Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Megvagyunk csak elvagyok havazva.
Vannak még szuperjó képek csak kicsinyíteni kellene,de nem mindíg jut rá időm.De igyekszem küldeni.
Milyen nagyok már a babák.Látod a ti babáitok vonalzója mellett is hamarosan a 2-es szám lesz,mint Emese vonalzója végén.
Régen írtad,hogy milyen fura a 2-es szám a Mesi vonalzójánál.

Nagyon szépen megy már egyedül.Van frankó télicipője és gyorsan megszokta,pedig jó nehéz.
Na meg az ára is az volt ,amikor megláttam,de kell a cipő.

Amint tudok azért olvasgatlak benneteket,igaz ritkán,de majd januárban lesz időm.

Kellemes napot mindenkinek.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta! Nagyon örülök, hogy írtál! Hát, igen, nézd ott vagyunk, hogy a kis magatehetetlen babáink, biza' már kifejezik az akaratukat és balhéznak, ha valami nem a kedvük szerint való! :o :? :? hamarosan 2-es felé haladunk mi is!
Vigyázzatok magatokra. Remélem, felépültél a mérgezésedből teljesen, mert ha nem úgy nem tudnál teljes erőbedobással dolgozni!
NAgyon ügyes Mesike, hogy már olyan jól boldogul egyedül, csak így tovább!
Már várom a januárt, hoyg többet lehess köztünk, de addig is, amint időd engedi, kukkants be és írj 2-3 sort, hogy hogy vagyzok! :)
Jó munkát továbbra is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hát nekünk a hóból csak eső jutott :(

Réka azért eléggé megszenvedett a fogacskákért, már hetek, hónapok óta nyügi, több kaki, sok nyál, rágás stb, de tegnap végre megszületett a fogacska. Este is sírdogált :(

Spenótot tudomásom szerint jobb 1 év után adni és akkor is csak heti egyszer mert megköti a kalciumot. A dokinő ezen a héten azt mondta nekem, minden zöldséget ehet Réka kivéve spenótot.

Andrea most Miamiban van a barátnőjénél, nem? Biztos azért nem jelentkezik!

Rita: Kitartás! Tudom mit érzel, de remélhetőleg egyszer vége lesz! Csavarogjatok sokat!

Kriszta: Jó, hogy írtál! Néha nekem hiányzik a pörgés, gondolom, most jól jönne a segítség!

Edit: Kriszta nagyon tündéri és Te is jól nézel ki!

Szép napot mindenkinek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok :!:

SEDITH:küldtem képeket.
Hát nagyon ügyesek itt a babák,mindenkinek bújnak a fogai,de jó,csak bár ne fájna nekik.
RITA:mi is nagyon sokat vagyunk egyedül a Lilivel,állandóan utazgatnia a kell a páromnak Pest,Szeged stb.
Ma is már elment 5-kor,3-kor felkeltem mert a Lili éhes volt,megetettem,megcsináltam a párom szenyóit,aztán én is visszafeküdtem,6-kor mikor keltünk már nem volt otthon.
Ő is sokszor nem ér haza fürdetésre,azt se tudta hogy a Lili napok óta nyüglődik a kajával mert alig találkoztunk és mikor hazaér,én már hulla vagyok,meg ő is és már beszélni sincs kedvünk.
Így keveset is látja a kislányt és sokszor lemarad minden újból ami velünk történik nap mint nap.
Sokszor bőgök is ez miatt,mert régen még elmentünk együtt babakocsizni de mára már csak ketten járunk szinte mindenhova.
És mikor sír ezért vagy azért csak áll és kérdezgeti hogy mi lehet a baj.
Régebben elmaradt a kislány vele,el tudtam menni ide-oda,de most már nem és nem is tudja megnyugtatni.
Ezért szokott anyukám vigyázni rá és ha hiszed ha nem,még apukámmal is jobban elvan,mint az apjával.
Mivel alig látják egymást,semmit sem tudnak egymásról és mikor meglátja az apját,eltelik egy kis idő míg elmosolyogja magát,nem úgy van vele mint mikor meglát engem.
De hát sajnos ez az ára hogy a kislánynak mindene meglegyen.
Gondolhatod hogy nekem is mennyire elegem van ebből az egészből,de nem tudok mit csinálni,szerencsére már annyira belerázódtam az egészbe hogy simán el tudok mellette végezni,főzni,mindig szép rend van itthon és tisztaság,elmegyünk a boltba,szinte mindent megcsinálunk mire ő hazaér.
Ma reggel meg eláztunk,bekapcsoltam a mosógépet és szépen kiömlött a bokáig érő víz,mert múltkor kipucoltam a szűrőt és úgy tettem vissza hogy nem csavartam rá és puff,kiömlött mind :cry:
Na most megyek majd jövök nemsokára.
Szép napot mindnekinek!

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Ja azt még akartam kérdezni lányok hogy mikortól lehet tampont használni?
Még nem mertem,mert nagyon erős a vérzésem.
Ti mikortól használtatok?

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok.

Ismét itt.

Eszter ebben nem tudok segíteni én legalábbis ,mert nálam még nem jelentkezett újrból a vérzésem.

:lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Eszti, megkaptam a képeket, gyönyörűek vagytok rajta mindannyian. Egy részét lementettem, de most csak egyet tudok feltenni ízelítőnek! Ahogyan írtad, majd rendre beosztogatom, jó? :) :) :)
Kriszta most ébren van és nagyon élvezi, hogy felálklhat, illetve már kezdi megmászni a bent lévő autósülését! :shock: :shock: :D :D Az imént a lábaival a levegőben kalimpált míg kapaszkodott az ülésbe és természetesen szörnyen büszke volt magára. Majd erről is teszek fel képet, de még nincs a gépben!

Szóval, most jöjjön Lilike, és bármennyire is keveset van a pároddal, azért szeretik egymást, amit a kép is nagyon jól bizonyít! :)

Kép :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JA, a tampon. Én vagy 2 hónapja használom, amióta elkezdtem szedni a bogyót, mert akkor lényegesen lecsökkent a vérzésem. addig kénytelen voltam szárnyas betétet használni, de uuuuuutálom! (Te most itt az intim tamponra gondoltál, ugye?)

Kriszta: Milyen jó neked! legalább ezzel spórolsz még egy kicsit! :) :lol: :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszönöm SEDITH,persze hogy jó lesz apránként,ahogy időd engedi,ugyis olyan kevésszer tudok képet feltenni vagy küldeni.
Persze intim tamponra gondoltam.
Ezt hogy érted hogy spórolok még egy kicsit ezzel?
Mióta megszültem állandóan vérzek,most állt helyre talán ahogy a gyógyót szedem,de még mindig nagyon erős és szülés előtt soha nem volt menstruációs görcsöm vagy csak nagy ritkán,de most már a derekam is annyira fáj hogy őrület :shock:
Azért nem értem hogy ezt írtad :roll:
Rengeteg betétet elhasználtam,kész anyagi csőd :shock:
Te.Lilike is így szokott vigyorogni ahogy puszilgatom a nyakát,látom Kriszta is nagyon élvezi :P
Itt nálunk az előbb eleredt a hó,de most megint megállt.
Azt hiszem már nem nagyon lehet kimenni mostanság gyerekkel.
Tegnap kivittem kenguruba,egyből el is aludt,elmentünk venni neki télisapit,mert nem volt neki csak vékonyabb.
Hát nagyon aranyosat vettem,olyan édi benne.
SEDITH,te mit adsz inni Krisztának?
Rá akarom szoktatni a vízre,de múltkor sem itta meg,mert ugye a tea elveszi az étvágyat,vagyis telít,bár édesköményt kap a Babamosolytól ami étvágyjavító.
Most egész jól eszik,éjjel sem bírta ki reggel 5-ig vagy 6-ig,fel kellett kelnem 3-kor,de persze örültem is neki hogy legalább evett.

Tudja valaki hogy mennyi a napi mennyisége egy 4 hónapos babának?
Na megyek csinálok egy kis cukorborsó főzeléket,mielőtt megőrülnék,mert már 3-szor csengettek kaputelefonon és sehol senki,meg van hogy csak egyet cseng és kész,nem tudom ki betyárkodik :x

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Ja azt elfelejtettem,hogy kijött ez a szar idő és nekem iszonyúan fáj a gátmetszés helye,ha állok olyan tompa fájdalom van benne,hát ez frontérzékeny lett :lol:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Eszter: Én a spórlást nem neked, hanem KRISZTÁNAK írtam. HÁt ha neki még nem jött meg, akkor nem spórol???? :P :P :P Eszter, csak félreolvastad, nem láttad, hogy nem neked szól! :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
NA, most csak ennyi volt. Bekukkantottam, mielőtt mennék palacsintát sütni. :)
Mindenkinek szép napot! Én itt jó karácsonyi dalokat hallgatok, és olyan jókedvű vagyok, hogy csak na! És csak úgy. Örülök, hogy lehullott a hó, bár k...a hideg van és fúj a szél. Ma nem megyünk sétizni! :(
NA, pá!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter: Én szülés utáni kontrollon kérdeztem a dokit és azt mondta lehet használni tampont már. Szerintem ami neked kényelmesebb azt használj!

