Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jó reggelt mindenkinek, azazhogy már dél van :)

Érdekes éjszakánk volt... :( de inkább nem ecsetelem. Visszaolvasni szintén csak kutyafuttában volt időm. Igy ha nem reagálok valakire, akkor bocsika, igérem bepótolom. :)

Tünemény Boglárka, ahogy ki van esve... :lol:

Annácska,

rémes amit irsz , úgy fűtésileg, mint ami a Peti babával történik!!! Nagyon drukkolok Nektek!

Bosco,

én Esztert főzelék után megkinálom cicivel, mert az elvileg a szomjat is csillapitja. Sőt, még alma, körte, akármilyen gyümi után is, na nem rögtön.... Azt nem értem , inkompetens emberek hogy tudnak megmaradni a pályán? Védőnénit le kell lőni.

Vok,

Mi a Sterimar? Nekünk is tiszta trutyi az orrunk, és gőzöm nincs hogy szivjam ki! Levegőt nem kap rendesen, és olyan köhöési rohamok jönnek rá, h rossz hallani.

Ma megyünk dokinénihez, utána majd jelentkezem. ha allergiához nem is ért, remélem egy hülést csak el tud látni, ill. kezelni. Ha nem, disszidálok.

Medike,

Kajaügyben Cory a kompetens, én is mindent tőle kérdek. Az én szubjektiv véleményem, h ésszerű határokon belül lehet neki adni bébiételt. A tegnap pl láttam milánói spagettit 6 hós kortól, hát azt bizti nem adok neki. Lehet kapni erdei gyümölcsös bébiételt is, amit áll. lehet adni pl 4 hótól, hát azzal én még várni fogok egy évecskét. Allergizáló. Én inkább magam főzök Eszternek, de vannak kikerülhetetlen dolgok, mint pl a gyümikonzerv. Merthogy már nem szezonális cikk. Az almát már nagyon unta, igy hát vettem neki vilmos körtét. Sztem hallgass a józan eszedre, meg a lányokra :D :D

Eszti,

azt kérdi a barinőm, h küldje el postán a cuccot? Merthogy még nem voltál....

Most dugulok, később még visszanézek. Megyek meglátogatom a Vanillka által ajánlott oldalakat.

Ja, és köszönjük szépen a dicséreteket, elkönyveltük. Egykoron majd képet is dobok róla. Tudom, tudom, csak igergetek... :(

PÁPÁ.

KépKép
gaby70

Eszti

én is kéremszépen a táblázatot, csak a kultúrám miatt is. :D

Medike,

Én a főzeléket krumplival sűritem, és mindig párolok hozzá egy kis almát plussz főzőlét. Úgy nem ragacsos, és a bébi is szivesebben eszi meg úgy. És azon forrón pépesitsd h ne legyen ragacs.

puszik.

KépKép
gaby70

Ja, még valami.... Gyümölcslevek ill tea? Eszter néha unja a vizet és akkor kap sütőtöklevet vagy szőlőlevet vagy gyógynövényteát cukor nélkül. Ez baj?

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Medike!

szőlőlé? Sztem Cory '' leharapja '' a fejed. :D :D Mellőzd sztem. akkor már mindjárt bort is adhatsz.... :(

Már bocsánat. :shock:

KépKép
gaby70

Gabi-Miért nem jó a szőlőlé???Vagy 6,5 hósan még nem lehet?Lili már ihat,sőőt mag és héj nélkül mehet a szőlő is.Én már adtam Lilkónak,csak nagyon macerás. :? Kismamás (Cory féle) táblázatban 7-9 hós kortól lehet.Úgyhogy olyan nagy baj nem származhat belőle. :wink:

Köszi,hogy ilyen elnézőek vagytok velem :D Ha nagy leszek meghálálom :D
Vendég

az a baj, hogy imádja :( utána kell nézzek a család felmenői között a borozóknak :lol: :lol:

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Csak aztán Eszter bébi nehogy rácuppanjon egy hordóra :D :D
Vendég

azt olvastam, hogy a szűrt gyümilevek mehetnek 4-5 hós kortól és valamivel a tápszert is álcáznom kell :? meg ha ehet barackot akkor miért ne ihatná a levét?
Ezek teljesen naív elsőgyerekesanyuka gondolatai :oops: úgyhogy bátran az építő jellegű kritikákkal :lol: :lol:

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

A lányok többsége szerintem ezt a táblázatot használja:
http://www.otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

Vali!
Tudom nem a te hibád, mert csak te is futtába olvastál bele, de a babaszobás receptgyüjtemény szerintem gáz. Találtam pl. 4 hónapos babának házilag kutyult túrót, stb.

A másik szerintem oksis, de mindjárt jön Cory és megrázza a grabancomat :wink: :lol:
Vendég

Én is adok szőlő levét, átpaszírozom a szűrőn, és teszek hozzá babamüzlit (gabona), imádja Bence.
Gaby, húúúúúú, elfelejtettem, ma felhívom a barinődet! :) :oops:
Küldöm a táblát csajok.

Szerintem gyümölcsnek a levét simán ihatja, én tegnap almát préseltem a gyümölcsprésen, felhigítottam 1:1 arányban vízzel, és azt itta Bence, ezzel szerintem semmi gond nincs. Amiket lehet kapni gyümölcsleveket és teákat, én azért nem adom, mert cukker van benne, illetve a teáknál szerintem jobb a gyümölcs.

