Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kati!

Először is jó reggelt!Gondolom Te már rég dolgozol, mi meg Marcival itthon "lustálkodunk".Én október 17-re vagyok kiírva, de Marciból tanulva (két héttel hamarabb született a kiírtnál), szerintem most is hamarabb fogok szülni. Egyébként a babák nagy százaléka nem ismeri a naptárt, és nem tartják be az időpontokat. De ezt biztos Te is tudod. Ha kérdésed van a Mávról, vagy bármiről szívesen válaszolok, ha tudok. Bár né nagyon elfogult vagyok, mivel:
1.nagyon könnyű szülésem volt,2. ebből kifolyólag csak pozitív élményeim vannak a kórházról.

Puszi:Hajni
Névtelen

Kedves Hajni!
Meg tudnád adni a doki telefonszámát és azt, hogy hol rendel? Te a magánrendelésére jártál vagy az SZTK-ba? És ha magán, akkor mennyibe került?
Elöre is köszönöm az infókat.
Eszter
eszter

Szia Hajni !

Hát igen amikor én írtam akkor már egy órája bent voltam.
Most van nekem egy rossz érzésem , olyan furcsán elkezdett fájni a hasam, nem is fájni nkább olyan furcsa érzés.
És ma volt először, hogy nem volt olyan híg folyásom.
Nagyon meg vagyok ijedve, hogy nehogy baj legyen. Olyan ez a hasfájásos érzés, mintha megjönne.

Üdv.: Kati
Király kati

Kedves Kati!

Ne ijedj meg, ilyen nekem is szokott lenni. Próbálj meg, ha lehet, ülni, felrakni a lábad, ne emelj, ne rohangálj stb...Sajnos nem tudom, hogy mitől van ez az érzés, de azt tudom, hogy a pihenés a legtöbb, amit tenni tudsz a babáért ebben az esetben. Azt javaslom, ha nagyon izgulsz, menj el a dokihoz, és ő majd megnyugtat. Inkább menj el többször "feleslegesen", mint egyszer nem, amikor pedig kellene. Ez a picur a tiéd, így teljesen jogos, hogy félted. Ha nem múlik el a furcsa hasfájás menj el a Herczegh dokihoz! Írj a fejleményekről!

Puszi: Hajni
Névtelen

Kedves Eszter!

Én másfél éve a kisfiammal a MÁV-ba jártam hozzá, még nem tudtam, hogy van magánrendelése, de lehet, hogy még nem is volt. Most már a magánrendelésre járok, itt azért több ideje van, mint a kórházban volt. A magánrendelés címe: II.kerület, Fény utca 10. 2/2. Kedden és csütörtökön rendel, bejelentkezés : a 06-30-285-1049 számon. A vizsgálati díj (azt hiszem függ a vizsgálattól is) általában 4-5000 forint.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Üdv: Hajni
Névtelen

Sziasztok!

SOkan írjátok, hogy dokit váltottatok, nem lévén megelégedve az elõzõvel. Kérlek benneteket, meséljetek arról is , akivel, amely hellyel nem voltatok megelégedve, hátha abból is okulunk, ki az, mi az, amit esetleg jobb elkerülnünk. Erre a célra nyitottam egy másik topicot, hogy ne keveredjenek az infok, Kórházak, orvosok-negatív oldal címmel.
Köszi:
ILdi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Csatlakoznék a Herczeg Szabolcs-táborba!!! Kép Véleményem szerint is egy nagyon jó, megértõ, segítõkész, ideális orvos, pont olyan, amilyet én már hosszú idõ óta kerestem. Errõl jut eszembe, megyek és írok a Kórházak, orvosok-negatív oldal rovatba... sajna van mit.
Legyetek jók, cupp, Beja
Beja

Kedves Hajni!
Köszönöm az infókat!
Eszter
eszter

Kedves Mary Blue!
Örülök,hogy írtál!Már két gyerekemet szültem az Uzsokiban, de 6 ill. 8 éve.A tapasztalataim a régi helyen hasonlítanak a tiédhez, szerencsére éppen volt hely abban a rooming-ines szobában, amihez külön fürdőszoba és WC tartozott, a picit éjjelre azonban elvitték és a gyermekorvos nem volt valami kedves.Lehet, hogy ugyanaz a doktornő dolgozik most is ott?!Már vagyok olyan biztos magamban, hogy szeretnék éjjel-nappal a kisbabámmal lenni, így látom, hogy tényleg nem kap semmi pótlást és igénye szerint szoptathatom.
A csecsemősökkel nem volt problémám, és Erzsikét,egy hatalmas méretekkel rendelkező asszonyt különösen kedveltem.Találkoztál Vele?
A szülésnél kellett gátat vágni vagy lehetett enélkül is? A picit odaadták rögtön, hogy megszoptasd, vagy nem?És az Apuka szerepe mi volt, maradhatott végig Veled?
Ha van időd,írj még erről is, jó!
Szia:Saci
Saci

Kedves Krisztina és Kati, és akit még érdekel a MÁV.

