Új privát üzeneted érkezett!

Anikóról HÍREK! :cry:

Anikó kórházba került, mert ma hajnalban erősen vérzett. Levállt egy darab a placentából, most infulziót kap, de a baba él, és jól van. Holnap reggel telik le a sorsdöntő 24 óra. :wink: Szigorú fekvésre van ítélve, még pisilni se kelhet fel. :cry:

Drukkjaink érjenek el hozzá, reggel jövök a friss hírekkel!!! :roll:
Vendég
 


Anikó!
Jaj, Istenem. nagyon izgulunk érted, és a babaádért innen a háttérből. Remélem nem lesz semmi baj!!!

Kép
narco
 
 


Anikó!

Remélem túl vagy a kritikus 24 órán. És persze, hogy él a kis gyöngyöspipe :-) :lol: Jaj nagyon izgulok.
Kép

tjuca
 
 

 
 

Anikó drága!
Nagyon szorítok értetek, nem lesz semmi baj.

Rolly, Narco!
Arra jutottam, hogy veszek légzésfigyelőt.
Narco! Köszi a felajánlást, de tudok itt helyben használtat venni 5000 Ft-ért.

Üdv

kancellárka
 
 


Aniko, drága! :cry:
éreztem, hogy be kell nézni a topikba ma...
Imádkozom Értetek nagyon!!! Istenem, vigyázz rájuk!!

Kati, írj mindenképp, nagyon izgulunk Anikóért - és köszönjük, hogy írtál!

Rolly :cry:
rolly
 
 


Niki!

Bocsi nem válaszoltam. Nekünk van, de amikor még egy szobában voltunk (egyszobás lakásban :-)) nem használtuk, amikor meg kiköltöztettük a kisasszonyt, akkor meg nagyon idegesített, hogy elfelejtettem kilőni, mileőtt kikaptam az ágyból. Csőszt viszont használtuk, mert régebben nyöszörgött sírás előtt, vagy forgolódott, ezért még akkor tudtam menni. Most viszont már dorbézol, és csak akkor bömbizik, ha nekipattan az ágyrácsnak.

Norwell!

Az éjszakai felkeléseket nem szoktam reklámozni, mert szerintem rekorderek vagyunk. Ma pl. 5-6-szor kelt, de van, hogy óránként negyedórát szórakoztatjuk egymást. Hektikusan, van, hogy négy órát is alszik, van, hogy felet sem. Okok: remélem a hozzátápi segít majd, bár nappal is elvan négy órát is néha, ha kellően sok az inger, ráadásul most növesztett hipertokát, pedig nagyon sokat mozog. Fogat egyelőre kipipáltuk, bár a legrosszabb nem akkor volt, amikor kibújt, hanem előtte, szóval a fog is mindig közbejöhet. És az örökzöld. Felébreszti magát valamivel, és elkezd mászni, kúszni. Vagy pukkant egyet és felriad. Az álomban kakilunk is ébresztős. Szóval mindig van valami. Ilyenkor jövök én. Először dörgölöm hátá, mint Aladdin a lámpásnak, majd tejci, ami a legtöbbször két slukk, de van, hogy sokat eszik, és olyan is van, hogy utána nem engedi el, effektíve szájzárat kap :twisted: . Szóval nem egyszerű az ügy. Remélem a hozzátápival javul a helyzet, mindezzel együtt nincsenek illúzióim. Nálatok???

Még valami. Írod, hogy mennyit kakil Kende. Nálunk ez mindig így van születése őta. Éjjel nappal, ahányszor leveszem a pelust, mindig kakis. Sőt, ha dokinénihez megyünk, aki mintegy három percre lakik, plusz van előttünk valaki, na már akkor is használt a pelus. Dokinéni a múltkor szóvá is tette, hohgy nem így kellene jönni, mire mondtam mi van. Ő meg ránézett Kingára, és látta a hurkáit, megkérdezte, hogy mióta, majd közölte, hogy akkor nincs gond, ő egy ilyen állandóan kakis gyerek. :roll:

tjuca
 
 


Kati!

Mi van Anikóval???

tjuca
 
 


Anikó!
Szorítok nektek!!Remélem jól vagytok mind a ketten!!

Hangyi
hangyolca77
 
 


sziasztok.


aniko.nagyon szoritok ertetek!

Kép
monyoka
 
 


sziasztok.


aniko.nagyon szoritok ertetek!

Kép
monyoka
 
 


Sziasztok!

Anikóról:

Csak sms-t váltottunk, mert nem akarom zavarni. Este felhívom, akkor majd többet tudunk. Azt írta, hogy: " még 24 óra fekvés és infulzió, és utána mondják hogyan tovább."

Azt nem tudom, hogy ma volt-e uh, de ha beszéltem vele, mindenképp írok.
Vendég
 


Ja, azt elfelejtettem, hogy egy darabig nem lesz tábla (Amiért Anikó elnézést kér). Dehát annyi bajunk legyen!!!
Vendég
 


Angie!

Megyegyszer köszi! :D

Juca!
Jo ötlet a kismama kavehaz nyitasa! :D

Brill! :D

Igen sajnos biztos a harom petesejt. :( Mar mindenhol utananeztünk. Az orvossal nem beszeltünk erröl, mert olyan hirtelen jött a hir, hogy köpni nyelni nem tudtunk. Mondta milyen vizsgalat kell a lombikhoz (cisztas fibrozis es kromoszoma mappa vizsgalat) es, hogy harom honap mulva latjuk egymast. Amikor is ujabb sp. vizsgalat stb..Tegnap voltunk vervetelen a c.f.-hez, dec.12-en lesz meg az eredmeny. A kromoszoma mappa vizsgalatra pedig Padovaba kell menni, azt csak az ottani korhazban csinaljak. Holnap delelött telefonal a ferjem, hogy kell-e idöpontot foglalni vagy csak oda megyünk valamelyik reggel. Remelem a jövö heten mehetünk mert utana csak nov. vegen tudunk mert otthon leszünk.

