Új privát üzeneted érkezett!

Rita!

Hivatalosan 8-tól jöhetnek a vásárlók,mi árulni is megyünk,és 7-kor mehetünk be.

Pussz:Anikó
vakili

Anikó, :)
eygszerre küldtük... :)
Kocsival még annyi,nézzétek meg alaposan,visszpill.tükör búrája alatt,kerekeknél,hogy nincs-e esetleg egy pótkulcs elrejtve az autóba!!!!!!
Nálunk nagyon úgy tűnik, apu autóját vagy az Autószalon,vagy a BANK!!! lopatta el másolt kulccsal:(

Mese,
Kérlek írd le nekem a Brownies receptet!
köszi :)

Szilva
nanda

Most látom a többi levelet. :oops:

Egcsi :D Kocsi:hát remélem!!!! Az a gáz,hogy most fél éves az autó,és már másodszor ugyanez a gond.A múltkor szerencsére Pesten történt,bár az is nagyon szar volt.De akkor Attila egyedül volt,most meg a 3 gyerekkel a préri közepén,tele csomaggal.......Félni fogok már minden utazásnál.MI elég sokszor utazunk ráadásul utánfutóval,akkor mi lesz???? :evil:

Nanda:de igen,már nagyon gondolkodom a pszichonénin,most többen is ajánlanak,majd választunk.Hétfőn lesz fogadóóra,gondolkozom,hogy bemenjek-e,még soha nem voltam,de úgy érzem,hogy a tanárnénik nem igazán partnerek ebben a dologban.MIndig csak azt hajtogatják,hogy bent minden ok,nem értik az egészet. :cry:
Kocsi francia!!!! Citroen Xsara Picasso.Imádom nagyon,régi vágyam volt,erre tessék. :cry: Fent írtam,hogy 6 hónapos a drága.
Pszihonéni:majd mesélj!

Na,futok:Anikó
vakili

Nanda:megint egyszerre írtunk. :lol: OK,szólok apának,hogy nézze át!KÖSZI!!!!!

Anikó
vakili

Köszi a gratulációt mindenkinek! :D

Szilvi :)
Hát lehet, hogy idehozzák a filmet, de biztosan csak valami eldugott művészmoziban adják majd...de azért figyelem. 8)
Autólopás:Ez felháborító! :evil: Sajnos, hogy el lehet ilyet képzelni... :? Legalább a biztosító megtérítette az egész kárt?
Mi volt pszichonéninél? :)

Bocsi többiek, de a fiam 6 óta fent van, nem hagy írni sem most...majd még jövök! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok :D

Egcsi
Gratulaaaa! :D Olyan jó, most érted szurkolhatunk, meg várjuk majd a beszámolókat a pocilakóról! :D Engem az is külön érdekel, hogy milyen is ott a messzi távolban kismamának lenni? :D

Anikó
Nagyon sajnálom a kocsi-ügyet! :( Nem túl jó, ha egy új kocsival ennyi baj van! :? Azért elég gáz lehetett a 3 gyerekkel, meg csomagokkal totál lerobbanni! :(

Nanda
Pszichonénihez ment a drukk, remélem minden ok. Majd írd le, mi volt!

Andi
Bünti: úgy általában a viselkedése, mindenben az ellenkezés, hiszti hegyek, kiabálás, meg elküld minket. :( Na, majd ha mindenkire reagáltam leírom részletesebben. :?

Mese
Képek nagyon édesek! Le sem tagadhatnák egymást a gyerekek, szerintem nagyon hasonlítanak!
Mozi: mi is készülünk!Én is ezt a filmet szeretném megnézni, remélem 1-2 héten belül eljutunk!
Has: ne aggódj, nekem ugyanez a bajom. Egy gatyámba férek bele, de az is farmer, már fázik benne a sejhajom, a kord gatyáim nem tudom rendesen begombolni. De idő kell, hogy lemenjen a poci, meg visszaálljanak a dolgok a helyükre, légy türelmes! :)

Na, kicsit magunkról.
Teljesen kivagyok, nem tudom az idegeim meddig bírják! :( Nagyon el vagyok Gergő miatt keseredve, totál tehetetlennek érzem magam és állandóan attól rettegek, hogy most fogunk valamit elrontani Vele, amit már később nem lehet majd helyrehozni. :(
Borzasztóan hisztis, állandóan ellenkezik, minden peluscsere, felöltözés egy tortúra. Ha kérdezek tőle valamit, akkor néha mintha a falnak beszélnék, semmi válasz. Ha rászólunk valamiért, akkor ránkkiabál, vagy rendesen üvölt, van, hogy rácsap az apjára. Ma Karcsi jól megfogta a kezét, erre megint rácsapott, szóval mindennel csak rosszabb hatást érünk el. Próbálunk iszonyú türelmesek lenni, de azért a végtelenségig nem megy, meg amikor már tényleg direkt csinálja a rosszaságot, akkor azért rá kell szólni. De nem tudom, mi lesz a vége! :cry:
Az érdekes, hogy telejsen változó a dolog, tegnap pl. tüneményes volt, elmentünk Flórával sétálni, fogta a kezemet, szóval olyan volt, mint régen. De ma borzasztó napja volt, alig bírtam vele. :cry:
Borzasztóan kimerít ez az egész szitu, állandóan görcsbe rándul a gyomrom, mikor látom rajta, hogy ilyen passzban van és iszonyúan elfáradok az állandó kéréstől, meg a magamraerőszakolt nyugalomtól. Isteni szerencse, hogy Flóra baba ennyire jó kislány és jó nagyokat alszik nap közben, de hogy mi lesz velünk, mikor már többet lesz fent, meg majd mászik és rá is kell jobban figyelnem....? :roll:

Na, most jól kipanaszkodtam magam. Amúgy jól vagyunk, Flóra tegnap volt 7 hetes, 5700 gramm, centire nem tudom, de óriási, simán behozza Gergőt! Úgy néz ki, mind a két gyerekem jó magas lesz. :wink:

Na, lefordulok a szkről, meg Vészhelyzet lesz a tv-ben.

Puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Orsi,
mintha csak magamat látnám 2 évvel ezelőtt... :(
Maya ugyanezt csinálta!
Tudom,hogy nagyon nehéz,de ha erőszakra erőszakkal válaszolsz akkor duplán visszakapod!
Én is végigéltem ezt.Hosszúhosszú türelemjáték.Maya is addig addig húzta vonta,amíg a végén én is rácsaptam,hol a kezére,hol a lábára-amikor fejbe rúgta az ágyon fekvő 2 hetes Maxit.Folyton csak kiabáltam vele,annyira felmérgesített,és nagyon féltettem a kicsit,nehogy baja legyen.Ez ösztön.Próbáld meg minden adandó alkalommal dícsérni,hogy milyen ügyes nagyfiú,ölelgesd puszilgasd sokat,vedd fel az öledbe,hogy ő is érezze ugyanolyan fontos neked,mint Flóra,mert ő csak azt látja,hogy a kicsi mindig a kezedbe van,és nem teszed le,maximum az ágyába.
Próbálj vele kettesben lenni,pl ha apa otthon van,menj TE el vele a postára,sétálni,játszótérre stb...Meg kell jegyeznem ez nálunk nem jött be sőt!!!Folyamatosan hisztizett,kiabált velem,hogy neki apa kell,ő menjen vele a játszótérre,és végig büntetett amíg ott voltam vele :(
Próbáld meg rajzoltatni!Megfigyeltem pl.hogy a Maya a Maxi születése után nagyon sokáig csak feketével ill. sötétbarnával rajzolt.Ez pl jele annak,hogy milyen nyugtalan a kis lelke.Lehet,hogy kicsi még,de ha kap egy feladatot annak örül,és főleg ha megdícséred nagyon jó a kis lelkének,hamarabb meg is nyugszik.Persze könnyű ezt leírni,hiszen nem minden gyereknél hatásos ez,mondom nálunk sem volt az. :(
Nálunk ami hosszú idő,és millió tanács és próbálkozás után tényleg hatásos volt,hogy mindenbe bevontam,mindent részletesen elmagyaráztam neki,hogy miért nem szabad,miért ezt vagy az kell...stb-pl.Fürdetés,babakocsitolás ,pelenkázás.Lehet,hogy még kicsinek tartod ehhez,de pl a Maya nagyon lelkesen krémezte a Maxi popóját,és nagyon örült,mert még mosolyt is kapott a tesótól :)
Tudom,hogy ez lelkileg inkább minket anyákat visel meg,és hidd el ő csak a határokat próbálgatja,és próbál teszetlgetni,hogy hogy reagálsz!
TÜRELEM!TÜRELEM!Számolj el tízig,és próbáld nyugodt hangon elmondani neki,hogy nem szabad,és ne csinálja mert....Fontos,hogy érezze nem vagy ideges,mert erre ő is úgy válaszol!
Orsikám kívánok Neked nagyon nagyon sok türelmet,és inkább kapj be egy szelet csokit :) ,ha ideges vagy :)
Én ahogy visszanézem magamat,és ugyanazt látom ami most nálatok folyik,háááát,nem szeretném átélni mégegyszer.Az állandó megfelelés mindenkinek,gyereknek,apának...nagyon nehéz ez az időszak,de el fog múlni!!!Kitartás,sok puszi
Szilva
nanda

nemsokára leírom mi volt tegnap
:)
szilvi
nanda

Sziasztok!

