Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi :D
szép ez a pocak :D
persze, biztos van, aki most így tesz... de azért szerintem ez idővel visszaüt.
ill. én saját magam és a baba érdekében inkább szülnék ügyeletesnél, ha úgy alakul, hogy az orvosom nem tud ott lenni, mint, hogy időre indított szülés legyen.
pont ezért remélem, hogy a csaszis heggel minden OK lesz, és ezt a babát nem kell programozott csaszival világra hozni.

mi :D köszi jól vagyunk. Kispasikkal minden OK, jófejek, de jó kis akaratos hisztigépek is tudnak lenni, ha úgy alakul.
egyébként estére jól elfáradok, meg a pocakom is érzem... úgy gndolom az egésznapos rohangászás után ez normális. :wink:
már nagyon várom az UHt :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Erika!
Nem haragszom. Hidd el neked is lesz ilyen.
sokszor engem is elfog az az érzés hogy már csak három és fél hónapig lesz ilyen kerek pocakom. Imádom én is. Mára már biztos vagyok benne hogy szeretnék egy harmadik gyereket is. :)

Orsi!
Hát igen ezzel megint egyet értek (programozott szülés). Remélem ha császár is lesz nálam akkor is ők dönthetik el hogy mikor szeretnének megszülentni. Nem lehet jó az időszített szülés senkinek szerintem sem.

Örülök hogy jól vagytok. :) Azért csak óvatossan és nem csoda hogy el fáradsz.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebike! :D
Gyönyörű a pocakod!
Nagyon kis csini vagy ám! :D
Én is teszek egy képet igaz egy pár napja készült!Magamat fotoztam igy elnézést a technikai hibákért :oops: :oops: !
Kép

KépKépKépKép
aniko24

Zsebi :D
igen :D ebben is :D
persze ikreknél vannak esetek, hogy indokolt lehet (mondjuk 38. hét és egyik gyerek sem nő 1-2 hete), de alapvetően nagyon nem értek egyet vele.
nem 1 ismerősöm van, akinek csak úgy megcsinálták a 38. héten, merthogy már nincs korán, és minek várni.... hát szerintem az egy trauma a gyereknek.
én örültem, hogy nálunk a babák maguk indítottak, tehát akkor születtek meg amikor ők eldöntötték, hogy nekik a legjobb.

és pont ezért bízom abban, hogy a császár heggel nem lesz gond, és nem kell idő előtti csaszi. a hüvelyi szülés meg álmaim netovbábbja lenne :D
de ahhoz persze sok dolognak kell klappolnia :D (de a dokim ismerem, ő egyáltalán nem zárkózik el előle)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Anikó :D
nem semmi pocak a 13. héten :D :D nagyon csini :D
és hogy Te milyen vékony vagy!!! :D :D

én is szeretnék mihamarabb pocit :D hogy mindenki lássa :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

na jó :D pocakom van már jó régóta :D :D
:shock: :? :twisted: :roll: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! :D
Te milyen édes vagy!
Köszönöm,de nem vagyok ám vékony csak jo volt a fotos :lol: :lol: !
Szerintem a második terhesség sokkal hamarabb látszodik és jobban is legalább is nálam!Szerintem nálad is igy lesz!
Egy-két hét és már látszodni fog szépen a te pocakod is! :D

KépKépKépKép
aniko24

Egyébként én sem kockahasrol inditottam! :oops: :oops: :lol: :lol:

KépKépKépKép
aniko24

na hogy is mondjam :D :D én farosabb vagyok :oops: :lol: :roll:

csak legyünk túl a szerdai UHn és legyen minden OK :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hello Lányok :)!

Mivel voltak konkrét kérdések,még picit beugrok :)!

Zsebi :)

Lehet,hogy nem jól írtam,de amit írtam,az nálunk van.Nem tudom,más intézményekben mennyi ügyeletesnek kell lennie és hogy a számuk egyáltalán mitől függ.
Nálunk (ha esetleg nem ezt írtam volna,nem emlékszem már) 2 ügyeletes van,ez csak a szülőszoba.Ezen kívül természetesen a nőgyógyászati és a gyermekágyas osztályon is vannak ügyeletes orvosok,így mindig tutira többen vannak :wink:!
Na, a másik.Szt igen nagyon kicsi az esélye,hogy egyszerre 10 kismaminál kell ott lennie a dokiknak.Úgy értem,hogy a doki nem fog 15 (na jó,legyen csak 5 :wink:) órát melletted állni.Minek?Elvileg,az itteni protokoll szt 2 óránként vizsgál,aztán ha kitolás van,akkor jön.Tehát szt elég kicsi az esélye,hogy 10 kismaminál egyszerre legyen kitolás :).(legalább is a mi kórházunkban).Ráadásul a szülés leveztése egyébként a szülésznő dolga lenne egyébként is ,tehát plusszban vannak még ők is :).
Nem semmi pocak :wink:!

Erika :)

Szíved joga :),de azért előtte tájékozódj arról is,hogy az indított szülésnek milyen szövődményei lehetnek... :roll:
Megértem,hogy nem bízol mindenkiben,biztos lesz megoldás,hogy a számodra megfelelő helyen szülj :).