Wish!

Annyira rendes vagy, hogy ilyen reszletesen es sokat irtal nekem! :D Nagyon halas vagyok erte! Es, hogy meg földik is vagyunk es egyidösek is! En a vizivarosi alt.suliba jartam, a Budai uton laktunk.
Remelem nagyon, hogy nekünk a sima (1 csöves) genetikai vizsgalatunk lesz. Most probalunk utana nezni mit takar a vizsgalat. Egesz delelött a neten kutakodtunk. Meg a haziorvos sem tudta megmondani pontosan mi is ez a vizsgalat.
Egyebkent a ferjem batyjanak is volt ilyen (naluk is lombik lesz) , masfel honap alatt volt meg a valasz ugy, hogy az augusztus is beleesett amikor itt nem dolgozik senki. Szerintem az andrologus tulzott egy kicsit a harom honappal. Holnap kiderül.

Sajnos teljesen biztos a harom petesejt. Egyszerre haromnal több petesejtet nem lehet megtermekenyiteni. A törveny kimondja, hogy az egyszeri beültetesre szant embrio szama max. harom lehet. Embriot fagyasztani nem lehet, csak petesejtet. Ha mind a harom megtermekenyül, mindet vissza kell ültetni, csak a nö valamilyen komoly egeszsegi problemajara hivatkozva lehet esetlegesen fagyasztani embriot, viszont amint eppen lehetseges vissza kell ültetni.
Azt viszont nem tudom, hogy ha mondjuk latjak, hogy nem kezd osztodni a petesejt probalkoznak-e masikkal? Vagy ez hülyeseg? Erre mar nincs idö igaz?

Ez egy 2004-es törveny, tavaly adtak ra aldasukat az olaszok. Itt nagyon nagy hatasa van az egyhaznak ezekre a dolgokra.

Egyre többet beszelünk arrol, hogy otthon kellene megprobalni. Persze meg beszelni akarunk az itteni orvossal is, hogy szerinte milyenek az eselyek igy. Holnap mindenesetre hivom a györi Kaalit. Elmondom mi a helyzet velünk es megerdeklödöm mik a lehetösegeink.
Arrol nem is beszelve, hogy itt szerintem anyagilag is sokkal több lenne. Nem tudom, csak abbol indulok ki, hogy eddig is minden vizsgalatert rengeteget fizettünk.

Nagyon köszönöm megegyszer, hogy ilyen segitökesz vagy! :) Es a biztatast es a kedves szavakat is!
Gratulalok az AFP vizsgalathoz! Tudom, hogy nagyon sokat szenvedtel mire idaig jutottal! Arra nem emlekszem hanyadik lombik, de tudom, hogy volt mar Neked. Nagyon örülök, hogy verge uton van a babad, ez is eröt ad nekünk akiknek meg nincs!

Narcisz!

Kedves vagy! Es persze igazad is van! :D

Rolly!

Nagyon örülök, hogy a kisfiad jobban van! Aranyos vagy nagyon, köszönöm! :D

Aniko! :D

Nagyon izgulunk ertetek! Remelem minden rendben es csak az ijedtseg volt nagy! Kati köszi szepen a hiradozast!

Judit

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Sziasztok!Anikó!!
Nem is tudom,hogy mit irjak!!
Legyél erős!!Csak feküdj nyugodtan,nagyon-nagyon sokat gondolok Rád!!Nyugi!!Nem lesz semmi baj!!(REMÉLEM!!)
Várom én is a további hireket! :roll:
SZORITOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puszi!! :D

Kép
bea27
 
 


Anikóról:

A leválás helyén vérömleny lett, aminek fel kell szívódnia, ezért szigorú fekvés!

A méhszáj megrövidült, ezért ha kiengedik, továbbra is szigorú fekvés!!!

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy imáink meghallgattattak!
Vendég
 


Anikónak millió puszi és drukk!!!

Bea :)
nagyon szép a pocid! :) Gratula, és mindjárt itt a nagy nap!!! :) :)

Norwell :)
Ne aggódj, nálunk mostanában kezd megoldódni az éjszakai kelés... Már 1,5 hónapja megy a hozzátápi, és mostanra kezdett feltöltődni a drágám úgy, hogy már nem kel éjjel, csak tényleg, ha fog fáj, vagy poci csikar, vagy ilyesmi van... Egyébként este 9-reggel 7-ig szunya van. :)

Évi:)
Neked pajzsmirigyeddel van valami, ugye, ha jól emlékszem? Voltam vérvételen... pajzsmirigy alulműködésem van. TSH 100,00 feletti :( A T3 és T4 is alacsony.
Te hova fordultál? Mi az első lépés ilyenkor?

Pussz

KépKép
unique
 
 


Anikó!

Húha, kemény lesz, de bírni fogod!
Itt egy kép. Ugyanebben az időben járt így a lány, csak neki nem lombikja volt, hanem a bátyus után nagyon korán érkezett a hugi. De a kis Bori és élni akart :-)
http://kofa.smugmug.com/gallery/1847368/2/101531735

Örülök, hogyha egy kicsit is jobban vagytok!

tjuca
 
 


Sziasztok!

