Új privát üzeneted érkezett!

Zuzmó :lol:
Szerintem nagyon jók lettek a fotók! Tök ari a kislányod! :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Chesti!
De jó !!!! :lol: ....akkor holnap lesz a nagy nap- egy kis lépés a felnőtteknek nagy lépés a piciknek... mennyi újdonság így hirtelen....az ember bele sem gondolna, de tényleg....
Majd írd meg hogy tetszett neki a dolog :lol:

Zuzmó!
Nagyon ari a leányzó!
Tök szupi hogy ennyire meg lehet kuksizni, tényleg még azt is be lehet azonosítani hogy kire hasonlít jobban.

lanett

Zuzmó nagyon édes Jázmin :)

Kép
chesti

Lányok ha valakinél nem stimmel valami szóljatok, vagy ha vannak időpontok UH-ra vizsgálatra bármire irjátok. :)

Bibike, Mary üdv nálunk :) Az adatokat amik hiányoznak irjátok meg :) (most látom az első lombik maradt a táblában nálatok azért bocsi, most nem javitom majd a köv.ben )

Kép
chesti

Mary és Bibike :lol:
Én is gratulálok nektek a babókhoz!

(ui: egy kedves barátnőmnek hétfőn este elment a babája, már a 20.hétben járt :( ma fel fog hívni, nem tudom mit mondjak neki, azt, hogy sajnálom azt hiszem nem akarja majd hallani.
Bocsánat, hogy ilyen szomorú dolgot leírok, de hátha ti tudtok valami értelmeset mondani nekem.:((((( Előre is köszönöm.)

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Chesti Drága :)

Átírnád úgy a táblázatot, hogy 1. lombik (a máj.3.transzfer helyett).

Köszönöm!
mot

Sziasztok!

Viki, :( :( sok-sok erőt kívánok most a barátnődnek!!! Ilyenkor ez már nagyon-nagyon kegyetlenség a sorstól. :(
A sajnálkozás valóban fölöslegesnek tűnik. Talán inkább kérdezgesd, hogy érzi magát (persze, hogy rosszul, de talán segít neki az, ha ki tudja magából beszélni), tudsz-e neki valamiben segíteni. Mondja el ő a dolgokat, és majd kialakul a további beszélgetés. Ha nem megy, akkor kár erőltetni. Majd számolj be, hogy alakult.
Ti jól vagytok???

Chesti, a kicsi lány világot, izé teraszt lát. :) Nagyon ideális ez a szép, napos idő. Tanulságos, amit a szopizásról leírtál. Nahát ez is az, amikor ember tervez, baba pedig teljesen másképp gondolja. :wink: Akkor most már beállt rendesen, jól értettem?
A táblázathoz: 1 nappal idősebbek vagyunk. Ma már 21+1. :wink:
Majd terheléses vércukorvizsgálat lesz, de nem tudom még mikor, úgyhogy ezt inkább hagyjuk egyelőre.

Zsókuci, kicsit eltűntél! Minden rendben?

Zuzmó, nagyon szuperek a fotók!!!! :lol: :lol: Nagyon "csajos" a pofikája.

Húú, a végén még mi is elcsábulunk. A férjem a neme miatt szeretné, mivel a 3 UH már meggyőzte, hogy teljesen egészséges. Szegénykémet, nem hagyja békén a családja. :? Utálatos dolog, de le fogom őket állítani, ha nem hagyják abba. Nekem ugye beszélhetnek, lepereg! Sőt, kicsit élvezem is, hogy még mindig titok, és ez "bosszantja" őket. Mi ez a felhajtás mostanában, nem értem! :roll:

Luca/Máté tegnap este ismét bemutatót tartott. :lol: :lol: Nagyon jóóó érzés, amikor a hasam le föl mozog, és érzem, hogy ott matat a kisember. Lányok, ezt tényleg nem is lehet leírni szavakkal!!! Most már értem, hogy pár hete, miért mondtátok azt, hogy majd megtudom.

Lanett, köszi! Néhány hét, és neked is növekedni fog a pocód, aztán meg sem áll. :)

Röhögni fogtok, de én magamnak sokkal nagyobbnak érzem, mint ahogy az a fotón látszik. A férjem megnyugtatott, hogy tényleg "csak" akkora, mint a képen. Ha bővebb pulcsit veszek, észre sem lehet venni.
Gyerkőcnek ízlett a reggeli! :wink: Teljes erőbedobással tornázik odabent. Nekem meg ismét elkezdett nőni a hasam, mert reggel óta a "szokásos" egyoldali húzó-feszítő érzést érzem baloldalt, de most már nem parázok be tőle.

Uh, már ennyi az idő? Megyünk, meglátogatjuk a nagymamit (anyukámat), finomat ebédelünk, és délután apával randizunk. De szép a kismamaélet!!! :lol:

Puszi!

Kép
Kép
share

Sziasztok Anyukák, Kismamik!

Néha átkukkantok ide hozzátok is, és csodálattal bámulom az uh-s képeket, pocifotókat, és a tündéri kicsi babákat! Remélem hamarosan csatlakozhatom hozzátok én is! :D

Viki, csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani veled. Bár az én babám csak 10 hetes volt, amikor a baj megtörtént, és ez közel sem lehetett olyan nehéz mint a barátnődnek most, de én sem akartam hallani azt a bizonyos "sajnálom"-ot... Viszont anyósom, aki mélyen hívő ember, azt mondta, hogy ne bánkódjak, adni fog a JóIsten másikat, és biztosan okkal történt, ami történt. Talán nem lett volna egészséges, talán később lett volna gond vele, amit még nehezebb elviselni. Biztasd te is a barátnődet, hogy ne adja fel, ne zuhanjon magába, mert ha lelkileg sikerül helyrejönnie, hamar lehet újra kisbabája...

Mamm
mamm

Sziasztok!

Chesti
Gratulálok a kisbabádhoz gyönyörü szép!!!!!!!!!
A táblázattal kapcsolatban nekem ez volt a 4-ik
lombikom.Nov 15 -én megyek az elsö ultrahangra.
Még nem nagyon merem elhinni hogy sikerült,mert
már ezelött 2x is sikerült csak nem maradt meg :cry:
pedig volt már nekem 150-es hcg is amire a dokim azt
mondta hogy garantálja hogy szülni is fogok és még
sem maradtak
meg, akkor 2-en voltak!!!
Most probálok teljesen pozitiv lenni,és bizni benne :lol:
Nekem még csak most kezdödik az igazi izgulás!!!!
bibike27

Sziasztok!