Jo pocsek ido van. :( nem tudunk kimenni a kertbe, pedig lenne mit csinalni. Rengeteg levelet kell osszegereblyeznunk. De tegnap kihasznaltuk a jo idot, es negyesben az anyukammal egy nagyot setaltunk a Dunan. Fantasztikus volt. :)

Aniko: Koszonom az infot. Mar en is emlekztem, hogy Veraval mikor mentunk ki a legutobbin. :) Auto. :( Te hol leszel a borzen? Eladni fogsz? Mert ha igen, jovok hozzad. :)

Vera: nem akarsz jonni most is velem? :) megint koran megyek, 7-kor elindulok. :) Miranak jobbulast. Akkor majd valamelyik Szombat delelott osszehozzuk a talalkat. :) Hugoddal mi a helyzet? Ha terhes gratulalok neki. :)

Egcsi: nagyon sok szeretettel gartulalok a pozitiv teszthez. Problemamentes terhesseget kivanok es mindenrol ertesits minket. :) Hogy hogy kimaradt a ferjed a terhesseg alatt? Lili is szeret zuahnyozni. :) O tolunk leste el, hogy miylen jo, igy o is zuhanyozhat, de jobbans zeretem ha furdik. :)

Orsi: Gergo nem jatszik el egyedul a furdokadban amig te Florat megfurdeted es feloltozteted? Lilivel ilyen szinten nincsen gond, szeret egyedul is jatszani a kadban. Kitalal maganak jatekokat a kulonbozo muanyag figurakkal. :) De most mar jobban elvezi Kittivel. :)
Koszi a bokot a keritesre. :) majd eloben is lathatjatok. :)
Gergo hiszijere nezd a Little Angelst. Fantasztikus otletek vannak. :) En is hasznalom oket es latszik a javulas. :) Es ahogy Nanda irta, turelem. :) A lenyeg, hogy ha hisztizik nem szabad rafigyelni, mert nagyreszt igy hivja fel magara a figyelmet es tudja, hogy meg is kapja.

Nanda: Mi is uloset akartunk, de mar nem volt a Brendonban. Legkozelebb ha Kitti mar ulni fog tudni stabilan, akkor nem kell semmi. :) Miert akarod elvenni a tejet Maxinak? Lili is cumisuvegbol kapja a langyos tejet minden este. De most mar 2 napja, hogy nem kell neki. :?
Hat nekem valahogy nem tetszik, hogy a bolcsisek tanitjak meg a gyereket a bilizesre. :? Talan tul elfogult vagyok. :?

Mese: Gyonyoruek a gyerekek. :) Tunci is igazi hajasbaba. :) Es orokolte a te kek szemedet? A kepen sotetenek latszik. :? Tudod az volt a vagyad. :) A gesztenye fifurak fantasztikusak. :) Film. :) irigyellek. :) En is mondtam Endrenek, hogy mar nagyon mennek. :)

Na, megyek is. :)
Es ket kep rolunk meg a hetvegi Lili unokatesojanak a szulinapjan. :)
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Rita,
én nagyon szívesen odadaom az ülősünket,ha szeretnéd :)
Sz.
nanda

Szia Nanda!

Huha! Annak nagyon orulnek ha kolcsonkaphatnam. :) De gondolkodtam rola es mennyire kell feltolteni a kadat vele, hogy Kitti is vizben legyen?? Mert lehet, hogy olyan magasra, hogy Lilinek mar nyakig erne a viz? Ettol felek. Ha nem igy van, akkor nagyon orulnek neki. :) Megbeszelhetnenk, hogy hogyan talalkozzunk. :)

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Ma már kicsit jobb a kedvem, igaz ez a trutyi idő nem túl jó, de valahogy elmúlt a tegnapi depim. Gergő ma pl. teljesen ok. :)

Szilvikém
Nagyon jól estek a soraid! Emlékszem még mit szenvedtél a Mayával és annó úgy sajnáltalak...hát most néha magamat sajnálom. :?
A tanácsaidat megfogadom, különösképp, hogy teljesen igazad van, ezeket már mi is észrevettük, hogy ha rákiabálunk, akkor olaj a tűzre. Csak a baj az, hogy mikor olyanja van, akkor hiába magyarázzuk mi, hogy mit miért nem szabad, meg baja lesz tőle, a füle hegyét nem mozdítja rá, csak csinálja tovább. :roll: De oroszlán a drágám, nagyon erőteljes egyéniség, ez már kicsinek is kiderült. Mindegy, valahogy csak átvészeljük a dolgot.

Rita
Fürdés: mivel Gergő nem hajlandó fürödni, csak zuhanyozni, ezért nem lehet otthagyni egyedül. De írtam is, hogy telejsen más időben fürödnek, Flóra 7-kor, Gergő meg 8-fél 9 között. Talán ha majd Flórácskát tudom később fürdetni, akkor tudjuk majd együtt fürdetni őket, mondjuk fél 8-8 között.
A másik, hogy Gergő este már nyűgösebb, nem hiszem, hogy jól viselné, amikor Flórácska szopizik, meg nem is nagyon maradna csendben, hogy el tudjam altatni. :?
Képek megint szuperek! Nagyon jól nézel ki!!! Úgy irígylem a hajadat!!! 8)

Most mennem kell, puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Orsi,
Már régóta szerettem volna Neked reagálni, de eddig ez nem jött össze.:( :)

Átérzem és átélem naponta amiket írtál, csak van aki ír és beszél róla mint Te is, és van aki iszonyatosan megszenvedi a 2 gyerek kis korkülönbség problematikáját, csak kifelé úgy tünteti fel, hogy nagyon egyszerű és könnyű. A kis korkülünbségnek a tapasztaltak szerint előnye, hogy hamar összenőnek a manók, és állítólag csak az első év a nehéz. Én jó megoldást a helyzet kezelésére nem is tanácsolok mert van akinek ez jön be, van akinek az, séma sajna erre nincs. Az biztos, hogy nálunk is fokozott volt a nagyobbik irányomba való egyfajta elutasítása, de ez abból is adódik, hogy a szülés előtt én elég sok időt töltöttem sajna kórházban - ha itthon is voltam tilos volt a gyereket felemelnem és kb. 4 hetet az első harmadban szigorúan feküdnöm kellett - és ez még nálunk csak fokozta ezt.
Viszont a bölcsi nekünk nagyon bejött, az is igaz, hogy jóval korábban, még tavasszal elkezdtük, így ezt nem kötötte össze Anna a tesó érkezésével. Az is tény, hogy Anna "oroszlánságából" eredően nagyon nyitott és barátkozó természet, imádja a gyerekeket, ezt még a Tücsök és zene nevű zenei bölcsinek nevezett heti 2x félórás gyermek találkozókon kiderült. Bölcsiben délelőtt van, ebédelni még a gyerkőcökkel együtt eszik és az alvás után már itthon van. El kezdett szocializálódni - bár ezt a szót nagyon utálom - de sajna hiába is áltattam magam "gyereknek gyerek a társa" és lehet megvetni, elfogadni, szívtelen anyának titulálni az is egyéni melyik gyerek mikor éri meg ezt. Az biztos, hogy ha láttam volna rajta, hogy nem szívesen marad, akkor nem erőltettem volna a dolgot.
Közben pedig nekem is "jobb", hogy pár órát gyerekközösségben tölt, egyrészt a kicsi miatt és a napi itthoni teendők miatt, másrészt
az egyéb teendőim miatt is.

Oroszlánság: nekem mindkét gyermekem az - ugyhogy tudom milyen egy "kis oroszlán" akarata és annak "kezelése", így abszolute meg tudom érteni helyzetedet. Nálunk a kicsi és a pici között két év és 7 nap van, így valszeg ezt a fiamnál sem ússzuk meg. Amit tuti másképp csinálnék Annával az a korai mozgás, nekem a lefárasztással vannak gondjaim - ebéd utáni alvást csak a bölcsődében űzi - így számomra is ismeretlen az hogy "ebéd után leteszem és ágyban maradva alszik 3(?) órát.
Fürdetés: biztos túl para vagyok -nyilván ez abból is ered, hogy elvesztettem már gyereket - én nem merem felügyelet nélkül kádban hagyni a nagyobbat, így nálunk ez valahogy úgy történik mint nálatok. Mindig a mentőorvos barátném jut ilyenkor eszembe aki vasalásos, főzéses, fürdéssel és pelenkázóról leesős sztorikkal szokott zsibbasztani, amiket addig amíg nem volt gyerekem csak meghallgattam....

Szóval: én abszolute megértem, sőt amiket néha írsz "mintha megtörtént volna velem is" érzéseket hoznak elő, hiszen én is napi szinten ezeket élem meg a nagyobbal és egyenlőre én sem látom, hogy hogy lesz ha a kicsi pl. el kezd mászni, stb...

