Új privát üzeneted érkezett!

Vvviki!!Ti minden nap meccset néztek??
Én már pontosan nem is tudom,hogy már,hogyan is volt ez a tesztes téma!!Olvass vissza az áprilisnál ki fog derűlni!!Azthiszem április eleje fele kell keresgened!

Kép
bea27

imádjuk a focit mind a ketten !
UEFA kupa meccsek vannak !

Gestomix szedése hat hónapig
vvviki

Sziasztok!

Mókuska, köszi a receptet, még sosem sütöttem kenyeret, de szívesen kipróbálom! Pont ma este keseredtem el a konyhai teljesítményemen: párom keresztanyaj adott nekünk kukoricadarás töltött káposztát (apa kedvence), mondta, hogy még meg kell főzni. Oké, semmi gond, felöntöm vízzel és fél órát főzöm, majd dunsztolom. Közben Marcit fürdettem, szóval a vége az lett, hogy odaégett:(
Mentettem a menthetőt, kiszellőztettem a konyhát, most várom apát, remélem azért ízleni fog neki, ami megmaradt a káposztából:)

Vvviki, holnap reggel tesztelsz? Drukkolunk neked!

Egyébként itt is nagyon hideg van, reggel vonatoztunk be Vácra, jól beöltöztettem Marcit....
Mikor lesz már tavasz?

Addig is jó éjt mindenkinek, bújjunk be a jó meleg ágyba:)

Anna és Marci
KépKép
Kép
anna78

Jó reggelt,

Viki, várom a teszteredményt :roll:

Anna, most nézte a férjem, -2.5C van nálunk. Ki sem akarok mozdulni. De nem is nagyon fogok, ma reggel is hőemelkedésem van, 3-ra van időpontom a dokihoz. Már a fülem is kezd fájdogálni :?

Tegnap beszéltem egy kolléganőmmel, aki nov 15-re van kiírva. Mondta, hogy a nyákdugó már "eltávozott" belőle, meg rózsaszínes váladék-folyadék jövöget belőle. Mondtam neki, hogy szerintem még a héten meg fog szülni. Kíváncsi vagyok. Neki lesz Száva a gyerek neve ha lány lesz, illetve Simon, ha fiú. Nem akarták tudni, hogy fiú lesz, vagy lány. Én úgy gondolom, jó, ha tudja a ember, mire készüljön, legalábbis vásárlás szempontjából. Bár az is izgi, hogy szüléskor tudod meg...

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá

Sziasztok!

Nagyon gyors és rövid leszek mert fé l8-tól 11 ig nem lesz áram!Tanulni fogok,mást nem nagyon tudok csinálni...

Délután majd írok bővebben.

Hoppá

-2,5°C...Nálatok nyár van :lol:
Ide süss:

Kép

málna2162

Brrrrr, Málna, ez nagyon hideg!!! Lenne már tavasz :roll:

Kép

Kép

hoppá

Hoppá

Amikor nekem elment a nyákdogó és rózsaszíneztem...másnap szültem! :wink:
Száva?! :shock: :roll:

málna2162

Málna, nézted már a www.oktaton.hu oldalt? Nem csak puska van rajt, hanem kidolgozott tételek. Tök jók!!

Kép

Kép

hoppá

Málna, amikor elmondta, hogy Száva lesz, én is :shock: így néztem!!! Ő volt dokinál a nyákdugó "kilövése" után, mondták neki, hogy még nyugodtan hazamehet!!

Kép

Kép

hoppá

Köszi!Elmentettem az oldalt.
A mostani vizsgára sajnos nem tudok sehonnan anyagot szerezni...Bekell magolni egy jó pár képletet,és azokat kell alkalmazni.
Számolós vizsga lesz.Tervek,mérleg,adózás,bérek...stb :shock:
Na megyek mert idő van!

málna2162

Itt várom a teszt eredményét! Viki, gyere már!

Kép

Kép

hoppá

negatív a tesztem :cry:

vvviki

:cry: Halvány vonal sincs rajta??

Kép

Kép

hoppá

De amíg nincs piri, addig ne aggódj. Lehet, hogy még nincs elég hcg a szervezetedben...