Próbálok mindenre sorban válaszolni.
szülésznok: általában nagyon jó a hírük,szerintem nem kell külön választani. Nagyon rendesek voltak, mindent magyaráztak, beszélgettek velem fájás szünetekben,mindig ott voltak, ha szükség volt rájuk, különben pedig békén hagytak fájdogálni, pátyolgatták a férjem.
Maguktól kérték el a fényképezőgépet, még filmet is cseréltek a gépben, hogy a férjemnek ne kelljen elmozdulni mellőlem.
étel-ital? lehet enni és inni is,sőt külön szóltak a férjemnek, hogy hozzon nekem. Ásványvizet, nem rostos üditőt javasoltak vinni, van hűtő, ahova be lehet tenni.
borotválás és beöntés:megkérdezték, hogy kérem-e, Te már úgy tudom szültél, így biztosan tudod a különbséget, én kértem beöntést, én úgy éreztem, hogy nekem jobb így. Nagyon kultúráltan egy külön helyiségben végzik, ahonnan 1m-re van a zuhanyzó és a WC, addig vagy benn amig "jól esik".
Köldökzsinór: születés után azonnal odaadják neked a babát, és várnak addig, amíg nem pulzál, utánna vágják el.
megfigyelés: szülés után két óráig kell megfigyelésen lenni,hármasban hagynak a babával és a férjeddel, lekapcsoljk a villanyt és becsukják az ajtót.
szoptatás: szoptathatsz azonnal, segítenek is.
Szülés után:
szülőszobából áttolnak kocsin és hagynak pihenni, napszaknak megfelelő kaját és teát behozzák, kérik,hogy szólj, amikor először menni akarsz WC-re vagy zuhanyozni, segítenek.
A babát, amikor már elég jól érzed magad a kérésedre oda hozzák, ha jól vagy egyszerűen elsétálsz érte, különben a csecsemősök vigyáznak rá.
Mit kell vinni: hálóinget kell, szüléskor is a sajátodban kell.Apukának vihetsz papucsot, de ha utcai cipőben van, akkor húznak a lábára zacskót.
Evőeszköz, szalvéta, WC papír, tányér szóval mindent kell vinni.
Pelust adnak a babának, valamint minden krémet is, ami az ellátáshoz kell.
Amit még érdemes TENA nevű betét extrát és normált is.
Anyakönyv: 30 napnál nem régebbi házassági kivonat kell, a születéstől számított 8 nap múlva a 6. kerületi önkormányzatnál lehet átvenni a születési kivonatot.
Ami még eszembe jutott: 3 ágyas szobák vannak, minden szobához fürdőszoba.Rendesen takarítanak.
Minden nap vizit gyermek és osztályos orvosi is.
A csecsemősökhöz oda kell menni és mindent kérdezni, nagyon rendesek segítenek, mutogatnak. Ez nekem első babával nagyon jó volt.

Ha bármilyen kérdésetek van még, írjatok.

egyszeri szülési segély: jár, TB-be kell menni anyakönyvi kivonattal, meghatalmazással, 27465,-ft., szülést követő 30 napig érvényes.

Kedves Barcsi,

dokim dr. Banczik Zoltán,
tf:06309218425.
Erzsébet körúton magánrendel, a kórházba is lehet hozzá menni.
a 9 hónap alatt havonta kellett menni, UH-zott és manuálisan és vizsgált.Utolsó hónapban hetente CTG. Mindent elmagyaráz, mobilon bármikor hívható.
Szülés alatt nagyon normális volt, beszélgetett, bátorított.Sebész is.
Tarifa, ami nálam volt: 3000/hó, szülés 30.000,-.
Szülés után minden nap meglátogatott. Tényleg csak ajánlani tudom.

zzss
zzss

Szija zzss!

Köszi a hosszas és részletes MÁV-leírást, csupa-csupa jót írtál, így már biztos vagyok benne, hogy jó kórházat /és orvost/ választottamKép Már csak a pocaklakó hiányzik mindehhez...
cupp, Beja
Beja

Szia zzss !

Köszi a választ, bíztam benne, hogy jókat fogsz írni.
Ha bármi kédésem lesz, majd írok !

Puszi: Kati
Király Kati

Kedves Zzss!

Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást!!!! Egyébként én is Banczik dokinál fogok szülni, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Ami érdekelne róla még: mennyire profin csinálta a gátmetszést-gátvarrást-varratszedést? Mennyire fájt?

Még egyszer köszi!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)

SZijasztok!
Hajni! Én október 16-17.ére vagyok kiirva. A dokim okt. 17-et számolt, de szerintem elszámolta magát én okt. 16-hoz tartom magam:-)
Lara
Lara

Kedves Zzss!

Az említett TENA betétet hol lehet beszerezni, sosem hallottam még a nevét.
Irigyellek Benneteket, akik ilyen helyen szültetek, szültök. Itt vidéken ilyen kedvezo véleményt még nem hallottam. Majd kiderül.