Puszi: Kika
kika

kika

Szia Kika! :D

Mindig megörülök, ha látom, hogy írsz, most meg különösen jól esett, amiket írtál, hisz ez ad egy kis erőt az embernek, ha tudja, hogy nem egyedi, amiket nap, mint nap megél és másnak is nehéz!
Ne értsd félre, nem annak örülök, hogy neked is nehéz, hanem annak, hogy ami velünk történik, abban van sorstársam. Van egy olyan érzésem, hogy néha beszélhetnénk, biztos jót tenne mindkettőnknek! :wink:

Bölcsi: nagyon irígyellek, hogy van rá lehetőséged, mert ha nekünk lenne, akkor szerintem fél napra én is beírattam volna Gergőt. Eleve azt érzem, hogy velem sokszor unatkozik, nagyon kéne neki a gyerektársaság. De sajnos itt még a közelben sincs bölcsi, se Kerepesen, se Kistarcsán nincs, csak óvoda. :cry: Amikor Anyukám elviszi a babaklubba szerdánként, akkor érezhetően jobb napja van, és ha átjön a barátnőm az egyidős kisfiával, akkor meg szuperül elvannak, játszanak.

Kádban hagyás: Gergő is csúszott már el, mert örökmozgó, nem ül el és játszogat, hanem mikor még fürdött, akkor is felállt, ide-oda mászkált. És neki hiába mondom, hogy ez veszélyes, ne csinálja, de gondolom tudod miről beszélek.

Alvás: de jó tudni, hogy nem csak az én gyerekem ilyen!!! Remélem ezt sem érted félre! :) Anyukám és a Húgom pont ma kérdezték, hogy milyen elem van Gergőben, amikor fél 6 óta fent van, nem aludt délután és este 6-kor is ide-oda cikázott. Hát igen, Ő ilyen, ezzel már nem is akarok semmit csinálni! És mindenki elhiheti, hogy én lennék a legboldogabb, ha megmaradtak volna a rendszeres(!!!) alvások, amik még kisebb korában megvoltak. Csak éppen Ő egy idő után úgy döntött, hogy nem kellenek. Hiába a napirend, ami maradt ugyanaz, egyik napról a másikra elhagyta az ebéd utáni alvást és kész. :? És sajnos, akinek nem ilyen a gyereke, az sokszor nehezen érti ezt meg.
Annó Linda írta (szegényke, mindig vele példálózok), hogy az első kisfia tök jól aludt, átaludta az éjszakákat, aztán a második szöges ellentéte volt, és Ő is akkor jött rá, hogy ez a gyereken múlik ám és nem a szülőn! Legalábbis nagyon sokszor.

Ha van kedved néha panaszkodni, dumálni, vagy éppen együtt fejet törni :lol: , akkor priviben szívesen megírom a tecsiszámomat! :D

Puszi Neked és mégegyszer köszi, hogy írtál!!! :D

Orsi

avocado

Orsi,

Ja azt elfelejtettem írni, hogy a szobatisztaság felé vezető úton is megtorpant a lányom. A bölcsiben nem használnak bilit - én sem értettem, de amit mondtak logikus, higéniai okokból a műanyag nehezebben fertőtleníthető míg a mini wc-k(rém helyesek, bár morbid, hogy egy klozetra ezt mondja az ember) fertőtleníthetők- így nálunk itthon a bilis korszak kimaradt és helyette szűkítővel és dobogóval már önállóan használta a rendes WC-t, de ezt is furcsa mód, csak kis dolgokra és a nagy dolgok után úgy kell könyörögni, hogy tisztába tehessük. (Vekerdy doktornak ezzel kapcsolatban igen tetszett a magyarázata :? )
A tesó születésével ez a "tanulmánya" akadozik. Amúgy én nem hiszek a "10 hónaposan szobatiszta a gyerkőcöm"-ben - szerintem az a szülő által ráerőltetett szobatisztaság, hiszen ekkor még nem képesek igazán szabályozni a dolgokat, hiszen ekkor ezek még akaratlagos dolgok, csak a szülő szemfüles és lesi, hogy mikor nyomja rá a manót a bilire.
Nem véletlen, hogy óvodai követelmény (olyan 3 éves kor körülre érnek meg) a nappali szobatisztaság.

Ja még valami, létezik egy úgy nevezett GEKKO nevű kézségfejlesztő, én elvittem oda a lányomat - foglalkoznak úgynevezett állapotfelméréssel - engem igazából az érdekelt, nem lehet, hogy egyfajta hiperaktívitás jelei mutatkoznak (bár ezt tudom később lehet kiszűrni, de vannak előjelei) és megnyugtattak, hogy az átlagosnál érdeklődöbb, a finom és nagymotoros kézsége átlagon felüli és a verbális kommunikációja is a koránakk megfelelő. Azt az ukázt kaptam, vigyem mozogni, csak éppen ebben a korszakban kb. 4 éves korig igazából nincs semmi. Azaz mindenhol a 4 éves kort jelölik meg, így a lefárasztással a bölcsi és mi próbálkozunk, de ebéd utáni alvás ritka mint ama bizonyos holló.. :)

Várom a számodat priviben és az e-mail elérhetőségedet, szerintem folytassuk ott mert itt nagyon off.
Puszi: Kika
kika

Sziasztok!

Na, idejutottam egy kicsit. A lányaimnál olyan káosz van otthon, hogy borzasztó...persze idetolják őket nekem. :?

Orsi :)
Arra én is kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz itt kismamának lenni. A terhesgondozással kapcsolatban nincsenek illúzióim, még jó, hogy nem első gyerek, nem pánikolok be minden szöszre. :)
Gergőhöz kitartást! Majd egy év múlva jövök sírni a válladra és tanácsot kérni. :D

Rita :)
Köszi a gratut. :) Bercinél a férjem Németországban dolgozott, havonta 1X jött haza 3-4 napra. :? Most nem ússza meg! :D
Milyen jól nézel ki! A hajadat én is irigylem! :)

Kika :)
Szia! Köszi a tanácsokat és a cikket! :)

Na mi volt tegnap a pszichomókusnál? :)

Mindenkinek üdv!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Helló!

EGCSI!!!!!
GRATULÁLUNK!!!!

Két vasalandó gatya közt vagyok, így csak röviden, visszaolvasatlanul....

Ma ment Olivér újra bölcsibe először. A bemenete tuti volt, semmi hiszti. A kijövete Apáé! :) remélem megőrizzük a nappali szobatisztaságot a bölcsiben is. E téren minden ok. Bili, bár már zömében wc párti. Napról napra szebben beszél. Nagyon fogékony. Az utcán sosorlja a munkagépek neveit, a színeket, szinte sosem téveszt. Ugrik, fut, rajzol (kukásautót felvázolom és ő rajzolja rá a kukát és villókát azaz a villogót:D), bohóckodik, kezd játszani Marcival. Igaz csak pár percig izgi a dolog, de magától csínálja és ez a fő.
Marci emelgeti a popsiját hason fekve, forogni még mindig csak a zuhanytálcában hajlandó, frászt hozva az aktuális fürdetőre. Most szeretnék beszerezni egy olyan fürdető karikát, amibe majd bele tudom ültetni, hogy tudjanak együtt pancsolni. Sokat "beszél" és brümmög. És persze jógán csajozik! :D
Jajj! Mennem kell....
Kép
Kép
Kép

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Próbálok jönni egy kicsit,Bence alszik,a nagyok meg úsznak apával. :wink:

Eszter:nagyon édesek a fiúk!Nem semmi,hogy Olivér már ismeri a színeket!!!Nálunk még semmi jele a szobatisztaságnak.

Egcsi:tudod már,hogy hogy zajlik kint a terhesgondozás?Milyen vizsgálatok vannak?Lehet választani dokit? Szüleid mikor mennek?

Orsikám:szomorúan olvasom a soraidat.Sajnálom,hogy ilyen nehéz Gergővel. :cry: Kitartás,fel a fejjel,nem tudok okosabbat mondani,mert Bencével sem egyszerű,és sokszor én is tanácstalan vagyok.Sokat gondolok Rátok!!! Sajna egy kicsit mintha bújkálna a csapatban valami,kis torokfájás,köhögés,úgyhogy ezért nem jelentkeztem be a hétre.

Andi:hátad :cry: Az enyém tűrhető,a hajolgatást nem bírja,de egyébként nem fáj.
Te jössz a börzére?

Rita:szépek a lányok,Te meg egyszerűen gyönyörű vagy ezen a képen.Nagyon jól sikerült. :D
Börzén az 1180-1181-es asztalok a mieink,bár főleg apa lesz ott Gergővel és Katával,én nézelődni szeretnék. :lol: Ők keresik a pénzt,én meg elköltöm. :P Most főleg játékokat viszünk ki,a ruhák nagy része már elkelt.

Kika:de jó,hogy jöttél!KÉpeket nem láthatunk Rólatok?