Kép
Kép
etterke

Hát csajok,ma nem sokan voltunk.
Ki merre van vagy volt :?:
Képzeljétek,a lányom 2-szer megevett 170-et :lol:
Azt hiszem bejön neki ez a tápi,fini banános :D
Lányok,ti mennyire meritek kivinni ilyen időben a gyerekeket :?:
Én nem mertem ma kivinni,úgy félek hogy megfázik,pedig este el akartunk menni a tescoba,de mondtam a páromnak hogy nem akarom kivinni.
Most is szállingózik szépen a hó.
SEDITH:hát nektek vigyáznotok kell karácsonykor,Kriszta baba már nagyon kis rafinált és ügyes,azt hiszem nagyon fel fogja kelteni az érdeklődését a szép csillogó fa:P
Képzeljétek az én lányom 2 napja úgy kacag ha megdögönyözöm hogy sokszor azt hiszem röhögő görcsöt kap,hát haláli :lol:

Nem tudjátok mi van ANDREÁVAL MEG PETIKÉVEL :?:
Olyan régen jelentkeztek,azt hiszem akkor fázott meg Petike.
Remélem semmi baj nincs velünk és csak elfoglalt azért nem ír.
Valaki legyenszíves írja le nekem hogy mit ajánl mivel kezdjem a hozzátápit,mit kóstoltassak meg vele.
Mit szóltok ha almát adok neki?

Na megyek lefekszem,mert biztos éjjel fel kell kelnem,mert mióta nem nagyon evett mostanában felkel éjjel is enni.
Sok puszi mindenkinek és szép jó éjszakát :wink:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

B.Eszter!
Én kivittem Enéht!
Délelőtt voltunk az Auchanba, délután meg sétáltam vele.
Jól felöltöztettem, így nem fázik meg.
Középvastag nadrág, vastag zokni, kocsicipő. Body(rövid ujjú), közepes vastagságú pulcsi, vastag kabát, sapka(ez sem vastag).
Amikor az auchanba voltunk, akkor nem raktam rá takarót, mert a kocsiba meleg volt, de mikor sétáltunk kapott egy polár takarót, és rátettem a lábzsákot is a kocsira. Egyáltalán nem fázott, sőőőt! Mikor hazajöttünk és "kibontottam" iszonyat meleg volt a kabátja alatt.
Sétálni meg úgy sétáltunk, hogy sose fújja a szél.
ha még hidegebb lesz, akkor kap harisnyát, meleg nadrágot, hosszúujjú bodyt, vastag pulcsit-sapkát, kesztyűt és vastagabb takarót.

Tampon! Én azóta, hogy megjött, folyamatosan azt használok.Úúúúúúúútálom a betétet. Igaz hogy mostanában olyan erős, hogy 2-3 óránként kell cserélnek, de inkább mint a betét.

Eddig nem fájt a gátad? Mázlista.
Engem császároztak, és minden egyes időváltozást megérzek. :(
Olyan vagyok mint egy leveli béka! :P

Edith!
Handolódsz a karácsonyra? Pedig még 53(?) nap van karácsonyig.

Megyek, mindenkinek jó hétvégét!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

BEszter!

Először almával kezdd, vegyél üveg almareszelőt (sokat fogod használni), reszelj le egy kis almát, aztán teaszűrőn nyomkodd ki a levét. Először pár kanálkával, később többel adj, majd a hét végére már a püréből is tegyél bele. Szerintem nagyon fog ízleni.
EGyszerre mindig csak egy új kaját vezess be, és az első nap csak egy két kanálkával, hogy lásd nem allergiás -e, vagy fáj tőle a pocija. Alma után jöhet az őszibari, sütőtök almával, ilyenek. Csak jó laza legyen az elején. NIncs szerencséd ilyen szempontból, mert már alig van gyümölcs, bébiételt kell venned. Én az almát először ebéd előtt, tízórai után kezdtem el adni, de mi szopiztunk ebédre. Később ebédszopi után, aztán egyszer csak Tomi nem akart ciciczni ebédkor, hanem várta a kanalas kajcsit!

De hülye vagyok!!!! Most hogy mondjátok, most jövök rá, hogy miért szokott olyan hülyén fájni a hasam. Ugye nekem is császármetszés vágásom van, és szokott néha úhy fájni ott alul a hasam tök furán, mintha felfáztam volna, de most jövök rá, hogy az a vágás környéke, ami fájni szokott! :shock: :roll: :roll: , na ezt is tudom!

Én is ki szoktam vinni Tomit, jól beöltöztetem.

na megyek, jó éjt

Rita & Tomi
Kép
ritike

Jó reggelt csajok,azt hiszem én vagyok ma az első :P
Már negyed 7-kor fent voltunk,már kész az ebédem is,most akarok tarkabarka sütit csinálni.
A lányomat most vitték el anyuék,mert megyünk később vásárolni,majd délután megyünk érte.

SANCSI:most pár napja nem vittem ki,vagyis csak tegnap,szegényem nem szeret öltözni és kész káosz mikor nekiállok az egésznek mert a végére már annyira sír hogy kell egy kis idő míg a lépcsőháznál megnyugtatom és mire el tudunk indulni.
Én már adok rá egy jó ideje harisnyát,meg a téli kezeslábasát,alá meg rugi kiskabát body.
El szoktunk menni a plazaba,mert a tesóm ott dolgozik és ilyenkor egy kicsit mászkálunk odabent,de persze mindig le kell vetkőztetnem hogy csak rugiba legyen.
Kipróbáltam hogy kitakarom de nagyon sírt,addig amíg le nem vetlőztettem.
Ezért nem is viszem ma el a tescóba,mert nagy bevásárlás lesz és mindig elfelejtek valamit mert dünnyög a melegtől.

RITA:milyen az az üvegreszelő,ilyet külön lehet kapni?
És miért nem jó a fém?
Jó hogy mondtad ezt,meg is nézem ma.
Az almába nem kell cukrot raknom?
Hát elég gáz igen,mert már nem nagyon vannak gyümik,de majd megoldjuk bébiétellel.
Azon gondolkodtam hogy lereszelem és utána botmixerrel leturmixolom,az nem lenne jó?

Képzeljétek,reggel az apja vette fel,mikor hallotta hogy ébredezik,kivitte,játszottak és megkérdezte hogy tisztába teheti e.
Szegényt sajnáltam mivel nem nagyon van ideje a gyerekre,mindent megkérdez hogy csinálhatja e.
Múltkor készültünk fürcsire és jött utánnam hogy levetkőztetheti e.
Mindig látom hogy várja hogy kérjem meg erre-arra de én már annyira megszoktam hogy ketten vagyunk a Lilivel hogy sokszor elutasítom a segítségét.
Most mikor öltöztettem anyuéknak,mondom tisztába is teszem mert csak úgy dagadt a pelus és képzeljétek kaka volt benne :shock:
Azért írom ezt így meglepődve,mert az én lányom a bebától sötétzöldet szokott kakilni és olyan hangosan nyomja hogy nem lehet nem észrevenni és iszonyat milyen szaga van.
De most szép barna volt,szó nélkül kikakilta,észre sem vettem és egy csepp szaga sem volt :lol:
Hát úgy látom,nagyon jó ez a tápszer :P

SANCSI:de eddig is fájt a gátam,időváltozáskor,de azt hiszem szerencsés vagyok mert már harmadik napon tudtam törökülésben ülni a kórházban,el sem hitték mikor megláttak így az ágyon :)
A császárosok szerintem szarabb helyzetben vannak mert azt mondják és úgy is tanultam hogy az erősebben fáj mint a gát helye.
Tampon?Hát most fogok venni,mert már nekem is elegem van a betétből,kicsípi a seggem mint a pici babáknak :D

Na megyek,készítem a sütit,a párom nagyon fog örülni neki :wink:
PUSZI

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Lányok,várjátok a karácsonyt?
Fogalmam sincs hogy mit vegyek a páromnak?
Én ilyenkor mindig bajban vagyok :shock:
Olyan jó,tavaly még csak a pocakomban volt a kislányom,de az idén már ő is megláthatja a csillogó fát :P

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Berta Eszter: Én csak a szülés utáni legelső menstruációmkor nem használtam tampont, aztán kénytelen voltam, ugyanis nagyon erősen véreztem, és tampon+betét is kellett egyidejűleg :(

Várom a karácsonyt én is, azért is, mert munkából csak azokban a hetekben tudunk teljesen kikapcsolódni. Persze akkkor nem is keresünk semmit.... Ajándékok beszerzése tényleg kissé macerás babával... Nálunk Ákos ugye már megszületett tavaly karácsonykor is, de még elég pici volt. Idén már többet érta dologból.

Sancsi, VRitike: Érdeses, nekem a császár-hegem eddig nem volt érzékeny, de mostanában volt, hogy viszketni kezdett... 1 év után.