Medike, én így főzöm a főziket: rizs, csirkemell, zöldség vagy gyümölcs, pici olívaolaj, és zöldségek esetében valami fűszer, amit már ehet (táblában benne van): petrezselyem, zeller, stb. Ettől íze is lesz. Bencénél a zöldborsó a kedvenc, illetve most a gesztenye-alma-rizs-csirke-olívaolaj. Én azért inkább rizst adok, mert sokkal krémesebb lesz, mint a krumpli, nem olyan száraz, és több tápanyag van benne.

Medike, kérdezz bátran, itt sokan elsőbabások vagyunk, ezért van a topic, hogy okosodjunk egymástól. Kinél ez jön be, kinél más. :)
Vendég

Lehet velem van a baj, én olyan allergia mániás vagyok és mióta kórházasdit játszottunk, óvatosan bánok még az almával is. Cory annakidején leharapta a fejem a keksz miatt, pedig az olyan ártatlanul hangzott. Szerintem almalé okés, de a szőlőlé 6 hósnak túlzás. Na majd eldönti Cory.

Érdekes, a rizset nem próbáltam még. Adjak azt ma neki krumpli helyett?

Eszti te összefőzöd? Én mióta kipróbáltam a sütőzacsit, nagyon ráálltam. Igy ki van zárva, h hatszor odakozmáljam :oops: :oops: , pedig főzőfenomén vagyok amúgy.

Szerintetek amit egyszer ( többször ) evett már és pár napig - hétig kihagyom, és újra adnám neki, újra szoktatni kell hozzá, vagy mehet en gross?

KépKép
gaby70

Gaby, szerintem nem Cory dönti el, hanem az anyuka. :wink:
Én szőlőlevet tán 7 hós kora után adtam, mert a táblában az van.
Egyébként a keksz nem ugyanaz a kategória, mint a gyümölcs. Gyümölccsel kezdünk hozzátáplálni, szerintem azt nyugodtan eheti, akár lé, akár gyümi formájában. A keksz más tészta, mert a cukron és liszten és tejporon kívül semmi hasznos tápanyag nincs benne. Akkor inkább gabonaőrleménnyel sűrítsük a gyümölcsöt.
Szerintem anyáink is ilyet adtak volna inkább, ha lett volna 30 éve. Ők azért adtak kekszet, mert 1. akkor még a tudomány sem volt ilyen előrehaladott, 2. nem nagyon volt sok választás.

Barti, a Holle babamüzlit itt vettem nem messze egy bioboltban, talán az Árkádban is van. :)
Vendég

EGyrészt nem vagyok sem döntnök sem semmi.

Medike: sajnos nincs igaza a dokinak, attól, hogy elsőre nem jön ki pötty, még előjöhet az allergia később :( Balun pl 5 évesen jöttek elő a pöttyök a dinnyére.

Ital: én alapvetően vízpárti vagyok, de a gyümölcslevekkel semmi bajom, ha nincsenek agyoncukrozva és tényleg gyümölcsből vannak. A fiúk most pl 100%-os almalevet isznak. NEm tudom, láttatok-e már ilyet, 3-5 literes dobozokban van, létezik belőle bio és nem bio. A nem bio 1200 körül van az 5 literes. Nincs benne sem cukor sem tartósítószer, sem szinezék. Ilyet már Liza is kapott.
Ha egyébként kap a baba szőlőt (márpedig aki nem hasfájós, akár kaphat is), az ihat simán szőlőlevet.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory, ilyet én is vettem már, a zöldséges barátunk a Nagybaniról hozta ennél sokkal olcsóbban. :wink: És tényleg jó. :)
Vendég

Meli:köszi a vizsgázási tippet,a gond csak az hogy én most írásban vizsgázom! :lol: :lol: Cuki a lányod ahogy bealudt! :lol:

Medike:Én is mindig a csajoktól kérek segítséget!Mindenben!Nekem nincs itt senki aki tudna segíteni!Akik vannak,azokra én nem hallgatok,mert akkor már Fannika a töltöttkáposztán is túl lenne! :wink:

Vali:csak a krémet nyalatta le sógórnőm az ujjáról,de az nagyon ízlett Fanninak!Fél szemmel azért engem nézett a kis puncis!Mintha tudná hogy ezt neki még nem szabad! :lol: :lol: :lol:

Babcika:azért jó hogy adsz néha életjelet!Én nagyon örülök neki!Hiányoztok innen! :lol: Képeket már régen láttam!
Csajok az idegtől ilyenkor többször megy a hasam!Ezért a múlkor Fannika is elindulás előtt nyakig csinálta magát!Most is számíthatok rá szerintem! :lol: Na jó lépek is tanulni!Pussz mindenkinek!
Itt süt a napocska! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok

Mióta nem voltam rengeteget írtatok, de megpróbálok mindenkinek írni, míg Martin alszik.

Köszönjük a dícséreteket, átadtam az illetékesnek /azóta jobban edzi magát/ anyuci meg hízott nagggyon sokat. :lol: :lol: :lol:

Ildi
a főtt krumpli nálunk sem nyerő, a rízs jobban csúszik Martinnak. ma én vagyok nagy mosásban, mert már két napja nem mostam, hanem csak vasaltam. és most kezdhetem előlről :(
Natinak gratula a kúszáshoz :) :)

Nyúlanyó
Tomdi nagyon jó súlyba van :) Jó hogy meggyógyúltatok :)

Meli
Jó a hó eséses kép, de ma már nálunk is esett a hó, de most nagyon süt a nap úgy hogy havacska mindjárt elolvad. martinnak mutattam amikor esik a hó és nagyon tetszett neki csak úgy nézte az ablakból és minden áron kiakarta nyitni az ablakot.
Bogika nagyon édes ahogy kidőlt :) :)

Szelivi
Martin már pár napja szépen űl és nem dől el :lol: saját maga űlt fel előszőr mászásból, és már nem támaszkodik egyik kezével sem ülés közben.
A pótvizsgád sikerűlt,? mert aszem ezt még nem olvastam sehol, de ha már írtad valakinek akkor bocs.