Anikó

Igen,persze,ez is lebeg az ember feje felett.
Viszont a betegségeidnek elvileg szerepelnie kell a kiskönyvben,amit a védőnőnek kéne beírnia,piros betükkel az Előzmények rovatba.Ha nem írta be,akkor feltétlenül írasd be vele.Nem tudom,hogy az előző szülésednél hogy volt,nálunk megnézik a kiskönyvet és a felvételnél(ha nem sürgősségi dologról van szó),akkor részletesen kikérdeznek(nálam legutóbb ez kb 1 óra volt).Mindent szg-re visznek közben.Tehát ha doki nem nézné meg a papírokat,vagy a kiskönyvedet(amit nem hiszek :)),akkor még mindig van lehetőséged megemlíteni neki :wink:!
Ha meg sürgősségi,akkor úgyis császár...
Szl elvileg a kiskönyv azért van,hogy abban minden vezetve legyen :).
Igazság szt én azt sem mindig hiszem,hogy a saját doki(akinek van X mennyiségű kismamája) pont rám fog emlékezni.Vagyis lehet,hogy a személyemre igen,de ha nem vagyok komplikált vagy nem annyira komplikált eset,akkor be fog neki ugrani,hogy velem mi is a helyzet... :roll:
De erre csak egy példa:nekem a bal vesém osztott üregrendszerű,ami önmagában nem veszélyes.De mivel hajlamosíthat felfázásra,ami a terhesség alatt okozhat csúnya problémákat,még akár vetélést is.Be is van írva a kiskönyvembe ,oda,ahol mondtam.Amikor SZTK rendelésen voltam,a sima sztk-s doki is végignézte a kiskönyvemet és amikor ezt meglátta,sok jó tanácsoat adott.Tehát azért nem mondhatom,hogy csak azért,mert nem kap lóvét,nem csinál semmit.Ez attól még nekik felelősség. :roll:

Elnézést a szómenésért :oops:....

Üdv,

anyapoc

Sziasztok

Zseboroszlán
Úgy látom hogy Te is nagyon élvezed a pocakos létet, ügye milyen gyönyörű dolog?

Anikó
neked is nagyon irigylésre méltó pocid van.

Anyapoc
a kisfiam sem akart még világra jönni, de az orvosok 3 hét kórházi megfigyelés után döntöttek úgy hogy meg kell születnie, pedig a dokim azt mondta hogy ha elindul magától és megtudom szülni akkor lehet rendes szülés is. De a 3. vajúdó szobás megfigyelés végén a dokim közölte hogy akkor most meg fog születni a kisfiam. Szegény nem is sírt fel rögtön ezért az Appgár értéke is 9/10-es. De ezen kívül semmi baja nincs.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Anyapoc :D
ezt a kiskönyves témát én nem tudtam :D én azonnal sorolok :D
br nálam rövid: összesen amoxicillinérzékeny vagyok, más bajom nincs :D
nekem az előzményhez a lombikot írta be a védőnő.

(jah... egyébként a védőnőről jut eszembe... szóval én anno a foúkkal úgy jártam a II.kerbe - ahol laktunk, hogy a hiv. lakhelyem teljesen máshol volt... soha senki nem ellenőrizte, avgy kérdezte, hogy miért nem a kerületihez járok)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Erika :D
a 9/10es apgarnak nem feltétlenül van köze a programozott császárhoz... persze ha kell kell, de más a vészhelyzet és más a kényelem.
Máténak 5/8 volt... és mégsincs semmi baja....
az apgar önmagában egy kapa xart nem ér, és nem mutat.

a programozott szülés következményei nem feltétlenül - és alapvetően nem is- a születést követő rövid időben keresendőek.
alapvetően pszichológiai megközelítést igényel.
más a gyerek hozzáállása a világhoz, más az anyjához a kapcsolat.
más személyiség alakul így ki, mert már a születésénél rákényszerítettek egy helyzetet.

mielőtt az irmányomba bármit belemagyaráznál: nem rosszabb, hanem MÁS, hangsúlyozom.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Anyapoc!
Ez tényleg igy van ahogy irod! :D
A kiskönyvembe be is van vezetve a védönö által!Viszont az elözö szülésemnél nem néztek bele :shock: !De az orvosom nem volt rest felvenni az endokrinologussal a kapcsolatot és mindent megbeszéltek velem kapcsololatban a továbbiakban!
A nögyogyászom hosszu évekig a szomszédom volt és elég jo a kapcsolatunk (a váltást a férjem inditványozta mert nö és hát ő szerette volna ha férfi nögyogyásznál szülök de végül belátta hogy nekem ö a legjobb) szoval kevés a sansz arra hogy nem ismer meg :wink: !De persze másnál más a helyzet!
Erröl mindig más lesz a vélemény szerintem de hát azért vagyunk hogy megtudjuk beszélni!!!! :D
De köszönöm hogy megosztottad a saját tapasztalatodat!
És sajnálom a te betegséged ,nem lehetett egyszerü igy a terhességed!

KépKépKépKép
aniko24

Erika

Én elsősorban nem a programozott csaszira gondoltam,hanem a szülésmegindítás más módjaira.Egy csaszinak amúgy is lehetnek kockázatai,de ez talán nem is ide tartozik.Azért gondolom,ha megfigyelés alatt voltál,akkor nem "csak" azért császároztak meg,mert nem ügyeletesénél akartál szülni,hanem azért volt nyomós oka.Ez így egy kicsit kisarkított,de talán érthető,hogy mire gondolok?Tehát más az,hogy aszongya a doki,hogy Erikám,úgyis itt az ideje,nem érdekes,hogy nem akar babácska még kibújni,de felteszem a zselét,aztán hadd jöjjön!Szl én erre gondoltam elsősorban,de nem gondolom a Te esetedben,hogy az indított szülés volt.Vagyis nem a szó ilyetén értelmében. :roll:
Egyébként mivel indokolták,hogy meg kell születnie előbb?

Orsi

Ezeket feltételnül be kell íratni a kiskönyvbe,mert bmikor szükség lehet rá és esetleg nem tudod elmondani.Én Sumetrolim érzékeny vagyok :?.
Sőt,nálunk a gyermekkori fertőző betegségeket is beírják (de talán ezt máshol is).
Mivel ebben a kórházban kötelezően szűrik a Strepotot,ha pozitív vagy,azt is nagy piros betűkkel beírják és asszem a Hepatitis labort is bele kell tűzni a kiskönyvbe.

