Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mazsola szerintem 36,5-re esett le a hőd! :lol:

Szirom, Áfi?! Mizujs veletek?

Lányok dobjatok görbéket!

Kép

Kép
kata05

Kata,
de csak a kedvedért... :wink:
ez a szájas
Kép
Vendég

Köszi Áfi!

Nekem meg magas a hőm ahhoz viszonyítva hogy már 4. napja van meg! Én azt hittem le fog esni egy 36,4-re, de nem.

Kép
kata05

Sziasztok!

Ehhez az iras temahoz csak annyit fuznek, hogy en mindig annak irok, akinek eppen mondanivalom van, sosem probaltam mindenkit minden hsz-ben megszolitani... :oops: nem is fogom, mert az nem megy es van, hogy nem is tudnek erdemben szolni...

Fruzsi,
en is vallalnek egyedul is gyereket, ha nem lenne enyem a vilag legjobb ferjecskeje. Sztem semmi elitelendo nincs benne, SOOOOOT!!!!

Bettike,
kedves, hogy szolitasz, holott en mindig csak rosszat mondtam Neked eddig :oops: . NEm tudok sok ujat hozzafuzni, sztem nem babas gorbe a Tied, pedig, hidd el szeretnem, ha ramcafolnal!!! Hogy volt -e p.e-sed, amit Ildi vetett fel? :roll: hmmm, megnezem mindjart ujra...

En tegnap vettem egy uj homerot, hat 2 tizeddel mertem kevesebbet az ujjal, mint a regivel. Sztetek 1 tizedet vonjak akkor le az eddigi ertekekbol (kiveve mai es tegnapi, ami ellenorzott?) ???
Kép

itt most eso esik....
vakond
vakond

Szisztok!

Kata!
Igazad van, rosszul írtam. :oops: 36.95-re esett le.
De a lényeg a lényeg, valószínű, hogy meg fog jönni. Sajnos! További szép hétvégét mindenkinek!
Kép

Mazsola
Kép
mazsola78

Vakond!

A régivel mi volt a probléma? Szerintem ezt a ciklust csináld a régivel és reméljük új ciklusra nem is lesz szükség!! :D

Kép
kata05

Esőmentes szép vasárnapot!

Áfi!
A szabadság szerelem-et nézkük - elcseszett jó film.
méhszáj: sajna nem tudom, mit csinálhatsz rosszul, és a mutató ujjammal is eléren. Szerintem válaszd ki a leghosszabb ujjadat (vagy apáét :oops: ), és wc-n ülős, vagy terpeszben guggolós pózban tuti eléred.
Az enyém tegnap teljesen bezárult! :D

Kata!
Csini a gyökjeled.

Vakond!
Én azt javaslom, hogy mérd mindkettővel, és vezesd egy kockás lapon az egyiket. Így látod az eltérést is. (az új legyen a kockáslapos)

Mazsola!
Azért nyomj egy tesztet, ha van otthon.

Kép
zölddisznó

Jó reggelt lányok:)

hát nekem ma kissé lejjebb ment a hőm, de mégis reménykedek, furcsán fáj a hasim. a petefészeknél szúrkál, meg nyom.
tehát mensis görcsnek nyoma sincs. holnap reggel teszt, ha még nem jött volna meg.

mazsola: reménykedjünk együtt, Te mikorra NEM várod?

Veramama
veramami4

Lányok!

Íme a tesóm babás görbéje! Coca te jutottál eszembe a 36,8-cal! Kép

Kép
kata05

Köszi Kata!
Én is olyat szeretnék, amit ó a 14. napon produkált, és hasonlít az unicum jelre :wink:

Kép
zölddisznó

Én drukkolok neked/ nektek, meg persze magamnak!!!!!!!!!!!!!!

De neki is magas volt mensi közben a hője mint nekem, látszik ikrek vagyunk! :lol:

Kép
kata05

Sziasztok!

Coca: és mennyi a mai hőd? A zárt méhszáj, az YOOOOO!