Kép
mölli

MÖLLI:hát akkor már nyugodtan használhatok tampont,már 4 hónapja lesz hogy szültem.
Nekem is iszonyú erős vérzésem van,szinte fél óránként kell cserélnem.
Nem tudom hogyan lesz a karácsony,de anyuék mondták hogy nekik ne vegyünk semmit,ők is csak az unokáknak vesznek.
De hát ez is csak 2 ember,mellette ott vannak a tesóim,párom keresztfiam,barátnőm,a kislányunknak meg ugyis együtt veszünk ajándékot.
Ma akarok neki venni zenélőt a kiságyra,amit láttam a tv-ben az nincs még minálunk,de láttam micimackósat és elemes,nem kell felhúzkodni.
Meg se kérdezzétek mennyibe kerül:7500 ft.

SANCSI:ti szoktatok menni az outlet centerbe?
Mert a párom szokott ott vásárolni,mikor Pesten van és jövő szombaton felmegyünk együtt.
Szeretnék kabátot venni meg csizmát,lehet ott ilyeneket venni,mert én csak a tv-ben látom a reklámját nem tudom milyen.
A párom ott vett a Lilinek kabátot,képes volt 7000 ft-ot adni érte,persze 14-ről volt leárazva,de csak 2-szer volt rajt mert már most nagyon macerás ráadni,éppen hogy jó neki most.

Na a süti is elkészült,most megyek kihasználom az időt és kilakkozom a körmöm :P

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Sancsi: Hát tudod, amikor lehull az első hó, nekem mindig a karácsony jut eszembe. És igen, hangolódtam tegnap a karácsonyra, de sajna, ma már nem csak a hangulat a karácony, hanem az is eszembe jutott, hogy mennyi pénz fog kelleni. Mit tegyünk, ettől sem lehet ma már eltekinteni.
Köszönöm azt a továbbított levelet, én szabályosan megbőgtem. Mert szent igaz, hogy csak rohanunk és rohanunk, finom kaja, finom süti, szép ruha, sok játék és a karácsony igazi értéke már rögtön elvesztődött ezek között.

Eszti: Az üvegreszelőt háztartási és babarészlegen is megnézheted, jó ha van ilyened. Olyan halacska-szerű formája van (általában), van körbe egy mélyedése és középen meg állanak a fogai, a reszelő. Ha már ezen lereszelted az almát, akkor természetesen nem kell turmixolnod. Először csak levet adsz neki, ahogy Rita mondta, majd belekeverstz egy kicsit a pépből is. Először nem az egész gyümölcshúst, csak fokozatosan.
Valóban rossz időpontot fogtál ki, d eszerencsére lehet bébiételes gyümölcsöt is venni. Amikor már megkóstolta az almát és az őszibarit, akkor adhatsz sütőtököt, vegyítheted almalével vagy tápszerrel, hogy jó híg legyen. MIkor már 2-3 különféle ízt megismert, akkor az újabb gyümölcsöt-zöldséget bevezetheted úgy, hogy kevered a már ismerttel, és 3-4 naponta kaphat újat. Ekkortól már lehetsz kicsit bátrabb, nem kell egy-egy hetet megvárni egyfélével. De mindig legyél résen, nehogy kiüssön vagy ilyesmi. Amikor Krisztának adtam narancslevet, látod kiütött, pedig most, 6 és fél hónaposan volt! Megpróbálok ma mailt írni neked. de nem ígérek semmit! :oops:
JA, és én is adok harisnyát Krisztára, már, ha kiviszem, és avastag overállját is. de ez attól függ, hová megyünk és mennyit ülünk. HA sétálunk, akkor jól felültötetem, esetleg be is takarom, ha elalszik, de ha csak annyit van kint, hogy a lakásból a kocsiig, a kocsitól az üzletig vagy ismét a lakásig, akkor annyi réteg van rajta, mint bent, csak sapkát adok rá és egy takaróval körbecsavarom. Az autóban és a bevásárlásnál leveszem róla. De én bent is adok rá egy vékony harisnyát és egy vékony rugit vagy tréningnadrágot, mivel legtöbbet a földön van, és nem szeretném, ha felfázna. Főleg most, hogy folyt az orra is. A lakásban viszont nincs hőgutta, 20 és 21 fok között mozog a hőmérséklet.

Ettreke: A spenót, valóban nem a legjobb úgyhogy nem kell sokszor adni. A karotin, a folsav, és a kálium tartalma nagy (de a kálium a banánban is van nagy mennyiségben)
viszont van benne az oxálsav, ami akadályozza a vas és a kálcium felszívódását. Mondjuk ez akkor fontosabb, ha sok tejterméket eszik a baba, mert abban rengeteg a kalcium. Ezt én is tudom, nem is kap Kriszta csak kb. egyszer egy hónapban, de azért egyéves korig nem hinném, hoyg kellene várni vele. Ha viszont nem kap, szerintem az sem oylan vészes, hisz vasat felszed a husiból, májacskából is (ha kap. Krisztának még csak egyszer adtam.) és más ennivalókból is.

NA, hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kellemes napot, gyönyörű hétvégét mindenkinek. Itt elég nagy hó hullott az éjjel, de most süt a nap, így kezd olvadozni. Viszont veszettül fúj a szél, ha megyünk is ma sétálni, nagyon keveset maradunk, ha nem áll el. Lehet, hogy maradunk a tegnapi módszernél, a kinyitott ablaknál. Hiába, ha fúj a szél, kriszta még most is kapkod a levegő után, így nem merek kockáztatni.
Na pussz!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mölli, és a többi frontérzékeny csaj: Nekem szerencsére soha nem fájt a gátam. Nem is érzem, hogy hol van. A heg látszik egy kcisit, de nem vészes. Amikor vakbélműtétem volt, akkor is mondták, hogy mindig fog fájni, ha változik az idő, hát szerencsére, soha ilyesmit nem éreztem. Talán a szerencsések közé tartozom.

Eszter: A karácsonyfát elfelejtettem. Hát valóban, kissé tartok is attól, hogy mi lesz, hiszen már most hétörög a kislányom mozgás szempontjából! De már eldöntöttük, hogy kikötjük valahogy, hogy nehogy el tudjon borulni! Ami a díszeket illeti, mér nem is merek rágondolni. Csak abban reménykedek, hoyg addigra már nem a szájába akar dugni mindent.
Mindenesetre még szinte két hónap van addig, és azalatt még sokat értelmesedhet. Már most, ha azt mondom, hogy NEM, akkor megszeppen és rámnéz, mintha azt kérdezné: te ezt most komolyan gondolod? :roll: :roll: :roll: De a radiátorhoz már nem megy oda, ha rászólok, 180 fokos fordulatot vesz. De az a lényeg, hogy ha arra közeledik, akkor mindig rá kell szólni. Vagy ha más tiltott dolgot akar elérni. Következetesnek kell lenni. Nem tudom, mennyire lehet később is az lenni.

Te már nygyon ügyi vagy ma. Én még szinte semmit nem csináltam, csak krisztát rendeztem el, etettem, Istvánt indítottam útnak, reggeliztünk, kávéztunk (Kriszta Istvánra borította a csésze kávéját :lol: :lol: :lol: , az este meg a borral tette ugyanezt :P :P :P ) és beágyaztam. Igaz, hogy 9 után keltünk fel, bár Kriszta 6 után evett, de aztán még szundikált és elvolt magában is. :oops:

de most már kellene menni valamit csinálni is. Tegnapelőtt sütöttem sok sütőtököt, ott vár a hűtőben, hogy kikaparjam és dugjam be adagonként a fagyóba, hogy télen is legyen. Meg még virágot is kell öntöznöm, mielőtt nekifognék a hétvégi takarításnak. De van időm. :P Estig. Addig még ide is szeretnék jönni, ha ti is írtok! MA lustizós kedvemben vagyok! :P NA pá.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter: Írtam mailt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok.

Ebben a hidegban 1 kis nyáridéző

Kép :wink:

Kép

Látom már mindenki a karácsonyi ajándékozáson töri a fejét!
Hát mindenkinél probléma ez.Mi még azt sem tudjuk kinek mit is vegyünk.Vagyis Emesee kap 1 nagy Dupló Legót.
Most van a Metróban akciós és azt vesszük meg neki.

A többin meg még gondolkodnunk kell.

Nálunk 24.-én reggel felválltva megyünk el vásárolni,mert még akkor is kint árulunk.
Sajna ez van,de ígysem jut időm semmire.Ígyis én csinálom decemberben a netkert.Azután ,amikor végzem vele ,mehetek ki a vásárba árulni.12 körül.
Már előre örülök mindennek,mert hulla leszek .
Na meg Emese is velem lesz délelöttönként úgyhogy teljes lesz a káosz,mert ő meg szeret pakolni.
Na majd kiderül.

