Új privát üzeneted érkezett!

Szia Joe!

Tényleg emberibb megoldásnak hangzik a "tüdő-s" orrszívó. Azt hiszem én is inkább azt választanám. Szegény Ricsi nagyon utálja a porszívó hangját, sőt nagyon sír. Hajnalban pedig muszáj volt kitisztítani a nóziját, mert alig kapott levegőt, de úgy megijedt a hangjától, hogy egyből elkezdett sírni. :cry: :cry:
Hol lehet ilyen orrszívót venni? Vevő lennék rá.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Hát igen hideg van errefelé! :cry: Szerencsére az eső nem esik,de nagy szél van.

Hanna szépen eljátszott a bölcsiben,csak egy kicsit sírt mielőtt mentem érte.Már fáradt volt a drága.8-1/2 10ig volt ott,most alszik a lelkem.

A betegeskedő babáknak gyors gyógyulást,mennek a gyógymanók! :lol:
Gondolom mi sem úszuk meg,mert a bölcsibe is sok a beteg gyerek.Meg hát itt a rossz idő.....

Ági,
igen úgy néz ki mehetek dolgozni a rendelőbe.Most csak beugrok besegíteni az influenza elleni oltás idejére.De januártól valószínű kelleni fogok a vizitdíj miatt.Vagyis most lehet mire hivatkozni miért kellek én is,mert a főnököm jobban szerette amikor ketten voltunk,de ezt már mondtam.Meg a befolyt összegből ki tudja fizetni az én kevéske béremet is! :roll:

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, köszönjük szépen a szülinapi köszöntéseket!!
2 délelöttem rament egy dömper kivalasztasara, de jobban érdekli a müanyag kanal :roll:, kiraly!Pedig szép gömbölyü az egész, tök jo gumi kerekei vannak, nagyon profin gurul, de a müanyag kerekek miatt semmi hangja, emiatt abszolut nem érdekli... Majd késöbb talan :roll: . http://www.vikingtoys.com/uk/index.html

Kinga, jut eszembe! Nektek honnan van az a sarga kismotor? Tudjatok azon ül Boti az édi izirajderes képen, amit Kinga felrakott még nyaron :lol: . Mi is nagyon szeretnénk egy ilyet!
Vagy ezt mar kérdezztem :oops:?

Brik, nagyon eltüntél, mi van veletek??? Jelentkezz légyszi!

Anid, hova lettél, nyaraltok?

Csilla, jok a képek, ügyes vagy!

Mesa, jo, hogy elökerültél :P !

Erröl a laz dologrol jut eszembe, egy anyuka mesélte a jatszon, hogy egy 11 hetes baba ugy halt meg, hogy az ügyeletes doki nem vette komolyan a 40 fokos lazat :shock: :shock:. Hütöfürdöt javasolt a szülöknek, masnapra meghalt a baba............... :shock:
Ne haragudjatok a horrorsztoriért, csak gondoltam jo, ha ezt tudja mindenki. Hogy lehet gyermekorvos az ilyen ember? Raadasul nö allitolag...

Tapasztalt mamik, mit lehet csinalni a gyerköcökkel télen?? Ilyen idöben is max 1 orat lehet kint lenni, de mi lesz késöbb? Nekünk 15-20 percre van a jatszo, mire leérünk mehetünk is haza :cry: :cry: és 2 szer összefagy V mire hazaérünk :( .

Azt hiszem itt a jatszohazak ideje, utana is nézek mindjart a neten... Ha vannak tippjeitek érdekel!

Gabek, köszi, hogy megkérdezted a Gödi ismeröseidet! Nem tudom hol a homoksziget és a kishajo, de majd utananézek.

Szép napot mindenkinek!
saara

Kedves Anyukák és Kismamák!

A terhességem eleje óta olvaslak Titeket, de eddig nem volt bátorságom kérdéseket feltenni, hozzászólni a témákhoz. Most már összeszedtem bátorságom és a kistündérem miatt mégis csak kérdezek. Sokan írtok a nátháról és az orrszívásról.
A kislányom vasárnap volt 2 hónapos. A kórházból hazaérve talán 2 hét volt össze-vissza úgy, hogy ne lenne az orra bedugulva vagy éppen ne tüsszögne, krákogna. A gyerekorvos bácsi nekünk is a Cebion cseppet adta, + szemcseppet az orrába. Mivel a torkát is pirosnak látta és száraz köhögése is volt a Rhinathiol szirupot adta még (na ettől hasgörcsei voltak, úgy hogy abba hagytuk idő előtt). Az orrszívást mi is csináljuk. Tegnap előtt volt esedékes az oltás. Elvittem, mert azt gondoltam, hogy az orvos tudja, hogy beadható-e az oltás vagy sem. Meg is vizsgálta és azt mondta, hogy beadható. Na persze tegnapra tiszta nátha lett és hőemelkedése is lett. A kúpot beadtam neki az oltás napjának estéjén, mert azt mondták így kell tennem. Első gyerekes anyuka révén nincs tapasztalatom oltások terén.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy tudtok-e ajánlani egy megbízható gyermek orr-fül-gégészt. Lehet, hogy túl aggódom az egészet (sajnos nem 20-on évesen szültem), de szerintem nem természetes, hogy nincs egymás utáni 3 nap, hogy semmi baja ne lenne, amióta hazajöttünk.

A segítséget előre is köszönöm és elnézést a bő lére eresztés miatt.

A kisbetegeknek jobbulást kívánok.
educi

Szia Educi :) !

Üdv közöttünk és kérdezz batran, segitünk, ha tudunk és mindig örülünk az uj tagoknak :P! Gratulalok a kislanyodhoz :) hogy hivjak?

Bocs a buta kérdésért, de fel van öltözve rendesen? Vagy nincs tulöltöztetve?
A fiam ilyen pici koraban azért fazott meg, mert nem adtam ra elég ruhat :oops: A védönéni szolt be.... :oops:

orr-fül-gégészt nem tudok ajanlani, de biztos tud majd segiteni valaki!
Vagy megprobalhatod felhivni az I. sz. gyermekklinikat, ott van ilyen rendelés. Pont ma rendel egy ilyen orvos délig. Hatha tud segiteni..
http://www.gyer1.sote.hu/ambulans_rendelesek.php

Sok szerencsét!
saara

Szia Joe,

Élesben csináltam. Hidd el nem nehéz. Néztem a könyvet és ceruzával nagyjából megrajzoltam a figurákat, utána festékkel a kontúrokat, majd belülröl a többit. A figuráknál a gyerekek nem segíthettek. Csak amikor a füvet, talajt, leveleket festettem, itt-ott belemázoltak,de azokat lehetett javítani, senki sem számolja, hogy hány levél vagy füszál van, vagy azok éppen milyen színüek. Mondom, nem nagy ügy, csak bele kell vágni. A festék vízzel hígítható hobby akryl, nem mérgezö, gyerekbarát. kb 15 perc alatt szárad meg, és utána tapogathatják, nem jön le.

puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Jajajajaj Educi, hülyeséget irtam, nincs most ilyen rendelés, ne haragudj :oops:, tiszta kuku vagyok :roll: .............
saara

Sziasztok!

