Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

CsKAti! Elfelejtettem a múltkor. Tominak is van az ínyén olyan, mintha fog lenn rossz helyen. Azt mndta a doki, hogy az fogcsíra vagy mi, amiatt nem kell aggódni.

Tomi sincs el sokat egydül, csak pár percig. De megint nem tetszik, ő is tök rosszul evett du is, este, is, máskor meg csakúgy lapátolja befelé a kajcsit, nem győzöm adni. Biztosan neki is jön a köv. fogacskája szegényke! :(

Sancsi, nektek -Enéhnek olyan IKEás bútorotok van? Az a kék? Jó?
Én is nézegettem, de kicsit brutál színe van nem? Valamit kell vennünk Tomi szobájába nekünk is. Kék a padlószőnyeg, a sötétítő, igazából kék illene, de nem akarom, hogy minden kék legyen, akkor meg össze.vissza van. Hurrá.

NA megyek, jó éjt!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Alig gyôztelek titeket visszaolvasni! :P :P :P

Elôször is gratulálok az új fogacskákhoz!! :D
Emôke Nektek pedig jobbulást kívánok!

Végülis csak ma érkeztünk haza, útközben még egy durrdefektet is kaptunk, szerencsére semmi baj nem lett, Alida meg végigaludta az egészet! Sikerült beszereznünk egy nagyon jó etetôszéket használtan, potom pénzen! Úgy örülök neki, legalább nem kell mindent méregdrágán megvenni! Szerintetek mikortól ültethetem bele Alidát? Mikor már egyedül is tud ülni? Lehet állítani is, a leghátsó állása kb olyan, mint a hordozóé. Hihetetlen mennyire jól érezte magát az úton. Szabályosan kikezdett idegenekkel, elkezdett nekik dumálni meg mosolyogni, az éjszakákat pedig végigaludta! Kíváncsi vagyok, most megébred-e.

Nagyon édesek a babók, Tomit majd' megzabáltam!!!
Olvasom viszont, miket adtok rájuk sétához!!! Milyen hideg van otthon? Mert néhány leírásból úgy t?nik, mintha zimankó lenne! :shock: Én 0-tól -10-ig adok rá egy harisnyát, zoknit, vékony nacit, vastagabb nacit (vagy csak egy vastagabbat + betakarom), hosszúujjú bodyt, kardigánt, kabátot (vagy vastagabb kardigánt), sapit, keszty?t. Egyszer volt eddig -10, akkor ráadtam a bundazsákot, de alá csak lengén öltöztettem. Az is igaz, hogy itt egészen más a hideg, mint otthon, mert itt száraz, így nem t?nik olyan hidegnek. Otthon a -10 rosszabb, mint itt a -20!

Sancsi:
most megint bosszankodtam egy sort az üvegreszelô miatt, mert itt nem láttam eddig. Nôvérem lehet hogy küld nekem, de mire az ideér!

Cs-né Kati:
Húha de nagy már Jocika!!! Most már tényleg lemérjük Alidát, mivel az oltás csúszott két hetet, már kezd zavarni, hogy legutóljára 4 hónaposan lett lemérve. Az biztos, hogy már alig bírom bepaszírozni a popóját az 5-8 kg méretbe!

B.Eszter:
örülök, hogy Lilkével minden rendben van és szereti az új tápit! :P Én is nosztalgiázom és ugyanúgy vagyok vele mint Te, csak azon gondolkodtam, hogy mi lesz, ha minden baba növekedésével elfog majd ez az érzés és mindig újat szeretnék majd! :shock: :lol:

Etterke:
Drukkolok, hogy mihamarabb kibújjon az újabb fogacska/kák??, ami megkínozza Rékust! Alida szerencsére egész jól megvan egyedül is, de nem szeretem sokáig egyedülhagyni. Volt már olyan, hogy felsírt, mert valamitôl megijedhetett, úgyhogy én folyton be-benézegetek. De azért wc-re hagy elmenni... Voltatok már úszni? Hogy szereti Rékus?

Most elküldöm gyorsan!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Mölli!
Hát igen!
Ez nálunk is állandó probléma hogy nem tudok semmit se csinálni Enéhtől!
Nem gondoltál arra hogy összecsukható járókát vegyetek? Vagy úgy sem fér el? Én összecsukhatótveszek,de ha ki lesz nyutva, akkoe nálunk is elég szűkös lesz a hely. Igaz én berakom az ebédlőbe, onnan belát Enéh akonyhába, és tudok nyugodtam főzni.
Nálunk még nem kapcsolgat, de a távirányítókat már szétrágta. :?

Rita!
Igen, ez egy ikeás szekrény! Szerinteme gyáltalán nem brutál a kéksége. Nálunk is kék a szőnyeg i, és a sötétitő is, a fal meg sárga-narancssárga, de nagyon jó az összhatás.
Majd megpróbálok összehozni egy olyan képet, amin jól látszik.
Ha jól tudom, ezt a 2ajtós változatot már nem lehet kapni, csak egy másikat, aminek a teste világos, és a kerete sötétkék.
Ez az: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/s ... r=00099162
Meg ehhez vannak kiegészítők is (komód, kisasztal, kisszék).

Nah! Mentem!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Jó reggelt, mindenkinek!

Látom, az este jól beindultatok utánam! :)

Zsuzsi: Hiszen te még fenn vagy? Most egy félórája küldted el az írást! Mi MÁR felkeltünk, de úgy néz ki, hogy Kriszta még fáradt, mert már egy ideje hanyatt fekszik a kiságyban és csendben inkább nézelődik, mint játszik. :) Ezt csak olyankor csinálja, h elálmosodik. Pedig alig 7 előtt kelt!
Örülök, hogy jó volt a hétvégétek, látod, a kislányod egy angyal, akivel bárhová meg lehet indulni, nem hagy cserben! :) Ilyen kis kofáné Kriszta is, mindenkinek mosolyog, aki kedvesen szól hozzá vagy mosolyog neki! Kikezdeni még nem kezdett ki tudtom szerint senkivel, de ami késik, nem múlik! :wink: :lol: :lol: :lol: Jó, hogy kaptatok olcsón etetőszéket, nekem is tegnap adott le a húgom egy fülest, hogy a másik városban potom áron látott jó állapotban levő széket, ami csak vagy 5200 ft. lenne átszámolva. Elmegyek a héten és megnézem. Az újak és márgásak ennek a tízszeresébe kerülnek szinte. Ami pedig nem márkás az olyan sz...r is, hogy azért pénzt nem adok, hiába új. Na, jó éjszakát, szép álmokat nektek!

Etterke: Nekem is szerencsém van, mert Kriszta jól elvan magában is, ha muszáj, mert mindig talál magának valami elfoglaltságot! HA olyasmit kell végeznem a konyhában, ami hosszasabb vagy esetleg veszélyesebb (pl. hússütés), akkor a kiságyába teszem amíg végzek. Ha nem, akkor a földön marad, és ha benn megunja, akkor kijön hozzám nálunk ez már nem okoz neki gondot! :) :P Tegnap kb 5 percet hiányoztam mellőle és mentem, hogy megnézzem, mit csinál. Hát tanult akincsem. Épp újságírónak készült, mert az egyik egyetemi kurzusomat próbálta betömni ... a szájába. Hiába, na, ez a legújabb tanulási mód! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Van a bútorunknál egy alsó polc, ami szinte a földön van, de sajnos csak ez olyan magas, hogy az A4-es lap beférjen. Ezért férhet hozzá, és addig ügyeskedett, míg kikaparta a többi közül. De nem is szándékozom eltenni. Meg kell szokni, hogy ottvan, és nem nyúl hozzá. Írtam már, a NEM-et tökéletesen érti már, legalábbis tudja, hogy ha ezt hallja, akkor megáll, megtorpan. Na, de elkanyarodtam.
A járókát én nem tartom a legjobb ötletnek. Illetve ott, ahol van hely, esetleg többszintes a ház, akkor természetesen szükséges, de nálunk, bár nem a legszűkebb a lakásunk, nem tudnék elképzelni még egy járókát is. Hisz, ha azt akarom, hogy ne menjen el sehobvá, akkor ott a kiságy. Ami jó nagy és nyugodtan játszhat is benne. Azért én megpróbálom a minimális időre belerakni azonkívül, hogy ott alszik.
De szerintem nem kell aggódnod Réka miatt. Látod, Enéh is igényli az anyukáját, pedig már jóval nagyobb. Szóval ismét: nem egyformák a babók. :)
Szegény Rékus! Őt most egyszerre kínozza az összes kibújni akaró fog? Nálunk most elég csend van ilyen téren, de enni nem eszik rendesen. Legalábbis tejet nem. Ma reggel is csak vagy 100 ml-t evett meg, az este meg vagy 120-at. Így nem tehetem meg, hogy egy nap csak 2x adjak neki tápit, hiszen ő még attól nő igazán!