Vali
Jót nevettem a férjeden, hogy mit csinált a szülőszobán :lol: :lol: .Sajnálom a menzit :( én voltam, nekem írtál róla,.

Borcsa
Gergőnek is szép súlya van :) Jöhetnél többet írni :)

bosco
fannikának gratula a súlyához, őis nagyon szépen fejlődik :) A véleményeket meg a tanácsokat hallgasd meg aztán csináld azt amit te jónak látsz. Hogy miért pont most kap új ízeket, mert te úgy gondoltad, hogy most van itt az ideje, Fannika semmiről sem fog le maradni lényeg a szép fejlődés neeeeem?

Gaby
Jobbulást és sok gyógymanót :) :) :) :) :) :) :
kívánok Eszterkének.

Annácska
Nagyon sajnállak titeket, :( ennyi problémával :( Nagyon nagy türelemre, kitartásra és erőre van szükséged. Remélem párod támogat és segít mindenben, úgy könnyebb átvészelni a nehéz helyzeteket, Kívánom, hogy minden jól sikerüljön.

bartika
Jobbulást nektek :)

Eszti
Írigyellek a pihid és a fűrdőd miatt, :) Én már adtam Martinnak mandarin levét összekeverve banánnal, ízlett neki, de hát neki minden ízlik nagyon szereti a pociját. Valamelyik nap adtam a kezébe új hagymát hááát szét rágta, szívta alig bírtam elvenni tőle :)

Na megyek mert ezer a dolgom majd később jövök, ha a kicsi fiam nem telepszik ráa gépre :)

Pussssszancs mindenkinek :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Most látom, hogy vannak hó fordulós babák :)

Petikének és bartika pöttyének, utólagosan,. de Tünde baba ma 7 hónapos.

Gratulálok nekik :)
Kép

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Meli!
Édes Boglárka, ahogy kifeküdt!
Én az esélytelenek biztos nyugalmával szoktam menni vizsgázni! :D

Bartika!
Jobbulást nektek!

Medike!
Én nem adok minden kaját amire rá van írva, hogy az ő korában lehet. Úgy nagyjából két hónapos csúszással, de még így is kimarad egy-kettő. Egyébként meg pont most ment valami csatornánt, hogy nem elsőre lesznek rá allergiásak a babák a kajákra, hanem a második vagy többedik etetésre. Ugyanis elsőre eldönti a szervezet, hogy mit csináljon vele, és második evésnél vagy kilöki (allergia), vagy elfogadja.

Gaby!
Mi már próbáltunk rizses bébikaját. Egész jó. A sinlacban is van rizs.

Boscó!
Mi meg a csülkös babon lennénk túl turmixolva!

Zsu!
Gratulálok Martin ülőkéjéhez! Na majd egyszer mi is eljutunk idáig. Pótvizsgázni holnap megyek. Változatlanul nem tudok semmit, de lehet, hogy a múltkori kérdések lesznek, és azokat megszereztük!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Vagyok én is, ha éppen kilátok a takonyból... Bocsi :) Dóri is elkapta tőlem, így felváltva hapcizzuk tele a lakást :( Voltunk dokinéninél, kapott orrcseppet, meg Fenistil cseppet, és reménykedünk, hogy gyorsan kilábal belőle.

Meli!

Pipinek bejött a vers, ő mindent szeret, amit szavalok, vagy énekelek neki. Nem értem, hogy lehet, de szereti a hangomat :twisted:

Zsu!

Hogy tanítottad meg a fiadat mászni? :) Elöl jártál a jó példával? :twisted: :twisted: :twisted: De most komolyan, tényleg érdekel :)
Nagyon édes Martin, a kis felderítő :)

Eszter!

De jó, hogy ti már jobban vagytok! Hát igen, a tali akkor elmarad, de egyszer majdcsak újra mind egészségesek leszünk :)
Hanna nagyon szépen ül, és amilyen csábos a kádban, mint egy díva :)

Gyöngyi!

Végül mit találtál ki a férjed szülinapjára? Jó ötletek engem is érdekelnek, mert az én férjem is előbb-utóbb lesz 30 :)
Grat a 9. együttlevési-évfordulótokhoz!
Jók a talis képek :)

Tünde!

De jó, hogy nem kell többet tornázni mennetek! Kis ügyi Bettus :)
Még a hogyan segít a férjünk a gyerek kötül témához: az én férjem bármit megcsinál, de a peluscserénél nem tolong :) Az öltöztetés is megy neki, csak picit lassan. Olyan édes volt, ma pl. teljesen felöltöztettem a Dórit, és csak annyira kértem meg, hogy a cipőcskét adja a lábára, amg én készülök. Hát persze, hogy fordítva sikerült neki :twisted:

Babcika!

Lilkónak javulást, és drukk, hogy ne taknyosodjon be jobban. Talán azóta már a kiütések is elmúltak :)

Vali!

