Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok hasznos tanácsot. Úgy vagyok vele, hogy amíg tényleg nyel és nem cumizik, addig hagyom cicin, de után elveszem tőle. Borzasztó fárasztó, hogy a cumit a szájában tartsam két szotatás között, mert ha nem akkor balhézik. Állandóan kiesik a szájából és arra rögtön felébred. A "babázás" már csak ilyen. :) Alig van így időm fejni, mert 10 percenként kiesik a cumi. Este egy órát kell állnom a kiságya mellett, hogy mindig visszategyem neki a cumit, aztán egyszercsak teljesen kidől és elalszik. ez van. Jobban örülnék, ha a kezét találná meg, mert azt ő maga is vissza tudná tenni, de ne legyek ilyen nagyravágyó, igaz? :D
Ma voltunk kinn sétálni fél órát. Már nekem is nagyon jól esett,mert már kezdtem szobanövénnyé változni. :shock:

Zsókuci, nagyon szorítunk, hogy a "B" baba is összeszedje magát, és megmaradjon. Fel a fejjel!

Nepitella üdv. köztünk!

Finike
finike

Sziasztok!

Finike! én pont így voltam. olyan mehetnékem volt mindig. fura volt a szobafogság. egy-két hét és mehettek már a babával is. Mi Bulcsúval mindig mentünk vhova, amíg lehetett, mert most meg már nem túl toleráns vásárláskor.

:cry: :D
sidney

Sziasztok

Én új vagyok érdeklődni szeretnék, hogy milyen a kórház, mert egyáltalán nem ismerem. Csütörtöki dokihoz tartozom.
Kérek válaszokat, hogy kinek mi a véleménye?

Köszike
Boki
boki

Sziasztok,

Először is szeretném megköszönni, hogy ilyen aranyosan drukkoltok és bíztattok! Nagyon jól esik! :)
Nem szeretnék túlzott reményeket tápálálni, hogy két kisbabám lesz, és úgy vagyok most már vele, hogy inkább most szívódjon fel, minthogy betegen szülessen meg - még ha kegyetlenül is hangzik… Persze nagyon boldogok lennénk, ha csoda történne, és behozná a lemaradását, de úgy gondolom, hogy ebbe nem szabad beleélnünk magunkat, hiszen ennek nem sok az esélye bármennyire is jó lenne.

Finike,
Most látom csak, hogy eddig még nem is gratuláltam Vikihez! :) Csodaszép kiscsaj!!!!!! :D:D:D
És köszönöm a drukkokat! :)

Adra,
Hát, ezek szerint sajna nem fogom az ikresek táborát növelni… na de ez van… Természetesen egy kisbabának is nagyon örülünk, Ő is maga a csoda számunkra, akit már most nagyon imádunk :) Köszönöm a drukkokat utólagosan is :)

Dóri,
Hú, de jó, így másodikra az ikrek mennyire jóóó szerintem :) Ági baba is tündéri azon a képen :)

Fricky,
Képzeld, amikor hétfőn voltam a dokinál, az Ő számítása szerint én is Június 15.-re vagyok kiírva!!! :D:D:D Amúgy a júni 14 a netes kalkulátor volt :) De bárhogy is lesz, együtt fogunk finiselni, az már tuti :D:D:D
Holnap reggel 8-ra megyek a védőnénihez, elvileg minden labor leletem megvan, mindent megkaptam a BMC-ből, nagyon rendesek voltak :D
A hányinger engem is megtalált a héten elég rendesen. Eddig is sokszor volt, de most bedurvult, és hirtelen tör rám, de úúúgy, hogy azt hiszem, hogy futhatok is, mert jön a kisvuk :D De ezt eddig még megúsztam. Állítólag hányinger szempontjából a 8.hét lesz a legkritikusabb. Én holnap lépek a 8.-ba, úgyhogy már félek a következő napoktól :D

Asiye,
Gratulálok a barátnődnek, hogy Neki is elsőre sikerült!! :D A másiknak meg ezernyi drukkot küldök! :) Mondd meg neki, hogy a Jánosban jó kezekben lesz. Ki a dokija? Nem akar a BMC-s topikhoz csatlakozni? Nagyon aranyosak ott is a lányok, és sok-sok kérdésre tudják/tudjuk a választ :)
Mi a lombik előtt kb. 7-8 évig nem védekeztünk, tehát ez elég sok idő. Csak mindig húztuk-halasztottuk a dolgokat, hogy utána járjunk a dolgoknak. Amúgy 1 év sikertelen próbálkozás után már kell menni kivizsgálásra, mert valószínűleg akkor már elkél némi segítség (lehet hogy csak kicsi kell). Nálunk mindkettőnkkel gond volt, így esélye sem volt annak, hogy spontán essek teherbe, de azt éreztem az első pillanattól, hogy elsőre sikerül :)

Sidney,
Köszönöm, ari vagy :)

További szép napot kívánok ezen a csúnya, borongós, esős szerdán . Puszi mindenkinek! Kép

Kép

Kép
zsókuci

Boki!
Mi csak dícsérni tudjuk a kórházat, nekünk egyenlőre csak pozitív tapasztalataink vannak (zömmel). Próbálj visszaolvasni régebbi hsz-okat, onnan mindent meg tudsz. Csütörtökiről nem tudok sokat, akik hozzájárnak dícsérik, nekem nem ő a dokim.

