Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Dnkata: És már nincs cicád? :lol: Hát nem irigyellek, a lombik miatt ment tönkre az előző házasságod? Vagy teljesen más okból. Ne haragudj, ha tapintatlannak tartod, ne válaszolj. Az viszont szuper hogy megtaláltad mégis az igazit! :lol:

Rvan: Nagyon örülök nektek, és még sokadszorra is sok boldogságot kívánok! :lol: Kép

Kajla: :lol: Apa elővette a gitárt? :lol: Kép

KépKép
ancsúr

Rkata!

Megnéztem a Membrán c. műsort.

A gyerekek gyönyörűek. Nagyon szép a házatok. Jó kis játszóteret alakítottatok ki a kertben.

Nem látszott rajtad, hogy izgultál volna egy kicsit is.

Timi
latimi

Kavicska: Nagyon jó volt olvasni a soraidat! Kép

Renóca: Miklóska tényleg csini a csizmában! :lol:
Kép

Napsugi: szijjjjjaaaaa! Hogy állsz a sulival?

Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

Ismét Matyi apu jelentkezem!

A hét híre számunkra, hogy szerdán (08-án) hozzuk haza Matyikánkat! :lol:
Ma döntött így a doktor néni, jobban nem is tehette volna, úgy gondoljuk. Szerencsére sikerült minden szükséges dolgot elintézni, holnap jön a fejér megyei gyámos környezni, délután küldi faxon Szolnokra a papírt, és szerdán már csak be kell menni a kihelyezőért a szolnoki gyámhivatalba.
Eddig nagyon pozítiv a hivatalnokok hadának hozzáállása, felettébb simán ment eddig minden. Reméljük így is marad. Feleségemet vasárnap du. vittem vissza Szolnokra, a fél 5-ös etetésnél már ott voltunk. Azt mondták a szoptatós anyukák, hogy amikor nem a feleségem etette (szombaton és vasárnap) a Matyikát, a szemeivel fürkészve kereste az anyukáját. Hát nem csodálatos?
Képzeljétek már 2250 g!!!!! :lol:

Szóval még drukkoljatok szerdáig!

Mindenkinek szép estét, sziasztok!

Kép
tirza

Tirza, Matyi apu!

Öröm olvasni soraitokat! Jó látni, hogy a sok szorítás értetek révbe ért, és nemsokára otthon babáztok mind a ketten!!! :D :lol:

Rvan!

Nektek sok erőt, kitartást. Mielőbb tessék feltelepíteni a skype-ot, hogy lássam mikor lehet titeket zargatni! :lol:

Tviky!

Neked van már skype-od? Nagyon szép lett a babaszobátok! :D Nekem az óra tetszik a legjobban! Azt is te készítetted, ugye? Ügyi vagy! :D

kizsó

Matyi Apu
Nagyon örülök, hogy minden jó alakul. Szerdáig már csak kettőt kell aludni :lol:

Kizsó
Köszönöm a dícsérő szavakat, az óra kapta a legtöbb szavazatot. Igen én csináltam azt is. Skype még nincs, de ahogy levizsgázok, jobban ráérek beszerezni a hozzávalókat.

Amneris
Jól vagytok, rég nem jelentkeztél :(

Szép álmokat.

Kép
tviky

Matyi Apu!
Megy a drukk!!!

Mindenki legyen jó!
Puszi
Kép

Kép
kajla

Vivi1: aranyos vagy. :) Hát igen, Csenge nem volt zavarban, és a java nem is volt benne a filmben, a stáb dőlt a röhögéstől. :)

Latimi: jól láttad, abszolút nem izgultam, én magam sem értem, miért nem :roll: , de meg sem mozdult az adrenalinszintem. (Előző nap volt eü. vizsgám a jogsihoz, iszonyat vizsgadrukkom szokott lenni, de ott sem izgultam egy cseppet sem - lehet, hogy öregszem?? :wink: :lol: )

Rvan: annyira édesek a fiúk!!! És már most bunyóznak?! :lol:
rkata

Rvan, nagyon édesek a srácok. Sokáig elidőztem a fényképek nézegetésével annyira lenyűgöztek. Mégegyszer gratula. :lol: :lol:

Tirza, Matyi apu, nagyon szorítok nektek. Nagyon igyekszik ez a kisfiú, hogy minél előbb hazamehessen. :lol: :lol:

Kép
Kép
atan

Ryan!

Gratulálunk és sok boldogságot kívánunk a picikhez. A fényképes köremailből majd én is szeretnék kapni, ha nem gond. Gyönyörködni szeretnénk mi is.(nagyzsu2@citromail.hu) Köszi szépen. Minden jót!

Matyi apu!
Nagyon drukkolunk, hogy minden rendbe menjen. Szerda már nemsokára itt lesz, és együtt lehet a család. Olyan csodás dolog.