Jó kis pechszéria a ruhákkal :evil: Még jó, hogy sikerült kicseréltetni. Az sapi-sál együttes nagyon tetszik! Tök jó melegnek néz ki :)
A babaszobás receptekről egyszer írtam már (mondjuk jó régen) Szerintem vannak köztük jók, de némelyiket kicsit át kell pofozni, hogy használható legyen. Írnak jó nagy zöldségeket benne, pedig dietetikus ellenőrzi őket...

Medike!

Én nem bio zöldségeket veszek, hanem amit a piacon árulnak.

Edit!

Milyen volt a babatali?

Boscó!

Utólag boldog félévet Fanninak! Nagyon csini a kis ünnepelt! És a torta, nyami... :) Drukkhegyek a vizsgához!

Nancsika!

Alex csudaédes, az ejtőernyős kép a kedvencem :)

Bartika!

Jobbulást szegény kis Pötyikének, neked pedig kitartást!

Ildikó!

Öt adag mosás, te jó ég... A mosás még hagyján, de a vasalás... Jó az új vonalzós kép :) Natinak grat a kúszáshoz!

Nyúlanyó!

Grat Tomdi méreteihaz, nem kispályás :) Ügyik vagytok!

Annácska!

Hát nem semmi a fűtés nálatok :evil: A gyerkőcöket is sajnálom, remélem hatásos lesz a torna.

Na, azt hiszem "dióhéjban"ennyi :twisted:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok

Ma nem volt valami pörgés a topocon, de biztos jön majd az éjszakai műszak azt reggel nem győzöm majd vissza olvasni :) :) :) :)

Szelivi
Holnap gondolok rád, és drukkolok. És kívánok egy nagy kalappal :)

Évi
Bence fiamat kellet mászni tanítani, mert már 11 hónapos volt és nem volt hajlando mászni a kúszást profin csinálta de a hasát nem merte felemelni a földről. Szóval úgy tanítottam,... ha tényleg érdekel..., hogy mellé térdeltem négykézláb, átkaroltam a hasa alá tettem a kezem azzal megemeltem és együtt másztunk, persze bíztattam, hogy gyere, ügyes vagy, rakd a kezecskédet...stb. így másztunk a szobában de nagyon sokszor, mire végre annyit sikerült elérni, hogy négykézlábraállt és a hasa már nem érte a földet. Mert elötte ahogy kihúztam a kezem a hasa alól rögtön levágódott a földre. Szóval négykézlábra állt és innetől már kezdte rakni a kezecskéjét előre és elkezdett mászni. Micsoda öröm volt.
Megjegyzésként csak annyi, hogy lehet a bébikomp miatt történt mert túl korán tettem bele, és szegénykém elég sokat volt benne. esett is vele 2x. de utána soha többett nem raktam bele.

Na jó hosszúra sikeredett, bocsi :oops:

Mindenkinek nyugott éjszakát. :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

A hibákért bocsi, de nem ellenőriztem. :oops:
topocon=topicon, nyugott=nyugodt.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Sziasztok,

Ma egész nap csavarogtunk, de elég gyorsan visszaolvastam, nem volt valami nagy a mai termés :roll:

Annácska: Nagyon összejött most nektek :( Sajnálom a gyerkőcöket, nagyon remélem, hogy a torna segíteni fog, és nem kerül sor drasztikus beavatkozásra.
Én sem tudom, milyen az a tölcsér mellkas :oops:
Ez a fűtés mizéria is nagyon durva :evil:

Kaja: Én nagyon ritkán találok olyan recepteket, amelyeket egy az egyben fel tudok használni. Inkább azért böngészem őket, hogy ötleteket lopjak belőlük.
Mondjuk a babaszobásról pont a dietetikus miatt nem gondoltam volna, hogy sok hülyeség van benne :shock:

Cory: Ezeket a gyümileveket hol lehet kapni???

Livi: Drukk a holnapi vizsgához! :)

Eszti: Akkor te nem sütőzacsiban párolod a kajcsikat, hanem főzöd őket? Vagy csak a rizst főződ?
Az olajat mikor/hogy/mihez teszed bele???
Bocs, ha sok hülyeséget kérdeztem, de én még így nem csináltam kajcsit a manónak :oops: :roll:

Babcika: Hogy van Lilkó?

Hófordulós babáknak nagyon sok boldogságot kívánok :)

Minden betegeskedőnek gyors javulást!

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Na jóreggelt! :D

Látom, az éjszakai műszak mgint kimaradt. Megértem. Én is aludtam volna már 8tól, ha nem kezdek végeláthatatlan beszélgetésbe telefonon. :D:D

Annácska!
Tök sokat gondolkoztam ezen a fűtés dologon. Tuti, hogy kell tudni csinálni valmit. Én úgy emlékszem,hogy fűtési szezon alatt is lehet változtatni a megbeszélt hőfokon. Mintha ez rémlene egy riportból.

Zsu!
Gondolom a babykomp leírásában az nem szerepelt, hogy eshet vele a gyerek, meg hogy kimaradhat egy-két fejlődési szakasz, ha sokat van benne... Utálom az ilyet!

Jaaaaaaaaaa, igen. A tegnapi témához akartam írni:
Olyan jót mosolyogtam ezen a "Cory majd megmondja" típusú üzni. Senkise agyaúristen ezen a topikon!!!!! A Corynak annyi forja van hozzánk képest, hogy harmadszorra csinálja ezt végig és elég nagy tapasztalata van...