Zsókuci!
Na kíváncsi leszek a 8. hétre :lol:
Én meg annyira nem tudok broááfff, hogy inkább összeszorítom a fogam :? Ha már egyszer lement, vissza ne jöjjön :lol:
Most kipróbálom, a védőnéni tanácsát, megpróbálok 2-3 óránként picit enni, hátha beválik.
Na, tutira benne van a pakliban akkor, hogy talizunk, jön majd egy jó kis front, és egyszerre érkeznek :wink:
De hogy vérvételen, vagy majd a CTG-n összefutunk, az hót ziher :lol:

Hát igen, az időjárás ..... Apával ma kint akartunk kicsit tüttyögni a kertben, hát nem jött össze :( Még Bencus elég jól viselte a mai napot eddig, pedig ilyenkorra már kint kell lennünk a kertben, mert tisztára megőrül :lol:

Üdv Mindenkinek

Kép Kép
fricky

Szia Mindenkinek

Köszönöm Fricky, remélem beválik a kórház. Nekem most ikreim vannak, akiket császárral szültem és már 11 évesek. Így most újra kezdődik minden, amit már szinte el is felejtettem. Őket nem itt szültem, így ezért félek egy kicsit. Ráadásul császárral szültem, most meg ki tudja.
Amúgy a hányingeresekkel részvétet érzek, nekem is van folyamatosan, át tudom érezni a helyzetet.
Boki
boki

Sziasztok!

Boki! grat a babához. A nagyok majd biztos sokat fognak segíteni. Fiú , lányok? vegyes?
Csütörtöki dr-ról én is csak jókat hallottam, és tapasztaltam ,bár én nem hozzájárok. egyik barátnőm nála szülte mindkét gyerekét. és nagyon megvolt/van elégedve vele.
kórházról is jó a véleményem.

Judit! hogy vagytok? Szonja bírja még a bent létet?

Edina
sidney

Edina,

Egyelőre még bent van Szonja. Holnap megyek ctg-re, kíváncsi vagyok, hogy ez a qrva hifdeg befolyásol-e valamit.... Ma azt hittem, hogy rosszul látok, amikor ránéztem a kocsiban a hőmérőre :o

Holnap jövök beszámolni a ctg-ről!

Jó éjszakát csajok!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Helló Csajok!

Tegnap voltam UH-n és most már teljes biztos, hogy a pocakomban egy fiú, egy lány bulizik! Annyira jó, hogy összejött a vegyes páros! :D

Boki!
Üdv közöttünk és gratulálok a babához!

Zsókuci!
Bármennyi baba fog nőni a pocakodban, remélem, hogy szép, problémamentes várandósságod lesz!

Dóri!
Nagyon örültem a személyes találkozásnak! :)
Mikor tudod meg az eredményt?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok,

Hát, most már a ctg sem mutat semmit. Úgy látszik, Szonjának esze ágában sincs kibújni ilyen időjárási viszonyok között :D Kedden megyek legközelebb.

Adri,

Gratula a vegyes pároshoz!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

SZiasztok!

Judit! hát akkor most kiélvezed a cTG-t! :D szörnyű hideg van valóban.

Adri! grat a vegyespároshoz. akkor a nevekkel hogy álltok? már nem emlékszem.

Edina
sidney

Sziasztok!

Judit!
Teljesen együtt tudok Veled érezni, borzasztó, hogy a CTG-n a fájások egy vízszintes vonal. Nekem végig ilyen volt a CTG-m csak amikor már burkotrepesztettek és kaptam a gyorsítót akkor változott meg, bár akkor is a legmagasabb fájásom 60%-os volt, de így is kitágultam pik-pak.
Fel a fejjel! Mikorra is vagy kiírva pontosan?
Nekem egyáltalán nem érezte meg Viki a frontokat, most sem érzékeny rájuk. :D

Mostanában hasfájósak lettünk. :( Borzasztóan csikar a pocija, alig bír elaludni. Már vettük neki az Infacol-t majd meglátjuk, hogy használ e neki. Remélem igen, mert borzasztóan szenved. Álmából felriad, hogy beleteker a pocija. Úgy sajnálom szegénykét. Zsíros a tejem + rengeteg levegőt nyel. A kaki is nehezen jön már. Olyan rossz, hogy nem nagyon tudok rajta többet segíteni. :(
No, mindegy remélem ez a gyógyszer segít majd.