Köszi Évi
Évi (Évi)

Kedves Zzss!

Köszi a doki nevét és számát. Bár én most nem szülni akarok, de váltani szeretnék.

Köszi

Barcsi
barcsi (barcsi)

Tena betétet a gyógyászati segédeszköz boltokban, patikákban lehet venni
Névtelen

Sziasztok,

meg tudja valaki mondani nekem, hogy mi a baj az ékezeteimmel?
Eszembe jutott még a MÁV-al kapcsolatban, hogy minden hónap második szerdáján 18h-kor előadás van, utánna pedig meg lehet nézni a szülészetet, egy szülészno végigvezet és válaszol a kérdésekre.

Tena inkontinencia ellen javalt, de az első napi erős vérzéseknél nagyon jó, a normál női betétek nem érnek semmit,kb 800 ft és ahogy névtelen írta gyógyszertárakban lehet kapni.

Kedves Barcsi,

én méhszájseb probléma miatt kerültem a dokihoz, az akkori jó benyomás miatt -magyarázott, nem rémített- döntöttem úgy, hogy nála szülök.

Kedves Krisztina,

a gátvágásra konkrétan nem emlékszem, de azt hiszem azt a szülésznő csinálta, nagyon ügyes lehetett, mert utólag megkérdeztem, hogy volt-e egyáltalán.
A varrást és a varratkiszedést a doki csinálta. Ahol hatott az érzéstelenítő, ott ok volt, ahol nem ott morgolódtam. Igazság szerint nekem rosszabb volt, mint a szülés, mert magzatvíz elfolyással együtt 3 óra alatt szültem, amire első szülés miatt nem számítottunk, így sokként ért a varrás dolog, de aki 30 órát vajúdik, annak szerintem a varrás már fáklyás felvonulás.
Biztos nagyon szépen hímzett össze, mert már a harmadik napon ültem rajta óvatosan - gyakran zuhanyoztam, azt mondják az jó, mert lazítja a varratot -, a varratkiszedés után pedig olyan volt mintha nem is lett volna. A varratkiszedéstől rettegtem, ezek után kb 1 percig tartott és két kis csípést éreztem csak.

A szülésznőkre visszatérve én egy Teri nevu hölgynél szultem, aki nagyon aranyos volt, a masik nevere nem emlekszem, de a szobatarsnom valasztott szulesznoje volt Teri. Ha gondolod meg tudom szerezni az elerhetoseget, de a doki is biztosan meg tudja mondani.

ZZSS
zzss

Nálunk a IV. kerültben az a szokás, hogy minden kismamának aki szül egy csomag Libero betétpelenkát kell vinni és ezt kell használni eü. betétek helyett. Eloször én nagyon furcsáltam, de tényleg jó.

Azt viszont tapasztalatból tudom javasolni akinek gátsebe van csak tiszta pamutból és nem muszálból készült eü. betétet vegyen. Ne vegyen Allways eü. betétet vagy olyat aminek a nedszivó rész teteje arra hasonlít, mert ennek a "tölcséres nedszívó rendszerébe" a kiálló cérnaszálak beleakadnak és húzzák a varrást. (Elnézést a cégtol ez nem hitelrontás, de ez van)
A Libresse az nem ilyen az jó. A többit meg nem ismerem, mert a szülésen kívül nem használok ilyeneket. A muszálas eü. betétbe meg belebüdösödik az ember akár mennyit zuhanyozik is.

Nagyon jók a szülés utáni gátseb kezelések. Az amikor hipermangános vizzel lemossák a sebet. Ne hagyjátok ki lustaságból nagyon jó és segíti a gyógyulást.
Akinek nagyon fáj a varrata próbálkozhat jegeléssel is. Kérni kell a novérektol megmutatjá és elmondják, hogy kell.
Ha teheted ne hordjál szoros alsónemut és szlloztes a gátsebedet minél többet, ettol is jobban gyógyul.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!

Örülök, hogy felmerült ez a téma, mert engem már régen foglalkoztat a dolog. Szinte mindenki csak a szülésrol beszél, az utána lévo dolgokat nem szívesen ecseteli senki, pedig az is hozzátartozik. A Libero dolgot én is hallottam, de ma megyek megpróbálok TENA betétet beszerezni.
Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt, kicsit kivilágosodott elottem, hogy mi várható.

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
Én is vettem Tenát , de nem használtam , mert szörnyen nagy. Nekem a Libero vált be!!!
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Sziasztok!