Ezt mmost elküldöm,nehogy eltűnjön:

Anikó
vakili

Sziasztok,

Anikó,
Nagyon szeretnék kimenni a börzére és ezerrel gondolkozom h el merjek-e menni Veronikával ketten. Sajnos apa suliba megy, anyukám meg dolgozik. De ha ott van velem akkor meg nem tudok nézelödni :( Kedden visszamentem az orvoshoz (remélem ezt még nem írtam) kaptam megint 10 alkalom fizikoterápiát és 10 alkalom gyógytornát. persze a torna megint túl korán van és el kell jönnöm a munkahelyemről hamarabb. Lassan már ég a képem h mindenki örökösen túlórázik én meg lelépek hamarabb. De már annyira fáj h alig tudok dolgozni.

Egcsi,
Tiszta szívből gratulálok és kicsit irigykedem:)

Néhány kép

Kép
Séta közben Kép puzzle Kép játszótéren Kép bilin Kép Coca cola Beachen Kép kis díva

Kép[
Kép[
kostyika

Andi :)
Köszi a gratut. :) Majd jövő nyáron neked is lesz pozitív teszted! :D
Nagyon aranyos Verocska, tök jó babakocsija van! :)
Remélem most már helyre jön a derekad! :)

Anikó :)
Nem tudom milyen a terhesgondozás, majd menetközben beszámolok. Egy biztos, nagyon drága. :?

Eszter :)
Köszi a gratut! :)
Tüneményesek a fiaid! :) Nagyon irigy a bilizés miatt! 8)

Málna :)
Merre jársz? Nagyon eltűntél. :?

Délután megyek megbeszélésre egy suliba. Elvileg már felvettek, de nem tudom belevágjak-e. 9 hónap, fogorvos asszisztens képzés... Kíváncsi vagyok milyen lehetőségek vannak így, hogy babát várok.... :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reggelt!

Andi:nagyon sajnálom a derekadat,borzasztó így élni.Lehet,hogy mégsem találták el,hogy mi a baj?Én nem nagyon hiszek a gyógytornában meg a fizikoban. :oops:
Börze:hááát én nem vinném ki Veronikát,borzasztó tömeg van,tolakodnak,lökdösődnek mindenhol.De Te tudod,én a saját gyerkőceimből indulok ki.

Egcsi:inkább szülésznő-képzőbe kéne menned,nem? :lol:
A biztosításotok már fedezi a terhesgondozást?Ha jól emlékszem,ezért is vártatok eddig.Anyudék mikor mennek?

Vera:elfelejtettem kérdezni,mi van a hugoddal??????Hú,nem emlékszem,mit akartam még! :oops:

Nanda:mit mondott a pszichonéni?????

Valakinek a mosógépe romlott el (nem melékszem kinek),vettetek újat?

Na,megyek majd még próbálok jönni,bár ma itt lesz az öcsém kisfia is,nem biztos,hogy ide férek a géphez. :?

Puszi a többieknek is:Anikó
vakili

Anikó :)
Hát valamennyit fizetnek belőle, de azért marad belőle nekünk is jócskán. :? Főleg a kórházi rész lesz húzós, főleg, ha megint császár lesz. :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Igyekszem visszaolvasni,de bevallom,hogy csak átfutottam, az elmúlt pár nap termését...

Orsi

Szadán van bölcsi.ÉsVeresen is,mi oda járunk.Igaz mindkettő magán,de a környéken tényleg nincs más.
Gergő.
Elhiszem,hogy kivagy.
Nálunk mostanában ugyanez a helyzet.Olvasom neki a meséket,de most valahogy immunis lett rá :roll:
Pedig Máté még ráadásul egyedül is van,egyenlőre.De rettenetesen hisztis,erőszakos,akaratos.Nagyon feszegeti a határokat.Igazából tanácstalan vagyok,hogy mi a jó.Ha rá hagyom,a rászólók már nem működik mert elereszti a füle a mellett.
Kiabáljak?!Üssek a fenekére?!Vagy mi a megoldás, a türelem mellett?!Valamilyen visszajelzést kell,hogy kapjon a viselkedésére.
Újabban (egy a sok közül)azt csinálja,hogy eldobja a cumiját és várja,hogy visszaadjam.Legutóbb a kocsiban úgy elhajította,hogy beesett az ülés és az Ő ülése közé.Ki sem tudtam venni.Apának meg elege lett abból,hogy Máté szórakozik velünk,úgyhogy nem állt meg ,hogy visszaadjam neki.Elég sokáig sírt.De valahogy a tudtára kell adni,hogy ha eldobja nem kapja vissza.
Öltözés,evés hasonló problémák merültek fel.Szerencsére legalább alszik.
Érdekes nem rég azt írtam,milyen jómost minden rendben van...Hát minden csoda 3 napig tart...Nem is tudom mi lesz ha jön a kistesó...
Egyébként Máté is oroszlán...az apukája kos... az anyukám is...a hugom ikrek...Lehet,hogy nemkéne csodálkoznom... :lol: :wink:

Egcsi

GRATULÁLOK!!!
Nekem sajnos úgy néz ki ez a hónap ugrott.
Nagy szám lesz ha köv.hónapban összejön.A ciklusaim ugyan olyanok mint két éve...

Nanda

Mesélj a Renaultról...Én most cseréltem le a Polomat egy Renaultra...Nehogy azt mond,kár volt :shock:

Trita,Eszter,Andi

Nagyon helyes(ek) a lurkó(k)!

Mennem kell tanulni.Igyekszem gyakrabban benézni.
Puszi

málna2162

Málna,
szó sincs róla,imádtam :)Sőt buzdítlak is,hogy hajrá,Polo után ég és föld lesz a különbség..._SZIGORÚAN MAGÁNVÉLEMÉNY!!!
A franciák,mégiscsak franciák :)
Sajnos már nincs meg :(
Amióta vezetek csak renault-jaim voltak,2 Clio,egy Scenic,és egy kis fekete párduc-Megane.Ez volt az utsó,ezzel sajna többször is voltam szervízben elektonikus problémák miatt.Pedig vadonat új autó volt!!!!!Egyszer a klíma valami miatt letiltotta a computert,amikor nagy melegben bekapcsoltam,és egyszercsak a Moszkva tér közepén leállt az autó. :(mikor újra indítottam kb 20-al elmentem az első szervízig és ott újraprogramozták a computert.
Majd a következő:
A pótkártyával akartam elindítani az autót,és szintén letiltott ,bekapcsolt a lopásgátló.és az írta ki,hogy hibás kulcs :(
Trailer vitte a szervízbe,mert nem tudtuk elindítani.Ott azt HAZUDTÁK a képembe,hogy kormányzár hiba,és a garanciapapírra felírtak egy 70000 ft-os kormányzár cserét.Amit megnézettem és kiderült,hogy csak átkódolták az indítókártyát,semmit nem cseréltek ki.Úgyhogy ez is a szervíz zsebébe ment.
Még egy: kifogásoltam a hátsó gumik állapotát-1 hetes volt az autó- és azt mondták,hogy én vagyok a hibás,miért megyek bele a gödörbe.Mire én :
most ültem először az autóba,és jöttem el vele a szervízig:Pontosan emiatt!
Erre ők:
Biztos most mentem bele a gödörbe!
A 2 gumi értéke összesen papír szerint 140000Ft lett volna nekem!,ha nem kezdek el hisztizni!Kicserélték! :)

Na mit szólsz?
Biztos mindenhol van ilyen,de ha jót akarsz a BAUMGARTNERÉKHEZ ne vidd az autót!
Ezt leszámítva,mondom CSAK és kizárólag pozitívan írhatok magáról az autóról!!!
Most nekem is VW-m van egy kis BEETLE,de amerikai kiadás és hatalmas különbségek vannak az európai és eközött.A gyerekek Dundikának hívják,és állandóan puszilgatják.Kellemes csalódás volt!
Puszi
Szilvi
nanda

Lányok ígérem megírom már azt a pszichomókust,de nem egyszerű 5 percre sem leülnöm....
nanda

Na nekiesek...