Rkata!
Néztük a műsort ma a tévében az örökbefogadásról. Nagyon jól beszéltél. Le voltunk nyűgözve Csengétől és Vincustól. Anyukámék is mondták, hogy nagyon aranyosak. Úgy eltudtam volna még nézegetni egész este. Sok jó dolgot mondtál.
Minden jót!

Zsu
nagyzsu

Tirza!
Jaj, de jó! Szerda már hamar itt van! Sok boldogságot Matyival!

Rvan!
Olyan jó olvasni a sorokat! Árad a boldogság! Én is gratulálok! Meg lehet nézni valahol a babák képeit!

Tviky!
Nagyon ügyes vagy! Nekem mindegyik alkotásod nagyon tetszett! Jó dolog, hogy már így áll a baba-szoba. Ezek szerint pici babára vártok, ugye? Én is kedvet kaptam tőled! :lol: Egyenlőre "csak" kötök! :wink:

Ancsúr!
Nem, most nincs cicám. Ezért is köszi a bájos cicót, amit felraktál!
Nem bánt a kérdésed egyáltalán. Röviden úgy fogalmaznám meg, hogy a lombikok alatt/miatt derült ki, hogy milyen ember valójában és, hogy ő egyáltalán nem akar gyereket (kelletlenül ment bele, aztán meg szinte hallható volt, mekkora kő esett le a szívéről, hogy nem sikerült.) De mindez biztosan csak a jéghegy csúcsa volt. Erről ennyit. De most tényleg szuper az igazival! Így várni a babát elképesztően más, nagyon jó! :D :D :lol:

Kanga mama!
Hol vagy?

dnkata
dnkata

Napsugi!

Köszi a képeket!

Rvan!

Nem találok szavakat a fiúkra!Hihetetlenül édesek!Olyan békésen szundiznak!Egyszerűen gyönyörűek!
Ildikó!

Helyesek a gyerkőcök!

Matyi apu!

Matyi nagyon haza akar már menni hogy ilyen szépen hízik!

Vivi1!

Sajnos nem láttam a műsort,nem lenne rá mód hogy valahogy elküld nekem?
tvera

Mit szóltok milyen ügyi vagyok??? :lol: :lol:
Vastag betű,szinek.........
tvera

De élvezem! :oops:
tvera

Tvera
:P ÜGYI VAGY :lol:
Én is így örültem, mikor az első képet sikerült feltöltenem.

RVAN ANYA ÉS APA :P
GYÖNYÖRŰEK A FIÚK!!!!!!!

Matyi APU :P
Úgy örülök :P Jó utat HAZA Matyi! :D

Sajnos mi nem láttuk a tvműsort :( , mert Miklóska nem akart elaludni. :twisted: 2x lejárt az altatóCD, mire álomba merült, ami 2x45 perc volt :twisted: De rákerestem a honlapon. Utólag meg lehet nézni a műsorokat, remélem ezt az adást is feltöltik majd oda.

Mindenkit ölel: Süni

Kép
renóca

Tviky!
Ha nem tartod pofátlanságnak, nekem is küldenél babaszoba képeket?

Matyi Apu!

Továbbra is megy a drukk, hogy minden rendben legyen.

Rkata!

Az tény, hogy öregszünk.Sajna! Szerintem Te egyébként is nagyon nyugodt ember vagy. :)

Timi
latimi

Latimi, ha átnézel a szomszéd topicba (örökbefogadók topicja), akkor a 46. oldalon megtalálod a képeket Tvikyék babaszobájáról.

Tvera, nagyon ügyes vagy. Kép

Kép
Kép
atan

Atan!

Köszike!

Timi
latimi

Tviky!

Nagyon szép lett a babaszoba. Ügyi vagy, de nagyon. :)

Szurkolok ezerrel , hogy mielőbb megérkezzen hozzátok a kis lakója.

Timi
latimi

Sziasztok!

Na, hát egy időre pont került az öf-unkra. Megemeltettem az életkort 1 évre levélben (hátha) és megkérdeztem őket, így kb. mikor kerülhetünk sorra. (Ugye elvileg idén év vége, vagy jövő év eleje volt az utolsó infó+ a nem tudjuk hány hónap a két év miatt).
Idézem a válaszlevelük egy mondatát:
Mivel Önök a rasszjegyek alapján vélelmezhető származással kapcsolatosan toleránsak valószínűleg (tehát nem biztosan) a megyénkben a szokásos 4-5 éves várakozási idő előtt lesz lehetőségünk gyermeket ajánlani. Na köszike!!! :evil:
De azt persze nem tudják,hogy az orsz.listán mi a helyzet...
A levélben már szó nincs arról,hogy másodikak vagyunk,igaz a két év korkülönbségről sincs.
Különben is most azok kapnak babát, akik 2003-ban jelentkeztek (mi meg ugye 2005-ben)! Bár ,ha utána számolunk ez még mindig nem 4-5 év.
Mindenesetre mindenkinek jó babásodást, majd egyszer talán a mi családunk is beteljesedhet..... :cry: :cry: :cry:
steiff

Steiff!