Zuzmó,nagyon szép baba Jázmin! :lol:

Share,na ugye milyen szuper érzés! :D
Ami a barkácsolást illeti.....óvónő volnék!Ma is vettem már egy csomó kelléket,de mikor fogom megcsinálni nem tudom,mert a Máté mostanság egy perpétummobile.
És a tegnapi éjszakánk horror volt(ilyet még nem csinált) egész éjszaka fenn volt,és sokat sírt.Ma reggel láttuk,hogy fölül is jön a foga,remélem csak e miatt! :cry:

Egyébként nagyon csinos kismami vagy!Tök arányos pocival!

Chesti,hát igen ......nagy lépés.Szuper az idő,mi is most jöttünk be a sétáról!Remélem jól tűri az öltözést Niki,mert a Máté iszonyat ebből a szempontból.Mintha nyúznám ,úgy ellenkezik!Tipikus férfi!

A mérlegről csak annyit,mi sem vettünk ,de aztán kénytelenek voltunk bérelni,mert a Máté nagyon keveset hízott az elején és mint kiderült kevés volt a tej.Egyébként igény szerint szopizott,de amikor már óránként enni kért és folyton sírt ,tudtuk hogy valami nem stimmel.Aztán pedig szépen mértük mennyit eszik és pótoltuk (sajnos cumisüvegből) tápszerrel a hiányt.De elég szépen elfogadta és szopizott lelkesen tovább.Ennek ellenére 4.hóra szinte már alig volt tej,úgyhogy itt el is maradt a szopi.Pedig jó lett volna még pár hónapig,akár így is,hogy pótolni kell,hisz az anyatejtől nincs jobb!

Kíváncsi vagyok,hogy telt az első levegőzés!

Viki,sajnos nem tudom mi lenne a jó megoldás,mindenesetre a beszélgetés(kibeszélni a problémát) sokat segít.

Zsókuci,remélem minden oké?!

Lanett,bizony pár hét és már szemmel látható lesz a változás!

Rozus,puszi nektek!

Mindenkinek további szép napot!
taptau

Persze a többi maminak is pusszantás! :lol:
taptau

Sziasztok!

Egyenlőre adós maradok a pociképpel és a babakocsiképpel, mert a úgy tűnik nem csak az aksik gázosak de a gépnek is van valami problémája, ugyanis képtelenség vele fotózni :( Én nem értek hozzá, de bánt a dolog, mert utoljára a nyáron készült rólam pocis kép, az meg még nem volt igazán terhespoci inkább csak háj :?
Úgyhogy sorry, azért remélem nem ment teljesen tönkre.

Köszönöm mindenkinek a bókokat Jázmin nevében.

Viki! Nagyon sajnálom a barátnődet, neked sem lehet könnyű most.

Share! Nekünk a sima UH-n derült ki, hogy lány, ha csak a neme miatt mennétek 4d-re nem biztos, hogy érdemes, mindenesetre mi nem bántuk meg, fantasztikus élmény. :wink:

Mot- Kriszitik szépek vagytok! :)
Lucia! Nevek? vagy nem árulod el csak a végén?
Zsókuci, Lanett! Remélem jól vagytok! :)

Chesti, Rozus! Hát nektek már nagyon jó lehet, biztos csodálatos szoptatni, babusgatni meg minden. Most úgy érzem, ha végre kint lesz velünk képtelen leszek letenni a kezemből és kibírni, hogy ne puszilgassam állandóan.Már most vele foglalkozom legszívesebben, de gondolom ez természetes. Na de ezt a 12 hetet már féllábon is kibírom.
Persze babaszobával még mindíg sehogy nem állunk :? , de az én drága férjecském mindíg dolgozik.

Persze megint van tennivalóm, úgyhogy megyek is ( korábban azt hittem, hogy majd unatkozni fogok itthon, hát nem)
Mindenkinek kellemes napot, gyönyörű az idő. Talán utoljára idén.

Lehet, jövök még. Jók legyetek!

Chesti drága! Légyszi írd meg mekem priviben vagy mailban, hogy jutok hozzá azokhoz a csodákhoz amiket küldtél nekem. OOOlyan béna vagyok. Köszke!

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok lányok és Mot!

Tegnap átléptük a bűvös 100 cm-t! Mármint ennyi a haskörfogatom. Chesti, igérem hamarosan pocakképet is teszek fel. :) :) Ha minden igaz, a Jánosban fogok szülni, már ha a bébik is úgy akarják, és még minimum 8 hétig odabenn lakoznak. :) :)

Viki, te hogy vagy? Mekkora a pocakod? Mennyit híztál eddig? És milyen gyakran kell UH-ra menned? Van különbség a két bébi között? Nálunk az egyik baba 1-2 mm-el nagyobb, de gondolom ez belefér. És mennyit mozognak? Nálunk tök fura, van amikor rákezdik, máskor nagy csönd. És sokszor nem egyszerre aktívak, hanem felváltva. A kritikus időszakra a betöltött 29. hetet gondoltam, utána már nem sok bajuk lehet, még ha ki is akarnak bújni. Bár még legalább 8 hetet kívánok neked is. Akkor az nálatok Karácsony-Újév, igaz? Írjál néha magadról/magatokról, hogy bírod, ilyenek, olyan kiváncsi vagyok!!!
Bibike, Mary, gratulálok! Jó, hogy egyre többen vagyunk ebben a topicban is!

Amit még mindenképpen le akartam írni, megkérdeztem ezt a hol szülök? dolgot. Egyelőre semmilyen rendelet nincsen ezzel kapcsolatban, vagyis a régi érvényes, ott lehet szülni, ahol akartok. A tervek szerint (?) kijelölnek majd lakóterület szerint 2-3 regionális kórházat, és közülök lehet választani. Pl. a Budán lakóknak az összes budai kórház szóba jön (Szent János, Szent Imre, Kútvölgyi), és nem csak az a kerület, ahol laknak. Így Lanett minden valószínűség szerint te is választhatsz Siófok, Kaposvár vagy Pécs között. Ez azonban egyelőre csak terv, rendelet nincsen.

Mindenkinek további szép napot!

Lucia
lucia1

Taptau! :D

neked is köszi a dicséretet, képzeld én is óvónőképzőt végeztem, igaz csak középiskolát Csongrádon és nem is dolgoztam sokáig a szakmában, de azért imádom és mindent ami vele jár.

