod támogasd meg a kis szervezetét pl. Protexin Restore-ral, ha már van rá manapság lehetőség :) Az én időmben még ilyen sem volt!:)

Azért felteszem a képet:
Kép
maccs

Macs
Én is kíváncsi vagyok a rövid hajadra :)

Letolás a homeoért azért történt, mert már kifakadt a gyerek füle, ömlött belőle a trutyi és örjöngött a fájdalomtól. Csórikám azt kiabálta, hogy vegyek neki új fület :roll: :roll: szóval, ha nem hetekig a homeos bogyókkal próbálkozunk (és pont ahogy reditke írja heti 3x orvosnál és mindig másikat kaptunk), szóval, ha korábban megkapja az erősebb gyógyszert mindez megelőzhető lett volna, megaztán ez már elég veszélyes szövődményekkel járhat.
Hidd el, én lettem volna a legboldogabb, ha segítenek a bogyók és nem kell állandóan ab-vel tömni a kölköt, pont ezért próbálkoztunk sokáig, és nagyon aranyos volt tényleg a dokinő, azért is szerettm, mert a gyerekek sosem sírtak nála. De nem lehetett már tovább húzni a dolgot. Így is úgy is lelkifurdancsa van az embernek, hogy valamit nem jól csinál. Gergő mellesleg 15, Gelli 19 hós koráig szopott. Szóval egy idő után arra jut az ember, hogy sajnos ilyen a gyereke ez van. Most nagyon bízom, hogy a kidobott orrmandi megoldja a dolgot.

pusz mindenkinek, mennem kell kakót és pudingot prezentálni

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy :)
Istenem vegyél neki új fület!!!! :( :lol:
Bálint múltkor az arcüreggyulladásnál mondta napjában vagy 10x, hogy anya vedd ki a szememet. Gondolom feszített neki, még sosem volt arcüreggyuszim, kopp, de állítólag elég fájdalmas tud lenni.

Húúú, Macs, nagyon komoly csinos nőszemély vagy! Szerintem így kép alapján, nem is rossz neked ez a haj.

Pretexin restore? ammegmi?! utánanézek, mi csak sulfur és normaflor-t nyomatunk.

Mennem kell, Bálint épp lakáson keresztül cipeli Milánt.

Edit
Kép

Kép
reditke

Hali

Reditke
Most jöttünk a műtét utáni kontrollról, minden oké, mind2 gyereknek bronchovaxomot adtak. Ti már elkezdtétek?

Maccs
Jó a séród. Könnyebb kezelni?? néha én is úúúúúgy levágatnám, de aztán mégse :?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti :)
úgy látszik, most a bronchovaxom orvoslátogatók nyomulnak keményen :roll:
elkezdtük 2 napja. aranyárban van, közel 4 rongy egy 30 tasakos kiszerelés. 10 nap szedik, 20 nap szünet és ez háromszor.
Ami nehéz, hogy reggel éhgyomorra és utána 1 órát ne egyenek. Nem egyszerű kihúzni :(

azé jó, hogy minden oké.

rövid haj: majd Macs :) válaszol neki milyen, de én mikor tizenéve derékig érőből levágattam közel tüsire azt hittem királyság lesz és marha könnyű kezelni. Ehhez képest minden reggelre elfeküdtem, zselé, vizezés, beszárítás. Horror!!!!
Bár, nem volt 30 perc egy hajszárítás télen....

Edit
Kép

Kép
reditke

Maccs, szerintem jó lett! :)

Edit, lakáson keresztül cipelés hogyan történik? :)

Kép

Kép
liv

Liv,
ha majd elkezditek a rajzelemzést (márha lesz elég jelentkező), akkor majd légyszi oszd meg a tanultakat! Ez a téma engem is nagyon érdekel.
Tényleg, fogmosással hogy álltok?
Az adventi kalendáriumot úgy emlékszem 1-én kell elkezdeni nyitogatni, a lényeg, hogy 24-én nyitjuk az utolsót.