szóval nagyon izgultam,hát szerencsére nem vagyok rossz anya,csak .....gonosz mostoha :(
Erre következtettünk a csajszival,hogy az én édes kislányom -azt hiszem már írtam nektek- az általa látott mesék szereplőivel azonosítja a családunkat.
Apa a királyfi,Ő a királykisasszony,Maxi valami kis mellékes... :),és meg vagyok a GONOSZ,a rossz,a csúnya,a mostoha,a banya...stb!!!
És apát meg kell menteni a banyától :(
Én vagyok aki többet fegyelmezi,aki kevesebbet enged,aki következetesebb,és ezt ő annak fogja fel,amit már fent is írtam,hogy én vagyok a rossz!
Rájöttünk,hogy azért nem szeret a szobájában aludni,mert én büntetésképpen mindig a szobájába küldöm fel gondolkodni,és ezért ő a szobáját nem a kis meleg fészeknek,a játszótérnek érzi,hanem a bűntetés színhelyének.
Szó volt a rajzolásról is.Lerajzoltatta vele a családot,és a Maya senkinek nem rajzolt szemeket,csak nekem.Ezzel is azt akarja mondani,hogy anya mindent meglát-vagyis mindenért rászólok.Legalábbis ő így érzi.Hogy még azért is rászólok amiért nem kellene :(
Magát az apja mellé rajzolta,mellém meg a Maxit. :)Egyértelmű kisajátítás...
Mondta a csajszi,hogy most a 3.alkalommal érezte először,hogy a Maya kicsit felenged,és magát adja,és meg is lepődött,hogy vele is mennyire más volt.Őt is próbálta tesztelgetni,hogy meddig mehet el ,és várta a reakciót,hogy a rosszaságért mi lesz a büntetés...
Még a Mayának is és nekem is mennem kell,tehát nincs vége,mert még mindig nincs meg a valós ok,amiért ilyen ellenséges velem.
Én még mindig a Maxikára tippelek.Beszéltünk arról is,hogy a Maya mennyire ellenséges volt a Maxival,amikor megszülettett,és hogy mennyit változott vele szemben.Most inkább még őt védi velem szemben is.
Valószínüleg az apja iránti féltékenység is motiváló lehet,mert látja hogy ölelget,és puszilgat,és nem tetszik neki,hogy apát elveszem tőle.
Mi szeretjük kimutatni az érzéseinket,a gyerekek felé is, sokszor megpusziljuk,megöleljük őket is,ezért nem értem miért velem ilyen.
Abban bízom,hogy majd csak túlleszünk ezen is,és később már csak mosolygok rajta,hogy én voltam a vasorrú bába :)

Hacsak nem én leszek a következő Szörnyella :)

Jó éjt Nektek!

Szilvi
nanda

Jó sokat kellett visszaolvasnom! Megpróbálok reagálni.

Eszter
Édesek a képek!
Képzeld Gergő is már jó ideje tudja a színeket, mondjuk a 4 alapszínt, de Ő sem téveszti el! :D Mi azért kezdtük el tanítani, mert a piros autó volt a kedvence és alkezdtük mondani, hogy melyik a sárga, a zöld, meg a kék, persze autó. 8) Az is érdekelt nagyon, hogy nem lesz-e színtévesztő, mert Karcsi az. Eddig úgy néz ki, hogy nem az, de persze majd később is figyelni kell.
Zuhanytálcában fürdetés: csúúúúcs! 8)
Bölcsi: klassz, ha ilyen simán veszi! :D
Annyira irígyellek, hogy nálatok simán mennek a dolgok! Bárcsak Gergő is mindig kis kiegyensúlyozott lenne! De ma délelőtt is hihetetlen volt. :?

Anikó
Kár, hogy "majdnem" betegek vagytok! :cry: De ami késik, nem múlik, ugye? :wink:
Nehézségek :( Én is csak azt tudom írni, amit Nanda, hogy abban reménykedem, hogy egyszer csak elmúlik és minden ok lesz! De legbelűl ott motoszkál a félelem, hogy mégsem múlik el és akkor nem tudom, mit fogok csinálni! :cry:
Börze: remélem jól tudtok majd árulni!

Andi
Nagyon édesek a képek!
Hátadnak továbbra is jobbulást! A helyedben én is továbbmennék, hogy tényleg mi lehet a baj, mert ezek a kezelések csak időszakosan segítenek és az nem biztos, hogy jó.

Málna
Sajnálom, hogy nálatok is ez van! :cry:
Könyvet én is megvettem, de Gergőnek egyelőre nehéz mesélni, mert nem nagyon hallgatja végig. :? De én olvasgatom, mert ötleteket is lehet belőle meríteni. Ma pl.elkezdtünk a napocskával együtt vacsizni, a napocska beszélgetett vele és velem is, ez nagyon tetszett neki és a napocska kérte meg bizonyos dolgokra, nem én....hát talán fog működni. Reménykedek! Holnap tovább napocskázunk, kíváncsi vagyok!
Amúgy teljesen egyetértek Veled, hogy egy darabig megy a "türelemmel kezelem a gyereket" dolog, de mikor már többedszerre is direkt megcsinál valamit, akkor muszáj lereagálni, mert ha nem, akkor hülyére fog venni! És ráadásul látszik, hogy nagyon is jól tudja, hogy mit csinál és direkt csinálja! :(

Szilvikém
Kocsi: én is franciapárti vagyok! Igaz a kis Fiatunkat is szerettem, de eddgi a peugeot-jaink tök jók voltak! Apró hibák jöttek elő, pl.zörgött az ajtó (ez még az előzőnél volt), de garanciában mindent megcsináltak. És az új dizelmotor, ami ebben is van, az csúcs! Úgy megy, komolyan imádom! Szerintem ha majd cserélünk autót (egyelőre úgy néz ki 10 év múlva :? ), akkor is peugeot lesz, az tuti!
Pszichonéni: hát nem semmi dolgok derültek ki! De klassz, hogy nem érezlek depisnek miatta! Ez nagyon fontos! Az, hogy Mayában valamiért kialakultak ezek a dolgok, az nem a Te hibád! Reméljük tényleg, hogy el fog múlni és jót öhögsz majd, együtt a lányoddal! 8)
Viszont amit írtál a szobájáról és, hogy nem szeret ott aludni....én pont most akartam elkezdeni, hogy ha Gergő valami rosszaságot csinál, akkor nem veszekszem vele, hanem berakom a szbájába, hogy ne tudjon kijönni. Ez lett volna a bünti. Nem zárt ajtónál, de hogy legyen valami, amiről tudja, hogy ha rosszaságot csinál, akkor büntetésként ez várja. De amit írtál, az rendesen elijesztett! :( Mert azt nem szeretném, ha a szobáját nem szeretné, frusztrált lenne miatta. Ezért is nagyon jó, hogy leírod a tapasztalataidat!!

Egcsikém
Puszi és hajrá a sulival! Oltári jó fej csajszi vagy, majd a suliból mész szülni is! 8)

Na, leszakad a hátam, úgyhogy lassan befejezem.

Nálunk a nehézségeket leszámítva minden ok, Flórácska óriási, nem tudom hány centi lehet, de nagyon hosszú. Gergő imádja és ma reggel, mikor puszit adott a kicsinek, akkor kapott tőle egy gyönyörű mosolyt! Majd elolvadtam! A Hugi kisfiával is már fölfedezték egymást, igaz balesetek vannak, mert Berci olyan kis villám, hogy egy pillanat alatt odafordul Flórához és megragadja a kezét, ruháját. De nagyon édesek együtt és olyan érdekes, hogy mennyire máshogy néznek egymásra! Ez főleg Flóránál feltűnő! De Berci meg Gergő között is látszik, Bercike imádja Gergőt, este hangosan kacagott, ha meglátta, vagy meghallotta. :D Tiszta bölcsi van most itt nálunk. :lol:

Na, megyek hunyni.

avocado

Sziasztok!

Gyorsan írom a sulit, mert mindjárt ébred a banda...
Dec 4-én kezdek. Reggel 1/4 8-tól 3/4 11 -ig. Majdnem a felét kifizeti az állam, a maradékot pedig a diploma után 6 hónappal kell elkezdeni törleszteni. Júliusban elmegyek 3-4 hónap szünetre és utána befejezem. Majd megint kihívom anyuékat és vigyáznak a manókra. :)

Ne keseregj, ezek szerint Maxinak te leszel a királykisasszony, apa meg a hétfejű sárkány. :D Remélem megoldódnak a gondok és rájöttök az okra. Ezek után én sem zavarom Bercit a szobájába büntetésképpen... :?

Hát ha most nem...hajrá következő ciklus! :) Mátéhoz kitartást. Nálunk is van cirkusz, többnyire, ha a lányok is itt vannak... :?

Kitartás! Biztos minden rendeződik csak időre van szükség. :)
Nálunk is egyenlőre magamnak olvasom a meséket... :?

Szerintetek mit csináljak? Apuka egyedül maradt a 2 gyerekkel és nincs nagyon munkája. Ez azt jelenti, hogy remény sincs arra, hogy fizet...elküldjem? Legszívesebben azt tenném, mert a lányok borzasztóak mostanság az otthoni cirkuszok miatt, de az nagyon cserbenhagyás lenne....(?!) :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Orsi

Amikor Máté elviselhetetlenül hisztizik,vagy valami nagy butaságot csinál (sokadszorra),és már úgy érzem,hogy "agyoncsapom" :wink: ,akkor felviszem a szobájába. Persze ellenkezik mert tudja,hogy akkor ott hagyom egyedül. Ráadásul nekem be kell csukni a szobája ajtaját,mert tuti fejjel jönne le a lépcsőn,vagy lenézne a galériáról a földszintre... :shock:
De tudod mit csinál,ha ott hagyom?!Ahogy becsukom az ajtót elkezd játszani...Legutóbb amikor már vagy 15 perce nagy volt a csend belestem. Ült az ágyán egy mesekönyvvel,rám nézett és közölte,hogy :olvastam :lol:
Szóval nálunk szerencsére nem fogja fel büntetésként,ami jó is meg nem is...