Gondolom sokat énekelsz Máténak. Eseteleg vannak dalos könyveid, vagy tudsz olyan oldalt ajánlani, ahol találok dallamos és szép altatókat mondjuk? Én keresgéltem már, de nem nagyon volt eredménye. :(

Kép
Kép
zuzmó

Ez lemaradt...

Kép
lucia1

Sziasztok!

Itt vagyok ám, nem tűntem el, csak elég zűrös napjaim voltak, nem unatkoztam. Bentről arra volt időm, hogy olvasgassalak Benneteket, de írni sosem maradt már időm, itthon meg már erőm nincs, csak fekszem, és alszom :) Most itthon vagyok, ma csak délig dolgoztam, mert estére hivatalos vagyok egy partyra, amit az ügyfélszolgálat, amit vezetek annak a megbízója rendez. És képzeljétek Ruzsa Magdi lesz a vendég!!! :D Úgyhogy ma még mentem felsőt venni, aztán már itthon vagyok. Tervezek egy kis punnyadást, aztán következhet a készülődés. :)
Amúgy mi jól vagyunk, egyre ritkábban van hányingerem, de az álomkór maradt :D

Chesti drága,
Örülök, hogy jól vagytok! :D Öröm olvasni soraidat!!! :D Nagyon jó, hogy így beálltatok az evéssel, nagyon ügyesek vagytok!

Share,
Hát, ami a felújítást illeti… családi házban lakunk, így nem annyira egyszerű a dolog. Arra gondoltunk, hogy olyan február-március környékén kezdenénk, és szerintem 1-1,5 hónap alatt végezni is fogunk maximum! Persze időjárástól függ majd, remélem nem olyan lesz a jövő március is, mint idén (hó és jég…). De még ha áprilisban látunk neki, akkor is bőven végzünk júniusra :D
Tök szuper, hogy Luca/Máté ilyen jó kis gyakorlatokat végez már :D:D:D És nagyon szép a pocakod is!!! :)

Lanett,
:D:D:D De jóóóóóó! Örülök, hogy minden rendben a kisemberrel :D

Zuzmó,
Nagyon szép és aranyos Jázmin-baba!!!! :D:D:D:D Annyira hihetetlen, hogy már Te is itt tartasz! :)

Viki,
Nagyon sajnálom a barátnődet… Erre nincs szó. Jesszusom, belegondolni is borzalmas, hogy min mehet most keresztül… Sok erőt neki!

Bibike,
Üdv itt is! :D Nyugi, most nem lesz semmi baj! Babaeső van, ezt nem lehet csak úúúgy megállítani! :) Szóval semmi idegeskedés, okééé?? :D

Lucia,
:D De jóóó, hogy már itt tartasz. Óriáspocak :D Képet mikor kapunk????? Puszillak!

Puszi mindenkinek, holnap megpróbálok jelentkezni, de nem ígérem 100%-ra. Most megyek egy óra punnyadásra, aztán jöhet a készülődés :D

Sziasztok!!! Kép

Kép

Kép
zsókuci

Lucia :lol:
Én jól vagyok, köszi. A hasam hatalmas nagy és kb. 15 kg-t híztam.
A babák nem egyformák persze, de 1-2 mm ........ majdnem teljesen egyformák nem?
A mozgásukban semmiféle rendszeresség nincsen, hol így, hol úgy, éppen milyen kedvük van.
Igen, kb. Újév körül jönnek elő, de szeretném, ha még 1-2 héttel tovább húznák odabent, vagyis addig amíg jól érzik ott magukat. :lol:
Hogy hol szülünk? Éppen ahol ránk jön nem? :lol:
Amúgy te is írhatnál magadról többet :D

Mindenkinek:
A barátnőmmel kapcsolatban köszönöm az együttérző szavakat, tanácsokat, de sajnos nem hívott pedig egész nap vártam. :cry:
az éjszaka is nagyon szar volt emiatt többször felébredtem, kicsit kész vagyok lelkileg asszem. :?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Zuzmókolegina,én a jó öreg Forrai könyveket használom(igaz épp most fogom visszakapni,mert lediplomázott a csajszi akinek kölcsönadtam)De ez szerintem tuti:a bölcsiset,és az ovisat.Ja,és a Törzsök könyvet.
Még az interneten nem néztem körbe,de jó hogy mondtad,majd megsasolom,hátha találok valamit!
Viszont nagyon jó minták vannak üvegfestéshez!Csak nem tudom kinyomtatni. :( De majd kitalálok valamit!

Pusszantás!

Ja,egyébként tudod mit szeret a Máté,ha Apa fütyöl neki magyar mesezenét!A Vuk a kedvence,már Ő is csücsörit rá és fújja a levegőt!
taptau

Szép napot!

Zsókuci drága,milyen volt a buli? és Ruzsa Magdi?
taptau

Csajok!!!!!

Most beszéltem anyukámmal, kérdezte halottam-e a TV-ben a "kedves" mimiszterelnök legújabb agyszüleményét, mi szerint januártól fizetni kell a szülésért is minimum 30E forintot (De ha nem a folyosón akarsz szülni, hanem mondjuk kényelmesen vagy ne adj Isten alternatív szobában, akkor 100E)a kórháznak és külön a dokinak is adhatsz ha úgy látod jónak. :evil:
Könyörgöm, ez már időteln idők óta így van, amikor valaki orvost választ kalkulál azzal is, hogy fizet neki a szülésért, nem?
Mennyibe fog így kerülni a szülés? És mi lesz azokkal, akik az utolsó filléreiket arra költötték, hogy legyen mit a babára adni, és fizutól fizuig élnek. Azok szüljenek a tyúkólban? Közben meg egyre fogyunk. :evil: Amit kapsz szülési támogatásként, azt egyből el is veszik :evil: Olyan mérges vagyok, hogy csak na, de azért utánna nézek ennek. Ti esetleg tudtok valami közelebbit?

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok Csajok ! :)

Kép

:)
mot

Na itt vagyok, egyenlőre ne találtam semmit, lehet, hogy anyukám valamit félrehallott, néha előfordul vele.

Amit találtam az nem egészen erről szól, hanem, hogy megszűnik a szabad orvosválasztás. Csatoltan azért iderakom, ha tudtok valami közelebbit írjátok meg. Azért ez is durva lesz ha tényleg így történik majd. 1163072666.98.doc

Mi róla véleményetek?

Mot, nagyon szép a vonalzótok!!!! :D

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok csajszik!