A szopi és a hozzátápi egy igen érdekes dolog. Ha nincsen szerencséd, a gyerekorvos és a védőnő nem a who szerint ajánlja a dolgokat és ha rájuk hallgatsz, akkor pick-pack tápot adsz a gyereknek, pedig lehet, hogy "csak" beteg, vagy már 4 hósan elkezded adni neki szopi előtt a gyümit, mert a védőnő egy elválasztós füzetecskét ad nekek, meg se kérdezi,hogy egyáltalán mit szeretnél. A dokid meg azt mondja, hogy 4 óránként etesd azt a szegény törpét egy idő után, mert az úgy jó... azt meg se kérdezi,h ogy iszik-e mást, mint anyatejet a gyerek... Szóval nehéz!!! Ezért jók ezeke a fórumok, ahol a tapasztaltabb anyukák okos, ügyes tanácsokkal látják el a kezdőket. Nekünk nagy mázlink, hogy 2 szopispárti anyuka is van itt. És az,h ogy hallgattunk rájuk. :D

Na, ez is jó hosszú kifejtés lett, sorry! :D

Megyek is, mert leányzó hív! :D

Puszi nketek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Vok írta!
[quote]N írta:ekünk nagy mázlink, hogy 2 szopispárti anyuka is van itt

Szerintem is :D
Van egy magyar topik, ahol az anyukák már a 2 hós babát etetik. Ha valaki akarja őket olvasni csak priviben árulom el, hol találhatók!

Évi!
Jót nevettem rajtad. :lol:
Elárulok valamit, bár szerintem tudod. A gyermekein ugy tekintenek ránk, mint ha mi lennénk az atyaúristen. Lehetsz a világ legrandább nője is, számára te vagy a legszebb.

A bölcsödében csendes pihenő közben két kisgyerek beszélget:
- Én már felvilágosult vagyok, tudom mi a különbség a fiú és a lány között. Én például fiú vagyok. Megmutassam?
- Igen!
- Akkor figyelj, felemelem a takaróm és íme: a lábamon kék zokni van!

Kép
Vendég

Vali: mi az Auchanban szoktuk venni.

cory
Budapest

Halihóó!!

Vali-Köszi Lilkó egyre jobban van,bár szörcsög,de nem tudom kiszívni.Kapott rá gyógyszeres orrcseppet,remélem minél előbb használ. :wink: Most is felébredtt,hogy nem kap levegőt :twisted: :twisted: :twisted:

Annácska-Nagyon sajnálom,ami két szépéségeddel van :( De remélem mindkettőjüknek megtaláljátok a legjobb megoldást.Engem is érdekelne,milyen a tölcsér melkas :roll: Na meg ez fűtésstory,tényleg a legjobb lenne,ha el tudnátok onnan költözni. :roll:

Livi-Hajrá-hajrá!! :)

Gyümölcslevek,kaják-Sztem sem Corynak kell eldöntenie,ki mit adjon a babájának.De nagyon jó,hogy 3 gyermekes,tapasztalt anyukaként jó tanácsokkal lát el minket több babákkal kapcsolatos problémában.De nem hiszem,ha bárki,bármit a maga elgondolásai szerinte tesz,akkor leharapja a fejünket.Hiszen azért mi is épkézláb felnőtt anyukák vagyunk :wink: (na látom Vok egy a véleményünk :D )

Zsu-Kemény meló lehetett azért így megtanítani fiacskádat mászni :shock: Le a sityakkal :D

Hozzátápi-Én magamról,ill. rólunk annyit tudok evvel kapcsolatban mondani,hogy azt,hogy mit,hogyan csináljak innen a babanetről szedtem össze.Nekem szerencsém van a dokival,ill. védőnővel is,de az,hogy 4 hetente talizok velük,még nem jelent semmit e tekintetben,minden nap meg nem fogom felhívni őket,hogy most mi is következik,mit főzzek a csajnak :D Úgyhogy éljen a babanet!! :D

Meli- :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Na lépek,mert most épp takarítanom kéne,míg Lili szunyál :?
Vendég

Sziasztok!

Anita, Vok,
köszi a hiányolást. :) Megvagyunk és jól is vagyunk, szerencsére a betegségek elkerülnek minket egyelőre. Csak az én izgága lányom mellett max olvasni van időm és írni már kevesebb. Múlt hétvégén Galyatetőn voltunk. Megint nagyon klassz volt, jót pihentünk. :) Lidi nagyon lóg rajtam. :) Mindenben segít pl. teregetünk együtt, kipakoljuk a mosogatógépet stb. Aztán van, hogy csak áll a lábamnál és nem ereszt sehova. 3napig ő is rettentően nyűgös volt. Éjszakák változóak. A mostani katasztrófális volt. Másnál is?

Annácska,
nagyon sajnálom a gyerkőcöket. Nagyon drukkolok Nektek, hogy minden jól menjen! A fűtés dolog horror.
Vok,
cuki Hanna. Szép nagy már. :) Betegség?
Medike,
üdv itt újra!
Anita, Babetta, Babcika, Vas Ildi,
gratulálok az újabb atrakciókhoz!!

Betegek hogy vannak? Jobbulást!

Engem is érdekelne, hogy a gesztenyét hogyan csináltátok meg kajcsiban.

A hófordulós babóknak gratula!! A képek minden-mind nagyon jók!!! Tegyetek fel jó sokat! Már minden picúr olyan nagy. :)

Bocsi, akinek nem írtam. Igyekszem ismét képben lenni.