Mazsola: 36,95 nem alacsony, egyáltalán...nem is biztos, hogy megjön...Látod Kata tesójának is lefelé konyul a görbéje, aztán babás :lol:

Az én görbém:
Kép

Most már nem vagyok biztos a pé-ben....Kicsit belefáradtam ebbe a hőmérőzésbe...nemcsak az stresszel, hogy nem jön össze a bébi, hanem hogy már reménykedni sem lehet a ciklus végéig :cry:

Na, mennem kell....További szép napot!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezsó!
Mondom, hogy holnap lesz pe-d! No para!

ja, görbém:
Kép

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Zöldi! Most kezdelek utól érni a 36,8-as témában! De akkor nem rossz a hőmérőm vagy a technikám, mert azért neked is elmozdult felfelé a hőd, akkor hátha egy-két nap és nekem is elindul,ha nem is felfelé, de legalább valamerre! És te mikor is tesztelsz?

Vakond! Én nem vettem a hozzászólásaidat rossznak, ahogy írtad! Hanem te voltál az aki a két variáció közül (babás és nem babás görbe) az egyiket írtad, így nem ringattam magam álomba, hogy mindenki azt mondja, hogy babás, akkor más nem is lehet! Ezért külön köszi!

Ja és akkor mi van, ha nem is volt pé-m? Erre nem is gondoltam, köszi Ildi az újabb infot! Látjátok több szem többet lát! Akkor csak kimarad egy menis simán? Vagy hogy is van ez?

Veramami! Holnapi teszthez nagyon drukkolok!!!!!

Áfi! Én apa ujját vettem kölcsön! :lol: Magamnak én sem találtam! Ha jön hozzád miki küld már át hozzám is!

Mazsola! A 36,9 egyáltalán nem alacsony! Nekem egész hónapban nem is volt annyi! :lol: Neked is szorítok!

Szezso! Nem feladni! :evil: Főleg a ciklus ezen részében! :lol:

Kata! Robcsi társunk már megint eltűnt? Vagy csak én nem látom?

Kép
bettike
Eger

Bettike!
Görbét!!!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!!!

Tegnap későeste áramszünet volt nálunk, az egész utcában (környéken???) nem volt áram. Tök sötét volt és esett a havaseső :lol: Bentről a meleg lakásból nézve kifele tök jó volt :) na meg a gyertyagyújtás romantika, forralt bor ááááááááááááááá szuperjó volt :lol: Violám se ébredt éjjel, és reggel 9ig hagyott aludni :) rendes volt :wink:
Bogit délelőtt hozta haza a bnőm :wink:

Szezso: ne legyél már ilyen lehangolt!!!! Amúgy dokinál voltál???? Nézett UH-val van-e PÉ meg ilyenek????

Veramami: Drukkok mennek a négyeskéhez :)

Betti: LH tesztelni szoktál? Abból láccik ha van PÉ, nem?

Coca: Király a görbéd anyám :lol:

Kata: Nagyon klassz lenne ha te is bebabásodnála tesóddal együtt. Bakker ez óriási lenne :). Egypetéjű ikrek vagytok???? Akkor majd a Ti gyerekeitek fogják tovább hordozni az ikres géneket :) Vagy hogyisvanez????????? Coca te ennek szakija vagy :wink: Kata tesódnak hanyadik próbálkozásra -ciklusra- jött össze a baba???? Mikorra van kiírva???

Szép napot :)
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hja a görbém lemaradt :lol:
Kép

ceniko
Szeged

Szia Betti!

Én sem láttam Robcsit! Egyébként annál az állapotnál amiben te vagy még az is jobb ha megjön. Én biztos halálra idegelném magam! Úgyhogy te kitartó csajszi vagy !! :lol: Táblázatunkat hol lehet megtalálni? Egyetértek Cocával, dobj egy görbét!

Mazsola! Jó aza 36,95! Nem feladni csak akkor ha jön miki!

Kép
kata05

Ceniko!

Én úgy látom volt pé-d!