Kép

Kép

hoppá

És eljött az 500. hozzászólásom 8)

Kép

Kép

hoppá

reggel félálomban kiszaladtam pohárba pisilni, aztán otthagytam a wc-ben, lvisszafeküdtem még egy órára,lehűlt rendesen, mire megcsináltam a tesztet

vvviki

a hőmérséklettől nem függ az eredmény :cry:

Kép

Kép

hoppá

érdekes, hogy most nem visel meg a dolog annyira mint az előzőekben

vvviki

Viki, de piri nem jelentkezett, ugye? Tudod, addig még él a remény :wink:

Kép

Kép

hoppá

piri még nincs :?

vvviki

addig nincs vesve semmi. Mondom, ha jól emlékszem, Beánál is csak talán a 4. teszt mutatta ki a 40. nap környékén. Jól emlékszem, lányok?

Kép

Kép

hoppá

vesve=veszve

Kép

Kép

hoppá

Szaisztok!Nem mondjátok,hogy nálunk szálingózik a hó????????????
Te Jó Isten!Hétvégén mehetünk szánkózni!!

Kép
bea27

Egyébként nekem az 5.teszt mutatta ki a terhességemet!Mindjárt le is irom,hogy melyiket hányadik napon csináltam!!

Kép
bea27

a Bükkben esett a hó éjjel !

vvviki

Köszi Bea !

vvviki

itt Egerben még nem esik a hó, de nagyon hideg van !

ja, és süt a nap !

vvviki

Itt is csak épen,hogy észre lehetett venni!
Van egy kis dolgom,de IGÉREM megirom,hogy milyen "Sűrűn" csináltam a tesztet!!! :wink: Nyugi!!

Kép
bea27

Sziasztok!

Nagyon kegyes volt az ELMŰ és már van is áram! :D

Szóval:
Kedden este kimentünk itt Bottyánban a temetőbe a párom apukájához,szerdán pedig Érpatakon voltunk az anyukája sírjánál. Voltunk rokonlátogatóba is. Mátét szétszedték a rokonok,na persze Ő meg hozta a formáját. :D
Hazafelé aztán volt egy jó hiszti. Az a legújabb dilije,hogy eldobja a cumiját ,és utána meg kéri. Ördögikör…
Úgy elhajította,hogy beesett az ülés és a gyerekülés közé. Ki sem tudtam venni. Apa meg úgy döntött,hogy elég,és majd most megtanulja szegénykém,hogyha eldobta akkor nem kapja vissza. Hazáig bőgött…
De sajnos nincs más hátra mint tényleg ráébreszteni dolgokra!

Meli

Örülök,hogy előkerült a kis nőcsábász!
A sex nálunk sem volt nagy szám a terhesség alatt…na de utána!!

Hoppá

Krumpligombóc?!Hogy csinálod? De jöhet az egész recept!!
Kenyér. Rozskenyérhez fele-fele arányba kell a liszt,mert különben tényleg beton lesz…tapasztalat :wink:

Mókuska

Vásárlás :shock: Ettől én is ki tudok akadni.
Egy napig nem voltak nyitva az üzletek és az emberek megőrülnek. Bírom amikor dühöngnek az áremelések miatt,de akkor nem rágja a kefét amikor egy csomó kaját kidobál :x
Jól néz ki a kenyered!!Gépben sütöd?
Nekem is van kenyérsütő gépem de utoljára lekvár befőzésre használtam. Olyan száraz lesz a kenyér nem sokkal sütés után és ráadásul egy jó sütőprogram 3,5 óra :shock:
Én Tupperes tálban sütöm. 1 óra alatt kész a kenyér és egyáltalán nem szárad ki. Délután sütök majd rakok fel képet róla.

Icus

Jó hogy benéztél!
Azt hittem Londonban és környékén a Hot Whisky a gyógymód :lol:

Bea

Mesélj,miről beszélgettetek apával?!?hogy nevetés lett a vége.Nem semmi vagy,ha te nem alszol akkor apa sem :wink:
Kisággyal miújság?