Adra! Szerintem tök jó, hogy egy fiú és egy lány jön egyszerre. Úgy érzem Ti is így szerettétek volna. Gratulálok!

Finike
finike

Adra!

Eredmény jövő hét, vagy utána lesz meg.

Judit!

Azért jó, hogy eddig bent maradt a kis leányzó, nem?

Finike!

Ha infacol nem jön be, még az Espumisant is megpróbálhatjátok, vagy a hosszantartó, 20-25 perces büfiztetést. Ez éjjel a legjobb, én már csak tudom, Ági is nagyon levegősen evett.

Csajok!

LÁtta valaki tegnap a TV2-es híradót?
Azt mondták, hogy az egészségügyi reform keretében, ha nem az ügyeletesnél szülsz, vagy ha nem a körzetileg kijelölt 3 kórház eggyikében akkor a kezelés 30%-át max. 100000 Ft-ot kell majd fizetni Januártól. (Ez nem csak a szülésekre fog vonatkozni, hanem minden kezelésre)
Kíváncsi vagyok, hogy eljut e a törvényjavaslatig és hogy megszavazzák e?
A Szent Imre Kórház Igazgatója is nyilatkozott, hogy egyetért vele, mert állítólag az emberek közel 1/3-a párhuzamosan több helyen is elvégezteti ugyanazt a vizsgálatot.

Tud valaki róla valami konkrétabb dolgot?

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Finike! állítólag a szélcső is nagyon hatásos. /nekünk szerencsére nem volt ilyen gondunk/ mondjuk Johannának volt kakilós problémája, de hasfájós nem volt szerencsére ő sem .
REmélem hamar elmúlik ez is.
Ja Bulcsúnak is volt olyan hogy hajnalban felébredt szopizni és után kb 1 órát sírt nyűglödött szerencsére nem tartott sokáig. /1-2hét/
de napközben nem volt gond.

Dóri! erről már én is hallottam. ahogy én ismerem őket megszavazzák. a vizitdíjat és receptdíjat is megszavazták :x :evil:
és akkor ti pont beleestek ebbe? ez aztán a szemétség!!!!!!
ez sztem botrányos!!!!! a fizetést és a gyedet stb mikor viszik fel erre a színvonalra?
na jó inkább megyek is.

jó éjt Edina
sidney

Finike!
Betti is nagyon hasfájós volt. Kipróbáltunk mindenféle csodaszert, sőt a sógornőm, mivel gyógyszertáruk van, még egy régen nem használt folyadékot is összekevert, hátha az segít. Ez sem vált be. Naphosszat sírtunk, mert annyira szenvedett. A tornáztatást pedig már nagyon gyűlőlte. Ekkor mondta azt az egyik gyógytornász ismerősöm, hogy amikor mellette vagyok, és rá tudok figyelni, bár nem javasolják ilyen korú babaáknál a fulladás miatt, de fordítsam hasra a picit. Megfogadtuk. Két nap alatt elmúlt a hasfájás. Tornáztatni azért ugyanúgy tornáztattam őt. Megjegyzem azóta is hason szeret aludni, mint egy kis büdösbogár, felhúzott popóval.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok, Tami vagyok, olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy valaki nem tud-e otthoni bedolgozásos munkát, olyat ami nem csak egy átverés?????

Kép
tami2900

Sziasztok,

Fricky,
Na, hogy vagy? Nekem nincs különösebben más érzésem, így a 8.hétben sem, mint pl. a 7.hétben volt. Sőt, talán mintha kevesebbszer lenne hányingerem, de mondjuk akkor durvábban mint eddig, de remélem megúszom már a kisrókát :D:D
Én is naaagggyyon utálom, és én is a fog-összeszorítás mellett vagyok :D
Tök jó, hogy így egyszerre éljük át ezeket, és a vizsgálatos részeket meg összehozzuk, hogy együtt legyenek, oké? :D Látom, viszonylag közel is lakunk egymáshoz, egy-egy kerületnyire a JF-től :D

Judit,
Egyben vagy még? :) Hogy bírod ezt az időjárást - és Szonja? :)

Adra,
Nagyon gratulálok a vegyes-pároshoz, szerintem ikrek esetén ez a legideálisabb :D:D Nevek vannak már? (Lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen, akkor bocsi :D) Köszönöm a jó kívánságokat, én is úgy vagyok vele, hogy ha egy baba van a pocimban, akkor sem keseredem el, hiszen ez is fantasztikus! És a lényeg, hogy egészséges legyen!!!

