Új privát üzeneted érkezett!

aprónép :lol:

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

apronép.
én is azon vagyok, hogy éneklés, aztán gyors ajándékosztás, mi is mindig a végén vagyunk.max a csoporthoz intézhet pár szót, kérdést a miki, aztán gyorsan kiosztja a csomagokat, szerintem sem kell egyénileg kárdezősködni, úgyis legtöbb gyerek nem szerepel a megilletődéstől. majd az oviban úgyis több idő jut mindenkinél a mikire.

nekünk idén van az első olyan lassan már egy hónapja, hogy betegség után nem szörcsög hetekig az orra Daninak, nem is folyik. szept végén volt beteg, és teljesen tiszta mindene, remélem sokáig így marad.

holnap 10 re megyünk a Pólusba korizni, valaki még?

KépKép
KépKép
gumicukor

Aprónép :lol:

Gumicukor, mi lehet, hogy megyünk korizni, de még nem 100%, mint ahogy általában semmi sem az nálunk :roll:

KépKép
KépKép
banyóci

Kataa
Köszi, Gergő jól van. a kruppos fulladozás csak egyszeri alkalom volt szerencsére. azóta egész éjjel párásítunk és nincs gond.
A kicsi volt még tegnap is lázas meg a torokgyula a szájában is csúnya gyulladásot okozott.
Azért pihizz is ám 8) 8)

Panda
a függönyök miatt pucoltam ablakot, mert nagyon piszkolódtak nyáron. ha meg már leszedtem őket, akkor ablakot is pucc. mondjuk itt nem volt rossz idő, csak hideg.
az a baj, hogy 16 ablak van, abból 3 nagy ajtó és afüggönyök nálam nem nyúlnak ki, úgyhogy vasalnom is kell őket.

Magdi
nekünk mind1. Gvadányin mondjuk jobban isemrődök vagyunk, ott laktunk egy évet a céges kéróban.

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok
Ilke
jok a muffinjaid :D

Halacska
én nem tartom jo ötletletnek saját ajándék készitést a saját ajándékot itthon lesz az ablakba az ugy jó :D

nekünk mindegy csak 800ft/gyerek legyen :D ez az én szempontom a fiuké hogy érdekes és sok játék legyen :D

pusz csics
csics

Judy
Na akkor mostepp Gellertke az ugyeletes.
16 ablak,hu az mar szam :shock: Nekem 5 van abbol ket erkely ajto,de pont eleg, hogy elfaradjak....
Remelem anyu meg idotszakit ram,mert ezt is meg akarom csinalni meg idoben.

Ma voltam a korhazban,korulnezni,szulszoba,szobak,osztaly stb... Na ugy megcsapott a szules szele,nemileg berezeltem...mondtam is apanak, hogy nem akar-e cserelni velem,de nem kapott az otleten :roll: :lol:

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Magdi!

Nekem az Aprónép tökéletes lenne, helyszín is, ár is, és mászókás is, szóval én arar szavazok.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Voltunk tegnap Nagymaroson, de a Játszóház úgy kiment a fejemből, mint a pinty :oops: Pedig odafelé is és visszainduláskor is mondtam Gyurinak, hogy na akkor én majd beugrok 10 percre kérdezősködni. Aztán mindig túlhaladtunk rajta... hiába no, a hideg ellenére nagyon jól sikerült a kirándulás, temetőztünk, gesztenyéztünk, sőt még pár baráttal is összefutottunk (pedig ez meg sem volt beszélve :lol: ).

Zsuzsa! De jó lenne, ha tudnátok jönni a Mikibuliba!!!!!

Gumicukor, Manó, Banyóci, Judy, Hal, Magdi, Csics: :lol: (Ha jó sokan leszünk, akkor bőven bennevagyunk a 800Ft-ban.): Aprónép

Panda: szerintem a Te gyerekeidnek pont jobb az Aprónép, ott lehet mászókázni, több a lehetőség a tombolásra :wink: (nekem csak ezért szimpatikusabb, minden más a másik játszóház mellett szól: szomszédban van, olcsóbb, nagyon kedvesek, lehet kajálni) De a gyerekeimnek szerintem ez jobban tetszene, és ez a lényeg :lol: Remélem tudtok jönni!!!!!

Beszti, Ilke, Nyuszika, Rit és Zita még nem nyilatkoztak, de a számokat nézve szerintem eldőlt a szavazás :lol:
(na, milyen politikus lennék? :lol: :lol: )

TÉLAPÓBULI VÉGLEGES HELYSZÍNE:
Aprónép Játszóház december 3. vasárnap 15-órától kifulladásig (pénztárca kiürüléséig :wink: )

Na, akkor beszéljünk az ajándékról: Van igazság abban, amit Csics írt.
Zsuzsa által írt ajándék nekünk jó lenne, mind2 gyerek nagy ho-ho. (és már mi is elhasználtunk vagy 4 horgászkészletet :lol: )

Télapót tud valaki prezentálni? :lol:

Pussz:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Magdi!
Persze, hogy jó nekünk is az Aprónép :lol: . Az ár nem nyom annyit a latban, mint az, hogy jól érezzék magukat :wink: . Főleg, hogy sehol nem vagyunk ahhoz képest, amit a tavaly előttiért fizettünk ( majdnem 6000 Ft volt a két gyereknek, máig sem értem...).

Judy!
Ennyi ablak, jó ég! Nálunk 13 van, abból 2 tetőablak, az nem túl nagy (csak macerás), meg 1 szimpla és 1 dupla erkélyajtó. Igaz, egyszerre még sosem álltam neki, csak részletekben, de úgyis épp elég volt. A függönyöket én is vasalom, de egyelőre csak a nappaliban van függönyünk, a többi még várat magára.

Kataa!
Azért van még egy kis időd a szülésig, ne hamarkodd el :) ! Nem 9-én akartál szülni??? Addig még van pár nap...

Na, megyek a dolgomra, sziasztok,

Panda
panda
Halásztelek

Szép jó reggelt!

Csics
Nem igazán értem amit írsz. Azért mert mindenki visz egy kis gyümis, édességes csomagot a gyereknek a közös bulira, megoldva ezzel a problémát mivel senki nem tudta eddig bevállalni a csomikészítést, miért ne kaphatnának még itthon is csomagot a gyerekek? :roll: (számukra nem feltétlen kell kiderülni, hogy nem a Télapó hozza :P )

Valójában értem én, hogy mire gondolsz. :wink: De nem extra, nagyon különc pakkokra gondoltam, de mindegy. Az szuper ha be tudja vki vállalni! :wink:

Judy
Azta! Nincs izomlázad? Nálunk nincs ennyi ablak de elfáradtam mire mind végigpucoltam a múlt héten! igaz, egybekötöttem egy nagy lakástakival, aminek már látszata sincs. Most figyelem, hogy mikor milyen szögben esik a lé fentről és leengedem a redőnyt, hogy megőrizzem a tisztaságot. :lol: Persze, csak viccelek.

Panda
Na, mi lesz az autóval? utána jártatok?

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

na, beszéltem a csajjal, letutiztam a Játszóházat. Télapót nem tudnak szerezni, így azt nekünk kell megoldani. Úgyhogy Apukák, Férfi rokonok hajrá!!!!!!!!!

Ajándék: szerintem tök jó ötlet a horgászszett. Szerintetek? Esti pancsinál jól ellehet vele játszani.

Na, megyünk a Dunapartra horgászni :wink: ebéd kész, mosás kész és nincs is annyira hideg.

Panda! 6000Ft??? :shock: :shock: Az nagyon sok(k).

Szép napot Mindenkinek:

Magdi
mléna

Én támogatom a horgászfelszerelést. Magdi, köszi a szervezést! :)

Most jöttünk meg a Vasúttörténeti Parkból - kissé kihalt ilyenkor, de azért jó volt.

Zit
parazita

Magdi

Még azért az is számításba vehetjük, hogy jövő héten megyek Gulliverbe, és ott is lehet egy csomó apróbb meglepi. Bár már írtam, de senki nem reagált, azért még1x bedobom, hogy ott is körülnézhetek, mondjuk magunk miatt egyébként is megyünk. Én csak a hadonászás miatt nem csípem az ilyen botos dolgokat, de még akár jó is kisülhet belőle. halakat is adnak hozzá?
ki szerzi be? pici mikicsoki a csomagba?
Hull a pelyhes jó lesz éneknek?