Nanda

Nem semmi amiket írtál. Mások is mondták,hogy a Baumgartnert nagy ívben kerüljem el.
A Polot egy Senicre cseréltem. Hát tényleg ég és föld. Olyan gyorsan hozzá lehet szokni az újdonságokhoz,(pl. automata kézifék,automata lámpa,stb),hogy már Apa kocsiját nem is szeretem vezetni. Pedig az se rossz. De állandóan behúzott kézifékkel,és lámpa nélkül indulok el :shock:
A szakszervizeket meg már elkerülhetem, mert most novemberben lesz 2 éves az autó. Legalább nem húzzák le ingem - gatyám.
Szerviz...Hát nekem is vannak negatív élményeim. A Polot egyszer bevittem a gödöllői márkaszervizbe. Megadta magát a vezérlőlánc.
Munkadíjjal,anyaggal:180.000.-
Levittem Miskolcra és az ottani szervizben megcsinálták :92.000.-
:roll:
Volt,hogy bejelzett az airbag visszajelző. Bevittem ,rátették a számítógépre. Kikódolták potom 15.000.-,két nap múlva megint világított. Kicsit sem voltam ideges. Visszavittem és mondtam nekik,hogy akkor ma ingyen dolgoznak a kocsin...
De pl.a budakeszi szervizbe csak az,hogy elmondom a problémámat, és a munkafelvételen bepötyögi a számítógépbe 5000.-
Teljesen mindegy,hogy milyen autó,minden szakszerviz leakar húzni,és ha teheti meg is teszi.
Egy ismerősöm mesélte, akinek a rokona szervizben dolgozik,hogy vannak olyan elrejtett hibaüzenetek a vezérlésben ,amik a kocsi működésében nem okoznak problémát, de ahogy megjelenik a kijelzőn a laikus sofőr(köztük én is :lol: )már rohan is,hogy piri pénzért megszüntessék a nem létező bajt.

Maya hány éves?
Kíváncsi lennék mi van Máté fejében amikor megszidom...lehet,hogy jobb ha nem tudom :roll:

Egcsi

Ha anyukádék nem érnek rá kimenni, én nagyon szívesen :wink: :lol:
Milyen suliba fogsz járni?
Nekem már elkezdődött. November 13.-án meg már vizsgázom is :shock:
Apuka...nem semmi. Nehéz döntés. Szegény gyerekek meg nem tehetnek semmiről. Anyuka?Nagyszülők?
Azért azt a papának is megkell értenie,hogy ingyen Te sem tudod vállalni. Azt nem várhatja el,hogy a saját zsebedbe nyúlj. Meg aztán nem sokára neked nyugira lesz szükséged,és elég lesz egy lurkó is.

Megyek tanulok :?

málna2162

Egcsi
köszi a biztatást, aranyos vagy! :)
Apuka: hát nem semmi! Nem irígyellek most! De azért szerintem most elsősorban magadra gondolj, főleg hogy babát vársz. Ha így tudod vállalni a dolgot, akkor ok, de ha nem, akkor csak sajnálatból ne vedd a nyakadba ezt a terhet!

Málna
NÁlunk sajna óriási üvöltés van, ha bezárom a szobájába, ráadásul nem is kulcsos és ki tudja nyitni. Így ez csak akkor van nagyon ritkán, ha már tényleg elviselhetetlen és semmi nem hat rá. És akkor is csak 1 percre, én meg ott állok a másik oldalon.
Hú, vizsga! Nagy kalappal!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én iszonyú nyomi vagyok ettől az időtől! :( Valahogy most kicsit félek a téltől, a bezártságtól! :( olyan jó lenne, ha már megint tavasz lenne!!! :roll:

Most mennem kell, kicsi macsekom nyávog. Gergő szegény meg csupa takony, lázas is, szóval nem valami jó a helyzet. :(

Orsi

avocado

Nekem még a váltó is automata :)

Budakeszi szervíz:A beetle-be ki kellett volna cserélni valami fékrelét,felhívtam őket és megkérdeztem hogy mennyi lenne-nekem előre felhívták a figyelmemet,hogy nehogy odavigyem az autót mert az is 10000 Ft,ha kinyitják az ajtót,és belenéznek :( -szóval megkérdeztem őket,és a pasi azt mondta,hogy az alkatrész ,a beszerelés...stb.kb 60000Ft lesz,ja és 2 hét amíg beszerzik az alkatrészt,addig hagyjam ott az autót,mivel úgysem tudnék járni vele.Na mondtam anyátokat :) -bocsi....:)
Elvittem itt Törökbálinton egy kis falusi szervízbe,a fiúk megnézték és annyit mondtak munkadíjjal együtt 6000 FT lesz.Ennyit a szakszervízről... :(

Egcsi,
ha én a helyedben lennék,bármennyire is lelkiismereti kérdés,de inkább a kisbabám,és a saját egészségemre gondolnék elsőre.
Főleg ha még suliba is járni fogsz,ahol tanulni is kell,plusz otthon is helytállni,Berci,apa...stb-hát szerintem próbáld meg valahogy megoldani,hogy a lányokat ne kelljen neked pátyolgatni.Így is kellően igénybe vesz majd a baba miatti óvatosság is.Kell azért a pihenés,és hogy valamennyire magadra is oda tudj figyelni.És ezt nagyon nehéz lenne 3 gyerekkel plusz pocakkal.

Orsi,
én is ilyen voltam ma,ha nem süt a nap teljesen magam alatt tudok lenni.Nagyon nem szeretem a hideget,de ha süt a nap akkor is más kedvem van,ha -10 fok van :)

Anikó,
mi volt a Börzén?
Hogy vagytok?

Andi,Eszter
nagyon édesek a manók :)

Kika,
nagyon irigyellek a délelőtti bölcsi miatt.Itt még a környéken sincs esély,hogy bárhová is mehessen a Maxi.Pedig nagyon kellene,mert délelőttönként apának segítek mindenféle papírmunkában,könyvelőhöz menni,bankba,postára,és mindenhová cipelem a Maxit.Hát nem egyszerű...

Rita,
KÁDÜLŐKE:kb 10 centis víz is elég,annyi kell,hogy a tappancsok víz alatt legyenek,hogy biztonságosan tapadjon. :)

Puszi,
Szilvi
nanda

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat a dilemmámmal kapcsolatban. Elmegyek dokihoz kb.2 hét múlva, ha minden Ok, akkor év végéig vigyázok a lányokra. Különben is itt lesznek anyuék, inkább velük vagyok mint felvigyázzak.
Egyébként jól megfáztam, fújom az orrom ezerrel... :( Bercinek is folyt az orra, de csak egy napig, utána mint amit elvágtak. Bár az enyém is elmúlna holnapra.... :?

Fogorvos aszisztens leszek. :) Legalább lesz protekcióm. :) Kíváncsi vagyok a színvonalra, mert az oktatás Amerikában nem egy csúcs. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,

Egcsi,
Itthon is az egészségügyben dolgoztál? A suli elvégzésével segítenek munkát is találni? Hogy választasz ott orvost?

Milyen volt a börze? Sajnos én nem jutottam el megint mert nem mertem manóval elindulni. Szombaton délelött otthon nyakunkba vettük a boltokat mert csizmát szerettem volna neki venni de ismét nem egy könnyű menet a lábfeje miatt. Majd még próbálkozom :D

Orsi,
Én is beküldtem Veronikát a szobájába amikor elkezdett hisztizni de eddig nem vettem észre h ez miatt nem szeretné a szobáját. Úgy tűnik hogy a hiszti és az akaratosság nem függ a horoszkóptól mert manó rák de mostanában szintén kiborító:)

Szerintetek van olyan h munkába visszatérés miatti depresszió? Én mostanában eléggé magam alatt vagyok. Bejövök a munkahelyemre, leülök a szgép elé és úgy vagyok vele hogy hagyjon mindenki békén én csinálom szépen a munkámat és senki ne szóljon hozzám. Teljesen antiszociális lettem, már nem is nagyon szeretek beszélgetni senkivel. Vajon miért van ez?

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Később jövök még, csak gyorsan Orsinak....

ORSI!
Nyugi, itt is van agyrém néha. Én arra jöttem rá, hogy ha jól megfuttatom, akkor sokkal kezelhetőbb Olivér. Így a nairendben mindig van vagy egy nagy séta Nagyival, vagy Apával, vagy én kergetem meg alaposan a szobában. Ha ezt a fél órát neki szentelem, akkor olyan mintha kicserélték volna.
A bölcsi is részben ezért van kitalálva, másrészt mert nem tudok neki másképp gyerektársaságot összehozni.
Nekünk ez nagyon bevált.
Ami még hozzájárulhat, hogy este mindig beszélgetünk, mesélünk, és ha kicsit szokatlanul viselkedik, elmeséljük az egész napot, és nagy öleléssel "szeretlekkel" fejezzük be. Ez is megnyugtatja.
Kergetőzni szoktunk úgy is, hogy Merci a kezemben van és ő a "fogó". Másik közös játék a mondókázás, éneklés. Ez mind olyan, amibe már a kicsit is be tudjuk vonni.
Persze ezek ellenére is van hiszti olykor, kicsit úgy mint az ár-apály.

Még jövök....