Educi! Gyere bátran és kérdezz!!! Üdv köztünk!
Én sajnos ebben a kérdésben nem tudok segíteni neked, de biztosan van valaki, aki tud! Amikor Sanyika meg volt fázva szemcseppet használtunk mi is, illetve orrszívás előtt Sterimart.
Az oltások utáni hőemelkedés eléggé gyakori, érdemes nekik adni aznap este Germicid C-t.

Saara kérdése engem is izgat! Hogy levegőztessük a gyereket ilyen szélben? Tegnap nem voltunk kint, mert esett az eső, ma nagyon fúj a szél, holnapra ugyancsak rossz időt mond, havazást, és még csak ősz van. Szóval ti hogy csináljátok?

Saara! Ez tényleg horrorsztori! Szegény szülők! A dokiról inkább nem mondok semmit...

Timi! Legalább van jó oldala is az eü. reformoknak! Eddig csak panaszkodást hallottam az asszisztensektől, orvosoktól, de ezentúl te vagy a kivétel!

Használja valaki a kézi, elemes orrszívót? És bevált?

Na jó, egyenlőre nincs több kérdésem. :)

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Joe!- Engem is érdekelne, hogy hol keressek ilyen orrszívót és, hogy milyen néven kérdezgessem, hogy van- e.

Nálunk is nagyon rossz idő van, nagyon fúj a szél. Az én gyermekem igényli a kinnt létet, úgyhogy a hidegben is kinnt kell lennünk 1-1,5 órát, de legalább egy kicsit lenyugszik, mert ha nem megyünk ki akkor nem lehet bírni vele. A múltkor is kinnt a hintában aludt el, de máshol meg nem akart, én meg szedhettem ki belőle. Nagy élmény volt.

Educi!- üdv közöttünk! A mi doki nénink nem adja be az oltást ha egy kicsit is meg van fázva a gyermek., dehát ezt az orvos dönti el. Ja meg nekünk a doki néni azt mondta, hogy ha megvan fázva a babóca egy kis kalcium sosem árt.
Rhinatiol- nekünk is van itthon, bár még felbontatlan, de ezek után ha szükség van rá kicsit tartózkodom tőle.

Mesa, Luca

Kép
mesa

Szia Saara!

Anita a kislányom neve és aug. 29-én született.

A kérdésed jogos. Sosem tudom, hogy mikor van megfelelően öltöztetve. A védőnéni még nekünk nem "szólt be" (igaz nem is sokat foglalkozik velünk. A terhességem alatt többet macerált, mint most), de azt hiszem inkább túlöltöztetem, főleg ha kiviszem. Az etetéseknél (szopizik) nagyon le szokott izzadni, még a feje is vizes ilyenkor. Azt sem tudom, hogy ilyenkor mi a jó. Az ha betakarom evés közben a fejét amikor izzadni kezd (egyébként ezt szoktam tenni, de nem biztos, hogy ez a jó) vagy előtte takarjam be a fejét, vagy csak töröljem meg a fejecskéjét egy pellussal.
Totál túlizgulok mindent.
A tegnapelőtti oltásnál is megmérték a súlyát és azt mondták, hogy túl jól fejlődik, mert már 5648 g. és 3220-al született. Ezt hogy értik? Kövér? Mert a mi védőnénik csak ezzel foglalkozik, meg hogy tényleg csak anyatejet eszik-e.

Az orr-fül-gégész tippet köszönöm. fel fogom hívni a klinikát, hogy tudnak-e segíteni.

Köszi a gyors reagálást.
educi

Sziasztok!

Educi, én tudok egy nagyon jó orvost, a Tűzoltó utcai gyerekklinikán rendel, Dr. Daróczi Katalinnak hívják. Iszonyú jó a nő; igaz, nem egy mézes-mázos típus és kicsit sokan is vannak nála, de teljesen megbízható. Azt hiszem hétfő, szerda és péntek van délelőtt, de inkább hívd fel őket.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!

Újra én, csak el akartam küldeni gyorsan Daróczi doktornő nevét. :)

Educi, üdv köztünk, gratula a kislányhoz!! Kinél szültél?
Szóval, nálunk sem oltanak náthásan, mindig megvárjuk a végét. A Cebiont tényleg érdemes adni, és nekünk mindig ír fel a doktornő egy készített orrcseppet is, amit orrszívás után kell becseppenteni. Anyatejjel is érdemes próbálkozni (mármint orrba cseppenteni), nekünk sokat segített, amikor picik voltak.

Orrszívás, hát igen. Üdv mindenkinek az orrszívás fan clubban!! :) Én porszívózok. Az elektromos azért jó, mert halkabb, így kevésbé ijesztő, ámde nem olyan erős. A kézit pedig max. "utiszívónak" használom. A Joe módszeréről már hallottam, de nem ismerem. Szívás előtt 5 perccel szigorúan Sterimar. Utána pedig az a bizonyos orrcsepp. Szerintem érdemes rendesen kitisztítani, inkább egy kis sírás, mint egy arcüreggyulladás, vagy fülszúrás.

Saara, játszóház ügyben szívesen segítek, de most felkelt Dorka, mennem kell. :(

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Szia Educi!

Bocs, de szerintem tulöltözteted a kiscsajt, ha a feje is megizzad! Ilyenkor szerintem inkabb vegyél le egy réteget és ne takard be a fejét. Ne izgulj, az elején mindenki parazik, ez teljesen természetes :)!
Ez az én véleményem, meglatjuk mit ir Joe :wink:! (Ö a tulöltöztetös taborba tartozik :P)

Nekünk az valt be végül, amit a klinikan mondtak. Annyi ruha, mint, ami rajtad van + 1 réteg. A lakasban nappal kb 24 fok. Ejszaka lehet egy kicsit kevesebb.

Ha kimentek nyilvan mas a helyzet, ott sok réteg kell, mert nem mozog a baba + neki még nagyon hideg van.

A "tul jol fejlödik" féle beszolassal ne foglalkozz tulsagosan, elvileg nem lehet tul kövér egy anyatejes baba. Ö igy fejlödik!
Ha emiatt izgulsz, felhivhatsz egy szoptatasi tanacsadot a La Leche Liguatol (www.lll.hu). Ök értenek hozza :P !
saara

Szia Educi,
Üdv itt. Egy kisbabának mindig hidegebb a keze, lába, ne az legyen a döntö amikor öltözteted. Nyúlj be a nyakához és ha túl meleg akkor túl van öltöztetve.

A fejecskéjét sem kell letakarnod amikor szopizik, gondolom a lakásotok átlagosan meleg, így nem fázhat. Fürdetésnél kell plussz két-három fokkal melegebbnek lenni.

A prüszkölés, orrdugulás, orrfolyás a légutakban visszamaradt magzatvíztöl is lehet, ez mindenkinél más ütemben távozik. Feleslegesen gyógyszereket adni nem jó.

Láznál nem oltanak.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Educi!
Én is üdvözöllek kis csapatunkban és gratulálok a kislányodhoz! :)
Nekem az jutott eszembe, nem lehet-e, hogy a lakásotokban nagyon száraz a levegő? Nálunk télen mindig megy a párologtató, mert a gázkonvektorok rettenetesen száritják a levegőt, ettől ugye kiszárad az ember szája, bőre, mindene.
Nem lehet, hogy a kislányodnak is ez a problémája? Azért gondolom, mert azt irod, hogy mióta hazavittétek, fennáll ez a gond. Tudom, még csak most kezdünk fűteni, de lehet, hogy ő érzékenyebb.