Finike,
Remélem már jobb a poci-fájás… Ez mindkettőtöknek nagy szenvedés lehet… kitartás!!!!

Dóri,
Nem láttam a híradót, de ha ez tényleg igaz, az nagyon-nagyon gusztustalan!!! Már az is felháborít, hogy nem (lesz?) szabad a kórházválasztás, de hogy még a dokidnál sem szülhetsz??? Hol a demokrácia és a szabadság? :( Remélem nem fogják megszavazni, mert nagyon szomorú lennék, ha nem a saját dokimnál szülhetnék!!! :( És gondolom, ezzel nem vagyok egyedül...

Puszi mindenkinek! Kép

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Teljes mértékben egyet értek a felháborodásotokkal. Ebben az egészben csak azt nem értem, hogy akkor hol van a szabad orvos választás. Sokkal egyszerűbb lenne egy olyan számítógépes hálózat, amelyből egyértelműen kiderül, hogy kinek hol milyen vizsgálatokat csinálnak.

Az egészben az a leggusztustalanabb szerintem, hogy akik ezeket a szuper törvényeket hozzák, azok ezeknek a negyedét sem tartják be. Ők biztos ahhoz a kórházba és ahhoz az orvoshoz mennek majd ahova akarnak és a költségeket is mi fogjuk kifizetni helyettük, pedig kb. ötször annyit keresnek mint egy átlag magya állampolgár.

Bocsi, hogy kifakadtam, de nagyon tele van a t.... ezzel az egész rendszerrel és a demokráciának hívott valamivel aminek köze sincs a demokráciához.

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
mtücsök

Zsókuci!
OK, próbáljuk majd a vizsgálatokat összehozni! Állapotom nem sokat változott, már csak abban bízom, hogy elfogyott a duphaston, hogy hátha amiatt volt....

Az az igazság, hogy ettől a kórház választástól én nem parázom, mert szerintem mi így is úgy is a JF-hez tartozunk :wink:

Adra!
Gratula tőlem is a "mindkét fajtához" :lol:

Judit!
Még egyben? Kérjük a napi bejelentkezéseket 8)

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

Mtücsök,
igen, teljesen egyetértek Veled... Nyugi, akik meghozzák, azok magánkórházakba mennek, és még jó, hogy azt nyilatkozzák, hogy az eü javul... jaaa, a magánkórházban valószínűleg. És tényleg az a legszomorúbb, hogy a mi pénzünkből teszik mindezt...

Fricky,
OK, a kórházválasztástól én sem félek, mert én is ide tartozom szerintem, de a dokiválasztás eltörlésétől nagyon félek...:(:(:( És én nem az ügyeletesnél szeretnék szülni, hanem az én nagyon rendes Fekete dokimnál...
A duphaston az a progeszteron-pótló gyógyi? Nekem az utrogestant a 12.hétig kell adagolni magamba... :?

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci!

Tudod én szívem szerint ennek a sok észosztónak adnék egy albérletet, két gyerekek, két minimálbért/hónap, auto-telefon-laptop elvéve és éljenek úgy mint mi kb. negyed évig és akkor majd rájönnek miről is beszélnek tulajdon képpen. Azért arra is kíváncsi lennék, ha már itt mindenért fizetünk - napidíj a kórházban, vizitdíj, recepdís stb... - akkor mi az istere fizetek havonta több tízezer forintot????

De addig míg egy képviselő ennyit keres és mellette még lop csal és hazudik (és így kb egy millát haza visz havonat, mellé kap kocsit és telefont) addig nekem itt ne nagyon dumáljon mert égnek áll tőle a hajam!!!
Én a szüléssel úgy vagyok, ha nem választhatom meg hogy hol és kinél szülök akkor inkább nem lesz több gyerekünk.Kép

Na jó befejezem a mérgelődést, hiszen ez a topic nem erről szól.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok,

Még mindig egyben :o
Holnap még viszem a szemészetre Dancát, a kocsit meg a szervízbe, mert lejár ta zöld kártyája. Este a férjem még fogorvoshoz készül, szóval csak kedd hajnaltól engedélyeztük családilag a szülést :D

Finike,

Danca világ életében hason aludt, és nem igazán volt hasfájásos problémája. Azt nem mondom, hogy nem fájt a hasa, de biztos sokkal kényelmesebb hason, mint háton. (Egy felnőttnek is.)
Minden korban megvan, hgoy mi a veszélyesebb: hason vagy háton.... Amikor mi voltunk picik, minden gyereket hason fektettek, a visszabukás veszélye miatt. Az orthopedian is a hason fekvést favorizálják. Most a bölcsőhalál miatt a háton fekvést javasolják. Danca a koraszülött osztályon aludt hason is és háton is, itthon már csak hason, azóta is.
Biztasson, hogy előbb utóbb elmúlik a hasfájós időszak, bár tényleg nagyon nehéz látni, hogy szeved. Homeopathias bogyókat próbáltál már?