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Orsi

Nálunk sincs kulcs.Még tavaly eltüntette Máté valahová :roll: Legalább nem tudja magára zárni.Majd ha 18 éves lesz kap kulcsot :lol:
Van egy kis akasztós zár az ajtón, és azt szoktam beakasztani.

Egcsi

Hű! Ez nagyon jó!És van lehetőséged utána dolgozni is a szakmában?
Tényleg,terhesgondozás,orvos választás,trehesség anyagi oldala nálatok hogy néz ki.(Most nem a családi kassza tartalmát fírtatom :lol: ,hanem hogy mennyibe kerül a 9 hónap)

Szilvi

Csak még egy mondat,aztán befejezem.nem akarom a többieket untatni,meg nem is autókról szól a topic.
Téligumi...A renaultnál a gumi - felnivel AKCIÓS!!185.000.-... :shock:
Csak még nem tudom hol az akció....

Andi

Ha van érthető,a két év otthonlét megváltoztatja az embert.
Én attól vagyok depressziós,hogy nem dolgozom :shock:
Most lenne lehetőségem visszamenni a munkahelyemre.Az a lány akit én 8 hónap alatt tanítottam be,(gyakorlatig az irodából mentem szülni)egyik napról másik felmondott.Szóval most
sz..ban vannak.De nem fog menni.6 órába szerettem volna menni,de naponta 2-2 1/2 órát kéne autóznom.Nem tudom csak 1/2 8-ra vinni Mátét a bölcsibe.5-re meg nem érnék vissza érte.
Pedig most csak én tudnám tovább csinálni a munkát anélkül,hogy a cég megérezné...

málna2162

Szilvi
Tök ugyanúgy vagyok, mit Te! Nem zavar a hideg, ha süt a nap! De ez a nyomi, borús idő! Egész nap égett a villany. :( És esténként nálunk olyan szél van, hogy rendesen félelmetes bentről hallgatni! Még jó, hogy a gyerekek nem félnek tőle!
Azért ma sokkal jobban viseltem a rosszidőt, itt a Hugi és olyan klassz volt így a három bébivel! igaz Gergő extra nyűgös a betegsége miatt és nem aludt napközben (már nincs láza, ami elnyomná :? ), de még így is klassz volt! Kimentünk együtt a kertbe levegőzni, a kicsik aludtak, Gergő is jól elvolt, szóval klassz napunk volt. Remélem holnap a nap is előbújik! 8)
Autó: mi is tapasztaltuk már a szakszervízeket, a Gablini-nél az utolsó kilométerben megszabott szervíznél akartak átvágni minket, szeritem félig sikerült is nekik. :cry: Ezt a kocsit is csak addig visszük szakszervízbe (már nem a Gablinihez, hanem Veresre, remélem ott kicsit korrektebbek!), amíg le nem jár a garancia, aztán visszük a mezei autószerelőkhöz. De sajnos ott is résen kell lenni! Komolyan mondom, ha valaki ismer egy tényleg becsületes, megbízható autószerelőt, az becsülje meg, mert manapság aranyat ér!

Andi
Akaratosság-horoszkóp :lol: :roll:
Depi :( Sajnálom, hogy így vagy, de majdcsak elmúlik! Ha nagyon gáz és tényleg nagyon depi vagy hosszú távon, akkor tudok egy szuper homeós bogyit, az unokatesómnak bevált! Ő rendesen antidepresszáns gyógyszert szedett, tökre meghízott. :( Mondtam neki, hogy szerintem nem túl jó, hogy ilyen fiatalon már gyógyszert szed és mondtam ezt a homeós szert, amiről olvastam valahol. Kipróbálta és tök jól lett tőle, abbahagyta a gyógyszert, lefogyott és 1 év múlva már a homeós bogyi sem kellett neki! :)

Eszter
Köszi az együttérzést! :)
Teljesen igazad van, csak sajna nekünk a bölcsi kilőve, hisz csak Gödöllőn, vagy Veresen van, ahová szerintem fel sem vennék, másrészt nem hiszem, hogy egy 2 évesnek utaznia kell fél órát a bölcsibe, ha nem muszáj. RÁadásul télen én kocsi nélkül vagyok, hisz Karcsi azzal jár dolgozni, így még ha el is tudnánk vinni, elhozni már nem, hisz Karcsi este 6-ig tanít. Flórát meg vigyem a HÉV-en, hogy elhozzuk Gergőt? Szóval nem megy, pedig neki is nagyobn jó lenne, nagyon szeret gyerekek közt lenni. Már az is szuper lenne, ha lenne a közelben egy egykorú gyerek, összejárnánk néha, de mindenki visszament dologzni, a gyerekek meg a bölcsiben. :? Csak én pocakosodtam közben és vagyunk itthon.
A futtatás is igaz, és ha Karcsi tudja el is viszi a játszótérre délelőtt, de sajna nem megy minden nap, sőt. Sokszor van délelőtt is a mellékállása, holnap sem lesz itthon. Viszont gyalog nem lehet elmenni, olyan messze van, így Nagyival csak a környéken sétálhatna, az meg Gergőnek nem nagy élmény, nincs járda, állandóan fél a kocsiktól, ha jön egy rohan oldalra és ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor elkezd sírni, hogy elüt minket az autó. :roll: De legalább nem kell rettegnem, hogy kiszalad! :roll:

Málna
Depi :( De a 2 év "bezártság" tényleg bekattantja néha az embert. :( Pedig én egy menős emberke vagyok, de most a 2 gyerekkel sokkal jobban 4 fal közé leszek zárva télen, mint annó csak Gergővel. Várom már a tavaszt, akkor már könnyeb lesz talán.
Munkád: sajnálom, hogy nem tudod vállalni, főleg hogy szeretnéd! De megértem, hisz ha nem tudsz odaérni a bölcsibe, akkor nem megoldható. Nálunk majd 2 év múlva lesz gáz, hisz mi mind a ketten zenetanárok vagyunk, este 6-ig tanítunk, így Anyukámnak kell majd elhozni a gyerekeket az oviból. És ha Ő meg el akar utazni a hugihoz, akkor nem tudom mi hogy fogjuk megoldani. :( Lehet, hogy pályátmódosítok? :?

Na, ennyi voltam mára, mindkét gyermek alszik, talán meg tudunk nézni egy filmet. :D

Orsi

avocado

Andi :)
Ápolónő végzettségem van és szociális munkás diplomám. :D
Nem lesz gond munkát találni, itt nagy a kereslet az eü. munkásokra. Orvost úgy választok, hogy van egy listám, ahova érvényes a kismama kártyám-3O-6O% kedvezmény-rábökök egy névre a közeli klinikán és őt választottam. :D
Antiszociális viselkedés: túl sok most a stressz az életedben, majd helyrejössz, ha kialakul egy ritmus. Otthon voltál egy csomót, nem kell ezen csodálkozni. Majd belejössz a munkahelyi pletyibe. :D

Terhesgondozásról majd tudósítok menet közben. Terhesgondozás 25OO dollár, kórház-ha nincs semmi komplikáció, hüvelyi szülés, 2 nap kórház- kb. 1OOOO dollár. :? A kismamakártyám miatt kell ennek a 7O-4O%-át kifizetni. :roll:
Sajnálom, hogy nem tudod megoldani a munkát... :(

Orsi :) Nanda :) Mese :) Eszter :) Anikó :) Rita :) és mindenki akit nem említettem név szerint(bocsi :oops: ) Sziasztok! :D

Szerintetek normális, hogy nincs semmi tünetem? Már a ciciérzékenységem is elmúlt.... :?
Borzasztó taknyos vagyok...úúúútálom! :x

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,
lehetséges hogy januártól nálunk is ilyen költségek lesznek,ha választott orvosnál akarsz majd szülni :(
Tegnap este volt egy dokufilm a Világ Árvái címmel,és eszembe jutott a kislány akinek meghaltak a szülei,tudsz valamit róla?

Orsi,
örülök,hogy jó napotok volt! :)
Én tegnap este nagyon kiborultam a Mayára,megvártam apát,hogy hazajöjjön,és elmentem egyet kocsikázni,mert ha otthon maradok lehet,hogy olyat teszek amit magam is megbánok! :(

Málna,
Munka :(
Munkahelyhez közel nincs bölcsi lehetőség?