Na, ma ennyi voltam.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

3 csuka és 1 sügér volt a mai zsákmány :lol:

Gumicukor! Persze, mindenképpen nézd meg a Gullivert. Én csak azért nem reagáltam, mert semmi konkrétat nem írtál. Majd, ha írsz, hogy milyen csudaklassz dolgokat láttál, akkor majd lelkesedek :lol:
Nem muszály ám a horgászbot, csak az annyira konkrét dolog volt, hogy lehetett róla véleményt írni :wink: (és nálunk, mint köztudott a horgászcuccoknak nagy a sikere)

Hull a pelyhes tuti lesz :lol: :lol:

Na, megyek pancsiztatni, ránkfér egy jó meleg fürdő.

Szép estét Mindenkinek:

Magdi
mléna

leghamarabb pénteken megyek Gulliverbe, utána referálok, mit láttam.

hát nálunk péntek reggel óta nincs fűtés, így melegvíz sem :( úgyhogy most nekünk épphogy van meleg fürdő. a mi tömbünket ellátó kazánban elromlott vmi alkatrész, amit pénteken megrendeltek, és ha megérkezik, utána remélhetőleg lesz. csak azt nem tudjuk, hogy vajh, külföldről rendelik a bizergét, vagy Mo-ról, és van-e raktáron, mert ha vhol elakad, akkor még akár 1 hétig is lehet ez az állapot. szerencsére a lakásban nem érezni, hogy hideg lenne, anyóséktól kaptunk kölcsönbe olajradiátort. a fürdéshez a vizet már 6kor elkezdem melegíteni, hogy fél 8ra mindenki vágezzen. Dani persze marhára élvezi.
Én is a héten terveztem, hogy letelt a 3 hét a vetélés óta, és most már fürödhetek kádban, hát ennyit a tervekről...
megkérdezem vmelyik kollégámat, hátha akar miki lenni. szerintem pár sörért még el is vállalja, akire gondolok :lol: viszont nem egy vékonyka, olyan közepes, és főleg magas, mikijelmez nem tudom milyen méret,kinek is van?

íme a most kereteztetett szépségeim:
http://www.babanet.hu/album/main.php?al ... age=245297

kellemes estét.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hát, Mikulást, sajna mi sem tudunk biztosítani.

Az ajándék nekünk szinte mindegy, úgyis el fog törpülni a játszóház élménye mellett. Tőlem a horgászcucc is lehet, úgyis szeretnek mindenfélével játszani fürdés közben. De ha van jobb ötlet (Gumicukor), akkor azt is megfontolom.

Szerintem is jobb, ha nem lesz szóló szereplés, mert Ádám tuti, hogy meg sem mukkanna. A Hull a pelyhes kórusban menni fog, azt hiszem :lol: .

Zsuzsa!
Palacsinta recept??? Én azt csinálom, ami a szakácskönyvben van. 1 tojáshoz 15 dkg liszt és annyi tej meg szódavíz, hogy olyasmi legyen az állaga, mint mondjuk a krémleveseknek. A szódát néha kifelejtem :lol: , de nem baj.

Lányok!
Segítsetek egy kicsit! Ti hogy vásároltok a gyerekeknek ajándékot? Én sosem kérdezem, hogy mit szeretnének, de mindig leadják a listát. Ádám nem is annyira, neki majdnem mindegy, de Noéminek mindig határozott elképzelése van. Persze, olyan dolgok, amiket a reklámokban lát. Most éppen ez a grimaszoló Bratz(?) baba kellene neki, meg Barbie-dolgok. Már megőrülök ezektől a Barbie-s hülyeségektől :roll: . Ráadásul mi nem tudunk 10 ezreket költeni ajándékra, és őszintén megmondom, ha tudnánk, akkor sem biztos, hogy megtennénk. Mit csináljak??? Látom rajta, hogy nagyon szeretné, de tudom, hogy hamar megunná. Sokkal szívesebben vennék neki egy "kisbaba babát", akár drágábbat is, ami mondjuk sír vagy ilyesmi, mert sokkal jobbnak tartom, hogy ilyenekkel játsszon, mint a hülye Barbie-kkal. Vagy mondjam azt, hogy az idén csak meglepetés ajándékok lesznek? Ádám teljesen odáig van a Forma 1-ért, ő kap egy ilyen autót, az biztos, a többi nem. Könyv tuti lesz, az mindig van, meg talán 1-2 ruha, mert ha hiszitek, ha nem, nálunk annak mindig sikere van :) .

Na, megyek, itt az éjszaka...

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok
Magdi
Sajna 1 órát tudok maradni egy ilyen helyen enyit bir a pénztárca el meg szerintm a fiuk is :wink:

Halacska
igen egyszerü az egész a fiuk mellett nem lehet ugy eldugni semmit ha itthon vanak hogy ne jöjenek rá hogy az az övék csak ha alszanak ráadásul illuziorombolo :?

Gumicukor
én irtam neked hogy állatos játék jo lene :wink:

Lányok
ma megünepeltük imike névnapját pontosabban egész hétvégén az csináltuk kapot társasjátékot és ma meg voltunk gyerekvasutazni :D nagyon tetszet nekik elöször fogaskereküvel mentünk föl a szécsényi hegyre onnan meg gyerekvasutal hüvösvölgybe nagyon tetszet nekik :D képzeljétek fön a szécsényi hegy környékén eset a hó :lol:

Pusz Csics
csics

Sziasztok,

Nekunk van horgaszkeszletunk,ket fajta is,nem tudom hogy az a 250Ft-os milyen lehet ,ezek olyan 900 korul voltak es eleg jok,Alex szereti oket.Mar regota megy a horgaszas estenkent,mi is beszallunk termeszetesen :wink:

Parazita
A jelmezed bizti az amit lehetett kapni mar tavley is,az bar nem tul nagy de az en 2 meter magas es talpiug izom batyam is magara eroltette ,ugyhogy jo lesz az barkinek :lol:

Panda
En 8-an akartam szulni,de szerintem az mar nem jon ossze :wink: Jol mutatott volna hogy minden jeles esemeny azon a napon van :lol:
Annyira jol erzem magam mint 6 hos babasan,hihetetlen hogy mar csak 1-2 het es itt a vege...
A Recseiben en is 2000valamennyit fizettem Alexra,a tavalyi mar tenyleg olcsobb volt.
Ajandekosdi:
Hat mivel mi nem nezunk reklamokat,marmint Alex, igy nem igen rendel, (de ezt nem is szeretnem ),mindig nezem hogy hol mivel jatszik szivesen es igy veszunk neki.Most karira lesz egy nagyon nagy var,konyvek,ruhak,jelmez,tarsas.
Pont tegnap neztem a multis szorolapokat,hat hogy ott micsoda lanyos jatek domping van...Azt a sok ilyen hercegno,Barbie,egyeb babak es kiegeszitok.Teljesen egyszeru lehet kislanynak venni.
De ami fiunak voltaz a sok fura szorny alaku ize....hat ilyet nem szeretnek.
Amik jok voltak a Lego meg Playmobil szettek,de meregdragan :cry:
Alex most rakattant, hogy gitart szeretne (mertaz ovoneni sozkott nekik jatszani )ugyhogy ha talalok atalan azt hoz neki a kisteso.

Bea
Jo az ablakos trukkod,majd atveszem :wink:

Zsuzsa
Elod nagyon furfangos.Hat Alex tuti szerepelne,mindenhol eloadja a repertoarjat mondokabol/enekbol,es aztan meg besopri a sikert :wink:
Mondtam is apanak hogy iden mivel nem megyunk,igy neki kell vinni a ceges Miki bulira,hogy legyen mar valami jo is neki.

Magdi
Apa nem semmi horgasz,es mennyi ido alatt fogta ezeket?
Ma mi is halat ettunk,lazacot kertem apatol,mondtam hogy egyszeruen nem biirom hogy ne egyek,ugyhogy beruuhaztunk ra...
Hiaba no Finn cegnel a ceges vacsiknak is volt elonye
:shock: :oops:

Gumicukor
Nagyon szepeket csinaltal.
Huha futes,de meg jo ,hogy meleg a lakasotok.A szigeteles ezek szerint szuperal.Nekunk eddig futeni sem kellett,penteken volt az elso hogy ejjel befutottunk,nappal meg azota sem megy a futes es meleg van. :D

Csics
Mi is egy ilyen turan voltunk nemreg ,de meg az oktoberi jo idoben. Nekem is tetszett,gondolom a gyeremekvasuton a benti kocsiban ultetek,mert kint mar meg lehetett fagyni...