NA, asszem most ennyi. Még jövök, ha mégsem! :D Kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hát Réka a járókát nem szereti, a konyhában van egy utazóágy, szép színes, de nem szereti. Bár az utóbbi két alkalommal mikor bekletettem egész jól elvolt. A szobában a földön szeret játszani, de legyek vele egy légtérben! Ez csak azért aggasztó, mert ha jön a kistesó, és ez nem változik nagyobb korára sem, akkor baromi nehéz lesz. Elképzelhető, hogy ő szereti nagyon a társaságot és nem szeret egyedül. Én is ilyen vagyok.

Zsuzsi: Usziba holnap megyünk, nagyon izgatott vagyok. Vasárnap főpróbát tartottunk a nagykádban, velem fürcsizett, nem félt, nem sírt, szokatlan volt neki, néha kacarászott is. Fürdetni továbbra is a kiskádban fogom, amíg nem ül egyedül, mert így nehéz.
Nekünk is olyan etetőszékünk van aminek dönthető a háttámlája és hasonló a döntésszöge, mint a hordozójé. Sokáig nem használtam, de aztán elérkeztünk egy ponthoz amikor azt mondtam, hogy csak az etetőszékben etetem, mert a hordozó mindig kajás lett és a fél nappali is. A hordozóra pedig szükség van ha autóval megyünk. Azóta csak a konyhában eszik és csak az etetőszékben, nem zavarja, kb 6 hónapos kora óta eszik benne.

És képzeljétek az etetőszékben is és a babakocsiban is felhúzza magát ülőhelyzetbe!

Riti: Este és reggel már jól evett Réka, a héten biztos nem hízik semmit. Remélem ma már jobb lesz az étványa. Semmit nem tudok igazán tenni, ha meglátta a kanalat sírt, de a tej se kellett neki. Remélem nálatok is hamar javulás lesz.

Edit: A dokinő azt mondta, hogy tegyünk tejpépet a tejbe és akkor jobban megeszi a baba, mert már sok mást is kóstolt és lehet nem annyira ízlik neki már a tej. Magyarországon a Milupa tejpépet vettem, amit vízben kell feloldani és arra az volt írva, hogy ha vannak már fogacskák, akkor nem szabad üvegből adni! Figyelj oda! Amit itt veszek azt tápszerből kell csináli és nincs ilyen ellenjavallat.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Már 5-kor kukorékoltunk,nem tudom mi van vele,4-kor kajál és csak 5-ig alszik vissza,persze most dünnyögött egy sort mert már olyan nyügi volt.
Este is felébredt,pont akkor lakkoztam ki a körmöm még szerencse hogy van 3 perces gyorsszárítóm,így fel-alá jártam mint a pók a falon hogy száradjon :D
Kicsit fáradt vagyok,de most iszogatom a kávét,azt hiszem véglegesen rászokok.
Tegnap nem tudtunk sétálni menni,mert fél 4-kor kelt fel és valamivel 11 után aludt el,sosem aludt napközben ilyen sokat.
Mire elindultunk volna,addigra már kezdett sötétedni meg valami szemerkélt az égről.
Na délben megyünk oltásra.
Már készítem is a borogatós zsepit meg a ramofixet rá,meg a kúpot.

ETTERKE:hát sokszor én is úgy vagyok vele hogy nincs időm semmire,de próbálok kialakítani egy rendet és úgy ahogy elvégzek.
Tegnap szépen megfőztem,felmostam,egész nap mostam,vagy 4-szer mosogattam,és este még el tudtam vasalni,meg palacsintát is sütöttem.
Este itt játszott a nappaliban a Lilike az ágyon és míg vasaltam eltereltem a figyelmét mindig,mert időnként dünnyögött.
Egyébként most vasaltam el először mellette,eddig akkor szoktam vasalni mikor anyuéknál volt.
Míg palacsintát sütöttem,beletettem a kiságyba,felhúztam a játékát,csörgőt adtam a kezébe és akkor egy darabig elvolt,de persze 50-szer befutkoztam mert kidobta a csörgőt az ágyból vagy lejárt a játék,a végén már nagyon mérges volt,sikítozott keményen :shock:
Ha hiszed ha nem,soha nem tudtam rendesen elvégezni eddig mellette,most már ugye egy-két dolog leköti a figyelmét és addig pörgök ezerrel.
Meg régebben úgy csináltam hogy csak akkor tevékenykedtem mikor elaludt,mert sokat kellett cipelgetni,letenni nem lehetett,mert egyből bőgött,szerencsére ez már egy kicsit változott.
Nagyon sokat fejlődött,de persze ő nála is van hogy ha kimegyek a szobából már visít.
Azt hiszem nálunk az lesz a gond hogy nem fog nélkülem aludni.
Ugye mi együtt alszunk,mármint egy szobában és van hogy este nem együtt fekszünk le,őt lerakom és én még valamit csinálok a konyhában,általában felébred.
Ha én is lefekszem vele együtt,eddig még nem ébredt fel.
A fene sem érti.
Na most kilépek,mert fel kell öltöznöm mert jön a lépcsőház elé a munkatársam a 2 hónapos kisfiával :P
Még folytatom...

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

etterke, látom pont most írtál!

Én még sosem vettem Milupa tejpépet és nem is fogok, mert drága. NAgyon finom Nutribén, amit én szoktam venni. És persze fele az ára a Milupáéhoz képest.
Most kipróbáltam (4 napja azt eszi) a Milumil 2-es tápszert, ami sűrűbb és vaníliaízű, és ugyanúgy eszi Kriszta, mint az előzőt. Annyi, mintha a tápijába kevertem volna a tejpépből. Én a kanalas tejpépet is tápszerrel keverem el. Ezen a tejpépen sincs cumisüveg elleni javaslat. De a tápijába csak este szoktam tenni, és mondom, mot már nem is volt szükség rá. Azért én nem vagyok elégedett ezzel a 2-es tápszerrel, mert tök fura az íze és annyira édes, hogy az szörnyűség. Kipróbáltam, de nem fogom adni neki.

NA, mentem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Akor van olyan baba aki eljátszik egyedül és nem zavarja ha nem nincs senki a szobában és van olyan baba aki jobban igényli a közelséget??? Vagy ez nevelés kérdése???

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam ide.....el vagyok foglalva.
Csinálgattam Gery honlapját, képek is vannak fenn, küldtem akinek tudtam emailt, de itt is leírom azoknak akiknek nem tudom a címét.Karácsonyira vettem a hangulatot is, van pár kérdés is, szavazzatok és ha van kedvetek írjatok a vendégkönyvbe!
Köszi aki megnézi!!

Vanessa nagyon szép kisbaba, köszönöm a képeket róla!

Tomiról is nagyon jó a kép!! Rita, majd ma igyekszem írni mailt!

Mindenkit "zaklat" :lol: a kölke!?! Hát Gery sem nyugszik! Ha főzök, Ő kijön hozzám a konyhába. Nem zavar, úgysem lehet azt, hogy beviszem a szobába, úgyis hisztizne, és akármikor kijön. Már nyitogatja a szekrényajtókat, multkor apáét találta meg, ki is rámolt!!! :shock: :shock: Aztán a konyhaszekrénnyel is ismerkedik, valamit a sütőajtón is előszeretettel csimpaszkodik..... :? :shock:
De hát ez van, majd elmúlik ez is, mindig csak addig érdekes valami, amíg esetleg nem engedem, aztán ha már áttanulmányozza a dolgokat, nem érdekli. Inkább figyelek, úgyis mindig szemelött van, és hagyom, had ismerkedjen a világgal.
Járóka nekünk már elég régóta van. Szerencsére nincs gond, szeret benne lenni Gery, főleg ha porszívózok vagy felmosok, akkor rakom bele.
Ja és már egyre inkább elér mindent a polcokról! Na valamelyik nap otthagyta a teáskannát a szekrényen, füllel kifelé. Hát nem néztem oda és más emelte is le, az egész a földre! Végülis ügyesnek mondható a kicsiny fiam, mert magára egy cseppet sem öntött, szépen oldalra irányozta a dolgot!!! Sebaj, erre is jó a habtapi, könnyen letöröltem az egészet, csak kicsi jutott a szőnyegre.
De így már egyre jbban tisztázódik bennem, hogy a karácsonyfa nem elérhető helyen lesz Gery számára!!!!!

Most nézem Etterke a kérdésed.
Igen Gery nagyon sokat elvan magában, eljátszadozik. Igazából ha néha ránézek, sokszor az is elég. Vagy pedig kijön a konyhába rámnéz, eljátszik ott is kicsit, aztán megy a dolgára, vissza a szobába. Szerintem kell is nekik egy kis egyedüllét, amikor elmerengenek a játékok világában. Legalább is Gery ilyen.