Mindenkinek kellemes 7végét!
angi79

Na megint én :) Hoztam pár képet vki, (már nem tudom ki :oops: )hiányolta :

A vonalzós kép nagyban: :)
Kép
Már én is tudok így ülni :) ,bár itt 38,5 fokos lázzal :(
Kép
És néha ilyen agresszív kismalac vagyok :D
Kép
Aztán,ha elfáradok a garázdálkodásban,így kidőlök,akár ülve is :D
Kép
Vendég

Jaaa,ez nem is a vonalzós kép,bocsika :oops: :lol: Ez az :oops:
Kép
Vendég

Szép jó napot Mindenkinek!

Babcika!
Nem is agresszív a kismalac! Szerintem aranyos. Főleg, amikor a hordozóban alszik.

Nekünk nagyon rossz éjszakánk volt. Este alig akart elaludni. Hangosan bömbölt apa kezében, míg én oda nem mentem és el nem aludt rajtam. Aztán egyben aludt éjféltől két órát, onnantól óránként keltünk. Ma meg vizsga volt. Szóval a mosott sz@r effektus bejátszott. Annyira, hogy még a puskám is itthon hagytam. Szerencsére az egyik osztálytársam mindig dupla adagot gyárt. Amíg vizsgáztam, a kocsiban a férjem szerint egy órán keresztül sírt. Aztán pár másodpercekre elaludt és újra sírni kezdett. Most bezzeg ott randalírozik az ágyon, semmi baja.

Kép
szelivi

Babcika:én hiányoltam a képeket!Köszi!Nagyon édes Lili! :lol: :lol: :lol:

Livi:Én is túl vagyok a két vizsgán.Neked hogy ment?Én úgy érzem sikerültek,szerintem jövőhéten fennt lesznek a jegyek a Neptunon!Fannika jól viselte!Sajnálom hogy Tündi nyűgöske volt!

Meli: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Helló csajok,

ma is préseltem gyümölcsöket Bencének innivalónak, iszonyúan csúszik, nagyon szereti. Ez a mostani alma-körte-szőlő-sütőtök volt. Mi is letoltunk jó nagy pohárral. :)
Babetta, emlékszem, te mondtad, hogy amióta sűrűn isztok télen ilyen gyümilötyiket, azóta alig voltatok betegek. :) Remélem nálunk is így lesz. :)

Én a gesztenyét külön megfőztem. A héját bevagdaltam (keresztet vágtam a héján), és simán vízben megfőztem, gyönyörűen lejött a héja egyben, és ott maradt a megfőtt, fehér husú gesztenye. Aztán beltettem a másik főzibe (alma-rizs-husi) és együtt összeturmixoltam.

Vali, nem mindig sütőzacskózom, mikor hogy. :wink: De a sütőzacskóba is simán belecsurgatom az olívaolajat, végül úgyis az egészet kiöntöm egybe. Ha meg főzöm vízben, akkor a vízbe teszem, de olyan is volt már, hogy megpirítottam picit a rizst, aztán felöntöttem vízzel, bele a zöldség, husi, és tovább főzés együtt. :)

Angi, nálunk ugyanez, Bence állandóan a gatyámat huzgálja le, néha a bokámig. :) :)

Vas, írok privit Gödöllővel kapcsolatban. :)

Pussz
Vendég

Sziasztok!

Sajnos betegek vagyunk, ill. leginkább én. A lányok "csak" köhögnek.

Edina: mi járunk biopiacra, ahol csak egy árustól vásárolunk, akik megbízhatóak. Szerintem azért oda kell figyelni hol vásárol az ember, mert iszonyú mennyiségű vegyszert lehet megenni a zöldséggel, gyümölccsel. (is)

Vali: szülőszoba - apa horkolt :lol: :lol:

Nancsika: szupi képek Alexről :)
Patrícia átaluta az éjszakát mindig, de Dorina már nem, hozzá lehet szokni, na nem mondom, hogy mindig kellemes.

Annácska: nagyon sajnálom a gyerkeket!! Ennél nincs is rosszabb, ha velük van baj. :( Valami specialista nézte meg őket??

Bartika, Borcsa, Gaby: jobbulást Nektek is!!!!!

Boscó: védőnőre ne halgass, bólogass neki, aztán felejtsd el!!!

Vok: nem csak két szopipárti anyuka van, hanem mind azok vagyunk... :D

Éjszakáink sokkal jobbak, sikerült az óra után átállítani Bettinát is.
Délelőtt rakom le később aludni, így tolódik a második alvás is, este 7-8 között megy aludni. Éjjel egyszer kel.

Most ennyi telt tőlem.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Anita: Veletek mi újság??? Boti is átállt?

Angi: jó, hogy kimozdultatok megint, mi legközelebb februárban megyünk Sopronba.

Babcika: nagyon édesek a képek!!! :P

Biztos nem írtam mindenkinek, de ki sem látszom a nagy piros orrom mögül...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Boscó!
Remélem az enyém is görbül. Bár volt egy fiú, aki az előző vizsgánál is írt hat oldalt és most mégis újrázott velünk. Persze lehet hat oldal butaságot is írni. Majd írd meg milyen jegyeid lettek! Nálunk nincs neptun. Illetve csak a nappalisok részesültek abban a kegyben, hogy regisztrálhatták magukat.

Tünde!
Sajnálom a betegségeteket!Jobbulást! Az orrodra kenj pöttyös babakrémet, vagy bepanthent vagy sudocrem-et. Ezek - ha minden orrfújás után kened - másnapra szép új bőrt csinálnak az orrodra, ami nem fáj annyira.

Mi délután aludtunk egy hatalmasat, az egész család. A férjem kezdte :D . Tündi majdnem két órát aludt egyben.