Delutan itt volt a baratnom (regi kolleganom )kirugtak gyes utan tolunk,most van a procedura :cry:
A fiuk egykoruak es nagyon jol eljatszottak tobb oran at,csak neztunk,hogy semmi veszekedes ,amikor naluk vagyunk az ocsike mindig belerombol a jatekukba, igy elveztek hogy most csak ketten vannak :lol:
Na el is faradt,mar alszik fel oraja :lol:
Ennek is megvan az elonye hogy nem alszik delutan.

Nalunk a telapo iden kis ajandek melle jegyket hoz a Disney on ice-ra,apaval megy meg egy barati parral.Gondolom jo kis show lesz,es sikerult venni nem tul draga de jo helyre szolo jegyeket.

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Csics!

Én meg azon értetlenkeddek egy kicsit, hogy mi az, amit a "korai együttjáráson" nem lehetett érteni.
Mindegy, elmondom.
Az már kiderült, hogy különböző véleményen vagyunk politikai kérdésekben, de talán az sem gond, ha világnézeti, vallási különbségek is vannak közöttünk.
Én pl.azt vallom, hogy bizonyos dolgok helye csak két ember házasságkötése (szövetségkötése) után a házasságban van. Ez a házasság nem csak szóban egyszer, hanem gyakorlatilag minden körülmények között a halálig tart (a kivétel az lehet, ha valamelyik fél házasságtörést (ahogy a neve is jól mutatja, megtöri a házasságát) követ el, akkor a másik félnek joga van elválni).
Éppen ezért nem helyeslem azt ha, korábban mindenféle kötelezettség nélkül együtt jár két fiatal, az egymás megismerésére a jegyesség való, de az csak kötelezettségeket takar, jogokat nem (értsd: pl. szexuális együttlétet nem).
Nem ítélek el senkit, ha nem így gondolkozik, mint én, de nekünk ez fontos.
De a korai együttjárás alatt most nem ezt értettem, hisz még csak általános iskoláról van szó, hanem azt, hogy már 7 éve is (és azóta nem hiszem, hogy pozitív irányba fejlődött volna a dolog), amikor én tanítottam, előfordult, hogy 5. osztályos lányok "jártak" nagyobb fiúkkal. És nem csak plátói módon. Lehet, hogy a szexuális életig nem jutottak el, de több volt, mint epekedés. És sajnos ez volt a "trendi".
Én nem szeretném, ha az én gyerekeim ekkora korukban ilyenekkel foglalkozzanak, hogy lányok esetében kihívó ruhákat viseljenek, fessék magukat, stb.
Éppen ezért fontosnak tartom, hogy olyan iskolába járjanak, ahol erkölcsi kérdésekben a saját véleményemet osztják, és ezt a házirend is így szabályozza, és be is tartatják. Garanciát persze az iskola sem adhat, mert tényleges erkölcsi hátteret a nevelés ad, aminek egy fontos színtere a család, amilyen példát mi adunk.

Mikiaji: nekem jó, ha mi csomagolunk, ugyanakkor azt se tartom rossznak, ha mindenkinek egyforma van.

Panda!

Szerintem az is-is lehetne a ti esetetekben a legjobb. Kapjon olyat is, amit szeretne, de ti is vegyetek meglepit.
Nálunk nincs "rendelősdi" :D. Szoktam figyelni, mi tetszene nekik, de volt már olyan is, amire megmondtam, hogy olyat egészen biztosan nem fog kapni tőlünk. Mivel nálunk tudják, hogy az ajándékot mi vesszük, ezért ebből nincs is gond, hisz nem ismeretlen személy hozza, aki minden kívánságukat teljesíti.
Persze azt hiszem, nem is panaszkodhatnak az ajándékokra!! :):):)

Magdi!

Politikus! :D:D Akkor én már bármire szavahatok....

Ilke!

Jó a pókmuffinod! Ez valami különleges muffin volt, vagy csak a díszítése volt az?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Helló!

Csak egy szóra!

Panda!
Nekem volt kislánykoromban Barbie babám és imádtam! A lego és a Barbie volt a kedvencem. Sokszor kombináltam a két játékot és emlékeim szerint évekig játszottam vele. Mellette persze volt csecsemő babám is, azok a mai napig megvannak... kint pihennek a garázsban...
Mindenesetre nem lehet tudni, hogy a Barbie pénzkidobás, vagy életre szóló játékélmény lesz-e! Nekem az utóbbi!

Mennem kell altatni kell a Gabit.

Többiek már húzzák a lóbőrt!

Kép
sasha

Sasha!
Noéminek is van Barbie-ja, úgy kb. 15 db (de ebben a fiúk és a gyerekek is benne vannak, "sima lány csak10 körül van...). Legónk is van, azt is szeretik :lol: . De minden évben vannak újak, amit az ember képtelen megvenni, bármennyire is akarja. De én nem is nagyon akarom :wink: .

Végülis nálunk is úgy van, hogy nézzük, mit játszanak szívesen, és azt kapnak, vagy bővítjük a készletet. A vonatozás még mindig favorit mindkét gyereknél, kapnak kiegészítőket, és az autó és a baba sem maradhat ki. Tavaly úgy csináltuk, hogy megnézték az újságot, kiválasztottak egy csomó dolgot, de 2-t kellett mondani, amit igazán szeretnének, és abból választottunk, a többi meglepi volt. Azt viszont kikötöttem a családnak, hogy beszéljék meg, ki mit vesz, mert maximum 1 új Barbie-t engedek :wink: . Azt hiszem, az idén is így lesz.

Kataa!
Persze, hogy könnyebb elvileg lányoknak vásárolni, de látod, hogy én is milyen gondban vagyok :lol: . Reklámok nálunk is csak annyi, ami hétvégenként a mesék között van. Nekünk nincs semmi extra tv-csatornánk, csak a 3 alap, úgyhogy csak hétvégén van igazán tévézés. Akkor is inkább délelőtt, amikor az a pár rajzfilm megy, amit szeretnek nézn (bár, inkább csak Noémi nézi, Ádám nem nagy tévés)i. Na, ezek között aztán megy az agymosás rendesen :( .

Gumicukor!
Kézimunkák csodásak! Én elkezdtem egy karácsonyit, talán jövőre készen is leszek vele...

Jó éjt,

Panda
panda
Halásztelek

Panda!

Ja, hogy egy egész pereputty Barbie van már... én kettővel büszkélkedhetek. :lol: De akkoriban ugye nem is volt ilyen sok féle. :cry: Egyébként játszik velük?

Kép
sasha

Sziasztok!

Panda! Én tökéletesen megértem, amit írsz. Sashanak is igaza van, de akkor teljesen más világ volt. Szerintem Nekünk, amikor kicsik voltunk igazi kincs volt egy Barbie-baba. Én kisiskolás koromban kaptam az elsőt, fél évet vártam rá(!!!!!). Összesen 3 Barbiem gyűlt össze az évek folyamán. Megmondom őszíntén, hogy a helyedben én sem szívesen venném meg a 16. Barbie-t.
Egyébként nem kell TV ahhoz, hogy a gyerek rendeljen, nézzétek csak meg a Dörmögő Újságot!!!! Nórim teljesen rá van kattanva a icipici Állatokra vagy mi a csudára. Én meg rosszul vagyok a gondolattól, hogy ezt szeretné. (bevallom nem tetszik). Ugyanígy vagyok egy csomó más játékkal, szerintem tök undik a "nagyfejű" állatok, a torz figurájú harcos babák és még sorolhatnám.
Most a csontvázas hülyeségtől vagyok totál kiakadva, brrrr...
Nálunk idén is meglepi ajándékok lesznek (természetesen olyan, amivel szívesen játszanak).
Márk még könnyű eset, ő kisautómániás. Gondolkodom még LEGO-ban és talán mi is veszünk vonatos szettet (eddig azért nem vettem, mert Márk csak szétdobálta volna).