Jaa és most azzal szoktam meglepni Geryt, hogy reggelre, mindig kirakok játékokat neki a tv alatti polcokra, amit könnyebben elér, és szereti, hogy leszedegetheti magának őket!! Olyan édi! Aztán persze kiborítja a vödrét amiben van még sok játék. :lol: :lol:

Na mit is írjak még.............
eddig Én a körtét csak nyersen adtam, de most megfőztem kevés vízben és leturmixoltam és elkevertem vaníliás tejpéppel. Nagyon fini!!!!!! Próbáljátok ki!! Valamint a kevés vízben megfőtt sütőtök is nagyon jó, ugyanígy elkeverve tejpéppel! Gery imádja! Még most is szereti a tejpépeket, így sokszor keverem kajájába! A natur A-Z-ig gabonás Milupát és a Gyermekálom tejpép vaníliával. Ezek nagyon jók! :lol: :lol:

Na mentem, majd igyexem gyakrabban benézni!
Pusssz

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na itt vagyok,hát ez hogy nevelés kérdése lenne,hát ki tudja,szerintem ez nem játszik szerepet.
Nekem sokan mondták az elején hogy hagyjam had sírjon majd megnyugszik,hát én amondó vagyok nem így van.
Előkerestem egy lélektani könyvemet ami gyerekekről szól és ott nagyon sokat olvastam erről.
Persze tudom hogy könyvből nem lehet gyereket nevelni,de leírom és talán átlátjátok.
Az volt benne hogy SOHA ne hagyjuk sírni a gyereket és vegyük fel megnyugtatni vagy legalábbis menjünk be hozzá.
Mert ha nem magába zárkózó lesz később és pszichésen nehezen fogja ezt megélni hogy nem megy oda hozzá senki.
Persze mindenki azt mondja ugyis elhallgat,igen,azért mert vagy elfárad vagy beletörődik hogy hiába sír nem jön senki és itt jön az a pillanat mikor lelkiekben zavart szenved.
Én pl az elején hagytam sírni és észrevettem hogy utána még nyügösebb lett és még többet sírt,nem maradt el egyedül a kiságyban és sehol sem mert tudta hogy nem fogok menni mert mindig hagytam sírni.
Aztán változtattam és mára már kialakult benne hogy tudja menni fogok hozzá és akkor is bemegyek hozzá megnézni mikor játszik és mikor sír,máris megyek.
Egy az egyben megnyugszik és utána magára tudom hagyni mert tudja mindig menni fogok.
Volt hogy hagytam sírni és vagy egy órába tellett mire megnyugodott és mikor megnyugodott még 10 percig szipogott és ugrált a mellkasa,tudjátok mikor valaki sokáig sír is csak így tud megnyugodni.
Ezen a téren nagyon sokat változott és nagyon keveset sír és sokkal kiegyensúlyozottabbnak látom.
Mára már úgy vagyok vele hogy vannak könnyebb és vannak nehezebb napok,de a lakás megvár,a kupi nem szalad el,inkább foglalkozok a Lilivel.
És szerintem ez nem elkényeztetés.
Az elején én is azt mondtam nem kell mindig felvenni mert megszokja stb,dehogynem,a 3 évbe belefér hogy cipelgessem.
Hiszen látjátok hogy megy az idő és nagyon hamar felnőnek.
Én ezen a véleményen vagyok,most megyek mert hív :P

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szisztok.

Van olyan gyerek aki elvan:Mesi!

Amikor pici volt meg már tudott mászni,akkor a szobában elkerítettünk neki 1 nagy részt.CSináltunk rácsot nagyot,ami szabadságérzetet adott neki.Így csak dumálni kellett neki amikor nyekergett.
Vettünk a saroba 1 nagy szivacsot ,tettem rá huzatot és bevittem oda az összes játékát,plüsseit,meg mindent ami az övé.
Ott aludt többször is na meg napközben is.
2 méterszer 2,5 méteres helye van,amit még most így 1 év után is szívesen használ.Mostmár vanneki 1 4 funkciós bébi taxija és azon randalírozik.Megérte megvenni neki ,mert 6000 ft. volt,de szuper.Készítek képet és teszek fel.

Asszem megyek,mert még van dolgom.

Szépek a babák.
:D :D :D :D :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

KATI:jó hogy írtad ezt a JAR-T,pont ezzel mosogatok,ki is próbálom.
Ja nem is írtam,tegnap elfordult egyedül a lányom.
Feküdtünk az ágyon és mondogattam neki hogy gyere anyához stb és ahogy erőlködött egyszer el is fordult,hát haláli volt,persze azóta is csak félig fordult el,de majd eljön az ideje.

SUDI:nagyon jó kisfiad van :P
És nálatok ez hogy volt?
Ő is sírokált mikor pici volt?
Látod,nálatok elég az hogy rád néz és tudja minden rendben és folytatja a kis tevékenységét :P
Remélem Lilike is ilyen lesz,ezért is igyekszem mindig megfelelni neki,de hiszen itt mindannyian ilyenek vagyunk.
Persze én is szoktam hagyni egyedül játszani vagy gügyörészni,de akkor mindig hangosan mondom neki hogy itt van anya ám és látom hogy mosolyog egyet és játszik tovább.
Mindig kitalálok valami játékot,mostanában énekeljük a BÓBITÁT,amit itt tanultunk meg :D
Ja SUDI,nekünk írt föl tejpépet a dokinő,SINLACOT,de valami iszonyat :?
Igaz hogy megeszi,de én vettem neki olyan MILUPA GYERMEKÁLMOT is és már meg is evett másfél dobozzal,nem tudom hogy a dokinő miért nem javasolja,tekerte a fejét,de akkor is neki fogom adni.

Na majd délután jövök,SEDITH, kitartás,az emailem egyszercsak odaér,csak nem könnyű...
PUSZI MINDENKINEK

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Képzeljétek! Tegnap délután benéztem Joci szájába és nagy örömömre hűlt helye annak a bizonyos íncsomónak :!: :!: :!: :D Úgy megkönnyebbültem, hogy nem egy eltévedt fogacska!

Többen írtátok, hogy mit adtok a babákra, mikor kiviszitek sétálni! Nos, Jocin ilyenkor mindig van egy hosszúujjú body, azon egy hosszúujjú felső + egy pulcsi vagy kardigán, harisnya, a nadrág vastagsága attól függ, hogy mennyire van kint hideg és persze vastag kötött sapka -ami sajnos nem az én érdemem :oops: :lol: -, meg kabát. De szeretnék venni neki egy overallt is a kabát helyett. A babakocsiban aztán paplannal takarom be és még a kocsi lábzsákját is felteszem. Ja, és a lábfejére még ráhúzom azt a kis kötött cipőcske-félét, amit anyukámtól kaptunk ajándékba. Szóval egészen biztosan nem fázik. :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok.

Csné. Kati: te fennt vagy iwiw .-en?

Ha igen milyen néven?

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

B. Eszter: Én sem tudtam, hogy nincs 5 hónapos oltás, mert én is az oltási könyvet vettem alapul. Múlt csütörtökön, mikor az egy hónappal ezelőtt kapott időpontra mentünk, én is vártam, hogy a súly- és hosszmérés, meg az egyéb rutinvizsgálatok után majd következik a szuri. De semmi. Erre megkérdeztem a doktornőt, hogy oltást nem kap Joci? Mire csodálkozva rámnézett, hogy miért gondolom, hogy kapnia kéne, hát nem kapott már hármat?! MOndom, de igen, kapott hármat, de az oltási könyvben ott van, hogy 5 hónapos korban is van egy. Erre elmagyarázta, hogy az oltási könyv még a régi rendet mutatja, ma már csak három oltás van 5 hónapos korig és utána már csak 15 hónaposan van a következő. Hát mit ne mondjak, örültem, hogy így alakult! :D
Apropó! Lilike hogy viselte a mai orvoslátogatást?

Etterke: Tegnap én is kialakítottam Jocinak a földön egy játszóhelyet, ahogy azt a védőnő javasolta. Nagyon jól elvan rajta, köré vannak téve a játékai, "dumcsizik velük", forgolódik jobbra-balra, egyedül is jól érzi magát. A probléma csak olyankor szokott lenni, amikor elfárad a hasalásban és ahelyett, hogy visszagördülne a hátára, elkezd nyüglődni. Igazából nem vettem észre, hogy zavarná, ha kimegyek a szobából. Kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz mesélni a holnapi babaúszásról! Férjed is veletek tart?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szia Kriszta!