Egypetéjű ikrek vagyunk! Múlt héten lett pozítív neki a tesztje. 2. probálkozásra sikerált összehozni a babót. Kis mázlisták!! :lol: Még nem volt dokinál! De én nem szeretnék ikreket ha lehet! Persze ezért lesznek nekem iker gyerkőceim!

Kép
kata05

Ja! Görbe! Bár nem túl izgi! Kép

És akkor táblánk:
Babanetes táblánk

Kata! Én pénteken kiidegeltem magam! :lol:

Ceniko! Ez volt, azaz ez az első ciklus, amikor egyáltalán elkezdtem hőmérőzni, meg elmélyedni a babagyártás technikájában! Úgyhogy LH tesztig még nem jutottam el!

Kép
bettike
Eger

Bettike, köszi a táblát és a görbét! Amúgy milyen hosszúak szoktak lenni a ciklusaid? Eddig mi a tapasztalat?

Én azért Lh-zom, mert olyan vagyok mint a gyerek, van mit várni. Utánna meg azt várom hogy terhességi tesztet csinálhassak. Nos Lh-t mindig tudok csinálni, míg terhességit, eddig soha, mert még nem volt értelme! Most lehet hogy azt mondjátok, hogy na ez is meg van zakkanva!

Kép
kata05

Coca,
komolyan meglepnél ha ezzel a görbével nem lennél terhes!!! :shock: Ez nagyon szép!
Enikő,
örülök a szép estéteknek! :wink: Én majd frászt kaptam mert nálunk is pslogott a lámpa sokat, féltem nagyon hogy elmegy az áram mert egyedül voltam, apa délutános volt, csak fél11-re ért haza.
Bettike,
ha meglátom átzavarom hozzád a mensimanót megígérem ha ez a vágyad. :roll: Kösz az apaujjas tippet, este mondom neki mosson hamar kezet! :D Bár nekem ugye mensi készülődik, akkor elvileg nyitott a méhszáj gondolom.
Szezso,
ne hülyéskedj már, a 13. napon nem korai feladni a reménykedést? MÉG nem volt, naés aztán, nekem volt már a 21. napon is... dehogynem lehet reménykedni!
Vera,
neked akkor kellenek a drukkok holnap reggelre! :)
Íme: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vakond,
cikluson belül nem kéne hőmérőt váltani! Szerintem ezt a ciklust már fejezd be a régivel, és ha lesz következő akkor azt mérd az újjal. (Ha akarsz váltani)
Kata,
tényleg magas a mensihez... :shock: ennyi szokott lenni máskor is ciklus elején?

Náthás a lányom... egyelőre csak tüsszög meg folyik az orra, de nemrég voltunk betegek, és ő nem is szokott betegeskedni, nem is értem mi van. Ráadásul ha ő beteg 2-3 nap és én is az leszek, persze ő kigyógyul pikkpakk, én meg döglődöm 1 hétig. :?
Vendég

Áfi! Eddig még nem mértem soha a hőmet, így nem tom! De a tesómé is magas volt azt terhes lett! :lol:

Kép
kata05

Kata! 7 évig szedtem fogigátlót! Az a baj, hogy mióta abbahagytam nincs tapasztalatom, mert ahogy nem szedtem, akkor sokáig nem jött meg! Kb. legalább annyi idő vagy még több, mint most! Akkor a doki norculottal meghozta! Aztán a következő ciklusom megint késett akkor nem kellett norculot (bár a doki felírta, de pont másnap megjött és akkor írt clostit), azt szedem igy a következő 33 napos lett. Aztán ugye nem kellett semmi, az 40 napos. Azóta nem szedtem semmit! És így lett ez! :cry:

Kép
bettike
Eger

Én két évig szedtem fogigátlót és mindig 26-28 napos volt a ciklusom. Előtte és utánna is! Akkor szerencsém volt úgy néz ki!

Kép
kata05

Én, amikor réges-régen szedtem, akkor mindig szombaton du. 5-kor jött meg. Komolyan! Azóta is 28, egyszer-kétszer volt 29/30. Kéne Neked is egy hormonvizsgálat!