Beszti! De jó lenne ilyen sulit találni, én is örömmel venném, ha a gyerekeim sokáig gyerekek maradnának. Az alsónémedi általános iskolát egyébként nagyon dicsérik, fegyelem van és nagyon jó a tanári kar. Az, hogy ki-mikor kezdi az együttjárást, a nemi életet szerintem főleg a szülői háttértől, a családi kapcsolatoktól függ. Pont most olvastam erről egy érdekes cikket: amelyik lánykának nagyon jó a kapcsolata az Apukájával az később kezdi a felnőtt életet. :lol: Ezt én is tanusíthatom :wink:

Gumicukor! Fűtés :cry: meleg víz brrrrr... Nagyon szépek a kézimunkák!

Kata! kb 2 óra alatt. Fogott többet is, de azok nem voltak méretesek :lol:

Csics! Mindenki annyit marad, amennyi ideig akar! Az a lényeg, hogy sokan összejöjjünk! :lol:

Na, megyek ébredezik a család
szép napot Mindenkinek

Magdi
mléna

Sziasztok!

Horgászcucc nekünk is Ok, nekünk még olyan nincs is.

Képzeljétek felcuccoltuk Emmát a hétvégén a szobájába és ott aludt mindkét nap egyedül, 1 év után végre külön :lol: Nagyon élvezi, csak kifogásolta hogy a tapéta még nincs felrakva :roll: meg hofyvalami fenti fürdőszobát is ígértünk :shock: :lol:

Szóval alakulunk, alakulunk, bár még mindíg sok ide oda pakolgatás lesz (festés, tapétázás, parkettázás stb), de legalább már nem a 16 m2-es szobában vagyunk 3-an.

Magdi!

Mégegyszer köszia szervezést, szerintem tök jó lesz.

Csics!

Egyéveben 1x tényleg ennyire gond nektek hogy maradjatok 2 órát?:oops: Nem akarlak megbántani, mi sem állunk most jól anyagilag meg vagyunk ezzel még így páran, de az 1 óra szerintem rámegy arra hogy a télapó kiossza az ajándékokat :( Persze ti tudjátok, örülünk anank is hogy ha sikerül talizni, bármeddig is tudjatok maradni. Csak akkor majd figyelni kell hogy az ajándék osztás az első egy órában történjen.

Ajándék: Emmának simidnen kéne ami minimaxos, tehát ott mutatnak. van amit előbb utóbb ,meg is kap, van amit nem.
Igazából ő mindíg sorolja hogy majd ezt vegyek meg azt vegyek, aztán comót el si felejt, ünnepekkor annak örül amit kap, szerencsére. A lányos játékok , úgymint baba meg ékeszerk meg ilyesmik egyáltalán nem érdeklik őt pl.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Beszti
A nagy reszevel egyetertek,az erkolcsi neveles szamunkra is fontos. Tenyelg fontos mit hoz otthonrol az ember es aztadja tovabb.Egy jo,konzervativ (esetleg vallasos )iskola csak elonyt jelenthet a kesobbi eletben.
En sem kezdtem anno semmit koran,de nem is banom,mivel nekem csak fiaiam lesznek,igy ettol szerinte mnem kell amjd tartanom naluk sem,ugyis kesobb ernek :D

Panda
Nekem anno 1 Barbie babam volt,de valahogy nem sovarogtam utana,csak ugykaptam,viszont nem jelentett semmivel sem tobbet mint a tobbi.
Szierntem is tul van ez mar reklamozva, hogy mindennel halomzd el a gyereket :oops:
En a hetvegi reggeli mesektol fraszt kapok,tegnap veletlenuk atkapcsoltunk a ket kereskedelim adora,hat hogy ott csak lovoldoztek,megazoka figurak...
Nalunk a parabolan tobbszaz ado jon,apa miatt hogy tudjon nezni nehany apanyelvi adot is estenkent.mesenezes csak hetvegen van (annak is nagyresze dvd-rol )de a kulfoldi adokon vannak nagyon jo kis mesek is.Alex szerencsere szol ha tul vad mese jon :lol:

Mano
Es ti mikor koltozok fel? Gondolom Emma hogy orult a kulon szobanak :D

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Korai együttjárás: szerintem is elsősorban a családi háttér a döntő... Mindamellett én azt gondolom, hogy nem árt, ha egy pár egybekelés előtt alaposan megismeri egymást, hogy ne házasságkötés után derüljön ki, ha valami nem stimmel. Valamint az se árt, ha az embernek van összehasonlításai alapja, mert így tudja igazán értékelni az "igazit". Hangsúlyozom, ez az én privát véleményem.

Ajándék: én Solyminak annyi mindent tudnék adni, hogy csuda, mindig úgy kell magam visszafogni, hogy ne kényeztessem el. Annyi jó könyv meg játék van, hogy alig tudok közüle választani.

Zit
parazita

Barbie: nekem is egy volt, de én sosem babáztam, mindig fiús játékokat szerettem. 16. barbie szerintem sem érdemes.
Nálunk az örök favorit a kirakó, könyvek, most legós katonákaknak építünk várat 8) vonatos játékokat szeretik, akár a favonat, akár playmobilos.
Horgászcucc: Gumicukor, mi kaptunk nyáron és tényleg képes volt leszedni róla a madzagot, hogy kardozhasson vele :lol: :lol: de nem veszélyes, mert puha műanyag. nálunk megy a kardmánia, lehet, hogy majd beírtaom vívásra, én is jártam és nagyon szerettem.

mesék: nálunk nem jön be mesecsatorna. a 7végi rémségeket nem nézzük. szóval csak dvd-ről, ami most sláger, a Micimackó, Shrek, Oroszlánkirály, Franklin.

együttjárás: hát én sem szeretném, ha túl korán kezdenék, de azért fiúknál más tényleg Kataa:) amúgy én nagyon konzervatív vagyok mindenben, de ebben az egyben nem. Zitával értek egyet, sok olyan válást láttam, hogy az elsők voltak egymásnak, aztán valamelyik félben felébredt a kíváncsiság. megaztán tényleg gáz, ha a házasságkötés után derül ki, hogy nem stimmt valami.
meg szerintem a nagy tiltás is a visszaüthet.
nehéz kérdés. tényleg a családi háttér a legfontosabb. az iskola nem tudom mennyit tud ebben a dologban számítani.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ja meg az egyuttjarashoz akartam:
Szerintem is fontos par komoly kapcsolat a hazassag elott,hogy az mber rajojjon,megiscsak a legjobbat valasztotta egy eletre,mert en ezt tenyleg igy gondolom. Visznota hosszu jegyesseget nem partolom,max 2 ev alatt azert kiderul a dolgok nagy resze.
ztan meg ki kell tartani mindenben egymas es a gyerekek mellett,es ehhez fontos hogy ne most jojjek ra, hogy mibol is maradtam ki, hogy nem probaltam meg mas emberekkel ezt vagy azt.Ebben is a mertekletesseg a lenyeg,hogy ha visszanezel, meg emlekezz az elozo kapcsolataidra is,tehat szamszeruen tudd felsorolni :wink:

Kép
Kép
kataa

Sziasztok, a Mikibuliról a már korábban említett ok miatt nem szavaztam és nem nyilatkozom. Nekünk nem is kell ajándék, ha megyünk viszek valamit :)

Reklámok. Nálunk épp mennek mondjuk 7végén reggeli mesenézés közben... mi ilyenkor még kómázunk egy kicsit :) - de őt nem hatja meg.. sőt a múltkor, kommentáltam az egyiket, mivel szerintem felháborító, hogy ilyen szövegeket is beletesznek: "gyűjtsd össze mind!" "vedd meg mind!" , azóta már ő is csak ezt mondja: "mami itt a buta gyerekeknek szóló reklám!"
Amúgy van 1 db pónink, 1 ici pici barát vagy mi és 2 barbie, de egyik sem a kedvenc játéka, oviba időnként beviszi, hogy lássák neki is van ilyen, de ő szerencsére értelmesebb játékokra hajt. Ragsztónak, ollónak, ceruzáknak és tollaknak sokkal de sokkal jobban örül, és igazán azt szereti, ha együtt alkotunk valamit.
Ezen kívül leginkább fürdőkádba is bevihető játékokat szereti, most valami olyan babát szeretnék, ami fürdethető is meg öltöztethető meg minden... kivéve, hogy néma legyen a drága, de hát gondolom másképp nem is mehetne a kádba :)

együttjárás témában én is Zita és Judy pártján állok, örülök, hogy nem az első pasim mellett kötöttem ki, bár mindvégig jó barátom maradt. egyébként tényleg a megfelelő családi háttér a fontos és hogy mindíg tudjon bizalommal fordulni felénk, úgy nem követ el hülyeséget az ember. Valóban lányok korábban érnek és pórul is járhatnak, de épp egy fiú is tönkreteheti az egész életét így, úgyhogy rájuk is kell figyelni rendesen.
amúgy pont most volt itt nálunk a barátnőm, neki 11 évesek a lányai és mondja, hogy pl. náluk a városban egyetlen olyan általános iskola van, ahol még nem szivárgott be a drogprobléma!! Elég durva szerintem, perze ez is a "korábban érésnek" köszönhető, nálunk anno persze hogy szó sem volt még ilyenről.

rit
anemona7

TV-zés: Solymi már kezdett meglehetősen TV-függő lenni, de aztán Apa egyszer közölte, hogy "most nincs TV", és 3 hétig(!) nem volt semmi, se TV, se DVD, se semmi. Azóta is csak kb. heti 1x (hajmosáskor :) ), vagy különleges alkalmakkor (pl. festés), és inkább csak ellenőrzött DVD, nem pedig TV-s gyerekcsatorna.