Húzós napjaim miatt csak kedden birok jönni, így röviden.

ANIKÓ!
Nagyon-nagyon-nagyon...

Angi!
Györnyörű a babád!!

Wish!
Köszi majd utána járok! Jó olvasni rólad.

Lányok, mindenkinek köszönöm a drukkokat (Norwel, Juca, Nárcisz, Juca, Rolly, Csibe...és még sokan mások. )
Én rendületlenül csak azért is bízom.
Vendég
 


Aniko
Lélekben Veled vagyunk!!! Meglátod, most már minden rendben lesz! :P

Lányok, szép hetet kívánok Mindenkinek!

Rolly
rolly
 
 


Anikó!
Drukkolok nektek nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!Most már biztos minden rendben lesz.

Hangyi
hangyolca77
 
 


Sziasztok!!!

Anikó, drágám!!!Nagyon-nagyon-nagyon………. SOK-SOK PIHI ÉS NEM LESZ GOND!!!

Kanci!
Akkor én tuti, hogy megvenném a légzésfigyelőt (bármit is mond apa… :wink: ) Épp tegnap este volt egy ijesztő momentum: hasra szoktam tenni Kendét, és amikor megyünk aludni (10 körül), megfordítom a hátára vagy az oldalára. Akkor általában felnéz, vagy megmoccan, vagy sóhajt egy nagyot, na, tegnap meg sem moccant, lógott, mint egy bábu. :shock: Erre egy kicsit megráztam, még mindig nem mocorgott, aztán egy kicsit ébresztgetni kezdtem, akkor kinyitotta a szemét. Iszonyatosan megijedtem, de valszeg csak annyira mélyen elaludt, hogy azért nem bírtam felébreszteni… :shock: De hát gondolhatod, hogy felment a vérnyomásom… :roll: Úgyhogy meg is fogadtam, nem teszem többet hasra este, csak nappal, amikor tudok rá figyelni. Írod, hogy Zazi külön szobában van, és hogy hason tudott csak elaludni. Ne habozz, vedd meg a légzésfigyelőt, főleg, ha csak ennyibe kerül!!!

Bea!
Nagyon szép Ádi lakása! :)

Wish!
Nagyon örülök, hogy jól vagytok, és minden rendben! Lehet érdeklődni az utód nevéről? :)

Zsu!
Mizújs Veletek? Minden oké már? :wink:

Bogi!
Várjuk a képeket a kislánykádról! Nagyon jó, hogy legalább be tudjátok szerezni az anyatejet, így nem tápszert kell ennie Izának. Puszi Neki! :)

Korek, Duddu!
Isten éltessen Benneteket névnapotok alkalmából!


Rolly!
Örülök, hogy hatottak a gyógypuszikák! :) Igen, most alszik, és hát valóban nem az én alvókámat örökölte… :wink: No de mindegy, neki ennyi elég.

Juca!
Köszi a bőséges tájékoztatót Kinga alvási szokásairól. Tudod, hogy most nagyon megnyugtattál??? :) Akkor ezek szerint csak a „tankönyvi” gyerek alussza át ennyi idősen az éjszakát… De Kende szintén nem olvasta a szakirodalmat… Nem úgy, mint az a lökött anyja… Tiszta hülye vagyok, hogy ilyeneken parázok, hiszen neki elég, amit alszik, nem bőg éjjeleket. Én odaveszem magam mellé az ágyba az éjféli szopikor, és utána nem is rakom vissza a kiságyba... Kende bealszik ált. fél kilenc körül. Aztán ébred olyan fél tizenkettő-éjfélkor, aztán általában három-fél négy körül. Akkor ezek szerint ez nem is sok. A fogzás nálunk is akkor okozott gondot, mielőtt kijött. Utána már visszaálltunk ugyanerre (mondjuk annyira sokszor akkor sem ébredt, kb. 4-5-ször).
Kaki: kezdetben naponta volt, aztán egy hós kora körül kezdett 3-4 naponta kakilni. Néhányszor volt olyan is, hogy 5-6 napig nem kakilt (a védőnő azt mondta, ez is okés). Most meg újabban naponta, sőt, van, hogy naponta többször kakil. Sőt, ma kicsit zöldes volt a kakija, most olvastam utána, hogy lehet, hogy kicsit több első tejcsit evett...

Unique!
Köszönöm Neked is, hogy írtál az alvásról!!! Én is úgy gondolom, hogy majd a hozzátápival megoldódik a helyzet, lévén, hogy az anyatejcsi 1 óra alatt kiürül a pociból, ezt a védőnő mondta, és azt is mondta, hogy fél éves koruk körül éri el a gyomor azt a fejlettségi szintet, hogy éjjel már nem ébred fel az éhség miatt. Pusszancs a tündérszép lyányodnak! :)

Rólunk: pénteken vásároltunk (sikerült kamerát venni, juppííííí :D ), Dugó nem győzött nézelődni. Evett reggel 8-kor itthon, és legközelebb csak akkor, amikor hazaértünk, fél kettőkor… :shock: Volt mit nézni, tehát el is felejtette, hogy máskor ilyenkor legalább egy cicizés mindig van. Tegnap vendégségben voltunk, ma meg apa unokahúga jött Dugócskát döncölni… Most alszik, eléggé elfáradt. Mostanában állandóan azt játssza, hogy ha az ölünkben van, akkor fel akar állni, és rugózik a lábával. Mondanom sem kell, hogy mi hamarabb elfáradunk, mint ő… :wink:

És akkor néhány kép (az új gépről, ez a főpróba... :D )

Beszélgetünk az aktuális pelenkahelyzetről: :)
Kép


A kis Manócska:
Kép


Imádok repülőzni!!!
Kép


Apa unokahúga tudja, mit kell csinálni velem, hogy így vigyorogjak!
Kép


Szeretlek, apa!!! (Ez a kedvencem, annyira megható volt, ahogy megfogta apa arcát...)
Kép

Pusszancs mindenkinek, és ANIKÓNAK MÉG MILLIÓ DRUKK!!!