Viki, örülök hogy jól vagytok. :) :) Én eddig 8-9 kilónál tartok, plussz a hasam 100 cm. Ezek szerint nálatok is volt különbség? Amikor 4D-n voltál, és a babák súlyát saccolták, mekkora méreteket mértek? BPD, AC, FL, ilyesmi? Ha jól emlékszem, Te is olyan 25-26. hét körül voltál, ugye? Úgy örülnék, ha leírnád, nekem súlyt nem mondanak soha, kiváncsi vagyok, mekkorák lehetnek most a prücskök. Amúgy jól vagyunk, bébik hektikusak, a hajnali 5 általában kedvenc mozgásidejük. :) :)

Zuzmó, elég borzasztó lenne, ha így lenne, már így is kalkulálnom kell azzal is, hogy befektetnek. Egyelőre nincsen rendelet arról, hogy milyen változások lesznek január 1-től, ha jól tudom, ez az ágydíj-vizitdíj őrület lett csak megszavazva. viszont a kötelező orvosi kamarai tagságot is el akarják törölni. Nesze neked betegvédelem. Tegnap voltam háziorvosnál, vele beszégettünk a szülésről meg a választható kórházról, írást egyelőre nem látott semmiről, persze a január 1 még messze van, lehet, hogy december végén kihoznak valamit.
Amúgy igen, azok akik nem engedhetik meg maguknak, szüljenek a tyúkólban, hogy a csecsemőhalandóság és a károsodott csecsemők száma legalább megint afrikai szintre emelkedjen, az biztosan jó az államnak, nem? Hiszen sokszor 30 ezerbe kerül. Na nem kapatom el magam, remélem anyukád tényleg csak félrehallotta, bár lassan már nem lepődöm meg semmin.

Azért írjál, ha megtudsz valamit. A babaméretekkel kapcsolatos kérdésem neked is szól, mekkorák voltak Jázmin méretei, mikor a súlyt saccolták?

Mindenkinek szép napot!
Lucia
lucia1

Sziasztok csajszik!

Sajnos eléggé roszz hírem van, Zuzmó, anyukád nem hallott félre semmit. Felhívtam az Egészségügyi Minisztériumot, és a következő felvilágosítást kaptam.

Egy új törvénytervezetet nyújtottak be október 20-i dátummal, az Országgyűlés azonban még nem szavazott. A törvénytervezetben a következők vannak:
A szabad háziorvos választás megmarad, kórházi ellátást azonban majd csak a regionális kórházban lehet igénybe venni. Regionális kórház lesz a területileg illetékes kórház, ezen felül kijelölnek még egyet vagy kettőt, hogy konkrét esetben mely kórházakat, azt nem tudta megmondani az ügyfélszolgálatis, ez nincsen még meghatározva. Ha valaki nem a regionális kórházban vesz igénybe szolgáltatást, hanem máshol, úgya szolgáltatás sösszegének bizonyos százalékát (ez is kérdéses, 20, 30, illetve 50%-ról van szó) ki kell fizetnei. A normál szülés ára 60 ezer, a császáré 160 ezer forint, ennek kellene tehát a 20, 30 illetve 50 százalékát a betegnek állnia. A bácsi arról sem tudott mit mondani, hogy mi van az ikertehességgel, mert az ugye csak ott szülhet, ahol van koraszülött osztály. Szóval tervezet az van, amint látom, jól kidolgozott, minden részletre kiterjedő, stb... Nem kérdés, hogy megszavazzák, sima többségi törvény. Esély már csak akkor van, ha a Sólyom nem írja alá, vagy ha előzetes normakontrollra küldi alkotmányossági aggályok miatt az alkotmánybíróságnak.

Amúgy a törvénytervezet rajta van az Országgyűlés honpalján, www.mkogy.hu, ott az Irományok alpont, Folyamatban lévő törvényjavaslatok.

Hát ennyi.
lucia1

Lucia!

Erre nem is tudok mit mondani. :evil: Komolyan kezdik elvetni a sulykot. A másik amit szintén ma tudtam meg - és ezt a saját fülemmel hallottam illetve láttam a riportot a tv-ben, hogy be fogják zárni a Shöpf-Mérei-t is. DE ÉN OTT AKAROK SZÜLNI!!!A legkorszerűbb koraszülöttosztállyal rendelkező és egyetlen anyavédelmi központ. :( De nem ez az egyetlen kórház, mondtak még egy párat, talán - Zsókuci :( - a Jahn Ferencet is, de ebben nem vagyok biztos, de ha az a katolikus egyház kórháza akkor igen. MINDEZT KÖLTSÉGTAKARÉKOSSÁGNAK HÍVJÁK. ÉN MEG ALJASSÁGNAK ÉS KIB.....NAK. :evil:

Szóval le vagyok taglózva. Jó, biztos nem egyik -napról a másikra zárják be, de a január vége még elég messze van ahhoz, hogy addigra megtörténjen. :( Akkor mit csináljak?

Kép
Kép
zuzmó

Hú Lucia!

Hát én ezen a törvénytervezeten nem nagyon tudok kiigazodni, de tartok tőle, hogy hamarosan úgyis egyértelműen a tudomásunkra hozzák, hogy mi a helyzet. :( Egyenlőre nem vagyok hajlandó ez miatt felcukkolni magam- bár már elég közel állok hozzá.

Ami a súly illeti a 24. héten BPD:62 mm, AC: 200 mm, FL:41 mm volt és ehhez kb 740g(+-10%).

27. héten BPD:69 mm, AC:237 mm,FL: 53 mm és kb 1140g. Gondolom ikreknél valamivel kisebbek ezek az értékek.

Na megyek tv-t nézni, hátha lesz valami.

Kép
Kép
zuzmó

Zuzmó, köszi!

A bébik a 24. héten BPD 61 illetve 64 mm, TAD 61 illetve 63 mm, és FL 42 illetve 44 mm. Akkor már ők is olyan 7-800 grammosak lennének??? Tök jó!!! :) :)

Elolvastam a törvénytervezetet, jó kis tákolmány, persze semmi sincsen részletesen leszabályozva. Amit fentebb írtam, az igaz, annyi pontosítással, hogy a beavatkozás 30%-át kell a betegnek kifizetnie, hogy ha nem a regionális kórházban szül. Az sincsen leszabályozva, hogy a területi kórházon kívül még mi tartozik a regionális kórházak közé, vagyis melyek azok az úgynevezett kijelölt kórházak. Egy rendeletre hivatkozik, mely a beutalás területiségéről szólna, ez a rendelet azonban még meg sem született. Valamint arról sem szól a fáma, hogy mi van a veszélyeztetett terhességgel. Olyan passzust azonban találtam, (Lanett itt rád gondoltam), hogy mi van akkor, ha korábbi műhiba miatt nem akar valaki a regionális kórházban ellátást kapni, ilyenkor kérvényt kell írni.