Hát ez elég borzasztó, amit veletek csinálnak. Le vagyok akadva rendesen. Pedig én nagyon drukkolok, hogy meglegyen az a focicsapat. Állítólag ott a sok örökbefogadható baba, csak valahol elvesznek a rendszerben. Ez hihetetlen. Pedig véleményem szerint, azért nem mindegy, hogy egy gyermekotthonban nevelkednek, vagy egy szerető családban.
Kitartás,mást nem tudok most mondani. Előbb-utóbb meg fog érkezni. Te annyira várod, hogy ez nem történhet másképp.Rád kell, hogy találjon. Ez bizti. Csak minél előbb.
Minden jót!

Zsu
nagyzsu

Nagyzsu!

Köszi a bíztatást, most iszonyatosan magam alatt vagyok. :cry: :cry: Biztos más lett volna, ha nem történik meg ez a beetetés a részükről. Először azt mondják, hogy na akkor most ti jöttök, aztán mikor már kellően beleéltük magunkat, akkor jól pofára ejtettek minket. Igazán emberséges tett volt ez tőlük! Biztos jó érzés lehet kiszolgáltatott emberek érzelmeivel játszani. :evil: :evil:
Mert azt nekem ne mondja senki, hogy abból a 2000 gyerekből nincs egy olyan sem , akit nekünk kiajánlhatnának! És ráadásul ugye a sor elején is vagyunk!!!! Akkor most mi is van?

És az a legszomorúbb az egészben ,hogy nincs senki, de senki, aki felülvizsgálná,hogy mi is az igazság!!!! Valaki,aki az örökbefogadók és legfőképp az örökbebabák érdekeit védné. Senki!
steiff

Szervusztok valamennyien,
hetek óta olvasgatlak benneteket, de mire végig olvasom a sok hozzászólást, meg a Gólyahires fórumot(az ottani nevem Benji, de azt itt nem engedték regisztrálni), már réges rég hajnalodik, s nincs erőm irni.
Most is csak azért bátorkodom, hogy megosszam veletek 2 külföldön élő barátnőm tapasztalatait. Egyikük Ausztráliában él, s elmondása alapján ott egyáltalán nincs örökbeadható baba, mert olyan erős a szociális háló, hogy egy egyedülálló munkanélküli nő is vigan fel tudja nevelni a gyerekét állami segitséggel.

Másik barátnőm Londonban él. Egy sikeres lombik kisérlet után a második nem jött össze nekik, ezért szeretnének ö.f.ni. Ott viszont olyan erős a bürokrácia, hogy évekig világitják át őket. Nagyon komolyan vizsgálják az anyagi helyzetet, s különös figyelmet forditanak a pedofiliára. Már 3 pedofil teszten mentek át, de az ö.f.ni szándékozóknak a baráti körét is lecsekkolják, hogy nem pedofilok-e véletlenül.

Mindezeket figyelembe véve, talán nálunk egy picivel jobb a helyzet.
A gólyahires októberi talin sokatokról készitettem fotót, ami most jól jön, tanulom a neveteket, s párositom a babákkal.

Mindenkinek őszinte szeretettel gratulálok a babajához, kitartást a várakozóknak.
Nagyon jó köztetek lenni!!! :lol:
koko

Bocsánat, de igencsak kezdő felhasználó vagyok. Hogyan kell feltenni a gyerkőcről azt a montázst, ami jelzi a korát (év, hónap, nap)?
Köszönöm a segitséget :!:
koko

Üdvözöllek Koko!

Az itt lévő vonalzókból választ ki melyik tetszik (babafalva, lilypie stb.) ha rá click, bejutsz az altuállis honlapra, ott megszerkezted, és a profilodban lévő aláírás rubrikába bemásolod. Nem olyan bonyolult, mint a leírás. Sok sikert.

Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!

Tirza!Otthon vagytok már?Ha lesz egy kis időd nagyon várom a beszámolódat!!! :D

Koko!Valóban sokkal nehezebb lehet külföldön az örökbefogadás azok szerint amit írtál.

Steiff!Drukkolok nagyon,hogy váratlanul megoldódjon a helyzet,meglátod váratlan fordulat következik be...

Tviky!Nekem is nagyon tetszik a szoba,szinte már teljesen kmplett,csak egy valaki hiányzik! :wink:

Ryan!Nagy nagy gratula!Legyetek nagyon boldogok! :D

Tvera!Miképp sikerült a visszailleszkedés a munkahelyre?