Ja,egyébként lányok,Strepto szűrést mindenképpen harcoljatok ki magatoknak,ha nem protokoll a kórházban!!!!!

anyapoc

a hepa labor benne volt, meg az afp is.
a strepto szűrés tényleg iszonyú fontos!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Anikó

Hát ezek szt ahány (kór)ház, annyi szokás... :? Nálunk ezek szt túlzásba is viszik,mert egyszer el kell mondani mindent a szülésznőnek,utána meg a szülésznek,aki gépre viszi.Jól átnézik a kiskönyvet...
Ma már eljutottunk oda,hogy amit lehet,előre,az első NST alkalmával kitöltenek a szülési lapon,hogy ne ott kelljen két fájás között gondolkozni :D!És ez pl nagyon jó...igaz,eléggé elképedtem,amikor pl a szüléskori súlyomat megbecsülték elvileg 3 héttel szülés előtt :shock: .
Óóó,aranyos vagy,de nekem már semmi gondom szerencsére vesetájon,csak hát az ördög nem alszik :wink:!A terhességemet sokkal jobban megkínozta egy szeméremtáji visszér... :?
Az viszont tényleg jó,hogy olyan nőgyógyászod van,akit ennyire ismersz :).És érdekes,hogy a férjed pont egy pasit akart :shock: .Én azt hittem,a férjeknek/pároknak az olyan rossz,hogy másik pasi turkál a nejükben :lol: :lol: Na bocs... :oops:
Na ja, a vélemény legyen is eltérő,hogy legyen miről beszélni :wink:.De amit a szülészet mint iparág maga előtt görget,az már szt nem normális...Ezt a helyzetet tényleg meg kell oldani.
Nálunk annyi a kompromisszum,hogy évente 1 szülést vállhat doki és szülésznő egyaránt...

anyapoc

ezt az 1 szülés témát nem is tudtam :D

az ilyen visszerekről rémségeket hallottam. ezek szeirnt Te is megkínlódtál vele.

a rendszer reformja meg egyértelmű, hogy szükséges... ezzel maximálisan egyetértek. Tényleg nem emberi ez az állapot ami most van, maximálison túl is leterheltek az orvosok.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Szép jó reggelt mindenkinek
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1162795697.3.gif[/img]

Anyapoc
én már a 34. héten kórházba kerültem, vagyis a dokim a vizsgálat után nem engedett haza, a CTG-re azt mondta hogy még Ok, de elküldött áramlás vizsgálatra, és ott már az első pillanatban tudtam hogy nem mehetek haza, ekkor a dokim azt mondta, hogy jó lenne még ha 2 hetet egyben maradnánk, ebből lett 3 kerek hét (napi 3 CTG, és 1 áramlásvizsgálattal, és persze a vajúdóban kezdtem a kórházi pályafutásom 1 napos megfigyeléssel - aztán jártam ott még 1X kb. 3 órára, majd az utolsó napon azt mondta a dokim hogy még várjunk hétfőig, de mire felértem a kibérelt ágyamhoz addigra már jött is utánam a nővérke, hogy nehogy egyek mert az osztályos doki leküld megint megfigyelésre, és legyek szíves összepakolni is, és ekkor 2-3 óra megfigyelés után jött a dokim hogy hát akkor most meg fog születni, konkrét indokot nem mondott nem is volt rá idő, mert jött a másik doki aki elmondta, hogy hogy lessz az érzéstelenítés, és közben már 2 szülésznő hallgató kislány már öltöztetett is, és már vittek is a szülőszobára, és már nyomták belém a lötyiket stb. ami a csaszihoz kell. Végülis a zárójelentésben az áll, hogy többek között a nyakára volt csavarodva a köldökzsínór, gondolom hogy ez is lehetett az egyik ok.
Ja és én is azértsem szeretnék orvost váltani, mert ő tudja hogy mi történt velem előtte egy műtétnél (amit ő csinált), úgyhogy ő már tudja hogy engem nem ajánlatos számukra altatni.

Azzal egyetértek hogy a dokik nagyon leterheltek, de a II-es Klinikán is van olyan orvos akit nem engednék a magam közelébe, sajnos az egyik 1X meg is vizsgált, erre a szülésznők csak annyit mondtak mikor mondtam hogy milyen volt, hogy a dokotor úr egy kicsit durva volt. Hát köszönöm szépen, én ebből nem kérek. Csillagokat láttam mikor megvizsgált.

Sziasztok

Erika[/img]

Kép

Kép
erika13

Anikó!
Milyen helyes kis pocakod van máris!
Te már tul vagy minden rosszulléten? Nálam tobzódik! Ráadásul bővült az állatkerti látnivalók sora is, a medve mutatja az utat a téli álom alvásához, a csiga pedig előttem halad, nehogy gyorsabb legyek :lol: Szegény Pörinek ilyen lajhár anyja lett. Pedig Ő tele van energiával.
Zsebike!
A pocakod gyönyörü, egyre nagyobb! Élvezd is, amig tudod, mert lesz olyan idő, mikor már kicsit tul nagynak érzed majd!

Orvos-szülés témához.
Nekem tuti hogy császár lesz, és én ennek örülök. Igy szépen ki tudunk tüzni majd 1 időpontot (csütörtökhöz ragszkodom) a 40.hét körül, a dokim remélem pihent lesz, és minden ugyanugy szépen lezajlik majd, mint Emesével.
Ugyan Pöri nem akart volna még kibujni, de tulhordtam 1 héttel, sarokülésben képzelte a jövőt, és 2x a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, ezért lett császár a vége. És nagyon jó hogy igy lett, még ha "elszakitottak" is egymástól minket. Én nem éreztem ezt olyan tragikusnak, és szerintem Ő sem, nagyon elégedett, boldog bébi lett Belőle, talán még tulzottan is anyás mostanában.
Most eleve tudom, hogy császár lesz, ezt már a kontrollon mondta a doki, hogy többet nem lesz vitás kérdés... Ilyen intézkedések mellett nagyon örülök neki. és szerintem is több lesz a programozott szülés meg a császár is...
Nekem egyébként az a véleményem, hogy manapság tul sokat foglalkoznak a "szülés körüli traumákkal". Ha az anya el tudja fogadni a helyzetet, pl. hogy muszáj császsárral szülnie, akkor a babában ez nem fog nyomot hagyni. Ezer dologgal lehet kompenzálni, mint ahogy azt is, ha valaki nem tud ugy szoptatni, ahogy azt szerette volna.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok

Melcsi
örülök hogy itt vagy, mert már nagyon hiányoltalak

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

azért ez a történet nekem több helyen sántit:
1) ha nincs UH akkor azt, hogy a nyakán van-e a köldökzsinór senki sem mondja meg. Ha csináltak is UHt, akkor is óriási szerencse kell, hogy jó helyen legyenek a kezei, hogy jó helyen legyen a baba.... rutinból ezt nem lehet kiszűrni
2) ha neked egy doki azt mondja, hogy most császár akkor nem kérdezel??? hogy miért most, hogy miért ilyen sürgősen, hogy mi a gond... stb.....
ezt valahogy nem tudom megérteni. Hogy miért változik meg egy doki véleménye egyik pillanatról a másikra.