Kép
Kép
norwell
 
 


sziasztok.

norwel.kende tovabbra is hodit nalam:)

aniko.drukolok.

ma megyek dokihoz :shock:

Kép
monyoka
 
 


Anikó!
Sokszor gondolok rád. Gondolom még fekszel, pihengetsz. nagyon szorítok!!!!!!!

Kacsa!
Voltatok azóta orvosnál? Mi van a babácskáddal?
Mindenképpen mondj valamit!

Kép
narco
 
 


Anikó! Kacsa! Monyó! Junkó!

Ezer drukk, kinek kinek...

Lányok!

Mennem kell, Kinga majdnem tökéletesen mászik. Azt hiszem kész az eddigi "nyugalmamnak". :twisted:

Ha tudok jövök, puszi!

tjuca
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak gyorsan bekukkantok, keveset netezek mostanában. Inkább minden energiámmal pozitivizálom magam és Pöttömözök!

Juca!

Még, ha akkor is lenne a tali, amikor mennék Bp-re, nem hiszem, hogy elmennék/elmennénk. Fárasztó nap lesz, jövünk és megyünk. Úgyhgoy szerintem, amint végzünk, tűzünk is haza, hogy még amennyire lehet világosban autókázzunk.

Narco!

1,5 hét múlva megyünk a Kardiológiai Intézetbe. Addig csak várakozunk. Beszéltem másik UH-s dokival is, de azt mondja, hogy totál megnyugtatót, úgyis csak ott fognak mondani, tehát fölösleges most össze-vissza szaladgálni. Most voltam a körzeti nődokinál. Ő is azt mondta, hogy ált. ez nem szokott semmit jelenteni, csak a biztonság kedvéért jobb megnézni alaposan!

Lányok!

Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat és drukkokat! Nem ígérem, hgoy mostanában sokat jövök, de ha van vmi. mindenképpen jelentkezek!!!

Anikó!

Nektek is sok-sok drukk és sok-sok pihi!!!

kacsa14
 
 


Kacsa!
Megkérdezhetem azért, hoyg mit mondtak pontosan, vagy mi van a leleten?
Persze csak ha nem baj.
Remélem megnyugtató lesz majd, amit mondanak.

Kép
narco
 
 


Narco!

Ment privi!

kacsa14
 
 


Narco!

Azért kérdezz rá erre az AngelCare dologra. Én úgy tudom műkszik együtt a két funkció, mi is így használtuk arra a kicsi időre. Nehogy feleslegesen akarják veletek megvetetni a két kütyüt! Ja és a csőszt, ha külön veszitek, akkor elég egy is, ha a lányok együtt alszanak. Én egyébként most fogom leszerelni, most már nayglány Kinga, ha azt akarja, hogy meghalljam, tesz róla :twisted:

Mi ez a pangás??? Remélem nem valami vihar előtti csend :-(

Pusza!

tjuca
 
 


Nárcisz :)
Mi is AngelCare-t használunk. Bébicsősz+légyzésfigyelő együtt. Érzékenysége állítható. hangerő állítható. Több sávos (ha esetleg a szomszédban is ez lenne, lehet váltani csatornát, hogy ne a szomszéd gyereke ébresszen fel éjjel :shock: ).
Mondd, ha van kérdés, ne haragudj, nem figyeltem eléggé, nem láttam a problémát... Szívesen segítek! :)
Nekünk nagyon bevált, mi 100%-ban használjuk az összes funkcióját :)

Puszi

KépKép
unique
 
 


Nárcisz :)
Te tudsz valamit alacsony T3/T4 szintről és 100 feletti TSH-ról? :shock: Mit szoktak ilyenkor javasolni???
Úgy olvastam, hogy ez szülés után normális, hogy alulműködik a pajzsmirigy. De biztos kellene tenni ellene valamit...
Tudsz róla valamit?
Egyelőre a tüneteim: iszonyúan száraz a bőröm a kezemen+lábamon, fáradékonyság, álmosság, kilók csak nem mennek lejjebb (hiába bármilyen próbálkozás...), sokszori fülfájás, gyakori megfázás/betegség. :( - ez meg gondolom a lassú anyagcsere következménye... :(

Puszi

KépKép
unique
 
 


Unique!
Hát a tünetek kb ezek.
A TSh a stimuláló hormonja a pajzsmirigynek, a T3 az aktívabb hormon, a T4 kevésbé hatásos.
A fő ok nagyrészt a jódhiány szokott lenni, mivel a hormonnak ez az egyik alkatrésze, és ha kevé van belőle, akkor elkezdi a szervezet stimulálni a pajszmirigyet a túlműködésre. persze jód ettől nem lesz több, így a pajzsmirigy állomány duzzad meg, eza golyva, vagy struma. Ha ez kialakult és ekkor viszel be majd normális menniységű jódot, akkor az lesz a baj, mivel a túlstimulált pajzsmirigy elkezd nagyüzemben dolgozni, és egy toxikus állapotot idéz elő.
De nem tudom, nem mondtak semmit a dokik, csak kiadták a leletet?
Véleményem szerint az első lépés, hogy több jódot viszel be (nekem ez bejött), persze mindezt szoros kontroll mellet, hogy egyáltalán ez volt-e a hiány oka. Viszont arra érdemes figyelni, hogyha neked eza gondod, akor az egész családodnak lehet ez problémája.
A másik ok az lehet, hogy valami probléma folytán a pajzsmirigy nem tud hormont termelni, pl genetikai hiba miatt. Ekkor magát a hormont kell pótolni, ezt is az orvosnak kell intéznie, merta gyógyszertárban nem adnak ki semmiféle hormonkészítményt.
Fontos, hogy ilyenkor is a családodat is megvizsgálják.