Kis_plutó

Baba boltban,vagy kismama boltban de gyógyszertárban is lehet kapni harisnyát. Sőt térd zoknit is.
Sajnos én is hajlamos vagyok a visszerekre. Nekem a krémek nem használtak dea zokni és a harisnya nagyon jó volt .Van olyan harisnya is ami pocaktartós!!
Múlt héten mondta a húgom,hogy már magánszemélyek is vásárolhatnak a Gulliver játéknagykerben. Kivan írva a nagyker ár és a kisker ár is ,és nincs nagy különbség. Viszont a bolti árakhoz képest óriási.
Vettek Barbit a kolléganője gyerekének 5000.-ft-ért,ugyanazt látták boltba 10-11000ft-ért.Szerintem ha jöttök Pestre érdemes benézni. Itt van az M3 bevezető szakaszán.De ezt mindenkinek mondom aki gyereknek akar venni ajándékot!
Ajándéklista....De jó hogy Máté még nem tud írni :lol:

Muszkuru

Most kell home videót csinálni :lol: 60év múlva jókat fogtok multani
Ahhoz ,hogy gyest kapj legalább 4 -szer kell elmenni a terhes gondozásra. De ahhoz a védőnőhöz kell menni.
Ettől függetlenül kell menni a vizsgálatokra is :wink:
És még a cukrosbulik most jönnek :wink:
Miért nem csináltattok nyúlgyereknek kijáratot az ajtóra?!Tudod olyan kutya macska ajtót

Takido
Örülök, hogy minden rendben. Elő akartam keresni a papíromat,hogy nekem mit írtak erre az időszakra…de a nagy rendcsinálásban kitudja hova tettem,De ha meg találom leírom

Bea

Már a ti lakásotokat újítjátok ?
Nálunk nem szállingózott a hó,hanem rendesen esett!
Ja és nincs még téligumim…

Anna

Hogy sikerült a vacsi?

Én ma egy egészen egyszerű,olcsó és pórias kaját csinálok: paprikáskrumplit… :wink:

Viki,Nika és atöbbiek?!

Rakok pár képet,ezeket nem rég csináltam.Nem nagyszám,de a húsvéti dekoráció után már jó egy kis változatosság :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

málna2162

Málna!Te nagyon ügy vagy!Büszke vagyok rád! :wink:

Kép
bea27

Most mennem kell!De az igéretemet még ma beválltom!

Kép
bea27

Sziasztok!
Csak gyors bekukk, megyek még főzni. Nálunk is paprikáskrumpli lesz, a leves már kész :wink:

Málna
akartam is már kérdezni a cumit. Akkor miután Máté meggyógyult visszakérte. Krisztián sem akar leszokni róla :( Mikor Taron voltunk a temetőbe megkérdezte hol a dudó, mire mondtam, hogy nem hoztam, rögtön rávágta akkor menjünk haza :D
Gulliverről már hallottam én is. Barbiet nem akarok venni. Utálom, amúgy meg van vagy 10 db már.

Vvviki
sajnálom :cry: :cry: de még akármi lehet.

Na mentem

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabip :lol:

De csak van más azon a listán ,amiért érdemes benézni. :wink: Én jövőhéten elzarándokolok,és körül nézek.Majd beszámolok,hogy mit láttam!

Bea
Köszi

málna2162

megyek ebédelni !

vvviki

na a főnökömnek agymenése van ! :twisted:

vvviki

Sziasztok!!!!!!!Kata,sajnálom,hogy beteg vagy,de legálisan nyomhatod az ágyat all day :lol: :lol: nálatok tényleg nyár van,itt reggel -8 volt :x és szakadt a hó egy ideig,aztán csupa locs-pocs volt minden...imádom a telet :roll:

Viki,ne csüggedj,ha terhes vagy úgysem jön meg...várj a köv.teszttel egy pár napot!!!!

Anna,mikor lesz ősz????Kedvesem,még el sem kezdődött....mi lesz velünk tavaszig???!!!??Én emlékszem,hogy nálunk ez volt az első olyan év,amikor március 8-án,azaz Nőnapkor reggel el kellett tolni a havat,hogy le tudjanak a vásárlók parkolni!!!!!!Az mekkora élmény!!!!!

Dóri,ti jól vagytok ebben a hidegben?????Hamarosan jön Gerda!!!