Nagyon ügyik a babák.
Kaptam képeket azokat köszönöm.

igyekszem jönni,amikor van időm.

jó olvasgatni,hogy milyen okosak és ügyesek a babáitok.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok...
csak jövök szólni,hogy Kismorzsi sajna beteg lett...légcsőgyulladás..ezért lehet egy pár nap nem leszek.Kívánok mindenkinek kellemes hétvégét...
Ja és 7160gramm és 70cm...ezek Krisztián 5hónapos mérlegelései...el sem hiszem...
na puszika

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Rita! :lol: :lol: :lol:

B.Eszter!
Üveg reszelőt a Tescoba is lehet kapni, de ha botmixerrel turmixolod össze, és szűröd le, az is jó. Meg ha van gyümölcscentrid, az is jó, de ahogy Rita írta, sokat fogod használni a reszelőt.
Én semmibe se teszek cukrot, szerintem Te se tegyél. Nem is ajánlják!
Szerencsére nálunk apája nem kérdezget, fogja, és csinálja, vagy szólok hogy csinálja meg. Mondjuk ők sokat vannak 1ütt. Most is játszanak az ágyon.
Császár! Mikor „szültem” a másik 2 csaj a szobánkba már javába rohangászott, én meg még mindig olyan voltam mint egy hikomat csiga, pedig ők késöbb szültek.
Szerintem azért is rosszabb, mert eleve ez egy rendes műtét, és itt 7 réteget vágnak át!
Én mondjuk nagyon megszenvedtem vele, sokáig emelni se emelhettem, mert éreztem hogy bizony ott van egy(7) 16 cm-s vágás.
Lili lehet megszokta a tápszert, azért sikerült a csendes, kaki.
Én már tudom mit veszek Sanyának!
Outletbe Sudi szokott menni, mi ma akartunk, de inkább nem mentünk, mondván ki tudja mi lesz a városba.
Majd jövő héten megyünk. Úgyis megyünk Veszprémbe, és ha Pest fele jövünk haza, akkor kis kerülővel, de útba esik.

Mölli!
Nekem is szokott viszketni a hegem.

Sedith!
Én is bőgéshatáron voltam.
Pénz dologba bele se gondolok!
Frontérzékenység! Én olyan vagyok mint egy leveli béka!
Eddig csak a lábujjamon éreztem (2 éve eltört), de már a hasamon is.
Meg kell nyugtassalak, Kriszta nem fogja kinőni karácsonyig azt hogy mindent a szájába vegyen. Ha másért nem, akkor a fogai miatt. Enéh mindent a szájába töm.

Emőke!
Jobbulást!!!!

Megyek, beszállok a játszótáborba! :P

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Na végre! Sikerült géphez jutnom! Mint azt Edith már megírta, esténként nem voltunk itthon, napközben pedig bőven volt tennivalónk az építkezés kapcsán. Téglahordás, stb., amiért nem akarunk fizetni másoknak. Én úgy fogtam fel az egészet, hogy testedzés! Ha már nem tornázok....! És ami a legmeglepőbb számomra, elég jól bírtam, alig fáradtam el. :roll:

Olyan sok írnivalóm van, hogy azt sem tudom, mivel kezdjem.
A hét elején itt járt a védőnő. Megbeszéltük a hozzátápit, jöhet a cékla, brokkoli, karalábé, stb. Azt mondta, hogy az lenne az ideális, ha reggelinek, vacsorának maradna a tápszer, napközben kétszer kapna főzeléket és egyszer még gyümölcsöt is. A cékla krumplival és a karalábé krumplival ízlik Jocinak, holnap a brokkolit szeretném megkóstoltatni vele. A védőnő nekem is tanácsolta, hogy tegyem le Jocit a földre, hogy ott nyugodtan forgolódhasson. Úgy gondoltam, hogy teszek pár plédet egymásra és arra rakom őt. Nálunk amúgy padlófűtés van, mint azt már korábban írtam, úgyhogy fel nem fázna! Csütörtökön voltunk a gyerekorvosnál, a mérlegelés eredménye: 8210 g és 69 cm. Joci szerencsére ezidáig egészséges, de a biztonság kedvéért beszereztem én is egy porszívós orrszívót, hogy kéznél legyen, ha kell. Úgyis lejárt a bérlet a légzésfigyelőre és tegnap, mikor visszavittük, megvettem az orrszívót. Pár héttel ezelőtt, Joci szájában felfedeztem egy fogacskának tűnő valamit, mert fehér és kemény, csakhogy nem igazán ott jött ki, ahol egy fogacskának lennie kéne. Bal oldalon fent van, a metsző és a szemfog helye között, oldalt az ínyén. Azért nem is mondtam eddig nektek, mert arra vártam, hogy a gyerekorvos véleményt mondjon. Nos, szerinte ez nem egy kósza fogacska, hanem egy íncsomó, ami vagy eltűnik majd vagy nem. Lehet, hogy a fogacskák, amik majd nőnek, ki fogják nyomni. :roll: Nem vagyok nyugodt ettől a diagnózistól. Bár panaszt nem okoz Jocinak, de azért aggaszt egy kicsit. Még a védőnő is azt mondta hétfőn, hogy szerint is fog, előfordul, hogy nem ott bújik ki, ahol kéne! Csütörtökön a doktornő olyan elfoglalt volt, hogy csak felírta, hogy melyik anyuka miről kér receptet és majd jövő héten kell elmennem érte. Többek között Joci arcocskájára is ír fel valamit, pontosan a hideg levegő okozta irritációra, valami popsikrémet, ugyanis a Sudocrem, amit mi használunk, az szerinte erre a célra nem igazán alkalmas. Addig nem nagyon akarom kivinni sétálni, mert már így is elég száraz a bőr a kis arcán. Tápszerből pedig hamarosan rátérünk a Humana HA2-re, fél éves kortól, receptet szintén jövő héten kapunk. Még annyit, hogy a védőnőt kérdeztem a tejpépről, azt mondta, hogy szerinte Joci esetében túl sok lenne a tápszer mellett, mert azt inkább azoknak a babáknak javasolják adni, akiknek kicsi a súlyuk. Jociról pedig ez nem mondható el.
Egyébként az én drága kisfiam már olyannyira belejött a hasrafordulásba, hogy az átpelusozása külön művészet, mert még aközben is állandóan forogna. Kénytelen vagyok valamit a kezébe adni, hogy arra koncentráljon.
Nagyjából ennyi történt velünk az elmúlt héten.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jó sok időbe telt, mire visszaolvastam a sok hozzászólást, amiket írtatok. Remélem nem felejtek el semmit, amit írni akartam nektek!

Először is minden babának gratulálok az új fogacskákhoz! Csak így tovább!!! :D

Andrea: Boldog hófordulót Petikének!

Rita: Tomi nagyon aranyos a képeken! Az már most látszik, hogy tud majd hatni a lányokra a nézésével! Jobb, ha előre felkészülsz rá! :lol:

Etterke: Örülök, hogy jó lett a csípőszűrés eredménye. Én Jocit a veséjével jövő pénteken viszem UH-ra, remélem ott is minden rendben lesz!

Emőke: Körte és sárgabarack!? Én nem adtam még ezeket Jocinak. Valakivel összetévesztettél. Krisztián nagyon édes a képeken, sajnálom, hogy beteg lett! Gyógyuljon meg hamar!!! :)

B. Eszter: Úgy megijedtem, mikor olvastam, hogy Lilikénél felmerült a műtét gondolata! Nagyon örülök neki, hogy mindent rendben találtak a vizsgálatok alkalmával!!! :D Amig Joci kizárólag tápszert kapott, mindig szürkészöldet kakilt. Mostanra persze ez már megváltozott, mindig olyan színű a végeredmény, mint amit éppen enni kapott! :lol: Nekem szerencsére a gátsebem már semmiféle panaszt nem okoz, sőt, a múltkor, mikor a nőgyógyászomnál voltam, azt mondta, hogy olyan szépen gyógyult a seb, hogy nem is látszik a helye! :D Ami a menstruációt illeti, nekem régen rettenetes görcseim voltak, a szülés után már elviselhetőek lettek, amióta pedig szedem a fogamzásgátlót, szinte egyáltalán nem is érzek semmit. Tampont én a szülést követő első mensi óta használok. Látod, miből lesz a cserebogár!? Nem is gondoltad volna, hogy ilyen rendes a szomszédod! :lol: Nagyon jó, hogy így van! Lilike és Apukája nagyon aranyosak együtt! :D

Edith: Boldog hófordulót Krisztának és nagy gratuláció a felálláshoz! A csikipuszi nálunk is mindig beválik! :lol: Nekem is tetszik a parkettátok!

Most elköszönök, mert a család hazajött a nagybevásárlásból! Igyekszem mától sűrűn jönni, csak az a baj, hogy újabban sokszor vacakol a net! Nem tudom, mi lehet az oka. Remélem nem vírus!

Puszi minden Mamának és Babának!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!!

Nagyjából visszaolvastalak benneteket.

Emőke:Jobbulást kivánok nektek.