Nagyon fontos a szoros kontroll az orvos részéről, hogy megtaláljátok az okát, és megfelelően tudjátok kezelni.

Kép
narco
 
 


Narco!

Ment még egy levél!

Unique!

Akkor, ha jól értem, Nektek a komolyabb funkciós van, a drágább, ugye? Csak mert én is most néztem a honlapot és van ugye a 2 fajta, az egyik, csak figyel, amásik csősz is, az egyik 22 e körül van, a másik meg harmincvmennyi. Csak azért kérdezem, ennyire szájbarágósan, mert a részletes pdf-es tájékoztatót nem tudtam letölteni. Bár a sok eszemmel meg is nézhetné a típusszámot és akkor nem kéne itt kódolvasni ... :oops: Úgyhogy gyorsan megnézem.

AC301R Ez van Nektek?

kacsa14
 
 


Sziasztok!

Anikó!
Remélem már túl vagy a kritikus időn és nincs semmi baj.Nagyon szorítok nektek.

bevallom kicsit elhanyagoltalak benneteket de hát ilyen ha az ember lányának nincs kéznél az internet.és a másik bűnöm hogy az utolsó oldalt olvastam csak vissza,tehát nem vagyok képben.

Angie??
Hogy van a pocaklakód,szépen gyarapszik?meddig dolgozol??

Narco!
Moszatkákról valami uj hír??

Szalai Heni??

Puppy!
kicsit megkésve de annál nagyobb szeretettel kivánok sok boldog születésnapot.Hogy vagy??

Aki itt van kérem írjon!!!légyszi-légyszi

Kép

Kép
bellanitta
 
 


Narco!

Csajszikák hogy vannak?

El se tudom képzelni, hogy milyen lehet, mikor 4 kéz és 4 láb mocorog egyszerre!

Pöttöm is elkezdett erősebb jeleket küldeni, de néha én se tudom, hogy egy 20 sm-s baba hogy tud egyszerre a hasam 2 totál ellentétes pontján kalimpálni!

kacsa14
 
 


Kacsa!

Nekünk is ez van, és legjobb tudomásom szerint lehet egyszerre a két funkciót (légzésfigyelő, csősz) használni. Tündi?

Lányok!

Toxémiáról találtam egy cikket. Kicsit belesápadtam, mert a cikk minden eleme megvolt nálam :evil: ezek szerint a májamat, veséimet, és a szívemet is jól nyiffantotta a dög. Viszont én faltam a fehérjét, és semmit sem ért :-( Narco! tudsz valamit esetleg arról, hogy a köv. terhességeimre nézve mire számítsak? Most belémjött a para, de rendesen. Ráadásul ugye nincs hathatós ellenszer, mert a kaja része nekem nem jött be, pedig két hónapig nyomtam.
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm
bal oldalon a cikkeknél található

tjuca
 
 


Kacsa!

A vízibalettból egyszer csak kapuéra lesz :-) Ettől függetlenül annyira vágyom, hogy megint érezzem!

tjuca
 
 


Anita!
Itt vagyok, csak közben főzőcskézek is :)
Köszi a kérdésed, moszatlányok jól vannak. Nagyon nőnek egyik hétrőla másikra, sokszor már úgy kell vinnem őket hosszabb távon, alátámasztva a kezemmel :)

Kacsa!
Nagyon aranyosak. De most már csak dugdossák a lábukat, meg a kezüket, és egymást is sokszor simogatják :)

Juca!
Nem szívesen írom, de csak elkeseríteni tudlak. sajna ez az álapot a terhességekkel egyre romlik. Viszont lehet szedni vérnyomáscsökkentőt Dopegytnek hívják, és csak ez szedhető terhesség alatt!!!!!
A nagynéném esküszik a sómentes diétára, azaz semmibe nem tesz sót.
De ahogy rólam kitalálták, hoyg cukorbeteg vagyok, így bármi lehet. Mert már többször előfordult, hogyha nem eszek időban, akkor leszívnak a moszatok, és annyira leesik a vércukor szintem, hogy izzadok, szédülök, meg kóválygok, remegek mindenhol, és ez addig tart, amíg fel nem emelem valamivel a vércukromat. Pedig látod az elején majdnem cukorbeteg diétára kellett állnom.
Viszont az egyik barátnőmet csak meglegyintette a toxaemia szele, és ő már most tudja, hogy a második babával végig kórházban fog feküdni.

Kép
narco
 
 


Sziasztok Lanyok!

Kepzeljetek kaptam idöpontot a györi Kaaliba dec.4-ere, Boga Dr.-hoz. Vinnünk kell az összes leletünket es ott majd elmondjak mik a teendök. Nagyon keszseges volt a hölgy akivel beszeltem.