Kangamama!Te is pécsi vagy?Lehet,hogy együtt megyünk a hó végi TEGYESZ-es tanfolyamra?

Velünk minden rendben van,de nagyon félek,hogy a vér szerinti anya meggondolja magát,mert esetünkben jelenleg családbafogadás van és csak decemberben mondhat le az anya a nevünkre ha meglesz a határozatunk végre!
Nyílt örökbefogadás esetén,ha a baba már a határozatig 3 hónapja velünk lesz ,akkor meddig gondolhatja meg még magát az anya?
Ha minden hivatalos lesz,akkor teszek fel képet majd a kis Danikámról,már alig várom!
Képzeljétek mit hallottam egyik szintén örökbefogadó ismerősőmtől,a kislány most 4 éves és a vér szerinti anya megkereste az ovodánál,hogy én vagyok ám a te anyukád...
A kislány válasza ez volt-Te nem vagy az én anyukám és takarodj innen!

Mindenkit üdvözlök!

Aandika
aandika

Aandika

A nyilt öf-ál, a határozat aláírása után, amikor lemond a nevedre, az életetadónak nincs meggondolási lehetősege. 1 perc sem.

Kép
tviky

Tviky!Köszönöm a gyors válaszodat,megnyugtattál!!!

Szerintetek hogyan kell az ismerősömnek a helyzethez állnia(az előző hsz-ben írtam)?Ő mindvégig a kislánynak szépen a korának megfelelően elmondta,hogy nem az ő pocakjában volt,de még azt a szót sem említette,hogy a másik néni a szülőanyja lenne,de most nagyon ki van borúlva,mert félti a kislányt,hogy nagyon felkavarják a történtek,ugyanakkor tudja,hogy nem szabad hazudni sem.
Továbbá fél attól,hogy most már nem lesz a családnak nyugalma ezek után...

Aandika
aandika

Sziasztok!

Csak beugrottam megnézni,hogy a legújabb boldog szülők írtak-e már valamit.
Tirza!Matyi apu!Matyi!

Remélem minden rendben van veletek.Sikerült hazajönni?
Hogy telt az első éjjel?

Nagyon várom a híreket!

Sziasztok!
kavicska

Steiff!
Igaza van Aandikának, ilyenkor jönnek a váratlan jó dolgok! :lol: Kitartás!

dnkata
dnkata

Tirza varjuk a hireket!!!!4
Ryan hogy vagytok?
Tvera nagyon ugyi vagy!!!!!4
Steiff sajna csak azt tudom irni hogy kitartas es lelekben veled vagyunk tudom hogy ez nagyon keves de nagyon de nagyon szoritunk!!!!
Puszi mindenkinek Móncsi.

Kép
móncsi+3

Köszönöm a jó szavakat, igazán jól jönnek ilyen ínséges időben!! :wink: Én is úgy gondolom,hogy itt bizony csak egy jókora csoda segíthet, csak az a baj, hogy velünk nem szoktak csodák történni. :(
Tudjátok én egy picit mindig kívülállónak éreztem magam itt a fórumon, hiszen a legtöbb topiklakó még az első babóját várja,nálunk meg már milyen hangos a lakás. De ilyen bíztatás és együttérző szavak után talán mégsem kell így éreznem. :) :)
Hallottátok a hírt? Egy újszülött csecsemő holttestét találták meg egy tyúkólban!!! Kislány volt. Persze ilyenkor a mi félénk szíve szakad meg, hiszen egy ilyen hír kapcsán tuti, hogy mindannyiónk első gondolata az: Miért tette ezt, hiszen mi is mindennél jobban örültünk volna neki! Miért nem adta oda inkább olyannak, aki csak vár és vár, hogy végre beteljeseshessen az álma, a családja???? :cry: :cry: :cry:
És hát gondolom ez egy nagyon szomorú momentum azoknak a civil szervezeteknek , akiknek minden percét az tölti ki, hogy az ilyen krízisben lévő nőknek és persze a babáknak segítsenek.
steiff

Aandika: nyílt öf. volt, jól gondolom? Ha civil szervezeten keresztül történt, keressék meg őket, hogy közreműködjenek, ha anélkül, akkor szerintem érdeklődjenek a kihelyezést intéző gyámhivatalnál, hogy ilyenkor milyen lehetőségeik vannak, mert hogy vannak, az biztos.
Ez az első eset egyébként, amit hallok...
rkata

aandika,

sajnos én is hallottam egy megdöbbentő esetet. A barátnőmék titkosan fogadtak örökbe egy babát. Nemrég jelentkezett a vér szerinti apa a barátnőm apukájánál telefonon azzal a szöveggel, hogy tudom, h. nálatok van a gyerekem, neveljétek csak, majd ha megnő egy kicsit, elhozom. Képzelhetitek mit érzett a barátnőm, hiszen a baba a családnevét a barátnőm férje után kapta, a barátnőm leánykori neve kizárólag a baba személyes irataiból derül ki. Tehát a nagypapát hivta fel a v.szerinti apa, a véletlenek egybeesésének igen kicsi a valószinűsége. Vajon hogyan akadhatott a gyerek nyomára egy titkos ö.f. után? Ez csak a gyámügyön keresztül derülhetett ki. Menjen oda és csináljon botrányt? Vagy tegyen úgy, mintha semmi sem történt volna? Horror....
koko