Kép
zölddisznó

Én mostani eszemmel nem szednék fogigátlót. Nemtom mivel védekeznék, de hormonokkal tuti nem! Látom miket művel :( :cry: PL nővérem hogy mennyire meghízott tőle, meg minden baja lett..felborult az egész hormonháztartása, amit a mai napig nem tudtak visszaállítani..... Én nem fogom engedni a lányaimnak se hogy szedjék, védekezzenek majd óvszerrel.... Inkább veszem nekik dobozszám, nem számít, de nem nyomjanak magukba ilyen szarokat!! :evil:

Áfi: Enikőnek jobbulást!!!

ceniko
Szeged

Csajok!
Azonnal el kell tűnnöm itthonról, mert már fél órája csak a terhesgörbéket nézegetem a fertyn. Ez nem egészséges!

Pá!

Kép
zölddisznó

Ugy latszik most nem akar bekerulni a hozzaszolasom.

bettike:
Azert vetettem fel, hogy esetleg nem volt peteeresed, mert ha a betegsegedet leveszem ez a gorbe szerintem nem ket fazisu. Alig van az eleje es a masodik resze kozott szintelteres. :( Ha csak ezen az oldalon megnezed Zöldi vagy Áfonya vagy Kata tesojanak gorbejet, ott latod hogyan emelkedik el a gorbe egy ponton es aztan vagy esik vagy remeljuk nem esik mondjuk Zöldinel :wink: Ettol meg lehetett peteeres, latod sokan kozulunk igy latjak, de en a sajat nem peteeros honapjaim alapjan azt mondanam ez sajnos nem az igazi :(
A masik kerdesedre nem tudom a valaszt, mert nekem szerencsere valami ket fazisossag meg ilyenkor is volt es altalaban az emelkedes utani 12-14 nap megjott. Ez nalad nem igy van. A PCOS topikba kene atolvasnod, vagy a www.pcos.hu oldalra kicsit benezned. Nem vagyok orvos, nem is ismerlek meg nagyon, nem is biztos, hogy neked ez van... Viszont, amit a fogigatlo abbahagyasa utani ciklusaidrol irsz es ez a gorbed is... bennem felveti a gyanut. Kovezzetek meg lanyok, ez van en PCOS vagyok es sajnos ebben gondolkozom masokkal kapcsolatban is... remelem nem lesz igazam, de ha igen, akkor legalabb lehet kezelni ezt a dolgot es nem vesznek karba honapok.

Bocsi, hogy most nem irok masnak, de megint a szokasos rohanas. Ma epp a szekrenyemet pakoltam at anyukam segitsegvel, hogy a teli ruhak a helyukon legyenek ebben a cidrizos idoben.

baratodildi

robcsi! üzenem neked,hogy sajna nekem is megjött.
Remélem,hogy mindenkinek aki akar BABÁT,karácsonyra lepottyantanak az ANGYALKÁK ++++++!!!
surmi
kockasfulunyul

A fogigátlóval kapcsolatban én 2 év alatt 3 félét szedtem. Nekem azért kellett mert csúnya volt az arcom és azt mondtam így nem akarok élni. Viszketett, fájt ésnagyon nagyon csúnya volt. A párom tiltakozott a fogigátló ellen de belátta, hogy kell! Az első nem mulasztotta el ( Yadine), de a ciklusom rendben volt. A második( Loette) elmúlasztotta, de mindig máskor jött meg. Ezért váltani kellett. A harmadiknál sem jött vissza a pattanás(gennyes) a ciklusomat rendezte, de az epémet kikészítette. Ekkor abbahagytam. Pedig a doki ajánlgatta a hüvelygyűrűt.Ennek már másfél éve. Az arcom azóta is olyan mint a babapopsi és a ciklusom is rendben van!
Szóval van olyan helyzet mikor kell és tudni is kell abbahagyni.
Bocsi hogy ilyen hosszú lettem!

Coca! A Loettel nekem is szombat 5 és 6 között jött meg mindig!

Kép
kata05

Sziasztok!