Viszont a TB kartyammal gond van mert hiaba van kartyam, ha az elmult fel evben nem törtent ra befizetes. Most ezt probalom elintezni. Tudja esetleg valaki közületek, hogy lehet-e ra utolag befizetni? Sajnos fogalmam sincs ezekröl a dolgokrol. Viszont attol is felek, hogy ha bemegyek a TB-hez es megmondom miert akarok ra befizetni (azt sem tudom milyen cimen tehetnem ezt meg) akkor elhajtanak. Az önköltseg viszont felmillio forint lenne.
Azt is kerdezte a hölgy, hogy hany eves vagyok mert a janurtol erre vonatkozolag is lesznek megszoritasok. Tudjatok esetleg mi a korhatar? Mondtam, hogy 35 leszek januarban nem mondott ra semmit.
Total kesz vagyok, de örülök nagyon az idöpontnak.

Az itteni törveny szerint ezer szazalak, hogy csak harom petesejt termekenyithetö meg es ez nagyon elkeseritö. Mert vagy osztodasnak indulnak vagy nem. Ha viszont mindegyik osztodik, mindet vissza kell ültetni akkor is ha nem tul szepek, agy nem egeszsegesek. Bocsi ezt nem tudom szebben irni. Szoval barmilyen allapotban vannak vissza kell ültetni öket. Nagyon sok olasz nö is külföldre megy. Sokan mennek Barcelonaba es Brüsszelbe. Ja, es Ausztriaba is. Szoval most ez van.

Aniko!

Sokat gondolok Rad, nagyon szoritok Nektek!

Elnezest, hogy most csak magamrol irtam!

Puszi mindenkinek!

Judit

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Judit!
Hát tudod most elég nehéz az eü helyzet itt magyarországon, szóval szerintem senki nem tud semmit. Viszont az OEP biztosan mond valamit, és nem biztos, hogy ugyanazzal az ügyintéző hölggyel fogsz majd találkozni minidg. Szóval szerintem nyugodtan hívd fel őket, aztán meglátjuk.
Örülök, hoyg kaptál időpontot. :) Végre valami elindult, hajrá :)

Kép
narco
 
 


Sziasztok!

Csak kutyafuttában olvastam át a termést, így valószínűleg sokminden ki fogmaradni, előre is bocsi mindenkitől.
Dóri beteg... Szombat reggel óta lázas :( Csak 37-ig tudom lenyomni neki, pedig kapott kúpot, Nurofent, és Panadolt is. (persze nem egyszerre) Rossz nézni szegényemet, csak ül, mint akit ottfelejtettek, és még zsiványkodni sincs keve :( Voltunk dokinéninél, de semmit baja nincs, ami indokolná a lázat. Ő a fogára gyanakszik, és szerdára visszarendelt minket. Ha tényleg a fogától van, akkor az a tetű fogmanó nem ússza meg egy szimpla lapáttal történő agyonveréssel... Kínok kínjai várnak rá, csak kapjam el...

Anikó!

Nagyon-nagyon drukkolok, csak pihizz sokat! Nem lesz baj!

Juca!

Nagyon gratulálok Kingának a mászáshoz! Vennénk tőle egy-két leckét, ha lehet :)

Unique!

Jól emlékszel, nekem is gondom van a pajzsmirigyemmel. A meddőségis doki fedezte fel, és rögtön adott is egy beutalót a Szent Imrébe a pajzsmirigy-ambulanciára. Az ottani endokrinológus dokinéni állította be a gyógyszermennyiséget, és azóta is rendszeresen csapoltatja a véremet, és ez már így is marad. Neked nem adtak beutalót, csak közölték, hogy baj van? :roll:

Breni!

Az én férjemet is műtötték here-visszérrel. Miben tudok segíteni? Írhatsz privit, vagy e-mailt is!

Norwell!

Kende baba tüneményes! Az a szeretlek, apá-s nagyon tetszett :)
Az éjszakáink még nekünk is elég mozgalmasak néha, pedig már lassan 9 hónapos lesz a pipi. Legkésőbb 8-kor beveri a szunyát, és van olyan, hogy másnap reggel 8-ig, 9-ig húzza a pacibőrt, de van, hogy már éjfélkor kel. Ha kel éjfélkor, akkor tuti kel 4-5 körül is. Ilyenkor egy kis cicizéssel tudom csak visszaaltatni. Tegnap pl. 3-szor keltem hozzá, de most beteg.

Wish!

Gratula a kis trónörököshöz! Nevek vannak már?

Bea!

Csini pocid van! Kitartás, már nincs sok hátra, és kibújik Ádi :)

Niki!

Nekünk nincs légzésfigyelőnk, így ebben nem tudok segíteni. Ha te így vagy nyugodt, akkor mindenképpen vedd meg.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Kacsa :)
Igen, ez az a típus, ami nekünk van :) :)

Nárcisz :)
Az a helyzet, hogy még pár éve vizsgáltak nálam ilyen T-ket és akkor is ez volt a gáz... Sokáig le sem tudtam fogyni. :( Aztán voltam valamelyik Klinikán (gyermek?) endokrinológusnál, ahol 3 hónap várakozási idő után (!) megérkeztek a leleteim, hogy alacsonyak ezek a hormonjaim. :( Erre mondták, h szedjek jódot. Na akkor elkezdtem szedni a jódot, és az rendbe is tette a dolgot telejsen. A terhességem elején is megnézettem (magán alapon, mint most is, elmentem egy magán kh-ba és egyszerűen kértem a vérvételben ezt is), és akkor még minden OK volt. De a terhességem alatt abbahagytam a jód szedését, nem tom miért, azt mondták, ne szedjem. Most, a szopi végefelé megint elmentem (magán alapon újra) és megnézettem. És ezt kaptam eredménynek. :( A családban másnak nincs ilyenje, csak nekem. :( Szóval akkor valószínű, hogy a jód szedése rendbe hozza majd újra a dolgokat, elmegyek holnap a körzeti dokimhoz, beszélek vele. Elvileg szedem a Centrum Maternát, amiben a napi jód bevitelnek a 150%-a benne van, ha jól látom, de úgy látszik, ez kevés. nem tudom már a jód plusz tabl-ban mennyi a jód/tabl, abból szedtem 2db-ot/nap régen. Na jó, beszélek dokival. Szerinted lehet a fülfájás emiatt? :(

