http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=14413/
ez meg gabonafasirt:
Hajdinából, zabpehelytől, rizsből, kölesből.
Hozzávalók: Valamelyik gabona, nyerspaprika, nyers sárgarépa, porpaprika, petrezselyemzöldje, borsikafű, (nyáron nyersen) lestyán, zellerzöldje, koriander, kapormag, fokhagyma, vöröshagyma.
Elkészítése: A gabonához télen csak a reszelt gyökereket adjuk a fűszeren kívül (sárgarépa, fehérrépa, pasztinák, karalábé).
A hagymát olajon megfuttatjuk. A gabonát annyi vízben főzzük, hogy a fedő alatti duzzasztás után kemény maradjon. Ha mégis lágyra sikerült, zabkorpát teszünk a masszába. A fentieket összegyúrjuk és kerek fasírozott alakra formázzuk, barnamorzsában megforgatjuk és ellapítva tesszük az olajozatlan tepsibe. A pogácsák tetejét kevés olajjal meglocsoljuk. Nyers zöldséggel vagy főzelékkel fogyasztjuk.
Ez meg ugyan nem fasirt, de finom:
Hozzávalók:
1/2 bögre vörös lencse
1/2 bögre rizs
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál frissen őrölt feketebors
2 evőkanál apróra vágott friss koriander vagy 2 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál só
olaj a kisütéshez
A lencsét és a rizst egy éjszakán át (min. 8 óra) annyi vízben áztatjuk, amennyi ellepi, a várható duzzadást is belekalkulálva.
Botmixerrel vagy robotgépben egynemű masszává turmixoljuk. Ekkor elvileg egy tálban meleg helyen erjedni kellene hagyni 24 óra hosszat,
Belekeverjük a fűszereket.
Kevés olajon sütjük, mint a palacsintát, kb. ceruzavastagságú, 10-15 cm átmérőjű lepények legyenek. A tésztát merőkanál aljával egyengethetjük el a serpenyőben.
Önmagában is finom, de tejföllel vagy indiai ételek mellé köretnek is adhatjuk.