Egyébként fül-orr-gégészt én is tudok ajánlani. Az öcsém járt hozzá még kicsi korában, ami jó pár éve volt, ezért a mostani rendelési idejét sajnos nem ismerem. Dr. Gádor Ildikó, az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben dolgozik. Ne ijedj meg a kórház nevétől, nyugodtan lehet hozzá menni.

Sára!
A sárga kismotort ajándékba kaptuk. :D Azt mondta az ismerősönk, hogy Budaöesön van valami nagyker, ott vették. Sajnos nem tudom, mi a bolt neve, de hátha a neten fent vannak.

Hát ez a levegőztetés kérdés engem is foglalkoztat. Bevallom, tegnap nem is vittem ki Botit, mert orkán erejű szél volt és csak 3 fok. Tiszta tüdőgyuszi.

Ilyenkor, azt hiszem az a feladat, hogy mondjuk kétszer vigyük le a gyereket, rövidebb időre.

Botival nehéz a dolog, mert neki már programot kell csinálni, ő már nem ül a kocsiban a végtelenségig, ezért olyan helyre kell mennünk, ahol van mit néznie. Viszont muszáj, hogy levegőn legyen, mert bezárva otthon is lehet :?, szóval ki kell sakkozni, mennyi időt lehet a szabadban úgy, hogy játsszon is, de ne is fázzon meg nagyon.

Ha találsz valami jó kis játszóházat, szólj légyszi, csatlakoznánk mi is, mert kell a társaság babának és anyának egyaránt!

:)

Joe!
Tegnap elfelejtettem gratulálni Botinak a rengeteg sok új tudományához! :) Jópofa lehet, ahogy"idomitod" őt a gesztenyével!

Csilla!
Hát én is leborulok előtted, nagyon ügyes vagy, hogy ilyen profin kifestetted a gyerekszobát. Valószinűleg tényleg bele lehet jönni, de azért némi rajztehetség nem árt hozzá, úgyhogy ne szerénykedj! :) :) :)

Orrszivó: Én is borzasztó durvának találtam a porszivózást, mert Boti is félt tőle. Vettünk Basa nevezetű kézi pumpás orrszivót, de sajnos semmit sem ér. Alig van szivóereje és amig próbálsz vele dűlőre jutni, a gyerek már ideggörcsöt kap, hogy miért nincs még vége a beavatkozásnak, úgyhogy vettünk egy nagy levegőt és bekapcsoltuk a porszivót. Ezzel sikerül teljesen kitisztitani Boti orrát és nagyon gyorsan túl lehet esni a dolgon, még úgy is, ha ordit kicsit közben. :(
Mostanra még a porszivótól való félelme is elmúlt, bár nem kivántam, hogy egy erős nátha segitsen azt elmulasztani. :?

Bocsánat, de mennem kell, felkelt a trónörökös.

Sziasztok!

Kinga
kgk

Sziasztok,

Én írtam már, hogy Vincének nagyon boldog következő évet kívánunk?

Joe
Nagyon gratulálok az új tudomyányokhoz, jól haladtok :lol:

Csillah
Én is gondoltam valami hasonló falfestésre, de mivel 2 héttel hamarabb szültem, már nem jutott rá időm, de Te nagyon ügyi vagy, én sablonnal csináltam volna, mert hát a rajztudásom az elég csapnivaló.

Orrszívó
Nekünk a kis elektromos van, Pesztonka a márkája, az nekünk bejön, nem nagyon brutál, de kijön a sok takony vele. Állítólag 1 éves korukig még jó ez, majd csak utána kell beerősíteni az igazi porszívóval.

Szebb időben reménykedek...

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok! :)

Hű, milyen sokat írtatok!

Orrszívó
Nem tudom hol lehet kapni, igazából ilyet még nem láttam itthon. Szlovák rokonoktól kaptuk. :) Ők kint vették.
Úgy néz ki, hogy van egy kis tartály amiből 2 db vékonyabb gumicső jön ki. A cső egyik végét kell szívni, a másik cső végén van egy szűkítő. A szűkítős végét dugud a pici orrába, a cső másik végét meg szívod. A trutyi a tartályban landon, kizárt hogy benyeld. (Bocsi :oops: )
Szóval ennyi. Én humánusabbnak tartom az orrszívós porszívónál, viszont az biztos hatékonyabb. Tüdő az kell hozzá, nálunk Apa szokta csinálni ha szükség van rá. Mindig röhögőgörcsöt kapok mikor már lilul a feje az erőlködéstől, küzd a fikákkal. :lol:

Csilla!
Ügyi vagy! Nagyon! Azta!
Ha közelebb lennétek festetnék Veled a mi gyerekszobánkba is annyira tetszik! Nálunk Apa kitérne a hitéből ha meglátná ahogy pingálom a falat. :oops: Nem vagyok egy nagy festőművész............. :oops:

Minket is érdekelnének játszóházas programok a közelben!
Én kezdek bekattanni megint a 4 fal között.

Jutka!
Minket is érdekelnek az 5letek!

Timi!
Hanna nagyon ügyes, hogy ilyan hamar beszokott a bölcsibe.
Dejó Neked! Én most agyalok, hogy kéne egy bébicsősz.

Legszívesebben ismerősre merném hagyni, de azzal meg gáz az anyagiak. Olyasvalaki kéne aki közel lakik és kölcsönösen rászorul valakire. Akkor lehetne felváltva vigyázni egymás gyerkőceire.

Educi!
Üdv köztünk!
Sára jól írta az öltöztetést. Mi is így csináltuk. +1 réteg.
Én általában most is tartom ezt még. Szegény Boti még nyáron is atlétát hordott a body alatt. :oops:
(csak meg ne fázzon! 40 fokban! :lol: )

Megyek főzök vmit. :)

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok!

Köszönök minden hozzászólást a problémámhoz.

Sajnos én még nem vagyok olyan rutinos, hogy név szerint válaszoljak. Ha ezt tenném még a következő etetésnél is ezt a pár sort írnám. :)

Tehát, tanácsokat megfogadva a 26 fokos szoba kicsit "lehűtve". A mostani etetésnél már nincs takarás és láss csodát nem izzadt le. Pedig keményen dolgozott a kisasszony a betevőért.
A párásító beszerezve és 3 napja megy. Habár nálunk távfűtés van és nem igazán fűtenek. A többi helységben alig van 20 fok.
Valószinű, hogy ez a hideg kéz és láb téveszt meg mindig az öltöztetésben.
A porszívós orrszívást Anita változóan viseli. Van hogy el is alszik miközben csinálom, de van hogy végigüvölti szegény. A doktorbácsi azt mondta, hogy a porszívost használjuk, mert ez a leghatékonyabb. Az az igazság, hogy jobban örülnék egy doktornéninek.

Az Ujvári Elemérnél szültem. Nagyon rég óta járok hozzá, még a lombikos korszakomban ajánlották a vizsgálatok elvégzésére.
Nagyon meg vagyok elégedve vele.

Ti fel szoktátok napközben ébreszteni a gyerkőcöt, ha átalussza az etetési időt?

Remélem én is nemsokára olyan rutinos és magabiztos anyuka leszek mint Ti.

Sziasztok
educi

Hogy én mennyire raérek ma! 8) :lol:

Educi, ne ébrezd fel a kicsi lanyt, ugyis felébred, ha éhes lesz! Ilyen szép suly mellett szerintem nem kell emiatt aggodnod :P!