Melcsi :D
pedig egy kicsit utána lehetne nézni, hogy mennyi gondot okozHAT a programozott szülés... csak kényelemből.
ezt kicsit úgy érzem, hogy az ember játszik a gyerekével.
a babák nem hülyék, tudják mi a dolguk, tudják mikor van itt az idejük... kényelmi szempontból a 40. hét környékén csak azért, hogy pont csütörtök legyen megszülettetni valakit....
szerintem ez nem normális dolog.
Tudod a szülés körüli traumákkal pedig azért foglalkoznak, mert jelentősége van!!! mert számít. Mert ha tudom és elfogadom, hogy egy trauma, akkor lehet tenni azért, hogy a gyerek normálisan élje meg, felkészíteni rá a pocakban, megelőzni azt, hogy később ez problémák forrásává váljon.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi

Nálunk az AFP csak a 18 hetes UH-ra kellett,utána a kutya sem nézte meg... :roll:
Na,ezt az 1 szülés dolgot én is csak azért tudom,mert csecsemősnővér ott egy kedves volt tanítványom :).Nyilván nem földi halandó lesz a VIP vendég :D!
A szeméremtáji visszér nagyon rossz... :( Nekem ugyan "csak" külső volt,de nem kívánom senkinek.Szerencsére nyomtalanul eltűnik,de gondolom, a következőnél megint számíthatok rá... :?
Apropó...Te Pesten akarsz most szülni,vagy itt? :roll:

Erika

Sejtettem,hogy áramlási probléma volt.... :roll: Ilyen esetben nyilván indokolt a császár és nem megindított szülésről van szó. :roll: (legalább is az én értelmezésemben)
Megértem az indokaidat,de ettől a rendszer még nem jó :).Egyébként engem is vizsgált úgy doki az első terhesség alatt,hogy majd a csillagokat rúgtam le és persze ,hogy a második terhességnél is összeakadtam vele,de nem tudtam mit tenni(SZTK).És érdekes módon,semmit nem éreztem a vizsgálatból... :shock: Szl átértkeltem a dolgot,lehet,hogy tőlem is függött...Ettől függetlenül ezt a dokit nem igazán szívelem...
Én úgy gondoltam,ha szülés alatt olyan orvost kapok,aki "nem felel meg",akkor igen is jogom van másikat kérni és bizony addig ordítottam volna,amíg nem kapok másikat.Erőszakkal mégsem nyúlhat hozzám :wink:!

Melcsi

Igaz,nem konkrétan hozzám szóltál,de érdekes,amiket írsz.
Én nem gondolom,hogy a császárt traumának kell megélni,mégis sokan így élik meg(és erről is lehetne oldalakat írni,miért...).Lehet,hogy azért gondolom így,mert nekem úgy sikerült,ahogy szerettem volna és valóban élményszerű volt.De ha a gyerekem érdeke azt kívánta volna,hogy császár,akkor bizony az lett volna(és lehetett volna a méreteim miatt :roll:....az első szülésnél a doki azt mondta,hogy majd meglátjuk a végén,ki tud-e jönni a fiam...).
Nem is annyira az anya traumája miatt lehet érdekes a programozott császár szt....Inkább maga a műtét szövődményei lehetnek problémásak.Hiszen ez egy műtét és bizony jóval nagyobb kockázata van,mint egy természetes szülésnek.
Másrészt a programozott császárnál nem sokszor hagynak vajúdni(mert józan ésszel gondolkozva minek is szenvedjen az illető),ami az okosok szt nem jó a babának.Ugyanis vajúdás alatt olyan stressz hormonok termelődnek a szervezetében,amik segítik a kinti világhoz való adaptációt, a túlélés esélyét...Hogy ez mennyire lehet a későbbiekben fontos,ki tudja...

Persze ettől mindenkinek szíve joga eldönteni,hogyan szeretne szülni és én itt is azt vallom,mint a szoptatásnál is (ha már említetted),hogy ami jó az anyának,az jó a babának is....
De egy programozott császár nem uaz,mint az indított szülés.....

És említettem,hogy itt sincs több szülésindítás,vagy éppen programozott csaszi,mint eddig,mert azért ezeket lehet ellenőrizni.Inkább az lett az eredmény,hogy a doki megpróbál megdolgozni a remélt pénzért és ez így normális (amennyiben normális pénzért szülni...)

Másrészt ez a szülésmegindítás,programozott csaszi dolog nem a dokikon fog elsősorban múlni,mint ahogy ezt a nagy pénzmániát sem igazán ők hergelték,inkább szt a kismamák (és itt elsősorban az összegekre gondolok...)....
Szl itt alapjaiban kell a változás,ami nem lesz egyszerű,de ha működik sok helyen fejlett országobkan,akkor itt miért ne működhetne?

Na,nem szaporítom a szót :oops: és persze ez csak az én véleményem,nem akarok senkit sem meggyőzni,sem megbánatni,csak a téma igen érdekes :)!

Üdv,

anyapoc

Hali,

hát, csajszik, ezek a "szép" történetek!