Cs-né Kati:Nagyon rendes a védőnőd,hogy igy megbeszélitek a hozzátáplálást,jó,hogy leirod igy legalább én is tudom,hogy kb mit adhatok,már én is megvettem a brokkolit neki,de még nem adtam oda még várok vele pár napot,meg a májat akarom kipróbálni,már azt is megvettem neki..Bár tudom csak 1 héten 1x szabad májat adni neki.Mira oylan kis beles rengeteget eszik már egy étkezésre egy fél üveg bébiételt megeszik,utána még iszik egy fél pohár vizet is.
De reggel csak szopik este meg van neki kaja is kanalas és szopi is rá egy órára.
napközben pedig ami van azt kiszopja a többi általában viz a tápit most megint elutasitja valahogy nem akar ez a gyerek tápszert enni.Már megőrit.Mindig kitalál valamit.Viszont egyre tovább alszik reggel.tegnap pl 6 óra helyett fél hétkor kelt de akkor is miattam ébredt fel,mert ideges voltam,hogy mi van vele és addig matattam a hátánál néztem,hogy szuszog-e,mert nem hallottam hogy arra felébredt.De inkább ébredjen fel minhogy valami baj legyen és ne vegyem észre.
Már alszik egy fél órája,ha minden igaz reggel fél hét körül ébred fel.Szavam sem lehet.Biztosan azért van,mert a délelőtti több óra alvás megszünt nála.Igy nekem nagyon jó.
Egyépként hulla fáradt vagyok,egész nap ugy lefáraszt,hogy az nem emberi.

Edit:Nagyon jó a kép a lányoddal,szépek vagytok.

Berta Eszer:Lilike milyen szépen néz az apjára nagyon jó az a kép.
A párom minden nap alig várja,hogy hazaérjen a gyerekhez onnantól egyfojtában a seggét nyalja neki.Akkor elkezdhetek vasalni,mosogatni,pakolászni.Kicsit szabad vagyok.Ma pl 2 órát vasaltam,a kiscsaj meg csak ugy nézte a vasalóból kiáramló gőzt,és fújta hozzá a nyálát.:-)

Kriszta:Jó az a kis napozós kép,igazán feldobta ezt a rossz időt.

Na elmentem hajatmosni.

Puszi mindenkinek!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Cs. KAti:Milyen jó, hogy jelentkeztél! Hiányoztál! :) Gratulálok Jocinak a forgolódáshoz, biztosíts is neki sok teret a kibontakozáshoz! :wink: Sajnálom, hogy az a fehér kinövés eredete még nem tisztázódott rendesen, de hátha valóban nem kell aggódni miatta.
Már nagyon várom, hogy egyszer mindketten ráérjünk dumcsizni, múltkor sajna nem sikerült! :cry:

D.Kati: Aranyos lehettél, amikor addig babráltál Miránál, amíg felébredt! :D Jól mondta valaki, ha ő ébreszt minket, akkor az a baj, mert nem tudjuk kipihenni magunkat, ha meg véletlenül előtte kelünk fel, akkor halálra aggódjuk magunkat, mert betegnek hisszük! :roll: :roll: :roll: (Kriszta az este 65!!! ml tápit evett meg, így fél 6-kor már ébresztett, evett és még aludt egy órácskát. MOst már hallom, hogy ismét felébredt! :) Berreg a szájával. Hamarosan játszhatnékja lesZ!)
Májacskával még várhatnál pár hetet szerintem, más husit már kóstoltattál vele? Csirke- vagy pulykamellel kezdhetnéd, ezeknek is elég nagy a vastartalma, és a májat valóban nem szabad túl gyakran adni. Én is adtam egyszer már Krisztának és ízlett neki, répával, krumplival és petrezselyemgyökérrel (kevés) vegyesen.

Emőke: Jó gyógyulást nektek!

Sancsi: Megnyugtattál, mondhatom! :P :P :P Szóval akkor még lesz szájjal tapasztalás jócskán! :D :D :D

Kriszta: Köszönjük a nyáridéző képeket! :) Az a kivilugas gyönyörű. Ugyanilyet láttam Svájcban is, állandóan csodájára jártak az emberek. Bevallom, egy este arrafelé sétáltunk és odaszaladtam és egyet leszakítottam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Nem tudtam megállni, hogy ne! Még zöld volt, és haza akarta hozni, hogy Istvánnal együk meg ( :roll: :lol: ) de másfél hónapot nem bírt ki, úgyhogy végül egyedül ettem meg. :D

NA, mentem is, jön a peluscsere. Apropó, tegnap Kriszta 6x kakilt normálisat, de azért biztos fogas kérdés van a dologban! :)

Kellemes vasárnapot mindenkinek! Én nem tudom, mikor jövök még ma! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok...

Hát megvagyunk,lassacskán.Morzsi vagy alszik vagy sír.Eléggé sokat alszik,de azt mondják a hozzáértők,hogy az jó.Bár én kételkedem benne.
Szegénykém utálja az orrszívást,és csak olyan szájszívósom van,mert porszívósat nálunk nem lehet kapni.
Ma nagyapám 70 éves,de erősen gondolkodom,hogy mi legyen,mert megvagyunk hívva délutn hozzá,de elvinni nem akarom,de az anyósra sem akarom hagyni...Bármi történhetmíg oda leszünk.
Pedig tegnap megsütöttem a tortát és a fincsi sütit...

Sedith remélem miélőbb kibújik a fogacsak,és nem viseli meg nagyon Krisztát.

CsKati üdv újra köztünk.Hát valami hasonló a helyzet a pelenkázásnál és az öltöztetésnél.
Nem kevertelek össze,hanem az kérdés volt...,hogy adtál e már barackot és körtét

az öltöztetéssel kapcsolatban bajban vagyok,mert fogalmam sincs mit adok rá télen,mert én már most mindent ráadtam ami ráfért.
Nálunk nagyon meleg van,mert túl befűtök,még villanymelegítővel.
Szerintem ezért is lett beteg.mert túl vigyázok rá és befűtök,majd kiviszem sétálni.ma már lejjebb kapcsoltam a fűtést,d nem is viszem ki.

Lehullot reggelre a hó nálunk is,de hallom kopogni az esőt a párkányon.
Na megyek és kellemes vasárnapot

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Most csak egy percre ugrottam be.

Kati: Örülök, hogy segíthettem a beszámolómmal a hozzátápi terén. A máj kapcsán csak annyit, hogy én egyelőre nem kínálom vele Jocit. A védőnő azt mondta, hogy a húsféleségeket 6,5 hónapos kortól kaphatja, de részleteket egyelőre nem tudok, majd egy hónap múlva jön és akkor beszéljük meg. Ettől függetlenül persze te csináld csak úgy, ahogy jónak látod, ezt nem kioktatásnak szántam, csak ezt tegnap elfelejtettem leírni. :D

Sudi: Csak most néztem meg a postafiókomban Gery képeit! Nagyon édi!

Edith: Ti is szépek vagytok Krisztával! Tegnap elfelejtettem mondani! :oops:

Sancsi: Nagyon jópofa volt amit küldtél arról, hogy mi mindent nem tudunk, amig nincs gyerekünk! Nagy igazságok vannak benne! :lol:

Most mennem kell!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Mielőbbi jobbulást Kismorzsinak! Majd számolj be, hoyg van!

Sancsi: Úgy tűnik a felépülés egyénileg eltérő császár után. Én azt hittem, azért gyógyulok gyorsabban a többi anyukánál, mert azok mint jó 10 évvel idősebbek votak nálam, akikkel a kórházban voltam és császrozták őket, így azt hittem ez az oka. De Te egykorú vagy velem, így megdőlt az elméletem:-)

Ti nem vagytok néha kiakadva, hogy semmit nem tudtok csinálni a gyerektől? Én most is úgy írok, hogy közben kűzdünk, nem engedem, hogy kikapcsolja a gépet. Nem lehet tőle se takarítani se semmit.... Dolgozni azért tudunk, mert ahhoz telefon kell, papírmunkát akkor csináljuk, ha alszik. Etse, mikor végre elalszik, és esetleg megnéznék egy filmet, 10 perc múlva alszoma tévé előtt...
Most komolyan nálatok hogy van ez? Gondolok itt a nagyobb babák anyukájára, mert ezek a babák már keményen szétszedik az egész házat :D

Kép
mölli

Szia, Mölli!

Engem most hová sorolsz? :wink: :wink: :wink: A nagy babások közé vagy sem? :roll: Mert Kriszta már szétszedi a házat! :P :P :P
Ma reggel felkeltünk, erre azt mondja a párom: te látod, mekkora a por a poharaknál? :?: :?: :?: MOndom, látom. Holnap ideteszem Krisztát, én törlöm a szekrényt, ő meg a poharakat, jó? Erre elhallgatott.
Szóval így állunk mi. És nem ujjnyis a por, dehát valamit kellett mondania, hisz régebb nem volt ilyesmihez szokva, hogy valahol por van.