Jutka, akkor kivancsian varjuk a jatszohazas javaslatokat!
Egy ilyen helyen is talizhatnank, nem? Bar mondjuk kivancsi vagyok az arakra... :?
Mi ma félorat voltunk lent, de nagyon gaz volt ezzel a széllel. Manoka kékre fagyott, pedig egy halom ruha volt rajta + kezeslabas.... :( és igy is alig birtam felcipelni, még hintazni akart :roll:
saara

Sziasztok!

Educi
Üdv közöttünk! Gratulálok a kis Anitához! :D
Ricsit én is Ujvári dokinál szültem, mi is nagyon meg vagyunk elégedve vele, már 5 éve járok hozzá.
:D Egyébként én is pont ilyen aggódós anyuka vagyok, de szerintem ez nem baj. Bár néha a párom agyára megyek az aggódásommal. :oops: :roll:
Sajnos nálunk is távfűtés van, ezért már mondtam apának, hogy mindenképp szerezzünk be egy párásítót. Csak azt nem tudom, hogy milyet. Ti milyet használtok? És jó?
A szobákban többnyire 26-28 fok van, próbálom hűteni. Éppen ezért néha fogalmam sincs, hogy milyen rucit adjak rá. Szerintem én is vagy alul, vagy túl öltöztetem néha szegényt.

Küldtem a prividbe fül-orr-gégész doki-s telcsiszámot. Még várandósság alatt voltam nála. Szerintem jó doki.

Csilla
Le a kalappal előtted. Nagyon ügyi vagy! Én az ilyen dolgokhoz kétbalkezes vagyok, nálunk a családban a nővéremnek van kézügyessége. Általános suliban néha vele csináltattam meg a rajz házikat. :D

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Mostanában alig érkezek olvasgatni, és írogatni a babaneten. Már a hozzátáplálás lázában égek, és mindenféle olvasmányokat bújok. Lehet, hogy én sem várom meg már a 6 hó betöltését, és elkezdek kajákat adni a tejen kívül. Tudtok nekem segíteni? Írtatok a kismamás táblázatról. Hol is találom meg én azt? Tapasztalt anyukák, ugye ezt sem lehet elrontani. :oops: :oops: (A szoptatás az szerencsére jól ment) köszi előre is!

KépKép
toreau

Sziasztok!

Educi,
Üdvözöllek én is nálunk!! :lol:
A többiek már elláttak bölcs tanácsokkal.A párásító nagyon jó ötlet,és tényleg ügyelj a megfelelő ruházatra.

Huncut,
hát én sem örülök az eü reformoknak,nonszensz amit ezek ott fent művelnek.Nincs még semmi sem kidolgozva rendesen,de azért bevezetnek mindent. :evil: Lesz vizitdíj,de hogyan viszed majd véghez azt senki sem tudja.És aki nem fizet azzal mi van???Majd először megkérdezem az ajtóban,hogy van e 300ftja mert csak akkor jöhet be....
Egyszóval nagy káosz lesz az biztos! :shock: Az biztos még több adminisztrációval jár,meg amit már bevezettek a mindenről jelentést adni a MEPnek,az sem kevés meló.Itt minden arról szól,hogy könyvelj mindent és a beteggel kevesebbet foglalkozz!!!Azt is pénzért!!! :evil:
De a sok papír munka miatt visszavesz a főnök. :roll:

Joe,
még nem szoktunk be,csak próbálunk! :? Ma otthagytam 1,5 órára,hát sírt a drága,de nem akkor amikor beadtam,hanem mielőtt mentem érte,addig evett,játszott.Csak már fáradt volt,és gondolom hiányoztam neki.Még alszik de.tehát majd ott kell elaltatni ha tovább akarunk maradni,mert 9 után már nagyon nyügi.Holnap 10ig marad,de mondtam a gondozónőnek,hogy nem biztos,hogy bírni fogja,lehet,hogy 9 után le kéne tennie aludni.Aztán,hogy elalszik e ott nem tudom.De ott maradok a bölcsi közelében az egyik ismerősömnél,hogy bármikor el tudjak menni érte! :roll:

Na most lépek,mert nyügi a lelkem!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok lányok:)

Lenne egy kérdésem

Nem tudtok valakit, aki albérletet keres esetleg? Csepel központjában, alacsony rezsis, 23 nm es, kertesházrész lenne, egyedülállónak kiváló vagy gyermektelen párnak (mivel egy szoba,konyha, fürdő), butorzott a lakás.

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Helló Mindenkinek!!!
Megjöttünk az "őszi nyaralásból"!
Jó volt otthon lenni! A család végre megismerte Katát! :P
A baj csak az hogy betegen jöttünk haza Katával! :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry:
Orrfolyás, köhögés és ezerrel nyügszi! Jó kis éjszakánk lesz! Dokinő semmit nem adott! :cry: :cry: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Mit lehet tenni a porszívózáson kívül???

Kép
anid

Sziasztok!

Ranpo! Mi használunk párásítót, már Sanyika megszületése előtt is használtuk és én szeretem. Általában éjszaka megy és ha egy este elfelejtem bekapcsolni, akkor arra ébredek éjjel, hogy ki van száradva a szám. Hiába van párologtató a radiátoron. Ez a panel.
Rengeteg féle-fajta van az üzletekben, nekünk Boneco van, állítólag ez egész jó márka. Azt érdemes nézni a kiválasztáskor, hogy hány négyzetmétert illetve köbmétert tud párásítani. Van amelyik csak egy kis szobát és van ami egy egész lakást.
Egy nagy hátránya van, hogy sokkal porosabb tőle a lakás, gyakrabban kell törölgetni a port.

Toreau! Tuti nem lehet elrontani a hozzátápit (sem),mert a babó jelez ha valamit nem jól csinálsz :)

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Saara
nyomoztam még, Felssőgödön van egy hal sütőde a Duna partján, ott is van egy játszótér. ott van csúszda, mászoka, hinta, homokozó, stb.. a dunapart jó, mert van hol homokos és van hol kavicsos. mindenki megtalálja azt ami neki bejön.

Toreau
Lapozgass vissza, valaki feltette a Kismamás táblázatot. Elrontani nem lehet, legfeljebb Robika ronthatja el a kajálást pl. ha valami nem ízlik és nem eszi ill. ha mindene olyan lesz. Előre szólok, hogy szerezz be szuper mosóport, mert az alma nekünk valahogy sehogy sem akar kijönni a színes ruhákból.

Educi
Hamar belejössz ne aggódj :wink: Nemrég szinte még mindannyian kismamák voltunk és az idő elröpült, gyere legközelebbi talira, könnyebb lesz a neveket beazonosítani.