Rit,
Nekem is nagyon szúrja a szememet ez a "gyűjtsd össze mindet" vonal...

Zit
parazita

Sziasztok,
Télepóbuli helyszíne látom eldőlt :D , így lemondtam a Mikkamakkát. Aprónép Játszóház lesz, okés, de a címet adjátok meg, mert még nem voltunk ott :) , mi is csak ilyenkor megyünk játszóházba, egyébként soha. Ajándék nekünk is lehet horgászszett, de hogy fogjuk azt becsomagolni? :lol: Egyébként nekünk is van már kettő, ha jól emlékszem a Gulliverbe vettük, 2-300.- pénzért. Picike mikicsoki vagy egy szalomcuki is jöhet a csomagba szerintem, had legyenek kicsit kényeztetve ezek a kis csöppségek :lol: .

Gumicukor,
Amit mi vettünk a Gulliverbe, ahhoz adtak pár vizi figurát, azt hiszem 4 db-ot.
Nagyon szépek a munkáid! Felraktam én is az enyéimet:
http://www.babanet.hu/album/main.php?al ... age=245370

Panda,
Nálunk soha nincs ajándék rendelés, minden meglepi. Valahogy mi nem is adtuk be Lilinek azt a szöveget, hogy írni a télapónak, Jézuskának, vagy egyszerűen nálunk megrendelni a dolgokat. Persze nálatok Noémivel már más a helyzet mert nagyobb. :) Mostanában én is sokat lesem Lilit, hogy mi jön be neki és olyat fog kapni, meg Bala is hasonlóan. Minimaxot szokta nézni néha a leányzó, de még soha nem jutott eszébe, hogy reklamáljon, hogy ezt vagy azt szeretné, aztán ki tudja mi lesz később :lol: . Most pl. a Baby Annabel babájához készítek neki babahordozót, mert a boltban eszméletlen áron adják, sőt ha lesz időm még egy kis bundazsákot is fogok varrni majd hozzá, szerintem ezekért tuti odalesz.
Egyébként nekem is volt anno barbim, de igazi soha (arra sohasem futotta :cry: ) csak olyan másolat abból is csak 1, de azt nagyon megbecsültem, sokáig babáztam is vele, évekig. Sőt mivel ruhát is csak 1 évben 1x kaphattam hozzá, leginkább én varrtam neki, mind el is tettem, várják Lilit majd, de őt még nem érdekli :? .
15 barbit én bevallom soha nem vennék Lilinek. Őt pl. most a foglalkoztató füzetek kötik le, minden du azzal játszik, imádja a helyére ragasztgatni a figurákat, összekötni az elemeket, megtalálni a helyes utat a kisegér és a sajt között :lol: , stb. Azt hittem még korai neki ez, de pár hete anyós hozott neki 2 ilyen füzetet és azóta azokat nyúzza, így ilyeneket fogok neki venni pl télapóra. Ami pedig nagy meglepi volt számomra, az az, hogy megtanulta leírni mind a négyünk nevét teljesen olvashatóan, pedig soha nem mondtuk neki, ő kérdezgeti mindig a betűket, számokat, olyan büszke vagyok rá. :D

Beszti,
A pókmuffin egy sima mezei túrós muffin volt, porcukorral meghintve és olvasztott csokival+francia drazséval kidekorálva :wink: .

Magdi,
Csontvázas cuccokat ne is mond, Lili meglátta a tv-ben meg a boltban a csontvázas túró rudit és kijelentette, hogy ez nagyon csúnya, kapcsoljam el a tv-t, a boltban meg kijelentette, hogy ezt ő ugyan meg nem eszi, tiszta dilik ezek a reklámgyártók :evil: .

Kapcsolatok,
Ajajaj, szegény fejem, ha az első barátommal maradtam volna, bizony most nem lennék azt hiszem túl boldog :roll: , nagy melléfogás volt, most már tudom. Persze akkor az elején másként gondoltam, évekig jártunk együtt, aztán amikor már szinte együtt laktunk, előjöttek olyan dolgok, amik bizony komoly problémát jelentettek, így szét is váltak útjaink. Szerintem kell az együttélés, hogy az ember dönteni tudjon, de nem ítélem el aki másként gondolja, úgy is lehet, csak szerintem az nagy kockázat. Egyébként nekem is égnek áll a hajam attól ha belegondolok, hogy bizony egyszer Lili is felnő és eljár majd randizni, meg szórakozni, nekem a nagy félelmem, hogy mennyire marad meg a jó nevelés, ha belekerül egy rossz társaságba. Sajnos sok rossz példát láttam már :( . Emlékszem régen apukám szó szerint elzavarta a fiúkat, ha esetleg haza mertek kísérni, igaz ez inkább a nővéremet érintette, de akkor is nagyon utáltam ciki volt, Liliéket nem akarom majd ilyen helyzetbe hozni soha, én inkább a jó példával, neveléssel szeretnék majd rájuk hatni.
Bocsi a litániáért, ritkán tudok írni, de akkor annyit, hogy elég belőlem egy jó időre :lol: :lol: :lol: .

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kataa!

Mi is fent alszunk már, nem merném éjjelre Emmát egyedül fent hagyni, igaz a mi szobánk se kifestve, se villany, se ágy (a lenti ágy szivacsát vittük fel) :lol:

TV reklám: Emma csak minimaxot néz, azon nem jellemzőek a durva mesék , mint RTl és TV2-n, azokat meg sem nézi, de reklám van bőven :roll: A szerezd meg mind nekem is a kedvencem, ő meg mondja: én még csak egyet szereztem meg! :lol: De nem ragozza tovább.

Barbie: nekem volt annak idején 2, az egyik sima itthon kapható, a másik dollár boltos : :D szipi szupi. Ma már azért ez más kazegória, 2000 Ft körül műár igazi barbiet, disney figurás "Barbie"-t lehet kapni. Mondjuk Emmát nem érdeklik a babák így ez sem. Van egy baby bornunk, fürdethetős, szökő évebn egyszer vele fürdik, meg egy chou-chou, azt mindneki imádja a családban, Emma néha ránéz. Szóval mostanában nem is kap babát senkitől. meg is mondta hogy őt csak az állatok érdeklik. vagy kutyakozmetikus vagy állatorvos akar lenni. :D Valamelyik nap azt mondta hogy ő már nagyon sokat tanult azért hogy állatokat gyógyíthasson :wink:
Így nekünk póni meg plüss kutya van 600 és a 601.-nek is nagyon örül.