Emőke: fel kell öltöztetni a babókat, de azért az ésszerűség határán belül! :) Bár Morzsit te ismered legjobban, úgy kell öltöztetned őt, ahogy eddig is megszokta. Krisztát hamarosan viszem ki, és harisnya, vékony gatyó, body meg vékony blúz aztán meg az overall lesz rajta. Sapka és az overall kapucnija meg egy vékony kesztyű. Na, ez sem semmi, de télen még mindig jöhet alul is a vastag nadrág és vastag blúz! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sedith: Természetesen Kriszta már nagyobb baba :D Elég ránéznem a fotóira és látom, hogy milyen kis mozgékony tud lenni. :lol:
Szóval akkor Nálatok is nehéz ügy a takarítás. Bevallom, én nem vagyok olyan pedáns háziasszony, mint Te, de azért ez a kupi ami nálunk szokott lenni már sok nekem is. Persze férjem sokat segít. Pl. elviszem Ákost sétálni és addig gyorsan takarít. Most is vasalni kéne, de nem merek, Ákos rángatná a zsinórt....

Holnaptól járok majd angolra, heti 1x. Imádok nyelvet tanulni és nem elég, hogy régen jól tudtam, szinten is kell tartani. Alig várom, hogy tanulhasak valamit újra :D

Kép
mölli

Sziasztok!

Mölli:Nagyon jó,hogy már akkora a babád,hogy szét tudja szedni a házat,én már alig várom,hogy Mira is szétszedje. :)
Majd apus vigyáz rá amig én takaritok.Engem nem zavar ha pakol és rámol,igy is szinte egész nap vele játszok,csak este van időm ha apus hazajön vagy ha már elalszik.

Edit:Hogy őszinte legyek,lehet most majd letoltok megint,de én a csirkehusit már a 4 hós bébiételekkel vettem van 4 hónaposoknak csirkehusos kaja.Szóval azt nyeli mint kacsa a nokedlit.
Most elkezdtem a pulykahusit is adni azt is nagyon szereti.
A májra is az van irva,hogy 5 hónapos jortól adható,de még várok egy kicsit vele.

Cs-né Kati:Nagyon aranyos vagy,hogy leirtad amit a védőnő mondott,köszönöm.Sokat segit.!!
Jah,és köszi a beles kutyust nagyon édes ahogy szivja az italt. :lol:

Emőke:Hát az én Mirám is nagyon fázós,de én este még a fütés mellé nem fűtök rá,akkor meggyulladna a szobájában.
Én harisnya,zokni,cipő vékony gatyó,éegy vastag gatyó felül 2 hosszúújjú body egy kardigán vagy pulóver.És igy mindenestől bele a bundazsákjába.Se takargatni nem szoktam se semmi,csak igy belevágom a babakocsiba.sála ,sapka,kesztű természetesen .
Szóval igy nem kell a takarót magammal vinni nagyon kényelmes,csak felöltöztetni kicsit nyűgös szegénykém utál öltözni,de ha már rajta van akkor nincs gond.
Mi 1 óránál többet nem vagyunk lent mióta igy fúj a szél és hideg van,eddig,lekopogom semmi baja nincs neki,remélem igy is marad.
Én még orrszivót nem is vettem neki,ugy vagyok vele hogy majd ha kell megveszem mindig lehet kapni,a patikában van ügyelet is ez miatt nem izgulok.Remélem nem lesz szükségem rá.
gyógyuljon meg Morzsikád minél előbb azt kivánom!

Puszi mindenkinek.

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Jó sdokat írtatok két nap alatt! Nem volt gépünk, így csak most jöttem.
Előszedtem a téli cuccokat, amiket kaptunk, átmostam őket: Kép sapi

Emőke, gyógyulást Morzsikának!

BEszter, a többiek már leírták amit kérdeztél. Cukrot ne tegyél, később sót se, ha már zöldségezik. Had szokja a természetes ízeket. Kevésbé lesz válogatós, és magában is finik a zöldségek. Semmi adalélanya, tartósítószer, erre figyelni kell, nem halmozódjon már most a kis szervezetükben.

Megyek, füri

Rita & Tomi
Kép
ritike

Hello mindenki!

Rita! MIndjárt megeszem a fiadat! :) Milyen jól áll neki ez a világoskék! Olyan, mint a szeme! :) NAgy szívtipró már most, manókorában! Mi lesz később? :wink: :wink: :wink:

Kati: Jobb is, ha vársz a májjal, szerintem, mert a babakajákat valóban elkészítik, és betesznek valamit pl. 5 hónapos kortól, hiszen nekik eladó, de nem biztos, hogy a babának jót tesz.
Ami edig Mira lakásszétszedését illeti, szerintem visszasírod te még ezeket az időket! Mert szent igaz, hogy imádok vele lenni, játszani, figyelni, mit hogyan csinál, old meg :shock: ( persze, hisz kemény próba a leülés amikor állva van) hogyan fedez fel valamit, és főleg hogyan feszegeti a húrt, hogy kipróbálja, meddig mehet el! (Ma rájöttem, hogy tökéletesen érti a NEM-et, mégis próbálkozik. A virágborogatás még mindg sérti a fantáziáját! :D ) De az a helyzet, hogy az én energiám véges, míg az övé, úgy néz ki, határtalan! Így jólesik megpihenni, amikor éppen alszik. Különben István is sokat van vele, amikor hazajön, és ha más dolga éppen nincs. Olyankor én is olyasmit csinálok, amire amúgy nem jut időm. Valamikor említettem, hogy az etetésen, kajaelkészítésen kívül nem sokat tesz körülötte, hiába is kérem rá. És azt is írtam, hogy nála az idő old meg mindent. Nos, azóta pelusozza is (igaz, csak ha nem kakis, de ez már részletkérdés!), öltözteti, szilárddal is megeteti és füröszti is. Szóval ilyen az én uram, hagyni kell, hogy magától érjen meg egy feladatra, mert ha valamit ráerőltetek, abban nincs köszönet. :roll:
Ja, amúgy én csak azért sírom vissza a régebbi időket, mert már fel sem tudom fogni, hoyg ilyen nagy a gyerekem, mindjárt jár, beszél, és már meg is van nőve. Úgy elrepülnek az évek, hogy alig vesszük észre. Mindjárt azon kell aggódnunk, hogy épen hazaér a diszkóból? :roll: :roll: :roll: Annyira szerettem amíg kicsi volt, nem mintha most nem, de na, meg sem tudom magyarázni. Segítsetek kI!!!!!!

Mölli: Gratuláűlok az angoltanuláshoz! :) István is jár kurzusra, most már 3. éves, és ez az utolsó, de ha le akarja tenni a Cambridge-vizsgát (vagy valami ilyesminek hívják, mindenesetre, hogy az Unióban is elismert diplomát kapjon) akkor egy negyediket is kell járnia. Ő ki szeretné járni. Nagyon ügyes, és szörnyen jól halad, bár a kiejtésén még kell csiszolgatnia kissé.
Én is szeretnék még tanulni, de egyelőre nem tudom, hogy mit, és még amúgy sem szeretnék. csak két éve fejeztem be a 17 éven át tartó iskolát így még mindig kétoldali tüdőlábszárkotyogásom van a tanulástól.
És tudom, mit érzel, és hogy fel vagy most dobódva, de könyörgöm, hogy fogod bírni? MIndenesetre, ismét azt kell mondanom, hogy le a kalappal előtted! :)

Én másban sántikáltam. És úgy néz ki sikerült, legalábbis elméletben. Aztán a gyakorlat majd megválik ...
Ugyanis, képzeljétek, tegnap elmentem ide a katolikus papbácsihoz, aki egy roppant nyitott, kedves, szimpatikus Ember (itt a református a bigott, azért is nem megyünk szívesen templomba, mert mindig csak szapul másokat) és megbeszéltem vele, hogy jó lenne, ha hetente egyszer tartanánk egy mama-baba klubot. Egyből benne is volt. Azért mentem hozzá, mert ő tudna termet biztosítani ehhez, és nem is csalódtam. Most már csak be kell indulnia. Remélem, összejön, és tudunk anyukákkal-babákkal találkozni, beszélgetni, játszani. Csütörtökön lesz az első alkalom. Addig még plakátot is kell készítenem. Jobbanmondva holnap már készen kellene lennie! Azért úgy fel vagyok dobódva, mert jólesik a házon kívüli tevékenység! :) Én sem vagyok az a tétlen típus ám! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Mi jól vagyunk, egész hétvégén pihentünk. Réka ma délután nyügős volt, úgy érzem felül is jön a foga, jól megszenved szegénykém :(
Itt is hüvős van, de kevésbé mint nálatok, kb 13 fok van napközben. a szobában Rékán egy rövidujjú body, egy felső és egy gatya, zokni van. Ha sétálni megyünk akkor még adok rá kardigánt, széldzsekit, cipőt és vagy takarót vagy lábzsákot. (ismeritek a lábzsákot?), ha fúj a szél akkor sapit is. Minden nap igyekszem sétálni vele legalább egyszer, ha hideg van akkor max 20 percet, de szükség van a friss levegőre.

Morzsikának jobbulást kívánunk!

Nagyon jó tomi téli felszerelése! Te kötötted???