Nekem még csak magammal kapcs.ban van "császár"-élményem, vagyis én azzal születtem, és biztos vagyok a negatív pszichológiai hatásaiban.
Van pl. egy olyan dolog, hogy elég "késős" vagyok, pedig megbízhatónak tartom magam, és nagyon igyexem odaérni a megbeszélt időpontokra. Mégis ez valahogy nagyon kiegyensúlyozatlanul él bennem. Pedig időben elkezdek készülni, mégis az indulás előtti pillanatokban tuti, hogy eszembe jut valami, amit még feltétlenül el kell végeznem, és ezzel a Rendkívül Fontos Valamivel pont lekésem a megbeszélt időt. Valahogy ilyen megmagyarázhatatlan feszültség támad bennem mindig induláskor...
Aztán azt is a császárnak tudom be, hogy bár nagyon törexem rá tudatosan, hogy merjek mindenben kezdeményező lenni, mégsem ez a jellemző. Voltam egyszer kipróbálni, milyen is az a táncterápia, ott az első órákban kiderült, csak a mozgásomból, hogy én mennyire nem vagyok irányító. Pedig értékes embernek tartom magam, sőt mások is ált.ban jó véleménnyel vannak rólam.
Na, bocsi ezért a kis kitérőért, csak kíváncsi vagyok az ezzel kapcs.os hasonló véleményekre. Pl. ahogy látom, icsilya is már lyól beleásta magát a témába... :wink: Örülnék, ha megosztanád velem - vagy velünk (ha nem bánjátok)

Lenne még egy kérdésem, visszaugorva a TB-juttatásokhoz. (Jó-jó, utána olvashatnék, de Ti úgyis olyan okosak vagytok és egyből megmonnyátok... ugye? :roll: )

Na szóval... Fél évvel a szülés előtt járna nekem egy előléptetés (végzettség okán), de sajna, ahogy már írtam róla máshol, a főnököm nem hogy segítene bármiben, de inkább hátráltat. Most azt találta mondani, hogy mit izgulok ezen, a GYED-et úgysem ez alapján kapom, hanem az előző évi átlagfizum alapján. Ti mit tudtok erről? :shock:

Pocak-képesek!
Naon szépek vagytok! :lol:

KépKép
pompomlány

Sziasztok

Icsily Orsi
UH- minden nap volt 3 héten keresztül, és minden héten csütörtökön állítólag megtárgyaltak az orvosok közösen, persze sajna nem az ágyam felett hogy én is hallhatnám hogy mit beszélnek rólam. De 1X az egyik viziten kiderült hogy igen időnként össze ülnek és megtárgyalnak engem és a babómat. Mert a többi doki is tudta ekkor hogy mi volt velem előzőleg a műtét során, ill. hogy a babóm nem igazán nő, amiről később megállapították közösen, hogy nő ő, csak a feje nem, erre a dokim mikor látott minket (engem és a férjem is akkor közölte hogy valszeg hosszúkás fejű a gyerek mint mi - és hát igaza lett). Magzat vize is csak a végtagjai között volt, de ahány orvost kérdeztem mind azt mondta, hogy ez elég neki.
Én lelkileg valamilyen szinten már felvoltam rá készülve hogy ez a mostani megfigyelés az utolsó, mert a szobából aki az összepakolt kis szatyorkájával vonult le megfigyelésre mindenki a gyerekágyas osztályon kötött ki. És a beígért 2 hetet pedig megtoldottuk 1 héttel)
az UH-nál az volt az én gondom hogy sokszor mindig más csinálta, és hol az egyik gépen hol a másikon, tehát a mért adatok nem mindig egyeztek, de erre is mindig mindenki azt mondta, hogy ahány gép, ahány ember annyi féle lehet a mért adat. De mindig azt mondták, hogy OK minden. Úgyhogy én akitől csak lehetet mindig kérdeztem, Van is egy pár szimpi orvos még a dokimon kivűl. De én azért maradnék nála.
Ja és nem az ő véleménye változott meg mert ő még egyben tartott volna egy másik orvossal egyetemben, az osztályos orvos küldött megfigyelésre, mert a nővérke mikor közölte UH- után (amit a saját orvosom csinált egy másik szimpi orvossal) 10 percel hogy pakoljak össze, mondta, hogy az osztályos orvos épp most beszél az orvosommal. Úgyhogy szerintem ezt is a nagy tanács döntötte el.
De végül is örülök neki hogy akkor megszületett a babókám, mert utána megtudtam, hogy hamarosan elmegy szabadságra, és hogy kire hagyta a betegeit addig, és az a doki már ránézésre sem volt szimpi, és a híre is elég fekete volt, és volt olyan szobatársam még a patológián akit a dokija ugyanígy ráhagyott míg szabin volt, és úgy beszélt szegénnyel hogy mikor vissza mentem meglátogatni őket még mindig sírt, és a végén kiderült, hogy nem lett igaza.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

elvileg Pest :D még így gondolom.
(itt Veszprémben egyrészt meg kellene szoknom ezt azügyeletes dolgot, ami talán menne is, de két bajom van:
1) csaszi után nem tudom, hogy az éppen ügyeletes hogy áll a hüvelyi szüléshez - mert ezt meg tudom, hogy nagyon dokifüggő.
2) nem bírátságos, hogy nincs 0-24es rooming in :D én a két babát éjjelre kénytelen voltam leadni, de 1 babát szívem szerint magam mellett tartanék :D)
persze Vpnek csomó előnye lenne, különösen a fiúk miatt....
szóval még dilemma :D
de először szerdán UH!!! a szülésig el kell jutni :D

Pompi :D
ennyire konkrét dolgot én társítanék a császárhoz, mint pl. az elkésést :D ez talán inkább önkontroll kérdése :D
az, hogy mennyire vagy irányító talán inkább számít. DE!!! a császár nem így kell értelmezni.
Konkrét példával! :D a császár önmagában okozhat egy inkább viszsahúzódó személyiséget de!!! ha ezt anyu észreveszi és egész pici korodtól már segít, hogy ez megváltozzon, akkor nem leszel visszahúzódó.
Érted? :D erre írtam, hogy jobb tisztában lenni azzal, hogy mik lehetnek a következmények, mert akkor tudunk tenni ellenük.