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

miért most már mindenhol meg akarják szüntetni azt hogy a fogadott orvos bejöjjön a szülésre?
mondjuk az tényleg durva, hogy pluszba még követelik az ügyeleti pénzt holott. ezt kéne megszüntetni. az a doki aki nincs ügyeletben az adott napon és mégis bejön az ne tudja be "társadalmi" munkának
mert hát ugye nem a két szép szemedért jön be?!

hát sajnos sztem már nincs olyan dolog ami nem háborítana fel. Igen Igen!!!! Magyarország!!!!!

Hát egy okkal több amiért nem vállalok 3.gyerköcöt. Mert mi akkor sztem a Bajcsyhoz tartoznánk, ott meg köszi de inkább nem!!!!!
akkor inkább itthon :D na jó azt sem!!!!! :evil:

Finike! drukkolok hgoy mielőbb kinőjjétek a hasfájást.
az én gyerköceim nagyon szerették ha a karomra hasonfektettem őket és a földet nézték. üdv Edina
sidney

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációt! :)
Neveken már gondolkodunk, a kislány név már szinte eldöntött: Zsófia. A fiú névvel viszont gondban vagyunk, mert amit szerettünk volna, már van a családban. (Egyébként is megnehezíti a döntést a férjem családjának nagysága: csakhogy érzékeltessem veletek, a mi babáink a 34. és 35. számú dédunkokák.) Én talán könnyebben tudok dönteni, de a férjemnek nagyon kevés név tetszik, ezért nehéz lesz a megfelelő nevet megtalálni.

Teljesen egyetértek veletek, én is felháborítónak tartom ezt az új tv. módosítást, ami nagyon sok kismamának rosszul jön. Bár a kórház miatt nekem sem kell aggódnom - ide tartozom - de mint mindenki más, én is a saját orvosomnál szeretnék szülni.
Sajnos az EÜM honlapján nem találtam meg a tervezetet, így megkértem egy kolléganőmet, hogy nézzen utána mit is tartalmaz a benyújtott tv. javaslat. Ha sikerül többet megtudni, akkor azt megosztom veletek. Hozzáteszem azt is, hogy jelen pillanatban még csak egy jogszabály módosítási tervezet van, aminek még nem biztos, hogy a jelenlegi a végleges formája.

Judit!
Várjuk a napi bejelentkezéseket!

Finike!
Nekem ugye saját tapasztalatom nincs, de amióta a sógornőm édeskömény teát iszik, azóta a kislánya sem hajfájós. Esetleg próbáld ki te is.

Fricky, Zsókuci!
Remélem mielőbb túllesztek a rosszullétes időszakon. Kitartás!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Majd várjuk a híreket, de ahogy én ismerem a magyar viszonyokat, két hónap alatt, ha már elfogadták volna a törvényt egy ilyen horderejű dolgot nem tudnának bevezetni.
Ezért nem aggódom annyira, csak készülök rá, hogy ne érjen hidegzuhanyként.
Az orvosválasztás nem fog ennek hatására megszünni, csak kevesebb ember kiváltságává válik.

Fricky, Zsókuci!

Kitartás, nemsokára jöna második trimeszter!
Jó kis nyári babáitok lesznek.

Én most gondoltam bele, hogy még egy vastag takarónk sincs, így gyorsan vettem is nekik, mert Áginak ugye már nem kellett áprilisban. Tavaly nagyon szép meleg tavaszunk volt.

Vendég

Nézzétek a híradót a TV2-n! 18:30-tól

Ha nem akörzeti ügyeletesnél szülsz, fizetni kell!
Amúgy ingyenes lesz a szülés :cry:
Vendég

Sziasztok

Dóri79
Hogy lesz ez a szülés?, sajna nem tudom nézni a híradót.

Fricky, Zsókuci

Együtt érzek veletek én június 23-ra vagyok kiírva és nyögöm a hányinger hatásait. Holnap ráadásul cukor terhelésre megyek reggel, mert az előző terhességemnél is előjött a cukor, így ihatom hajnalba a cukros löttyöt. Gondoljatok rám egy kicsit.

Adra

Nekem két fiam született, kicsit nehéz az elején, de utána tök jó szerintem. Gratulálok.

Finike
Nekem mindkét fiam hasfájós volt, tudom régi trükk, de a "meleg" párnától vagy van ilyen melegvizes palack, attól mindig elmúlt nekik.