Anid
Adj neki egy kis cebiont, az sima C vitamin, az jó immunerősítő.
Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

2 nap szünet és alig győzek benneteket visszaolvasni, kis grafomán banda. :P No de nálunk a kert téliesítve, autó téliesítve, csak én nem bírom átállítani magamat erre a hidegre. Brrrrrrrr :? Blanka is rosszabbul tűri az öltöztetést a 3. réteg után. Nem csodálom. Annyi ruhát adok rá a sétákhoz, hogy alig fér bele a babakocsiba, ráadásul hason fektetve még kisebbnek tűnik a hely, pedig úgy szoktam sétálni vinni, mert úgy alszik. :roll:

Amúgy nagyon jókat mulattam a hsz-eken. A tüdős orrszívó a kedvencem :D Még sosem hallottam róla, de legalább 2 emberesnek képzelem és valószínűleg végigröhögném a műveletet. :lol:

Educi,
Üdv köztünk és gratula a pici lányhoz! (Végre még egy kislány. :) )
Sokat nem akarok hozzátenni a témához, fül-orr-gégész ügyben nincs is tapasztalatom, de kövér kisbaba nincs, úgyhogy a súly miatt ne aggódj. És nem kell felébreszteni sem. :)
Remélem rendeződik a csöpp nózi problémája hamarosan - bár sajnos a tél ehhez nem ideális évszak.

Orrszívás ügyben én általában este csinálom most, hogy nem beteg, csak a por meg ez-az gondolom felgyűlik kicsit az orrában (magamból kiindulva). A trükk, hogy fürdésnél mindig lelocsolom az arcát bő vízzel, amit prüszköl kicsit és talán be is szív egy kis vizet, ezáltal fellazul a szmötyi és öltözés után jöhet a porszívós orrszívó. (Egyébként én készülök kipróbálni, már van cserecsövem hozzá. :P )

Gesztenye ügyben pedig az jutott eszembe, hogy tavaly télen a Metro katalógusban egyszer hirdettek hámozott fagyasztott egész gesztenyét, szóval lehet, hogy érdemes körülnézni a hiperek fagyasztóiban...

Ági,
Szívesen a belépőt. :)

Hát most ennyit sikerült megjegyeznem és képernyőre vetnem.
A kiasszony 8-kor beájult, fürdés előtt, szopi után... Szerintem mára K.O., így a fürdés elmarad (no ez nem rendszeres :oops: , még nem büdösödik :D ) de még egy peluscsere hátra van. (Lassan talán visszatérünk a napközbeni alvásokhoz, igaz csak fél órás terminusokban, de a mai nap reményekkel kecsegtet. Még a szopi is minimum 3 óránként volt!)

Jó éjt mindenkinek!
Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok. A beteg babóknak jobbulást.

Educi.
De jó nem csak én sasoltam hónapokon keresztül a többiek írásait. Ne izgulj belefogsz jönni, hallgass az ösztöneidre, a megérzéseidre. Azt szokták mondani majd a következőnél már te osztod a jobbnál jobb tanácsokat. Ahogy a többiek is írták, nálunk is bevált +1 réteg a babának. Kb. 2 hete voltunk mi is náthásak, azt mondta a dokinénink, hogy a pici babáknak sokkal nagyobb az orrmandullájuk, sokszor ezért szürcsögnek, nálunk ez reggelente volt jellemző, ilyenkor Apát megbolondítottam, mert közöltem vele, hogy ez a gyerek pedig náthás. Kész volt tőlem, na mindegy.

Képzeljétek a hugicám is kisbabát vár - igaz már 28 hetes - tisztára irigylem. Benneteket nem kap el a pocak utáni nosztalgia, ha láttok egy kismamát?

Orrszívás ügyben a porszívós a nyerő, az tényleg kiszippantja ami bent van felesleg. Érdekes volt nálunk, ha Apa szippantotta a Laura orrát, akkor nem sírt, bezzeg nálam.

Ne haragudjatok már nem emlékszem, nemrég írta valamelyikötök, hogy a Trófeában volt. A Szerémi útiban, ma voltunk és nagyon barátságos, bababarát hely. Adnak etetőszéket, van csuzda a kicsiknek, játszószőnyeggel.

üdv, Andi

Kép
andusz

Sziasztok!

Andusz, ne is mondd a pocak utani nosztalgiat :roll: ! Olyan hamar megy el ez a 9 honap, ugy érzem ezer éve volt mar... :roll:
A babavaras a legjobb dolog a vilagon - gondolom ez foleg az elsönél jellemzö :)! En is mindig irigykedve bamulom a kismamikat, olyan jo nekik :)!

Nalunk ugyanez volt reggelente: "ez a gyerek nathas, nem akarod kiporszivozni az orrat? : :lol:"

Bocsanat lanyok, szomenésem van ma :oops: :oops:, biztos a hülye idö miatt....... Lépek mostmar!
saara

Helló Mindenkinek!

Na szóval! Most már higgadtabb vagyok!

Jó sokat írtatok, igyekszem visszaolvasni, csak hát Manó nyügszi! Hála az égnek átaludta az éjszakát, s most magától visszaaludt! Sajnos az orrát állandóan kell pórszívózni(most törtem el épp reggel)! :twisted:
Apa is beteg! Brühahah

Üdvüzlet az újaknak!
A gyors olvasásban láttam hogy valaki érdeklődik Melczer doki iránt! Nekem 6 éve a dokim és okés! De részletesebben is adok infót, csak még nem olvastam vissza rendesen!

Ha kimarad volna:

Minden évfordulósnak sok puszi!!!!

:P :P :P :P :P

Kép
anid

Na végére értem az olvasásnak!

CSillah
-Most vettem észre, hogy viktor és Kata egyidősek!!!
- Nagyon ügyi vagy a rajzokkal! Az én tudásom a kreativitásban korlátozott, de majd biztos fejlődni kel, mert valakinek csak segíteni kell majd a iskolás házokban!
- Tényleg van még ilyen technika óra a sulikban?

orrszívó
Nálunk bevállt, nincs sírás, mintha tudná, hogy neki így könnyebb! Apa kipróbálta és szerinte jó, na persze vettünk egy kispórszívót, mai alacsony fokozatban is tud szívni, meg nem használom másra!

Timi
Melóhoz gratula, végre egy jó hír a reformok mellett!
Tegnap egyébként találtunk még egy előnyt! Ha aznapi receptet váltasz be az ügyeletes patikában este, akkor nem szedhetik az ügyeleti felárat a 300 ft-t,mert az sürgősséginek számít, ez egy 2004-es rendelet, most jutott eszükbe! NA szép! Egyébként a gyógyszerészekkel néha televan a hócipőm! A homeós bogyókról semit nem tudnak, pedig árulják!

Saara
Legalább neked bejön a dömper! :lol: :lol: :lol: :lol:

Educi
Szia drusza!
A nátha esetén ne engedd az oltást, mégha adoki azt is ajánlja! Sajna a családdunkban történt emiatt tragédia, de ezt nem részletezem! Nálunk hétfőre esedékes a négy hós oltás, nem engedem, pedig a dokinő mondta, hogy Perszem,vigyem! Na ja, ahogy a férjem mondja:" Más faszával könnyű verni a csalánt! "Bocs! :oops:

Gabek
gesztenyéhez gratula!!!
Almafolt nem jön ki csak ollóval!

Na dugulok! Apa ápolása jön!

Kép
anid

hali!

köszi gabi az infót! a 244-es oldalon pöttöm pannánál megtaláltam a táblicskut! pannának köszi a SZKENNELÉST, ÉS H. MÉG MINDIG FENN VAN A TÁBLA. most egykezezek, azért ilyen össze-vissza ez az írás. robika egyfolytában az ölemben akar lenni, vagy szórakoztatni akrja magát. most elő kell szedni megint a mondókákat, énekeket! na pá!

KépKép
toreau

Sziasztok!

Én is jól lemaradtam...