Puszi

KépKép
unique
 
 


Évi :)
Jaj, Dórinak hatalmas pusszantyút küldök! Próbáltátok a vízzel hűtéses dolgot (langyos vizes borogatás a csuklóra)? Nagyon rossz lehet most Neki! (na meg Nektek is :() Jobbulást!!!
Van a Szt Imrében ilyen??? Na akkor holnap kérek beutalót a házidokinktól oda :)


Lányok,

Laura magáévá tette a nappalink teljes terét.... :twisted: Na nem mászik még, hanem gurul, forog, és úgy közlekedik :roll: Most aztán kezdődik a nemulass...
ma megyünk ratovírus elleni oltásra (enterovírus) nem kötelező :)
Kíváncsi vagyok Laura reakciójára... Ja, szájon át fogja kapni :oops:

Puszi

KépKép
unique
 
 


unique!
Laura nagyon kis ügyes baba akkor, aranyos lehet, ahogy közlekedik. :lol:
Ha ilyen problémáid voltak, akkor nem igazán értem, hogy miért állították le a jód szedését. Nem akarlak megijeszteni, de a jódhiánytól magzati korban kretenizmust lehet kapni. Elég durva betegség, de titeket most már nem fenyeget. A köv babánál viszont figyelni kell rá.
Mondjuk én szedek jódot akkor is, szerinem ezért nem híztam el nagyon. Bár amikor mondtam a dokiknak rá sem hederítettek. Aztán ha hiány van belőle, akkor meg gáz van. A fene sem érti ezt.
Fülfájás nem hiszem, hoyg ettől van, nem tünete a betegségnek.
Egyébként jód és jód között is különbség van. Én a jódaquát szedem, mert az ásványi egyensúlyt is megcsinálja. Lassan vennem kell megint egy üveggel :)

Évi!
Küldök Dórinak sok-sok gyógypuszit. Szegényke, gondolom nagyon be van punnyadva. :(
Remélem hamar meggyógyul a kis manólány. Kép

Kép
narco
 
 


Juca!
Köszi választ, jobb későn mint soha ;)

Légzésfigyelőnk lesz és kész.

Tegnap két hetesen azt hiszem túlestünk az első növekedési ütemen, kétóránként kajált közte alig alvás.

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Próbáltam végigolvasni az elmúlt napok terméseit, de nem volt könnyű dolgom. A múlt hét elég húzósra sikerült (elég sok izgalom volt, aztán hétvégén fent voltunk Pesten), de látom senkinek sem hiányoztunk. :( :(

Először is a szülinaposoknak szeretnék utólag is gratulálni! Pupy, Kati Isten éltessen titeket sokáig! :lol: :lol: :lol:

A Rékáknak pedig boldog névnapot kívánok!

Anikónak és a kis Gyöngynek nagyon szorítok, tegnap váltottam sms-t Anikóval, szigorú fekvést írtak elő neki, még WC-re sem mehet ki :(

Narco :) Gratulálok a lányok súlyához! Nagyon intenzíven mozognak még?

Dóri! Jobbulást kívánok a kis Nokedlinek! A fogzástól simán lehet hőemelkedése :( :( :(

Monyó :) Mégegyszer gratulálok a babához, olyan jó, hogy már te is várandós vagy! :lol: :lol: :lol:

Juca :) Nagyon klassz volt az ananászos kép!!! Viszont el kell, hogy keserítselek: nálunk már megy egy ideje a hozzátápi és így is kelünk többször éjszaka, bár ez csak annyit jelent, hogy félálomban cicizik egy kicsit, aztán visszaalszik.

Junko :) Nagyon drukkolok az inszemhez!!!

Annácska :) Miért kell kórházba menned Annamarival és Petivel?

Niki :) Tündériek a képek Zalánról!

Bea :) Este írok privit!

Puszi mindenkinek és elnézést attól, akit kihagytam!

Timi

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok!

Anikó!
Nagyon izgulok Értetek!Remélem már jobb a helyzet!

Évi!
Dórikának is jobbulást!
Kép

Norwell!
Nekem is az apás kép tetszik nagyon!Persze a többin is zabálni való a Manócskád!

Timika!
Én szoktam hiányolni, a "lógósokat" :wink: , bocsi, ha kimaradtál a múltkoriból.
Hogy vagytok?

Unique!
A rotavírus elleni szer az nem injectió?Én azt hittem.Mennyibe kerül?

Lányok!Égető a problémám:nagyon fáj az ínyem, főleg balo.,hátul a bölcsességfogak környékén. :cry: Ha vmi kaja hozzér, már lüktet is.Most Parodontaxal mosok fogat, de nem vérzik az ínyem, csak nagyon fáj, lüktet.Mit lehetne rá tenni?A fogdokim csak csüt.-ön lesz.Segítsetek!Köszönöm előre is!

Ezt leszámítva jól vagyunk.Babukám megtanult aludni, már nem ébred fel annyira éjjel, ha én felkelek wc-re.Reggel is szunyál még. :D Remélem ez egy bevett szokás lesz!!!
Éjjel ha a bal oldalamon alszok, bebújik a köldökömhoz, és ott kucorog,mint egy kis süni :lol: .Olyan kis édes!