Tviky,
köszi az útbaigazitást, az utolsó lépésig, a bemásolásig minden stimmel, ott valamit rendszerint elcseszek. Mindegy, majd holnap pihentebben. Jó éjt mindenkinek.

Bocsi, az előnézetben látom, hogy SIKERÜÜÜÜÜÜLT!!!!!

Kép
Kép
koko

Tvera: Nagyon ügyi vagy! Látod hogy belejöttél? :lol:

Steiff: Dehogy nem történnek veletek csodák! Már történt is! Fel a fejjel, el fog jönni az újabb csoda hozzátok! :lol: :P

Rvan: :lol: Csak Moncsi kérdését tudnám feltenni, ha időd engedi egy pár szóval jelezzél magatokról! :lol:

Andika: Fogalmam sincs hogy lehet ezen túltenni az embernek magát. De túl kell, mert félelemben nem lehet élni. Ha szervezetnél fogadtak örökbe mindenképpen kérjenek segítséget. :roll:

Szia Koko! :lol:

KépKép
ancsúr

Azt a "majd ha kicsit megnő, elhozom"-ot emberrablásnak hívják, a kiszabható - nem kevés - büntetési tételt a Btk.-ban meg lehet találni. Lehet, hogy én vagyok csak ennyire naiv, de én azt gondolom (de legalábbis mindenképpen remélem), hogy ezek csak üres fenyegetőzések, amiket ha másképp nem megy, a hatóságok segítségével le lehet állítani. Bár a családokat persze mindenképpen sokkolja első hallásra...
rkata

Koko!

Szerintem menjen oda és csináljon balhét, de nagyon-nagyot!!! Csináljanak az okosok valamit, mielőtt nagyobb baj lesz!
A nyílt öf- nál ugye elvileg egy ilyen szitu benne van a pakliban ,de a titkosnál , hogy fordulhat ilyen elő??? Nonszensz a köbön!!!
steiff

Sziasztok!

Mindenkinek köszi hogy velem eggyütt örül az apró sikeremnek! :lol: :lol:

Aandika!

Nagyon féltem tőle,főleg miután a főnököm és az üzletvezető is beharangozott egy beszélgetést.Az üzl.vez.sikerült kihúznom mit akarnak így felkészültem rá.Tegnap került rá sor.Büszke vagyok magamra mert nem csak hallgató voltam,hanem én is elmondtam ami bántott az elmúlt hónapokban.Elmondtam hogy nagyon rosszul esett ahogy lereagállták ami elött akkor még csak álltam!
Úgy érzem sikerült mindent letisztáznom velük.

Steiff!

Ahányszor olvasom mit írsz,ledöbbenek!Ne add fel!

Koko!

Üdv! :lol:

Tirza-Matyi apu!

Remélem már otthon van a teljes család!
Írjatok mi van veletek!

Rvan!

Nálatok mi újság?
tvera

Sziasztok!

Mostantól valószínű kicsit könnyebben tudom kísérni az eseményeket,mert nálunk megint csoda történt. :lol: (de csak kicsi)

Mondtam,hogy egy ideig nem lesz internetünk.Tévedtem.
Képzeljétek múlt pénteken feladtam Fejér megyéből Gödöllőre az internet szerződést aláírva,és ma reggel csörög a mobilom,hogy ő bizony a telefonszerelő,és ma jön ADSL-t bekötni.Na milyen gyors volt a szolgáltató?!Az előző(két évvel ezelőtti)szerződéskötésnél 2 hónapot kellett várnunk.Sem a gép nem volt még itt,sem nem gondoltuk, hogy egy hónapon belül át kell költöztetnünk.Mint a villám :lol: Szóval nálunk ma volt szerelés.Mert reggel a gázszerelő is jött egy plusz konvektort felszerelni.
Mostmár minden megvan.Szóval már csak élveznünk kell a kuckónkat.