Igen, fent vagyok, Csiszérné Gergete Katalin néven.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

A járókáról jut eszembe. Mi kaptunk ismerősöktől kölcsön egyet, ami nem faléces, hanem hálós oldalú. Sokszor teszem bele Jocit, mikor mondjuk a konyhában vagyok, mert régebben a babakocsiban toltam be magamhoz, de az olyan szűk, hogy már nem tud forgolódni benne. Később szeretnénk majd venni egy léceset, amibe bele is tud kapaszkodni, hogy felállhasson. A védőnő szerint felesleges, mert ha fel akar állni, azt a bútorokba kapaszkodva úgyis megteszi majd. De kérdem én, mi van akkor, ha olyan munkát szeretnék éppen végezni, amikor nem tudok közben arra is figyelni, hogy Joci merre "garázdálkodik" éppen. :lol: Mégiscsak jó dolog, ha egy kis időre egyhelyben lehet tartani! De hát ezt a nagybabás anyucik tudják a legjobban! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Örülök, hogy semmi bajotok nem történt, a durrdefekt nagyon veszélyes dolog! Hétvégén mi is gazdagodtunk egy etetőszékkel anyukám jóvoltából. Ő vette meg ugyanis Jocinak ajándékba, én mondjuk még vártam volna vele egy kicsit. 10000 Ft-ba került, fából van, később székké-asztallá alakítható. A ülőszivacsán pedig a Micimackó rajzfilm szereplői láthatóak. Ennek nem lehet dönteni a háttámláján, úgyhogy majd csak akkor teszem bele Jocit, mikor már magától is fog tudni ülni. Addig jó a hordozó. Írtad, hogy Alida milyen kis barátságos az idegenekkel szemben is. Nos, Joci hasonlóképpen, mindenkire rámosolyog, aki megáll egy kicsit barátkozni vele! :lol:

Andrea: Jó, hogy jelentkeztél! Úgy irígyellek benneteket, hogy ilyen meleg helyen vagytok! :D Bár ma nem panaszkodom, mert itt is szépen süt a nap és egész enyhe az idő!

Enikő: Gratulálok, nagyon szép kis családod van! Remélem, hogy mihamarabb tudsz majd csatlakozni hozzánk! :D

Most el is köszönök, remélem nem hagytam ki senkit! Megyünk sétálni!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Cs. Kati: Pedig engem kihagytál! :P :P :P :P :P :P Számomra semmi mondanivalód????? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Na, most nem tudok maradni, mert csak bekukkantottam, de ezt nem tudtam megállni. :lol: :lol: :lol: Örülök, hoyg ma elég sokat írtatok! :)
Kellemes délutánt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta: Megkerestelek az iwiw-en! Majd tegyél fel oda is képeket magatokról! :D

Edith: Épp' most akartalak megcsörgetni, hogy gyere a Skype-ra, de olvasom, hogy most nincs időd netezni! Úgyhogy vess magadra! :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati: Mi volt a tanácsadáson? :)

Sancsi: Hogy tetszik a suli? Tetszik a szak, amit választottál?

Mölli: Milyen volt az angolóra?

Nekem is mondták többen a családban, hogy tanulhatnék még valamit, míg itthon vagyok Jocival. Igazuk van, csak az a baj, hogy lusta vagyok hozzá. Talán később. :roll: Majd meglátom.

Emőke: Remélem Morzsikád jobban van már! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Edith:
igen, aztán még itt viriboltam, benéztem a kimamákhoz és egy szoptatós topikba is tanácsot kérni. Ott aztán valaki ajánlott egy linket, amire csak úgy rányomtam anélkül, hogy innen kiléptem volna. Alidánál pont azon lepôdtem meg, hogy nem csak viszonozta a mosolyt, hanem "kikényszerítette"! :lol: Nálunk csak hálós járókát lehet kapni, aminek puha az alja, szerintem nem sok értelme van, viszont a kerítés pedig annyira drága! Viszont ajtók sincsenek mindenhol, de majd valahogy megoldjuk. Szerinted az a jobb, ha nem pakolsz el, hanem rászólsz? Én valahogy úgy gondolnám, hogy inkább mindent el kell pakolni, hogy neki mindent szabadjon, de lehet hogy késôbb aztán nehéz lesz... na meg hogy el lehet-e pakolni! :roll:

B.Eszter:
Nagyon egyetértek azzal, amit a sírásról írsz!! Szerencsére Alida alig sír és viszonylag könnyen kezelhetô, de a sírás mindig azt jelenti, hogy szüksége van anyára!!! (vagy valakire) Tudod mit olvastam a múltkor a babaszobán? Hogy a sok sírás születési traumára vezethetô vissza. No persze nem minden esetben, de komoly összefüggéseket mutattak ki. Hát nagyon ügyi vagy, hogy így tündérkedsz! Én örülök, ha egy-két dolgot elvégzek egy nap. Ráadásul nem is Alida "miatt" általában, hanem miattam. Egyszer?en muszáj pihennem. Most is megyek kicsit pihegni még.

Sudi:
nagyon édesek az új fotók, eddig a fürdetôs videókat sem láttam! háááát!! :roll: :shock: :) Nem lehet könny?! Alida is egy örökmozgó és néha mikor felültetem a pelenkázón, rögtön rámolni kezd és mindent leborít a földre. Mostanában elkezdett forgolódni is tisztábatevés közben és nem mindig foglalja le, ha a kezébe nyomok valamit.

Etterke:
szerintem sem a neveléstôl függ, hogy elvannak-e egyedül. Én tudom, hogy sookszor zavarnám is Alidát, ha folyton ott lennék. Minden baba más személyiség, Rékusnak biztos nagyobb szüksége van a társaságra, fôleg ha Te is olyan vagy, mint írod. Szerintem ne aggódj a kistesó miatt. Addigra azért csak ellesz magában is.

Csné Kati:
örülök, hogy elt?nt a csomó! :) Alida nyelvén meg egy kis fehér pötty van már születése óta. Remélem nem jelent gondot, de azért majd megkérdezem az orvostól. Nekem nagyon tetszik, mint ahogy a csúcsos füle is! :D Mi "belepróbáltuk" Alidát az etetôszékbe még a boltban és eufórikus csapkodásba kezdett! Szerintem nagyon fogja élvezni, ha már ô is közénk ülhet, mikor eszünk! A miénken zebrák, oroszlánok és elefántok vannak, jó nagy a tálcája és könny? le-föltenni. Ti tesztek valamit a szék alá etetésnél? Valami lemosható m?anyag terítôre gondolok. Fogalmam sincs, mekkora pacnikkal jár egy evészet! :o

Szép napot!
zsuzsi 81

Szia.

Kati felvettelek,köszi,hogy a segítségemre siettél!!!!!! :roll:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Na megjöttünk,megtartom a beszámolómat.
Megkaptuk a szurit,6660 gramm :P
Nagyon sírt,még ennyire sosem sírt szegény,de hamar meg tudtam vigasztalni,csak addig sírt amíg öltöztettem.
Kapott egy kúpot és vittem sétálni,jó nagyot aludt és most nem hisztikézett a babakocsiban.
Most jó nagy vizes borogatás van a lábán :shock:
Ja és képzeljétek,azt mondta a dokinő hogy már alul 2 helyen be van duzzadva a fogínye,hamarosan mi is csatlakozunk a fogmanókhoz.
De még ez eltarthat pár hónapig is,nem?

ZSUZSI:igen,ez bizony így van hogy a méhen belüli életre vezethető vissza a sok sírás,ezt tapasztalatból is mondhatom,nekem terhesség alatt akadt egy-két gondom és Lilike elég sírós volt az elején :cry:
De szerencsére próbálom korrigálni amit elronthattam a terhesség alatt és a sok stressznek ki volt téve.
Hát ez a kiscsaj megint elfordult egyedül és most az egereinek beszél :P
Mindjárt megzabálom.

Hát csajok le a kalappal előttetek hogy még van energiátok tanulni 8)
EMŐKE:mi van MORZSIKÁVAL?

ZSUZSI:nekem sem mindig jön ám össze a tündérkedés :?
Na megyek mert bár ma szabadságon vagyok,mégis csinálok egy kis lecsót :lol:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Zsuzsi: Nem a rászóláson van a lényeg, bár azt is kell tudnia, hogy amikor azt mondom nem, vagy nem zsabad, akkor tudja, hogy komolyan gondolom, hanem inkább úgy értelmeztem a dolgot, mint amit Sudi is írt: ott van, látja, egyszer-kétszer megnézi magának, és ha nem mindig pakolom el előle, akkor már érdektelenné válik és békénhagyja. Én ezt jobb megoldásnak gondolom, mint a mindent elpakolást, mert ha nem, akkor annál később szokja meg, hogy mivel szabad járni és mivel nem, minél később szembesül valamivel. lehet, hoyg nem jó az elméletem, de ezzel az elpakolással és lezárással az alattunk lakó fiúnál csak oda jutottak, hogy most, több, mint 2 évesen is kirámolja simán a konyhaszekrényt. Talán lehetne az a megoldás, amit egy barátnőmnél láttam, hogy voltak olyan fiókok, szekrényajtók, amiket a gyerek kinyithatott, azok az övéi voltak, és volt, amiről a fogantyú le volt szerelve vagy le volt zárva.
Na, de a cserepes virágaimat csak nem pakolhatom a szekrények tetejére, így muszáj megszoknia, hogy azok VANNAK és azoknál nem járunk. Szerintem egy idő után mégiscsak eredményre vezet ez. De mondom, ez csak az én véleményem és meglátásom, mindenki úgyis úgy cselekszik, ahogy jónak látja.
Kriszta még nem ült etetőszékben, de szerintem fogja szeretni.