Hát gáz az egész. De mit várunk egy olyan egészségügyi minisztertől, akit korábban az amúgy baloldali többségű (!) fővárosi közgyűlés mentett fel ETIKAI VÉTSÉG miatt a Szent István Kórház gazdasági igazgatói posztjából?

Nem tudom, mi lsz a Söpf-Méreivel, ha azt megszüntetik, akkor a Budához legközelebb eső PIC (koraszülött intenzív) a Klinikákon lesz. Emiatt talán gondolom, hogy nem szüntetik meg. Barátnőm ott dolgozik, nem mondott ilyet. Ettől persze bármi lehet, dcember 1-gyel is bezárhatják.

Mindegy, majd lesz valahogy. Én még bízom a köztársasági elnökben, ezt a törvényt egyszer már visszadobta. Ja és a törvény a tervezet szerint 2007. január elsejétől lép életbe.

Remélem senki napját nem rontottam el túlságosan!
Jók legyetek!
lucia1

Szép jó reggelt Pocisok,Mot család,Édi Bébik és Anyáik! :lol:

Sajna nálunk ilyen az idő!
Kép
taptau

Jó reggelt Csajok!

Kedvesem reggel lesétált a dokihoz mert napok óta "furcsán" fájt a pocak alul. Megvizsálta a doktor bácsi és mindent rendben talált, közölte, hogy a front lehet az ok, tegnap például 8 szülés indult meg a Rókusban!!!!

:) Kép
mot

A 25.héten voltunk UH-n és akkor volt az egyikük 78 dkg a másik pedig 80 dkg. :lol:
Megyek megmérem a körméretemet, hátha elájulok :lol:
Pulzusszámod neked is 100 körül vagy felett van, ugye?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Hello Lányok!

Döglődik a netünk, az esetek többségében nem tudok belépni. Most hoznak másik csatlakozót hátha az a baja.
Remélem mindenki jól van!
Hát ez nem semmi! Én nem is tudtam az egészségügyi miniszter csinos kis előéletét. de hogy ezek nem normálisak az is biztos. Ez azért nem semmi!!!!
A pécsi dokinál volt tegnap az üzlettársunk és a felesége, azt mondta regionálisan oda fogunk-e tartozni vagy sem, menjünk nyugodtan, ha be is hozzák ezt, -amit ő nem hisz hogy ez be fog jönni, -akkor is majd kitalálnak rá valami kiskaput a kórházban. pl.: Pécsen vásárolgattam és ott jött rám a szülhetnék, meg ilyenek.

Voltam tegnap kiskönyvet csináltatni és ma meg már meg is látogatott a védőnő, tökre csodálkoztam. Minden rendben, kicsit magasabb a fehérvérsejtem, kevés a vasam, és egy kicsit magasabb volt a vérnyomásom (130/70) majd fokozottabban figyeljük.

Mindenkinek puszi, csaticsere után visszajövök..... ha tudok!

lanett

Sziasztok :)

Kicsit a házimunka lemaradását behoztam és egy jó hajmosás is volt, meg alvások :) ezért tüntetem el picit. Nikivel minden rendben :) Azt mondják egy hónapos koráig nem lehet elkényeztetni, mert nem tudatos még a baba, de nálunk Nki már cseles és okoooosss :) hajjajajjj hisztizik ám :) a kezünkben minden oké, a pocink se fáj meg semmi bajunk, de ha a kiságyba kerül akkor világomlás van :lol: megzabálom komolyan :)
De tudjátok mit? :) egyenlőre nem is érdekel, sokáig vártunk rá és végre itt van, nem hagyjuk sirni. :)
Szóval Zuzmó ne is gondolkodj ilyeneken, szerintem te is kényezteted majd :)

Zuzmó belemész az albumba majd egyesével a számokra nyomsz egy jobb klikket és save target as....

Viki de jó hallani rólatok :) Ahogy nézem jó sokan beléptek már a büvős 30. hétbe annyira hihetetlen :) már most minden csodálatom a tiéd meg Luciáé az ikrekhez :)

Mot papa ez az idő mindenkit megvisel, azért pihenjen a kedvesed. Gratula a 30. héthez :)

Lanett már kiskönyv tulajdonos vagy? :) de jóóó :) Jó a védőnőd ha már egyből meg is látogatott. Kell valamit szedned majd vagy csak figyelitek a fehlrvérsejtedet meg vasat?

Na megyek itt a fürcsi idő :) Puszi
chesti

Sziasztok,

Na már megint eltűntem. Bocsi…:(
A szerdai party nagyon jó volt, Ruzsa Magdi hangja, húúúú, hát ami a TV-ben van az a fele kb. annak amit élőben lehet hallani, majd' szét robbantak a hangfalak :D Iszonyatosan jóóó a hangja, borzongtam végig. A műsor és a kaja is jó volt :D Szóval jól éreztem magam :D
Mi jól vagyunk, már a 9.hétben járunk :D:D Sikerült hétfőre beszerveznem egy UH-ot :D, este megyek, remélem minden rendben lesz. Kiváncsi vagyok, hogy mi a helyzet legutóbbi kukucskálásom óta… Vajon B baba már teljesen eltűnt? Vagy csodát művelt és behozott minden lemaradást? Tényleg nagyon érdekel. Azért sem bírok várni a 11.heti UH-ra. Meghát természetesen A baba növekedése is rettentően izgat, hogy hol tart, mekkora? Mindenképpen kérek képet, és mutatom majd Nektek is :D

Viki, Lucia,

Hú, Ti is közeledtek (bár még azért messze van :D) a finishez :D De jó, milyen gyorsan megy az idő… Remélem jó sokáig maradnak a pocilakók, és minél nagyobbak lesznek mire megszületnek :D

Zuzmó,
Én a tv-ben csak ma hallottam a "remek" okosságot a kórházakkal kapcsolatosan. Botrány. Felháborít, és elkeserít, hogy itt tartunk…:(
Nekem a kórházzal kapcsolatosan pont szerencsém van, mert ide tartozom, de hát sokan nem mondhatják el ezt magukról… Miért más dönt helyettünk? Miért nem mi? A mi életünk és a mi gyermekeinkké. Nem az övéké.
Remélem rosszul hallottad, és a Jahn Ferencet nem zárják be. Az nagy kib….ás lenne, hiszen ide nagyon sokan tartoznak.