Reditke,
a Broncho-vaxom-mal nincsenek saját tapasztalataink, de a Ribomunyl nevezetű készítménnyel igen, ami elvileg ugyanazt a célt szolgálja, csak más gyártja. Nekünk a Ribomunyl úgy tűnik bevált, de nem tudom biztosan, hogy a tavasznak és nyárnak köszönhetjük a betegségek nélkülözését, vagy ennek. Mindenesetre mi márciusban, miután a 10. antibiotikum kúráján volt túl Bernát, kivizsgáltattam egy másik dokival (akkoriban írtam róla, talán emlékszel rá), kiderült, hogy kevesebb az IgA nevezetű ellenanyaga, ezért immunerősítés céljábol kezdtük el szedni. Onnantól kezdve nem volt beteg egészen szeptember 2. hetéig. Szóval lehet, hogy ez segített. A barátnőm kisfia viszont a Brocho...-ot szedte, Nekik eddig pozitív volt a tapasztalatuk.
Remélem segíteni fog nektek!
Esetleg az orrmandulájukat nem nézték még a fiúknak, mert a nagy orrmandula miatt a garaton csorog le a váladék, ami köhögési inger okozhat? Donát is nagyon sokat köhög, nekünk a dokkernénink mindig a erre fogja.
A sulfurt mire szeditek?

Macs,
Szerintem tök jó lett a hajad. :)
A homeopátiában a legfontosabb, hogy higyjen az ember, én őrült eü-s révén kicsit fenntartással fogadom, de semmiképpen sem vagyok ellene, és szívesen ki is próbálom őket, csak eddig nem igazán sikerült eltalálnom a nekünk megfelelőt. Én ettem szorgalmasan az Urtica-t is, aztán semmi nem történt. Na mindegy, azért most próbálkozunk az Ehinaceaval hátha.....

Dino

Kép

Kép
dino

Két kép a fiaimról:

Kép

Kép

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Maccs :)
Nekem tetszik ez a séró is, bár osztom a nézetet, hogy rövid haj dupla gond. Sajnos nekem nem áll jól a hosszú haj, pedig mindig vágytam rá. Lili nagyon ügyes a szobatisztasággal. Sajnos mástól is hallottam, hogy a bölcsiben nem figyelnek a gyerekre, inkább ráadják a pelust. Azt viszont elvárják, hogy egy kétéves gyerek önállóan vegye fel a cipőjét.

Reditke, Juti!
Kíváncsi vagyok a bronchovaxomos tapasztalataitokra.

Juti!
Remélem ez a műtét megoldja a taknyos, füles problémákat. Anno hároméves koromig én is folyamatosan beteg voltam. Szüleim minden orvoshoz elvittek Szegeden, rengeteg ab-t szedtem, mégis folyton tüszös mandulám volt. Volt doki, aki prednizolont adott, amit már csak személyire lehetett kiváltani. Aztán egyszer valamelyik javasolta a garatmandula kivételt. Azóta semmi bajom, alig vagyok náthás. Kopp-kopp.

Reditke :)
Elhiszem, hogy berosálnak a dokik, amikor megtudják, hogy Milán szives. A második gyereknek mindig rosszabb szerintem, mivel a nagytól folyamatosan kapja a bacikat. Anyatej ide vagy oda, amikor Simon öthetes volt, Áron megfertőzte. Sokkal gyengébb lefolyású volt ugyan, de köhögött és folyt egy kicsit az orra.

Erről jut eszembe milyen dokik vannak. Amikor ez az eset történi, dokink szabin volt, helyettes jött ki megvizsgálni a kölyköket. Közölte, hogy ha egy baba hathetes kora előtt megbetegszik, akkor azt egyéves koráig húzni fogja. Teljesen kiakadtam, szerintem ez baromság. Szerencsére Simon azóta sem beteg.

Szuper, hogy jók az eredmények. Lassan el kellene már felejteni, hogy koraszülött volt Dávid, nem? Meddig kell még ellenőrzésre járnotok?

Erika :)
Várjuk a tudósítást a bárányhimlőről.