Kép
szelivi

Tünde: jobbulást nektek!

cory
Budapest

Sziasztok :)

Kérem szépen mi ez a nagy pangás, mindenki tüntetni ment? :lol: :lol: :lol: /csak vicc volt/ :) :)

babcika
Nagyon tündéri a lányod, és a hordozóban ahogy alszik, nagyon aranyos :)

Szelivi
Remélem sikerült a vizsgád, :) a babák mintha éreznék mikor kell az anyucikat jó kifárasztani, :) de azért jó hogy semmi baja csak egy kis hiszti volt nem!?

Eszti
milyen oliva olajat használtok, mert annyi féle van és nekem fogalmam sincs melyiket vegyem. :roll:

Tünde
Sajnálom, hogy betegek vagytok :( mi előbbi gyógyulást nektek :)

bosco
Neked is gratula vizsgádhoz, remélem neked is sikerült, vagy majd csak utána gratuláljak :)

Szép, nyugodt, kellemes, romantikus, ......stb éjszakát mindenkinek :)
Olyan szép fehér minden ahogy esik a hó!!!!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Tünde,
jobbulást Neked!!! Sopronba melyik szállodába készültök?
Eszti,
köszi a gesztenyés leírást. Gyümilé fincsi lehet! :) Nálunk az anyán lógás ma még vásárlás közben is ment ezerrel. Olyan cuki egyébként, ahogy bújik hozzám. :)
Livi,
ismerős az éjszakai leírás. Remélem a mai jobb lesz Nektek is!
Babcika,
tündéri ez a kiscsaj. Az alvós képen olyan kis édes. :)
angi79

Sziasztok!

Vagyok egy gyors bejelentkezés erejéig.

Természetesen azt h '' majd Cory eldönti'' úgy értettem, h eldönti h egészséges- e ( lehet e ) adni. Az meg a világ legtermészetesebb dolga, h az anyuka dönti el, h meghallgat e egy véleményt, v figyelmen kivül hagyja. Ha félreérthető voltam, esetleg VALAKI megbántódott, ezer bocsika. :oops: :oops:

Livi,

hogy érzed? sikerültél? És mi leszel ''ha nagy leszel'' ????

Eszternek dokinéni antibogyót irt fel. Nem tud se levegőzni, se szopni, se enni, se aludni. És úgy látom egyre rosszabb. De hősiesen tűri. Már ácsorogni se nagyon van kedve. Én is el vagyok keseredve. Most tűnök, hátha tudok pihizni mig alszik kicsikét, Jó éjt mindenkinek, sziasztok.

KépKép
gaby70

Zsu!
Az az igazság, hogy nem kakilt már vagy négy napja. Lehet, hogy ez is közrejátszik. De amúgy jókedvű, beszédes, semmi baja. Lehet, hogy időváltozás van, vagy valami ilyesmi. Ma este azért meghőmérőztem a fenekét, és rögtön kakilt egy kicsit, de még láttam, hogy maradt benn. Majd holnap reggelre várom a többit. Sajnos glicerines kúpunk nincs itthon.
Nálunk nem fehér hó esik, hanem vizes dara, ami rögtön elolvad a betonon.

Gaby!
Én egész jónak érzem a vizsgát, de nálunk minden tanár egyéni rendszerben vizsgáztat. Volt akinél 30 százalék alatt pótvizsgázni se lehetett. Ha nagy leszek egyébként gazdasági agrármérnök leszek, agrárközgazdász szakon. Magyarul agromókus :D

Ma a lánykám az alábbit produkálta: Letérdelt mellém, feltámaszkodott a hasamra (sajnos van neki mire) és felállt, persze a kezével kapaszkodott végig, de mindkét lába egyenes volt. Pár másodperc után visszacsuklott térdre, de nagyon édes volt. Aztán mégegyszer megcsinálta, aztán úgy döntött vízszintesen jobb és eldőlt mint egy hasábfa.

Kép
szelivi

Sziasztok,

Cory: Köszi. Auchanban ritkán járunk, de megpróbálom a Corában :)

Babcika: Lilkó mindegyik képen nagyon cukorfalat, de tényleg az ülve alvós a legtutibb :wink: :D

Angi: Cuki lehet a gatyakapaszkodós Lidi :) Mikor teszel fel róla képet? Elég régen láttuk :wink:
Galyatetőn melyik hotelben voltatok? Anyósomék a 2 ünnep között akarnak menni valami wellness hotelbe ott, és elvinnének minket is, csak nem tudom mire számítsak, mennyire babacentrikus. :roll: Még nem néztem meg a hotel honlapját, de ha ti is ebben voltatok, írhatnál pár sort róla. Köszi :)

Livi, Boscó: Nagyon ügyik vagytok a vizsgákkal, én a hsz-ból úgy vettem ki, hogy optimisták is vagytok az eredményt illetően, szal egyben gratulálok is nektek :)

Eszti: Köszi, hogy ilyen részletesen megírtad, hogy főzöl Benyónak. Nagy kedvet kaptam a gesztenyés papihoz, már csak be kell szereznem valahonnan :)

Tünde: Jobbulást neked, kúráld magad.
Az azért jó, hogy a lányok nemigen kapták el. Drukkolok, hogy így is maradjon :)

Zsu: Én Bertolli extra szűz olivaolajat fogok használni (eddig még nem tettem Aliz hamijába, de ez van itthon), remélem ez jó.