Nekem is a Libero valt be 3 orankent kellett cserelni es a celnak tokeletesen megfelelt.Igaz mar tobb mint 4 eve de ugy latom ez nem kor fuggo.
SSZZ!
Gratulalok a gyerkocodhoz!
Tenyleg nagyon jo orvost valasztottal na es a korhaz nem is gondoltam, hogy ilyen is van.
Sziasztok:
Jutka
khjutka

Sziasztok,
hadd csatlakozzam a témához úgy is mint kétszeres tapasztalattal rendelkezõ anyuka Kép.
Én mindkét szülésemnél Always betétet használtam (egyébként is azt szoktam venni, szvsz az a legjobb), a legnagyobb nedvszívó képességût. Nekem nagyon bevált (az igazsághoz hozzátartozik, hogy császáros voltam, tehát nálam varrattól egyebektõl nem kellett tartani), de nem ragadtam bele meg ilyesmi, és elég jó volt. Az elsõ két-három napban úgy 3 óránként kellett cserélni, aztán ritkábban. Mindenkitõl a Libero-t hallottam én is, de nekem ez vált be. A Libero betét egyébként irgalatlan hosdszú - szerintem.
üdv
ZSóka
zsóka (zsók

Igen Zsóka hosszú, de pont ez a jó benne. Se elol se hátul nem ázol el.
Meg képzeld el vannak kórházak ahol a vizitet bugyi nélkül kell várni. Na ott mit csinálsz egy ragasztos, rövid, szárnyas betéttel? Szorongatod? És ez egy nap háromszor van!

Nem azt akartam mondani, az Always nem jó csak szüléskor nem praktikus, mert a tölcsérekbe a megkeményedett varrat cérna beleakad (nem beleragad) és húzza a sebet. Nálad ez nem állt fenn. Nálad volt más. (hasad)

bigacsiga Kata
bigacsiga

Igen Kata, ez igaz. Írtam is, hogy császáros voltam (ha rendesen szültem volna, lehet, hogy más lenne a véleményem).
Kinek.-kinek mi válik be... Kép
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Szisztok lányok!

Olvastam a hozzászólásaitokat és nekem is eszembe jutott pár dolog. Szóval:
-a Libero szerintem is megfelel a célra, nem baj, hogy hosszú, de az első két napban elég sok minden kiürül belőlünk (bocs a naturalista megfogalmazásért, de így van), úgyhogy szerintem jó, ha elég nagy egy betét.Amúgy, ha valaki a MÁV-bam szül, akkor a földszinten van gyógyszertár és gyógyászati segédeszköz bolt is, itt mindent be lehet szerezni. Ez itt a reklám helye!
Még két jó dolog jutott eszembe, ami nekem bevált:
1.a gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni egy nagyon rugalmas hálószerű bugyit(sajnos a nevét elfelejtettem). Nagyon jól tart, jól szellőzik. Szerintem érdemes 2-3 darabot beszerezni belőle, mert nagyon könnyen szárad, szinte csak ki kell csavarni. Nagyon kényelmes,olyan francia bugyi formájú, így nem vág sehol.
2. írtatok a gátsebről. Nekem az egész szülésben ez volt a legkellemetlenem (amíg ki nem szedték a varratokat). Nagyon jól bevált nekem a hagyományos gyerekúszógumi. Jól megtart, és ha beleevickéltem a közepébe, ott nem érintkezett a szék a sebbel, az maga a megváltás.
Nekem már van egy másfél éves kisfiam, és októberre várjuk a második manót. Szóval nem hiszem azt, hogy mindent tudok már a szülésről, de ha tudok valakinek segíteni, szívesen segítek.
Üdv: Hajni
Nyíri Hajnalka (hajni)

Kedves Lara!

Bocs, hogy csak most tudok válaszolni. Először is gratulálok a kis manóhoz!Első baba? Hol fogsz szülni? Az októberi gyerekek gyönyörűek (a kisfiam is októberi). Pont annyira szépek, mint a januári, februári, márciusi, áprilisi... stb. gyerekek.
Hajni
Nyíri Hajnalka (hajni)

Hello lányok,

úhy látom, én még kokorszaki módszeeket alkalmaztam.Kép A kórházban adtak vattát és gézt, a novérek azt tanácsolták, tekerjünk gézt vattára, és tulajdonképpen nagyon jól bevált. Mondjuk én császárral szültem.

A császárról jut eszembe: mindenkinek végigkenegették valami fertotleníto löttyel a sebét, naponta kétszer. Csak az enyémet nem, mert összevesztem egy ultrabrutál novérkével rögtön a szülést követo napon, és engem innentol hanyagoltak. Szerencsére. Nem tudom, volt-e összefüggés, de a kórteremben csak nekem nem gennyesedett be a sebem. Volt olyan kismama, aki 2 hete volt bent emiatt. Én csak azt tudom tanácsolni, ne hagyjátok magatokat kencézni, ha vigyáztok a sebre úgysem fertozodik el. Én egy héttel a szülés után már nem is éreztem a sebemet. Két nappal a szülés után pedig lezuhanyoztam, igaz, hogy gyorsan, és nem áztattam magam, mert nem bírtam a mosdatlanságot.Semmiféle kötést, szorítást nem használtam, csak egy kis steril gézlap volt a seben úgy, hogy a bugyi megtartsa. Elso nap még volt valami hálóféle szorításként, a novérek adták, de a dokim azt mondta, távolítsam el gyorsan, és ne szorongassam a hasamat.
Remélem, hasznosítani tud ebbol valamelyikotök valamit.Kép
Yoo

Kedves Lányok!