Mi még sehogy sem áluink a szobatisztasággal. Van hogy szól, de többnyire nem, ha kaka an. Mostanában a pukik jobban foglalkoztatják. Akkor bezzeg szól a kis ravasz. Anya, puki, puki.

Pledit, Dino, Maccs, Nikk :)
Kitartást a munkához! Nagyon nem lehet könnyű elszakadni a gyerekektől és visszamenni dolgozni. Bár ez már sosem lesz könnyebb. Dolgozni sajnos kell, olyan szabadok meg már sosem leszünk mimt lánykorunkban. Engem a bölcsi okozta gondok is érdekelnek, ne tartsátok vissza, tanulunk belőle.

Csirkesz :)
Boti nekem sokat változott, nagyon helyes. Mindkét gyereked csupa mosoly. Csengének gyönyörű szemei vannak.

Áron meglátta a tesós képeiteket és mondta. Áron és tesó :D. A barna haj és szőke haj magára emlékeztette.

Megyek aludni,
Andrea

KépKép
Áron

Dino, rendben, ha tanulunk majd róla, megírom.
Naptár: köszi.
Fogmosás: sehogy se állunk. Utálja. Néha hagyja megmosni, de legtöbbször nem. Ha hagyja, akkor is csak fél perc. Ha próbálkozom, csak kínozom, és még jobban megutáltatom vele, még jobban ellenáll. Nincs ötletem.

Andi, Simon mennyire hasonlít a néhány hónapos Áronra!
Szépek nagyon. Áron milyen nagyfiú már.
Kontroll: szemészetre még 3 és 4 éves korban kell mennünk, vérvételre pedig részben "önszorgalomból" mentünk (hogy minden rendben van-e, vérszegénység, ilyesmi), részben mert tavaly a nátrium magasabb volt a kelleténél, és azt mindenképp kontrolláltatni akartam (kell is).

Liv

Kép

Kép
liv

Mi van lányok hol jártok???!!!!

Liv :) lakásban körbecipelés pontosan úgy néz ki, hogy a négykézláb ezerrel haladó Milánt hátulról betámadja Bálint és mint a birkózók hátulról karolópók módjára átöleli a karjai alatt hónaljnál, majd kiegyenesedik és viszi amíg bírja, persze amikor elrárad akkor szépen a közel egy méteres magasságából elengedi. Milán érkezik ahogy érkezik, legtöbbször seggre és hagyatt esve hatalmas fejkoppanással. De már nem sír nagyon :lol:

Dino :)
Hát én is már csak reménykedni tudok.
Sulfurt homeos dokinéni az antib utáni tisztításra adta múltkorában.
Orrmandula már nekem is eszembejutott (főleg hogy a közvetlen környezetünkben most volt 2 manónak műtéte + Judyék). Konkrétan erre irányuló vizsgálat még nem volt, de már minimum 5 fül-orr gégész látta őket és egyik sem mondta.

Andi :) Nagggyonnagggyon jóképűek a fiaid. Áron kész férfi, nagyon helyes pofival, Simon sem kutyább :o , de ő így kép alapján totál nem 3 hónaposnak tűnik, sokkal nagyobbnak látszik.