KépKép
manó

ja, együtt járás, hát passz. Az se jó ha csak úgy rögtön összeházasodnak, szerintem, de a nagyon hosszú jegyesség sem. Valahol középút. Szerintem. De láttam már református gimibe járó, annak a kollégiumában lakó csajt is nagyon gázosnak :oops: Szóval még csak ezen sem múlik. Talán szerencse :?:

KépKép
manó

Mármint úgy értema szerencsén múlik talán, nem tudom, tényleg, de én is előre parázom :oops:

KépKép
manó

Barbie :lol:
Nekem anno egyetlen egy volt, de egy gagyi. Már nagyon régen szerettem volna, de soha nem tellt rá. Viszont 13 éves koromban azt kaptam karácsonyra :cry: . Megmondom őszintén, titokban még sírtam is, hogy hogy tudtak ilyen hülyeséget venni. Amikor igazán szerettem volna, nem kaptam, de akkor meg már nem kellett. Igaz, párszor játszottam vele, de csak a húgom miatt, aki akkor még csak 10 éves volt, és javában Barbie-zott. Pedig szerettem babázni kislány koromban (igaz, összesen 2 babám volt), de azért 13 évesen már nem annyira...
Még mielőtt leszednétek rólam a keresztvizet, elárulom, hogy Noémi Barbie-jai közül én talán 4-et vettem, hogy legyen fiú és gyerek is, de a többit a családtól kapta. És nem mindegyik igazi Barbie, van közöttük olcsó is, bár némelyik szebb, mit a márkás termék.

Nekem abszolút "tankönyvi" gyerekeim vannak, Noémi tökéletes csaj, Ádám meg hapsi. Viszont játszanak egymás játékaival együtt "üzletszerűen", vagyis, hogy az egyik babázik a másikkal, hogy aztán neki ne kelljen egyedül autóznia vagy vonatoznia.

Kapcsolatok
Nekem a férjem az első, előtte nem volt senki (igaz, egyszer hetedikben egy fiúval elmentem sétálni a Duna-partra, nem tudom, ez mennyire számít :lol: ), és mindketten otthonról házasodtunk, az esküvő előtt nem éltünk együtt. Én nem bántam meg egyáltalán, hogy nem próbáltam mással. 18 évesen kezdtünk együtt járni, 23 évesen házasodtunk össze. Az egész olyan volt, mint egy lányregény: hatalmas szerelem, romantikus lánykérés, esküvő, gyerekek. Kell ennél több :lol: ????
Amúgy tényleg nagyon sok múlik a nevelésen, bár szerintem az egyéni "adottságok" is számítanak, és az is, hogy milyen környezetben él (iskola). Egyébként osztom Beszti véleményét, annak ellenére, hogy Noémi mezei suliba jár.

Reklám
Nálunk cenzúrázva vannak a mesék, de Ádámot nem érdelkik a tévés mesék, inkább Kisvakondot néz. Noéminek vannak kedvencei, de pl. a Witch-et nem nézheti, pedig szeretné, mert a suliban mindenki nézi. Nekem nem tetszik, így lemarad róla... A durva rajzfilmektől viszont még Noémi is fél, így olyanokat egyáltalán nem is akarnak nézni.

Ilke!
Lili nagyon ügyes! Ádám is szereti ezeket a füzeteket, kellett is rendelnem az oviban, mert ő is akar "tanulni" Noémivel együtt :lol: . Úgyhogy moszt neki is van Mini Manója, abból "tanul". Ő nem annyira ügyes (mármint kézileg), és sokszor nem lesz olyan szép a munkája, na, akkor dühöng, hogy miért csúnya...

Jó éjt mindenkinek,

Panda
panda
Halásztelek

Manó!
Mi is így költöztünk fel, hogy nem volt villany 2 hétig :lol: . Igaz, parketta van mindkét szobában, és ki is vannak festve, de nekünk sincs ágyunk, mi is ágybetéten alszunk :lol: . A mi hálónkban nincs parketta, de azt nem használjuk egyelőre, csak raktárnak. A gyerekek Ádám szobájában vannak, mi meg Noémijében. Jó is a rózsaszín szobában a sok hercegnő között... Az ember állandóan romantikus hangulatban van :D .

Panda
panda
Halásztelek

Haliho

Kicsit eltuntem, meg nem vagyok 100% jol, benyaltam egy klassz kis bronchitist, rogton a mamatali masnapjan iszonyuan visszaestem, pedig akkor mar gyogyultnak hittem magam....:(
Szoval gyerekek jol vannak, Emit ma vittem a tudogyula utan oviba eloszor, hat mi van kiirva az ovi ajtora? Baranyhimlojarvany van... asszem nem is viszem, mostanaban, majd kidumalom az ovoneniknel holnap, de jovo szerdan mennenk Angliaba ugye....egy hetre... ha ott jonne ki rajta ki tudja hany hetre...:)

Mikibulira mi is jelentkezunk! Telaposag alol asszem enyem parom igazoltan kaphat felmentest...:)

tobbi tema:

Korai egyuttjaras

Beszti nem semmi hogy mar ilyen hamar foglalkozol a temaval, Beni meg csak 7 eves...hat en nem vagyok ennyire elorelato....meg talan ennyire borulato sem. Sztem is fontos hogy milyen ertekeket ad at a szuloi neveles. A batyamek gyerekei 11 , 13 es 15. A ket nagyobbnak mar volt/van baratja/baratnoje. De olyan nyitottak a kapcsolatuk olyan a szulokkel, foleg a sogornommel, az anyjukkal. hogy mindnt megbeszelnek. A legidosebbnek most van egy komoly baratja, aki idosebb nala 2 evvel, de mar honapok ota tart. Annak idejen mikor kezdodott kicsit aggodtunk, hogy mi lesz a tanulassal.... kozben a csajszi belehuzott tobb targyba, eltoltott nalunk egy hetet intenziv angol tabor gyanant...:) es tavasszal felvettek egy emelt szintu angolt oktato gimibe.

Barbie

Jezusom Panda, ennyi Barbie!!!! HAt en sem vennek ennyi egyforma jatekot, legyen az Barbie vagy akarmi mas....es tenyleg jatszik veluk?
AMugy arulok a boltban Barbie-s sapkat-salat....:):):) dobjak kepet rola?
Ugy latszik en vagyok a topikban a kakukktojas, vagy mi voltunk a legcsorobbak, de nekem eletemben nem volt Barbie-m...egy darab sem. Meg Legonk sem volt. Ez utobbit sajnalom. Es be fogom potolni a sajat gyerekeimnel....:)
Persze Emi is minden Minimaxos reklamra ramutat, hogy o olyat.... es nyilt itt a Coraban egy Minimax uzlet. De orulok neki, mert a mostani nagy kedvenc Thomas a gozmozdony es lattam az uzletben ,ugyhogy meg tudom venni neki titokban. Pedig mar azt hittem hogy Angliabol kell hazacsempesznunk, ugy hogy ne lassak a torpek...

utazas

Ja es ki vagyok akadva az uj Unios eloirason, nem azon hogy 2 oraval a gep indulasa elott kinn kell lenni, vagyis hajnalban kelhetunk, hogy hetkoznap reggel a csucsforgalomban sikeresen atvagjunk a varoson...meg motozas van, meg mindent kinyitnak es megneznek....ugyhogy kariajandekot kint fogok csomagolni...hanem hogy 1 dl italt vihetsz magaddal... namost ezt a fiam/lanyom mar felszallas elott meg fogja inni, onnan pedig a sewardessek total potyazoknak neznek majd, hogy 10 percenkent isznak a gyerekeim.

Bea

Merre jottetek a kertek alatt anno a Zsuzsaekkal? Lehet arra kene mennunk a repterre...basszus a fel 10-es gephez 6-kor kell kelni minimum...:(

KépKép
KépKép
nyuszika

Ma agyelszíváson voltam, tiszta hulla vagyok. :shock: Anyósomék mentek ma Daniért oviba és vitték a korira, végül ma mentünk, nem tegnap. Ma már a haladó csoportban volt, szlalomoztak a bólyák között, mondták ügyi volt, a végén látszott, hogy elfáradt, mert többször esett.

Barbie- nekem nem volt, csak a barátnőimnek. Valahogy ez kimaradt nekem, de nem hiányzott. Egy babám volt, aminek kezét lábát lehetett hajlítani, csak az szivacsból volt, és a belsejében drót. anuykám hozta Bécsből. Azt nagyon szerettem, mivel én is tornáztam lehetett tornáztatni őt is. aztán lett a tesóm, aki kinyomta a szemét, levágta a haját... :D Én legozni szerettem, meg volt a Babilon építőjáték. később meg gumizni szerettem általánosban. mekkora szám volt akkor a rotring ceruza is. én az elsőt azért kaptam, mert begyulladt egy tejfogam és ki kellett húzni (életemben az első és azóta is az, amit kihúztak orvosilag), és anyu mondta, hogy ha nem sírok, akkor elmegyünk rotringot venni. emlékszem, hogy örültem neki.

