Orsi
Nálunk az AFP csak a 18 hetes UH-ra kellett,utána a kutya sem nézte meg...
Na,ezt az 1 szülés dolgot én is csak azért tudom,mert csecsemősnővér ott egy kedves volt tanítványom
.Nyilván nem földi halandó lesz a VIP vendég
!
A szeméremtáji visszér nagyon rossz...
Nekem ugyan "csak" külső volt,de nem kívánom senkinek.Szerencsére nyomtalanul eltűnik,de gondolom, a következőnél megint számíthatok rá...
Apropó...Te Pesten akarsz most szülni,vagy itt?
Erika
Sejtettem,hogy áramlási probléma volt....
Ilyen esetben nyilván indokolt a császár és nem megindított szülésről van szó.
(legalább is az én értelmezésemben)
Megértem az indokaidat,de ettől a rendszer még nem jó
.Egyébként engem is vizsgált úgy doki az első terhesség alatt,hogy majd a csillagokat rúgtam le és persze ,hogy a második terhességnél is összeakadtam vele,de nem tudtam mit tenni(SZTK).És érdekes módon,semmit nem éreztem a vizsgálatból...
Szl átértkeltem a dolgot,lehet,hogy tőlem is függött...Ettől függetlenül ezt a dokit nem igazán szívelem...
Én úgy gondoltam,ha szülés alatt olyan orvost kapok,aki "nem felel meg",akkor igen is jogom van másikat kérni és bizony addig ordítottam volna,amíg nem kapok másikat.Erőszakkal mégsem nyúlhat hozzám
!
Melcsi
Igaz,nem konkrétan hozzám szóltál,de érdekes,amiket írsz.
Én nem gondolom,hogy a császárt traumának kell megélni,mégis sokan így élik meg(és erről is lehetne oldalakat írni,miért...).Lehet,hogy azért gondolom így,mert nekem úgy sikerült,ahogy szerettem volna és valóban élményszerű volt.De ha a gyerekem érdeke azt kívánta volna,hogy császár,akkor bizony az lett volna(és lehetett volna a méreteim miatt
....az első szülésnél a doki azt mondta,hogy majd meglátjuk a végén,ki tud-e jönni a fiam...).
Nem is annyira az anya traumája miatt lehet érdekes a programozott császár szt....Inkább maga a műtét szövődményei lehetnek problémásak.Hiszen ez egy műtét és bizony jóval nagyobb kockázata van,mint egy természetes szülésnek.
Másrészt a programozott császárnál nem sokszor hagynak vajúdni(mert józan ésszel gondolkozva minek is szenvedjen az illető),ami az okosok szt nem jó a babának.Ugyanis vajúdás alatt olyan stressz hormonok termelődnek a szervezetében,amik segítik a kinti világhoz való adaptációt, a túlélés esélyét...Hogy ez mennyire lehet a későbbiekben fontos,ki tudja...
Persze ettől mindenkinek szíve joga eldönteni,hogyan szeretne szülni és én itt is azt vallom,mint a szoptatásnál is (ha már említetted),hogy ami jó az anyának,az jó a babának is....
De egy programozott császár nem uaz,mint az indított szülés.....
És említettem,hogy itt sincs több szülésindítás,vagy éppen programozott csaszi,mint eddig,mert azért ezeket lehet ellenőrizni.Inkább az lett az eredmény,hogy a doki megpróbál megdolgozni a remélt pénzért és ez így normális (amennyiben normális pénzért szülni...)
Másrészt ez a szülésmegindítás,programozott csaszi dolog nem a dokikon fog elsősorban múlni,mint ahogy ezt a nagy pénzmániát sem igazán ők hergelték,inkább szt a kismamák (és itt elsősorban az összegekre gondolok...)....
Szl itt alapjaiban kell a változás,ami nem lesz egyszerű,de ha működik sok helyen fejlett országobkan,akkor itt miért ne működhetne?
Na,nem szaporítom a szót
és persze ez csak az én véleményem,nem akarok senkit sem meggyőzni,sem megbánatni,csak a téma igen érdekes
!
Üdv,