Képzeljétek, adig ügyeskedett a kincsem, hogy ma felállt a kiságyban is. Most állandóan azt csinálja.

Naaaa, kezd ismét szarozni a billentyűzetem! :roll: El is küldöm.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sancsi: Volt pont olyan összecsukható járókánk, el is fért, mivel nappalink jó nagy, csak valahogy 2 perc után üvöltött benne Ákos. Akkoriban volt 6-7 hónapos és mászni tanult amit abban nem lehet. Azóta vidéken van a járóka nagyszülőknél, ott érdekes elvan benne! Amúgy általában véve is jobban viselkedik bármelyik nagyszülőnél mint itthon.

Etterke: Szerintem, hogy Réka még nem játszik el magában nem nevelés kérdése, lehet, hogy még pici hozzá, de pár hónap után menni fog. Ákosnál is teljesen hangulatfüggő ez a dolog. De egyre inkább elrosszalkodik egyedül, csak figyelni kell rá, pl. azt nem szeretem, ha gépnél dolgozom és kikapcsolja, széttépi a fontosabb papírokat, stb. Amúgy épp emiatt bababiztos a nappali+az előszoba, hogy ne kelljen árgus szemekkel figyelni ha császkál.

Cs-né Kati: Köszi, jó volt az angol, ezt a tanárcsajt amúgy is imádom. Legjobb, hogy negyedóra alatt odaértem, így nem lesz gond járni. Mit ne mondjak azért felejtettem, miután nem használom a nyelvet sokat. Munak közben is max. németet kell mostanság használni azt sem túl sokat sajnos:-( Így felejt csak az ember...

Na megyek, házból egyik csajszinál van összejövetel, felnézünk picit Ákossal.

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Sziasztok!

Huh mennyit irtatok ma.Alig birtalak benneteket visszaolvasni.

Cs-né Kati!
Látod nem is volt vészes az az inycsomó,az ilyen pici babáknál még sok minden elmulik és sokat változik.Örülök,hogy rendbe jött Jocika inye.Mirának meg van jobb oldalt a cicije alatt egy piros egyforintos nygyságú érdaganat azt mondta a doki hogy majd felszivódik,persze én nem hittem neki,és elvittem bőrgyógyászhoz ,csak megerősitette a doki szavait,igy megnyugodtam.Az ember hiába paráztatja magát.
Mirácska méretei 6200gramm és 63 centi.Aztmondta a doki szépen fejlődik,pont normális nála minden.Meg is jegyezte,hogy már bőven megduplázta a születési súlyát,ebből is látszik,hogy egészséges kisbaba.Hát lehetne kicsit dundibb,de apja fajta nem rám ütött ez a kölök,ugyhogy szerintem sosem lesz dundika.

Sancsi.Mölli:Nagy tisztelőtök vagyok,hogy a gyerekek melett van erőtök tanulni.Le a kalappal előttetek!

Sudi!
A te fiad már nagyon nagy fiú,hogy elvan egyedül.Majd holnap megnézem a honlapotokat.

Mira is van hogy elvan de álltalában kellek mellé.
Utálja ha főzök és a konyhaasztalon kell dekkolnia,bent a szobában ritkán van el egymagában.
Képzeljétek ma kimászott a hordiból,már bele kell kötnöm ha etetem az asztal tetején,nagyon várom,hogy üljön egyedül és akkor teszem az etetőszékébe.

Puszi minden babának és anyukának!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Sancsi, köszi a linket, tényleg jó az a szekrény! Olyan, mintha "rajzolták volna". Majd pénteken megnézem élőben.

Zsuzsi, neked még terozom egy írással.El ne felejtsem.

Jó éjt!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Edith:
van abban valami, amit mondasz! Pont arra gondoltam, hogy úgysem lehet mindent elrakodni, meg aztán egyre följebb kéne költöztetni a dolgokat, de hova??? Alida ma nem nagyon élvezte a habtapit, folyton le akart mászni róla. Egyébként is nagyon ny?gös ma, rettenetes az idô, lehet hogy azért. Folyton a cicin lógna és meg van sértôdve, ha már nem jön semmi belôle. Most is el akar aludni, de csak szenved és sír. :(

B.Eszter:
nem is a méhen belüli életre gondoltam, bár biztos az is sokmindent befolyásol, de kizárólagosan a szülés élményével kapcsolatban olvastam, hogy ha nehéz volt, akkor a baba azt megszenvedheti (meg persze a mama is). :cry: Az én terhességem alatt is akadtak gondok, de szerencsére a férjem mindig mellettem állt, így jól viseltem. Hál'istennek Alidán nem látom, hogy bármi "nyomot hagyott volna" benne.
zsuzsi 81

Lányok!
Mindenkinek küldtem képeket! Szóljon aki nem kapott!

Kati28: ne haragudj, tudom hogy egyszer leírtál egy másik címet is, de akkor nem írtam föl és ki tudja hol van :oops: :oops: :oops: Megküldenéd nekem? Lehet priviben is, ha nem akarod itt leírni! Köszi :)

B.Eszter:
elfelejtettem írni, hogy nem lehet hogy azért sír Lilike öltöztetés közben, mert melege lesz abban a sok ruhában? Én úgy csinálom, hogy fokozatosan rányitom az ajtót (vagy ablakot), hogy leh?ljön egy kicsit a hômérséklet. Bocs ha fölöslegesen írom... Boltba beérve pedig leveszem a sapit, keszty?t, takarót és kigombolom a kabátot, az általában elég szokott lenni, de van hogy nem és akkor ki kell szedni a kocsiból is :x
zsuzsi 81

Rita:
Boldog 9. hófordulót Tominak!!!! :D :D :D
zsuzsi 81

Rita: BOLDOG 9 HÓNAPOSSÁGOT TOMINAK!!!!! Gyönyörű a képeken, épp most nézegetem őket! :) Szívtipró pasas! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zsuzsi: Sajnálom, hoyg Alida olyan kis nyűgi volt tegnap, remélem az éjszakátok sokkal jobban telik. :)
Tudom, hogy tartozom neked maillel, sőt kettővel is, de azt hiszem, egyben fogom letudni a kettőt. Hogy mikor? Nem tudom, de remélem, egyszer csak megérkezik hozzád is! :oops: :oops: :oops:

KAti, vigyázz is Mirácskára, nehogy kiessen a hordozóból! :) Most már mindenképpen be kell kötni! Olyan ügyesek tudnak már lenni ezek a manók, hogy nehogy meglepetést okozzon! :)

Tudjátok mit evett tegnap Kriszta? :?: "Fokhagymás csirkepaprikást puliszkával" :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
NA, még mielőtt felhördültök: én neveztem el így, bár amit a címben írtam, minden benne volt! Csak paprika nem. A kukoricadarát jó sokat főztem és duzzasztottam a vízben, majd amikor már nem volt szemcsés hozzákevertem a főtt csirkemellet és a puhára főtt fokhagymacikket, mindkettőt áttörve, tettem hozzá egy kanál tápiport és felöntöttem a csirkehusi főzőlevével. Hát, ne mondjam azt, hogy nem volt elég. Szívesen evett volna még belőle, pedig féltem, mert múltkor a túróval nem ette meg a puliszkát. De akkor túl szemcsés volt, azt hiszem, ezért nem szerette.
A fokhagymát és a hagymát én már használom, amikor husit készítek neki, mert nagyon jó ízt ad a husinak. A gyomrát pedig szerencsére nem bántja és amúgyis sok a vitamin bennük. És még féregűzők is, bár ez remélem, még nem szükséges.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést!
Egyszerűen hihetetlen, hogy már 9 hónapos!

Most jól megy a sorom, tegnap volt itt a barátnőm a másfél éves kislányával, ma jön anyukám, pénteken meg mi megyünk Pestre csavarogni, és találkozni a másik barátnőmmel!

A tegnapi napomat feldobta egy eset, ami apróság, de mégis. Le is írom, hogy ilyen is van.

Volt egy tányérkánk Nestlé-s, közepén a Nestlés macival. Pont jó méret, egy Tomiadag fér bele, és mióta pépezik Tomi, abból eszi az ebédet. Megvan már vagy két éve, el volt téve, hogy majd az övé lesz. Tegnapelőtt viszont eltört! Kemény műanyag, és leejtettem. Ó, úgy sajnáltam, már mostanában mutogattam Tominak a macit az lján, meg minden. Megragasztani nem szerencsés, nehogy a ragasztóból kioldódjon valami.