Párkapcsolat- hát én úgy vagyok vele, hogy inkább jegyesség előtt ismerjük meg egymást, minthogy sorozatban dobálják egymásnak vissza a gyűrűt, vagy az esküvő előtt gondolja meg magát vmelyik fél. én a több közül tud választani elvén vagyok, azt meg úgyis érzi, hogy ki az akihez a szíve húzza, ha bekapta a gépszíj. nekem apuval elég semmilyen a kapcsolatom, mégis 18 évesen volt az első fiúm. nekem is volt osztálytársam, aki már 12 évesen "hapsizott", emlékszem néha irigyeltük is, de ma már nem sajnálom. voltak szobatársaim, akik vallási suliban tanultak, és hát eléggé elszaladt velük a ló, amint kikerültek más környezetbe. pl. az egyik ilyen szobatársam benarkózott egyik hétvégén... képzelhetitek mire mentem vasárnap este...vittük a csajt az ügyeletre. persze ez nem azt jelenti, hogy aki ilyen suliba jár, az mind ilyen, mert sok jó ellenpélda is van előttem. azt viszont nem tartom jónak, amikor külön vannak a fiúk a lányoktól, szinte mint a légy a cukorra, ragadnak a fiúk a csajokra és fordítva, és baromira nem tudják, hogyan kell közelíteni. ez megtörtént velem többször, és olyan ciki volt. egyik havarom a debreceni refibe járt, és a wc-ben volt a rapzenekaruk :lol: inkognitó fotó meg ilyenek. és totál normális családból jött, ma is rendezett családi körülmények között van már saját családja.
húúú, ha én leírnám, hogy én miket műveltem, és ahhoz képest, nem mentem ferde irányba...
a párommal meg aztán elég sokat kellett egymáshoz alkalmazkodni, albérletek cigányélet, szülőknél lakás, ennél jobb főpróba nem is lehetett volna, a házassághoz. anyukám is égetett anno, ha nem tetszett valamelyik barátom, volt akit be sem engedett... mert nem az ő elképzelése volt... azt elérte vele, hogy utána nem is mutattam be mindenkit, de az meg a másikkal szemben volt ciki.meg a leinformálást sem szerettem, mivel kisváros volt, ahol laktunk, így nem volt nehéz. lehet ezért nem hvcs lett a párom, hanem akit maga miatt ismerhettek meg a szüleim is.
drogprobléma, húúú, a fősulin rengetegen nyomták, iszonyat... meg nem mondtam volna ránézésre emberkékről. csináltunk is felmérést anno, amolyan prevenciós céllal, mi hogyan történik. anonym fogyasztók voltak, és a legnagyobb stikában... utáltam már a diszkóba járni, amikor mindenhol a füves cigi szagát lehetett érzni.

nálunk a cartoon network reggelente tabu, azon csak este mehet a ScoobyDoo, nem is kapcsolja rá, vagy mondja, hogy badarság mese, és inkább a minimaxot nézi, de hamar elunja. a thomas a gőzmozdonyt szereti, meg a Mr. Bean-t :D hát azok elég ártalmatlan mesék, és mi is kómázunk, mint Rit-ék :)
a reklámok közül csak a kocsikat szúrja ki, azt mindet szeretné, de nem szekál vele, ahogy mondja, úgy el is felejtődik.

ilyen foglalkoztató könyvek, matricakeresés nálunk is bejön. persze néha jobb a kanapén bukfencezni :? :lol:

na, befejezem a kisregényt...
jó éjt!

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi!
Kérek képet a sapiról és a sálról!!!!! Köszi :lol:
Ovi :cry: .

Na, megyek melózni,

szép napot,

Panda
panda
Halásztelek

Nyuszi!

Miért? Tök jó lenne egy angol nyelvű télapó :lol: :wink:

Én megszavazom :P

KépKép
manó

Sziasztok!

Mikibuli:
Belegondolttam, hogy Anna és sztem a többi gyerkőc is felismerné az apukáját! Nagyok és okosak már ehhez! :lol: Nagyon jó lenne egy "idegen". Sajnos nekem senki nincs, aki szóbajöhet. :cry:
Ajiról már megírtam a véleményemet.

Nyuszi
Leírom majd az útvonalat priviben.
Anna is nézi a Minimaxot és természetesen a fésülhető pónit szeretné megkapni de nem minden áron. Ő is a felejtős kategória.
éÉ nem ti voltatok a legszegényebbek. :o De sztem ezt nem is lehet hasonlítgatni. :) Nekem se volt Barbiem viszont volt német moncsicsim már a "tehetősebb" korszakunkból. Kaptam Milkát és Toblerone csokit, amikor apukámat külföldre küldték dolgozni.
Emlékszem, hogy kerestük a pénzt apukám kabátzsebében (mert ő járt dolgozni, anyu otthon volt öcsémmel), hogy tejet tudjunk venni. És amikor összement a tej, visszavittem a boltba, hogy kapjak újat. :cry: Ez nekem, gyereknek, borzasztó érzés volt ám.
Kedvencem volt a szamóca és málnakrém, ami mélyhűtott volt, fagyi helyett kaptam néha. Emlékeztek még erre? Legóm nem volt. Illetve amikor megoperálták a térdemet akkor a szüleim szereztek vhonnan egy dobozzal, ami fiús volt, de örültek, hogy egyáltalán kaptak vmit. De ezek engem nem zavartak. Az viszont nagyon, hogy még gimiben is azt a ruhát kellett hordani, amit anyum válaszott és rémes ruháim voltak. Cikik. Volt egy osztálytársam, akinek az apukája orvos volt. Pestre jártak vásárolni és az Operába is elvitték Zitát. Ő volt az irigységem tárgya. :D

Ilke
A te munkáid is nagyon szépek. Mindig csodállak, hogy a különleges kajcsik mellett (persze a gyerekek mellett is) még ilyenre is marad energiád. nekem az a bajom ezzel a hímzéssel, Gumicukornak is mondtam már, hogy túl picik a lyukak és úgy érzem, hogy az én szememnek, vagy agyamnak :lol: nem tesz jót ez a mértékű koncentrálás.

Gumicukor
Jó már a rendszer? van melegvíz és fűtés?

Együttjárás: a mi helyzetünket már egyszer leírtam. Mármint, hogy a férjemmel mióta vagyunk együtt Egyébként én is a megismerést pártolom. :oops:

Jaj, mit szóltok az új "Kész átverés" c. műsor reklámjához, amikor elütik Balázst? brutál. Egyre rosszabbak a tv műsorok. Az egyik tvnk meg is elégelte mert bedöglött. :roll:

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea
G elvállalná a mikiséget, csak én is ezért nem szeretném, mert szerintem Gergő már simán kiszúrná. tavaly még meg lehetett játszani, de idén már rizikós.
tényleg idegen kéne.

a korábbi témához:
szerintem a kisebb rossz (egyátalán mi is szól ellene?) a házasságkötés előtti együttélés, ismerkedés, mint a vakon megkötött házasság utáni válás. de még az sem jelent garanciát, így is sok a válás.
én is írhatnám, hogy mennyire elszúrtam volna az életemet ha az első pasimhoz megyek hozzá, pedig az is nagy szerelemnek indult és 6 évig tartott. de egyre jobban éreztem, hogy nem az igazi. és aztán tényleg megérzi az ember, hogy ki lesz az.
suliügy: én gimiben egy szigorú lánykoliban laktam, nevelőtanárok, kimenő, szilencium, fél 10-es lámpaoltás és a többi....nos, én sem írnám le, mint Gumicukor, hogy miket csináltunk......de azért rendes ember lett belőlünk, remélem :lol: :lol:a legtöbb ember szerintem átmegy ezeken a dolgokon kamaszként. mondjuk én mellette mindig nagyon jó tanuló voltam, pl..
egyébként én sokkal nagyobb veszélyeket is látok, mint a korai együttjárás. rossz társaság, drogok....
a családi háttér a legfontosabb szerintem is.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Ezt a szep napsutest :D Ennek oromere,meg is pucoltam a ket erkelyajtot.Hiaba na ezeknel nem kell szekre allni,es a lanyoktol elkaptam a virust :wink:

Rit
Hivlak ma megigerem.Mindig van valami programom,vagy itthoni tennivalom,bocsi...
Hat komaznek en reggel,de nem igen hagy minket,ilyenkor egyikunk kijon vele (mostanaban inakb apa :oops: )es amasik tud meg fel orat aludni.Na most azert mivel minden nap fel 7-kor kel, az hetvegen jol sis jon.
Hat igen nalunk is anyaval jatszas a meno,mi is vettunk foglalkozato fuzteket az oviban ,imadja csinalni,meg festegetni,gyurmazin,de szigoruan csak velem.Jok is ezek a delutanok,plane ebben az idoben amikor hamar sotet van...
Gyujtsd ossze-t meg csak hirbol lsem ismerjuk..meg csak az kene...Egyebkent sem kapcsolgatja egyedul a tv-t ,pedig tudja csak nem erdekli :D

Ilke
Ezek a dobozok,nagyon szepek.Kar hogy nem vagyok roknod :lol: ,gondolom ezek nagyresze ajandek lesz.