Tirzáék biztos teljesen el vannak havazva Matyi legény szeretgetésével.
Én a mai szeretgetésadagon túl vagyok,kb.holnap 2:30-ig :lol:
Törpikém alszik mint a bunda.Benyomott 150 kaját,és most húzza a lóbőrt.
Olyan nagy már (önmagához képest).Már az első garnitura ruháját lassan be kell csomagolni.Nagyon élvezem a szépséges ruhácskákat ráadni,legszívesebben napi többször átöltöztetném.Olyan vagány ruhái vannak...hogy nem győzök olvadozni.Rég volt pici a családban( a keresztfiam 18 lesz februárban)nem győzik venni a különböző méretű vagányságokat. :lol:

Na most eldugulok.Hogy ne én írjam tele a topikot!

Puszi mindenkinek!
kavicska

RKata!
Igazad van, léteznek jogszabályok, de bevallom őszintén, nem hiszek a mindenhatóságukban. Ha abból indulunk ki, hogy titkos ö.f.nál az adatok titkosak, s ennek ellenére az ügyintézőn keresztül mégis kiszivárogtak, ebből az derül ki, hogy minden megvehető és eladható...

Nálam is beindultak a régi reflexek. Gabika szerint az esetünk egyedülálló - minket is "zaklatott " a vér szerinti anya az első 7-8 hónapban. A legrosszabb az volt az egészben, hogy egyfelől végtelen hálát éreztünk iránta, amiért csodálatos boldogsághoz juttatott minket, másrészt beindult az anyatigris reflex: féltettem a gyerekemet, s már csak az ő érdeke lebegett a szemünk előtt. Valahányszor hivott bennünket, én hivtam Gabikát, Gabika őt. A legrosszabb az volt, hogy nem tudott megválni tőlünk, szeretett volna a közelünkbe költözni, meg összejárni velünk. Gabika tanácsára a legrövidebb úton meg kellett szakitanunk a kapcsolatot vele, de talán ti is érzitek, milyen faramuci helyzet volt...hiszen pár év múlva, ha Dorka szeretné, megtörténhet, hogy úgyis találkozunk. Abban maradtunk, hogy a Gólyahiren keresztül érdeklődhet, kérhet fényképet Dorkáról, irhat levelet is,mi válaszolunk, de ezt nem tette azóta sem.

Tudom az eszemmel, hogy nem sajátithatom ki a gyerekemet, a szivem viszont -egyelőre - görcsösen ragaszkodik az olyan régen várt boldogsághoz (meg ahhoz, hogy az anya én vagyok!!!!).
Bocsi, ha hosszúra sikeredett, jó éjszakát mindenkinek :lol:

Kép
Kép
koko

Szia Koko!

Én úgy látom azt a dolgot, hogy Dorka a te és a férjed kislánya, és nem kell megosztoznod vele a vérszerintivel. Nagykorában esetleg találkozhatnak majd, ha Dorka akarja, de az egészen más.

Kép
Kép
emike

Sziasztok!

Koko!Szerintem még az örökbefogadással foglalkozó szakemberek sem tudják mindig megmondani mi a helyes,ha a vér szerinti anya a szívével mégiscsak ragaszkodna,hiába tudja az eszével,hogy a körülmények lehetetlenné teszik a gyermek felnevelését,gyötri őket a lelkiismeret és nem tudnak elszakadni,hiszen Ők is ANYÁK!!!Nagyon nehezükre eshet meghozni a döntést és mindig fájni fog nekik amíg csak élnek.
A mi estünkben kicsit túl szoros kötelék alakult ki a vér szerinti anyával,az ő helyzetét nagyban megnehezítette az,hogy a mi érdekünkben nem mondott le más javára,hanem ragaszkodott hozzá,hogy miénk legyen a pici és majd ha decemberben meglesz a határozat,akkor mond majd le a nevünkre.Szóval így nagyon kitolódott az idő,lehet,hogy már kicsit el tudta volna rendezni magában és mivel a hivatalokba járt velünk,ahol bizony érték őt megalázó szituációk(a szívem szakadt meg érte)így szégyenlem magam,mert a mi érdekünkben neki számtalan fájdalmas pillanatot kellett még átélnie.
Most ezek után ha az a kérése,hogy a későbbiekben legalább képekkel tudja nyomon követni a kicsi fejlődését és néha váltsunk egy-egy emailt,akkor én nem tudok nemet mondani.
Mikor a speciális helyzetünkkel először voltunk a TEGYESZ-nél mondta a hölgy,hogy azt jól jegyezzük meg,hogy ezek a gyerkek soha nem lesznek a mi gyerekeink.
Ez akkor nagyon fájt...,de bizony adódnak majd helyzetek amik mindig figyelmeztetnek majd rá,hogy nem én szültem a picit és örök harmadikként mindig ott lesz a gondolataimban legalábbis a szülőanyja.
Egyébként felvetette a vér szerinti anya,hogy egyszer eljönne megnézni,hogy hol fog felnőni a gyermeke,én ekkor nagyon elkeseredtem.Az volt a válaszom,hogy nekem ez nem fér már bele,ha örökbefogadásról van szó és akkor lehet,hogy jobb ha átgondolja a gyermek nevelőszülőnél történő elhelyezését mert bennem a jövőre nézve bizonytalanságot keltene,ha szeretne ismét találkozni a gyermekkel.Mi sajátunkként szertnénk Őt felnevelni.
Ekkor azt válaszolta a vsz anya,hogy bocsássak meg,hogy felzaklatott és akkor nem ragaszkodik mégsem ehhez.