Sziasztok újak! Annak idején én is így kezdtem. Csak csendben figyeltem, aztán, mikor már eléggé kétségbeestem az első hetekben, betoppantam. És hasonlóképp, mint most is, nagyon segítőkészek voltak a lányok. Jól megnyugtattak, és sok hasznos tanácsot kaptam. Mert ez egy cuki társaság! :D :D

Még én sem olvastam vissza mindent, csak a végét.
Az orrszívással kapcsolatban lenne is egy kérdésem: nálunk még sosem volt taknyosságra, megfázásra utaló jel, (kopp-kopp), ezért még sosem porszívóztunk. Kis buci szokott nagyritkán lenni az orrában, de én is fürdővízzel fellazítom, aztán fültisztítóval kiszedem. (Na nem turkálok nagyon :) ) Ugye nem kell egészséges babánál porszívózni, csak hogy tiszta legyen?

Na futok, puszi mindenkinek,

Ági és Panka

Anid! Klassz, hogy jó volt a "nyaralás", még szerencsétek volt az idővel! Akkor jövő héten minitali?

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Ági! Nem-nem, nem kell porszívózni ha nincs semmi gond az orrával! Csak ha náthás. Egyébként akkor bármilyen sűrűn lehet használni, nincs korlátozva, h pl. napi 3-szor vagy ilyesmi. Érdemes előtte fellazítani valamivel, nálunk a doki néni a tengervizes Sterimart ajánlotta, nekünk bevált.

Itt elkezdett szemerkélni a hó! :(

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Pár napig nem jön az ember, és alig győzöm. Tegnap végre sikerült elolvasnom mindent, de már a felére nem emlékszem. :oops:

Educi, üdv közöttünk. A lányok úgy látom már megválaszolták a kérdéseidet, de nekünk is azt mondta a gyerekorvos, hogy még pici a járatuk, és attól szörcsöghet, meg párologtassunk. A Jencike is szörcsögött egy darabig.

Cserági, én épp most olvastam, hogy minden nap kell tisztítani az orrot, épp azért hogy ne legyen belőle megfázás.

Anid, örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás. Fel a fejjel, gyorsan előzd meg a bacikat, és hátha elő se jönnek.

Prücsök, hát igen meg kezdődik ez az időszak, amikor a sok ruha közül ki se látszik a gyerek. Én is bajba vagyok, mert eddig biciglivel jártunk, boltba, postára, mivel eléggé messze van, de ebben a nagy szélben nem indultam neki, főleg, hogy a Jencike is meg én is taknyosok voltunk/vagyunk. És ezért is bocsi, és Tőled is Anid, hogy még nem sikerült feladni a nyuszikat, de mire a párom hazaér, addig bezár a posta. :oops:

Hé lányok, most nézem, hogy szállinkózik a hó!!!! :shock: :shock: :cry: :cry:

Ági, sajna nem tudok albérlőt.

Timi, ügyik vagytok Hannával, és oda járatod, ahol az anyukád dolgozik?

Saara, szerintem még én is lemaradtam, úgyhogy utólag is boldog születésnapot a kis lurkónak. Nem semmi, hogy már egy éves. Tényleg nagyon ráértél tegnap. :lol:

Joe, az tényleg jó ötlet, hogy olyat találj akivel kölcsönösen tudnátok egymás gyerekeire vigyázni. Hajrá, hajrá!

Csilla, nagyon ügyi vagy! És is tervezem az új házban a falat festeni, de én úgy, hogy diavetítővel rávetítem a képet a falra, és úgy körbe rajzolom. Hát majd meglátjuk mi lesz belőle.

Hát most ennyi jutott eszembe, bocsi ha valakit kihagytam.

Mi most tegnap óta küzdünk a drága fiacskámmal. Tudtok nekem segíteni? Az a helyzet, hogy tegnap óta, ha egy pillanatra kimegyek (postás nénihez, anyósomhoz valamiért) mire visszajövök üvölt mint a sakál nagy krokodilkönnyekkel. Eddig mindig szépen eljátszott, nem tudom mi ütött belé. És a du-i alvásából is sírva kiabált, hogy ANYAAAAAAA. Nem történt semmi olyansmi, hogy magára hagytam volna, vagy ilyenek, úgyhogy nem tudom mi történhetett, és hogy mit csináljak. Ötletek?

Na megyek, mert szétrámolta az összes krétát.
Pusz

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok,

Huncut
Annyit írtatok a taknyosságról, hogy tegnap vettem Sterimárt, Te hogy használod?

Anid
Te kérdezed, hogy van-e technika óra? Te tanár vagy nem? Nálatok nincs? Nálunk még a gimiben is volt, bár na jó ott már csak mindenféle hülye elméleteket tanultunk, nem barkácsoltunk.

Educi
Én a nem keltegetős táborba tartozom, olyan szépen, békésen alszanak, az olyan jó nekik :P Ha valami gondja van úgyis szólni fog.

Nálunk szakad a hó, és nincs is téli gumim :-(

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Angyalka, mondtatok Jencikének a kistesot? Nem lehet, hogy érzi és fél, hogy elveszit? Mostmar latszik a pocakodon, nem?
Milyen a masodik terhesség?

Toreau, szerintem jo ötlet egy kicsit hamarabb elkezdeni a hozzatapit! En késöbb kezdtem lehet ezért ment ilyen nehezen az elején...
Ha megveszed a decemberi Kismamat elvileg kapsz hozza naptart, annak az utso oldalan van a tablazat.

Gabek, a Sterimart orrszivas elött kell befujni a gyerköc orraba és néhany perc mulva jöhet a porszivo.... Fellazitja a "dolgokat"...
Nalunk V mostmar imadja a porszivot :P! Ezt ugy értük el, hogy néhany napig a szoba közepén tronolt és jol meg tudta viszgalni. Mostmar imadja, megöleli, puszilgatja :roll:, dömpernek hasznalja, föleg amikor hasznalom, ratamaszkodik és követ, 5 x ki-bekapcsolja, stb.... :roll:
Az orrszivasért nem rajong, de utana tapsolunk egy sort és el is felejti az egészet.

Lanyok azt hiszem nagy szerencsénk van, hogy M.o-n ilyen sokaig otthon maradhatunk a gyerköcökkel! Van egy francia ismerösöm, 3 honapos a kislanya és par hét mulva vissza kell mennie dolgozni. Rengeteg teje van, ugyhogy kénytelen lesz gyogyszerekkel elapasztani. Most probalja cumisüvegre szoktatni a kiscsajt, utalja, üvölt, szoval kiraly :|! Gyerek meg mehet a bölcsibe :shock:

Holnap irany a börze. Koran akarok kimenni hatha nem olyan brutalis a tömeg még ilyenkor. Tapasztalatok?

Szép napot!
saara

Hellóka!

Mindkét beteg gyerkőcöm alszik! :?

Saara
Börzére érdemes már 8-ra menni! Én mindenképp akkor megyek, mert Manó reggel nyugisabb!

Gabek
Nem tudom, középiskolában nálunk nincs.

Nem is mondtam: csonthártya gyulladásom van a bokacsontomnál! Nyillaló fájdalmam van, akkor is ha nem megyek, vagy felpóckolom a lábam és a sarkamon pihentetem.
Kaptam sarokemelő kispárnát, illetve, ha nem szoptatok akkor majd gyógyszert . deez még nem aktuális!
:cry: :cry:
Minden elindulás gázos, de lehet hogy el kell majd menn imégeygszer a dokihoz, mert ez "kispárna" valjuk be komolytalan! CSak kéne egy jó ortopéd orvos!
Van valakinek javaslata?