Mot-papa,

Húú, ti is haladtok rendesen a vonalzón!!! :D

Lanett,
Gratulálok a kiskönyvhöz, ugye jó érzés :D
Meglátogatott a védőnő? Elment hozzátok? Minek? Nem korai még? Hm, nem is értem. Hozzánk nem jött :D

Chesti-anyuka,

Örülök, hogy minden rendben veletek, és a kicsi lencsilánnyal :D Annyira jó olvasni boldog soraidat, bár őszintén be kell valljam, nagyon hiányoznak a régi beszélgetéseink… Sokszor gondolok arra, hogy felhívlak, de aztán mindig eszembejut, hogy mi van, ha éppen etetsz, vagy alszik Niki, vagy éppen Te pihizel, így lebeszélem magam róla. Na mindegy, majd valamikor csak összejön a dolog :D Addig is milliószor puszillak!!!! :)

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!
Kérek mindenkit, aki egyet ért velünk, a Támogatást Születendő Gyermekeinkért Civil szerveződés céljaival, mely magába foglalja azt is hogy ne vonják vissza a lombikkezelések támogatását, írja alá a Nyílt levelünket, melyet a kormánynak szeretnénk elküldeni!
Mindenkinek az a célja hogy ebben az országban ne kevesebb, hanem több baba szülessen! Sajnos nagyon sokunknak csak orvosi segítséggel lehet kisbabája!

http://www.petitiononline.com/IVF2006/
darin

Szép jó reggelt mindenkinek!

Kép
taptau

Taptau,

neked is szép jó reggelt! :D

És mindenkinek:

Kép

Pussz!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!

Tudok jönni egy kicsit, amíg Verus föl nem ébred, és ezt ma óránként teszi. Eszik elalszik, én lefejem a tejet, aztán egy óra múlva újra ébred. A gond csak az, hogy a második ébredésre még szerintem nem termelődik elég tej, szóval nem tudom, hogy most fejjek, vagy ne fejjek. Mert ha végigaludna mondjuk 3 órát, akkor meg jó, ha lefejem (szegény egyhónapos szomszéd kislánynak kell a tej, nekik nincs, nekem meg sok van). Na mindegy. Eddig azért nagyjából 3 órát aludt, kivéve éjszaka, mert akkor egyszer ötöt, azután meg semmit a következő öt órában... Kép

ilyen, amikor alszik. :D

Láttam, írtatok a fizetős kórházi tarifákról! Hát, nekem már most is fizetni kellett a Schöpf-Méreiben, mert a XVII. ker-ben lakom, és az a Bajcsyhoz tartozik. Úgy volt, hogy "beugró" 4000Ft, akármennyit vagyok ott, aztán éjszakánként +1000/éj. Jó, mi? Ha alternatív szoba, akkor nincs 1000/éj, helyette az alternatív árak (5000-10000) de a 4000 beugró van alternatívnál is. Elég dühítő, mintha amúgy nem fizetnénk mindenhova... Az én döntésem, hogy olyan kórházban akarokszülni, ahol van csecsemőintenzív, és ebbe ne szóljon bele semmi kormány ezzel a fizetéses dologgal!!!!!!!!

Chesti! Én is fölveszem, ha sír. Egy ilyen pici baba még nem tud hisztizni, azért sír, mert valami baj van. És ha fölvesszük, akkor az marad meg benne, hogy számíthat a szüleire. És ránk számíthat. Állítólag hat hónapos korában tud majd hisztiből sírni. Majd akkor elkezdjük nevelni, addig csak szeretés van!!!!! :lol: :lol:

Lányok, senki ne féljen a szüléstől!!!!! Persze fáj, és rossz, ha olyan sokáig tart, mint Chestinek (nekünk rövidebb volt, ott csak a köldökzsinór volt gond: háromszor a nyakán volt, de ezt majd később a szüléstöriben) Szóval az a jó a rosszban, ami nekem meglepő volt, hogy két fájás közt szünet van!!! :lol: Szóval két fájás közt olyan, mint akoár most: lehet bármit csinálni, beszélgetni, pihenni bármit! Azt hittem előtte hogy kb. olyan, mintha mondjuk megütöm magam, azaz az ütéskor is fáj, meg utána is érzem, hogy hol fájt, de nem! Itt még a tolófájás szünetében is beszélgettem a dokival. Szóval ha csak a fájós részeket nézzük és összeadjuk, akkor nem is olyan hosszú a szülés! :)
És szoptatni nagyon jó! Úgy örülök, hogy sok tejem van! Már a kórházból a terhesség előtti nadrágomba jöttem haza, a nővérek szerint a szoptatástól, pedig 15 kiló volt rajtam! Most csak a régi pólóim szűkek mellméretből kifolyólag :oops:

Látom, mindenki szépen halad a vonalzón! Hajrá babák, tessék nőni!

Na megyek vissza Verushoz!

Puszi puszi
rozus

Szia Rozus :lol:
Csudaszép a kislányod!
Az meg tök jó, hogy ilyen sok tejed van! :lol:

Háááát Csajok!
Ma voltam az Ármániában, mert hogy 1 db nadrágom van meg 1-2 felsőt is szerettem volna.
Lehet, hogy én vagyok a válogatós :roll: , de akkor inkább kihúzom még ezt a pár hetet ebben az egy gatyában, szerintem egy nagy lófing az egész. Felsők nincsenek, nadrág rengeteg van ugyan, de mindnek szűk a szára. :cry:

Zsókuci :lol:
Drukkolok neked a hétfői UH-ra :wink:

Chesti :lol:
A csodálatot köszönöm, de asszem' majd a szülés utánra fogom gyűjtögetni. :lol:

Lanett :lol:
Most olvasom, micsoda????? meglátogatott a védőnő???
Ilyen is van???
Gratulálok a kiskönyvhöz!
No, innen beindul a pecsétgyűjtés :wink:

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok! Jó estét midenkinek! :)

Chesti!
Köszi remélem menni fog, ha nem akkor majd nyaggatlak tovább. :lol:

Rozus! :)

Tündéri a Ti kislányotok is, pont ilyen egy szép kisbaba. természetesen Niki sem marad le mögötte azokkal a hatalmas szemekkel.

Mi végre ma elkezdtük a babaszobát, kipakoltunk mindent ami felesleges oda, jöhet az ablakos és utána lehet festeni. :wink:

Holnap Debrecenbe megyünk rokonlátogatóba, asszem idén ez az utolsó hosszabb út.