Aandika
aandika

Sziasztok!

megint nincs időm visszaolvasni, igazából nem is tudom, mikor lesz újból időm! :D

Remélem mindenki jól van, a babák sem betegek!

szerdán végre hazaértünk. Azóta 24 órás Matyi-szolgálatban vagyok! :lol: Nagyon aggódom, hogy Matyinak minden jó legyen. Csütörtök, pénteken sokat sírtam, teljesen kikészültem, mert Matyi nem ette meg a szokásos adagját, sokat bukott, mondjuk a kórházban is folyamatosan bukott, azt gondoltam, hogy biztos éhen fog halni, rossz anya vagyok. Kórházban mondták, hogy a lényeg, hogy megegye az adagját, és akkor nem lesz gond a vérszegénységével sem. Szerencsére Gabika hívott, hogy mi újság velünk, pont akkor voltam túl az egyik kibukásomon, mondta, hogy emeljük meg az ágy egyik felét, és akkor nem fog sokat bukni. Anyukámmal az új magyar lexikonokat raktuk az ágy lábai alá, mondtam, hogy most végre hasznát veszem a lexikonnak, mert az internet mellett ezek tényleg csak porfogók voltak. :D
És tényleg segítettek a lexikonok, bár nem akarom elkiabálni, Matyi már alig-alig bukik! :D Szeretném megköszönni Gabika még egyszer a jó tanácsot! Tényleg a legjobbkor jött a telefonod. :D
Szóval nem gondoltam volna, hogy milyen egyszerű dolgokkal lehet a nagy problémákat megoldani.
Péntek óta másik gondunk is van, a kakilás nagyon nehezen megy, az utcánkban lakik egy doktornő, nagyon szereti a kutyánkat, és hazafelé mindig megáll megsimogatni, és pont akkor kísértem ki a barátnőmet, amikor megállt, kérdezte, hogy mi újság, aztán bejött megnézni Matyit, nagyon megnyugtatott, hogy minden rendben van, és mondta, hogy hőmérőzzem meg a fenekét! :shock: Álmomban sem gondoltam volna, hogy a fiamnak ilyen jól fog esni a hőmérőzés. Utána rögtön megettte az adagját! :D
Lehet, hogy tápszert kellene váltanunk, nem tudom, hogy a koraszülötteknek van-e választék tápszerből, most beba-t eszünk.
A háromóránkénti etetést nehezen tudom tartani, illetve már nem is görcsölök rajta, Matyihoz igazodom, azt hiszem csak mára sikerült eljutnom odáig, hogy ne azon izguljak, hogy jaj, nehogy valami baja essék. Azt hozzá kell tennem, hogy a hangulatom alapját meghatározta a másfél hét kórház, és sajnos nagyon sok bababajt láttam.
Hétfőn megyünk szemészhez, azt mondták, készüljünk fel, hogy egész délelőtt ott leszünk. Remélem nem találnak semmi bajt.

Képzeljétek Matyi imádja a fürdést és utána a masszírozást! annyira édes, nagyokat mosolyog a kádban!
Hajnalban mindketten elaludtunk a kanapén, ő a mellkasomon pihegett, nagyon jól érezte magát, hát még én!
Kölcsönöztünk mérleget, ma mértük először, ez lesz a viszonyítási alap, mert ugye minden mérleg mást mér. A mai súlyunk 2,54 kg! Egyre pufibb lesz az arcunk is, a tokánkról nem is beszélve!
Az itthoni dokronénink is nagyon megdícsérte, hogy milyen formás baba!
Gondolom az nem újdonság a babásoknak, hogy a kórházi, az itthoni doktornénink, és a védőnő teljesen másokat mondott, hogy mit csináljak! :shock: :lol:

Jó éjszakát, és majd megpróbálok újra akívan részt venni a fórum életében!

Kép
tirza

Sziasztok!

Tirza!

Nagyon örülök nektek,hogy végre haza érhettetek!

Nem akarok okoskodni,de nekünk is ugyanezek a problémáink voltak,
,hogy nem tudott Márk kakilni.És valamit értek is a gyermekápoláshoz.Ha gondolod próbáld meg.