Sidney
Fiaim vannak, és egypetéjűek.
boki

Boki!

ha nem a körzetileg illetékes és éppen ügyeletben lévő orvosnál szülsz, akkor a szülés ára 24000-100000 Ft között lesz várható, ezt a pénzt a kórháznak kell majd fizetni.

Vendég

Jó estét!

Na, ha ezt a törvénytervezetet elfogadják akkor nem lesz Fanninak tesója.

Kész röhej, hogy mi megy itt.

Dóri, ilyenkor mi van?????????Majd megkérdezed a dokit?

KépKép
tibicsoki75

Boki!
Gondoltam rád :wink:

Zsókuci!
Csütörtökön megyek reggel uh kontrollra. Neked mikor kell menned?

Szóval: egyetlen féle képpen tudod kivédeni a fizetős szülést (mivel mi alapból a JF-hez tartozunk, így a körzeti kh nem kérdés), ha nap közben indul be a szülés, és a dokid dolgozik :?
Ha ne adj Isten éjjel indul be, akkor elméletileg nem hívhatják a választott dokid, hanem az ügyeletesnél kell szülni. Ha nappal indul, de a dokid nincs éppen bent, mert az a szabadnapja, akkor kell fizetni a 24-100 ezer közötti összeget, ha azt akarod, hogy behívják. :twisted: Ugye jól értem?

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Fricky!

Mivel tervezet, ki tudja, mi lesz a konkrét rendszer, de igen, amit tegnap mondtak az alapján, csak akkor szülhetsz ingyen a "választott" dokidnál, ha a saját munkaidejében szülsz, ezt viszont elég nehéz így időzíteni, mert ha a kitolási szak elhúzódik, és neki már leárt a munkaideje, akkor fizetsz.

Nekem az a rész tetszett, amikor arra hivatkoztak, hogy így majd már nem kell fizetni a dokinak. És kérdem én, akkor miért jönne be, azért a plusz 2 óra túlórapénzért amit a kórház majd az összegből fizetni neki, ha fizet, mert annyiért a kulcsot nem fordítja el az autóban az éjszaka közepén (megjegyzem joggal).

Az én értelmezésem szerint éjjel is behívhatják a választott dokidat, csak ugye pénzért...

Tibicsoki!
2 hét múlva majd rákérdezek!

Csajok!
Aki mostanság megy terhesgondozásra rákérdezhetne, hátha a dokik jobban informáltak, mint mi....

Statisztokailag 30% a valószínűsége annak, hogy sikerül a saját dokidat elkapni a kórházban. :P :wink:

Vendég

Sziasztok!

Na, ezen a kórházas dolgon eléggé felhúztam magamat. :twisted: Akkor miért találtak ki a szabad orvos választást? Én azért járok magánorvoshoz, mert megbízom benne, nála akarok szülni, nem az ügyeletesnél. Ha jól értelmezem, akkor ha nem ügyeletes a doki, és behívják, akkor nekem a kórház felé is fizetnem kell, és a dokinak is??
Na, mind1...

Tegnap voltam védőnéninél, kaptam kiskönyvet. :D Szombaton megyek dokihoz, a 12. heti uh-ra. Hú, nagyon izgulok, hogy mi lesz. Remélem lesz szívhang, és nőtt is jó nagyot.
Majd megkérdzem a dokimat erről a kórházas dologról, hátha ő többet tud már.

jucus1

Még akartam írni, hogy van egy oldal, tele játékokkal. Már nem tudom ki keresett játékkonyhát, de itt van többféle is, csak végig kell nézni.

http://www.arzuhanas.com

jucus1

Helló Csajok!

Sajnos ezzel a módosítással egyáltalán nem fogják megszüntetni a hálapénzt. Teljesen egyetértek Dórival, hogy ha vki a saját dokijánál szeretne szülni, most duplán fog fizetni: a kórháznak, plusz a dokijának, hiszen amit a kórháznak befizet, annak talán csak egy része kerül a fogadott orvosához. A dokid pedig tényleg nem szívjóságból fog az éjszaka közepén bejönni. :evil:

Holnap megyek a dokimhoz és rákérdezek, hogy ő mit tud.

Boki!
Klassz, hogy van már ikres anyuka is köztünk! :) Asszem néha jól fog jönni néhány jó tanács egy gyakorló ikres mamától!
Jobbulást kívánok neked is! Hol tartasz most időben a kistesóval?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Most mit vizsgálnak nálad?

Nem a múlt héten voltál dokinál?

Közben számomra az nem világos, amit az Orvosi Kamara Elnöke nyilatkozott, hogy az új munkaidős szabályozások miatt úgysem fognak tudni a dokik bejönni szabadidejükben. Akkor meg minek az egész?
Picit ellentmondásos még adolog.