Hát most röviden ennyi, jók legyetek és mindenkinek jó hétvégét, már ami még hátra van belőle.
Puszi mindenkinek! :wink:

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok,

Rozus,
nagyon kis zabálnivaló Verus :D Olyan tüneményes ez a kép (is). Nagyon jó érzéssel töltött el, amit a szüléssel kapcsoltosan írtál, remélem, ha el jön az ideje, én is hasonló érzésekkel gondolok majd vissza rá :) Szuper, hogy sok tejcid van :D

Zuzmó,
jó utat! :)

Képzeljétek ma délután elmentünk az Ikeába, és egy annnnyirra jó dohányzóasztalt vettünk, hogy csak na... Igaz nem volt túl olcsó, de fenyőből van, sok polca van, és szerintem legalább 20 évig kiszolgál majd minket :D Zozó már össze is szerelte :D
Ja, és amikor hazaértünk az udvaron elestem...:( Térdre... le is jött a bőr, persze jól meg is ijedtem, hogy nem lesz-e baja ettől a babá(k)nak, de Zozó megnyugtatott, hogy biztos nem, hiszen nem pocira estem... Persze azért vagy 10 percet bőgtem :oops: :oops: :roll:

Na megyek, mert jól el is fáradtam a sok járkálásban, meg a kb. 3/4 órás sorban állástól, húúú, rengetegen voltak. Komolyan azt hittem sosem érünk haza :?

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok csajszik!

Viki, remélem nem ájultál el!!! :) :) :) Mármint a körméretedtől. Én már csak daginak vagyok hívva. :( :( Én is azon tanakodtam, hogy megpróbálom már kihúzni a hátralévő időt, pedig nekem 4 héttel több van. :) :) Te már körülnéztél a Jánosban? Ha jól tudom koraszülött osztály ott is van, csak intenzív nincsen. Bár még 3-4 hét és egyáltalán nem is lesz szükséged, és 7-8 hét és nekem sem lesz szükségem rá. Ti amúgy hova tartoztok hivatalosan?

Chesti, a dicséretet majd én is inkább később söpröm be, még sok-sok-sok idő van hátra, egész évezrednek tűnik. Írj magatokról, ha van időd, olyan jó olvasni.

Zsókuci, gondolok Rád holnap!

Lanett, hát igen, kiskapuk vannak, de olyan elege van már az embernek ezek kereséséből. Nekem pl. a Tétényiben kéne szülnöm, ahol gyerekosztály sincsen, nem koraszülött. Vagyis majd csak papírt kell kérnem arról, hogy nem vállalnak. Amúgy átolvastam még egyszer a törvénytervezetet, és hát önmagammal arra az álláspontra jutottam, hogy csakis alkotmányellenes lehet. :) :) Azért majd tájékoztatlak titeket a fejleményekről. Bár nem tudom kit érint.

Rozus, édes a bébi!!! Neked miért kellett fizetni? Mert nem oda tartoztál? Vagy a "szállodai" részért mindenkinek kell? Ezt nem egészen értem. De a szülésért magáért nem kellett fizetned, ugye? Amúgy én is a Söfiben születtem annak idején. Már akkor is anyavédelmi központ volt. :)

Na megyek, mindenkinek további szép napot, vigyázzatok magatokra.

Lucia

Kép
lucia1

Viki, köszi a mérteket. :) :) A kérdésedre elfelejtettem válaszolni, a pulzusom (egyelőre még) normális. A vérnyomásod milyen???? Méresd meg a háziorvossal, vagy valakivel, nehogy magas legyen!

Lucia
lucia1

Vérnyomásomat mérem minden nap, mert védőnéninél mértünk 137-es felső értéket és ettől megijedt, no én annyira azért nem,
azóta sem mértem olyat itthon. A pulzusra azt mondták, hogy a 100 körüli a normális, mert kissé meg van terhelve a szervezetünk.
Jövöhéten megyek a Jánosba vizsgálatra /30.hét/, de még úgy nem néztem körül, azt hogy kell? Dokinak kéne körbevezetni, hogy mi hol van és elmondani, hogy milyen lehetőségek vannak a szülésre? Különben ez nekem is most már eszembe jutott.
Nem tudom, hogy hivatalosan hová tartozunk :cry:. Te tudod? Honnan?

Ja, a dagi az igen kedves becenév :lol:
Én meg ki vagyok röhögve, hogy hogyan közlekedem, állítólag jobbra-balra dülöngélek. :roll:

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Neked is vizesednek a lábaid?
Én pénteken ittam csalánlevél teát a vizesedésem miatt, de estére sajna becsúszott egy "kis" hányás-hasmenés, így ezt nem ajánlom senkinek. :wink:

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Viki, :) megmértem, pulzusom 90/min. :) :) Rajtam is van egy kis víz, nemcsak a lábaimon, a kezeimen is, de ez is velejár, kis mennyiségben normális. Sok fehérje, a vízhajtó nem jó.

Én is jövő héten megyek a Jánosba, ha minden igaz, UH + kontroll, még nem tudom melyik nap, de valószínűleg szerdán. Akkor lesz egy csomó kérdésem is, a kórházzal kapcsolatban is, meg minden, na meg mi lenne ha mégis előbb jönnének, átirányítanak valamelyik klinikára? A "hivatalos hovatartozásról" nem tudok sokat, gondolom ha abban a kerületben van kórház, ahol laksz, akkor oda tartozol. Ez most változik, már ha megszavazzák kedvenc tövényemet (igérem többet nem jövök ezzel a hülye törvénnyel), az egy rendeletre hivatkozik, ez a rendelet mondaná meg, hogy melyik lakóterületnek mik lehetnek a kórházai, az egyik a kerületi, a másik egy vagy kettő kijelölt, de ez még nincsen készen. A logikus az lenne, hogy ha Budán laksz, akkor az összes budai kórház...

Én leginkább a gyerekosztályt és a koraszülött osztályt szeretném látni, meg hogy mennyire tudnak ott ellátni egy icipicit korábban, mondjuk 36-37. hétre jött kisbébit (illetve kettőt), milyenek a gyerekorvosok, stb. Majd kérdezősködöm, és ha van vmi, írok.

Lucia
lucia1

Lucia, :lol:
Köszi a gyors választ. Én is fogok kérdezgetni a dokimtól pld. hogy mennyit kér a szülésért. Te tudod már, hogy mennyit adsz?
Ja, azt a teát védőnő javasolta, jó mi?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok

Hűűű hát tegnap király volt...38 fokos láz hányás hasmenés pocifájás fejfájás minden ami kell. Semmi erőm nem volt rázott a hideg, hálaég mára jobban vagyok. Nem tudom mi kapott el. :?
Tegnap már 25 percet sétáltunk az amugy gyönyörű időben, ma is megyünk :) Tegnap végig aludta az egészet az előtte lévőket végig bömbölte :) Kiváncsi vagyok ma mi lesz :)
De ügyi kislány vagyok kitakaritottam és ma vasalnom is kell :?