Kép
anid

Sziasztok,

Anid,
Kenjed be a lábad jóddal, az segíteni fog. Csak húzzál rá zoknit, mert mindent összefog. Még annak idején a sportorvosom tanácsolta, mert nekem is elöfordult párszor, csak nekem a sípcsontom fájt. Hogy a gyerekeink egyidösek, azt én már réééég tudom. :lol:

Angyalka2,
A diavetítö jó ötlet, úgy biztos gyorsabban megy.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Saara, hát már elég rég tudja a Jencike a kistesót. Puszilgatja a hasamat, meg mondogatja, hogy hogy hívják. De most se változott ez ügyben semmi. Meg szerintem még nem tudja, hogy ez mivel fog járni. Legalábbis ezzel kapcsolatban nem mondtunk neki semmit.

Kép
Kép
angyalka2

Azt elfelejtettem írni a hozzátápi témához, hogy megvettem a Kismama babakonyhája című könyvet. Szerintem nagyon jó, ebből válogathattok, akik most kezdik a hozzátápit is. Igaz akinek megvan sok kismamája, az onnan is meg tudja nézni. Nekem is elég sok megvan, mégis megvettem, mert így nem kell keresgélni. Ja, és a végén ott az a bizonyos táblázat, hogy mit mikortól.

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok Lyányok! :)

Képzeljétek Boti elindult! :lol:

Pont nem voltam itthon, teniszezni voltam Apa vigyázott rá.
Jövök haza Apa így fogad:
-Van egy jó meg egy rossz hírem.-ekkor már majdnem infarktust kaptam. Mindig akkor történik valami Botival mikor nem vagyok vele. Hatalmas monokli a buksiján elesett. :(
A jó hírre már nem is voltam kiváncsi, teljesen kiborultam.
Aztán csak kibukott belőle. :) Én közben meg ölelgettem Botit.
Aztán letettem a kanapé elé, és leültem a földre a szoba közepén.
Boti meg fogta magát elengedte a kanapét és odajött hozzám.
:lol:

Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban azokhoz, akiknek már járó babája van. Kérlek segítsetek!

Szóval agyrém egyébként, nem is tudom hogy örüljek e ennek, hogy Boti elindult. Mert én úgy tudtam, hogy a babák popsira esnek. Boti nem. Boti olyan lelkes, akkora önbizalma van, hogy elengedi a kanapét, járókát (mindegy, hogy mit) és megy nagy lendülettel aztán előre felé esik. Tökre félek, hogy kitöri a csuklóját, vagy a kis arcára esik stb. Stabilan megáll, de túl lendületesen megy és akkor már nincs megállás és esik.

Ez így normális? Mit csináljak?

Kicsit félek a holnapi naptól, hogy mennyire fogom tudni óvni az esésektől. :roll:

Előre is köszi a válaszokat!

Annyira váratlanul ért ez az egész. Tegnap már megtett mondjuk 3 lépést, de akkor még popsira huppant vissza és tegnap még lassan egyensúlyozva ment. Gondoltam kis ügyi, talán majd elindul 10 hónaposan ha ilyen lelkesen gyakorol. De nem bírta kivárni!

Szép estét kívánok Mindenkinek!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Joe, gratula Botinak, nagyon ügyi már. A Jencike már 11 hónapos volt amikor elindult, de már nem is nagyon emlékszem hogy hogy állt meg. De Boti biztos hamar rájön, hogy ezt már mindig meg fogja tudni csinálni, és akkor lassít a tempón. Sajnos addig ez azzal jár, hogy esik-kel. Nem lehetsz mindig a sarkában. Meg amúgy is azt mondják a dokik, hogy ilyenkor még olyanok mint a gumibaba, úgy hajlanak. Ne aggódj, ezen túl kell esnie. Szó szerint is. :lol:

Kép
Kép
angyalka2

Hűha, ez a Boti fiú igazán nagyon ügyes kis legény. Le a kalappal! :) Bár én nem tudok még járás ügyben tanácsot adni, de szerintem ne parázz, mert sokkal rugalmasabbak még, mint a felnőttek és nagyon kis strammok. Erre múlt pénteken jöttem rá, amikor Blankával történt egy kis baleset és aztán kiderült, hogy semmi baja, de addig megjártuk a Jánosban az ügyeletet. :roll: Mindenesetre hamarosan lejjebb engedem a kiságy fekvőrészét.

Ma reggel nálunk is havazott. Gondolkodtam is rajta, hogy elinduljak-e jógára, de gondoltam végülis majdnem tél van, jobb időre nem nagyon számíthatok, uccu neki hajrá. Szerencsére már felkerültek az öreglányra a téligumik, így szerencsésen bejutottunk a városba és magánórán jártunk :) , mivel rajtunk kívül senki nem volt ma jógán. De tök jó, mert a szokásos 1 óra helyett, majdnem másfél volt, így Blankára és magamra is volt idő, aztán még a nap is kisütött.
Ennek örömére utána is jártam a kiskörúti bio abc-ben a gesztenyemasszának, de hetek óta hiánycikk. :(

Anid,
Jobbulást! Az én párom anno Tatabányán volt ortopéd orvosnál, de gondolom oda nem szeretnél menni.

Angyalka,
Édes lehet Jencike, ahogy puszilgatja a hasadat :) , de lassan rá kell hangolódnia neki is a kistesó érkezésére, nem? Olyan gyorsan elrepül az a 4 hónap. Pedig milyen jó is volt pocakosnak lenni! :P
Ez a diavetítős ötlet nagyon kreatív! :wink: Sose jutott volna eszembe, persze nem is tervezek falat festeni. Nálunk ez a tesóm dolga, végülis ő porcelánfestő, én meg més másolni is gyenge vagyok.

Sara,
Én is olvastam nemrég egy könyvet, amiből kiderült, hogy Franciao.-ban csak 3 hónapig vannak otthon az anyák. Meg is lepődtem, mert azt hittem nálunk fejlettebb országokban ezt érzékenyebben kezelik. De legalább anyabarátok lennének a munkahelyek, hogy lehessen napközben fejni és másnap azt kaphatná a pici otthon vagy a bölcsiben. Jézusom, el sem tudom képzelni, hogy a csöppöt ne én/mi lássuk először megfordulni, 4kézlábazni, menni... :shock: Hát úg y látszik Közép-Europában is vannak előnyös dolgok. :)

Andusz,
Tök jó, hogy nálatok is hasonló korúak leszenk az unokatesók. Gratulálok a hugodnak! :)

Jutka,
Ha a gyógyszertár felé jársz, engem is érdekelnének a homeós füzetek. Már nézegettem könyveket, de nem tudtam eldönteni melyik lehet jó hozzá nem értőknek. :? Nem sürgős, csak ha arra jársz és eszedbe jut.

Jó börzézést a börzézőknek és szép hétvégét mindenkinek!
Én általános pihenést rendeltem el, csak főzni fogok, házimunka már kipipálva a hétre. Éljen!

Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Szép telet mindenkinek! :) :) :)

Joe!
GRATULÁLOK! :) :)
Nagy pillanat ez, amikor elindul az ember gyereke! Ne izgulj, hamar meg fogja találni az egyensúlyát. Azért rohan annyira, mert nem tud betelni az élménnyel. Botinak kb. három hétbe telt, amig biztonsággal megtanult járni - ezt úgy értem, hogy egyre kevesebbet esett el, érezte már, hogy mikor bizonytalanodik el és inkább megállt.

Ha belegondolok, Boti inkább gurul ide-oda, de igazából nem üti meg magát, csak látványra ijesztő néha, amit művel.

Ezen az időszakon tényleg át kell esni, de szerencsére olyan nagyot esni nem birnak, mert alacsonyak és közel vannak a földhöz.

Az biztos, hogy figyelni kell rá, de te eddig is jól csináltad, irtad korábban, hogy nem kapdostok utána folyton, hanem engeditek, hogy megtapasztalja, melyik mozdulata mit eredményez.
Ez szerintem most is helyes megoldás. Egyedül ne hagyd egy percre sem, de engedd neki, hogy felfedezze a világot két lábon! :) :)

Nézd meg a bútorokat, melyiknek van esetleg éles sarka vagy melyik labilis és igyekezz ezektől távol tartani Botit!
ÉS: PAKOLJ EL MINDENT EGY MÉTER MAGASRA! :D :D :D :D
Hihetetlen sebességgel éreznek rá a rámolás izére.

Meglátod, tök jópofa, ha totyorászik a nyomodban és lehet neki szólni, hogy gyere ide - és tényleg oda is megy!

:) :)

Nálunk most apa ügyel, lement Botival biopiacra, mert sikerült meghúznom az Achilles-szalagomat és lábam pihentetésére vagyok kötelezve. :?
Mostanában mindig van valami betegeskedés nálunk, most már kicsit uncsi.

Végül egy észrevétel. Az alattunk lévő topikot szerencsésen felélesztették és irkálnak a kismamik ezerrel. Beleolvastam és bár tudom, hogy sorstársakat találni nagyon jólesik egy várandósnak-nekem is az volt-, úgy látom, csupa olyan kérdésük van, amit érdemesebb lenne itt feltenniük. Hátha meglátogatnak minket.
Úgy láttam, Mesa irt is nekik, hogy szivesen látjuk őket. Remélem, benéznek ide is!
kgk

Sziasztok!
Én is alólatok vagyok:)
Decemberre várjuk Pannánkat, már kezdek hisztis lenni....
Nem tudjátok véletlenül, hogy van-e egyágyas fizetős szoba a klinikán? Na és mennyiért?:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Helló Csajok!

Megjártam a börzét! Megint vetten néhány nagyobb ruhát, de már kevesebb mennyiségben ,mint a múltkor. :lol:
Vettem gyógybetétet a cipőmbe és így már sokkal job a járás! :twisted: Öregszem! de azért doki kell!

Mágnes
Üdv itt, én is olvaslak a másik oldalon titeket, előbb utóbb itt landoltok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Van egyágyas szoba de az a másodikon van, keveset járnalk fel a csecsemősök segíteni, ha kkérdésed van neked kell lehozni a gyerkőcöt, és fürdetéssel is ez a helyzet! Én nyáron Marsiékat is ekkor láttam bent.
Szóval ha az első gyereked, nem jó! Szerintem! De ha sok a rokonod és bejárnak és szórakztatnak akor jó!

Joe
Gratula Botinak!!!
Sokkal többet bírnak a kicsik mint mi! Nyugi! De azért jó résen lenni így az elején!
Sok tanácsot nem tudok adni, mi még csak forgunk és tüsszögünk! :lol: :roll:

Prücsök
De nincs komoly baj ugye?

Kép
anid

Szia Mágnes! Ez az egyik sztenderd visszatérő kérdésünk, és mindig azt válaszoljuk, hogy van, de csak Marsi Anikó próbálta eleddig. A tarifákról is csak ő tudna beszámolni, de sajna ő nem fórumozik :(
Viccet félre téve, a klinikán ez az alaapítványi szoba rendszer nem a leggördülékenyebben működik. Eredetileg nőgyógyis betegeknek van kialakítva, egy emelettel feljebb, és nehezen lehet hozzájutni. A Péterfyben pld. van többféle (egyágyas, kétágyas), és ha szüléskor van szabad, akkor viszonylag elérhető áron (4e/nap) igénybe vehető. Mikor én szültem, akkor a klinikán még nem volt ilyen lehetőség.

Prücsök! Csak nem kimászott Blanka a kiságyból?? Az én fiam is tud már kúszni, tolatva, és kissé koordinálatlanul, de erre még nem képes. Le a kalappal! Hogy történt? ( férjem is anno kimászott a kiságyból, és csak azt vették észre, hogy már a földön játszik :lol: )

Joe! Nagyon ügyes Boti! Én is úgy csinálnám, ahogy Kinga írta. Inkább rámolj el mindent az útjából, és hagyd, hogy maga fedezze fel a saját lehetőségeit, és korlátait. Én fej-/térdvédőt se adnék rá. Olyan nagy divat ez most, de ha nem érzi a fájdalmat, akkor mi kényszeríti majd, hogy jobban vigyázzon magára? És végülis a lakásban mozog, nem egy veszélyes üzemben.

Lányok, kösz az infókat hozzátápi ügyben! Ma vettünk már etetőszéket is, meg ivópoharat (ha már eddig nem szoktunk rá a cumisüvegre) az outletben. Úgy döntöttem, hogy végül megvárom a hat hónapos kort. Nagyon érdeklődő Robika, meg nálunk is felborult a 3 óránkénti szopi. Van úgy, hogy 4 órát is kibír a gyerek, és vagy 10 percig van cicin, elengedi, lespricceli a tej, ő meg vigyorog. Közben az arcomat fogdossa meg a kezével játszik, de nem úgy néz ki, mint aki éhes lenne. Olyan össze-vissza kéreckedik mellre. Én nem úgy érzem, mintha meg akarna jönni, de akkor meg mi lehet. Szerintetek?

KépKép
toreau

Sziasztok lányok!

Igen, próbáltam a lányokat átcsalni a másik topicból, de többször nem is próbálom. Kaptam egy választ felixanyutól amiben leírta, hogy nem nagyon próbáltunk neki segíteni. A válaszából ítélve nem szeret minket. Na mindegy, ha ő így gondolja,akkor legyen így.
Engem tök idegesít, mert nem vagyunk ilyenek.
na mindegy most csak ennyi.

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Angyalka,
nem anyuhoz járunk bölcsibe,mert anyu Füreden bölcsődevezető,mi pedig Veszprémben járunk bölibe.De nem tudom,hogy szerencsés lenne e ugyanoda vinni a gyerekeimet,ahol anyu dolgozik.Lehet,hogy egy két gondozónő másképp állna a gyerekhez,főleg ha nem szeretnék a főnököt! :lol:

Joe,
nagyon ügyes Boti!Hanna még nem akar menni,nem is erőltetem.De Botin már a Mekiben is látszott,hogy tetszik neki a lépegetés. :lol:

Mi is betegek lettünk :cry: náthás a drága.Pedig overálban mentünk minden reggel a bölcsibe.Szerintem találkozott az első bölcsis bacival..
Meg jön a 7.foga is...

Szép estét mindenkinek!

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
timiban

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X