Eszembe jutott, felhívtam a Nestlé babavonalat. EGy nagyon kedves csaj volt, elmondtam, mi történt. Azt mondta, ezt egy nagyon régi akcióval adták valamihez, de megéz a raktárban.
Egy óra sem telt bele, visszahívott, hogy találtak még egy -két darabot, mondjam, hová küldje! Hát én úgy megörültem! Nem is csak a tányérka, hanem ez a hozzáállás! Olyan jólesett, hogy az csak na! Van aki elintézte volna, hogy nincs. Úgy feldreült a napom!

megyek, hív Tomi!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Rita: Nagyon boldog hófordulót Tominak!

Zsuzsi: Jó, hogy felvetetted a kérdést, hogy szükséges-e az etetőszék alá valami védőanyagot tenni az esetleges kaja-pacák ellen. Ez eddig eszembe sem jutott. Bár igazság szerint nálunk ez szükségtelen, mert az ebédlőben a burkolólapot könnyű felmosni.

B. Eszter: Szegény Lilike! Úgy sajnálom ezeket a picurkákat, hogy folyton szurizzák őket! Még szerencse, hogy könnyen meg tudtad nyugtatni! Joci fogínyét is meglehetősen duzzadtnak látom, kíváncsi vagyok, hogy nálunk mikor lesz fogacska. Talán emlékszel, meséltem egy bő hónappal ezelőtt, mikor a gyerekorvosnál jártunk, hogy mondtam neki, hogy Joci nagyon nyáladzik és kifelé dugdossa a nyelvét a szájából. Akkor a doktornéni azt mondta, hogy biztosan már a fogacskák "dolgoznak", de még hónapokba is beletelhet, mire kibújnak. Na jó, az igaz, hogy Joci ínye akkor még nem volt megduzzadva. Szerintem már nem tart sokáig és előbukkan a szájukban az a várva-várt fogacska! :D

Kati: Örülök, hogy Mirácskával minden a legnagyobb rendben van! Amióta Joci felhúzza magát ülőhelyzetbe, mikor az ölünkben van, én is inkább becsatolom az övet a hordozóban evés közben, mert mi van akkor, ha éppen akkor fordul ki belőle, mikor egy pillanatra nem nézek oda. Bár az igazat megvallva, a hordozóban eddig még nem nagyon próbálkozott. De ami késik, az nem múlik, ugyebár!?

Úgy volt, hogy most délelőtt megyek a gyerekorvoshoz a receptekért, mivel anyukám elvileg mától lett volna szabadságon és addig ő vigyázott volna Jocira. Csakhogy úgy alakult a helyzet, hogy ma még be kellett mennie dolgozni. Emiatt csak holnap délután tudok menni - egyik nap délelőtt, másik nap délután rendel az orvos -, mivel nem akarom Jocit magammal vinni, nehogy a váróban elkapjon valamit a beteg gyerekektől. Mondjuk nem annyira sürgős az a pár recept, tápszerünk még van, van a Vigantol-cseppből is egy pár napra elegendő adag, csakhogy az arcára a krém már elég jól jönne, mert meglehetősen ki van száradva a bőre. Tényleg! Ti mivel kenitek a csemetéitek pofiját?

Most el is köszönök, mert kéne valami ebédet főzni!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Hogy lehet, hogy senki sem írt utánam!? :roll:

Azt el is felejtettem délelőtt mesélni, hogy tegnap késő délután meglátogattuk Joci dédijét, aki az utcánkban lakik. Majd megzabáltuk Jocit, mert olyan édesen elkezdte mozgatni a kis száját és közben olyanokat mondott, hogy: ba-bu; ma-ma,stb. Néha meg csak tátogott, mint egy halacska. :D :D :D És képzeljétek, ma reggel lebukott! :evil: Benéztem a szobába, hogy miért van olyan csendben, hát mit látok!? Oldalt fekszik a kiságyban, egykézzel kapaszkodik a lécben, kicsit még fel is támaszkodva a könyökére, a másik kezével pedig a levegőben hadonászik és megpróbálja elkapni a fölötte lógó forgó-zenélő játékot, amin színes plüss méhecskék lógnak és bizony olykor-olykor sikerült is beleütnie egyik-másikba. Éppen csak, de eléri őket az ujja hegyével! Aztán mikor elfáradt, picit visszagördült a hátára, majd folytatta! Persze mikor az ajtóból a nevén szólítottam, egyből ártatlan arcot vágva mosolyogni kezdett! :lol: Azt hiszem, most már valóban csak napok kérdése és le kell vennem ezt a játékot az ágyról, mielőtt letépi! Nagyon sajnálnám, mert olyan aranyos! Pont a napokban gondoltam arra -olyan sokan említettétek, hogy milyen nagyok már a babáitok, milyen gyorsan telik az idő-, hogy ez mondhatni megint egy mérföldkő a növekedésében, hogy el kell távolítani ezt a játékot az ágyáról, ami már hónapok óta rajta van. Előbb a baldachint vettük le, most meg ez következik.....! Nemsokára pedig majd lejjebb kerül a kiságy alja is! Hihetetlen! Pontosan ma egy éve voltam először a nőgyógyászomnál, hogy megerősítse a terhességem tényét! Most pedig már van egy közel 6 hónapos kisfiam! :P

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Rita: Erre mondják, hogy apró örömök az életben, nem? Hogy már attól jó lesz az ember egész napja, hogy sikerül egy talán mások számára jelentéktelennek tűnő dolgot megoldania! És jó tudni, hogy vannak még készséges, segítőkész emberek! Sajnos nap mint nap találkozunk kelletlen, barátságtalan példányokkal is! Még az én gyerekkoromból maradt meg egy-két szép porcelántányér, amire mesejelenetek vannak festve. Persze ezt majd csak később szeretném Jocinak elővenni.

Sudi: Megnéztem Gery honlapját és még szavaztam is! Látszik a képeken, hogy a fiatokat mindenki imádja! Ami nem is csoda! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Nem sokat írtatok, amióta nem voltam bent! :(

Ma, a délelőtt és a délután egy részét a városban töltöttük anyukámmal, elmentünk mobiltelefon-bérletet kötni, illetve telefont vásárolni. Nos, ott vaártunk vagy két órát, mire aktív lett mindkét kártya! :roll: :roll: :roll:
Még ebédet sem főztem, így sültkrumplit ettünk sajtos pulykamedállal, ami fagyasztott kaja és az ilyen véletlenekre tartogatom! :oops: De finom.
Most mosogatnom kellene, de valahogy nem vágyódom rá! :x :x :x

Rita: Tényleg vannak ilyen dolgok, és nagyon jólesnek. Nekem is van egy sztorim. Van itt nem messze egy kis üzlet, ahová elég ritkán járok vásárolni, de ha máshol ne találok valamit, oda is benézek. Nos, múltkor épp fagyit kerestem és bementem. erre mondja az elárusítónő, hogy voltam egyszer ott vásárolni és elejtettem egy 10 ezer lejest (ez régi pénzben, most 1 lej, ami ft-ban majdnem 75!!! forint) de azóta nem mentem arra, és itt van, tessék, és előhúzta a pénztárgép alól. Én meg csak néztem, mint tejbetök és pislogtam. Megköszöntem, és mondtam, hoyg hát, izé, né, na, jó, de én úgysem tudtam, meg ilyenek, de annyira jólesett, hgy az kimondhatatlan. És valóban, legyenek ilyenek is, mert mások képesek ellopni másnak a többszázezrét is! Minden lelkiismeretfurdallás nélkül.

Kati, nem lehet, hogy csak fennebb bogozd egy kicsit azokat a méhecskéket? Úgy még használhatnátok a játékot! Különben pedig gratulációt érdemel Joci. Ugye, milyen kiakasztó, amikor egyik nap még nem, másik nap meg már csinál valamit? És ha még beosztanák, hogy egyik héten ez, a másikon az. De nem, ők mindent egyszerre szeretnének. :lol: :lol: :lol:

Na, megyek, mert nálunk még nem találták ki a maguktól megmosuló edényeket, így muszáj lesz közbelépnem! :P :P :P

Írjatok!!!! tegnap olyan jól felpezsdült itt az élet, folytatni kellene!!!

Cs.Kati. Megnézted az, amit ajánlottam? Tetszett? Írd majd meg priviben, esetleg! :)

eszter, merre vagy?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Fú, kicsit kiakadtam az új EÜ törvény-tervezeten. Ezek után nem lehet majd esetleg szüléshez kórházat választani, illetve ha nem abba mész ahová tartozol fizethetsz, plusz dokinak is. Az volt az egyetlen reménységem második babára, hoyg találok egy normális orvost aki megcsászároz. Így csökkenek az esélyeim.
Bár..... SOTE közel van hozzánk és Dr. Silhavy ott dolgozik, akiről Rita pozitívan nyilatkozott. Jól emlékszem, Rita?

