Sziasztok!
Húúú,remélem,sikerül mindenre reagálnom
.
Angel
Nem,nem,most már értem,hogy mire írtál és igen,arra a hsz-re gondoltam,ami az enyém után jött és nem értettem az igazságtalanság dolgot...
De aztán beugrott,hogy mire gondoltál és most Te is igazoltad
:):)!
Hozzám nem jönnél takarítani?
:D:D
Kokusz
Köszi
.A gyerkőcök már egész jól,most én vagyok galádul,de már én is jobban..
Asszem most az én szervezetem mondta fel a szolgálatot,pár nappal Apa érkezése előtt...
Nem hiszem,hogy bkit megbántanátok,mert itt senkinek nem az a célja
.A lényeg,hogy lássuk,nem vagyunk egyformák
.Milyen uncsi lenne az élet...
Görbéd????
Monyoka
Mivel bíztasson a doki,ha még ő sem tud semmit?
Az,hogy ott látszik egy pötty,még nem jelent semmit.Tudom,hogy brutálul hangzik,de tényleg így van.És régen ennyiből volt jobb a helyzet,hogy nem izgulta agyon magát az anyuka és talán kevesebb kárt is okozott a terhességnek....
Én értem,hogy Te miért érzed ezt,mert én is nő és anya vagyok,de egy dokinak Te 12-egytucat vagy.Nem tud bíztatni addig,amíg semmi nem biztos.
Vagy jobb az,ha azt mondja,szupi,minden rendben és aztán 2 hét múlva rossz hírei vannak és magyarázkodjon,hogy bizony sok terhességgel ez történik a korai szakaszban?Akkor mit mondanál neki???Hogy miért nem mondta előre???
Ha elmész UH-ra hetente és látszik,hogy nő a petezsák,az sem garancia semmire!!!Halgass a szívedre! Ha azt súgja,hogy minden rendben van,akkor az úgy is van!!!Ez biztos!Egy kis egészséges aggódás nem árt,de csak mértékkel
!
Tontica
A 12. heti szt is elég későn van,bár általában bmi történik,azt a természet ált elintézi addigra.De hát mint már láttuk (és ezért bocs
),felétek a terhesgondozás nincs a helyzet magaslatán...
Könyvet holnap feladom
.
A téma érdekes,de kell hozzá a könyv,mert nem akarom rosszul bevezetni,bár lehet,hogy így is nagy rumlit fog okozni...
10 %-os témához:
[quote]A írta: meddőség népbetegség, a reproduktív korban lévő párok 15 százalékát érinti
És ebből kb 40 % a nő,40 % a férfi miatt van...
Én csak annyit tennék hozzá ahhoz,amit Kata írt,hogy valóban egyre később akarnak a nők (és a férfiak is :roll) gyereket,de szt nem a rágörcsölés a fő probléma még termékeny pároknál sem.
Hanem leginkább a termékenység drasztikus csökkenése...
Kb 24 éves korban a legtermékenyebb a nő (és ugye itt elsősorban a nőkről van szó),utána egyre jobban csökken a termékenység,egyre kevésbé kész a szervezet egy baba létrehozására.
És
ehhez jön hozzá a görcsölés,ami még lpusszban csökkenti az esélyeket!
[quote]A írta:z életkor hatása a fogamzóképességre fokozatos, nem lehet pontosan megjelölni a hanyatlás kezdetét. Valójában a termékenység csökkenése már 27 éves korban is észlelhető, és azután minden évben hanyatlik; 35 éves korra a teherbeesés esélye körülbelül a fele a 25 éves kori esélyeknek, miután körülbelül évente 3 százalékkal csökken.
A termékenység szempontjából az életkor a legkritikusabb tényező. Egy leánymagzatnak az anyaméhben eltöltött időszak alatt van a legtöbb petesejtje, születése pillanatától kezdve azonban ezek száma folyamatosan csökken. Az idő előrehaladtával ráadásul a sejteknek nemcsak a száma csökken, de minőségük is romlik..
A kor előrehaladtával a férfiakéval szemben a nők termékenysége csökkenő tendenciát mutat. 19-24 éves korban a teherbe esés valószínűsége ciklusonként mintegy 30%, 25 és 33 éves kor között már csak 18%. A nő harmincas éveinek végén az átlagos esély mindössze 13%, a termékenységi mutató a 40. életkor után pedig drasztikusan csökken.
Bizony-bizony 30 év fölött már az is "normális",ha nincs minden ciklusban PÉ és nem biztos,hogy ez bmiféle betegségnek tulajdonítható...