Egészen más téma!Ha van valaki közületek, aki Esztergomban lakik, kérem írjon a csergeberge@freemail.hu címemre. Mi most tervezzük, hogy odaköltözünk, és szeretnék egy pár dolgot megkérdezni.
Előre is köszönöm!
Jó éjt mindenkinek! Hajni
Hajni (hajni)

Sziasztok!

Nekem kicsit régiek a tapasztalataim, de hátha hasznos. Én mindkét szülés típust próbáltam.
A gátsebemet nekem felszívódóval varrták és ez szuper volt, nekem sose fájt, símán tudtam ülni. Kérdezzetek rá, csinál-e ilyet a dokitok, egyesek szerint nem mindig lehet. (nekem az a doki csinálta, akinek a sajátom átadott, lévén õ szabin volt, és arról a dokiról az a hír járta, hogy nem is varr, hanem hímez, szóval mázlim volt val.)
Akkoriban (93, 95) még lehetett kapni a Libresse-nek a Night típusú betétét, ami alkatra olyan, mint a betétpelenkák. Tán ragasztócsikja is volt, de anélkül is jól megfelelt. Azt hiszem ez is nagyon változó, nekem pl. eleinte nagyon lassan kezdett el összehúzódni a méhem, és átlagosnál jobban véreztem, a nõvérkék meg persze spóroltak már akkor is a vattával, de szerencsére elég sûrûn kaptam ágy áthúzást, utána meg jött fenti.
Külföldiek: nálunk nem hiszem, hogy lehet kapni, én 95-ben spanyolo-ból kaptam papír bugyit. A lényege, hogy nem kell szenvedned a kórházban az elázott bugyik kínos mosogatása teregetése dolgokkal, mert ha elázik, csak kidobod. A dokimnak is nagyon tetszett (varratszedéskor látta), õ azt mondta, a mûtõs sapkához hasonlít az anyaga.

Más. Császár. 95-ben a SOTE I-en azt mondták, már elavult az a nézet, hogy a császáros sebet kezelgetni kell, és már egy ideje új módszert használtak. Eszerint a sebem le volt ragasztva egy ragtapaszfélével, eleinte kiállt a drén, amit 24 órán belül kiszedtek, és aztán az egészhez senki nem nyúlt. Víz sem érhette. Ez így ment varratszedésig, akkor leszedték a tapaszt, ami ahhoz képest meglepõen vértelennek tûnt nekem, és egy mozdulattal egybe húzta ki a dokim a varratcérnát. Utána már érhette víz, de még ajánlatos volt a pörkök leeséséig kímélni ilyen téren is. MIndenesetre nálam ez bevált, semmi gondom nem volt a sebbel. (azóta volt a gyerekeimnek is több varrása, és pl. lányom sérvénél ugyanez a tapaszos, víz nem érõs dolog volt egy az egyben, bár ott felszívódó varratok voltak csak , szóval neki nem volt varratszedése sem.)
Kicsit más, de még császár. GOndolom nektek is volt, hogy elõtte az egész hasat jódos fertõtlenítõvel bekenték. Nem tudom, ezen mûlott-e, de nekem az egész hasam piszkosul lehámlott.
MÉg egy. A hálófélérõl jut eszembe. Nálunk ún. haskötõ céllal az elsõ nap adtak egy kórházi vászonanyagból levõ valamit, amivel át volt kötve a hasam (ennek a valaminek bugyiféleként alja is volt), majd utána ilyen hálószerût adtak nekünk is, de az egész azzal a címmel volt, hogy összeszorítsa a hasat. (nem tudom, talán a méh összehúzódását is segíti, mindenesetre sokkal kisebb hasam volt, mint a nõvéremnek most az õsszel a szülés után, aki úgy nézett ki, mintha még lenne benne egy kb. 8 hónapos baba, szóval nem duciszerûen, hanem tipikusan babásan maradt hatalmas a hasa. Szerintem ebben is segíthet ez a haskötõ.)
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!
Én az Istvánban szültem . Engem is felszívódóval varrtak , de csak akkor tudtam normálisan és fájdalom nélkül mozogni amikor kiszedték őket. Itt a legtöbb doki a felszívódót is kiszedi , mert állítólag így hamarabb gyógyul. Nálam bejött!
Különben itt nem kukkoltak a hálóing alá a vizitek alkalmával.
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Sziasztok!

Szerintem ez a has 'leleppadas' alakati dolog is lehet. Szerencsem van ebben a tekintetben mert nekem minden haskoto nelkul szinte a szules pillanatatol 'lement' a hasam. Nekem azt mondtak csak fokozatosan szabad leszoritani a hasat, foleg a gatvarrasosoknak.Szerencsere nekem nem kellett kiprobalni, de az egyik rokonom gyorsan akart megszabadulni a hasatol es bizony benyuladt a gatsebe. Lehet, hogy nincs osszefugges de azert elgondolkoztato.
Hol kell bugyi nelkul varni a vizitet? Na de ilyet?