A takarítást én is akkor csinálom, ha Réka alszik. Főzni és vasalni még egyelőre tudok mellette, de a vasalásra már gondoltam, hogy ha mászik majd akor nehézkes lesz.
használtok járókát? Nekünk van egy a konyhában, de Réka nem nagyon szereti, jobban szeret a földön, de néha muszáj beletenni. Most 2 napja egész jól eljátszott, majd próbálom szoktatni.

Nekem is szerencsém van, mert nem érzem a gátsebem már, viszont a menszes erősebb és hosszabb ideig tart, igaz előtte gyógyszert szedtem, de én a következő babáig nem akarok szedni gyógyszert. Hétfőn megyek kontrollra a nőgyógyászhoz. nekem most kb 30 naponta jön meg, az jó, vagy majd beáll 28 napra??? Holnap a dokit is megkérdezem, remélem rákszűrést is csinál, terhesség előtt vol nekem utoljára szűrés.

Kaptatok Vanessa képeket? Nagyon édes! szívesen továbbítom annak aki nem kapott. Egyébként jól vannak, Vanesa szopizik 3 óránként, de Enikőnek a segítség ellenére sincs sok ideje.

A karácsony már engem is foglalkoztat és jövő héten lesz Réka névnapja is. Láttam szobahintát, amit az ajtóra lehet tenni. Mit gondoltok erről?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Itt vagyok nem vesztunk el csak most elvezzuk a Floridai 26-27 c fokot :D :D ketten a Petivel. Meg van masfel getunk es azt ki kell hasznaljuk. Ha hazamentem majd irok bovebben es kepeket is kuldok. A repiles Peti nagyon jol viselte. Kepzeljetek masnap reggel amikor meglatta eloszor eleteben a baratnomet ugy mosolygot neki hogy csak, na meg minden spanyol nyelven beszelo csajra :D :shock: Azt hiszem nagy nocsabasz lesz, csak tudnam hogy kitol orokolte :roll: :roll: Mostanaban eszik este 7kor aztan elmegy aludni es reggel fel 6-ig alszik mind a bunda :lol: Mar egy hete neha hangosan is kacaraszik na meg mar annyit galagyol hogy be nem all a szaja. Megprobalak visszaolvasni mert amiota itt vagyunk nem olvastam mert nem emlekeztem a cimre igy ma megkertem a ferjemethogy kuldja at a linket. Puszi mindenkinek, hamarosan meg jelentkezem

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

ANDREA:nem is tudtam hogy Floridában vagytok,örömmel hallom hgy jól vagytok és hogy jól érzi magát a kis nőcsábász kisfiad :P
Remélem csináltok ott is képeket.
És mikor jöttök haza?
Hát ez tök jó hogy jól viselte a repülést,épp a minap azon gondolkodtam hogy mi lenne ha repülőre kéne szállnunk,hogyan bírná ki Lilike.
Leírod majd hogy hogyan oldottad meg hogy ilyen jól viselte a repcsit?

Tegnap elkezdtem nektek írni,de jött értünk a párom és ahelyett hogy elküldtem volna,kiléptem :(

EMŐKE:szerintem sem jó ha ennyire befűtesz neki,volt egy ismerősöm aki nagyon óvta a kislányát,örökké bebugyolálta még nyáron is,50-en fok volt náluk a lakásban,éjjel-nappal ment a fűtés és szegény kislány örökké fázik,folyton beteg és a bölcsiben is vacogott meg ki kellett venni a bölcsiből is mert állandóan meg volt fázva,míg a többi gyerek egy kis pulcsiban futkozott az udvaron,ő rajta még kabát is volt.
Nálunk be szoktam kapcsolni a fűtést napközben,de többször ki is kapcsolom hogy ne legyen olyan meleg.
Éjszaka pl,este fürdésre bekapcsolom,pl most ment éjszaka a fűtés de a kislány szobájában letekertem a radiátort mert ő nem is tud aludni melegben.
Az apjánál kint ment a fűtés,de a kisszobában nálunk nem.
Nem akarom hozzá szoktatni a meleghez,meg ha megyünk anyuékhoz az családi ház és azért ott jóval hidegebb van,persze apu befűt neki mint az állat.
De ha ott szoktunk aludni ki is kapcsoltatom vele éjjelre a fűtést.
Csak egy pizsi van rajta ,alatta meg hosszú ujjú body és zokni,semmi más,meg persze be van takarva.
Van hálózsákunk is de egyszer sem altattam abba.

SEDITH:én is ugyanígy vagyok vele :?
Nagyon nőnek a babák,emlékszem amikor először a kezembe adták szülés után a szülőágyon,annyira pici volt hogy azt gondoltam soha nem fog megnőni.
És csak az volt bennem hogy már alig várom azt a pillanatot mikor tudja és érzékeli a jelenlétemet,hogy mosolyog mikor meglát és örül nekem.
És most,ahogy kiabál az ágyon nekem hogy vegyem már fel :P
Hát igen,nagoyn megy az idő,holnap már ő is 4 hónapos lesz :lol:
Kis boldog és egyre szebb,olyan hangosan síkogat már ha nem tetszik neki valami hogy nem sírni kezd előbb hanem síkít.
Tegnap a rácshoz akasztottam a kis horgászhálóját amit az apjától kapott és képzeljétek,leskelődtem az ajtónál és félig elfordult oldalra és elkapta a hálót,de persze mindig visszafordult mert elfáradt,jó sokáig így játszott majd hallom tök csend van és belestem és teljesen ott feküdt a hálónál és elaludt.
Hát majdnem megzabáltam olyan aranyos volt,na meg hogy egyedül elaludt.
Majd egy óra múlva felébredt de csendben játszott mikor belestem és folytatta a hálós játékot :P
Megvettem neki a zenélőst a kiságyra,de nem azt ami magától megy,mert az 15 ezer forint volt,elnéztem az árát.
Ez a másik volt 7500 és szép kék-sárga macik lógnak róla,amik napot felhőt csillagot fognak.
Nagyon szép.
A másikat elvittem anyuékhoz,legalább ott is elmarad a kiságyban.
SEDITH,tudod mikor megszültem azt mondtam soha nem akarok még egy gyereket,de már tudom,amíg élek még egyet szülök.
És a szülési fájdalom is megérte,ha hiszitek ha nem,ha választhatnék egy napot,akkor a szülésem napját választanám :P
Egyszerűen ha rá gondolok olyan jó érzés fog el hogy egyből felmegy az adrenalin szintem :wink:
Egy szóval,szerelmes vagyok a lányomba :!:
De gondolom mindannyian így vagyunk vele.
SEDITH,ma írok emailt,de még nem tudom mikor.

RITA:nagyon édes TOMIKA,én is hoztam anyuéktól egy csomó télisapit meg meleg ruhát,amik a keresztfiamé voltak.
Segítsetek,tegnap úgy jártam hogy nem tudom hogyan lett olyan,de székelykáposztás lett a lányom új sapija,ami persze fehér,már 2-szer kimostam,de még mindig halványan ott van a kis folt.
Hát mivel jön ez ki :?: Vagy majd kikopik :?:
Még a végén azt hiszik hogy nem mosok a lányomra :)

Holnap viszem oltásra,na most meg kakil :shock:
Én nem is tudtam csajok hogy megszűnt az 5 hónapos oltás.
Pedig a kiskönyvbe még mindig beírják.
Ma nekiadtam reggelire a SINLAC pépet,hát ez valami iszonyat.
Büdős is meg olyan fura íze van,régen volt ilyen babafőzelék,legalábbis erre emlékeztet az íze.
De megette mind a150-et :wink:
Tegnap meg tegnapelőtt kapott almát,de persze több jött ki mint be,de most mondta egy barátnőm hogy a szájpadlásához tegyem a kanalat,mivel a nyelvével midig ki fogja tolni.
Hát majd belejövünk :roll:
Na most megyek pelcsizni a kakimanómat :D
PUSZI MINDENKINEK :!:

[size=18]A KIS MORZSINAK MEG JOBBULÁST KÍVÁNOK :!: [/size]

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Sajni eddig meg nem nagyon tudtam benezni, de csak lesz maskepp is. ;) Jol vagyunk, mar ejjel 6-7 orat alszik egyben (altalaban 11-6-ig :))
nagyon edi baba. Remelem ti jol vagytok, visszaolvasni nem tudlak sajni.
Nehany kepet csatolok.
Puszi, Enikö es Vanessa Kép Vanessa 23 napos_1 Kép Vanessa 23 napos_2 Kép Vanessa 9 napos

Kép
Kép
ann77

ANN:hát nagyon szépek vagytok :P
Nagyon jó ez a kép,amin 3-an vagytok,már jó nagyot nőtt Vanessa 9 naposan is.
Remélem mihamarabb te is tudsz gyakrabban jönni,de még azért nagy nálatok az ismerkedés gondolom.
Örülök hogy minden oké,várunk benneteket :!:

Hát ez előbb azt írtam hogy holnap leszünk 4 hónaposak pedig majd csak 10-én,ez a vonalzó teljesen megzavart engem,miért ír oda 6 napot :?:
Nem tudja valaki hogyan kell az órát itt visszaállítani,mert ugye itt még a régi időt mutatja.