Szilvi
nanda

Emily ma volt előszőr iskolában. Már csak nyakmerevítő gallért kell hordania, még egy hónapig és utána már azt sem. Fizikailag nagyon jól van, lelkileg nem annyira. A nagyszülők kapták meg a gyámságot. Nagypapa alkoholista, nagymama pedig nem engedi az édesanyja rokonságát a közelébe. Nem ad információt nekik telefonon, ha csomagot küldenek a kislánynak visszaküldi, teljesen ki akarja sajátítani magának. Nagyon sajnálom szegényt, bár történne valami, ami miatt elkerül a nagyszülőktől. A szülei soha nem akarták volna, hogy itt nevelkedjen, kár, hogy nem volt meg írásban az akaratuk. :(

Sajnálom, hogy kiakadtál Mayára, remélem a pszichológussal ki tudtok találni valamit, hogy jobb legyen. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztok!

mindenknek puszi, egyedül vagyok a 2gyerkőcccel apa Amsterdamban :-(
Orsi, nyugi, lesz ez még rosszabb is :-) ma nálunk este mindkét gyermek ordított- én meg nyugtattam magam, hogy akkor is kibírom... Levi fürdés után jött rá, hogy a távirányítós autójával, amivel apával szoktak játszani, nem játszott még ma, és keserves sírásra fakadt. Tündi meg azért, mert egyedül hagytuk.. Káosz

tegnap megvettük a mosógépet, holnap kihozzák, és elviszik a régit is. Még jó, hogy anyu mondta ezt az új törvényt, hogy kötelesek elvinni a régit. 2500ért kihozzák, de nincs gond, hogy mit kezdjek a régivel :)

Szilvi, olvasva a szoridat, kihagyjuk a gyerekszoba büntit. Bár nálunk se mindig jön be, eljátszik gyönyörűen bennt a bünti alatt.
Remélem hamar rájöttök, mi a gondja a kisasszonynak.

Egcsi, nekem nem volt semmi jel, csak 1szer kihánytam a kaját. Ennyi, de az már gyanús lett, mert Levivel is.

álmos vagyok, majd írok többieknwk is, de nagyon fáradt vagyok

pusz
Mese
meske

Mese,
2 hete mi apánk is Amsterdamban volt :)
a Browwnies receptet légyszi írd le nekem,vagy küld el emilben:
szilviasoos@mac.com

Segítsetek!
Egér van a garázsunkban,tudtok valami macskamentes,de hatásos módszert?

Szilvi
nanda

Szilvi!

Lehet kapni egy ragasztó szerű valamit, ami úgy néz ki, mint pl. atechnokol, csak nagyobb tubusban van. Ezt ki kell nyomni egy kartonra, és letenni az egér közlekedési útjába. Garantáltan beleragad a kis drága.

Pussz!

Timi
bnéhtimi

Egcsi
Azért nem semmi pénzeket kell ott kifizetni! :?
Tünetmentesség: örülj neki! Nekem Gergővel semmi nem volt, Flórával meg enyhe hányinger, úgyhogy biztos, hogy teljesen normális dolog! :wink:
Árva kislány :cry: Nagyon sajnálom szegénykét!!! Milyen igazad van ezzel az írással, hisz ha végrendeletben rögzítették volna...de az ember nem gondol ilyenekre 30 évesen. :cry:

Szilvi
Egér ügyben én is ugyanezt tudom mondani, nekünk is volt a padláson, bele is ragadt szegényke. :roll: Viszont középre mindenképpen rakjatok valami kaját, akkor biztosabban belemegy.
Maya: mivel tudott így kiborítani? :(
Sajna engem mostanában Karcsi is kiborít, most nem megyek bele, de olyan dolgai vanak, hogy a falra tudnék mászni! :cry:

Mese
Sajnálom a sírós estét! :(
Mosógép :) Használjátok egészséggel az újat!

Nálunk lassan az egész család lebetegszik, Flórácska és Karcsi is elkapták és nekem is fáj a torkom, de én nem betegedhetek le, mert az katasztrófa. Főleg, hogy ha Karcsi beteg, akkor meg akar halni, annyira sajnálja magát. :? Így megyek a gyógyszertárba az ecsetelőmért és remélem más tüneteim nem lesznek!
Ma voltunk a fülészeten a gyerekekkel, és sajna Gergőnek antibika kell, és Flórácskának is kell orrcsepp. Meg sok-sok fülmelegítés mindkettőnek!

Megyek is fülsapit melegíteni.

Orsi

avocado

Timi :)
Kösziköszi :)
Hogy vagytok? Csajszik?Éjszakák?

Neked is köszi :)
Maya :már az oviból hazafelé kezdte,hogy miért mentem ilyen korán,hogy a Maxit miért hoztam magammal...stb...
Majd 2 órán keresztül takarítottam a szobáját,és nem hazudok a rohadt sajt-tól kezdve ,a kiborult kakaósdobozig,ami az ágy alá volt bedugva,a papírzsepinek használt wc papírtekercsig mindenféle szemetet dobtam ki.Ez 3 napi termés volt :( ,de nem is ez a lényeg ...Egyszerűen nem tudom rávenni,hogy pakolja el maga után a játékait,és a ruháit a szennyesbe dobja,hát nem !Ha én nem pakolom el napokig azon keresztül sétál át :(
Amin kiborultam a végére,hogy nemhogy nem segített,de mialatt én takarítottam állandóan a Maxit piszkálta,mindent kivett a kezéből,és majdnem lelökte a lépcsőn.De ami feltette az I-re a pontot,hogy fél óra múlva a gyönyörűen rendberakott szobája ugyanúgy nézett ki ahogy előtte amikor szét volt pakolva.Nagyon kiakadtam :(

most is mennem kell,mert megint a Maxit piszkálja :(
nanda

Jobbulást! :?

Nanda :)
Nézek egy itteni műsort, abban is voltak nehéz eset gyerekek. Hasonló helyzetben azt tanácsolta a pszichiáter, hogy csak az alapvető dolgokat hagyd a szobájában. Ágy, párna, takaró. Semmi poszter, játék stb. akkor kapja vissza szép fokozatosan a dolgait, ha betartja a szabályokat, jelen esetben elpakol. Ki kell érdemelnie jutalmat. Elég durvának tűnik a módszer, de lehet, hogy beválik. Mondjuk biztos lesz hiszti miatta. :?
Persze el kell magyarázni miért és következetesen kitartani.... :roll:
Sajnálom, hogy nehéz Mayával... :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hali!

Szilvi, nem felejtettem el, de le kell írnom, a Stahl egyik könyvében van.
Észben tartom, de azért nyugodtam zaklass, ha nem írnám le, mert elfelejtek mindent.. mintha máég mindig pocakos lennék. Bár mostanában kis füzetbe felírom a tennivalókat, haladok :-) vissza az oviba..
Amúgy apa majdne minden héten vagy Aszterdamban vagy Prágában van.. Lassan jobban ismeri a hotel környékét, mint itthon a környező utcákat.. de Prágában már én is nagyon jártas vagyok, babakocsival a belvárosban.. alig várom már hogy vigyen minket is, bár 2 gyerekkel nem tudom hogy lehet.
Tényleg, testvérfellépő akármilyen babakocsira- van v.kinek tippje??!

mosógép itt, már csak apa kéne hogy be is kösse, ami pénteken lesz leghamarabb, engem meg ellep a mosatlan :-)

pusz
Mese
meske

Mese :)
Megnézem a neten a Stahl oldalán,köszi.Emiatt most ne fáradj ,nekem elég az infó is.Köszönöm!!! :)

Egcsi :)
Lehet,hogy tényleg drasztikus módszerekhez kell folyamodnom...
Nem hiszed el,hogy hétfő óta,amióta megint megy oviba, nem alszik éjjel,folyton megy a hiszti,és reggel nem akar felkelni,oviba menni,és eleve engem nem visel el maga körül.Talán most fogom bedobni a törülközöt.Halvány fogalmam sincs miért csinálja ezt velem,egyre durvábban...Kifogytam az ötletekből ,feladom...
:( :( :( :(
nanda

Nanda :)
Nagyon sajnálom... :( Ok, hogy megviselte Maxi születése és a kutyus halála és még ki tudja a kis fejében miket gondol, de azért valahol határt kell szabni, mert így tönkremész. :( Azért bizonyos szabályokat be kell tartani, ezt biztosan megérti, még akkor is, ha lázadozik... Mikor mentek pszichológushoz legközelebb? Szerintem kérdezz rá mit csinálj, valamit csak tud mondani...A türelem az ok, de meddig? :? Apjával normális? Ő sem tudja rávenni pl. a rendrakásra?
Ha megint rendetlenséget csinál, mond neki, hogy pakoljon össze, különben ami nincs a helyén, azt elveszed, elzárod és nem kapja meg X ideig. Ha tényleg megcsinálod, rájön, hogy nem vicc és hátha javul a helyzet. Persze az is lehet, hogy előbb rosszabb lesz, mielőtt javulna. Ezt is pszichiáter mondta a tv-ben, nem magamtól vagyok ilyen okos.
Bocsi, ha hülyeségeket beszélek, de annyira szeretnék segíteni! :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsikém!
Dehogy beszélsz hülyeségeket,köszönöm,hogy így törődsz velem :)
Apjának jobban szót fogad,ő keményebben lép fel,és nem ilyen türelmes mint én.Illetve az,csak állítólag én vagyok az aki túl sokáig vár,és max.a 20. rászólás után váltok hangnemet.
Van egy kis állatkája a PUPI,akit állandóan nyúz,mindig vele van,vele jár-kel-alszik születése óta :)
Ma azt találtam ki,hogy rossz nem rossz,de kénytelen leszek azzal büntetni,hogy elveszem ezt tőle.És nagyon jó ötletnek tarom a játékelvételt!Lehet,hogy nála tényelg csak ilyen drasztikus módszerek segítenek.
Mégegyszer köszi,
Szilvi
nanda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?