Sziasztok Jutka
khjutka

Hajni!
A hálós nadrág neve: TENAFIX betét. Ugyanott lehet kapni, mint a Tena-betétet, vagy másmilyet.

Zzss!
Nem az ékezeteiddel van baj, csak a hosszú ö-t nem ismer a Babanet társalgójának betűkészlete, szerintem a rövid is jó lesz, és akkor nem lesznek helyette számok.
Üdv: TMóni (MÁV-kórházas szülö)
tmóni (tmón

Ahogy elnézem a hosszú ü-t sem, ahelyett is kódot írt!
tmóni (tmón

Asszem a neccbugyira gondoltatok. Egy csomagban 3 darab van, kb. 900.-, én nyáron szültem, nekem nagyon bejött, ha át is áztam, csak kimostam, kicsavartam és fél órán belül száraz volt. Bármelyik kismama boltban kapható.
Gátvarrásosok! Javaslom, hogy vigyetek egy tekercs konyhai papírtörlőt magatokkal, azzal kíméletesebben lehet mosakodás után megtörölközni, mint a rendes törölközővel.

Itt mondtam már a Garmastan nevü kenöcsöt? Az első időkben nagyon sokat segít a szoptatás okozta sebek és fájdalmak enyhítésében, nem is kell lemosni, csak letörölni, a baba gond nélkül elfogadja a cicit, és nem is árt neki.

Sziasztok:

Dia
Dia

Kedves Móni,

köszönöm, a gondom az, hogy elég jól gépelek és nem tudok átállni, hogy ne gépeljek hosszú ékezeteket, de majd próbálkozom.

Ami a varratokat illeti nekem a belső varratokat felszívódóval, a külsőket nem felszivódóval varrta az orvos.
Betét ügyben tapasztalataim szerint az a jó az első 3-4 napban ami elol-hátul elég jó hosszú.

Zsuzsa
zzss

Sziasztok Lányok!

A varratokra viszatérve nagy vitám volt a hugommal amikor mind a kettonknek már meg volt az elso gyereke. Ot felszivódó varrattal varrták és még otthon is hetekig kinlódott a varrtaival. Nekem kiszedték és otthon már el is felejtettem, hogy voltak. A nagy vita az volt, hogy azért jobb a felszívódó szerinte, mert hosszútávon nem érzed a heg helyét idojárás változáskor ill. amikor meg van a mensed. Úgyanis én egyszer panaszkodtam, hogy amikor meg van a mensem és mélyen leguggolok érzem a varrás helyét. O szerint ez a varrócérna különbség miatt van. Szerintem meg nem. Szerintem attól függ kinek milyen idegeket vágta el akkor.

Szültünk méggyszer mind a ketten és úgyan azoknál a dokiknál. Én megkérdeztem az enyémet. Azt mondta náluk az a gyakorlat, hogy a felszívódót is kiszedik elöbb gyógyul. Az enyém úgy alakult, hogy már majdnem magától kiesett, mire a varratszedésre került a sor. Nem is volt veel többet gondom. Az ovét megint nem szedték ki és megint hetekig kinlódott vele otthon.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Nálunk nem adtak vattát meg gézt sem csak papirvattát az meg nagyon rossz. Annál a Libero is jobb.

Az ülésre azt az ötletet javasolták csináljunk hurkát a törölködzobol aból karika formát és arra, abba üljünk. Olyan mint az uszógumi.

Hallotam, hogy a Dél-Pestiben mindenki kap naponta két darab betétet. Milyen klassz kórház.

Nálunk azért kellet az ágyba bugyi nélkül várni a vizitet, mert ha problémád volt vagy a doki csak úgy meg akar nézni nem fog ott rád várogatni, hogy feltámolyogsz leveszed a bugyidat meg visszafekszel az ágyba...

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!
Mi az Istvánba is kaptunk betétet! Olyan mint a Liberó!
Nekem anyu hozott egy kifejezetten ilyen párnát és nekem nagyon kényelmetlen volt!
Sziasztok
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Sziasztok!

A Margitban is adtak betétet (TENA), nem néztek be a hálóingünk alá.
Én császárral szültem, utána nem kenegették semmivel a sebemet, nem is gyulladt be.
A GArmastan kenőcs tényleg csodálatosan jó!
És, van egy BUROW nevű krém, amivel főleg az első napokban fel lehet puhítani a tejtől bedurrant mellet.Utána lehet fejni, sokkal könnyebben jön a tej, és nem gyullad be a cici.
Rita
ritasol

Sziasztok!
A csepeli kórházban szültem 2x és ott sem szabad elvileg bugyiban lenni az első napokban.Akit a viziten úgy találtak azt jól leteremtették.Az indok állitólag a higiéniában keresendő. Az első babával végigkinlódtam a 4 napot betétet szorongatva a lábam között, másodjára már csak a vizit előtt vettem le. Az orvosom egyébként minden viziten megnézte a vérzés erősségét.
Gabi
Névtelen

Szegény Gabi! A MÁV-ban nem néznek be a hálóing alá, nem nézik meg a vérzés erősségét, nem kell bugyi nélkül várni a vizitet. Egyszóval: nem kínoznak feleslegesen, hagyják, hogy élvezd a babázást. Persze megkérdezik, hogy van-e valamilyen problémád, ha van, akkor mindenben szívesen segítenek. Tényleg nagyon szuper kórház.
Hajni
Hajni (hajni)

Sziasztok!