Bettike, Kata köszi a hiányolást családilag kirándultunk, vásárolgattunk. Rékának megvan a kari ajándék, de utána még ott a szülinapja arra is ki kell még valamit találni.

Surmi nagyon sajnálom, hogy megjött. Te mérted egyébként a hődet? Ha nem akkor most kezdjed el, és tedd ide fel, itt megnézzük és kaphatsz tanácsokat is.

Annyit írtatok, hogy most elfelejtettem mit is akartam.
Szezso nem azért méri másikkal mert eltörte a régit? Lehet, hogy rosszul emléxem, de mintha ezt írta volna. :shock:

Fogigátló és 1-x szedtem 3 hónapig aztán sose többet. Egyszerűen utálok gyógyszert szedni. Lehet az vitamin is, úgyhogy nagy teljesítmény ám tőlem, hogy 3 hónapja rendesen szedem a folsavat, elevitet, e-vitamint.

Bettike nem ugrasz el dokihoz? Hátha megint felírja a bogyót aztán gyorsan megjön :D (egyébként múlt hónapban a tesóm ugyanígy járt)

Én úgy tervezem, hogy holnap du. megyek dokihoz. Aztán majd meglátjuk mit mond.

Kép
Kép
robcsi03

Surmi! :cry:
Én is mindenkinek karácsonyra babát kívánok! :lol:

Hát igen Ildi! Ez a hónap elég lapos! :cry:
Ha legalább lenne olyan, mint a júliusi!
Kép

(bár ez hiányos) Kár, hogy nem csináltam akkor és azóta rendesen a hőmérőzést, csak most! Lehet, hogy pont a legrosszabb, azaz leggyengébb hónapomban kezdtem el rendesen! :lol:

Zöldi! Adj tippet, hogy hova lehet eltűnni ilyenkor?

Kata! Még csoda, hogy bírta a szervezeted ezt a sok változást!

Ceniko! Teljesen egyetértek! Én sem szedném már a fogigátlót! Főleg úgy, hogy nekem a férjem volt az első és azóta is az egyetlen! Habár a dokim azt mondta, hogy ő sem érti, mert szerinte amit én szedtem az nem vészes gyógyszer! Elvileg nem kellene gondot okoznia! De elég szar, ha én pont abba az elenyésző százalékba, akinél lehet gondot okoz, tartozom!

Kép
bettike
Eger

Sziasztok!

Kata!
Nem tudtam reggel elkapni apat mert mar 4.30-kor lelepett pecazni! :evil: Azert koszi a tippet! :D

Afi!
NAHAT!!!! :D Nem is gondoltam volna hogy azonosak a mereteink! :D Ne haragudj hogy orulok csak azt hittem hogy en vagyok egyedul ilyen!Milyen magas vagy?
Hogy alltok a dolgokkal?

Zoldi!
Csak az a baj hogy amikor osszekerultunk apaval (9.5eve)akkor csak 54kg voltam! :( De azert igy is szeret :D !
Te hogy birod teszteles nelkul??????? :shock: En mar reg csinaltam volna!

Surmi!
Sajnalom! :(
Mentek a Czeizelekhez megint?

Robcsi!
Mi szepet vettetek Rekanak?

A mai:
Kép

Nem tul hiteles az ertek mert 2 oraval elobb es kb.1 ora alvas utan mertem!

Kép
Kép
ancsa81

Ami lemaradt:

Fruzsi!
TESZTELTEL?????????????

Eniko!
REmelem sikeres ejszakatok volt!!! :wink:

Kerdeztetek hogy mikor szokott lenni PE-m!8honapig szedtem a Clostyt es eddig attol volt a 14-18.nap kozott!Mar 3(?) honapja nem szedem es mar kiment a hatasa!Ugy hogy visszaalltam a kezdeti allapothoz ugy hogy lehet hogy nem is lesz ebben a honapban!

Kép
Kép
ancsa81

Hello Lányok!

Köszi a felhangolást :lol: már jobban vagyok....Lehet, hogy később lesz pé, már volt olyan 1X, hogy a 16. napon volt, de ált. 12-13. napon szokott, azért voltam lehangolt...