Először is mi a Bebáról, Milumil-HA-ra váltottunk.Eleinte,kamilla teában készítettem viz helyett a tápszert,aztán szépen lassan átváltottunk a vizre,és most kiegészítő folyadéknak,kb. napi 100 ml kamilla teát iszik a picur.(ha kicsit sötétebbre csinálod a kamillát,akkor az kicsit "meghajtja",de mindenesetre rendezi a székletét).
A Milupának van kifejezetten koraszülött tápszere,a Milumil OHA.Van direkt olyan tápszer is amit a bukásra fejlesztettek ki.Ezeket antireflux tápszernek hívják.Milumil HA-AR a neve.

A kamilla teáról annyit még:az egyik doktornő a mi osztályunkon homeopátiázik,és felhívta a figyelmemet,hogy a sok kamillateától kialakulhat az úgynevezett kamilla alkat,ami azt jelenti,hogy a gyerek v.felnőtt megnyugtathatatlanná válik.
ezt csak azért írtam le,hogy ennek tudatában próbálkozz.
Én csak annyit mondhatok,hogy 18 évvel ezelőtt a keresztfiam csak kamilla teát ivott,és nyugodt baba volt,és most Márk sem lett nyugtalan tőle,abban az időban sem,amikor a tápszert kamillában készítettem.

A kamillateát ízesítheted is .
100 ml vízhez egy kávéskanál cukrot,és pár csepp citromlevet is tehetsz.
Márk csak így issza meg. :lol: Tudja mi a jó.
Ne legyél ideges,bár tudom én könnyeb beszélek,de minél idegesebb vagy,a gyerkőc is annál idegesebb.Bízd rá magad!
Ha baja van úgyis jelzi majd.
Egyébként ha szeretnél valamit kérdezni,az Ágacskás papíron megvan a számom!

Puszillak!Vigyázzatok magatokra!
kavicska

Tirza, a BEBA nálunk is fogott, a Milumil-HA nagyon jó volt, én is váltottam.(Nekünk a Milumil HA Start sem jött be)
A sötétre főzött cukros kamillatea egy-két kanállal állítólag segít, nekünk nem segített.

Anyatejet nem tudsz szerezni Matyinak? Nekünk Zsófi két hónapos koráig a barátnőm adott. A napi egyszeri anyatej teljesen rendbetette a székletet.
Utána azonban újra bogyó lett a pelusban nagy nehezen, majd a fogzás megoldotta a kérdést.
A hőmérőzéssel vigyázz, ne szokjon hozzá Matyi, hogy így kakil, de vészmegoldásnak jó!

Nekem Balázs is, Zsófi is bukós baba volt. A megemelt ágy segít, de teljesen nem oldja meg a problémát. Zsófi fél éves és még mindig előfordul. Túl mohó, sok levegőt nyel.

A legfontosabb: nyugi! Minden menni fog, nagyon jó mami vagy és leszel! :lol: :lol:

Bocs a kéretlen tanácsokért, csak segíteni szerettem volna...

Kép
Kép
ggabszi

Szia Tirza!

Én jó tanácsokat nem adhatok sajnos. Nekem még csak egy naaagy gyerekem van, a férjem. :lol: :lol: Örülök, hogy jelentkeztél, már nagyon hiányoltalak. Sokat gondolok rátok! :P Matyikának sok gyógypuszit küldök, hogy szépeket kakiljon nektek! :D Kép

Kép
vivi1

Kedves várakozók!

10 nap alatt a Gólyahírnél 6! baba született.( illetve egy ezekben az órákban születik!)
nikinozso

Kedves Nikinozso!

Ez a Gólyahír egy jó hely :D :D :D

Grátulálunk a boldog családoknak!

Vivi! Látod milyen jól alakulnak a dolgok :lol: :lol: :lol:

Mondom én, mindenkinek lesz babája! Egyre jobb kedvem van!

Ma háromkor szorítsatok, vizsgázom. Irásbeli, nagyon nehéz, általában a vizsgázók fele bukik. Én most az egyszer a kettesre pályázom!

Puszi.
Tviky

Kép
tviky

Koko, az általad leírt eset kapcsán: én mindenképpen bemennék a gyámhivatalba, már csak azért is, hogy maradjon nyoma ennek. Ha még egyszer jelentkezne az a férfi, akkor feljelentést tennék a rendőrségen, "ismeretlen" tettes ellen, zaklatásért. Azért, hogy ott is maradjon nyoma ennek, meg persze azért is, hogy elmenjen az illetőnek a kedve a zaklatástól.

Különben meg Emikével teljesen egyetértek, ami a kislányotokat illeti. Nem kell, ill. nem szabad osztoznotok!

Tirzának gondtalan babázást kívánok! Sajnos még én sem tudok jó tanáccsal szolgálni. De szívesen tenném már!

dnkata
dnkata

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?