(ugyanílyen eset, hogy a fiaim ikrek, ezért egyrészt a pocakban lévő kevés hely miatt, másrészt a koraszülés miatt _valószínűsíthető_ hogy volt hosszabb-rövidebb oxigénhiányos állapotuk. Ezt is jó tudni, és azt, hogy ez mozgásproblémákat okozhat, mert akkor tudunk tenni ellene!! tudunk fejlesztésre járni, és így kisgyerek korukra minden az ikrességükből adódó ilyen jellegű problémán túl tudunk lépni.
és nem úgy hozzáállni, hogy kijelentjük, hogy "semmi bajuk" csak lusták, emg sutábbak, mert koraszülöttek voltak.... ez a struccpolitika - ezt a császár-trauma témakörhöz írtam, mint másik hasonló példát, ahol tisztában kell lenni azzal, hogy ilyen következményei LEHETNEK egy adott dolognak)

gyed: mivel jövőre nem lesz meg a 168 bérezett napod, így tényleg nem az lesz a járulékalap, tehát a fél év múlva esedékes emelés semmit sem számít.
az idei év átlaga lesz a tgyás/gyed számításának az alapja.
de! én nem vagyok bérszámfejtő, szóval ezek a nagy vonalak, ha konkrét számok érdekelnek, akkor van erre az indexen egy nagyon jó topik, oda tudsz kérdést írni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

az UHs méréshez nekem vicces történtem van.
pedig ua az orvos és ua az a gép :D
Levi megmérték, mikor bekerültünk bpd 83 mm volt, majd 1 hét múlva 85 mm... majd ehhez képest 3 nap múlva 79 :D
:D :D
merthogy az UHnál nagyon számít egyrészt a szög, másrészt a kattintás, harmadik epdig, hogy annyira képlékeny ilyenkor a gyerek, hogy a koponyacsontja is tud még ennyit mozogni :D
szóval az UHs adatokat én azóta már nagyterhes korban nagyon fenntartásokkal kezelem :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,
Holnap reggel megyek a kaáliba 10. napos ultrahangra, (inszem előtti) szerintetek ilyenkor kell fizetnem az UH ért vagy benne van az inszem díjába??? köszi előre is
Adél
adél11

Adél
csak az Inszemért kell fizteni 30.000-at az UH miatt már nem.
pbj12

pbj12
Köszi a gyors választ, az inszem már 40.000.- de ezek szerint benne vannak az UH-k. :)) ez jó hír.
adél11

Anikó!
Gyönyörű a pocakod. :) És hát szeintem is nagyon vékony vagy. : Csini. Tényleg csak kimaradt,hogy a kisfiad mit szólt a tesó érkezéséhez? Hogy mondtátok meg neki? Bár örült az biztos hisz erre várt mióta. :)

Orsi!
Én is úgy gondolom ha orvosi szempont nem támassza alá azt hogy muszály programozott császár, akkor én sem szeretnék ilyet. Én alapból nagyon szeretném hüvlyi úton megszülni őket, ha lesz rá lehetőség, illetve szeretném ha erre nem is lenne lehetőség jó lenne ha a magzatíz magától folyhatna el és utána császár. Én is úgy gonolom trauma a babának hogy csak úgy amikor ő ott jól elvan valaki kikapja pocakból. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok Lányok!

Bocsi hogy itt zavarok, de itt látok még egy-két ismerőst a régiek közül (Zsebi, Orsi, Wish) amikor még én is rendszeresebben írtam ide. Igaz én is a Kaáliba jártam Szegedre de kb. másfél éve voltunk utoljára mert suliba jártam, dolgoztam és sok volt a stressz, aztán egészségi problémáim is lettek, és vártam a legalkalmasabb pillanatot. De úgy látszik ha egyszer leáll az ember nehéz újra visszazökkenni.

Most éppen terveztük hogy mindenképpen kérünk időpontot amikorra tudnak adni és újra belevágunk. Erre mi történik? Két hete késik aminek meg kéne jönnie. Csináltam egy tesztet, nem teljesen, de vékonyka vonal látszott. Pár nap múlva még egyet, ami már egyértelműen pozitív volt. Ami a legaggasztóbb, hogy éppen nincs idehaza a nőgyógyászom, egy teljes hónapig. Így nagy nehezen kinéztünk egy másikat akihez elmentünk, hogy mondja meg mi a helyzet, mert aggódom mert nem vagyok valami jól, folyamatos hőemelkedésem van, szurkál, fáj a hasam, nem esik jól fent lenni, sőt két hete volt húgyúti fertőzésem, amihez a tenyésztés eredményt még várjuk, és egy éve nem tudnak kigyógyítani egy légcsőhurutból ami időnként fulladással is jár, sőt meg sem tudják állapítani hogy pontosan mi is az egyáltalán, mert egy másik orvos azt mondta aszma, a következő meg hogy nem az.(?!)
Nos a nőgyógyász nem volt vált be valami jól, vizsgálat közben még megállapítja hogy gombám van és levett egy csomó vizsgálatra anyagot és mikor újra kérdezem hogy de akkor mi újság a terhességgel, csak pislog és bejelenti hogy nem jó az UH-os készüléke. Dehát azért mentem, hogy megmondja terhes vagyok-e vagy sem és ha igen akkor minden rendben van-e a dologgal. (Ehhez képest jól megkérte az árát.) Olyan furán viselkedett, hogy most csak még jobban aggódom. Nagy kegyesen az erősködésemre berendelt a korházba pár nap múlva hogy majd ott megcsinálja az UH-ot. Hát nincs jó tapasztalatom az orvosokkal! Kivétel a saját nőgyógyászom, aki egy tündér ember, de ugyebár éppen nyaralni van melegebb égtájakon. Pont most. Ilyen a formám?!

Segítsetek ha tudtok légyszi, ma megcsináltam egy másik fajta tesztet, az is pozitív, szerintetek megbízhatóak ezek a tesztek? Alig merem ugyanis elhinni, hiszen öt évi várakozás után és annak megállapítása után, hogy ellenanyagot termelek, így csak mesterségesen lehet; amitől persze az egekig röpködnék ha biztosan is megerősítene valaki végre a csoda által keletkezett terhességemről. És ha tényleg kisbabát várok, a gomba és a húgyúti fertőzés, és a kikezelhetetlen légcsőgyulladásom nem árt a babának? És mitől van folyamatosan hőemelkedésem?