Puszi Mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Anikóról:

Beszéltünk ma, jól van a bébi, már nem vérzik, holnap reggelig még mindig szigorú fekvés, holnap már talán lehet zuhanyozni, pisilni menni!

Köszöni a drukkokat! Egy darabig még bent lesz a kórházban.
Vendég
 


Sziasztok :)

Jucmuc :)
Én is oda jártam általánosban :lol:, én A-s voltam :) Na tényleg kicsi a világ :)
Gondoltam, hogy nálatok az egyház és az erősen vallásos olaszok miatt van a max 3 petesejt megtermékenyítése. Sokszor lehet olvasni, az újságokban, hogy a Vatikán mennyire ellenzi a lombikot. Hát igen, hit kontra tudomány... Nem könnyű kérdés.
Az mindenestre nagyon jó, hogy fagyasztanak petesejtet, az még mindig jobb, mint ha kárba vész a többi. Szerintem, amit nem termékenyítenek meg azt egyből fagyasztják is. Valamennyi ideig még életben tarthatóak a sejtek leszívás után, tudom, hogy olyat is szoktak csinálni, hogy utólag érlelik még őket valami speckó tápoldatban egy napig, ha nem elég érettek.
Itthon sajnos éppen nem a legfényesebb a helyzet lombik ügyben, most csökkentete le az OEP a támogatások számát és minden helyen várólistákat csinálnak, mert nem tudnak annyi lombikot csinálni, ahányan jelentkeznek. Sok helyen már márciusra adnak időpontot, úgyhogy szerintem mindenképpen haladjatok kinn is a kivizsgálással. No meg az úgysem baj, ha az ember két vasat tart a tűzben :)
Figyu, ami még nagyon sokat számíthat, hogy a fejedben és a tudatalattiban rend legyen. Ha ott minden ok, akkor sikerülhet az első is. Nagyon-nagyon sok múlik a gondolkodáson, és sajnos nem a tudatos gondolkodáson. Nekünk az ötödik lombik sikerült és most utólag azt mondom, hogy sokkal elöbb el kellett volna mennem pszihológushoz. Olyan dolgokat hozott ki, amiről nem is sejtettem, hogy bennem vannak és akadályozhatják a baba jövetelét.

Ez másoknak is üzenet, aki nem lombiozik, annak is jót tehet egy kis lélekbúvárkodás. Szerintem.

Narco :)
Én is mindig nagy élvezettel olvasom, hogy mi van a kislányaiddal :) Hihetetlen csoda ez az egész gyerekvárás, ikrekkel meg dupla csoda :) Drukkolok, hogy jó sokáig kibírják még a lányok odabenn. Bár tudom, hogy neked egyre nehezebb.

Norwell :) Évi :)
Nincs még nevünk (azaz csak a vezetéknév biztos :) ). Lassan alakul a rövid lista, amiről választani fogunk, de a végleges döntés elött biztos, hogy várunk még egy UH-ot, ahol megerősítik, hogy fiú.
Kende baba nagyon szép :)

Évi :)
Jobbulást Dórinak, remélem hamar rendbe jön!

wish
 
 


Panka :)
Nem injekció, szájon át kell beadni, csak a doki adhatja be. Kb. 16-18e Ft / injekció, de 2x kell beadni. TB nem támogatja. :( De ez az enterovírusok egyik fajtája, a leggyakoribb gyerekek között. Az agyhártyagyulladás ellenit majd 1 éves kora után kapja, akkor csak 1x kell szúrni, most meg 2x kellene, ha azt szeretnénk... :(

Nárcisz :)
jaj, ne ijesztgess! Terhességem alatt minden értékem tökéletes volt végig. (kivéve a vasat, de azt mindig pótoltatták velem rendesen) Azért gondoltam, hogy a jódot abba lehet hagyni, mert megnéztem és az Elevitben pont annyi jód van, mint amennyit előtte szedtem külön. Tehát duplán nem akartam szedni. Az már más kérdés, hogy az Elevitet nemrég hagytam abba és váltottam erre a Centrum Maternára, akkor meg hogyhogy csökkent a pajzsmirigy működésem... No mindegy, hamarosan minden kiderül és megoldódik, reményeim szerint. Holnap megyek körzeti dokihoz, kérek beutalót pajzsmirigy ambulanciára és még a héten elmegyek dokihoz, ha lehet. Ez így tarthatatlan. És persze egy dekát nem tudok fogyni, pedig elkezdtem tornázni is, meg odafigyelek, mit eszem. :( Már csak emiatt is gyorsan rendbe akarom tenni magam. :) Tényleg lehet, h emiatt nem híztál olyan sokat! :) Én akkor tudtam szépen lefogyni, amikor szedtem a jódot :) :) :)

Puszi

KépKép
unique
 
 


Nárcisz :)
Laura tényleg egy kis tünemény, ahogy közlekedik, pláne, amikor morog, mert nem ér el valamit, és nyújtózkodik, mert ugye azt könnyebb, mint kúszni :) (még nem tud kúszni) Olyankor elkezdi emelgetni a popsiját. De az sem megy, legalábbis nem egyszerű..... Aztán jön, hogy irányba fordul (360 fokot tud fordulni egyhelyben), és elkezd has-oldal-hát-oldal-has stb-stb mozgásba lendülni. Meg kell zabálni! :P

Mi van itt? Nincs ma senki sem a neten? :shock:

Puszi

KépKép
unique
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?