Kapcsolatokhoz akartam irni:
Nekunk sosem voltak szigoruak a szuleim,mindent lehetett,de valahogy ugy neveltek hogy ne erdekljen pl a cigi,vagy az ital sem (akkor ugye ez volt drog helyett ).Voltak szabalyok,de nem lazadoztunk ellenuk,mert ezek tudtuk hogy a mi javunkra vannak.
En az egyszal Barbie-val (ami nem is volt igazi )valahogy nem voltam elegedetlen,pedig nekunk sem volt penzunk sok jatekra,ruhara.De aszuleim inkabb maguknak nem vettek,mint nekunk.Bar nekem altalaban az oroklott maradt a noveremrol,de nem eltem meg taragedianak.
Es nalunk is volt Zita (Bea :wink: )csak Editnek hivtak es NSZK-bol kaptaa cuccokat,persze irigyeltem ot, de azota hiaba megy neki meg mindig jol,sajat vadi uj 300nm-es haza van egy hegy tetejen,ha egyedul lakik benne....
Ugyhogy ezta nevelesi vonalat csinaljuk mi is,nagyon remelem sikerul.
:)

Mano
Na a lenyeg hogy kulon szobabaan,majd meglesz a tobb is.
Latom Emma allat maniaja megmaradni latszik, ez nagyon jo :wink:
O tenyleg nem egy Barbies csaj.

Nyuszi
Na akkor ez volt az eltunesed oka.Biztos a sok munka, meg idegeskedes miatt nem tudtal meggyogyluni.Az utazasra remelem mar mindenki Ok lesz.
Baranyhimlo,ne is mond..ezt ki kell hogy irjak az oviban?
Legonk nekunk is csak egy csomag volt,de fekete es zold szinben,na azt lehetett itthon kapni....
Repolot ne is mond,nalunk is van felhaborodas,apu+batyam sokat utaznak.... ja persze a szulesem idejen sem lesznek itthon es meg csak veletlenul sem egy helyre mennek.Ugyhogy erdeti 5 tagu csaladom a baba megerkezesekor 4 kulonbozo orszagban lesz,tipikus :lol: Meg jo, hogy anyu itt lesz azert....

Bea
Melyhutott gyumik nekem is nagyon bejottek.Egyik meghatarozo elmeny volt mikor anyu a BNV-rol Joghurthabokat hozott,persze ingyen kapta. Akkora szam volt az nekunk.

Judy
En is lanykoleszban laktam,de kesobb betettek 2 emeletnyi fiut :lol: Na az volt a jo vilag,elso szerelmem is innen van.Es bar a kapcsolat nem jott ossze a mai napig jo baratok vagyunk.
Ugyhogy szerintem azert mindenki elkovet nehany hulyeseget gyerekkoraban,csak ne legyen annyira vegzetes, tehat tudjon szamolni a kovetkezmenyekkel.

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Sajna nincs időm visszaolvasni, csak helyzetjelentés lesz.
Daninak a füle még nem gyógyult meg teljesen, ellenben beszerzett mellé egy asztmás jellegű hörghurotot. Akinek már volt, az tudja milyen szar, amikor a gyerek úgy veszi a levegőt, mint Dart Véder... Este olyan durván csinálta, hogy odakészítettem a Ventolint (hörgtágító aeroszol asztmásoknak), de végül nem kellett.
Ma már megjártuk a háziorvost, aki ma nem volt, de a helyettesítő dokinéni megnézte. Rendes volt, de felírt egy rakat gyógyszert! Hajrá :? Köptető, valami másik ami segít felköhögni és egy hörgtágító, meg rohamkúpot, ha esetleg befullad. Pénteken kontroll. Utánavaló kedden meg fülészeten kontroll.
Közben meg rosszalkodik egyfolytában, láza szerencsére nincsen... Antibiotikumot még egy hétig kapja, összesen 2 hétig.

megyek mert a Geri már nem csak nyöszörög, hanem vísíííííít!

Kép
sasha

Jajj, majd' elfelejtettem!

Az ovi faliújságján ki van téve két mikulás szolgálat telefonszáma. Nem tudom mennyért dolgoznak, de letéptem mindkettőből nektek, hátha nem olyan drágák.

Itt vannak a telefonszámok:

1: 261-57-43, 06-70-850-270 (a mobilszám utolsó száma a nyomtatáson nem látszik pontosan, de 0-nak néztem...)

2: 239-86-21

jó bulizást!

Kép
sasha

Látom ragályos az ablakbalhé :lol: :lol: :lol:

Sasha
jajj, nekünk ilyen nem volt még szerencsére, de amikor kruppoztunk a kórházban láttam ilyet :( jobbulást :)

Zsuzsa
sajnos Gellike a 7végén kipróbálta a falfirkás reklámot élőben a szövegkihúzó filcemmel :roll: :roll: :twisted: :twisted: ááááááááááááááááááááááááááá
tényleg olyan bárgyúságokat adnak a tv-ben. a kórházban a cartoon network ment a szobában, hát sűrgősen át kellett kapcsolni, valami olyasmi volt a mese, hogy a csipábók sütöttek sütit :shock: :x :evil: :roll:

ma végre voltunk kint levegőzni, egy 7 után már ez is királyság. holnap megyünk kontrollra, ha minden okés, csütin már ovi. a kicsit is meg akarom mutatni, mert még mindig nem az igazi.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ha minden igaz, SZEREZTEM EGY MIKULÁST! (Egy barátunk, remélhetőleg Solymi nem fogja megismerni.) Úgyhogy ez megoldva. Annyit kért, hogy listát a gyerekekről, valamint a szülők (ha akarnak) írjanak valami személyes dolgot is, ami a csemetéjükre vonatkozik.... :)

Zit
parazita

Sziasztok!

Majd még jövök, megyünk ma az első CTG-re! :D

Judy!

Azt az autós falfirkálósat? :lol: Azt én előrelátóan rögtön elkapcsoltam (úgy általánosan el szoktam kapcsolni AV-re (ott nincs semmi :D) a TV-t reklámokkor), amikor megláttam, nehogy itthon kipróbálja valamelyik...

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha,
Csonginak is volt most ilyen asztmatikus hörghurutja, ő is eléggé "sípolt", de szerencsére hamar elmúlt... De tényleg szörnyű hallgatni.

A "saját" Mikulás azért jó, mert a bérmikik színvonala eléggé kiszámíthatatlan - mindnyájan ismerjük a tajtrészeg Mikulásokról szóló sztorikat :)

Zit
parazita

csajok,
beszéltem egyik kollégámmal, és elvállalja a mikulás szerepet, ha addig nem találunk mást. azért még mondtam neki, hogy egyeztessen otthon is, hogy tényleg jó-e az időpont, de azt mondta, elvileg igen.
van két gyereke, esetleg eljöhetnek ők is? ha szeretnének? :) kicsit nagyobbak már, 2-3. osztályosok.

nekem is volt málnaszörpös jégkocka, műanyag tojástartóban a fagyasztóban, néha tettünk bele jégkrémpálcikát.

ilke
biztosan örülni fognak a meglepi kézimunkáknak. én is most varrok ezerrel, hogy készen legyek velük. én dobozt azért nem merek, mert a teteje nyitott, mármint nem koszolódik össze a hímzés egy idő után? vagy levehetős és mosható? én ezért képezgetek, mert ott védve vannak. a mikibulira viszek neked meglepi dvd-t végre :) egyzserűen nem jutok el a párodhoz...

falfirkálós reklám- én is utálom. nálunk kisautó kerekével húzott csíkokat, de lejött radírral.

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?