Csak egy kis szösszenet, hogy mennyire szét vagyok esve.
Elmentünk délelőtti séta gyanánt a faluba pénzt felvenni, zöldséges miegymás. Nálunk ez úgy néz ki, hogy Milán babakocsiban, Bálint motoron, nagy németjuhász Süti kutya pórázon. Anya idegszálai ki tudja merre.
20 perces oda utat közel 50 alatt megtettük (mert minden robogó, busz, bobcat stb 5 perc bámészkodást jelent), dolgokat elintéz, kutyust zöldséges előtt biciklitárolóhoz kiköt, mikor végeztünk a vásárlással, bementünk kicsit a helyi óvoda udvarára játszani, majd hazafelé indulván szalad utánunk a zöldséges csaj, hogy nem a miénk volt-e az a kutyus, aki ide volt kötve. Agyam kattog, hisz én ma nem is hoztam kutyát, de hoztam, csak nem tudom hol van.
Nnna, szépen otthagytam a zöldséges előtt kikötve, és mivel annyira visított szegény utánunk és elhúzta a tárolót, így elengedték. Szegény bejárta az egész falut, hogy megtaláljon, de én nem találtam meg, mert közben már dél volt, srácok éhesek, Milán már fél órája teli torokból öklendezve ordít a kocsiban, Bálint már nem akar motorozni azt akarja, hogy anya vigye, de nálam kb 5 kiló zőccség-gyümőcs :shock: , így nem kerestem tovább. Majdcsak hazatalál alapon. persze nem volt otthon, mire hazaértünk, de ahogy levetkőztünk, ebéd melegít stb, úgy telefonál a védőnő, hogy nem a miénk-e ez a kutyus, mert ott ül a rendelő udvarán és vár (dokinál ma nem is voltunk). Mondtam miénk, de nem tudok érte menni egész nap, mert ebéd, alvás, senkim nincs, fiúkat nem tudom itthagyni, újra öltözés, indulás a hidegben szélben nem játszik. Szóval szegény Sütike azóta is csatangol valahol.
Most lesek ki az ablakon, hogy szomszédban nincs-e itthon valaki, mert ha igen megkérem őket, hogy egy fél órára ugorjon át, amíg fiúk alszanak én meg elmegyek kutyát keresni.
Szóval kicsit szét vagyok esve.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke
kutyus...remélem megkerül.
Én is a kutyám miatt vagyok szétesve.
Ma reggel átköltözött az örök vadászmezőkre :cry: :cry:
mi mérgezésre gondoltunk, de azt mondták kullancs miatt ment el.

Andrea
kispasik nagyon szépek

mennem kell az óvódásért.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jaj Judy :) nagyon sajnálom. Tudom milyen érzés, sajnos már estem át kutya elvesztésen én is.
Észrevettétek a kullancsot vagy bármilyen jelét hogy kullancs lehetett benne (nem evett, nem nagyon mozgott stb).
nekünk is volt már Sütiben nem egyszer és persze hogy mérgezett, komoly injekciókúrákon meg rendszeres vérvételeken estünk át, sőt még infúziót is kapott, aztán szerencsére túlélte.
Tényleg nagyon sajnálom..... :(

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok :)
Piackutatás, főleg akinek már van nagyobb gyereke.
Nálunk időszerű lett a 9-18 kg-os gyerekülést lecserélni nagyobbra, két ok miatt:
1. kistörpnek lassan kicsi lesz a hordozó, és igényt tart nagytörp mostaniára
2. Bálint simán van egy 3 éves magassága (97 centi) és már a fél feje a mostani ülés teteje felett van.

Szóval vélemények, hogy ki mikor cserélte le 15-36 kilósra és hogy szerintetek hol érdemes nézni.
A Brendonban kiválasztottuk a Römer Kid Plus 06-t 39 ezer körül és rákerestem neten nagyjából mindenütt ilyesmi áron van, de hátha tudtok valami okosságot.

Egyébként jó hír, hogy ezek a 15-36 kilós ülések már nem olyan brutál drágák, mint a 9-18ig, ugyanis ezek már simán az autó biztonsági övével rögzítendők, mint ahogy mi felnőttek is és állítólag emiatt nem is olyan bonyolult szerkezetek.
Mi mindenesetre ennek nagyon örültünk, mert megint valami horror költekezésre számítottunk.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke
Az a baj, hogy 7végére hazautaztunk Sopronba. a szomszéd etette , de még tegnap délelőtt sem tűnt fel neki semmi. Tegnap du értünk vissza, de még akkor is futkozott, csak annyi volt furcsa, hogy elesett. Aztán este már eléggé odavolt, nem akart enni, meg az egyensúlyával volt a baj. Sajna nem tudtunk hozzá vasárnap éjjel kihívni senkit, reggelre pedig már késő volt :cry: :cry:
azt mondták, hogy most van szezonja a kullancsnak okt-nov (meg tavassazl is), ez a kutyára halálos Babézia. 48 órán belül ha észreveszed, talán még lehet segíteni, sötét a vizelete ilyenkor.
Érd nagyon fertőzött azt mondták.