Bea,és ti????Ádika soxor felébreszt????Én az óraátállítás óta nem vagyok önmagam:este 8-kor már alszom és egész éjjel csak dobálom magam,aztán 3-kor végleg feladom és olvasok vagy tv-zek..és persze egész nap olyan vagyok,mint a mosott kaki :oops: :oops:

Málna,irtó tehetséges vagy,szerintem a kreativitással még sokra vihetnéd!!!!!A muskátlikat megmentetted a hideg újabb totális támadásától?És amúgy hogy vagy? :wink:

Én bevallom,hogy kenyérsütőgép-szűz vagyok....nekem nincs otthon,de anyunak van és odavagyok a gépben sült kenyérért...csak hát apósoméknak péksége van és amikor egyszer mondtam apának,hogy vegyünk gépet és őis hallotta halálra sértődött...hogy a pékségben sült kenyérnél úgysem tudnék jobbat csinálni....haha,de egészségesebbet mindenképp....úgyhogy el is döntöttem,hogy veszek magamnak,aztán majd azt mondjuk,hogy kaptuk :lol:

Nemsokára lejár a munkaidőm,megyek a Beihez és a Lorihoz bepótolni az elmúlt hónapot,amikor semmire nem volt időm!!!!Holnap meg a barátnőm jön hozzánk dumálni!!!!Ha lesz még időm benézek még,de próbálom most magam utólérni a háztartásban is...tegnap vasaltam :x és kimostam 3 adagot!!!!!

Puszi mindenkinek

Kép Kép
meli1118

Hello csajok,

Málna, én most csináltam egy koszorút matricafestékből. Az anyósomnak adtam, úgyhogy gondolhatod, milyen szép lett :?
Te csak simán lehúzod a matricafestéket a fóliáról, és felragasztod, vagy -ha jól láttam, átlátszó festékkel megerősíted, vagy kivágod a fóliával együtt? Mint pl a hóembernél a söprűje, biztos nem marad meg simán, ha lehúzod a fóliáról...
Ezeket a sablonokat honnan szedted? Van pár oldal, amit nézegettem, de ezek tök jók. És a lényeg: rettentő ügyes vagy.Irigyellek. Én sosem fogok tudni ilyen szépeket csinálni, pedig úgy szeretnék...

Kép

Kép

hoppá

Meli, nekünk itt ez a nyári "meleg" is dermesztő. Az előbb jöttünk haza, majd lefagytam. Nagyon fúj a szél, úgyhogy még hidegebbnek érzem, mint amilyen hideg van.

Kép

Kép

hoppá

Sziasztok!

Nincs időm mert rohanok. Délután megyünk anyuékhoz, ugyhogy hétvégén nem vagyok. Dani keresztül huzta számitásaimat, ált. 2-ig szokott aludni, gondoltam addig simán bepakolok. Hát nem igy lett, alig 1 óra alvás után felébredt a kis zsivány :lol: Lili anyósoméknál aludt, már nagyon hiányzik a kis bitang.

Szép hétvégét mindenkinek :lol:

Kép
Kép
mókuska

ez se az én napom
reggel negatív teszt
agymenéses főnök
tele lettem pattanással reggelre
összevesztem a párommal

:cry: :cry: :cry:

vvviki

Jó estét!!Megjöttünk! :)
Szóval!Kijegyzetelem a naptáramból,hogy egy 30-35 napos ciklus mellett melyikek vltak azok a napok,amikor teszteltem!14.nap:Teszt negativ!
26.nap szintén negativ!
38.nap:teswzt negativ!Viszont itt már a hőm 1-2 nap hijján stabil volt!(37,1!)
45.nap:teszt POZITIV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bea27

Bea
köszi az infót!

holnap a szüleimnél leszek, vasárnap délután jövök

vettem Folsavat, 900 Ft 50 db-os kiszerelésben
hátha..

hétfőtől elkezdem mérni a hőmet :?

vvviki

Az nagyon jó dolog!Mert ha 37körüli akkor az már JÓT jelent!!Illetve nálam a 37 jött be!
Mára én is búcsúzom!Mindenkinek puszi!Bea

Kép
bea27

Jó reggelt, ma mi jót csináltok?? Nálunk este fele névnapozás lesz, a férjem Imre. (az biztos, hogy az én gyerekemet nem fogják így hívni :lol: ) Valószínű pizzát sütök a kis családnak. Nyolcan leszünk, úgyhogy les betermelés....