Enikő: dokinál már voltam még nem volt UH, csak a vérvételek, meg abból megjött néhány eredmény, ami jó lett...A prolaktin lett kicsit magas, de ez csak az elsődleges értékelés ezt még tovább vizsgálják vagy mi...A köv. lépés az átjárhatósági, amire majd a köv.mensikor kell bejelentkeznem...Gondolom ha ott minden oké, akkor jön az UH-s rész...

Fogigátlóról: én 10 évig szedtem Mercilont. Miután abbahagytam, minden hónapban megjött a mensim, nem lettek megaciklusaim.
Ettől függetlenül nem tudok másra gondolni, hogy a 10 év hatása, hogy nem jött még össze a baba...A jövőre nézve úgy gondolom, hogy nem fogok többé tablettát szedni. Ez a több hónapi hőmérőzés arra is jó, hogy majd később védekezésre használjuk...

SzezsoKép
KépKép
szezso

Mazsola nekem tegnap nagyon tetszett a görbéd, reméljük a legjobbakat!

Ancsa játék pénztárgépet vettünk neki, mert a múltkor egy ismerős boltjában voltunk és segített beütni a tételeket, nagyon tetszett neki.
Van hozzá árlehúzó, áruszállító szalag, mérleg, pénzek természetesen bankkártya, meg amit meg lehet venni. Biztos tetszeni fog neki.

Kép
Kép
robcsi03

Megjöttem az eltűnésből.

Ildi!
Én is szekrény pakolást terveztem mára, de megmaradt tervnek. Majd!

Bettike!
Eltűnés oka: dolgozás - de nem vészes! (2-3 órás)

Ancsa!
Én 10 éve 68 kg voltam a 183 cm-hez. ...hát ,ost nem annyi vagyok! :wink:
Én nagyon jól bírom! :lol: (mármint teszt nélkül(

Szezsó!
Mondom holnap! Boszorkány vagyok, nem tudtad?

Kép
zölddisznó

Képzeljétek! Az előbb mértem és 36,6 volt a hőm! Remélem ezek már a kihülés jelei! :lol: (Bár apa azt mondta, hogy akkor már lila lennék!)
Meg a bal oldalon tompán nyilal!
Remélem ezek szépen lassan mensi jelek lesznek!
Robcsi! A dokim hétfőn és szerdán rendel! Azt hiszem szerdáig kivárok, vagy attól függ, hogy a hőm is hogy alakul (mert ha így leesve maradna, akkor már meg fog jönni)!
Amúgy Robcsi te tetted jól, hogy nem szedtél fogigátlót!

Szezso! Látod ez biztos alkat kérdése mert én is ezt szedtem, aztán látod nekem meg felborított mindent!

Ancsa! A clostyt csak szedned kellett, vagy jártál vele UH-ra is hogy nézegessék a tüszőket?

Kép
bettike
Eger

Coca: :lol: azt nem tudod véletlenül, hogy mi lesz majd a HSG-m eredménye? :lol:

Bettike: remélem, most már megjön a mensid, és tiszta lappal kezdhetsz egy új (babás) ciklust...vagy esetleg konzultálhatnál a dokiddal, hogy nem vagy biztos benne, hogy van-e pé-d...