A 26. héten vagyok, és a Schöpf- Mérei kórházban. Az orvosomat, Schleffer Ödönnek hívják. Ha esetleg bármilyen információt tudnátok a kórházról, vagy orvosról, megköszönném.

Mindenkinek szép tavaszi napot!

Gyöngyi
Sulammit

Sziasztok!

Bocs, de kimaradt a lényeg. Szülni fogok a S-M-ben, de biztos kitaláltátok

Gyöngyi
Sulammit

Szia Gyöngyi!
Nem tudom, mennyire változtak ot a dolgok, én '98-ban szültem ott. Viszont van egy lány, sajna elfelejtettem a nevét, õ ott dolgozik, és babát vár, ott is fog szülni - ha csak meg nem szült már... A chat-en volt sokat, talán próbáld meg ott keresni.
Ha érdekelnek a régi infóim, akkor szívesen írok
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Szia Zsóka!

Minden érdekelne. A címem:sutorigy@freemail.hu

Előre is köszi
Gyöngyi
Sulammit

Szia Gyöngyi,
Ha nem baj, akkor inkább itt, hátha másnak is aktuális... Kép
A dokidról nem tudok semmit, az enyémrõl meg felesleges lenne írni (a Kórházak, szülések... negatív oldal topicban már megköveztem, különben sem praktizál már ott ha minden igaz), a kórházról ami eszembe jut:

Hol is kezdjem? Amikor odajártam, '98 tavaszán-nyarán, elég zsúfolt állapotok voltak, akkor újították fel a mellette lévõ szárnyat, ami azt hiszem, most vmi öregek otthona. A kórtermek is elég zsúfoltak voltak, a szülészeteken megszokott sodronyos, lyukasra feküdt ágyakkal (feküdj ezen kilenc hónapos terehsen Kép). Enmgem befektettek, mert túlhordtam a babát, és hátfõn meg akarták indítani a szülést, de vasárnap megindult magától.
A terehsgondozás jó volt, mindenki nagyon aranyos és kedves volt. A szülésre a dokim nem jött be, így az ügyeleteseknél szültem (kettõnél, mert császár volt). A szülésznõ amíg vajúdtam, egyszer sem szólt hozzám egy kedves szót. Kátszer szólt hozzám, amikor könyörögtem neki, hogy hívja már fel a férjem hogy jöjjön be (korai az még), meg hogy hogy hívjak majd a gyereket. Nem tudom, hogy hívják, egy kövér roma csajszi volt. Volt ott egy vörös hajú fiatal lány, sajna nem nála szültem, mindenki dicsérte. Álllítólag a túlhordott babákat ctg-zni kell, ezért rajtam volt a ctg, feküdnöm kellett vele, a hátamon. Oldalra nem is fordulhattam. Pedig minden kismama tudja, hogy úgy a legkényelmetlenebb (és ráadásul veszélyes is, a magzati oxuigénellátottság miatt). Mai napig meggyõzõdésem, hogy a kicsinek ezért csökkent le a szívhanjga, és végül emiatt lett császár.
Maga a mûtét simán lezajlott, a mûtõsfiú viszont mûtét után úgy levágott az ágyra, hogy a katéter kicsúszott a helyérõl, és felsértett, ezért aztán véreset pisiltem, infúzió napi öt liter vagy öt napig, brrrr. A császáros mamáknak akkor egy pár napig ún. intenzíven kellett lenniük (külön szobában), ahol volt külön zuhanyozó wc. A többi, onnan kikerült császáros kismama is visszajárt oda zuhanyozni (le lehetett benne ülni, a közös zuhanyozó pedig az a "fapados", rendes kórházi zuhanyozó). Sajnos ebben a szobában nem lehet veled a baba, viszont a hozzátartozó bemehet téged meglátogatni.
Van (volt) kölün rooming-in, meg rendes kórtermek. A rendesbe bemehet a hozzátartozó a látogatáskor, a baba-mama kórterembe nem. Én átkértem magam a baba-mamába, két napig éjszakára elvitték még a babát, de utána már éjjel is velem volt.
A nõvérek nagyon-nagyon rendesek voltak, egy Krisztina nevûre máig emlékszem, szerintme minden nõvér példát vehetne róla.
A csecsemõsökrõl: nagyon kevesen voltak, ez mellettük szól, viszont ez az egyetlen. Soha nem segítettek semmiben (hálistennek a szoptatással nem volt problémám, viszont a katétert még a baba-mama szobában is magammal cipeltem néhány napig, szóval náha kellett a segítség).
Fürdetni a csecsemõsök fürdetnek, fürdetés után visszahozzák.
Ja, a rendes szobában etetési idõpontokban hozzák a babát, a baba-mamában úgy szoptatsz, ahogy akarsz.
Babát megmutatni a baba-mama szobában az ajtó üvegén keresztül lehet, nagyon haragszanak érte, ha kiviszed a folyosóra. A csecsemõsök is megmutatják kérésre a babát a csecsemõsosztály ajtajában.
Van egyágyas és azt hiszem kétágyas fizetõs szoba is.
A babákat szopi elõtt és után mérni kell (a baba-mama szobában Te méred, ha rendes kórteremben vagy, akkor nem kell, ezt a csecsemõsök csinálják bent a csecsemõosztályon). Ezt nagyon komolyan veszik.
A gyerekorvosok elõtt le a kalappal! Mindennap körbvejártak az osztályon, elmondták az anyukáknak , hogy van a baba, mit láttak, mit nem láttak rajtuk, váélaszoltak a kérdésekre, és úgy egyáltalán, nagyon kedvesek. Profik.
A babákat elbocsátás után ha jól rémlik, egyéves koráig vissza kell hordani ún. fejlõdési kontrollra, meghatározott idõpontokban (hogy mindet-e, vagy esetleg csak a császárosokat, vagy a problémásakat, nem tudom, de azt hiszem, minden ott született babát). Ezt nagyon szerettem, és szerintem ez nagyon jó, õk is látták a lurkót meg a saját gyerekorvosunk is, ez enmgem megnyugtatott. Nézték a súlyát, hosszát, megvizsgálták, stb.
Mi van még... Én senkinek nem adtam egy fillért sem (nem volt mibõl), az egyik dokin aki operált, láttam, hogy nagyon morc emiatt, de nem érdekelt.
Sokan adtak a szülésznõknek meg a nõvéreknek is.
Nagyon le volt a kórház akkor strapálva, külsõleg is (málló vakolat), meg ellátásban is. Volt hogy vérse lepedõn feküdtem három napig mert nem tudtak tisztát adni... A nõvérek meg a csecsemõsök meg a saját gyerekeik régi kisingeit rugdalódzóit hordják be mert nincs mit a babákra adni (én is vittem be aztán párat). Volt hogy a kórterem egy lázmérõt kapott, mert nem volt több (aztán azt is eltörtem..,. Kép )
Mindent összegezve: ha a süzlést nem nézem, csak az azutáni részét, én meg voltam elégedve a kórházzal. Eyg lány mondta akkor (gyógytornásznak készült, volt ott gyakorlaton a kórházban): nagyon lepukkantnak néz ki, de higgyem el, hogy a baba a lehetõ legjobb helyre került Pesten. Végül is a mamát mindenhol el tudják látni, de ha a baba bajban van...
nagyon remélem, nem rémítettelek el... Lehet, hogy jobb lett volna nem ennyit írni...
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok,
minden jót
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy mindenkinek jó véleménye volt az Uzsokiról! Ismeri valaki Dr. Mecsér Bélát? Én az UH-s orvossal nem voltam megelégedve, (a nevét nem írom le) talán rosszul kelt aznap reggel, de feleslegesen rám ijesztett. 26 hetes terhes budapesti, 24 éves kismama vagyok. Most fedeztem fel ezeket az oldalakat és nagyon tetszik! Látszik, hogy van egy kialakult kör, sok-sok több helyen is megjelenö, mindig segítökész név, úgy látom nagy hasznomra fog válni ha gyakran látogatok ide! Üdv. mindenkinek és reménykedem, hogy kapok valami reakciót a doki bácsimról és a kórházról!

Saci!

Ha az Uzsoki mellett döntesz és az Örsre jársz gondozásra írj, hátha tudunk segíteni egymásnak!

Kanga!
Olyan aranyos a neved! A párom "Zsebikének" hívja a pocakomban lakót.

Sziasztok! Kellemes növekedést és/vagy gyermeknevelést kívánok mindenkinek!

Vanda
(ha valaki használja ezt a nevet, akkor hurrogjatok le nyugodtan!)
E-mail: varga.vanda@freemail.hu
Névtelen

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Zsóka!
Köszi a leírást, már én is feküdtem bent, tudom, hogy lepukkant, bár szerintem már nem annyira, mint amikor Te voltál ott. Azért az megnyugtat, hogy van baba-mama szoba, mert én eddig csak azt láttam, hogy hozzák viszik a babákat. Remélem, hogy jó szülésznőt fogok majd ki, és valahogy túlélem :-)
Még egyszer köszi a felvilágosítást, és ha mégis eszedbe jutna, vagy valaki másnak, hogy ki az a kismama, aki ott dolgozik, megköszönném.

Sziasztok
Gyöngyi
Sulammit

Hajni! Igen elsõ és Szegeden a nõi klinkán, de sajna itt a 95% Bp-i, igy nincs túl sok infóm a klinikáról...
Lara
Lara

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?