Kép

Kép

hoppá

Sziasztok!

Hoppá!
Remélem már jobban vagy.Mert betegen nem egy leányálom vendégeket fogadni,meg készülődni.
Mi holnap megyünk névnapozni,nekem Apósom,meg sógorom Imre. :D

Bea!
A THQ a mellkas átmérője,de szokták máshogy is jelölni.

Vvviki!
Szerintem se add fel,amíg nincs piri,van remény.Remélem már kibékültetek a pároddal :)

Kis_Plutó!
Most már nagyon kíváncsi vagyok,hogy Adri milyen játékokat szeretne :)

Mókuska!
Elhiszem,hogy hiányzik Lili.De a hétvégét gondolom együtt töltitek.

Málna!
Jó lenne,ha előkerülne a papírod,amin Máté méretei voltak.Meg a többi Anyuka is leírhatná a 32 hetes adatait,csak hogy tudjunk viszonyítani,hogy mekkora gyerekre számítsunk :D
Tényleg nagyon ügyi vagy.Egyik festés szebb,mint a másik.A mézesbödön Micimackóval saját ötlet volt? Nagyon találó :D

Meli!
Remélem minél előbb sikerül végigaludnod az éjszakát,mert így nem csoda,hogy másnap olyan vagy,mint a mosott sz..
Mi még bírjuk a hideget Gerdával,igaz nem sokat tettük ki az orrunkat.Bent meg fűtök a kandallóba 26 fok van így a lakásban :D
Én szeretem a telet,na jó,nem a -10 fokot,meg a jeges szelet,hanem a hóesést,szánkózást,síelést,korcsolyázást.Persze nagy részüket most hanyagolnom kell,de az ok megéri :D

Anna!
Remélem sikerült még megmenteni a vacsit,és Apa nem vett észre belőle semmit :)

Nika!
Merre vagy?Régen voltál,remélem minden ok.

KépKép
takido

Sziasztok!

Bea

Ezt neked találtam!!

Álmatlan pocakosok

A terhesség utolsó hónapjaiban testi és lelki okok akadályozhatják a nyugodt alvást. A probléma megszüntetéséhez természetes gyógymódokat is igénybe lehet venni.
Az álmatlanság a terhesség egyik tipikus panasza. A helyzet a harmadik trimeszterben lehet a legrosszabb. Ebben az időszakban ugyanis a leendő anyuka szervezete nagy mennyiségű hormont (elsősorban progeszteront) termel, amely módosítja a központi idegrendszer működését, és ezzel izgalmi állapotot idéz elő.
El kell fogadnunk, hogy a terhesség megváltoztatja az életünket, és ezen belül az alvási szokásainkat is. Lelkileg készüljünk fel arra, hogy ezentúl lefekvés után nem fogunk azonnal elaludni. Ez az első lépés a nyugodt álom felé.

Utolsó harmadban
A harmadik trimeszterben további zavaró tényezők jelentkezhetnek. Ilyen a fokozott gyomornedvtermelés miatti gyomorégés, az izomgörcs és a gyakori vizelési inger.
A kicsi is kezdi magát egyre szűkebben érezni a pocakban, és gyakran kihasználja a több helyet, amikor a kismama fekszik, hogy mozogjon és rugdosson, ezzel gyakran felébresztve édesanyát.
A szüléshez közeledve a nő szervezete elkezd endorfin hormont termelni, amelynek élénkítő hatása is zavarhatja a kismama álmát.
Végül, de nem utolsósorban a terhes nő lelkiállapota is zavarhatja a nyugalmát. Ahogyan közeledik a nagy nap, a kismamára gyakrabban törhetnek rá a félelmek és az aggodalmak.