Annyira vegyesek az érzelmeim. Persze mindemellett próbálok nyugodt és higgadt maradni, hogyha mégis jön a gólya, nehogy megriassza az én lelkiállapotom.

Bocsi ha egy kicsit hosszú lettem és zavaros. Mondjatok valami biztatót légyszi! Előre is köszönöm.

Manó
potykamanó

Szia Potykamanó

akkor én hozzád képest még új vagyok, én a tehejedben nem várnék még napokat, főleg akkor nem ha nem is vált be a doki, akkor én már másnap elmennék egy másikhoz, mert lehet hogy a betegség megváltoztatta a hormonjaidat ++++++++++ irányba, és lehet hogy terhes vagy. Szerintem menj el egy másikhoz, és az ellenszenves dokit felejts el.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

voltunk UHn :D a baba ca. 5mm, votl szívhang és minden OK vele :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kép este lesz, egy netcaféból írok gyorsan csak :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Orsi

:D :lol: :D :lol: :D :lol: :D

Kép

Kép
erika13

Szia Erika!

Köszi a gyors válaszod, csütörtök reggel kell mennem az Uh-ra, addig már nem sok az idő, és nincs alkalmam kinyomozni egy másik maszek rendelőt ahol van Uh is. De majd csak kibírom azt a kis időd, és talán ha nem voltam megelégedve egy Uh már csak megcsinál normálisan. Közben megnyugtattak a másik topikban a gombával kapcsolatban is, hogy nem kell parázni tőle. Így most kicsit higgadtabb tudok maradni és táplálom a pocakom pozitív gondolatokkal, mert a tegnapi bőgős kiakadós este biztosan nem tett valami jót, csak kétségbe voltam esve.

Szóval, köszi, hogy írtál.

Manó
potykamanó

Kedves Potykamanó! Csodák márpedig vannak! Mikor én a fiamat szültem egy olyan "csajszival" voltam egy szobában, aki már elmúlt 40 éves és 19!!!!!! év házasság után született meg a kisfiuk! Úgyhogy tessék hinni és azt is, hogy semmi baja nem lehet. (Azt szokták mondani ilyen fiatal terhességnél a mindent vagy semmit elve érvényesül: ha holnap az uh-n rendben látják a babát, akkor minden oké.) Azért menj el az orvosokhoz, hogy a terhesség tudatában kezeljék tovább a meglévő problémákat, és akkor nem ártasz a babának.

Orsi! Gratulálok! (Olyan kislányos a dolog - 2 fiú + 1 lány - ez tetszik nekem, olyan "királynői") :lol: :lol: :lol:

Zsebi, Melcsi merre vagytok?

dkata

Potykamanó!
Atya úr Isten. NE tud meg mennyit kerstelek hiányoltalak és bíztam mindig hogy egyszer csak visszajössz hozzák a jó hírrel. Nagyon nagyon örülök neked és hidd el ott van az a csodababa és holnap te magad is láthatod ahogy kalapál az az ici-pici szív. Könny szökött a szemembe a boldogságtól soraidat olvasva.

Nagyon durkkolok hogy minden rendben legyen. Gombára írtak fel valamit, mert azt azért ki kell kezelni.
Mostmár el ne tűnjél nekem!!!!!!!

Nagyon boldog vagyok.

Orsi!
Nektek is hatalmas gratula. Várjuk a képet és akkor este eszek fel firss táblát is.

Én is megjártam ma az orvost, illetve a dokim nekem is melegebb égtájakon nyaral, de vettek vért és uh-n is voltam. A kis drágáimmal minden rendben három kerek nappal nagyobbak mint amilyennek kéne lenni, de ugye ennek nincs jelentősége. :) Itt is megerősítették egy kislány és egy kisfiú laul a pocakomban.

A terheléses cukor..... na megyek étgyomorra majd éhen akartam halni - tudjátok ha nem lehet enni, inni az ember nagyon éhes - leveszik a vért soron kívül. Mire mondom akkor mit kell meginni mire mondják nekem csak étgyomri cukor van a papíromon nem terheléses. Hát mit tegyek ez van jövő héten lesz a dokim megyek hozzá majd megmondja hogy akkor most mi van. De a múltkor direkt mondta hogy mivel kell két órát várni, így menjek uhra . Szóval nem tudom.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Potykamanó!
A lényeg hogy a teszt magától nem lesz pozitív!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak ha van HCG-d ami CSAK babától lehet.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

zsebike! :D
Nagyon irigyellek! Egy fiú, egy lány, álmaim netovábbja! :)

Hát mi még itt azért nem tartunk, de nálunk is minden rendben, 21 mm-sek a picik, és az egyik baba nagyon szépen mutatta magát! Úgyhogy magunk miatt is boldog vagyok! :lol:

orsi,
nektek is nagyon örülök, hogy minden rendben van! :D
nem-megértésért még számolunk! :evil:
késéses-császáros párhuzamot nem én találtam ki, olvastam. meg aztán mélyebb dolgok is vannak a hátterében, nem csak "fegyelmezetlenség". Ez alapján minden mentális tünet lehet "csak fegyelmezetlenség". De amúgy az is érdekes volt, amit felvetettél, a mozgáshiány, erre még nem is gondoltam! :?

már csak melcsi jelentkezését várom! :roll:

KépKép
pompomlány

Kedves Kata!

Köszi hogy írtál. Holnap letudom az UH-ot és ha ott a babóm ahol lennie kell akkor pénteken megyek a háziorvoshoz és megbeszélem vele a többi dolgot.

Drága Zsebike! :D

Hááát, igen, milyen régen nem beszéltünk, az én hibámból, de annyit dolgoztam mint a güzü. Annyira jól estek a soraid. Olyan aranyos vagy. Köszönöm szépen. És én is nagyon örülök, hogy láthattam is a pocakodat! Nagyon szépséges! Mikor születik a babód?