Kutyus meglett?

mi is akkor cseréltük le a Gergő ülését 15-36 kilósra, amikor Gellike kinőtte a hordozót, már nem emlékszem az időpontra. neki is olyan van ami a kocsi övével rögzíthető.
nem tudom a márkát, a megatoysban vettük, valamilyen Lift.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jaj Judy. Ez nagyon szörnyű, nekünk 3x volt eddig babéziás, de eddig kopp-kopp megúsztuk, mert hamar észrevettük hogy bágyadt, nem eszik, nem iszik és 2x a kullancsot is megtaláltuk benne.
Fiúknak nagyon a szívéhez volt nőve? Hogy viselik?

Süti meglett, mire fiúk felébredtek hazaött és beugrott a kerítésen, volt nagy öröm, mert Bálint vette észre hogy ott fexik a teraszon.
Egy nyakörvvel és egy pórázzal vagyunk rövidebbek, gondolom valaki levette róla, mert beakadt valahová (csaknem lelopták egy 40 kilós németjuhászról :D )

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke,
örülök, hogy meglett a kutyus.
Autósülésről nem tudok semmit, sajna nincsen autónk.

Judy,
sajnálom, hogy elment a kutyusotok. :(

Andi,
fiúk nagyon helyesek! :D

Liv,
ha jól emlékszem egyszer Te kértél keresztelőre ajándékötleteket, de nem emlékszem mi lett a végül. Megtennéd, hogy megírod mit vettetek akkor? Keresztszülők leszünk, és nincsen túl sok ötletem mit lehetne ajándékozni.
Ha lenne valami ötletetek, mit lehet kersztelőre venni egy kisfiúnak, azokat szivesen venném. Bármilyen ötlet jöhet. :) Előre is köszi!

Dino

Kép

Kép
dino

Engem is érdekelnek a keresztelős ajándékok, minket is felkértek, csak nekünk kislány keresztlányunk lesz és csak nyáron lesz a nagy esemény.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit!

Én őszintén szólva még bőven nem cserélnék a helyetekben. Kár, hogy az ülés olyan, amit már kicsit kezd kinőni (nincs olyan, ami valamivel hosszabb??), viszont a 15-36 kg-ig használható ülések szerintem sokkal kevésbé biztonságosak :( , mint az eggyel kisebbek.
Először is az ülést nem tartja semmi, csak az autó öve és nem is lehet Isofixes változatot kapni. A mostani Hanna ülést meg se lehet mozdítani az autóban, annyira jól fogja az Isofix, de még csak övvel bekötve is jobban fogná. Mivel az eggyel nagyobbakat csak az autósöv fogja, ráadásul ugyanaz fogja a gyereket is, hiába kötöd jó szorosra, ha a gyerek kicsit lazítja az övet (ami ugye annyira nem nehéz), az egész ülés kilazul, mozoghat.
Másodszor: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk Hanna tuti nem lenne elég megbízható hozzá, hogy soha nem bújjon ki az övből. Mi Beninél 4 évesen cseréltünk, de még vele is előfordult, Nátán meg még mindig egy Concord Trimaxban ül, bár ővele már előfordult, hogy Beni ülésébe ült, neki már az is jó lenne.
Persze azért ti döntetek :) , nézzétek meg a boltok kínálatát, hátha...

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok :)

Juti :)
Nagyon-nagyon sajnálom a kutyátokat, nekünk dobermannunk volt, 4 évesen pusztult el, álvemhes volt. Mi csak azt láttuk, hogy dagad a hasa, vártuk a kölyköket, aztán mire kiderült, hogy egész más dolog van a háttérben, már késő volt :( Rettentően megviselte az egész családot.