SzezsoKép
KépKép
szezso

Nem tudom kit mennyire érdekel, de többen várnak HSGre is...
Kicsit off, akit nem érdekel a petevezeték átjárhatóság-átjárhatatlanság és megoldásai, az ugorja át. :roll:
Petevezeték és petefészekgyulladás késői szövődménye valóban lehet meddőség, amennyiben mindkét petevezeték elzáródik. Gyakran nincs arányban a gyulladás súlyossága és a hegesedés foka. Láttunk már olyan komoly gyulladásos folyamatot, amikor a hasat felnyitva a beteg méhe, petefészkei, petevezetékei "úsztak" a gennyben, szerencsére felépült, sőt minden gond nélkül teherbe esett és szült is azóta. Máskor pedig tünetmentesen lezajló folyamat következtében záródnak el a petevezetékek (pl. Chlamydia). A gond mindig akkor van, ha mindkettő petevezeték elzáródik. (Hiszen ilyenkor nem tud találkozni a petesejt a hímivarsejtekkel). Az elzáródott petevezetékek újra átjárhatóvá tétele céljából többféle megoldás létezik. Az enyhébb fokú elzáródás esetében gyakran maga a laparoscopia (hastükrözés) során alkalmazott chromohydrotubatio (színes folyadékot fecskendezünk be a méhnyak felől a méhbe, mely ha átjárhatók a petevezetékek, akkor azokon keresztül a hasüregbe űrül, és ez látható a laparoscopia során) nyitja meg az addig letapadt petevezetéket. Ezt többnyire vagy úgy észleljük, hogy az "átfújás" elején nehéz nyomni a kék oldatot, majd egyszer csak "megszalad" a fecskendő, vagyis lecsökken az ellenállás, ekkor nyílik ki az addig lezárt petevezeték, de még ennél is enyhébb esetben van, hogy a laparoscopia során nem észlelünk semmi különöset, mindkét petevezeték átjárhatónak bizonyul, a páciens pedig rövid időn belül terhes lesz. Ez esetben is feltételezhető, hogy esetlegesen az addig lezárt petevezetékek a folyadék nyomásának hatására kinyíltak (hiszen előtte a páciens 1-2, vagy még több éve nem tudott teherbe esni, a műtét után pedig hamarosan sikerült neki). A másik megoldási mód az, mikor összenövések törik meg, teszik kanyargóssá a petevezetéket, és a laparoscopia során felszabadítva ezeket az összenövéseket, ismét átjárhatóvá válik a petevezeték. Amenyiben a kürt vége van lezáródva, akkor laparoscopia során az megnyitható, és ezáltal újra átjárhatóvá válik a petevezeték. Azonban ez esetben annak ellenére, hogy folyadék számára átjárhatóvá vált a petevezeték, funkcionálisan nem biztos, hogy azonos értékű lesz a teljesen ép petevezetékkel, mert azáltal, hogy a kürt vége le volt zárva, a belső felszínén lévő kis finok csillók, amik részt vesznek a petesejt, majd később a már megtermékenyített petesejt méh felé történő továbbításában, károsodhatnak. Amennyiben a méh felőli része van elzáródva a petevezetéknek, akkor ez laparoscopiás úton többnyire nem megoldható. Régebben végeztünk úgynevezett konzervatív tubaműtéteket, vagy recanalisatios műtéteket (mely során microsebészeti technikával az elzárt részt kimetszve, a maradék részt újraegyesítve biztosítottuk a petevezeték átjárhatóságát), azonban a lombik-baby eljárás elterjedése és eredményességének növekedése következtében ez a fajta műtéti típus háttérbe szorult, mert a teherbeesési ráta magasabb lombikbaby-program esetében, mint a petevezetékműtétek után. Tehát amennyiben laparoscopia során nem sikerül átjárhatóvá tenni a petevezetékeket, akkor a lombik-baby program jön szóba. Természetesen a páciens kérheti, hogy végezzék el rajta a konzervatív tubaműtétet, azonban mivel, mint írtam ennek eredményessége alatta marad a lombik-baby program eredményességének, ennek csak akkor van értelme, ha pl. ha az OEP által finanszírozott 5 beavatkozáson már túl van, és nem áll úgy anyagilag, hogy saját maga tudja kifizetni a beavatkozás költségeit, vagy ugyan az OEP finanszírozza a beavatkozást, azonban az ehhez szükséges gyógyszereket nem képes megvásárolni a páciens, vagy ha a beteg korábban kérte, hogy sterilizálják, most pedig meggondolta magát, mivel ez esetben az OEP nem finanszírozza a lombik-baby program költségeit.
Vendég

Sziasztok,

A fogi témához fűznék annyit hozzá, hogy én szedtem még nagyon rég vagy 10 éve, csak 1 évig, mikor hallottam, hogy kihathat a magzatra, abba is hagytam. És olvastam utána, hogy nehezebb lehet a teherbe esés. Ezért én mindenkit lebeszélek róla... Sajnos a családban nem tudtam meggyőzni a nő tagokat, ezt sajnálom azért... :cry:

Ez a méhszáj vizsgálat engem is felbuzdított, de még nem mertem megnézni, korai lenne, majd jövőhéten :lol:

Mindekinek drukkok, holnap remélem szép pozitivos tesztekre ébredünk.....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

pussz

Purc

Kép

Kép
purc

Megjöttem az eltűnésből.