Gaby: Gyors jobbulást Eszter babának! Szegényke :(

Livi: Húúúúú Tündi tényleg nagyon megtáltosodott :shock: Micsoda produkció :shock:
Én most 2 napig bébikaját adtam ebédre Aliznak, mert nem voltunk itthon, és attól a Kecskeméti Őszibaris pulykahústól, amit már írtam korábban, akkorákat trottyant, hogy ajjaj, győzzem kipucolni a csajt. Biztos a barack a ludas, szal ha kakigondotok van, esetleg próbáld ki.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vanillka!
Igen én is tudom, hogy a barack az besegít a kakiban, csakhogy magában nem eszi meg a lelkem mert savanyúbb, mint a többi, csak ha almás, vagy almás-banános. Ez utóbbiak meg megfogják a kakit. Egyébként tök keményet kakil, szóval lehet, hogy kevés neki a folyadék. Lehet, hogy el kéne kezdenem itatni egy kicsit vízzel. Eddig csak este kapott a Sinlachoz, mert az előírt sűrűséggel nem eszi meg, csak ha pépes-sűrű, és ahhoz szokott inni vizet. Van a játszótéren egy anyuka, akinek algíri a férje, és ő mondta, hogy algírban a nem kakilós nagyobb gyerekekkel egy féldeci olívaolajat itatnak meg és akkor beindul a kaki. És ő csinálta azt, hogy a bébikajába kevert olívaolajat.

Kép
szelivi

Livi: Az, hogy kemény a kakija, nem biztos, hogy attól van, hogy kevés a folyadék, simán betudható sztem annak, hogy 4 napja nem kakilt, hiszen ilyenkor már sok folyadék felszívódik a salakanyagból.
Én úgy emlékeztem, hogy te írtad, hogy Tündi is ette már a Kecskeméti őszibaris husit, azért írtam, hogy próbáld neki azt adni, mert abban nincs más hasfogó gyümi. :roll:
Különben lehet, hogy Aliz sem attól trottyantott akkorákat, csak egy tipp volt.

Ma jönnek anyámék, hozzák haza Vincét, szal napközben megint nemigen leszek, de este bepótolom :wink:

Viszont van valami, amit már régóta meg szeretnék kérdezni, csak folyton kimegy a fejemből :oops:

Szoláriumba lehet menni?? Van, aki jár már közülünk?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok! :D

Én is csak bekukk! De később leszek! :)

Most csak teszek egy videót Boglárkámról. Készül a Megasztárra!!!
http://s63.photobucket.com/albums/h157/ ... AG0002.flv

Livi!
Sikerült betegyem a táblicskut a vonalzóba, ugy h lementettem a gépre, majd feltöltöttem egy olyan oldalra, ahova lehet gifeket. Majd ennek a tuladdonságok címet bemásoltam a vonalzóba mint kép.
Remélem érthető voltam :oops: Ha mégsem szólj! :wink:
Vendég

Babcika!

Cukker az alvós kép, de nekem nagyon bejön az agressziv kismalac is! :lol:
Vendég

sziasztok

Gaby
Sajnálom szegény kicsi Eszterkét, jobbulást kívánok neki :) Milyen volt az éjszakátok?

Szelivi
Akkor érthető hogy miért volt nyügi Tündike, és azóta javult a helyzet produkált már valamit, vagy csak segítséggel megy neki. Különben az olaj jó ötlet de nem fél deci :shock: hanem egy kis kanálnyi :)

Vanillka szerintem nyugodtan mehetsz szolizni, persze csak mértékkel :)

Meli
Nagyon szupi a video :lol: :lol:

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

sziasztok!

Köszi a jkívánságokat, továbbra is én vagyok a legrosszabbul, de szerintem már a szervezetem ki van merülve, azért gyógyulok nehezen. 4 éve már vagy terhes vagyok, vagy szülök vagy szoptatok...

Livi: nálunk a borsópürés bébikaja is jó kakit csinál :oops:

Angi: A Hotel Lővérbe megyünk, mert a DM küldött egy tájékoztatót,hogy egy családnak (2 felnőtt + gyerekek) 15.500,-/éj/család félpanzióval. Ebbe benne van a fürdőbelépő, szauna.

Vali: szerintem nyugodtan mehetsz szoliba, csak a higiéniára kell figyelni (mint egyébként is). :)
Tényleg a tornával mi a helyzet??? Nyomod keményen?? :P

Meli: nagyon cuki Bogi a videón, a lányaimnak is tetszett!!! :D

Gaby: Nektek is további gyógyulást!!!!

Eszti: tegnap én is beleültem egy kád forró vízbe pihenni/gyógyulni. Nagyon jól esett, a család lelkére kötöttem, hogy negyed óráig hagyjanak békén, nem vagyok itthon :)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

KÉrdés: mennyi szabadság jár, ha az ember visszatér a munkába (majd)?? Azért kérdezem, mert én 2008. szeptemberben akarok a munkahelyemre visszamenni, de előtte úgy tudom ki kell adni a szabadságokat az elmúlt évekre, de lehet nem így van.

Talán még korai a kérdés, de ki hogyan tervezi a jövőjét a munkát illetően??

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: elvileg a tgyás idejére és a gyed első évére jár a szabi, de van, ahol a teljes gyed időszakát számolják. És perzse visszamenőleg több gyerekre is, ha nem vetted ki köztük.
Az én tervem: Liza 3,5 évesen megy oviba 2009. szeptemberében, akkor még 1 évet itthon maradnék főállású anyaként, és 2010. szeptemberétől szeretnék tanítani. Eleinte ha lehet, akkor félállásban.

cory
Budapest

Ja, és szivem szerint 2011-12-ben szülnék megint.

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?