Már bocs, hogy így kifakadtam, de már minden képzeletet felülmúl mennyi új baromság lesz. És ha valakit baleset ér és nema lakóhelyéhez legközelebbi kórházba viszik akkor is fizessen? :evil:

Kép
mölli

Miiiii?

Mölli, ezt még nem hallottam! Én pedig máshová nem akarok menni, csak a klinikára! És mennyit kell fizetni azn kívül, amennyit a dokinak edsz?
Én ajánlottam Neked Silhavy dokit.

Nem tudom mi van, tegnapelőtt a tányért, ma az üveg almareszelőt ejtettem le, és tört ripityára!!!! Nem tudom hogy van ez. Az elmúlt 15 évben semmit. :shock: :roll:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Még nem biztos, de kezelés valahány százalékát, maximum 100 ezer forintot. Ami nem kevés. Plusz ha szülés miatt vagy kórházban és választott dokid be kell hívni, hivatalosan kell neki ügyeleti díjat fizetni. Erre mondtam, h dokinak is fizetni kell, azt hiszik, így tudják legalizálni a hálapénzt. Csak az a baj, Mo-n olyan van eg yolyan hülye réteg aki akkor is ad dokinkak pénzt, ha majdnem kinyírja.... Én hányok amikor megkérdezik, h na mennyit adtam a szülésért. Örüljön a kórház, h nem pereltem be. És most pont azért is örültem, h Pesten vagyok, h itt lehet kórházat választani.

Rita, ha vigasztal, én állandóan török, zúzok :D

Kép
mölli

BOLDOK HÓFORDULÓT TOMINAK!

Kép
mölli

BOLDOG HÓFORDULÓT TOMIKA :P

Most tudtam csak jönni mert egész nap a városban voltunk,csak enni jöttünk haza.
Hát ez nem az én napom volt,Lilike sokszor felébredt éjjel és 5-kor már végleg fent voltunk :cry:
Kicsit fáradt voltam,sőt nem is kicsit :(
Most estére hőemelkedése lett,meg egyszer hányt is,szerintem az oltás amit tegnap kapott,még sosem viselte így meg,de megint sírt egyszercsak úgy hogy mosolygott majd nekiállt üvölteni.
Kapott anyuéktól karácsonyra fülbevalót,amit már most megvettünk,kiáztattam alkoholba és már bent is van a fülében.

Sajnos este kaptam egy telefont,amit még most sem akarok elhinni,egy ismerősőm (lány)és az anyukája meghalt 4-es karambolós autóbalesetben :cry:
Egyszerűen nem tudok magamhoz térni,pont ők ketten haltak meg,2 sérült meg a munkahelyemre került a balesetire.
Mondjátok meg,miért csak ennyit ér az élet?
á,nem is tudom mit mondjak...
Erre ez még nem volt elég,apu nem ért időben haza a munkából és a mobilja ki volt kapcsolva,már tiszta idegek voltunk hogy nem őt is érte valami,de szerencsére hazaért és csak lemerült a telefonja.
De ez még mindig semmi,egy másik ismerősöm is karambolozott,szerencsére nem lett baja,csak totálkáros lett a kocsija és a tesóm ment a kislányáért a bölcsibe.
Azt hiszem le kell feküdnöm már,mert ennyi rossz hírt én már nem tudok megemészteni,csak kerülget a bőgés és azt hiszem most elszívok egy cigit.

De van egy jó hírem,nem fogjátok elhinni,találkoztam a városban a BEUCIVAL,persze nem ismert meg de én leszólítottam :D
Nagyon ari pocakja van már és már csak 2 és fél hét van hátra neki.

Na megyek mert fel kell még hívnom egy barátnőmet,mert ő is ismerte szegényeket :cry:
Jók legyetek,holnap jövök.
PUSZI

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szia Mindenki!!

Én is erre tévedtem!

Mölli köszi a jelölést a WiW-en! Tök melepődtem a neveden!!!!!:-)) Nekem már Mölli maradsz!!:-))) De miért ez a neved??? Becenév gondolom, de hogy sikerült épp ez ha nem zaklat a kérdésem!!
Ákoskád már mindjárt egy éves!!!! Hűű, nem semmi!!!Torta lesz neki valami???
Az Én kis Gerym, pont jövő pénteken mikor 10 hós lesz, akkor lesz a névnapja is. Még nem vettem neki semmit...........jár az agyam eme dolgon.

Tominak itt is boldog hófordit!!! :lol: :lol:

Ez az orvosválasztósdi dolog nekem sem tetszik!!! De Én eddig csak vmelyik vidéki nagyváros kórházáról halottam, hogy ezt bevezették, de nem mint törvény, hanem a kórház vezetése döntött így. Mármint úgy, hogy ha nincs bent az orvosod amikor szülsz, akkor nem is fogják behívni, hanem az ügyeletes fog segíteni.Bár elég kicsi az infóm, meg lehet le vagyok maradva, de Én még itt tartok!
Hát mondjuk a jelen állás szerint nekem meg úgyis 8, mert már nem akarok szülni. De a dokimat nem váltanám le!!!!!! Nagyon meg vagyok vele elégedve és jó régóta ismerem már!!!! Szerintem egy nőnek fontos, hogy a nőgyógyászában teljesen meg tudjon bízni! Mölii, mellesleg jegyzem meg, Én is SOTE 1-re járok!! :-)))

Gery lelkem, mostanában a szekrényajtókat nyitogatja, meg az ajtó "lengetése" okoz számára felhőtlen boldogságot. Vagyis azért mégsem olyan felhőtlen, mert bizony egy párszor ida csípte a kis kezét, de hát így tanulja meg ezt is. Ha mindentől eltiltanám, burokba zárnám, mi lenne vele????....... Most már csak csapkodja a konyhaszekrényajtókat, elveszi a kezét. Ja és persze a ruhákat is szereti kirámolni. Gondoltam rá, hogy veszek ilyen ajtózárakat, de lehet mire megvenném, már pont le is szokna a dologról.....
És a mostani beszéd a brumm-brumm-brumm................... tök édi!!!! Sőt már reggel is így kelt, brumm-brumm-brumm.

Eszti őszinte részvétem az ismerősöd miatt!!!

Nagyon köszi akik megnézték a honlapot! Azóta már megint vannak képek, de még várok kicsit a feltevéssel. Én állandóan fotózom a fiamat!!!! Annyira imádom!!!!!! (mármint a fiamat)
:lol: :lol:

No asszem megyek nézelődök még egy kicsit............
jó éjt mindenkinek!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jah, azt sem tudom, mit vegyek akrira!!!!Andrásnak fogalmam sincs, Gerynek meg nem tudok választani, annyi mindent vennék!!!!! Annyi játék van nálunk pl a sparban, hogy szinte már kib.szás a szülőkkel!(má bocs) Az egész hátsó részleg szinte csak játék. Oda he beszabadul egy gyerek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........................... :shock: :shock: :shock:
Még jó, hogy nem egyből a bejárathoz teszik!!!!!

Már megit milyen jó idő lett! Ma tök meleg volt, bolond ez az idő. Sétálni mondjuk jó, de ahogy nézem egyes szülőket, ilyenkor is agyon öltöztetik a gyereket. OVERÁL!!! basszus majdnem 20 fok volt!!!! Azért miért kel grillezni a gyereket????
Még jó, hogy pár napja meg apa spurizott felrakatni a téligumikat...................... :roll: :shock: :? :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Úristen miket írok???????????? "akrira" :?: :?: :!: :!: :!: :shock: :shock: :oops: :oops: !!!!!Karira!!!!! akart lenni. Vagy Karácsonyra!!! Na tényleg húzok, ezt a cinket........... :? :P :P :twisted:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Lányok, hogy itt mekkora hó esett!!!! :D :D :D :shock: :shock: :shock: Egész éjjel és egész nap, de legalább 15 centi!! Férjem több mint félórát takarította a havat a garázs elôl, mire ki lehetett járni. Aztán persze lépésben haladni is vigyázni, hogy ne ragadjunk be! Alidának nagyon tetszett! Persze elmaradt a méreckedés... :roll:

B.Eszter:
egy váratlan halál annyira felkészületlenül éri az embert és tényleg olyan értelmetlennek t?nik. :cry: Nekem is Nagypapám után meghalt mégegy rokonom, aki fiatal volt, aztán májgyulladást kapott és 2 hét múlva meghalt! Szerintem nem is lehet az ilyeneket megemészteni. :( Próbálj kicsit lazítani a teendôiden.