A terhes anyák negyede az utolsó trimeszterben szinte nem tudja nyugalomban tartani a lábát fekvés közben. Gyakorlatilag állandóan úgy érzi, hogy mozgatnia kell azokat. Ez a panasz jellemzően este jön elő, főleg elalvás előtt: időnként három-négy óra is eltelik, mire az anya le tudja hunyni a szemét. Ez a tünetegyüttes a szülés után szinte azonnal és magától elmúlik. A gond a B12-vitamin és a vas hiányából adódik.
Gyógyfüvek
Ha a leendő anyuka nagyon izgatott, elképzelhető, hogy egy pohár kamillatea már nem elég a nyugodt alváshoz.
Rendkívül hatékony teafűkeverékek is kaphatók, elsősorban gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban és nagyáruházakban. De a kismama mindenképpen kérdezze meg orvosát, és csak az ő jóváhagyása után fogyasszon teafűkeverékeket!

A legelterjedtebb keverékben kamilla, macskagyökér, ezüsthárs (molyhos szódok), Golgota-virág és mézfű található. Ezt a keveréket csepp formájában naponta kétszer vagy háromszor is lehet alkalmazni. A kúrát esténként, elalvás előtt húsz cseppel érdemes kezdeni. Ha néhány nap alatt kiderül, hogy nem használ, érdemes húsz cseppet vacsora után bevenni, a másik húszat közvetlenül a lefekvés előtt. Ha pedig az anyuka egész nap ideges és feszült, akkor húsz cseppet reggel vegyen be, húszat pedig este. Ugyanez a keverék teafű formájában is kapható: néhány percig forrásban lévő vízben kell áztatni a filtert. Naponta két csészével ajánlott belőle fogyasztani.

A galagonya rendkívül hasznos szívbántalmakra, ezért különösen indokolt a használata szapora szívverés, tachycardia esetén, amely tipikus panasz a terhesség idején. A galagonyának nyugtató hatása is van, ezért azoknak a kismamáknak is ajánlott, akiknek a vérnyomása magasabb a kívánatosnál. Akinek azonban alacsony a vérnyomása, kerülje fogyasztását!
Az orbáncfű az álmatlanság klasszikus gyógyszere, különösen amikor aggodalmak, félelmek állnak annak hátterében. A leendő anyuka ugyanis gyakran megrémülhet a szüléstől, vagy attól tarthat, hogy majd nem fogja tudni megfelelően ellátni anyai feladatait, esetleg rosszkedvű a teste elváltozásaitól.

Két jó tanács:

1. Ne keverje a gyógyfüveket és a gyógyszereket: elképzelhető, hogy hatástalanítják vagy túlságosan felerősítik egymást!
2. Bármilyen gyógyfűkészítmény, ásványi anyag használata előtt kérje ki nőgyógyásza tanácsát!
Ásványi anyagok
A leendő anyuka ásványi anyagokkal erősítheti szervezetét: mivel ezek az idegrendszerre hatnak, az elalvásban is segíthetnek.
Az egyik leghatékonyabb a kálium: jelen van például a banánban, a sárgabarackban és a grapefruitban. Az izomgörcsök megelőzésében is segít. Szükség esetén érdemes vízben oldódó tasakokat vásárolni: napi egy tasak elegendő ebből az elemből. Az adagolást az orvos határozza meg!
Az is lehetséges, hogy a szervezetből hiányzik a magnézium, amely az élelmiszerekben ritkán fordul elő. Az ásványi anyag pótlásával megelőzhetők a jellemző terhességi panaszok, mint a fejfájás, a hányinger, a magas vérnyomás, sőt még a terhességi mérgezés is.
Testhelyzet
Az utolsó trimeszterben az oldalt fekvés ajánlott a nyugodt alváshoz. A kismama vegye körül magát pármákkal, támassza meg magát, minél kényelmesebb pozíciót keresve.
Az oldalt fekvő alvás elsősorban azoknak az anyáknak okozhat gondot, akik hozzá voltak szokva, hogy a hasukon alszanak. Háton nem ajánlott feküdni: a méh elnyomja az ütőereket, ezzel lelassítja a méhlepénybe és a magzathoz jutó vért, sőt még vérnyomáscsökkenést is okozhat.
A nyugodt elalvásban az is segítheti az anyukát, ha a lefekvés egy kis rituálé szerint zajlik: halgasson halk zenét, olvasson, vagy igyon nyugtató hatású teát.
Gyomorégés
A gyomorégés is akadályozhatja a kismamát az elalvásban. Az égető érzés azért jelentkezik, mert utolsó trimeszterre jellemző emésztési nehézségek miatt az ételnek több savra van szüksége a megszokottnál, és ez a sav időnként feltör a gyomorból a felső emésztési traktus felé.
Kerülni kell a bőséges vacsorákat, és legalább egy-két órát kell hagyni a vacsora és a lefekvés között! Vannak ételek is, amelyek segítenek kezelni a problémát. A tej helyett például érdemes joghurtot fogyasztani. S olyan készítmények is kaphatók, amelyeket kifejezetten erre a panaszra fejlesztettek ki.