Igen, a másik dolog az volt ami miatt kiakadtam a dokira, hogy miután közölte, hogy a tenyésztés eredmény 3 hét múlva lesz, addig is felírna nekem Canesten tablettát, ha én kérem. Én persze annyira berezeltem a gombámtól, hogy kértem, hiszen gyógyulni akartam mielőbb, és úgy gondoltam ha már tudattam vele, hogy terhességre számítok, és bár ő nem tudta annak tényét megállapítani, akkor csak nem fog felírni olyan gyogyszert ami árthat egy lehetséges terhességnek.

Hazfelé rögtön kiváltottuk, de mondtam a férjemnek, hogy azért én elolvasom a tájékoztatót, és na mit ír?! A következőt, miszerint: "a terhesség első 3 hónapjában nem alkalmazható a készítmény". Nem kell mondanom mennyire kiakadtunk! Tudja egyáltalán ez az orvos hogy mit csinál? Nem akarom bántani az orvosokat, de ez elég hervasztólag hatott ránk! Hiszen nagyon-nagyon komoly dolgokról van szó! Az életünkről van szó!

A beszélgetésünk alatt megkérdezte várjuk e a terhességet, mire én mondtam persze, már 5 éve, elmeséltem, hogy már lombikon is jártunk, és ennek tudatában felír egy olyan hüvelytablettát ami árt a terhesség elején?! Hát természetesen nem használtam. De kicsit fenntartásokkal megyek holnap az UH-ra is ezek után. De nem találtam senki mást akihez mehetnék, mire végig járom a várost, hogy hol van még olyan maszek rendelő ahol UH-os készülék is van, addigra már holnap van és akkor ő megcsinálja. Talán ott már nem hibázhat?! Gondolom én. De biztos nagyon ideges leszek amíg túl nem leszünk rajta.

És mi van akkor amikor kiderül, hogy terhes valaki, mivel még sosem voltam az ugyebár, így tényleg nem is tudom ezt. Ilyenkor kötelező terhesgondozóba kell még járni az ember saját nőgyógyászán felül, és oda a háziorvos utal be, vagy hogy vannak ezek a dolgok manapság?

Manó
potykamanó

Szia Potykamanó

Ha van saját dokid akkor nem kell más nőgyógyászhoz sehova menned, csak úgy kb. a 9.-10. héten a védőnőhöz. Ő fogja odaadni neked a kiskönyvet, hozzá havonta kell járni, a dokidhoz meg ahogy ő mondja eleinte talán 2 hetente, de később ha nincs baj elég havonta, ill. a végén kell még sűrűn járni. Úgyhogy nem kell más dokihoz elmenj.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Potykamanó!
Nekem az orvosom Pimafucin krémet és kúpot írt, mert a gombás fertőzés nagyon gyakori a terhesség alatt. És annak a papírján rajta is van, hogy alkalmazható, mert a nyálkahártyáról nem szívódik fel. Más kérdés, hogy az első 3 hónapban sokkal körültekintőbben kell eljárni. Nekem a körzeti orvos írt fel (baktérium volt a vizeletemben - szerintem még mindig van) olyan gyógyszert, amin az volt, h. a terhesség első 3 hónapjában nem alkalmazható - a nőgyógyászom nem is engedte beszedni, pedig már 15-16 hetes voltam. Csak a kúp és a krém mehet, amint írtam. Szerintem megéri a befektetés (időben), keress egy jó, megbízható nőgyógyászt, ez a legfontosabb (én voltam vagy 5-nél a városban és még legalább 5-nél máshol, mire megtaláltam az IGAZIT)!
Kitartás, holnap pedig írdd meg, mi volt!

dkata

Potykamanó!
Nekem meg kikevertetett a gyógyszertárban ilyen hüvelygolyót azt kaptam. Nem volt valami bizalomgerjesztő, de elmúlt tőle a folyásom. Amire amúgy minden doki azt mondta hogy nem lehet vele mit kezdeni a terhesség ezzel jár. azóta sincs. Szóval reméljük holnap minden ok aztán a saját nőgyogyidhoz mehetsz utána. :)

Nekem a babák elvileg március 2-án kell hogy szülessenek, de én kiegyezek egy február közepei állapottal is ikrek révén.

Semmi baj hogy nem jelenkteztél eddig, csak nekem a "régi gárda" nagyon hiányzik és olyan boldog vagyok amikor valaki felbukkan a jó hírrel. :)

Pompomlány!
Igen nekem is álmaim netovábbja teljesült azzal hogy egy kisfiú egy kislány van a pocakomban, bár alapjáraton azt mondtam mindegy csak egészségesek legyenek, de így pluszban boldog vagyok. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Hellóka!

Bocsi a bekukkantásért!Olvasó üzemmódban vagyok itt jelen!

Zsebi
Egy mási ktopikon olvasgatva megtaláltalak! :lol: Én is újpesti vagyok!
Merre az arra?
Hogy vagy, a klinikásról hiányoltalak! Babócáid?

Kép
anid

Orsi!
És az uh kép? Nem kapunk?

Elkészültem végleg az órájukkal megvan a szerkezet bele amivel megjártam mert amit először vettem az rossz volt, de aztán amire kicserélték az tökéletesen működik.

Anyukám varrt nekik kistkarókat párnácskákkal gyönyörű lett olyan puha meleg. :) A héten lehet a fejvédőjük is elkészül a törpéknek.

Csatolok képet hogy megnézzétek milyen.

Kép

Kép Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Anid!
Én a Stop Shop környékén lakok. :)
Nincs igazából időm mindig fórumozni ide jövök rendszeresen, de most ott a II-et hanyagoltam. Sokat írtok egy nap és nem tudom követni, de majd igyekszem. :)

Köszönöm jól vagyunk. Tegnap voltam uh-n ott is minden rendben a két kis törpével. :)

A cukorterhelést nem csinálták meg csak az étgyomrit állítólag csak az volt a papíromon. Hát majd a doki kibogarássza majd biztos mehetek mégegyszer. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Potykamanó!
Drukkolok ám reggel óta gyere minél hamarabb a jó hírekkel!

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok

Zseboroszlán
Te is és Édesanyád is nagyon ügyik vagytok

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Vissza: Szülészetek, kórházak