Én már készen vagyok az ebéddel,a párom már tele is tömte a bendőjét,a lányom meg mióta megette az új pépet,csak alszik pedig már neki is ebédelnie kellene.
Utána el akarok vele menni sétálni,most elég enyhe az idő,meg talán nem lesz nyügi ekkora alvás után.
Csütörtökön megyek fodrászhoz,már alig várom,rakatok be vörös melírcsikokat a hajamba meg egy kicsit levágatom.
Múltkor beszéltünk róla hogy kinek mennyire hullik a haja,én bátran írtam hogy nekem elmúlott,hát most marék számra jön ki,mindenhol az én hajam van,még a lányom ruhái közt is meg a kis kezében is.
Már rám fér egy kis tatarozás.
Csak attól félek hogyan lesznek ezek meg az apjával míg én fodrászkodok,mert ő fog rá vigyázni,lehet hogy megmondom neki,addig babakocsizzanak egyet a fodrászüzlet körül,ha valami van,még mindig a közelükben leszek.

Na megyek kiszedem a maradék rántottmájat.
Holnap szabadságot kértem a páromtól főzés terén :lol:
De tudom hogy ugyis kell valamit főzni neki :roll:
Mindennap azon gondolkodok mi a túrót főzzek,kész kabaré :x
SZÉP NAPOT!

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Eszter! A vonalzó jól mutatja, csak annyi, hogy egy hónap nem mindig kereken 4 hétből áll, így majd csak akkor írja a kerek hónapot, amikor 10-e lesz. De látod, az én vonalzóm nem is írja ki a kerek hónapot, csak miután lejárt még egy nap ráadás.
Nagyon várom a mailt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hát már akkor kiigazódok ezen a vonalzón.
Lányom már lassan 3 órája alszik :shock:
Nem szokott ilyet csinálni,gyorsan még felmosok és talán meg tudom még írni az emailt.

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Enikő!

Nagyon szépek vagytok Vanessával! Jó, hogy benéztél!

BEszter! Azért nem jó a fém reszelő, mert valahogy "kiveszi" a gyümölcsökből a vitamint. Ezt magam sem értem, de valami ilyesmi.
Tudja valaki hogy van ez?

Tettem fel egy ilyen karácsonyi vonalzót, legyen egy kis ünnepi hangulatunk. :D

(Ha sikerült)

Rita & Tomi
Kép
ritike

Rita: Nagyon jó a karácsonyi volnalzó! :) Látom, nemcsak nekem karácsonyos a hangulatom! :) Bár itt a hó már elment az éjszaka, mert esett az eső.

Etterke: Nem semmi, hogy ott miylen jó idő van, irigyellek miatta!

Andreáról nem is beszélve! :P Ne haragudj, Andi, teljesen kiment a fejemből, hogy elutaztok, én meg azt hittem, valami baj van. De hogyhogy elfelejtetted a linket. Hát bemész a babanetbe és rögtön megtalálod a topikot! :shock: :shock:
Örülök, hoyg jól vagytok, és használjátok ki a szép időt,meleget, amíg lehet. NY-ban majd még visszakívánkozol ide! Aztán meg a nőcsábászról is méltóztass képeket küldeni! :wink: :wink: :wink:

Enikő. Egyszercsak nálatok is elcsitulnak a dolgok, meglátod, és szép lassan mindenre jut majd időd! Hihetetlen, hogy a te lányod is már majdnem egyhónapos. Gyönyörű kislány, gyönyörű család vagytok! :)

Eszter, még mindig várom a mailt! :P Jó, na, nem sürgetlek, mert tudom én, hoyg hogy van ez, csak viccelődök most.
Azt hiszem, kérdezted egyszer, hogyan lehetne rászoktatni a vízre a babát. Hát én úgy csináltam, hogy egyre kevesebb cukrot raktam a teájába, minden nap kevesebbet, amíg egyszer csak simán adtam a teát. Aztán a vízre áttérni már könnyű volt. Megpróbálhatod te is így! :)

Na megyek, jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Rita!
Nagyon jó ez a karácsonyi volnalzó,már én is nagyon várom a karácsonyt első közös karácsony a kis manóval most érzem majd igazán,hogy igazi család vagyunk.Gondolom ezzel mindannyian igy vagytok.Tominak nagyon jó a sapi és a sál :)

Berta eszer!
Ha valai zsiros foltos lesz arra önts egy kis Jart a mosás előtt pár percig hagyd állni és ugy dodb be a mosógépbe a többi ruha közé,nekem minden folt ki szokott igy jönni amikor kismama voltam a hasamon a ruha állandóan foltos volt,mert mindig leettem meg főzéskor odafröccsent.A pörköltszaftot is szépen kiveszi.
Az almavevet nem veszi ki!!!!Most hogy eteted Lilikét almával ha a ruhájára csöppen és szines a ruha akkor az majd kikopik ha fehér akkor egy kis flóreszeptel ki lehet azon a helyen fehériteni az almafoltot.
Mira az összes ruháját összeeszi nem győzök foltkezelni,utálom ha foltosak a ruhái.Ma ugy ette a körtét,hogy egy kanál körte egy lábgágás :lol:

A fogacskákhoz garulálok én is,tegnap elfelejtettem!!!! :!: :!:

Edit!
Értem hogy hogy gondolod hogy szeretted mig pici volt,én is igy vagyok ám vele olyan gyorsan nől és már oylan nagy.Ezért is kell még egy baba,hogy ujra babázhassak majd,visszaszoktam nézni a pár napos filmjeit Mirának,olyan picike volt és törékeny.Vékony kis combjai most meg már akkora a feneke,hogy a tenyerem tele van vele,akkor meg szinte szurta a kezemet a fenékcsontja.
Holnap megyünk tanácsadásra kiváncsi vagyok hány centi és hány kiló.

Puszi mindenkinek!

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Réka ma alig evett, teljesen kétségbe voltam esve. Tuti a fogacska az oka, felül is érzek már valamit. Este szerencsére rendesen evett és most már alszik. Szegénykéim, úgy sajnálom őket a fogak miatt!

Egyébként a ti babáitok mennyire vannak el egyedül? Réka eljátszik egyedül, de a szobából nem léphetek ki, mert akkor sírás van. Ha egy játékot nem ér el, akkor is iszonyú dühös tud lenni és eltörik a mécses... Mit tudnék tenni? a játékokat nem mindig adom a kzébe, hogy nyúljon érte és mozogjon. Ha imegyek a szobából egy pillanatra akkor is beszélek végig hozzá, mégis elkeseredik. Kell hogy aggódjak? Vagy most még picike és szüksége van a közelségemre és ha nagyobbacska lesz akkor már több időt el lesz egyedül a szobában. Nem akarom egyedül hagyni, de néha WC-re kell mennem, vagy teregetne stb. tudjátok hogy van ez!

Jó éjt!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Etterke!
Nem kell aggódnod! Enéh is ezt csinálja! Tök jól eljátszik magában, de nem mehetek ki! Múltkor nekem háttal ülve játszott! Megpróbáltam kiosonni a szobából! Szerinted sikerült? :?
Én most veszek járókát, és abba fogom betenni, hogy tudjam csinálni a dolgom. Eddig nem maradt a kiságyba sem, de mostanában ha lát, akkor nem zavarja hogy benne van, remélem a járókával is ez lesz a helyzet.

Rita!
Nagyon édes Tomi!
Asszem úgy van, hogy fémionok szabadulnak fel, amik eloxidálják a vitamint.
Illene tudnom, régen tudtam is, de most bizony erősen kell gondolkoznom ezen, de tuti valami ilyesmi. Butulok! :oops:
Jó a vonalzód! Én is tettem fel egyet Enéh honlapjára, de ott nem olyan jó, mert a bordó háttér nem a legideálisabb neki. Majd nézek másikat.

Ann!
Nagyon szépek vagytok!
Vanessza gyönyörű!

Van valakinek gyümölcscentrije?
Ha igen, mik a tapasztalatok? Mit érdemes centrizni?

Lenne még valami, de már elfelejtettem! Mondtam hogy butulok, inkább elhúzok fürdeni! Pá!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Etterke, Sancsi: Pont erről írtam, hogy semmit nem lehet csinálni a gyerektől... Ákos nem sír ha kimegyek a szobából, csak épp mindent széttörne, összetépne, lerántana. Járókája volt, de az most nagyszülőknél van, mert kicsi a lakás, de esküszöm az kéne néha. Csak hát Ákos már egyre jobban tud járni egyedül is, így abban nem lenne el sokáig. Eljátszani hál'Isten eljátszik olykor, valamit talál amit szerelhet akkor elmélyed benne. A dvd-t már előbb bekapcsolja, mint én, tévén csatornákat vált, stb. Nem mintha tévét nézné is hosszabb ideig, de olyan izgi ahogy megjelennek a képek....

Kép
mölli

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?