Vendég

Én is hozzászólok a témához: így lesz az, hogy sok baba nem a saját idejében születik meg, hanem megindítják a szülést és nagyon sok esetben császár lesz a vége. Mindezt csak azért, hogy még a munkaidő keretein belül megszülessen a baba.
Én szerintem kívül fogok esni a körzetbeli 3 kórházból, ugyanis Szigetszentmiklóst nem fogják ide sorolni. Pedig miután a csepeli megszünt ez a legközelebbi kórház hozzánk. Ezért is választottam ezt, na meg a dokim is ide ment át.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Kerekes!
Szerintem Miklós is a JF-hez tartozik. Anyuék Halmon laknak, és a dél-pesti a körzeti kórház.

Hát igen, kíváncsi leszek az "indításokra".....

Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Zsuzsa!
Nekem is eszembe jutott amit írtál, hogy sok szülést megindítanak, csak azért, hogy akkor történjen amikor az saját orvos amúgy is bent van. Ez szerintem nagyon nem lesz jó így! :cry:

Dóri!
Igen, valóban a múlt héten voltam orvosnál, de túl sok a baktériumot találtak a vizeletembe, ezért most újra megvizsgálják, ezért kell bemennem. A vérképem OK lett, csak vasat fog felírni plusszba a doki.

Sajnos nem láttam az Orvosi Kamara Elnökének a nyilatkozatát.
Ha vki tudja, hogy pontosan miről van szó, megoszthatná velünk!

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Fricky!
Kiváncsi leszek, bár szülni negyedik babát egyenlőre nem akarok, csak ha tudnám, hogy biztos fiú (megszakad a szívem egy fiúért).
Szülészetileg ugyanis mi a Barossba tartozunk. De tudom, hogy Dunaharaszti már a J.F-hez. Nekem nagyon jó volt ez is. De hát ugyebár a nő nemcsak szülni megy a kórházba, sajnos.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Adra!

Remélem nem lesz nagy gond.
Ezek a fránya baktériumok :? .
Nekem 6-8 hetente kell menni az urológiára tenyésztésre, ez sokkal pontosabb képet ad, mint a sima vizeletvizsgálat, mert ilyenkor nézik, hogy az adott baci mire rezistens stb...(igaz már van némi előéletem :( )
Szerencsére eddig negatív lett, de most kíváncsian várom a jövő hetet.

Sajnos lehet úgy is baktérium a vizeletben, hogy nem okoz tüneteket.

Igyál sok folyadékot, ne engedd besűrűsödni a vizeletet.

Üdv :Dóri
Vendég

Dóri!

Köszi a biztatást! Én is csak remélem, hogy komoly baj nincs, hisz tényleg semmiféle tüntetem nincs. Most asszem nekem is tenyésztéshez kell, ráadásul nem is vinnem kell, hanem katéteresen veszik le. :? Ettől egy kicsit parázok.

Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok,

Ma voltam megint ctg-n. Most lényegsen több "hegy" volt a görbén, mint eddig. A méhszáj viszont még teljsen zárt. Ettől függetlenül bármikor mehetünk...

Adra,

Ne félj a katétertől, nem olyan borzalmas. Nekem a császár miatt volt. Nem a legkellemesebb élményem, de fájni semmiképpen nem fájt!

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Judit! még mindig itt! örülök, hogy még ilyen jól bírod. mikorra vagy kiírva? még nem vagy túlhordásban, ugye?

Hát csajok 2007esek nagyon szurkolok, hogy ne szavazzák meg ezt a törvényt vagy rendeletet vagy akármit. Mert az sztem senkinek sem lesz jó. Kész vagyok ezektől teljesen, komolyan mondom.

Adra! remélem minden ok lesz a vizelettel. Katéterezéssel kapcsolatban csak megerősíteni tudom az előttem írót, tényleg csak egy picit kellemetlen, de nem fáj. Én is nagyon paráztam mert szülés után /Bulcsúnál/ megkatétereztek, mert nem tudtam pisilni. csak azt érzed mikor beteszik meg leveszik de az sem fáj. :wink:

Boki! hát az nagyon jó hogy kétpetéjűek. akkor gondolom most jól jönne egy csajszi a két pasika mellé. :D

Tibicsoki! biztos lesz vmi megoldás. Drukkolok Fanni tesóért is.!!!! :D

jó éjt Edina
sidney

Helló Lányok!

Köszi a biztatást, túl vagyok a katéterezésen, s tényleg nem volt annyira vészes.

Kérdeztem a dokimat az új jogszabály módosításról, de azt mondja, hogy sem ő, sem a többi orvos nem tud többet, mint amit mi is tudunk a médiából. :(
Egyenlőre ki kell várni mindennek a végét, hiszen most még csak egy tervezet létezik.