Ildi!
Én is szekrény pakolást terveztem mára, de megmaradt tervnek. Majd!

Bettike!
Eltűnés oka: dolgozás - de nem vészes! (2-3 órás)

Ancsa!
Én 10 éve 68 kg voltam a 183 cm-hez. ...hát ,ost nem annyi vagyok! :wink:
Én nagyon jól bírom! :lol: (mármint teszt nélkül(

Szezsó!
Mondom holnap! Boszorkány vagyok, nem tudtad?

Kép
zölddisznó

Hát ezt most nem értem, miért pakolta ide megint az előző hozzászólásomat!

Kép
zölddisznó

Szezsó!
Hogyne tudnám: mindkét petevezető átjárható!

Bettike!
Szállj ki lassan a hűtőből!

Purgi!
Miért korai a méhszáj vizsgálat?

Kép
zölddisznó

Sziasztok! :)) Jól alakultok, ahogy látom! De karira mindenképp! :)) Ancsa, köszi a kérdést! (Nekem szólt?) Hol vagyok én még a teszttől... Szóval a tegnapi pöttyözés után ma megjött, vagy hogy is mondjam, nem igazán, úgy vagyogat, módjával, csöpörészget (ilyenkor belőlem már dőlni szokott, már elnézést), a hőm viszont maradt tökugyanaz, vagyis magas. A holnapi nap eldönti sztem... Mert furán érzem magam, de már fogalmam sincs. Ráadásnak megzavart, h egy barátnőm azt mondta, az első két terhességénél az első két hónapban lazán menstruált. S olvastam olyat is, h valaki végig... Na, ilyenekkel vigasztalgatom magam. A lelkem még azt érzi, mintha lenne, de hát azért ezek elég egyértelmű jelek, már a vér... :( Sok szeretettel gondolok Rátok, és drukkolok mindegyikőtöknek! :)))
fruzsi17

Jobb reggelt!

Szépreményű coca lelkesedése is alábbhagyott:
Kép

Fruzsi!
Reménykedjünk má' együtt tovább!!!

Kép
zölddisznó

Jó reggelt!

El voltunk utazva lányok, jó sokat termeltetek idáig. Átfutottam, de nagyon rövid leszek, mert munkám van, csak Robcsinak akarom mondani, hogy irtóra sajnálom, és nagyon szurkolok a következő hónapban. Cocának, hogy még visszamászhat, Fruzsinak üdv itt, Enikőnek meg Monyónak, hogy nálunk apám családja gombosi, Bettikének, hogy legyen, ahogy szeretné, a duci lányoknak, hogy igen jó banda van a fogyis topikban, tudom, mer érintett vagyok :wink:

Itt a görbém:
Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!
Ma mindent bele! (szó zerint :oops: )
Holnap majd másztatom felfelé, ígérem!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Tegnap este színházban voltam! Kicsit kikapcsolódtam a babatémából!

Coca!
Ez beágyazódási esés! :lol:

Szirom! Én már hiányoltalak ám, de jó olvasni, hogy minden rendben!
Aztán mindent bele, mert elképzelhető hogy pé! Lh mit mutat?!

Fruzsi! Új hónap új remény, jó olvasni, hogy nem vagy teljesen lelombozódva!

Betti! Drukk mikihez, szerintem ehhez kevesem szoktak drukkolni!

Husis lányok! Felfedem titkom, én is közétek tartozom! De boldog vagyok így is!

Többieknek is nagyon szép napot, megyek dolgozni! :cry:

Kép

Kép
kata05

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?