A nyugodt álomért
A pihenés menetrendjének ugyan nagy egyéni eltérései lehetnek, de vannak szabályok, amelyeket érdemes betartani a nyugodtabb alváért.
– Csökkentsük le az ágyban töltött időt azokra az órákra, amikor valóban alszunk!
– Igyekezzünk mindig ugyanabban az időszakban lefeküdni!
– Tartsuk be az étkezések pontos menetrendjét!
– Napközben mozogjunk, ne este!
– Ne fogyasszunk koffeint (a cigarettát és az alkoholt már nem is mondjuk) az esti órákban!
– Ne dolgozzunk éjszaka, és kerüljük a késői hazatéréseket!
– Ne használjuk a hálószobát nem odaillő cselekvésekre (tévézés, evés, munka)!
– Ne együnk nehéz ételeket vacsorára, mert megnehezítik az emésztést, és késleltetik az elalvást!
– Altatót a terhesség első három hónapja alatt szigorúan tilos szedni, és később is csak orvosi ellenőrzés mellett javasolt!
Aki jól alszik, könnyebben szül

A pocak elvette a nyugodt álmot? Vigyázat: ez azt is jelentheti, hogy nehezebben fog menni a szülés…
Egy friss amerikai felmérés szerint aki jól alszik, könnyebben szül. A San Franciscó-i University of California School of Nursing nemrég megjelentetett tanulmánya szerint azok a terhes anyák, akik éjszakánként hat óránál kevesebbet alszanak, hosszabb vajúdással hozzák világra gyermeküket, és körükben a császármetszések aránya is nagyobb (négyszerese-ötszöröse a jól alvókéhoz képest). ,,Többet kellene pihenniük” – állítja Kathrin Lee, a tanulmány szerzője, aki szerint ,,a jobb pihenésért több időt kell a lepedők között tölteni”.
Persze könnyű mondani. Megtenni azonban sokkal nehezebb. Egyrészt mert az álomnak nem lehet parancsolni, legfeljebb elő lehet segíteni az eljövetelét. Másrészt pedig egy tíz kiló körüli “hasi tarisznyával” nem olyan könnyű elaludni. Harmadrészt pedig ha hozzávesszük, hogy a leendő anyuka milyen félelmekkel fekszik le, akkor máris itt a kétség: bármilyen tudományos is az amerikai felmérés, mintha szem elől tévesztette volna a valóságot…

málna2162

Hoppá

Megerősítem színtelen festékkel.Könnyebb lehúzni a felrakáshoz és amikor leszedem az üvegről akkor is könnyebb lehúzni.
Nem vágomkörbe a mintát csak simán lehúzom.Kivéve a csillagosat.Azt lehúzás után "felragasztom"egy keményebb fóliára(pl.írásvetítő fóliára)és damilon fog lógni Máténál.
A Micimackósat a mesekönyvből másoltam.De van egy csomó üvegfestős sablonkönyvem.

Takidó

Gondoltam jobban mutat így a mézescsupor mint naturan... :D
Igyekszem előásni a papírokat :roll:

málna2162

Köszi, Málna

Kép

Kép

hoppá

Takidó, neked jó névnapozást holnapra. Mára megvolt a vendégsereg, csináltam gyros-husit, fűszeres krumplival, salátával, öntettel, meg somlóit és kókuszbombát. Holnap apósomat megyünk köszönteni, ő is Imre.

Kép

Kép

hoppá

jó reggelt !

na, piri megérkezett, de most hasfájás nélkül :)

érdekes, hogy nem vagyok elkeseredve, azzal vígasztalom magam, hogy végre szabályos a ciklusom és hogy magától állt be

apukámat tegnap köszöntöttem, ő is Imre

HOGY VAGYTOK ??

vvviki

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?