Judit!
Az biztos, hogy a pici lány nem sieti el a dolgokat! De ha jól látom, akkor még van 1 hetetek.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Ha valami mégis kitenyészne az sem akkora gond, kapsz majd Penicilint rá, szeded 1 hétig vagy pár napig, utána kontrol és el is felejted az egészet!
Szóval nyugi!
Mondott valamit erről a dokid?

Judit!

Hát Szonja türelmes kiscsaj :D

Üdv :Dóri
Vendég

Szia Judit!

Ez valóban nagyon-nagyon izgalmas. Nekem annak idején Dorkával úgy volt, hogy pénteken mentem a kedvenc doktor bácsinkhoz, akkor még semmi nem volt, a CTG sem mutatott semmi különöset erre, kedd reggel beindultak a fájások. Szóval tartsatok ki, már tuti nincs sok hátra és végre megláthatjátok milyen édi kis bébike lapult a pocidba. Majd írj légyszi, ha van valami.

Kívánom neked, hogy a szülésed probléma mentesen úgy alakuljon, ahogy a szíved mélyén a legjobban vágysz rá.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Dóri!

A dokim is csak nyutatott, hogy nem sokkal magasabb a baktérium szám a normálhoz képest, ezért nem kell megijedem. Konkrétumot nem mondott, csak annyit, hogyha meglesz az eredmény akkor dől el, hogyan tovább.

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Lécca kérlek benneteket, hogy mondjatok véleményt arról, hogy milyen dolog az, ha az orvosod a 8. hónap betöltése után közli veled, hogy nem tudsz nála szülni, mert szabira megy. Velem ez megtörtént a Jáhn Ferencben. A probléma az, hogy nem is ajánlott másik orvost, csak egyszerűen közölte, hogy Ő nem lesz ott a szülésemnél!!!!!!
tvvp

Sziasztok!

tvvp! gááááááz!!!!!! sajnálom, hogy így alakult. név szerint ki a dokid?
Nem mondtad neki hogy akkor ajánljon egy orvost maga helyett? valakivel csak szokták helyettesíteni egymást. Bár gondolom szóhoz sem jutottál. és gondolom évek óta jársz ehhez a dokihoz!
Az én dokim előre tudja mikor van szabin és arra az időpontra nem vállal szülést és a kismamának ezt a kezdetekkor meg is mondja. Persze ha vki így is hozzá akar járni terhesgondozásra akkor végig viszi, de a szülést nem válllalja akkor sem.
Egyébként hallottam már ilyet, meg olyat is /nem a JF-ben/ hogy mikor probléma lépett fel és kiderült hogy valszeg császáros szülés lesz akkor az orvos azt mondta hogy sajna ő nem vállalja így. keressen más dokit és kórházat.
és akkor most hogyan tovább? Találtál vki mást? Esetleg fogadjál szülésznőt és az talán még jobb is ebben az esetben.
Drukkolok, hogy rendeződjön hamar a dolog.
Tudjátok a nemét? név kiválasztva?

Judit! várom az smst. de még időben vagy. csak nem vagy ehhez a "lustasághoz" hozzászokva, igaz? Nem baj, addig is élvezd az egy gyermekes anyucik nyugodt napjait. :D

Adra! örülök hogy jól viselted a katéterezést. A szülés sem lesz sokkal rosszabb! :D :?

Edina
sidney

Az az igazság, hogy én azóta már meg is szültem a babámat. Nagyon nehéz volt a 8. hónapban másik dokit találni. Akárkihez bejelentkeztem, mindenki azt hitte, hogy valami baj van velem, mert ilyen későn nincs még szülészorvosom, és ezért nem akartak elvállalni. Végül az ismerősöm ismerőse nagy nehezen bevállalta a szülésemet, de előtte jól kivizsgált, nehogy a szülőágyon derüljön ki, hogy problémás eset vagyok. A Jáhn Ferencben Weidner András volt a dokim. Egész idő alatt nagyon kedves és segítőkész volt velem. Végül közölte, hogy ha a következő alkalommal jövök CTG-re, akkor az eredményt mutassam meg egy másik dokinak, mert Ő addigra már szabin lesz. Igazából az zavar, hogy ezt másképp kellett volna intéznie. Szerintem, az a normális, hogy ajánl egy másik orvost és egy szülésznőt. Eleinte úgy volt, hogy együtt fogunk szülésznőt választani, de amikor az utolsó találkozásnál megkérdztem, hogy kit javasol, azt mondta, hogy döntsem el szimpátia alapján. Ez időben Ő már 5 éve volt a nőgyógyászom.

A szülésem különben nagyon jól sikerült. A Szabolcs utcai kórházban szültem Szepesi János doktor úrnál. Ő igazán átérzi, hogy milyen kiszolgáltatott egy szülő nő.
tvvp

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?