Hát ez a kutyás történeted nem semmi :D

Beszti :)
MÁR 36 HETES VAGY? Te jó ég!

Áron/Andi :)
Gyerekek nagyon aranyosak :)

Macs :)
Olyan komoly nőcis lettél ezzel a rövid frizuval :)

Keresztelő ajándékokra én is várok ötleteket, Húgomnak született meg a kislánya múlt vasárnap (4kg 15dkg, 55 cm), igaz, még nem kértek fel bennünket keresztszülősködni, de tuti mi leszünk :)

Rólunk:
Marci itthon van a héten, megfigyelésen. Múlt csütörtökön este vettük észre, hogy mindkét tenyere rettentő csúnya vörös, apró hólyagos. Tegnap elvittem bőrgyógyihoz, gondoltam valami gombát szedett össze a bölcsiben, de tévedtem, vírus. Bőrgyógyi átirányított házidokihoz. Szerinte is vírus, valszeg a múlt hetekben Marci lábon kihordott valamit, ami senkinek nem tűnt fel, mert lázas nem volt, igaz egy aprócskát folyt az orra, meg néha köhögött, de semmi komoly nem volt. Úgyhogy most pár napig itthon van velem, annak ellenére, hogy ezen kívül most sem veszek rajta észre semmi kórságot. Csütörtökön viszem vissza kontrollra, ha addig sem lázasodik be, akkor mehet bölcsibe.
Én eddig ilyennel nem találkoztam, de ismerősök mondták, hogy valóban tisztulhat így a szervezet. Valakinél a kézen, jön ki, de volt, akinek a gyerekének a talpa volt kiütéses :shock:

Most viszont lépnem kell, Marci visít, pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Reditke
akkor nektek szerencsétek volt. most azt mondták nem lehetett volna segíetni semmiképp, mert fél nap alatt végzett vele a dolog. csak úgy bánt, hogy mi lett volna ha itthon vagyunk, stb....
a gyerekek szerették, hát, még meg sem mondtam nekik....még nem tűnt fel, mert nem vagyunk kint a rossz idő miatt.
anyum azt mondja hozzunk egy újat, csak ez is olyan nehéz....

ülés: asszem nekünk is Concord. Gergő sosem bújt ki az övből, de így visszagondolva tényleg idősebb lehette már, mert 2 volt mikor a kicsi született és ugye sokáig a hordozót használtuk.

ajándék: én csak kislányoknak vagyok keresztanyja, a keresztlányaim ékszert kaptak, fülbevalót, nyakláncot.
De pl mind2 fiam szintén láncot kapott kereszttel a keresztszüleitől, de ez nem tudom mennyire jó 5let, hisz nem hordják.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Na, már nem visít, tegnap egyébként már azt hittem megzakkanok, ami a bőrgyógyinál volt, az nem semmi:
odaértünk 3/4 8-ra, hárman voltak előttünk, gondoltam tök jó, hamar végzünk. A rendelés rendes körülmények között 8-kor kezdődött volna, de a doki fél 9 után érkezett meg, utána még negyed órát szöszölt a rendelőben, úgyhogy csak 3/4 9-kor szólították az első beteget. Így el is ment röpke egy óra várakozás és még nem történt semmi. Aztán ugye hárman voltak előttünk, de mindhárman bent voltak 30-40 percet, úgyhogy mi 3/4 10-kor kerültünk sorra. Már azt hittem, sírógörcsöt kapok.
Aztán mikor a bőrgyógyi mondta, hogy még házidokihoz is el kellene menni, hát egy pillanat alatt úgy leizzadtam, hogy ezt nem hiszem el! Házidoki tegnap 12-14 között rendelt, oda is jó időben odamentünk, hogy mi legyünk az elsők, de ott is vártunk 3/4 órát, mert házidoki is csak negyed 1-kor kezdett el rendelni. Előtte meg ott trécselt. Szóval a tegnapi napon kicsit besokalltam a dokiktól :twisted:

Na jó, most megint jól kidühöngtem magam, megyek is, pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?