Rozus a hisztit nem ugy értettem én se, ez hol van még a hisztitől hajjajj :) persze azért sír mert vagy magányos vagy fáj valamilye, azért is veszem fel, és nem érdekel ha ez az első út ahoz hogy elkényeztessem.

Na megyek is, mert minden alvással töltött idő kincs :) Puszi mindenkinek :lol:

Kicsi lencsilány már láthatóan követi a fényeket árnyakat, és elkezdett gügyögni, na még nem úgy de már nem csak sir, néha öööööö-zik is annyira édes :) Itt is a nagy ablakot nézi :) az nagyon izgi tud lenni :)

Kép Kép
chesti

Kép
chesti

Hello Lányok!

Hát a csaticsere nem ment zökkenőmentesen. Egész hétvégére gallyra vágta a gépet, most hoztak egy másikat ezzel meg jó. ki érti ezt?

Chesti!
Hú hát akkor már komolyat túráztatok, de jó!
Remélem mostmár teljesen meggyógyultál és a kicsi lencsi lány sem kapja el! Csodaszép babuci, és azok a szemek.... pár év és összetört férfiszív hegyek lesznek miattuk :lol:
Elkényeztetés. Szerintem aki ennyit várt rá mint mi annál ez természetes folyamat, de szerintem ez egyátalán nem rossz. Én is alig várom hogy babusgathassam. :wink:
Egyelőre csak plusszos Vas+C tablettát iszogatok, remélem egyelőre ez is elég lesz.

Lucia!
Jó hogy Te így otthon vagy ezekben a rendelet témákban. Majd ha tudsz valami fejleményt akkor szólj, mert engem is érint. Szerintem ez így nem igazán fair, mert csak azért hogy én egy X környéken élek aminek a körzetében nincs is koraszülött ellátás, nekem nincs jogom egy olyan kórházban szülni ahol van ilyen? És ezzel megszűnik a szabad kórházválasztás, akárhogy is magyarázzák. Szerintem előbb vagy utóbb úgyis vissza fogják ezt vonni ha meg is szavazzák.

Minden elismerésem a Tietek ikres kismamik. Csak azt tudom mondanbi, hogy tartsatok ki!

Rozus!
Nagyon szép Verus!
Nagyon megnyugtató amit a szülésről írtál. Én már most parázok, de hát egyszer ezen is túl kell esni, csak lesz valahogy... :lol:
És nagyon tetszik a felfogásod, most csak szeretés van, majd később nevelünk. Megjegyezem, ez nagyon jó!

Zsókuci kismamipajtás!
Szorítok a ma esti UH miatt! remélem minden rendben lesz és a B baba behozta a lemaradást!

Mot!
Remélem jól vagytok és a pocifájás csak egy kis ijesztő volt és azóta nem jelentkezett hasonló.

Hát nem tom minek köszönhetem a védőnői látogatást. Én is erősen csodálkoztam, amikor rámcsörgött hogy otthon vagyok-e, mert akkor bejönne. Elmondott mindent mi fog történni a 9 hónap alatt, aminek szerintem a felét elfelejtettem. Mire vigyázzak az étkezéseim alkalmával. Mikor milyen vizsgálatok lesznek. Kérdezte hogy milyen volt a lombik, ki lesz az orvosom, miket kérdezzek majd a dokitól, meg a táppénzről beszéltünk.

lanett

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek! Vagy inkább már jó anpot? :wink:

Én most keltem fel, tegnap este 10 körül jöttünk meg Debrecenből, jól elfáradtam, de azért jó volt. A férjecském rokonainál voltunk, a két ott élő unokatesójának is lánya van, mindkettő 2 év körüli, nagyon aranyosak :) Boróka, a nagyobbik le se szállt rólam én olvastam mesét neki ebéd utáni alváshoz. Megsímogatta a pocimat is, tudta, hogy kisbaba van benne. A másik kiscsaj Tekla is tündéri, szőke göndör haja van és Ő is teljesen képben volt, hogy mit rejt a dudor :lol: Anyukája szerint jó nagy pocim van, neki a végén volt akkora, mint nekem most, de hozzá kell tenni, hogy Ő eleve egy ropi alkat és végighányta az egész terhességet. Úgyhogy talán nem olyan vészes a dolog. :shock:

Ami a kormányintézkedéseket illeti :shock: , lehet hogy pesszimista hozzáállás, de azt gondolom, hogy aki ezeket a törvénytervezeteket kidolgozta, azt egy cseppet sem érdekli a mi problémánk. A humán tényezőt teljességgel kihagyták belőle, mint ahogy az összes többi törvénytervezetből is és hatástanulmányok sem készültek. Senkit nem érdekel, hogy nekünk rossz lesz. Mi csak egy pitiáner, jelentéktelen tényezők vagyunk, hiszen nem ez az egyetlen módosítás ami a lakosságot érinti és nem mi fogunk a leghangosabban tiltakozni, ezért nem nagyon foglalkoznak velünk.
Ez olyan mint a gyerekcipő: muszáj vagy megvenni, mert nem járhat a gyerek mezítláb. Szülni kell? Akkor fizess! Máshol akarsz szülni? Fizess! Koraszülött a gyereked? Old meg magad!
Ha emlékeztek egy bizonyos beszédre: " ...tüntetni fognak pár napig, majd megunják..."Kb. ennyivel elintéznek bennünket. Azt kell látni, hogy itt most egyáltalán nem a jóléti társadalom a cél, hanem arra gyúrunk, hogy az UNIÓ-s támogatást megkapjuk. Csak akkor kapjuk meg, ha teljesítettük a feltételeket. Csak úgy lehet teljesíteni a ferltételeket, ha a megszorítások életbe lépnek. Ebben csak az a szívás, hogy a megszorítások azért kellenek, mert ÓRIÁSI államadósságunk máshogy nem nagyon csökkenthető. Ígyhát ha reálisan nézzük a dolgokat, számolnunk kell azzal, hogy nem lesznek ránk tekintettel.
Remélem azért nem rontottam el senkinek a napját, persze azért lehetnek még csodák.. :)

Kép
Kép
zuzmó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?