Edith:
Mióta adsz hagymát Krisztának? Ezen én is gondolkodtam, mindketten imádjuk a hagymát, fokhagymát, remélem Alidának is fog majd ízleni. Persze azért nem azzal fogom kezdeni! :wink: Nem kell sietni a maillel, kicsit lelkiismeretfurdalást is érzek, hogy így "rádtukmáltam", de nincsenek elvárásaim. :)

Sudi:
nem lesz kistesó???? Eddig nem úgy volt, hogy lesz? Vagy csak én értettem félre? Én férjemnek egy szép teáskannát szerettem volna venni, Calgaryban van egy nagyon jó bolt, de aztán whiskyt vett helyette... Na nem iszákos ám!!! Csak ínyenc! De egy üveg whisky csak nem lehet karácsonyi ajándék! :o :o :o

Ez a kórház-diktatúra tényleg elég cikinek hangzik! nálunk csak egy kórház van! :lol: És ha nem munkaidôben szülsz, akkor nem jön az orvosod! Viszont nem kell fizetni és hálapénz sincs. 8)

Csné Kati: bizony garázdálkodnak a csemeték! Alida nem is tesz úgy, mint aki ártatlan, ha rajtakapom, cinkosan nevet! Ô pedig folyton a játékállványán húzkodja a játékokat, amíg fel nem dôl az egész! A hordozóban már nagyon régóta be kell ôt kötni, rögtön megfordulna! Aminek viszont örülök, hogy itthon nem fogolódik tisztábatevés közben. Úgy látszik csak a nagy szállodai ágyakon csinálta!

Sok puszi Mindenkinek:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Hát itt egészen karácsonyira váltott a hangulat! Mármint a fórumon! :) Nem tudunk szabadulni a dologtól! :)
Még én sem tudom, kinek milyen ajándékot veszek, Kriszta talán szánkót kap majd, mert még nincs. De nem biztos. Változhat még.

Láttátok, a babanet végre beállította az időt, mert eddig az itteni órát mutatta, mármint a tieteket a régit?

Eszter, nagyon sajnálom az ismerősöd halálat! Ilyenkor az ember hatalmas szomorúságot tud érezni még akkor is, ha az illető nem túl közeli ismerőse. Ha valami rosszat hallok olyankor én is mindig elszomorodom és állandóan azon jár az eszem, hogy istenem, mennyire cérnaszálon függ az életünk! Megmagyarázhatatlan.

Zsuzsi, én 6 hónaposan kezdtem adni a husit Krisztának és inkább azóta teszek hagymát, fokhagymát az ételbe, hogy legyen egy kis íze is. Persze, a hússal egyidőben teszem oda, és az is jó puhára megfő. Nyersen semmiképpen nem szabad még jóideig. De már azelőtt is volt úgy, hogy az egyszerű krumplipépet feldobtam egy kis cikk fokhagymával vagy egy picika darab hagymával. Finomak, mert édeskések, ezért általában szeretik a babák. Csak nem szabad sokat használni belőlük.
Rám pedig nem tukmáltál semmit. Ezt jól jegyezd meg. :)

Lányok, valami nagyon igaz lehet ebből a kórházas dologból. Én csak annyit tudok, amennyit a babát várok-ban írt le Korena, de mindenesetre mindenki fel van háborodva. Szerintem nem haragszik meg, ha két bekezdését ide átmásolok, mert valószínű, hogy nem sokan olvassátok már a másik topikot!

"Itt most lázban vagyunk, mert kitalálta egy pár kórház, hogy hiába van választott orvosod, ha az éppen nincs ügyeletben, akkor nem mehet be a kórházba, hogy levezesse a szülésedet. Emlegettem az angol példát, hogy ott aztán nem választanak dokit, meg szülésznőt... ugye jól emlékeztem?"

"...Egyébként nagyon úgy tűnik, hogy az egyedülálló TB rendszerünket felrúgják rendesen. Rengeteget háborgunk mostanában. Még jót nem tudtak mondani, csak korlátozásokat, megvonásokat és szigorításokat.
Kitalálták, hogy mindenki csak oda mehet szülni, ahol él. január 1-től. Ami nagyon felháborít, mert ha itt a mi városunkban normális ellátás, és normális orvosok volnának, akkor nyilván nem menné máshova... na meg azért fizetünk TB-t, hogy azért a legmegfelelőbb ellátást kapjuk, ha helyben nem megy akkor érte megyünk..."

Hát, nem tudom. Mondjuk nekem pl. (ha itt is lenne ilyen) nem okozna gondot, mert 5 percre lakom a megyei kórháztól, ami az országban a legjobbak közé tartozik, tehát soha meg sem fordult a fejemben, hogy máshova menjek, de biza' vannak olyanok, akik más megyéből jönnek el ide épp a kórház felszereltsége és a szakemberek miatt. Hát nem szeretném, ha ilyen korlátozásokat csinálnának itt is, de ha január 1-től uniós tagok leszünk, ami úgy hallottam, hogy már tény, akkor biztos itt is lesznek még ilyen hülyeségek csak azért, hoyg felzárkózzunk a többiekhez. Majd meglátjuk.

Legyetek jók, és írjatok sokat!

Itt ma délután lesz a baba-mama találkozó, nagyon izgulok már. Kíváncsi vagyok, hányan jönnek el. És ha minden igaz, holnap délután-este is fogok "szórakozni", ugyanis meghívót kaptam egy volt kollégámtól egy könyvbemutatóra. Nagyon el szeretnék menni! :) Remélem, hogy IStván is itthon lesz, hogy maradjon Krisztával! :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

NA, mégse változtatott az órán! VAgy csak itt mutatja így? Az este másképp volt. Na, mindegy.

Még annyi, hogy tegnapelőtt délelőttől nem kakilt. Mostanában ritkán szokott így lenni, azért is adtam az este neki kamillateát, különben én vízzel itatom csak. De most szükséges volt. Tettem délután egy picike darabka glicerin-kúpot neki, hátha segít fellazítani a végbélnél összegyűlt csomót, d e nem volt hatása. Igaz, olyan pici volt, hogy csak! Attól féltem, hogy éjszaka nem fog tudni aludni miatta, mert napközben is látszott, hogy erőlködik és nem sikerül, meg rengeteget pukizott. NA, de a kamillának meglett a hatása, reggel egy teli pelus "eredmény" fogadott.
És képzeljétek, tegnap elaludt 5-körül, délután és 8-kor kelt fel. Egy picit játszott az apjával, evett és 3/4 9-kor már ismét aludt. Meg volta ijedve, hogy valami baja van, de biztos csak fáradt volt, mert ma is teljesen jókedvű.

Na, most már megyek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Fellépek egy kicsit mert nincs túl sok időm,alig aludtam valamit,11 körül feküdtem le,mert Lilike felébredt többször,éjszaka meg fél 3-kor evett,majd sokat mocorgott,de szerencsére vissza tudtam altatni és fél 8-kor keltünk,de olyan mintha semmit nem aludtam volna,sőt megint hányingerem volt a fáradtságtól.
A párom Pesten van,így nem tudom senkire egy kicsit rábízni hogy addig legyen vele míg lefekszek 1-2 órára mielőtt összeesnék.
De dél körül elviszem sétálni,talán ő arra elalszik,én meg felébredek a levegőtől.
Végre tegnap sikerült 2 szobatársammal sétálnunk,mind a hármunknak kislánya van :lol:
Az egyik szobatársamnak a gyereke magától elalszik és végig alszik éjjel,a másikét meg altatni kell és be kell takarni a fejét pelenkával mint a Lilinek is és 3-szor is felkel éjjel.
Hát most a Lilike is felébred már egy jó ideje,pedig úgy örültem hogy alszik reggel 5-ig.
Át is álltam már én is ehhez,és olyan rossz megszokni hogy ismét fel kell kelni éjjel,sőt nem is egyszer :( :shock:
Na megyek mert fel kell mosnom,majd később jövök.
PUSZI MINDENKINEK :!:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Berta Eszter: Részvétem a tragédia miatt. Remélem picit megkönnyebbült a lelked tegnap este óta, akár egy kis sírás árán is. Én ilyen esetben biztos sírtam volna, mert nagyon megrázó, és értelmetlen....
Együttérzek veled, Ákso is sokszor fent volt éjjel, és én sem tudok aludni napközben sem, havizárást csinálom, stb... :( :( :(

Sudi: Pedig volt róla szó, hogy ugyanúgy hívnak mint Etterke kislányát és még mondtam is, hogy én nem bírom Rékusnak szólítani, mert én is kiakadok, ha így hívnak :D
Amúgy nagyon szép neved van!!!!
Möllinek szőke kislányokat hívjuk, fiúkat meg Pökkinek. Ákost is Pökkizzük olykor. Igaz, én már nem vagyok kislány távolról sem, de a Mölli név rámragadt családon belül.

Na megyek unalmas papírok közé míg Ákos fel nem ébred!

Kép
mölli

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?